Kasım Enerji Yö netimi ve Karar Destek Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kasım 2012. Enerji Yö netimi ve Karar Destek Sistemi"

Transkript

1 Kasım 2012 Enerji Yö netimi ve Karar Destek Sistemi

2 Sayax Nedir? Sayax elektrik piyasasında faaliyet gösteren firmalar için üretilmiş modüler bir yönetim / karar destek sistemidir. Sayax otomatik sayaç okuma (OSOS) sistemidir GPRS veya Ethernet tabanlı modemlerle, sayaçlarınızın, uzaktan, istediğiniz aralıklarda okunmasını sağlayabilirsiniz. %100 yerli mühendislikle geliştirilmiş modemlerimizle ve sayaç/operatör bağımsız sistemimizle rahat, düşük maliyeti, güvenli ve anlık okumalar yapabilirsiniz. Bununla birlikte web servce ler aracılığıyla PMUM'dan aylık olarak verilerinizin otomatik çekilmesini sağlayabilir, modemlerle otomatik okunan verilerinizi PMUM'dan çekilen verilerle karşılaştırabilirsiniz. Sayax bir karar destek sistemidir Sayax enerji ticareti yapan firmalar için geliştirilmiş bir karar destek sistemidir. Piyasada alınacak pozisyonun belirlenmesinde ihtiyaç duyulan tüm veri, analiz ve raporlar tek bir platform üzerinde, anlık güncellemelerle elinizin altındadır. PMUM sistem verileri ve analizleri, gün öncesi planlama (GÖP) ve dengeleme güç piyasası (DGP) analizleri, PTF/SMF analizleri, meteorolojik durum gerçekleşme ve tahminleri, Yük Tevzi raporları, finans piyasa verileri ve piyasa tahmin algoritmaları ile senaryolar oluşturabilir, daha doğru kararlarla karlılığınızı arttırabilirsiniz. Sayax bir veri sağlayıcıdır Sayax enerji piyasasında doğrudan veya dolaylı faaliyet gösteren tüm firmalar için güçlü bir veri sağlayıcısıdır yılından içinde bulunduğumuz saate kadar, eski sistem (G-DUY)'den başlayarak tüm sistem verileri (N-DUYI, N-DUYII ), saatlik sıcaklık gerçekleşmeleri, yük tevzi, finanasal vs. gerçekleşme verileri ile kısa dönemli tahmin verilerine ulaşabilir, 3.parti yazılımlara aktarabilir, kendi analizlerinizi yapabilirsiniz Bununla birlikte anlık değişmelerden anında haberdar olmak isterseniz (örn alınan talimat, açıklanan SMF vs) cep telefonunuza SMS veya 'le bildirimde bulunmasını sağlayabilirsiniz. Sayax operasyonel bir araçtır Sayaçlarınızı, müşterilerinizi, portföyünüzü, sözleşmelerinizi, teminatlarınızı, tahsilatlarınızı, süreçlerinizi ve maliyetlerinizi yönetebilirsiniz. Sayaç bazlı maliyetlendirmeden, portföy verimliliğine, üretim optimizasyonundan, PMUM sistemi yönetimine kadar ihtiyaç duyduğunuz tüm yönetsel araçlar Sayax modüllerindedir. Sayax enerji ticareti yapan firmaların sayaç, müşteri ve pazarlama yönetim süreçlerindeki operasyonel iş yükünü azaltan mükemmel bir araçtır.

3 Sayax, işletme bilgisini kurumsallaştırır. Böylece firmanız, sadece yapanların kullanabildiği onlarca Excel dosyasından, dağınık verilerden, verimsiz bilgi üretiminden kurtularak, tek tuşla ulaşılan kurumsal bilgiye ve belleğe sahip olur. Binlerce sayacın faturalaması ve beyannamelerinin oluşturulması tek tuşla otomatik olarak yapılır.

4 SAYAX Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) Yüzde yüz yerli tasarım ve üretimi gerçekleştirilen modemlerimiz fiyat-performans rakiplerinden üstündür. bakımından Gelişmiş kayıt ve parametre belleği (32MBit), gerçek zaman saati, uzaktan veya USB üzerinden yazılım güncelleme ve AES tabanlı güvenli iletişim özellikleri sunulmaktadır. USB, Ethernet (TELNET) veya GPRS üzerinden konfigürasyon yönetimi sağlanabilmektedir. Cihaz parametreleri (server IP, listen port vs.) AT komutları ile yönetilebilmektedir. Donanımsal olarak uyarlanabilir modemimizle aynı zamanda su ve doğalgaz okuma yapılabilmektedir veya MODBUS desteği ile SCADA sistemlerine uyarlanabilmektedir. Sayaçla olan iletişim arayüzü 15kV ESD korumalı ve Galvanik izolasyonlu seçenekler sunmaktadır (RS232, RS485, RS422, vs.). Sunucu iletişim arayüzü GPRS veya 10/100 Mbit Ethernet olarak seçilebilmektedir. Marka ve model bağımsız olmak üzere TEDAŞ onaylı bütün sayaçların okuması yapılabilir. Tüm sayaçların durumu tek ekran üzerinden takip edilebilir. Endeks ve Yük Profili verisi okuyabilir (15dk/30dk veya saatlik), listeleyebilir, excel e aktarabilirsiniz. Sayac modeline bağlı olarak geçmişe dönük 30, 45 veya 70 günlük yük profili verilerini alabilirsiniz. OSF formları üretebilirsiniz. Güncel Dağıtım Şirketi katsayıları ile Profilleme yaparak toplam veya üç zamanlı tüketimi saatlik tüketime çevirebilirsiniz. 2 yıl değiştirme garantili, yüksek standartlı OSOS modemler.

5 Müşterilerize güncel tüketimlerini, fatura bedellerini, geçmiş ödemelerini vs internet üzerinden takip etme imkanı sağlayabilirsiniz. Müşterilerinizin enerjiyi sizden tedarik etmekle ne kadar tasarruf sağladıklarını internet üzerinden görmelerini sağlayabilirsiniz. Tüketim bildirimlerinin, reaktif kapasitifi oran aşımlarının vs otomatik olarak / SMS ile bildirim yapılmasını sağlayabilirsiniz.

6 SAYAX Operasyon Yönetimi Modülü Elektrik Piyasası için özel olarak tasarlanmış Sayax Operasyon Modülü ile, otomatik sayaç okumadan (OSOS), tahsilat yönetimine kadar tüm operasyonunuzu yönetebilirsiniz. Sayaçlarınızın PMUM onayından başlayarak, tüketimlerin otomatik olarak web service'lerle çekilmesi, faturalanması, tahsilat takibi vs satış sonrası hizmetlere kadar tüm operasyonun entegre ekranlarda yönetimi mümkündür. Sayaç Yönetimi Bileşeni ile; Sayax Operasyon Modülü içerisinde yer alan Sayaç Yönetimi bileşeni ile tüm sayaçlarınızı PMUM tarafından onay verilmesinden başlayarak takip edilebilir. Sayaç bilgileri ve tüketim verileri web service'lerle otomatik olarak alınır. Onbinlerce sayacın bütünleşik ekranlarda takip ve analizi kolaylıkla yapılabilir. Müşteri Yönetimi Bileşeni ile; Sayax Operasyon Modülü içerisinde yer alan Müşteri Yönetimi bileşeni ile tüm müşterilerinizi takip edebilir, müşteri bazlı analiz ve raporlamalar yapabilirsiniz. Portföy öncesi ve portföye girdikten sonra müşterilerin takibi, müşteri bazlı faturalama, tahsilat takibi, sözleşme ve teminat takibi, döküman yönetimi vs gibi pek çok araçla müşterilerinizi yönetebilirsiniz.

7 Portföy Yönetimi Bileşeni ile; Sayax Operasyon Modülü içerisinde yer alan Portföy Yönetimi bileşeni ile portföy analizlerinin yapılması, karlılık durumunun izlenmesi, operasyonel faaliyetlerin anlık takibi işleri bütünleşik ekranlardan kolayca yapılabilir. Pek çok farklı portföy yönetici özet raporu ile portföyün izlenebilir kılınması, portföy optimizasyonun sağlanması ve böylece yönetilmesi mümkündür. Sayax Fatura Yönetimi Bileşeni ile; Sayax Operasyon Modülü içerisinde yer alan Fatura Yönetimi bileşeni ile PMUM'dan web service'ler kullanılarak çekilen sayaç tüketim verileriniz veya otomatik sayaç okuma modemlerinden (OSOS) alınan tüketim verileriniz tek tuşla faturalara dönüştürülür. Binlerce sayaç için çok kısa sürede fatura oluşturabilir, basabilir, otomatik olarak müşterilerinize e- posta ile bildirilmesini sağlayabilirsiniz. Beyannameler ve tahakkuk tabloları otomatik oluşturulabilir. Pek çok farklı kontrol noktası ile kullanıcı bazlı hatalar sıfıra indirilerek, hatasız faturalama yönetimi sağlanır. Sayax Tahsilat Yönetimi Bileşeni ile; Sayax Operasyon Yönetimi Modülü içerisinde yer alan Tahsilat Yönetimi bileşeni ile tüm müşterilerinizin tahsilatlarını takip edebilir, aktif elektrik enerjisi tüketim faturalarının yanısıra vade farkı faturaları, damga vergisi faturaları ve sayaç/modem faturaları kesebilir, tahsilatlarını takip edebilirsiniz. Yönetici özet raporu ile tüm portföyün tahsilat performansı ve müşteri bazlı tahsilat riskleri takip edilebilir.

8 SAYAX Satış Yönetimi Modülü Elektrik Piyasası için özel olarak hazırlanmış Sayax Satış Modülü ile tüm tekliflerinizi, satış danışmanlarınızı, bayilerinizi ve satış temsilcilerinizi, müşteri adaylarınızla müşterilerinizi yönetmeniz mümkündür. Satış pazarlama operasyonlarınızın tamamı Sayax Satış Modülü üzerinden kolayca yönetilebilir. Bayilik Sistemi Bileşeni ile; Elektrik Piyasası için özel olarak geliştirilmiş Sayax Bayilik Sistemi bileşeni; ana bayilerinizi ve alt bayilerini tanımlayabilir, bayilerinize web üzerinden duyuru ve haber iletebilir, bayilerinizin web üzerinden teklif vermelerini, müşteri dökümanlarını (fatura, vergi levhası vs) web üzerinden gönderebilmelerini, kontrollü teklif revizyonları yapabilmelerini, tüm bayilerinizin tek formatta teklif dökümanı üretebilmelerini sağlayabilir, bayi hakedişlerini, primlerini vs hesaplayabilir, bunlar gibi tüm bayi yönetimi faaliyetlerini kolayca yönetebilirsiniz Call Center Yönetimi ile; Elektrik Piyasası için özel olarak geliştirilmiş Sayax Call Center Yönetimi bileşeni; müşterilerinizden, müşteri adaylarınızdan, bayilerinizden, satış temsilcilerinizden, tedarikçilerinizden vs gelen tüm çağrıların yönlendirilebileceği, tanımlı sorumlululara atanabileceği ve açılan talep / şikayet kayıtlarının takip edilebileceği, analiz ve raporlanmasının yapılabileceği güçlü bir araçtır.

9 Teklif Yönetimi Bileşeni ile; Elektrik Piyasası için özel olarak geliştirilmiş Sayax Teklif Yönetimi bileşeni; satış personeli tarafından merkezde ve/veya satış temsilcileri ve bayiler tarafından web üzerinden kontrollü teklifler hazırlanmasını, tek formatta ve firma tarafından belirlenecek kriterlerde teklif dökümanları üretilebilmesini, tüm teklif sürecinin tek merkezden yönetimini sağlayan gelişmiş bir araçtır. Müşteri İlişkileri Yönetimi ile; Sayax Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ile portföyünüzde bulunan veya portföyünüze girecek tüm müşterilerin yönetimi mümkündür. Satış Yönetimi Bileşeni ile; Elektrik Piyasası için özel olarak geliştirilmiş Sayax Satış Yönetimi bileşeni; müşteri ön görüşmelerinden başlayarak, görüşme, teklif hazırlama, revizyon teklif, sözleşme, PMUM onay ve portföye alınma zincirini yönetebileceğiniz, Sayax Operasyon Modülü ile entegre şekilde fatura, tahsilat, maliyet, tüketim izleyebileceğiniz, bayi ve satış danışmanlarınızı yönetbileceğiniz gelişmiş bir araçtır..

10 SAYAX Ticaret Yönetimi Modülü Elektrik Piyasası için özel olarak hazırlanmış Sayax Ticaret Modülü ile elektrik piyasası ve ilgili paralel piyasa verilerini, piyasa kurumlarının haber, duyuru ve mevzuat değişikliklerini takip etmek çok kolaydır. Bununla birlikte portföy ve piyasa tahminleri, üretim simülasyonları, Cross Border takip ve analizi mümkündür. Piyasa Takip Bileşeni ile; Sayax Ticaret Modülü içerisinde yer alan Piyasa Takip Bileşeni ile fiyatlar, günlük parametreler gibi Elektrik Piyasası verilerinin, Milli Yük Tevzi Merkezi (MYTM) tarafından yayınlanan raporların, EPDK, TEİAŞ, PMUM gibi kurumlardan yayınlanan haber ve duyurların, meteroloji ve finans verilerinin otomatik çekilerek analiz ve raporlama yapılabilmesi sağlanır. Tüketim Tahmin Bileşeni ile; Sayax Ticaret Modülü içerisinde yer alan Tüketim Tahmin Bileşeni ile portföyünüzün tüketim tahminlerini yaparak dengesizlik maliyetinizi düşürebilirsiniz. Sayaç müşteri, grup veya tüm portföyün saatlik, günlük, aylık vb kırınımlarda tüketimlerini tahmin etmek, ikili anlaşmalar ve sınır ticareti ile birlikte net satınalma ihtiyacınızı veya fazlanızı saatlik olarak görebilir, PMUM MMS sistemine giriş yapabilirsiniz.

11 Üretim Simülasyonu Bileşeni ile; Sayax Ticaret Modülü içerisinde yer alan Üretim Simülasyonu Bileşeni; devrede olan ve 2020 yılına kadar devreye girmesi planlanan tüm santrallerin, büyüme, doğalgaz fiyatları, kömür fiyatları, yağışlılık gibi farklı parametrelere bağlı olarak senaryolar çalıştırılmasını ve 2020 yılına kadar saatlik fiyatların tahmin edilmesini sağlar. Parametreleri değiştirerek, merit order mantığıyla hangi saatte hangi santrallerin marjinal santral olacağını görebilir, güç, talep, fiyat ilişkisini simüle edebilirsiniz. Bu tip simülasyon sonuçlarına binlerce dolar para ödemek yerine bu araçla alternatif tüm simülasyonları kendiniz yapabilirsiniz. Cross Border Bileşeni ile; Sayax Ticaret Modülü içerisinde yer alan Cross Border Bileşeni ile; Yunanistan, Romanya, Macaristan, İtalya vb ülkeler ve European Energy Exchange (EEX)'de oluşan saatlik fiyatlar ve future fiyat bilgileri otomatik olarak çekilir. Anlık bildirimler, 2010 yılından günümüze kadar olan veriler dahil olmak üzere veri analizleri, Türkiye Elektrik Piyasası fiyatları ile karşılaştırmalar, yurtdışı ikili anlaşmaların maliyet ve performans analizleri vs mümkündür. Veri Analiz Bileşeni; Sayax Ticaret Modülü içerisinde yer alan Veri Analiz Bileşeni ile; sistemde yer alan tüm verilerin belirli parametrelere göre listelenmesi, grafiğe dökülmesi, karşılaştırmalarının yapılması mümkündür.

12 SAYAX Ücretsiz Uygulamalar SAYAX Profilier Güncel Dağıtım Şirketi profil katsayıları kullanılarak, girilen T1 (Gündüz), T2 (Puant), T3 (Gece) tüketimlerinin saatlik tüketime çevrilmesi sağlanır. Yöntem PMUM tarafından kullanılan yöntemle birebir aynıdır. SAYAX Notifier PMUM sisteminde yayınlanan PTF ve SMF değerlerinin anlık olarak görüntülenmesini sağlar. "Enerji Fazlası" yeşil, "Enerji Açığı" kırmızı, "Denge" durumu mavi renkle gösterilir. Gün ortalaması, gündüz (T1), puant (T2), gece (T3) ortalamaları birlikte gösterilir. Herhangi bir tarihe ilişkin fiyat ve ortalamalar bilgisine anında ulaşabilirsiniz. EPDK, PMUM ve TEIAŞ'ta yayınlanan haberler anında ekranınıza düşer

