TE EHİR GEMLİK BÜYÜKŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TE EHİR GEMLİK BÜYÜKŞ"

Transkript

1

2 2 GEMLİK DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa ya hizmette sürekli yükselttiğimiz kalite anlayışımız şehrimizin yaşanılabilirliğini artırmakta, öncülük ve örneklik konumumuzu güçlendirmektedir. Geniş bir yelpazeye yayılan yatırım ağımızla Marka Şehir Bursa hedefine doğru ilerliyoruz. Bursa mızın tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımlarımızı Büyükşehir sınırlarındaki bütün ilçelerimize yayarak, şehrimizi her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içindeyiz. Amacımız her vatandaşımızın hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır. Bursa mızın güzide ilçelerinden biri olan Gemlik te, ulaşımdan yerleşime, tarihi mirastan çevreye, altyapıdan spora kadar hemen her alanda yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün Gemlik ile birlikte Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Mudanya da yaptığımız yatırımlar sayesinde Bursa, ulusal ve uluslararası arenadaki prestijini sürekli artırmakta ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Büyükşehir sınırlarındaki tüm ilçelerimiz için ürettiğimiz projeler, yaptığımız yatırımlar Bursa yı bütün değerleriyle birlikte canlı, dinamik ve yaşayan bir kent konumuna taşıyacaktır. Bursa nın her köşesinde hemşehrilerimiz, insan merkezli, kucaklayan ve kuşatan belediyecilik anlayışımızın hayat bulmasına ortak olmaktadır. Destekleriyle bizlere güç veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

3

4 İÇİNDEKİLER Gemlik İlçe Girişi...6 Gemlik Kent Meydanı...8 Narlı Karacaali Sosyal Tesisleri...10 Atatepe Sosyal Tesisleri...12 Çarşı Deresi Islahı ve Rekreasyonu...14 Karsak Deresi Temizliği...16 Kurşunlu Kumsas Bölge Parkı ve Spor Aletleri Kurulması...18 Gemlik Spor Salonu...20 Kira Yardımı...22 Tokiyle Ön Protokol İmzalandı...23 Küçük Kumla Meydana Kavuşuyor...24 Kurşunlu Manastırı Turizme Kazandırma Çalışması...25 Yeni Açılan Yollar...26 Asfalt Kaplama Çalışmaları...30 Asfalt Yama Çalışmları...32 Gemlik Otobüslerine Üstlerine Klima Takıldı...34 Otopark Düzenlemeleri...36 Otobüs Durakları Modarnize Ediliyor...37 Tarifeli Körfez Seferleri Başladı...38 Sahil Düzenleme Çalışmaları...40 İskeleler Yenilendi...42 Gemlik Yeniden Planlanıyor...44 Kurşunlu Balıkçı Barınağı...46 Paşa Konağı...48 Yalı Konak Restorasyonu...49 Vakıf Çeşmesi Restorasyonu...50 Umurbey Beyler Mezarlığı Düzenlemesi...51 Tarihi Umurbey Evleri Yaşatma Projesi...52 Umurbey Özgün Sokaklar Düzenlemesi...53 Altyapı Yatırımları...54 İçmesuyu Hattı...56 Kanalizasyon Hattı...58 Yağmursuyu Hattı...60 Su Baskınları Sona Eriyor...62 Su Deposu İnşaatları...64 Kurşunlu Tahtalıköy Derin Deniz Deşarjı...66 Kurşunlu Verem Savaş Tesisleri

5 Çevre ve Meydan Düzenlemesi...67 Yıpranan Enerji Hatları Yenileniyor...68 Kamulaştırma Çalışmaları...69 Yollarda Temizlik Çalışması...70 Çöp Sahası Rehabilite Ediliyor...71 Sinekle Mücadele...72 Çocuk Oyun Grupları...74 Spor Aletleri...76 Çocuk Parkları...78 Kent Mobilyaları...80 Su Sporları...82 Amatöre Destek...84 Besaş Ekmek Sepeti Kampanyası...86 Huzurevinde Huzur Buluyorlar...88 Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı...89 Hikmet Şahin Kent Hali...90 İtfaiye Teşkilatı...92 Alo Alo Gasilhane Yapımı...95 Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı...96 Eğitim Çalışmaları...97 Sosyal Yardımlar...98 Tekerlekli Sandalye Yardımı Kırtasiye Yardımı Busmek Mavi Tur Körfez Seferleri Üniversite Adaylarına Teşvik Sosyal İçerikli Kampanyalar Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Şehir Tiyatrosu Festival ve Şenlikler Büyükşehir Yayınları Büyükşehir Belediye Orkestrası Halkla İlişkiler...115

6 6 GEMLİK İN İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK GEMLİK İLÇE GİRİŞİ

7 7 Bursa ile İstanbul arası ulaşımda önemli kilit noktalarından biri olan Gemlik kavşağında yıllardır yaşanan sorunun çözümü için düğmeye basıldı. Gemlik in Hisar Mahallesi ile İstiklal Caddesi nin bağlantı noktası olan bölgede özellikle yayaların güvenliğinin sağlanması olmak üzere ilçe girişinin de düzenli hale getirilmesi amacıyla planlanan üstgeçitle ilgili proje çalışmaları sürüyor.

8 8 GEMLİK YENİ MEYDANINA KAVUŞUYOR GEMLİK KENT MEYDANI

9 9 Çarşı deresinin çevresindeki trafik akışı tek yönlü yapılarak ortada kalan kısım rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Ayrıca Ahmet Dural Meydanı kentsel tasarım projesi kapsamında meydan sahile kadar genişletilecek.

10 10 DENİZ KENARINDAKİ TESİS YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK NARLI KARACAALİ SOSYAL TESİSLERİ

11 11 Yıllarca resmi kurumlar tarafından kullanılan ancak son 10 yıldır metruk halde duran ve zaman zaman kontrolsüz kullanıldığı için bölge halkını rahatsız eden Narlı Karacaali tesisleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilerek halkın kullanıma açılıyor.

12 12 GEMLİK İ ATATEPE DEN İZLEYECEKSİNİZ ATATEPE SOSYAL TESİSLERİ

13 13 Atatepe de yapılması planlanan yaklaşık metrekare inşaat alanlı sosyal tesis, restoran, çok amaçlı düğün-kokteyl salonu, VIP toplantı salonu, servis birimleri ve açık oturma alanını bünyesinde barındıracak.

14 14 ÇARŞI DERESİ PİS KOKULARDAN ARINDIRILIYOR ÇARŞI DERESİ ISLAHI VE REKREASYONU

15 15 Çevreye yaydığı pis kokularla vatandaşların tepkilerine yol açan Çarşı Deresi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan rekreasyon projesi ile ayrıcalıklı bir yaşam alanına dönüşüyor. Temeli atılan projenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

16 16 KARSAK DERESİ ARTIK TEMİZ AKACAK KARSAK DERESİ TEMİZLİĞİ

17 17 Gemlik ilçe merkezinden geçen ve çevreye yaydığı pis kokular nedeniyle vatandaşların da tepkilerine yol açan Karsak Deresi nin 2 bin 700 metrelik bölümünde ıslah çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında dere yatağında toplanan aşırı mil alınırken, dere içi ve kenarında bulunan yabani otlar temizlenerek, görüntü kirliliğinin önüne geçildi.

18 18 SAHİL YENİ BİR AKTİVİTE MERKEZİNE KAVUŞUYOR KURŞUNLU KUMSAZ BÖLGE PARKI ve SPOR ALETLERİ KURULMASI

19 19 Gençali ve Kurşunlu yerleşimleri arasında kalan yaklaşık 525 bin metrekare alana projelendirilen Bölge Parkı nda karavan kamp ve çadırlı kamp, piknik, spor, konser ve balık tutma alanları, açık hava sineması, çim anfi, kafeler, wc, fotoğraf çekme cebi gibi mekanlar yer alacak.

20 20 7 DEN 70 E HERKESİN HİZMETİNDE GEMLİK SPOR SALONU

21 21 Sağlıklı yaşanılabilir bir kent hedefi doğrultusunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla projelendirilen 80 e yakın spor tesisi arasında yer alan Gemlik Spor Salonu, bölgedeki 2 ilköğretim okulu ve 3 lise ile 7 den 70 e tüm bölge halkına hizmet verecek. Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği spor salonu Gemlik te önemli bir eksikliği giderecek.

22 22 MAĞDURİYETLER ORTADAN KALKIYOR KİRA YARDIMI: Gemlik in Kayhan Mahallesi Kalealtı Sokak ta meydana gelen heyelan nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlara kira yardımı yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi sağlandı.

23 23 HEYELAN MAĞDURLARINA KONUT PROJESİ TOKİ İLE ÖN PROTOKOL İMZALANDI: Gemlik te heyelanlı bölgede bulunan binalar yıkılırken, heyelan mağdurlarının sağlıklı konut edinebilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında TOKİ ile ön protokol imzalandı.

24 24 MEYDAN İÇİN KAMULAŞTIRMA BAŞLADI KÜÇÜK KUMLA MEYDANA KAVUŞUYOR: Küçük Kumla Meydanı nda çökme tehlikesi bulunan 6 katlı bina ile hemen arkasındaki bina kamulaştırılarak bölgeye modern bir meydan kazandırılması yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

25 25 TARİHİ MANASTIR TURİZME KAZANDIRILIYOR KURŞUNLU MANASTIRI TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMASI: Tarih ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında ele alınan Kurşunlu Manastırı ilçe turizmine kazandırılacak.

26 26 YENİ YOLLARLA GEMLİK İN TIKANAN DAMARLARI AÇILIYOR YENİ AÇILAN YOLLAR

27 YENİ AÇILAN VE GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILAN YOLLAR KURŞUNLU ŞÜKRÜKAYA MAH. MUHTELİF CADDE VE SOKAKLAR, KURŞUNLU CUMHURİYET MAH. KANARYA SK, KURŞUNLU CUMHURİYET MAH. IRMAK SK., KURŞUNLU ATATÜRK MAH. 14 EVLER CAD., ASKERİYE HARA CAD., GENÇALİ KÖY YOLU, KURŞUNLU ATATÜRK MAH. PAZARYERİ CAD., FEVZİYE İÇ YOLLARI, ŞÜKRİYE İÇ YOLLARI, GEMLİK M.Y.O. İÇİ YOL YAPIMI 27 Ulaşılabilir bir kent hedefi doğrultusunda Gemlik te ulaşımın sorun olduğu tüm noktalarda başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçede 10 bin 200 metre yeni yol açma ve yol genişletme çalışması tamamlanırken, 10 bin 234 ton asfalt kaplama ve 3 bin 589 ton asfalt yama çalışması gerçekleştirildi.

28 KURŞUNLU ŞÜKRÜKAYA MAHALLESİ MUHTELİF SOKAKLAR 28

29 FEVZİYE İÇ YOLLARI 29

30 30 ASFALTSIZ YOL KALMIYOR ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMALARI

31 ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMALARI GEMLİK İSKELE CADDESİ, GEMLİK İSTİKLAL CADDESİ, KURŞUNLU-GEMSAZ YOLU, GEMLİK ŞÜKRÜ ŞENOL İLKÖĞRETİM OKULU, GEMLİK BÜYÜK KUMLA YOLU, K.KUMLA A. KÜTAHYALI İ.Ö.O., GEMLİK ENGÜRÜCÜK İ.Ö.O., GEMLİK İSLAMKÖY, GEMLİK KARACAALİ, UMURBEY CELAL BAYAR SAĞLIK MESLEK LİS. İÇİ, GEMLİK M.Y.O. İÇİ, NARLI YOLU 31 Ulaşılabilir bir kent hedefi doğrultusunda Gemlik te ulaşımın sorun olduğu tüm noktalarda başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçede 10 bin 234 ton asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi.

32 32 MEVCUT YOLLAR SAĞLIKLI HALE GETİRİLİYOR ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI

33 ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI KUMSAZ SAHİL YOLU, GEMLİK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI, GEMLİK UMURBEY, KURŞUNLU YOLU, KURŞUNLU YEŞİLVADİ SOKAK, GEMLİK YENİKÖY YOLU, GEMLİK AZOT SANAYİ ÇIKIŞI, KURŞUNLU GEMSAZ YOLU 33 Ulaşılabilir bir kent hedefi doğrultusunda Gemlik te ulaşımın sorun olduğu tüm noktalarda başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçede 3 bin 589 ton asfalt yama çalışması gerçekleştirildi.

34 34 GEMLİK E ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU GEMLİK OTOBÜSLERİNE KLİMA TAKILDI

35 35 Özellikle yaz aylarında klima bulunmaması nedeniyle vatandaşlar için çileye dönen Gemlik- Bursa arasındaki ulaşımı konforlu hale getiren Büyükşehir Belediyesi, bu güzergahtaki 14 halk otobüsüne klima taktırdı. Otobüs hatları ve güzergahlar düzenlenirken tüm köyler toplu ulaşım sistemine bağlandı.

36 36 PARKLANMALARA KALICI ÇÖZÜM OTOPARK DÜZENLEMELERİ: Gemlik İlçesi nde İstiklal Caddesi ve Orhangazi Caddesi nde uygulanan cadde otoparkları sayesinde geçici parklanmalara düzen getirildi.

37 37 DURAKLAR KAPALI HALE GETİRİLİYOR OTOBÜS DURAKLARI MODERNİZE EDİLİYOR: Gemlik ilçe merkezindeki otobüs duraklarının tamamı kapalı hale getirilirken, vatandaşların özellikle yağışlı havalarda otobüs beklerken mağdur olmalarının önüne geçiliyor.

38 38 BURSALILAR DENİZLE BULUŞTU TARİFELİ KÖRFEZ SEFERLERİ BAŞLADI

39 39 Bursa nın sahillerindeki değerini Bursalılara yaşatmak, yerli ve yabancı turist sayısını arttırmak amacıyla Mudanya-Armutlu- Kumla- Gemlik-Kurşunlu arasında yaz aylarında her gün tarifeli körfez seferleri yapılıyor. Haftanın 7 günü boyunca iki sefer halinde düzenlenen turlarla vatandaşlar Mudanya-Armutlu arasında yolculuk yapıp, denizin keyfini doyasıya çıkarıyor.

40 40 SAHİLLER DEĞERİNİ BULUYOR SAHİL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

41 41 Gemlik sahil bandında bakımsızlık nedeniyle çürüyen iskeleler yeniden onarılarak kullanıma açılırken, halkın can güvenliğinin sağlanması amacıyla Küçük Kumla da cankurtaran timi oluşturuldu.

42 KARACAALİ İSKELESİ 42 SAHİLDEKİ TÜM İSKELELER ELDEN GEÇİYOR İSKELELER YENİLENDİ

43 NARLI İSKELESİ 43 Gemlik sahil bandında bakımsızlık nedeniyle çürüyen iskeleler yeniden onarılarak kullanıma açılırken, Karacaali ve Narlı İskelesi de yenilenerek halkın kullanımına açıldı.

44 44 GEMLİK İN GELECEĞİ İMAR PLANLARIYLA ŞEKİLLENİYOR GEMLİK YENİDEN PLANLANIYOR

45 45 Gemlik ilçesinin daha düzenli gelişmesi amacıyla hazırlanan imar planlarıyla ilgili çalışmalar hızla sürüyor.

46 46 BARINAK BÜYÜKŞEHİR ELİYLE MODERNİZE EDİLİYOR KURŞUNLU BALIKÇI BARINAĞI

47 47 Kent merkezinin yanı sıra ilçelerdeki tüm değerleri de en iyi şekilde kullanmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kurşunlu balıkçı barınağı ve barınak bünyesindeki kafeteryayı da bölgeye kazandırmak için çalışmalara başladı.

48 48 PAŞA KONAĞI KÜLTÜREL BULUŞMA NOKTASI OLUYOR PAŞA KONAĞI: Tarihi ve kültürel miras çalışmaları arasında yer alan tarihi konaklardan biri olan tescilli Paşa Konağı ile ilgili uygulama projeleri hazırlandı. Konağın Sosyal-Kültürel Tesis olarak restorasyonu hedeflenirken, yapı ilçeye önemli bir değer katacak.

49 49 YALI KONAK GEMLİK E DEĞER KATACAK YALI KONAK RESTORASYONU: İlçede tarihi değer olarak elde kalan ender yapılardan biri olan Yalı Konakla ilgili kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Tarihi yapının restorasyon projeleri hazırlanırken, çalışmalar tamamlandığında tarihi konak ilçeye değer katacak.

50 50 SU KÜLTÜRÜ MİMARİYLE YAŞATILIYOR VAKIF ÇEŞMESİ RESTORASYONU: Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan, zamana veya kentleşme olgusuna yenik düşen tarihi çeşmelerin yeniden günyüzüne çıkarılması yönündeki projeler arasında yer alan Vakfı Çeşmesi yle ilgili proje çalışmaları sürüyor.

51 51 MEZARLIKLARA DÜZEN GELİYOR UMURBEY BEYLER MEZARLIĞI DÜZENLEMESİ: Mezarlığın düzenlenmesi amacıyla basit bakım- onarım raporu ve projesi hazırlandı. Proje onay için Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu na gönderilirken, projenin onaylanmasının ardından çalışmalara başlanacak.

52 52 UMURBEY EVLERİ ÖZGÜN KİMLİĞİYLE KORUNUYOR TARİHİ UMURBEY EVLERİ YAŞATMA POJESİ : Tarihi Umurbey evlerinin temsil ettiği kimliği yansıtacak şekilde ele alınarak, cephe düzenlemeleri ve özgün kent mobilyaları ile birlikte bir bütün olarak yenilenmesini hedefleyen projeyle ilgili çalışmalar sürüyor.

53 53 ÖZGÜN SOKAKLAR KORUMA ALTINDA UMURBEY ÖZGÜN SOKAKLAR DÜZENLEMESİ : Umurbey deki sokakların özgün kimliklerinin korunması ve yaşatılması amacıyla başlatılan proje çalışmaları sürüyor.

54 54 GEMLİK İN ALTYAPISI YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR ALTYAPI YATIRIMLARI

55 İÇMESUYU HATTI KANALİZASYON HATTI YAĞMURSUYU HATTI 70 KİLOMETRE 21 KİLOMETRE 3 KİLOMETRE 55 Gemlik ilçe merkezi başta olmak üzere Büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan tüm belde ve köylerde altyapı çalışmalarına hız verildi. Bu çalışmalar kapsamında Gemlik te 70 kilometre içme suyu hattı, 21 kilometre kanalizasyon, 3 kilometre yağmursuyu hattı döşendi.

56 56 SAĞLIKLI SU İÇİN ALTYAPI YENİLENİYOR İÇMESUYU HATTI: Gemlik ilçe merkezi başta olmak üzere Büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan tüm belde ve köylerde altyapı çalışmalarına hız verildi. Bu çalışmalar kapsamında Gemlik te 70 kilometre içme suyu hattı döşendi.

57 ATA MAHALLESİ: 1. Aralık, 2. Aralık, 3. Aralık, Alt, Aydınlar, Aydınlar Çiftlik Yolu, Cami, Gemlik Küçük Sanayi Sitesi, K.Sanayi Sit. A-B-C-D-E Blok, Okul, Orta, Üst Sokaklar, ATATÜRK MAHALLESİ: Aydın, Bizim Ev Sitesi Yolu, Bursa - Gemlik Cd, Çardak, Hasan Çavuş, Kaldırım Cd, Mareşal Sokaklar. ATA GEMSAZ MAHALLESİ: 118, 119, 120, 121, 122, 124. Sokaklar, 2. Cadde, Tuna Caddesi CİHATLI KÖYÜ: Cihatlı Köy Yolu CUMHURİYET MAHALLESİ: 389, 393, 395, 389, Anıl, Aydın, Değirmen, Gazi, Hoşgör, Karaca, Hastane Cad., Kardeş, Lalecik Cd, Öğretmen Kartal, Öztürk, Paşa, Sezer, Şen, Tan Cd, Tek, Uslular Caddesi DEMİR SUBAŞI: Taksim, Ş. Cemal, Ş. Gökhan Aydınlı, 1. Nolu Cadde DR. ZİYA KAYA MAHALLESİ: 9 Nolu Aralık, 3 Nolu Aralık, Atatürk Cad., Ceylan Çık., Cevizli, Dut, Erdem, Fatih Cad., Harmanlı, Hürriyet Cad., İpekli, İstiklal, Karataş, Kamber, Koza, Köksal, Orhangazi Cad, Özçelik, Pak, Sağlık, Sarışen, Sevgi, Şanlı, Tohum, Umut, Yayla Sokaklar EŞREF DİNÇER MAHALLESİ: 383, 384, 385, 458, 459, 460, 474, Altın, Akar, Armutlu Yolu, aslanlı, Ata, Ayvaz, Burçak, Çakal Dere Cad., Çiçek, Eski Pazar Cad., Gonca, Irmak, İnce, Kaya, MArtı, Madımak, Meyan, Meyve, Mısır, Mor, Ova Cad., Saka, Şeker, Ulaşan, Yaprakcık, Zümrüt Sokaklar GEMSAZ: 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 2. Cad., 3. Cad, Tuna Cadde HAMİDİYE MAHALLESİ: 1. Çimen, 1-2 Nolu Aralık, 1. Doğuş, Ada, Aşçı, Altıntaş, Andaç, Bıçkıcı, Billur, Buğday, Burç, Çağlar, Çekirge, Cami, Çevik, Damla, Demet, Duru, Dikmen, Erdem, Eski Pazar Cad., Ezgi, Fatsa, Gelincik, Gök, Gonca, Güllü, Güleç, Hürriyet Cad., Hayat, Işık, İpekçi, Kartal, Karanfil, Kavak, Keskin, Kısa, Kiremit, Kumlu, Kurt, Kurt, Koru, Kuytu, Kozan, Kültür, Mercanlı, Meram, Mısır, Mine, Nilgün, Nur, Ova Cad., Orhangazi Cad., Özge, Örnek Sakin, Selim, Sümbül, Ş. Naci Çakır, Taksim, Tan, Taşkın, Taşocağı Cd, Ufuk, Yavuz, Yeni, Yeşilli, Yeni, Yiğitler, Yunus, Yücel Sokaklar. HİSAR MAHALLESİ: 108. Tepe, 217, Dallı, Düz, Kampüs Yolu, Karaçayır, Kuşkonmaz, Yaylacık, Yenice, Yokuş Sokaklar KAYHAN MAHALLESİ: Emek, Hamur, Keskin, Poyraz, Ş. Mustafa, Şafak, Vefa, Yedievler Sokaklar KUMSAZ MAHALLESİ: 1 Nolu Aralık, 1. Çıkmaz Sk., 1, 2, 3, 4, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, , 572, 573, 574, 575, 576, 577 Sokaklar, Bursa, Bursa Yolu, K. Kemal Atatürk Cad., Köy Hizmetleri Cad., Kumsaz Cad, M. Kemal Atatürk, Malakçeşme Sk., Meşeler Cad., Ormanyolu, Ovaakça Yolu, Plaj Yolu, Sahil Sokaklar. KURŞUNLU : Kaldırım Caddesi., OSMANİYE MAHALLESİ: Akın, Badem, Çelik, Ekici, Güler, İpek, Kahve, Şehit Mehmetçik, Taksim, Mezarlık Yolu Sokaklar. ŞAHİNTEPE MAHALLESİ: Ormanyolu. UMURBEY MAHALLESİ: Umurbey Cad., Değirmenyolu Cad, Umurbey Sanayi Sokaklar. 57

58 58 MERKEZİ KANALİZASYON AĞI GENİŞLİYOR KANALİZASYON HATTI

59 CİHATLIKÖY MAHALLESİ: Köy İçi. CUMHURİYET MAHALLESİ: 415, 418, 420 Nolu Sokaklar. DEMİRSUBAŞI MAHALLESİ: Mesudiye, Taksim Sokak. DR. ZİYA KARA MAHALLESİ: Fatih, Hürriyet Sokak., Fatih Cd, Hürriyet Cad. ENGÜRÜCÜK KÖY: Kurşunlu Yolu. EŞREFDİNÇER MAHALLESİ: Taflan Sk. F FEVZİKÖY: Köy İçi. HALİTPAŞA: Atıksu Toplama Odası. HAMİDİYEKÖY: Atatürk Kordonu Devamı, Köy İçi, Pamuk Sk. HİSAR MAHALLESİ: Bergamot, Böğürtlencik, Orman. KURŞUNLU: Gökkuşağı Sk., Muhtelif Ev/Izg. Bağlantısı. KURTULKÖY: Köy içi, MERKEZ: Atıksu Toplama Odası. MUHTELİF: Muhtelif Ev/Izg. Bağlantısı. NARLIKÖY: Köy içi, ŞÜKRİYEKÖY: Köy içi, Şükriye Köyü. ŞÜKRÜKAYA: Açelya, Bahar, Çevre Yolu Cd., Dimili, İsimsiz, Orkide Sokak UMURBEY: Bayraktar, Çataloğlu, Fatih Zorlu, İshak Sokaklar, YENİKÖY: Etri, Fosseptik arası, Kar, Mavi Sokaklar. 59 İlçe merkezinden geçen derelere aktarılan kanalizasyon atıklarının arıtma sistemine yönlendirilmesi için kanalizasyon hattı imalatlarına hız verildi. Bu kapsamda ilçede 21 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

60 60 YAĞMURSUYU KANALLARIYLA ALT YAPI SORUNSUZ HALE GELİYOR YAĞMURSUYU HATTI

61 ATA MAHALLESİ: Gemport Muh. Evs./Izg. Bağl. DEMİRSUBAŞI: Taksim Sokak, DR. ZİYA KAYA: Hürriyet Caddesi, FEZİYEKÖY: Muhtelif Evs/Izg. Bağl. Sk., HAMİDİYEKÖY: Köy içi, Pamuk Sk., HİSAR: Muhtelif Evs/Izg. Bağl. Sk., NARLIKÖY: Köy İçi, ŞÜKRÜKAYA: Menekşe Sk., Senar Sk. 61 İlçe altyapısının sağlıklı hale getirilmesi amacıyla yağmur sularının kanalizasyon hatlarına karışmaması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında 3 bin 209 metrelik yağmur suyu hattı imalatı yapıldı.

62 62 EĞİTİME ALTYAPI DESTEĞİ SU BASKINLARI SONA ERİYOR

63 63 Gemlik te aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan su baskını yüzünden iki kez eğitime ara vermek zorunda kalan Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulu nda bir daha benzer sorunlar yaşanmaması için başlatılan altyapı çalışmaları hızla sürüyor.

64 64 YENİ DEPOLARLA GEMLİK TE SU SORUNU YAŞANMAYACAK SU DEPOSU İNŞAATLARI

65 ŞÜKRİYE SU DEPOSU SEÇKÖY SU DEPOSU ÇAMLIK SU DEPOSU HİSAR 1-2 SU DEPOSU KARACAALİ SU DEPOSU KÜÇÜKKUMLA SU DEPOSU CİHATLI SU DEPOSU 65 Özellikle yaz aylarında tatilcilerin de gelmesiyle birlikte artan nüfusa bağlı olarak yaşanan su sorunu Şükriye, Seçköy, Çamlık, Hisar 1-2, Karacaali, Küçükkumla ve Cihatlı su deposu inşaatlarıyla ortadan kalkarken, su kaynaklarının boşa akmasının önüne geçiliyor.

66 66 SAHİL KANALİZASYON ATIKLARINDAN ARINDIRILIYOR KURŞUNLU TAHTALIKÖY DERİN DENİZ DEŞARJI: Kanalizasyon atıklarının sorun olmaktan çıkarılmasına yönelik çalışmalar da hızla sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 30 metre derinlikte 300 metre uzunluğunda derin deniz deşarjı borusu yenilendi.

67 67 ÇEVRE YATIRIMLARI DAHA YEŞİL BİR GEMLİK İÇİN KURŞUNLU VEREM SAVAŞ TESİSLERİ ÇEVRE ve MEYDAN DÜZENLEMESİ : Verem Savaş Rehabilitasyon Merkezi çevresinin düzenleme ve bitkilendirme projesi hazırlandı. Fen İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlıkları projeyle ilgili fiziki çalışmalara başladı.

68 68 YIPRANAN ENERJİ HATLARI YENİLENİYOR Gemlik Belediyesi tarafından Karsak Deresi üzerinde bulunan ve tarihinde tamamlanarak işletmeye alınan Gemlik Ön Atıksu Arıtma tesisini besleyen enerji nakil hattının montajının yapıldığı köprünün yıkılması sebebiyle 50 metre enerji nakil hattı deplasesi gerçekleştirildi.

69 69 KAMULAŞTIRMALARLA YENİ YOLLAR AÇILIYOR KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI : Mevcut yolların sağlıklaştırılmasının yanında park bahçe gibi sosyal donatı alanlarının ilçeye kazandırılması amacıyla kamulaştırma çalışmaları hızla sürüyor. Gemlik te kamulaştırmaya TL. harcandı.

70 70 TÜM ANA ARTERLER TEMİZLENİYOR YOLLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI: Gemlik ilçe merkezindeki tüm ana arterler, özel donanımlı araçlarla periyodik olarak süpürülüyor.

71 71 ÇEVRE SAĞLIĞI KORUMA ALTINDA ÇÖP SAHASI REHABİLİTE EDİLİYOR: Gemlik çöp depolama sahasının rehabilitasyonu için başlatılan çalışmalar hızla sürürken, önemli bir çevre sağlığı sorunu da ortadan kaldırılıyor.

72 72 ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU ORTADAN KALKTI SİNEKLE MÜCADELE

73 73 Gemlik te Çevre Sağlığı İlaçlama Merkezi oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ne bağlı tam donanımlı 5 araç ve özel bir ekiple ilaçlama çalışmalarını özellikle yaz aylarında 24 saat aralıksız sürdürüyor.

74 74 ÇOCUKLAR ARTIK DAHA MUTLU ÇOCUK OYUN GRUPLARI

75 ŞÜKRİYE KÖYÜ NARLI GEMLİK KURŞUNLU ZEYTİNLİ PARK KUMSAZ SAHİL GEMSAZ SAHİL BÜYÜK KUMLA PARKI KARACAALİ 75 Mahalle ve köy parklarına yerleştirilen oyun parkları ile çocukların daha sağlıklı koşullarda eğlenmelerine olanak sağlandı.

76 76 7 DEN 70 E HERKESE SPOR YAPMA İMKANI SPOR ALETLERİ

77 KURŞUNLU ZEYTİNLİ PARK KURŞUNLU ŞÜKRÜ ŞENKAYA TRETUARI KUMSAZ GEMSAZ KARACAALİ BÜYÜK KUMLA GEMLİK BALIKÇILAR DERNEĞİ KURŞUNLU CUMHURİYET CAMİ 77 Köy ve mahalle parklarına konulan spor aletleri ile 7 den 70 e herkese spor yapma imkanı sağlanıyor.

78 KARACAALİ OYUN PARKI 78 GEMLİK PARKLARLA NEFES ALIYOR ÇOCUK PARKLARI

79 NARLI OYUN PARKI 79 Karacaali ve Narlı ya yapılan çocuk oyun parkları çocuklara daha sağlıklı ortamda oyun oynama imkanı sağlıyor.

80 80 SAHİL ŞERİDİ BANKLARLA DONATILDI KENT MOBİLYALARI

81 81 Narlı başta olmak üzere Gemlik in tüm sahil şeridi kent mobiyalarıyla daha çağdaş bir görünüme kavuştu.

82 82 GEMLİK YELKEN KULÜBÜ NE DESTEK SU SPORLARI

83 83 Sahillerin modernize edilmesinin yanında vatandaşlara sahillerde daha fazla etkinlik yapma imkanı da sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Yelken Kulübü ne iki yelkenli alarak su sporlarının da geliştirilmesine katkı sağlıyor.

84 84 AMATÖRE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ SÜRÜYOR AMATÖRE DESTEK

85 85 Gemlikspor başta olmak üzere ilçedeki tüm amatör spor kulüplerine gerekli malzeme ve teknik destek sağlanıyor.

86 86 EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ BESAŞ EKMEK SEPETİ KAMPANYASI

87 Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği kampanya ile BESAŞ a yapılacak 60 TL lik yardım, ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların sofralarına 120 ekmek olarak dönüyor. 87

88 88 İKİNCİ BAHARLARINI BÜYÜKŞEHİR LE YAŞIYORLAR HUZUREVİ NDE HUZUR BULUYORLAR: Hayırsever işadamı Faik Çelik in katkılarıyla hizmete açılan Bulduk Çelik Huzurevi ile kapasitesi her geçen gün artan Huzurevi, ilçelerde tespit edilen bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlara kucak açıyor.

89 89 SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR EVDE HASTA VE YAŞLI BAKIMI: Geçtiğimiz yıl uygulamaya alınan evde yaşlı ve hasta bakımı hizmeti, sağlık alanında önemli bir eksikliği giderdi. Bakacak kimsesi olmayan özellikle yatağa bağımlı hastalar uzman sağlık personeli sayesinde hayata tutunmaya başladı.

