2. Tanımlar İşbu yönergede kullanılacak tanımlar aşağıda yanlarında belirtilmiş olan anlamlan içermektedirler:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. Tanımlar İşbu yönergede kullanılacak tanımlar aşağıda yanlarında belirtilmiş olan anlamlan içermektedirler:"

Transkript

1 BİLİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIM POLİTİKASI 1. Amaç İşbu yönergenin amacı, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (bundan sonra ÜNİVERSİTE olarak anılacaktır) çalışanlarının ve stajyer, danışman, müteahhit ve benzeri sıfatlarla ÜNİVERSİTE işyerlerinde ve/veya bu işyerlerinin dışında ancak ÜNİVERSİTE 'a ait bilişim sistemlerini kullanarak çalışan kişilerin bu sistemleri kullanırken uyacakları esasları tanımlamaktır. 2. Tanımlar İşbu yönergede kullanılacak tanımlar aşağıda yanlarında belirtilmiş olan anlamlan içermektedirler: Kullanıcı: ÜNİVERSİTE çalışanı olarak veya stajyer, danışman, müteahhit ve benzeri sıfatlarla ÜNİVERSİTE işyerlerinde ve/veya bu işyerlerinin dışında ancak ÜNİVERSİTE 'a ait bilişim sistemlerini kullanarak çalışan kişileri, Yönetici: ÜNİVERSİTE çalışanı olan ve kullanıcının idari amiri konumunda olup kullanıcının çalışma şartlarını denetleme ve düzenleme yetkisine sahip kişiyi, Yönetim: ÜNİVERSİTE üst yönetimini ifade eder. Bilişim sistemi: Teknolojinin her türlü aracını kullanarak oluşturulmuş, maddi veya gayri maddi her türlü araç, gereç, yazılım, donanım, makine, kart, şifre, pin, ve benzerlerini ifade eder. Bunlarla sınırlanmış olmamak kaydıyla özellikle masa üstü ve taşınabilir bilgisayarlar, el bilgisayarları, cep telefonları, sabit telefonlar, faks, tarayıcı gibi araçlar, her türlü yazılım, internet, intranet veya extranet gibi kapalı veya açık ağlar ve bunlara erişen cihazlar, güvenlik kontrol sistemleri, giriş kart veya şifreleri, gsm hatları veya 3g modemler ve benzerleri özellikle bu yönergenin kapsamındadır. Ancak, teknolojinin sürekli olarak ilerlemesi göz önüne alındığında ileride ÜNİVERSİTE sistemine dahil olabilecek her türlü teknik donanım, yazılım, altyapı ve hizmetin de bu yönerge kapsamına dahil olacağı kabul edilmelidir. Kullanıcı tanımlama araçları terimi, kişinin kurumin ve/veya işbu taahhütnamede tanımlanan işler ve projeler kapsamında kurum öğrencileri, iş ortakları, bağlı kurumler ve benzeri üçüncü kişilerin işyerlerine, iş araç ve gereçlerine, iletişim ağlarına, kurum içi bilişim sistemlerine kendilerini tanıtmak için kullandıkları anahtar, parola, kullanıcı adı, gsm numarası, dahili telefon kodu, kurume giriş ve çıkış için kullanılan kart ve benzer araçlar ve benzeri kişiye özel tanımlayıcı nümerik ve/veya alfanumerik karakterler dizilerini, kartları, anahtarları ifade eder.

2 3. Bilişim sistemlerinin kullanılması konusunda genel kurallar Aşağıda madde 4 altında bazı bilişim sistemlerinin ne şekilde kullanılmasının gerektiği belirtilmiştir. Bu tanımlar sınırlayıcı değil örnekleyici olup burada sayılmış olsun veya olmasın tüm bilişim sistemlerinin kullanımında aşağıdaki kurallara mutlaka uyulacaktır: 1. Bilişim sistemleri öncelikli olarak ÜNİVERSİTE 'un işlerinin yürütülmesi amacıyla kullanılacaktır. 2. Bilişim sistemleri mutlaka amacına uygun olarak kullanılacaktır. 3. Bilişim sistemleri kurum içerisinde sadece kullanmaya yetkili kişilerce kullanılacak, aksi yöneticiler tarafından açıkça belirtilmediği sürece öğrenci, misafir, ziyaretçi ve diğer kişilere ve kurum çalışanı da olsa yönetimce kullanma izni verilmeyen kişilere teslim edilmeyecektir. 4. Bilişim sistemlerinin kullanılması sırasında ilgili sisteme zarar verilmemesi, sistemin ve entegre çalıştığı diğer sistemlerin en üst verimlilikte ve kesintisiz şekilde çalışması için en üst seviyede dikkat ve özen gösterilecektir. 5. Bilişim sistemleri ile ilgili bir sorun yaşandığında veya işbu yönergeye aykırı herhangi bir davranış öğrenildiğinde derhal yönetime veya yöneticiye bildirilmelidir. 6. Yöneticiler idareleri altında çalışan kişilerin bilişim sistemlerini işbu yönergeye uygun şekilde kullanmalarından sorumludurlar. 7. Bilişim sistemleri yürürlükteki mevzuata uygun olarak kullanılacaktır. Bu maddeye uyulmaması nedeni ile ÜNİVERSİTE 'un herhangi bir tazminat ödemek zorunda kalması durumunda ÜNİVERSİTE bu bedel için kullanıcıya rucu etme hakkını saklı tutar. 8. Bilişim sistemlerini yürürlükteki mevzuata veya işbu yönergeye uygun olarak kullanmayan kullanıcıya, ihlalinin derecesine ve tekrarlayıp tekrarlamamasına göre, uyarı, kınama veya işten çıkarma cezası verilecektir. 9. ÜNİVERSİTE 'un işleri dolayısı ile öğrenci, iş ortağı, bayi vb. üçüncü kişilerin bilişim sistemlerini kullanmak zorunda olan kullanıcılar, öncelikle bu kişilerin bilişim sistemi politikalarını araştırıp öğrenerek bunlara uymakla yükümlüdürler. Bunun mümkün olmadığı durumlarda kullanıcılar üçüncü şahısların bilişim sistemlerini de işbu sözleşmede genel hükümlerinde belirtilen şartlara uygun, iyiniyet ve dürüstlük kuralları çerçevesinde kullanacaklardır. 10. Özet olarak, kullanıcı tüm bilişim sistemlerini iyiniyet ve dürüstlük kuralları çerçevesinde kullanmakla yükümlüdür.

3 4. Bazı bilişim sistemlerinin kullanılmasına özel kurallar a. İnternet kullanımı: ÜNİVERSİTE kullanıcılara internet erişimi sağlamaktadır. Bu nedenle ÜNİVERSİTE 5651 sayılı yasa gereği "ticari olmayan toplu kullanım sağlayıcı" ve "erişim sağlayıcı" konumundadır. Bu nedenle öncelikle internet erişim hizmetlerine ilişkin, kaynak ve hedef adresleri, zaman, süre ve benzeri trafik bilgilerini altı aydan az olmamak üzere saklamakla yükümlüdür. Bu yasal zorunluluk nedeni ile kullanıcıların internet erişimleri izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Kullanıcı interneti bu hususu bilerek kullanmakta ve bu nedenle herhangi bir hak kaybının olmadığını kabul etmektedir. Kullanıcı interneti öncelikle ÜNİVERSİTE 'un işlerinin yürütülmesi amacı ile kullanacaktır. Bunun yanında, olağan dinlenme süreleri aşılmamak koşulu ile kişisel ihtiyaçlarını karşılamak, bilgi ve tecrübesini arttırmak ve dinlenmek amacıyla da internet kullanılabilecektir. Ancak, bu kullanım hiçbir şekilde olağan sınırların dışına çıkarak mesai saatlerinin iş dışı faaliyetlerle geçirilmesi seviyesine çıkmayacak ve resmi makamlarca tespit edilmiş ve yasaklanmış olsun olmasın hiçbir yasa dışı siteye veya iş arkadaşlarının rahatsızlığına sebep olacak müzikli, sesli, müstehcen veya şiddet içerikli sitelere ve benzerlerine girilmeyecektir. İnternet ve diğer ağ güvenlik ayarları yönetimin ve yöneticilerin bilgisi ve onayı dışında hiçbir şekilde değiştirilmeyecek ve bunları devre dışı bırakmaya yönelik hiçbir faaliyette bulunulmayacaktır. Internet ortamında yapılan her türlü alış - veriş ve bankacılık gibi kişisel bilgilerin kullanıldığı işlemlerden doğacak zararların sorumluluğu kullanıcıya ait olacaktır.kullanıcılar internet üzerinden görevleri ile ilgisi bulunmayan, internet trafiğini kısıtlayabilecek veya zarar verebilecek online olarak yaın yapan televizyon,radyo,film indirme siteleri ve sistemleri, oyun vb. İçerikli yayınları kullanamazlar. Sistemlerin ve ağ üzerinde çalışan tüm aktif cihazların güvenliği için sohbet amaçlı ( chat) programlar kullanılmayacaktır. Kurumda yer alan bilgisayarlar ile hizmet binalarımızın çevresindeki firmalarda yer alan kablosuz ağ ortamından istifade edilerek,internete erişim de dahil olmak üzere o kuruluşa ait kaynakların kullanılması yasal olmadığı gibi kurumsal bilgi güvenliğimiz açısından da sakıncalıdır.bu sebeple kablosuz iletişim kullanarak başka kuruluşlar üzerinden internete çıkış kesinlikle yapılmayacaktır.bunun tersi durumu da göz önünde bulundurularak ÜNİVERSİTE 'a ait kablosuz ağ erişim bilgilerinin çevre kişi ve kuruluşlarla paylaşılması kesinlikle yapılmayacaktır.

4 b. e-posta kullanımı Kullanıcılar, ÜNİVERSİTE tarafından tahsis edilmiş olmayan kişisel e-postalarına yukarıda internet kullanımı başlığı altında belirtilen kurallar çerçevesinde ÜNİVERSİTE bilişim sistemlerini kullanarak erişebileceklerdir. Bu hizmetlerin kullanılması sırasında yukarıda genel şartlar başlığı altında belirtilen hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanıcıya ÜNİVERSİTE tarafından verilmiş olan e-posta adresleri ÜNİVERSİTE 'un işlerinin yapılması ile bağlantılı konular dışında hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Bu e-postalar kullanıcıya ÜNİVERSİTE 'un işlerini yürütmesi amacıyla verilmiş olduğundan ÜNİVERSİTE bu e-postaları denetleme, izleme, okuma ve yedekleme hakkına sahip olduğu gibi, istediği takdirde ilgili hesabı kapatma veya değiştirme hakkını da saklı tutar. Kullanıcı ÜNİVERSİTE tarafından verilmiş olan e-postaları bu hususu bilerek kullanmakta olduğunu ve bu nedenle herhangi bir hak kaybının olmadığını kabul etmektedir. Kullanıcı hesabını ticari ve kar amaçlı kullanamaz.çok sayıda kullanıcıya reklam,tanıtım,duyuru ve benzeri amaçla e-posta gönderemez ve zincir e-posta,sahte e-posta ve benzeri zararlı e- postalara yanıt yazamaz. c. Sosyal Medya Kullanımı Sosyal medyada, internet ortamında, kişilerle yüzyüze bulunulduğum ortamlarda vb. sosyal ortamlarda iş ile ilgili olmayan ve çalıştığım yerin belirtilmesi zorunlu olmayan durumlarda hiçbir şekilde ÜNİVERSİTE adını, markasını, ürünlerini ve isimlerini veya kurumla bağlantılı olarak kamu tarafından bilinen herhangi bir işaret veya kelimeyi kullanmamayı kabul ve taahhüt ederim. Kurum isminin belirtilmesi zorunlu olan her türlü ortamda yalnızca iş ile ilgili beyan ve paylaşımlarda bulunacağımı; politik, dil, din, ırk ve benzeri ayrımcılıklar içeren özetle özel hayata ve kişisel görüşlere ilişkin herhangi bir paylaşımda bulunmayacağımı, görüş bildirmeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim. d. Bilgisayarlar, cep telefonları, sabit ve taşınabilir benzeri cihazların kullanımı Kullanıcı ÜNİVERSİTE tarafından kendisine sağlanmış olan masa üstü ve dizüstü bilgisayar, tablet PC, el bilgisayarı,giyilebilir teknoloji ürünleri(google glass,akıllı saatler vs.) ve benzeri her türlü aracı, öncelikle ve özellikle ÜNİVERSİTE 'un işlerini yürütme amacıyla kullanmalıdır. Bu cihazlar seri numarası, IMEI numarası ve benzeri ayırt edici unsurlarla tanımlanarak kullanıcıya teslim edildikleri andan itibaren kullanıcının sorumluluğu altında olacaklardır. Kullanıcı bu cihazları yukarıda genel kullanım koşullarında belirtilmiş olduğu şekilde kullanmayı kabul ve taahhüt eder.

5 Kullanıcı özellikle bu cihazlara yönetimin veya yöneticisinin bilgi ve onayı dışında müdahalede bulunmayacak, yazılım, program veya işletim sistemi yüklemeyecek, donanıma müdahale etmeyecek ve bu cihazları kendileri dışında kişilerin kullanımına bırakmayacaklardır. e. Telefon hatlarının kullanımı ÜNİVERSİTE farklı kullanıcılara işlerini yürütmek için kullanmak üzere sabit hatlar ve/veya gsm hatları ve/veya farklı teknolojiler ile iletişim sağlanmasına yönelik iletişim ortamları sunmaktadır. Bu iletişim araçlarının kullanılmasında yukarıda genel kullanım koşullarında belirtilmiş olan hususlara uyulacaktır. fl Yazılım ve donanımların kullanımı ÜNİVERSİTE tarafından kullanıcıların işlerini yürütmek için kullanmaları amacıyla sunulmuş olan yazılımlar sadece tahsis amaçlan için ve yönetim ve yöneticilerce belirtilen şekilde kullanılacaktır. Yazılımlar hiçbir şekilde yönetim tarafından belirtilen sayıda bilgisayardan fazlasına yüklenmeyecek, yazılımlara ilişkin lisans anahtarları, şifreler, kullanıcı adları ve benzeri kullanım hakkı sağlayan araçlar hiçbir şekilde ÜNİVERSİTE çalışma alanlarının dışına çıkarılmayacak ve yazılımlar hiçbir şekilde yönetimin bilgisi ve izni dışında kopyalanmayacaktır. Kullanıcıların ihtiyaç duyacakları yazılımlar ÜNİVERSİTE 'a bildirilecektir. Yazılımların tedariki,kurulması ve kaldırılması ÜNİVERSİTE tarafından gerçekleştirilecektir. Kurumsal ağımızda (intranet) yer alan tüm aktif cihazlara (bilgisayar, yazıcı,tarayıcı vb.) ÜNİVERSİTE 'un bilgisi dışında yetkisiz kişiler tarafından herhangi bir değişiklik (ekran kartı - network kartı sökülmesi,tv kartı takılması vb.) yapilmayacaktir.network ağına ÜNİVERSİTE tarafından yazılı onay alınmayan cihazlarla bağlanılmayacaktır. Bilgisayar, yazıcı, tarayıcı vb. Aktif cihazlar sürekli enerji tükettiklerinden, mesai bitimlerinde zorunlu haller dışında açık tutulmayacaktır. Bildirim yapılmadan açık bırakılan cihazlar kapatılacaktır. g. Kullanıcı tanımlama araçlarının kullanımı Şifreler, kullanıcı adları, pin kodlan, parolalar, anahtar ve donglelar (güvenlik amacıyla bilgisayara takılarak kullanılan donanım kilit) kartlar ve benzerleri sadece yönetim veya yöneticilerce teslim edilmiş olduklan kişilerce kullanılacaklardır. Bu kişiler yazılı olarak teslim almış oldukları bu araçlann en uygun şekilde korunmasından sorumludurlar. Kullanıcılar kendi kullanıcı tanımlama araçlan kullanılarak yapılmış işlemlerden dolayı tam sorumlu olacaklardır. Bu sorumluluk kullanıcı tanımlama aracının kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engellemeye yönelik tüm tedbirlerin alınmasını da gerektirir. Bu nedenle kullanıcı kullanıcı tanımlama aracı ile yapılan hukuka aykırı ve/veya zarara yol açan eylemden doğrudan sorumludur.

6 Kullanıcı tanımlama araçları hiçbir şekilde paylaşılmayacak, ifşa edilmeyecek veya çoğaltılmayacaktır. Bu araçların çoğaltılmış veya başkalarınca öğrenilmiş olduğu şüphesi durumunda bu durum derhal yönetime veya yöneticilere bildirilecek ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. İşyerine girişte kullanılacak olan kimlik kartı, parmak izin okuma vb. kimlik tanımlama sistemleri hiçbir şekilde kullanılmadan geçilmemeli, mesai başlangıcı ve gün sonu ve ara dinlenmelerinde ve diğer giriş ve çıkışlarda bu sistemler mutlaka kullanılmalıdır. Bu sistemlerin verileri özellikle işe giriş saati, ara dinlenme saatleri ve fazla mesai konularında kesin delil teşkil edecektir. h. ÜNİVERSİTE tarafından sağlanan hizmetler ve veritabanlarının kullanımı ÜNİVERSİTE tarafından işlerin yürütülmesi için kullanıcıların kullanımına açılmış olan dahili veya üçüncü şahıslarca oluşturulmuş veritabanları, dışarıdan alınan veya kurumçe sunulan hizmetler ve benzeri imkanlar sadece ÜNİVERSİTE 'un işlerinin yürütülmesi için gerekli olduğu ölçüde ve şekilde kullanılacaktır. Bu hizmetler ve veritabanları bunlarla sınırlı olmamak kaydı ile ve örnek olarak sunucu hizmetleri, erişim hizmetleri, on -line olarak sunulan ücretli veya ücretsiz hizmetler, ÜNİVERSİTE 'un oluşturmuş olduğu veya kullanım hakkı sahibi olduğu veritabanları ve bilgi havuzları ve benzerleridir. Kullanıcı bu hizmetlere ve veritabanlarına ulaşmak için gereken kullanıcı adı, parola, şifre, ip, ve benzeri araçları ve bu hizmetleri kurum çalışanı olduğu halde bunları kullanma yetkisine sahip olmayanlar da dahil olmak üzere kimseye açıklamayacak, kimsenin kullanımına sunmayacak ve kendisi de ÜNİVERSİTE 'un işlerinin yürütülmesi dışındaki amaçlarla kullanmayacaktır. i. Kullanıcı hesapları ÜNİVERSİTE merkez ofis içerisinde yer alan bilgisayarlar açılırken "Ağ Yönetim Platformu'nda ilgili personel için tanımlanmış "kullanıcı adı" (user name) ve "şifre" ( password) kullanılmalıdır.kullanıcı adı ve şifresi olmayan personeller sistemlere giriş yapamaz. Gizlilik ve güvenlik gerekçesi için şifrelerin en az (5) karakter olması ve mümkün oldukça harf ve karakterlerin birleşiminden (örn:isim_76!) oluşturulmalıdır.sisteme girişte kullanılan "kullanıcı adı" ve "şifre" bilgileri kullanıcının sistem haklan için olup,özel nitelikler taşımaktadır.bu sebeple şifre bilgileri başka hiçbir personel ile paylaşamayacaktır. Şifresi deşifre olan personel en kısa sürede şifresini değiştirmeli ya da ÜNİVERSİTE 'dan yeni bir şifre istemelidir.üniversite 'dan ayrılan (emeklilik,fesih,transfer vb.) personelle ilgili bilgiler ÜNİVERSİTE tarafından bloke edilecektir. Bilgisayarlarda yer alan tüm bilgilerden o bilgisayarı kendi kullanıcı şifresi ile açan personel ile daha önce açan diğer kullanıcılar ; ortak kullanıma tahsis edilen bilgisayarlarda, bilgisayarın tüm

7 BİLİŞİM Yayın Tarihi: yetkili kullanıcıları ortak sorumludur.kullanıcılar mutlaka belirli aralıklarla bilgilerinin ve çalışmalarının yedeğini almalıdır.kullanıcıların bilgilerinin yanlışlıkla silinmesinden,donanım arızasından veya zararlı programlar nedeniyle bilgi kaybına uğramasından doğacak sorumluluk kullanıcıya aittir. 5. Kabul ve yürürlük İşbu bilişim sistemleri kullanım yönergesi tarafıma ÜNİVERSİTE tarafından iletilmiş olup okudum, anladım ve kendi özgür irademle kabul ettim. Bu yönergenin iş sözleşmemin bir parçası olduğunu biliyor ve kabul ediyorum. Buna bağlı olarak bu yönergede yer alan kurallara uymamamın ihlalimin derecesi ve tekrar edilmiş olup olmamasına bağlı olarak kınama, ihtar veya işten çıkarma cezası ile cezalandırabileceğini biliyorum. Bu yönerge kapsamında ve buna ek olarak teslim formu ile almış olduğum bilişim sistemlerinden ve form olmasa dahi fiilen kullanmakta olduğum veya kullanma hakkım olmadığı halde kullanmış olduğum bilişim sistemlerini bu yönergeye, dürüstlük ve iyi niyet kurallarına aykırı olarak kullanmamın yol açabileceği tüm zararları tazmin etmeyi kabul ve taahhüt ediyorum. ÇALIŞAN AD-SOYAD İŞVEREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih: Tarih: İmza: İmza:

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ KULLANIM YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ KULLANIM YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Bakanlığımız bilgi işlem sistemlerinden en verimli şekilde yararlanmak, bilgi

Detaylı

Belge Sorumlusu. Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver

Belge Sorumlusu. Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver POLĐTĐKA BT Olanaklarını Kullanma (Öğrenciler) Politika No. Sürüm No. Belge Sahibi Belge Sorumlusu Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver 07.08.2008 Güncelleme Tarihi Amaç Bu belge, Özyeğin

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu Dök. No: AUZEF-FR-2.5-01 Yayın Tarihi: 30.06.2014 Rev.No: 00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İşbu taahhütname İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bilişim Hizmetleri (Bundan sonra İÜ AUZEF" olarak

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR İşbu sözleşme ve eki Gizlilik Politikası ndan oluşan işbu MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ ("KULLANICI

MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR İşbu sözleşme ve eki Gizlilik Politikası ndan oluşan işbu MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ (KULLANICI MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR İşbu sözleşme ve eki Gizlilik Politikası ndan oluşan işbu MOBİKASABA KULLANICI SÖZLEŞMESİ ("KULLANICI SÖZLEŞMESİ"), KASABA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ TİC A.Ş. ("MOBİKASABA")

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, Yaşar Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü içerisinde yer alan Kuluçka Merkezi içinde yer almaya hak kazanan.

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002 Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Koç Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir. 2. KAPSAM Bu politika, tüm Koç Üniversitesi

Detaylı

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) BLACKBERRY 9220 KAMPANYASI ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

Akbank Direkt Kart Kullanım Sözleşmesi

Akbank Direkt Kart Kullanım Sözleşmesi Akbank Direkt Kart Kullanım Sözleşmesi MADDE:1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İşbu sözleşme, AKBANK T.A.Ş'ye (Bundan böyle kısaca "BANKA" olarak anılacaktır) BANKA nın ÖZGÜR BANKACILIK KANALLARI NDAN giriş yaparak

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Bilgi Güvenliği Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikası Sürüm No: 4.0 Yayın Tarihi:11.05.2014 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu

Detaylı

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır.

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. BİLGİ YÖNETİMİ Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. o Yazılım-donanım destek birimi 24 saat kesintisiz hizmet sunmalı, o Yazılım-donanım destek birimi çalışanlarının güncel iletişim bilgileri santralde

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ KARAR 2018/176 Üniversitemiz Mevzuat Komisyonu toplantısında incelenen Bilişim Güvenliği Yönetimi Sistemi Yönergesinin aşağıda belirtildiği şekliyle toplantıya katılanların oy birliğiyle uygun olduğuna;

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

KOŞULLAR VE SÜRELER Koşullar ve Süreler 1. Tanımlar Bu koşul ve süreler bağlamında, aşağıdaki kelimeler, karşılarında yazan anlamlara geleceklerdir. DataSafe Storage Limited, Ticaret Sicilinde 02674267

Detaylı

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler 2009 5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun

Detaylı

BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş.

BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Bir Sözden Daha Fazlası.. 5 Taahhütümüz Değerli müşterimiz, UZMANLIK BNP Paribas Finansal Kiralama A.Ş. dünyasına hızlı ve kolay bir biçimde giriş yaparak tüm fırsatlardan

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU BİLGİ YÖNETİMİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu Yayın

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu (Bundan böyle MT olarak anılacaktır.), gizliliğinizi korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmanızı

Detaylı

T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER 1 T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bakanlığın bilgi ve iletişim

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Vizyonsis Bilişim Hizmetleri Tenzile Düzgün

Vizyonsis Bilişim Hizmetleri Tenzile Düzgün Firma : Yetkili Adı : Telefon : Mail Adresi : Firma Adresi : Vergi Dairesi ve Nu. : Tarih Konu :.. /.. /.. : Bakım Anlaşması Teklif Konusu : Bu Sözleşme,Vizyonsis Bilişim Hizmetleri (bundan sonra VİZYONSİS

Detaylı

MİLPA TİCARİ VE SINAİ ÜRÜNLER PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MİLPA GİZLİLİK POLİTİKASI

MİLPA TİCARİ VE SINAİ ÜRÜNLER PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MİLPA GİZLİLİK POLİTİKASI MİLPA TİCARİ VE SINAİ ÜRÜNLER PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MİLPA GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerin Korunması 3 4. İnternet Sitemizde Toplanan

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN BİRİNCİ BÖLÜM

Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN BİRİNCİ BÖLÜM 11 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bursa Teknik Üniversitesi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi Güvenliği Alt Politikaları KURUMA ÖZEL BGYS-PL-02 0 / - 1 / 4 İÇİNDEKİLER 1. Amaç...2 2. Kapsam...2 3. Kayıtları...2 4. Tanımlamalar ve Kısaltmalar...2

Detaylı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı PROGRAM ÖDEME DESTEK ALAN Sayın Data Media Yazılımları Kullanıcısı, Uzun bir süredir sizlere vermekte olduğumuz hizmetlerin devamını sağlayabilmek, Telefon destek servisimizden (mesai saatleri içinde)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ PROTOKOLÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ PROTOKOLÜ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ PROTOKOLÜ (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) Amaç MADDE 1: Lisans öğrencilerimiz için çeşitli kamu/özel kurum

Detaylı

Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi Ali ALAN Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi İşlem Merkezi 444

Detaylı

2.4. PARAMPOS ÖDEME SİSTEMİ:

2.4. PARAMPOS ÖDEME SİSTEMİ: MADDE 1.TARAFLAR İş bu sözleşme hizmet veren olarak TURK Elektronik Para A.Ş. ile (işbu Sözleşmede kısaca TURK olarak anılacaktır)....... adresinde yer alan taşınmazda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu na

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN / BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Merkezi Fatura Kaydı Sisteminin kuruluş, faaliyet ve yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

MOBİL CİHAZ YÖNETİMİ HİZMET TAAHHÜTNAMESİ

MOBİL CİHAZ YÖNETİMİ HİZMET TAAHHÜTNAMESİ ye, Mobil Cihaz Yönetimi Hizmeti nden ( Hizmet ) yararlanmak istememiz sebebiyle EK-2 de yer alan listede belirtilen hatlarımız ( Hat/Hatlar ) için nin (kısaca Vodafone ) Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesini

Detaylı

Sözleşmeler taraflara yüklediği borçlara göre: Tek taraflı borç yükleyen sözleşmeler, İki taraflı borç yükleyen sözleşmeler olarak ayrılır.

Sözleşmeler taraflara yüklediği borçlara göre: Tek taraflı borç yükleyen sözleşmeler, İki taraflı borç yükleyen sözleşmeler olarak ayrılır. DERS NOTU - 3 Sözleşme; hukuki bir sonuç meydana gelmesi için iki veya daha çok kişinin karşılıklı ve birbirleriyle uygun irade beyanları ile gerçekleşen işlemdir. Sözleşmelerin, satış sözleşmesi, kira

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. (E-Tugra EBG Information Technologies and Services Corp.) BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi EBG-GPOL-01 03 20.05.2016

Detaylı

Bu durumlar; Yürürlükte bulunan mevzuat ve iç hukukta da etkili uluslararası anlaşmalardaki yasal zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller,

Bu durumlar; Yürürlükte bulunan mevzuat ve iç hukukta da etkili uluslararası anlaşmalardaki yasal zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller, Gizlilik Politikası 1. Bu beyan Sewawi.com un (Eseyyar Bilişim Teknolojileri A.Ş) gizlilik politikasını ve Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin yasal aydınlatma yükümlülüğünü içerir. Sewawi.com, siteyi

Detaylı

EK PROTOKOL. İşbu Ek Protokol de OKİSAN ve BAYİ birlikte Taraflar olarak anılacaktır. 1. EK PROTOKOLÜN KONUSU

EK PROTOKOL. İşbu Ek Protokol de OKİSAN ve BAYİ birlikte Taraflar olarak anılacaktır. 1. EK PROTOKOLÜN KONUSU EK PROTOKOL İşbu Ek protokol, bir tarafta (bayi adresi yazılacak) adresinde mukim (bayi unvanı yazılacak) ( BAYİ/ DAĞITICI BAYİ ) ile, diğer tarafta Talatpaşa Mah., Emirgazi Cad. Okisan Plaza No:2, Kağıthane/İstanbul

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. Giriş...3 2. Politika nın Kapsamı...3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz?...3 4. Hangi Bilgileri, Ne Zaman ve Hangi Araçlarla

Detaylı

MEDİTEK YAZILIM. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi

MEDİTEK YAZILIM. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi MEDİTEK YAZILIM Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi Yayın Tarihi: 01.01.2013 Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi Meditek Yazılım, kurumsal şirket anlayışı, müşteri memnuniyeti ve müşteri bilgilerinin güvenliği

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Vodafone İş Ortağım Internet Paylaşımı Tabletler Kampanyaları Taahhütnamesi

Vodafone İş Ortağım Internet Paylaşımı Tabletler Kampanyaları Taahhütnamesi ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Internet Paylaşımı Tabletler Kampanyaları ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek te belirtilen hatlarımız

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman No: EBG-GPOL-01 Revizyon No: 01 Tarih:01.08.2011 Sayfa No: 1/5 Amaç: Bu Politikanın amacı E-TUĞRA EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. nin ve hizmet sunduğu birimlerin sahip olduğu bilgi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) aracılığıyla akademik ve idari birimlere

Detaylı

DOĞAN EGMONT YAYINCILIK VE YAPIMCILIK TİCARET A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI

DOĞAN EGMONT YAYINCILIK VE YAPIMCILIK TİCARET A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI DOĞAN EGMONT YAYINCILIK VE YAPIMCILIK TİCARET A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerin Korunması 3 4. İnternet Sitemizde Toplanan Veriler 4 5. Üçüncü

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI 01.01.2018 Sayfa: 1/7 AK-TAŞ DIŞ TİCARET A.Ş. DOKÜMAN BİLGİ FORMU Doküman İsmi: Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası

Detaylı

SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ

SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ SAYFA 1 SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ 1. HİZMETİN TANIMI VE KAPSAMI 1.1. HİZMET İN TANIMI 1.1.1. SİNERJİ Sanal Sunucu Bulundurma Hizmeti ( Hizmet ); Müşteri ye ait müşteri ile mutabık kalınan

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Fiber e Gel Kampanyası Taahhütnamesi

Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Fiber e Gel Kampanyası Taahhütnamesi Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Fiber e Gel Kampanyası Taahhütnamesi Ana Sözleşme Seri No: Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. nin (bundan sonra kısaca TURKCELL SUPERONLINE

Detaylı

Bilgisayar Kullanım Talimatname ve Taahhütnamesi

Bilgisayar Kullanım Talimatname ve Taahhütnamesi Bilgisayar Kullanım Talimatname ve Taahhütnamesi 1/9 AMAÇ Bu talimatname ve taahhütnamenin amacı aşağıdaki gibidir: Çalışanlara kurum bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi sağlamak.

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat. Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü

Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat. Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü VIII. Ulusal Tıp Bilişimi Kongresi Kasım 2011 Antalya SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNE

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı. Ağustos 2016

KULLANICI KILAVUZU. inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı. Ağustos 2016 KULLANICI KILAVUZU inter - KEP Hesap aktivasyonu ve webmail Kullanımı Ağustos 2016 Kılavuz No : Uygulama Tarihi : 04/08/2016 Revizyon No : İlk Yayın Revizyon Tarihi : - - Hazırlayan : Yazılım Altyapı Grubu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas

Detaylı

Firma Adı : Firma Tebligat Adresi: IMEI No : KSK Unvanı : KSK Kod No : Firma Yetkili İmza : İmza Tarihi :.../.../...

Firma Adı : Firma Tebligat Adresi: IMEI No : KSK Unvanı : KSK Kod No : Firma Yetkili İmza : İmza Tarihi :.../.../... ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Internet Paylaşımı Yüksek Hızlı Vodem ve Cepte WiFi Kampanyaları ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek te

Detaylı

Turkcell Superonline HD Konuşma Kampanyası Taahhütnamesi

Turkcell Superonline HD Konuşma Kampanyası Taahhütnamesi Turkcell Superonline HD Konuşma Kampanyası Taahhütnamesi Kampanya 15.11.2012-01.08.2015 tarihleri arasında geçerlidir. HD Konuşma Kampanyası kapsamında, mevcut fiber internet hizmetimi devam ettirerek

Detaylı

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi KURUMLAR İÇİN SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÖLÇME TESTİ DOKÜMANI Kurumlar İçin Siber Güvenlik Önlemlerini Ölçme Testi Dokümanı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin siber güvenlik adına

Detaylı

Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi. etmek, yenilemek, transfer etmek veya toplu transfer etmek veya sözleşme konusu diğer

Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi. etmek, yenilemek, transfer etmek veya toplu transfer etmek veya sözleşme konusu diğer Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi 1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI Bu alanadı sözleşmesi (bundan sonra kısaca sözleşme" olarak anılacaktır), bir taraftan, alanadı tahsis etmek, yenilemek, transfer etmek

Detaylı

MADDE 1) TARAFLAR MADDE 2) KONU MADDE 3) ÜYELİK SİSTEMİ VE ÜYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ. Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi

MADDE 1) TARAFLAR MADDE 2) KONU MADDE 3) ÜYELİK SİSTEMİ VE ÜYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ. Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi MADDE 1) TARAFLAR 1.Taraflar arasında akdedilen bu sözleşme Gelecek GYO A.Ş ile üye arasında kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını tanımlar. MADDE 2) KONU 1.

Detaylı

İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL

İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL Protokol No : 4250759 0000004250759 İHALELERE KATILACAK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMUNU KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL Madde 1-Taraflar Bu Protokol Kamu İhale Kurumu (bundan

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009 Kamuoyu Duyurusu 16 Aralık 2009 İnternet Bankacılığına Girişlerde Tek Kullanımlık Şifre Uygulaması Bankacılık hizmetlerine kullanıcının istediği zaman ve yerden erişim imkanı sağlayan internet bankacılığı

Detaylı

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın Neus Nedir? APN trafiğinizin tüm kontrolü tek arayüzde! Neus un grafik arayüzü, gelişmiş raporlama ve yönetim fonksiyonları sayesinde APN ağlarınızı kolayca yönetin! Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım.

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

HOLDİNG CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ HOLDİNG CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ

HOLDİNG CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ HOLDİNG CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Holding Cihaz Kampanyaları ndan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli,

Detaylı

OUTSOURCE PERSONEL YÖNETMELĠĞĠ

OUTSOURCE PERSONEL YÖNETMELĠĞĠ 1. AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı, kadrosu. olmayan ama. ait işyerlerinde çalışanların veya uzaktan erişim haklarıyla bilgi varlıklarına erişen kişilerin güvenlik politikalarına uygun olarak çalışabilmeleri

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, portakalkart.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, Likyapay.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi

Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyaları (12 Ay) dan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

Kurumsal Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik

Kurumsal Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Kurumsal Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Değişik Formdaki Bilgi İstemci Sunucu Dizüstü bilgisayar Kablosuz ağlar Medya Dokümanlar Kurum çalışanları Yazıcı çıktıları Radyo-televizyon yayınları Yazılımlar

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 08/02/2016-E.2067 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEKAZ2UM* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde Sıra No 1. Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu 710.04 Hizmetin Adı E-Posta hesabı açma İşlemleri Hizmetin Tanımı İşe yeni başlayan

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) 1 Değerli Öğrencimiz İstanbul Aydın Üniversitesine Hoşgeldiniz, Bu kitapçıkta, İAÜ bünyesindeki bilgi işlem teknolojilerini kullanabilmeniz

Detaylı

ÖDEME HİZMETLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU

ÖDEME HİZMETLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU ÖDEME HİZMETLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU 1. Ödeme Hizmetleri Çerçeve Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ilgili mevzuat kapsamında, Bankamızın sunduğu yatırım hizmetleri ve yan hizmetler hakkında

Detaylı

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ Sayfa No: 1/7 A. AMAÇ Bu politika, nin deprem, yangın, fırtına, sel gibi doğal afetler ile sabotaj, donanım veya yazılım hatası, elektrik ve telekomünikasyon kesintileri gibi önceden tahmin edilebilen

Detaylı

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015

BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 BİH 605 Bilgi Teknolojisi Bahar Dönemi 2015 Ders- 14 Bilgisayar Güvenliği Yrd. Doç. Dr. Burcu Can Buğlalılar Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İçerik Bilgi güvenliği Tehdit türleri Dahili tehdit unsurları

Detaylı

Vodafone İş Ortağım Smart Tab 10 Ve Yeni ipad Kampanyası

Vodafone İş Ortağım Smart Tab 10 Ve Yeni ipad Kampanyası ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Smart Tab 10 ve Yeni ipad Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek te belirtilen hatlarımız için

Detaylı

NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) NOKIA ASHA 300 ve NOKIA ASHA 303 ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen

Detaylı

AKADEMİK DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMA BURSLU ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ

AKADEMİK DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMA BURSLU ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ I. AKADEMİK DESTEK E AİT SORUMLULUKLAR A. AMAÇ B. AKADEMİK DESTEK YÜKÜMLÜLÜKLERİ C. ÇALIŞMA YERİ, SÜRESİ ve ÜCRETİ II. LERE AİT SORUMLULUK ve GÖREVLER A. GENEL KURALLAR B. ÇALIŞMA GRUPLARI C. ARŞİVLEME

Detaylı

... EK: 1 Diğer Sermaye Piyasası Kurumları Tarafından KAP Kullanımı ile ilgili Verilmesi Gereken Bilgi ve Belgeler:

... EK: 1 Diğer Sermaye Piyasası Kurumları Tarafından KAP Kullanımı ile ilgili Verilmesi Gereken Bilgi ve Belgeler: EK: 1 Diğer Sermaye Piyasası Kurumları Tarafından KAP Kullanımı ile ilgili Verilmesi Gereken Bilgi ve Belgeler: EK:l/a SERTİFiKA KULLANıCıLARıNıN BELiRLENMESİNE İlişKiN YÖNETiM KURULU KARAR METNi ÖRNE~i

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Ankara, 2014 ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ www 1.6.1. İNTERNET ve BİT KULLANIM

Detaylı

Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Turkcell Superonline a Gelen Kazanır Kampanya (Modemsiz) Taahhütnamesi

Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Turkcell Superonline a Gelen Kazanır Kampanya (Modemsiz) Taahhütnamesi Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Abonelik Sözleşmesi Eki Turkcell Superonline a Gelen Kazanır Kampanya (Modemsiz) Taahhütnamesi Ana Sözleşme Seri No: Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. nin (bundan

Detaylı

BELİRLİ SÜRELİ / BELİRSİZ SÜRELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

BELİRLİ SÜRELİ / BELİRSİZ SÜRELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ BELİRLİ SÜRELİ / BELİRSİZ SÜRELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ 1- TARAFLAR- SÖZLEŞMENİN KONUSU: İşbu hizmet sözleşmesi ( Sözleşme ) merkezi. adresinde bulunan..şti ile... adresinde mukim...-... arasındaki hizmet ilişkisinin

Detaylı

... adet... (...) GB internet kullanımı içeren ve kampanya süresince aylık... (...) TL

... adet... (...) GB internet kullanımı içeren ve kampanya süresince aylık... (...) TL ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Vodafone ipad Air ve Mini Retina Tablet Kampanyaları ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek te belirtilen

Detaylı

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir.

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Aksaray Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu Yönetmelik Çubuk Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğünün,

Detaylı

VODAFONE KURUMSAL IPHONE 3GS KAMPANYASI EK ÖDEME YAPISI 24 / 36 AYLIK KURGU TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE KURUMSAL IPHONE 3GS KAMPANYASI EK ÖDEME YAPISI 24 / 36 AYLIK KURGU TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone Kurumsal iphone 3GS Kampanyası Ek Ödeme Kurgusu ndan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek-2 de listesi verilen GSM hatlarımız

Detaylı

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu için geliştirilen

Detaylı