Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi nde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi nde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar"

Transkript

1 Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi nde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar (07 Nisan- 19 Eylül 2012) Kadriye Sorkun H.Ü.Fen Fak. Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Beytepe-Ankara kadriye@hacettepe.edu.tr Tel:

2 Laboratuarlarımızda Rutin Olarak Yapılan Arı Ürünleri Analizleri Balda HMF analizi Balın şeker içeriği analizi (Fruktoz, Glukoz) Balın kimyasal içeriğinin GC-MS ile analizi Polende nem miktarının tayini Polenin protein miktarının tayini Propolisin kimyasal içeriğinin GC-MS ile analizi Propolisin polen içeriğinin saptanması Balda polen analizi Polen analizi Balda nişasta analizi

3 Bal örnekleri özellikle Ağustos Mart ayları arasında yoğun olarak analiz için laboratuarımıza gönderilmektedir. Anzer ballarının kontrol ve analizleri sadece Hacettepe de yapılmaktadır. Diğer arı ürünlerinin (propolis,polen) analizi şimdilik kısmen yapılabilmektedir.

4 Arıcı Eğitimi BARTIN tarihinde gerçekleştirilen "Arı Yetiştiricileri Birliği BilgilendirmeToplantısı na Yrd.Doç.Dr.Aslı Özkırım, Dr. Ömür Gençay Çelemli ve Arş.Gör. Çiğdem Özenirler katılmıştır. Çok sayıda arıcının katılımının ve ilgisinin olduğu toplantıda arı ürünleri ve arı sağlığı konusunda sunumlar yapılmıştır.

5

6 Mellifera Dergisinin 23. Sayısı Yayınlanmıştır.

7 3. Dünya Arı Günü ORDU 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve HARÜM ün katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

8 Hedefi halka, özellikle çocuklara ve gençlere yaşantımızda çok büyük rol oynayan arıyı ve arı ürünlerini tanıtmak olan Dünya Arı Günü bu yıl da "Yaşam İçin Arılar" sloganıyla Ordu'da amacına ulaşmıştır.

9 Bal Ormanı Kurulması Çalışması İstanbul-ŞİLE tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve HARÜM'ün ortak katılımlarıyla İstanbul Şile-Kalemköy'de bal ormanı kurulması çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya Prof.Dr. Kadriye Sorkun ve Dr. Ömür Gençay Çelemli katılmıştır.

10 Çalışmanın ilk aşamasında bal ormanı kurulması düşünülen alanda arazi çalışması yapılmış ve var olan bitki türleri tespit edilmiştir. İkinci aşamada arazi çalışmasında yapılan gözlemler doğrultusunda bal ormanı için gerekli olacak yapılandırmalar tartışılıp, katılımcı tüm kurumlar ile birlikte ortak kararlar alınmış ve bu bölgede oluşturulacak bal ormanı için bir bitki listesi oluşturulmuştur. Bundan sonraki aşamada Orman ve Su işleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü gerekli dikimleri ve takipleri yapmayı üstlenmiştir. Bir yıl sonra ilgili alanda başka çalışmalar ve yapılan işlerin dönütünü almak üzere yeniden toplantı yapılmasına ve Ekim ayında Sarıyer Bal Orman Alanı çalışmasının başlatılmasına karar verilmiştir.

11 Medyada Arı ve Arı Ürünleri Prof.Dr.Kadriye Sorkun Altaş TV, Bereket TV, TRT GAP, TRT Anadolu televizyon kanallarında yayınlanan çeşitli programlara katılmış ve katıldığı programlarda halkın bilgilendirilmesine yönelik arı ve arı ürünleri konusunda merak edilen sorulara yanıt vermiş ve ilgili konulardaki bilgi ve deneyimlerini tüm izleyicilerle paylaşmıştır.

12 Akademisyenler Arılıkta ANKARA HARÜM ekibi Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye Kalkınma Vakfı'nda katıldığı arıcılık eğitimiyle yaptığı etkinliklere bir yenisini daha eklemiştir. Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan ve ana arı üretimi ile suni tohumlama konusunda önemli çalışmaları olan kurumun yaptığı çalışmaları konusunda bilgiler alınmış ve uygulamalar arazide takip edilmiştir. Ayrıca ekibimiz uzmanı olduğu çeşitli konularda vakıf çalışanlarına bilgiler vererek eğitim boyunca karşılıklı bir bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Gerçekleştirilen uygulamalı çalışmalar arıcılık takvimine paralel olarak önümüzdeki günlerde de devam edecektir.

13

14 Arıcılık seminerleri Yaz, Kış devam ediyor 28 Temmuz 2012 tarihinde, Avrupa Birliği projesi kapsamında Kafkas arısının orijin aldığı ülkeleri kapsayan (Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan vs.) Arıcı Bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Yrd. Doç. Dr. Aslı Özkırım, bölgedeki arı hastalıkları ve kontrol stratejileri hakkında bilgi vermiştir

15 TÜRKİYE APIMONDIA 2017 ye ADAY İlki 1897 de Brüksel de gerçekleştirilen APIMONDIA kongresi arıcılık için oldukça önemli bir organizasyon olup iki yılda bir gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamlı organizasyon dünyanın en prestijli ilk 10 kongresi arasında yer almakta ve yaklaşık katılımcı ile desteklenmektedir.

16 2013 de Ukrayna da, 2015 de de Kore de düzenlenecek olan bu kongreye 2017 yılı için Türkiye aday olmuştur. Bu kapsamda adaylık sürecinde neler yapılabilir konulu toplantı 28 Ağustos 2012 tarihinde Akar Otel de, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği nin önderliğinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya HARÜM ekibi katılmıştır. Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi nden akademisyenlerin, arı yetiştiricileri birlik başkanlarının ve organizasyon firmasının katıldığı toplantı tüm gün devam etmiştir. Bu toplantılar 2013 Eylül ayına kadar ayda iki kez tekrarlanacaktır.

17 COLOSS-Koloni Kayıplarını Değerlendirme Toplantısı (1-3 Eylül 2012) Tüm dünyada meydana gelen arı ölümlerini değerlendirmek ve uluslararası ortak çalışmalar yapmak amacıyla kurulan COLOSS grubu 58 farklı ülkeden 300 üyeyi kapsamaktadır. Grubun yönetim kurulu 6 ülke(kişi)den oluşmaktadır. Toplantıya Yrd. Doç. Dr. Aslı Özkırım, yönetim kurulu üyesi ve ortak çalışma koordinatörü olarak katılmıştır. COLOSS grubunun geleceğe yönelik planları ve ülkelerdeki koloni kayıplarına dair mevcut durum değerlendirilmiştir.

18 EURBEE-5. AVRUPA APİDOLOJİ KONGRESİ 3-7 Eylül 2012 Halle de Saale, Almanya Avrupa arıcılığının değerlendirilmesi ve son bilimsel gelişmelerin sunulması amacıyla 5. si düzenlenen kongreye,arı Sağlığı Laboratuarı ekibi iki poster ile katılmıştır.

19 Yayınlar ve Bildiriler Nisan-Eylül Gençay Çelemli Ö., Pollen Morphology Of Some Salix L. (Salıcaceae) Taxa Used By Honey Bees As A Source Of Pollen And Nectar,Mellifera,12;23,30-36,2012. Özkırım A., Keskin N., Kürkçüoğlu M., Başer K.; Evaluation of some essential oils as alternative antibiotics against American foulbrood agent Paenibacillus larvae on honey bees Apis mellifera L., Journal of Essential Oils Researchs, 76:53-59,2012. Gençay Çelemli, Ö., Sorkun K., Salih B.;Tekirdağ Bölgesine Ait Propolis Örneklerinin Botanik Kökeni ile Kimyasal İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması 21.Ulusal Biyoloji Kongresi,3-7 Eylül,İzmir,2012 (sözlü sunum). Efficacy of Sampling Period for Determination of Nosema apis and Nosema ceranae Prevalence,Özkırım A, Yalçınkaya A, Güzerin E, Özgör E. Almanya Eylül,2012 (Poster). Winter Losses of Honey bees in Turkey and possible causes during period., Özkırım A, Yalçınkaya A, Güzerin E, Özgör E, Yılmaz B.,Almanya Eylül,2012 (Poster).

20 Son gün makalesi Wappler T., De Meulemeester T., Aytekin AM., Michez D., Engel MS., Geometric morphometric analysis of a new Miocene bumble bee from the Randeck Maar of southwestern Germany (Hymenoptera: Apidae), Systematic Entomology, 37; , 2012 Yayınlanan bu son makalede 23 yıllık bir fosil olduğu belirlenen yeni bir bombus arısı türü saptanmış ve bu bombus arısı türüne bulunduğu yer nedeni ile Bombus randeckensis adı verilmiştir.

21 TEŞEKKÜRLER

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar Kadriye Sorkun

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar Kadriye Sorkun Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde ( HARÜM ) Yapılan Çalışmalar Kadriye Sorkun H.Ü.Fen Fak. Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri

Detaylı

Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri

Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) 01.01.2013-22.12.2014 Dönemi Faaliyetleri Faaliyetlerimiz Bilimsel Faaliyetler Eğitim Faaliyetleri Uluslararası İşbirlikleri

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) 22.12.2017-26.12.2018 Dönemi Faaliyetleri FAALİYETLERİMİZ Bilimsel Faaliyetler Eğitim Faaliyetleri Ulusal İşbirlikleri

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 2014. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü 1992

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 2014. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü 1992 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Şeref CINBIRTOĞLU Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 452-2562341 / 130 e-mail scinbirtoglu@gmail.com Doğum Tarihi-Yeri 1971- Almanya DOKTORA YÜKSEK LİSANS LİSANS EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü 2012- devam ediyor. Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 2003

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü 2012- devam ediyor. Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 2003 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Fazıl GÜNEY Ünvan Gıda Mühendisi Telefon 0452 256 23 41-129 e-mail fagu52@gmail.com Doğum Tarihi-Yeri 1980-ANKARA DOKTORA YÜKSEK LİSANS LİSANS EĞİTİM BİLGİLERİ Üniversitesi

Detaylı

BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM PLATFORMU"

BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM PLATFORMU BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM PLATFORMU" 5 Temmuz 2012 İstanbul Aslı Elif SUNAY/Gıda Y.Müh./Proje Koordinatörü BAL-DER ARI ÜRÜNLERİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM PLATFORMU DERNEĞİ Bal ve Diğer Arı

Detaylı

kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com

kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Uzm. Mustafa KÖSOĞLU Mühendis Dahili 281 E-mail Doğum Tarihi - Yeri kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com 17.05.1970- İstanbul EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN ARI OTU (Phacelia tanacetifolia Bentham) BİTKİSİNİN BAL ARILARI (Apis mellifera L.

ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN ARI OTU (Phacelia tanacetifolia Bentham) BİTKİSİNİN BAL ARILARI (Apis mellifera L. ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN ARI OTU (Phacelia tanacetifolia Bentham) BİTKİSİNİN BAL ARILARI (Apis mellifera L.) İÇİN ÖNEMİ Ulviye KUMOVA Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü

Detaylı

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD.

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. ZİRAAT MÜHENDİSİ Derneğimiz... Bal Paketleyicileri, Sanayicileri ve İhracatçılarını

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011-

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- 22 Aralık 2010 tarihli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu toplantısında belirlenen 4 farklı sektörel çalışma grubundan

Detaylı

BEEBOOK & BAL ARISI (Apis mellifera L.) MİKROFLORASI

BEEBOOK & BAL ARISI (Apis mellifera L.) MİKROFLORASI BEEBOOK & BAL ARISI (Apis mellifera L.) MİKROFLORASI Dr. Aslı Özkırım Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı Sağlığı Laboratuvarı COLOSS 9.1% 90.9% BEEBOOK BeeBook İçeriği ve Amacı BAL

Detaylı

Arıcılık Üretiminin Arttırılması Yolu ile Azerbaycan Kırsalında Gelirin İyileştirilmesi. Ahmet İnci Uluslararası Arıcılık Danışmanı

Arıcılık Üretiminin Arttırılması Yolu ile Azerbaycan Kırsalında Gelirin İyileştirilmesi. Ahmet İnci Uluslararası Arıcılık Danışmanı Arıcılık Üretiminin Arttırılması Yolu ile Azerbaycan Kırsalında Gelirin İyileştirilmesi Ahmet İnci Uluslararası Arıcılık Danışmanı 05.02.2017 Bölüm 1 AZERBAYCAN DA ARICILIĞIN GÜNCEL YAPISI 2 Azerbaycan

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi. ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi. ( HARÜM ) Dönemi Faaliyetleri Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( HARÜM ) 01.01.2016-21.12.2016 Dönemi Faaliyetleri FAALİYETLERİMİZ Bilimsel Faaliyetler Eğitim Faaliyetleri Ulusal İşbirlikleri

Detaylı

Arı Çalıştayı (Vet-Arı)

Arı Çalıştayı (Vet-Arı) Arı Çalıştayı (Vet-Arı) 17-18 Ekim 2014 ANKARA Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen Arı

Detaylı

2017 Yılı İçerisinde Bilimsel Etkinliklere Katılan Akademik Personellerimiz

2017 Yılı İçerisinde Bilimsel Etkinliklere Katılan Akademik Personellerimiz 2017 Yılı İçerisinde Bilimsel Etkinliklere Katılan Akademik Personellerimiz 1.Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar ERDOĞAN Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar ERDOĞAN, Bayburt

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012-

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012- Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri 15-Şubat 2012- Akademik Kurullar 03.04.2012 tarihli akademik kurulda alınan kararlar sonrasında; Stratejik plan kapsamındaki performans

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

ARICILIĞA GENEL BAKIŞ

ARICILIĞA GENEL BAKIŞ ARICILIĞA GENEL BAKIŞ TÜRKİYE VE DÜNYADA ARICILIK Dünyada 65 milyon koloni ile 1.5 milyon ton bal üretimi yapılmaktadır. Türkiye ise 5 milyon koloni ile Çin in arkasından 2.,bal üretim miktarı 94.000 ton

Detaylı

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ N11.com un Kurucu Müdürü Ömürden Sezgin, Samsun Teknopark Konferans Salonu nda Markanı Baştan Yarat-Stratejik Pazarlama

Detaylı

ARILAR YOK OLUYOR! Dr.Aslı Özkırım. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı Sağlığı Laboratuvarı. ozkirim@hacettepe.edu.tr

ARILAR YOK OLUYOR! Dr.Aslı Özkırım. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı Sağlığı Laboratuvarı. ozkirim@hacettepe.edu.tr ARILAR YOK OLUYOR! Dr.Aslı Özkırım Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı Sağlığı Laboratuvarı ozkirim@hacettepe.edu.tr Arı Sağlığı Laboratuvarı 1998-2010 2006 Arıcılarımız bölgesel ölüm oranını %

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) EFQMI Committed to excellence Sayı Konu :98653401-3- - fc>03# :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde Ziyaret

Detaylı

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına Duvarlarla bölünmüş bir Avrupa değil, ancak sınırlarının ayırıcı özelliğini bertaraf etmiş bir kıta sınırlar ötesi bir uzlaşma sağlayabilir. Richard von Weizsäcker, 1985 Robert Bosch Stiftung GmbH Heidehofstraße

Detaylı

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net 7. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu [Tasarım] Murat Tamcı Bilal Altun Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Türk

Hacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Türk Hacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Türk Sözlükçülüğü Araştırmaları konulu İç Anadolu Bölgesi Dilcileri

Detaylı

27 28 EYLÜL TARİHLERİNDE MAKEDONYA ÜSKÜP TE GERÇEKLEŞTİRİLEN PEMPAL TOPLANTISI RAPORU

27 28 EYLÜL TARİHLERİNDE MAKEDONYA ÜSKÜP TE GERÇEKLEŞTİRİLEN PEMPAL TOPLANTISI RAPORU 27 28 EYLÜL TARİHLERİNDE MAKEDONYA ÜSKÜP TE GERÇEKLEŞTİRİLEN PEMPAL TOPLANTISI RAPORU Toplantı Konusu: Kamu sektörü muhasebe ve raporlama reformu Katılan Ülkeler: Türkiye, Makedonya, Rusya, Moldova, Azerbaycan,

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015 6 Mart 2015 Resmi Kurum Ziyaretleri 6 Mart 2015 günü, JCI olarak, JCI Türkiye Başkanımız Ahmet Erhan Tanyeri ile birlikte Vali Vekili Sn. Vedat Müftüoğlu nu ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sn. Atilla

Detaylı

II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ

II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ NİN ARDINDAN Pınar FEDAKÂR* Dünyadaki siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin çok hızla

Detaylı

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı.

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. 5 Aralık 2016 Odamız ve Marmara Ün. Sürekli Eğitim Mrk (MÜSEM) işbirliği ile eczacılarımıza

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Doktor. Ankara Üniversitesi. Sosyal Bilgiler Eğitimi. esenyasemin@hotmail.com. yesen@ankara.edu.

Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Doktor. Ankara Üniversitesi. Sosyal Bilgiler Eğitimi. esenyasemin@hotmail.com. yesen@ankara.edu. Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ünvanı: Kurumu: Fakültesi: Bölümü: Anabilim Dalı: Yasemin Esen Yardımcı Doçent Doktor Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Tel (İş):

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) 1 Temmuz 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 AB Hukuku Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Çiğdem Akın Yavuz un İKV, TOBB, Yeditepe

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

ARI SAĞLIĞI LABORATUVARI

ARI SAĞLIĞI LABORATUVARI Türkiye ve Dünya Gözüyle CCD (Colony Collapse Disorder) Dr. Asl ÖZKIRIM Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü ARI SAĞLIĞI LABORATUVARI Türkiye de Ar c l k Sorunlar ve 1. Ulusal Ar c l k Sempozyumu 28-30

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ERZURUM İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Arazi Toplulaştırması İŞLEM VE AÇIKLAMA - Merkez ve Hınıs ilçesinde ihaleye çıkılmış olan 35.000 Hektar alanda arazi toplulaştırmasının tamamlanması 2: Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel

Detaylı

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU TKBB 2017 2018 EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU 15 Haziran 2018 Giriş Bu rapor, Birliğimiz Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından Ekim 2017-Haziran 2018 döneminde düzenlenen eğitimlere ilişkin

Detaylı

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz faaliyetlerinin kitle iletişim araçları ve diğer yollarla halkımıza duyurulması, tanıtılması, belediyemizin gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve toplumsal

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

ÇEŞİTLERİNDE BAL ARISININ

ÇEŞİTLERİNDE BAL ARISININ FAZELYA (Phacelia tanacetifolia Bentham) ÇEŞİTLERİNDE BAL ARISININ (Apis mellifera L.) TARLACILIK TERCİHİNİN ARAŞTIRILMASI U. Kumova* T. Sağlamtimur** A. Korkmaz*** * Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik. Derece Alan Üniversite Yıl

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik. Derece Alan Üniversite Yıl KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvanı Adres Bölümü İletişim :Elif KOYUNCUOĞLU :Öğretim Görevlisi :Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü : Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU TKBB 2016 2017 EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU 15 Haziran 2017 Giriş Bu rapor, Birliğimiz Eğitim ve İdari İşler Birimi tarafından Ekim 2016- Haziran 2017 döneminde düzenlenen eğitimlere ilişkin verilerin

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013 TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI 1 Haziran-30 Ağustos 2013 Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak International Congress of the Turkish Association of Geographers as a joint event with the EUROGEO

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Okulum Beni Anlıyor Yeteneğimi Destek Odası İle Destekliyor Projesi Lansman Toplantısı Düzenlendi 12 destek eğitim odası donatılan, 20 toplamda 200 özel yetenekli öğrencinin öğretmenleri tarafından verilecek

Detaylı

Türkiye Arıcılığının Yapısı, Sorunları ve Sürdürülebilir Arıcılık Açısından Değerlendirilmesi. Yrd. Doç. Dr. Ayhan GÖSTERİT

Türkiye Arıcılığının Yapısı, Sorunları ve Sürdürülebilir Arıcılık Açısından Değerlendirilmesi. Yrd. Doç. Dr. Ayhan GÖSTERİT Türkiye Arıcılığının Yapısı, Sorunları ve Sürdürülebilir Arıcılık Açısından Değerlendirilmesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan GÖSTERİT Amaç Türkiye arıcılığının yapısı ve sorunlarını ortaya koymak Doğal kaynaklardan

Detaylı

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR SİVRİHİSARDA YAPILAN GÜBRE SUNUMU (25.02.2015) Sivrihisar İrtibat Büromuzda Gübre Kullanımı ve Gübre çeşitleri bilgilendirmesi Prof.Dr. Engin KINACI

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2014-2015 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN Fakültesi Sosyoloji Bölümü) PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN ( Edebiyat Müdür Yardımcısı: Prof. Dr.

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Prof. Dr. Ahmet GÜLER

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Prof. Dr. Ahmet GÜLER AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ Prof. Dr. Ahmet GÜLER İletişim Bilgileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı ABD, 55139 Atakum-SAMSUN Tel:+90 362 3121919-1154 Faks:+90

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara PROJENİN ORTAYA ÇIKIŞI Biyolojik arıtma sistemine ticari olarak satılan bakteri kültürü aşılama zorunluluğu Ek maliyet Dışardan

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILACAK BÖLÜMLER Sayfa 1 / 8 c ) Ulusal Kongre Organizasyon Kurulu (UKOK): Son Paragraf Ulusal Kongre ile birlikte, periyodik olarak düzenlenen Türk Yunan ve Türk- Amerikan ortak toplantıları serisinin Ulusal Kongre ile

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Identifying best practice across physical education teacher education programmes: A European perspective Züleyha Avşar, Uludağ Üniversitesi Erasmus + Programı

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı nın, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkat

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Kimya Topluluğu

Bursa Teknik Üniversitesi. Kimya Topluluğu Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Topluluğu Kimya Topluluğunun Amacı Öğrencilerin ders dışında bilgi, görgü, deneyimini arttırıcı nitelikte sosyal ve kültürel faaliyetleri yürütmelerini sağlamak. Kimya ve

Detaylı

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ CMS JANT VE MAKİNA SAN. A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA

Detaylı

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul. Derece Alan Üniversite Yıl

:Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul. Derece Alan Üniversite Yıl KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Adres :Elif KOYUNCUOĞLU :Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eyüp Yerleşkesi Eyüp/İstanbul Telefon-GSM : 0 542 435 42 00 e-mail Doğum yeri

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 12 Şubat 2016 SAĞLIK HİZMETLERİ İstanbul da Uluslararası Eğitim Zirvesi Dünyanın en seçkin üniversiteleri,

Detaylı

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2015-2016 ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine

Detaylı

Sayın Yetkili, Saygılarımla, Doç. Dr. Şenol BABUŞCU Başkent Üniversitesi 1. Uluslararası Bankacılık Kongresi Dönem Başkanı

Sayın Yetkili, Saygılarımla, Doç. Dr. Şenol BABUŞCU Başkent Üniversitesi 1. Uluslararası Bankacılık Kongresi Dönem Başkanı Sayın Yetkili, Türkiye de bankacılık disiplini akademik bir alan olarak son yıllarda bir atılım göstermektedir. Bankacılık sektörünün bilimsel bilgi birikimine katkı sağlayacak akademik ve uygulamaya yömelik

Detaylı

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi.

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi. 2015 YILI FAALİYET RAPORU OCAK 7 Ocak 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yapılan görüşmeler sonrasında 7 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldı. ŞUBAT 1 Şubat 2015

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Bahri YILMAZ TÜRKİYE DE ARICILIK (BEEKEEPING IN TURKEY) Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı

Bahri YILMAZ TÜRKİYE DE ARICILIK (BEEKEEPING IN TURKEY) Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı TÜRKİYE DE ARICILIK (BEEKEEPING IN TURKEY) Bahri YILMAZ Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı President of Turkish Association of Beekeepers e-mail:merkez@tab.org.tr http://www.tab.org.tr/

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON Türkiye de Tarımsal Yayım Kamu Yayımı Özel Yayım Tarımsal Yayım Sistemi Tarımsal yayım ve diğer hizmetlerin

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ Topluluğumuz; Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin, Eczacılık mesleğine olan ilgisini artırmak, mesleki eğitimi evrensel

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION Biyoteknoloji Bülteni Başlarken: iyoteknoloji Bülteni'nin 2012 yılına ait Kongre Özel Sayısı ile Bsizlere ulaşıyoruz. Sayın Üyemiz, Bu sayımızda siz değerli

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

OTAM AYLIK BÜLTEN İÇİNDEKİLER. Kamu Katılımlı OTEP Genel Kurulu

OTAM AYLIK BÜLTEN İÇİNDEKİLER. Kamu Katılımlı OTEP Genel Kurulu SAYI 56 MAYIS 2014 OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME A.Ş. İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFI OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ TAŞIT ARAÇLARI YAN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILAR

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 3 Mayıs 2015

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 3 Mayıs 2015 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 3 Mayıs 2015 * Uluslararası Radyolojik Görüntüleme Teknolojisinde Yeni Projeksiyonlar Kongresi

Detaylı

Türkiye de Görülen Bal Arısı (Apis mellifera) Hastalıkları* Honeybee (Apis mellifera) Diseases in Turkey

Türkiye de Görülen Bal Arısı (Apis mellifera) Hastalıkları* Honeybee (Apis mellifera) Diseases in Turkey Atatürk Üniversitesi Vet. Bil. Derg. 2016; 11(3): 339-347 Derleme/Review DOI:10.17094/ataunivbd.282993 Türkiye de Görülen Bal Arısı (Apis mellifera) Hastalıkları* İbrahim BALKAYA 1, Hakan GÜLBAZ 2, Hamza

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

2103 yılı faaliyet raporu

2103 yılı faaliyet raporu Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Eğitim ve Öğretim Grubu 2103 yılı faaliyet raporu Grubumuz son olarak 23.11.2013 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında üyeliğe kabul

Detaylı

Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi E-Bülteni Aralık

Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi E-Bülteni Aralık Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi E-Bülteni 2017 Aralık 2017 Aralık Yayın Kurulu T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Yadigar İZMİRLİ

Detaylı

BACADER e-bülten EYLÜL 2014

BACADER e-bülten EYLÜL 2014 BACADER e-bülten EYLÜL 2014 011 İSTANBUL DA BACACI SEVİYE 3-4 EĞİTİMLERİ YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri 01-11 Eylül 2014 ve 15-25 Eylül 2014 tarihlerinde

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Dilek Oskay Doğum Tarihi: 1980 Unvanı: Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Celal Bayar Üniversitesi 2001 Y. Lisans Biyoloji/Botanik

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı