Bir Oriflame Danışmanı olarak Oriflame faaliyetlerimi aşağıdaki ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmeyi kabul ediyorum:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir Oriflame Danışmanı olarak Oriflame faaliyetlerimi aşağıdaki ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmeyi kabul ediyorum:"

Transkript

1 YÖNETMELİK Oriflame Kozmetik Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. Danışman Başvuru Formu nun önemli bir tamamlayıcısı olan Oriflame Ahlak Kuralları ve Davranış Kuralları nı okumanız önemlidir. Bir Oriflame Danışmanı Ahlak Kuralları ve Davranış kuralları ile bu kurallarda yapılan ve Danışman Dergisinde basılan veya diğer herhangi bir yoldan Danışmana iletilen her türlü değişikliğe riayet eder. Oriflame, Danışman Başvuru Formunda yanlış bilgi beyan eden veya Ahlak Kuralları ya da Davranış Kurallarını ihlal eden bir Oriflame Danışmanının üyeliğini derhal geçerli olacak şekilde herhangi bir zaman iptal etme hakkını saklı tutar. Üyeliği iptal edilen Oriflame Danışmanları, alt ekipleri de dahil olmak üzere üyeliklerinin getirdiği hak ve ayrıcalıkları kaybeder. Ahlak Kuralları ve Davranış Kuralları tüm Oriflame Danışmanlarının aynı derecede yüksek standartlara sahip olmasını sağlamak, sizi korumak adına bulunmaktadır. Belli yükümlülüklerin Ahlak ve Davranış Kurallarında yeniden bildirilmediği durumlarda bile Oriflame etik standartları doğrultusunda, Oriflame Danışmanları Oriflame işlerini yürütmekte oldukları ülkenin tüm yasal gerekliliklerine riayet etmekle yükümlüdür. Oriflame, Avrupa Doğrudan Satış Derneği (Seldia) ve Doğrudan Satış Dernekleri Dünya Federasyonu (WFDSA) Davranış Kuralları na sıkı bir şekilde bağlıdır. Oriflame, Danışmanlarınından aşağıda belirtilen Oriflame Ahlak ve Davranış Kuralları na bağlı olduğu kadar bu kurallara da uymasını kati surette talep eder. I. ORIFLAME AHLAK KURALLARI Bir Oriflame Danışmanı olarak Oriflame faaliyetlerimi aşağıdaki ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmeyi kabul ediyorum: 1.1. Oriflame Ahlak Kurallarını, bu resmi Oriflame Yönetmeliğinde ve diğer Oriflame yayınlarında belirtildiği gibi uygulamayı kabul ediyorum. Kuralların hem sözünü hem de özünü onaylıyorum Bir Oriflame Danışmanı sıfatıyla tanıştığım herkesle iş faaliyetlerimde esas ilkem bana davranılmasını istediğim derecede adil davranmak olacaktır Oriflame ürünlerini, Oriflame kazanç fırsatlarını, ilgili eğitimleri ve Oriflame in sunduğu diğer fırsat ve faydaları müşteri ve Danışmanlarıma dürüst ve gerçekçi bir şekilde sunacağım. Müşterilerin, Oriflame ürünleri ve Oriflame teklifleri hakkındaki bütün sorularına verilecek cevaplar dahil olmak üzere istenilen tüm bilgileri vereceğim. 1.4 Sözlü ya da yazılı olsun; ürün, kazanç ve diğer fırsatlarla ilgili sadece Oriflame yayınlarında belirtilen iddiaları dile getireceğim. Yanıltıcı, aldatıcı ve adil olmayan kayıt ve satış tekniklerini kullanmayacağım.

2 1.5. Müşterilerime hizmet sunarken, onlardan sipariş alırken ve şikayetleri gidermeye çalışırken saygılı ve süratli olacağım. Ürün değişimi ile ilgili olarak resmi Oriflame yayınlarında belirtilen süreçleri izleyeceğim Bir Oriflame Danışmanı, ve ilgili sorumluluk seviyelerine yükseldikçe Sponsor ve Direktör ve üzeri unvana sahip biri olarak, benim için tanımlanan farklı sorumlulukları resmi Oriflame Yayınlarında belirtildiği şekilde peşinen kabul edecek ve üstleneceğim Sadece en yüksek doğruluk, dürüstlük ve sorumluluk standartlarını yansıtacak şekilde davranacağım Hangi koşul altında olursa olsun; Oriflame ağını, Oriflame tarafından onaylananlar haricindeki ürünleri pazarlamak için kullanmayacağım. Doğrudan satış yöntemine saygı gösteriyorum ve bu nedenle hiçbir şekilde hiçbir perakende kanalla satış yapmayacağım Türkiye Cumhuriyeti nin ve Uluslararası Sponsorluk yapıyorsam Uluslararası Sponsorluk yaptığım ülkelerin yasa ve yönetmeliklerine uymayı kabul ediyorum. II. DAVRANIŞ KURALLARI 1. TANIMLAR A. Oriflame Danışmanı bu yayının amacına uygun olarak unvan ve seviyeye bakılmaksızın (Lider, Direktör ve üzeri unvan dahil olmak üzere) tüm Oriflame Danışmanlarını kapsar. B. Kişisel Web Sayfası Oriflame tarafından Oriflame Danışmanının yararı için tasarlanan, yayınlanan ve kullanıma sunulan web sitesidir. C. Aksi belirtilmediği takdirde bu belgede adı geçen Oriflame, Oriflame Türkiye yi ifade eder. D. Sponsorluk Bağı Oriflame Danışmanı ve Oriflame Danışmanının Sponsorunu kapsar ve bu şekilde devam eder. Sponsorluk bağı Oriflame de sona erer. E. Kişisel Grup, bir Oriflame Danışmanının doğrudan veya dolaylı olarak, sponsor olduğu tüm Oriflame Danışmanları anlamına gelir; fakat doğrudan sponsor olunan %21 seviyesindeki Danışmanlar ve onların alt ekipleri bu gruba dahil değildir. F. Grup, %21 seviyesindeki Oriflame Danışmanları ve onların alt ekipleri de dahil olmak üzere tüm alt ekibi ifade eder. G. Oriflame Yayınları, Yönetmeliği de kapsayan Başarı Planı Lider Sürümü, Ürün Katalogları, Oriflame İşe Başlarken Seti yayınları, Danışman Dergisi gibi basılan veya Oriflame resmi web sitesinde yayınlanan diğer her türlü bilgiyi ifade eder. H. Sponsor yeni bir kişiyi Oriflame danışmanlığı ile tanıştıran kişiye verilen addır.