90 90 GIDA GÜVENLİĞİ BÜYÜKŞEHİR İN DENETİMİNDE HİKMET ŞAHİN KENT HALİ

91 Yıllık 300 bin tonluk işlem hacmi ile sadece Bursa ya değil, bölgeye hitap eden Kent Hali bünyesindeki tam donanımlı laboratuvar ile vatandaşlar güvenli gıdaya daha kolay ulaşıyor. Bunun yanında kayıt dışını önlemek amacıyla İzmir Yolu Karacaoba, Orhaneli Yolu Misi, Mudanya Yolu Geçit ve İstanbul Yolu Engürücük mevkiinde kontrol istasyonları oluşturuluyor. 91

92 ALO CAN VE MAL GÜVENLİĞİ BÜYÜKŞEHİR E EMANET İTFAİYE TEŞKİLATI: 60 kişilik arama-kurtarma ekibi, 10 kişilik dağcı arama-kurtarma ekibi, 22 kişilik NBC ekibi olmak üzere toplam 14 noktada 54 araç ve 253 personelle müdahale, önlem, denetim ve eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Norm kadro oranı yüzde 64 e çıkarken, Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelere itfaiye hizmeti veriliyor.

93 ALO HALKLA KESİNTİSİZ 24 SAAT İLETİŞİM ALO 153: Alo 153 hattı sayesinde vatandaşlarla haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz irtibat sağlanıyor. Bu numarayı arayan vatandaşların sorunları, ilgili birimlere yönlendirilerek çözüme kavuşturuluyor.

94 ALO TÜM CENAZE HİZMETLERİ BİR TELEFON KADAR YAKIN ALO 188 : Kentin farklı noktalarındaki cenaze hizmetlerinin Acemler de tek merkezde hizmete girmesinin ardından Alo 188 hattı ile vatandaşlara tüm cenaze hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor.

95 95 TEK MERKEZDEN CENAZE HİZMETİ GASİLHANE YAPIMI: Cenaze hizmetlerinin tek merkezden daha sağlıklı yürütülebilmesi ve vatandaşın bu acı günlerinde daha da mağdur edilmemesi amacıyla Gemlik Şehir Mezarlığı yanına aynı anda 4 adet cenazenin yıkanabileceği bir gasilhane projelendirildi.

96 96 GENÇLERİMİZE KENTLİLİK BİLİNCİ AŞILANIYOR KENT GÖNÜLLÜLERİ GENÇLİK KAMPI: 13 ile 15 yaşları arasındaki gençlere kentlilik bilinci aşılama fikriyle düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, kendini tanıyan, araştırmacı, çevreye ve sorunlara duyarlı bir gençlik oluşumuna katkıda bulunurken, hayallerindeki tatili yaşama fırsatı yakalayan gençler, unutulmaz dostluklara ve anılara da sahip oluyor.

97 97 BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRİLİYOR EĞİTİM ÇALIŞMALARI: Kentin fiziki anlamda daha yaşanılabilir ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla her köşede yatırımlar sürerken, yeni neslin özellikle çevre ve kentlilik konularında daha bilinçli hale getirilmesi amacıyla ilköğretim okullarında eğitim seminerleri düzenleniyor.

98 98 SOSYAL YARDIMLARLA YÜZLER GÜLÜYOR SOSYAL YARDIMLAR

99 Kent merkezinin yanı sıra Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara, giyecek, yakacak ve gıda yardımları düzenli olarak yapılıyor. 99

100 100 ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI: Bursa yı sağlıklı bir kent haline getirmek için gerekli altyapı çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereği olarak Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara akülü araç ve işitme cihazı dağıtarak tüm engelleri ortadan kaldırıyor.

101 101 KIRTASİYE YARDIMIYLA EĞİTİME BÜYÜK DESTEK KIRTASİYE YARDIMI: İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne YGS Geri Kazanım Sınavı için partner olan Büyükşehir Belediyesi, eğitime bir kez daha yardım elini uzattı eğitim öğretim yılı başında 17 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, YGS geri kazanım sınavını da üstlendi.

102 102 BURSA NIN HALK ÜNİVERSİTESİ BUSMEK

103 103 Meslek edindirme kursları kapsamında Gemlik teki bir kurs merkezinde 12 branşta 320 kursiyere eğitim veriliyor.

104 104 BURSA DENİZİN FARKINA VARDI MAVİ TUR KÖRFEZ SEFERLERİ : Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kentin sahillerindeki değeri tüm Bursalılar a yaşatmak amacıyla yaz aylarında vatandaşlara ücretsiz deniz seferleri düzenliyor.

105 105 BAŞARILI GENÇLER ÖDÜLLENDİRİLDİ ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TEŞVİK: Zorlu üniversite maratonu öncesi düzenlenen kampanya kapsamında, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10 a giren 2 öğrenci otomobil, ilk bine giren 149 öğrenci de laptopla ödüllendirildi.

106 106 HALKIMIZ HER ALANDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR SOSYAL İÇERİKLİ KAMPANYALAR

107 Özellikle kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkı bilinçlendirme kampanyası sürüyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutan selamlaşma alışkanlığımız ve yaya kaldırımlarının işgalinin önlenmesine yönelik bilinçlendirici kampanyalar da periyodik olarak devam ediyor. 107

108 108 GEMLİK TE DANS RÜZGARI ESTİ ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI : Bu yıl 24. sü düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması nda Bulgaristan ekibi, nefes kesen performansıyla birinci olarak Altın Karagöz ödülünü kazandı. Yarışmaya katılan gruplar Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelerde yaptıkları gösterilerle beğeni topladı.

109 109 BURSA TİYATROYLA BULUŞUYOR ŞEHİR TİYATROSU: En özel oyunları sahneleyen Şehir Tiyatrosu, tiyatro sanatını kentin her yanında yaşayan vatandaşlarla buluşturuyor. Düzenlenen ilçe turneleriyle tüm vatandaşlar tiyatroyla buluşturuluyor.

110 110 GEMLİK FESTİVAL VE ŞENLİKLERLE RENKLENDİ FESTİVAL VE ŞENLİKLER

111 Kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde vatandaşlarımız muhteşem bir dayanışma örneği sergiliyor. Temaşa-i Ramazan Etkinlikleri, 7 ilçede Beyaz Koza Yaz Şenlikleri, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Yazlık Sinema Gösterileri, Erguvan Bayramı, Şehir Kütüphanesi etkinlikleri, Sokak Oyunları Şenliği ve Ülkeler Panayırı gibi etkinlikler yoğun katılımla gerçekleştirildi. 111

112 112 KENTİN HAFIZASI KİTAPLARDA TOPLANIYOR BÜYÜKŞEHİR YAYINLARI

113 Bursa Kütüğü, Kızık Köylerini anlatan Uludağ ın Beşibirliği; Bursa Kızık Köyleri, Osmanlı çarşılarının tüm yönlerinin ele alındığı Çarşı nın Öyküsü ve Ziraat Mektebi gibi bir eserlerin yanında Kukla ve Gölge Tiyatrosu, Uludağ Buluşmaları, Yarhisar Gezileri, 1896 Baharında Bursa, Süheyl Ünver in Bursa Defteri ve İstanbullu bir müverrih olan Hüseyin Vassaf ın Bursa ya yaptığı araştırma ve inceleme gezisi notlarından oluşan Bursa Hatırası, Osmanlı dan günümüze Bursa da spor ve Bursa Hazireleri gibi eserler kütüphanelerdeki yerini aldı. 113

114 114 SANATSAL ETKİNLİKLER VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ORKESTRASI : Büyükşehir Belediye Orkestrası, kültür sanat faaliyetlerini kent merkezinin yanında merkeze bağlı ilçe ve köylerde de vatandaşlarla buluşturuyor.

115 115 HALKLA İLİŞKİLER Özel günler, cenaze törenleri ve açılışlara tebrik ve taziye mesajları gönderiliyor. Vatandaşlarımızın dertlerine ortak oluyor, sevinçlerini paylaşıyoruz.

116 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE ULAŞIM PROJELERİ ve YATIRIMLARI Ulaşım Ana Planı BursaRay Üniversite Hattı BursaRay Emek Hattı BursaRay Kestel Hattı Şehiriçi Tramvay Hatları Nostaljik Tramvay Hattı Vagon Üretimi Yeni BursaRay Vagonları Bursaray Vagonlanlarına Klima Takılması Yeni Teleferik Hattı Gürsu Köprülü Kavağı Emek Kavşağı Alaattinbey Özlüce Kavşağı Kavşak Düzenlemeleri ve Bağlanı Yolları Ankara İzmir Yolu altı 30 metrelik yol Özlüce Minareliçavuş Yolu Sırameşeler - Acemler Yol Genişletme Mimar Sinan Bulvarı Vişne Caddesi Mudanya Çevre Yolu Yenimahalle Piremir Yolu Göynüklü - Altıntaş Yolu Çalı Kayapa Yolu Genişletme Çalışması Millet Mahallesi Derya Caddesi Eflak Caddesi Güney İmar Yolu Dikkaldırım- Dobruca İnkaya Yolu Namık Kemal Caddesi Beşevler Kavşağı Emirsultan Tüp Geçidi Asfaltlama Çalışmaları Tretuvar Yapımı Yeni Üstgeçitler Köprü Yenileme Çalışmaları Fethiye Viyadük Projesi Yalova Yolu Panayır Viyadük Projesi Mudanya Yolu Aydınlatma Çalışması Otopark Düzenlemeleri Bıçakçılar Çarşısı Katlı Otopark Sistemi Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali Yenilenen Otobüs Filosu Yeni Otobüs Hatları Kadıköy Kabataş Deniz Otobüsü Seferleri Yunuseli Havaalanı Yenişehir Havaalanı

117 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE Yenişehir Havaalanı Ulaşım Desteği KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ve YATIRIMLARI Atatürk Kongre Kültür Merkezi Çevre Düzeni İmar Planı Kaçak Yapı ile Mücadele Bursa Ovası Kaçak Yapı Uyarıları Kamulaştırma Çalışmaları Uludağ Bakacak Seyir Terası Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi Çekirge- İntam Bölgesi Kayhan Meydanı ve Eski Tekel Binası Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi Hüdavendigâr Kent Parkı Atatürk Caddesi Cephe Düzenleme Çalışmaları Altıparmak - Stadyum Meydanı Altıparmak Kaymakamlık Meydanı Büyükşehir Belediye Hizmet Binası Bursa Hayvanat Bahçesi Tophane Yamaçları Düzenleme Çalışmaları Kültürpark Nikah Salonu Ertuğrulbey Meydanı Erdoğanköy Kent Mezarlığı Kestel Kalesi Güzelyalı - Mudanya Sahil Bandı Projesi Güzelyalı Meydan Projesi Gürsu Kent Hali Akçalar Mezbahası TARİHİ ve KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARI Fabrika-i Hümayun UNESCO Dünya Mirası Çalışmaları Tarihi Çarşı ve Han Restorasyonları Reyhan Mahallesi ve Hanlar Bölgesi Şehbenderler Konağı Bursa Kalesi ve Surları Akçalar Aktopraklık Arkeopark Eskişehir Han Restorasyonu Kütahya (Çukur) Han Restorasyonu Muallimzade Hamamı Restorasyonu İncirli Hamamı Restorasyonu Kayıhan Hamamı Restorasyonu Mahkeme Hamamı Restorasyonu Nalıncılar Hamamı Restorasyonu Mudanya Hasanpaşa Hamamı Restorasyonu Mudanya Eski Zeytin Hali Restorasyonu Davutpaşa Hamamı Restorasyonu

118 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE Hamamlıkızık Hamamı Restorasyonu Emir Buhari Tekkesi Restorasyonu Emirsultan Hamamı Restorasyonu Tarihi Hamam Restorasyonları Üftade Tekkesi ve Camii Restorasyonu Yıldırım Külliyesi Minareleri Yaylacık Köyü Camii Restorasyonu Ulucami Çevre Düzenleme Çalışmaları Tarihi Külliye ve Medreseler DAĞ-DER Kültür Merkezi Restorasyonu Çukur Mescit Restorasyonu Tarihi Cadde ve Sokak Düzenlemeleri Su ve Çeşme Kültürü Mirzaoba Köyü Şehitli Anıtı Hazireler Tarihi Saray, Kilise ve Manastırlar Tarihi Köprüler Kent Ziynetlerinin Aydınlatılması ÇEVRE ve ALTYAPI YATIRIMLARI Dere Islah Çalışmaları Cilimboz Deresi Gölbaşı Sosyal Tesisleri Güneş Evi Projesi Doğu Arıtma Tesisi Koku Duvarı Su Depoları İçme Suyu Hatları Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatları SOSYAL BELEDİYECİLİK Mezarlıklar İdaresi Kompleksi Emirsulatan Aşevi ve Sağlık Ocağı Feyzullahpaşa Mescidi Sosyal Yrd. ve Dayn. Vakfı Ekmek Fırını Atıcılar Hizmet Binası İtfaiye Hizmet Binaları İtfaiye Teşkilatı Güçlendirme Çalışmaları Hünkâr Köşkü Sosyal Tesisleri Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri Dobruca Sosyal Tesisleri Gönül Dostları Sofrası Havuzlupark Sosyal Tesisleri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Mudanya Hayvan Barınakları

119 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE Aşevi Barınma Evi KÜLTÜR - SANAT Bilim ve Teknoloji Merkezi Dünya Kaleli Kentler Birliği Buluşması Avrupa Müze Forumu Çarşı Kültürü Sempozyumu Sempozyum ve Seminerler Çalgıcı Mektebi SPORTİF YATIRIMLAR Bursa Stadyumu Bursaspor Vakıfköy Tesisleri Düzenlemesi Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Meydanı Atıcılar Spor Tesisleri Şahin Başol Spor Kompleksi Fethiye Spor Kompleksi Eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu Balkan Spor Kulübü Tesisleri Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu Değirmenönü Spor Tesisi Şehit Piyade Er Nezir Akgül Spor Salonu Erikli Kapalı Yüzme Havuzu Şükraniye Spor Salonu Okullara Spor Salonu Projeleri Mudanya Yüzme Havuzu Demirtaş Çim ve Su Kayağı Tesisleri Kültürpark Buz Pateni Pisti Gökdere Eğitim ve Spor Vadisi Skatepark Spor Tesisi Projeleri Belediyespor Yaz ve Kış Okulları Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası Belediyespor Güreş Takımı Müsabakaları Belediyespor Spor Şenlikleri YÖNETİM ANLAYIŞI Bursa Kent Konseyi Büyükorhan Belediye Hizmet Binası Kardeş Şehirlere Destek Balkan Ülkeri Kardeş Belediyecilik Faaliyetleri Pakistan a Paket Su Arıtma Sistemi Desteği Mestanlı ya Cenaze Aracı Desteği Türkiye ye Demokrasi Örneği

120 NOTLAR:

121 NOTLAR:

122 NOTLAR:

123

124 124

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 2 GÜRSU DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa ya

Detaylı

Görükle - Üniversite Hattı. Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı.

Görükle - Üniversite Hattı. Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı. Görükle - Üniversite Hattı Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı. Emek Hattı Bursaray Kestel-Gürsu Hattı Bursa nın doğusu ile batısı birbirine bağlanıyor Heykel S. Garaj Tramvay Hattı Cumhuriyet

Detaylı

Halkımıza Hesap Veriyoruz

Halkımıza Hesap Veriyoruz NİSAN - EYLÜL NİSAN - EYLÜL ÇALIŞMA RAPORU Halkımıza Hesap Veriyoruz Recep ALTEPE 7 İlçede 70 bin Bursa ton asfalt Büyükşehir döküldü, Belediye 50 Km. Başkanı yol düzenlemesi yapıldı BURSA BÜYÜKŞEHİR

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 1 2 GÜRSU DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü BUTTİM Köprülü Kavşağı Buttim Kavşağı Avan ve Uygulama Projeleri İşi kapsamında proje çalışmaları tamamlanmıştır. Böylece, mevcut kavşaktaki

Detaylı

İZMİR YOLU YOL DÜZENLEME VE İYİLEŞTİRME

İZMİR YOLU YOL DÜZENLEME VE İYİLEŞTİRME Faaliyet ve Proje Bilgileri YOL ÇALIŞMALARI İzmir Yolu Yol Düzenleme ve İyileştirme: Merinos Kavşağı ile Orhaneli Kavşağı arasındaki 3.600 mt lik kısımda yapılan yol iyileştirme ve düzenleme Çalışmalarında;

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ Buski Tenis Kortları Acemler, BUSKİ Tesisleri İçi, - Osmangazi / BURSA 0 224 251 05 55 Dobruca Tenis Kortları BUSKİ Dobruca Sosyal Tesisleri, Osmangazi - BURSA 0 224

Detaylı

Kartal. Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Kartal. Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kartal Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL (440.704 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak KARTAL

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Tuzla Toplam Yatırım 225 Milyon YTL (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bakırköy Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL (Yüz Altmış Sekiz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi

KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi 2 KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

Kartal. Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Kartal. Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kartal Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL (Dörtyüz Kırk Bir Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Maltepe Toplam Yatırım 310.000 Milyon YTL (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak MALTEPE

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU. Cengiz AKYOL. Nurtop ULUKAYA

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU. Cengiz AKYOL. Nurtop ULUKAYA EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU Emlak ve İstimlak Dai. Bşk. Cengiz AKYOL Harita Şb. Md. Nurtop ULUKAYA 1. Faaliyet ve Proje Bilgileri Belediyemiz

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şişli Toplam Yatırım 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339.000 Milyon YTL. (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339.000 Milyon YTL. (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şişli Toplam Yatırım 339.000 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

PARK VE YEŞİL ALANLAR

PARK VE YEŞİL ALANLAR Park Bahçeler Müdürlüğü Park Bahçeler Müdürlüğü; imar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış alanları amacına uygun olarak park, mahalle parkı, orta refüj, meydan ve kavşak düzenlemelerini projelendirerek

Detaylı

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Silivri Toplam Yatırım 297.000 Milyon YTL (İkiyüz Doksan Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Bursa'da burs veren vakıflar

Bursa'da burs veren vakıflar On5yirmi5.com Bursa'da burs veren vakıflar Bursa'da burs veren vakıflar ve adresleri... Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2012 Cuma (oluşturma : 11/27/2015) 1)ABDULLAH BABA VAKFI ZÜMRÜTEVLER MAH. ÇİÇEK CAD. ZÜMRÜTEVLER

Detaylı

Emirsultan Kentsel Tasarım Meydan Düz. bulunduğu 5 adet yapı blokları yer almaktadır. Projenin 2011 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Emirsultan Kentsel Tasarım Meydan Düz. bulunduğu 5 adet yapı blokları yer almaktadır. Projenin 2011 yılında tamamlanması planlanmaktadır. 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri EMİRSULTAN KENTSEL TASARIM VE MEYDAN DÜZENLEME YAPIM RESTORASYON UYGULAMA İŞİ Projeye 11.06.2008 tarihinde başlanmıştır. Proje kapsamında Emirsultan Cami güneyinde yer alan

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ

Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ Tarihi Bursa Surları Restorasyonu (Osmangazi): Şehrimizin önemli tarihi miraslarından biri olan tarihi Bursa surlarının restorasyonlarına

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Pendik Toplam Yatırım 427 Milyon YTL (Dörtyüz Yirmi Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM.

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Avcılar da Toplam Yatırım 169 Milyon YTL (Yüz Altmış Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bahçelievler de Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL (213.520 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beyoğlu Toplam Yatırım 765 Milyon YTL (Yediyüz Altmış Beş MilyonYTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Kağıthane. 147 Milyon YTL. (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Kağıthane. 147 Milyon YTL. (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kağıthane Toplam Yatırım 147 Milyon YTL (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız...

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız... İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985 İller Bankası Genel Müdürlüğü İçme Suyu İnşaatı Ereğli/Konya-1985 Türkiye Elektrik Kurumu TEÜİAŞ Çevre Aydınlatma Çevre İhata

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu :

1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu : 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu : Maksimum yükseklik belirtilen imar adalarında kat adedi değiştirilmemek ve kendi kat yüksekliği içinde kullanılmak kaydı ile imar yüksekliği %15 artırılabilir.

Detaylı

Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre

Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre EMEK METRO HATTI Ulaşımda Raylı devrim Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre raylı sistem hattı yapılmıştı. Son 10 yılda yapılan Arabayatağı, Üniversite, Emek, Kestel hattı ve şehir içi ring hatlarıyla

Detaylı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı İlçemizde; kişi başına düşen 0.2 metrekarelik yeşil alan miktarını

Detaylı

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI K - Q TSE - ISO - EN 9000 11.12.2014 BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ K - Q TSE - ISO - EN 9000 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SORUMLULUK ALANIMIZ 26

Detaylı

Rıfat BAKAN. Mehmet ERMAN

Rıfat BAKAN. Mehmet ERMAN Genel Müdür Rıfat BAKAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet ERMAN I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon * Hizmet verdiğimiz kurum ve kişilerin memnuniyetini sağlamak ve bu memnuniyeti arttırıcı tedbirler almak.

Detaylı

HALKALI BÖLGESİ ATAKENT MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

HALKALI BÖLGESİ ATAKENT MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI BÖLGESİ ATAKENT MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI KÜLTÜR MERKEZİ Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Zeytinburnu. 170 Milyon YTL. (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Zeytinburnu. 170 Milyon YTL. (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Zeytinburnu Toplam Yatırım 170 Milyon YTL (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK 85 MUSTAFA AKÇAY BEYAĞAÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN ZOLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 1 2 MUSTAFA AKÇAY KARDEŞİMLE DEV PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Değerli hemşehrim; Denizlimiz

Detaylı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı 1987 Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması; daha da önemlisi güzel Beldemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün

Detaylı

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü YATIRIMLAR FAALİYETLER 2003-2010 T.C. Bursa İl Özel İdaresi nin 2003 ve 2010 Yılları Arasında Gerçekleştirdiği Yatırımlar; Köy-İlçe, Sektör-İlçe ve Sektör-Bursa İli Bazında Verilmiştir. Bursa İl Özel İdaresi

Detaylı

Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 2013YILI FAALİYET RAPORU AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ :

Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 2013YILI FAALİYET RAPORU AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ : 1 2013YILI FAALİYET RAPORU Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 KURULUŞUN ADI : Arhavi Belediyesi AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ : Doğu Karadenizin şirin ilçesi Arhavi nin; doğası,kültürü

Detaylı

Beykoz. Toplam Yatırım 283.796 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beykoz. Toplam Yatırım 283.796 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beykoz Toplam Yatırım 283.796 Milyon YTL (283.796 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak BEYKOZ

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Ümraniye. 436 Milyon YTL. (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Ümraniye. 436 Milyon YTL. (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Ümraniye Toplam Yatırım 436 Milyon YTL (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER KONUT BİRLİK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve

Detaylı

KENTSEL YENİLEME ve GELİŞİM

KENTSEL YENİLEME ve GELİŞİM KENTSEL YENİLEME ve GELİŞİM 1 BELEDİYE SINIRLARININ GENİŞLETİLMESİ Devam Ediyor. 2 CEVATPAŞA SAHİL BANDI YENİLEME Devam Ediyor 3 KARACAÖREN KENTSEL ÇEVRE ÜRETİMİ/ a) İmar Uygulamaları b) Teknik Altyapı

Detaylı

26/17 otobüs saatleri ve hat haritası. Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri

26/17 otobüs saatleri ve hat haritası. Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri 26/17 otobüs saatleri ve hat haritası 26/17 Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri Web Sitesi Modunda Görüntüle 26/17 otobüs hattı (Üniversite-2.Bulvar-Araştırma Hastanesi-Belediye Evleri)

Detaylı

Beykoz. Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beykoz. Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beykoz Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL (İkiyüz Seksen Dört YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar 24 otobüs saatleri ve hat haritası 24 Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar Web Sitesi Modunda Görüntüle 24 otobüs hattı (Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar) arası 2 güzergah içeriyor. Hafta içi günlerde

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI

PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI 1 PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI PROJE BAŞLANGICI: 05/05/2017 PROJE BİTİŞ TARİHİ: 10/05/2017 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ: 63.720,00 TL FİZİKİ GERÇEKLEŞMESİ: % 100 2 PROJENİN

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER ATATÜRK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu.

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu. Faaliyet ve Proje Bilgileri 6.995.86 kişi Belediye otobüslerimizi kullanarak seyahat etmiştir. Ortalama bir günde 9 hatta 44 adet Belediye otobüsleriyle Bursalı hemşerilerimize değişik güzergahlarda toplu

Detaylı

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012 1/2 İŞİN ADI : Spil Dağı Milli Parkı Alt Yapı Yapım İşi İDARE : Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü YÜKLENİCİ : As İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İHALE BEDELİ : 11.890.000,00

Detaylı

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280.

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bağcılar da Toplam Yatırım 280.000 Milyon YTL (İkiyüz Seksen Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

2012 Yılı İçerisinde İl Müdürlüğüzce Onaylanan Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporları

2012 Yılı İçerisinde İl Müdürlüğüzce Onaylanan Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporları 2012 Yılı İçerisinde İl Müdürlüğüzce Onaylanan Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporları SIRA NO İLİ İLÇE BELDE/ KÖY/ MAH. MEVKİİ RAPOR ADI RAPORUN ONAYLANMASINI TALEP EDEN ONAY TARİH/ NO 1 BURSA KARACABEY SUBAŞI

Detaylı

HALKALI BÖLGESİ MERKEZ MAHALLESİ YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

HALKALI BÖLGESİ MERKEZ MAHALLESİ YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI BÖLGESİ MERKEZ MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER LOKMAN HEKİM PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Eminönü Toplam Yatırım 247 Milyon YTL (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU Yayın Tarihi: 27.04.2007 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Formun Başlanğıç Tarihi: Kapsadığı Bitiş Tarihi: Müdürlüğü H E D E F FAALİYET

Detaylı

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 TARİHÇE:Ergene nin köylerindendir. Tipik Trakya köy yerleşimi özellikleri göstermektedir. 19. Yy sonu 20. Yy başından itibaren

Detaylı

ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI YAPILAN 2018 YILI YAPILACAK ÇALIŞMALAR 2017 YILI ÇALIŞMALARI KALDIRIM ÇALIŞMALARI İHALE YOL BAKIM PRESTİJ CADDE ASFALT ÇALIŞMALARI İHALE YOL BAKIM HİBE ASFALT İBB

Detaylı

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi YÖRÜK ŞENLİĞİ : Merkez Şubat Ayı DÜZENLEYEN KURULUŞ : DAĞ-DER Derneği ve Şubeleri TEL : (224) 272 58 58 : GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE

Detaylı

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa.

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa. 2014 2015 lise taban puanları 2015 'daki liselerin taban puanları, 2015 liseleri taban puanları, 2014 'daki liselerin taban puanları, 2014 liseleri taban puanları, 2014 lise taban puanları, 2015 lise taban

Detaylı

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 TARİHÇE: Vakıflar köyü 1900 yılında Bulgaristan Hasköy'den gelen Mümin Ağa tarafından kurulmuştur. Tipik Trakya köy yerleşimi özelliklerini

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

Çatalca. Toplam Yatırım Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Çatalca. Toplam Yatırım Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Çatalca Toplam Yatırım 212.951 Milyon YTL (212.951 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak ÇATALCA

Detaylı

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınırları içinde 2004-2008 Döneminde Aşağıda Özet Olarak Verilen Yatırımlar Yapılmıştır. 208,600 m uzunlukta değişik çaplarda

Detaylı

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 1-2012 YILI GENEL BÜTÇELİ YATIRIM PROGRAMINDA OLAN İŞLER; Yalova Bayındırlık ve İskan Hizmet Binası işinin sözleşmesi yapıldı. Yapım aşamasında. Altınova

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Küçükçekmece. 711 Milyon YTL. (Yediyüz On Bir Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Küçükçekmece. 711 Milyon YTL. (Yediyüz On Bir Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Küçükçekmece Toplam Yatırım 711 Milyon YTL (Yediyüz On Bir Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

SEFAKÖY BÖLGESİ TEVFİKBEY MAHALLESİ YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

SEFAKÖY BÖLGESİ TEVFİKBEY MAHALLESİ YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER SEFAKÖY BÖLGESİ TEVFİKBEY MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER 75.YIL CUMHURİYET PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR. Emek-Besaş Köprülü Kavşağı:

Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR. Emek-Besaş Köprülü Kavşağı: Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR Emek-Besaş Köprülü Kavşağı: Bursa- Mudanya Karayolu üzerinde bulunan Emek-Besaş Kavşağında yapılması planlanan köprülü kavşak ile Bursa-Mudanya ve Mudanya-Bursa

Detaylı

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İlçe Okul Okul Türü Yabancı Dil Sınıf Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİHİZMETLERİ : 1- İlçemiz Temaşalık Mahallesi İlçe Jandarma binası yanı Çamdibi Mahallesi yolu

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI AĞUSTOSAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI AĞUSTOSAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI AĞUSTOSAYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİVE ÇOÇUK OYUN PARKLARI YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemiz YeniMahalle 80.Sokak yolu çevre düzenlemesi

Detaylı

MAHALLE SOKAK / CADDE ÇALIŞMA KONUSU

MAHALLE SOKAK / CADDE ÇALIŞMA KONUSU ANKARA CADDESİ İLE TERME CADDESİ ASFALT YAMA ÇALIŞMASI 28.02.2013 BAHÇELİEVLER MAHALLESİ 24 ARALIK CADDESİ ASFALT YAMA ÇALIŞMASI 28.02.2013 KINDAM MAHALLESİ ÖKSE GÖLÜ ÇEVRESİ KALDIRIM ÇALIŞMASI 28.02.2013

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Belediyemizin çok yönlü sosyal birimi olarak 2008 yılında çeşitli aktiviteler ve hizmetlerle çalışmalarını başarıyla gerçekleştirmiştir.

Detaylı

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8ÇEVRE TANZİMİ ve AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 8.1. Ağaçlandırma: Bölgemiz imar planı içerisinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin çevre tanzimi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2009 yılı içerisinde

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014-2016 YILI HİZMETLERİ HAZIRLAYANLAR Züver ÇETİNKAYA Cevdet KABAKÇI Cengiz BERBEROĞLU Ümit DUYULER Erhan DALYAN SAYFA VE KAPAK TASARIM Ümit DUYULER GRAFİK TASARIM

Detaylı

Bursa'daki temel liseler

Bursa'daki temel liseler On5yirmi5.com Bursa'daki temel liseler İşte Bursa'daki temel liseler ve adresleri... Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2015 Salı (oluşturma : 27.04.2019) Dershaneden dönüşerek Temel Lise olan kurumlar, Özel Öğretim

Detaylı

Bin TL yatırım yaptı.

Bin TL yatırım yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 2014-2015 Yılında Muğla ya 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptı. 2016 Yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacak. 2 FEN İŞLERİ

Detaylı

Şile. Toplam Yatırım 164 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Şile. Toplam Yatırım 164 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şile Toplam Yatırım 164 Milyon YTL (Yüz Altmış Dört Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak ŞİLE

Detaylı

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 TARİHÇE: PAŞAKÖY MAHALLESİ Osmanlı döneminde doğrudan Paşa ya tahsis edilmiş olan bir alandır. Burada Paşa nın çitliği yer almaktaydı.

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER SELİM VELİOĞLU ÖZGEÇMİŞ 1. KİŞİSEL BİLGİLER Adı,Soyadı,Ünvanı : Yrd. Doç.Dr. Selim VELİOĞLU Doğum Yeir ve Tarihi : İstanbul, 1961 Kurumu : İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Telefonu : İş 0212

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2014 YILI 9 AYLIKFAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2014 YILI 9 AYLIKFAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2014 YILI 9 AYLIKFAALİYET RAPORU A-) ÇOCUK OYUN PARKLARI: 1. İlçemiz Yeni Mahalle, Camikebir,Hamambaşı, Ebubekir, Temaşalık, Fazlıca, Kobaklar, Küçükşapçı,Büyükdere,İnönü ve

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 TARİHÇE: PINARBAŞI MAHALLESİ Pınarbaşı Köyünü Kırcaali ve Harmanlı yöresinden göç eden aileler kurmuştur. Burası daha önce çiftlik arazisidir.

Detaylı

Temmuz Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No: Altınordu/ORDU.

Temmuz Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No: Altınordu/ORDU. Temmuz 2017 Temmuz 2017 Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr Sevgili Ordulular, Yıllarca özlenen ve sabırla beklenen yatırımlara Büyükşehir Belediyemizle birlikte

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 TARİHÇE: 1820 yıllara ait haritada Büyükkarıştıran Merkez konumda olup, daha büyük yazılmıştır. Hemen yakınında Misinli (Missinli),

Detaylı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı Kocaeli nde 3 bin 505 kilometrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa ve 596 bin aboneye hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü nün tamamen öz kaynaklarıyla yapacağı Kandıra

Detaylı

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü KARAR TARİHİ : 31.10.2013 KARAR NO : 03 İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Çevresel Gürültünün

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı