Denyo Launch III (Nightmare Edition)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Denyo Launch III (Nightmare Edition)"

Transkript

1 Denyo Launch III (Nightmare Edition) Web Site Attack Tool & Exploit Generator Denyo Launch size birçok web sitesi saldırı araçlarını bir arada sunan bir teknoloji, Bu Programın kendine özgü küçük bir dili var. Piyasadaki en iyi Forum, Guestbook, Membership, ve bilimum web sitesi zimbirtisi saldırı aracı olduğunu söyliyebilirim. Nede olsa ben yaptım... (Bi de megaloman olmasam mükemmel olucam) neyse gelelim fasülyenin faydalarına... Maximum verimi alabilmeniz için Dökümanın Tümünü okumanızı Şiddetle Tavsiye ederim. Denyo Launch ile ne yapılır Denyo Launch Nasıl Kullanılır Script Definition Engine Nedir Script Definition Nasıl yaratılır Değişkenler Değişkenler Hakkında Daha derin Bilgiler Denyo Launch Wizard Kullanımı Custom StringList Kullanımı Basit Saldırı Teknikleri... Auto Confirmation Kullanımı Multi Denyo Launch Attack Kullanımı Proxy Server Kullanma Script Definitionu test etme Yeni Özellikler Denyo Launch ile ne yapılır? Forum göçertilir, Membership göçertilir, Spam yapılır, Spoof yapılır, Dalga geçilir, Reklam yapılır, Karizma yapılır. Hatta kullanmayı iyice anlayıp, Kendi Script definitionlarınızı yazmaya başlarsanız birinin websitesini ona mailbomb çeken bir makina haline dönüştürmek birkaç dakikalık bir iştir. Denyo Launch Nasıl Kullanılır? Güzel bir nokta... Denyo Launch'ın kullanımı, Bu sitedeki diğer programlara göre biraz daha zor ama sağlam saldırı araçları için programların zorluk seviyesini birazcık arttırmam gerekti yinede gözünüzde büyütecek kadar zor diyil kullanımı. Bütün olay Script definitionlarda... Eğer uzman bir kullanıcı iseniz kendi script definitionunuzu yazabilirsiniz. Eğer çömez diyilseniz ama uzmanda diyilseniz biraz pratikle ayarları otomatik çektirip, bir kaç modifikasyonla işinizi görebilirsiniz. eğer tam anlamıyla çömezseniz tahribat.com da yayınlanacak script definitionlar ile sınırlısınız. bunlar sadece çok popüler birkaç forum ve o tarz şeyleri destekler. Yapmanız gereken tek şey download ettiğiniz yada programla birlikte gelen script definitionu Denyo Launch Programı ile açıp Server ve saldırıcağınız scriptin adresini gerektiği şekilde girmek.

2 Örnek: Aşşağıdaki ayarlar snitz foruma saldırmak için hazır. Script Definition Engine Nedir? Scritpt definition çömez kullanıcıların sağlam web sayfalarını kolayca göçertebilmesi için yarattığım bir teknoloji. bir forum scriptinin adını biliyorsanız Definition dosyalarını çekerek ayarları otomatik yaptırırsınız. Denyo Launch'ı ilk açtığınızda dls uzantılı dosyalar otomatik olarak Denyo Launch ile ilişkilendirilicektir böylece script definitionlara çift tıklayarak da Denyo Launch'a ulaşabilirsiniz. Eğer programı basitçe kullanıcaksanız buraya kadar okuduklarınız size yeticektir. Script definitionları çekip işinize bakabilirsiniz. Script Definition Nasıl yaratılır? Çok kolay, Öncelikle ne yapmak istediğinizi bir düşünüyorsunuz... Mesela uyuz olduğunuz bir forum var. Mesela forum çok uyuz ve adminlerinde hepsi çok uyuz, hepsine uyuz oluyorsunuz mesela yakalasanız tekme tokat giricek kadar uyuz oluyosunuz çünkü hepsi adi aşşağılık dönek denyo ve hatta ve hatta tikky. Mesela bu forumu nasıl dağıtırız hep beraber görebiliriz. Öncelikle hangi sayfasına saldırmak istiyoruz bi düşünelim, ilk olarak registrationa saldıralım... bi sürü salak gereksiz kullanıcı yaratalım, bunları daha sora forumda salak salak konusturabiliriz. Registration sayfasını açıp frontpage yada sevdiğiniz herhangi bir HTML editor ile editliyoruz. (eğer frontpage editlenmesine izin vermiyorsa Internet Explorerda ctrl+a tuşuyla bütün sayfayı seçip copy yapıp frontpagede yapistirabilirsiniz.)

3 Server / IP bölümüne saldıracağımız siteyi yazıyoruz, ( koymuyoruz), adress bölümüne ise Internet Explorerda registration ekranında addressbarda ne görüyorsak onu yazıyoruz. (başında genelde var.) Frontpagede açtıysanız sıra geldi yukarıdaki gibi, kullanıcının doldurması gereken bütün bölümlerin teker teker isimlerini öğrenip bunları Denyo Launch Programına Add key tuşuna basarak giriyoruz. Fakat işin baba kısmı o zaman başlıyor. Bu keylerin valuları için Denyo Launch Engine'in size sunduğu bazı değişkenler ile işe işimize devam ediyoruz. şimdi bu değişkenleri görelim çünkü değişken kullanmadan her username için sabit değerler girerseniz bir sonraki registration aşamasında o kullanıcı zaten kayıtlı olduğu için spam başarısız olacaktır. (Önemli : Source code içinde <input type="hidden" name="key" value="value"> Şeklinde geçen form verileri ne frontpage editorde nede Browser ekranınızda görünmezler ve bunları sanki kullanıcı girmiş gibi sabit değerler taşırlar. Saldırının etkili

4 olması için bunları da teker teker sayfanın HTML kodunu açıp girmeniz gerekir ki, gözden kaçmaları muhtemel bu ayarları Birazdan anlatacağım Denyo Launch Wizard ile otomatik yaptırmanızı öneririz. (yani ewet aslinda bunlar DL ile otomatik yapılabiliyor, kasışa gerek yok ama programı etkili kullanabilmek için mantığını bilmek zorundasınız.) gelelim değişkenlere... Değişkenler: Değişkenleri ezberlemenize gerek yok, zaten yarattığınız Key'e değer girerken size kullanabiliceğiniz değişkenlerin bir listesi çıkacaktır. Değişken %randomletter% %randomtext4% %randomtext6% %randomtext8% %randomtext10% %randompass4% %randompass6% %randompass8% %randompass10% %randomnumber10% %randomnumber100% %randomnumber1000% %randomnumber10000% Anlamı Rastgele karakter yada tek basamaklı sayı yerine geçer. 4 Karakterli rastgele yazı 6 Karakterli rastgele yazı 8 Karakterli rastgele yazı 10 Karakterli rastgele yazı 4 Karakterli rastgele yazı (confirm password bölümü varsa randomtext yerine randompass değişkeni yazılmali ki iki rastgele yazıda aynı olsun. random textten tek farkı bu.) yukardakinin aynısının 6 karakter olanı yukardakinin aynısının 8 karakter olanı yukardakinin aynısının 10 karakter olanı 10' a kadar rastgele sayı (tek basamak) 100' e kadar rastgele sayı 1000'e kadar rastgele sayı 10000'e kadar rastgele sayı %randomnumber100000% 'e kadar rastgele sayı formatında (@ içeren, sonu.com,.net gibi bişeyle biten) rastgele yazı, bir formda iki kere kullanirsaniz iki random degerde aynı olacaktır, %randommail% bunu confirm bölümlerini kandırmak için ayarladım, random stringler her defasinda değişik değer alır. %confirming % (Bkz. Confirmation Kullanımı) %newline% Enter Karakteri yerine geçer Custom Strings1 bölümüne girdiğiniz yazılardan rastgele seçilmiş herhangi %rndcustomstring1% biri. Custom Strings2 bölümüne girdiğiniz yazılardan rastgele %rndcustomstring2% seçilmiş herhangi biri. Custom Strings3 bölümüne girdiğiniz yazılardan rastgele %rndcustomstring3% seçilmiş herhangi biri. Custom Strings4 bölümüne girdiğiniz yazılardan rastgele %rndcustomstring4% seçilmiş herhangi biri. Multi - DenyoLaunch Attack Değişkenleri herhangi bir random yazı yaratır ve bunu ortama post eder, %postglobalrandomstring1% ortama post etmek nedir birazdan anlatıcam. %postglobalrandomstring2% Aynısından bi tane daha %postglobalrandomstring3% Aynısından bi tane daha %postglobalrandomnumber% Aynısının Sayı yollayanı (1000) e kadar %postglobalrandom % %getglobalrandomstring1% Aynısının yollayanı Ortamdan postglobalrandomstring1 ile postalanmış değişkeni alır.

5 %getglobalrandomstring2% %getglobalrandomstring3% %getglobalrandomnumber% %getglobalrandom % Ortamdan postglobalrandomstring2 ile postalanmış değişkeni alır. Ortamdan postglobalrandomstring3 ile postalanmış değişkeni alır. Ortamdan postglobalrandomnumber ile postalanmış değişkeni alır. Ortamdan postglobalrandom ile postalanmış değişkeni alır. Değişkenler Hakkında Daha derin Bilgiler: Değişkenlerin başına ve sonuna istediğinizi ekliyebilirsiniz. mesela yaratılan kullanıcılarının adının Denyo15, Denyo20, Denyo40 gibi aynı formatta olmasını istiyorsanız username bölümüne Denyo%randomnumber100% yazmanız yeticektir. yada 3 harfli random text istiyosanız: %randomletter%%randomletter%%randomletter% Yada 500 ile 600 arasında bir rastgele sayı girdirmek istiyorsanız yazmanız gereken şu : 5%randomnumber10%%randomnumber10% Bu şekilde kafayı kullanıp değişkenlere her şekli vermeniz mümkün. Değişkenleri script adresi yada cookie bölümündede kullanabilirsiniz. Denyo Launch Wizard Kullanımı: Dökümanın başında anlattığımız HTML kodları yada frontpage ile uğraşmak tabi ki çok zaman alıyor bunun için size ayarları otomatik çeken bir teknoloji sunuyoruz. Attack tabında wizard tuşuna basın. mesaj flooodu mu yapmak istiosunuz? girin istediniz siteye bi mesaj atın. Yolla buttonuna bastığınız anda ayarlar yapılmış olarak attack tab penceresine geri döneceksiniz. Encripted content taşıyan bazı forum ve web scriptlerde bu işleri yine onceden anlattığım gibi source code ile kendiniz yapmanız gerekir. Denyo Wizard sadece basit saldırılarda size form ayarları ile uğraşmadan zaman kazandıran bir kolaylık. yani saldırı için bunu kullanmaya mecbur değiliz... Custom StringList Kullanımı: Programda oluşturduğunuz string listleri programın içinde %rndcustomstring1% gibi kullanırsanız listedeki stringlerin rastgele herhangi biri yerine geçecekir. bunu bir foruma yada guestbooka anlamsız yazılar yerine bi sürü anlamlı yazı basmak için kullanabilirsiniz. Dökümanın bu bölümünden sonrası daha komplike saldırılar için hazırlanmıştır. Programa biraz daha aşina olduktan sonra devam etmenizi öneririm. Basit Saldırı Teknikleri... Eğer saldırmak istediğiniz sitenin script definitionu tahribat.com da bulunmuyorsa sizin yaratıp save etmeniz gerekicektir, kafayı çalıştırıp bir sürü saldırı tekniği bulabilirsiniz. Mesela Forget password bölümünden Milyonlarca defa adminin mailine sifresini yollatabilirsiniz, Böylece hem sitesi yavaşlicak hemde son derece hızlı bi şekilde kendi serverindan mail bomba maruz kalacaktır.

6 Fakat amacınız site kitlemekse, sitenin arama motorunu hedef almanızı tavsiye ederim, search olayı sitede yapılabilicek en yawaşlatıcı şeylerden biridir, tabi 1 tek search ile bunu farketmeyiz ama 5000 mesajlık forumda bi karakteri saniyede 50 kere arattığınızda diyil o site... bütün hostu kitleyebilirsiniz... Auto Confirmation Kullanımı: Mail confirmation gerektiren üyelik sistemlerini atlatmak içindir. Üyelik adresiniz olarak %confirming % yazdığınız anda confirmation mailleri direkt olarak Denyo Launcha gelmeye başlar. DL de bunları teker teker onaylar. Mail confirmation tabinda activate şeysine check attığınız anda bu servis çalışmaya başlayacaktır. sisteminizde bir mail server programı yüklü ise yada IIS nin mail serverı aktif ise bu servisi kullanamazsınız. Multi Denyo Launch Attack Kullanımı. Denyo Launchdaki en pro özelliklerden biri, Mesela bir forum var, registration form doldurdunuz mesaj çekiosunuz, ama o da ne? forumun spam koruması var, aynı kullanıcı 5 mesaji arka arkaya atınca 20 dakka mesaj atamıyorsunuz. Đşte Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç durumlarda bile sizi Denyo Launchın birden fazla kopyasının birbiri ile interprocess communication kurması kurtarıyor! Böyle güç durumlarda bile Karizmanızın %100 garantisi olan Tahribat.com - Denyo Launch Programı açık olan kopyaları arasında iletişimi şöyle sağlıyor. üç adet Denyo Launch açıyoruz. birine registration form değerlerini diğerine ise login sayfasındaki değerleri giriyoruz, en sonuncusunada Post New Topic değerlerini dolduruyoruz. Şimdi registration forma saldırdığımız Denyo Launch penceresinde username yazılan yere %postglobalrandomstring1% yazıyoruz, login olunan Denyo Launch Penceresinde ise login username olarak %getglobalrandomstring1% yazıyoruz. aynını post a da yapıyoruz. bu defa registrationa %postglobalrandomstring2% Logine de %getglobalrandomstring2% yazıyoruz. Sonuç, Aktif olan Denyo Launchlar birbiriyle işbirliği yaparak forumda 100lerce kullanici aciyor. bizde 3. ile bombalıyoruz. ve hep farkli userlar mesaj attığı için accountlarımız asla 3-4 mesajdan sonra kitlenmiyo. Hatta ve hatta Forum bide bunun üstüne IPyi kontrol ediyorsa (Ki dünya üzerinde bu kadar güvenliğin bi arada olduğu bi forum olduğunu hiç sanmıyorum) yine dert değil, kendimize bir proxy listesi oluşturup paso değişik IPlerden saydırabiliriz. Bunu Proxy adreslerini bir custom stringliste yükliyerek "Server / IP" bölümüne %rndcustomstring1% gibi yazarak hallediyoruz. Proxy Server Kullanma: IP/Host bölümüne kendi hostunuz yerine proxy server adresini ve portunu girip aşşağıyada script adresini yazarsanız Denyo Launch buranın proxy olduğunu kendi anliycaktır. Custom String Listler proxyler içinde geçerlidir, yani bir custom stringliste birsürü proxy adresi ve portu dizerseniz (proxyipsi:port formatinda) ve IP bölümüne %rndcustomstring2% yazarsanız, eğer proxy adresleriniz geçerliyse her mesajı farklı IPden attırabilirsiniz. böylece size hiçbir koruma sökmez.

7 Script Definition'u test etme: Tek yapmanız gereken test tuşuna basmak, bu tuş size bir tek registration yaratılmasını sağlar, sonra forumun member listesine bakarak istediğiniz gibi bir kullanıcı yaratılmışmı diye bakarsınz. yok işe yaramamışsa büyük ihtimalle sorun girdiğiniz eksik yada yanlış bir form değerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca registration formun HTML kodundaki <input type="hidden" name="key" value="5"> gibi gizli değerler de registrationda rol oynuyor olabilir. bu olay zaten ASP, PHP, PERL gibi dilleri bilenlerin kafasını karıştırmicaktır. hidden inputlar aynen gizli görünmeyen bir editbox gibi çalışır.(hatta oyledir bi anlamda) Bütün bu işlemlerden sonra script definitionunuz sorunsuz çalışıyorsa sizede tek iş save edip bi köşeye koymanız kalıyor. böylece her defasında frontpage falan açıp uğraşmanız gerekmicek. Aynı işlemler guestbookda, Forumun Reply etmek icin olan formundada yapılabilir. Popüler forum scriptleri için hazırladığınız script definitionları adresine bekliyorum. Yeni Özellikler: Denyo Launcha en son eklenen özellikler: Delay Between Each Post : Denyo Launch'ın yolladığı iki form verisi arasındaki milisaniye cinsinden zaman aralığı, Varsayılan değeri 0 dır, siz bu değeri arttırdıkça Denyo daha yavaş çalışacaktır, fakat ardarda mesaj atan kullanıcıları banlayan bazı scriptleri aşmak için bunu yükseltmeniz gerekebilir. Mesela bir site var, bir user dakikada 10 mesajdan fazla atarsa flood olduğunu anlayıp kullanıcıya ban koyuyor, o zaman denyoyu 60/10 = 6 şar saniye aralıklarla çalıştırmak için bu bölüme 6000 yazın (milisaniye cinsinden yazmanız gerekiyor) Böylece script sizi banlamicak, eğer çok yavaş diyorsanız 10 tane kullanıcı hesabı ile giris yapip 10 tane denyo launch çalıştırın, aynı hesaba gelecektir, roket gibi bir saldırı... :) Cookie Viewer : Denyo Launch'ın Attack tabından ulaşabileceğiniz bu faydalı araç ile PCnizdeki cookieleri görebilirsiniz. Saldırılar sırasında cookieler önemli rol oyniyacaktır, Nightmare editiondaki Denyo Wizard sizin için cookie ayarlarını otomatik yapmaktadır. Request Viewer : Diyelim ki bi site için saldırı scriptinizi hazırladınız. bu saldırı scripti ile üye açmayı planlıyorsunuz diyelim. Bunu test etmek için options'dan "Display Server Replys" seçeneğini aktif hale getirip test tuşuna bastığınızda, çıktısını konsol ekranında sağdaki panelde görebilirsiniz. ("Display Server Replys" seçeneğini sadece test amaçlı kullanın, eğer serverdan cevap beklerseniz saldırı çok yavaş ve etkisiz olacaktır. işiniz bittiğinde bu seçeneği kapatmayı unutmayın.) Bu panelden dilerseniz gelen yanıttaki html sayfasının kodunu görebilir yada çift tıklayarak explorer içinde görebilirsiniz. Şimdilik Konu anlatımımız bu kadar, aşşağıda bu bahsettiğim şeylerin ve daha fazlasının yapılmışları var... (oynanmışı yokmu :P anliyana.. )

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

XSS Exploitation via CHEF

XSS Exploitation via CHEF XSS Exploitation via CHEF Evren Yalçın SignalSec Corp. www.signalsec.com GİRİŞ Xss zafiyetlerini exploit ederken genelde Beef(The Browser Exploitation Framework) aracı kullanılmaktadır. Fakat ek araçlar

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

24 Kasım 2011 / Perşembe

24 Kasım 2011 / Perşembe 24 Kasım 2011 / Perşembe Evde yüklemek için ServisPack1 yükleniyor.daha sonra Ajax Kontrol Toolkit i yüklüyoruz. 2008 için 3,5 olanı yüklenecek. Geçen hafta nasıl yükleneceği anlatıldı. TextBox1 ve ToolkitScriptManager

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız.

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız. AUTOCAD STUDENT ÜYELİK İŞLEMLERİ VE KURULUMU Aşağıdaki doküman Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, doküman Autocad2010-2014 Öğrenci(Student)Versiyonu kurulumu

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI - II

İNTERNET PROGRAMCILIĞI - II 0 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 PHP İle Web Programlamaya Giriş 1 Bölüm 2 PHP Kodlama Standartları 5 Bölüm 3 PHP Değişken Kullanımı 17 Bölüm 4 IF Yapısı 32 Bölüm 5 Döngüler ve Diziler 64 1 BÖLÜM 1 PHP İLE WEB PROGRAMLAMAYA

Detaylı

Tek dosyalı projeler (siteler) üretmek

Tek dosyalı projeler (siteler) üretmek Tek dosyalı projeler (siteler) üretmek 18 Şubat Pazartesi 08 PHP ve Pear Dökümanları http://mfyz.com/tek-dosyali-projeler-siteler-uretmek Bazen yazdığınız/yazacağınız modül/sayfa/proje çok işlem ve bölüm

Detaylı

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır.

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır. WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com Merhabalar, Çözümpark.com adresinde bir kullanıcı ASP ve PHP yi aynı sunucu üzerinde

Detaylı

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma 29,30 Eylül 2011 ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma ASP.NET sitesi oluşturmak için File menüsündeki, New açılır listesindeki, Web Site komutuna tıklıyoruz Açılan pencereden C# içindeki ASP.NET Web Site

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

1. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr

1. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr 1. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II Öğr.Gör. Hakan YILMAZ hakanyilmaz@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve AraştırmaMerkezi 2 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1 ASP NEDİR?...

Detaylı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 11-14 May. 2014 Form Form İşlemleri Tarayıcıdan bilgi alarak işlem gerçekleştirme FORM elemanları

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği Merhabalar. Bu makalemizde, Acunetix firması tarafından web uygulama güvenliği ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için hazırlanmış olan Web Site Defender ı

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR.

MERHABA ARKADAŞLAR. MERHABA ARKADAŞLAR www.beonplanet.com www.beonpush.com BEONPUSH tan paket almak ve kazançlarımızı çekebilmemiz için, Payza yada Payeer e kayıt olmamız gerekiyor, şimdi size bu Videoda Payeer e nasıl kayıt

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti Bu sayfaları okuduğunuza göre bir şekilde bilgisayarlar ve bilgisayar ağlarıyla ilişkiniz olduğunu biliyorum. Ancak yine de en başta niçin bilgisayar ağı kullanıyoruz sorusunun cevabını vermekle işe başlayabiliriz.

Detaylı

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU www.theprojectumbrella.com Yukarıdaki linki web tarayıcınızın adres çubuğuna veya google adres çubuğuna yazdığınız taktirde sizi web sayfamıza yönlendirecektir.

Detaylı

3CX Phonesystem Türkçe Anonsları Windows ve Linux İşletim Sistemlerinde Aktif Etme

3CX Phonesystem Türkçe Anonsları Windows ve Linux İşletim Sistemlerinde Aktif Etme 3CX Phonesystem Türkçe Anonsları Windows ve Linux İşletim Sistemlerinde Aktif Etme Windows: 1. Adım: Not: Versiyon 12.5, 14 ve 15 için aynı menü yolunda ancak görsellik farkı bulunmaktadır. V15 için: 3CX

Detaylı

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu 2011

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu  2011 MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu www.myenglishlab.com 2011 Kayıt işlemine başlamak için sayfada yer alan Register butonuna tıklayınız. Satın aldığınız ürünümüzün yanında bulunan Register / Login butonuna

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı

BÖLÜM 23 TD 200... F8 F4 SHIFT ESC ENTER M1.7 M1.6 M1.5 M1.4 M1.3 M1.2 M1.1 M1.0 F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1. Shift + F1

BÖLÜM 23 TD 200... F8 F4 SHIFT ESC ENTER M1.7 M1.6 M1.5 M1.4 M1.3 M1.2 M1.1 M1.0 F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1. Shift + F1 BÖLÜM 23 231 -TD 200 ( OPERATÖR PANEL) KULLANIMI TD 200 operatör paneli; PLC' ye mesaj göndermek, PLC' de daha önce yüklenmiş olan mesajları almak, analog işlemli projelerde ısı, nem, gaz, ışık gibi değerleri

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak

MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak MacOSX'de Mail.app (Apple Mail) istemcisinde html imza ayarlamak 3 Temmuz Cuma 09 *nix ve MacOSX Dökümanları http://mfyz.com/macosxde-mailapp-apple-mail-istemcisinde-html-imza-ayarlamak Neden HTML İmza

Detaylı

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi

Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Samsun Çocuk Hizmetleri İ l Koordinasyon Sekretarya Birimi Veri Giriş Sistemi Klavuzu Amaç Veri Giriş Sistemi, koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının takibinde ve uygulamasında ilgili kurumları daha

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

Arama motoru: kuş gribinin etkileri

Arama motoru: kuş gribinin etkileri Arama motoru: Bünyesinde milyonlarca internet sayfasına ve adresine (URL) dair ipuçları ve bu sayfaların barındırdığı anahtar kelimelere sahip olan, aradığımız konuda kolayca bilgi sahibi olmak için kullandığımız

Detaylı

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar 2011 FortiGate (Terminal Server) [Bu dökümanda Terminal Server üzerinden internete çıkan kullanıcılara, kullanıcı bazında kural ve UTM işlemlerinin nasıl uygulandığı anlatılmıştır.] v400-build0328-rev.01

Detaylı

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar VMware 1999 yılında kurulumuş bir şirket ve ilk ürünü hepimizin de bildiği VMware Workstation'dır. Bu ürün PC lerimize kurduğumuz ve Windows ile aynı zamanda diğer

Detaylı

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. İşte E-posta yada diğer adıyla E-Mail bu haberleşme işlevini

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

8. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr

8. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr 8. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II Öğr.Gör. Hakan YILMAZ hakanyilmaz@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler QUERYSTRING KOLEKSIYONU... 3 FORM

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ Batman Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

1-WORKNC KURULUM. 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin.

1-WORKNC KURULUM. 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin. 1-WORKNC KURULUM 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin. 3. WorkNC kurulumu seçili olacak şekilde Next i seçin. 4. I accept the agreement seçineği

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

Web sayfalarında en önemli bir konu halini alan bilgi girişi ve bunların kontrollerini yapan kontrollerdir (Şekil 3.1). Şekil 3.1

Web sayfalarında en önemli bir konu halini alan bilgi girişi ve bunların kontrollerini yapan kontrollerdir (Şekil 3.1). Şekil 3.1 VALIDATION KONTROLLER 26 Web sayfalarında en önemli bir konu halini alan bilgi girişi ve bunların kontrollerini yapan kontrollerdir (Şekil 3.1). Şekil 3.1 Kullanıcıların hatasız ve eksiksiz olarak formların

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING)

SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING) SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING) Merhaba arkadaşlar. Samurai Framework ile Temel Hacking makale serisinin ikinci kısmını bu ve devamında ki makalelerimizde inceleyeceğiz. Bu makalemizde temel

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 3. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 3. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 3. Aşama Bölüm 1:Notebook dosyası içerisinde bağlantılar kurma Bu konuyu bir örnek üzerinde inceleyebiliriz. Üç sayfalık bir soru cevap dosyası hazırlayalım. Mesela birinci

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR syf. 1 2015 Alia RİOR. Tüm hakları saklıdır. Bu ekitap, Alia RİOR (yazar) tarafından publitory.com da yaratılmış ve yazarın kendisi tarafından Creative Commons Attribution-NonCommercial- NoDerivs CC BY-NC-ND

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır?

Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır? Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır? Not : Yazdıklarım tamamen öğretim amaçlıdır. Yaşanacak her türlü sıkıntının sorumlusu uygulayan kişidir. Sorumluluk

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap ÖNEMLİ : 1. Öğrencilerin Sigorta İşe Giriş Bildirgeleri,

Detaylı

Blogger bunu uyguluyor!

Blogger bunu uyguluyor! Giriş Merhaba backlinkagi.com projemizin ilk adımını atmış bulunmaktasınız. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sizlere bu projenin nasıl geliştiğini ve neye dayanarak oluşturulduğunu anlatacağım.

Detaylı

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil İçindekiler 1. Sisteme giriş... 2 2. Kullanıcı girişi... 3 2.1. Giriş adresi... 3 2.2. Yeni şifre alma... 5 3. Dersleri

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN ABONELİK MERKEZİNE GİRİN Autodesk Abonelik Merkezi şifre ile korunan bir web sitesidir. Yükseltmeleri ve kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini hazır olur olmaz buradan indirebilirsiniz. Ürün Geliştirmeleri-

Detaylı

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim Domain'e katılma işine girişmeden önce ağ bağlantılarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız. DHCP server'dan alınan veya elle girilmiş bir IP adresiyle çalışıyor olmalısınız. Not Windows XP Home

Detaylı

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005 Kaynak Kodlardan Derleme Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 26 Mart 2005 Turquaz Muhasebe, Kaynak Kodları Derleme Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

ÜNİBİLGİ 20. Journal Alerts:

ÜNİBİLGİ 20. Journal Alerts: ÜNİBİLGİ 20 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Nisan 2003 Sayı:20 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanı EBSCOhost tarama ara yüzüne yeni özellikler eklediğini

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

CSRF (XSRF, Cross Site Request Forgery Cross Site Reference Forgery ) Nedir? Nasıl Kullanılır? ve Nasıl Korunulur?

CSRF (XSRF, Cross Site Request Forgery Cross Site Reference Forgery ) Nedir? Nasıl Kullanılır? ve Nasıl Korunulur? CSRF (XSRF, Cross Site Request Forgery Cross Site Reference Forgery ) Nedir? Nasıl Kullanılır? ve Nasıl Korunulur? CSRF (XSRF, Cross Site Request Forgery Cross Site Reference Forgery ) Nedir? Başlamadan

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

ASP.NET TEMELLERİ. Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

ASP.NET TEMELLERİ. Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ASP.NET TEMELLERİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu İnternet Nasıl Çalışır? Sunucu istemci modeline göre çalışır. Fiziksel olarak bu sistem genelde isteği yapan

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. KahootileQuizOluşturma Uygulamaweb,iOSveAndroidplatformlarındasorunsuzbirşekildeçalışmaktadır. Kahoot öğrencilerinize basit bir şekilde quizler, anketlerhazırlayabileceğinizöğretmenleriçintasarlanmış bir

Detaylı

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Öncelikle belirtmeliyim ki bu program bilgisayarınıza herhangi bir virüs, spy benzeri programcık kurmaz. Tamamen bedavadır. Daha pek çok amaçla kullanılabilir

Detaylı

ACCESS DERS 2. 1. Tablolarda Düzenleme

ACCESS DERS 2. 1. Tablolarda Düzenleme ACCESS DERS 2 1. Tablolarda Düzenleme Geçen notlarda en durumda Musteri, iller ve ilçeler isminde 3 tane tablomuz olmuştu. Şimdi bu tablolar üzerinde düzenlemeler yapacağız. İlk düzenlemeyi tablo ve tablo

Detaylı

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma Poly Pad C504 Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma PolyPad C504 model tabletinizi ilk açtığınızda karşınıza çıkacak ekran görüntüsü yukarıdaki gibi olacaktır. Sistem ilk defa açıldığı için yapmanız gereken

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 Yönetici olarak AntiKor a girmek için SshClient veya Putty programı kullanılır. IP olarak kurum içinden

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

Web Formlar ve Sayfalar Arasında Bilgi Gönderme. BATML İnternet Programcılığı 1

Web Formlar ve Sayfalar Arasında Bilgi Gönderme. BATML İnternet Programcılığı 1 Web Formlar ve Sayfalar Arasında Bilgi Gönderme BATML İnternet Programcılığı 1 Bazı web sitelerinde sayfalar arasında bilgi veya değişken göndermek gerekebilir. Gönderilen bu bilgi kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

7. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr

7. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II. Öğr.Gör. Hakan YILMAZ. hakanyilmaz@karabuk.edu.tr 7. HAFTA KBT204 İNTERNET PROGRAMCILIĞI II Öğr.Gör. Hakan YILMAZ hakanyilmaz@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler 2.13 TARİH VE SAAT... 3 3. VERİ

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 S a y f a 4 S a y f a 5 S a y f a 6 S a y f a 7 şeklini alır. Bu durumda kullanıcı yasaklı konumdadır.

Detaylı

Data Link Katmanı olarak adlandırılır. Fiziksel adresleme bu katmanda yapılır.

Data Link Katmanı olarak adlandırılır. Fiziksel adresleme bu katmanda yapılır. Subterfuge ile Middle Attack Man in The Man in the middle saldırıları, saldırganın hedefindeki bilgisayarla diğer bilgisayar veya bilgisayarların ağdaki tüm veri trafiğini kendi üzerine alması yoluyla

Detaylı

(PWS) gelmektedir. Ancak. Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz.

(PWS) gelmektedir. Ancak. Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz. Windows98 ile beraber "Personal Web-Server 4.0" (PWS) gelmektedir. Ancak Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz. PWS ile bilgisayarınızı

Detaylı

ADF Transfer Kılavuzu

ADF Transfer Kılavuzu ADF Transfer Kılavuzu Writen By Agony PC'yi AMIGA'ya BAĞLAMAK Amiga emülatörünün çıkmasından bu yana herkesin aklında olan bir konu vardır: İnternette ki.adf uzantılı (ya da.adz.gz.dmz.) dosyaları PC ve

Detaylı

SparkleShare. Çağrı Emer. Ekim, 2011

SparkleShare. Çağrı Emer. Ekim, 2011 SparkleShare Çağrı Emer Ekim, 2011 İçindekiler 1 Giriş.................................................... 2 2 GitHub ile Kurulum............................................ 5 3 Kendi Sunucumuza Kurulum.......................................

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Table of Contents Başlamadan Önce Okuyunuz:... 2 Yedekleme:... 2 Kişilerin yedeklenmesi:... 2 Mail Hesaplarının Kurulumu:... 3 Almanya Hesabımı Kurulumu:... 3 Tuv-

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

C# Programlama Dili. İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler

C# Programlama Dili. İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler C# Programlama Dili İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler 1 İlk Programımız Bu program konsol ekranına Merhaba dünya! yazıp kapanır. Programı geçen derste anlatıldığı gibi derleyin, sonra

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Birinci Bölüm Microsoft FrontPage 2003 i Yeni Web Sitesi Oluşturmak 2 Dosyanın Kaydedilmesi

Detaylı