3 Büyük harf ile başlayan ancak burada tanımı yapılmayan kelimeler Başarı Planı Lider Sürümünün önceki bölümleriyle aynı anlamı taşımaktadır. 2. ÜYELİK 2.1 Genel bir kural olarak, mevcut kayıtlı bir Oriflame Danışmanının sponsorluğu altında Oriflame Danışmanı olunabilmektedir. Belli durumlarda Oriflame, bir Oriflame Danışman adayını herhangi bir ekibe tahsis edebilir. 2.2 Bir kişinin doğrudan veya dolaylı olarak, yalnızca bir Oriflame üyeliği olabilir. Dolaylı üyelik; örneğin üyeliğin Oriflame e Danışman olarak kayıtlı bir şirketin hissedarı olarak elde edilmesi gibi durumlarda verilen üyeliktir. 2.3 Oriflame, herhangi bir başvuruyu veya yeniden yapılan başvuruyu reddetme hakkını saklı tutar. 2.4 Başvuruyu yapan kişinin Oriflame Danışmanı olabilmesi için reşit yaşta olması gerekmektedir. Yasal veli veya vasisinin yazılı onayına tabi diğer başvuruları onaylamak yalnızca Oriflame in karar yetkisi dahilindedir. 2.5 Üyelik; şahıslara veya en fazla iki ortaklı bir limited şirkete veya ortaklıklara (adi ortaklık) yalnızca tarafların eşler veya ebeveyn ve çocuk veya çocuklar olduğu durumlarda Oriflame in onay verdiği iş süreci transferi doğrultusunda verilebilir.tüzel kişilik kendi adına hareket etme yetkisi verilen kişinin ismini ve bu kişinin yetki sınırlarını bildirmelidir. Ortaklar Oriflame e karşı eşit derecede sorumludur ve ödeme yapılmaması durumunda Oriflame tüm borcun tazminini birinden veya her ikisinden talep edebilir. 2.6 Bir Oriflame Danışmanı, Danışmanların veya Danışman adaylarının makul olmayan derecede yüksek eğitim ve tanıtım malzeme ücretleri ödemesini talep edemez. Bir Oriflame Danışmanından talep edilen her türlü ücret; karşılığında sağlanan malzeme, ürün ve hizmetin değeri ile doğrudan ilgili olmalıdır. 2.7 Bir Oriflame Danışmanının, üyelikten çekilmesi ve üyelik koşulu uyarınca Oriflame e ödenen paranın ve başlangıç malzeme ve ürünleri tutarının tümünün geri ödenmesi süreci (diğer adı ile Soğuma Dönemi ) Türkiye Cumhuriyeti nde geçerli yasal düzenlemelere göre belirlenir. 2.8 Oriflame Danışmanlarının, Oriflame e yazılı olarak bildirmek kaydıyla Soğuma Döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir zamanda istifa etmesi durumunda Oriflame 2.7 numaralı maddede belirlenen geri ödemeleri yapmakla yükümlü değildir. 2.9 Bir Oriflame Danışmanının üyeliği Danışmanın kayıt olduğu tarihin yıldönümünde sona erer Üyelik, kayıt olunan tarihin yıldönümünden sonra kesilen ilk faturaya eklenen kayıt yenileme ücreti ödenerek yenilenebilir.

4 2.11 Bir Oriflame Danışmanının eşi de Oriflame Danışmanı olmak isterse, eş aynı üyelik altında, limited şirketi veya ortaklık (adi) mahiyetinde aynı sponsora kaydolabilir. Ayrı bir üyelik talep edilirse daha önceden Oriflame Danışmanı olarak kayıtlı olan eşin altına kayıt olabilir. Eğer eş ayrı bir üyelik ile kaydolursa, yeni kayıt olan eş eş tarafından kazanılan nakit ödül, Oriflame e daha önce katılan eş tarafından kazanılan daha yüksek miktardaki nakit ödülden düşülür. Bu kural, nakit ödülün daha sonra kaydolan eşin herhangi bir sebeple üyeliğinin sona ermiş olduğu olduğu durumlar için geçerlidir Eski Oriflame Danışmanları (veya eski Oriflame Danışmanlarının eşleri) aşağıdaki şartlar altında yeni üyelik başvurusunda bulunabilir: a) Önceki üyeliğin istifa ile sona erdirilmesinin üzerinden en az altı ay geçmiş olmalıdır. Aksi takdirde için Oriflame in yazılı onayı alınmalıdır. b) Yeni başvurunun bu kural çerçevesinde yapıldığı başvuru sırasında belirtilmelidir. c) Eski bir Oriflame Danışmanı, 12 ayı faaliyetsiz (inaktif) geçirdiği için kaydını yenileyememe sebebiyle üyeliğinin sona ermesinin ardından eski bir Oriflame Danışmanı olduğunu belirtmeksizin derhal başvuruda bulunabilir Oriflame, bir Oriflame Danışmanının üyeliğini, kural ihlali olup olmadığının araştırılması süresinde, derhal geçerli olmak üzere 12 aya kadar askıya alma hakkına sahiptir. 3. SPONSORLUK BAĞLARININ KORUNMASI 3.1 Oriflame Danışmanları, farklı bir sponsorluk bağı altında yeniden kayıt yaptıramaz. Kayıt oldukları takdirde tüm mevcut ekibini orijinal Sponsorları lehine kaybeder. Ancak üyeliklerinin sona ermesi durumunda yeniden kayıt yaptırabilirler. Daha ayrıntılı bilgi için 2.12 nolu maddeyi inceleyiniz. 3.2 Üyeliğin bir Sponsordan diğerine aktarılması ancak özel durumlarda mümkündür ve yanızca Oriflame in karar yetkisi dahilindedir. 3.3 Grup olarak sponsor değişikliği yasaktır. 3.4 Oriflame Danışmanları yalnızca yakın akrabalarına olmak üzere üyeliklerini devredebilirler (Devir işleminin onayı, Oriflame in karar yetkisi dahilindedir). Böyle bir devir işlemi için Oriflame e yazılı talepte bulunulması gerekir. Üyeliklerini bu kural çerçevesinde devreden Oriflame Danışmanları, son Üyeliklerinin devir işlemi üzerinden en az 6 ay geçmiş olması koşuluyla yeniden üyelik için başvurabilirler. 3.5 Bir Oriflame Danışmanının vefatı halinde, kanuni mirasçıları tarafından devir talebi başvurusunda bulunulmadığı takdirde vefat gününü takip eden 3 ay içerisinde Üyelik sonlandırılır. Üyeliğin sonlandırılmasının ardından, vefat eden Oriflame Danışmanı nın askıya alınan tüm ödemeleri, Oriflame Danışmanının yasal varislerine yapılır. Oriflame, ödemeyi ibraz etme koşulu olarak varis(ler)in yasal yetkisini ispat eden belgeleri talep etme hakkını saklı tutar.

5 4. ORIFLAME DANIŞMANININ SORUMLULUKLARI 4.1 Oriflame Danışmanları, resmi olarak Oriflame tarafından onaylanmayan ürün ve satış yöntemlerinin pazarlamasını yapmak için Oriflame ağını kullanamaz. 4.2 Oriflame Danışmanları diğer Oriflame Danışmanlarının adayını çalamaz; başka bir Oriflame Danışmanının sponsorluk bağında olan Oriflame Danışmanının kendi ekibine geçmesini talep edemez. 4.3 Oriflame Danışmanlarının Oriflame ile herhangi bir istihdam bağı bulunmamaktadır. Bir Oriflame Danışmanı başkalarına Oriflame İş Fırsatını sunarken bu işin bağımsız olarak yürütülen yapısından açıkça söz etmeli ve Oriflame ile bir istihdam ilişkisi bulunmadığını belirtmelidir. 4.4 Oriflame Danışmanlarının Oriflame adına herhangi bir yükümlülük altına girme veya başkalarını yükümlülük altında bırakma yetkisi yoktur. Bu kuralların herhangi birinin ihlali durumunda, Oriflame in uğrayacağı zarar ve ziyanın tazmininden ilgili Oriflame Danışmanı sorumludur. 4.5 Oriflame, Danışmanlarına nicelik veya değer bakımından belli bir limitin üzerinde sipariş verme koşulu uygulamaz. Benzer şekilde bir Oriflame Danışmanı sponsorluğunu yaptığı kişileri kendisi aracılığı ile veya belli bir limitin üzerinde sipariş vermeye ya da ürün stoğu tutmaya mecbur edemez. Tüm Oriflame Danışmanları istedikleri miktarda ürünü doğrudan Oriflame den sipariş edebilir; fakat sipariş miktarına bağlı olarak gönderi ve servis ücretleri uygulanabilir. Elinde ürün stoğu bulundurmak, Oriflame Danışmanının tümüyle şahsi kararına bırakılmıştır. 4.6 Bir Oriflame Danışmanı başka bir Oriflame Danışmanı adına onun önceden verilmiş yazılı izni olmadan sipariş veremez. 4.7 Oriflame Danışmanları üyelik faaliyetlerinin sonucu gerekebilecek vergi mükellefiyeti ve dosyalamayı da içeren tüm kanun, yönetmelik ve teamüllere uygun davranmalıdır. Oriflame Danışmanları kendilerinin ve/veya Oriflame in itibarını zedeleyecek faaliyetlerde bulunmamalıdır. 4.8 Oriflame Danışmanı, tüketici ile iletişime geçilen ilk andan itibaren kendini tanıtmalı, müşteri ile iletişime geçme sebebini veya gerçekleştirdiği etkinliğin amacını açıklamalıdır. Oriflame Danışmanı, ilgili faaliyetlerini yürüttüğü her türlü iletişiminde ve e-posta, websitesi, sosyal medya sayfası vb. tüm iletişim kanallarında Oriflame Danışmanı kimliğini tüm şeffaflığı ile yansıttığından emin olmalıdır. İsim ve iletişim bilgilerinin yanı sıra göndericinin Oriflame i resmi olarak temsile yetkili olmadığı bilgisi de sağlanmalıdır. Oriflame Danışmanının kendisini tanıttığı e-posta imzaları, kartvizitler, websitesi, sosyal medya sayfaları vb. her yerde Oriflame Danışmanı tanımlamasından önce Bağımsız kelimesi mutlaka eklenmelidir. 4.9 Ticari işlemlerde güven ilkeleri ve yasal mevzuata göre henüz reşit olmayanlar gibi rıza veremeyenleri korumaya yönelik ilkeler uyarınca, Oriflame Danışmanının tüketiciye verdiği bilgi açık ve anlaşılır mahiyette olmalıdır.

6 4.10 Oriflame Danışmanı, Oriflame in resmi iddialarıyla bağdaşmayan veya çelişen iddiaları kullanamaz. Oriflame Danışmanı, kendi deneyimini ve tavsiyesini adil ve objektif bir şekilde aktarmalıdır Oriflame Danışmanı, yanlış yönlendirmeye sebep olabilecek veya adil rekabet prensibine aykırı karşılaştırmalar yapmamalıdır Satış Danışmanı tüketicilerin güvenini kötüye kullanacak şekilde davranamaz; tüketicilerin ticari konulardaki tecrübe eksikliklerini saygıyla karşılar; tüketicilerin yaş, hastalık, zihinsel veya fiziksel rahatsızlıklarından, naif yapılarından, anlama ve dil bilme konusundaki eksikliklerinden istifade edemez Memnuniyet garantisi çerçevesinde, müşteri yasal iade etme süresi içerisinde talepte bulunduğu takdirde, Danışman satın alınan malın iadesi seçeneğini satış fiyatı üzerinden %100 geri ödemeli olarak sunmalı veya aynı ya da başka bir Oriflame ürünü ile değiştirme olanağını tanımalıdır Oriflame Danışmanı, müşterilerini Oriflame ürünlerinin iade hakkı ve iade şartları hakkında bilgilendirmelidir 4.15 Oriflame Danışmanı müşterinin isteği üzerine ürün tanıtım veya satış sunumuna son vermeli, müşteri veya müşteri adayının verdiği özel bilgilerin korunması için uygun önlemleri almalıdır. Oriflame Danışmanı yüz yüze, telefon veya elektronik araçlar ile yaptığı görüşmeleri rahatsız edici olmamak adına makul şekilde ve uygun zamanlarda gerçekleştirmelidir Oriflame Danışmanları, Kişisel Gruplarını oluştururken tüm yeni Oriflame Danışmanlarının, kredi imkanının tanındığı durumlarda, kredi koşullarını yerine getirdiğinden emin olmalıdır Sponsor olan Oriflame Danışmanı; sponsorluğunu yaptığı Oriflame Danışmanlarını eğitmeli ve onları motive etmelidir Bir Oriflame Danışmanı, Oriflame in önceden yazılı izni olmaksızın televizyon, internet, radyo, dergi vb. medya kuruluşlarıyla Oriflame ile ilgili veya Oriflame e atıfta bulunan röportajlar veremez; reklam araçlarını (SMS ve internet üzerinden viral reklam dahil olmak üzere), kendi Oriflame işini pazarlama amacıyla kullanamaz Oriflame Danışmanları, Oriflame ürün ve hizmetleri hakkında yanlış veya yanıltıcı bilgiler veren, Oriflame in itibarını zedeleyebilecek karakterdeki sosyal medya diyaloglarında yer almamalıdır. Daha ayrıntılı bilgi için Sosyal Medya Diyaloglarında 10 Altın Kural bölümünü kontrol ediniz.

7 5. DİĞER KURALLAR VE İLKELER 5.1. Oriflame ilkeleri gereği imtiyaz tanınmış bölge veya bayilikler bulunmamaktadır. Bir Oriflame Danışmanı böyle bir bölge veya bayiliği verme, satma, tayin etme veya devretme yetkisine sahip değildir. Her Oriflame Danışmanı işini kaydolduğu ülkede istediği bölgede yürütmekte özgürdür. 5.2 Oriflame dünyanın tüm ülkelerinde değil, belli pazarlarda faaliyet gösterir ve faaliyet gösterdiği ülkelerdeki ürün güvenliği, ürün ruhsatlandırma, ithalat vb. ticari yükümlülüklere kesin surette uyar; Oriflame Danışmanı, buna riayet etmelidir. Oriflame Danışmanlarının, Oriflame in faaliyet gösterdiği pazarların dışındaki ülkelerde ticaret yapmaları halinde; bundan kaynaklanan her türlü zarar, anlaşmazlık veya hak ve alacak taleplerinde Oriflame sorumluluk kabul etmez. Oriflame, bu ve benzeri talep ve şikayetlerden tamamıyla Oriflame Danışmanını sorumlu tutar. 5.3 Oriflame Danışmanı Oriflame den bağımsızdır. Kartvizitlerde, diğer basılı malzemelerde veya e-posta iletişiminde kullanılabilecek tek unvan Bağımsız (Güzellik) Danışmanı veya Oriflame Bağımsız (Güzellik) Danışmanı ve unvanlara hak kazandıkça Bağımsız Güzellik Lideri ve Bağımsız Güzellik Direktörü olabilir. 5.4 Oriflame in sağladığı promosyonel malzemeler, Oriflame Danışman Web Sayfaları ve Facebook uygulamaları gibi sosyal medya uygulamaları yeniden izin almaksızın, Oriflame tarafından belirtildiği gibi kullanılabilir. Oriflame Danışmanları, alan adında Oriflame kelimesi geçen web sitesi veya web sayfalarını oluşturamazlar, kaydettiremezler ve kullanamazlar. Oriflame Danışmanları, resmi Oriflame Websitesi ve diğer resmi sosyal medya mecralarına ziyaretçi çekebilir. Oriflame, yayınlanacak malzeme için ön onay verme hakkını saklı tutar. Oriflame Danışmanları için online ilkeler Danışman Web Sitesi Kuralları bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır. 5.5 Oriflame ticaret markası, logoları ve ismi Oriflame Cosmetics S.A. ya aittir ve Oriflame in önceden yazılı izni olmaksızın Oriflame Danışmanı tarafından basılı malzemelerde kullanılması ve internette yayınlanması yasaktır. Oriflame den izin alındığı takdirde ticaret markaları ve logoları Oriflame tarafından belirlenen kurallara harfiyen uyacak şekilde kullanılmalıdır. 5.6 Hiçbir Oriflame Danışmanı Oriflame in yazılı izni olmaksızın Oriflame in dışındaki bir kaynaktan ticari markaların ve logoların basıldığı veya gösterildiği herhangi bir ürünü temin edemez veya üretemez. 5.7 Tüm Oriflame basılı malzemeleri, videoları, fotoğrafları, tasarımları telif hakları ile korunmaktadır ve Oriflame in önceden yazılı izni olmaksızın kimse tarafından kısmen veya bütün olarak basılı malzemelerde veya internette yayınlanma suretiyle çoğaltılamaz. Telif hakkı Oriflame e ait malzeme kurallara uygun şekilde kullanıldığında, Oriflame telif haklarından, açıkça ve şüpheye yol açmayacak şekilde söz edilmeli, Oriflame kaynak gösterilmelidir.

8 5.8 Hiçbir Oriflame Danışmanı, Oriflame ürünlerini perakende mağazalarda, web mağazalarında, Ebay gibi açık arttırma usulü çalışan platformlarda ve benzeri yerlerde satamaz, teşhir edemez ve sergileyemez. Oriflame yayınları bu şekildeki perakende mağazalarda satılamaz ve sergilenemez. Teknik olarak perakende mağaza olmayan güzellik salonu gibi müesseseler ürün teşhiri amacıyla kullanılabilecek yerlerdir fakat bu yerlerde de ürün satışı yapılamaz. 5.9 Oriflame web sitesitelerinin metin, grafik, fotoğraf, tasarım ve programlama gibi içerikleri de telif hakları ile korunmaktadır ve Oriflame in önceden yazılı onayı alınmaksızın herhangi bir ticari amaçla kullanılamaz Spam mail (Elektronik mesaj gönderim sistemlerinin alıcı kişilerin izni olmaksızın tanıtıcı reklam ya da diğer içerikli istenmeyen e-postaların toplu gönderimi için kullanılması) kesinlikle yasaktır. Bir Oriflame Danışmanı son müşteriye gönderilen promosyon amaçlı e- postaların sayısını her bir alıcı haftada birden fazla mesaj almayacak şekilde sınırlamalıdır. Bu mesajlar Oriflame adına gönderilemez; bu sebeple mesaj içeriğinden doğacak tüm sorumluluk gönderene aittir Kimse hiçbir koşul altında ürünleri tekrar ambalajlayamaz, ürünlerin ambalaj ve etiketini herhangi bir şekilde değiştiremez. Oriflame ürünleri yalnızca original ambalajında satılabilir Oriflame ürünleri amacına uygun ve verilen talimatlarla uyumlu şekilde kullanıldığında zarar veya zedelenmeye yol açmaz. Oriflame in ürünleri ürün mesuliyet sigortası ile güvence altına alınmıştır. Sigorta hatalı bir ürünün neden olduğu zarar veya zedelenmeyi kapsarken, dikkatsiz veya ihmalkar uygulamalardan veya ürünün yanlış kullanımından kaynaklı zarar veya zedelenmeyi kapsamaz Oriflame vadesi gecikmiş herhangi bir faturayı Oriflame Danışmanına yapılacak herhangi bir Performans İskontosu veya Bonus ödemesinden herhangi bir zaman düşme hakkını saklı tutar Oriflame önceden bildirmeksizin fiyatları ve ürün serisini değiştirme hakkına sahiptir. Fiyat veya ürün serisi değişikliklerinden ya da stokta bulunmayan ürünlerden doğabilecek kazanç kaybına yönelik Performans İskontosu, Bonus veya başka herhangi bir telafi ödemesi yapmaz Oriflame le ilişkisi sona ermesini müteakip bir Danışman talep ettiği takdirde; Oriflame, Danışmandan ürünleri geri almayı kabul eder. Oriflame in geri ödeme yapabilmesi için aşağıdaki koşulların hepsinin yerine getirilmesi gerekmektedir: - Ürün, satın alındığı gün itibariyle 12 ay içerisinde iade edilmelidir. - Ürün net satış tutarının %90 ından, ekibe ödenen Perfomans iskontosu ve bonusların düşümünün ardından geri ödeme yapılır.

9 - İadesi yapılan ürünler, Oriflame tarafından üretilen promosyon malzemeleri, yardımcı satış malzemeleri veya setleri de dahil olmak üzere mevcut Oriflame envanterinde ve satılabilir ürünler olmalıdır. Bu maddeye istinaden mevcut Oriflame envanterinde ve satılabilir ürünler; - Kullanılmamış, açılmamış veya herhangi bir şekilde yıpratılmamış, - Son kullanma tarihi geçmemiş ve - Oriflame kataloglarında halen satılmakta olan ürünler anlamına gelir Eğer bir Oriflame Danışmanı, Oriflame i veya itibarını herhangi bir şekilde olumsuz etkileyen veya Oriflame adının olayda geçmesine neden olan herhangi bir tartışma ya da etkinlikte hukuki ya da farklı sebeplerle yer alırsa, bu Oriflame Danışmanı, Oriflame i konu hakkında derhal bilgilendirmelidir Oriflame; Oriflame Başarı planını, hakediş koşullarını veya Satış Danışmanı Ahlak ve Davranış Kurallarını yenileme, geliştirme ve derhal uygulamaya koyma hakkını saklı tutar. 6. ORIFLAME DİREKTÖR VE ÜZERİ UNVANLARIN HAK VE SORUMLULUKLARI Tüm Oriflame Danışmanları için geçerli olan yukarıdaki genel kurallara ek olarak, aşağıdaki kurallar özellikle Direktör ve üzeri unvanlara yönelik hazırlanmıştır. Bu özel kurallardan herhangi birinin ihlali, Direktörlük (ve üzeri) unvanının, ve bu unvanların getirdiği kazançlar da dahil olmak üzere tüm ayrıcalıkların derhal geçerli olmak üzere kaybı ve hatta üyeliğinin sonlandırılması ile sonuçlanacaktır. 6.1 Direktör (ve üzeri) unvanda biri olarak Kişisel Grubunuzdaki Danışmanlara karşı her Katalog Döneminde aşağıdaki sorumlulukları yerine getirmelisiniz; a) Yeni kayıtlar yapmak ve sürekli olarak Kişisel Grubunuzu geliştirmek. b) Kişisel Grup üyelerinize yardım, rehberlik etmek ve onları motive etmek. c) Eğitim, motivasyon, hedef koyma ve takip amaçlı periyodik toplantılar düzenlemek. d) Oriflame işlerini olabilecek en iyi şekilde yapabilmeleri için alt ekibinizdeki Oriflame Danışmanlarını eğitmek. e) Sıklıkla iletişime geçerek toplantı tarih ve yerleri, ürün haberleri, eğitimler vb. konular hakkında bilgilendirme yapmak. f) Oriflame tarafından düzenlenen tüm seminer ve toplantılara katılmak. g) Ahlak ve Davranış kurallarını benimsemek ve örnek olacak şekilde davranarak öncülük etmek. h) Bölge Satış Müdürünüz tarafından davet edildiğiniz Oriflame iş toplantılarına katılmak. 6.2 Bir Direktör (ve üzeri unvan), başka bir doğrudan satış şirketini temsil edemez ve/veya başka bir doğrudan satış şirketine üye olamaz. 6.3 Eğer bir Direktörün (ve üzeri tüm unvanların) eşi, başka bir doğrudan satış şirketini temsil ediyorsa ve/veya başka bir doğrudan satış şirketine üyeyse, o eşin Oriflame toplantı ve

10 etkinliklerine katılmasına izin verilmez; eşin etkinlikleri Oriflame den ayrı tutulmalıdır. Eğer Direktörün eşi başka bir doğrudan satış firmasını temsil ediyorsa ve/veya başka bir doğrudan satış şirketine üyeyse, Direktör (ve üzeri unvan) bu konuda Oriflame i mutlaka bilgilendirmelidir. 6.4 Bir Oriflame Direktörünün (ve üzeri unvanın) vefatı halinde, belli durumlarda üyelik kanuni mirasçılarına bırakılabilir. Vefat halinde miras bırakılan üyeliği onaylamak yalnızca Oriflame in karar yetkisi dahilindedir. Üyeliği miras alan kişinin 6.1 numaralı maddede belirtilen Direktör (ve üzeri) unvanının gerektirdiği tüm özellikleri barındırıyor olması şartı aranır. Vefat tarihinden itibaren 3 ay içerisinde yazılı olarak üyelik devralma talebinde bulunulmalıdır. Böyle bir talepte bulunulmadığı takdirde Üyelik sona erer. 6.5 Bir Direktör (ve üzeri unvan), burada belirtilen sorumluluklara ek olarak Oriflame tarafından zaman zaman yazılı olarak bildirilen ilave tüm talimat ve kurallara uymakla yükümlüdür. 7. ŞİKAYET DEĞERLENDİRME SÜRECİ Ahlaki Kurallar ve Satış Danışmanlarının Davranış Kuralları ilkelerine aykırı davranışlara dayanan tüm şikayetler Oriflame Türkiye şirketine ve/veya Oriflame Türkiye şirketi Genel Müdürü ne hitaben gönderilmelidir. Her Oriflame pazarında şikayet değerlendirme birimi, o pazarın Genel Müdürü nün (Oriflame Kurallar Yöneticisi) önderliğinde faaliyetlerini yürütür. EK Web Sitesi Kuralları 1. Amaç Web Sitesi Kuralları, Oriflame Danışmanlarının internetteki faaliyetlerini, Oriflame in marka geliştirme çalışmalarını olumsuz etkilemeden veya telif hakları ile ilgili kanun, kural ve anlaşmaları ihlal etmeden nasıl gerçekleştirebileceklerini açıklama amacını taşır. 2. Genel Bilgiler Oriflame, Oriflame Danışmanlarına Kişisel Web Sayfaları (KWS) kurmak ve yine Oriflame tarafından temin edilmiş çeşitli araçlarla ürün ve iş fırsatını internet üzerinden tanıtmak ve satmak imkanı tanımaktadır. Bu uygulamalar Danışmanların satış amaçlı ürün tanıtımı yapabilecekleri ve Oriflame in hak sahibi olduğu resim ve logoları sergileyebilecekleri Oriflame tarafından onaylanmış yegane dijital araçlardır. Danışmanlar aynı zamanda, resmi Oriflame sitesi olmadıkları açıkça belirtildiği sürece Oriflame den, ürünlerinden ve iş fırsatından söz edebilecekleri web siteleri oluşturabilirler.

11 Web sitesini kimin oluşturduğu açıkça belirtilmeli, kişinin iletişim bilgileri her zaman görünür olmalıdır. Danışman web sitesinde kendi ifade biçimi ile iletişim kurmalı; yalnızca kaynağını göstermek koşulu ile Oriflame metinlerine atıfta bulunmalıdır. Danışmanlar, Oriflame in onayladığı e-ticaret uygulamaları dışında Oriflame ürünlerinin satıldığı e-ticaret sitesi oluşturamaz ve yönetemez. 3. Alan Adı Oriflame Danışmanları, alan adında Oriflame kelimesi geçen web sitesi veya web sayfalarını oluşturamazlar, kaydettiremezler ve kullanamazlar. Danışmanlar, kendi oluşturdukları sosyal medya sayfalarında tüketiciyi resmi Oriflame sayfası ya da grubu olduklarına inanmaya ve yanlış yönlenmeye sevk edebilecek isim ve resimleri kullanamazlar. - Bir sosyal medya (Facebook, Vkontakte vb.) grup adı ve resmi; bu sayfayı oluşturanın bir şahıs olduğunu açıkça belirtmelidir. Örneğin, Anna sayfasında kendi resmini ve Anna nın Oriflame Ekibi ismini kullanabilir. - Bir sosyal medya sayfasında grup ismi Oriflame Kazablanka vb. olmamalı; resmi Oriflame görselleri; örneğin Oriflame logosu ve Oriflame resimleri kullanılmamalıdır. 4. Sorumluluklar Kendi web sitesine sahip olup web sitelerinde Oriflame ile ilişkileri olduğunu belirten Danışmanların açık bir şekilde Bağımsız Oriflame Satış Danışmanı, Bağımsız Oriflame Danışmanı veya Bağımsız Oriflame Güzellik Danışmanı olduklarını belirtmeleri gerekmektedir. (Unvanların Başarı Planı Lider Sürümü kitapçığındaki onaylı unvanlardan olması gerekmektedir.) Bu bilgiler Danışmanın kendi kişisel web sitesinin ana sayfasında ve tüm sayfalarında görünür bir şekilde yayınlanmalıdır. İsim ve iletişim bilgilerinin web sitesinde ve sosyal medya hesap bilgileri sayfasında görünür olması gerekmektedir. Eğer bir Danışmanın Oriflame ile ilgisi bulunmayan özel bir Web sitesi bulunuyorsa bu kural doğal olarak geçersizdir. 5. İçerik & Oriflame i Kaynak Göstermek Resmi Oriflame web sitesinden kopyalanmış hiçbir yazı ya da resim içeriği web sitesi sahibinin kendi ismi altında kullanılmamalıdır. Danışman, Oriflame in sahip olduğu bir alan adından alınan resmi Oriflame içeriğine kendi web sitesinden link koyarsa bu durum açıkça belirtmelidir.

12 6. Görseller Bir Danışman resmi bir Oriflame web sitesinden sabit ya da hareketli görsel malzemeleri alamaz ve kendi web sitesinde yayınlayamaz. Bütün görsel malzemeler telif hakları ile korunmaktadır ve kullanım hakları Oriflame dedir. Bu kullanım hakları Danışmanlar için geçerli değildir. - Hareketli görseller, videolar: Sadece paylaşım özelliği varsa bu özellik aracılığıyla kullanılabilir. Paylaşım özelliği kaynak siteyi otomatik olarak referans göstermektedir. - Kişilerin ve modellerin görselleri: Sadece paylaşım özelliği varsa bu özellik aracılığıyla kullanılabilir. Paylaşım özelliği kaynak siteyi otomatik olarak referans göstermektedir. - Oriflame ürünlerinin görselleri: Kaynak site açık bir şekilde belirtildiği sürece, görsellerin paylaşım özelliği olmasa da kullanılabilir. (Örneğin; Kaynak: ) Üçüncü şahıslardan Oriflame e yöneltilen her türlü şikayet Danışmana yönlendirilecektir. 7. Oriflame Logosu Oriflame logosu sadece resmi Oriflame web sitesinde bulunan formatlarda kullanılabilir. Logoda değişiklik yapılamaz, logo hareketli resim şeklinde kullanılamaz. E-posta imzalarında, sayfa başlığı veya sayfa altlığı olarak yalnızca orijinal formatında kullanılabilir. 8. Sosyal Medya Paylaşımları Oriflame; blog, sosyal medya siteleri ve benzeri sayfalarda yer alınmasını desteklemektedir. Danışmanlar, yukarıda Oriflame Ahlak Kuralları nın 1.3 numaralı maddesindeki ürün ile ilgili iddialar bölümünde açıklananlara bağlı kalmak kaydıyla, uygun gördükleri bloglara ve yerlere yorum yazmak konusunda desteklenirler. Doğru paylaşım ve kaynak gösteriminin sağlandığından emin olmak için; Danışmanın, Oriflame tarafından sağlanan paylaşım özellikleri ni mümkün olduğunca fazla kullanmasını tavsiye ederiz. 9. Arama Motoru Pazarlaması

13 Oriflame in online kurallarına uyulması halinde Danışmanlar, Google Adwords gibi araçları kullanarak arama motorunu pazarlaması yapabilirler. Ek olarak; - Arama motorunda verilen reklamın Bağımsız bir Danışman tarafından verildiği açıkça belirtilmelidir. - Verilen reklamın başlığı, resmi veya Oriflame tarafından bir şekilde desteklenmiş bir reklam izlenimi bırakmaması gerekmektedir. Ve - Oriflame kelimesinin anahtar kelime olarak kullanılması yasaktır. Bir kaynaktan (Adwords vb.) kelime satın alan kişinin bir marka sahibinin haklarını ihlal etmiş olması durumunda tamamen kendisinin sorumlu olduğunu unutmayınız. Sosyal Medya İletişiminde 10 Altın Kural 1. ÖNCE VE HER ZAMAN DİNLEYİN Süregelen sohbeti dinleyin. Sohbete en etkili katkıyı kimler yapıyor? Sohbet zamanla ne şekilde yön değiştiriyor? Sohbet hakkında bilgi sahibi olduğunuzda ilgili olduğunu düşündüğünüz yerlerde katkıda bulunabilirsiniz. 2. KATKIDA BULUNUN Sohbetlere katkıda bulunduğunuzdan emin olun. Örneğin Oriflame ürün ve hizmetleri hakkında faydalı bilgiler sunabilirsiniz. Verdiğiniz bilginin ilgili bir forumda yer aldığından emin olun. Aksi takdirde değeri azalacak; hatta spam olarak algılanabilecektir. 3. CEVAP VERİN Sohbetleri dinlerken Oriflame hakkındaki diyalogları belirleyebileceksiniz. Bu sohbetleri belirledikten sonra artık katkıda bulunma fırsatınız var. Dikkatlice dinlediyseniz ve paylaşacak olumlu yorumlarınız varsa katılımınız değerli olacaktır. 4. ŞEFFAF OLUN Her zaman gerçekleri söyleyin. Dürüst olan ve olmayan yaklaşımlar online dünyada hemen kaydedilecektir. Her zaman gerçek adınızı kullanın ve bağımsız bir Oriflame Danışmanı olduğunuzu belirtin. Rolünüz hakkında net olun. Oriflame ürünleri, Oriflame in sunduğu fırsat veya kendi işiniz hakkında gerçeği yansıtmayan ve abartılı iddialarda bulunmayın. 5. NET VE DOĞRU OLUN, GERÇEKLERİ YANSITIN Kimliğinizi doğru yansıtın kendiniz olun. 6. BAŞKALARINA SAYGI GÖSTERİN

14 Oriflame in Çalışanları, Danışmanları ve müşterileriyle birlikte farklı gelenekler, değerler ve fikirler bütününü yansıtan global bir şirket olduğunu unutmayın. Kendiniz olun fakat bununla birlikte saygılı olmaya da özen gösterin. Irkçılık, cinsiyet ayrımı, şiddet, aşağılayıcı dil gibi uygun olmayan tavırların yanı sıra politika ve din gibi konularda hoş olmayan veya kışkırtıcı hareketler konularının kişilerin mahremiyeti kapsamında özenli bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. 7. ÖZEL VE GİZLİ BİLGİLERİ İFŞA ETMEYİN Oriflame, Oriflame etkinlikleriniz hakkında müşterilerinizle ve toplulukla konuşmanızı desteklemektedir. Fakat Oriflame resmi web sitesinde mevcut olan genel bilgilerin kullanımında her zaman kaynak gösterin; örneğin: kaynak: Telif hakları kapsamında koruma altına alınmış bilgilerin basılması ve gelecekteki lansmanlar ve kampanya bilgileri gibi gizli veya henüz kamuya duyurulmamış bilgilerin basılması veya yayınlanması yasaktır. 8. TARTIŞMALARDAN KAÇININ Sosyal medya kanallarında Oriflame hakkında insanları yanlış yönlendiren bilgilere rastlarsanız buna karşı çıkabilirsiniz. Fakat fikrinizi belirtirken son derece saygılı olduğunuzdan ve gerçekleri ortaya koyduğunuzdan emin olun. 9. HATALARI KABUL EDİN VE DÜZELTİN Bir hata yaparsanız hatanız hakkında açık olun ve bu hatayı hemen düzeltin. 10. BİRİNCİL SORUMLULUKLARINIZI UNUTMAYIN Blog ve mikro blog uygulamalarınızın ve sosyal ağ kullanımlarınızın genel hedefleriniz veya müşterilerinize karşı sorumluluklarınıza müdahale etmediğinden emin olun.

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday Tıklayarak ilerleyiniz... bulma kuralları 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA 1 Web Sitesi Kuralları 1. Web Sitesi kurmak isteyen

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES 1 DOĞRUDAN SATIŞ; ORJİNAL SOSYAL AĞ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR İş modelimiz yüz yüze satış temeline dayanmaktadır sözlü olarak, ağızdan ağıza

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

(TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.)

(TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.) DİŞHEKİMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMLARDA YAPACAKLARI YAYINLARDA UYMALARI GEREKEN ETİK KURALLAR (TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.) Dişhekimliği alanında

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48 Bilindiği gibi, sağlık alanında mevzuatın belirlediği sınırlar içinde tanıtım yapmak mümkün olmakla birlikte, bu alanda reklamın yaratacağı olumsuz etkileri öngören yasa koyucu, insan sağlığı ve bu kapsamda

Detaylı

Sözleşmeler taraflara yüklediği borçlara göre: Tek taraflı borç yükleyen sözleşmeler, İki taraflı borç yükleyen sözleşmeler olarak ayrılır.

Sözleşmeler taraflara yüklediği borçlara göre: Tek taraflı borç yükleyen sözleşmeler, İki taraflı borç yükleyen sözleşmeler olarak ayrılır. DERS NOTU - 3 Sözleşme; hukuki bir sonuç meydana gelmesi için iki veya daha çok kişinin karşılıklı ve birbirleriyle uygun irade beyanları ile gerçekleşen işlemdir. Sözleşmelerin, satış sözleşmesi, kira

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

SERTİFİKA VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ USB tarafından TS EN ISO 17065 Standardına göre uygulanan programlara ait Sertifikaların, Program ve USB logolarının ve reklam dilinin kullanım prosedürünü tanımlamaktır. Bu prosedürün amacı için

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde belgelendirilmiş personelin ve personelin tabi olduğu tüzel kişiliğin AVRASYA MYM logo/marka ve belgelerinin kullanımı ile ilgili konuların tanımlanması açıklamaktır. 2.0

Detaylı

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir. KLASİK DÖNEM ÖĞRENCİ KABUL POLİTİKASI 1 TEKLİFLER Kabul Jürisi, başvuru sahibinin niteliklerinin, yeterliliklerinin ve hedeflerinin Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı tarafından sunulan

Detaylı

İTU BELGE VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ

İTU BELGE VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ İyi Tarım Uygulamaları belgelendirme sertifikalarının, USB logolarının ve reklam dilinin kullanım prosedürünü tanımlamaktır. Bu prosedürün amacı için marka ve logo kelimeleri birbirlerinin yerine

Detaylı

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir.

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir. CEMEA PayPal İş Ortağı Programı, sizler gibi ticaret ortaklarının, mağazaların artan iş ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Program üyeliğinin faydaları ve şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı Logo Kullanma Talimatı T-01, Revizyon 09, 06.07.2015 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Zorlu Center, Teras Evler, Daire:11, BBN:309 Levazım-Beşiktaş/İSTANBUL www.kalitest.com.tr BU

Detaylı

AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI

AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI Z İ N D E YA Ş A M EV G Ü Z E L L İ K S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z EV G Ü Z E L L İ K Z İ N D E YA Ş A M S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z G Ü Z E L L İ K EV AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI Z İ N D

Detaylı

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5 1. AMAÇ TL 13 03.07.2018 03.07.2018-00 1/5 Başkent İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çevre Ölçüm Müh. Müşavirlik Eğitim ve Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. (Çevre Ölçüm, İş Sağlığı ve İş Güvenliği) müşterilerine

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon T08 01 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen Tarih Değişiklik Revizyon - 24/02/2014 Yeni yayın 00 1-5 01/03/2016 Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı.

Detaylı

GAPCERT Sertifika Ve Logo Kullanım Talimatı PR.01 - T.03

GAPCERT Sertifika Ve Logo Kullanım Talimatı PR.01 - T.03 Sayfa No 1/5 1 Amaç Bu talimat, kontrol ve sertifikasyon hizmeti alanların ( üretici / üretici grubu / müteşebbis) GAPCERT Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketinine ait belge ( Sertifika )

Detaylı

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan.

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan. BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO : PR.09 YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi 01 01 03.04.2017 Değişikliği Yapan Yıldırım ERTÜRKAN Onaylayan Arda SÜRMELİ

Detaylı

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI AMAÇ Standart BM Trada Belgelendirme A.Ş. tarafından belgelendirilen kuruluşların Standart BM Trada logosu ile TÜRKAK akreditasyon markasını uygun kullanmalarını sağlamaktır. SORUMLU Belgelendirme Müdürü

Detaylı

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 1. AMAÇ Bu talimat, OSEM tarafından gerçekleştirilen ürün belgelendirme denetim ve testlerinden başarılı olmuş kuruluşların ürünlerinin nasıl etiketleneceğini ve sertifika almaya hak kazanan kuruluşların

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, piyasada bulunan kozmetik ürünlerin tanıtım faaliyetlerinde dikkat edilmesi

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ:

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ: MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI SATICI: MISIR ÇARŞISI BAHARAT İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Adresi: Selanik cad. 14/C Kızılay-ANKARA ALICI: Müşteri MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU: İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının

Detaylı

ECOCERT TARAFINDAN ORGANİK TARIM STANDARTLARINA GÖRE SERTİFİKALANMIŞ ÜRÜNLERDE ECOCERT MARKA VE LOGOSUNU KULLANIM KURALLARI

ECOCERT TARAFINDAN ORGANİK TARIM STANDARTLARINA GÖRE SERTİFİKALANMIŞ ÜRÜNLERDE ECOCERT MARKA VE LOGOSUNU KULLANIM KURALLARI ECOCERT TARAFINDAN ORGANİK TARIM STANDARTLARINA GÖRE SERTİFİKALANMIŞ ÜRÜNLERDE ECOCERT MARKA VE LOGOSUNU KULLANIM KURALLARI ECOCERT, sertifikasyon birimi ve tescillenmiş bir marka olarak aşağıdaki işlemleri

Detaylı

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza 1 heytalks HİZMET İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ Amaç : Bu sözleşme Müşteri heytalks ilişkisinin temel ilkelerine, ticari ve hukuki açıklık

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

LOGO KULLANIM TALİMATI

LOGO KULLANIM TALİMATI 1. KAPSAM Bu talimat, logo kullanımına ilişkin kuralları belirleyerek, logo kullanımını ve TÜRKAK ve T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının logo kullanım kurallarını kapsar. R10 06 TÜRKAK Akreditasyon

Detaylı

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076 0.5 1/8 1.0. AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Amaç Bu talimatın amacı, CTR tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen müşterilerin marka ve belge kullanımına ilişkin esasları

Detaylı

Başlık A: Genel. Genel Şartlar

Başlık A: Genel. Genel Şartlar Genel Şartlar www.karafatma.de sitesinden yararlanmadan önce, bu şartları dikkatle okuyunuz. www.karafatma.de bunden sonra KARAFATMA - sitesine yararlanmak, şartları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Eğer

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı Sayfa 1/5 S/N 1 Revizyon İçeriği Rev. No 2 Tarih 1 İlk yayın 00 05.02.2015 Sayfa 2/5 1. AMAÇ Bu doküman ile Organik tarım belgelendirme faaliyetlerinde sertifikalandırılan ürünün etiketlenmesi ve pazarlanmasında;

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 16.04.2013 Madde 2.6 CPC LOGOSUNUN, İŞARETİNİN, RAPORUNUN, BELGESİNİN VE KİMLİK NUMARASININ KULLANIMI olarak isminin, 2.6.4 Müşteri, CPC raporunu,

Detaylı

GENEL HİZMET SÖZLEŞMESİ

GENEL HİZMET SÖZLEŞMESİ GENEL HİZMET SÖZLEŞMESİ MADDE 1: SÖZLEŞMENİN TARAFLARI 1.1: Hizmet sağlayan, bundan böyle sözleşmede NETİNTERNET olarak anılacaktır. Ünvan : Netinternet Bilgisayar Telekomünikasyon San. ve Tic. Ltd. Şti.

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 15.07.2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB SİTESİ HAZIRLAMA SÖZLEŞMESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB SİTESİ HAZIRLAMA SÖZLEŞMESİ 1 / 5 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB SİTESİ HAZIRLAMA SÖZLEŞMESİ 1.Tanımlamalar Birim Web Sitesi: Sinop Üniversitesi'nin idari yapısı içerisinde yer alan akademik veya idari birimler

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, QSI tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını ve onaylanmış belgelerini kullanma esaslarını

Detaylı

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI TALİMAT Sayfa 1 / 5 1.0 AMAÇ Kuruluşların, ilgili standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olduğunun B.E.C. tarafından belgelendiğini göstermek amacıyla kullanacakları B.E.C TS EN ISO 9001:2000 / TS

Detaylı

SİTE KULLANIM KOŞULLARI. No:2/1 Şişli-İstanbul adresindeki Rma Aydın Danışmanlık Tanıtım Reklam Tic. Ltd.

SİTE KULLANIM KOŞULLARI. No:2/1 Şişli-İstanbul adresindeki Rma Aydın Danışmanlık Tanıtım Reklam Tic. Ltd. SİTE KULLANIM KOŞULLARI Lütfen sitemizi kullanmadan evvel bu site kullanım şartları nı dikkatlice okuyunuz. Bu sitesiyi kullanan kişilerin aşağıdaki şartları kabul etmiş oldukları varsayılmaktadır: Sitemizdeki

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!*

Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!* Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!* Merhaba, Kırmızı Solucan ve Gübresi Ticareti yapan bir firma olarak kazancınızı arttırmak ve daha çok müşteriye erişmek istiyorsanız, Türkiye

Detaylı

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 7 Meltem KÜÇÜK Murat SÜNBÜL Sayfa No 2 / 7 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, EUROCONT un belgelendirmiş olduğu personelin ve muayene faaliyetleri ile ilgili hazırlanmış dokümantasyonda (sertifika,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI HAZIRLAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) aracılığıyla akademik ve idari birimlere

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 7 ORSER KONTROL VE SERTİFİKASYON LTD.ŞTİ ANKARA/TÜRKİYE Revizyon Takip Cetveli Rev.No: Revizyon Gerekcesi Tarih 00 Yayın 30/01/2007 01 Kapsam Değişikliği 15/11/2007 02 AB Mevzuat değişikliği

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI

PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI Görünürlük ve Yaygınlaştırma 1-Proje Esnasında Faaliyetlerin Duyurulması 2-Proje Sonuçlarının Duyurulması Proje Faaliyetlerinizden Önce Yapılması Gerekenler:

Detaylı

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015 Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR HKF FUARCILIK A.Ș. Barbaros Bulvarı 163/2 34349 Beșiktaș/

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 8 Aralık 2015 Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md.

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md. TALİMAT Medikal Logo Kullanım Talimatı Doküman No MD-T-080/02 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 0 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelir garantisi veremez,

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI REVİZYON TAKİP TABLOSU Rev. No Revizyon Gerekçesi Tarih 01 Madde 3.3 revize edildi. 18.06.2013 02 Logolar Revize edildi 06.09.2013 03 Logolar Revize Edildi 10.10.2014 04 Logolar Revize edildi 19.04.2016

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI SAYFA : Sayfa 1 / 4 1.AMAÇ Bu talimatın amacı TRB nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

MADDE 1) TARAFLAR MADDE 2) KONU MADDE 3) ÜYELİK SİSTEMİ VE ÜYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ. Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi

MADDE 1) TARAFLAR MADDE 2) KONU MADDE 3) ÜYELİK SİSTEMİ VE ÜYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ. Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi Gelecek Gyo A.Ş Kullanıcı Sözleşmesi MADDE 1) TARAFLAR 1.Taraflar arasında akdedilen bu sözleşme Gelecek GYO A.Ş ile üye arasında kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını tanımlar. MADDE 2) KONU 1.

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ. TANIMLAR : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ. TANIMLAR : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Sayfa No: 1 / 5 TANIMLAR KVKK : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu DyDo Grup Şirketleri : DyDo Drinco Turkey Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. İlk Mevsim Meyve Suları Pazarlama A.Ş. Bahar Su San.

Detaylı

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir.

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir. ICF Etik Kuralları Önsöz ICF, koçlukta mükemmelliğin korunması ve teşvik edilmesinde kararlıdır. Bu nedenle, ICF tüm üyeleri ve unvanlı koçlarından (koçlar, mentor koçlar, koç süpervizörleri, koçluk eğitmenleri

Detaylı

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ İşbu Bilgilendirme ve Aydınlatma Bildirim Formu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı NETSERT in logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası nın Amacı Bu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası; LUXERA Gayrimenkul A.Ş. nin ne

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ MAGNA INTERNATIONAL INC. TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ Magna nın taahhütlerini yerine getirirken dürüst ve doğru bir şekilde hareket etmeliyiz. Magna,

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Bu Sözleşme, Ofisim.com 'un Müşteri ye CRM hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar üzerinde tam bir

Detaylı

BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ BELGE, ARA VE LOGO ULLANI PROSEDÜRÜ 1. Amaç Bu prosedür, mevzuatı ve TÜRA Akreditasyon arkasının TÜRA Tarafından Akredite Edilmiş uruluşlarca ullanılmasına İlişkin Şartlar kapsamında EFETUR Belgelendirme

Detaylı

JMW, bu yasal uyarıda yer alan tüm koşulları ve hükümleri önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkını haizdir.

JMW, bu yasal uyarıda yer alan tüm koşulları ve hükümleri önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkını haizdir. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI / GİZLİLİK YASAL UYARI VE KULLANIM ŞARTLARI www.jmw.com.tr adresli bu site, Umurlu Mahallesi Küme Evler No:177/1 09630 Efeler / AYDIN adresinde yerleşik JMW Jant

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu Dök. No: AUZEF-FR-2.5-01 Yayın Tarihi: 30.06.2014 Rev.No: 00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İşbu taahhütname İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bilişim Hizmetleri (Bundan sonra İÜ AUZEF" olarak

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ Sayın [İlgili Kişi] [Müşteri] [Şehir] Tel: [Müşteri Telefon] Faks: [Müşteri Faks] E-mail: [Kişi Mail] PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ Teklif No: End-Tk.[Teklif No] Rev. No: 0 Teklif Tarihi: [Teklif

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB KOMİSYONU VE GÖREVLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu komisyonun amacı; Eğitim Fakültesi akademik ve yönetsel birimlere sağlanan

Detaylı

STELLUX Austrian Crystal. Marka Sahibi için İletişim Kılavuzu

STELLUX Austrian Crystal. Marka Sahibi için İletişim Kılavuzu Marka Sahibi için İletişim Kılavuzu Eylül 2016 Giriş Hedef grup Tanımlar Gereklilikler Bu belgenin amacı müşteriye STELLUX Bu İletişim Kılavuzu Swarovski ile bir Bu iletişim kılavuzunda kullanılan Müşteri,

Detaylı

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ REVİZYON İZLEME TABLOSU Sayfa No : 1/6 NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Genel bir düzenleme yapılmıştır. 25.07.2012 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR Sayfa No : 2/6 1.

Detaylı

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR.

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. İstenilen Evraklar: Şirketler için; Vergi levhası fotokopisi İmza sirküleri fotokopisi (İmza sirkülerinde ki imza ile sözleşmedeki imza aynı olmalıdır)

Detaylı

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI Aşağıdaki Kullanım Koşulları, Alastian web sitesi için geçerlidir. Lütfen bu koşulları dikkatle okuyunuz. Bu koşullar, hak ve yükümlülükleriniz ile sizin için

Detaylı

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076 0.7 1/11 1.0. AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Amaç Bu talimatın amacı, CTR tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen müşterilerin marka ve belge kullanımına ilişkin esasları

Detaylı

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI SAĞIK, GÜVENİK VE HEA DERNEĞİ OGO KUANIM TAİMATI İÇİNDEKİER 1.AMAÇ......3 2.KAPSAM...3 3.TANIM...3 4.GENE...4 5.OGO FORMATI...5 6.OGO KUANIM TAİMATI...5 6.1.OGONUN SERTİFİKA ÜZERİNDE KUANIMI...6 6.2.OGONUN

Detaylı

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan.

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan. TALİMAT Logo Kullanım Talimatı Doküman No Yayın Tarihi 15.10.2005 Revizyon No 8 Son Rev.Tarihi 01.08.2016 Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme

Detaylı

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. BÖLÜM Genel İlkeler 3. BÖLÜM Üyeler Arası Dayanışma

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Bu ankette 38 soru var Grup 1 1 [1]Cinsiyetiniz? Erkek Kadın 2 [2]Yaş Aralığınız? 16-25 26-30 30 ve üzeri 3 [3]Gelir düzeyiniz? 700 ve altı 700-1500

Detaylı

Akreditasyon Markasının Kullanımı Prosedürü

Akreditasyon Markasının Kullanımı Prosedürü Sayfa : 1 / 9 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Gözetim ve Muayene Dep. Md. Genel Müdür İçindekiler 1. Amaç...1 2. Kapsam...1 3. Referanslar...1 4. Tanımlar...2 5. Sorumluluklar ve Personel...2 5.1

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

KOŞULLAR VE SÜRELER Koşullar ve Süreler 1. Tanımlar Bu koşul ve süreler bağlamında, aşağıdaki kelimeler, karşılarında yazan anlamlara geleceklerdir. DataSafe Storage Limited, Ticaret Sicilinde 02674267

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ.

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. Sayfa No 1 /6 1) AMAÇ : FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve Tarımsal Üretim Hizmetleri Limited Şirketi tarafından yayınlanan ITU sertifikalarının; Belgelendirilen müşterinin İTU sertifikasının,

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002 Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Koç Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir. 2. KAPSAM Bu politika, tüm Koç Üniversitesi

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI 01.01.2018 Sayfa: 1/7 AK-TAŞ DIŞ TİCARET A.Ş. DOKÜMAN BİLGİ FORMU Doküman İsmi: Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası

Detaylı