Umarız keyifli vakit geçirmeniz için işinize yarayacaktır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Umarız keyifli vakit geçirmeniz için işinize yarayacaktır."

Transkript

1 Sizin için hem uzun araba veya uçak yolculuklarında hemde tatil evinizde konaklarken ailecek oynayabileceğiniz bazı oyunları bu rehber içerisinde topladık. Umarız keyifli vakit geçirmeniz için işinize yarayacaktır.

2 Öncelikle sizin için yol oyunlarını derledik. Aslında bu oyunumuz evde de rahatlıkta oynanabilir. Çoğumuzun bildiği oyunumuzun ismi : isim şehir hayvan. Kuralları bilmeyen misafirlerimiz için detaylar aşağıda... - Sadece oyuna katılacak kişi sayısı kadar kağıt ve kalem gerekmektedir. - Bir kişi içinden A dan başlayarak Z ye kadar saymaya başlar ve dur dendiğinde kaldığı harfi söyler. Bu harf, o tur kullanılacak olan harftir. - Bir kişi zaman tutar (isteğe bağlı 1 veya 2 dakika) bu süre içerisinde seçilen kategorilerde tespit edilen harf ile başlayan kelimeler üretilir. - Şu kategoriler genel olarak kullanılır: İsim, Şehir, Hayvan, Ülke, Bitki, Ünlü. Siz istediğiniz miktarda kategori sayısını arttırabilirsiniz. - Kişi sayısına göre puanlandırma yapılır. Örnek olarak 4 kişi oyun oynuyorsa toplam 10x4=40 puan var demektir. Her doğru bilinen farklı kelime ile oyuncular 10 ar puan kazanırlar. Ancak 2 kişinin aynı kelimeyi yazması durumunda bu kişiler 5 er paun alırlar. Diğer farklı cevaplar veren 2 oyuncu ise 15 er puan kazanırlar. Tek kişinin tek başına bir doğru cevap vermesi durumunda 40 puan kazanacaktır. - Bu şekilde istenildiği kadar tur oyun oynanır ve toplamda en fazla puanı kazanan kişi havuza ilk olarak atılacak kişi olacaktır :)

3 Bu oyunumuzun en önemli özelliği şöföründe dikkatini bozmadan rahatça oyuna katılabilmesidir. Bu oyundaki amaç rakibi kıstırıp, sayıyı bildirmeye zorlamaktır! - Hiçbir malzemeye ihtiyacınız yoktur. - Oyun istenildiği kadar kişi oynanabilir. Yolda giderken hiçbir zahmete girmeden oyuna başlayabilirsiniz. - Her tur sırayla bir kişi aklından arasında bir sayı tutar. - Diğer oyuncular sırayla tahminlerini yaparlar ve her tahminden sonra sayıyı tutan kişi yukarı veya aşağı komutuyla bu tahminleri kendi tuttuğu sayıyla karşılaştırır. - Örnek olarak ben sayı tutan kişiyim ve aklımdan 15 rakamını tuttum.benden sonraki kişi ilk tahminini yapar. Örnek 53. Ben aşağı derim ve diğer oyuncu bu sefer 1-53 arasında bir tahmin yapar. - Yukarıdaki örnekteki gibi aşağı ve yukarı komutlarıyla alan daralır ve sonunda bir kişi tutulan sayıyı söylemek zorunda kalır. Kaybeden kişi 1 puan kaybeder ve sonraki tur bu kişi aklından bir sayı tutar. Oyun bu şekilde devam eder ve isteğinize bağlı bir puan limiti koyarsınız, böylecelikle oynayan kişi sayısı azalıp sonunda kazanını bulabilirsiniz. Kazanan kişinin ödülünü bir önceki oyunda belirtmiştik :)

4 Seçtiğiniz baş harfle başlayan isim, ünlü, ülke vb. isimler tutarak sırayla söyleyin. Sırası gelince tıkanan kişi oyunu kaybetmiş demektir. X-O-X oynayabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece bir tane kağıt ve kalem Tekbaşınıza 1 den 100 e kadar sayıları sığdırma oyununu oynayabilirsiniz. t Her oyuncu sırayla oynar. Bir oyuncu X diğer oyuncu ise 0 çizer. Amaç 3x3 boyuntunda bir düzlemde 3 tane yan yana veya diagonal karakteri yanyana getirmektir. 10x10 boyutlarında bir düzlem oluşturun ve sol üst baştan örnekteki gibi oyuna başlayın. Sağa, sola, yukarı veya aşağı ilerlerken 2 kare zıplamanız gerekmektedir. Diagonal hareketlerde ise 1 kare. Bakalım hangi sayıya kadar doldurabileceksiniz? 100 ü yapmak gerçekten zor : )

5 Tatil evimize sağ sağlim vardığımıza göre artık ev oyunlarımıza geçebiliriz. Göz kırparak masumları öldüren bir suçlu, çaresiz, masum insanlar ve suçluyu bulmaya çalışan bir polis... t - Oyunun zevkli olması için en az 7-8 kişi olması gerekmektedir. Boş bir kağıt alın ve eşit parçalara bölün. Kağıtların arkasına 1 tane K, 1 tane P ve kalan kağıt kadar M yazın. Katil, Polis ve Masum kelimelerinin baş harfleri. Kurayla kağıtları çekin. Kimse birbirinin kağıdını görmesin. Özellikle ufak çocukların seveceği bir oyundur. - Kartların dağıtılmasıyla oyun başlar. Katil, masumları göz kırparak öldürmektedir. Göz kırpılan masum kişi bunu gördükten sonra beyan eder ve oyundan çıkar. Oyuncunun, göz kırpılmasını gördüğünden hemen sonra değilde ilgiler katilden dağıldıktan sonra öldüğünü söylemesi oyunun güzel seyretmesi için uygun olacaktır. - Katilin amacı polise yakalanmadan masumları göz kırparak öldürmektir (oyundan çıkarmaktır). - Masum oyuncuların yapabileceği pek bir şey bulunmuyor çünkü konuşmak bütün oyuncular için yasaktır ve masumlar kendilerini göz kırparak vuran :) katili teşhir etmek için hiçbir belirti göstermemelidirler. - Kişi sayısına bağlı olarak 3 kişi kadar kalınca ve katil hala yakalanmamışsa katilin oyunu kazandığı kabul edilebilir.

6 Sadece konuşarak ikna gücünüzü görmeye hazır mısınız? Bu oyunumuzu büyük çocuklar ve yetişkinler daha çok sevecek diye düşünüyoruz. - Oyun en az 4 kişiyle oynanır. 4 kişilik oyunda sadece 1 tane hırsız olur. 5 kişi ile 6 kişi oynarken hırsız sayısı 2 ye çıkarılmalıdır. 7 kişi ve üzerinde 3 tane hırsız olmalıdır. Kişi t sayısına bağlı olarak boş kağıda hırsız ve masum için baş harfler yazılarak kura çekilir. - Bu oyunumuz ciddi oynandığında gerçekten keyifli olmaktadır. Kural yoktur. Kağıtlar çekildikten sonra oyun başlamıştır ve artık sadece konuşarak hırsız bulunmaya çalışır. - Herkes birbirini süzüp kimin hırsız olduğunu anlamaya çalışır. Bunun için birbirlerine sorular sorarak onları anlamaya çalışırlar. Bir kaç kişi üzerinde şüphe arttıktan sonra oylamaya geçilir. Örneğin 4 kişilik bir oyunda. Yarıdan fazla kişinin yani 3 kişinin oy kullanması o kişinin yagılanması için yeterli olacaktır. Bu kişi son savunmasını yapar ve kimse ikna olmaz ise kartı açılır. Açılan kart eğer hırsız ise oyunu masumlar kazanmıştır. Ancak açılan kartın masum ise, masumlar bir fire verdi demektir ve oyun devam eder. 4 kişilik oyunda bir masumun daha elenmesi durumunda hırsız oyunu kazanmış demektir. - Oyunun güzel geçmesi için aceleci olmayın, herkesi sorgulayın. - İki veya daha fazla hırsızın olması durumunda kağıtlar dağıtıldıktan sonra herkes gözlerini kapar ve hırsızlar gözlerini açıp birbirlerini görürler. Sonra herkes gözlerini tekrar aynı anda açar ve oyun başladığında sadece hırsızlar birbirini görmüş olur.

7 İskambil kartlarıyla ailecek oynanabilecek en güzel oyunlardan birisi : Pis yedili. 7 den 70 e bütün aile zevkle bu oyunu oynayabilir. - 4 oyuncu ve iki deste iskambil kağıdı ve skor tutmak için kalem ve kağıt. - Oyunun amacı kağıtlar bittiğinde en az puanda kalmaktır. - Her oyuncuya 7 şer kağıt dağıtılır ve ortaya bir kağıt açılır. - Açılan kağıt örnek olarak kupa 9 olsun. Sıradaki oyuncu ya aynı renkten yani kupa olan bir kağıt atabilir veya sayısı 9 olan maça, karo veya sinek atabilir. Eğer iki tiptende atabileceği kağıdı yoksa veya kağıt oynamak istemiyorsa desteden bir tane kağıt çeker. Eğer uygun atabileceği bir kağıt gelmişse oynayabilir veya turunu pas geçer. - Oyunda bazı kağıtların özelliği bulunmaktadır. Joker : Atıldığında bir sonraki oyuncu 10 tane ceza kağıdı çeker. Eğer bu oyuncunun da yere joker atması durumunda sıradaki oyuncu 20 tane kağıt çeker As : Yere As atıldığında sıradaki oyuncu atlanır ve bir sonrakine geçer. Bu oyuncuda As oynarsa sıra bir kişi daha atlar. J (Vale) : Yere J atan oyuncu oyunun rengini değiştirebilir. Kupa yerine Maça seçmek gibi. 10 : Yere 10 atıldığında oyunun yönü ters dönmüş demektir. Üzerine tekrar 10 atılabilir. 7 : Bir sonraki oyuncuya 3 kağıt çektirir. Eğer bu oyuncuda yere 7 atarsa sıradaki oyuncu 6 kart çekmelidir. Yerden çekilen ceza kartlarında 7 çıkması durumunda 3 ekstra ceza kartı daha çekmek zorunludur. 9 - Elde kalan kartların ceza puanları şu şekildedir. Joker(100 puan), J(25 puan), A(11 Puan), Q (Kız) ve K (Papaz) (10 ar puan), diğer kartlar üzerindeki değerler. Son el yere joker atılıp bitilirse diğer oyuncular ellerindeki puanları 10 ile, 7 atılıp bitilirse puanları 3 ile, J atılıp bitilirse ellerindeki paunları 2 ile çarpmalıdırlar.

8 Rehberimizdeki en kazançlı oyun şüphesiz : En mutlu villa tatili fotoğrafı ğrafı yarışmasıdır. Yarışmaya nasıl katılırsınız? - Tek yapmanız gereken tatildeyken özellikle kaldığınız evin dahil olduğu fotoğraflar çekmektir. Bu fotoğraflar arasından beğendiğiniz 3 tanesini tatiliniz esnasında veya dönüşünüzde bize iletmelisiniz. Unutmayın yarışmamızın ismi en mutlu villa tatili fotoğrafıdır : ) - Katılan yarışmacıların fotoğrafları arasından en çok beğeni toplayanının sahibi %20 mega indirim çeki kazanacaktır. Bu indirim, erken rezervasyon indirimli evlerde dahi ekstra indirim sağlar. - Bu oyun tatilinize hem heyecan katacak hemde çok eğlenceli vakit geçirmenize vesile olacaktır. - İpucu : Ne kadar yaratıcı olursanız yarışmamızı kazanma şansınız ş o kadar yüksek demektir zira genelde bu tipteki fotoğraflar beğeni toplamaktadır. - Aşağıda daha önce yarışmamız katılan bazı fotoğrafları bulabilirsiniz.

Görsel Programlama - I Uygulamalı Ödevi

Görsel Programlama - I Uygulamalı Ödevi 1 Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı Görsel Programlama - I Uygulamalı Ödevi Numara Ad Soyad Program Öğrenci Bilgileri Öğretim Elemanı Öğr.Gör. Aykut Fatih GÜVEN - 2 0 0 9 RİZE

Detaylı

çindekiler: 56 oyun kartı 4 oyun figuru 1 Oyun planı

çindekiler: 56 oyun kartı 4 oyun figuru 1 Oyun planı Oyuncu sayısı: 2 4 Oyuncu Yaflı: 4 yaflından itibaren Oyun süresi: 20 dakika çindekiler: 56 oyun kartı 4 oyun figuru 1 Oyun planı Oyun idesi Oyuncular sırayla masanın ortasındaki oyun tahtasına birer kart

Detaylı

Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi

Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi Yavuz Kömeçoğlu Çetin Oktay Nilgün İncereis Levent Yıldız Yrd. Doç. Dr. Aslı Uyar Özkaya XoX Oyunu Puanlama Sistemi Sequence

Detaylı

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin.

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. İçerİk: Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. 60 Birlik Kartı 10 Taktik Kartı 9 ahşap Cephe Piyonu

Detaylı

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE COŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZERİ Oyunun Kuralları Dobble, nedir? Dobble her bir kartta 50 sembolden 8 inin yer aldığı 55 karttan oluşan bir oyundur. Her bir

Detaylı

iddaa da Sistem ile Kazanmanın Yolları May 2015

iddaa da Sistem ile Kazanmanın Yolları May 2015 iddaa da Sistem ile Kazanmanın Yolları May 2015 Sistem ne işe yarar? 1.Kazanma şansını artırır! 2.Daha yüksek ikramiye kazandırır! 3.Banko ile ödenen kupon bedelini azaltır! Nasıl Çalışır? Tahminde bulunduğunuz

Detaylı

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci Cezalı Kart Hazırlayan: Rahmi İyilikci Bir defans oyuncusunun, oyunun normal akışı veya yasanın uygulanması (ör. Yasa 47E) dışında ortağının görebileceği pozisyona getirdiği veya elinde olduğunu belirttiği

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara

2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara 2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara 27-10-2017 SORU1. Her sorudaki en son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a) 1NT... 2 (transfer)yerine 1NT 2 3 (natürel

Detaylı

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI OYUNA BAŞLAMADAN ÖNCE: 1.Oyuncuların yarışacağı masalar her tur öncesi kura yönetimi ile tespit edilecektir.bir

Detaylı

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma)

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) OULE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) olay olmasına rağmen, Çift Sıkıştırma tekniğini tam olarak anlamış oyuncu sayısı azdır. Halbuki bütün Çift Sıkıştırma lar bir kaç basit ana prensibe dayanır; aşağıdaki çalışmayı

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

Bize katılın: anneakiloyun

Bize katılın: anneakiloyun Bize katılın: anneakiloyun Tik Tak Bomm Ekstra Kullanim Kılavuzu Oyuncu: 2-12 Yaş: 5-99 İÇİNDEKİLER: 55 adet 4 farklı dilde ilgili konu başlıklarının bulunduğu resimli kart 55 adet harflerin bulunduğu

Detaylı

Y N G. Kris Burm G I P F

Y N G. Kris Burm G I P F ris Burm G I P F Bir birleşimin ürünü Son söz: GIPF projesinin yedinci oyunu. 2 oyuncu için. GIPF projesi başlarken 6 oyundan oluşması planmış olsa da yedinci oyun olan LYNG, projenin bir sentezi olarak

Detaylı

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir 03-03-2019 İsim: İl: SORU 1: Son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a)...... 1 (sırasız) yerine 1 P 2 natürel 16+P EŞDEĞER/EŞDEĞER

Detaylı

Ürün numarası: Petank seti. Oyun kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII

Ürün numarası: Petank seti. Oyun kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII Ürün numarası: 358 480 Petank seti tr Oyun kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 950912X3VIII 2017-10 Değerli Müşterimiz! Petank Fransa'da oule (Pétanque) olarak bilinir güney Fransa'nın çok popüler oyunlarındandır.

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ 10.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ 10.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ 10.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI OYUNA BAŞLAMADAN ÖNCE: 1.Oyuncuların yarışacağı masalar her tur öncesi kura yönetimi ile tespit edilecektir. Bir masaya aynı takımdan

Detaylı

Pokerin Matematiği açık oyun renk

Pokerin Matematiği açık oyun renk Pokerin Matematiği atrançta bir oyuncunun bilip de öbür oyuncunun bilmediği bilgi yoktur. Bu tür oyunlara açık oyun diyelim. STavlada da bir oyuncunun bildiğini öbür oyuncu bilir. Birinin öbüründen gizlisi

Detaylı

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri

Mantıksal çıkarım yapmak. 9 ve üzeri Aktivite 6 Savaş gemileri Arama algoritmaları Özet Bilgisayarların sıklıkla bir yığın verinin içerisinde bilgi bulmaları gerekir. Hızlı ve verimli yöntemler kullanarak bunu becerirler. Bu aktivitede 3

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2015 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizdeki ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Ligi adı altında etkinlik yapmayı planlamaktayız. Yarışmaya ait

Detaylı

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI YÖNERGE KİTAPÇIĞI TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt ve Kahvaltı 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları 11:00-11:15 1.Bölüm - Akıl Oyunları Zinciri (15 Dakika - Takım) 11:30-11:40 2.Bölüm - Ekran Testi

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ -PLAYER STRATEGY GAME -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU 8-108 TRAFİK STRATEJİ RUSH HOUR SHIFT -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Amacınız 8 yaş ve üzeri oyuncu Rakibinden önce trafik

Detaylı

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ -PLAYER STRATEGY GAME -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU 8-108 Rakibinden önce trafik karmaşasından kurtul, işte hedef bu! En ünlü kaydırmalı blok zeka oyunu şimdi iki kişilik.

Detaylı

Sınıf Yönetimi etkinlikleri

Sınıf Yönetimi etkinlikleri Sınıf Yönetimi etkinlikleri http://meb-itec-moocakademi.weebly.com/uygulama.html Toplam katılım etkinlikleri Aşağıdaki uygulamayı kendi alanınızda rahatlıkla yapabilirsiniz İngilizce dersi sadece model

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI ETKİNLİK PLANI 1.Etkinliğin Adı: KELİME AVI Yaş gurubu: 7-14 yaş (çocuğun düzeyine göre değişebilir) Etkinliğin hedefi: okuma 2.Materyaller: İki adet masa 16 adet 20x20 kesilmiş mukavva üzerinde (E,Ş,E,K-K,U,Z,U-K,E,D,İ-

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 Resim Köşesi Öğrenci Adı Soyadı.. Kontrol Edenin Adı... İmzası Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ PROBLEMLER BULMACASI PROBLEMLER BULMACASI 1 O T U Z 1 K I R K Ü

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI ŞEHİR ANKARA İLÇE YARIŞMA ADI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ 09.06.2018 09.00 PLACE AVM APPLICATION DEADLINE 08.06.2018 23.00 SYSTEM 7 Set İsviçre Sistemi TIME APPLICATION TÜRK MANKALASI 10 dk. ORGANIZATION

Detaylı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları ile İlgili Bilgilendirme Katılımcılar egzersiz programına

Detaylı

RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI

RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyun, 1. Aşamada resim üzerinde yer alan yolda bulunan renk toplarına

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 Öğrenci Adı Soyadı... Resim Köşesi Kontrol Edenin Adı... İmzası. Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ ŞİFRELİ ALFABE ÇALIŞMASI Aşağıda verilen her bir sayı alfabemizde

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

MODERN TAVLA KURALLARI

MODERN TAVLA KURALLARI MODERN TAVLA KURALLARI Uluslararası tavla kuralları ülkemizde yaygın olarak uygulanan kurallardan bazı farklılıklar gösterir. Bu kural değişiklikleri, temelde oyunda beceriyi ön plana çıkarmak ve oyunu

Detaylı

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ 1. GĠRĠġ 6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ Turnuva Bursa İl milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Bilim ve

Detaylı

16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL

16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL 16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL AD: SOYAD: BÖLGE:. 1- Aşağıdakilerden hangisi dummy(yer) üzerindeki kısıtlamalardan biri değildir? a) Dummy oyun sırasında herhangi

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu 150805040

Detaylı

2. Masada düzgün şartlar ve yöntemin sağlanmasından Kuzey de oturan oyuncu öncelikle sorumludur. O Doğru O Yanlış ( Madde =...

2. Masada düzgün şartlar ve yöntemin sağlanmasından Kuzey de oturan oyuncu öncelikle sorumludur. O Doğru O Yanlış ( Madde =... 1 Adı : Soyadı : PUAN: ( ) 1. Kuzey 1 açar ve hemen 1 SA ile değiştirir. Bunun üzerine Doğu ben 1 i kabul ediyorum diyerek 1 deklaresini masaya koyar. 1SA deklaresi cezasız olarak kalkar. 2. Masada düzgün

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

İlmihal 1 Siyer 1 Ahlak 1 İlmihal 2 Siyer 2 Ahlak 2 İlmihal 3 Siyer 3 Ahlak 3 İlmihal 1 Siyer 1 Ahlak 1 İlmihal 2 Siyer 2 Ahlak 2 İlmihal 2 Siyer 3

İlmihal 1 Siyer 1 Ahlak 1 İlmihal 2 Siyer 2 Ahlak 2 İlmihal 3 Siyer 3 Ahlak 3 İlmihal 1 Siyer 1 Ahlak 1 İlmihal 2 Siyer 2 Ahlak 2 İlmihal 2 Siyer 3 İçindekiler İlmihal 1 Öğretici Notları...4 Siyer 1 Öğretici Notları... 38 Ahlak 1 Öğretici Notları... 56 İlmihal 2 Öğretici Notları... 98 Siyer 2 Öğretici Notları...114 Ahlak 2 Öğretici Notları...148 İlmihal

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

2014-2015 DEDELER İLKOKULU

2014-2015 DEDELER İLKOKULU 2014-2015 DEDELER İLKOKULU PROJE ADI: MANGALA OYUNU HEDEF KİTLE: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJE SÜRESİ Başlama : 01 ARALIK 2014 Bitiş : 01 OCAK 2015 KATILIM: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJENİN

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı Kasım 2009

Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı Kasım 2009 Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı 11-15 Kasım 2009 Đsim:... Đl:... 1) Bord: 1 Dağıtan: K Zon: Kimse Güneyin eli: D10643 R92 1062 92 Sorular 1 1 2... 2 Herkes as Doğu, Kuzey uzun bir tereddütten sonra 2 ya

Detaylı

Otuz İkilik Deste İle Bakılan İskambil Falı

Otuz İkilik Deste İle Bakılan İskambil Falı İskambil kâğıtlarıyla fal bakmak yüzyıllardan süregelen bir fal türüdür. İskambil falının birçok şekli vardır. Kartomani adını taşıyan iskambil falında, fala tek başına bakmak uğursuzluk sayılır. İskambil

Detaylı

ZEKA Oyunları Turnuvaları

ZEKA Oyunları Turnuvaları 2013 / 2014 SAYI: 8 Oyunları Turnuvaları ZEKA Oyunları Turnuvaları Haftanın Bazı Başlıkları Uzlaşı Sanatı KOÇ Üniversitesi Okulumuzu Ziyaret Etti ZEKA Oyunları Turnuvaları Beslenme ve Çocuk Semineri ile

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

Blöfün Matematiği Ali Nesin

Blöfün Matematiği Ali Nesin Blöfün Matematiği Ali Nesin 0) Giriş Bu yazıda, basitleştirilmiş birkaç poker oyunu oynayacağız Yazıyı anlamak için poker bilmeye gerek yoktur Oyunlarımızı iki kişi arasında ve as ve papazdan oluşan büyük

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler:

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: OYUN TALİMATLARI Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: 2-4 oyuncu 3 yaş ve üzeri 4 adet toplama tüpü, birleştirilebilir oyun alanı, 60 adet sayı baskılı renkli top, 55 oyun kartı ve oyun kılavuzu Oyun Haz rl

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

6. SINIF GENEL AÇIKLAMA

6. SINIF GENEL AÇIKLAMA 6. SINIF GENEL AÇIKLAMA Bu kitapçık 3 bölümden oluşmaktadır. 1. bölümde yer alan 5 sorunun her biri 1, puan değerindedir.. bölümde yer alan 15 sorunun her biri,4 puan değerindedir. 3. bölümde yer alan

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Matematik 7-8 Soru Kitapçık

Detaylı

İstek Kemal Atatürk Anaokulu Matematik ile ilgili neler biliyoruz? Emir N.: Matematik sessiz ve dikkatli olarak ders yapmaktır. Ertuğrul Y.: 6 + 5 dört demektir. Kubilay B.: Matematik oyun demektir. Can

Detaylı

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek.

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek. Mangala Türk zeka ve strateji oyunu ile ilgili tarihi araştırmalar oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir. Günümüzde pek çok Türk halkında unutulan bu oyun, konargöçer

Detaylı

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI A.Tüm kategorilerde ki (tekler, çiftler ve üçlüler) ortak kurallar 1. Oyun Kortu ve Oyun Alanı 1.1 Oyun kortunun boyutları: a) tekler için 8.2 x 12.8 m b) çiftler ve üçlüler

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ 2015 2016 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. A) Sarı B) Kırmızı C) Pembe D) Mavi. Buna göre, ilk yanlışı bu beş arkadaştan hangisi yapmıştır?

MATEMATİK TESTİ. A) Sarı B) Kırmızı C) Pembe D) Mavi. Buna göre, ilk yanlışı bu beş arkadaştan hangisi yapmıştır? 1. Bu testte toplam 20 soru vardır. MATEMATİK TESTİ 2. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. 1. Sarı Kırmızı Pembe Mavi 1. Sıra 2. Sıra 3. Sıra 4. Sıra Farklı

Detaylı

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar.

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar. SEKSEK OYUNU ÇOSKF OYUN HAKEMLERĠNĠN EL KĠTABI KURALLARIN VE HAKEMLĠĞĠN FELSEFESĠ GĠRĠġ Mendil kapmaca oyunu, dünyadaki en başaralı, en popüler ve eğlenceli oyun dallarından biridir. Hızlıdır, heyecanlıdır

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz Oyuncu oyuna Oyuna Başla butonu ile başlayacaktır. Ekranda, yukarıda çıkan resimler ile birlikte üzerinde ingilizce

Detaylı

Özel gereksinimli çocuklar

Özel gereksinimli çocuklar Özel gereksinimli çocuklar Spor becerileri yolu ile toplumsal yaşama uyum ve katılımlarını sağlamak Mutlu ve üretken bireyler olmalarına yardımcı olmak. Programımıza yaklaşık 70 sporcu devam etmektedir.

Detaylı

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI Dr. Olgun Kulaç 2 SATRANÇ OYUNUNUN KURALLARI Madde 1: Satrancın Esasları Satranç oyunu, kare şeklindeki, Satranç Tahtası üzerinde, iki rakip arasında taşların sıra ile oynatılması

Detaylı

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI Sınav Başvuru Süresi 20 OCAK 2016 29 ŞUBAT 2016 Sınav Tarihi ve Saati OTURUMLAR BAŞLANGIÇ SAATLERİ SINAV TARİHİ 1. SEANS 10.00 06 Mart 2. SEANS 14.00 2016 GRUPLAR ERCİYES

Detaylı

2015 ANTALYA LİONS KULÜBÜ SATRANÇ TURNUVASIYÖNERGESİ

2015 ANTALYA LİONS KULÜBÜ SATRANÇ TURNUVASIYÖNERGESİ İli Antalya İlçe Merkez Yarışma Adı Başlama-Bitiş Tarihi 01-02-03 Mayıs2015 2015 Antalya Lions Kulübü Satranç Turnuvası Son Başvuru Tarihi 30Nisan 2015 Saat:17:00 Düşünme Süresi 60 +30 Organizasyon Ödüller

Detaylı

Spielregel Rules RÈgles spelregels KURALLAR

Spielregel Rules RÈgles spelregels KURALLAR Spielregel Rules RÈgles spelregels KURALLAR 2 ila 14 oyuncu, 7 yaş ve üstü için bir parti oyunu Daha önce hiç olmadığı gibi kendini ifade etmeye hazır mısın? EMOJITO! 'da, yüz ifadeleri, sesler veya her

Detaylı

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1 Oyunun Adı: BARIS TOPU Uygulanacak Tarih: 03.04.2017 Katılan Öğretmen Sayısı: Katılan Öğrenci Sayısı: Oyunun Tamamlandığı Süre: Oyunun Uygulandığı Yer: Uygulanacak Yaş Grubu: 48 Ay ve üzeri Malzemeler:

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı-Soyad-No: Şeyma ORUÇ - 140805020 OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyun; ana karakter, ana karakter değdiğinde sorular soran engeller, soruların

Detaylı

EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ

EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ OYUNCULARIN KENDİ PUANLARINI KULLANAN SİSTEM Kademeli Hesaplama Yöntemi (Progresive) Her tur sonunda oyuncunun elde ettiği puanların toplanması ile elde edilen yeni puan, oyuncunun

Detaylı

BATTLEGROUNDS A GENEL BAKIŞ

BATTLEGROUNDS A GENEL BAKIŞ Battlegrounds Türkiye deki diğer takımlarla yarışabileceğin yeni bir League of Legends deneyimi. Dereceli sıralamanın neresinde olduğun fark etmez. 30. seviyedeysen, Battlegrounds internet sitesinde beş

Detaylı

AŞIK OYUNU AŞIK OYUNU

AŞIK OYUNU AŞIK OYUNU Teknolojik gelişmelerle birlikte hepimiz daha az hareket eder olduk. Şehirleşmenin de etkisiyle, zaman geçirdiğimiz bütün mekanlar da hareketi asgari düzeye indirecek şekilde tasarlanmaya başladı. Bu hareketsiz

Detaylı

Bir tavla maç 5 te biter. Yani 5 oyun kazanan ilk oyuncu

Bir tavla maç 5 te biter. Yani 5 oyun kazanan ilk oyuncu Bir Tavla Sorusu Bir tavla maç 5 te biter. Yani 5 oyun kazanan ilk oyuncu tavla maç n kazan r. Kimi tavlac lar maç n 5-4 bitmesine raz olmazlar, aradaki fark n en az 2 olmas n isterler, 6-4, 7-5, 8-6 gibi...

Detaylı

İskambil Kağıtları. Bir İskambil kağıdı

İskambil Kağıtları. Bir İskambil kağıdı Nesne Grupları ve Miras (Inheritance) Kavramı E.Fatih YETKİN İskambil Kağıtları Hatırlatma, bir iskambil destesinde 4 tipten olmak üzere 52 adet kağıt vardır: Maça Kupa Karo Sinek Deste Nesnesi: Bir İskambil

Detaylı

MATEMATİK TESTİ CEVAP :

MATEMATİK TESTİ CEVAP : 1. Bu testte toplam 20 soru vardır. MATEMATİK TESTİ 2. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. 1. Sarı Kırmızı Pembe Mavi 1. Sıra 2. Sıra 3. Sıra 4. Sıra Farklı

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN TELEVİZYON

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN TELEVİZYON HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN TELEVİZYON Bir köyde bulunan tüm evlerin 1 ünde televizyon bulunmamaktadır. Kalan evlerin yarısında iki televizyon, diğer yarısında da bir televizyon vardır. Köyde kullanılan

Detaylı

ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ?

ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ? ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA VAR MISINIZ? Neden oyun? Eğlendirerek öğretmek Saldırganlığı önlemek Serbest etkinlik zamanlarını etkili değerlendirmek Oyun çağını doldurmamış çocukların Bu dönemi sağlıklı atlatmaları

Detaylı

C Emlak Ticareti Oyunu C

C Emlak Ticareti Oyunu C YAŞ 8+BRAND C Emlak Ticareti Oyunu C 2010 Hasbro. Tüm hakları saklıdır. Üretici Firma Bilgileri: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont İsviçre Tel: +41 324210800. Hasbro Oyuncak San. ve Tic. A.Ş.

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR:

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR: CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR : 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır. 1-4 Uygulamaya başlamak için

Detaylı

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım)

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Resim Köşesi Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Açıklama: Bu kitapçık 2 ve 3 sınıf öğrencilerinin verimli bir tatil geçirmeleri amacıyla hazırlanmıştır Bireysel kullanım için paylaşılmıştır Farklı

Detaylı

BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ

BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ İLİ İZMİR İLÇESİ KONAK YARIŞMANIN ADI Berk Tuğra Çalışkan Satranç Spor Kulübü Derneği 2.Elo Satranç Turnuvası BAŞLAMA-BİTİŞ

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KUPASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KUPASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER 2014 2015 TÜRKİYE KUPASI 31 Ocak 7 Şubat 2015 YERİ Manavgat/ANTALYA 26 Ocak 2015 Pazartesi SİSTEM 11 Tur İsviçre

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ TENĠS BRANġ AÇIKLAMALARI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ TENĠS BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER 150805169 elifsuer165@gmail.com

Detaylı

2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI ADANA ATLI SPOR KULÜBÜ 11-13 KASIM 2016 YÜREĞİR / ADANA YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 95 CM GENÇ, GENÇ

Detaylı

merhaba ben tospaa. bilgisayarsız kodlama öğretmek için tasarlanan bir kart oyunuyum. benimle oynar mısın? tospaa öğretmen kılavuzu

merhaba ben tospaa. bilgisayarsız kodlama öğretmek için tasarlanan bir kart oyunuyum. benimle oynar mısın? tospaa öğretmen kılavuzu merhaba ben tospaa. bilgisayarsız kodlama öğretmek için tasarlanan bir kart oyunuyum. benimle oynar mısın? tospaa öğretmen kılavuzu E Y L Ü L 2 0 1 7 V E R S 1. 1. 1 T O S P A A. O R G Bu çalışma Creative

Detaylı

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz:

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyunda bir yapbozun ters çevrilmiş hali verilmiştir. Oyuncu her bir parçaya tıkladığında karşısına bir soru çıkıyor. Eğer doğru yanıt verirse

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

1. GENEL HÜKÜMLER 2. KATEGORİLER, KATILIM VE BAŞVURU. TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Yaş aralığı Temmuz 2014

1. GENEL HÜKÜMLER 2. KATEGORİLER, KATILIM VE BAŞVURU. TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Yaş aralığı Temmuz 2014 YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI 13 14 15 16 17 18 Yaş aralığı 01-06 Temmuz 2014 YERİ KONYA 23 Haziran 2014

Detaylı