İNFLACORT İNHALER 200 mcg

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNFLACORT İNHALER 200 mcg"

Transkript

1 İNFLACORT İNHALER 200 mcg FORMÜLÜ: Her 10 ml; Budesonid (mikronize) g Oleik asit, Absolü etanol, 1,1,1,2-Tetrafloroetan içerir. Her bir ölçülü doz; 200 mcg Budesonid içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik: İnflacort inhaler, her uygulamada 200 mcg budesonid püskürten özel olarak hazırlanmış uygulayıcısı ile oral inhalasyon kullanımına uygun ölçülü dozlu bir aerosoldur. Budesonid güçlü glukokortikoid etki ve zayıf mineralokortikoid etki gösteren anti-inflamatuar bir kortikosteroiddir. Kortikosteroidlerin astımdaki inflamasyon üzerine etki mekanizması bilinmemektedir. İnflamatuar mediyatörlerin salgılanmasının ve sitokinlerce yönlendirilen immün yanıtların inhibisyonları muhtemelen önemlidir. Glukokortikosteroid reseptör afinitelerine göre budesonidin entrensek etki gücü prednizolondan yaklaşık 15 kat fazladır. Astımlı hastalarda inhalasyon ve oral yoldan, inhalasyon yoluyla önerilen dozlarda kullanılan budesonidin karşılaştırıldığı bir klinik çalışmada inhalasyon yoluyla kullanılan budesonidin plaseboya göre istatistiksel açıdan anlamlı bir şekilde etkili olduğu, oral yoldan kullanılan budesonid ile plasebo arasında ise anlamlı bir farkın olmadığı görülmüştür.genel olarak kullanılan dozlarda inhalasyon yoluyla uygulanan budesonidin etkisi, solunum yolları üzerindeki doğrudan etkisi ile açıklanabilir. Budesonid, yapılan provokasyon çalışmalarında, antianafilaktik ve antiinflamatuar etki göstermiş, hem erken hem de geç alerjik reaksiyonlarda bronşiyal obstrüksiyonu azaltmıştır. Budesonidin hiperreaktif hastaların doğrudan ve dolaylı provokasyona verdikleri solunum yolu reaktivitesini de azalttığı gösterilmiştir. İnhalasyon yoluyla uygulanan budesonid tedavisi, egzersizle ortaya çıkan astımın önlenmesinde de etkili olmuştur. İnhalasyon yoluyla önerilen dozlarda kullanılan budesonid, ACTH testlerine göre, adrenal fonksiyonlarını 10 mg prednizolondan belirgin olarak daha az etkiler. Üç ay boyunca erişkinlerde günde 1600 mcg, çocuklara 800 mcg dozlarında uygulanan budesonid, plazma kortizol düzeylerinde ve ACTH stimulasyonuna alınan yanıtta klinik açıdan önemli hiçbir değişikliğe neden olmamıştır. 52 haftaya varan uzun süreli takiplerde, hipotalamus-hipofizadrenal ekseninde baskılanma olmadığı doğrulanmıştır. Sağlıklı gönüllülerde turbuhaler aracılığıyla uygulanan budesonid, plazma ve idrar kortizolü üzerinde doz ile orantılı bir etki göstermiştir.

2 Basınçlı ölçülü dozlu inhalasyon cihazlarıyla günde 600 mcg a varan budesonid dozlarında 2-6 yıl boyunca tedavi edilen çocukların büyümelerinin, steroid olmayan ilaçlarla tedavi edilenlerden farklı olmadığı görülmüştür. Farmakokinetik Emilim: Basınçlı ölçülü doz inhalasyon cihazlarıyla uygulanan budesonid dozunun yaklaşık %10-15 i akciğerlere ulaşır. Oral yoldan tek doz halinde 1mg budesonid inhale edildikten sonra, ulaştığı en yüksek plazma konsantrasyonu yaklaşık 2 nmol/l dir ve bu değere inhalasyondan yaklaşık 10 dakika sonra ulaşır. Basınçlı ölçülü doz inhalasyon cihazı ile uygulanan budesonidin sistemik yararlanımı, ölçülü dozun %26 sı kadardır ve bunun 2/5 i yutulan ilaçtan kaynaklanmaktadır. Dağılım: Budesonidin dağılım hacmi yaklaşık 3 L/kg dir. Plazma proteinlerine ortalama %85-90 oranında bağlanır. Klinikte kullanılan doz sınırları içinde budesonidin kinetiği doz ile doğru orantılıdır. Metabolizasyon: Budesonid karaciğerden ilk geçiş sırasında yüksek oranda (~%90) ilk geçiş metabolizmasına uğrayarak glukokortikosteroid aktivitesi düşük metabolitlerine dönüşür. En önemli metabolitleri olan 6β-hidroksi budesonid ve 16α-hidroksi prednizolonun glukokortikosteroid aktivitesi, budesonidin aktivitesinin %1 inden azdır. Atılım: Budesonidin metabolitleri, aynen ya da konjuge edilerek temel olarak böbrekler aracılığıyla atılır. İdrarda değişime uğramamış halde budesonid bulunmaz. Budesonidin sistemik klirensi yüksektir (dakikada yaklaşık 1.2 L) ve intravenöz yoldan uygulandığında plazma yarılanma süresi ortalama 2-3 saattir. ENDİKASYONLARI: Bronşial astımlı hastalarda altta yatan solunum yolları inflamasyonunun kontrolü için, idame tedavide glukokortikosteroidlere gereksinim duyulan durumlarda endikedir KONTRENDİKASYONLARI: Budesonid status asmatikus veya astımın diğer akut epizotlarında ve budesonide karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER: Budesonid, kısa etkili bronkodilatatörlerin gerektiği akut astım nöbetlerinde hızlı bir rahatlama sağlamak amacıyla kullanılmamalıdır. Kısa etkili bronkodilatatör tedavisi etkisiz kalıyorsa, ya da normalden daha fazla inhalasyon gerekiyorsa, bir sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Bu tür durumlarda, antiinflamatuar tedavinin artırılması, örneğin inhalasyon yoluyla kullanılan budesonid dozunun yükseltilmesi ya da oral yoldan glukokortikosteroid kürüne başlanması gerekli olabilir.

3 Sistemik glukokortikosteroid tedavisinden inhalasyon glukokortikosteroidi tedavisine geçilen hastalar özel bir dikkat gerektirir. Hipotalamus-hipofiz-adrenal eksenin baskılandığı bu dönemde, hastalar travma, ameliyat ya da enfeksiyona (özellikle gastroenterit) ya da ağır elektrolit kaybına yol açan diğer durumlara maruz kalırsa, adrenal yetmezliğinin bulgu ve belirtileri ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda budesonid astım belirtilerini kontrol altında tutabilse bile, fizyolojik miktarlardan daha az sistemik glukokortikosteroid sağlar ve bu tür durumlarla mücadele etmek için gereken mineralokortikosteroid etkisine sahip değildir. Oral yoldan kullanılan glukokortikosteroid dozu azaltılırken, bazı hastalarda kas ve eklem ağrısı gibi spesifik olmayan rahatsızlık duyguları ortaya çıkabilir. Bu tür ender durumlarda, yorgunluk, baş ağrısı, bulantı ve kusma başlarsa, genel bir glukokortikosteroid etkisi yetmezliğinden kuşkulanılmalıdır. Bu vakalarda, bazen oral yoldan kullanılan glukokortikosteroid dozunun yükseltilmesi gerekli olabilir. Sistemik steroid tedavisinden inhalasyon tedavisine geçilmesi, bazen daha önceden sistemik ilaçlarla kontrol edilen rinit ve ekzema gibi alerjilerin açığa çıkmasına neden olabilir. Bu tür alerjiler, bir antihistaminik ve/veya topikal preparatlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Karaciğer fonksiyonlarının azalması, kortikosteroidlerin atılımını etkileyebilir. Bununla birlikte, intravenöz yoldan uygulanan budesonidin farmakokinetiği sirozlu hastalarda ve sağlıklı kişilerde benzerdir. Karaciğer fonksiyonlarının azaldığı durumlarda oral yoldan alınan budesonidin farmakokinetiği değişir, sistemik yararlanımı artar. Ancak, inhalasyon yoluyla kullanılan budesonidin sistemik yararlanımında sindirim sisteminden emilen budesonidin katkısı göreceli olarak az olduğundan, bu durumun klinik açıdan önemi sınırlıdır. Sistemik kortikosteroid tedavisini bırakan hastalar, stres veya şiddetli astım atağı sırasında oral kortikosteroid tedavisine (yüksek dozlarda) kaldığı yerden devam etmeleri ve hemen doktoru ile iletişim kurmaları yönünde bilgilendirilmelidir. Eğer budesonid inhaler kullanımından sonra bronkospazm meydana gelirse, tedavi durdurulmalı ve bir bronkodilatatör ile tedaviye başlanmalıdır. İntranazal ve inhale kortikosteroidler çocukların büyümelerini yavaşlatabilir, bu nedenle en düşük etkin doz kullanılmalıdır ve büyüme oranları rutin olarak izlenmelidir. İnhale budesonid tedavisi esnasında ağız veya farenkste lokalize kandida enfeksiyonları meydana gelebilir. Kortikosteroid tedavisi, kızamık veya su çiçeği gibi viral hastalıklarda ciddi veya ölümcül enfeksiyon gelişimi riskini artırabilir. Aktif veya latent tüberkülozlu hastalarda dikkatli olunmalıdır. Tedavi edilmeyen fungal, bakteriyel ve sistemik viral enfeksiyonu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

4 İnhaler veya intranazal budesonid tedavisinin ardından glokom, intraoküler basınç artışı veya katarakt meydana gelebilir. Topikal kortikosteroidlerle uzun süre tedavi gerektiren hastalarda, hipotalamus-hipofizadrenal ekseninde supresyon, Cushing Sendromu, hiperglisemi ve glukozüri gözlenebilir. Topikal kortikosteroidler çocuklar tarafından oransal olarak daha büyük miktarlarda absorbe edilebileceğinden, çocuklar sistemik toksisiteye daha duyarlıdırlar. Eğer topikal kortikosteroid kullanımını takiben lokal irritasyon gelişirse ilaç kesilmelidir. Dermatolojik enfeksiyonların varlığında lokal kortikosteroid tedavisi durdurulmalı ve uygun antifungal veya antibakteriyel tedaviye başlanmalıdır. İnflacort İnhaler göze kullanılmamalıdır. HER KULLANIMDAN ÖNCE İYİCE ÇALKALAYINIZ. Gebelikte ve Laktasyonda Kullanımı: Gebelikte kullanım: Budesonidin gebelik risk kategorisi B dir. Gebe kadınlarda yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Budesonid gebelerde ancak elde edilecek yarar ve fetusun maruz kalabileceği potansiyel risk göz önüne alınarak kullanılabilir. Laktasyonda kullanım: Kortikosteroidler insan sütüne geçebilirler. Her kortikosteroidin süt emen infant üzerinde yan etki potansiyeli olduğundan, ilacın anne için önemi göz önüne alınarak, süt vermeyi kesme ya da ilacı kesme yönünde karar verilmelidir. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi: Budesonid araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez. YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER: Genel olarak inhale budesonid iyi tolere edilen bir ilaçtır. Yayınlanan klinik çalışmaların büyük bölümünde tedavi ile ilgili yan etki olmadığı bildirilmektedir. Fakat bu çalışmalar genellikle 2-4 hafta gibi kısa süreli çalışmalardır. Oral kandidiyazis, disfoni ve boğaz ağrısı inhale budesonid uygulaması ile ilgili olarak en sık görülen yan etkilerdir. Bu yan etkiler diğer inhale steroidlerle de görülen yan etkilerdir. Bu topikal yan etkiler morbiditeyi belirgin bir şekilde etkilemez ve kolayca tedavi edilirler. İnhale kortikosteroid kullanan hastalarda disfoni sıklığı %5-50 arasında bildirilmiştir ve genellikle kandidiyazis ile birliktedir. Adrenal supresyon, kemik kaybı, deri incelmesi, artmış katarakt oluşumu, metabolik değişiklikler, deri döküntüsü, kontak dermatit, ürtiker, anjio ödem ve bronkospazm dahil erken ve geç aşırı duyarlık reaksiyonları deride morarma görülebilir. Sinirlilik, huzursuzluk ve depresyon gibi psikiyatrik semptomlar yanında davranış bozuklukları da görülebilir.

5 İnhalasyon yoluyla kullanılan ilaçlar etki mekanizması bilinmemekle birlikte nadiren bronkospazma neden olabilirler. İnhalasyon yoluyla kullanılan glukokortikosteroidler ile nadir olarak bazı hastalarda, muhtemelen doza, tedavi süresine, birlikte kullanılan ya da daha önceden kullanılmış olan steroidlere ve kişisel duyarlılığa bağlı olarak adrenal hipofonksiyonu dahil sistemik glukokortikosteroid toksisitesinin bulgu ve belirtileri ortaya çıkabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ: Klinik çalışmalarda budesonid ile astım tedavisinde kullanılan diğer ilaçların birlikte kullanımının yan etki sıklığında bir artmaya neden olmadığı görülmüştür. Kortikosteroidlerin metabolizmasında yer alan temel enzim olan sitokrom P450 3A nın güçlü bir inhibitörü olan ketokonazol, oral yoldan alınan budesonidin plazma düzeyinin yükselmesine neden olur. Önerilen dozlarda, simetidinin oral yoldan alınan budesonidin farmakokinetiği üzerindeki etkisi hafif, ancak klinik açıdan önemsizdir, omeprazolün ise etkisi yoktur KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Erişkinlerde; Budesonidin terapötik etkisinden maksimum yararlanmak için doz atlanmadan düzenli şekilde kullanılmalıdır. Tedavinin amacı hastaları en düşük etkili dozda idame ettirmektir. Azaltılmış dozlarda bazı hastalarda 3 ay kadar süreyle düzelme görülürken bazılarında relaps görülebilir. Astımlı hastalarda daha önceki tedavilerine bağlı olarak önerilen dozlar aşağıdaki gibidir. Sadece bronkodilatatör kullananlarda günde 2 kez 200 ila 400 mcg, İnhale kortikosteroidler kullananlarda günde 2 kez 200 ila 400 mcg, Oral kortikosteroid kullananlarda günde 2 kez 400 ile 800 mcg. Daha önceden bir inhale-kortikosteroidle iyi kontrol edilmiş hafif ve orta şiddetli astımı olan hastalar için, budesonid günde bir kez 200 ila 400 mcg sabah veya akşam uygulanabilir. Eğer günde tek doz uygulaması astım semptomlarını yeterince kontrol edemiyorsa, doz bölünerek verilmeli ya da artırılmalıdır. Oral kortikosteroidlerle astım kontrolü yapılan hastalarda oral budesonid geçilecekse, budesonid inhaler 1 hafta oral kortikosteroidlerle birlikte kullanılmalıdır. Sonra hasta astım semptomları açısından izlenirken oral ajanın dozu yavaşça azaltılabilir. Astımlı hastalarda daha önceki tedavilerine bağlı olarak önerilen maksimum dozlar aşağıdaki gibidir. Sadece bronkodilatatör kullananlarda günde 2 kez 400 mcg, İnhale kortikosteroidler kullananlarda günde 2 kez 800 mcg, Oral kortikosteroid kullananlarda günde 2 kez 800 mcg.

6 Çocuklarda; 6 yaşında ve daha büyük çocuklarda astım tedavisi için önerilen budesonid inhaler dozu, daha önceki tedaviye bağlı olarak aşağıdaki gibidir. Sadece bronkodilatatörler kullananlarda günde 2 kez 200 mcg, İnhale kortikosteroidler kullananlarda günde 2 kez 200 mcg, Oral kortikosteroidler kullananlarda günde 2 kez 200 mcg. Daha önceden bir inhale kortikosteroid ile iyi kontrol edilmiş hafif-orta şiddetli astımı olan hastalarda budesonid 200 veya 400 mcg günde tek doz sabah veya akşam uygulanabilir. Eğer günde tek doz uygulaması astım semptomlarını yeterince kontrol edemiyorsa doz bölünerek verilmeli ya da artırılmalıdır. Çocuklar için günlük maksimum doz günde 2 kez 400 mcg dır. 12 yaşın altındaki çocuklara günlük doz günde 2 kez 1veya 2 puf veya 400 mcg/m 2 /gün olarak da önerilebilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: İnhalasyon yoluyla budesonid çok yüksek dozlarda bile alınsa, genelde klinik bir sorun yaratması beklenmez. Kronik olarak aşırı dozlarda kullanıldığında, hiperkortisizm ve adrenal supresyon gibi sistemik glukokortikosteroid etkileri görülebilir. SAKLAMA KOŞULLARI: 30 0 C nin altında, oda sıcaklığında ve valf aşağı doğru gelecek şekilde saklayınız. Direkt gün ışığından ve donmaktan koruyunuz. Aerosol kutusu delinmemeli, boş olsa bile kırılmamalı, ateşten uzak tutulmalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI: Her inhalasyonda 200 mcg lık budesonid dozu sağlayan 200 dozluk aerosol tüpü ve inhalasyon cihazı bulunan ambalajlarda PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ: İnflacort Aqua Nazal İnhalasyon İçin Sprey Süspansiyon 100 mcg 200 doz İnflacort İnhaler 50 mcg 200 doz İnflacort 100 mcg İnhaler Kapsül; 30, 60, 90 kapsül içeren blister ambalajlarda + 1 inhaler İnflacort 200 mcg İnhaler Kapsül; 30, 60, 90 kapsül içeren blister ambalajlarda + 1 inhaler İnflacort 400 mcg İnhaler Kapsül; 30, 60, 90 kapsül içeren blister ambalajlarda + 1 inhaler

7 DOKTORA DANIŞILMADAN KULLANILMAMALIDIR. REÇETE İLE SATILIR. Ruhsat Tarihi ve No : , 115/48 Ruhsat Sahibi : BİLİM İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş Maslak-İSTANBUL İmal Yeri : Laboratorio ALDO-UNION S. A. Baronesa de Malda, 73 ESPLUGUES DE LL. Barselona İSPANYA Prospektüs onay tarihi:

8 İnflacort İnhaler Hasta Kullanma Talimatı Hastanın Dikkatine: İlacınızı doğru kullanmak için, kullanmadan önce bu tarifnameyi dikkatle okuyunuz ve talimatlara göre hareket ediniz. Kullanmadan önce ilacınızın son kullanma tarihini kontrol ediniz. 1- İnhaleri resimde görüldüğü gibi tutunuz ve ağızlık üzerindeki kapağı çıkartınız. 2- İnhaleri 20 saniye kuvvetlice çalkalayınız. 3- Derin bir nefes vererek akciğerlerinizi boşaltınız. Ağızlığı ağzınıza iyice yerleştirip dudaklarınızı sıkıca kapatınız. 4- Ağzınızdan derin bir nefes alırken aynı anda madeni tüpü aşağıya doğru bastırınız. 5- İnflacort bronşlara ulaşacaktır. İnhaleri ağzınızdan çekiniz ve nefesinizi mümkün olduğu kadar tutunuz sonra derin nefes veriniz. Eğer gerekirse birkaç saniye bekledikten sonra aynı prosedürü bir kez daha tekrar edebilirsiniz. Kapağı yerine kapatınız.

İnflacort 100 mcg İnhaler Kapsül. FORMÜLÜ: Her kapsül mikronize Budesonid 100 mcg ve yardımcı olarak laktoz içerir.

İnflacort 100 mcg İnhaler Kapsül. FORMÜLÜ: Her kapsül mikronize Budesonid 100 mcg ve yardımcı olarak laktoz içerir. İnflacort 100 mcg İnhaler Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsül mikronize Budesonid 100 mcg ve yardımcı olarak laktoz içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik özellikleri: Budesonid güçlü glukokortikoid etki

Detaylı

İNFLACORT AQUA 100mcg Nazal İnhalasyon İçin Sprey Süspansiyon 200 Doz

İNFLACORT AQUA 100mcg Nazal İnhalasyon İçin Sprey Süspansiyon 200 Doz İNFLACORT AQUA 100mcg Nazal İnhalasyon İçin Sprey Süspansiyon 200 Doz FORMÜLÜ: Her 1 ml: Budesonid Mikrokristalize selüloz Karboksimetil selüloz sodyum Glukoz Polisorbat 80 Benzalkonyum klorür 2-fenil

Detaylı

Flixonase TM Nazal Damla

Flixonase TM Nazal Damla Flixonase TM Nazal Damla Formülü Flixonase Nazal Damla, flutikazon propiyonatın sulu süspansiyonudur. Her tek kullanımlık nazal damlalık, 0.4 ml sulu süspansiyon içinde 400 mikrogram flutikazon propiyonat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GİONA EASYHALER 400 µg/doz inhalasyon için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GİONA EASYHALER 400 µg/doz inhalasyon için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GİONA EASYHALER 400 µg/doz inhalasyon için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Budesonid... 400 /doz Yardımcı maddeler : Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 256 mikrogramın üzerindeki dozların etkinliği arttırdığına ilişkin bir veri yoktur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde 256 mikrogramın üzerindeki dozların etkinliği arttırdığına ilişkin bir veri yoktur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RHİNOCORT AQUA 32 mikrogram (μg)/doz Nazal İnhalasyon İçin Sprey Süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Budesonid 0.64 mg/ml (32 μg/doz) Yardımcı maddeler

Detaylı

VENT-O-SAL İNHALER 100 mcg

VENT-O-SAL İNHALER 100 mcg VENT-O-SAL İNHALER 100 mcg FORMÜLÜ: Her bir ölçülü doz 100 mcg Salbutamol, Yardımcı madde olarak oleik asit, absolü etanol ve 1,1,1,2-tetrafloroetan içerir. Vent-o-sal inhaler, her uygulamada 100 mcg salbutamol

Detaylı

ML P4

ML P4 MOMECON % 0.1 LOSYON FORMÜLÜ: Bir gram losyonda 1 mg mometazon furoat bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Mometazon furoat belirgin antiinflamatuvar, antipruritik, vazokonstriktif

Detaylı

Flixotide TM 100 mcg Diskus TM

Flixotide TM 100 mcg Diskus TM Flixotide TM 100 mcg Diskus TM Formülü Flixotide 100mcg Diskus plastik bir inhaler cihazı içinde, her biri 100 mikrogram ince partiküllü flutikazon propiyonat ve daha büyük partiküllü laktoz karışımı içeren,

Detaylı

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDEFİX 200 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDEFİX 200 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDEFİX 200 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Budesonid 200 mcg Yardımcı madde(ler): Laktoz 24,8 mg Yardımcı

Detaylı

FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir.

FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir. Locasalene Merhem FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her püskürtme dozunda; Beklometazon dipropiyonat...100 mikrogram

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her püskürtme dozunda; Beklometazon dipropiyonat...100 mikrogram KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RİNOCLENİL 100 mikrogram Nazal Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her püskürtme dozunda; Beklometazon dipropiyonat...100 mikrogram 100 ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ENTOCORT 0.02 mg/ml Enema Hazırlamak İçin Dispersibl Tablet Rektal yolla kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 2,3 mg budesonid Yardımcı maddeler: laktoz, renk maddesi [Riboflavin (E101)], krospovidon,

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Budesonid Yardımcı maddeler: PULMİCORT TURBUHALER içeriğinde etkin madde dışında başka bir madde bulunmaz.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Budesonid Yardımcı maddeler: PULMİCORT TURBUHALER içeriğinde etkin madde dışında başka bir madde bulunmaz. KULLANMA TALİMATI PULMİCORT TURBUHALER 100 mikrogram/doz Toz İnhalatör Solunum yoluyla kullanılır. Etkin madde: Budesonid Yardımcı maddeler: PULMİCORT TURBUHALER içeriğinde etkin madde dışında başka bir

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

Flixotide TM. 125mcg Inhaler

Flixotide TM. 125mcg Inhaler Flixotide TM 125mcg Inhaler Formülü Flixotide Inhaler 125mcg, her uygulamada 125 mikrogram flutikazon propiyonat püskürten, basınçlı, ölçülü dozlu bir aerosoldür. Her aerosol tübü 60 veya 120 inhalasyon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İnhalasyon için toz içeren blister. Blisterlenebilen alüminyum folyo içerisinde beyaz toz şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İnhalasyon için toz içeren blister. Blisterlenebilen alüminyum folyo içerisinde beyaz toz şeklindedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDENOSİN 200 mcg inhalasyon İçin toz içeren blister 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Budesonid 200 mcg Yardımcı madde(ler): Laktoz 12,8 mg Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İNFLACORT AQUA 100 mcg nazal inhalasyon için sprey süspansiyon Nazal inhalasyon yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. İNFLACORT AQUA 100 mcg nazal inhalasyon için sprey süspansiyon Nazal inhalasyon yoluyla kullanılır. KULLANMA TALİMATI İNFLACORT AQUA 100 mcg nazal inhalasyon için sprey süspansiyon Nazal inhalasyon yoluyla kullanılır. Etkin madde: Budesonid 100 mikrogram/doz Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PULMİCORT TURBUHALER 100 mikrogram/doz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PULMİCORT TURBUHALER 100 mikrogram/doz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PULMİCORT TURBUHALER 100 /doz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Budesonid... 100 /doz Yardımcı maddeler : Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEODEX % 1.25 jel Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g jel, 12.50 mg deksketoprofene eşdeğer 18.45 mg deksketoprofen trometamol Yardımcı maddeler: Karbomer 980 NF (Carbomer Homopolymer),

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1 uygulama (ağız kısmından çıkan doz): Siklesonid.160 mikrogram

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1 uygulama (ağız kısmından çıkan doz): Siklesonid.160 mikrogram KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALVESCO 160 mikrogram çözelti içeren inhalasyon aerosolü 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 uygulama (ağız kısmından çıkan doz): Siklesonid.160

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XENCORT 250 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XENCORT 250 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XENCORT 250 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Flutikazon propiyonat 250 mcg Yardımcı maddeler: Dehidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MOMECON %0.1 losyon Deriye damlatılarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir gram losyon, 1 mg mometazon furoat içerir. Yardımcı maddeler: İzopropil alkol, propilen glikol, hidroksipropil

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AEROHİT 500 mcg inhalasyon için toz içeren blister

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AEROHİT 500 mcg inhalasyon için toz içeren blister KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AEROHİT 500 mcg inhalasyon için toz içeren blister 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flutikazon propiyonat 500 mcg Yardımcı maddeler: Laktoz 12,5000

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Nasacort AQ Nazal Sprey

Nasacort AQ Nazal Sprey Nasacort AQ Nazal Sprey FORMÜLÜ Her bir püskürtme (sıkım); 55µg triamsinolon asetonid ve yardımcı madde olarak mikrokristalin selüloz, karboksimetilselülozsodyum, polisorbat 80, dekstroz, benzalkonyum

Detaylı

* Etkin madde: İnhalasyon için her bir doz 400 mcg budesonid içerir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz,

* Etkin madde: İnhalasyon için her bir doz 400 mcg budesonid içerir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, BUDENOSİN 400 mcg inhalasyon için toz içeren blister Ağızdan solunarak kullanılır. * Etkin madde: İnhalasyon için her bir doz 400 mcg budesonid içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz içerir. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Losyon Yabancı maddeler içermeyen, renksiz-açık sarı,homojen, viskoz losyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Losyon Yabancı maddeler içermeyen, renksiz-açık sarı,homojen, viskoz losyon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ELOCON Losyon %0.1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 1 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORMU Losyon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnhalasyon için toz içeren her bir kapsül 200 mcg budesonid içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnhalasyon için toz içeren her bir kapsül 200 mcg budesonid içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz içerir. KULLANMA TALİMATI BUDEFİX 200 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül Yutulmaz. Ağızdan solunarak kullanılır. Etkin madde: İnhalasyon için toz içeren her bir kapsül 200 mcg budesonid içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir.

FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir. MOMECON Krem % 0.1 FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik Özellikler: Mometazon furoat belirgin antiinflamatuvar,

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

ADRENAL YETMEZLİK VE ADDİSON. Doç. Dr. Mehtap BULUT Bursa Şevket Yılmaz EAH Acil Tıp Kliniği

ADRENAL YETMEZLİK VE ADDİSON. Doç. Dr. Mehtap BULUT Bursa Şevket Yılmaz EAH Acil Tıp Kliniği ADRENAL YETMEZLİK VE ADDİSON Doç. Dr. Mehtap BULUT Bursa Şevket Yılmaz EAH Acil Tıp Kliniği SUNU PLANI Tanım ve Epidemiyoloji Adrenal bez anatomi Etiyoloji Tanı Klinik Tedavi TANIM-EPİDEMİYOLOJİ Adrenal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİCORT krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde. Betametazon valerat

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİCORT krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde. Betametazon valerat KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİCORT krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Fusidik asit Betametazon valerat Yardımcı maddeler Setostearil alkol 20 mg/g 1 mg/g 72 mg/g Yardımcı

Detaylı

DuoResp Spiromax ile tedavi edilenler için bilgiler

DuoResp Spiromax ile tedavi edilenler için bilgiler Respiratory Turkiska DuoResp Spiromax ile tedavi edilenler için bilgiler Astım ve KOAH semptomlarının nedenleri nelerdir? Astım ve KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) semptomları bir havayolu inflamasyonundan

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Flixotide TM 0.5 mg/2 ml Nebulizasyon için Süspansiyon

Flixotide TM 0.5 mg/2 ml Nebulizasyon için Süspansiyon Flixotide TM 0.5 mg/2 ml Nebulizasyon için Süspansiyon Formülü Flixotide Nebules, nebülizasyon şeklinde inhale edilerek uygulamaya mahsus ve 2 ml tamponlanmış izotonik tuz çözeltisi içinde süspansiyon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Yabancı maddeler ve topak içermeyen, homojen, beyaz renkte merhem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Yabancı maddeler ve topak içermeyen, homojen, beyaz renkte merhem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI M-furo Merhem %0,1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 1 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PULMICORT 0.5 mg/ml nebülizer süspansiyon (Steril) Solunum yoluyla kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. PULMICORT 0.5 mg/ml nebülizer süspansiyon (Steril) Solunum yoluyla kullanılır. KULLANMA TALİMATI PULMICORT 0.5 mg/ml nebülizer süspansiyon (Steril) Solunum yoluyla kullanılır. Etkin madde: Budesonid Yardımcı maddeler: Disodyum edetat, sodyum klorür, polisorbat 80, sitrik asit (anhidr),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Merhem. Sarımsı-beyaz renkli, opak, hafif karakteristik kokulu, homojen görünüşlü merhem.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Merhem. Sarımsı-beyaz renkli, opak, hafif karakteristik kokulu, homojen görünüşlü merhem. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CODERMO %0,1 merhem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram merhemde, 1 mg Mometazon Furoat bulunur. Yardımcı maddeler: Bir gram merhemde,

Detaylı

PSODERM %0.05 SAÇ LOSYONU

PSODERM %0.05 SAÇ LOSYONU PSODERM %0.05 SAÇ LOSYONU FORMÜLÜ: 1 şişe içeriği; Klobetazol-17-propionat 0.0125 g (% 0.05 a/h) Yardımcı maddeler: İzopropil Alkol FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik özellikler: Kortikosteroid ilaçlar,

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI TEMETEX %0.1 krem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde : 1 gramında 1 mg diflukortolon valerat içerir. Yardımcı maddeler: Polioksietilen stearat, sıvı parafin, beyaz vazelin, disodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDECORT STERİ-NEB 1 mg/2 ml nebülizasyon için inhalasyon süspansiyonu içeren tek dozluk ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDECORT STERİ-NEB 1 mg/2 ml nebülizasyon için inhalasyon süspansiyonu içeren tek dozluk ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUDECORT STERİ-NEB 1 mg/2 ml nebülizasyon için inhalasyon süspansiyonu içeren tek dozluk ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 2 ml lik her

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selülöz, laktoz monohidrat, kolloidal anhidrus

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ANTHĐX 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 10 mg rupatadine eşdeğer 12,80 mg rupatadin fumarat bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kırmızı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENTOCORT 0.02 mg/ml enema hazırlamak için dispersibl tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENTOCORT 0.02 mg/ml enema hazırlamak için dispersibl tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ ENTOCORT 0.02 mg/ml enema hazırlamak için dispersibl tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her dispersibl tablet 2.3 mg budesonid içerir. Enemanın

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PULMİCORT 0.50 mg/ml Nebülizer Süspansiyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PULMİCORT 0.50 mg/ml Nebülizer Süspansiyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PULMİCORT 0.50 mg/ml Nebülizer Süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 2 ml lik her tek dozluk plastik PULMİCORT 0.50 mg/ml Nebülizer Süspansiyon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Betametazon (valerat halinde) Fusidik Asit (hemihidrat halinde) Yardımcı madde(ler): Butil hidroksianizol

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Betametazon (valerat halinde) Fusidik Asit (hemihidrat halinde) Yardımcı madde(ler): Butil hidroksianizol KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE CORT Krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 30 g lık tüp içinde; Betametazon (valerat halinde) Fusidik Asit (hemihidrat halinde) Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI AZYTER

KULLANMA TALİMATI AZYTER KULLANMA TALİMATI AZYTER 15 mg/g Tek Dozluk Göz Damlası Göze Uygulanır. Etkin madde: 1 g çözelti, 14,3 mg azitromisine eşdeğer 15 mg azitromisin dihidrat içerir. 250 mg çözelti içeren tek dozluk flakonda

Detaylı

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid FARMASÖTĐK ŞEKLĐ: Burun içi sprey için, 15 ml lik solüsyon FORMÜL: Xylo-COMOD Nazal Sprey nazal solüsyonun 1 ml sinin içeriği; Ksilometazolin Hidroklorid

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.FARMASÖTİK FORM Krem Beyaz, homojen, hemen,hemen kokusuz krem (yağ içinde su emülsiyonu).

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.FARMASÖTİK FORM Krem Beyaz, homojen, hemen,hemen kokusuz krem (yağ içinde su emülsiyonu). KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUTRAPLUS KREM %10 2.KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1g krem içerisinde: Üre 100 mg Yardımcı maddeler: Metil parahidroksibenzoat (E218) 1.8

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı

Astım Tedavisinde Kullanılan İlaçların

Astım Tedavisinde Kullanılan İlaçların Bölüm 25 Astım Tedavisinde Kullanılan İlaçların Yan Etkileri Astım Tedavisinde Kullanılan İlaçların Yan Etkileri Dr. Fevzi DEMİREL Nefesle Alınan Kortizonlu İlaçların Yan Etkileri Astım tedavisinde kullanılan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TĐORELAX 4 mg/2 ml IM ampul Steril-apirojen Kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Bir ampulde, 4 mg tiyokolşikosid bulunur. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, distile su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

DALMAN AQ Nazal Sprey

DALMAN AQ Nazal Sprey DALMAN AQ Nazal Sprey FORMÜLÜ DALMAN AQ Nazal Sprey (%0.05 a/a) ölçülü atomizör bir püskürtme pompası vasıtası ile burun mukozasına topikal uygulama yapmak için hazırlanmış çok ince partiküller halindeki

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BELOGENT merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde dipropiyonat formunda 0,5 mg a eşdeğer betametazon ve sülfat formunda 1,0 mg a eşdeğer gentamisin bulunmaktadır.

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ALORES 2.5mg/5ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) şurup 2.5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, sorbitol %70, sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FUCİCORT krem Cilt üzerine haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FUCİCORT krem Cilt üzerine haricen uygulanır. FUCİCORT krem Cilt üzerine haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 gram FUCİCORT etkin madde olarak 20 mg fusidik asit ve 1 mg betametazon valerat içermektedir. Yardımcı maddeler: Klorokrezol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KETODERM Krem % 2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KETODERM Krem % 2 her bir gramında 20 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: 1 gram krem;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SYMBİCORT FORTE TURBUHALER 320/9 mcg/doz İnhalasyon İçin Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SYMBİCORT FORTE TURBUHALER 320/9 mcg/doz İnhalasyon İçin Toz 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ SYMBİCORT FORTE TURBUHALER 320/9 mcg/doz İnhalasyon İçin Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hastaya ulaşan her doz (ağız parçasından çıkan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 300 mg pankreatin (en az 8000 FIP ünitesi lipaz; en az 9000 FIP ünitesi amilaz; en az 500 FIP ünitesi proteaz) ve 50 mg safra disperti (%

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BECDAY 50 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BECDAY 50 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BECDAY 50 mcg inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Beklometazon dipropionat* 50,000 mcg Yardımcı maddeler: Dehidrat

Detaylı

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik Asit içerir. Yardımcı maddeler:bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol,

Detaylı