ALM HAFÝF YAÐ BRÜLÖRLERÝ 50, 60/2, 59, 76/2

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALM HAFÝF YAÐ BRÜLÖRLERÝ 50, 60/2, 59, 76/2"

Transkript

1 ALM HAFÝF YAÐ BRÜLÖRLERÝ 50, 60/2, 59, 76/2 MONTAJ, ÝÞLETME, BAKIM

2 Rev. No: 2 Kitap Revizyon Tarihi: Kitap Basým Tarihi:

3 MONTAJ ÝÞLETME BAKIM ALARKO ALM 50, 60/2, 59, 76/2 Modelleri Hafif Yað Brülörleri

4 .

5 ÝÇÝNDEKÝLER GÝRÝÞ AT UYGUNLUK BEYANI GARANTÝ ve SERVÝS UYARILAR GENEL ÜRÜN BÝLGÝLERÝ ANA PARÇALAR AKSESUARLAR ÇALIÞMA PRENSÝBÝ TEKNÝK ÖZELLÝKLER KAPASÝTE BASINÇ EÐRÝLERÝ BOYUTLAR BRÜLÖRÜN KAZANA BAÐLANMASI ÝLERÝ SÜRME VE GERÝ ÇEKME ELEKTROD AYARLARI YANMA BAÞLIÐI TÜRBÜLATÖR AYARI HAVA AYARI DAMPER MOTOR ÝLE HAVA AYARI ÝÞLETMEYE ALMA YAKIT POMPASI YAKIT HATTI MEME MEME SEÇÝMÝ KUMANDA BEYNÝ ÇALIÞMA PROGRAMI ELEKTRÝK ÞEMALARI BAKIM GENEL BAKIM KURALLARI PROBLEM / MUHTEMEL NEDENÝ / ÇÖZÜMÜ

6 .

7 5 GÝRÝÞ Bu kýlavuzda, Alarko Carrier ýn Gebze Tesisleri nde üretilen ALARKO ALM tipi hafif yað brülörlerinin 50, 60/2, 59, 76/2 modellerine iliþkin KULLANIM ve BAKIM bilgileri bulunmaktadýr. Cihazýnýzý yüksek verimle ve ekonomik çalýþtýrmak, rahat ve uzun süreli kullanmak için lütfen bu kýlavuzu dikkatle inceleyiniz. Daha sonra gerektiðinde baþvurmak üzere saklayýnýz. Yetkili Bayi ve Servislerimiz, cihazýnýzý yerine koyduktan, baðlantýlarýný yaptýktan sonra size cihazýn kullanýmý ve bakýmý ile ilgili gerekli bilgileri vereceklerdir. UYGUNLUK BEYANI Bu kýlavuzda modeli belirtilen Alarko Carrier imalatý cihazlar aþaðýdaki Avrupa Topluluðu Yönetmeliklerine uygun üretilmiþlerdir ve CE iþareti taþýma hakkýna sahiptirler. 98/37 Makina Yönetmeliði 73/23 Alçak Gerilim Yönetmeliði 89/336 Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliði Cihazlar EN Avrupa normalarýna göre ve genel ürün bilgileri bölümünde belirtilmiþ olan gaz kategorileri için belgelendirilmiþtir. GARANTÝ ve SERVÝS Kullaným kýlavuzunda belirtilen esaslara, uyarýlara ve standartlara uyulmak koþuluyla cihazýnýz malzeme ve iþçilik hatalarýna karþý satýþ tarihinden itibaren 3 (üç) yýl ALARKO CARRIER garantisi altýndadýr. Garanti belgesi, cihazý aldýðýnýz yetkili servis tarafýndan doldurularak ALARKO CARRIER a gönderilecektir. Lütfen takip ediniz. En ufak sorunlarýnýzda bile ALARKO CARRIER Yetkili Servisleri her an hizmetinizdedir. Yetkili servis adreslerini cihazýnýzla birlikte verilen Yetkili Servis Adres kitapçýðýndan bulabilirsiniz. Bu cihazlar için Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý tarafýndan belirlenen minumum kullaným ömrü 10 (on) yýldýr. Ýlgili yasa gereði üretici ve satýcý firmalar bu süre içinde cihaza servis yapýlmasýný ve yedek parça saðlanmasýný taahhüt eder. Herhangi bir sorunla karþýlaþtýðýnýzda Türkiye nin her yerinden þehirler içi tarifesi ile Müþteri Danýþma Hattý ný arayabilirsiniz, internet üzerinden, e-posta ile info@alarko-carrier.com.tr adresinden Alarko Carrier Müþteri Hizmetleri Müdürlüðü ne ulaþabilirsiniz.

8 6 UYARILAR Brülör montajýný ve ilk iþletmeye alma iþlemlerini ALARKO CARRIER Yetkili Bayi ve Servisi ne yaptýrýnýz. Bu kýlavuzda belirtilen iþlemler dýþýnda, çalýþtýrmak, ayarlamak, bakýmýný yapmak gibi nedenlerle cihazýnýzýn hiçbir parçasýna dokunmayýnýz. Brülör ambalaj kafesinden çýkarýlýp taþýnmasý hallerinde ýsýtýcýdan, pompadan ve yakýt borularýndan tutulmamalýdýr. Brülörün taþýnýrken, yanma baþlýðýndan destek alýnarak gövde altýndan kaldýrýlmasý en uygun taþýma þeklidir. Brülörünüz için kazan kapasitesine uygun meme seçimi yapýnýz. Yakýcý cihazlar ve kazan daireleri ile ilgili düzenlemeler TSE tarafýndan belirlenmiþtir. Bu konuda Alarko Carrier bayisinden bilgi alabilirsiniz. Çalýþma ve ön iþlemlerde belirtilen kurallar sýrasýyla önem taþýmaktadýr. Günlük çalýþtýrmalarda, uzun süreli durmalardan sonra, arýza tespitlerinde mutlaka bu kurallarý dikkate alýnýz. Brülörünüzün her yýl, periyodik bakýmýný ve mevsim baþý iþletmeye almayý Yetkili Alarko Carrier servisine yaptýrýnýz. Cihaz yanýnda parlayýcý veya yanýcý sývý / katý madde bulundurmayýnýz. GENEL ÜRÜN BÝLGÝLERÝ ALARKO - ALM 50, ALM 60/2, ALM 59, ALM 76/2 Hafif Yað Brülörleri; 19,1-76,6 kg/saat kapasite aralýðýnda 20 ºC de 6 cst viskoziteye kadar olan hafif yaðlarý yakmak üzere tasarlanmýþ, uluslararasý standartlara göre gerekli emniyet elemanlarý ile donatýlmýþ, otomatik ateþlemeli, sessiz çalýþan brülörlerdir.

9 7 ANA PARÇALAR ALM 50, ALM 59 ALM 60/2, ALM 76/2 1. Gövde 2. Üst Kapak 3. Kazan Baðlantý Flanþý 4. Kazan Baðlantý Contasý 5. Menteþe 6. Brülör Motoru 7. Yakýt Pompasý Meme Anahtarý 9. Fotosel 10. Çalýþma - Arýza/Reset 11. Beyin 12. Sigorta 13. Rakor 14. Yanma Baþlýðý Solenoid Vana 16. Damper 17. Gözetleme Camý 18. Hava Klape Ayar kolu Meme Anahtarý Solenoid Vana AKSESUARLAR Meme Yakýt Hortumu ALM 50, ALM 59 ALM 60/2, ALM 76/2 1 Adet 2 Adet 2 Adet 2 Adet Brülörle birlikte verilen bu aksesuarlardan baþka kullaným kýlavuzu, garanti belgesi ve yetkili servis adres kitapçýðý da brülör ambalajýnýn içinde yer almaktadýr.

10 8 ÇALIÞMA PRENSÝBÝ ALM serisi brülörlerde hava emiþi, hava emiþ hücresiyle saðlanýr. Hava emiþ hücresinden geçerek brülörün içine giren yanma havasý, gövdenin özel salyangoz formu içindeki faný ile yanma baþlýðý karýþým grubuna ulaþýr. Karýþým grubu türbülatör ve yanma baþlýðýndan meydana gelmektedir. Burada memeden püskürtülen yakýt havayla birleþerek yüksek verimli, ideal bir karýþým oluþturur. Böylece düzenli bir yanma ve yakýttan maksimum tasarruf saðlanmýþ olur. TEKNÝK ÖZELLÝKLER BRÜLÖR TÝPÝ KAPASÝTE ISI YÜKÜ MOTOR AÐIRLIK kg/saat kw Kcal/saat kg Min. Max. Min. Max. Min. Max. Hız (d/d) Güç (kw) ALM 50 19, ,75 32,1 ALM 60/2 19, ALM , ,1 33,6 ALM 76/ , ,5 ELEKTRÝK BESLEMESÝ 3~ V-50Hz Yakýt alt ýsýl deðeri kcal/kg dýr. KAPASÝTE - BASINÇ EÐRÝLERÝ ALM 60/2 ALM 50 ALM 59 ALM 76/2 NOT: Çalýþma diyagramý yanma odasýnda oluþmasý muhtemel yakýt tüketimini basýnca baðlý olarak göstermektedir. Yakýt tüketimi EN 267 standardýna uygun deney tüplerinde yapýlmýþ testlere göre maksimum deðerleri göstermektedir

11 9 BOYUTLAR (mm) BRÜLÖR A C B TÝPLERÝ Min. Max. Min. Max. ØD E F G H J K L M M1 N P S T Y Y1 X Z ALM ALM 60/ R638 M10 R ALM ALM 76/ R638 BRÜLÖRÜN KAZANA BAÐLANMASI Brülör yanma baþlýðý kazana takýldýðýnda, yanma baþlýðý ucu kazan kapaðýný en az t (t=3-5 cm) mesafesi kadar geçmelidir (Þekil 1).

12 10 Kazan üzerindeki tesbit plakasý (flanþý) (9) Þekil 2 de gösterildiði gibi, kullanýlacak kazan baðlantý flanþý (4) ölçülerine göre hazýrlanmalýdýr. M10 delikler için þablon olarak kullanýlabilir. 59 Þekil 3 de brülör üst görünüþüne yer verilmiþtir. Brülörün kazana baðlantýsýný yapabilmek için öncelikle somunu (1) sökünüz. Menteþe çubuðunu (3) sökerek kazan baðlantý flanþýný (4) menteþeden (2) ayýrýnýz (Þekil 4). Kazan baðlantý flanþý (4), kazana (7) önden bakýþta menteþesi sað tarafa gelecek þekilde monte edilir. Buna göre kazan baðlantý flanþýný (4) yanma baþlýðý kazan (7) içine girecek ve conta (6), tespit plakasý (9) ile kazan baðlantý flanþý (4) arasýnda kalacak þekilde 4 adet M10 civatayla (5) tespit ediniz. (Þekil 5).

13 Brülörü türbülatör grubundan (10) kazan baðlantý flanþýnýn (4) içine sürerek somunu (1) saplamaya (8) gevþek býrakarak tespit ediniz (Þekil 6). Brülörün üzerindeki menteþe parçasý (2) ve kazan baðlantý flanþýndaki (4) menteþe merkezlenerek menteþe çubuðuyla (3) birleþtirilir. Daha sonra somun (1) sýkýlýr (Þekil 7). 11 ÝLERÝ SÜRME ve GERÝ ÇEKME Geri çekme sýrasýnda brülör, yanma baþlýðý ekseninde düzgün olarak menteþe çýkýntýsýna dayanýncaya kadar geri çekilmelidir (Þekil 8). Böylece brülör, türbülatörü hiçbir yere çarpmayacak þekilde saða doðru açýlabileceði maksimum noktaya kadar döndürebilir (Þekil 9). Ýleri sürme sýrasýnda ise geri çekmedeki iþlemlerin tersi sýra ile türbülatör yerine geçene kadar dikkatle uygulanýr.

14 3-3,5 12 Brülör kazana baðlanýp, ileri sürme ve geri çekme kolaylýkla saðlanabildikten sonra geri çekilerek memenin takýlacaðý burun parçasýna ulaþýlýr. burun parçasýna takýlý plastik tapa çýkarýlarak aksesuar torbasýnda verilmiþ olan meme takýlmalýdýr. Meme ile ilgili detaylý bilgi, meme ve meme seçimi bölümlerinde bulunmaktadýr. Avantajlar : Yanma borusu ve türbülatörün tüm servis ve bakým çalýþmalarýnda rahat ulaþýlabilirlik, meme, ateþleme elektrotlarý deðiþimi vidalý baðlantýlar ile kolaylýkla mümkün olmaktadýr. (11) nolu iki adet M5 silindirik vidanýn sökülmesi ile (Þekil 10) yanma baþlýðý, baðlantý parçasý ile beraber çýkarýlabilir. ELEKTROD AYARLARI Elektrodlarýn memeye göre ölçülerini türbülatör üzerinde yapýlacak her müdahaleden sonra kontrol ediniz. Ölçüler milimetre olarak verilmiþtir ALM 50 ALM 60/2 ALM ALM 76/2 Þekil 11

15 13 YANMA BAÞLIÐI - TÜRBÜLATÖR AYARI Verimli bir yanmanýn oluþabilmesi için yanma baþlýðý ve türbülatör ayarlarýnýn uygun olmasý gerekir. Aþaðýda verilmiþ olan ayar deðerleri EN 267 standardýna uygun alev tüplerinde yapýlmýþ olan deneylerden elde edilmiþ ortalama deðerlerdir. Farklý kazan dairesi koþullarýna baðlý olarak bu ayarlarla ulaþýlabilecek yanma deðerleri iyileþtirilebilir. Meme ucuyla türbülatör üst yüzeyi arasýndaki mesafe olan b ve yanma baþlýðý kenarý ile türbülatör üst yüzeyi arasýndaki mesafe olan a ölçüsü ise brülörün çalýþacaðý kapasiteye baðlý olarak aþaðýdaki grafiklere göre ayarlanmalýdýr. AL M 50 ALM 60/2 a b strok AL M ALM 76/ Þekil 12 a Yanma Başlığı -Türbülatör Ayarı [mm] ALM 50 a Yanma Başlığı -Türbülatör Ayarı [mm] ALM 60/ Kapasite [kg/saat] Kapasite [kg/saat] a Yanma Başlığı -Türbülatör Ayarı [mm] ALM 64 ALM Kapasite [kg/saat] a Yanma Başlığı -Türbülatör Ayarı [mm] ALM 76/ Kapasite [kg/saat]

16 14 Kapasiteye baðlý Yanma Baþlýðý- Türbülatör Ayar Grafiði nden istenilen kapasite deðeri için gerekli olan yanma baþlýðý-türbülatör ayar ölçüsü nü belirleyin. Kazana baðlý durumdaki brülörün (Þekil 13) türbülatör grubunu (10) menteþelerin (2) yardýmýyla kazanýn dýþýna alýn (Þekil 14). M5x2 adet civatalarý (11) sökerek yanma baþlýðýný kazan baðlantý flanþýndan (4) ayýrýnýz (Þekil 15). Yanma baþlýðý üzerinde bulunan civatayý (12) yanma baþlýðý içerisinden gevþetin (Þekil 16).

17 15 Ayrýlan yanma baþlýðý, menteþeler yardýmýyla dýþarý alýnan türbülatör grubuna takýlarak türbülatör yanma baþlýðý mesafesi ölçülür (Þekil 17). Ýstenen mesafeyi ayarlamak için yanma baþlýðýný (14), yanma baþlýðý baðlantý parçasý (13) üzerinde ilerleterek boyunu ayarlayýn. Yanma baþlýðýný baðlantý parçasýyla beraber tekrar türbülatör üzerine takarak ayarlanan mesafeyi kumpas yardýmý ile kontrol edin (Þekil 17). Ýstediðiniz mesafeyi ölçene kadar yanma baþlýðýný (14) ayarlayarak tekrar deneyin. Ayar tamamlandýðýnda civatayý (12) sabitleyin. 2 adet M5 civata (11) ile yanma baþlýðýný kazana tespit ettikten sonra menteþeler (2) yardýmýyla brülörü ileri sürerek brülörü kazana baðlayýn (Þekil 18). Þekil 18

18 16 HAVA AYARI Yanma havasý brülöre hava emiþ hücresinden geçerek girer. Hava miktarý hava emiþ hücresi içindeki klape ile ayarlanýr. Klape açýklýðý, brülöre arkadan bakýldýðýnda sað alt köþede bulunan klape ayar kolu ile saðlanýr. Ayar kolu üzerinde A ile gösterilen vidayý gevþetin. Klape ayar kolunu çevirerek ayar skalasý üzerinde istenen konuma getirin. Ayarýn bozulmamasý için ayný vidayý sýkarak sabitleyin. A Brülörü iþletmeye alýrken ilk çalýþtýrmada havayý kýsýp çalýþtýrýn. Hava klapesinin ayarýný yanma baþladýktan sonra yapýn. Daha sonra bu konumda kalkýþta problem olup olmadýðýný kontrol edin. Ayar Noktası 3,5 3 2,5 2 1,5 1 0,5 0 ALM Kapasite [kg/saat] Ayar Noktası ALM 60/ Kapasite [kg/saat] ALM 59 Ayar Noktası ALM 76/ Kapasite [kg/saat] Grafikler kapasiteye baðlý olarak klape ayar noktalarýný göstermektedir. Bu grafikler ilk iþletmeye alýrken yardýmcý olmasý için hazýrlanmýþtýr. Bu deðerler kazana ve kazan iþletme koþullarýna baðlý olarak deðiþkenlik gösterebilir.

19 17 DAMPER MOTOR ÝLE YANMA HAVASI AYARI (LKS 160) Damper motor çift kademeli brülörlerde 1. ve 2. kademe hava ayarlarını otomatik olarak yapan brülör ekipmanıdır. LKS 160 Damper motor stroðu 90 0 dir ve bu stroða ulaþması için geçen süre 5 saniyedir. LKS A5-5 S4 Devre Þeması 90 0 de 5 sn döner Standart mil (D8) Saat yönü Model no Seri no Þekil 19 Damper motor 2 konumlu çalıþır. Brülör motoru devreye girince damper motora R ucundan enerji gelir ve 1. kademe konumunda bekler (turuncu kamın ayarlandıðı deðerde). Alev oluþumu bu konumda olur. 2. kademeye geçiþ sinyali beyinden gelince 1 ve 3 arası köprülenir ve damper motor harekete baþlar. Siyah kamın ayarlı olduðu noktada SV2 ye aç sinyali gönderilir. Kırmızı kamın ayarlı olduðu noktaya kadar klape açılmaya devam eder. 1. kademe kamı (turuncu) 2. kademe kamı (kırmızı) 2. solenoid vana açma kamı (siyah) Siyah Turuncu Kırmızı Siyah kam kırmızı kamdan önce olmalıdır.

20 18 ÝÞLETMEYE ALMA Elektrik pano kapaðını sökünüz (Sayfa 28). Kablo giriþ rakorlarından enerji besleme ve kazan termostatlarının kablolarını girerek, baðlantıları elektrik þemasına göre yapınız. Klemensli baðlantı olduðundan L1, L2, L3 e faz, N ye nötr baðlayın. Toprak iþaretine topraklama baðlantısı, kazan termostatları KT ye, emniyet termostatının ET ye baðlantılarını yapın. Elektrik pano kapaðı montajı yapın. Brülörü çalıþtırmak için 1. Meme anahtarına (yeþil) basın. Ýkinci kademeye geçmek için 2. Meme anahtarına (sarı) basın. Not: Brülörün ikinci kademede çalırtırılabilmesi için 1. Meme anahtarının (yeþil) basılı konumda olması gerekmektedir. YAKIT POMPASI ÇALIÞMA PRENSÝBÝ Pompa diþlisi yakıtı pot ısıtıcıdan emer ve basınç altında basınç ayar vanası üzerinden memeye gönderir. Yakıt fazlası tanka geri döner. Pompanın hiçbir yerinden kaçırmaması ve brülör devreye alınırken havasının alınması gerekir Geri dönüş hattı 2- Bypass vidası 3- Vakummetre bağlantı yeri 4- Solenoid vana 5- Manometre bağlantı yeri 6- Memeye gidiş 7- Emiş hattı 8- Basınç ayar vidası 1 7 Þekil 20 POMPA BASINCININ AYARLANMASI Basınç ayarının kontrolü için 5 nolu baðlama noktasına manometre baðlanır. 3 nolu baðlama noktasına ise vakumun kontrolü için vakummetre baðlanır. Brülör çalıþırken manometre baðlantı yeri yakıt kabarcıksız olarak dıþarı akıncaya kadar hafifçe gevþetilerek havası alınır. Basınç ayar vidası (5) saat ibresi yönünde çevrilerek pompa basıncı yükseltilir. (Þekil 20) Pompa basınç ayar aralıðı bardır.

21 19 YAKIT HATLARI devir/dakika, viskozite 5 cst, basınç 9 bar. Sayfa 20 de verilen tablolarda emme hattının maksimum uzunluðu 3 deðiþkenin fonksiyonu olarak verilmiþtir. - Pompa ve Tank arasındaki yükseklik farkı (H), - Meme debisi veya pompa tipi, - Boru çapı (d), deniz seviyesinden 200m yükseklikte ve 0,45 bar vakumda verilmiþtir. Verilen uzunluk (yatay hat ve kolonların kesiþimi) 4 dirsek, 1 kesme vanası, 1 check valf içerir. Ek parçalar eklenirse (özellikle emme hattındaki filtre) uzunluk azaltılmalıdır. Sadece belirtilen çaplar kullanılmalıdır. Daha büyük çaplar uygun deðildir. Yükseklik Düzeltmesi 200m den farklı yükseklikte x yükseklik olmak üzere pompa tanktan yukarıda ise; eþdeðer yüksekliði bulmak için gerçek H yüksekliðine [(x-200)/1000] deðeri eklenir. Tank Pompadan yukarıda ise (Sifon sistemi), gerçek H yüksekliðinden [(x-200)/ 1000] deðeri çıkartılır. Örnek AS67 çift borulu sistemde H:1,5 m, Yükseklik:700 m, Boru çapı:8mm ise; 1,5 + [( ) / 1000]= 2 m (2m yükseklikte maksimum 13 m boru uzunluðu demektir). Basýnç düzeltmesi Sadece tek borulu sistemlerde, eðer P 9 Bar dan farklı olmak üzere basıncı gösteriyorsa; Teorik eþdeðer meme kapasitesi = [(wp )/3) x gerçek meme kapasitesi] formülü kullanılır. Örnek Tek borulu sistemde, meme: 4 gph, basınç: 12 bar, boru çapı: 6 mm, emme yüksekliði: 2 m. Teorik eþdeðer meme kapasitesi = [(w12 / 3) x 4] = 4,62 gph Maksimum boru uzunluðu (4 gph için 30 m) ile (6 gph için 20m) arasında deðiþir ve yaklaþık 27 metredir.

22 20 TEK BORULU SÝFON SÝSTEMÝ E 0, H E max. = 20m (E-H) max. = 4,5 m TEK BORULU SÝSTEM H 0, H max. = 4,5 m ÇÝFT BORULU SÝFON SÝSTEMÝ D 0, H D max. = 20m (D-H) max. = 4,5 m ÇÝFT BORULU SÝSTEM H 0, H max. = 4,5 m 4 9

23 MEME Meme pompanın bastıðı basınçlı yakıtı yüksek hızla yanma odasına püskürtür. Yüksek hızla havaya çarpan yakıt çok ince zerrelere ayrılarak hava ile kolaylıkla karıþıp buharlaþabilecek hale gelir. 21 Þekil 21 Memelerin üzerine üreticiler tarafından, 7 atü basınçta püskürttükleri yakıt miktarı Amerikan galonu olarak, püskürtme açısı yazılır ve þekli de simge olarak gösterilir (Þekil 22). Þekil 22 Yakıt basıncı deðiþtikçe memeden püskürtülen yakıt miktarı da deðiþir.

24 22 BRÜLÖR KAPASÝTELERÝNE GÖRE TAVSÝYE EDÝLEN MEMELER MEME SEÇÝMÝ Hafif yaðlar için (20º de 6 cst viskoziteye kadar) Steinen, Monarch, Hago ve Fluidics memeler en uygun olanlarıdır. 80º açılı memelerde Steinen marka, 60º açılı memeler için diðer markaları kullanabilirsiniz. KAPASÝTEYE GÖRE POMPA BASINCININ VE MEMENÝN BELÝRLENMESÝ Viskozite : 3,4±0,04 cst Yoðunluk : 0,840±0,01 kg/l Sıcaklık : 20±1 ºC ,00 USG 18,00 USG 16,00 USG 15,00 USG Steinen Dyna-Coin kataloðundan alınmıþtır ,00 USG 13,00 USG 60 12,00 USG Kapasite (kg/saat) ,00 USG 10,00 USG 9,00 USG Basýnç (bar) 14 8,00 USG 7,50 USG 7,00 USG 6,50 USG 6,00 USG 5,50 USG 5,00 USG 4,50 USG 4,00 USG 3,50 USG 15

25 23 KUMANDA BEYNÝ ÇALIÞMA PROGRAMI Kontrol devresini oluþturan en önemli eleman beyindir. Beyin, kontrol devresinden gelecek sinyallerin doðruluðuna göre brülörün çalıþmasını saðlar veya durdurup arızaya geçirir. LMO 44 bir elektromanyetik beyindir. LMO 44..BEYÝN: KUMANDA SIRASI, ÇALIÞMASI ve ZAMANLARI

26 24 Arıza nedeninin belirlenmesi: Cihaz arızaya geçtikten sonra lamba sürekli kırmızı yanar. Düðmeye 3 saniyeden fazla basılı tutarak hata kodlarını tespit edebiliriz. (10 saniyeden fazla basılı tutulmaması gerekir.)

27 25 ELEKTRÝK ÞEMALARI - ALM 50, ALM C1 1 BEYÝN Faz 3~ A.T. SV Nötr Motor Solenoid Vana Ateþleme Trafosu Arıza Fotosel F N L3 L2 L1 Brülör 5A S S KT KT ET ET ET : Emniyet Termostatı KT : Kazan Termostatı S : Sigorta AT : Ateþleme Trafosu SV : Solenoid Vana C1 : Kontaktör Beyin : LMO24 255B2 veya LMO44 255B2 kullanılabilir.

28 26 ELEKTRÝK ÞEMALARI - ALM 60/2, ALM 76/2 F R 6 LKS 160 Damper Motor C1 M2 M2 N L3 L2 L1 AT SV 2 SV 1 Brülör Meme-2 BEYÝN Faz Nötr Motor Solenoid Vana 1 2 Ateþleme Trafosu Arıza Fotosel M 3~ ET : Emniyet Termostatı KT : Kazan Termostatı S : Sigorta AT : Ateþleme Trafosu SV : Solenoid Vana C1 : Kontaktör Beyin : LMO24 255B2 veya LMO44 255B2 kullanılabilir. 5A S S KT1 KT1 ET ET KT2 KT2

29 27 BAKIM Brülörün tüm ayarları menteþeler yardımıyla kazan dıþına alınabilen kısımda rahatlıkla yapılabilir. Daha sonra menteþeler yardımıyla tekrar kazanın içerisine alınarak sabitlenir (Resim 1). Resim 1 Menteþelerin yardımıyla türbülatör ve elektrot grubunun kazanın dıþına alınmasıyla meme ve elektrotlara kolaylıkla ulaþılabilir. Memeyi sökmek için: a) 1 nolu civatayı sökerek türbülatör grubunu çıkarın (Resim 2). Resim 2 1 b) Memeyi sökerken çift anahtar kullanın. Sökme iþlemi sırasında memeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir (Resim 3). Resim 3 c) 2 nolu civatayı sökerek elektrotların deðiþimi ve ayarı yapılabilir (Resim 4). Resim 4 2

30 28 Elektrik pano kapaðı üzerinde bulunan, 3 adet M5 civatayı sökerek (Resim 5) beyin, klemens, kontaktör, termik, sigorta ve ıþıklı anahtara ulaþmak mümkündür (Resim 6).

31 29 GENEL BAKIM KURALLARI - Kazan dairesini temiz tutun. - Yakıt hattı üzerindeki filtreleri haftada bir temiz mazotla temizleyin. - Yılda bir kez pompa filtresini temizleyin. - Türbülatör hava aralıklarına biriken kurum ve benzeri maddeleri temizleyin. - Uygun ve verimli bir yanma elde etmek için, maksimum 15 günde bir meme temizlenmeli ve 3 ayda bir meme deðiþtirilmelidir. Söktüðünüz memeyi bir süre temiz bir mazotta veya gazyaðında bekletin. Bunun için, her zaman yedek meme bulundurun. - Kazan duman borularını ayda bir temizleyin. - Kazan yanma odasını ayda bir kontrol edin ve en az yılda bir kez temizliðini yapın. - Mevsim sonunda bacanızı temizlettirin, brülörünüzün genel bakımını yaptırın. - Ayda bir baca gazındaki karbondioksit miktarının ölçtürülmesi, gerekiyorsa HAVA / YAKIT ayarlarının yenilenmesi gerekir. - Sezon baþlangıcında normal yakıt hortumlarının yenlenmesi gerekmektedir. Hidrolik hortum kullanılıyorsa aþındıðı zaman yenilenmelidir. - Elektrodların þekillerini koruyup korumadıðını kontrol edin. Aþırı sıcaklık nedeniyle incelme veya zarar gördüklerini tespit ederseniz, deðiþtirin. - Ana yakıt tankının su ve tortu boþaltma vanası haftada bir açılarak tank dibinde birikmiþ olan su ve tortu boþaltılmalıdır. Resim 7 Resim 8

32 30 PROBLEM / MUHTEMEL NEDENÝ / ÇÖZÜMÜ PROBLEM Brülör hiç çalıþmıyor. Brülör çalıþıyor fakat kısa zamanda tekrar arızaya geçiyor. Yakıt geliyor, ateþleme olmuyor. Brülör pompası vazife görmüyor. MUHTEMEL NEDENÝ a) Kazan termostadı baðlantılarında temassızlık var. b) Sigorta atmıþ. c) Nötr hattı gelmiyor. d) Brülöre enerji gelmiyor.* e) Kazan termostat ayarı uygun deðil.* f) Kumanda beyni çalıþmıyor. a) Pompa yakıt basmıyor veya basıncı düþük. b) Ateþleme olmuyor. c) Fotosel ıþıðı iyi görmüyor. d) Fotosel kirli. e) Fotosel bozuk. f) Meme tıkalı. g) Solenoid valf arızalı veya yayı gevþemiþ yað kaçırıyor. h) Kumanda beyni arızalı. i) Meme burun parçası bozuk. a) Meme kirli. b) Ateþleme kıvılcımı veya alev yüksek hava hızı dolayısıyla kopuyor. c) Ateþleme trafosu bozuk. d) Beyin ile ateþleme trafosu arasındaki baðlantı gevþek. e) Yanlıþ elektrod ayarından dolayı, ateþleme kıvılcımı meme üzerine sıçrıyor. f) Memenin iç konisi hasarlı. g) Hava çok fazla verilmiþ. a) Püskürtme basıncı düþük. b) Yakıt kirli veya yakıta su karıþmıþ. c) Pompa filtresi tıkalı. d) Pompa contaları bozuk, hava emiyor. e) Ýç diþliler aþınmıþ ve basınç tutmuyor. f) Motor ters dönüyor. g) Pompa, motordan dönme hareketini alamıyor. h) Yakıt borusu tıkalı. i) Motor, istenen devirde dönmüyor. ÇÖZÜMÜ a) Kontrol edin. b) Kontrol edin. c) Kontrol edin. d) Kontrol edin. e) Ayarlayın. f) Kontrol edin. a) Kontrol edin. Yükseltin. b) Kontrol edin. c) Deðiþtirin. d) Temizleyin. e) Deðiþtirin f) Temizleyin. g) Deðiþtirin. h) Deðiþtirin. i) Deðiþtirin. a) Temizleyin. b) Havayı azaltın. c) Deðiþtirin. d) Baðlantıyı yapın. e) Yeniden ayarlayın. f) Deðiþtirin. g) Azaltın. a) Ayarlayın. b) Deðiþtirin. c) Temizleyin. d) Deðiþtirin. e) Deðiþtirin. f) Dönüþ yönünü düzeltin g) Kontrol edin. h) Temizleyin. i) Kontrol edin/deðiþtirin.

33 31 PROBLEM / MUHTEMEL NEDENÝ / ÇÖZÜMÜ PROBLEM Meme ile ilgili arızalar. Brülör motoru çalıþmıyor. Brülör fazla koku yapıyor ( is veya yakıt kokusu ). Fan ile ilgili arızalar. MUHTEMEL NEDENÝ a) Meme kirli. Kıvılcımlı yanma ve is oluþuyor. Yanma konisi çepeçevre oluþuyor. b) Memenin iç konisi hasara uðramıþ. c) Meme gevþek bırakılmıþ. Memeden yað sızıp kazan içinde kısmen yanıyor. d) Meme diþ kapmıþ. Alev merkezde oluþmuyor. e) Meme yanlıþ anahtar kullanmadan dolayı deforme olmuþ. f) Meme filtresi kirlenmiþ. a) Motor yanmıþ. b) Motora enerji gelmiyor. * c) Fazla ısınmaktan dolayı durmuþ. d) Motora giden kablolarda temassızlık var. e) Beyinden motora giden hat kopmuþ. f) Motor termiði atmıþ. a) Borulardan veya depodan yakıt sızıyor. b) Meme kirlenmiþ veya bozulmuþ. c) Yanma havası az. d) Baca çekiþi düþük. * e) Baca fazla kurum baðlamıþ. * f) Baca hava sızdırıyor. * g) Kazan hava sızdırıyor. * h) Duman kanalı hava sızdırıyor. * i) Yanma odası ebatları hatalı. * a) Fan kanatları kirli. b) Fan balansı bozuk. c) Fan ses yapıyor (gövdeye sürtüyor). d) Fan hava emip, basamıyor kanatları deforme olmuþ. e) Fan-motor baðlantısı çözülmüþ, boþa dönüyor. f) Fan motorunun dönüþ yönü ters. ÇÖZÜMÜ a) Temizleyin. b) Deðiþtirin. c) Memeyi sıkın. d) Memeyi söküp yeniden takın, olmuyorsa deðiþtirin. e) Memeyi deðiþtirin. f) Temizleyin. a) Deðiþtirin. b) Enerji gelmesini saðlayın c) Aþırı ısınma koþullarını ortadan kaldırın. d) Baðlantıları saðlayın. e) Hattı yenileyin. f) Kontrol edin. a) Sızıntıyı giderin. b) Temizleyin/deðiþtirin. c) Arttırın. d) Temizleyin/onartın. e) Temizlettirin. f) Onartın. g) Servisine onartın. h) Servisine onartın. i) Servisine deðiþtirtin. a) Temizleyin. b) Fanı deðiþtirin. c) Sürtünmeyi giderin, yoksa fanı deðiþtirin. d) Yeni fan takın. e) Baðlantıyı kontrol edin. f) Düzeltin. DÝKKAT: * Ýþaretli iþlemler kullanıcı tarafından yapılabilir ya da uzman bir elemana yaptırılabilir. Diðer iþlemler uzman servis elemanları tarafından yapılacaktır. Kullanıcılar bu iþlemleri yapmamalıdır, aksi halde mal ve can güvenliði riski doðabilir.

34 web: e-posta: ÝSTANBUL : GOSB - Gebze Org. San. Bölgesi, Þ. Bilgisu Cad Gebze-KOCAELÝ Tel: (0262) Fax: (0262) ANKARA : Sedat Simavi Sok. No: 48, Çankaya - ANKARA Tel: (0312) Fax: (0312) ÝZMÝR : Akdeniz Cad. No : 14, Kat.6, Daire Çankaya - ÝZMÝR Tel: (0232) Fax: (0232) ADANA : Ziyapaþa Bulvarı Çelik Ap. No : 25/5-6, ADANA Tel: (0322) Fax: (0322) ANTALYA : Metin Kasapoðlu Cad. Küçükkaya Sitesi A Blok No: 1 D. 4, ANTALYA Tel: (0242) Fax: (0242)

ALM HAFİF YAĞ BRULÖRLERİ ALM 125/2 ve ALM 174/2 MONTAJ, İŞLETME, BAKIM

ALM HAFİF YAĞ BRULÖRLERİ ALM 125/2 ve ALM 174/2 MONTAJ, İŞLETME, BAKIM ALM HAFİF YAĞ BRULÖRLERİ ALM 125/2 ve ALM 174/2 MONTAJ, İŞLETME, BAKIM Kod No: A.5.1.10 Kitap Basım Tarihi: 090807 Revizyon No: 090807 ALARKO ALM 125/2, 174/2 Modelleri Hafif Yağ Brülörleri İÇİNDEKİLER

Detaylı

ALF SERÝSÝ ORTA ve AÐIR YAÐ BRÜLÖRLERÝ ALF 12, 12-T, 24, 24-T, 24/2-T ALF 42, 42/2, 65, 65/2, 80/2 MONTAJ, ÝÞLETMEYE ALMA, KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU

ALF SERÝSÝ ORTA ve AÐIR YAÐ BRÜLÖRLERÝ ALF 12, 12-T, 24, 24-T, 24/2-T ALF 42, 42/2, 65, 65/2, 80/2 MONTAJ, ÝÞLETMEYE ALMA, KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU ALF SERÝSÝ ORTA ve AÐIR YAÐ BRÜLÖRLERÝ ALF 12, 12-T, 24, 24-T, 24/2-T ALF 42, 42/2, 65, 65/2, 80/2 MONTAJ, ÝÞLETMEYE ALMA, KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU Kod No: A.5.1.4 Kitap Basým Tarihi: 251212 Ṛevizyon

Detaylı

MONTAJ, İŞLETMEYE ALMA, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU

MONTAJ, İŞLETMEYE ALMA, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU ALF SERİSİ ORTA ve AĞIR YAĞ BRÜLÖRLERİ ALF 12, 12-T, 12DM-T, ALF 24, 24-T, 24/2-T, ALF 42, 42/2, 65, 65/2, 80/2 MONTAJ, İŞLETMEYE ALMA, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU Kod No: A.5.1.4 Kitap Basım Tarihi: 281114

Detaylı

ALF ORTA ve AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 130/2 ve ALF 180/2 MONTAJ, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU

ALF ORTA ve AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 130/2 ve ALF 180/2 MONTAJ, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU ALF ORTA ve AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 130/2 ve ALF 180/2 MONTAJ, KULLANIM ve BAKIM KILAVUZU Kod No: A.5.1.11 Kitap Basım Tarihi: 141111 Revizyon No: 141111 ALARKO ALF 130/2, 180/2 Modelleri Orta ve Ağır

Detaylı

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 070706 Kitap Baský Tarihi: 070706 Revizyon No: 4 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 14 15 16 17 19 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel Özellikler

Detaylı

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi Motorin ve Hafif Ya lar çin S v Yak tl Brülörler ALM Serisi 0.06 GARANTi leri Teknoloji Motorin brülörleri uzun süreli testler sunucunda s v yak tlar konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Gaz Yakıtlı Brülörler

Gaz Yakıtlı Brülörler oğal Gaz ve LPG için Gaz Yakıtlı Brülörler ALG SERiSi 301.861 KW ALG Serisi Gaz Brülörleri İleri Teknoloji Gaz brülörleri uzun süreli testler sunucunda gaz konusunda deneyimli uzmanlar tarafından geliştirildi.

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB

P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB P 27 I P 27 B P 27 S P 32 I P 32 B P 31 IMB PCB içermez 3-4 5-8 9 10 13 Rev. 05.02.08 Davlumbazýnýzýn Davlumbazýnýzýn davlumbazýnýzý davlumbazýnýzý Davlumbazýnýz Davlumbazýnýzýn bükülme Davlumbazýnýzý

Detaylı

ALM ve L Serisi Hafif Yağ Brülörleri ALM 5,7,14,22,30,30/2,40/2, L 9/10 VZDU KULLANIM, MONTAJ KILAVUZU ve SERVİS

ALM ve L Serisi Hafif Yağ Brülörleri ALM 5,7,14,22,30,30/2,40/2, L 9/10 VZDU KULLANIM, MONTAJ KILAVUZU ve SERVİS ALM ve L Serisi Hafif Yağ Brülörleri DOĞAL GAZ BRÜLÖRLERİ ALM 5,7,14,22,30,30/2,40/2, ALG 7, 9, 16, 27, 27/2, 30, 36, 36/2 L 9/10 VZDU KULLANIM, MONTAJ KILAVUZU ve SERVİS Kod No: A.5.1.6 Kitap Baskı tarihi:

Detaylı

e) Kazan üzerindeki termostat veya prosestadların ayarlarını kontrol ediniz. g) Brülörün memelerini ve elektrotların konumlarını kontrol ediniz.

e) Kazan üzerindeki termostat veya prosestadların ayarlarını kontrol ediniz. g) Brülörün memelerini ve elektrotların konumlarını kontrol ediniz. Fuel-oil ve motorin brülörleri kullanma ve bakım talimatı : Brülörü çalıştırmadan önce kontrol edilecek hususlar a) Ana yakıt tankının uygun yakıt ile dolu olmasını sağlayınız. b) Tanktan brülöre geliş

Detaylı

SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri

SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri SuperCold Soðuk Odalarý SC Serisi Ürün Seçim Verileri . EDM/st, Mart 2004 Ýlk baský Revizyon no: Revizyon tarihi: 7 CÝHZ SEÇÝM Ý Bu kitapta yer alan verilere dayanarak cihaz seçimi yapýlabilir. Seçim Örneði

Detaylı

GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu

GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu GENLEÞME TANKI Kullaným Kýlavuzu Kod No: A.9.1.2 Kitap Baský Tarihi: 210512 Revizyon No: 210512 ÝÇÝNDEKÝLER Giriþ Doðru ve Güvenli Kullaným için - Genel Uyarýlar - Garanti - Özel Uyarýlar - Taþýma ve Montaj

Detaylı

SMART- Oda Termostatý

SMART- Oda Termostatý SMART- Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu . Kitap Rev. Tarihi: 070104 Kitap Baský Tarihi: 080104 Kitap Rev. No: 00 Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Ýçindekiler GÝRÝÞ 3 - Özelklikleri

Detaylı

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAA 20 / AC. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAA 20 / AC Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Haziran 2008 Oda Termotatý RAA 20 / AC Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER GARANTÝ ve SERVÝS GÝRÝÞ Kullaným

Detaylı

Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAA 20 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Nisan 2003 Oda Termostatý RAA 20 Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER GARANTÝ ve SERVÝS GÝRÝÞ Kullaným Alanlarý

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 121206 Revizyon No: 121206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

Ekonomizer Kullanım Kılavuzu

Ekonomizer Kullanım Kılavuzu Ekonomizer Kullanım Kılavuzu Kod No: A.14.1.2 Kitap Baskı tarihi: 101016 Revizyon No: 101016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...5 GARANTİ VE SERVİS...6 TANIM...7 MONTAJ...8 TEMİZLİK...8 5 GİRİŞ Öncelikle ALARKO markasını

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU ÝÇÝNDEKÝLER 1.JENERATÖR EMNÝYETÝ...2 2.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...4 3.KULLANIM ÖNCESÝ KONTROL...6 4.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...9 5.JENERATÖR KULLANIMI...10 6.MOTORUN DURDURULMASI...15

Detaylı

GRYP2#028STDEUR017611

GRYP2#028STDEUR017611 (TR) Kullanma Kılavuzu SIAL S.p.A. Corso Inghilterra, 15 12084 Mondovì (CN) İtalya M o d e l GRYP 28 K o d GRYP2#028STDEUR017611 KULLANMA KILAVUZU 1. GENEL GÜVENLİK KURALLARI 2. CİHAZIN TANITIMI 3. TEKNİK

Detaylı

Sirkülasyon Pompasý. Kullaným Kýlavuzu

Sirkülasyon Pompasý. Kullaným Kýlavuzu Sirkülasyon Pompasý Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 080306 Kitap Baský Tarihi: 080306 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 06 07 07 08 09 10 10 11 11 11 11 12 13 14 14 14 14 15 15 15 15 15 16 16 16

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombiler %109.2 verim değeri* Kompakt ebatları sayesinde (yükseklik x genişlik x derinlik 4,1 cm x 6, cm x 6,4

Detaylı

TRANSFER. 1. Daðýtma öncesi,transferin dýþýný buharlý temizleyici veya temizlik çözeltisi ile boydan boya temizleyin.

TRANSFER. 1. Daðýtma öncesi,transferin dýþýný buharlý temizleyici veya temizlik çözeltisi ile boydan boya temizleyin. ... J3-1 ÖNLEM... J3-1 TRANSFER ELEMANININ DAÐITILMASI... J3-2 ÖN TAHRÝK DÝÞLÝ ELEMANININ DAÐITILMASI/ TOPLANMASI... J3-4 TRANSFER ÇIKIÞ MÝLÝ ELEMANININ DAÐITILMASI TOPLANMASI... J3-5 TRANSFER ELEMANININ

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler. EA Serisi (Ecocirc Otomatik)

A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler. EA Serisi (Ecocirc Otomatik) A Sýnýfý Yüksek verimli deðiþken hýzlý sirkülatörler EA Serisi (Ecocirc Otomatik) KULLANIM ALANLARI KONUTSAL. UYGULAMALAR Isýtma ve iklimlendirme sistemlerinde su sirkülasyonu. Mevcut sistemlerin yenilenmesi

Detaylı

ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ

ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ ROUV SERÝSÝ AÞIRI VE DÜÞÜK GERÝLÝM RÖLELERÝ ROUV Serisi aþýrý e düþük gerilim röleleri ORTA GERÝLÝM e YÜKSEK GERÝLÝM elektrik þebekelerinde kullanýlmak üzere tasarlanmýþtýr. Micro controller teknolojisi

Detaylı

Cihazýnýzýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn

Cihazýnýzýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn Uyumluluk Bilgileri TS EN ISO15502 standartlarýna göre Tropikal sýnýf 16 C ile 43 C arasýndaki ortam sýcaklýklarý için tanýmlanmýþtýr. Ürün EN15502,IEC60335-1 / IEC60335-2-24, 2004/10B/EC standartlarýna

Detaylı

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ

PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSELLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTEMÝ PÝSUVARLAR ÝÇÝN FOTOSLLÝ PÝLLÝ YIKAMA SÝSTMÝ www.vitra.com.tr czacýbaþý Yapý Gereçleri San. ve Tic. A.Þ. P.K. 6 34860 Kartal, Ýstanbul INTMA Büyükdere Cad. No: 185 34394 Levent, Ýstanbul Tel: (212) 371

Detaylı

ALF ORTA VE AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 180/M MONTAJ, İŞLETME, BAKIM

ALF ORTA VE AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 180/M MONTAJ, İŞLETME, BAKIM ALF ORTA VE AĞIR YAĞ BRULÖRLERİ ALF 180/M MONTAJ, İŞLETME, BAKIM A.5.1.13 120115 120115 İÇİNDEKİLER GİRİŞ Öncelikle ALARKO markasını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzda, Alarko Carrier

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi

Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi FGB Serisi 28-35 kw UYUMLU Enerji tasarrufunda uzman marka Wolf FGB Serisi ile mekanlarda konfor, yeniden tanımlanıyor Opsiyonel BM-2 Programlama Modülü ve

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. BAYMAK IDEE / Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. BAYMAK IDEE / Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITM SİSTEMLERİ BYMK IDEE / Yoğuşmalı Kombi BYMK IDEE Premix Teknolojili Yoğuşmalı Kombi (IDEE 24-2--9) 20 ile 4,9 kw arasında ısıtma kapasiteleri Premix tam yoğuşma teknolojisi ile tam tasarruf

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi idee Yoğuşmalı Kombi Brülör Kompakt Gaz Hava Sistemi Eşanjör Ateşleme Elektrodu 109.2 verim değeri* Kompakt ebatları sayesinde (yükseklik x genişlik x derinlik 4,1 cm x 6, cm x 6,4 cm) mekandan tasarruf

Detaylı

Duvar Tipi Davlumbaz Kullanma Kýlavuzu ADV 5150 ADV 5150 B ADV 5150 S ADV 5170 I ADV 5300

Duvar Tipi Davlumbaz Kullanma Kýlavuzu ADV 5150 ADV 5150 B ADV 5150 S ADV 5170 I ADV 5300 Duvar Tipi Davlumbaz Kullanma Kýlavuzu ADV 5150 ADV 5150 B ADV 5150 S ADV 5170 I ADV 5300 PCB içermez 3-4 5-9 10 11 14 Rev. 05.02.08 Davlumbazýnýzýn Davlumbazýnýzýn davlumbazýnýzý davlumbazýnýzý Davlumbazýnýz

Detaylı

MiniBloc Ürün Seçim Verileri

MiniBloc Ürün Seçim Verileri MiniBloc Ürün Seçim Verileri Bu kitap Carrier Profoid Minibloc- Monoblocked Packaced Refrigeration Units kitabından Alarko Carrier EDM/ st tarafından düzenlenmiştir. Şubat 2006 CARRIER- ProFroid MiniBloc

Detaylı

Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu

Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1. Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Alarko Carrier Eðitim ve Dokümantasyon Merkezi Mayýs 2004 Fan Coiller Ýçin Oda Termostatý RAB10/ RAB10.1 Montaj ve Kullaným Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz beslemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme vanasını veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol Gaz

Detaylı

gereken zonlar desteklenebilmektedir.

gereken zonlar desteklenebilmektedir. Premix teknolojisi nedi Kullanılan otomatik devir ayarlı fan sayesind optimum gaz-hava karışımı ile her kapasited yüksek verim elde edilen teknolojiye premix teknolojisi denir. Bu teknoloji ile yüksek

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ ( Kesintili çalışma ) 02C.1 Uygulama : 02C1 Kontrol ünitesi, tek veya çift kademeli proses brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır. 24 saat içinde en az bir

Detaylı

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU

BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU BENZÝNLÝ JENERATÖR KULLANIM KILAVUZU 9. SORUN GÝDERME MOTOR ÇALIÞMIYOR 2.Yakýtý kontrol edin. 1.Motor sivicini açýn. 3.Motor yaðýný kontrol edin ÝÇÝNDEKÝLER 1.JENERATÖR EMNÝYETÝ...2 2.MOTORUN ÇALIÞTIRILMASI...4

Detaylı

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik Beta Mühendislik DENİZ SUYU SU YAPICILARI Enerji Geri kazanımlı KULLANILAN ENERJİNİN %80 nini geri kazandırır. GÜNDE 2.000 lt ye kadar TEMİZ SU üretir. MODÜLER KONFİGÜRASYON, montajı Basit ve çok kolay

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Harmony-D Hermetik Kombi

Harmony-D Hermetik Kombi Harmony-D Hermetik Kombi Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Yeni Harmony-D Kombi ALARKO NUN KOMBIDE YENI TASARIM VIZYONUNUN SON ÖRNEĞI... Kontrol paneli çevresinde modern LED ışıklandırma

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI ISITMA SÜRESİ BOYUTLAR TEKNİK TABLO ÖRNEK TESİSAT ŞEMASI MODEL & SİPARİŞ NOTASYON

Detaylı

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu

HB 6 HB 9 HBD 9 F. Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu HB 6 HB 9 HBD 9 F Davlumbaz Kullaným ve Bakým Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER Bir Ariston ürününü seçtiðiniz için teþekkür ederiz. Kullanýmý kolay ve emniyetli bir cihaza sahipsiniz. Öncelikle cihazýnýzýn kalitesini

Detaylı

- ISITICI - GRYP 40 AP

- ISITICI - GRYP 40 AP Made in ITALY - ISITICI - MAZOT ve KAROSEN İLE ÇALIŞAN BACALI MODEL GRYP 40 AP TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU ÜRETİCİ FİRMA SIAL S.p.A. Corso Inghilterra, 15 12084 Mondovì (CN) ITALY Tel. +39 0174 560600 Fax.

Detaylı

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi o algaz ve LPG çin Gaz Yak tl Brülörler ALG Serisi -. kw GARANTi ALG Serisi Gaz Brülörleri leri Teknoloji Gaz brülörleri uzun süreli testler sunucunda gaz konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA...

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Hermetik Kombi Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Serena Kombi 25,8 kw ISITMA KAPASİTESİ 13,5 lt/dk KULLANIM SUYU

Detaylı

KULLANIM ALANLARI. Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. TEKNÝK ÖZELLÝKLER

KULLANIM ALANLARI. Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. TEKNÝK ÖZELLÝKLER Sýcak suyun yeniden sirkülasyonu için yüksek etkili sirkülatörler KULLANIM ALANLARI KONUTSAL. UYGULAMALAR Sýcak su yeniden sirkülasyonu. Brülör besleme. EB (V) Serisi TEKNÝK ÖZELLÝKLER POMPA Debi: 1 m

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007

ADX-6007 ADX-7007 ADX-9007 Cihazýn T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Tüketicinin Korunmasý ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüðü nce tespit ve ilan edilen kullaným ömrü (cihazýn fonksiyonlarýný yerine getirebilmesi için gerekli yedek

Detaylı

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ BETON SANTRALLERÝ BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ OTOMASYON SÝSTEMLERÝ Kusursuzluk, tesisin beyninde baþlar... NAMTAÞ Beton Santralleri, NAMTAÞ mühendislerinin geliþtirdiði, sektöründe yýllarca sýnanmýþ

Detaylı

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP 520 Profesyonellik detaylarda gizli... Kolay ve pratik kalýp deðiþimi için tasarlanmýþ açýlýr makina gövdesi, kalýp deðiþtirme için gereken zamaný kýsaltmaktadýr.

Detaylı

(M15M-D, M15X-D) J1-1 KÝLOMETRE SAATÝ SENSÖRÜ KONTROLÜ... J1-2 SÖKÜLMESÝ/TAKILMASI... J1-2

(M15M-D, M15X-D) J1-1 KÝLOMETRE SAATÝ SENSÖRÜ KONTROLÜ... J1-2 SÖKÜLMESÝ/TAKILMASI... J1-2 (M15M-D, M15X-D) DÜZ ÞANZIMAN... J1-1 ÞANZIMAN YAÐI KONTROLÜ... J1-1 ÞANZIMAN YAÐI DEÐÝÞTÝRÝLMESÝ... J1-1 YAÐ KEÇESÝ (M15M-D) DEÐÝÞTÝRÝLMESÝ... J1-2 KÝLOMETRE SAATÝ SENSÖRÜ SÖKÜLMESÝ/TAKILMASI... J1-2

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Özellikler Geri Yanma Kontrolü: Gelişmiş Yanma Sistemi: Çok Yönlü Kontrol Sistemi: Dijital Kontrol Paneli: Kompakt Brülör Ünitesi: Manuel Türbülatör

Detaylı

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler www.hosseven.com.tr 2 www.hosseven.com.tr TEKNİK DEĞERLER Nominal Isı Güç KW_N 2,2-6,5 Saatlik Tüketim Kg/h 0,6-1,8 Verim % 92-88,5 Maksimum Isıtma Hacmi M3 185 Net Kg kg 82 Baca Çapı mm 80 Besleme Haznesi

Detaylı

Sıcak Hava Apareyleri

Sıcak Hava Apareyleri Sıcak Hava Apareyleri Kullanım Kılavuzu ATA - ADA Kod No: A.10.1.3 Kitap Baskı Tarihi: 040313 Revizyon No: 040313 ATA - ADA Sıcak Hava Apareyleri Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş...5 Garanti ve Servis...6

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

Teknik Özellikleri : Akýþkan Çalýþma Sýcaklýðý Çalýþma Basýncý Palet Malzemesi Switch Braketi Baðlantý Malzemesi Palet Çubuðu Muhafaza Malzemesi

Teknik Özellikleri : Akýþkan Çalýþma Sýcaklýðý Çalýþma Basýncý Palet Malzemesi Switch Braketi Baðlantý Malzemesi Palet Çubuðu Muhafaza Malzemesi EFS Akýþ þalteri borulardaki akýþýn hissedilmesi için kullanýlmaktadýr. Borudaki akýþ durduðu veya baþladýðý zaman elektrikli ekipmanlarý korumak için akýþ þalterinin verdiði açýk veya kapalý kontaklardan

Detaylı

Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA. Konforal Sıcak Hava Apareyleri. Kullanım Kılavuzu ATA - ADA

Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA. Konforal Sıcak Hava Apareyleri. Kullanım Kılavuzu ATA - ADA Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA Konforal Sıcak Hava Apareyleri Kullanım Kılavuzu ATA - ADA Kod No: A.10.2.2 Kitap Baskı Tarihi: 170212 Revizyon No: 170212 İçindekiler Giriş...5 Garanti ve Servis...6 Genel

Detaylı

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41.

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41. 7215 73-2/26 TR(TR) Kullanýcý için Kullanma talimatý ModuLink 25 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý off on C 5 off 2 on pm 1:41 24 Volt V Lütfen cihazý kullanmaya baþladan önce dikkatle

Detaylı

Dalgıç Pompa. 4 DMD-KPS Tek Pompa

Dalgıç Pompa. 4 DMD-KPS Tek Pompa Dalgıç Pompa 4 DMD-KPS Tek Pompa Alarko dalgıç pompaları, kullanım ve içme suyu alanında her an kullanıma hazır, dertsiz, yatırımı kısa sürede geri ödeyen KESİNTİSİZ, KİŞİSEL TEK SU KAYNAĞIDIR. Endüstriyel

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 071206 Revizyon No: 071206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU 2 Kod No: A.1.1.6 Baskı Tarihi: 140808 Revizyon: 140808 3 Gaz Sızıntısı Durumunda Yapılacaklar Sakin olun. Yanan ateşleri SÖNDÜRÜN. Bütün kapı ve pencereleri AÇIN.

Detaylı

Diğer Yedek Ekipmanlar

Diğer Yedek Ekipmanlar Diğer Yedek Ekipmanlar PFT Çýkýþ Aðzý Contasý PFT Çýkýþ Aðzý Contasý 20101100 3,40 /ad PFT Diþli Plastik Boru PFT Diþli Plastik Boru 1"x600 (PA) 20191910 16,00 /ad PFT Eksantrik Mil PFT Eksantrik Mil 20133800

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

BAL TENEKESÝ ISITMA HAVUZU KULLANMA KILAVUZU

BAL TENEKESÝ ISITMA HAVUZU KULLANMA KILAVUZU Bal Makinalarý ve Arýcýlýk Ekipmanlarý BAL TENEKESÝ ISITMA HAVUZU KULLANMA KILAVUZU MODEL 2 0 2 0 1 6 2 2 0 2 0 1 6 3 2 0 2 0 1 6 6 2 0 2 0 1 6 8 2 0 2 0 1 7 0 MADE IN TURKEY ÜRETÝM YILI / PRODUCTION YEAR

Detaylı

Moyenne température / Medium temperature : Ürün Seçim Verileri

Moyenne température / Medium temperature : Ürün Seçim Verileri Moyenne température / Medium temperature : MiniCold Ürün Seçim Verileri Bu kitap Carrier Profoid Minicold- Monoblocked Packaced Refrigeration Units kitabından Alarko Carrier EDM/ st tarafından düzenlenmiştir.

Detaylı

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta Mikro Dozaj Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta ve aðýr hizmet tipi modellerimizle Türk

Detaylı

ADA Sıcak Hava Apareyleri

ADA Sıcak Hava Apareyleri Radyal Vantilatörlü ADA Sıcak Hava Apareyleri İdeal Isıtma Apareyi ATA Sıcak Hava Apareyi Alarko 19 yılında kurulduğunda ilk apareyini tasarladı, üretti ve sattı. O günden bu yana Türkiye de onbinlerce

Detaylı

20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı. Katı Yakıtlı. Kat Kaloriferi CKK

20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı. Katı Yakıtlı. Kat Kaloriferi CKK 20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi CKK Yüksek Performanslı KATI YAKITLI KAT KALORİFERİ ALARKO CKK Kendimize sorduk: Kat Kaloriferinde Kombi Rahatlığını Nasıl Sağlarız?

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ BLU. MONOBLOK kw. DUAL BLOK kw. Tüm yakıtlar için komple brülör serisi. DUAL BLOK kw. Uygulamanızı seçin

GAZ BRÜLÖRLERİ BLU. MONOBLOK kw. DUAL BLOK kw. Tüm yakıtlar için komple brülör serisi. DUAL BLOK kw. Uygulamanızı seçin GAZ BRÜLÖRLERİ BLU MONOBLOK 270 17000 kw DUAL BLOK 350 25000 kw Tüm yakıtlar için komple brülör serisi MONOBLOK 20 17000 kw DUAL BLOK 350 25000 kw Uygulamanızı seçin ÖRNEK MODEL MODEL ÖLÇÜSÜ BLU 1200.1

Detaylı

PÝS SU BORU VE EK PARÇALARI TEKNÝK BOYUTLAR KANALÝZASYON BORULARI

PÝS SU BORU VE EK PARÇALARI TEKNÝK BOYUTLAR KANALÝZASYON BORULARI PÝS SU BORU VE EK PARÇALARI TEKNÝK BOYUTLAR KANALÝZASYON BORULARI PÝLSA KANALÝZASYON BORULARI MEM TEK MUFLU AnmaÇapý (mm) Dýþ Çap S 2 S 4 S 8 d1 (mm) S1 (mm) S1 (mm) S1 (mm) Muf Ýç Çapý d2 (mm) Conta Yuvasý

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX

Kullanım kılavuzunuz ZANUSSI ZKF661LX Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ZANUSSI ZKF661LX için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ZANUSSI ZKF661LX tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ

ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ ERA 02... GAZ YAKICILAR İÇİN KONTROL RÖLESİ 02... Serisi Gaz yakma ve kontrol röleleri; pilot ateşlemeli yada iki kademeli gaz bekleri için 24 saat içersinde en az bir defa otomatik yapan, veya elle durdurulan

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

ÇAPA MAKİNALARI. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw Budama Aparatı ile birlikte

ÇAPA MAKİNALARI. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw Budama Aparatı ile birlikte 203 ÇAPA MAKİNALARI 1125.$ Motor: 6,5 Hp Benzinli / Honda GX200 4 Zamanlı Hava Soğutmalı OHV Motor Hareket Tipi: Şanzıman 2 ileri + 1 geri Şaft Sayısı: 1 Çalışma Genişliği: 80-100 cm Çalışma Derinliği:

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

ELG ELG MANYETÝK BY-PASS SEVÝYE GÖSTERGESÝ. ELG ELGs ELGp ELGk ELGy ELGu

ELG ELG MANYETÝK BY-PASS SEVÝYE GÖSTERGESÝ. ELG ELGs ELGp ELGk ELGy ELGu manyetik by-pass seviye göstergeleri tank, kazan ve depolarýn dýþ veya üst yüzeylerine monte edilir. Seviyeyi kolaylýkla ve yüksek doðrulukla görme imkaný verir. Diðer mekanik yöntemli ölçüm sistemlerine

Detaylı

C??? - 01. Vela compact. Ani ısıtıcılı gaz yakıtlı duvar tipi kombi kazan

C??? - 01. Vela compact. Ani ısıtıcılı gaz yakıtlı duvar tipi kombi kazan TR C??? - 01 Vela compact Ani ısıtıcılı gaz yakıtlı duvar tipi kombi kazan 400 700 250 Ani ısıtıcılı gaz yakıtlı duvar tipi kombi kazan Vela compact KÜÇÜK boyutları sayesinde her mekana kurulabilir PRATİK

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

Sirkülasyon Pompası Optima

Sirkülasyon Pompası Optima ECO DESIGN (TASARIM) Yönetmeliklerine Uygun ilk ve Tek Yerli Üretim Sirkülasyon Pompası Optima SİSTEMİN KALBİNDE EUP READY LOW ENERGY CONSUMPTION SAVE the NATURE yılı aşkın Alarko Sirkülasyon Pompası deneyimi

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi

Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Montaj, Kullaným, Bakým Kýlavuzu .. Keson Kuyu ve Sarnýçlar Ýçin Dalgýç Pompalar ALPSTAR FL 4 Serisi Montaj Kullaným Bakým Kýlavuzu .. 3

Detaylı

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2

Nokia Holder Easy Mount HH-12 9249387/2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 TÜRKÇE 2006 Nokia. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia i Nokia Connecting People su ¾igovi ili za¹tiæeni ¾igovi firme Nokia Corporation. Giriþ Bu montaj cihazý,

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

YENİ ÜRÜN. SERENA YENİLENDİ Alarko dan Kombide Yeni Tasarım Vizyonunun Son Örneği

YENİ ÜRÜN. SERENA YENİLENDİ Alarko dan Kombide Yeni Tasarım Vizyonunun Son Örneği Isıtma Haber Bülteni / Sayı 91 Sayı 37 / Şubat 2016 YENİ ÜRÜN SERENA YENİLENDİ Alarko dan Kombide Yeni Tasarım Vizyonunun Son Örneği Alarko nun efsanevi kombisi Serena, teknolojinin son özellikleriyle

Detaylı

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GARANTİ 3YIL KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GENEL ÖZELLİKLER 24kW, 28kW ve 35kW lık üç farklı kapasite seçeneği, 2009/142/EC gaz yakan cihazlar direktiflerine uygun, 92/42/EC verim direktiflerine göre 4

Detaylı

ÇEVRE DOSTU. İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE ISITMA SİSTEMLERİ.

ÇEVRE DOSTU. İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE ISITMA SİSTEMLERİ. ÇEVRE DOSTU İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE www.himakmakina.com ISITMA SİSTEMLERİ ISITMA SİSTEMLERİ Daha Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Çevre Dostu Ürünler İçinizi ısıtacak profesyonel

Detaylı

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı