SİVİL YAŞAM DERNEĞİ. Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu. 1. Formlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİVİL YAŞAM DERNEĞİ. Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu. 1. Formlar"

Transkript

1 Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu Sivil Yaşam Derneği Formlar Kılavuzu derneğin tüm faaliyet, çalışma, görev ve görevlendirmelerinde kullanılan formlarını bir çatı altında toplayan kılavuzdur. Bu kılavuzda tüm formlar ilgili başlıklara gore ayrılmış ve değiştirilebilir formatta bırakılmıştır. İlgili formların ne için, kim tarafından ve nasıl doldurulacağı aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. 1. Formlar 1. Divan Formları 1.1. Divan Rapor Formatı 1.2. Mali Komite Rapor Formatı 1.3. Tu zu k Denetleme Kurulu Açılış Raporu Formatı 1.4. Tu zu k Denetleme Kurulu Kapanış Raporu Formatı 2. Başvuru Formları 2.1. Ev Sahipliği Başvuru Formu 2.2. Siyamder Aday Üyelik Başvuru Formu 2.3. Siyamder Yönetici Başvuru Formu 3. Yerel Kurul Formları 3.1. Yerel Kurul Teknik Bilgiler Kartı 3.2. Yerel Kurul Faaliyet Raporu 4. Yönetici Rapor Formları 4.1. Yönetici Aylık Rapor Formatı 4.2. Yönetici Yarıyıl Rapor Formatı 4.3. Yönetici Yılsonu Rapor Formatı 5. Proje ve Girişimler Rapor Formları 5.1. Siyamder Programları 6 Aylık Rapor Formatı 5.2 Ulusal Program Başvuru Formu 6. Dış Toplantı Rapor Formları 6.1. Ulusal Toplantı Raporu 6.2. Uluslararası Toplantı Raporu 7. Genel Kurul Formları 7.1. Tu zu k ve İç Tu zu k Değişiklik Formları 7.2. Usul Dilekçesi/Önerge Formu

2 1.1 Divan Rapor Formatı: 2. Formların Kullanılışı Kim Doldurur: Divan Sekreteri Ne İçin Doldurulur: Genel Kurul Raporu Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan en geç 5 gün sonra Genel Sekretere Divan Genel Kurulda oturumları yönetmek ve yönlendirmek amacıyla oluşturulan ve Siyamder delegelerinden oluşan Genel Kurulun en üst organını temsil etmektedir. Divan Başkan, Başkan Yardımcısı ve Divan Sekreterinden oluşmaktadır. Divan Raporu Divan Sekreteri tarafından tutulmakta ve toplantının bitişinin ardından tüm Genel Serverlar ile paylaşılmalıdır. Divan Raporu Genel Kurul gündeminde yer alan ve görüşülen tüm maddelere ilişkin yapılan görüşme ve bu görüşmeler sonucunda varılan sonuçların yer aldığı bir dökümandır. Divan Raporu içerisinde söz alan kişiler ve Yerel Kurulları, yapılan oylamalar ve sonuçları, görüşülen gündem maddeleri mutlaka sistematik bir şekilde belirtilmelidir. Divan Raporu Genel Kurul toplantısının bitişinden en geç 5 gün sonra gensek@siyamder.org adresine Divan Sekreteri tarafından gönderilmelidir. Siyamder Genel Sekreteri Divan Raporuna gerekli düzenleme ve eklemeleri de yaparak son halini vererek tüm Siyamder resmi serverlarından bu belgeyi paylaşmaktadır.

3 1.2 Mali Komite Raporu: Kim Doldurur: Mali Komite Ne İçin Doldurulur: Finansal Şeffaflık Sağlamak Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Bir Sonraki Genel Kurulda- Divana Mali Komite Raporları Genel Kurullarda sunulmak üzere hazırlanan ve bir aktivitenin tüm finansal döküm ve anlaşılabilirliğini sağlayan raporlardır. Mali Komiteler Siyamder Ulusal Genel Kurulları ve Syamder Ulusal Gençlik Zirveleri için oluşturulur. Mali Komite içerisinde tüzüğün ilgili maddesi uyarınca ev sahibi Yerel Kuruldan üye bulunamaz. Ulusal Genel Kurul Mali Komiteleri, ilk Genel Oturumda seçilmektedir. Ulusal Gençlik Zirvesi Mali Komiteleri ise konuya ilişkin ilgisini Zirve nin ilk günü akşamında kadar Genel Sekretere mail yoluyla belirten gönüllü delegeler arasından Ulusal Yönetim Kurulunun kararı ile seçilmektedir. Mali Komite Başkanı raporu bir sonraki Genel Kurulda ilgili gündem maddesinde sunar.

4 1.3 Tüzük Denetleme Kurulu Açılış Raporu Formatı Kim Doldurur: Tüzük Denetleme Kurulu Ne İçin Doldurulur: Tüm Resmi Başvuruların Denetimi ve Oy Hakkının Sağlanması Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kurul İkinci Oturumunda Sunulur Tüzük Denetleme Kurulu Siyamder Genel Kurulları esnasında oluşturulan ve Genel Kurul işleyişi ile alınan kararlar, başvuru ve adaylıklar, uygulamalar gibi tüm içeriğin tüzük ile uygun olmasını sağlamakla yükümlü olan yapıdır. Tüzük Denetleme Kurulu Genel Kurul açılış oturumu esnasında seçilir ve Genel Kurulun kapanışına kadar görevi devam eder. Tüzük Denetleme Kurulu Genel Kurulun ilk akşamında en yoğun faaliyetini göstermektedir. İlk gün gerçekleşen ilk Genel Oturum sonunda Tüzük Denetleme Kurulu tüm adaylıklara, statü değişikliklerine, ev sahipliği başvurularına ve delegasyon formlarına ilişkin belgelerin basılı hallerini teslim alır. Bunları ilk akşam kontrol eder ve tüm adaylıkların, ev sahipliği başvurularının, statü değişikliklerinin geçerli olup olmadıklarını kontrol eder ve oy haklarının doğru şekilde verilmesini sağlar. Açılış Raporunun hazırlanmasının ardından bunu başkanlar serverına gönderir ve tüm Genel Kurul katılımcıları ile paylaşabilir.

5 1.4 Tüzük Denetleme Kurulu Kapanış Raporu Kim Doldurur: Tüzük Denetleme Kurulu Ne İçin Doldurulur: Genel Kurulun Değerlendrilmesi İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kurul Kapanışında Sunulur Tüzük Denetleme Kurulu Siyamder Genel Kurulları esnasında oluşturulan ve Genel Kurul işleyişi ile alınan kararlar, başvuru ve adaylıklar, uygulamalar gibi tüm içeriğin tüzük ile uygun olmasını sağlamakla yükümlü olan yapıdır. Tüzük Denetleme Kurulu Genel Kurul açılış oturumu esnasında seçilir ve Genel Kurulun kapanışına kadar görevi devam eder. Genel Kurul süresince görevine devam eden Tüzük Denetleme Kurulu kapanış raporunu Genel Kurulun son oturumu sonunda katılımcılar ile paylaşır. Bunu sağlayabilmek amacıyla taslak kapanış raporu son oturum öncesinde hazırlanmalıdır. Kapanış Raporu içerisinde Açılış Raporunda belirtilen durumlardan değişenler, değişme sebepleri, askıya alınan iç tüzük maddeleri var ise bunlar, seçim sonuçları ve bunların uygunlukları, oy hakkını kazanan Yerel Kurullar ve kapanış itibariyle üyelik durumları yer almalıdır. Kapanış Raporu Genel Kurul esnasında son gündem maddesi olarak sunulmalı ve ardından başkanlar serverına gönderilmelidir.

6 2.1 Ev Sahipliği Başvuru Formu Kim Doldurur: Yerel Kurullar Ne İçin Doldurulur: Aktivtelere Ev Sahipliği Yapmak İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kurul dan 7 gün once a kadar Genel Sekretere Sivil Yaşam Derneği Ulusal Aktiviteleri daima bir Yerel Kurulun ev sahipliğinde gerçekleşmektedir. Bunlar Ulusal Genel Kurul ve Ulusal Gençlik Zirvesi aktiviteleridir. Her Ulusal aktivitenin ev sahibi olan yerel kurul bir önceki Genel Kurul da adaylık koymalı ve adaylık başvurusunu ilgili gündem maddesi geldiğinde tüzüğün müsade ettiği süre dahilinde sunmalıdır. Ev sahipliği başvurusunda neler bulunacağı Siyamder İç Tüzüğünün maddesinde açıklanmıştır. Bu belgeler arasında bulunan Ev Sahipliği Başvuru Formu genel kurul olanaklarının ve planlamalarının detayını başvuruyu oylayacak yerel kurul başkanlarına iletmek amacıyla dikkatli ve detaylıca doldurulmalıdır. Başvurunuzun Ev Sahipliği Başvuru formu başvuru sahibi yerel kurulun başkanı tarafından sunumun yapılacağı Genel Kuruldan 7 gün once saat a kadar destekleyici dökümanlarla birlikte Genel Sekretere gönderilmelidir. (Örneğin 18 Aralık da başlayacak bir Genel Kurul için 11 Aralık ssat a kadar başvurular gönderilmelidir.)

