Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Doğuş Özuyar (konuşmacı) Serkan Kaan Tıraş (Rehber)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Doğuş Özuyar (konuşmacı) Serkan Kaan Tıraş (Rehber)"

Transkript

1 Etkinlik No: 1 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Mars Gezegeni ve Önemi Hedef Kitle: 9-13 yaş aralığındaki öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Doğuş Özuyar (konuşmacı) Serkan Kaan Tıraş (Rehber) Etkinliğin Amacı: Mars gezegeninin insanlık açısından öneminin anlatılması. Etkinliğin Konusu: Mars görevleri, Mars yüzeyinde ve yörüngesinde görev yapan ve yakın geçiş yapan robotlar, bu robotların elde ettiği bulgular, Mars gezegeninin yapısı ve Dünya ile olan benzerlikleri, Mars ta kurulacak kolonilerin kurulma amaçları. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Projector, beyaz perde, laptop veya masaüstü bilgisayar Katılımcı Sayısı: 200 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Mars görevleri, Mars yüzeyinde ve yörüngesinde görev yapan ve yakın geçiş yapan robotlar, bu robotların elde ettiği bulgular, Mars gezegeninin yapısı ve Dünya ile olan benzerlikleri, Mars ta kurulacak kolonilerin kurulma amaçları katılımcılara uydu fotoğrafları ve vidyolar yardımıyla anlatılacaktır.

2 Etkinlik No: 2 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Güneş Sistemi Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Esra Nur İnce (atölye lideri) -- Tuğba Nur Koca (rehber) Etkinliğin Amacı: Güneş Sistemi hakkında bilgi sahibi olmak ve bir Güneş Sistemi modeli yapmak Etkinliğin Konusu: Güneş Sistemi modeli yapımı Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Parmak boya (sarı,kırmızı,mav,yeşil,siyah,beyaz), çöp şişx15, kürdanx10, 50x100x4 cm strafor, 2 cm köpük top x1, 4 cm köpük topx1, 6 cm köpük topx3, 8cm köpük topx3, 10 cm köpük topx1, 15 cm köpük top x1, 14 cm çaplı 1cm genişliğinde 1cm kalınlığında simit şeklinde halka x1 (Not: Malzemeler bir set için belirtilmiştir, öğrenci sayısı kadar gerekmektedir.) Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : 1. Öncelikle Güneş Sistemi hakkında öğrenciler bilgilendirilir. 2. Sonrasında köpük toplar gezegenlere ve Güneş e uygun bir biçimde boyanarak Güneş sistemi oluşturulur ve strafor üzerine yerleştirilir.

3 Etkinlik No: 3 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Güneş Saati Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Merve Dağgün (atölye lideri) -- Anıl Temelci (rehber) Etkinliğin Amacı: Güneş in bize göre günlük hareketini anlamak ve bu hareketi günlük yaşamda nasıl kullanabileceğimizi görmek Etkinliğin Konusu: Güneş saati yaparak cisimlerin günlük hareketlerini anlamak Etkinliğin Süresi: 1 Saat Kullanılacak Malzemeler: Güneş saati şablonu, makas, yapıştırıcı (Not: Malzemeler bir set için belirtilmiştir, öğrenci sayısı kadar gerekmektedir.) Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Öncelikle Güneş saatinin ne olduğundan bahsedilir. Sonrasında gerekli kesme ve yapıştırma işlemleri yapılarak Güneş saati tamamlanır. Sonrasında Güneş saatinin kullanımı hakkında bilgi verilir ve uygulamalı olarak Güneş saati kullanılır.

4 Etkinlik No: 4 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Basit Tayf Çeker Yapımı Hedef Kitle: 9-13 yaş arası öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Furkan Tomak (atölye lideri) -- Eda Burcu Yorulmaz (rehber) Etkinliğin Amacı: Öğrencilere ışığın özelliklerinin anlatılması. Etkinliğin Konusu: Yıldız ışınımları ile yıldızların fiziiksel özelliklerinin belirlenmesi. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: 15cmx15cmx10cm boyutlarında kutu, CD veya DVD, elektirik bandı,makas öğrenci sayısı kadar gerekli olup laser, el feneri, cam prizma 1 er adet gereklidir. Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Başlangıçta öğrenciler ışın özellikleri hakkında bilgilendirilecektir. Bilgilendirmeden sonra öğrencilere tayt çeker ve önemi uygulamalı olarak anlatılarak basit bir tayf çeker yaptırılacaktır.

5 Etkinlik No: 5 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: El Planetaryumu Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Didem Dilan İzci (atölye lideri) -- Eda Çetinkaya (rehber) Etkinliğin Amacı: Takım Yıldızı Yıldızlarını Tanıma Etkinliğin Konusu: Takım Yıldızları ve Işığın Yapısını Anlama Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Siyah Karton/ Mukavva/ Raptiye/ Cetvel/ Maket Bıçağı/ Uhu/ El Feneri/ Mailde ekte bulunan takımyıldızı kartları çıktısı (Not: Malzemeler bir set için belirtilmiştir, öğrenci sayısı kadar gerekmektedir.) Katılımcı Sayısı:20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Deneyin ekinde bulunan 9cm x 9cm büyüklüğündeki takımyıldız kartlarını basın ve istenilen takımyıldızı keserek ayırın. Siyah kartondan 11cm x 11cm bir kare kesip ortasına takımyıldız kartını yapıştırın. Fotoğraflarda görüldüğü gibi kenarlarını kesin. Mukavvadan 38 cm x 30 cm büyüklüğünde bir parça kesin. Burada karton da kullanılabilir fakat mukavvadan daha kalıcı bir sonuç elde ediliyor. Bu parçayı uzun kenarından 9 cm lik aralıklarla katlayın ve iki ucu açık bir kare prizma elde edin. Mukavva maket bıçağı ile hafifçe kesilerek katlanabiliyor. Raptiye yardımıyla takımyıldız kartlarındaki yıldızların bulunduğu yerlere görünen büyüklüklerde delikler açılın. Bu parçayı yapmış olduğunuz kare prizmanın bir tabanına kenarlarından kıvırmak suretiyle yapıştırın. El Planetaryumunuz hazır. Karanlık bir odada feneri kutunun açık olan tarafından tutarak deliklerden geçen ışığı duvara yansıtın. ÖNEMLİ: Eğer feneri doğrudan deliklere tutarsanız duvardaki görüntülerinin net olmadığını göreceksiniz. Bunun nedeni her deliğin bir "iğne deliği kamera" gibi davranması ve duvara ışık kaynağının görüntüsünün yansıması. Bu etkiyi feneri kutunun iç duvarına doğru tutarak yok edebilirsiniz. El planetaryumu aydınlıkta kullanılıyorsa, ışığa doğru tutup planetaryumun açık ucundan bakarak gözlem yapılabilir.

6 Etkinlik No: 6 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Gezegen Hareketleri Hedef Kitle: 9-13 yaş arası öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: İrem Karaca (atölye lideri) -- Ebru Uzunçam (rehber) Etkinliğin Amacı: Öğrencilere gezegenlerin dönme ve dolanma hareketlerinin öğretilmesi. Etkinliğin Konusu: Gezegenlerin yörüngelerindeki ve kendi eksen etrafında dolanma hareketleri. Etkinliğin Süresi: 1 Saat Kullanılacak Malzemeler: 5cm çapa sahip köpük top, çöp şiş, mukavva karton, makas, sulu boya, sulu boya için fırca, yapıştırıcı. Etkinlik için 1 adet Jiroskop gerekli olup, gerekli olan diğer malzemeler öğrenci sayısı kadar gerekmektedir. Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Etkinliğin başında jiroskop ile öğrencilere gezegenlerin dönmesi ve dolanması hareketleri hakkında bilgiler verilecektir. Gerekli bilgiler verildikten sonra, öğrencilere topaç benzeri küçük gezegen modeli yaptırılcaktır. Öğrencilerin yaptıkları küçük gezegen modeliri topaç gibi döndürtülerek, sonuçlar gözlemletilecektir.

7 Etkinlik No: 7 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: 3 Boyutlu Takımyıldızlar Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Oğuzhan Karadeniz (atölye lideri) -- Batuhan Haybek (rehber) Etkinliğin Amacı: Takımyıldızlarının gerçek şekillerini Etkinliğin Konusu: Takımyıldızları oluşturan yıldızların bizden uzaklıkları dikkate alındığında evrensel takımlar olmadıklarını anlayabiliyoruz. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Mukavva, Alüminyum folyo, Cetvel, Misina, Raptiye, Mukavva (A3 boyutunda), Yıldızlar için alüminyum folyodan yapılmış toplar veya başka küçük toplar kullanılabilir, Cetvel, Dikiş ipi veya misina, Sıvı yapıştırıcı, İğne Katılımcı Sayısı:20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Temsili gösterimini yapılacak takımyıldızın iki boyutlu şeklini A3 boyutunda bastırıp mukavvaya yapıştırın ve parlak yıldızların bulunduğu noktalara iğne deliği açın. Ekte 7 takımyıldız için hazırlanmış dosyalar bulunuyor. Ekteki takımyıldız kartları dosyasındaki tablolardan yararlanarak, bu takımyıldızdaki parlak yıldızların bizden temsili uzaklıkları şu şekilde belirlenir: Bize en yakındaki yıldız 10 ölçek kabul edilerek diğer yıldızların uzaklıkları ters orantılanarak ekte listelenen ölçek değerleri elde edilmiştir. Her bir yıldızın ölçek değerine karşılık gelen uzunluktan (örneğin 1 ölçek = 5 cm) bir cm daha uzun ip kesin. Kesilen uzunlukta ip o yıldızın ait olduğu iğne deliğinden geçirilerek takımyıldız şekli olan tarafta 1 cm kalacak şekilde bantlanır. İpin diğer tarafta kalan uçuna yıldızı temsilen alüminyum folyodan küçük küre yapın. Bize en uzak yıldız mukavvaya yapışık olmalı. Düzeneği hazırlarken alüminyum folyo yerine pinpon topu ve misina yerine farklı uzunlukta tahta çubuklar veya dikiş ipi kullanılabilir.

8 Etkinlik No: 8 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Güneş Patlaması Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Merve Keskin (atölye lideri -- Zeliha Bulut (rehber) Etkinliğin Amacı: Güneş Patlamalarının Oluşumu Hakkında Fikir Kazandırmak Etkinliğin Konusu: Güneş Patlamaları ve Kimyasal Tepkimelerin Kazandırımı Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: 1 lt pet şişe/ Gıda Boyası/ Karbonat/ Kabartma Tozu/ Sirke/ Bulaşık Deterjanı/ Geniş Kap / Karıştırıcı (Çöp Şis) (Not: Malzemeler bir set için belirtilmiştir, öğrenci sayısı kadar gerekmektedir.) Katılımcı Sayısı:20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : 1. Şişeyi leğenin ortasına yerleştirin 2. Sirkeyi ve gıda boyasını bardağa koyup çok az karıştırın 3. Bulaşık deterjanını ekleyip çok az karıştırın 4. En son karbonatı ekleyin ( Asit ve baz tepkimeye girerek patlama meydana getirecektir )

9 Etkinlik No: 9 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Su Roketi Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Işıl Çetinkaya (atölye lideri) -- Haydar Turan (rehber) Etkinliğin Amacı: Bu projede yapılan su roketi deneyi ile Newton yasalarının üçüncüsü olan etki-tepki yasasının uygulamalı olarak öğretilmesi planlanmaktadır. Bunun dışında kinetik enerji, potansiyel enerji, mekanik enerji, enerjinin korunumu, kuvvet, sürtünme kuvveti, hızsürat, momentum ve atış hareketleri gibi konulara da destek olabilecek bir etkinliktir. Etkinliğin Konusu: Etki-tepki olarak bilinen olgu Newton un üçüncü yasasıdır. Örneğin, duvara bir kuvvet uygulandığında, uygulanan kuvvetle aynı doğrultuda ve eşit büyüklükte fakat zıt yönlü bir kuvvet elinize etki eder. Su roketlerinin çalışma prensibi de bu yasayla açıklanmaktadır. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Rampa, Pet şişe (1 lt), Bisiklet pombası, Roketi süslemek için uhu, bant, parlak ve mat el işi kağıtları, makas (Not: Malzemeler bir set için belirtilmiştir, öğrenci sayısı kadar gerekmektedir.) Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Genel olarak sistem; fırlatma rampası ve roketten oluşmaktadır. Roket olarak; basınca dayanıklı, hafif ve kolayca bulunabilmesi gibi nedenlerden dolayı plastik meşrubat şişeleri kullanılmaktadır. Sistemin basıncı pompa kullanılarak arttırılmaktadır. Roket yakıtı olarak, şişenin yarısı veya yarısından az miktarda su kullanılmaktadır. Su oranı roketin atış amacına göre değişkenlik gösterir. Şişe içindeki hava, pompa kullanılarak sıkıştırılır. Yeterli basınç oluşunca rampa olarak kullanılan mekanizmanın tetiği çekilir. Roketin yükselmesini sağlayan Newton un üçüncü yasası (etki-tepki) burada devreye girer. Su, basıncın etkisiyle aşağıya doğru itilirken, roket de aynı büyüklükte ama zıt yönlü bir kuvvetle yukarı doğru itilir. Şişe içinde oluşan basınca göre şişenin ulaştığı yükseklik değişiklik gösterir.

10 Etkinlik No: 10 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Evreni boyuyorum Hedef Kitle: 9-13 yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Seher Lal (atölye lideri) -- Eylül Demir (rehber) Etkinliğin Amacı: Katılımcı öğrencilerin gök cisimlerini göz önünde bulundurarak kendi Evrenlerini yaratmalarını sağlamak Etkinliğin Konusu: Katılımcı öğrencilerin gök cisimlerini tanımaları ve bunların birbirinden olan farklarını anlayabilmeleri. Etkinliğin Süresi: 90 dakika Kullanılacak Malzemeler: iki adet 5 metreye 1 metre siyah kumaş parçası, çeşitli boylarda boya fırçaları, litrelik sıvı parmak boya (kırmızı, yeşil, mavi, sarı, beyaz, turuncu, vb.) Katılımcı Sayısı: 20 kişi Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Öğrencilere Evrende bulunan gök cisimleriyle ilgili temel bilgilerin sunumu yapılır. Daha sonra bu bilgileri hayal güçleriyle birleştirerek kendi Evrenlerini yaratmaları istenir. Siyah kumaş Evren olarak kabul edilir. Kumaş üzerine, gezegenler, yıldızlar, galaksiler vb. cisimleri boyalar yardımıyla çizerek bir Evren yaratırlar.

11 Etkinlik No: 11 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Kuyruklu Yıldız Yapalım Hedef Kitle: 9-13 yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Buse Sayar (atölye lideri) -- Mihriban Bicil (rehber) Etkinliğin Amacı: Katılımcı öğrencilere kuyruklu yıldızların gerçekte neye benzediklerini öğretmek. Etkinliğin Konusu: Kuyruklu yıldızların ne olduğu, hangi maddelerden oluştukları, meteorlardan olan farkları anlatılacaktır. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: Leğen, siyah kalın çöp poşeti, sirke, cam sil, karbonat, nişasta, toprak, su ve kuru buz Katılımcı Sayısı: 20 kişi Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Leğen içine çöp poşeti yerleştirilir. Poşet üzerine su dökülür. Daha sonra toprak, nişasta, karbonat, camsil ve sirke ilave edilir. Karışım bir biktar karıştırılır. Son olarak kuru buz ilave edilir ve çöp poşeti kenarlarından torba gibi kaldırılır. Suyun tamamen donması için karışım sıkıştırılır.

12 Etkinlik No: 12 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Galileoskop Yapımı Hedef Kitle: Tüm Katılımcılar Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Yağız Eraslan (atölye lideri) -- Ferdane Doğan (rehber) Etkinliğin Amacı: Gözlem araçlarının çalışma prensibini kavratmak. Kendi teleskoplarını tasarlayıp yapmalarını sağlamak. Etkinliğin Konusu: Optik konusunun bir uygulaması olan basit teleskop yapımını öğrenmek, Etkinliğin Süresi: 90 dakika Kullanılacak Malzemeler: -5,5 mercek(200), +1,75 mercek(200), 50lik pimaş boru(200), 40lık pimaş boru(200), Yapışkanlı eva kağıdı(60), maket bıçağı(10), makas(20), selobant(30), Katılımcı Sayısı: 20 kişi Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Atölyeye öğrenciler 20 şer kişilik gruplar halinde alınır. Öğrencilerin uygun pozisyonda izleyebilecekleri bir oturma düzeni ve güvenlik önlemlerinin alınması sağlanır (Deney riskli değildir ancak kesici aletler dolayısı ile rutin güvenlik önlemler alınmalıdır). Etkinlik hakkında kısa tanıtım yapılır. Her grup 2 şer kişilik takımlara bölünür ve takım liderleri eşliğinde atölye sorumlusunun gözetmenliğinde kendi galileskoplarını yapmaya başlarlar. Optik tüpünü siyah boya ile boyayıp, kurumaya bırakıp aynı işlemi odaklayıcı içinde tekrar ederler. Odaklayıcının uç kısmını kesip düzleştirdikten sonra tüm iç ve dış yüzeyini zımparalayıp boyaya hazır hale getirirler. Oküler için kullanılacak kağıt havluların iç kısmındaki silindirin bir ucuna ince kenarlı mercek yerleştirilir. Merceğe göre bir mercek tutucu mercek çapını ölçerek hazırlanır. Objektif mercek boyanan optik tüpün ön kısmına sağlam ve iz bırakmayan bir bant ile (asetat bandı) çevresinden tutacak şekilde bantlanır. Objektif merceğimiz optik tüpümüzün uç kısmında olduğundan çevredeki ışıklardan etkilenmemesi için çevresine bir parasoley (çevredeki ışıkların objektif merceğinden kırılarak yansıma yapmaması için bir ışık kalkanı) yapılır. Tüpün çapını kapak üzerine işaretledikten sonra maket bıçağı yardımıyla işaretlenen yerlerden kesip tüpe alt kısımdan geçirilir. Son işlem olarak daha önce oküler merceğine yerleştirilen kapağın üzerine güçlü yapıştırıcı ile yapıştırılır. Bu yapılan parça da okülerimiz için bir parasoley oluşturacak ve daha iyi bir görüş sağlayacaktır. Öğrenciler galileskopları ile ilk gözlemlerini yaptıktan sonra merak ettikleri soruları sormak için bir araya toplanırlar ve galileskopları ile fotoğraf çekinerek o anı ölümsüzleştirirler. Ayrıca etkinliğin her aşaması kamera ve fotoğraf makinası ile kayıt altına alınır.

13 Etkinlik No: 13 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Gök Atlası Hedef Kitle: 9-13 yaş arası öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Furkan Tomak (atölye lideri) --Berkay Elgin (rehber) Etkinliğin Amacı: Öğrencilerin gökyüzünü tanımaları amaçlanmaktadır. Etkinliğin Konusu: Öğrencilere gök cisimlerini ve takım yıldızları, gökküre üzerinde konumlarına göre tanımalarına olanak sağlar. Etkinliğin Süresi: 1 Saat Kullanılacak Malzemeler: 20 adet makas, 20 adet yapıştırıcı, 20 adet gök atlası şablonu Katılımcı Sayısı: 20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Şablon üzerinde belirtilen kısımlar kesilerek ve yapıştırılarak gök atlası oluşturulur ve gerekli bilimsel bilgilendirme yapılır.

14 Etkinlik No: 14 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Gece Gözlemi Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Ezgi Sertkan (atölye lideri) -- Yağız Koray Demirtaş (rehber) Etkinliğin Amacı: Katılımcılara gece gözlemi yaptırarak gökyüzünde bulunan gezegenleri ve Ayı yakından görme fırsatı sunmak. Etkinliğin Konusu: Gece gözlemiyle gökcisimlerinin tanıtılması Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: - 20 cm lik Maede teleskobu. (tarafımızdan temin edilecek.) Katılımcı Sayısı: 200 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Teleskop ve cisimler tanıtıldıktan sonra gözlem yapılacaktır.

15 Etkinlik No: 15 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): /05/2017 Etkinliğin Adı: Güneş Gözlemi Hedef Kitle: 9-13 Yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Oğuzhan Karadeniz (atöye lideri) -- Mehmer Alperen Kul (rehber) Etkinliğin Amacı: Katılımcılara özel filtreli teleskop ile güneş gözlemi yaptırmak. Etkinliğin Konusu: Güneş gözlemi. Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: -Coronado Güneş teleskobu. (tarafımızdan temin edilecek.) Katılımcı Sayısı:20 Etkinliğin Nasıl Yapıldığı ( ayrıntılı uygulama planı vb. ) : Teleskop ve filtre tanıtıldıktan sonra güneş gözlemi yapılacak.

16 Etkinlik No: 16 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl): Etkinliğin Adı: Maket uydu yapımı Hedef Kitle: 9-13 yaş öğrenciler Etkinliği yaptıracak kişiler ve projedeki görevleri: Özge Varol (atölye Lideri) Derya Aksu (rehber) Etkinliğin Amacı: Uyduları tanıma Etkinliğin Konusu: Uydu çeşitlerini tanıma Etkinliğin Süresi: 60 dakika Kullanılacak Malzemeler: İnce kartona yazıcıdan çıktı alınmış uydu maketi, Helyum gazı kullanılan yaklaşık cm çapında standart uçan balon, Makas, Tercihen uçucu madde içermeyen yapıştırıcı, Taşıyıcı ip (30 cm). Katılımcı Sayısı: 20 Malzemeler 1 set içindir katılımcı sayısı kadar gerekmektedir. Etkinliğin Nasıl Yapıldığı (ayrıntılı uygulama planı vb.): Kartonu uydu resminin dış hatlarından ve işaretlenmiş yerlerden düzgünce keserek ince kartondan ayırın. Önce kutunun uzun kenarındaki tek yapıştırma kulakçığını düzgünce yapıştırın ve kısa bir süre kurumaya bırakın. Taşıyıcı ipin kartona taşıma esnasında yırtarak zarar vermemesi ve maketin dengeli olarak taşınması için kapağın iç kısmına iplerin artı şeklindeki düğüm noktasını yapıştırın. İpleri de kare şeklindeki kapağın uç köşe noktalarından geçirin. Taşıyıcı ipin birleşme kısmı iç kapak kısmına yapıştıktan sonra kapağı da yapıştırıp kurumasını bekleyin. Daha sonra serbest kalan dört ipin ucunu tam dengeli bir şekilde düğümleyerek birbirine sabitleyin. Bu birleşim balondan gelen ana ipe takılacak olan taşıyıcımız olacaktır. Karton maketimiz artık taşıma ipleri ile birlikte uçuşa hazır olarak uygun zamanı beklemektedir.

