20 YILDA LIBERAL DÜŞÜNCE TOPLULUĞU: BIR ENTELEKTÜEL HAREKETIN KRONOLOJISI:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "20 YILDA LIBERAL DÜŞÜNCE TOPLULUĞU: BIR ENTELEKTÜEL HAREKETIN KRONOLOJISI: 1992 2012"

Transkript

1 20 YILDA LIBERAL DÜŞÜNCE TOPLULUĞU: BIR ENTELEKTÜEL HAREKETIN KRONOLOJISI: Kronolojiyi Hazırlayan: Özlem Çağlar-Yılmaz LDT Genel Koordinatörü Aralık, Liberal Düşünce Topluluğu adında faaliyet göstermeye karar verilmesi, Ankara Mart, Uluslararası Hayek Sempozyumu, İstanbul. 3 Nisan, Uluslararası Hayek Sempozyumu, Ankara. Ekim Aralık, İlk haftalık cuma seminerleri programına başlanması, Friedrich Naumann Vakfı seminer salonu, Ankara Nisan, Liberal Düşünce Topluluğu Derneği adıyla resmen dernek statüsünün alınması. Dernek Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Kâzım Berzeg in avukatlık ofisi Karanfil Sok. No. 19/8 Kızılay adresine yerleşilmesi. ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE 237

2 238 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Atlas İktisadî Araştırmalar Vakfı ile muhtelif yayın, araştırma ve eğitim faaliyeti üzerine çalışma. Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Temsilciliği ile seminer, konferans ve yayınlar konusunda muhtelif işbirliği. 7 Mayıs, Türkiye 1. Uluslararası Liberal Düşünce Sempozyumu, Ankara. 23 Aralık, Mustafa Erdoğan ın Yönetim Kurulu Başkanlığı nı devralması Üç aylık Liberal Bülten yayınına başlanması. Liberal Düşünce Topluluğu Yayınları nın piyasaya verilmek üzere faaliyetine başlanması. Demokrasi, Laiklik, Resmi İdeoloji, Mustafa Erdoğan, LDT (daha sonra Liberte) Yayınları. Hoşgörü Üstüne Bir Mektup, John Locke, Çeviren: Melih Yürüşen, LDT Yayınları. Kölelik Yolu, F. A. Hayek, Çev.: Turhan Feyzioğlu ve Yıldıray Arsan, LDT Yayınları. İslam, Demokrasi, Türkiye, Ahmet Arslan, LDT Yayınları Kış, Liberal Düşünce dergisinin yayın hayatına başlaması. Hayek, Eamonn Butler, Çev.: Yusuf Ziya Çelikkaya, LDT Yayınları.

3 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 239 Serbest Piyasa ve Çevrecilik, Terry L. Anderson ve Donald R. Leal, Çev.: Vural Fuat Savaş, LDT Yayınları. Temel Ekonomi, James D. Gwartney ve Richard L. Stroup, Çev.: Yıldıray Arsan, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları Mayıs, Türkiye 2. Uluslararası Liberal Düşünce Sempozyumu, Ankara. Pratik Teoriyi Daima Aşıyor, Cüneyt Ülsever, LDT Yayınları Eylül, 28. Uluslararası Atlas Toplantısı, İstanbul. Meşrutiyet Caddesi ndeki ofise taşınılması. 6 8 Aralık, Sempozyum: Liberalizm: Kavramlar ve Türkiye, Kayseri dt.org.tr sitesinin yayınına başlanması Mayıs, Sempozyum: Post Modernizm, Post Komünizm ve Liberalizmin Geleceği, İzmir. 4 Haziran, Atilla Yayla nın Yönetim Kurulu Başkanlığı nı devralması. 11 Ekim, Sempozyum: Başkanlık Sistemi ve Türkiye, Ankara. 8 9 Kasım, Sempozyum: Globalleşen Dünyada Eğitim ve Demokrasi, Ankara. Aralık, Reklam Yasakları ve İfade Özgürlüğü, John Gray, Çev.: Ataç Ünlü, LDT Yayınları. Mermerci nin Mektupları, Hazırlayan: Melih Yürüşen, LDT Yayınları.

4 240 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Komünizm Sonrası Dönemde Klasik Liberalizm, Norman Barry, Çev.: Mustafa Erdoğan, LDT Yayınları. Hasret ve Miras, Süha Mermerci, LDT Yayınları. Kapılanma Kültürü ve Demokrasi, Yahya Sezai Tezel, LDT Yayınları. İktisatın Tarihi, Vural Fuat Savaş, LDT Yayınları. Liberal Bülten in yayınına son verilmesi. Aralık, GMK Bulvarı No: 108/17, Maltepe adresine taşınılması. Hukuk, Fredric Bastiat, Çev.: Yıldıray Arsan, Liberte Yayınları. Aralık Mayıs 1999, CIPE katkısı ile İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi hakkında projeli yayın ve konferans faaliyeti Kış, üç aylık ücretsiz gençlik dergisi Serbest Çizgi nin yayınına başlanması (Ankara ve daha sonra İstanbul edisyonu). Çeşitlilikten Özgürlüğe, Melih Yürüşen, LDT Yayınları. 17 Şubat, Liberte A.Ş. nin kurulması, LDT adına Liberte Yayınları markasıyla yayıncılığa başlanması. (Daha sonra bu markanın yanına Adres Yayınları ve Liman Kitapları da eklenmiştir.) Türkiye de Anayasalar ve Siyaset, Mustafa Erdoğan, Liberte Yayınları. 21 Nisan, Panel: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, Çukurova Üniversitesi İİBF ile, Adana.

5 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Mayıs, Uluslararası Sempozyum: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, İstanbul. Birey, Cemaat, Piyasa, Norman Barry, Derleyen: Aliye Mavili Aktaş, Çev.: Mustafa Erdoğan, Liberte Yayınları. Liberalizm, Atilla Yayla, Liberte Yayınları (2. Baskıdan itibaren). 20 Haziran, Panel: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, Karadeniz TV ile, Trabzon. 9 Ekim, Panel: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, Erzurum. 17 Ekim, Panel: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, Adapazarı Belediyesi ile, Sakarya. 15 Kasım, Panel: İslam, Sivil Toplum ve Piyasa Ekonomisi, Ticaret Odası ile, Konya. Aralık, John Locke, Hardy Bouillon, Çev.: Ali İbrahim Savaş, Liberte Yayınları. Aralık, Demokrasinin Temelleri, David Beetham ve Kevin Boyle, Çev.: Vahit Bıçak, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları Islam, Civil Society and Market Economy, Haz.: Atilla Yayla, Liberte Yayınları (ilk İngilizce yayın). Sosyal Güvenlik Reformu, LDT Raporu, Ankara. Konuşma, Sami Selçuk, Liberte Yayınları. 26 Şubat, Sempozyum: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü ile, İzmir.

6 242 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Mart, Korkular Değil Gerçekler, Michael Sanera ve Jane Shaw, Çev.: Vural Fuat Savaş, Liberte Yayınları. Mart, Frédéric Bastiat, Detmar Doering, Çev.: Kadir Koçdemir, Liberte Yayınları. 12 Mart, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Uludağ Üniversitesi İİBF ile, Bursa. 17 Mart, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Sakarya. 22 Mart, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Çukurova Üni. İİBF ile, Adana. 10 Nisan, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Atatürk Üni. Hukuk Fakültesi ile, Erzincan Nisan, İlk Yoğunlaştırılmış Hafta Sonu Semineri, Ankara. Mayıs, Ben, Ayn Rand, Çev.: Emine Gedik, Liberte Yayınları. 18 Mayıs, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, SDÜ İİBF ile, Isparta. 20 Mayıs, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Muğla Üni. İİBF ile, Muğla. 21 Mayıs, Panel: İktisadî ve Siyasî Bir Düşünce Olarak Liberalizm, Adnan Menderes Üni. İİBF ile, Nazilli, Aydın. Haziran, İslam, Sivil Toplum, Piyasa Ekonomisi, Haz.: Ömer Demir, Liberte Yayınları. Haziran, İslam ve Liberalizm, Mustafa Erdoğan, Liberte Yayınları.

7 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 243 Haziran, Reklam ve Piyasa Süreci, Robert B. Ekelund Jr. ve David S. Saurman, Çev.: Vural Savaş, Liberte Yayınları. 5 Haziran, Genç Yunuslar için Liberal Düşünce Topluluğu Semineri, İstanbul. 12 Haziran, Sempozyum: Türkiye nin Ekonomisi: Problemler ve Perspektifler, Ankara Haziran, Liberalizme Giriş Semineri, Ankara. 1 Eylül Temmuz 2003, Avrupa Birliği Komisyonu katkısı ile Yasal ve Sosyal Yönleriyle Türkiye de İfade Özgürlüğü konulu araştırma, yayın ve konferans üzerine projeli faaliyet. 9 Ekim, Sempozyum: Kamu Hizmeti Anlayışında Yeni Yönelimler, LDT Hukuk ve Ekonomi Merkezi, Ankara Ekim, Yoğunlaştırılmış Seminer Programı. Ekim 99 Mart 2001, Uluslararası Özel Teşebbüs Merkezi (CIPE) katkısı ile Hukuk Devleti, Etkinlik ve Şeffaflık üzerine projeli araştırma yayın faaliyeti. 4 7 Kasım, Çalışma Toplantısı: Sivil Toplumda Din ve Siyaset, FNV ve Arı Derneği ile, Kapadokya, Nevşehir. 20 Kasım, Sempozyum: Sivil İnisiyatiften Sivil Topluma, İstanbul. 12 Aralık, Panel: 100. Doğum Yılında Hayek, Ankara Ocak, Konferans: Hukukun hâkimiyetinin fakirler ve zenginler için bir anlamı var mı?, Hardy Bouillon, Ankara.

8 244 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Türkiye de Siyasal Yolsuzluk Olgusu, Tanel Demirel, LDT Raporu, Ankara. Siyasal Yozlaşma, Cemal Fedayi, LDT Raporu, Ankara. 22 Ocak, Sempozyum: Uluslararası Tahkimle ilgili Yeni Düzenlemeler, LDT Hukuk ve Ekonomi Merkezi, Ankara. Mart, Liberal Bakışlar, Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Özgürlük Yolu, Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Piyasa Ekonomisi ve Devlet, Vural Fuat Savaş, Liberte Yayınları. Tercih, Sözleşme, Rıza, Anthony de Jasay, Liberte Yayınları. 3 5 Mart, Yoğunlaştırılmış Seminer Programı. Nisan, Devletçi Zihniyet ve Piyasa Ekonomisi, Atilla Yayla, Liberte Yayınları Nisan, I. Liberal İktisatçılar Kongresi, Ankara. 14 Mayıs, Panel: Demokrasiye Geçişin 50. yılında Sorunlar ve Umutlar, LDP ile, İstanbul. Haziran, Liberalizm, Demokrasi, Kapıkulu Geleneği, Kazım Berzeg, Liberte Yayınları. Haziran, Avusturya İktisadının Felsefi Kökleri, David Gordon, Çev.: Necmeddin Bağdadioğlu, Liberte Yayınları. Haziran, Mercan Adası, R. M. Ballantyne, Çev.: Nurullah Ataç, Liberte Yayınları. 16 Aralık, Yeni Bin Yılda Bilgi Toplumunda Gençlik, DYP için Panel Organizasyonu, Ankara.

9 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Reform Önerisi: Dernekleşme Özgürlüğü, LDT Raporu, Ankara. 26 Ocak, Konferans: Fakirlik, Özgürlük ve İktisadî Adalet, Norman Barry, Ankara. Ocak, Cavid Bey ve Ulûm-ı İktisadiye ve İçtimâiye Mecmuası, Deniz Karaman, Liberte Yayınları. Ocak, İktisat İlmi, M. Cavid Bey, Liberte Yayınları. Şubat, İkinci En İyi, Erdal Türkkan, Liberte Yayınları. 16 Mart, Konferans: Demokrasi, Sivil Toplum ve Kendi Kendine Yeterlilik, Stefan Melnik, Ankara. 5 Nisan, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Adana Barosu ile, Adana. 13 Nisan, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Empati Grubu ile, Trabzon Nisan, II. Liberal İktisatçılar Uluslararası Kongresi, Kapadokya. 26 Nisan, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Fatih Üniversitesi ile, İstanbul. 26 Mayıs, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Van a Hizmet Vakfı ile, Van. Haziran, Demokrasiyi Koruma Kılavuzu, Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Haziran, Para Kurulları El Kitabı, Steve Hanke ve Kurt Schuler, Çev.: Bekir Berat Özipek ve Metin Toprak, Liberte Yayınları.

10 246 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Haziran, Akşamdan Şafağa Demokrasiyi Beklerken, Nazlı Ilıcak, Liberte Yayınları. Haziran, Ivan Denissoviç in Bir Günü, Aleksandr Soljenitsin, Çev.: Niyazi Dalyancı, Liberte Yayınları. Haziran, Hayek in Hukuk ve Adalet Teorisi, Sururi Aktaş, Liberte Yayınları. 8 9 Haziran, Uluslararası Sempozyum: Teorik ve Pratik Boyutlarıyla Düşünce ve İfade Özgürlüğü, İstanbul. Haziran Şubat 2002, CORDAID katkısı ile Türkiye de Dernekleşme Özgürlüğü üzerine projeli araştırma, yayın ve konferans faaliyeti. Temmuz, Popüler Tarih Sözlüğü, Süleyman İnan, Adres Yayınları. Ekim, Türkiye nin Dönüşümü ve Amerikan Politikası, Haz.: Morton Abromowitz, Liberte Yayınları. Ekim, Uluslararası Tahkim ve Kamu Hizmetleri, Haz.: Ali Ulusoy, LDT Hukuk ve Ekonomi Merkezi, Liberte Yayınları. 6 Ekim, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Aydınlar Ocağı ile, Çorum. 16 Ekim, LDT danışmanlığında Liberal Gençlik Derneği nin kuruluşu. 17 Ekim, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Gazi Üniversitesi İİBF ile, Ankara. Kasım, Gidemeyenlerin Ülkesi, Gülay Göktürk, Liberte Yayınları.

11 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 247 Kasım, Özel Hayatlar, Gülay Göktürk, Liberte Yayınları. Kasım, Türkiye nin Dış Politika Gündemi, Haz.: İ. Dağı, R. Gözen, Ş. Çalış, Liberte Yayınları. 3 4 Kasım, I. Siyaset Bilimciler ve Hukukçular Kongresi, Ankara. 7 Aralık, Sempozyum: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile, İzmir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Işığında İfade Hürriyetinin Muhtevası ve Sınırları, Reyhan Sunay, LDT Yayınları. Madde 312, Ahmet Gökcen, LDT Yayınları. Aralık, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan ın Liberal Düşünce deki yazısına karşılık Anayasa Mahkemesinin 8 üyesinin açtığı ağır tazminat ve ceza davalarıyla mücadelenin başlangıcı Kış, Piyasa dergisinin yayın hayatına başlaması. Mart, İnternet Suçları ve Bireysel Mahremiyet, M. Niyazi Tanılır, Liberte Yayınları Mart, Ulusal Sempozyum: İfade Hürriyeti Mağduriyetleri ve Mağdurları, İstanbul. Nisan, Özgürlük ve Devlet, Charles Rowley, Çev.: İbrahim Dalmış, Liberte Yayınları. Nisan, Çok Hukukluluk, Laiklik ve Laikrasi, Kadir Cangızbay, Liberte Yayınları.

12 248 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Sefaletten Zenginliğe, Marc Swanepoel, Çev.: Atilla Yayla, Liman Kitapları. Türkiye Nasıl Kurtulabilir?, Prens Sabahattin, Sadeleştiren: İnan Keser, Liberte Yayınları. Nisan Eylül 2003, CORDAID katkısı ile Demokrasi Okulu başlıklı projeli eğitim programı Nisan, III. Liberal İktisatçılar Kongresi, Kapadokya, Nevşehir. Mayıs, Bürokrasi, Ludwig von Mises, Çev.: Feridun Ergin, Liberte Yayınları. 1 Haziran, 1. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, ilk Özgürlük Onur Ödülü nün Kâzım Berzeg e takdimi, Ankara. LDT nin 10. Yıl Belgeseli. 4 Haziran 28 Eylül, Demokrasi Okulu, Ankara. Ağustos, Sieyes, M. Emin Ruhi, Liberte Yayınları. Eylül, Finansal Liberalizasyon Üzerine Bir İnceleme, J. Williamson ve M. Mahar, Çev.: Güven Delice, Liberte Yayınları. Ekim, Siyaset ve Despotizm, Kenneth Minogue, Çev.: Ünal Gündoğan, Liberte Yayınları. Tercih, Russell Roberts, Çev.: Mustafa Acar, Liberte (daha sonra Liman) Yayınları Ekim, II. Siyaset Bilimciler ve Hukukçular Kongresi, Kapadokya, Nevşehir. Kasım, Türkiye Özgürleşebilir mi?, Mustafa Erdoğan, Liberte Yayınları.

13 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 249 Aralık, Uluslararası Hukukta İnanç Özgürlüğü, A. Emre Öktem, Liberte Yayınları Aralık, Liberal Gençlik Derneği için Yoğunlaştırılmış Seminer Programı, İstanbul. 27 Aralık, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de İfade Hürriyeti, Konya. İfade Hürriyeti ve Sınırları, Wojciech Sadurski, Çev.: Bahattin Seçilmişoğlu, LDT Yayınları. İfade Özgürlüğü: Felsefi Bir İnceleme, Frederick Schauer, Çev.: Bahattin Seçilmişoğlu, LDT Yayınları. Serbest İfade: Hukuki ve Felsefî Denemeler, W. J. Waluchow, Çev.: Erhan Çağlar, LDT Yayınları. 21. Yüzyılda İfade Özgürlüğü, Robert Trager, Çev.: Nuri Yurdusev, LDT Yayınları. Hürriyet Üstüne, John Stuart Mill, Çev.: Ömer Çaha, LDT Yayınları. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarında İfade Özgürlüğü, Der.: Vahit Bıçak, LDT Yayınları. Amerikan Yüksek Mahkemesi Kararlarında İfade Özgürlüğü, Der.: Zühtü Arslan, LDT Yayınları. Türk Anayasa Mahkemesi Kararlarında İfade Özgürlüğü, Der.: Reyhan Sunay, LDT Yayınları. Yargıtay Kararlarında İfade Özgürlüğü, Der.: Haci Ali Ozhan ve Bekir Berat Özipek, LDT Yayınları. Teorik ve Pratik Boyutlarıyla İfade Özgürlüğü, Der.: Bekir Berat Özipek, LDT Yayınları.

14 250 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE 2003 Türk Mevzuatının İfade Özgürlüğü Bakımından Değerlendirilmesi, LDT Raporu, Ankara. 7, 8, 10, 11 Ocak tarihlerinde E. Çölaşan ın köşesinde LDT nin çalışmalarına yönelik saldırılarına karşı hukukî mücadele. Ocak, Kapitalizm ve Küresel Refah, Der.: Ian Vásquez, Çev.: Ömer Demir (haz.), Metin Toprak (haz.), Murat Doğanlar, Ekrem Erdem, Liberte Yayınları. Ocak, Daha İyi bir Türkiye, Birkan Erdal, Liberte Yayınları. Mart, John Locke ve Siyaset Felsefesi, Neşet Toku, Liberte Yayınları Mart, Demokrasi Okulu, Ankara. Gülay Göktürk e Hürriyet Onur Ödülü nün takdimi (Ankara, 7 Haziran 2003)

15 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Nisan, IV. Liberal İktisatçılar Kongresi, Kapadokya, Nevşehir. Mayıs, Batılılaşma Korkusu, İhsan Dağı, Liberte Yayınları. Mayıs, Türkiye nin Halleri, Murat Belge, Liberte Yayınları. Haziran, Küresel Kapitalizmi Savunmak, Johan Norberg, Çev.: Metin Toprak, Mustafa Acar, Liberte Yayınları. Haziran, Vizyon Rekabeti, Erdal Türkkan, Liberte Yayınları. 7 Haziran, 2. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 2. Özgürlük Onur Ödülü nün Gülay Göktürk e takdimi, Ankara. 7 8 Haziran, Ulusal Sempozyum: Türkiye de İfade Hürriyeti: Bir Gelecek Perspektifi, Ankara. Temmuz, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü konulu kamuoyu araştırması değerlendirme raporu. İfade Özgürlüğü üzerine Ödüllü Yazı Yarışması. Temmuz, Fikir Hareketleri ve Liberal Düşünce Topluluğu, Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Sempozyumdan toplu fotoğraf (Ankara, 8 Haziran 2003)

16 252 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Eylül, İktisat ve Ahlâk, Ömer Demir, Liberte Yayınları. Eylül, İkinci Tanzimat, Etyen Mahçupyan, Liberte Yayınları ve Ekim, Demokrasi Okulu, Konya. 10 Ekim, Panel: Avrupa Birliği Yolunda Türkiye de Demokrasi, Selçuk Üniversitesi ile, Konya Ekim, III. Siyaset Bilimciler ve Hukukçular Kongresi, Kapadokya, Nevşehir. Aralık, Özelleştirme, Haz.: Yusuf Bayraktutan, Liberte Yayınları. 13 Aralık, TOBB adına Konferans organizasyonu: İrlanda Mucizesi, Ankara. Aralık 2003 Aralık 2004, Avrupa Komisyonu katkısı ile Türkiye de Din ve Vicdan Özgürlüğü üzerine projeli araştırma, yayın ve konferans programı Ocak, AK Parti için Uluslararası Muhafazakârlık ve Demokrasi Sempozyumu entelektüel organizasyon danışmanlığı, İstanbul Ocak, Uluslararası Sempozyum: İslam ve Demokrasi, İslam ve Demokrasi Araştırmaları Merkezi (Center for the Study of Islam and Democracy, CSID) ile, Ankara. Ocak, Muhafazakârlık, Bekir Berat Özipek, Liberte Yayınları. Ocak, Tek Parti İdeolojisiyle Demokrasi, A. Faruk Özgür, Liberte Yayınları.

17 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 253 Ocak, Normalleşme, Eser Karakaş, Liberte Yayınları. Ocak, Piyasa Medeniyeti, Der.: Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Mart, İktisadî Mantığa Giriş, David Gordon, Çev.: Bahadır Akın, Liberte Yayınları. Mart, Modern Siyaset Teorisi, Norman Barry, Çev.: Yusuf Şahin, Mustafa Erdoğan, Liberte Yayınları Mart, Müzakere Toplantısı: Dinlerarası İlişkiler: Barış İçinde Bir Arada Varoluş Arayışı İstanbul. LDT nin Uluslararası Templeton Mükemmel Kurum Ödülü nü kazanması. Nisan, Anti Kapitalist Zihniyet, Ludwig von Mises, Çev.: Yusuf Şahin, Liberte Yayınları. Nisan, Açık Toplum Yazıları, Ömer Çaha, Liberte Yayınları. 1 9 Mayıs, Demokrasi Okulu, Samsun. 12 Mayıs, 3. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, Ankara, 3. Özgürlük Onur Ödülü nün Sami Selçuk a takdimi Mayıs, V. Liberal İktisatçılar Kongresi, Ankara. Cavid Bey Belgeseli. Eylül, Devlet Faaliyetinin Sınırları, Wilhelm von Humboldt, Çev.: Bahaddin Seçilmişoğlu, Liberte Yayınları. Eylül, Görünmez Kalp, Russell Roberts, Çev.: Mustafa Acar, Liberte (daha sonra Liman) Yayınları. Ekim, Marx ı Anlamak, Jon Elster, Çev.: Semih Lim, Liberte Yayınları.

18 254 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Ekim, Demokrasi ve İnsan Hakları, İhsan Dağı ve Necati Polat, Liberte Yayınları. Ekim, Hürriyet Üstüne, John Stuart Mill, Çev.: M. Osman Dostel, Liberte Yayınları. Ekim, Siyasî Düşünce Sözlüğü, Atilla Yayla, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. 8 Ekim, Panel: Avrupa Birliği ne Üyelik Sürecinde Türkiye de Demokrasi, Sivas Ekim, IV. Siyaset Bilimciler ve Hukukçular Kongresi, Sivas. Ekim, Avrupa nın İcadı, Gerard Delanty, Çev.: Hüsamettin İnaç, Adres Yayınları Kasım, Müzakere Toplantısı: Dinlerarası İlişkiler: Barış İçinde Bir Arada Varoluş Arayışı, İstanbul. Kasım, Bürokrasi mi? Burjuvazi mi?, Mehmet Altan, Liman Kitapları. Aralık, Siyasî Stratejiler, Peter Schröeder, Çev.: Şeyma Akın ve M. Ali Can, Liberte Yayınları. Aralık, Cinayet Mahkemesi Anıları, André Gide, Çev.: Sami Selçuk, Liman Kitapları. Plato Film Yayınları na Editoryal Danışmanlık: Ayn Rand ın kitaplarının tercümesi ve yayına hazırlığı Türkiye de Din Özgürlüğü Raporu, LDT, Ankara. Ocak, Zindandan Mektuplar, M. Cavid Bey, Liberte Yayınları.

19 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 255 Mart, Bilimsel Yönetimin İlkeleri, Frederick W. Taylor, Çev.: H. Bahadır Akın, Adres Yayınları. Mart, Felsefeye Giriş, Ahmet Arslan, Adres Yayınları. Genel ve Endüstriyel Yönetim, Henri Fayol, Çev.: M. Asım Çalıkoğlu, Adres Yayınları. Bürokrasi ve Otorite, Max Weber, Çev.: H. Bahadır Akın, Adres Yayınları Mart, H. H. Hoppe ile Tartışma Toplantıları: Liberteryenizm, Ankara İzmir İstanbul. Mart, Sermayenin Sırrı, Hernando De Soto, Çev.: Murat Aygen, Liman Kitapları. Mart, Sosyal Bilimler Sözlüğü, Ömer Demir ve Mustafa Acar, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. Mart, Türkiye nin Kimlik Problemleri, Hüsamettin İnaç, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Din Özgürlüğü, Der. ve Yorumlayan: Zühtü Arslan, LDT Yayınları. Türkiye de Din ve Vicdan Özgürlüğü: Çeşitlilik, Çoğulculuk ve Barış, Der.: Murat Yılmaz, LDT Yayınları. Beş Demokraside Kilise ve Devlet, Stephen V. Monsma J. Christopher Soper, Çev.: Bilal Sambur, LDT Yayınları. 2 Nisan, Panel: Türkiye de Özgürlük ve Demokrasi, Diyarbakır Barosu ile, Diyarbakır. 2 3 Nisan, Demokrasi Okulu, Diyarbakır Barosu ile, Diyarbakır.

20 256 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE 2 3 Nisan, Müzakere Toplantısı: Farklılıklarımızla Barış İçinde Bir Arada Varoluş Arayışı, Diyarbakır Barosu ile, Diyarbakır. Nisan, Liberte Yayınevi yazı işlerinin İstanbul a taşınması. 30 Nisan, Hürriyet Mektebi Seminer Salonu nun (GMK Bulvarı 108/16, Maltepe, Ankara) açılışı. Freda Utley 2005 Uluslararası Hürriyeti Güçlendirme Ödülü ne LDT nin lâyık görülmesi. 7 Mayıs, Panel: Türkiye de Özgürlük ve Demokrasi, Kent Radyo ile, Mersin. 7 8 Mayıs, Demokrasi Okulu, Mersin. 7 8 Mayıs, Müzakere Toplantısı: Farklılıklarımızla Barış İçinde Bir Arada Varoluş Arayışı, Kent Radyo ile, Mersin. 14 Mayıs, 4. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 4.Özgürlük Onur Ödülü nün Besim Tibuk a takdimi, Ankara Mayıs, Demokrasiye Geçişin 55. Yılında Özgürlük ve Demokrasi Sempozyumu, Ankara. Türkiye de Özgürlük ve Demokrasi konulu Ödüllü Yazı Yarışması, Açık Toplum Enstitüsü nün katkısıyla. Demokrasiye Geçiş Belgeseli. Haziran, Serbest Piyasa Feminizmi, David Conway, Çev.: Bahattin Seçilmişoğlu, Liberte Yayınları. Haziran, Amerikan Kıskacında Dış Politika, Ramazan Gözen, Liberte Yayınları. Ağustos, Liberte Yayınevi yazı işlerinin Ankara ya geri alınması. Ekim, Bizimkilerin Pedagojisi, Veyis Güngör, Liman Kitapları.

21 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 257 Ekim, İktisadî Düşünce Tarihi: Modern İktisadın İnşası, Mark Skousen, Çev.: Mustafa Acar, Ekrem Erdem ve Metin Toprak, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. Ekim Ocak 2006, Özgürlük ve Demokrasi Okulu, CORDAID katkısı ile. Güz, Piyasa dergisinin yayınına son verilmesi. Aralık, Prens Sabahaddin, Rukiye Akkaya, Liberte Yayınları. Aralık, Eleştirel Tarih Yazıları, Mete Tunçay, Liberte Yayınları. Aralık, Ölü İktisatçılardan Yeni Fikirler, Todd G. Buchholz, Çev.: İsmail Aktar, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. Siyasî Düşünce Tarihi, Donald Tannenbaum ve David Schultz, Çev.: Fatih Demirci, Liberte (daha sonra Adres) Yayınları. haber yorum sitesinin yayınına başlanması Şubat, Adnan Menderes, Süleyman İnan, Liberte Yayınları Şubat, Hafta Sonu Semineri: Çoğulculuk, Barış ve Özgürlük, Ankara. Mart, Müzakere Toplantısı: Girişimcilik, Sivil Toplum ve Medyanın Rolü, Helenik Liderlik Enstitüsü(HLI) ile, İstanbul ve Atina. Mart, Gelecekte Bir Yerlerde, Doğan Satmış, Liberte Yayınları. Mart, Serbest Sermaye Piyasalarını Savunmak, David F. De Rosa, Çev.: Güven Delice ve A. Meral Uzun, Liberte Yayınları.

22 258 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Mart, Hafta Sonu Semineri: Çoğulculuk, Barış ve Özgürlük, Ankara. 8 9 Nisan, Müzakere Toplantısı: Barış İçinde Birarada Yaşama Arayışı, Ankara. Kerem Tibuk un katkılarıyla 10 kitaplık Avusturya İktisat Okulu serisinin tercüme edilip yayınlanması. Mayıs, Marx ve Marksist Sistemin Bitişi, E. von Böhm Bawerk, Çev.: Can Madenci, Haz.: Atilla Yayla, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. Özgürlüğün Hayatımızdaki Yeri ve Değeri konulu Ödüllü Yazı Yarışması. 13 Mayıs, Panel: Türkiye de Özgürlük ve Demokrasi, Ankara. 13 Mayıs, 5. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 5. Özgürlük Onur Ödülü nün Taha Akyol a takdimi, Ankara. Haziran, Kendinle Barış Başarıyı Yakala, Hardy Boullion, Çev.: Kadir Koçdemir, Liberte Yayınları. Ağustos, Öğrenilmiş Çaresizlik, Burcu Kümbül Güler, Liberte Yayınları. Ağustos, Özgürlük Refah ve Demokrasi Mücadelesi Stefan Melnik, Çev.: Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Kasım, Din Özgürlüğü ve Laisite, T. Jeremy Gunn, Çev.: Hüseyin Bal ve Ömer Faruk Altıntaş, Liberte Yayınları. Kasım, Demokrasi ve İnsan Hakları, David Beetham, Çev.: Bilal Canatan, Liberte Yayınları.

23 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 259 Kasım, Liberal Açıdan İnsan Hakları, Vahap Coşkun, Liberte Yayınları. Kasım, Ahlâkın Temelleri, Henry Hazlitt, Çev.: Mehmet Aydın ve Recep Tapramaz, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. 3 5 Kasım, Liberal Düşünce Kongresi, Ürgüp kongrelerin ortak düzenlenmeye başlanması sitesini kapatıp yorum sitesi sitesinin yayınına başlanması. 18 Kasım, Prof. Dr. Atilla Yayla nın bir panelde yaptığı konuşma üzerine basın ve muhtelif yollarla yapılan saldırılarla ve ceza davasıyla mücadelenin başlangıcı Şubat, Sosyalizm, Ludwig von Mises, Çev.: Yusuf Şahin, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. Şubat, Finansal Piyasalar Kılavuzu, Marc Levinson, Çev.: Cengiz Yavilioğlu, İlhan Ege ve Gülüzar Kurt, Liberte Yayınları. Soldan: Bican Şahin, Mustafa Erdoğan, Zühtü Arslan, Bilal Sambur, Bekir Berat Özipek, Murat Yılmaz, Atilla Yayla (İstanbul, 23 Kasım 2004)

24 260 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Şubat, Siyasî İdeolojiler, Andrew Heywood, Çev.: Ahmet Kemal Bayram, Özgür Tüfekçi, Hüsamettin İnaç, Şeyma Akın, Buğra Kalkan, Adres Yayınları Şubat, Müslüman Dünyadan Entelektüel Müteşebbislere Yönelik Uluslararası İngilizce Seminer: Özgür Toplumun Değerleri, Ankara. 28 Şubat, Müzakere Toplantısı: Girişimciliğin Güçlendirilmesi, Sivil Toplum ve Medya, HLI ile, Ankara. Mart, Liberal Demokrasiyi Anlamak, Barry Holden, Çev.: Hüseyin Bal, Liberte Yayınları Mart, Hürriyet Akademisi 1.Bilim ve Düşünce Kongresi, İzmir. Nisan, Ekonomik Özgürlük ve Gelişme, Wolfgang Kasper, Çev.: Bahadır Akın, Liberte Yayınları. 12 Mayıs, 6. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 6. Özgürlük Onur Ödülü nün Can Paker e takdimi, İstanbul. Hayek in Kölelik Yolu konulu Ödüllü Yazı Yarışması. 15. Yıl Belgeseli Mayıs, Ortadoğu ve Orta Asya dan katılımcılara yönelik Bölgesel İngilizce Seminer: Özgür Toplumun İlkeleri ve Özgürlükçü Fikrî Çalışmaları Teşvik, Ankara. 31 Mayıs, Müzakere Toplantısı: Yunanistan & Türkiye: Ortak Teşebbüsleri Teşvik: Sivil Toplum & Medya, HLI ile, İstanbul. Ağustos, Jonathan Gullible ın Maceraları, Ken Schoolland, Çev.: Şeyma Akın, Liman Kitapları.

25 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Ekim, Azerbaycan Azad Fikirler Cemiyeti için Hürriyet Mektebi: Hürriyet, Liberal Demokrasi ve Serbest Piyasa Ekonomisi, Bakü. Ekim, Siyaset, Andrew Heywood, Çev.: Bekir Berat Özipek, Bican Şahin, Mete Yıldız, Zeynep Kopuzlu, Bahattin Seçilmişoğlu, Atilla Yayla, Adres Yayınları. 2 4 Kasım, Liberal Düşünce Kongresi, Ürgüp, Nevşehir. Aralık, İki Cumhuriyetin Kavgası, Atilla Yayla, Liberte Yayınları. Aralık, İktisat ve Hayat, Atilla Yayla, Liberte Yayınları Aralık, Seçilmiş Öğrencilere Hürriyet Mektebi (HM): Sivil Toplum ve Serbest Piyasa Ekonomisi, Ankara Ocak, Dosdoğru Düşünmenin Yolu, Antony Flew, Çev.: Hakan Gündoğdu, Liberte Yayınları. Ocak, İslamı Yeniden Düşünmek, Jytte Klausen, Çev.: Mahmut Aydın, Liberte Yayınları. Atilla Yayla, Stockholm Network Golden Umberella Yılın Adamı Ödülü nü alırken (Londra, 2007)

26 262 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Ocak, HM: Medeniyetin Temel Kurumları: Özgürlük, Barış ve Zenginlik, İzmir. Şubat, Özgür Toplumun İlkeleri, Nigel Ashford, Çev.: Can Madenci, Liberte Yayınları. Şubat, Hukuk Devleti, Ali Rıza Çoban, Bilal Canatan, Haz.: Adnan Küçük, Adres Yayınları. 29 Şubat 2 Mart, HM: Medeniyetin Temel Kurumları: Hürriyet, Adalet, Barış, Ankara Mart, Ortadoğu ve Orta Asya dan katılımcılara yönelik Bölgesel İngilizce Seminer: Özgür Toplumun İlkeleri ve Özgürlükçü Fikrî Çalışmaları Teşvik, Ankara. Mart, Liberallik Demokratlık Tartışması, Atilla Yayla & Etyen Mahçupyan, Liberte Yayınları. Nisan, Totaliter ve Otoriter Rejimler, Juan J. Linz, Çev.: Ergun Özbudun, Liberte Yayınları. Mayıs, Siyaseti İzlerken, Tanju Tosun, Liberte Yayınları Mayıs, Müslüman Dünyadan Entelektüel Müteşebbislere Yönelik Seminer: Özgür Toplumun Değerleri, Ankara. Mayıs, Açık Toplum ve Düşmanları (2 Cilt), Karl Raimund Popper, Çev.: Mete Tunçay, Liberte Yayınları. 17 Mayıs, 7. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 7. Özgürlük Onur Ödülü nün Ali Bayramoğlu na takdimi, Ankara. Mises in Antikapitalist Zihniyet Kitabı Ne Anlatıyor konulu Ödüllü Yazı Yarışması. Haziran, Kemalizm, Atilla Yayla, Liberte Yayınları.

27 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 263 Temmuz, Turkey and the World Around It, Orhan Kemal Cengiz, Liberte Yayınları. Ağustos, Ne Laik, Ne Demokratik, Ne de Hukuk Devleti, A. Faruk Özgür, Liberte Yayınları. Ağustos, İnsan Eylemi, Ludwig von Mises, Çev.: İsmail Aktar, Liberte Yayınları. Ekim Kasım 2009, Ulusal Demokrasi Fonu (NED) katkısı ile Demokrasi, Çoğulculuk ve Barış üzerine projeli faaliyet. Ekim, Siyasî Düşünce Tarihi, 3. Baskı, Larry Arnhart, Çev.: Ahmet Kemal Bayram, Adres Yayınları Ekim, HM: Özgür Bir Toplumun Temel Değer ve Kurumları, İstanbul. 1 2 Kasım, Liberal Düşünce Kongresi: Türkiye nin Liberal Birikimi, İstanbul. 7 9 Kasım, HM: Özgür Bir Toplumun Temel Değer ve Kurumları, Ankara Aralık, Müzakere Toplantısı: Laiklik ve Din Özgürlüğü, Konya. Aralık, Amerikan Yüzyılı, Ünal Gündoğan, Adres Yayınları Ocak, Ulus Devletin Dönüşümü ve Meşruluk Sorunu, Vahap Coşkun, Liberte Yayınları. Şubat, Tek Parti Döneminde Devletçilik, Hamit Emrah Beriş, Liberte Yayınları Şubat, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İstanbul.

28 264 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Mart, Liberalizm: Ahlâkî Temeller, Hasan Yücel Başdemir, Liberte Yayınları. Mart, Çağdaş Devlet Sistemleri, Michael G. Roskin, Çev.: Bahattin Seçilmişoğlu, Adres Yayınları. Mart, Devlet ve Hürriyet, Aslam Effendi, Çev.: Cemal Fedayi, Liman Kitapları. Jarl Hjalmarson Vakfı ile Özgür Toplumun İlkeleri konulu seminerlerde işbirliği Mart, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İstanbul Mart, Müzakere Toplantısı: Piyasa Ekonomisi ve Sosyal Devlet, Kayseri. Mayıs, İktisadın Prensipleri, Carl Menger, Çev.: A. Kemal Çelebi, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. Mayıs, Doğal Hukuk ve Doğal Haklar, Cennet Uslu, Liberte Yayınları. 9 Mayıs, Müzakere Toplantısı: İnsan Hakları Açısından Türkiye de Alevî Sorunu, Erikli Baba Kültür Derneği ile, İstanbul. 16 Mayıs, 8. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 8. Özgürlük Onur Ödülü nün Sinan Çetin e takdimi, İstanbul. Özgür Toplumun İlkeleri kitabının Türkiye için Anlamı konulu Ödüllü Yazı Yarışması. 18 Mayıs, Seminer: Chandran Kukathas ile Özgürlük, Çeşitlilik ve Hoşgörü Üzerine, Ankara. Haziran, Eşitlikçilik, Murray N. Rothbard, Çev.: Mustafa Acar, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları.

29 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 265 Haziran, Özgürlüğün Etiği, Murray N. Rothbard, Çev.: Recep Tapramaz, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. 5 7 Haziran, Müzakere Toplantısı: Etnisite, Kültürel Çoğulculuk ve Liberal Demokrasi, Eskişehir. 18 Haziran, Bican Şahin in LDT Yönetim Kurulu Başkanlığı nı devralması. 29 Haziran 1 Temmuz, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İstanbul. Ekim, Mükemmeliyetçilik, Zekeriya Tüysüz, Liberte Yayınları. Ekim, Sosyal Bilim, Etik ve Yöntem, Haz.: Osman Konuk ve Ahmet Kemal Bayram, Adres Yayınları. Ekim, Türkiye nin Anayasa Krizi, Ergun Özbudun, Liberte Yayınları. Özgürlük Onur Töreni Töreni nde soldan: Atilla Yayla, Mustafa Erdoğan ve Özlem Çağlar-Yılmaz (16 Mayıs 2009, İstanbul)

30 266 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE 9 11 Ekim, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, Konya Ekim, Müzakere Toplantısı: Demokratik Açılımın Çerçevesi, Ankara. Kasım, İnsan İktisat ve Devlet (2 Cilt), Murray N. Rothbard, Çev.: Ahmet Uzun ve Ayşe Meral Uzun, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. Kasım, Mikro İktisat, Mark Skousen, Çev.: Atilla Yayla, Adres Yayınları. Kasım Ekim 2010, NED katkısı ile Özgürlük, Demokrasi ve Barış üzerine projeli faaliyet. 6 8 Kasım, Liberal Düşünce Kongresi, Ürgüp, Nevşehir Kasım, HM: Özel Mülkiyet, Piyasa Ekonomisi ve Zenginlik, Ankara. Aralık, Ninelerimizin Komşuları: Türk-Ermeni İlişkilerinin Barışçı Yönleri, Zekeriya Başkal vd., Liberte Yayınları. Eylül , Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği nin katkısı ile Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum ve Demokrasi başlıklı projeli araştırma, yayın ve konferans faaliyeti Aralık, HM: Serbest Ticaret, Küreselleşme ve Barış, İstanbul Ocak, Kâdir-i Mutlak Devlet, Ludwig von Mises, Çev.: Yusuf Şahin, Avusturya İktisat Okulu Serisi, Liberte Yayınları. Ocak, Edmund Burke, Fatih Duman, Liberte Yayınları.

31 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Ocak, Müzakere Toplantısı: Din Özgürlüğü, Çoğulculuk, Sünnîlik ve İslam, Ankara Şubat, Kolokyum: Avusturya İktisat Okulu, Ankara Şubat, Müzakere Toplantısı: Türkiye de Dinî Azınlıkların Din Özgürlüğü Sorunları, İstanbul Mart, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İzmir. Nisan, Ayrılıkçılık, Hüseyin Kalaycı, Liberte Yayınları. Nisan, Makro İktisat, Mark Skousen, Çev.: Atilla Yayla, Adres Yayınları. Nisan, Ekonomi Türk, İnan Doğan, Liman Kitapları Nisan, HM: Medeniyetin Temelleri, Hatay. Mayıs, Adaletin Unsurları, David Schmidtz, Çev.: Hayrettin Özler, Liberte Yayınları. Mayıs, Bir İktisatçı Gazete Okuyor, Murat Çokgezen Mayıs, Demokrasiye Geçişin 60. Yılında Uluslararası Liberal Düşünce Kongresi, Ankara. Nigel Ashford ın Özgür Toplumun İlkeleri kitabı çerçevesinde Türkiye de Özgür Toplumun Güçlendirilmesinde Öncelikler Ne Olmalıdır? konulu Ödüllü Yazı Yarışması. 15 Mayıs, 9. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 9. Özgürlük Onur Ödülü nün Ergun Özbudun a verilmesi, Ankara. Temmuz, Murray Rothbard ın Siyaset Felsefesi, Ahmet Taner, Liberte Yayınları.

32 268 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Temmuz, Amerika da Din ve Devlet, Orçun İmga, Liberte Yayınları. 3 4 Temmuz, HM: Özgürlük ve Piyasa Ekonomisi, İstanbul Temmuz, Müslüman Dünyadan Entelektüel Müteşebbislere Yönelik Seminer: Özgür Toplumun Değerleri, Ankara. 29 Ağustos, Taraf Gazetesi nde anayasa değişikliğine ilişkin referanduma evet oyunun gerekçelerini açıklayan LDT adına Türkçe Kürtçe ilânın yayınlanması. Ağustos, Li Referandumê de emê bijartina çi Dikin? Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından hazırlatılan Referandumda Neyi Oyluyoruz? kitapçığının Sivil Dayanışma Platformu nun katkısıyla LDT adına Kürtçe yayın. Eylül, İran ve Ortadoğu, Ünal Gündoğan, Adres Yayınları. Eylül, Modern Devlet, Biyoiktidar ve Soykırım, Ebru Çoban Öztürk, Adres Yayınları Eylül, Müzakere Toplantısı: Türkiye de Alevîlik ve Din Özgürlüğü, İstanbul Ekim, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, Ankara Ekim, Müzakere Toplantısı: Özgür Toplum için Diyalog, Hane i Hikmet Felsefî Araştırmalar Merkezi ile birlikte, Erbil Ekim, Sempozyum: Türkiye de Özgürlük ve Demokrasi, Urfa Adaleti Savunanlar Derneği ile birlikte, Urfa. Kasım Ekim 2011, NED katkısı ile Liberal Demokrasinin İlkeleri üzerine projeli faaliyet.

33 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Kasım, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İstanbul Kasım, Müzakere Toplantısı: Kürt Sorunu ve Türkiye de Liberal Demokrasi Toplantısı, Ankara Ekim, Seçilmiş Öğrencilere HM: Ekonomik ve Sosyal Haklar İnsan Hakkı mıdır?, Ankara Türkiye de Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum ve Demokrasi, Haz.: Atilla Yayla ve Bican Şahin, LDT Yayınları, Ankara. 15 Ocak, Müzakere Toplantısı: Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ve Liberal Demokrasi, Ankara Ocak, Müzakere Toplantısı: Özgürlük, Eğitim ve Türkiye, Özgür Eğitim Sen ile, Hatay Şubat, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, Ankara Şubat, Çalışma Toplantısı: Genç Entelektüel Müteşebbislerle Liberal Fikir Hareketlerini Güçlendirmek üzerine, Ankara. 1 4 Mart, Bölgesel Seminer: Özgür Toplumun İlkeleri ve Özgürlükçü Fikrî Çalışmaları Teşvik, Ankara, Ortadoğu ve Orta Asya dan katılımcılara yönelik. 19 Mart, Çalışma Toplantısı: Türkiye de Liberal Fikir Hareketlerini Güçlendirmek için Yeni Entelleküel Teşebbüsleri Teşvik, Ankara. Mart, Homoekonomikus, Murat Çokgezen, Liman Kitapları. Mart, Dünya Bir Pazaryeri, Birol Kovancılar, Liman Kitapları.

34 270 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE 9 10 Nisan, Müzakere Toplantısı: Özgürlük, Eğitim ve Türkiye, Özgür Eğitim Sen ile, Batman. 21 Nisan, Medya Mensuplarıyla Müzakere Toplantısı: Türkiye de Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, İstanbul. Mayıs, Türkiye de Din Özgürlüğü ve Laiklik, Haz.: Hasan Yücel Başdemir, Liberte Yayınları. Türkiye de hukuk devleti ilkesi nasıl güçlendirilebilir konulu Ödüllü Yazı Yarışması. 14 Mayıs, 10. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni, 10. Özgürlük Onur Ödülü nün Taraf gazetesine verilmesi, İstanbul Haziran, HM: Özgür Toplumun İlkeleri Yaz Okulu, Trabzon. Hürriyet Günü Yemeği nden toplu fotoğraf (14 Mayıs 2011, İstanbul)

35 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI 2 5 Ağustos, Kolokyum: Klasik Liberalizm ve Liberteryenizm, Güzelyurt, Aksaray. 29 Eylül 3 Ekim, Ulus Devlet ve Özgürlük konulu Uluslararası Mont Pelerin Cemiyeti Özel Toplantısı ortak ev sahipliği, İstanbul. 4 Ekim, Uluslararası Toplantı: Bölgede Özgür Toplumun Temel Değer ve İlkelerini Yaymak, İstanbul. 7 9 Ekim, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İstanbul Ekim, Liberal Düşünce Kongresi, Güzelyurt, Aksaray Aralık, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, İzmir. Aralık, Marjinde Cinayet, Marshall Jevons, Çev.: Belkıs Dişbudak, Liman Kitapları. MPS İstanbul Özel Toplantısı nda soldan: Volkan Ertit, Arda Akçiçek, Bican Şahin, Tuna Saral, Atilla Yayla, Özlem Çağlar-Yılmaz, Raşit Sarıkaya, Tom Palmer, Soner Tunceli, Hayala Halili (Ekim 2011, İstanbul) 271

36 272 ATILLA YAYLA ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞINDE Şubat, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, Ankara. 3 4 Mart, Kolokyum: Anayasacılık, Ankara. Türkiye de Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Kamuoyu Araştırması, Ömer Çaha, Yusuf Şahin ve Atilla Yayla, Ankara LDT Yayınları. Türkiye de Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Reform Önerisi, Ankara, LDT Yayınları (Türkçe ve İngilizce). 19 Nisan, Meslek Kuruluşları Hakkında Reform Önerisini Kamuya Açıklama Toplantısı, Ankara. LDT adına Yeni Anayasa üzerine genel görüş ile birlikte özel dosya konulu Liberal Düşünce 66. Sayısı Nisan, HM, Serbest Ticaret, Demokrasi ve Barış, Gaziantep. John Locke un Hoşgörü Üstüne Bir Mektup u Türkiye için ne ifade ediyor? konulu Ödüllü Yazı Yarışması. Mayıs, Avrupa Birliği ve Türkiye de Azınlıklar, Genişletilmiş 2. Baskı, Murat Saraçlı, Adres Yayınları. 12 Mayıs, Uluslararası Toplantı: Serbest Piyasa Ekonomisi Avrupa Turunda, Ankara, Avusturya Ekonomi Merkezi, Hayek Enstitüsü ve FNV ile. 12 Mayıs, 11. Hürriyet Yemeği ve Özgürlük Onur Ödülü Töreni nde LDT nin 20. Yıldönümünün kutlanması 2012 Özgürlük Onur Ödülü nün Mustafa Erdoğan a takdimi.

37 LDT ENTELEKTÜEL KRONOLOJISI Mayıs, İran Liberal Öğrenciler Derneği için Seminer: Özgür Toplumun İlkeleri ve Liberal Fikirleri Yaymak, Ankara Ekim, HM: Barış içinde Birarada Yaşamanın Temelleri, Sivas Eylül, HM: Özgür Toplumun İlkeleri, Ankara. 2 4 Kasım, Liberal Düşünce Kongresi, Ürgüp, Nevşehir. Kasım, Aslanlı Yol, Sevan Nişanyan, Liberte Yayınları. Kasım, Islam, Human Rights and Secular Values, Haz.: Ahmet Yıldız ve Murat Tumay, Liberte Yayınları. Kasım, Siyasetin Temel Kavramları, Andrew Heywood, Çev.: Hayrettin Özler, Adres Yayınları. Aralık, Güç Dengesi, Küreselleşme ve Kapitalist Barış, Erich Weede, Çev.: Murat Saraçlı, Liman Kitapları. Ekonomiyi Anlamak, Murray Rothbard, Çev.: Nejdet Kandemir, Liberte Yayınları. 13 Aralık, Müzakere Toplantısı: Türkiye ve Azerbaycan: Bölgede Açık Toplumun Tesisi, JHS ve Azerbaycan Milli İstiklal Partisi ile, İstanbul.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Medya ve Görsel Sanatlar (İng.) (Tam Burslu) 8 TS-1 465,251 1.030 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

1.TİG Kursu "Tüm Yönleriyle TİG" Katılımcı Listesi

1.TİG Kursu Tüm Yönleriyle TİG Katılımcı Listesi 1.TİG Kursu "Tüm Yönleriyle TİG" 09-10 Eylül 2015- Ankara Adı-Soyadı ABDULKADİR DOST ABDULKADİR DENİZ AHMET GENÇ AHMET GÖDEKMERDAN AHMET KÜRŞAT ACAR AHMET ÖZYALÇIN AHMET ÜZÜM AHMET ZEREN ALAİDDİN DOMAÇ

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İngiliz Dili ve Karş. Edebiyat (İngilizce) (Tam Burslu) 3 DİL-1 507,023 229 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Mütercim-Terc. (İng-Fra-Türkçe) (Tam Burslu) 5 DİL-1 496,128 414 BOĞAZİÇİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR

KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR Prof. Dr. Galip SAİD Prof. Dr. Mahmut KARTAL Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR SEKRETERYA MÜHENDİSLİK

Detaylı

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya Doç. Dr. Faruk Ataay, siyaset bilimci, yazar. Ataay 1971 de Karabük te doğdu. İzmir Fen Lisesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ), Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF), Kamu Yönetimi Bölümü nü bitirdikten sonra bir

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) Devlet 372 440

Detaylı

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109110106 SİNOP Üniv. Devlet SİNOP TS-1 45 + 2 52 52 362,707 31600 26.500 108710139 RECEP TAYYİP ERDOĞAN Devlet RİZE TS-1 50 + 2 57 57 362,577 32100 26.600 103610049 ERZİNCAN Üniv. Devlet ERZİNCAN TS-1

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI

İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI İKTİSAT BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ FAK-YO ADI PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013 2013 T. Puan kont. Boğaziçi Ü. İstanbul Devlet

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇANKIRI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ORTAK SINAVA GİRECEK BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER. Adı Soyadı Dersi Puanı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇANKIRI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ORTAK SINAVA GİRECEK BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER. Adı Soyadı Dersi Puanı 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇANKIRI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ORTAK SINAVA GİRECEK BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER Sınıf Şube 9 A 12 ORHAN ÖZTÜRK YABANCI DİL 45,25 9 A 28 SATILMIŞ DEMİRCİ MATEMATİK 45,00 9 A 30

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Antropoloji TM-3 325,416 283,745 57 218.000 4 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Devlet BURDUR Fen-Edebiyat Fak. Antropoloji TM-3 289,322 243,240

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998)

ÖZGEÇMİŞ. 1995 Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası nın Kurduğu Hükümet Rejimi (1998) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Oktay Uygun 2. Doğum Tarihi 18. 01. 1963 3. Unvanı Profesör 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1985 Yüksek Lisans Kamu Hukuku

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 52 52 TM-3 402,77465 27.300 438,68010 389,15547 390,01457 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji 62 62 TM-3 402,49366 27.500 413,60594 381,63164 388,63617

Detaylı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün -

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün - YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 205 BAŞARI SIRASI 205 TABAN PUANI Aktüerya İstanbul Devlet Marmara Üniversitesi Örgün Basım

Detaylı

YGS İLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARA ADAYLAR GEÇEN YIL YERLEŞİRKEN ORTALAMA HANGİ DİPLOMA NOTUNA SAHİPLERDİ?

YGS İLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARA ADAYLAR GEÇEN YIL YERLEŞİRKEN ORTALAMA HANGİ DİPLOMA NOTUNA SAHİPLERDİ? Prog. Adı : Acil Durum ve Afet Yönetimi Puan Türü : 200350941 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Tam Burslu İ.Ö. 72,25 43,35 200350923 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 KAYFOR 15 02 KASIM 2017 ISPARTA TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 HM KİRİŞ & H GÜL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik Üniversite Adı Süleyman Demirel Üniversitesi.

Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik Üniversite Adı Süleyman Demirel Üniversitesi. No 1 Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik İl Süresi Üniversite Adı Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta 2017 2 Fırat Üniv. Elazığ 2020 3 Kırıkkale Üniv. Kırıkkale

Detaylı

Yarışma Adı : Atatürk'ü Anma Kros Yarışmaları

Yarışma Adı : Atatürk'ü Anma Kros Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Ankara Atletizm İl Temsilciliği Atatürk'ü Anma Kros Yarışmaları Ankara Yarışma Adı : Atatürk'ü Anma Kros Yarışmaları Mesafe : Kategori : Küçük Erkekler Yarışma Yeri : Ankara

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Öğrenim Şekli Dili Burs Büyük 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Çanakkale Devlet 6 6 SAY 27802316 29506409

Detaylı

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Kod Üniversite P.Türü 2014 Kon. 2015 Kon. 2014 Puan 2015 Puan 2013 Sıra 2014 Sıra 2015 Sıra OK.Bİ.T.P.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Kod Üniversite P.Türü 2014 Kon. 2015 Kon. 2014 Puan 2015 Puan 2013 Sıra 2014 Sıra 2015 Sıra OK.Bİ.T.P. Acil Yardım ve Afet Yönetimi 207610036 BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (T.B.) İSTANBUL MF 3 4 4 303026 307,50300 108000 106000 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE YGS 2 62 62 317815 306,34397 179000

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 72 72 371,81 385,86 335,47 342,30 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 62 62 368,74 393,23 272,37 279,22 ADNAN

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ PERFORMANS ÖLÇÜMÜ Haziran 2016

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ PERFORMANS ÖLÇÜMÜ Haziran 2016 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ PERFORMANS ÖLÇÜMÜ Haziran 06 Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC(Objective Research Center) tarafından ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının

Detaylı

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7)

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7) PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) ÖZEL KOŞUL 2014 ÖSYS VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7) AR (6) 207010351 İPEK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Sinema

Detaylı

DİLKO. İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu)

DİLKO. İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) 102210056 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 202510679 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 200511117 BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 108410054 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 206110062 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

1.SINIF DERSLERİ 08:00-13:00 (A-22) 18:00-22:00 (A-22) 131511002 Mikro İktisada Giriş 3 Yrd.Doç.Dr.Esin KILIÇ 16:00-20:00 (A-34) 17:00-21:00 (A-22)

1.SINIF DERSLERİ 08:00-13:00 (A-22) 18:00-22:00 (A-22) 131511002 Mikro İktisada Giriş 3 Yrd.Doç.Dr.Esin KILIÇ 16:00-20:00 (A-34) 17:00-21:00 (A-22) SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 131511002 Mikro İktisada Giriş 3 Yrd.Doç.Dr.Esin KILIÇ 18:00-22:00 131512004 Makro İktisada Giriş 3 Yrd.Doç.Dr.Esin KILIÇ 17:00-21:00 16:00-20:00 (A-34) 131512008

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

2015 OKUL PUANLARININ (HAM PUAN VE YERLEŞTİRME PUANI) 2016 YGS HAM PUANLARINDAKİ VE YERLEŞTİRME PUANLARINDAKİ YAKLAŞIK KARŞILIĞI

2015 OKUL PUANLARININ (HAM PUAN VE YERLEŞTİRME PUANI) 2016 YGS HAM PUANLARINDAKİ VE YERLEŞTİRME PUANLARINDAKİ YAKLAŞIK KARŞILIĞI Prog. Adı : Acil Durum ve Afet Yönetimi Puan Türü : YGS2 EK PUANSIZ EK PUANSIZ EK PUANLI Süresi : 2 Yıl 200350941 Trabzon Vakıf Avrasya Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Tam Burslu İ.Ö. 223,250 266,603

Detaylı

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu)

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) 103 TM-1 482,039 1.070 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) (Tam Burslu) 14 TM-1 475,530 1.450 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İktisat (İngilizce)

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. EMLAK KONUT ISPARTAKULE EVLERİ YEDEK LİSTESİ

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. EMLAK KONUT ISPARTAKULE EVLERİ YEDEK LİSTESİ EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. EMLAK KONUT ISPARTAKULE EVLERİ YEDEK LİSTESİ BASVURU GRUBU SOY ÖZEL DURUM 1+1 *******6134 NEVRUZ PARLAZ 1 ÖZEL DURUM 1+1 *******7022 HÜSNÜ SAVAŞ 2 ÖZEL DURUM

Detaylı

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014 2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI Mart, 2014 İllerin Kazanacak Partilere Göre Dağılımı AK Parti CHP MHP BDP/HDP Rekabetin Olduğu İller 2 BAĞIMSIZ ZİHNİ ALDIRMAZ ADANA AK PARTİ CHP MHP

Detaylı

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi Lisans_KODU UniversiteAdi FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru OkulBirincisiKontenjani OBKTabanPuan OBKTavanPuan 102710387 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sınıf Öğretmenliği TM-2 113 113 371,81 391,92 348,99 353,41 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Kamu Yönetimi TM-2 82 82 332,89 366,36 284,58 284,58 ABANT İZZET

Detaylı

PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ

PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ PROF. DR. TANEL DEMİREL ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Cinsiyeti : Erkek Medeni Durumu : Evli Doğum Yeri ve Tarihi : Fatsa/Ordu, 08. 09. 1968 Adres : Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı

Sıra No. Yükseköğretim Kurumu Adı

Sıra No. Yükseköğretim Kurumu Adı Proje ANA EYLEM 1 - PROGRAM ÜLKELERİ ile ÖĞRENCİ ve PERSONEL (KA103) Yükseköğretim Kurumları Ders Verme Hareketliliği Faaliyeti Hibe sine Talep 1 2015-1-TR01-KA103-019704 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Dersi Veren Öğretim Elemanı. Ünvanı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Dersi Veren Öğretim Elemanı. Ünvanı T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU FİNAL SINAV PROGRAMI Dersin Kodu Bölüm Dersin Adı Ünvanı Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin

Detaylı

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre)

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Sıra No Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin Üniversite 1 Sabancı Üniversitesi (İSTANBUL) Vakıf Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Bölüm

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418, TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİ. (ANKARA) Tarih (Tam Burslu) 5 TS-2 459,604 1.450 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce) (Tam Burslu) 8 TS-2 459,245 1.480 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce)

Detaylı

DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY

DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY Doğum Yeri ve Yılı : İzmir-1973 Ünvanı : Doç. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Çalışma Alanı : Yerel Yönetimler, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Avrupa Birliği Mail Adresi : uluc.cagatay@cbu.edu.tr

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 52 52 416,64 463,57 412,35 412,42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji TM-3 62 62 415,67 454,89 408,47 410,20

Detaylı

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109710145 ULUDAĞ Üniv. Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 84 197,605 228000 218.000 109730052 ULUDAĞ Üniv. (İÖ) Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 5 199,186 299000 218.000 100410103 AFYON KOCATEPE Üniv. Devlet AFYONKARAHİSAR

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ 2015-2016 YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ 2015-2016 YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ 2015-2016 YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI SINAV TARİHİ SAAT 1. SINIF SAAT 2.SINIF SAAT 3.SINIF SAAT 4.SINIF İşletme Yönetimi II -A. AKIN- (320) 103,104,108,109,110,111,112,115 Finansal

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 3A GAZİ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Adalet MYO Adalet YGS-3 388,141 427,210 50 3A AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANTALYA Adalet MYO Adalet

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAVLARA GİRİŞ BELGESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAVLARA GİRİŞ BELGESİ ÖĞRENCİ NO 090551075 BUKET ÜÇERLER İŞLETME (İ.Ö) 23.03.2013 13:30 0551804 STRATEJİK YÖNETİM 405 34 25.03.2013 13:30 0551802 FİNANS TAB. ANALİZİ 124 22 26.03.2013 08:30 0551801 YATIRIM PROJELERİ ANALİZİ

Detaylı

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 NO ADI SOYADI GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 3 SELMAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00

Detaylı

MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ SÜT DESTEK İCMALİ

MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ SÜT DESTEK İCMALİ İL İLÇE S.No. ESKİŞEHİR MİHALIÇÇIK Müstahsil Bilgileri. Tarih :21.08.2015 T.C./Vergi No. Adı Soyadı. Baba Adı. D.Tarih. MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI Dini İlimler Üsküp Yabancı Uluslararası Balkan Üniversitesi

Detaylı

5. Akademik Unvanlar ÖZGEÇMİŞ

5. Akademik Unvanlar ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Aslı GÜNGÖR 2. Doğum Tarihi : 17 Şubat 1975 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Arel Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Radyo-TV

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ

Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ Eğitim: Ph. D., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ankara Üniversitesi, 2005 M. Sc., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ankara Üniversitesi, 1998 B. S, Kamu Yönetimi, Hacettepe Üniversitesi,

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA İİBF Aile ve Tüketici Bilimleri TM-2 346,419 323,010 82 152.000 4 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

MF-3 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 ÜNİVERSİTE D/Ö B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER.

MF-3 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 ÜNİVERSİTE D/Ö B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. Tıp Fakültesi MF-3 ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) (Tam Burslu) Özel 83 96 537,23259 541,88137

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 8) Sayıştay 9) Adalet Bakanlığı 10) Millî Savunma Bakanlığı

Detaylı

Yüksel Timur johannesburg54@hotmail.com 00278 2 394 40 50 532 517 48 01 Azam Aydın azamaydin@hotmail.com

Yüksel Timur johannesburg54@hotmail.com 00278 2 394 40 50 532 517 48 01 Azam Aydın azamaydin@hotmail.com Burhan Yıldırım Reis yildirimburhan@hotmail.com 533 421 63 62 Eyüp Yıldırım Tuzcu yeyup@hotmail.com 532 236 97 22 Yaşar Şahin Muhasebeci yasarsahin@hotmail.com 535 500 00 18 Muhammed Durmaz Kantinci muhammet_durmaz@hotmail.com

Detaylı

PROF. DR. TANEL DEMİREL

PROF. DR. TANEL DEMİREL PROF. DR. TANEL DEMİREL KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Cinsiyeti : Erkek Medeni Durumu : Evli Doğum Yeri ve Tarihi : Fatsa/Ordu, 08. 09. 1968 Adres : Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TARİH:03.06.2015 SAYI: 1090 KATILANLAR Müdür Müdür Yrd. Müdür Yrd. Üye Üye Üye Raportör GÜNDEM: T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Prof.

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 29.01.2014 TOPLANTI NO: 01 KARAR: 01-01: Gündem ve gelen evrak konusu görüşüldü. Toplantı

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü 2009-2010 AÖL - 12. Sınıf / A Şubesi FEN BİLİMLERİ ALANI DAL YOK 20101110 ZAFER BAYRAM 20101127 ERDİ ÖZTÜRK 20101161 METEHAN KAYA 20101173 SIRAT ÖZENER 20101189 ALİM ŞEKER 20101206 MUSTAFA ENES KARAMAN

Detaylı

AKADEMİK ÇALIŞMALAR, ESERLER ve İDARİ GÖREVLER

AKADEMİK ÇALIŞMALAR, ESERLER ve İDARİ GÖREVLER Doç.Dr. Faruk Kerem Giray AKADEMİK ÇALIŞMALAR, ESERLER ve İDARİ GÖREVLER Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1998 Y. Lisans Avrupa Birliği Hukuku Marmara

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ 1 Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

2013 sırası sırası

2013 sırası sırası ELEKTİRİK-ELEKTRONİK-KONTROL-HABERLEŞME MÜHENDİSLİKLERİ 2012-2016 YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROGRA M KODU PROGRAM ADI 2017

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 11.03.2013 TOPLANTI NO: 06 KARAR:06-01: Gündem ve gelen evrak konusu görüşüldü. Toplantı

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

TASARI AKADEMİ YAYINLARI

TASARI AKADEMİ YAYINLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile ve Tüketici Bilimleri 4 EA 2 4 249412 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 4 EA 5 15 220 228166 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

YOZGAT SORGUN CAFERLİ KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÜYE LİSTESİ

YOZGAT SORGUN CAFERLİ KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÜYE LİSTESİ YOZGAT SORGUN CAFERLİ KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÜYE LİSTESİ S.No Adı Soyadı Kan Baba Adı T.C. No GSM No Tel No 1 Osman AK 05368917287 2 Seyit Ahmet AK 05363272736 3 Aytekin AK 05052032022

Detaylı

Türkiye Atletizm Federasyonu. Kastamonu Atletizm İl Temsilciliği. Yarışma Adı : Atletizm Geliştirme Projesi (FİNAL) Yarışmaları.

Türkiye Atletizm Federasyonu. Kastamonu Atletizm İl Temsilciliği. Yarışma Adı : Atletizm Geliştirme Projesi (FİNAL) Yarışmaları. Türkiye Atletizm Federasyonu Kastamonu Atletizm İl Temsilciliği Atletizm Geliştirme Projesi (FİNAL)Yarışmaları Kastamonu Yarışma Adı : Atletizm Geliştirme Projesi (FİNAL) Yarışmaları Mesafe : 2 Km. Kategori

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE BÖLÜM YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINABİLECEK ÜNİVERSİTELER

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533 1 2 2010 ÖSYS KLAVUZUNA GÖRE TÜRKİYE DEKİ FELSEFE - FELSEFE GRUBU ÖĞRT - SOSYOLOJİ VE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMLARI TABAN PUNLARI KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN Rehberlik

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı

Sıra No Adı Soyadı Program Adı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) 1 HALİL AKALIN Veteriner Fakültesi

Sıra No Adı Soyadı Program Adı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) 1 HALİL AKALIN Veteriner Fakültesi Sıra No Adı Soyadı Program Adı 1 HALİL AKALIN 2 AYKUT ÖKSÜZ 4 RIZA ARSLAN ÇOLAKOĞLU 5 AYBERK AKTAŞ 6 AHMET ÇETİN 7 NURETTİN ÇETİN 8 SERENAY GASER 9 AHMET SEÇKİN YAVUZBAŞ 10 MERVE ÜNVER 11 İLKNUR AYDIN

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar Gençlere anlatacaklar BEŞİKTAŞ Belediyesi genç girişimciler için başlattığı projesi ile eğitimde çalışmalarını sürdürüyor. Genç girişimciler için düzenlenen seminer etkinliklerinde etkinliğe katılacaklara

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013- BAŞARI SIRASI (0,12) 2013

Detaylı

GÜMÜŞHAN E GÜMÜŞHAN E

GÜMÜŞHAN E GÜMÜŞHAN E Acil Yardım ve Afet Yönetimi 207610036 BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (T.B.) İSTANBUL MF-3 4 303.026 108000 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE YGS-2 62 62 317.815 179000 167000 107310252 MEHMET

Detaylı

İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI

İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI TIP FAKÜLTESİ TUS TEMEL PUAN TUS KLİNİK PUAN 49,23365 49,27767 ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) (Tam Burslu) 51,79166

Detaylı

GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ 13 15 Mayıs 2016/ ERZURUM 08.45-09.15 Kayıt İşlemleri 1. GÜN (13 Mayıs 2016 Cuma) 09.15-09.45 Saygı Duruşu - İstiklal

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN LARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Matematik (İngilizce) (Tam Burslu) 10 MF-1 463,833 6.830 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Matematik Öğretmenliği (İngilizce) 21 MF-1 438,070 14.500 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454, GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi 26 TM-3 520,627 64 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) 14 TM-3 508,646 125 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu)

Detaylı

Tahsin Vergin Anısına PROGRAM

Tahsin Vergin Anısına PROGRAM Tahsin Vergin Anısına PROGRAM 5 Kasım 2015 Perşembe Anadolu Salonu 09.00-09.30 Kayıt 09.30-10.30 Açılış Konuşmaları 10.30-11.00 Çağrılı Konuşmacı: Eğitim-Öğrenim ve İSİG İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme

Detaylı

Lisans :İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih (Gece) Bölümü, Umumi Türk Tarihi Kürsüsü, 1980.

Lisans :İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih (Gece) Bölümü, Umumi Türk Tarihi Kürsüsü, 1980. ÖZGEÇMİŞ Doğum Yeri ve Yılı : Adıyaman, 1955 Eğitim : Fırat İlkokulu, Malatya, 1964. Adıyaman Lisesi Orta Bölümü, Adıyaman, 1972. Mimar Sinan İnşaat Teknik Lisesi, Kayseri., 1976. Mesleki Kariyeri Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2005-2009 2009-2010 Profesör Dr. Profesör Dr.

ÖZGEÇMİŞ. 2005-2009 2009-2010 Profesör Dr. Profesör Dr. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Adnan ÖMERUSTAOĞLU Doğum Tarihi: 25.08.1962 Unvanı: Prof. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm Üniversite Yıl Lisans Fen Edebiyat Fakültesi Atatürk Üniversitesi 1985 Y. Lisans Sosyal Bilimler

Detaylı

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI 14 18 Ekim 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Bursa

Detaylı