7 2.2 Siyamder Aday Üyelik Başvuru Formu Kim Doldurur: Bağımsız Gençlik Grupları Ne İçin Doldurulur: Siymder Aday Üyelik Başvurusu İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan 1 gün öncesine kadar İç İlişkiler Direktörüne Sivil Yaşam Derneği Ulusal yapılanması farklı şehirlerdeki üye Yerel Kurullardan oluşmaktadır. Bu Yerel Kurullar bir şehirde ikamet eden gönüllü gençlerin bir araya gelerek kendi şehirlerinde bir Siyamder Yerel Kurulu açmak amacıyla oluşturduğu ve bir Siyamder Ulusal Genel Kuruluna katılarak sunumunu gerçekleştirdikleri bağımsız gençlik gruplarıdır. Tüzüğün ilgili maddesi gereği bir şehirde sadece bir Siyamder Yerel Kurulu açılabilir. Aday Üyelik başvurusunda bulunmak isteyen gençlik grupları öncelikli olarak bir araya gelerek bu konuda kesin bir çalışma kültürü geliştirmelidirler. İç Tüzüğün maddesinde belirtilen belgeler ile tüm bağımsız gruplar Aday Üyelik Statüsü kazanmak amacıyla Genel Kuruldan 1 gün öncesine kadar belgelerini Siyamder İç İlişkiler Direktörüne gönderirler. Bu belgelerin basılı halleri de Tüzük Denetleme Kuruluna, başvurulan Genel Kurulun ilk oturumu sonunda teslim edilmelidir. Aday Üyelik Başvuru Formu bağımsız grupların Siyamder Yerel Kurulu status kazanması sırasında doldurması gereken bir bilgi belgesidir. Bu belgenin eksiksiz ve dikkatli bir şekilde doldurulması Yerel Kurul adayının kabulü noktasında kolaylık sağlamaktadır.

8 2.3 Siyamder Yönetici Başvuru Formu Kim Doldurur: Siyamder Gönüllüleri Ne İçin Doldurulur: Siyadmer Ulusal Yönetici Başvurusu Esnasında Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan 1 Hafta Öncesine Kadar Genel Sekretere Siyamder Ulusal Yöneticileri bir Siyamder Yerel Kurulu tarafından delege edilen ve Siyamder faaliyet ve yerel kurullarını iyi tanıyan, başvurduğu pozisoynun tüm Türkiye çapındaki sorumluluklarını yerine getirebilecek kişilerdir. Ulusal Yöneticilerin seçimleri Siyamder Genel Kurullarında tamamıyla demokratik yöntemlerle gerçekleşmektedir. Bir Ulusal yöneticilik pozisyonuna aday olmak isteyen gönüllülerin taşıması gereken şartlar ve başvurusu esnasında sunması gereken belgeler Siyamder İç Tüzüğünün numaralı maddesinde belirtilmiştir. Bu belgeler arasında Siyamder Yönetici Başvuru Formu da yer almaktadır. Başvuru formu başvuru sahibinin Siyamder içerisindeki faaliyetlerini belirten ve tanımlayıcı bir dökümandır. Bu form Yerel Kurulun başkanı tarafından imzalanıp kaşelenmelidir. Başvuru formu destekleyici dökümanlarla birlikte Genel Sekretere Genel Kuruldan 7 gün once a kadar gönderilmelidir.

9 3.1 Yerel Kurul Teknik Bilgiler Kartı Kim Doldurur: Yerel Kurullar Genel Sekreterleri Ne İçin Doldurulur: Yerel Kurulu Tanıtmak İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Gerektiğinde Online Olarak Doldurulur Sivil Yaşam Derneği Yerel Kurulları gönüllülük esaslı çalışmaları ve gençlik kuruluşları olmaları sebebiyle dinamik yapılardır ve gönüllüleri ve görev alan kişiler zaman zaman değişebilmektedir. Teknik Bilgiler Kartı bir yerel kurulun yönetim ve yürütme kurulunun kimlerden oluştuğu, hangi pozisyonlarda kimlerin görev aldığını belirten bir dizin olarak düşünülebilir. Bir Ulusal Yönetici ilgili yerel kurulda herhangi bir yöneticiye ulaşmak istediğinde bu form üzerinden ulaşım sağlayarak ilgili kişiyi görmektedir. Teknik Bilgiler Kartı yönetim kurulu veya çalışma grubu direktörlerinde değişiklikler olduğunda veya Yerel Kurul kongresini gerçekleştirdiğinde Yerel Kurulun Genel Sekreteri tarafından güncellenmelidir. Bu form kolay ulaşılabilir ve güncel olması için online hale getirilmiştir.

10 3.2 Yerel Kurul Faaliyet Raporu Kim Doldurur: Yerel Kurullar Ne İçin Doldurulur: Yerel Kurulun Faaliyetlerini Bildirmek İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan 1 gün öncesine kadar Genel Sekretere Sivil Yaşam Derneği Yerel Kurulları düzenli olarak faaliyetlerini Ulusal Kurula bildirmekte ve faaliyetlerinde koordinasyonu ön planda tutmaktadır. Bu amaçla Yerel Kurullar bir önceki dönem içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri bildirmek vasıtasıyla aktiflik seviyelerini belirtmektedirler. Yerel Kurul faaliyet raporu her Siyamder Yerel Kurulu tarafından 6 aylık dönemlerle doldurulmalıdır. Tüm Siyamder Yerel Kurulları Genel Kuruldan 1 gün öncesine kadar Yerel Kurul Faaliyet Raporunu doldurmalı ve Genel Sekretere iletmelidir. Aksi halde tam üye yerel kurullar oy haklarını kaybetmekte, aday üye yerel kurullar ise üyelikten düşebilmektedir.

11 4.1 Yönetici Aylık Rapor Formatı Kim Doldurur: Siyamder Ulusal Yöneticileri Ne İçin Doldurulur: Aylık Faaliyetlerini Raporlama İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Her ayın 3 ü a kadar online doldurulur. Siyamder Ulusal Yöneticileri Siyamder Ulusal Genel Kurulları esnasında seçilen ve görev süreleri boyunca seçildikleri pozisyonun sorumluluklarını taşıyarak Siyamder in ulusal politikalarını geliştiren kişilerdir. Bu kişiler görevde bulundukları süre boyunca her ay düzenli olarak bir önceki aya ilişkin faaliyet ve çalışmalarını, raporlamak ve bunu Denetim Kuruluna bildirmek durumundadır. Yönetici Aylık Raporları her ay içn bir sonraki ayın 3 ü saat a kadar gönderilmelidir. Gönderilen Yönetci Raporları Genel Sekreter tarafından Denetim Kuruluna iletilmekte ve dikkatle incelenmektedir. Yönetici raporlarını sisteme yüklemeyen yöneticilerin Denetim Kurulu tarafından savunması alınmakta ve gerekmesi durumunda Yönetici Bütçelerinde kesintiye gidilmektedir.

12 4.2 Yönetici Yarıyıl Rapor Formatı Kim Doldurur: Siyamder Ulusal Yöneticileri Ne İçin Doldurulur: 6 aylık faaliyetlerini raporlamak için. Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan Önce Genel Sekretere. Siyamder Yönetim Kurulu, Destek Birimi Direktörleri ve Denetim Kurulu her yıl Haziran Genel Kurulu nda seçilmektedir. Çalışma Grubu direktörleri ise her yıl Aralık Genel Kurulunda seçilmekte ve 1 yıl görevde kalmaktadır. Bir Siyamder yöneticisinin görevden ayrılması veya uzaklaştırılması gibi sebeplerle pozisyonun boşalması durumunda seçim bir önceki Genel Kurulda da yapılabilir. Yönetici Yarıyıl Raporları 1 yıl süreyle seçilen Siyamder yöneticilerinin geride kalan 6 aylık dönemde faaliyet ve çalışmalarındaki motivasyonu, kendi gelişimlerine ne kadar katkı sağladıkları ve derneğe sağladıkları katkılar gibi durumları incelemek amacıyla doldurulan raporlardır. Bu raporlar Genel Kurulun ilgili oturumundan once hazırlanmalı, yazılı bir rapor formatında kurumsal database kaydı için Genel Sekreter tarafından teslim alınmalı, ilgili oturumda ise Yönetici tarafından sunularak Genel Kurul tarafından onanmalıdır.

13 4.3 Yönetici Yılsonu Rapor Formatı Kim Doldurur: Siyamder Ulusal Yöneticileri Ne İçin Doldurulur: Görev Süresinin Sonunda Raporlama İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Dönem Sonunda Genel Sekretere Siyamder Yönetim Kurulu, Destek Birimi Direktörleri ve Denetim Kurulu her yıl Haziran Genel Kurulu nda seçilmektedir. Çalışma Grubu direktörleri ise her yıl Aralık Genel Kurulunda seçilmekte ve 1 yıl görevde kalmaktadır. Bir Siyamder yöneticisinin görevden ayrılması veya uzaklaştırılması gibi sebeplerle pozisyonun boşalması durumunda seçim bir önceki Genel Kurulda da yapılabilir. Görev süresi olan 1 seneyi tamamlayan Siyamder yöneticileri geride bıraktıkları dönemin bir değerlendirmesini yapmak ve kendisinden sonra seçilen Siyamder yöneticisine gerekli bilgi ve belgeleri altarmalıdır. Bu aktarım (hand over) süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için her dönem sonunda Siyamder Yöneticilerinin bir Yılsonu Raporu doldurmaları gerekmektedir. Bu rapor sunumun yapılacağı oturumdan önce Siyamder Genel Sekreterine teslim edilmeli ve ilgili oturumda sunularak onaylanmalıdır.

14 5.1 Siyamder Programları 6 Aylık Rapor Formatı Kim Doldurur: Ulusal Program Direktörleri Ne İçin Doldurulur: Programın Gelişiminden Haberdar Etmek İçin Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan 7 gün once a kadar Genel Sekretere Siyamder çatısı altında yapılan çalışmalar iki türde incelenmektedir. Bunlar projeler ve programlardır. Projeler bir Siyamder yerel kurulunda başlatılan, derneğin hedef ve amaçlarından birisinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan yerel aktivitelerdir. Projeler belirli bir süre uygulandıktan ve başarılı olduğu görüldükten sonra diğer Yerel Kurullarda da uygulanmasının teşvik edilmesi amacıyla Genel Kurula sunularak Ulusal Programlar haline getirilebilirler. Ulusal Program haline getirilmek istenen Projeler için bir Program Koordinatörü olmalı ve projenin tüm Yerel Kurullarda uygulanmasını detaylı olarak incelemeli ve sağlamalıdır. Genel Kurula sunularak kabul edilen Programlar için her 6 ayda bir detaylı bir rapor sunulmalı ve geride bırakılan 6 ay içerisinde Ulusal Program ile ilişkili olarak hangi çalışmaların gerçekleştirğini belirtmelidir. Bu rapor Ulusal Program Direktörü tarafından Genel Kuruldan 7 gün öncesi saat a kadar Genel Sekretere sunulmalıdır. Aynı zamanda ilgili gündem maddesi geldiğinde Program Direktörleri Genel Kurula program raporunu sözlü olarak da sunmak durumundadır. Program raporu Genel Kurula sunulmasının ardından onaylanmalı ve kabul edilmelidir. Genel Kurulda raporu onaylanmayan veya sunulmayan Programlar sona erdirilir.

15 5.2 Ulusal Program Başvuru Formu Kim Doldurur: Yerel Kurullar Ne İçin Doldurulur: Projeleri Program Haline Getirmek Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kuruldan 7 gün once a kadar Genel Sekretere Siyamder çatısı altında yapılan çalışmalar iki türde incelenmektedir. Bunlar projeler ve programlardır. Projeler bir Siyamder yerel kurulunda başlatılan, derneğin hedef ve amaçlarından birisinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan yerel aktivitelerdir. Projeler belirli bir süre uygulandıktan ve başarılı olduğu görüldükten sonra diğer Yerel Kurullarda da uygulanmasının teşvik edilmesi amacıyla Genel Kurula sunularak Ulusal Programlar haline getirilebilirler. Ulusal Program haline getirilmek istenen Projeler için bir Program Koordinatörü olmalı ve projenin tüm Yerel Kurullarda uygulanmasını detaylı olarak incelemeli ve sağlamalıdır. Ulusal Program haline getirilmesi istenen projelerin taşıması gereken koşullar Siyamder İç Tüzüğünün maddesinde açıklanmaktadır. Ulusal Program haline getirilmek istenen projenin başvurusu koordinatörü tarafından Genel Kuruldan 7 gün öncesi saat a kadar Genel Sekretere gönderilmelidir.

16 6.1 Ulusal Toplantı Raporu Kim Doldurur: Siyamder I Yurtiçindeki Dış Toplantılarda Temsil Edenler Ne İçin Doldurulur: Toplantının Raporlanması Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Toplantıdan 3 gün sonra a kadar Dış İlişkiler Direktörüne Sivil Yaşam Derneği faaliyetlerini profesyonel düzlemde ve kurumsal hafıza oluşturarak yapmayı hedefleyen bir gençlik derneğidir. Bu sebeple dış paydaşların bulunduğu ve derneğin temsil edildiği tüm toplantılar kayıt altına alınmakta ve bu toplantılara ilişkin raporlar oluşturularak kurumsal duruş belirlenmektedir. Ulusal Toplantı Raporu bir Siyamder gönüllüsünün Türkiye içeriside katıldığı herhangi bir toplantının ardından doldurması gereken rapordur. Bu rapor ilgili kişiler tarafından toplantının sona erdiği tarihten 3 gün sonrası saat a kadar Siyamder Dış İlişkiler Direktörüne gönderilmelidir.

17 6.2 Uluslararası Toplantı Raporu Kim Doldurur: Siyamder I Uluslararası Dış Toplantılarda Temsil Edenler Ne İçin Doldurulur: Toplantının Raporlanması Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Toplantıdan 7 gün sonra a kadar Dış İlişkiler Direktörüne Sivil Yaşam Derneği faaliyetlerini profesyonel düzlemde ve kurumsal hafıza oluşturarak yapmayı hedefleyen bir gençlik derneğidir. Bu sebeple dış paydaşların bulunduğu ve derneğin temsil edildiği tüm toplantılar kayıt altına alınmakta ve bu toplantılara ilişkin raporlar oluşturularak kurumsal duruş belirlenmektedir. Uluslararası Toplantı Raporu bir Siyamder gönüllüsünün yurtdışındaki veya Türkiye sınırları içerisindeki uluslararası bir toplantıya ilişkin hazırlamak durumunda olduğu rapordur. Bu rapor toplantının sona erdiği tarihten en geç 7 gün sonra a kadar Siyamder Dış İlişkiler Direktörüne gönderilmelidir.

18 7.1 Tüzük ve İç Tüzük Değişiklik Formu Kim Doldurur: Yerel Kurullar, Ulusal Yöneticiler Ne İçin Doldurulur: Tüzük Değişikliği Önermek Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kurul Esnasında Divan Masasına Sivil Yaşam Derneği Genel Kurulları gönüllülerin bir araya gelerek dernek politika ve felsefelerini şekillendirdiği katılımcı demokrasinin bir örneği sayılabilecek geniş çaptaki ulusal toplantılardır. Bu toplantılar esnasında tüm Siyamder Yerel Kurulları kendi şehirlerini temsil etmekte ve alınan kararlarda eşit düzeyde söz sahibi olmaktadır. Tüzük ve İç Tüzük Değişiklik Formu Siyamder Tüzük ve İç Tüzüğünde yapılmak istenen bir değişiklik için ilgili kişilerin doldurması gereken formdur. Bu form içerisinde değiştirilmek istenen maddelerin güncel hali, nasıl değiştirilmek istendiği ve iki format arasındaki farklar bulunmalıdır. Bu form bir Siyamder Yerel Kurulu veya Ulusal Yöneticisi tarafından oluşturulmalı ve bir Yerel Kurul veya Ulusal Yönetici tarafından desteklenmelidir. Bu form Genel Kurul esnasında Divan Masasına bırakılır.

19 7.2 Usul Dilekçesi- Önerge Formu Kim Doldurur: Yerel Kurullar, Ulusal Yöneticiler Ne İçin Doldurulur: Genel Kurul Gündeminde Değişiik Amacıyla Ne Zaman- Nereye Teslim Edilir: Genel Kurul Esnasında Divan Masasına Sivil Yaşam Derneği Genel Kurulları gönüllülerin bir araya gelerek dernek politika ve felsefelerini şekillendirdiği katılımcı demokrasinin bir örneği sayılabilecek geniş çaptaki ulusal toplantılardır. Bu toplantılar esnasında tüm Siyamder Yerel Kurulları kendi şehirlerini temsil etmekte ve alınan kararlarda eşit düzeyde söz sahibi olmaktadır. Genel Kurul esnasında herhangi bir konunun görüşülmesi, karara bağlanması veya tartışılması tamamiyle Siyamder delegeleri tarafından belirlenmektedir. Herhangi bir konunun tartışılması veya gündemden çıkarılması, oylanması veya oylanmaması gibi tüm süreçler için bir Siyamder Yerel Kurulu Önerge verebilir. Önergeler Genel Kurul esnasında herhangi bir konuya ilişkin hazırlanarak Divan Kurulu masasına bırakılır.

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış...

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış... İçindekiler 1 İsim... 2 2 Yapısı... 2 3 Genel İlkeler... 2 3.1 Misyon... 2 3.2 Vizyon... 2 4 Aktivite ve Projeler... 3 4.1 Genel Bakış... 3 4.2 Aktiviteler... 3 5 Alt komite yöneticileri... 3 5.1 SCORA

Detaylı

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 1 İçindekiler 1.Tedarikçi Kayıt Sayfası... 3 2.Tedarikçi Portalına Giriş... 4 2.1 Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı... 4 2.2

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Bingöl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ. (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü)

SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ. (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü) SCOPH İÇ TÜZÜĞÜ (Halk Sağlığı Alt Komitesi İç Tüzüğü) 1.İsim 1.1 Alt Komitesinin resmi adı Halk Sağlığı Alt Komitesi ; kullanılan İngilizce adı ise Standing Committee on Public Health tir. 1.2 Alt Komite

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, HAKKINDAKİ YÖNERGE

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, HAKKINDAKİ YÖNERGE AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, İZLENMESİ ve YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDAKİ YÖNERGE OCAK-2015 AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN AMAÇ VE İŞLEVİ Amaç

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Yazılım Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI Ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi,

Detaylı

Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler ÇALIŞMALARA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ZORUNLU BELGELER DIŞINDA HİÇBİR EK BELGE DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMAYACAKTIR.

Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler ÇALIŞMALARA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ZORUNLU BELGELER DIŞINDA HİÇBİR EK BELGE DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMAYACAKTIR. Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler Başvuru Formu ve Diğer Belgeler BAŞVURU FORMU VE BAŞVURU İÇİN TALEP EDİLEN DİĞER BELGELER, http://sks.karabuk.edu.tr ADRESİNDEN ULAŞILACAK OLAN SOGEF.RAR DOSYASINDAN

Detaylı

PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU

PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU TÜBİTAK TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514 - GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 ÇAĞRISI PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU AÇIKLAMALAR 1514 -Girişim Sermayesi Destekleme

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.3 REHBERİN AMACI GİRİŞ Bu İş Planı Hazırlama Rehberinin amacı,

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI GÖREV VE SORUMLULUKLAR 1- http://www.tau.edu.tr/akademik/uluslararasi_iliskiler adresinde yer alan Erasmus web sayfasındaki bilgileri düzenli olarak takip

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR 22.10.2018 Sayı : Konu : Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Rota V. Gençlik Çalıştayı İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi olarak 224-25 Şubat 2019 tarihleri arasında

Detaylı

TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ

TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ 1. GENEL TESKON da yer alan Atölye çalışmaları en fazla 15-20 kişi arasında ayni alanda çalışan insanların katıldığı yoğun bir eğitim platformudur.

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu yönerge; Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından desteklenecek bilimsel araştırma ve aktiviteler

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin kendi programları ile

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, araştırma,

Detaylı

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönergenin amacı; Acil Tıp Asistan Birliği nin kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Meclis Karar Numarası : 2016/012 Meclis Karar Tarihi : 14.01.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 21.01.2016 Amaç T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Tunceli Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ

TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ Türkiye Sektör Meclislerinin Kuruluş, Görev Ve Çalışma Yönetmeliği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Resmi Gazete Tarihi: 12/02/2005

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE

E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE E ĞİT İ M D E E - D Ö N Ü Ş ÜM P R O J E Y A R I Ş M A S I - 2 0 1 6 YÖNERGE Türkiye nin kalkınmasında en önemli faktör olan eğitimin çağımızda daha etkili ve yaygın olabilmesi ancak teknoloji ve internet

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim dışında kalan zamanlarını

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 2. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 2.1 Gıda Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü

TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü TurkMSIC Tıp Eğitimi Alt Komitesi İçtüzüğü Giriş Bölüm 1: Genel Bilgiler 1.1. Alt Komite Adı 1.2. Dili 1.3. Yapısı 1.4. Felsefesi 1.5. Genel İlkeler 1.5.1. Amaçlar 1.5.2. Hedefler 1.5.3. Aktiviteler 1.5.4.

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Đlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında, Şirketimizin

Detaylı

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28975 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ AÇILIŞ TOPLANTISI Planlı Kalkınma döneminin kazandırdığı tecrübeler, küreselleşen dünyada kalkınmada yerel faktörlerin ihmal edilemeyeceği gerçeği ve Avrupa Birliği

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü 2019 YILI Sayfa-1 TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE, GENEL KURUL GÜNÜ VE GENEL KURUL SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR A. ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN HUSUSLAR

Detaylı

DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.

DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Şirket") Yönetim Kurulu Denetim Komitesi'nin ("Komite") görev

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI 2015 Yılı Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Başvuru Rehberi Referans No: BRS3/2015 Son Başvuru Tarihi: 25.12.2015 1. Lisansüstü Tez

Detaylı

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi v AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu Yönerge, Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir ortamda gerçekleşmesi için Kongre öncesi ve Kongre nin açılışından

Detaylı

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. DAYANAK Kurumsal Yönetim Komitesi nin görev ve çalışma esasları, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Şirket esas

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ndeki demokratik yönetim

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 İnşaat Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

EYP Türkiye Üyelik Kayıtları ( Dönemi)

EYP Türkiye Üyelik Kayıtları ( Dönemi) EYP Türkiye Üyelik Kayıtları (2016-2017 Dönemi) Sistemin oluşum süreci hakkında genel bilgi: EYP Türkiye, 2004-2011 yılları arasında ulusal düzeyde İstanbul Gençlik Forumu, National Selection Conference

Detaylı

TÜBİTAK PROJE PAZARLARI DESTEKLEME PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

TÜBİTAK PROJE PAZARLARI DESTEKLEME PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI TÜBİTAK PROJE PAZARLARI DESTEKLEME PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, üniversite, araştırma kuruluşları ve özel

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitim Çalıştayı , Ankara

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitim Çalıştayı , Ankara Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 29.11.2016, Ankara Değerlendirme Süreci KİDR ile Ön Değerlendirme Ziyaret Öncesi Süreç Kurum Ziyareti Süreci DEĞERLENDİRME TAKIMI

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Şûrasının teşkili ile çalışma esas ve usullerini belirlemektir.

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞINDA STAJ YAPACAK KİŞİLER HAKKINDA YÖNERGE

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞINDA STAJ YAPACAK KİŞİLER HAKKINDA YÖNERGE TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞINDA STAJ YAPACAK KİŞİLER HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığında staj yapacak

Detaylı

d. MEYOK, Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünü;

d. MEYOK, Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünü; T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ (MEYOK) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1: Bu yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi bünyesindeki Meslek

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ. Öğrenci Adı / Soyadı: Öğrenci No.: Yıl:

ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ. Öğrenci Adı / Soyadı: Öğrenci No.: Yıl: ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrenci Adı / Soyadı: Öğrenci No.: Yıl: ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Tarihi Öğrenci Numarası Bölümü Stajın Yapıldığı Sektör STAJ BİLGİLERİ İşyeri

Detaylı

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü 1 - PLATFORMUN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Platformun adı İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu dur. Merkezi İstanbul dur. 2- PLATFORMUN AMACI VE ÇALIŞMA

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ 1 ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ EĞİTİM VE YETERLİK KURULU (EMEK)YÖNERGESİ İçindekiler A. GİRİŞ... 2 B. GENEL KONULAR... 2 1. TANIM... 2 2. Amaçlar... 2 3. Çalışma ilkeleri... 2 4. Komisyon

Detaylı

Komitenin resmi dili Türkçe dir ve gerekli görülen yabancı misafirlerin katıldığı toplantılarda İngilizce de kullanılabilir.

Komitenin resmi dili Türkçe dir ve gerekli görülen yabancı misafirlerin katıldığı toplantılarda İngilizce de kullanılabilir. İnsan Hakları ve Barıs Alt Komitesi (SCORP- Standing Committee on Human Rights and Peace) İç Tüzüğü 1.GENEL BİLGİLER 1.1. İsim 1.1.1 Alt komitenin resmi adı İnsan Hakları ve Barış Alt Komitesi dir. 1.1.2.

Detaylı

GENEL KONULAR 1. Tanım: TKYK, aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda özerk çalışan bir kuruluştur. 2. Amaç: TKYK nun temel amaçları:

GENEL KONULAR 1. Tanım: TKYK, aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda özerk çalışan bir kuruluştur. 2. Amaç: TKYK nun temel amaçları: (17 Şubat 2002'de oybirliği ile kabul edilmiş; 27 Kasım 2004'te, 21 Ekim 2007 de, 29 Ekim 2011'de ve 13 Ekim 2012 de yapılan 3. Seçimli Olağan TKYK Genel Kurulu nca yapılan değişikliklerle son şekline

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : Tarihi : Rev. Sayfa Rev. Tar. Açıklama No No 00 İlk Yayın - 01 01.05.2017 02 05.06.2017 Belgelendirme Asistanının sorumluluğu ile ilgili ifade netleştirildi Tanımlar ile ilgili başlık içeriği güncellendi

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI İÇ DENETÇİLİĞİ T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI 2015 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI. İÇ DENETÇİ Mustafa KARAKAYA KAYSERİ

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI İÇ DENETÇİLİĞİ T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI 2015 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI. İÇ DENETÇİ Mustafa KARAKAYA KAYSERİ T.C. İÇ DENETÇİLİĞİ T.C. İÇ DENETÇİ Mustafa KARAKAYA KAYSERİ DÜZENLEME TARİHİ 31 Aralık 2014 1. GİRİŞ Bu İç Denetim Programı, Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliğinin 8inci maddesi ile Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ 13.04.2016 ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU* MADDE 7 (1) Yükseköğretim

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 31/12/2012 tarih ve 926 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11 sayılı

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

IRMAK OKULLARI OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ

IRMAK OKULLARI OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ IRMAK OKULLARI OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ Irmak Okullarının okul, veli ve öğrenci işbirliğinin en önemli köprüsü şüphesiz Okul Aile Birliği ve Sınıf Temsilciliği sistemidir. Irmak Okulları Okul Aile

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1098-18093 Rekabette İnovasyon İçin Liderlik Ankara, 09/09/2014 SİRKÜLER ( G-2014) Sayın Üyemiz, Genel Sekreterliğimiz bünyesinde düzenlenen Kişisel Gelişim

Detaylı

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ TÜRKİYE ALKOL POLİTİKALARI PLATFORMU (TAPP) MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ PLATFORMUN ADI 1- Platformun adı, Türkiye Alkol Politikaları Platformu dur. Kısa adı ise TAPP

Detaylı

2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI

2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI 2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI 1-GİRİŞ 2013 yılı İç Denetim Programı; 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun, bu kanuna dayalı olarak yürürlüğe giren yönetmelikler,

Detaylı

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler: Eğitim Öğrenim/Öğretim Staj Profesyonel gelişim Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri Gönüllü çalışmalar

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu ASELSAN Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon: 2 Tarih : 24.07.2017 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 2 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 6 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/6 1. AMAÇ Bu prosedür; ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. nin yönetim politikası doğrultusunda hedeflere

Detaylı

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3 1 / 31 İÇİNDEKİLER 1. SINAVLARA BAŞVURU... 1 2. ÜCRETLER... 3 1. SINAVLARA BAŞVURU Sınavlara başvurmak isteyen adaylar BAŞVURU FORMUNU eksiksiz bir biçimde doldurur ve ıslak imzalı olacak şekilde RAYTEST

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ

I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ I.TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM -Madde 1-------------------- Bu Yönerge, 14-15 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ Mart 2017 1 İÇİNDEKİLER Amaç ve Kapsam... 3 Tanımlar ve Kavramlar... 3 Hukuki Dayanak... 3 TİDE Medya Yürütme Kurulu...

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti ne başvurmadan önce yapmanız gereken işlemler ve başvuru koşulları hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü,

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü, 24 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29215 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK REKLAM KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Yardımcı Kuruluşlar Hükümete veya bakanlıklara görevlerinde yardımcı olmak, belirli konularda görüş bildirmek, bir idari

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016 2016 1 Akademik Teşvik Ödeneği Sıklıkla Sorulan Sorular 1 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ KONGRE DÜZENLEME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Kongresinin hazırlık ve yürütme

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI OKUL MÜDÜRÜ, OKUL MÜDÜR MUAVİNİ VE ATÖLYE/BÖLÜM ŞEFİ KRİTER PUAN DOSYASI BAŞVURU FORMU

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI OKUL MÜDÜRÜ, OKUL MÜDÜR MUAVİNİ VE ATÖLYE/BÖLÜM ŞEFİ KRİTER PUAN DOSYASI BAŞVURU FORMU Adayın, KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI OKUL MÜDÜRÜ, OKUL MÜDÜR MUAVİNİ VE ATÖLYE/BÖLÜM ŞEFİ KRİTER PUAN DOSYASI BAŞVURU FORMU Öğretmenler Sınav Tüzüğü'nün (13)'üncü maddesinin (7)(A) bendine göre,

Detaylı