17

Etkinliği Yaptıracak Kişiler ve Görevleri/ Şirket ve Görevleri:Özge ÖZER(Atölye lideri), Gamze OKUTAN (Atölye rehberi)

Etkinliği Yaptıracak Kişiler ve Görevleri/ Şirket ve Görevleri:Özge ÖZER(Atölye lideri), Gamze OKUTAN (Atölye rehberi) ETKİNLİK KONULARI VE KAPSAMI Etkinlik No: BT1 Etkinlik Tarihi (Gün/Ay/Yıl):11-12-13/10/2018 Etkinliğin Adı: Eğitsel Oyunlarla İngilizce Öğretimi Hedef Kitle Yaş Grubu: 10 yaş ve üzeri katılımcılar Etkinlik

Detaylı

Tatilde Sanatla Uğraşalım

Tatilde Sanatla Uğraşalım Tatilde Sanatla Uğraşalım Bu kitapçığın sahibi 2 Yaz tatili sanat etkinlikleri yapmak için çok uygun bir zaman. Biz de bu yaz tatilinde yararlanmanız için bir sanat etkinlikleri kitapçığı hazırladık. Kitapçığın

Detaylı

Rüzgâr Oyuncakları. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan. Bu kitapçığın sahibi

Rüzgâr Oyuncakları. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan. Bu kitapçığın sahibi Rüzgâr Oyuncakları Bu kitapçığın sahibi Bilim Çocuk dergisinin 155. sayısının ekidir. Aslı Zülal Çizim: Barış Hasırcı Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Yılan Mobili Karton İplik ya da misina 1. Kartondan

Detaylı

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ ( 4.5.6.7.8. Sınıflar) Yaz Okulu Kodu: YO/ASTRO Tarih: 22 Haziran 10 Temmuz 2015 Süre: 3 Hafta Saat: 10:00-16:00 Ücret: 1100 TL Kontenjan: 25 Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt

Detaylı

Dünya ve Uzay Test Çözmüleri. Test 1'in Çözümleri. 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur. Verilen diğer bilgiler doğrudur.

Dünya ve Uzay Test Çözmüleri. Test 1'in Çözümleri. 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur. Verilen diğer bilgiler doğrudur. 5 ve Uzay Test Çözmüleri Test 'in Çözümleri 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur.. Gezegenlerin Güneş'e olan uzaklıkları sırasıyla; Merkür, Venüs,, Mars, Jupiter, Sütarn, Uranıs ve

Detaylı

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.)

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.) Her sorunun doğru cevabı 5 puandır. Süre 1 ders saatidir. 02.01.2013 ÇARŞAMBA 1. Güneş sisteminde

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ

ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ ÖĞRENME ALANI : DÜNYA VE EVREN ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ A GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM (5 SAAT) 1 Uzay ve Evren 2 Gök Cismi 3 Yıldızlar 4 Güneş 5 Takım Yıldızlar 6 Kuyruklu Yıldızlar

Detaylı

EVREN İÇERİKLİ YAZ OKULU Haziran 2009

EVREN İÇERİKLİ YAZ OKULU Haziran 2009 22 Haziran 09 Pazartesi Uzay Uzay Çalışmaları- Ay a Seyahat (Sunum) - Uzaya neden çıktığımız ve uzay araştırmalarının yöntemleri çocuklarla görsel bir sunum ile paylaşıldı. Uzay mekikleri ve roketler hakkında

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 8442836 TEL: (0212) 860

Detaylı

ANA SINIFI KIRTASİYE LİSTESİ

ANA SINIFI KIRTASİYE LİSTESİ ANA SINIFI KIRTASİYE LİSTESİ SINIF ÖĞRETMENİ A4 Beyaz Fotokopi Kağıdı 1 A4 renkli Kağıt 100'lü Paket 1 Elişi Kağıdı 10'lu Paket 1 Grapon Kağıdı 10'lu Paket 1 Alex Schoeller 160 gr Hamurundan Boyalı Fon

Detaylı

Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır.

Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır. Güneş sistemi içersinde; Güneş, 8 gezegen, asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteorlar, cüce gezegenler,uydular vardır. Güneş Sistemi Nasıl Oluştu? Güneş Lekeleri Güneş lekeleri, manyetik alan düzensizliği

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

* Gündüz kapalı bir havada odamızda yönümüzü pusulasız nasıl bulabiliriz?

* Gündüz kapalı bir havada odamızda yönümüzü pusulasız nasıl bulabiliriz? ÖRNEK ETKİNLİKLER 1- Durgun Elektrik * Televizyon ekranına kolumuzu yaklaştırdığımızda ne olur? * Vander graft jeneratörü nedir? Gerekli Malzemeler: Balon, karabiber, ince yemeklik tuz, ince ip, A-4 kağıt

Detaylı

Jonglör seti Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D Hamburg 84769AB2X2VI

Jonglör seti Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D Hamburg 84769AB2X2VI www.tchibo.com.tr/kılavuzlar Jonglör seti tr Öneriler ve püf noktaları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84769AB2X2VI 2015-11 Diabolo DİKKAT! 36 aydan küçük çocuklar için uygun değildir. Uzun ip içerir. Boyuna

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

Delgeçler. Zımba Makineleri

Delgeçler. Zımba Makineleri 8500 Standart Delgeç - 10 Sayfa Kapasiteli 60 adet 4.30 8699432950018 8510 COMBO Delgeç - 10 Sayfa Kapasiteli 40 adet 4.60 8699432951015 8520 COMBO Delgeç - 20 Sayfa Kapasiteli 40 adet 8.60 8699432952012

Detaylı

Gökyüzünü İzlerken Kullandığımız Gözlem Araçları

Gökyüzünü İzlerken Kullandığımız Gözlem Araçları Gökyüzünü İzlerken Kullandığımız Gözlem Araçları Gökcisimlerinden elde edilen tek kaynak IŞIKTIR Atmosferimizi pencereye benzetip gökcisimlerinden gelen ışığın yoluna dev etmesini inceleyelim Bilinen

Detaylı

ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ

ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ TÜRKÇE- MATEMATĠK- HAYAT BĠLGĠSĠ 2 adet küçük güzel yazı defteri (40 sayfa) 1 adet küçük çizgili defter (40 sayfa) 1 adet küçük kareli defter

Detaylı

8. Sınıf II. Ünite Deneme Sınavı Farklılık Ayrıntılarda Gizlidir

8. Sınıf II. Ünite Deneme Sınavı Farklılık Ayrıntılarda Gizlidir 1. Bir öğrenci sıvının kaldırma kuvveti ile ilgili aşağıdaki deney düzeneğini kurarak K cismi bağlanmış dinamometrenin havada 100N, suda 60N gösterdiğini gözlemliyor. 3. Taşma seviyesine kadar su dolu

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

Öğretim Materyalinin;

Öğretim Materyalinin; Öğretim Materyalinin; Adı Tasarlayanlar Amacı Sınıf Seviyesi Öğrenme Alanı Konu : Başarı Saati (Heure de Gloire) : Beyza RÜZGAR & Özge ÇELİK RUSÇUKLU : Fransızca da saatleri anlamayı ve söylemeyi pekiştirmek

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TUZLA ÖZEL EĞİTMEN İLKOKULU 1. SINIFLAR ÖĞRENCİ İHTİYAÇ LİSTESİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TUZLA ÖZEL EĞİTMEN İLKOKULU 1. SINIFLAR ÖĞRENCİ İHTİYAÇ LİSTESİ SINIF ÖĞRETMENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TUZLA ÖZEL EĞİTMEN İLKOKULU 1. SINIFLAR ÖĞRENCİ İHTİYAÇ LİSTESİ 3 Kurşun kalem, 2 şer adet; kırmızı, mavi, yeşil renk yazan yazı kalemleri ( HB kalem tercih

Detaylı

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 9. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır.

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 9. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. GROUP A M S O Fezalar Eğitim Kurumları Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı (3 ŞUBAT 03, CUMARTESİ) 0 3 9. SINIF AÇIKLAMALAR Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. Matematik bölümünün cevaplarını

Detaylı

Bir Bakışta Fen Bilimleri Kazanım Defteri

Bir Bakışta Fen Bilimleri Kazanım Defteri Fen Bilimleri 5 Bir Bakışta Akılda kalıcı özet bilgi alanları... Önemli noktalar... Alınacak notlar için boş alanlar... Tudem Yönlendirme sınavlarında çıkmış sorular... 2 Boşluk doldurma alanları... Konuyu

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ASTRONOMİ TARİHİ. 4. Bölüm Kopernik Devrimi. Serdar Evren 2013

ASTRONOMİ TARİHİ. 4. Bölüm Kopernik Devrimi. Serdar Evren 2013 ASTRONOMİ TARİHİ 4. Bölüm Kopernik Devrimi Serdar Evren 2013 Fotoğraf: Eski Yunan mitolojisinde sırtında gök küresini taşıyan astronomi tanrısı, ATLAS. Kopernik Devrimi Güneş sisteminin merkezinde Güneş

Detaylı

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar.

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar. 04.12.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Bu hafta, Gökyüzü ve Uzay konusuna giriş yaptık. Konumuzu Gökyüzü ve Uzay olarak iki başlığa ayırdık, bu hafta Gökyüzü konusunu işledik. İlk olarak gökyüzü

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

BASINCA SEBEP OLAN ETKENLER. Bu bölümü bitirdiğinde basınca sebep olan kuvvetin çeşitli etkenlerden kaynaklanabileceğini fark edeceksin.

BASINCA SEBEP OLAN ETKENLER. Bu bölümü bitirdiğinde basınca sebep olan kuvvetin çeşitli etkenlerden kaynaklanabileceğini fark edeceksin. BASINCA SEBEP OLAN ETKENLER Bu bölümü bitirdiğinde basınca sebep olan kuvvetin çeşitli etkenlerden kaynaklanabileceğini fark edeceksin. Basınca neden olan kuvvetler çeşitli etkenlerden kaynaklanır. Balon

Detaylı

GÜNEŞ SİSTEMİ. SİBEL ÇALIK SEMRA SENEM Erciyes Üniversitesi İstanbul Üniversitesi

GÜNEŞ SİSTEMİ. SİBEL ÇALIK SEMRA SENEM Erciyes Üniversitesi İstanbul Üniversitesi GÜNEŞ SİSTEMİ SİBEL ÇALIK SEMRA SENEM Erciyes Üniversitesi İstanbul Üniversitesi GÜNEŞ SİSTEMİ GÜNEŞ GEZEGENLER ASTEROİTLER METEORLAR KUYRUKLU YILDIZLAR GÜNEŞ SİSTEMİ Merkezinde Güneş, çevresinde elips

Detaylı

2. Örnek Ders Planı 1) Konu: Geometrik cisimler 2) Seviye: İlköğretim 7. sınıf 3) Süre:28 saat

2. Örnek Ders Planı 1) Konu: Geometrik cisimler 2) Seviye: İlköğretim 7. sınıf 3) Süre:28 saat EĞİTİCİLER İÇİN 1. Konunun Müfredattaki Yeri İlköğretim matematik yedinci sınıflara yönelik olan geometrik cisimler, öğrencilere dairesel silindirin ve küpün yakından tanımasına imkan sağlamaktadır. Bu

Detaylı

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler 4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler MADDEYİ TANIYALIM Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış

Detaylı

PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır.

PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır. PLASTİK KABARTMA HARİTA MONTAJI Plastik kabartma harita montajının nasıl yapılacağı aşağıdaki dokuz parçalı örnek ile açıklanmıştır. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Burada öncelikle plastik kabartma haritaların kenar

Detaylı

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal Su Numunesi Alınması NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal analizler, nitelik ve miktar olarak insan sağlığını bozabilen, suyu içilmez bir hale getiren veya kirlenmenin ikinci derecede etkilerini

Detaylı

RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ

RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ TİŞÖRT BOYAMA Osman Kocakaya Tasarlama ve uygulama Tshirtler ve kumaş boyaları SERAMİK Ayşe Saban Çömlekçi tornası ile çalışmalar Kırmızı çömlekçi kili BASKI ÇALIŞMASI Gökhan

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI 1. ÇİZGİ ve NOKTA... 3 a-çizgilerle Yapılan Tasarım Çalışmaları... 3 b- Nokta ile Yapılan Tasarım Çalışmaları... 5 c-çizgi ve Noktalarla Oluşturulan Özgün Tasarımlar...

Detaylı

Mercekler Testlerinin Çözümleri. Test 1 in Çözümleri

Mercekler Testlerinin Çözümleri. Test 1 in Çözümleri 6 Mercekler Testlerinin Çözümleri 1 Test 1 in Çözümleri cisim düzlem ayna görüntü g 1 1. çukur ayna perde M N P ayna mercek mercek sarı mavi g 1 Sarı ışık ışınları şekildeki yolu izler. Mavi ışık kaynağının

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM YON GRUBU FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMAS ÜNİTE PLANI (ÖRME MAMULLERİN ÖN TERBİYESİ)

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM YON GRUBU FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMAS ÜNİTE PLANI (ÖRME MAMULLERİN ÖN TERBİYESİ) T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM YON GRUBU FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMAS ÜNİTE PLANI (ÖRME MAMULLERİN ÖN TERBİYESİ) DERS TÜP KESME HAZIRLAYAN SEMA MUTLU-616082402 ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. RASİM BAŞAK

Detaylı

Şekil 1: Güneş ve yüzeyindeki lekeler. Şekil 2: Uydumuz Ay ve kraterleri.

Şekil 1: Güneş ve yüzeyindeki lekeler. Şekil 2: Uydumuz Ay ve kraterleri. Güneş ile birlikte etrafında dolanan gezegenler ve uydular, günümüzden yaklaşık 4.5 milyar yıl önce, gökadamız Samanyolu nun sarmal kollarındaki gaz ve toz bulutlarından oluşmuştur. Oluşan bu gezegenlerden

Detaylı

SU Lise Yaz Okulu. Samanyolu ve Diğer Gökadalar

SU Lise Yaz Okulu. Samanyolu ve Diğer Gökadalar SU Lise Yaz Okulu Samanyolu ve Diğer Gökadalar Samanyolu Gökadamız kendi kütleçekimi al1nda dengeli, milyarlarca yıldız, gaz ve tozdan oluşan bir yapıdır. Biz gökadamızı gökyüzünde bir kolon halinde görürüz.

Detaylı

10. Sınıf. Soru Kitabı. Optik. Ünite. 5. Konu Mercekler. Test Çözümleri. Lazer Işınının Elde Edilmesi

10. Sınıf. Soru Kitabı. Optik. Ünite. 5. Konu Mercekler. Test Çözümleri. Lazer Işınının Elde Edilmesi 10. Sını Soru itabı 4. Ünite Optik 5. onu Mercekler Test Çözümleri azer Işınının Elde Edilmesi 4. Ünite Optik Test 1 in Çözümleri 1. çukur ayna sarı mavi perde ayna Sarı ışık ışınları şekildeki yolu izler.

Detaylı

BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1. BÖLÜM:2 Fizik ve Ölçme 13. BÖLÜM 3: Bir Boyutta Hareket 20. BÖLÜM 4: Düzlemde Hareket 35

BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1. BÖLÜM:2 Fizik ve Ölçme 13. BÖLÜM 3: Bir Boyutta Hareket 20. BÖLÜM 4: Düzlemde Hareket 35 BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1 1.1. Semboller, Bilimsel Gösterimler ve Anlamlı Rakamlar 1.2. Cebir 1.3. Geometri ve Trigometri 1.4. Vektörler 1.5. Seriler ve Yaklaşıklıklar 1.6. Matematik BÖLÜM:2 Fizik

Detaylı

DEV GEZEGENLER. Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur.

DEV GEZEGENLER. Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur. DEV GEZEGENLER DEV GEZEGENLER Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur. Bunlar sırasıyla Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenleridir. Bunların kütle ve yarıçapları yersel

Detaylı

Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır.

Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır. Galaksiler Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır. Galaksilerin barındırdığı yıldızlar ortak bir çekim merkezi çevresindeki yörüngelerde

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME Ergonomik tasarlanan yüksek kaliteli işlemler: Ürün gamı oldukça büyüktür ve size evde, bahçede ya da atölyede çalışmanıza yardım olacaktır. 142 9100 MAKET BIÇAĞI

Detaylı

3. ÜNİTE BASINÇ ÇIKMIŞ SORULAR

3. ÜNİTE BASINÇ ÇIKMIŞ SORULAR 3. ÜNİTE BASINÇ ÇIKMIŞ SORULAR 1-) 2002 OKS 3-) 4-) 2004 OKS 2-) 2003 OKS 5-) 2005 OKS 6-) 2006 OKS 10-) 2010 SBS 7-) 2008 OKS 11-) 2011 SBS 8-) 2009 SBS 2012 SBS 14-) 12-) 15-) 2015 TEOG 2014 TEOG 13-)

Detaylı

SATIN ALMA KILAVUZU GODMORGON. Banyo mobilyaları

SATIN ALMA KILAVUZU GODMORGON. Banyo mobilyaları SATIN ALMA KILAVUZU Banyo mobilyaları BAKIM Mobilyayı nemli veya yumuşak deterjanlı bezle temizleyin. Sonra kuru ve temiz bir bezle kurulayın. Nemin mobilyaya işlemesini önlemek için su birikintilerinin

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TÜRKÇE 1 HAYAT BİLGİSİ 1 MATEMATİK 1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1.SINIF KİTAP LİSTESİ DERS ADI KİTABIN ADI YAYIN EVİ MÜZİK 1 NOT: Kaynak kitap olarak BİREY YAYINLARI seçilmiştir.konu ile ilgili duyuru okulun

Detaylı

MADDENİN ÖZELLİKLERİ

MADDENİN ÖZELLİKLERİ Çevremizde gördüğümüz, dokunduğumuz, kokladığımız birden çok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır. Çiçekler, kalemimiz ve hatta bizde birer maddeyiz. Peki, çevremizde

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 20.10.2017 00-1-6 KYS.19 TA 17 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri üretiminin standart kalitede sürekliliği sağlamak için eriyebilme özelliğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu talimat kaşar

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ ETKİNLİKLERİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

Yıldızımız GÜNEŞ. Serdar Evren. Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü

Yıldızımız GÜNEŞ. Serdar Evren. Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Yıldızımız GÜNEŞ Serdar Evren Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü e-konferans: 13 Nisan 2016 Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilime Yolculuk Projesi Amaterasu, Japon Güneş Tanrıçası Arinna,

Detaylı

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz.

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz. FR-YLY-04 İlk Yay.Tarihi : 27 Ekim 28 1 / 14 Malzeme Kodu : JENA076 NEMLI PASPAS SATINALMA BİLGİSİ (ŞARTNAME) (*) 35341 Düzenleme Tarihi : 30/01/2014 NEMLİ PASPAS YEDEĞİ a) Mop pamuklu ipten imal edilmiş

Detaylı

Şule DURAK-Proje Koordinatörü 05057423146

Şule DURAK-Proje Koordinatörü 05057423146 DOĞRUDAN TEMİN İLANI SEVGİ EĞİTİM VE HOŞGÖRÜ GÖNÜLLERİ DERNEĞİ Elazığ ili SODES Güçlü Toplum Güçlü Kadın Projesi kapsamında Eğitim malzemesi, Tüketim-ofis malzemeleri, Hediye/Ödüllendirme Satın Almaya

Detaylı

A A A A A FİZİK TESTİ Ö Z G Ü N D E R S A N E. 1. Bu testte 30 soru vardır. Testin tümü için verilen cevaplama süresi 45 dakikadır.

A A A A A FİZİK TESTİ Ö Z G Ü N D E R S A N E. 1. Bu testte 30 soru vardır. Testin tümü için verilen cevaplama süresi 45 dakikadır. Fİİ TTİ. Bu testte 0 soru vardır. Testin tümü için verilen cevaplama süresi dakikadır... sal eksenleri çakışık, odak uzaklıkları sırasıyla f ve f olan tümsek ve çukur aynadan oluşan sistemde tümsek aynaya

Detaylı

ÖĞRENME ALANI : FĐZĐKSEL OLAYLAR ÜNĐTE 5 : IŞIK (MEB)

ÖĞRENME ALANI : FĐZĐKSEL OLAYLAR ÜNĐTE 5 : IŞIK (MEB) ÖĞRENME ALANI : ĐZĐKSEL OLAYLAR ÜNĐTE 5 : IŞIK (MEB) D- MERCEKLER VE KULLANIM ALANLARI (4 SAAT) 1- ler ve Özellikleri 2- Çeşitleri 3- lerin Kullanım Alanları 4- Görme Olayı ve Göz Kusurlarının 5- Yansıma

Detaylı

Bölüm 9. Yer Benzeri Gezegenler

Bölüm 9. Yer Benzeri Gezegenler Bölüm 9 Yer Benzeri Gezegenler Yer Benzeri Gezegenlerin Boyutları Đç ç Gezegenler Ülker Venüs Merkür Merkür ve Venüs batı çevreninde ve en büyük uzanımlarında (29 Mart 2004) Gezegen görüntüleri için NASA

Detaylı

olmasının sakıncalarını yazınız. Bu sakıncaları önlemek için ne Aşağıdaki resmi inceleyerek bisiklette ön tekerleğin büyük

olmasının sakıncalarını yazınız. Bu sakıncaları önlemek için ne Aşağıdaki resmi inceleyerek bisiklette ön tekerleğin büyük ETKİNLİK: 1 Kağnının dingiliyle birlikte tekerleklerini çizip, tekerleğin ve dingilin özelliklerini belirtiniz. ETKİNLİK: 2 Noktaları birleştirerek PennyFarthing bisikletini oluşturunuz. Aşağıda verilen

Detaylı

Minti Monti. Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK Ay'a Yolculuk

Minti Monti. Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK Ay'a Yolculuk Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Yaz 2012 Sayı:6 ISSN: 2146-281X Uzayı Keşfetmek İster misin? Uzayı Nasıl Keşfettik? Haydi Uzay Aracı Tasarla Evrenin En Sıradışı Gökcismi: KARADELİK

Detaylı

Kongrenin daha sağlıklı işleyebilmesi için bir kaç konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Kongrenin daha sağlıklı işleyebilmesi için bir kaç konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Sevgili Öğrenciler; Atölye Çalışmaları oturum saatlerinize paralel olarak planlanmıştır. Atölye çalışmalarının; temaları, katılımcı sayıları ve ücretleri ile ilgili tüm bilgileri sizlere vermek için aşağıdaki

Detaylı

2006-07 Öğretim Yılı Merkezi Ölçme-Değerlendirme I.Dönem Sonu 6.Sınıf Fen ve Teknoloji Ders Sınavı Sınav Başlama Saati:08:30 Tarih:22 Ocak 2007

2006-07 Öğretim Yılı Merkezi Ölçme-Değerlendirme I.Dönem Sonu 6.Sınıf Fen ve Teknoloji Ders Sınavı Sınav Başlama Saati:08:30 Tarih:22 Ocak 2007 2006-07 Öğretim Yılı Merkezi Ölçme-Değerlendirme I.Dönem Sonu 6.Sınıf Fen ve Teknoloji Ders Sınavı Sınav Başlama Saati:08:30 Tarih:22 Ocak 2007 İsim/ Soy isim: Sınıf:.. SORULAR 1. Yukarıdaki şekilde de

Detaylı

Yarım küre şeklinde fırın kalıbı

Yarım küre şeklinde fırın kalıbı Yarım küre şeklinde fırın kalıbı tr Ürün bilgileri ve tarifler Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca alınabilmesi için fırın kalıbı yapışmaz kaplamayla kaplanmıştır. Bir diğer avantajı da kolay temizliktir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Resim Kurs Programı PROGRAMIN DAYANAĞI :

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

MİNİK KALPLER SINIFI TUNA BUSE M.ALİ İDİL BATUHAN ZÜMRAL D.ALP DİLARA R.EKREM KEVSERNUR ABDULLAH İNCİ SELİM MELEK KEREM KORAY DURU MELİKE ÖĞRETMEN;)

MİNİK KALPLER SINIFI TUNA BUSE M.ALİ İDİL BATUHAN ZÜMRAL D.ALP DİLARA R.EKREM KEVSERNUR ABDULLAH İNCİ SELİM MELEK KEREM KORAY DURU MELİKE ÖĞRETMEN;) MİNİK KALPLER SINIFI TUNA BUSE M.ALİ İDİL BATUHAN ZÜMRAL D.ALP DİLARA R.EKREM KEVSERNUR ABDULLAH İNCİ SELİM MELEK KEREM KORAY DURU MELİKE ÖĞRETMEN;) Belirli Gün ve Haftalar ENERJİ TASARRUFU Ayın Mesleği

Detaylı

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece YALDIZ BASKI VARAK YALDIZ Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka yüzeylere transfer edilebilen, taşıyıcı bir folyonun üzerinde bulunan son derece parlak metalik tabakalardır.

Detaylı

DÖNÜP DOLAŞIP AYDINLANDIM

DÖNÜP DOLAŞIP AYDINLANDIM DÖNÜP DOLAŞIP AYDINLANDIM Hazırlayan Öğrenciler Ege TUNÇGENÇ 7-C Berk Ata TÜRKYILMAZ 7-B Danışman Öğretmen Melike TURAN İZMİR, 2013 İÇİNDEKİLER 1.Proje özeti...2 2.Projenin amacı...2 3. Giriş...3 4.Yöntem...3-4

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI. (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI. (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ Amaç ve Genel Bilgiler: Kayaç ve beton yüzeylerinin aşındırıcı maddelerle

Detaylı

KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ

KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ Yüksek Baskı Teknikleri Tanımlar Yüksek baskı Kalıbın tümsekte olan yüzeyinden baskı yüzeyine aktarıldığı baskı sistemidir. Baskıda boyanın değmemesi gereken kısımlar, kalıpta

Detaylı

Proco Plastik San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti.

Proco Plastik San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. POLİETİLEN BORU - FOLYOLU BORU & FİTİL FİYAT LİSTESİ PROFLEX İZOLE BORU BİRİM FİYATLARI ( ) BORU DIŞ ÇAPI/KALINLIK 10mm 15mm 20mm İZOLE ÇAPI ÇELİK PLASTİK BORU BORU 22mm 1 / 2 " 20 240 0,350 160 0,650

Detaylı

BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM BİLİM ŞOVLARI

BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM BİLİM ŞOVLARI BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM Eğlen Bilim ekibi olarak yediden yetmişe her yaştan, her bilgi düzeyinden insanı bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırmak ve böylece onların bilime daha çok ilgi

Detaylı

FOTOĞRAF PLANI TARİH KONU AÇIKLAMA Atölye Atölyenin sokaktan görünüşü Atölye Atölyenin girişinde bulunan vitrin

FOTOĞRAF PLANI TARİH KONU AÇIKLAMA Atölye Atölyenin sokaktan görünüşü Atölye Atölyenin girişinde bulunan vitrin 11. ÜRETİM SÜRECİ FOTO NO FOTOĞRAF PLANI TARİH KONU AÇIKLAMA 1 13.04.2007 Atölye Atölyenin sokaktan görünüşü 2 13.04.2007 Atölye Atölyenin girişinde bulunan vitrin 3 13.04.2007 Atölye Atölyenin solda bulunan

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hareket Hareket 12.1.1.1. Düzgün

Detaylı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü Fizik I Dersi Final Sınavı 13 Ocak 2011 Hazırlayan: Yamaç Pehlivan Başlama saati: 13:00 Bitiş Saati: 14:20 Toplam Süre: 80 Dakika Lütfen adınızı ve

Detaylı

Minti Monti. Dalışa Hazır mısın? Haziran 2011 Sayı:2 Ücretsizdir. Çocuklar için eğlenceli poster dergi ISSN: 2146-281X

Minti Monti. Dalışa Hazır mısın? Haziran 2011 Sayı:2 Ücretsizdir. Çocuklar için eğlenceli poster dergi ISSN: 2146-281X Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Haziran 2011 Sayı:2 Ücretsizdir ISSN: 2146-281X İstanbul un Merkezi Çocuklara armağanımızdır Dalışa Hazır mısın? Dalış Yapalım ve Sualtını Keşfedelim! Minti

Detaylı

Müşterilerine sunduğu tüm ürünlerin sağlık kriterlerine uygunluğu, bağımsız laboratuvarlarca belgelendirilmiştir.

Müşterilerine sunduğu tüm ürünlerin sağlık kriterlerine uygunluğu, bağımsız laboratuvarlarca belgelendirilmiştir. 8 3A markası Akar Kırtasiye nin tescilli markasıdır. Yurt dışı ve yurt içi tedarikçilerinden temin ettiği ürünleri 3A markası ile, üretimini yaptığı ürünleri ise ARK markası ile müşterilerine sunmaktadır.

Detaylı

AJAN SETİ AJAN ROZETİ ÖZEL AJAN ÖZEL AJAN ÖZEL AJAN CLASSIFIED GİZLİ PARMAKİZLERİ KOD ADI ID# KOD ADI ID#

AJAN SETİ AJAN ROZETİ ÖZEL AJAN ÖZEL AJAN ÖZEL AJAN CLASSIFIED GİZLİ PARMAKİZLERİ KOD ADI ID# KOD ADI ID# AJAN ROZETİ CLASSIFIED GİZLİ PARMAKİZLERİ SAG EL 1.BAŞ PARMAK 2.İŞARET PARMAĞI 4.YÜZÜK PARMAĞI 5.SERÇE PARMAK 4.İŞARET PARMAĞI 5.BAŞ PARMAK SOL EL KOD ADI 1.SERÇE PARMAK 2.YÜZÜK PARMAĞI CLASSIFIED TOPGİZLİ

Detaylı

2. HAFTA MİKROSKOPLAR

2. HAFTA MİKROSKOPLAR 2. HAFTA MİKROSKOPLAR MİKROSKOPLAR Hücreler çok küçük olduğundan (3-200 µm) mikroskop kullanılması zorunludur. Soğan zarı, parmak arası zarlar gibi çok ince yapılar, kesit almadan ve mikroskopsuz incelenebilir.

Detaylı

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A . Türkiye genelinde bir yılda 8, x0 5 adet çam ağacının kurtarılması hedeflenmektedir. 3. Şekildeki beş katlı düğün pastasında her kattaki pastanın yarıçap uzunluğu, bir üstündekinin yarıçap uzunluğunun

Detaylı

Tanımlar. Tıbbi Atık:

Tanımlar. Tıbbi Atık: Tıbbi Atık: Vücut sıvı ve salgıları (kan ve kan ürünleri dahil), Vücut sıvı ve salgıları ile kontamine olmuş her tür atık, Doku ve organ parçaları (patoloji atıkları dahil), Bakteri ve virus tutucu hava

Detaylı

BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN

BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN BASİT MAKİNELER BASİT MAKİNE ÇEŞİTLERİ *Sabit makara *Hareketli makara *Palanga *Kaldıraç *Eğik düzlem *Çıkrık *Dişli çarklar *Kasnaklar *Kama BASİT MAKİNE ÖZELLİKLERİ *Basit

Detaylı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Pis su giderinin merkezi eksantrik kada yardımı ile 225 mm ye ayarlanır. Montaj delik yerleri işaretlenir. İşaretlenen yerler matkap yardımı ile delinir ve yerlere dubel

Detaylı

GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 6. Sınıf Fen Bilimleri dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır.

GENEL AÇIKLAMA. 1. Bu kitapçıkta, 6. Sınıf Fen Bilimleri dersi Ünite Değerlendirme Sınavı bulunmaktadır. Fen Bilimleri 0 Ünite Konular Güneş Sistemi GÜNEŞ SİSTEMİ ve TUTULMALAR Güneş ve Ay Tutulmaları Adım Soyadım :... ım :... Numaram :... Doğru :... Yanlış:... Boş:... GENEL AÇIKLAMA. Bu kitapçıkta, Fen Bilimleri

Detaylı

KARTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Kartonpiyer Alçısı. İç Mekanlarda

KARTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Kartonpiyer Alçısı. İç Mekanlarda KARTEK Kartonpiyer Alçısı GENEL TANIM TANIM Kartonpiyer, göbek, aplik ve heykel gibi dekoratif malzemelerin yapımında kullanılan yapı alçısıdır. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda n Konutlar n Ofis ve yönetim

Detaylı

Fizik 101-Fizik I 2013-2014. Dönme Hareketinin Dinamiği

Fizik 101-Fizik I 2013-2014. Dönme Hareketinin Dinamiği -Fizik I 2013-2014 Dönme Hareketinin Dinamiği Nurdan Demirci Sankır Ofis: 364, Tel: 2924332 İçerik Vektörel Çarpım ve Tork Katı Cismin Yuvarlanma Hareketi Bir Parçacığın Açısal Momentumu Dönen Katı Cismin

Detaylı

1. Her gezegen, odak noktalarından birinde Güneş in bulunduğu eliptik yörüngelerde dolanır.

1. Her gezegen, odak noktalarından birinde Güneş in bulunduğu eliptik yörüngelerde dolanır. Kepler Yasaları Kepler, gezegenlerin hareketlerini açıklayan 3 yasayı açıklayarak bir devrim yarattı. Bu yasalar oldukça basit temellere dayanıyordu. Yüzyıllardır süregelen inanışların dayatmalarıyla uydurulmaya

Detaylı

POLİETİLEN İZOLE BORU FİYAT LİSTESİ

POLİETİLEN İZOLE BORU FİYAT LİSTESİ POLİETİLEN İZOLE BORU FİYAT LİSTESİ PROFLEX İZOLE BORU BİRİM FİYATLARI ( ) BORU DIŞ ÇAPI/KALINLIK 10mm 15mm 20mm İZOLE ÇAPI ÇELİK PLASTİK m / Poşet m / Poşet m / Poşet BORU BORU 22mm 1 / 2 " 20 240 0,625

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 Sevgili Müşterimiz, Par-ky zemini seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Uygulamaya başlamadan önce, bu talimatları dikkatlice okumanız gerekmektedir. UYGULAMA MALZEMELERİ (resim 1)

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Amaç Yarışmanın amacı İstanbul u fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmektir.

Detaylı

UAK Ulusal Astronomi Kongresi Erzurum 5-9 Eylül TÜRKSAT Gözlemevinde Gerçekleştirilen GEO Kuşak Uydu Gözlem Faaliyetleri

UAK Ulusal Astronomi Kongresi Erzurum 5-9 Eylül TÜRKSAT Gözlemevinde Gerçekleştirilen GEO Kuşak Uydu Gözlem Faaliyetleri UAK-2016 20. Ulusal Astronomi Kongresi Erzurum 5-9 Eylül 2016 TÜRKSAT Gözlemevinde Gerçekleştirilen GEO Kuşak Uydu Gözlem Faaliyetleri SUNUM İÇERİĞİ Türksat Gözlemevi Uzay Trafiği Türksat Uyduları GEO

Detaylı

ZIMBATELİ EVA DOSYA YAKA KARTI KARBON KAĞIDI KALEMİ DELGEÇ KALEMLİK KARTONU FON FOSFORLU KALEM PERMANENT KALEM TELLİ DOSYA ŞERİT SİLİCİ MAKİNESİ KALEM

ZIMBATELİ EVA DOSYA YAKA KARTI KARBON KAĞIDI KALEMİ DELGEÇ KALEMLİK KARTONU FON FOSFORLU KALEM PERMANENT KALEM TELLİ DOSYA ŞERİT SİLİCİ MAKİNESİ KALEM METAL KALEMTRAŞMETAL PERFORE OFİS GEREÇLERİ POŞET DOSYA KALEMLİK FOSFORLU KALEM BANT BEYAZ TAHTA ELİŞİ KAĞIDI KOLİ BANT MAKİNESİ ÇITÇITLI ZARF DOSYA ZIMBATELİ AMBALAJ LASTİĞİ KALEMİ OYUN HAMURU FİYAT ETİKETİ

Detaylı

Genişlik 10mm Genişlik 15mm. B type (Oluklu Mukavva) Kod Kalınlık Genişlik

Genişlik 10mm Genişlik 15mm. B type (Oluklu Mukavva) Kod Kalınlık Genişlik G TAPE HAZIR OLUKLAR 1984 yılındaki ilk tanıtımından sonra dünya çapında büyük ilgi görmüştür. İyi koşullar altında 300.000 baskıya kadar sorunsuz çalışır. Bazı karton işlerinde 500.000-600.000 baskı almak

Detaylı

Dosyalama araçları, sistemin işleyişini kolaylaştırır. Dosyalamada, geleneksel ve sanal dosyalama araçları kullanılır. Otomasyona dayalı sanal

Dosyalama araçları, sistemin işleyişini kolaylaştırır. Dosyalamada, geleneksel ve sanal dosyalama araçları kullanılır. Otomasyona dayalı sanal DOSYALAMA ARAÇLARI DOSYALAMA ARAÇLARI Dosyalama ve arşivlemede kullanılan donanım ve yardımcı araçlar; büro çalışanlarına kolaylık sağlayan, görevli kişinin işini verimli ve sağlıklı bir şeklide yapabileceği

Detaylı

ISITIP SOĞUTAN TAŞINABİLİR KLİMA

ISITIP SOĞUTAN TAŞINABİLİR KLİMA ISITIP SOĞUTAN TAŞINABİLİR KLİMA Hazırlayan Öğrenci Ata KARAVELİOĞLU 6-B Danışman Öğretmen Melike TURAN İZMİR, 2014 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...2 2. Projenin amacı... 2 3. Giriş... 3 4. Yöntem...3-4

Detaylı

6.Sınıf FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama

6.Sınıf FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama 6.Sınıf FEN BİLİMLERİ Konu Anlatımı Alt başlıklara ayrılmış, detaylandırılmış konu anlatımı ve bunlarla ilgili çözümlü örnek sorular konuyu kavramınızı sağlayacaktır. Uygulama Testler Konu anlatımın sonlarında

Detaylı