13 HAKKIMIZDA Sayax Enerji Yönetimi Sistemi, 2008 yılından itibaren Enerji Sektörü'ne odaklanmış deneyimli Ar-Ge ekibimiz tarafından ve Elektrik Piyasası'na özel olarak geliştirilmiştir. Enerji Yönetimi, Enerji Verimliliği, Telemetri Sistemleri, elektrik hatları üzerinden veri aktarımı, kısa ve uzun vadeli talep/tüketim tahmin algoritmaları, rüzgar ve hidroelektrik santral veri çalışmaları ve pek çok paralel elektronik ve yazılım araştırma-geliştirme projeleri yürüten firmamız, bu alanlarda ülkemizin en deneyimli firmasıdır. Sayax Sistemi Elektrik Piyasası'nın önde gelen firmaları tarafından kullanılmaktadır. Kasım 2012 itibariyle 50bin e yakın sayacın yönetimi (faturalamadan tahsilata kadar tüm operasyonel süreçleri) Sayax yazılımları kullanılarak yürütülmektedir. Referanslarımız için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Tekniks Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti. İçmeler Mah. Yılmaz Sok. No:1/2 Tuzla / İstanbul Tel : Fax : info@sayax.com.tr Sayax markası 03 Mart 2010 tarih ve 2010/13934 başvuru numarası ile Türk Patent Enstitüsü tarafından koruma altına alınmıştır. Sayax Enerji Yönetimi Karar Destek Sistemi donanım, yazılım ve veritabanı bileşenleri IEE/BP-VT/1085 tescil numarası ile T.C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sin. Gen. Müd.'lüğü tarafından Nisan 2011 de tescil edilmiştir. Sayax tescilli bir yazılımdır. Sayax Enerji Yönetimi Karar Destek Sistemi yazılımlarına İ.T.Ü. Ulusal Yazılım Sertifikasyon Merkezi (UYSM) tarafından no'lu kayıt numarası ile Nisan 2011 de sertifika verilmiştir. Sayax sertifikalı bir yazılımdır.

DENGELEME UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI İSMAİL ÖZÇELİK PİYASA İŞLEMLERİ VE PROJE MÜDÜRÜ

DENGELEME UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI İSMAİL ÖZÇELİK PİYASA İŞLEMLERİ VE PROJE MÜDÜRÜ DENGELEME UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI İSMAİL ÖZÇELİK PİYASA İŞLEMLERİ VE PROJE MÜDÜRÜ 30/09/2009 1 Gündem Piyasanın Gelişimi Gün Öncesi Planlama Dengeleme Güç Piyasası Saatlik Uzlaştırma Denge

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş TEOSMETER OTOMATİK SAYAÇ İZLEME SİSTEMİ Emrah KÜÇÜKALİ Rev1 (27/10/2004) SİSTEMİN AMACI Teosmeter Otomatik Sayaç İzleme Sistemi özellikle haberleşmeli dijital

Detaylı

EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması

EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması Çeyrek yüzyıldır işimiz, hayatı kolaylaştıran çözümler sunmak! LOGO, KOBİ lere ve Ar-Ge ye yaptığı büyük yatırımlarla büyüyor. Yazılımlarımızla Türkiye ekonomisine

Detaylı

GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı Piyasa Operasyonları Direktörlüğü GÜN İÇİ PİYASASI (GİP) Erdoğan ERBAŞ Gün İçi Operasyon Uzman Yardımcısı erdogan.erbas@epias.com.tr Piyasa Operasyonları Direktörlüğü İçerik 1 1 Elektrik Piyasaları Gün İçi Piyasası Nedir? Gün İçi Piyasası

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

UZAKTAN OKUMA EDM/MDM SİSTEMLERİ IDSPECTO, ENERJİ MARKETİNİN MEVCUT VE GELECEKTEKİ TÜM UYGULAMALARI İÇİN EKSİKSİZ BİR YAZILIM ÇÖZÜMÜDÜR

UZAKTAN OKUMA EDM/MDM SİSTEMLERİ IDSPECTO, ENERJİ MARKETİNİN MEVCUT VE GELECEKTEKİ TÜM UYGULAMALARI İÇİN EKSİKSİZ BİR YAZILIM ÇÖZÜMÜDÜR UZAKTAN OKUMA IDSpecto.collector Farklı Üreticilerin Sayaçlarını Online Olarak Okuma Sayaç markası ne olursa olsun IDSpecto. collector modülü enerji marketinde ihtiyaç duyulan tüm değerleri güvenilir bir

Detaylı

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı İedik Organize Sanayi Bölgesi 731 Sokak No:19 Yenimahalle/Ankara Tel:0312 394 14 46 Fax:0312 394 14 47 bilgi@nobelyazilim.com Hakkında olarak biz,2006 yılından itibaren

Detaylı

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır.

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. windesk.com.tr WINDESKINTEGRA BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. sıgnum WINDESK Süreç Tabanlı Uygulama Platformu

Detaylı

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ İÇERİK BİZ KİMİZ? SERBEST TÜKETİCİ SATIŞ SÜRECİ SORULAR BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Üretime verdiği önem, yüksek ihracat hacmi ve sağladığı yüksek istihdam ile Türkiye ekonomisine büyük

Detaylı

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI 2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI Nezir AY TEİAŞ Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanı 07 Kasım 2012 İstanbul 1 Dünya da yenilenebilir enerji kaynakları için uygulanan bazı teşvik mekanizmaları Dünyada,

Detaylı

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm!

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Daha Güçlü, Daha Çevik, Daha Sağlıklı Süreçler ile Fark Yaratın Pazarlama, satış ve müşteri hizmet süreçlerini uçtan uca yönetmek, müşteri ilişkilerinde

Detaylı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı W Ağustos 2013 entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı entbus pro kompanzasyon ve enerji kalitesini analiz etmeyi sağlayan bir Enerji Yönetimi yazılımıdır. İşletmelerde yer alan enerji ölçüm cihazlarını

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI TANITIM DOKÜMANI EXECUSELECT - ONLİNE İŞE ALIM VE ADAY VERİTABANI SİSTEMİ Hızlı ve doğru kararlar almanın giderek önem kazandığı günümüz piyasa şartlarında, iş akışının

Detaylı

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü LOS Energy Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü Exepto Bilgi Teknolojileri A.Ş. 2003 Yılında kuruldu. Alışan Group Şirketi ISO 9001 Certified Microsoft Çözüm Ortağı Custom Solutions Competency Data Management

Detaylı

Daha ayrıntılı bilgi için: rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101

Daha ayrıntılı bilgi için: rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101 Daha ayrıntılı bilgi için: Rabia Başay rabia.basay@pargesoft.com Tel :0216 5756070 Mobil : 0530 2949101 Doğadaki uyumu projelerinize taşıyın... Hizmet Sektörü Firmaları için Uluslararası ERP Yazılımı -

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One KOBİleri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI İŞLETME PORTALI Muhasebe yazılımından daha fazlası... İş süreçlerinizin entegrasyonu ile bir adım öndesiniz... Yazılım Danısmanlık Hizmetleri İÇİNDEKİLER İşletme Portalı Nedir?... 2 Modüler Yapı... 3 İşletmelere

Detaylı

KÖHLER KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLESME MODÜLÜ SERVER TAKİBİ KULLANMA KILAVUZU

KÖHLER KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLESME MODÜLÜ SERVER TAKİBİ KULLANMA KILAVUZU KÖHLER KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLESME MODÜLÜ SERVER TAKİBİ KULLANMA KILAVUZU MERKEZ: Bankalar Yanıkkapı Tenha Sok. Uçarlar Han No:8 Karaköy 80030 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel: (0212) 256 8190 (6 Hat) Fax: (0212)

Detaylı

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz.

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz. OFİS Mikro Perakende Çözümleri 1 MİKRO OFİS SERİSİ Küçük ve orta ölçekteki perakende firmaları için hazırlanan programları, perakende satış noktalarının belkemiği olan satış noktası terminalleri (POSlarla),

Detaylı

LUDENS HAKKINDA. Portföy yönetim şirketleri, aracı kurumlar, emeklilik şirketleri ve şirketler Ludens in müşteri portföyünde yer almaktadır.

LUDENS HAKKINDA. Portföy yönetim şirketleri, aracı kurumlar, emeklilik şirketleri ve şirketler Ludens in müşteri portföyünde yer almaktadır. LUDENS HAKKINDA LUDENS İleri Finansal Hizmetler ve Danışmanlık, finans alanındaki bilimsel yöntemleri pratik uygulamalara dönüştürerek hem piyasa profesyonelleri hem de bireysel yatırımcılar için kullanışlı

Detaylı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı ONLINE BA/BS SİSTEMİ Tanıtım Dokümanı Sayfa 0 Online BA/BS Sistemi Günümüz Maliye politikaları gereği aylık 5000 TL (KDV hariç) üstündeki fatura üzerinden ilerleyen tüm ticari ilişkilerde her iki tarafın

Detaylı

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G GÜÇLÜ. ENTEGRE. AKILLI. ARETE Varlık Yönetimi Çözümüyle, şirket içinde

Detaylı

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32 EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Sayaç okuyan Kurumlar tarafından portföydeki serbest tüketiciler için yüklenen endeks ve ek tüketim bilgilerinin listelenmesi

Detaylı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 GO PLUS Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma kredi

Detaylı

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT Synergi Gas Gelişmiş Hidrolik Modelleme Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT 1 Giriş Doğalgaz dağıtım ve iletim şebekelerinde günlük ve uzun dönemli işletme ihtiyaçlarının

Detaylı

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Teklifimizle ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazır

Detaylı

Rüzgar Enerjisinin Türkiye deki Yeri YEK Kanunu Rüzgar Enerjisinin Ticaret İmkanları YEKDEM DUY Öneriler

Rüzgar Enerjisinin Türkiye deki Yeri YEK Kanunu Rüzgar Enerjisinin Ticaret İmkanları YEKDEM DUY Öneriler RÜZGAR SANTRALARINDA ÜRETİLEN ELEKTRİK ENERJİSİNİN PİYASALARDA SATILMASI HULUSİ KARA TÜREB DENETİM KURULU BAŞKANI TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TURKISH WIND ENERGY CONGRESS 7-8 KASIM 2012 İSTANBUL İÇERİKİ

Detaylı

Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu

Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu 2014 Seymen Isı - BayiPos Kullanım Klavuzu SEYMEN ISI SİSTEMLERİ BayiPos Sistemi BayiPos, Seymen Isı Sistemlerinin bayilerine ve Seymen Isı Sistemleri bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve

Detaylı

DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ

DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN ELİNİZDE 24 KADEMELİ 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI RÖLE VE STATİK KONTAKTÖR ÇIKIŞLARI HER

Detaylı

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü KAPSAM 1 Serbest Tüketici Kavramı EPİAŞ Tarafından Yönetilen Süreçler Serbest Tüketici Veri Tabanı

Detaylı

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya * RestPro ve RestPro logosu Evren Yazılım Ltd. Şti nin

Detaylı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 Tiger Plus Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma

Detaylı

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Son güncelleme: 19 Ocak 12 Winner Merkez ve Zincir Mağaza......2 Winner Ticari ı......4 Opsiyon Fiyatlar...... Winner Üretm Yönetmi......6 Winner Tedarik Yönetmi......7

Detaylı

ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ. Ercüment CAMADAN

ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ. Ercüment CAMADAN ELEKTRİK TARİFELERİ VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE YANSIMALARI Ercüment CAMADAN 26/03/2012 Sunum Planı 1) Elektrik Piyasasının Yapısı 2) Düzenlenen Tarifeler 3) Şebeke Tarifeleri 4) Perakende Satış Tarifeleri

Detaylı

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi 1. Genel Bakış Değişen rekabet ortamı ve farklılaşan müşteri beklentileri, bayi ağlarının kompleks ve yönetiminin zor olması satış süreçlerini oldukça farklı bir

Detaylı

FATURALANDIRMA PROGRAMI

FATURALANDIRMA PROGRAMI . FATURALANDIRMA PROGRAMI Site Yöneticileri bundan sonra dışa bağımlı olmadan faturalandırma işlemlerini kendileri yapabilmesi için Mavi Enerji Firması olarak yazılımlarımızı güncellemiş bulunmaktayız.

Detaylı

ÜRETİCİLERE VE BÜYÜK İŞLETMELERE MİKRO YAZILIM DAN KURUMSAL YAZILIM: MiKRO FLY EN BÜYÜK OLMAK İÇİN UÇ!

ÜRETİCİLERE VE BÜYÜK İŞLETMELERE MİKRO YAZILIM DAN KURUMSAL YAZILIM: MiKRO FLY EN BÜYÜK OLMAK İÇİN UÇ! ÜRETİCİLERE VE BÜYÜK İŞLETMELERE MİKRO YAZILIM DAN KURUMSAL YAZILIM: MiKRO FLY EN BÜYÜK OLMAK İÇİN UÇ! Büyümek isteyen her şirkete lazım. mikro.com.tr Büyük bir işletmeye sahipseniz ama en büyük olmak

Detaylı

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ 1 OSB ler için SERBEST TÜKETİCİLİK Elektrik Piyasası Kanunu 2. Madde «g» Fıkrası

Detaylı

ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ

ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ ŞEFFAFLIK PLATFORMUNDA YAYIMLANACAK VERİLER LİSTESİ 22.06.2018 Tarihli 7912 Sayılı Kurul Kararı No Veri Sınıfı Rapor Başlığı Verinin Tanımı Veri Paylaşım Yükümlüsü / Verinin Zaman Dilimi Yayımlanma Zamanı

Detaylı

İzleme. Üçüncü parti cihazlarla (klima, UPS, jeneratör ) entegre çalışma

İzleme. Üçüncü parti cihazlarla (klima, UPS, jeneratör ) entegre çalışma EXAGATE Hakkında Elektronik ve IT alanlarında Ar-Ge, İmalat, Uygulama, Satış ve Danışmanlık, Yerli üretim odaklı, Ar-ge si Biten Ürünler, SysGuard 6001 SysGuard 3001 Ar-ge si Devam Eden Ürünler, SysGuard

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 1. KURUMSAL İŞLEMLER

Detaylı

Çağrı Merkezi Nedir?

Çağrı Merkezi Nedir? Çağrı Merkezi Nedir? Call Center (Çağrı Merkezi), kurumların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim

Detaylı

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ VERİ BİLİŞİM VeriCity = SİTE YÖNETİMİ Yaşamın hızlandığı ve insanların dikey ya da yatay konutlarda birbirini bile tanımadan yaşadığı sitelerde türlü sorunlar oluşmaktadır Adil gelir/gider dağılımı Yasal

Detaylı

Fark Yaratan Ses ve Tümleşik İletişim (UC) Çözümleri

Fark Yaratan Ses ve Tümleşik İletişim (UC) Çözümleri Fark Yaratan Ses ve Tümleşik İletişim (UC) Çözümleri Neden Unify Çözümleri? Global Pazar payında 3# USA de 6.2 milyon son kullanıcı Latin America 1# (18%) Almanya da 1# (40%) Avrupa da 1# (19%) Hindistan

Detaylı

UniTravel Sistem Yapısı

UniTravel Sistem Yapısı UniTravel Sistem Yapısı 1. UniTravel Sistemi 2. Müşteriler 3. Tedarikçiler Modüller 1. Web Sitesi 2. Satış ve Tedarik Modülleri 2.1. Uçak Modülü 2.2. Otel Modülü 2.3. Tur Modülü 2.4. Transfer Modülü 2.5.

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 37. Hafta (12.9.216-18.9.216) 37. haftada (12 Eylül - 18 Eylül), * Haftalık üretim miktarının % 25,78 ( 1.372.915 MWh, saatlik ortalama 8.172 MWh) azalması, * Haftalık

Detaylı

Mobil Müşteri Takip ve Yönetim Sistemi. Deytek Bilişim

Mobil Müşteri Takip ve Yönetim Sistemi. Deytek Bilişim Mobil Müşteri Takip ve Yönetim Sistemi Deytek Bilişim CMS Uygulamasının Firmanınıza Katkıları Şirketin, saha ekiplerinin ve pazarlamacılarının işlerini kolaylaştıracak ve üretkenliğini arttıracak yeni

Detaylı

2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma. 2008 TEYDEBT Telemetri Donanımlar

2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma. 2008 TEYDEBT Telemetri Donanımlar 1 Hakkımızda 2002 Siemens Business Accelerator Endüstriyel IT Uygulamaları Uzaktan Sayaç Okuma 2007 Turkcell Çözüm m Ortağı GPRS Tabanlı Telemetri (Uzaktan Takip ve Kontrol) Uygulamaları 2008 TEYDEBT Ar-Ge

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

ELEKTRİK PİYASALARI VE ELEKTRİK TALEP TAHMİN YÖNTEMLERİ

ELEKTRİK PİYASALARI VE ELEKTRİK TALEP TAHMİN YÖNTEMLERİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü VE ELEKTRİK TALEP TAHMİN YÖNTEMLERİ Miraç ÖZTÜRK Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet NUROĞLU Tarih: 27.03.2019 Saat: 10.00 Yer :

Detaylı

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI ICONTAX NEDİR? IP tabanlı güçlü iletişim altyapısına sahip yeni jenerasyon iletişim çözümümüz olan icontax, katma değerli hizmetleri tek bir sunucu içerisinde verebilen ve açık mimari yapısı ile üçüncü

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 32. Hafta (6.8.218-12.8.218) 32. Haftada (6 Ağustos - 12 Ağustos), * Haftalık PTF ortalamasının 28,42 TL/MWh artması, * Doğalgaz kaynaklı üretim miktarının 273.694 MWh

Detaylı

İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu!

İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu! İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu! Netoloji Hakkında Operasyonel faaliyetlerini İstanbul Ataşehir, Ar-Ge faaliyetlerini Ankara Üniversitesi Teknopark ta yürüten Netoloji, tüm Türkiye de yetkin iş ortakları

Detaylı

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMLERİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YAZILIMI OSGB ler için oluşturulmuş bu yazılım sadece iş sağlığı güvenliği uygulamalarını değil Bir OSGB de gerekli olan bütün faaliyetleri kapsamaktadır.

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 38. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 38. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 38. Hafta (17.9.218-23.9.218) 38. Haftada (17 Eylül - 23 Eylül), * Haftalık PTF ortalamasının 1,87 TL/MWh azalması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 128.32 MWh (saatlik

Detaylı

TÜREK 2015. RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Uğuray ALTAYLI Satış Müdürü Istanbul, 05 Kasım 2015

TÜREK 2015. RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Uğuray ALTAYLI Satış Müdürü Istanbul, 05 Kasım 2015 TÜREK 2015 RES lerde Tahminleri ve Elektrik Satışı Uğuray ALTAYLI Satış Müdürü Istanbul, 05 Kasım 2015 İÇERİK RÜZGAR SANTRALLERİNİN SATIŞ KANALLARI RES lerde ÜRETİM TAHMİNLERİNİN ETKİSİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Detaylı

Alışveriş Merkezi Yönetim Yazılımı

Alışveriş Merkezi Yönetim Yazılımı Alışveriş Merkezi Yönetim Yazılımı Avmagent Konu Başlıkları Neden Avmagent? Avmagent ın Arkasında Kim Var? Avmagent ın Özellikleri Nelerdir? Avmagent ın Entegrasyon Yeteneği Var mı? Avmagent Sistem Altyapısıİçin

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 52. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 52. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 52. Hafta (24.12.218-3.12.218) 52. Haftada (24 Aralık- 3 Aralık), * Haftalık PTF ortalamasının 14,32 TL/MWh azalması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 12.958 MWh

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 37. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 37. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 37. Hafta (1.9.218-16.9.218) 37. Haftada (1 Eylül - 16 Eylül), * Haftalık PTF ortalamasının 14,98 TL/MWh azalması, * Doğalgaz kaynaklı üretim miktarının 23.77 MWh (saatlik

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 1. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 1. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 1. Hafta (31.12.218-6.1.219) 1. Haftada (31 Aralık- 6 Ocak), * Haftalık PTF ortalamasının 2,54 TL/MWh azalması, * Hidrolik kaynaklı üretim miktarının 151.342 MWh (saatlik

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

SCADA VE RAPORLAMA SĠSTEMLERĠ

SCADA VE RAPORLAMA SĠSTEMLERĠ SCADA VE RAPORLAMA SĠSTEMLERĠ SCADA (Supervisory Control And Data Your Acquisition Slide ) Title RAPORLAMA SİSTEMİ Kapsamlı ve entegre bir Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA) sayesinde, bir

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 7. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 7. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 7. Hafta (11.2.219-17.2.219) 7. Haftada (11 Şubat- 17 Şubat), * Haftalık PTF ortalamasının 8,7 TL/MWh azalması, * Hidrolik kaynaklı üretim miktarının 93.48 MWh (saatlik

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 22. Hafta (3.5.216-5.6.216) 22. haftada (3 Mayıs-5 Haziran), * Haftalık üretim miktarının 118.685 MWh artarak, %2.5 oranında değişime uğraması, * Doğalgaz kaynaklı üretimin

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 51. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 51. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 51. Hafta (17.12.218-23.12.218) 51. Haftada (17 Aralık- 23 Aralık), * Haftalık PTF ortalamasının 8,32 TL/MWh azalması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 55.85 MWh

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 41. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 41. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 41. Hafta (8.1.218-14.1.218) 41. Haftada (8 Ekim- 14 Ekim), * Haftalık PTF ortalamasının 1,51 TL/MWh azalması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 11.1 MWh (saatlik

Detaylı

Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu

Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu 2014 Süha Makina - BayiPos Kullanım Klavuzu Süha Makina BayiPos Sistemi BayiPos, Süha Makina'nın bayilerine ve Süha Makina bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve hizmet satışlarını kredi kartı

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

DUY da Gerçekleştirilmesi Planlanan Son Değişiklikler. İbrahim Etem ERTEN

DUY da Gerçekleştirilmesi Planlanan Son Değişiklikler. İbrahim Etem ERTEN GÜN ÖNCESİ PİYASASI VE PİYASA YÖNETİM SİSTEMİ (MMS) EĞİTİMİ 10-11 Ekim 2011 Ankara DUY da Gerçekleştirilmesi Planlanan Son Değişiklikler İbrahim Etem ERTEN DGP kapsamında SMF nin belirlenmesi DGP kapsamında

Detaylı

İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu

İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu Otomatik Katılım kapsamında Ziraat Emeklilik olarak işverenlerin ve temsilcilerinin operasyonel iş süreçlerini kolaylaştıran kurumsal internet

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 23. Hafta (5.6.217-11.6.217) 23. haftada (5 Haziran - 11 Haziran), * Haftalık PTF ortalamasının 2,65 TL/MWh azalması, * Doğalgaz kaynaklı üretim miktarının 136.423 MWh

Detaylı

TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ

TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ BİLGİ DOKÜMANI Eylül 2013 Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü Tegsoft, sunmuş olduğu Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü ile, kurumlara birçok farklı kanaldan gelen müşteri

Detaylı

EİGM HAFTALIK PİYASA GÖZLEM RAPORU

EİGM HAFTALIK PİYASA GÖZLEM RAPORU EİGM HAFTALIK PİYASA GÖZLEM RAPORU YIL: 217 HAFTA: 42 SAYI: 223 25 lık PTF-SMF Grafiği 2 15 1 5 16 Ekim Pazartesi 17 Ekim Salı 18 Ekim Çarşamba 19 Ekim Perşembe 2 Ekim Cuma 21 Ekim Cumartesi 22 Ekim Pazar

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

TARİHÇE. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı.

TARİHÇE. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı. TARİHÇE Kemalpaşa da sanayileşme 1970 li yıllarda başladı. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı. KOSBİ, 14.08.2001 tarihinde ilk tüzel

Detaylı

CALL CENTER YÖNETİMİ & CRM. CRM Bilgileri & Call Center Satış Yönetimi

CALL CENTER YÖNETİMİ & CRM. CRM Bilgileri & Call Center Satış Yönetimi CALL CENTER YÖNETİMİ & CRM CRM Bilgileri & Call Center Satış Yönetimi Operasyon Yönetimi & Satış CRM Yönetimi Tüm görüşmeleri kayıt altına alır, satış işlemlerini kolaylaştırır. Tüm görüşmelerinizi kayıt

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu. 21. haftada (21 Mayıs - 27 Mayıs), * Haftalık PTF ortalamasının 0,9 TL/MWh artması,

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu. 21. haftada (21 Mayıs - 27 Mayıs), * Haftalık PTF ortalamasının 0,9 TL/MWh artması, Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 21. Hafta (21.5.218-27.5.218) 21. haftada (21 Mayıs - 27 Mayıs), * Haftalık PTF ortalamasının,9 TL/MWh artması, * Geçtiğimiz haftaya göre üretimin 165.34 MWh (saatlik

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 28. Hafta (11.7.216-17.7.216) 28. haftada (11 Temmuz - 17 Temmuz), * Haftalık üretim miktarının %3 (haftalık 1.333.65 MWh, saatlik ortalama 7.935 MWh) artması, * 11-17

Detaylı

TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Fatih Yazıtaş 05.11.2015

TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı. Fatih Yazıtaş 05.11.2015 TUREK 2015 RES lerde Üretim Tahminleri ve Elektrik Satışı Fatih Yazıtaş 05.11.2015 Gündem Elektrik Piyasası & EPİAŞ Gün Öncesi Piyasası ve Tahminleme (RES ler) Gün İçi Piyasası YEKDEM 2 Enerji Piyasaları

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 40. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 40. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 4. Hafta (1.1.218-7.1.218) 4. Haftada (1 Ekim- 7 Ekim), * Haftalık PTF ortalamasının 2,94 TL/MWh artması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 157.426 MWh (saatlik ortalama

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 9. Hafta ( )

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 9. Hafta ( ) Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 9. Hafta (25.2.219-3.3.219) 9. Haftada (25 Şubat- 3 Mart), * Haftalık PTF ortalamasının 9,83 TL/MWh artması, * Hidrolik kaynaklı üretim miktarının 122.29 MWh (saatlik

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 33. Hafta (13.8.218-19.8.218) 33. Haftada (13 Ağustos - 19 Ağustos), * Haftalık PTF ortalamasının 37,23 TL/MWh artması, * Rüzgar kaynaklı üretim miktarının 16.773 MWh

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu

Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu Elektrik Piyasaları Haftalık Raporu 4. Hafta (23.1.217-29.1.217) 4. haftada (23 Ocak - 29 Ocak), * Haftalık PTF ortalamasının 36,79 TL/MWh artması, * Doğalgaz kaynaklı üretim miktarının 364.83 MWh (saatlik

Detaylı

Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları

Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları YTL/MWh YTL/MWh SMF Piyasa Takas Fiyatı PTF Miktar MW MW Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları Uygar Yörük Kıdemli Müdür, Deloitte Danışmanlık Deloitte Danışmanlık A.Ş. İstanbul, 22 Mayıs

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 4 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 31.08.2012 tarihli Makam Oluru (E-Tahsilat). b) 26.06.2015 tarihli Protokol (TKGM ile Gelir İdaresi Başkanlığı). E-tahsilat uygulaması ile tapu işlemlerinde tapu harcı,

Detaylı

Ofis Binası, Plaza ve İş Merkezi Yönetim Yazılımı

Ofis Binası, Plaza ve İş Merkezi Yönetim Yazılımı Ofis Binası, Plaza ve İş Merkezi Yönetim Yazılımı Plazamen Konu Başlıkları Neden Plazamen? Plazamen in Arkasında Kim Var? Plazamen in Özellikleri Nelerdir? Plazamen in Entegrasyon Yeteneği Var mı? Plazamen

Detaylı

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş 10.Y IL sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş sidrateknikservis arıza takip yazılımı NEDİR? Sidra Teknik Servis ve Arıza Takip Yazılımı arıza takibi yapan firmalar için geliştirilmiştir.

Detaylı

Entbus Web Tabanlı Enerji İzleme

Entbus Web Tabanlı Enerji İzleme Entbus Web Tabanlı Enerji İzleme ENTBUS PRO WEB TABANLI ENERJİ İZLEME YAZILIMI Entbus Pro kompanzasyon ve enerji kalitesini analiz etmeyi sağlayan bir Enerji Yönetimi yazılımıdır. İşletmelerde yer alan

Detaylı

KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU KÖHLER GPRS SAYAÇ HABERLEŞME MODÜLÜ TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 1 0. GİRİŞ 27 Yıllık tecrübe ve birikimimizle çıktığımız bu yola ürün gamımıza yeni eklediğimiz GPRS Sayaç Haberleşme Modülü ile siz değerli

Detaylı

YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ

YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ YENİ NESİL IP PBX ÇAĞRI MERKEZİ Gelin Eski Sisteminizi Akıllandıralım... Gelin Eski Sisteminizi Akıllandıralım... satis@testteknoloji.com.tr www.testteknoloji.com.tr 1996 yılından itibaren Çağrı Raporlama

Detaylı