OUTSOURCE PERSONEL YÖNETMELĠĞĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OUTSOURCE PERSONEL YÖNETMELĠĞĠ"

Transkript

1 1. AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı, kadrosu. olmayan ama. ait işyerlerinde çalışanların veya uzaktan erişim haklarıyla bilgi varlıklarına erişen kişilerin güvenlik politikalarına uygun olarak çalışabilmeleri ve/veya ofislere giriş-çıkış yapabilmeleri,.. çalışanlarına uygulanan hakların hangilerinden faydalanıp faydalanamayacakları ile ilgili olan ilke, koşul ve sınırları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönetmelik,.. kadrosunda olmayan ama ait işyerlerinde çalışması gereken veya uzaktan erişim haklarıyla bilgi varlıklarına erişen kişileri kapsamaktadır. 3. TANIMLAR Bireysel Danışman : Proje bazlı çalışan ve çalışma süresi de proje başlangıç ve bitimiyle sınırlı olup, gerekli olması durumunda proje bitimi sonrasında destek vermek için. ait işyerlerinde çalışan, bilgi varlıklarına erişen kişi veya kişiler. Danışmandan sorumlu. personeli : Danışman ve proje ile ilgili her türlü işi takip eden ve danışmandan sorumlu olduğuna dair sorumluluk sözleşmesini imzalayan kişi proje yöneticisi ya da işin sahibi kişilerdir. Outsource firmalarda çalışanlar : Belirli / Belirsiz süreli iş akdine dayalı olarak hizmet alınan firmalarda çalışıp, ait işyerlerinde görev yapan çalışanlar (Pernet, Unite,Keytork,Metrik ) Stajyerler :..aylık/3 aylık/ 9 aylık olarak çalışabilen lise ya da üniversite öğrencileri. Kurumsal İş Ortaklarımız; hizmet alınan ya da çözüm ortaklarımızın çalışanları (Altyapı Firmaları, BÇO, Satış Organizasyon Kanalları,Call Center,Temizlik,Güvenlik,) Dönemsel Elemanlar : Dönemsel ihtiyaçlarımız için talep ettiğimiz çalışanlar, (dış firmadan en fazla 6 aylık dönemsel işler için talep edilen ödünç çalışanlar) Bilgi varlığı : İş süreçlerinde kullanılan ve sürecin yerine getirilmesi açısından bir değer taşıyan, her türlü kaynağa bilgi varlığı denir. 4. YETKĠ ve SORUMLULUKLAR Bu prosedürün uygulanması İnsan Kaynakları Bölümü nün sorumluluğunda olup, prosedürde açıklanan faaliyetlerle ilgili yetki ve sorumluluklar aşağıdaki gibidir; Faaliyetler Stajyerin gizlilik sözleşmesinin hazırlanması, onaylatılması, saklanması. Danışmandan sorumlu personeline imzalatılacak sorumluluk sözleşmesinin hazırlanması, imzalatılması, saklanması. Yaka güvenlik (ID) kartının hazırlanıp iletilmesi Ayrılan kişilerin bildirilmesi Ġlgili Birim/Kişi İnsan Kaynakları Bölümü İnsan Kaynakları Bölümü İdari İşler Birimi Bölüm yöneticileri, danışmandan sorumlu. personeli, grup şirketleri, dış kaynak firmalar ilgili kişiler için ayrılma bilgisini İnsan Kaynaklarına iletirler.

2 Sözleşmelerin kontrolü Hukuk Bölümü (Legal Affairs) 5. KULLANILAN STANDART FORMLAR Form Adı Gizlilik Sözleşmesi (Stajyer) Danışmandan sorumlu.. personeline imzalatılacak sorumluluk sözleşmesi Danışman ve Diğer Kullanıcı Yaratma/Süre Uzatma/Ayrılma Talebi Danışman Kullanıcı Yetki İsteme Talebi Diğer Kullanıcı Yetki İsteme Form No İnsan Kaynakları Bölümü nde bulunmaktadır. İnsan Kaynakları Bölümü nde bulunmaktadır. E Mail ile İnsan Kaynakları Bölümü nden istenmektedir. E Mail ile İnsan Kaynakları Bölümü nden istenmektedir. E Mail ile İnsan Kaynakları Bölümü nden istenmektedir. 6. REFERE DOKÜMANLAR **** 7. UYGULAMA Outsource Firma Çalışanları Göreve Başlama : Outsource firma çalışanlarının göreve başlayabilmeleri için. ve ilgili firma arasında yapılan sözleşmenin imzalanması gerekli olup, sözleşme maddelerinde. ait bilgi varlıklarına zarar vermemeleri ve 3. şahıslara aktarmamaları ile ilgili özel bir gizlilik sözleşmesi yapılması gerektiği belirtilmelidir. Outsource firma çalışanlarının yönetimi bağlı oldukları bölüm yöneticinin sorumluluğundadır. Outsource firma çalışanının işe başlamadan önce İnsan Kaynakları tarafından mail accountu açtırılarak ilgili mail gruplarına dahil ettirilir Yetki Süresi : Güvenlik yaka kartı ve yetki süresi çalışma süresince geçerlidir. Çalışanın işten ayrılması durumunda İnsan Kaynakları tarafından bildirimi yapılarak yetkiler iptal ettirilir Zimmetler : Çalışana verilen ekipmanlar (masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, telefon) zimmetlenerek personelin sorumluluğuna verilir. Çalışanın hatası nedeniyle ekipmanın çalınması, kaybolması ya da zarar görmesi durumunda ilgili firma oluşan zararı karşılamak zorundadır. Bu zorunluluk firma ile yapılan sözleşme hükümlerinde yeralır Bilgi varlıklarına erişim yetkileri : Erişim talebi, İnsan kaynakları tarafından ilgili bilgi varlığının iş ve teknik sahiplerinin onayıyla yapılır Kadrolu Çalışanlara Yönelik Uygulamalara Katılım

3 Outsource çalışan statüsünde görev yapmakta olan kişilerin.. bünyesinde yapılacak uygulamalardan faydalanma /faydalanmamaları aşağıdaki sınırlar çerçevesinde belirtilmiştir. Danışman Çalışma koşulları :. ait işyerlerinde çalışırlar Ayrılma durumu : İşten ayrılan çalışanların yetkileri İnsan Kaynaklarına ile bildirerek iptal edilir Uzaktan erişen destek danışmanları için farklı uygulamalar; İşi gereği uzaktan erişim yetkisi gerekiyorsa ilgili yöneticinin onayının İnsan Kaynaklarına bildirilmesi gerekmektedir Bireysel Danışman ilk kez danışman olarak görev yapacak olanlar ya da grup şirket çalışanı olup, danışman olarak.. destek verenler, Uzaktan erişen destek danışmanları (kritik sistemlere sözleşme gereği uzaktan erişmesi gereken danışmanlar ile yurtdışından destek veren danışmanlar) Göreve Başlama : Danışmanların göreve başlayabilmeleri için ve ilgili firma /kişi arasında yapılan sözleşmenin imzalanması gerekli olup, sözleşme maddelerinde.. ait bilgi varlıklarına zarar vermemeleri ve 3. şahıslara aktarmamaları ile ilgili özel bir gizlilik sözleşmesi yapılması gerektiği belirtilmelidir. Sözleşmelerin tamamlanmasından sonra göreve başlayacak danışmandan sorumlu olan. personelinin ıslak imzalı sorumluluk sözleşmesi İnsan Kaynakları Bölümü ne ulaştırılır. Danışman, mutlaka bir. personeline bağlı olarak çalışmak durumundadır. Söz konusu. personelinin iş sözleşmesinin sona ermesi ya da transferi gibi durumlarda bu kişiye bağlı olarak çalışan danışman bir üst yöneticiye devir edilir. Yönetici daha sonra isterse bu kişileri bir başka personeline devir edebilir. Danışmandan sorumlu.. personeli görev değişikliğini ve danışmanı devir ettiği yeni sorumluyu İnsan Kaynakları Bölümü ne e-posta ile bilgi verilir. Bu bilgiye istinaden danışmanın bağlı olduğu Personeli bilgisi İnsan Kaynakları tarafından güncellenir. Danışmandan sorumlu yeni. personelinin ıslak imzalı sorumluluk sözleşmesinin asıl kopyası İnsan Kaynakları Bölümü ne ulaştırılır. Danışmandan sorumlu.. personeli, danışmanların sisteme tanıtılması ve güvenlik yaka kartı için İnsan Kaynakları ndan ile talepte bulunur Yetki Süresi :

4 Danışmanlara verilecek güvenlik yaka kartı ve yetki süresi maksimum 3 aydır. Ancak projenin bu sürede sona ermemesi durumunda danışmanın bağlı olduğu personeli tarafından e- mail ile süre uzatma talebi yapılır. Talebin onaylanması halinde yetkiler tekrar aktif hale dönüştürülür. Sisteme tanımlama süreci tamamlanmadan yetki talep edilemez Zimmetler : Danışmana verilen ekipmanlar (masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, telefon) danışmandan sorumlu.. personeline zimmetlenerek bu personelin sorumluluğuna verilir. Danışmanın hatası nedeniyle ekipmanın çalınması, kaybolması ya da zarar görmesi durumunda danışman firma oluşan zararı karşılamak zorundadır. Bu zorunluluk firma ile yapılan sözleşme hükümlerinde yeralır.. personelinin görev değişikliği ya da işten ayrılması durumunda danışman ve danışmana tahsis edilen ekipmanlar ile ilgili tüm süreç bağlı bulunduğu yöneticisi tarafından devir alınır. Uzun ya da kısa süreli izin, rapor, eğitim gibi durumlarda danışmana ait yetki süresinin takibi amacıyla tüm süreç için vekalet bırakılmalıdır. Proje bitiminde güvenlik yaka kartları danışmandan sorumlu.. personeli tarafından teslim alınarak İdari İşler Birimine bilgi verilir Bilgi varlıklarına erişim yetkileri : Danışmanlar sadece tanımlı işlerini yapabilmek için ihtiyaç duydukları bilgi varlıklarına en az süreyle, gereken en az haklarla erişirler. Erişim talebi,.. personeli tarafından ilgili bilgi varlığının iş ve teknik sahiplerinin onayıyla yapılır. Yetki talepleri ile talep edilir. Bu kişilerin erişim hakları ve yetkileri bilgi varlığı sahibi ve danışmandan sorumlu Personeli tarafından yakından takip edilmelidir. Bu kişiler başka bir göreve geçtiklerinde ya da şirketten ayrıldıklarında, erişim hakları geri alınır. Danışmanın görev süresi bitmeden projenin kısa süreli olarak ya da tamamen durdurulması durumunda, personeli durumu ilgili yerlere bildirmekle sorumludur. Bildirimle danışmanın tüm yetkileri ve şirkete girişi izni iptal edilir. Danışmanlar. bilgi ağı güvenliği için özel masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını.. bilgi ağı içinde kullanamazlar. Bu bilgisayarların kullanılmasının mutlaka zorunlu olduğu durumlarda bilgisayarlar Bilgi Sistemleri Bölümü tarafından standartlarına getirilir Kadrolu Çalışanlara Yönelik Uygulamalara Katılım Danışman statüsünde görev yapmakta olan kişilerin bünyesinde yapılacak uygulamalardan faydalanma /faydalanmamaları aşağıdaki sınırlar çerçevesinde belirtilmiştir. Danışman Çalışma koşulları : Danışmanlar,.. ait işyerlerinde mesai saatleri içinde çalışabilirler. Sistem odası ya da diğer önemli bölümlere ise yalnızca.. personeli eşliğinde girebilirler. Mesai saatleri dışında... personeli eşliğinde ofislerde veya ortak alanlarda çalışabilirler.... Personelinin danışmana eşlik etmediği durumlarda danışmanlar hiçbir şekilde ofislerde çalışamazlar.

5 Ayda dört defadan daha az kez ofislere giriş yapacak danışmanlara güvenlik yaka kartı yerine ziyaretci kartı verilir. Danışmanların güvenlik yaka kartları sadece çalıştıkları katlara ve turnikelere giriş-çıkış yetkisine sahiptir. Danışmanların ziyaretçileri ofislere ve şirket içi ortak alanlara alınmaz Ayrılma durumu : İşten ayrılan danışmanların yetkileri kişinin bağlı olduğu... personeli tarafından İnsan Kaynaklarına ile bildirerek iptal edilir. Erken ayrılma dışında, tüm yetkiler form doldurmaya gerek olmadan danışman için talep edilen son çalışma günü sona erdikten sonra iptal edilir. Güvenlik yaka kartı idari İşler Birimi ne teslim edilir. Danışmanın bağlı bulunduğu şirketinden ayrılması durumunda, şirketin kişinin ayrılma bilgisini, ayrılmasını takiben danışmandan sorumlu... personeline bildirmesi gerekir. Danışman talep edilen firma ile yapılan sözleşme maddelerinde danışmanın ayrılması durumunda gerekli bildirimlerin yapılmasının zorunlu olduğu, bildirim yapılmadığı takdirde cezai şart ya da her türlü zarar ve sorumluluğun danışmanın çalıştığı firma olduğunun açıkca ifade edilmesi gereklidir Uzaktan erişen destek danışmanları için farklı uygulamalar; İlgili danışmanlara sadece kritik durumlarda, acil müdahale ya da yurtdışı kaynak desteği gerektiren durumlar için uzaktan erişim yetkisi verilir. Verilecek yetkiler danışmandan sorumlu... personeli tarafından takip edilir Stajyerler Göreve Başlama : Yasal işe giriş işlemleri tamamlanan stajyerlerin, belirlenen günde göreve başlamaları gereklidir. Stajyerlere işe başlamadan önce özel bir gizlilik sözleşmesi imzalatılır. Stajyerlerin işe başlama ve ayrılış tarihleri İnsan Kaynakları Bölümü tarafından gönderilen e-posta ile ilgili bölümlere bildirilir. Güvenlik yaka kartı ve bilgisayarların açılış şifresi bilgilendirme mesajından sonra stajyerin yöneticisine bildirilir. Stajyerin bağlı olduğu... personelinin iş sözleşmesinin sona ermesi ya da başka bir göreve transfer olması durumunda bu kişiye bağlı olarak tanımlı stajyer ile ilgili sorumluluklar bir üst yöneticiye aktarılır Yetki süresi : Stajyerlere İnsan Kaynakları Bölümü tarafından bildirilen süre boyunca e-posta adresi ve bilgisayar açılış şifresi verilebilir Zimmetler : Stajyerlere verilen ekipmanlardan stajyerin bağlı olduğu yöneticisi sorumludur Bilgi varlıklarına erişim yetkileri : Stajyerlere bilgi varlıklarına erişim yetkisi verilmez. Gerektiği durumlarda da bilgi varlıklarına erişim talebi stajyerin yöneticisi tarafından ilgili bilgi varlığı iş ve teknik sahibi onayı ile yapılır. Yetkiler İnsan kaynakları Bölümü nden ile talep edilir.

6 7.3.5 Çalışma Koşulları : Stajyerler mesai saatleri dışında çalıştırılmaz. Özel durumlarda... personeli eşliğinde çalışır. Stajyerlerin güvenlik yaka kartları sadece çalıştıkları katlara giriş-çıkış yetkisine sahiptir. Stajyerlerin ziyaretçileri ofislere ve şirket içi ortak alanlara alınmaz Kadrolu Çalışanlara Yönelik Uygulamalara Katılım Stajyer statüsünde görev yapmakta olan kişilerin... bünyesinde yapılacak uygulamalardan faydalanma /faydalanmamaları aşağıdaki sınırlar çerçevesinde belirtilmiştir. Stajyer Ayrılma : Stajyerin belirlenen çalışma süresinden önce ayrılması durumunda stajyerin yöneticisi İnsan Kaynakları Bölümüne bilgi verir. Erken ayrılan stajyerin ayrılma bilgisi İnsan Kaynakları Bölümü tarafından duyurulur. Erken ayrılma dışında, tüm yetkiler stajyerin son çalışma günü sona erdikten sonra iptal edilir Kurumsal Ġş Ortağı (Altyapı Firmaları,BÇO,Satış Organizasyon Kanalları,Call Center,Temizlik, Güvenlik, Hobim vb Firmalar) Göreve Başlama : Altyapı Firmaları,BÇO,Satış Organizasyon Kanalları,Call Center,Temizlik, Güvenlik vb Firma çalışanları bu kapsamda değerlendirilir. İlgili çalışanların göreve başlayabilmeleri için... ve hizmet temin edilen firma arasında yapılan sözleşmenin imzalanması gerekli olup, sözleşme maddelerinde... a ait bilgi varlıklarına zarar vermemeleri ve 3. şahıslara aktarmamaları ile ilgili özel bir gizlilik sözleşmesi yapılması gerektiğini belirtilmelidir. Sözleşmelerin tamamlanmasından sonra ilgili kişilerin... da bağlı oldukları yöneticileri tarafından ile İnsan Kaynakları Bölümüne gönderilerek, sistemde tanıtılması sağlanır. Bu firma çalışanlarının bağlı olduğu... personelinin iş sözleşmesinin sona ermesi ya da başka bir göreve transferi durumunda bu kişiler bir üst yöneticiye devir edilir Yetki süresi : Yetki süresi en fazla 6 aydır. Yetkiler için... yönetici tarafından ile yetki talebinde bulunulması gerekmektedir. Süre bitiminde kişi çalışmaya devam ediyorsa süre uzatımı için tekrar İnsan Kaynaklarına ile bildirilmesi ile süre uzatımı sağlanır Zimmetler : Bu çalışanların zimmetleri sözleşme hükümlerine göre kontrol edilir Bilgi varlıklarına erişim yetkileri :

7 Bu kişilere prensipte bilgi varlıklarına erişim yetkisi verilmez. Sadece tanımlı işlerini yapabilmek için ihtiyaç duydukları bilgi varlıklarına en az süreyle, gereken en az haklarla erişebilirler. Erişim talebi... yöneticisi tarafından ilgili bilgi varlığı iş ve teknik sahibinin onayıyla temin edilir. Ayrıca hizmet temin edilen firma adına da genel kullanım yetkisi veya şifre verilmez. İşi gereği bilgi varlıklarına erişim yetkisi karşılıklı olarak imza edilen sözleşmede belirtilmelidir Çalışma Koşulları : Çalışma koşulları... ile birlikte karşılıklı imza edilen sözleşme hükümlerine göre uygulanır Kadrolu Çalışanlara Yönelik Uygulamalara Katılım Hizmet temin edilen (outsorce) firma çalışanı statüsünde görev yapmakta olan kişilerin... bünyesinde yapılacak uygulamalardan faydalanma /faydalanmamaları aşağıdaki sınırlar çerçevesinde belirtilmiştir. Hizmet Temin edilen firma çalışanları Ayrılma : Dış firma personelinin işten ayrılma bilgisini zamanında... e iletmek durumundadır. İşten ayrılan kişilerin yetkileri kişinin bağlı olduğu... personeli tarafından İnsan Kaynakları Bölümüne ile gönderilerek iptal edilir. Erken ayrılma dışında, tüm yetkiler form doldurmaya gerek olmadan kişiler için talep edilen son çalışma günü sona erdikten sonra iptal edilir. Güvenlik yaka kartları İdari İşler Birimi ne teslim edilir. Dış firmalar ile yapılan sözleşme maddelerinde kişinin ayrılması durumunda gerekli bildirimlerin yapılmasının zorunlu olduğu, bildirim yapılmadığı takdirde cezai şart ya da her türlü zarar ve sorumluluğun firmaya ait olduğunun açıkca ifade edilmesi gereklidir Dönemsel Çalışanlar Göreve başlama : Dönemsel çalışanların göreve başlayabilmeleri için... ve ilgili firma arasında yapılan sözleşmenin imzalanması gerekli olup, sözleşme maddelerinde... a ait bilgi varlıklarına zarar vermemeleri ve 3. şahıslara aktarmamaları ile ilgili özel bir gizlilik sözleşmesi yapılması gerektiği belirtilmelidir. Sözleşmelerin tamamlanmasından sonra dönemsel çalışanlar göreve başlayabilirler. Güvenlik yaka kartı idari İşler Birimi tarafından kişiye teslim edilir. Bilgisayar açılış şifresi de kişinin bağlı olduğu yöneticisine iletilir. İstenilen diğer ilave yetkiler İnsan Kaynakları Bölümünden talep edilebilir Yetki Süresi : Kişilere çalışma süresi boyunca yetki verilir.

8 7.5.3 Zimmetler : Kişilere verilen tüm zimmetlerden... deki yöneticisi sorumludur Bilgi varlıklarına erişim yetkileri : Sadece tanımlı işlerini yapabilmek için ihtiyaç duydukları bilgi varlıklarına en az süreyle, gereken en az haklarla erişebilirler. Erişim talebi... personeli tarafından ilgili bilgi varlığının iş ve teknik sahibinin onayıyla İnsan Kaynakları Bölümü nden ile taleple yapılır. Uzaktan erişim yetkisi verilmez Ġşten ayrılma : Kişilerin belirlenen çalışma süresinden önce ayrılması durumunda yönetici insan Kaynakları Bölümü ne bilgi verir. Erken ayrılma bilgisi İnsan Kaynakları Bölümü tarafından gerekli birimlere duyurulur. Erken ayrılma dışında, tüm yetkiler kişiler için talep edilen son çalışma günü sona erdikten sonra iptal edilir. Güvenlik yaka kartları İdari İşler Birimi ne teslim edilir Kadrolu Çalışanlara Yönelik Uygulamalara Katılım Dönemsel çalışan statüsünde görev yapmakta olan kişilerin... bünyesinde yapılacak uygulamalardan faydalanma /faydalanmamaları aşağıdaki sınırlar çerçevesinde belirtilmiştir. Dönemsel Çalışanlar 7. DOSYALAMA SĠSTEMATĠĞĠ ADRES İnsan Kaynakları Bölümü KLASE EDĠLEN BELGE Gizlilik sözleşmesi İnsan Kaynakları Bölümü Danışmandan sorumlu... personeline imzalatılacak sorumluluk sözleşmesi Hukuk İşleri Bölümü (Legal Affairs) Firmalar ile yapılan sözleşmeler 9. REVĠZYON NEDENĠ REVĠZYON TARĠHĠ REVĠZYON NO REVĠZYON ĠÇERĠĞĠ 0

Bu yönetmeliğin amacı, çalışanların izin talep etmeleri durumunda tabi olacakları ilke, koşul ve sınırları düzenlemektir.

Bu yönetmeliğin amacı, çalışanların izin talep etmeleri durumunda tabi olacakları ilke, koşul ve sınırları düzenlemektir. 1. AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı, çalışanların izin talep etmeleri durumunda tabi olacakları ilke, koşul ve sınırları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönetmelik tüm XXXXX çalışanını kapsar. 3. TANIMLAR Bu doküman

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İŞE ALIM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, EMEK BORU (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde işe alınacak

Detaylı

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Somuncu Gruba bağlı birimlerde staj yapacak

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

BİLGİSAYAR TAHSİSİ İŞLETİM PROSEDÜRÜ P20-CIT-011

BİLGİSAYAR TAHSİSİ İŞLETİM PROSEDÜRÜ P20-CIT-011 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Koç Üniversitesi Bilgi Teknolojileri () Direktörlüğü tarafından dağıtımı ve yönetimi yapılan dizüstü (laptop) ve masaüstü (desktop) kişisel bilgisayar sistemleriyle ilgili işlemlerin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 99779835-202.99-E.11899985 14/09/2018 Konu : E-Sigorta Sözleşmesinin E-Devletten Onaylanması ve Aktivasyon İşlemleri GENEL

Detaylı

ERA AKADEMİ İNSAN KAYNAKLARI Kayışdağı Cad. Uğur Bey Apt. No:98 Kat:3 Daire:8 Ataşehir /İSTANBUL Tel: 0216 577 79 76-77 Faks: 0216 577 79 78

ERA AKADEMİ İNSAN KAYNAKLARI Kayışdağı Cad. Uğur Bey Apt. No:98 Kat:3 Daire:8 Ataşehir /İSTANBUL Tel: 0216 577 79 76-77 Faks: 0216 577 79 78 KADROLU PERSONEL VE DÖNEMSEL İŞGÜCÜ TEMİNİ Günümüz iş dünyasında her konuda olduğu gibi insan kaynakları konusunda da esnek uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. İnsan kaynakları uygulamalarında benimsenecek

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ Sayfa 1/5 Üyelik İşlemleri: Ödünç verme hizmetinden sadece Yıldız Teknik Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri yararlanabilir. Kitap ödünç alabilmek için kütüphaneye üye olmak gereklidir.

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde tanımlanan sorumluluklar verilen personelin, uygulanabilir öğrenim, eğitim, beceri ve deneyim konularında yetkin olması, firma kalite politika ve sistemine uygun olarak

Detaylı

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder.

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3. Alım Satım Aracılığı Faaliyeti Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3.1. Emir İletimine Aracılık

Detaylı

Olası Riskler Tedbir Yaptırım

Olası Riskler Tedbir Yaptırım Olası Riskler Tedbir Yaptırım Ortaklar Kurulu üyeleri ve diğer çalışanlarının başka bir personel kuruluşun da tam zamanlı çalışması, kısmî süreli personelinin başka bir personel kuruluşunda da çalışması,

Detaylı

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE 90 GÜN ÇALIŞMASI REVİZYON-1 TALİMATLAR BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ GÖREV DAĞILIMI 1. 90 Gün katılım yoklaması 11.11.2013 11.11.2013 GENEL SEKRETERLİK 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI 21.09.2018/165-1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPTI ÖZET : Yapılan düzenlemeyle e-sigorta kullanıcı kodu ve şifresi alınması amacıyla yapılacak başvurular,

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde kadrolu öğretim üyesi ve idari personelin özel sektör

Detaylı

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir. Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.19 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Mevlana Üniversitesi nde görev yapan akademik ve idari personelin izin işlemlerini

Detaylı

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Taleplerin tespiti Talepler doğrultusunda Rektörlüğe kadro sayısı bildirme Akademik ilanın ulusal gazetede yayımlanması Adayların müracaatı Ön

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

TEKLiF SÜRECİ BAŞVURU SÜRECİ TAHSiLAT SÜRECİ YÜRÜRLÜK SÜRECİ OTOMATİK KURUMSAL

TEKLiF SÜRECİ BAŞVURU SÜRECİ TAHSiLAT SÜRECİ YÜRÜRLÜK SÜRECİ OTOMATİK KURUMSAL TEKLiF SÜRECİ BAŞVURU SÜRECİ TAHSiLAT SÜRECİ YÜRÜRLÜK SÜRECİ OTOMATİK KURUMSAL TEKLiF BAŞVURU Bi Tıkla Otomatik Kurumsal Giriş (AvivaSA) 1. Teklif Sunulması İşveren tarafından belirlenen yetkili kişilerin

Detaylı

DEMİRBAŞ EŞYA TALEBİ VE DEPOLAMA PROSEDÜRÜ

DEMİRBAŞ EŞYA TALEBİ VE DEPOLAMA PROSEDÜRÜ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, depolara teslim edilmek istenen demirbaş eşyaları dokümante etmek, hurdaya ayırmak ve bu aşamaların Koç Üniversitesi Personeli tarafından anlaşılmasını sağlamaktır.

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ P04 Yayın 24.04.2017 Bu Prosedür, 3M MYM Kalite Politikası BÖLÜM 9.9/ ŞİKÂYET ve İTİRAZLARIN YÖNETİMİ SÜRECİ ile BÖLÜM 11.0 PROSEDÜRLER ve TS EN ISO/IEC 17024 Standardı uyarınca hazırlanmıştır.bu belgeyi

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 İNSAN KAYNAKLARI Rev. No/Tarihi:RV01/ 02.04.2015 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.04.2015 1.madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 1/8 2 1.AMAÇ Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi vizyon,

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi

PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi No. Sürüm No. Sahibi Sorumlusu İlk yayın tarihi Güncellenme Tarihi PROS. LIB.04 3 İlkay Holt Banu Tunalı 15.09.2008 20.05.2015 Güncelleme

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde Sıra No 1. Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu 710.04 Hizmetin Adı E-Posta hesabı açma İşlemleri Hizmetin Tanımı İşe yeni başlayan

Detaylı

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Doküman Adı: DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ Türksat İnternet ve İnteraktif Hizmetler Direktörlüğü nün bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA REHBERİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA REHBERİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA REHBERİ Kontenjanlar Nasıl Belirlenir? 1) Kontenjanlar; Birimlerin yerine getirmek zorunda oldukları görevler, özellikler, insan kaynakları

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU I. GENEL ĠLKELER 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler, Görsel İletişim

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER FORMLARI İÇİNDEKİLER 1. TÜBESS Tez İstek Formu 2. TÜBESS Teslim Tutanağı 3. Kütüphanelerarası Kitap İstek Formu 4. Makale İstek Formu 5. Bilgi Kaynağı Bağış Dilekçesi 6. Yayın Arama Formu 7. Merkez Kütüphane

Detaylı

2. KAPSAM Bu prosedür personel talebinin onaylanmasından itibaren yeni personelin işe başlatılmasına kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsar.

2. KAPSAM Bu prosedür personel talebinin onaylanmasından itibaren yeni personelin işe başlatılmasına kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsar. 1. AMAÇ Bu dokümanın amacı; XXXXXXX genelinde, personel ihtiyacının İşe Alım Birimine iletilmesini, boşalan veya ilave kadrolara şirket vizyonu, misyonu ve kurum kültürüne uygun yetkinliklere sahip personelin

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/6 1. AMAÇ Bu prosedür; ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. nin yönetim politikası doğrultusunda hedeflere

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Bankamız ortaklarına, yatırımcılarına ve kamu dahil tüm menfaat sahiplerine bilgi aktarılmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/7 1.AMAÇ İstanbul Üniversitesinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

PROJE YÖNETİM PROSEDÜRÜ

PROJE YÖNETİM PROSEDÜRÜ Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi nde Araştırma ve Proje Geliştirme Direktörlüğü (APG) tarafından destek verilen projelerin yönetilme sürecinde, projenin fonlanmasına karar verilmesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler Elektronik ortamda beyanname gönderme ile ilgili usul ve esaslar 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde (1) belirlenmiştir. Söz konusu Tebliğde, elektronik ortamda beyanname göndermek için kullanıcı

Detaylı

KAMPÜSKART BİLGİLENDİRME KILAVUZU

KAMPÜSKART BİLGİLENDİRME KILAVUZU KAMPÜSKART BİLGİLENDİRME KILAVUZU KAMPÜS KART NEDİR? Kampüskart projesi başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm personelimizin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan bir proje olmakla birlikte; Üniversitemizin

Detaylı

KURUM İÇİ ORYANTASYON PROSEDÜRÜ

KURUM İÇİ ORYANTASYON PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi nde işe başlayan idari personellerin işyerine uyum sağlamaları için çalışma düzeni hakkında bilgilendirilmeleri, işyeri kuralları ve prosedürlerinden

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ PROAKTİF MESLEKİ YETERLİLİK 1.0. Amaç ve Kapsam Başvuru sahiplerinden, adaylardan, belgelendirilmiş kişilerden, onların işverenlerinden ve diğer kesimlerden belgelendirme prosesi ve kriterleri konusunda

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İZİN PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan personelin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Merkezi Fatura Kaydı Sisteminin kuruluş, faaliyet ve yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No 24/11/2014 Yeni yayın 00 Dağıtım Listesi (Baskı) Kalite Yönetim Temsilcisi (Orijinal Baskı) Belgelendirme Müdürü

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ

İDARİ İŞLER PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Ye ait tesislerde yapılması gereken

Detaylı

1. DEVLET TAHVİLİ / HAZİNE BONOSU / EUROBOND / ÖZEL SEKTÖR BONO VE TAHVİLLERİ / KİRA SERTİFİKALARI İŞLEMLERİ (SGMK) 2 2.

1. DEVLET TAHVİLİ / HAZİNE BONOSU / EUROBOND / ÖZEL SEKTÖR BONO VE TAHVİLLERİ / KİRA SERTİFİKALARI İŞLEMLERİ (SGMK) 2 2. İÇİNDEKİLER 1. DEVLET TAHVİLİ / HAZİNE BONOSU / EUROBOND / ÖZEL SEKTÖR BONO VE TAHVİLLERİ / KİRA SERTİFİKALARI İŞLEMLERİ (SGMK) 2 2. OTC TÜREV ÜRÜNLER (FORWARD, SWAP, OPSİYON, DCD)/ YAPILANDIRILMIŞ ÜRÜN

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ EKİM 2008 AYINDAN SONRA İLK DEFA SİGORTALI ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAYACAK

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 KONU

Detaylı

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ DOKTORA SONRASI ARAġTIRMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ (FÜ-DOSAP) AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma Programının uygulama

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI PERSONELİ TANITIM KARTI YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI PERSONELİ TANITIM KARTI YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI PERSONELİ TANITIM KARTI YÖNERGESİ Başkanlık Makamı Onay Tarihi : 06.03.2014 Sayı:168275 Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türkiye

Detaylı

TTNET Mobil 3G ADSL Bağımsız 4 GB Kampanyası

TTNET Mobil 3G ADSL Bağımsız 4 GB Kampanyası TTNET Mobil 3G ADSL Bağımsız 4 GB Kampanyası TTNET Mobil 3G ADSL Bağımsız 4 GB TEKLİF AVANTAJ HEDEF KİTLE TTNET MOBİL 3G ADSL Bağımsız 4 GB 4 GB 3G Mobil İnternet + Sınırsız WiFi + 3G Mobil Modem 4 GB

Detaylı

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI

E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI E-REÇETE KULLANICI DÖKÜMANI 13/11/2017 İÇİNDEKİLER E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA... 3 E-REÇETE GİRİŞİ... 3 DOKTOR TANIMI... 3 E-REÇETE... 5 E-REÇETELERIN MEDULA YA GÖNDERILMESI... 6 E-REÇETE KULLANIMI HAKKINDA

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

T.C. KÖRFEZ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM DOKÜMAN NO:RDM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI Amaç Kocaeli Üniversitesi mensuplarının eğitim-öğretim, araştırma, bilimsel faaliyet ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kütüphanedeki yayınların belli kurallar çerçevesinde

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesine göre kısmi zamanlı

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

R2 Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri A.Ş

R2 Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri A.Ş R2 Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri A.Ş VEKTÖR ARAÇ TAKİP SİSTEMİ Yetkili Servisler Hizmet Kılavuzu Yayın Tarihi: 08/01/2013 Hizmetin tanımı: R2 Yetkili Servisleri tarafından yapılan VEKTOR

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ZORUNLU YAZ STAJI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI ZORUNLU YAZ STAJI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ZORUNLU YAZ STAJI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU Değerli Öğrenciler, Bu form, staj dönemi öncesinde ve sonrasında sizlere, izlenmesi gereken adımları ve işleyiş süreçlerini açıklamak

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım Amaç MADDE 1- Mühendislik ve Kimya Bölümü eğitimi boyunca yapılacak stajlar, öğrencilerin ilgi

Detaylı

VODAFONE TAAHHÜTLÜ M2M DATA PAKETLERİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE TAAHHÜTLÜ M2M DATA PAKETLERİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Taahhütlü M2M Data Paketleri Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle Ek 2 de yer alan listede belirtilen hatlarımız ( Hatlar

Detaylı

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK - Arşivleme Yönergesi (Sürüm: 1.0-13.09.2013) Sayfa 1 MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ Bu yönerge, "Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme

Detaylı

EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu

EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu EK-1 Elektronik Ortamda Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Gönderme Talep Formu (Vergi Kanunları Gereğince Vergi Kesintisi Yapma Zorunluluğu Olmayan Ancak 5510 Sayılı Kanun Uyarınca Çalıştırdıkları Sigortalıların

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Akademik Personel Alımı PERSONEL İŞLERİ Akademik Personel Görevlendirmeleri 2547 Sayılı Kanun 40/a-Maddesi Uyarınca Ders Görevlendirme İşlemleri Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri,

Detaylı

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL SAYFA 1 / 6 1. AMAÇ TÜRKSAT ın bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında değerlendirilerek içeriden ve/veya dışarıdan gelebilecek, kasıtlı veya kazayla

Detaylı

... adet... (...) GB internet kullanımı içeren ve kampanya süresince aylık... (...) TL

... adet... (...) GB internet kullanımı içeren ve kampanya süresince aylık... (...) TL Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Vodafone Yarına Hazırlayan Smart Tab 6 Tablet Kampanyaları ndan (Kampanya) yararlanmak

Detaylı

ORGANİZASYON PROSEDÜRÜ

ORGANİZASYON PROSEDÜRÜ P20--006 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Organizasyonların ilgili birimlerle koordineli olarak hazırlık aşamalarını belirlemek, dokümante etmek ve tüm personeli tarafından anlaşılmasını sağlamaktır.

Detaylı

Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017)

Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017) Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017) 07.07.2017 tarihli Yönetim Kurulu nda kabul edilmiştir MADDE 1- Dayanak, Amaç ve Kapsam Bu yönerge, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği

Detaylı

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

ÇELİKEL A.Ş. Bilgi Güvenliği Politikası

ÇELİKEL A.Ş. Bilgi Güvenliği Politikası Sayfa 1/6 1. Amaç / Genel Bu doküman, Kuruluştaki ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamındaki tüm bilgi varlıklarının güvenliğinin sağlanması, BGYS nin kurulması, işletilmesi, sürdürülmesi

Detaylı

STAJ YÖNERGESİ Y02-RAI-008

STAJ YÖNERGESİ Y02-RAI-008 Sayfa : 1/6 1. AMAÇ Bu yönerge, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca yapacakları stajları düzenlemek, akademik yıl içerisinde ve akademik yıl dışında yapılacak stajlarda uyulması gereken kuralları belirlemek,

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ CO-OP EĞİTİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM.

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ CO-OP EĞİTİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ CO-OP EĞİTİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz (İKBU) Üniversitesi

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI (Bu rehberde sadece Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin Devlet Katkısı hakkında bilgilendirme mevcuttur. Otomatik katılıma ilişkin sorularınız

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK YABANCI DİL DESTEK (AYDD) BİRİMİ ÇALIŞMA ESASLARI

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK YABANCI DİL DESTEK (AYDD) BİRİMİ ÇALIŞMA ESASLARI T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK YABANCI DİL DESTEK (AYDD) BİRİMİ ÇALIŞMA ESASLARI AKADEMİK YABANCI DİL DESTEK BİRİM TANIMI: Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü Akademik Yabancı Dil Destek (AYDD)

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Bilecik Şeyh

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA YABANCI UYRUKLU PERSONEL ĠSTĠHDAMI HAKKINDA YÖNETMELĠK 29.08.2003 Tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı. Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi

Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı. Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı Arş. Gör. Bilge YILMAZ Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Gaye KÖSE Staj Komisyonu Üyesi KTÜ Orman Fakültesi, Orman

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.3.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: ÜYELİK İŞLEMLERİ SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, Kütüphaneden yararlanmak isteyen

Detaylı