Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız"

Transkript

1 On5yirmi5.com Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız Kimse Yok Mu Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Yavuz Şahin Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe (oluşturma : 4/7/2019) Abdullah Güner in röportajı Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 2004 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan kamu yararına çalışan bir yardım derneği. 17 Ağustos Depremi nden sonra bir televizyon programıyla başlayan yardım faaliyetleri artık televizyon programına sığmayacak boyuta ulaştığında 2002 yılında bir dernek yapısı kuruldu. Gittikçe artan talep üzerine ise Kimse Yok Mu Derneği televizyon bünyesinden ayrılarak sivil toplum kuruluşu hüviyeti kazandı. Kimse Yok Mu Derneği uluslararası anlamda bir insanî yardım derneği misyonuyla 10 yılı aşkın süredir yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Kimse Yok Mu Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Yavuz Şahin Bey le konuştuk. KİMSE YOK MU DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ "DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNE 48 SAAT İÇERİSİNDE ULAŞABİLİYORUZ" Kimse Yok Mu Derneği hangi amaçla ne zaman kuruldunuz? Kimse Yok Mu Derneği, özellikle İstanbul Depremi nden sonra STV de bir program olarak başladı ve

2 belli bir müddet Kimse Yok Mu program olarak devam etti. Programdan sonra da bir yardım kuruluşu olarak 2002 yılında dernek çatısı altında resmi anlamda kuruldu. Biz 11 yıldır faaliyetteyiz. Türkiye de 40 a yakın şubemiz var. Bunu yılsonuna kadar 45 e çıkartmayı düşünüyoruz. Dünyada da 90 dan fazla ülkede bulunuyoruz. Özellikle Türk okulları aracılığıyla temsilcilerimiz bulunuyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bir şey olduğunda 48 saat içerisinde ulaşabilme imkanımız oluyor. Böyle bir imkana sahibiz biz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalar hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Yurtdışında yapmış olduğumuz faaliyetler şunlar: Özellikle yurtdışında yeni bir proje başlattık, Kardeş Aile Projesi. Tamamıyla bizim aracılığımızla zengin aileyle fakir aileyi birleştiriyoruz ve 7/24 her zaman bunlar görüşüyorlar. Herhangi bir şey olduğunda yoksul aile bizim aracılığımızla tekrar zengin aileyle kontak kurarak istediğini alabiliyor. Veya zengin aile yoksul ailenin yanına giderek onların tedariklerini karşılayabiliyor ya da dertlerini dinleyebiliyor. Birebir kardeş aile durumunu yaşayabiliyorlar. Bir sene ya da iki sene bu zengin ailenin isteğine bağlı- fakir ailenin bütün her şeyiyle ilgileniyorlar. Çocuklarıyla, onların eğitimiyle, ailenin diğer bireyleriyle ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili "ASYA ARAMA KURTARMA EKİBİ KURDUK" Yurtdışında yaşayan aileler mi yoksa bizim ülkemizdeki aileler mi bunlar? Bu aileler nasıl görüşüyorlar bize anlatır mısınız? Bizim ülkemizdeki aileler bunlar. Tamamen bizim aracılığımızla görüşüyorlar. Hem yoksul ailenin profilini hem de zengin ailenin profilini alıyoruz. Bunların ikisi birbirine denk olur mu diye ilk önce netleştiriyoruz. Ondan sonra da bunları birleştiriyoruz. İki ailede genellikle bu durumdan memnun kalıyorlar. Çünkü devamlı onları birileri takip ediyor. Herhangi bir şey olduğunda diyebileceği bir şey var. Ona güveniyorlar yoksul aileler. Ve şu ana kadar olumlu bir şekilde gidiyor bu proje. Dünyada da Afrika da su kuyusu, katarak ve yetim projesi ile varız. En son Haiti ve Amerika daki depremde, Japonya daki tsunamide yer aldık. Akut un bizcesi olan ASYA (Arama kurtarma ekibi) yı kurduk biz. Bunlar tsunamide özellikle yer aldılar. Hatta Japonya ya ilk giden arama kurtarma ekiplerinden bir tanesiyiz.

3 ASYA arama kurtarma ekibiniz ne zaman kuruldu? O da birkaç yıl önce kuruldu. 40 tane şubemizin her birinin kendi içerisinde ASYA ekibi var. Bu ekipler her iki ayda bir eğitim alıyorlar. İtfaiyeye ve sağlık kurumlarına gidiyorlar. Burada eğitimler alıyorlar. Bazen kampa giriyorlar ve kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Derneğe, Kimse Yok Mu adını kim koydu? Bir soruydu Kimse yok mu? 17 Ağustos Depremi nin sonrasında taşlar, enkazlar arasından bu ses yükseliyor, can pazarında enkaz altındakiler ve onları kurtarmak isteyenler birbirlerine sesleniyordu: Kimse yok mu? Deprem bölgesine koşan Samanyolu Televizyonu ekipleri ve gönüllüler, döndüklerinde de yardım faaliyetlerine ara vermediler. İhtiyaçlar bitmek bilmiyor, üstelik artık Türkiye nin dört bir yanından yardım çağrıları geliyordu. Kimse Yok Mu televizyon programının yapımına böylece karar verildi. Kimse Yok Mu programının yapmış olduğu bu yardım çağrıları ve yardımseverlerin yoksullara ulaştırılmak üzere yapmak istedikleri bağışlar artık televizyon programının yayınına sığmayacak boyutlara ulaştığında ise 2002 yılında televizyon bünyesinde yoksulla yardımseveri buluşturan bir dernek yapısı kuruldu. Bunun da adı Kimse Yok Mu Derneği oldu. "SEVGİLİLERİ İÇİN GÖZ AÇTIRIYORLAR" Kimse Yok Mu Derneği nin ne tür yardım faaliyetleri var? Yurtdışı yardım faaliyetleriniz hakkında bize bilgi verir misiniz? Şu an Afrika da Katarak ve Su Kuyusu projemiz var. Afrika da 10 milyona yakın insan katarak nedeniyle görme engellisi. Katarak hastalığının bu kadar yaygın olmasının sebebi de güneş ışınlarının dik vurması ve çöl fırtınalarının olmasından dolayı özellikle Sudan ve Darfur da 10 milyona yakın insan görme engellisi. Biz şu ana kadar 90 bin insanın gözünü muayene ettik, 10 bin kişiyi ameliyat ettik. Her iki ayda bir doktorumuz Sudan a gidip geliyor özellikle yılında başladığımız bu projede şu ana kadar 52 tane doktorumuz, 19 tane de sağlık personelimiz görev yaptı. Bunların hepsi ikişer yıl arayla değişiyor. Sudan da yer alıp bir tane hastane yaptık. Bütün alet edevatlar buradan gitti. Ameliyatları da burada gerçekleştiriyoruz.

4 Ayrıca balık yemeği değil balık tutmayı da öğretiyoruz. Oradaki hemşirelere bizim olmadığımız zamanlarda da kendi halkının gözlerini açacak şekilde yetiştiriyoruz. Bizim doktorumuzun olmadığı zamanlarda da onlar kendi ameliyatlarını yapabiliyorlar. Bu proje 100 dolar. Özellikle okullardan destek alıyoruz biz. Fatih Koleji ve diğer okullar, Milli Eğitim den de aynı şekilde öğrenciler yardım ediyorlar. Sevgilileri için göz açtırıyorlar. Sevgililer gününde ünlüler de özellikle göz açtırıyor. Hakan Şükür den tutun da diğerlerine Onlar da sevdikleri için göz açtırıyorlar. Su Kuyusu Projesi nde de şu ana kadar Afrika da 20 den fazla ülkede 292 tane su kuyusu açtık. Ve su kuyusu fiyatları 3 bin dolardan başlıyor 9 bin 500 dolara kadar çıkabiliyor. Sebebi de bazen 30 metrede suyu buluyoruz bazen 50 metrede bazen de daha derin olabiliyor bu. Ona göre de fiyat artışı olabiliyor. Bu zamana kadar açtığımız su kuyularında iş adamlarının büyük gayreti oldu. Bazen de okullar sınıfça su kuyusu açtırabiliyorlar. Bu konuda da baya duyarlı Anadolu insanı. "HIZLI HAREKET ETMEMİZ EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ" Türkiye de birçok yardım kuruluşu olmasına rağmen siz neden kuruldunuz? Diğer yardım kuruluşlarından farklı ne tür çalışmalarınız var ya da fakınız nedir?

5 Biz 11 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) ne üye olan bir yardım kuruluşuyuz. Şu ana kadar herhangi bir Müslüman kuruluş buraya üye değil. Yani biz BM ile organize bir şekilde çalışıyoruz. Mesela Suriye olayında 7 tane kamp var Türkiye sınırında. Biz orada BM ile beraber çalışıyoruz. Bazı noktalarda fikir alışverişi yapıyoruz. Veya dünyanın herhangi bir yerinde bir şey olsun -Japonya da özellikle- sürekli kontaktaydık BM le. Herhangi bir şey olduğunda görüşerek yönlendirmeler yapıyoruz. Ve dünyanın en iyi ilk 10 yardım kuruluşu arasındayız. Sebebi de çok kısa bir süre içinde çok çabuk yardım edebiliyoruz insanlara. Hızlı hareket etmemiz en büyük özelliğimiz. Evet, Türkiye de çok fazla yardım kuruluşu vardır ama belki Kimse Yok Mu da yetmeyecek. Daha da fazla yardım kuruluşu kurulması gerekiyor belki de. Çünkü her kitlenin kendine göre bir yardım kuruluşu var. Bu ne kadar çoksa da o kadar iyidir. Çünkü Kimse Yok Mu Derneği olarak belli baktığımız noktalar var aileye bakıyoruz sadece İstanbul şubesi olarak. Ama diğer derneklerin de yardımlarıyla daha çok aileye bakılabilir. "EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ GÖNÜLLÜLERİMİZ" Yardım faaliyetlerinizi sürdürmenizi sağlayan alt yapıyı nasıl sağladınız? Beslenme kaynaklarınız hakkında bilgi verir misiniz? Bizim altyapı olarak gönüllülerimiz aktif şekilde bu 1200 aileye bakıyor her ay. Gönüllü sayımızda İstanbul şubesinde 1700 civarında. Biz yarı resmi devlet kuruluşuyuz. Kesinlikle devletten herhangi bir maddi destek almıyoruz. Tabi bu durum yurtdışındaki derneklerde farklı olabiliyor. Mesela Güney Kore deki derneğimiz tamamen devletten yardım alarak bu yardımları yapıyor. Biz kesinlikle bir yardım almıyoruz diğer dernekler gibi. Burada yüzde yüz gönüllüler araya giriyor. İş adamları sayesinde bu noksanlarımızı kapatıyoruz ve yardım edilecek kişilere yardım ediyoruz. Geçen yıl (2012) Kurban Bayramı nda 200 bin aileye et dağıttık. Yine burada gönüllülerimiz yer aldı. İlkokul çocukları Afrika ya giderek buraya gıda paketlerini götürdüler. Bunlar tamamen gönüllülerimizin çalışmasıyla oldu.

6 Biz İstanbul Şubesi olarak 30 kişilik bir ekibiz. Bu 30 kişi, yardım ettiğimiz 1200 ailenin paket dağıtımını bile yapamayız bir ayda. Gönüllülerimiz geliyor ve biz kendilerine adres veriyoruz. Gönüllülerimiz bu adrese gıda paketlerini kendileri bırakıyorlar. Böyle bir aktivitemiz var gönüllülerimizle yardım sahipleri arasında. En büyük desteğimiz, gönüllülerimiz. "KENDİ İÇ MEKANİZMAMIZDA DA BİR İÇ DENETİME TABİYİZ" Kimse Yok Mu Derneği nin iç denetimini nasıl yapıyorsunuz? Toplanan yardımlarınızın suistimale uğramaması için iç denetim mekanizmanızı nasıl oluşturuyorsunuz? Biz yarı resmi devlet kuruluşuyuz. Kesinlikle bağışsız hiçbir şey alamıyoruz. Her aldığımız şeye makbuz kesiyoruz. Devlet tarafından da her zaman denetleniyoruz. Bu noktada hassas davranıyoruz. Bir de bizim yönetim kurulumuz var. Bu yönetim kurulundaki insanların hepsi belli noktalarda bulunan iş adamları. Bir şey olduğu zaman bu yönetim kurulumuz hemen devreye giriyor. Yönetim kurulundaki insanlar gelir-gideri onaylayarak aynı zamanda bir takibi de gerçekleştiriyorlar. Böylelikle kendi iç mekanizmamızda da bir iç denetime tabiyiz bu anlamda. "KADIN VE SAĞLIK AĞIRLIKLI BİR YARDIM ÇALIŞMAMIZ VAR" Hangi kriterlere göre ihtiyaç sahiplerini belirliyorsunuz? Yaptığınız yardımlarda neleri önceliyorsunuz? Yoksul bir aile bize ya da mektupla bize başvuruyor, durumunu anlatıyor. Biz de en geç üç hafta içerisinde o aileye yardımları ulaştırıyoruz. Mağdur Araştırma Birimi miz var. mektubu aldıktan sonra bu Mağdur Araştırmalar Birimi miz o mağdur ailenin evine gidiyor ve A dan Z ye her şeye bakıyor. Buzdolaplarına bakıyorlar, evde sigara içiyorlar mı buna bakıyorlar vb. Bizim kriterlerimiz şöyle: Hakikaten de insanlar yoksulsa onlara yardım ediyoruz. Düşmek üzere olanlara değil de düşen insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Dul bayanlara, yetimlere yardım

7 etmeye çalışıyoruz. Birinci kriterimiz bunlar. Bu anlamda biz biraz daha kadın odaklı çalışıyoruz. İkinci kriterimiz ise; hakikaten de sağlık durumu iyi değil ve çocuklarına bakamıyorsa biz bu çocukların eğitimine ve kendi sağlığına, evin kirasını veremiyorsa kirayı da vererek yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Kısaca, kadın ve sağlık ağırlıklı bir yardım çalışmamız var. "BİR İKİ AİLEYİ GEZMEK İNSANDA ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİYOR" Yardım faaliyetlerinizi yürütürken size heyecan ve umut veren ya da sizi çok üzen ve karamsarlığa uğratan bir durumla hiç karşılaştınız mı? Ben ilk Mağdur Araştırmalar Birimi nde çalışırken insanların evine gitmiştik denetlemek için, bir aile vardı kadının çocuğu intihar etmiş yoksulluktan dolayı. Buna çok üzülmüştüm. Şükretmeyi de öğrendim orada. Hakikaten bir iki aileyi gezmek çok şeyi değiştiriyor insanda. Bir gıda paketi götürdüğünüzde özellikle çocuklardaki gülümsemeyi gördüğünüzde çok mutlu oluyorsunuz. Bir insanın gülümsemesini gördüğünüz zaman siz de gülümsersiniz ya aynen öyle bir şey. O mutlu olduğunda siz de hissediyorsunuz mutlu olduğunuzu. Yardımlarınızı nasıl ulaştırıyorsunuz? Kısaca yardımların sizden ihtiyaç sahiplerine ulaşana kadar nasıl bir yol izlediğinize dair bize bilgi verir misiniz? Mağdur Araştırma Birimi miz aileyi araştırdıktan sonra ve işte bu aileye yardım edilebilir dedikten sonra biz hemen yine yardım etmiyoruz. Her hafta düzenlenen yönetim kurulumuz var, 7 tane iş adamından oluşan. Onların önüne dosyaları koyuyoruz ve onlar da gerekli görürlerse Evet, bu aileye yardım edebilirsiniz derlerse hemen iki hafta içinde o aileye yardım ulaştırılıyor. Ve bu yardım bir yıl boyunca da sürüyor. "7 DEN 70 E HERKES GÖNÜLLÜMÜZ OLABİLİR" Bu yardımlarınızın daha kalıcı hale gelmesi, o ailenin sosyal hayata tekrar kazandırılması için yaptığınız herhangi bir çalışma var mı?

8 Özellikle bayanlara ilgili bir çalışmamız var. Bizim buradaki şubemizde dikiş-nakış kursumuz var. Onlara burada birkaç ay seminer veriyoruz ve burada öğreniyorlar dikiş-nakış işini. Buradaki kursta onlara bir de sertifika veriyoruz ve dışarıda çok rahat bir şekilde iş bulabiliyorlar. Özellikle dul bayanlara bunu yapıyoruz. Bir meslek kazanmasını sağlıyoruz. Yardım faaliyetlerine katılmak isteyen insanlarda ne gibi özellikler arıyorsunuz? Herkes yardım faaliyetlerinize katılabilir mi? Kimleri gönüllü olarak kabul ediyorsunuz? Bunun için belli bir kriterimiz yok. 7 den 70 e herkesi gönüllü olarak kabul ediyoruz. Yurtdışındaki yardım faaliyetleriyle ilgili çalışmalarımızda özel bir yerimiz var. Eğer ben her şeyimi karşılarım derseniz biz sizi hangi bölgeye gidiyorsak oraya götürebiliriz. Bunu okullardaki projelerde genellikle yaptık. Okulun yaptırdığı su kuyusunun açılışına okulun isteği doğrultusunda 3 öğrenciyi götürdük. Bu da insanların daha çok gönüllü olmasını sağlıyor. Orayı yerinde görmesini ve orayı yaşamasını sağlıyor. Türkiye deki insanların sosyal duyarlılığını nasıl buluyorsunuz? Yardım kampanyalarınızda sizlere yeterli desteği veriyorlar mı? Türkiye deki insanlar bu kadar duyarlı olmasalardı biz de dünyada 90 dan fazla ülkede olamazdık. Sonuçta oradaki insanlar da Türk. Türkiye deki insanların bu yardımlarda çok büyük katkısı var. "YARDIMLARIN ARTMASINDA GÖRSELLİĞİN BÜYÜK BİR ETKİSİ OLUYOR" Kimse Yok Mu Derneği nin yapmış olduğu yardım çalışmalarını konu edinen Selam filmi geçen ay vizyona girdi. Selam filminin yardımlara etkisi oldu mu? Selam filminden sonra baya bir su kuyusu yapımında artış oldu. Görselliğin büyük bir etkisi oluyor yardımların artmasında. İnsanlar o filmi izledikten sonra hakikaten bir suyun değerini anlıyor. Çünkü suyu bulamamak bir insanın ölmesine neden olabiliyor. Ve biz su kuyusu açarken şuna dikkat ediyoruz: Dünya Su Örgütü nün açıklamış olduğu bir rapor (2012) var. Bir insanın bir günde her şeyiyle beraber kullanabileceği su miktarı 25 litre. Ama bu Amerika ve Japonya da 300 litre, Türkiye de 20 litre, ama bunu Afrika ya sadece bulabilen aile için söylüyorum bir aile için bu suyun

9 miktarı 20 litre. Türkiye devletinin, yürütmüş olduğunuz yardım faaliyetinde size olumlu ya da olumsuz ne tür etkisi oluyor? Devletin imkanlarından yararlanabiliyor musunuz? Biz yarı resmi devlet kuruluşu olduğumuz için anlaşmama gibi bir durum hiç olmuyor. Biz yardımlarımızı devletin bize çizdiği sınırlar içerisinde yapıyoruz. Herhangi bir şey yapacağımız zaman devlete soruyoruz: Dünyanın herhangi bir yerine şu yardımı yapacağız ama herhangi bir şey var mı? Bu anlamda kendi başımıza buyruk değiliz kesinlikle. Diğer yardım kuruluşlarıyla beraber ortak yardım faaliyeti yürütüyor musunuz? Türkiye de en son yapılan Suriye olayıyla bir araya geldik. Ve Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyasını yürüttük. Bu çalışmayla da daha büyük kitlelere ulaştık. Çünkü tek ses olarak hareket ettik. Bunun dışında herkesin kendi projesi olduğu için ortak bir çalışma yürütmüyoruz. "SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA AKTİVİST OLMA ÖZELLİĞİNİN YENİDEN KAZANDIRMALI LAZIM!" Türkiye nin sosyal yardımlaşma konusunda eksiklerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz? Uluslararası yardımlarda en büyük eksikliğimiz hangi alandadır? Türkiye olarak reklam anlamında çok büyük eksikliğimiz var. Bir de algıyla ilgili problem var. Mesela sivil toplum kuruluşu Avrupa da çok önemliyken, elit bir şeyken ve herkes tarafından saygı duyulan bir şeyken (Asya da da aynı şekilde) burada maalesef yardımlaşma ve dayanışma derneği ikinci kısma atılabiliyor. Bu durum bazen kötü bir pozisyonmuş gibi görülebiliyor. Bence bu algının değiştirilmesi lazım. Sivil toplum kuruluşlarında aktivist olma özelliğinin yeniden kazandırılması lazım. Bununla ilgili özellikle okullarda bir çalışma yapılabilir. "KENDİ UÇAĞIMIZLA YARDIMLARIMIZI GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"

10 Türkiye de ve dünyada son 10 yılı değerlendirerek, gelecek 10 yılda nasıl bir sosyal yardım politikası uygulamayı hedefliyorsunuz? Gelecekte ne gibi yardımlar yapmayı planlıyorsunuz? Kimse Yok Mu Derneği olarak belli bir noktadan sonra kendi uçağımızı alıp dünyanın herhangi bir yerinde bir şey olduğu zaman 24 saat içinde o ülkeye ulaşabilmek. Bizim hedefimiz bu. Bunu da inşallah çok kısa bir süre içerisinde yapacağız. 12 yılda bizim de belli bir potansiyelimiz ve gücümüz oldu. Seviyemiz de yaptığımız yardımlardan anlaşılabilir. Bu noktada biz kendi uçağımızla kendi yardımımızı yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaştırmak istiyoruz. Çünkü bazen ilaç gönderirken sıkıntı yaşanabiliyor. Buradan parasını gönderiyoruz ve oradan temin ediliyor bu ihtiyaçlar. Biz de istediğimiz her malzemeyi uçağa koyup yardıma muhtaç insanlara ulaştırabileceğiz. Ve dünyanın her yerinde olmak istiyoruz. Ayrıntılı Bilgi İçin: On5yirmi5 Bu dökümanı orjinal adreste göster Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız

Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada

Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada On5yirmi5.com Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada Sadakataşı Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 10 Haziran 2013 Pazartesi

Detaylı

Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı

Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı On5yirmi5.com Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı Samsung Akademi, Bayrampaşa'da kalifiyeli eleman yetiştiriyor. Yayın Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe (oluşturma : 7/9/2016) Abdullah Güner'in röportajı

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı.

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. YETİM RAPORU 18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. Bakanlar Kurulu nun 6 Şubat 2007 tarihli

Detaylı

14 yaş üstü herkese ücretsiz eğitim

14 yaş üstü herkese ücretsiz eğitim On5yirmi5.com 14 yaş üstü herkese ücretsiz eğitim Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi Müdür Kadir Tellioğlu ile eğitim faaliyetlerini konuştuk. Yayın Tarihi : 12 Ekim 2013 Cumartesi (oluşturma : 1/1/2017) Gizem

Detaylı

www.elbirdernegi.org www.elbirdernegi.org El-bir Konya dan Dünyaya Yayılan. Iyilik Hareketinin Adıdır Hakkımızda ELBİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; ayrım yapmaksızın ülkesinde uğradığı zulüm ve sıkıntılar

Detaylı

Türkiye'ye dost yetiştiriyoruz

Türkiye'ye dost yetiştiriyoruz On5yirmi5.com Türkiye'ye dost yetiştiriyoruz Suffa Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy ile vakfın soyal ve eğitim çalışmalarını, kültürel faaliyetlerini konuştuk. Yayın Tarihi : 2 Ocak

Detaylı

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye:

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: - Deli, deli, diye seslenmiş. Siz içeride kaç kişisiniz? Deli şöyle bir durup düşünmüş: 1 / 10 - Bizim

Detaylı

Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu

Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu On5yirmi5.com Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu Türk Kızılayı nın yapmış olduğu çalışmaları Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2013 Perşembe (oluşturma

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 HASTANEDE Doktor: Merhaba..(1) nedir? Meral Hanım: Meral Yılmaz. Doktor: Şikâyetiniz nedir? Meral Hanım: Kendimi hiç iyi..(2). Çok hâlsizim. Boğazım ağrıyor

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart!

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! On5yirmi5.com Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! Üniversitelerin açılmasıyla birlikte geçen hafta İstanbul Polisi, Beyazıt ve Beşiktaş'ta bir dizi korsan fotokopi baskını gerçekleştirildi.

Detaylı

Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı

Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı On5yirmi5.com Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları, Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer Bey le konuştuk.

Detaylı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2015 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009)

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

HASAN KOLCUOĞLU ADANA

HASAN KOLCUOĞLU ADANA Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31) Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi HASAN KOLCUOĞLU ADANA https://hasankolcuoglu.com.tr BA Öncelikle sizi tanıyalım, sonra firmanız hakkında

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 HASTANEDE Doktor: Merhaba..(1) nedir? Meral Hanım: Meral Yılmaz. Doktor: Şikâyetiniz nedir? Meral Hanım: Kendimi hiç iyi..(2). Çok hâlsizim. Boğazım ağrıyor

Detaylı

Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı

Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı On5yirmi5.com Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı Türkiye ve İstanbul çapında verilecek olan Yaz Kur an Kursu eğitimlerini İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman ile konuştuk Yayın Tarihi : 15

Detaylı

23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına

23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına 23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına Bodrum da 3 yıl önce kaptanlığa başlayan Gül Yavuz, 23 yıl yazılım sektöründe çalıştıktan sonra nasıl yat kaptanı olduğunu ve denizlerde kadın kaptan olmanın

Detaylı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine dönemi için aday olan Türkiye'nin,

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine dönemi için aday olan Türkiye'nin, Anadolu Ajansı Haber Arşivi Kaydı Yayın Tarihi : 2005-04-03 06:58:00 Yayın Numarası : 101193738 Bölge/Büro : New York Başlık BM GÜVENLİK KONSEYİ GEÇİCİ ÜYELİĞİ... -TÜRKİYE'NİN BM BARIŞ MİSYONLARINA YAPTIĞI

Detaylı

Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur

Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur On5yirmi5.com Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur Deniz Feneri Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 30 Mayıs

Detaylı

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Uzmanından 'elektromanyetik' uyarı! İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Pediatri A.B.D, Tepecik Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞI ALTYAPISINI GELİŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞI ALTYAPISINI GELİŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA BAĞIŞ GRUPLARI Bağışçılığa Katılım ve Kollektif Etki TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞI ALTYAPISINI GELİŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA DESTEĞİ İLE Bağışçılığa Katılım ve Kollektif Etki S.Sevda Kılıçalp Iaconantonio TÜSEV

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

/ hakinsaniyardim

/ hakinsaniyardim / hakinsaniyardim 0212 212 51 51 www.hakinsaniyardim.org.tr 2 www.hakinsaniyardim.org.tr www.hakinsaniyardim.org.tr 3 HAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ; ülkemizde ve dünyada sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış,

Detaylı

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek...

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek... KATARAKT Siz görürseniz onlar da görecek... 1 Katarakt Türkiye de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra kötü beslenme,

Detaylı

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Hiroşima da büyüdüm. Ailem ve çevrem Budist ti. Evimizde küçük bir Buda Heykeli vardı ve Buda nın önünde eğilerek ona ibadet ederdik. Bazı özel günlerde de evimizdeki

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de yapılan tüm ve bağışların toplamı 13,7 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Bu tutar 2014 Türkiye GSYİH sinin %0,8 ine denk geliyor. Türkiye de hayırseverlik etmek

Detaylı

Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin

Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin Çalışan Gazeteciler Günü nde Bodrum da görev yapan gazeteciler Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un Trafo Bodrum da düzenlediği

Detaylı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı Kasım/Aralık 2015 28 fındığın başkenti kirazın anavatanı BAŞARI ÖYKÜSÜ 54 www.doka.org.tr Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan NASA'da astrofizikçi olarak çalışan Ordulu Umut Yıldız, geleceğin

Detaylı

2016 SURİYE BÜLTENİ 1

2016 SURİYE BÜLTENİ 1 2016 SURİYE BÜLTENİ 1 www.hayratyardim.org Hayrat Yardım Suriye de ne yapıyor? 2011 yılında başlayıp günümüzde hala devam etmekte olan Suriye Savaşı nda yüzbinlerce kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarca

Detaylı

ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu sektörü şekillendiriyor

ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu sektörü şekillendiriyor ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu sektörü şekillendiriyor ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu Başkanı Nurettin Özdemir: ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu sektörün gelişimini sağlamak, birlikte

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745 Yapay görme ile kalite sürekli denetim altında Yapay görme teknolojilerinin üretim dünyasına iki büyük faydayı birarada sunduğunu söyleyen ISRA Vision Vistek Genel Md. Yardımcısı Serkan Çakır, "Her üretimin

Detaylı

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri On5yirmi5.com Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri 2015 yılında pek çok yardım kuruluşu dünyanın pek çok yerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak. Peki hangi yardım kuruluşu, kurban kesimi

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de hayırseverlik etmek olarak anlaşılıyor. TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU HAYIRSEVERLİK FAALİYETLERİ NEDEN YAPILIYOR? Dini vecibeleri yerine getirmek 3,2 228 TL 41, Bu bağışların kurumlar aracılığı

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

Bu çalışma sırasında bize yardımcı olan tercümanımız Habibe Biber e de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu çalışma sırasında bize yardımcı olan tercümanımız Habibe Biber e de ayrıca teşekkür ediyoruz. 15 Ankara Çankaya İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği nin hibe başvurusu yapma sürecinde TACSO projeden talep ettikleri teknik destek ile kendileriyle kısa bir dönem çalışma imkanı bulduk. Bu

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

YÖNETMELİK. Üsküdar Üniversitesinden: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Üsküdar Üniversitesinden: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Aralık 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29206 Üsküdar Üniversitesinden: YÖNETMELİK ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması

Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Turkcell Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması Nihai rapor sunumu 14 Eylül 2011, Erzurum Turkcell Erzurum Çağrı Merkezi

Detaylı

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak?

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? On5yirmi5.com Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? İşsizliğin giderek arttığı şu günlerde bankalardan güzel bir haber geldi. 2010 yılı pek çok banka kadrosuna yeni elemanlar katacak... Yayın Tarihi : 20 Aralık

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU FRANCHISE TANITIM KATALOĞU Asırlık Hikayemiz 1927 yılından beri 3 nesildir tecrübe ve güven ile Bursa da 5 şubeyle hizmet vermeye devam eden markamız Ayanoğlu, Türkiye nin birçok şehrinden özenle seçtiğimiz

Detaylı

"Erciyes Üniversitesi'nin farkı akademik kadrosu"

Erciyes Üniversitesi'nin farkı akademik kadrosu On5yirmi5.com "Erciyes Üniversitesi'nin farkı akademik kadrosu" Erciyes Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Aysen Tarcan Kayseri, büyükşehrin konforunu taşıyan ama sıkıntısını göstermeyen bir şehirdir. Kayseri

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti

İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti On5yirmi5.com İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan; "İSMEK'in amacı kursa katılanların rehabilitesini sağlamak, kente olan aidiyet duygularını genişletmek" dedi. Yayın Tarihi

Detaylı

Paylaştıkça Çoğalıyoruz

Paylaştıkça Çoğalıyoruz 4 Paylaştıkça Çoğalıyoruz Bodrum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk alanlarında ihtiyaçlara cevap vermek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiğimiz

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Yardımlaşma ve Dayanışma Nedir? Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önem ve Faydaları Nelerdir?

Yardımlaşma ve Dayanışma Nedir? Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önem ve Faydaları Nelerdir? YARDIMLAŞMA, PAYLAŞMA, MERHAMET Yardımlaşma ve Dayanışma Nedir? Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önem ve Faydaları Nelerdir? Yardımlaşma Nedir? Yardımlaşma; birlikte çalışmak ya da yardım etmektir. Takım çalışması

Detaylı

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ

GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ GİZEMLİ KUTULAR PROGRAMI ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ 19.12.2012 Ben de bilim insanı olmak istiyorum çünkü pes etmem! (7. Sınıf Aklımda bilim insanlarının da hep doğruyu tam olarak bilemeyecekleri kaldı. Bilim insanlarının

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

İZMİR KREŞ ATÖLYESİ NOTLARI (Ocak 2013) 1-BAKIM HİZMETLERİ NASIL DÜZENLENMELİ VE BU DÜZENLEMEDE KAMUNUN YERİ NE OLMALIDIR?

İZMİR KREŞ ATÖLYESİ NOTLARI (Ocak 2013) 1-BAKIM HİZMETLERİ NASIL DÜZENLENMELİ VE BU DÜZENLEMEDE KAMUNUN YERİ NE OLMALIDIR? İZMİR KREŞ ATÖLYESİ NOTLARI (Ocak 2013) 1-BAKIM HİZMETLERİ NASIL DÜZENLENMELİ VE BU DÜZENLEMEDE KAMUNUN YERİ NE OLMALIDIR? Bakım hizmetlerinin sınıflandırılması gerekiyor 0-3 yaş : Bakıma ihtiyaç duyulan

Detaylı

ÜYELERE YÖNELĐK ANKET ÇALIŞMASI PEYZAJ MĐMARLARI ODASI ĐSTANBUL ŞUBESĐ ÜYE ANKETĐ SORULARI

ÜYELERE YÖNELĐK ANKET ÇALIŞMASI PEYZAJ MĐMARLARI ODASI ĐSTANBUL ŞUBESĐ ÜYE ANKETĐ SORULARI ÜYELERE YÖNELĐK ANKET ÇALIŞMASI PEYZAJ MĐMARLARI ODASI ĐSTANBUL ŞUBESĐ ÜYE ANKETĐ SORULARI PMO Đstanbul Şube etkinliklerinden hangisine katılmak istersiniz? ( ) Fotoğraf ( ) Sinema Tiyatro ( ) Mesleki

Detaylı

Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları

Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları AKILLI VE ÇEVRECİ BİNA ÇÖZÜMLERİ HABERORTAK.com Mayıs 2015 Sayı: 02 Akıllı ve Çevreci Hastane Yatırımları Mimar Serter Karataban Danışman Cemil Yaman DANIŞMANDAN l CEMİL YAMAN 6 Biz Danışmanlar, Yatırımcıyı

Detaylı

Ek 5. YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİNİN AÇIKLAMASI. 1. İş Bilgisi

Ek 5. YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİNİN AÇIKLAMASI. 1. İş Bilgisi Ek. YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİNİN AÇIKLAMASI. İş Bilgisi Teknik ve profesyonel bilgi alanında büyük eksiklikleri var. Teknik ve profesyonel bilgisi iş için yetersiz. Bilgi eksikliği

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ

19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ 19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜSEM Üniversite İmkanlarını Halkla Buluşturuyor Üniversitelerin devamı niteliğinde;

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Siz de başarabilirsiniz!

Siz de başarabilirsiniz! Siz de başarabilirsiniz! Bebeğinizin uyku alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmasa da, eğer bu konuda gerçekten kararlıysanız ve çıktığınız bu yolda sabır ve tutarlılıkla ilerlerseniz, O na yatağında

Detaylı

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr

BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr BASIN BÜLTENİ Bilgi için: Sevil Utku Telefon: 0 212 267 16 00 Email: sevil.utku@aifd.org.tr GfK Türkiye ülke çapında araştırdı TÜRK HALKI HASTALARIN YENİ İLAÇLARA DAHA KOLAY ERİŞMESİNİ İSTİYOR Halkın %69

Detaylı

5 soru-cevap:layout 1 4/28/11 12:14 PM Page 201 CEVAPLAR VE PARALEL OTURUM I SORULAR 201

5 soru-cevap:layout 1 4/28/11 12:14 PM Page 201 CEVAPLAR VE PARALEL OTURUM I SORULAR 201 4/28/11 12:14 PM Page 201 PARALEL OTURUM I SORULAR VE CEVAPLAR 5 soru-cevap:layout 1 201 5 soru-cevap:layout 1 4/28/11 12:14 PM Page 202 202 5 soru-cevap:layout 1 4/28/11 12:14 PM Page 203 IX. türkiye

Detaylı

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 02.10.2017 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SURİYELİ SAYISI * GEÇİCİ

Detaylı

Yeni Performans Yönetmeliği neler içeriyor? Ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni Performans Yönetmeliği neler içeriyor? Ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni Performans Yönetmeliği neler içeriyor? Ne zaman yürürlüğe girecek? Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş aile hekimliğinden performans yönetmeliğine kadar Medimagazin e açıklamalarda bulundu.

Detaylı

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Araştırma Serisi 9-2011 1 AİK- DSÖ TANIMI Hastaların ilaçları klinik ihtiyaçlarına uygun şekilde,

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 'Siber tehditlerle mücadele timi' çocukları bilgilendiriyor Siber

Detaylı

SRA Versiyon Şubat 2001

SRA Versiyon Şubat 2001 SRA Versiyon Şubat 2001 Anti-psikotik İlaç Kullanımı ile ilgili Araştırma H.A. Wolters H. Knegtering D. Wiersma R.J. van den Bosch Academisch Ziekenhuis Groningen Kişi ile ilgili özel veriler Tarih:...

Detaylı

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor...

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor... 23 Nisan gecti hala kendimizi toparlayamadik; bir sure daha ruyalarimizi susleyecekler... Ama her zaman onlarin en guzel basarilarla buraya gelmelerini heyecanla bekleyecegiz... Onceki izlenimdeki sevgi

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Konaklar. Açık Hava Müzesi

Konaklar. Açık Hava Müzesi 30 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Açık Hava Müzesi Belediyesi Sanat İmecesi İle Beşiktaş'ı Açık Hava Müzesi'ne dönüştürmeyi planlıyor. Sanatta imece usulüyle farklı

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Dışında Kalan Gençler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 595 Anketteki toplam kayıt: 595 Toplama göre yüzde: 100.00%

Detaylı

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com Örme, boyama, ev tekstili ve hazır giyim konularında üretim yapmaktadır. Birlikte çalıştığı fason firmalarla birlikte yaklaşık 10.000 kişiye istihdam imkanı yaratan Yeşim Tekstil, kendi alanında dünyanın

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU ADI- SOYADI T.C. KİMLİK NUMARASI DOSYA NUMARASI İLK GÖRÜŞME TARİHİ Çocukla İlgili Genel Bilgiler Hukuki statüsü Suça Sürüklenen Mağdur Tanık Korunmaya

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı