YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK"

Transkript

1 YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK

2 YKS TARĠHLERĠ Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) BaĢvuru Tarihleri : 1-21 Mart 2018 (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018) YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 23 Haziran 2018 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 24 Haziran 2018 (Pazar), 10.15, 180 dakika YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 24 Haziran 2018 (Pazar), 15.45, 120 dakika

3 YKS ÜCRETLERĠ Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018) Yabancı Dil Testi (YDT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018)

4 YKS YE KĠMLER BAġVURABĠLĠR? öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleģtirme (TÜBĠTAK yarıģmalarıyla sınavsız geçiģ hakkı edinenler dâhil) veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleģtirme iģlemine alınacak tüm adaylar, 2018-YKS ye baģvuru yapmak zorundadır. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS ye baģvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar isteğe bağlıdır YKS ye öğrenim durumları aģağıdakilerden herhangi birine uyanlar baģvurabileceklerdir: öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar Ortaöğretim kurumlarını bitirmiģ olanlar Ortaöğrenimlerini yurt dıģında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar Durumları yukarıdaki Ģartlardan herhangi birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda

5 SINAV BAġVURU NASIL YAPILACAK? c) BaĢvuru Yapılacak Merkezler: Sınava baģvuru merkezlerinin adresleri baģvuru tarihlerinde ÖSYM nin internet adresinde yer alacaktır. d) Aday BaĢvuru Formunun Doldurulması: Adaylar, kılavuzun 2.4. maddesini dikkatle okuduktan sonra Aday BaĢvuru Formunu dolduracaklardır. e) Sınav Ücretlerinin Yatırılması: Ücretler ile ilgili bilgiler kılavuzun 2.6. maddesinde yer almaktadır.

6 SINAV BAġVURU NASIL YAPILACAK? DĠKKAT: Adaylar, baģvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak baģvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların baģvuruları tamamlanmamıģ olacağından, sisteme girilmiģ olan baģvuru bilgileri silinecek, baģvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava GiriĢ Belgesi de düzenlenmeyecektir.

7 ÖĞRENĠM DURUMU KODU ÖĞRETĠM YILINDA BĠR ORTAÖĞRETĠM KURUMUNDAN MEZUN OLABĠLECEK DURUMDA OLANLAR KODU Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım; 1

8 DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ SORULARI 1- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım. Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olan tüm adaylar (Ġmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları dâhil), bu seçeneği iģaretleyeceklerdir. Bu seçeneği iģaretleyen adaylar, sınavda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplayacak, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplamayacaktır. Bu durumdaki adaylar, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplasalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır. 2- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım. Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan tüm adaylar (Ġmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), bu seçeneği iģaretleyeceklerdir. Bu seçeneği iģaretleyen adaylar, sınavda ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplamayacaktır. Bu durumdaki adaylar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplasalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

9 SINAV OTURUMLARI YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunludur. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): YKS nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunludur. AYT ye de girmek isteyen adaylar, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) seçeneğini iģaretleyecekler, AYT ye girmek istemeyen adaylar ise bu seçeneği boģ bırakacaklardır

10 SINAV ÜCRETĠ NASIL YATIRILACAK? 2018-YKS ye baģvuran adaylar seçmiģ oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM nin internet sayfasında e-ġġlemler de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak; Sadece TYT ye girecek adaylar 50,00 TL (Adayların TYT ye girmesi zorunludur.), TYT ile birlikte AYT veya YDT den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100,00 TL, TYT, AYT ve YDT nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 150,00 TL yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine baģvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka Ģubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir. Sınav ücreti ödeme iģlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Mart 2018 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM nin internet sayfasında e-ġġlemler de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Mart 2018 tarihinde saat da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların,bankaların çalıģma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

11 SINAV ÜCRETĠ NASIL YATIRILACAK? Akbank ın tüm Ģubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den baģvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm Ģubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den baģvuracak adaylar hariç) Finansbank ın tüm Ģubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den baģvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası nın tüm Ģubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den baģvuracak adaylarhariç) Türk Ekonomi Bankası nın tüm Ģubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve Ģubeler Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (ġubelerden ve ATM den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM nin internet sayfasında e-ġġlemler de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

12 SINAV NASIL UYGULANACAKTIR? TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, te baģlayacak ve 135 dakika sürecektir. AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, te baģlayacak ve 180 dakika sürecektir. YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, te baģlayacak ve 120 dakika sürecektir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriģ iģlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir. DĠKKAT: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi baģladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

13 SINAV NASIL UYGULANACAKTIR? Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; TYT de sınav süresinin ilk 100 dakikası, AYT de sınav süresinin ilk 135 dakikası, YDT de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Bu süreler dıģında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

14 TYT ĠÇĠN SORU DAĞILIMI

15 AYT ĠÇĠN ALAN DAĞILIMI

16 TYT BARAJ SINIRLAMASI TYT de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DĠL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DĠL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DĠL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına baģvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri(engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir

17 EĞĠTĠM BĠLGĠLERĠNĠN VE DĠPLOMA NOTLARININ ADAY TARAFINDAN ONAYLANMASI; 2018-YKS ye baģvuran adayların YKS değerlendirme ve yerleģtirme iģlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini, 26 Haziran-4 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday ĠĢlemleri Sisteminde (AĠS) kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 4 Temmuz 2018 tarihi saat ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

18 BAġARILAR DĠLERĠM ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBER ÖĞRETMEN ELVĠN TEKBĠRLĠK

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ]

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [ÜCRETLER] [BAŞVURU KOŞULLARI] [YGS YE KİMLER BAŞVURABİLİR?] [MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE! ] [2017] [ A

Detaylı

YGS başvuruları sürüyor. İşte başvuru sürecinin işleyişini 10 soruda aktarmaya çalıştık.

YGS başvuruları sürüyor. İşte başvuru sürecinin işleyişini 10 soruda aktarmaya çalıştık. On5yirmi5.com 10 Soruda YGS! YGS başvuruları sürüyor. İşte başvuru sürecinin işleyişini 10 soruda aktarmaya çalıştık. Yayın Tarihi : 12 Ocak 2017 Perşembe (oluşturma : 1/16/2017) 1.KİMLER BAŞVURABİLİR?

Detaylı

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 1 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2017-Mühendislik

Detaylı

2017 YGS-LYS. Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ

2017 YGS-LYS. Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ 2017 YGS-LYS Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ Sınav Tarihleri YGS 4-18 OCAK 12 Mart 10:00 (160 dk) LYS-1 4-17 NİSAN 11 Haziran 10:00 (135 dk) LYS-2 4-17 NİSAN 17 Haziran 10:00

Detaylı

2012 KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri

2012 KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri 2012 KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri 2013 KPSS başvurusunda izlenecek yollar burada anlatılmıştır. KPSS Başvuru Süresi: 9-18 Nisan 2012 Sınav Tarihi: 7-8 Temmuz 2012 Sınav Saati: Sabah oturumları 09.30

Detaylı

Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim?

Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim? Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim? Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla http://ais.osym.gov.tr internet adresinden

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı.

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Bankaya parasını yatıranlar 15 Ocak Pazar günü saat 23:59'a kadar başvuru

Detaylı

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 2018 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 1 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2018-Mühendislik

Detaylı

ĠZMĠR KIZ LĠSESĠ. YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI SINAVI ( Güncel) REHBERLĠK SERVĠSĠ

ĠZMĠR KIZ LĠSESĠ. YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI SINAVI ( Güncel) REHBERLĠK SERVĠSĠ ĠZMĠR KIZ LĠSESĠ YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI SINAVI ( Güncel) REHBERLĠK SERVĠSĠ 1 2018 YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI SINAVI YKS SINAV TAKVĠMĠ Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 -YKS BaĢvuru Tarihi Yükseköğretim

Detaylı

SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ

SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ SĠNCAN ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 TEOG (TEMEL EĞĠTĠMDEN ORTAÖĞRETĠME GEÇĠġ) TERCĠH VE YERLEġTĠRME ĠġLEMLERĠ 1 TARĠH 31 TEMMUZ 8 AĞUSTOS ĠġLEM YERLEġTĠRME ĠÇĠN TERCĠHLERĠN ALINMASI 22 AĞUSTOS

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturum: TEMEL YETERLİLİK TESTİ () 2. Oturum: ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 3. Oturum: YABANCI

Detaylı

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni ismi Yükseköğretim Kurumları Sınavı dır. YKS de adaylar iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Niğde Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (NÜYÖS),

Detaylı

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz.

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi,   adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3denemleri.com.tr adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. A3 DENEMELERİ DENEME SINAVI ÖLÇME MERKEZİ Deneme Sınavı (TYT) ve (AYT)

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (2018-YKS) SIKÇA SORULAN SORULAR*

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (2018-YKS) SIKÇA SORULAN SORULAR* 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (2018-YKS) SIKÇA SORULAN SORULAR* 1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilirler? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri)

Detaylı

AMASYA SPOR LĠSESĠ NE BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ EVRAK VE ĠġLEMLER

AMASYA SPOR LĠSESĠ NE BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ EVRAK VE ĠġLEMLER AMASYA SPOR LĠSESĠ NE BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ EVRAK VE ĠġLEMLER 1) ÖĞRENĠM BELGESĠ: Ortaokul veya Ġmam Hatip Ortaokulunun 8.sınıfını bitirdiğine dair öğrenim belgesi. (Öğrencinin mezun olduğu okul müdürlüğünden

Detaylı

2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS)

2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS) 2017 ÖĞRENCĠ SEÇME VE YERLEġTĠRME SĠSTEMĠ (ÖSYS) Üniversite giriģte neler değiģti? ÖSS-ÖYS (18 Yıl) 1974 1981 1982 1999 2005 2002 2005 2006 1970 1980 1990 2000 2010 Tek basamaklı merkezi sınav İki basamaklı

Detaylı

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi 2018 - YKS Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi ÜNĠVERSĠTE GĠRĠġ SINAVLARI YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI SINAVI adı altında BĠRĠNCĠ OTURUM: TEMEL YETERLĠLĠK TESTĠ (TYT) ĠKĠNCĠ OTURUM: SÖZEL, SAYISAL ve EġĠT

Detaylı

Sınav sistemi iki aģamalı olarak hazırlanmıģtır.

Sınav sistemi iki aģamalı olarak hazırlanmıģtır. Sınav sistemi iki aģamalı olarak hazırlanmıģtır. YGS: Birinci aģama, her öğrencinin girmesi zorunlu olan ortak Sınavdır. (Yükseköğretime GiriĢ Sınavı ) LYS: Sınavın ikinci aģaması, beģ farklı günde,beģ

Detaylı

YGS SÜRECİ. Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER

YGS SÜRECİ. Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER YGS SÜRECİ Psk.Dan. Nalan ÖZGÜLER 2012- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : 01.04.2012 Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi : 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU

2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU 2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Ankara Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AYÖS), Ankara Üniversitesi ve

Detaylı

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $ BAŞVURU TAKVİ Mİ Başvuru Tarihi : 16 Şubat 21 Nisan 2017 ERÜYÖS Sınav Tarihi : 20 Mayıs 2017 Cumartesi Türkiye Saati ile 13.00 Sınav Sonuçları : 10 Haziran 2017 Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010, 13.02.2013

Detaylı

ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ

ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ YGS NASIL UYGULANACAKTIR? YGS, 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU 2012 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU 1 BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR? Başvuru Süresi: 2 20 Nisan 2012 2012 İÜYÖS Kılavuzunu http://yos.istanbul.edu.tr

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI 17-18 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ 4.,5.,6.,7.8.9. ve SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI Başvuru Süresi Sınav Tarihi ve Saati Sınav Yeri Sınav Ücreti Aralık 17 Ocak 18 13 Ocak 18 Cumartesi 8.9. ve. Sınıflar

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA KIMLER GIRECEK? Lisansüstü eğitimini Türkiye de veya yurt dışında tamamlayacak öğrencilerin tamamının girmesi

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

ALES Hakkında Bilgiler

ALES Hakkında Bilgiler ALES Hakkında Bilgiler 2012-2013 ALES Tarihleri 2012 İlkbahar Dönemi ALES 13.05.2012 tarihinde yapılacaktır. 2012 Sonbahar Dönemi ALES 11.11.2012 tarihinde yapılacaktır. 2013 İlkbahar Dönemi ALES 12.05.2013

Detaylı

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 TYT-YKS NEDİR? SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: 23-24 HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Birinci Oturum Oturum İkinci Oturum. 2 Yükseköğretim

Detaylı

KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvurusu nasıl yapılır? On5yirmi5.com KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuruları için ÖSYM kılavuz satışı veya dağıtımı yapmayacak.adaylar kılavuzu sadece internetten inceleyebilecek. Kılavuz her zamanki gibi yine çok karışık.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/6 TERCİH KILAVUZU

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/6 TERCİH KILAVUZU KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/6 TERCİH KILAVUZU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAYLARIN DİKKATİNE: Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

EKPSS/KURA DA NE YAPMALIYIZ HAZIRLAYAN: ÜMİT KORKMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN

EKPSS/KURA DA NE YAPMALIYIZ HAZIRLAYAN: ÜMİT KORKMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EKPSS/KURA DA NE YAPMALIYIZ? HAZIRLAYAN: ÜMİT KORKMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EKPSS SINAV TARİHİ : 24 NİSAN 2016 EKPSS SINAV SAATİ : 10.00 NOT: ASAYIN 1 SAAT ÖNCEDEN SINAV YERİNDE HAZIRBULUNMASI

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 27 Ağustos- 02 Eylül 2018 DİYARBAKIR 2018 2018 2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ. KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER

2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ. KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER 2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

Detaylı

2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR)

2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU ÖĞRETĠM ÜCRETLERĠ, ÜCRET ÖDEME TARĠHLERĠ VE ĠADELERĠ HAKKINDA DUYURU ( 7 HAFTA + 1 HAFTA SINAVLAR) 2015 YAZ OKULUNDA UYGULANACAK AKADEMĠK TAKVĠM Ders Kayıtları 22-25

Detaylı

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3denemleri.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz.

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3denemleri.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3denemleri.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. A3 DENEMELERİ DENEME SINAVI ÖLÇME MERKEZİ Deneme Sınavı (YGS) ve (LYS) Başvuru

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU 14.01.2006 tarihli ve 26049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Adli Tıp Kurumu Personeli

Detaylı

T.C. TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ ĠLANI

T.C. TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ ĠLANI T.C. TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ ĠLANI Toros Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans programlarına Toros Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci kabulüne ilişkin Kayıt Kabul

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN ĠMAM HATĠP LĠSELERĠNĠN BÜNYESĠNDE BULUNAN ĠMAM HATĠP ORTAOKULLARI YAZILI SINAV VE KAYIT ĠġLEMLERĠ BaĢvuru

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK 2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK CANAN HANSOY REHBER ÖĞRETMEN 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2015-2016 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 1-E-DEVLET ÜZERİNDE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ; 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri (Özel Yetenek

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010 tarihli Genel

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE ÖĞRETİM YAPAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

Detaylı

VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VEHBİ KOÇ VAKFI KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3, 4 ve 5 inci SINIFLAR SEVİYE TESPİT SINAVI Başvuru : http://www.meb.gov.tr (Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru yapılabilmektedir.)

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE ÖĞRETİM YAPAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

Detaylı

ÖD.SHŞ.FR /5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU. 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Sınavı

ÖD.SHŞ.FR /5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU. 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Sınavı Doküman Kodu Yayın Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa No Tarihi ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2018/6 TERCİH KILAVUZU

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2018/6 TERCİH KILAVUZU KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2018/6 TERCİH KILAVUZU KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAYLARIN DİKKATİNE: Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli personel pozisyonların

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARINA YÖNETİCİ SEÇME SINAVI DUYURUSU 2019-MEB-EKYS 2019 Yazılı sınav duyurusu, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

DÜZEY BELİRLEME SINAVI ÖZEL KÜLTÜR LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK, 9, 10 VE 11. SINIFLAR DÜZEY BELİRLEME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015-İSTANBUL 1 KÜLTÜR LİSESİ HAZIRLIK-9-10-11. SINIFLAR OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ MANAVGAT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ MANAVGAT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ MANAVGAT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ O Türkiye de özel yeteneklilerin eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış olan Bilim ve

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2017 ADRES : SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ Esentepe Mahallesi, Harman Sokak, TOBB Plaza, No: 10 K:3 Şişli

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2009 yılı aktüerlik sınavları (2009-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2010 yılı aktüerlik sınavları (2010-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO HĠZMET ADI ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

T. HALK BANKASI A.Ş.

T. HALK BANKASI A.Ş. T. HALK BANKASI A.Ş. UZMAN YARDIMCISI, UZMAN YARDIMCISI (MÜHENDİS), SERVİS GÖREVLİSİ VE BANKO GÖREVLİSİ GİRİŞ SINAVI Bankamızın Genel Müdürlük Birimleri, Bölge Koordinatörlükleri ve Şubelerinde istihdam

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 YGS BAŞVURU SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER KILAVUZU 1. AŞAMA : Müdür Yardımcısı Mehmet ÖNAL a giderek başvuru için randevu alınız 2. AŞAMA: Aday Başvuru

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU 2018 2019 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz programlarına

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2019/3 TERCİH KILAVUZU

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2019/3 TERCİH KILAVUZU KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2019/3 TERCİH KILAVUZU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAYLARIN DİKKATİNE: Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012 ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012 Sınava Başvuru Adresi (Exam Application Address) www.uludag.edu.tr Başvuru Süresi (Application Period) 04 Haziran 2012 / 17 Haziran

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIġMA SINAVI ĠLE 5431 SAYILI SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ

Detaylı

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3kirtasiye.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz.

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3kirtasiye.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra başvuru bilgilerinizi, www.a3kirtasiye.com adresindeki aday işlemlerinden kontrol ediniz. A3 KIRTASİYE DENEME SINAVI ÖLÇME MERKEZİ Deneme Sınavı (YGS) ve (LYS) Başvuru

Detaylı

ÖZEL NESIBE AYDIN OKULLARI ĠNDĠRĠM, BURS VE ÜCRETSĠZ OKUYACAK ÖĞRENCĠLER YÖNETMELĠĞĠ Madde 1. Genel Hükümler 1.1 Amaç Bu Yönetmeliğin amacı; Özel

ÖZEL NESIBE AYDIN OKULLARI ĠNDĠRĠM, BURS VE ÜCRETSĠZ OKUYACAK ÖĞRENCĠLER YÖNETMELĠĞĠ Madde 1. Genel Hükümler 1.1 Amaç Bu Yönetmeliğin amacı; Özel ÖZEL NESIBE AYDIN OKULLARI ĠNDĠRĠM, BURS VE ÜCRETSĠZ OKUYACAK ÖĞRENCĠLER YÖNETMELĠĞĠ Madde 1. Genel Hükümler 1.1 Amaç Bu Yönetmeliğin amacı; Özel Nesibe Aydın Okulu öğrencilerine verilecek baģarı bursu,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - MART 2017 YGS ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SINAV SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER YÜKSEKÖĞRETİME

Detaylı

SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ

SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI «YKS» TEMEL YETERLİLİK TESTİ «TYT» ALAN YETERLİLİK TESTİ «AYT» YABANCI DİL SINAVI TEMEL YETERLİLİK TESTİ «TYT»

Detaylı

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI BAġVURU VE KAYIT DUYURUSU (2018 GÜZ GRUBU) (2018 Eylül Ayında Kayıt Yapacak Öğrenciler Ġçin)

Detaylı

Örnek Bilgisayar Programcılığı (3853) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler:

Örnek Bilgisayar Programcılığı (3853) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: SINAVSIZ GEÇĠġ NEDĠR Mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinden mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde, bitirdiği programın devamı niteliğinde ya da bitirdiği programın benzeri olan iki yıllık meslek

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/8 TERCİH KILAVUZU

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/8 TERCİH KILAVUZU KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2017/8 TERCİH KILAVUZU SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU ADAYLARIN DİKKATİNE: Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YKS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi

Lisansüstü BaĢvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 üstü Eğitim- Akademik Bahar Yarıyılı üstü BaĢvuru Bilgi Rehberi Online Başvuru Aşağıdaki Linkten Yapılacaktır. http://www.igdir.edu.tr/lisansustu-online-basvuru

Detaylı

Y K S İKİNCİ OTURUM AYT BİRİNCİ OTURUM TYT. Yabancı Dil Oturumu. Her Bir Oturumun Ücreti 50 Tl dir.

Y K S İKİNCİ OTURUM AYT BİRİNCİ OTURUM TYT. Yabancı Dil Oturumu. Her Bir Oturumun Ücreti 50 Tl dir. AYT-ydt Y K S BİRİNCİ OTURUM TYT Temel Yeterlilik Testi Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler (Toplam 120 Soru) Toplam Süre : 135 dk İKİNCİ OTURUM AYT Alan Yeterlilik Testi Türk Dili ve

Detaylı

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ Bu Şartname Kitap Okuma YarıĢması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme kurulunu,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2015 yılı aktüerlik sınavları (2015-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı