S. Sayısı: yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S. Sayısı: 11. 1947 yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi"

Transkript

1 S. Sayısı: 947 yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi

2 Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı Bütçe Kanunu tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu (/8) T. C. Başbakanlk 30. IX. 946 Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü Sayı : 6/36, 7/4644 Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Katma bütçe ile idare edilen Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Bakanlar Kurulunca 3. IX. 946 talihinde Büyük Millet Meclisine sunulması kararlaştırılan, 947 yılı Bütçe Kanunu tasarısının gerekçe ve ilişikleriyle birlikte sunulduğunu arzederim. Başbakan B. Teker Vakıflar Genel müdürlüğünün 947 yılı bütçe gerekçesi Genel açıklama Vakıflar Genel Müdürlüğünün yapılan 947 yılı bütçe kanunu tasarısı sunulmuştur; Gelir muhammenatı; yılları kesin hesaplariyle belirtilmiş olan üç senelik tahsilat esaslariyle bütçenin tanzimi sırasında Vakıflar Muhasipliklerinden alınmış olan 946 yılı hesaplariyle anlaşılmış bulunan (6) aylık tahsilat şeyhleri ve bu tahsilatın her birine ait tahakkukatmdan sene sonuna kadar yapılabileceği tahmin kılman tahsilat miktarları ve bunlara nazaran da 947 yılı içinde tahsili mümkün görülecek varidat gözönüne alınmak suretiyle düzenlenmiş olduğundan Hazine yardımı dışında lira tesbit kılınmıştır lira Hazine yardımı ile birlikte liradır. 478, 4598, 6805, 4908 sayılı kanun hükümleri mucibince Genel Müdürlüğün memur ve hizmetlileriyle cami ve mescit hademelerine verilmesi gereken olağanüstü zamlar dolayısiyle artan bütçe gideri, âzami gayret sarfiyle Vakıflar Genel Müdürlüğünce kendi varidatından temin olunmakta idi ise de (4599) sayılı kanun gereğince verilmesi lâzım gelen aynı yardım karşılığının teminine imkân bulunamadığından Hazine yardımı olarak 947 yılı bütçesine konulan liradan lirasının lirası aynı yardım lirası Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçelerinin gelir kısmında yer almış iken 4784 sayılı kanun gereğince Bevletleştirilen Vakıf ormanların hasılatı ve lirası da Âbidelerin onarılma gideri karşılığı idi..şimdi de aynı yardım, olağanüstü zamlar kaldırılmak suretiyle yeni esaslara göre memur ve hizmetlilerle cami ve mescit hademesi kadrolarının tertibi ve gereken ödeneklerinin bütçeye konulması lâzım gelmekle bu yönden husule gelen lira kadar bütçe açığının kapatılması için Hazineden ilâveten liralık daha bir yardım yapılması gerektiğinden bununla beraber yardım; miktarı liraya çıkarılmıştır. Akar kiralarına % derecesinde Hükümetçe yayapılacak zamma mukabil Vakıflar Genel Müdürlüğünce de kendi akarlarına bu derece bir zam ( S. Sayısı : )

3 yapılmak suretiyle geri kalan açığın gelir bütçesinin birinci bölümünün birinci icarei vahide maddesine lira ilâvesiyle kapatılması münasip görülmüştür. Vakıflar Genel Müdürlüğünce âbidelerin onarılma giderlerine karşı Hazineden alman yardım meyamndaki lira ile birlikte kendi hayrat tamiratı ödeneğinden bu yılda yurdumuzun muhtelif yerlerini süsleyen (30) kadar büyük camilerin onarılmalarına devam edilmiş ve bu arada diğer bazı camilerin de tamirleri yapılmıştır. Gelecek senede böylece sürekli tamirat programının devamına gayret edilecektir. Gelirler Bütçesi Yukarıda genel açıklamada arzolunan gelir muhammenatmm dayandığı hesap ve mucip sebepleri de aşağıda bölüm ve madde itibariyle şöylece belirtilmiştir: B. M. icarei vahide lira Bütçeler Tahsilat muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi (7) aylık birinci tahsilat (6) aylık Genel müdürlüğün başlıca varidatını teşkil edan bu akar kiraları ekseriyetle 939 yılındaki miktarları muhafaza etmekte olup Millî Korunma Kanununun gereğince artırılamamaktadır. 76 sayılı Vakıflar Kanununun nei maddesi gereğince mevkilerine ve temin ettikleri menfaata göre kalmaları gerekli görülmiyen gayrimcnkullerin satılarak bunlardan elde edilen paralar ile bu arada satmalınan veya yeniden yaptırılan akarların ve bir taraftan da yine bu kanun hükümleri gereğince mazbut vakıflar arasına alman bazı mülhak vakıflar mevkuf atının bütçe iradına giren kiraları icarei vahide tahsilatını düşürmemekte ve yukarıdaki hesaplarda görüldüğü üzere derece derece yükseltmektedir. Bu itibarla 946 malî yılının birinci (6) aylık tahsilatı ( ) lira tesbit edilmiş olmasına mebni ikinci (6) ay içinde de bu miktara yakın bir tahsilatın yapılabileceği memul bulunmuş olduğundan bu cihet ve 33 sayılı kanunla 0 sayılı Umumi Muhasebe Kanununun 33 ncü maddesi gereğince terkine tâbi tutulacak olan bakayadan gayri diğer bakaya tahakkukatmdan yapılacak tahsilat nazarı dikkate alınmak suretiyle 947 malî yılı bütçesinin icarei vahide gelirinin azamî bir hesapla 946 yılı bütçesine nazaran (40 000) lira fazlasiyle ( 0 000) lira olarak tahmin kılınması lâzımgelirdi. Yeni esaslara göre aynı yardım ve olağanüstü zamlar kaldırılmak suretiyle memur ve hizmetlilerle cami ve mescit hademeleri için yapılan kadrolar dolayısiyle' husule gelen ( ) lira kadar bütçe açığının Hazineden ilâveten verilecek ( ) lira yardımdan maadasının; akar kiralarına Hükümetçe % derecesinde yapılacak zamma mukabil Vakıflar Genel Müdürlüğünce d*? kendi akarlarına bu derece bir zammın yapılmasiyle karşılaştırılması lâzımgeldiğinden bu yönden icarei vâhideye ( ) lira zamolunmak suretiyle muhaırımenat miktarı ( ) liraya çıkarılmıştır: icarei vahide tahakkukatı hakkında bir fikir icmali verilebilmek için 939 yılından itibaren hâliye tahakkukat seyirleri kesin hesaplara göre aşağıda gösterilmiştir. Bu mey anda resmî daireleri kirası altında bulunan yerlerde mevcuttur. ( S. Sayısı: )

4 Maliye tahakkukatı: ' Icarei Vahidenin tahakkukat seyri Senesi (7) Ayhk. 946 (8) Aylık, Senelik gibidir. B. : - M. : Icarei müeccele : 48 0 lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi birinci (6) tahsilatı. aylık (7) aylık sayılı Vakıflar Kanunu gereğince icareteynli ve mukataalı gayrîmenkullerin (0) senelik müeccele ve mukataaları mukabilinde taviz bedelleri alındıkça yapılan temliki tasarrufları dolayısiyle bu varidat. seneden seneye azalmakta ve bu itibarla bütçeler muhammenatınm dahi azalması lâzımgelmekte isede zamanaşımı esasına tâbi bulunmıyan beş senelik müeccele bakayasından yapılan tahsilat miktarları ile birlikte tutarı yine oldukça bir rakam arzetmekte bulunmuştur. 945 yılının (7) aylık bütçesinin kesin hesabında görülen (80 90) lira fazlalık İstanbul Belediyesi ile Vakıflar Müdürlükleri arasındaki bir alacak ve vereceğin mahsubundan mütevellit olup daimî bulunmadığından mukayeseye esas gösterilemez; 946 yılının birinci altı ayında ( 843) lira tahsilat yapılmış olmasına göre ikinci altı ayında da bu miktar tahsilatın yapılacağı ümüdiyle ve kesin hesaplarda belirtilen haliye ve sabıka tahsilat nispetlerin sıkı bir takibatla daha yükseltilmesi esbabı temin kılınmak kaydiyle 946 yılı muhammenatı 947 yılı bütçesi için de aynen konulmuştur. B. : - M. 3: Mukataa : 000 lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi birinci (6) aylık tahsilat (7) ayhk 946 Yukarıda müeccele bahsinde arzolunan hal mukataalı gayrimenkullerde de aynen varit bulunduğundan bu varidatın dahi seneden seneye azalması lâzım gelir. Bu itibarla bütçeler muham- ( S. Sayısı: )

5 inenatı yükseltilmemekte idi. Esasen mukataa, müeccele gibi yüksek miktarda değildir. 946 yıiı bütçe muhammenatının 6 0 lira gibi yüksek gösterilmiş olması: Bu sene bütçesinin gerekçesinde de izah edildiği veçhile İstanbul Belediyesi ile Vakıflar Müdürlükleri arasında yapılacak bir alacak ve vereceğin mahsubundan mütevellit idi. Halbuki 39 sayılı kanun gereğince hükmi şahıslar üzerinde bulunan vakıf yerlerden İstanbul Belediyesinin üzerinde olanlardan bazılarının vakfiyelerinde hadis olan ihtilâf dolayısiyle mahsup meselesi kalmış olup takdir edilmiş bulunan kıymetler üzerinden tahakkuk ettirilen mukataalari; Sultan Bayazit vakfından ve gayri sahih evkaftan olduğu ileri sürülerek Danıştayın olbabtaki kararma istinaden Belediyece verilmemiş ve bir kısmının da vakfiyetleri sabit olmadığı cihetle bir şey yapılamamakta bulunmuştur, Bununla beraber vakfiyetleri tesbit edilmiş bulunan bir kısım vakıf yerlerin mukataası alınmış olup 946 yılı bütçesiyle mahsubu yapılmış olduğundan (7) aylık bütçe muhammenatı tahsilatla karşılaşmış ve hattâ lirada bir fazlalık vermiştir. 946 yılının birinci altı aylık tahsilatı 066 lira bulunduğuna göre ikinci altı ayda dabu miktar mukataanın tahsil edileceği tahmin olunmaktadır. Baliğ olacağı yekûn 4 03 liraya varacaktır. 6 0 lira bütçe muhammenatma karşı lira noksanı var demektir. 947 malî yılında da noksanlık varit bulunduğundan bir kısım tahakkukat nazarı dikkate alınmak ve sıkı bir takip ile tahsili esbabı temin kılınmak kaydi3 r le 947 malî yılı bütçe muhammenatmm 944 malî yılı tahmini gibi âzami bir hesapla 000 lira üzerinden tahmini arzolunmuştur. B. M. Tahsilat Evkafı Mülhaka gelirinden alınacak kontrol hakkı lira Birinci (6) aylık tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi (7) aylık 946 Mülhak Vakıflar Muhasebelerinin niyetinden alınmakta bulunan bu varidatın 946 yılının birinci altı aylık tahsilatı lira olup ikinci altı aylık tahsilat muhammenatı ile birlikte yekûnu liraya varacağı belki de daha fazlaya çıkacağı ümit edilmektedir. Mülhak vakıfların muhasebelerinin rüyeti sıkı bir takibata tâbi tutulmakta olmasına mebni bu varidatın düşürülmiyerek lira muhammenatta bırakılması muvafık olacağından 947 malî yılı için de bu miktar tahmin kılınmıştır. B. : - M. : Mahlûl muaccelâtı: lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi birinci altı aylık tahsilatı (7) aylık 946 Bu varidatın başlıcaları istanbul'daki üç Müdürlüğe ait bulunmaktadır. Daimî bir tereffü arzetmekte olması. 946 ; yılı bütçe gerekçesinde de arzolunduğu üzere 333 sayılı kanun gereğince mütegayyip eşhastan metruk icareteyinli gayrimenkullerin satışlarından elde edilen paraların ( S. Sayısı: )

6 *. mahlûl müeccelesi olarak bütçeye irat kaydedilmesinden mütevellittir. Diğer mahlûllerin her nckadar dosya itibariyle adedi çokça ise de içlerinden ehemmiyetlileri kalmadığı cihetle çoğu hisseli şeylerden ibarettir. Aynı zamanda icareteyinli gayrimenkullerin intikalâtı mülk gibi tevsi ettirilmiş olması hasebiyle bundan böyle mahlûl ât azalmış, bugün mevcut olanlar hep tevsiden evvelki zamandan kalmış mahlûllere ait bulunmuştur. Satışların bunlara münhasır kaldığı takdirde buralardan elde edilecek paranın bütçe muhammenatım karşılamasına imkân yoktur. Şimdi de elde mütegayyip eşhastan metruk icareteyinli gayrimenkul çok az kalmış olup daha ziyade-zuhurata ve tesadüfe tâbi denecek bir derecede bulunmuş olduğundan dâimi bir fazlalık arzedecek mahiyette değildir. Bu itibarla yapılan bir hesaba nazaran 947 yılında istanbul Vakıflar Müdürlüğünce (40 000), Beyoğlu Müdürlüğünce ( 000), Kadıköy Müdürlüğüncede (30 000) lira ki topyekûn (0 000) lira kadar müecceleden bir paranın elde edilebileceği anlaşıldığından diğer bir kaç illerdeki küçük bazı mahlûl satışları da nazarı dikkate alınmak suretiyle 946 yılı muhamemnatmı 947 yılı için de aynen (40 000) lira olarak tahmini arzedilmiştir. B. : - M. : 3 Zeytinlikler hasılatı : lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi birinci (6) aylık tahsilat (7) aylık 946 Zeytinlikler hasılatı 393 sayılı mütedavil sermaye kanunu mucibince biri Ayvalık'ta teşkil kılınmış olan işletmeye Edremit Körfezi Havzasındaki zeytinlikler ve diğeri Aydın'da tesis edilmiş bulunan işletmeye de aydın havalisindeki zeytinlikler verilmiştir. Ayvalık 937 ve Aydın ise 94 senesinde tesis kılınmıştır. Bunların haricinde kalanın başlıcaları izmir, Hatay, Muğla'daki zeytinlikler olup bunlarda doğrudan doğruya Vakıflar idareleri tarafından idare kılınmaktadır, ve buralarda yağ Çıkarılmamakta zeytin tanesi ağaç üzerinde satılmaktadır. 945 yılı zirai mahsulü Fi. Tutarı Kilo K. K vasati I» tam vasati»» Antalya îzmir Muğla Manisa 98 Hatay 75 Aydın DÎ Yukarda gösterildiği üzere 945 yılında istilısalât yapılmıştır. 946 yıl zirai mahsul yıllarında da bu miktarının elde edilmesi tahmin kılınmakta bulunmuş oluduğundan eski zamanlardan kalmış bakayadan vukubulacak tahsilat da nazarı dikkate alınmak suretiyle 946 yılının muhamme- ( S. Sayısı : )

7 7 natı 947 yılı için de lira olarak tahmini teklif edilımştir. Aşağıya derç olunan hesap da aynı neticeyi vermekte bulunmuştur. 947 zirad nafateul yılında zeytinliklerden tahsili tahmin olunan hasılat fzmir Hatay Muğla Manisa Antalya 8-6 Toplam Hernekadar ahvali havaiye ile alâkadar olan mahsulât hakkında şimdiden katî bir erkanı gösterilmesine imkân olmıyacağı malûm isede tahmini bir fikir ve malûmat verilmesi ve bütçe muhammenatma konan herhangi bir varidatın aşağı ve yukarı bir hesap ve tahmine istinat ettirilmesi lâzımgeldiği cihetle bil etraf arzedilmesi faydalı görülmüştür. B. : - M. : 4 Arazi ve incirlikler hasılatı : 000 lira Bütçeler Tahsilat muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi (7) aylık birinci (6) aylık tahsilat Arazi, tarla, bağ, bahçeler Millî Korunma Kanununun şümulü haricinde bırakılmış olmasına mebni buraları son zamanlarda değer kıymetleriyle kiralanmakta ve mahsulleri de satılmakta bulunduğu cihetle bu varidatta bir inkişaf görülmekte ve alınan hesaplara göre bunlardan bir miktar daha fazla iradın alınacağı ümit olunmaktadır. 946 yılının birinci altı ayında (5 034) lira tahsilat yapılmış olmasına mebni ikinci altı ayında da bu miktar tahsilatın elde edileceği memuldur. Bunlar nazarı dikkate alınmak suretiyle geçen senenin bütçe muhammenatından (0 000) lira fazlasiyle 947 bütçesinin (0 000) lira olarak tahmini arzedilmiştir. B. : - M. : 5 Vakıf zeytinlikler işletmesi hasılatı ve kira bedeli Bu gelir 393 sayılı döner sermayeli kanun gereğince biri Ayvalık'ta ve diğeri Aydın'da kurulmuş olan vakıf zeytinlikler işletmelerinden alman kira ile bütçeye irat kayıt edilmek üzere verilecek safi kâra ait bulunmaktadır. Gelecek senede İşletmelerden ( ) liranın alınacağı ümit edilmekle 046 yılı bütçe muhammenatı aynen bırakılmıştır. B. : - M. : 6 Vakıf Memba Suları İşletmesi hasılatı ve kira bedeli (5 000) lira Bu İşletmede de 393 sayılı döner sermayeli kanun gereğince teşkil kılınmış olup işletmece her sene bu miktar ve daha fazla bir paranın Genel Müdürlük bütçesine irat kaydedilmek üzere verilmekte bulunmuştur. Bu itibarla 946 yılı bütçe muhammenatı (3 000) lira fazlasiyle 947 yılı için (5 000) lira tahmin kılınmıştır. ( S. Sayısı : )

8 8 - B. : - M. : 7 Mütenevvi varidt 40 lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi birinci (f!) aylıt : tahsilat (7) aylık 946 Bu varidatın başlıca mürekkebatı bütçelerin (C) işaretli cetvelinde görüleceği üzere emaneten idare olunan mülhak vakıflar tahsilatından vevakıflar müeccele ve mukataa varidatından alınan % 0 masarifi tahsiliyeden ibaret bulunmaktadır. Bir de bu meyanda vakıflar nizımna m esinin 58 nci maddesi mucibince varidatları sabit ve muayyen olmamasına raebni bütçe dahilinde yapılan bazıharcalamalarm vakıflarının istitaatmda husule gelecek varidatlariyle yapılacak takas ve mahsuplar da varsa da bu vakıfların mahsuba kâfi elde tahsil edilmiş varidatları olmadığı cihetle bu bapta bir muamele yapılamamakta ve bu cihet âdeta zuhurata tâbi bir varidat mahiyetini iktisap etmektedir. Emaneten idare olunan mülhak vakıfların, yapılan kesin hesaplara nazaran bir sene içindeki tahsilat miktarı vasati bir hesapla bir milyon liraya yakındır. Bıııulan % 0 hesabiyle alınacak masarifi tahsiliye miktarı (00) bin lira tutar. Her seno. Vakıf Paıalar Müdürlüğünce temettüattan mülhak vakıflar sermayelerine tefrik edilen faizlerin % 0 hesabiyle verilen tahsil masrafı karşılığı da (0 000) lira derecesindedir. Her ikisinin /ekûnu liraya varır. Diğer kısımlardan yapılacak küçük tahsilat ve mahsuplar nazarı dikkate alındıktan mütenevvi varidatın bütçelerdeki muhammen miktarının âzami bir hesapla lirayı geçmemesi lâzımgelmekte iken seyrine bakılıp bu muhaırtmenat bir zaman 000 liraya ve sonra da muvazeneyi temin sadedinde 000 liraya çıkarılmıştır. Halbuki bu varidat bu miktar ısıuhammenata müsait değildir. Tasfiyeler dolayısiyle mahsup edilecek parada kalmamış bulunduğu cihetle fuzuli yere muhammenatı kabartıp muvazeneyi bozmaktan ise işin hakikate takribi daha muvafık bir şey olacağı düşünüldüğünden ve yukarıya derç olunan hesapta görüldüğü veçhile tahsilatın da 000 lirayı tutmıyacnğı anlaşıldığından hep bunlar nazarı dikkate alınmak suretiyle 947 yılı bütçesi 946 yılı bütçesi muhammenatma nazaran lira noksaniyle ve âzami bir hesapla lira olarak tahmin kılınmıştır.' " B. : - M. : 8. Akar ve toprak satış bedeli faizi (34 000) lira Tahsilat Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi % 6,75 den % 6 dan % 6» % 5 den tahminî mî (7) aylık sayılı Vakıflar Kanununun nci maddesi gereğince mevkilerine ve temin ettikleri menfaate göre kalmaları gerekli görülmiyen gayrimenkullerin satılarak bunlardan elde edilecek paralar yerlerine akar almmcıya veya yeniden akar yapılmcıya kadar Vakıf paralar Müdürlüğünde tenmiye kılınmakta ve her sene sonunda faizi alınarak bütçeye irat kaydolunmaktadır. Bu varidatın ölçüsü ancak işbu müdürlükteki mevcudu ile kaabil bulunduğundan kanuna göre azalma veya çoğalma ihtimalleri her zaman için mevcuttur. Sözü edilen müdürlüğün son gelen Temmuz 946 mizanına nazaran mazbut vakıfların akar ve toprak satış bedeli miktarı ( ) liradır Şinı- ( S. Sayısı : )

9 9 diden yapılan bir hesaba göre bu varidata sene sonunda % 5 hesabiyle (3 5) lira kadar bîr faiz verileceği tahmin kılınmaktadır. Sene sonundaki alacağı vaziyet müsait görüldüğü ve nispetinde bir miktar artırıldığı takdirde (34 000) lira bütçe muhammenatmın doldurulması muhtemeldir. Şayet akar alındığı veyahut yeniden akar yapıldığı takdirde ise zayi edilecek faizin buralardan alınacak kiralarla karşılaştırılması geçici bir aksaklıkla mümkün görülmekle bütün bu mülâhazalar nazarı dikkate alınmak suretiyle ve yine âzami bir miktar üzerinden akar ve toprak satış bedeli faizinin 947 yılı bütçesi için de (34 000) lira olarak tahmin kılınmıştır. Tahsilat B. : - M. : 9 Tâviz bedeli faizi (5 000) lira Bütçeler muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi % 5,7 den % 5,4 > % 6, 5» % 6 dan tahminî (7) aylık 946 Taviz bedeli faizi ' M; 'i ' i. j a i ; Bu varidatta (76) sayılı Vakıflar Kanununun 7 nci maddesi uyarınca icareteyinli ve mukataalı gayrimenkullerin (0) senelik icare ve mukataalarına mukabil alınmakta olan taviz bedelleri vakıfların bir gelir kaynağı olarak Vakıf Paralar Müdürlüğünde tenmiye kılınmakta ve sene sonunda buradan alman faizi bütçeye irat kaydolunmaktadır. Bu varidatın dahi ölçüsü ancak bu müdürlükteki mevcudu ile kabil bulunduğundan daima buraya bakılması lâzımgelir. Son gelen Temmuz 946 mizanına mazbut vakıflar taviz bedeli miktarı gayrimenkul karşılığı da dâhil olduğu halde ( ) liradır. Bu paranın 947 malî yılı sonuna kadar daha artacağı ve yapılan bu hesaba göre de 946 yılı için bütçe muhammenatma yakın bir faizin alınnacağı cihetle hep bunlar nazarı dikkate alınmak suretiyle geçen senenin muhammenatından (0 000) lira fazlasiyle ve mütenevvi varidattaki noksanlığa karşı ( 000) lira olarak teklif olunmuştur. Tahsilat B. : - M. : 0 Çeşitli gelirler lira Bütçeler muhammenatı birinci (6) aylık tahsilat 000 Fazlası Noksanı 57 Senesi (7) aylık 946 Bu varidatın mürekkebatı bütçelerin (C) işaretli cetveldeki müstenidatının tetkikinden anlaşılacağı üzere birçok kalemlerden ve çeşitli gelirlerden ibarettir. Başlıca muayyen miktarı ikraz talimatnamesi gereğince Vakıf Paralar Müdürlüğü temettüatından her sene sonunda memur ve hizmetliler maaş ve ücret karşılığı olarak tefrik olunup bütçeye irat kaydedilen ( 000) liradır. Diğerleri ufak tefek şeylerden ibaret bulunmaktadır. Bu çeşitli gelir meyanında bir de zaptoluriup varidat ve masarif atı bütçe dahilinde alman bazı mülhak vakıfların (Evkafı mülhaka varidat ve masarif atı) hesabmda kalan varidat bakiyeleri mevcuttur. Bunlar oldukça bir kemmiyet arzederek naklen irat kaydolunmakta idi ise di aradan seneler geçtikçe devap edegelen tajfiyejer artık bu bapta yüksek rakaınlar kaydına müsait görülmemektedir. Bununla beraber bazı küçük varidat mahsupları da ( S. Sayısı: )

10 0 nazarı dikkate alındıkta netice itibariyle 946 yılı muhammenatı olan ( 000) lira 947 yılı için de (0) bin lira fazlasiyle tahmin kılınmıştır. B. : - M. : Vakıf paralar faizi 000 lira Bütçeler Tahsilat muhammenatı Fazlası Noksanı Senesi % 0 dan ı» > (7) aylık 58'98» tahminî VakıfJrın asıl sermayelerine ait bütün paralar İstanbul'da Vakıf»Baralar Müdürlüğünde toplanmıştır.»bu sermayenin faizi her sene sonunda sözü edilen müdürlükten alınarak bütçeye irat»fc^dolunmaktadır. Bu müdürlüğün «on gelen Temmuz 946 mizanına nazaran sermaye miktarı Hırdır. % 0 hesabiyle alman faizi bir zamanlar diğer illerde de ikrazalta ibulunmuş iken teşkilât ve saire dolayısiyle menedilmiş bulunanlardan vukubulan tahsilat ile birlikte bütçeler muhammenatını karşılamaktadır. Bu itibarla geçen senenin muhammenatı 947 yılı bütçesi için de 000 lira olarak tesbit kılınmıştır. Hazineden yardım S. : 8 - M. : sayılı kanun gereğince verilecek aynı yardım karşılığı Abidelerin onartması karşılığı ' Vakıf ormanların gelir karşılığı Bölüm toplamı Hazineden yardım Üçüncü bölümdeki bu yardım karşılığının Genel Müdürlüğün mahdut ve muayyen olan varidatı ile teminine imkân hâsıl olamıyacağı anlaşılarak Hazineden verilmekte ve bununla muvazene denkleştirilmekte idi. Şimdi yeni esaslara göre aynı yardım ve olağanüstü zamlar kaldırılmak suretiyle memur ve hizmetlijer ile cami ve mescitler hademe kadrolarının tesbiti lâzım gelmekle yapılan hesap neticesinde husule gelen lira kadar bütçe açığından bir kısmının Hazineden ilâveten verilecek lira yardımla karşılaştırılmak üzere Hazine yardımı miktarı top yekûn Q0,000 liraya çıkarılmıştır. Muvazenenin temini ancak bu paranın almmasiyle kabil olacakından Içaljul buyrujması rica olunur. Gider bütçesi Gelir bütçesi ile belirtilmiş olan ( ) lira muhammeııata göre düzenlenmiş ol&nğımâan hizmetlere karşı (6 69 ) lira ödenek teklif kılınmıştır. İstenilen ödenekler yeni esaslara göre arz ve teklif edilmekle hidematm yürütülmesine matuf olduğundan bazı maddelerin fazlalığı ve bazılarının noksanlığı bunlardan ileri gelmekte bulunmuştur. Memur aylıklarından yapılan ; % 0 tasarrufun bir kısmı (L) işaretli cetvele alınmış ve bir kısmı da yapılacak tasfiye kanuna göre çıkarılmak üzere karşılığı ödeneğinden tenzil edilmiştir. Bundan başka ücretli memurlar ödeneğinden yapılacak % 0 tasarrufa karşı bir misli fazlasiyle ve maaş tertibi nokşanmııı telâfisi maksadiyle bunun dâhi tenzili kadrosu (L) işaretli cetvele afemnîştır. Hizaisetlöer ücretlerinden dâhi birhayli tasarruf yapılarak (D) işaretli cetvelden çıkarılmış ve bu cetvel nok- ( S. Sayısı : )

11 sanı ile teklif kılınmıştır. Abidelerin onarılma işleriyle diğer tamir ve. bakım işleri devam et» mekte olmasına mebni (R) işaretli cetvele istinaden alınmış olan kadroların /3 ile idaresi kabil olamayacağı ve işlerin duracağı anlaşılması ile bunlardan imkân dairesinede yapılmış olan tasarruf attan artanı tertiblerinden tenzil edilerek geçici hizmetliler maddesine nakledilmiş olduğundan işlerin durmaması için böylece kabul buyrulması rica olunur. Yeni esaslara göre çeşitli hizmetlilerin aylıklarının hesabında bugün almakta oldukları aynı yardımla olağanüstü zamların göz önünde bulundurulması gerekmekle cami ve mescitle*?- hademe aylıkları da ona göre hesaplanmıştır. Şukadar ki, yeni yapılan bu -hesapta bugün mer'i o- İİIİK&/ Almlik/ 335 tarihli eski tahsisatı fevkalâde kararnamesini uyitlnrasi mfimkün olamamış ve maktuîyet esasına gidildiği halde-bile cami ve mescitler hademesîirih H y^ kadro y^ûftti ( ) liraya varmıştır ki, eski (95548) lira kadro tutarından (54 9) lira." fazla'batunmuştur. Muvazenenin temini için münhallerden yapılacak tasarruflar göz önünde bulundurulmak suretime 'yetti* kadro tatarından* (00 000) lira noksaniyle- bütçeye ödenekkbntıimiiştttrf Bununla beraber cami ve mescit hademelerinin asli vazif eleriyle olağanüstü zamları ve-aya* yardımı birleştirilmek suretiyle maktuiyeti esasına göre yapılan bu yeni kadro iliştirilerek sunulmttfiü*. Ek sttretlede yukarda sözü edilen 5 / Aralık / 835 tarihli eski tkhslsatı^fevkalârde kararnamesinin hükümleri kalkmış bulunmaktadır/ B^feââfr-böyle^ca^i ve- mescitler hademeleri ilişik^kadroya^göre^mâ^ttt^ Yalnız bu yeni. kadro haricinde kalıp kaydıhayat şartiyle vazife alan fer'i hizmet sampf<s ri için ayrıca bir kadro tertibine mahal bulunma iığmdan bu fer'i hizmet sahiplerine bugün almakta oldukları vazifelerin olağanüstü zamları ile birlikte tutarları dâhil müktesep hak olarak bu meyanda ve ödeneği dâhilinden maktuan tediyesine -devam olunacaktır; Bütçe Kanunu Bütçe kû&unu tasarısı maddlerinde bir değişiklik olmayıp 946 yılı Bütçesiyle kabili buyrul* muş olan esaslara göre düzenlenmiştir. Ek cetveleri tamamdır. Yalnız cami ve mescitler had * me vazifelerinden çeşitli hizmetliler arasında yeni esaslara göre olağanüstü zamlariyle aynı yardımı "birfeştiril#$îe ; s^t^ bir kadro bağlanması lâzım geldiği cihetle böyîe bir; kadro yapılarak hilece sunulmuş olup bütçeden vazife ve olağanüstü tâbirleri' kaldırılmış "ve btmdtö böyle cami ve:mescitler hademelerine hizmetliler gibi maktu ücret verilmesi gerekmiştir. Bugüne kadar, cami ve mescit hademe vazifeleri hakkında tatbik edile gelmekte bulunan eski 5, Aralık. 335 talrihh'tahsisat* favkalâdeı kararnamesinin bu baptaki' hükümlerinin kaldırılması için bütçe k&nun tasarısında görüleceği üzere 9 ncu madde bu maksatla arz ve teklif kılınmıştır. Esâseti" > b'a, kaî, arniai menin memurlar hakkındaki hükümleri () sayılı kanunla kaldırılmıştı. Bu def ada' cami ve mescitler hademesi ile diğer hükümleri kaldırılmış bulunmaktadır. Tatbikatta bazı yanlışlıklara mahal kalmamak üzere bütçenin nci bölümünün 3 ncü cami ve mescitler hademeler ücreti (E) iş%reîh' : ö*tvel arasına alınmış ve"bununla ilgili a?nı bömmün 6 ncı ve7 nci îhaddeleîi ; içîn'de'(e) işaretli cetvelde yer verilmiştir, ve hu suretlede eski bir hüküm daha kaldırılarak bu güiîjftf mevzuata v yeniliğe uyulmuştur. Kabul buyrulması rica olunur, (S; Sayısı: İİ ) ^

12 Rapor Vakıflar Genel Müdürlüğünün İ947 yılı Bütçesi İncelendi :. Xİ. 946 Gider Bütçesinin birinci faslının Memur aylığı Maddesindeki lira kadrodan % 0 u (L) Cetveline alınmış olmak suretiyle faal kadrohesaplariyle uygundur. Bu faslın üçüncü maddesinin hesabı lira eksiktir. Eyyami Haliye tasarruf atiyle karşılanacağı umulmuştur. Bu faslın 7 nci madesi Vakıflar İdaresinin sosyal Yardım vazifesinin küçük bir tecellisidir. Bu tahsisatın bir kaç yüz hatta bir kaç bin misli artmış olması temenniye şayandır. Bu faslın diğer maddesi 946 senesinin aynıdır, veyahut yeni bareme uyulmak için arttırılmıştır.. nci faslın birinci maddesindeki tahsisat kadro icaplarına uygundur. Teşkilât Kanununun icabettirdiği kadrodan % 0 u L. cetveline alınmıştır. Üçüncü Maddenin yükselmesi daha ziyade E. cetvelinden buraya nakledilmiş olmasındandır. 3. ncü faslın birinci maddesindeki 0 bin liranın 80 bin lirası 946 senesinde maaş faslına nakledilmiş olduğundan bu tahsisat hakikaten 40 bin liradır.ve bundan ötürü 65 bin lira liranın -% 5 i olarak ve geçen seneki tahsisat artırılarak konulmuştur. İcaba mutabıktır. 4. ncü bölümdeki 7 0 lira hesaba uygundur. 5. nci bölümde tahsisatın artırılması emekliye ayrılacak memurların sayılarının ve alacaklarının artmasından neşet etmektedir. 6. neı faslın birinci maddesindeki çocuk zammı tahsisatı ihtiyaca tekabül edecek miktarda değildir. 9. ncu fasıldaki Ödeneğin lira artırılmasının sebebi Istanbuldaki üç müdürlüğün defterlerinin yenileştirilmesi zaruretinden doğmuştur,. nci fasıldaki taşıt giderleri Guraba Hastanesi ile Antalya Çiftliği arabalarının masrafıdır. 7. nci fasıldaki azalış bu memurların E. cetveline alınmasından ve Genel olarak % 5 tasarruf yapılmasındandır. 8. nci faslın. nci maddesinden tahsisat indirme bendenizi ancak müteessir etmiştir. Üçüncü maddenin inmiş görünmesi müstahdemlerin E. cetveline alınmasmdandır. Vakıflar teşkilâtı bu maddedeki ve emsali maddelerdeki faaliyetiyle varlığını bilir.....,._.; kudsileştire* Gelir bütçesindeki tahminler ihtiyatlı ve tahakkuku çok kuvvetli olmakla' istinat edilebilir mahiyettedirler. Her gelir ve her giderin mucip sebepleri ve terkip unsurları gerekçelerinde tafsil edilmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı bütçe kanunu tasarısı maddeden ibarettir* Bunların birinci maddeden 9 uncu maddeye kadar olanları kısmen geçen senenin aynidir. 9 uncu madde cami ve mescitler hademelerinin vazifelerinin (K) adlı yeni bir cetvele tevfik edildiği hükmünü muhtevidir. (S. Sayısı s ),

13 - İ 3 - İÖ ncu madde 9 uncu maddenin tabiî bir icabı olarak 5/Aralık/335 tarihli Evkaf tahsisatı fevkalâde kararnamesinin lâğvedildiğini gösterm ektedir. nci, nci maddeler de kanun tekniğinin tabiî bir icabıdır. Vakıflar müessesesine teveccüh eden büyük içtimai ve insani hizmetleri bu gelirle karşılamak imkânı yoktur. Ancak Nukudu mevkuf e Bankasının temin edebildiği temettü nispetinin emsaline kıyasen parlak oluşu ve işletmelerinin nümunei imtisal olacak derecede mükemmeliyete doğru yürüyüşü göğüs kabartıcıdır. i:, Vâkıflar idaresinin eskiden mevcut derin kaynakları göz önüne getirilince bu gün nelerden mahrum olduğu ve bu mahrumiyete rağmen gittikçe daha fazla masraf ve hizmet istenmesinin ne dereceye kadar kabili tahakkuk olacağı göz önünde tutulursa evvelâ bu işletmeleri taaddüt ettirmek ve zamanın teknik vesaitile teçhiz eylemek suretiyle inkişaf ettirilmesi lâzımdır. Bu işleri bu dereceye yükseltmek büyük fedakârlıkları müstelzim olmakla Evkafın bu günkü imkânları ve mükellef iyetlerile tek başına başaracağına inanmak zordur. Bundan ötürü tesis masraflarında Hükümetin evkafın elinden tutmasını bu gibi ileri hamlelerin mütevakkıf olduğu masrafların da esaslı surette desteklenmesini zaruri görmekteyim. Kaynakları genişliyen müessese o zaman el betteki sosyal yardım vazifelerini ve millî abideleri onarma işleri gibi muazzam tarihi ödevlerini daha başarı ile hazarı şükrana arzedebilir. Bu arada müessir bir tedbir olarak tahsisata dokunulmadan hademei hayrat kadrosunun yine Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine geçirilmesini diğer bir anlayışa da uygun hayırlı bir netice sayarım. "Evkaf müessesesinin elimizdeki Bütçe ile yaptığı hizmetlerine zamimeten mülhak vakıflarda da mevcut bulunan hayırişlerini yerine getirmekte ve bu surette yapılan köprü tamiri fakir mektup çocuklarına ders levazımı temin etmek, Misafir odaları işletmek, kurban kesmek, Kur'an ve Mevlût okutmak gibi muhtelif hayırlı işlerde (85) bin lira sarf etmiş olduğunu kaydetmek vazife olur. Bundan başka esas itibariyle halkın teberrüatına dayanılarak yalnız 946 senesinde Tosya'da Maraşlı Abdurrahman paşa Camii için 5 000, Samsunda Hançerli Cami için 000, Maraş'ta Alâüddevle Camii için lira gibi mühim masrafların tahakkuku mevzuunu müessir tedbirler ittihaz edilebilmiş ve hâlen Merzifon'da Tacettin İbrahim, Seyhan'da Abdülkadir, Anamur'da Anamur, istanbul Yedikule'de Hacıevhat, İstanbul'da Sirkeci'de Hoçapaşa, Denizli'de Kayalık Camileri gibi dinî müesseselerin tamiri yine esas itibariyle halkın fedakârlığına ve Evkafın bu fedakârlıkları başarılı kılmak için ihtiyaç gösterilen yardımlardan çekiıımemesine dayanılarak neticelendirilmekte bulunmuştur. Millî âbideleri onarmak için evkafa verilen lira ile hâlen üzerinde çalışılmakta olan camilerin adedi yirmibirdir. Bu seneye kadar onarılmaları bitirilen camilerin adedi - bir kısmı tamir edîlegelmekte olan ile tedahül etmek üzere - 7 dir. Bunlardan başka acele olarak onarümalarma başlanması gerekli olan cami adedi 58 dir. Bu rakamlar Evkaf müessesesinin el koyduğu veya ihtiyacını teslim ettiği müesseselerdir. Halbuki Vakfın nazarı ittilâma aksetmemiş veyamüstacel sınıfına ayrılmamış bu saydıklarımdan başka ne eşerler vardır ki, bu sayının birkaç mislidir. Ve zaman hain ve tahripkâr elini bu âbidelere de koymuştur. Tehlike muhakkaktır. Bundan dolayı halkın yardımiyle Evkafın himmet ve parasını, tekniğini birleştirmek lüzumuna işaret edilmesini bir vazife sayarım. Evkaf, okadar geniş ve derin bir mevzudur ki, birkaç günlük bir gözatışla onu deşmek mümkün olamaz, zamandan faydalanabilirsem bu mevzuu kendi mevzuum bilerek çalışmama devam edecek ve varacağım neticeleri arkadaşlarıma arzedeceğim. Derin hürmetlerimle... Diyarbakır Milletvekili Şeref TJluğ (S. Sayısı: U)

14 T, B.M.Mİ Bütçe Komisyonu Esas No^. /8 Kara? No, Bütçem Komisyonu raporu YüksekBaşkanlığa Vakıflar Genel Müdürlüğünün 947 yılı bütçeli hakkında Başbakanlığın 30. IX. 946 tarihli ve 6/36 sayılı tezkeresiyle Yüksek Meclise sunulan kanun tasarısı Komisyonumuza havale buyurulmakla Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mümtaz ökmen ve Genel Müdür Fahri Kiper ve Maliye Bakanlığı adına Bütçe ve Malî Kontrol Genel Müdürü Hadi Hüsman hazır oldukları halde incelenip görüşüldü. Bu < bütçe için seçilen özel raportörün, raporu hakkında yaptığı izahlar, Komisyonda hazır - bulunan Milletvekilelri ve üyelerin beyanları üzerine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakam Mümtaz ökmen tarafından yapılan açıklamalar dinlendi. Vâkıflar idaresinin hizmetleri arasında bulunan hastane, imaretler ve. çeşitli sosyal, yardımlarla ilgili bölümlerde geçen yıla göre bir artış görülmekte ve vakıf akarlarla, hayrat ve âbideler onarma giderlerinde eksiklikler bulunmaktadır. Vakıflar^ İdaresinin bu günkü gelirleri ile bilhassa hayrat ve âbideler onarmaları için âcil ihtiyaçların dahi karşılanamaması ve sosyal yardımlar- giderlerinde günün ihtiyaçlarına uygun bir gelişme- görülememeği konuları - üzerinde Komisyonda durulmuş ve bu konuların Hükümetçe esaslı bir incelemeye tâbi tutularak kesin tedbirlere varılması yolunda, evvelki yıllar bütçe raporlarında ileri sürülen temenniler tekrar edilmiştir. ( Ş, Sayısı: ) m. XII. M& Bu yıl bütçesiyle, hayrat hademeleri ödeneklerinde yeni bir tertip kabul edilmiş bulunmak-* tadır. Hayrat hademeleri hakkında 5 Aralık 335 tarihli kararname ile kabul edilmiş olan fevkalâde tahsisat ve 4599 sayılı kanuna göre verilen, aynı yardım,birleştirilmek suretiyle hayrat hademesi için bie-kadüo kabul edilmiş ve kanuna (K) işaretli cetvel olarak eklenmiştir. Memur aylıkları baremine tâbi olmıyan hizmetliler gibi hayrat hademelerinnin de iptida (D.) cetveline alınması düşünüldüğü halde, (D) cetveline dâhil hizmetlilerin dışarıda başka iş yapamamaları, emeklilik, ödeneği ile hizmetli. ücretinin bir kimse tarafından aynı zamanda alınamaması gibi bazı sebepler, günün ancak belirli bazı zamanlarında vazife gören hayrat har demelerinin, hizmetlerinin tâbi olduğu hükümlere tâbi tutulmamaları gerektirdiği ve hayrat hademelerinin bütçeye bağlı ayrı bir cetvelde gösterilen bir kadroya bağlanmalarının işin mahiyetine ve icabına daha uygun olyacağı yolundaki Hükümetin görüş ve teklif i ; muvafık - bulunmuştur; Bu kadroya ve yeni tertibe göre geçen yıl ( ) lira' hayrat hademeleri ödeneği but yıl ( 3?0 440) lirayı bulmaktadır* Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesinin gider yekûnu, geçen yıla göre ( 699) lira fazlasiyle (6 76 0) lira. ve gelir bütçesi de. (İ 0) lira fâzlasiyle (6 76 0) lira olarak kabul edilmiştir- Gider bütçesi bölümlerinde, Şişli'de halkın teşebbüsiyle yapılmakta olan cami için konulan (0 00$) lira yardım ödeneği (46^05) liraya çıkarılmış ve kâğıt para amortismanı ödeneği de-' bütçe rakamlarındaki değişikliklere göre düzeltilmiştir. Gelir bütçesinde birinci bölümün birinci mad^ desinde görülen fazlalıktan ( ) lirası; yürürlükte bulunan kanun hükümlerine uygun görülmiyerek çıkarılmış ve Hâzineden yapılacak yardım, Hükümetle mutabık kalınarak ( ) lira: miktarında artırılmışta Bunlardan ayan.* olarak* zeytinlikler" işletme hasılatında hesabagöre tahmin edilen fazlalık ilgili bölüme eklen* diği gibi geleeek yıla devredileceği anlaşılan para için de*yeni bir bölüm-açılarak- (B) cetvelinde değişiklikler yapılmıştır. Bütçe Kanunu tasarısında,- miktarlarla ilgili - düzeltmeler- yapıldığı gibi, tasarının^ onuncu^ madesi hükmü, bu konu ile ilgili özel kanunda nazara alınmak üzere tasarıdan çıkarılmış, diğer maddeler aynen kabul edilmiştir. Bu suretle hazırlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı Bütçe Kanunu tasarısı cet-

15 yeleriyle biı^stetibaıtrttt&ym ööi^öıa arz#dilmek üzere Yüksek Başkanbğa sunulur. l Ba$kan Edirne Kâtip Ankara F. öymen ic.g&st 'Başkan Y. Diyarbakır C, Ekin Sözcü tzmir M. Birsel Afyona. Ankara M. Aşkar N. C. Akkerman tbalikestr Bursa - <5 - î. H. Tiğrel İstanbul IMsîfffm. X). -'#. timi İtocHn R. Erten TötgaJÜ DiyîcrİBflnr. Uluğ Kırşehir İjj.'Törgut Tokaci R. A. Sevengil Eskişehir Muhalifim. A. Potuoğlu Kocaeli İ. İt. Aksal ttâa E. TekeM (B. &frm'm)

16 - 6 Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı bütçe kanunu tasarısı HÜKÜMETİN TEKLİFİ MADDE. Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı giderlerine karşılık olan gelirler bağlı (B) işeretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira tahmin edilmiştir. MADDE. Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı giderleri için bağlı (A) işaretli cetvelde gösterildiği üzere (6 69 ) lira ödenek verilmiştir. MADDE 3. Vakıflar Genel Müdürlüğünce 947 yılı içinde tahsil edilecek gelir çeşitlerinden her birinin dayandığı hükümler bağlı (C) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE yılı içinde kapatılmak üzere Başbakanlığın onayile ( ) liraya kadar kısa süreli avans almağa ve hesaplar açtırmağa Genel Müdürlük izinlidir. MADDE 5. Vakıflar Genel Müdürlüğünün, 3656 saylı kanunun 9 ncu maddesine giren hizmetlileriyle aynı kanunun konusu dışında kalan mmurları ve taşıtları kadroları bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bölüm numarası bağlı (E) işaretli cetvelde yazılı tertibden 3656 sayılı kanunun 9 ncu maddesi gereğince yönetimi gerekli geçici hizmetler için aylık ücretli hizmetliler kullanılabilir. Bunların kadroları ile 3656 sayılı kanunun 3 ncü maddesi hükümlerine uygun uzmanık yerleri Bakanlar Kurulu kararı ile belirtilir. Ve ertesi yıl bütçesi ile Büyük Millet Meclisine verilir. Bu tertipden alınacak kadroların eldeki kadrolara ekleme olmaması gerektir. MADDE 6. Geçen yıl borçları bölümündeki ödenek üstünde çıkacak borçlar ilgili oldukları hizmetlere ilişkin bölümlerden bu bölüme Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödenekten ödenir bütçe yıllarına ilişkin olup Genel Muhasebe kanunun 93 ncü maddesine göre zamanaşımına uğramamış ve karşılıkları, yılları bütçelerinde bulunan borçlar 947 yılı bütçesinin gider bölümleri artıklarından eski yıllar borçları bölümüne Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödenekten ödenir. BÜTÇE KOMİSYONUNUN DEĞIŞTÎRlŞÎ MADDE. Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı giderleri için bağlı (A) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira ödenek verilmiştir. MADDE. Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı giderlerine karşılık olan gelirler bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira tahmin edilmiştir. MADDE 3. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 4. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 5. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 6. Ayniyle kabul edilmiştir. ( S. Sayısı: )

17 Hü. - W B. K. MADDE 7. Vakıflar Genel Müdürlüğü kuruluşu hakkındaki 38 sayılı kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde yazılı kadrolardan bağlı (L) işaretli cetvelde gösterilenler 947 yılı içinde kullanılamaz. MADDE 8 Gider bölümlerinden yapılacak Harcanmalara ilişkin formül bağlı (B) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 9 /4/935 tarihli ve 39/ sayılı Tüzük gereğince çalıştırılmakta olan Cami ve Mescit Hademelerine ait kadrolar bağlı (K) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 7. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 8. Ayniyle «kabul edilmiştir. MADDE 9. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 0 5/Arahk/335 tarihli evkaf tahsisatı fevkalade kararnamesinin bu gün yürürlükte olan Cami ve Mescit Hademeleriyle tevliyet evlâdiyet ve muhtaç aylıkları hakkındaki Hükümleri de kaldırılmıştır. MADDE Bu kanun l/ocak/947 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE Bu kanunu Başbakan ve Maliye Bakanı yürütür. MADDE 0. Hükümetin nci maddesi MADDE. Hükümetin nci maddesi Başbakan R. Peker Millî Savunma Bakanı C. C. Toydemir Dışişleri Bakanı H.Saka Mili! Eğitim Bakanı B. Ş. Sir$r Ekonomi Bakanı T. B. Balta Gümrük ve Tekel Bakanı T. Çoşkan Ulaştırma Bakanı Ş. Koçak Çalışma Bakanı Dr. S. Irmdh Adalet Bakanı M. ökmen içişleri Bakam Ş. Sökmensüer Maliye Bakanı ff. N. Keşmir Bayındırlık Bakanı C. K. înceday* Sağlık ve Sosyal Y. Bakanı Dr. B. U» Tarım Bakanı F. Kurdoğlu Ticaret Bakanı A. tnan ( S. Sayısı: )

18 A ıö - CETVELİ yılı için yılı Hükümetçe Komisyoncu ödeneği islı.ııen kabul edil a ödeneğin çeşidi I''» Birinci kısım - Aylık, ücret, Ödenek, emekli ikramiyesi vebenzeri özlük haklar I - Avlık ve ücretler Aylıklar Memur aylığı Açık aylığı Cami ve mescit hademeleri vazifesi Kaldırılmış tekke ve zaviyeler mensupları aylıkları Kürsü ve cuma vaizleri aylıkları Tevliyet ve evlâdiyet aylıkları Muhatç ve körlerin aylıkları intifa hakkı suretinde maktu olarak tahsis edilecek aylıklar Emekli, dul ve yetim aylıkları Bölüm toplamı Ücretler Memurlar ücreti Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti , Bölüm toplamı sayılı kanun gereğince verilecek emekli keseneği karşılığı II - Başka haklar Geçici tazminat sayılı kanunun 58 nci maddesi gereğince verilecek emekli ikramiyesi ( S. Sayısı : )

19 M. ödeneğin çeşidi yılı ödeneği 947 y?h için II ükümctçe Komisyone-'i istenen kabul edilen 4898 sayılı kanun gereğince yapılacak zam ve yardımlar Çocuk zammı Yakacak zammı 3 Doğum yardımı 4 ölüm yardımı 0 Aynı yardım (ti o o tö Bölüm toplamı Birinci kısım toplamı İkinci kısım - Yönetim giderleri 3 4 T - Hizmete ilişkin olanlar Merkez büro giderleri Kırtasiye Döşeme ve demirbaş Aydınlatma öteberi giderleri Bölüm toplamı îller büro giderleri Kırtasiye Döşeme ve demirbaş Aydınlatma Isıtma öteberi giderleri Bölüm toplamı Basılı kâğıt ve defterler Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri Posta ve telgraf ücretleri ( S, Sayısı ; )

20 Ödeneğin çeşidi yılı ödeneği 947 yılı Hükümetçe istenen için Komisyonca kabul edilen Telefon ve diğer haberleşme ücret ve giderleri Bölüm toplamı Kira karşılığı Taşıt giderleri II - özlük olanlar Yolluklar Sürekli görev yolluğu Geçici görev yolluğu Müfettişler yolluğu Yabancı memleketler yolluğu Bölüm toplamı Giyecekler 4598 sayılı kanun gereğince yapılacak tedavi giderleri ve yolluklar İkinci kısım toplamı hizmet Üçüncü hısım - Daire leri Arazi ve zeytinlikler genel giderleri I - Sürekli olanlar Vakıf akarlar giderleri Bina ve arazi vergisi Belediye vergi ve resimleri Sigorta Tapu harç ve giderleri Başka genel giderler Bölüm toplamı ( S. Sayısı :

21 ödeneğin çeşidi 946 yılı ödeneği 947 y ılı için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Yapı ve onarma işleri Vakıf akarlarla kira getirmiyen binalar yapma ve onarma giderleri Hayrat onarma giderleri Âbideler onarma giderleri Şişli Camii inşaatı harcamasına yapılacak maktu yardım Bölüm toplamı Gruraba Hastanesi giderleri İmaretler giderleri Hayrat giderleri Aydınlatma ve ısıtma Döşeme ve öteberi giderleri Bölüm toplamı Çeşitli sosyal yardımlar G-enel Muhasebe Kanununun 48 nci maddesini ilgilendiren giderler Aidat Geri verilecek paralar Mahkeme harçları Mahkeme giderleri Bölüm toplamı II - Geçici olanlar Çifteler Çiftliği arazisinin köylüye dağıtma giderleri III - Çeşitli olanlar Hayrattaki kıymetli eşyanın inceleme ve ayırma giderleri ( S. Sayısı : )

22 Ödeaeğin çeşidi 94b yılı ödeneği I i im Hükümetçe istenen 947 yılı için Komisyonca knbıü edilen 5656 sayılı kanunun ncı maddesi gereğince verilecek ücret karşılığı 0 0 Bölüm toplamı İnceleme, tercüme, baskı ve eski eserlerin satmalma giderleri îzmir Fuarındaki Vakıflar pavyonu her türlü giderleri Artırma ve eksiltme ve ihale komisyonları ücret ve giderleri Muhafaza ve fen memurları hayvan yem karşılığı Düşünülmiyen giderler =Trr= Üçüncü kısım toplamı 75! ====== : : 946 Dördüncü kısım - Borçlar Geçen yıl borçları Eski yıllar borçları yıllan borçları yılları borçlan Bölüm toplamı Hükme bağlı borçlar sayılı kanunun 8 nci maddesi gereğince kâğıt para itfası Dördüncü kısım toplamı Beşinci kısım - Yardımlar Darüşşafakaya ( S. Sayısı :. )

23 ödeneğin çeşidi yılı ödeneği 947 yılı için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Kudretsiz hayratın imar ve ihyası Edremit Belediye Hastanesine Şehitlikler İmar Cemiyetine Beşinci kısım toplamı KISIMLAR TOPLAMI Birinci kısım toplamı İkinci kısım toplamı üçüncü kısım toplamı Dördüncü kısım toplamı. Beşinci kısmı toplamı GENEL TOPLAM ( S. Sayısı : İl )

24 B.4 CETVELİ Gelirin çeşidi yılı için yılı Hükümetçe Komisyonca tahminleri tahmin edilen tahmin edilen îcareler icarei vahide İcarei müeccele 3 Mukataa Bölüm toplamı Türlü gelirler Evkafı mülhaka gelirlerinden alınacak kontrol hakkı Mahlül müeccelâtı 3 Zeytinlikler hasılatı 4 Arazi ve incirlikler hasılatı 5 Zeytinlikler işletmesi hasılatı ve kira bedeli 6 Vakıf memba suları işletmesi hasılatı ve kira bedeli 7 Mütenevvi varidat 8 Akar ve toprak satış bedeli faizi 9 Taviz bedeli faizi 0 Çeşitli gelirler Vakıf paralar faizi Bölüm toplamı Geçen yıldan müdevver gelir fazlası 3 Hazineden yardım GENEL TOPLAM ( S. Sayısı : Ü)

25 C - CETVELİ Varidatın müstenit ekinga -katran- veya tüzüğün Nev'i Taröâ Nw> HUZJÂSA Kanun Nizamname Kanun Kanun Kanun Nizamname Î9S» M-, ; îcarei vahide 337 Yaküf akar ve arazisinin ve mahsullerinin ne suretle kiraya verileceği ve idare olunacağı hakkında. 9 Vakıf mallann taksitle satılması ve kiraya verilmesi hakkındaki kanunun 4 ncû maddesi. Vakıf yerlerin nasıl kiraya verileceğine ve mahsullerinin ne suretle satılacağına dair. lcarei müeccele 45 Tapu harçları kanununun 35 nci madden. Mukataa 45 Tapu harçları kanununun 35 nci maddesi Kontrol hakkı 7.6 Vakıflar kanununun 4 ncü maddesi. Mahlûl muaccelâtı 39$ vakfa ait hisseli mahlûl yerlerin hissedarlarına ne suretle satılacağına dair Zeytinlikler hasılatı 387 Vakıf akar ve arazinin ve mahsullerinin ne suretle kiraya verileceği ve idare olunacağı H. 9 Vakıf malların taksitle satılması ve kiraya verilmesi hakkındaki kanunun 4 ncü maddesi. Vakıf yerlerin nasıl kiraya verileceğine ve mahsullerinin ne suretle satılacağına dair. Kanun Nizamname Arazi ve incirlikler hâsılatı Vakıf akar ve arazinin ve mahsullerinin ne su retle kiraya verileceği ve idare olunacağı H Vakıf mallann taksitle satılması ve kiraya verilr mesi hakkındaki kanunun 4 ncü maddesi Vakıf yerlerin nasıl kiraya verileceğine ve mahsullerinin ne suretle satılacağına dair. (Ş, Sayısı: )

26 - 6 Varidatın müstenit olduğu kanun veya tüzüğün Nev'i Tarihi No. HJLÂSA Kanun Vakıf zeytinlikler işletme hasılatı ve kira bedeli Vakıf menba sulariyle orman ve zeytinliklerin işletmesi hakkındaki kanunun 3 ncü ve 8 nci maddeleri. Vakıf menba sulan işletmesi hasılatı ve kira bedeli Vakıf menba sulariyle Orman ve zeytinliklerin işletmesi hakkındaki kanunun 3 ncü ve 8 nci maddeleri. Kanun»» Nizamname Mütenevvi Varidat îcarat ve mukataatı vakfiyenin tahsili hakkındaki 76 9 kanunun birnici maddesi. Vakıflar Kanununun 6 ve 7 nci maddeleri. Vakîf mallann taksitle satılması ve kiraya verilmesi hakkındaki kanunun 3 ncü maddesi. Vakıflar nizamnamesinin 58 nci maddesi Kanun 5. 6 Akar ve toprak satış bedelleri faizi Vakıflar kanununun 3 ncü maddesi. Nizamname Kanun Taviz bedelleri faizi 76 Vakıflar kanununun 3 nci maddesi. Çeşitli gelirler 788 Memurin kanununun 6 nci maddesi. Cami hademesi nizamnamesinin 9 ncu maddesi. 554 Evkaf Umum Müdürlüğünün 97 senesi bütçesinin 5 nci maddesi hükmünü değiştiren kanunun nci maddesi. 0 Muhasebei Umumiye kanununun 93 ncü maddesi (Vakıf paralar idarelerinin yapacakları ikrazata ait talimatnamenin muaddel 34 ncü maddesinin son fıkrası, köhne eşya ve enkaz bedelleri, mahkûmunbih borçlar faizi, masarifi muhakeme istirdadı, mahlül tevliyetler muhassasatı, mazbuta meyanına alınan vakıfların mahalli sarfı kalmayan müterakim paralar ve sair müteferrik hasılat.) Nizamname Vakıf paralar faizi Vakıflar kanununun 4 ncü maddesinin (Ç) fıkrası Vakıflar nizamnamesinin nci maddesi. ( S. Savım r. )

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4">28)

(Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/1i)40 - Sayı : 4>28) Vakıflar umum müdürlüğünün 828 9 malî yılı bütçe kanunu (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : ~>/Vf/i) - Sayı : 4">28) No. Kabul tarihi 387 3 - V -9 BİRİNCİ MADDE Vakıflar umum müdürlüğü 9 malî yılı masrafları

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

Dera : XI fettan»: S S. SAYISI : 1959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi

Dera : XI fettan»: S S. SAYISI : 1959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi Dera : XI fettan: S S. SAYISI : 959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi Vakıflar Umum Müdürlüğü 959 yılı LüVe hcrn r Bütçe Encümeni mazbatası (/7) T. C. Başvekâlet Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 7-87/399

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

_ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 1948 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 1947 - Sayı : 6790)

_ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 1948 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 1947 - Sayı : 6790) _ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 948 yılı Bütçe u (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 947 - Sayı : 6790) No. 540 Kabul tarihi 22. XII. 947 BlRÎNCÎ MADDE Vakıflar Genel Müdürlüğü 948 yılı giderleri için bağlı

Detaylı

Kurucu Meclis S. SAYISI : 3. 1961 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi

Kurucu Meclis S. SAYISI : 3. 1961 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi Kurucu Meclis S. SAYISI : 3 96 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi Vakıflar Genel Müdürlüğü 96 yılı Bütçe kanunu tasarısr ye Bütçe Komisyonu mazbatası (/7) T. C. Başbakanlık 4.. 96 Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199)

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199) S. SAYISI : I Orman Genel Müdürlüğünün 946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Orman Genel Müdürlüğü 946 yılı Kesinhesabı hakkında kanun

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları Sıra ^ 46 1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet 11 - VI - 1931 Muamelât Müdürlüğü Sayı: 6/1650 B. M. M. Yüksek Reisliğine Mektep

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*)

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) 87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) (Resmî Gazete ile yayımı : 1. 3. 1966 - Sayı : 12239) No. Kabul tarihi 752-28. 2. 1966 MADDE 1. Genel bütçeye giren dairelere cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

532 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 2. V1.1944 - Sayı : 5720)

532 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1944 malî yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm : 2. V1.1944 - Sayı : 5720) Vakıflar Umum Müdürlüğü malî yılı Bütçe u (Resmî Gazete ile neşir ve ilâm :. V. - Sayı : 70) No. Kabul tarihi 70. V. BlRÎNCÎ MADDE Vakıflar Umum Müdürlüğü malî yılı masrafları için bağlı (A) işaretli cetvelde

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ

DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ 1 DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, yıllık genel yatırım

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

ORMAN ÜRÜNLERİNİN TAHSİSLİ SATIŞLARI HAKKINDA ESASLAR

ORMAN ÜRÜNLERİNİN TAHSİSLİ SATIŞLARI HAKKINDA ESASLAR T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İşletme ve Pazarlama Dairesi Başkanlığı ORMAN ÜRÜNLERİNİN TAHSİSLİ SATIŞLARI HAKKINDA ESASLAR ANKARA 2012-1- 6831 SAYILI ORMAN KANUN UNUN İLGİLİ

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk.

Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk. Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk. Sayı: Tarih: 14/09/2011 B.07.1.GİB.4.06.17.01-KDV-4-14001-28/-726

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2009-60)

SİRKÜLER RAPOR (2009-60) 6 DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel:

Detaylı

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR Sirküler Rapor 27.05.2013/117-1 2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR ÖZET : 2013 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. BANKACILIK KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. "Kamu sermayeli katılım bankası

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi S. SAYISI : 80 954 Yılı Karayolları U. M. Bütçesi / Karayolları Umum Müdürlüğü 954 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/694) r. o. Başvekâlet 30. XI. 958 Muamelât Umum Müdürlüğü Karar

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı DONEM : 22 CİLT : 1 YASAMA YILI: 1 7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı I. - GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. - GELEN KÂĞITLAR İÇİNDEKİLER III. - BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A) OTURUM BAŞKANLARININ KONUŞMALARI

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

S, SAYf^I : 133. 1953 Yılı. Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi

S, SAYf^I : 133. 1953 Yılı. Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi S, SAYf^I : 33 953 Yılı Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sağlık Umum Müdürlüğü 953 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/467) T. C. Başbakanlık 9. XI. 952 Muamelât

Detaylı

Dönem : 22 Yasama Yılı: 2

Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı : 449) Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in; Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Sağlık,

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Şubat 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28908 BAKANLAR KURULU KARARI Karar : 2014/5860 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinin görevlendirilmesiyle ilgili bazı

Detaylı

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU 7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama Temsil Tazminatı I-Genel Açıklama Temsil tazminatı, 12 Şubat 2000 tarih ve 23962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA Belediye Meclisinin 05/10/2015 tarih ve 170 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna ortak havale edilen 2016 Mali

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

Konu: 2010 YILINDA UYGULANMASI GEREKEN DAMGA VERGİSİ ORANLARI. 2010 Yılında Uygulanması Gereken Damga Vergisi Oranlarının tamamı değiģmiģtir.

Konu: 2010 YILINDA UYGULANMASI GEREKEN DAMGA VERGİSİ ORANLARI. 2010 Yılında Uygulanması Gereken Damga Vergisi Oranlarının tamamı değiģmiģtir. Sayın MeslektaĢımız; 08.01.2010 Sirküler, 2010/1 Konu: 2010 YILINDA UYGULANMASI GEREKEN DAMGA VERGİSİ ORANLARI 2010 Yılında Uygulanması Gereken Damga Vergisi Oranlarının tamamı değiģmiģtir. Ücretlerde

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ [(19.4.1985 R.G. 35 EK III A.E. 207 Sayılı Tüzüğün), (31.12.2010 R.G. 220 EK III A.E. 786) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] GENEL TARIM SİGORTASI YASASI

Detaylı

Özelge: Mükelle yet Tesisi hk.

Özelge: Mükelle yet Tesisi hk. Özelge: Mükelle yet Tesisi hk. Sayı: 73903997-120[94-2012/2]-157 Tarih: 13/08/2013 T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ESKİŞEHİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) Sayı : 73903997-120[94-2012/2]-157

Detaylı

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu 427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 946 yılı Bütçe Kanunu (Hami Gazete ile ilâm :.T. 96 - Sayı : 6-96) No. Kabul tarihi 4823 28. XII. 9 BİRİNCİ MADDE Hudut A e Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes S. SAYISI : 03 Kan Bankası ve kan nakil merkezlerinin döner sermaye ile idaresine dair kanun lâyihası ve Sağlık ve Sosyal Yardım, Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/372) T. C. Başbakanlık 12. IV.

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

KONU: 2014 YILINDA UYGULANACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ

KONU: 2014 YILINDA UYGULANACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ KONU: 2014 YILINDA UYGULANACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ 285 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliğine göre belirlenen had ve tutarlar aşağıdaki gibidir; Gelir Vergisine Tabi Gelirlerin Vergilendirilmesinde

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

2016 Yılı damga Vergisi Oranları açıklandı. 01.01.2016 tarihi itibariyle geçerli olana Damga Vergisi Oranlarına ait liste aşağıda yer almaktadır.

2016 Yılı damga Vergisi Oranları açıklandı. 01.01.2016 tarihi itibariyle geçerli olana Damga Vergisi Oranlarına ait liste aşağıda yer almaktadır. 2016 Yılı damga Vergisi Oranları açıklandı. 01.01.2016 tarihi itibariyle geçerli olana Damga Vergisi Oranlarına ait liste aşağıda yer almaktadır. (1) SAYILI TABLO Damga Vergisine Tabi Kağıtlar I. Akitlerle

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK 1891 SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.11.1970, No : 7/1564 Dayandığı

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

1993 YıLıNDA BELEDİYELERDE

1993 YıLıNDA BELEDİYELERDE 1993 YıLıNDA BELEDİYELERDE İDARİ PARA CEZASıNıN UYGULANMASI Şevki PAZARCI* Para cezalarının artırılmasıyla ilgili 1988 yılında yapılan değişiklikten sonra, ceza miktarlarının tespitinde sık sık hatalı

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 412 S. 7.1971 Günlü, 1425 Sayılı Kanuna kli Olup 3.7. 1B75 Gürihi, 1922 Saydı Kanunla Değiştirilen «Emeklilik Gösterge Tablosu» ve 5434 Sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununa

Detaylı

GİBİŞ 1 BİRİNCİ BÖLÜM : TİCARİ HESAP A. YÜZDE HESAPLARI 3

GİBİŞ 1 BİRİNCİ BÖLÜM : TİCARİ HESAP A. YÜZDE HESAPLARI 3 İ Ç İ N D E K İ L E R - Sahife GİBİŞ 1 BİRİNCİ BÖLÜM : TİCARİ HESAP S A. YÜZDE HESAPLARI 3 I. Adi yüzde hesabı 3 1.f Yüzde tutarının hesaplanması 4 2.) Yüzde nisbetinin hesaplanması 6 3.) Esas tutarın

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2009/31-12-2009 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2009 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı. Sayı :

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı. Sayı : T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Sayı : 31435689-120.03.05.01-101471 29.12.2016 Konu : Geçici olarak görevlendirilen personele ödenen gündeliklerin vergilendirilmesi İlgide

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 03. 1959 Yılı Petrol Dairesi Reisliği Bütçesi

Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 03. 1959 Yılı Petrol Dairesi Reisliği Bütçesi Devre : XI E E içtima: 2 S. SAYISI : 03 959 Yılı Petrol Dairesi Reisliği Bütçesi Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/27) T.C. Başvekâlet ' 29. XI. 958

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Özelge: Şirket hissedarlarına ait arsanın kiralanarak arsa üzerine yapılacak binanın inşaasına ilişkin harcamaların GV ve KDV karşısındaki durumu.

Özelge: Şirket hissedarlarına ait arsanın kiralanarak arsa üzerine yapılacak binanın inşaasına ilişkin harcamaların GV ve KDV karşısındaki durumu. Özelge: Şirket hissedarlarına ait arsanın kiralanarak arsa üzerine yapılacak binanın inşaasına ilişkin harcamaların GV ve KDV karşısındaki durumu. Sayı: Tarih: 28/05/2014 39044742-KDV.29-1496 T.C. GELİR

Detaylı

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 1959 bütçe yılı kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 10043 GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5615 Kabul Tarihi : 28/3/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/4/2007 Sayı : 26483 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

2012 Yılı Kira Gelirlerinin Beyanında Bilinmesi Gerekenler

2012 Yılı Kira Gelirlerinin Beyanında Bilinmesi Gerekenler 2012 Yılı Kira Gelirlerinin Beyanında Bilinmesi Gerekenler Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde yazılı mal ve hakların (Arazi, bina, haklar, motorlu taşıtlar vs.) kiraya verilmesinden elde edilen

Detaylı

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, "Tüzükler Külliyatı" nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam:

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, Tüzükler Külliyatı nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam: TOPLU KONUT KANUNU (1) Kanun Numarası : 2985 Kabul Tarihi : 2/3/1984 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih: 17/3/1984 Sayfa: 18344 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 23 Sayfa: 53 * * * Bu Kanun ile ilgili

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı