GENEL GÖRÜNÜM. Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu. Türkiye de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi mart ayında aylık % -0.4, yıllık % +4.2 (önceki: %+4.9 ) oldu. Ukrayna Güvenlik Kurulu, Doğu Bölgesindeki referandum ertelense bile askeri operasyonlarını sürdüreceğini belirtti. CHP, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hazırladıkları meclis soruşturma önergesini önümüzdeki hafta vereceklerini söyledi. Ukrayna, Rusya ile sınırına 15 bin asker konuşlandırdığını belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi üretimindeki güçlü artışın altında özellikle ihracat pazarlarında bir süredir devam eden iyileşme önemli rol oynadığını ve ilk çeyrek itibariyle güçlü bir ülke büyümesinin olacağını belirtti. İngiltere Merkez Bankası faiz oranını % 0.5 olarak belirledi (önceki: % 0.5). Avrupa Merkez Bankası mevduat faiz oranı %0.0 (önceki: %0) oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faiz oranlarının bu seviyede ya da daha düşük seviyede uzun bir sure kalmasının beklendiğini söyledi. Haziran ayı enflasyon tahminlerinin açıklanmasının ardından para politikasında adım atabileceklerini belirtti. Ekonomi Bakanı Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yi tam olarak yansıtmadığını, bunların sığ bir çalışmanın sonuçları olduğunu söyledi. Ankara 11. İdare Mahkemesi fezlekelerin okutulmamasına ilişkin TBMM Başkanlığı ndan savunma istedi Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, enflasyonun FED'in % 2 hedefine doğru yavaşça yön değiştireceğini belirtti. ABD'de devam eden işsizlik başvuruları toplam 2 milyon 685 bin kişi (önceki:2 milyon 771 bin) ve işsizlik maaşı başvuruları toplam 319 bin kişi oldu (önceki: 344 bin) oldu. Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; ödenmeyen elektrik faturalarına yüksek gecikme zammı uygulanacak. Zam oranı yıllık yüzde 16,8 olacak. FED Başkanı Janet Yellen ve bir diğer üst düzey FED yetkilisi bankalar dışında kalan büyük finansal kurumlar örneğin varlık yönetim şirketleri üzerinde daha sıkı denetim getirilmesini savundular. Finansal sektörü risklerin bankacılık dışındaki alanlara yönelmesine dikkat çektiler.

2 Avrupa Merkez Bankası'nın dun sona eren toplantısının ardından Başkan Draghi'den gelen açıklamalar uzun süredir devam eden düşük enflasyon, Avrupa'da toparlanmayı tehdit eder hale gelirse, bankanın Haziran ayında yapılacak olan toplantısında faiz indirimi veya diğer canlandırma önlemleri yönünde adım atacağına dair net işaretler içerdi. Ukrayna'nın doğusunda Ukrayna dan ayrılıp Rusya ile birleşmek isteyen ayrılıkçılar, Rusya Devlet Başkanı Putın'in erteleme çağrılarına karsın Ukrayna dan ayrılmaya ilişkin referandumun Pazar günü yapılacağını bildirdiler. Çin'de üretici fiyatları endeksi Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında geriledi. Çin İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1.8 oranında artış gösterdi. S&P, Portekiz in 'BB/B' seviyesindeki kredi notlarını teyit ederken, görünümünü ise negatiften durağana yükseltti. Avrupa'ya enerji tedarik eden Statoil'in Başkanı yaptığı açıklamada Avrupa ya yönelik doğalgaz arzında Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyona karşın bu aşamada bir sıkıntı olmadığını belirtti. Fransa da sanayi üretimi Mart ayında aylık:%-0.7 (önceki:%+0.1) oldu. Almanya da toplam sanayi siparişleri Mart ayında aylık %-2.8 (önceki:% +0.6), yıllık %+1.5 (önceki:% +6.1) oldu. Fransa da dış ticaret dengesi Mart ayında -4.9 milyar oldu. Türkiye de perakende satış hacmi bir önceki aya göre %1,4 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacmi 2014 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,4 oranında azaldı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tutun satışları %1,2 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,9 ve otomotiv yakıtı satışları %1,3 azaldı. Merkez Bankası Başkanı Başçı, dayanıklı büyüme için enflasyonun düşmesi gerektiğini söyledi. ABD'de MBA piyasa endeksi değişimi % +5.3 (önceki:% -5.9), 1. Çeyrek birim işgücü maliyeti % +4.2 (önceki: % -0.1) ve tarım dışı verimlilik % -1.7 (önceki:%+1.8) oldu. Başbakan Yardımcısı Babacan, bu sene Türkiye nin %4 büyüme ihtimalinin gerçekçi gördüğünü belirtti. Vladimir Putin, Doğu Ukrayna daki ayrılık yanlılarından 11 Mayıs'ta yapılması planlanan referandumu ertelemelerini talep etti. Ayrıca Putin, Ukrayna sınırındaki Rus askeri güçlerinin geri çekildiğini açıkladı. Fed Başkanı Janet Yellen, parasal genişlemenin devam edeceğini söyledi.

3 ABD Başkanı Barack Obama gelişmekte olan ülkelere yönelik ihracat bilgi platformu çerçevesinde Rusya ya uygulanan bazı imtiyazların kaldırılacağını açıkladı. Bu kararın gümrük vergilerinin artmasına yol açacağı ifade edildi. Gazprom, Ukrayna nın Naftogaz aracılığı ile Nisan ayında aldığı Rus doğalgazına karşılık ilgili ödemeyi yapmadığını ve Ukrayna nın ödenmemiş toplam borcu 3 milyar 508 milyon doları bulduğunu açıkladı. Bir internet sitesinin haberine göre, Hükümet, gelir testine girmediği için 7 milyar liralık borçla karsı karsıya kalan 3.5 milyon kişiyi affetmeye hazırlanıyor. Bir internet sitesinin haberine göre, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar ın Aliağa daki Petkim Yarımadası nda yapımına başladığı ve toplam 5.7 milyar dolara mal olacak. Star Rafinerisi nin 3.5 milyar dolarlık finansman paketi bu ay içinde tamamlanıyor. Yapılan son anlaşma ile 3.5 milyar dolarlık finansman paketinin 3 milyar dolarlık kısmını 5 ülkenin Eximbank ı ile 15 yabancı ticari banka üstlendi. Pakette yer alan tek Türk bankası ise Garanti Bankası oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Recep Tayyip Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini söyledi. İngiltere de emlak araştırma kurulusu RICS tarafından hesaplanan konut fiyatları dengesi endeksi Nisan ayında +57 den +54 seviyesine geriledi. Çin de gümrük idaresi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Nisan ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.9 oranında artış gösterdi. İthalat ise yüzde 3.2 oranında düşüş gösterirken, dış ticaret milyar dolar fazla verdi. Fed'in yaptığı açıklamaya göre ABD de tüketici borçları Mart ayında 17.5 milyar dolar artış gösterdi. Bu artış 2013 Şubat ayından bu yana en büyük rakamsal artışı ifade etti. Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasına ilişkin, "tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak amacıyla" uygulamanın durdurulmasına karar verdi. İran Petrol Bakan Yardımcısı Ali Majedi; Fransa, İngiltere ve Almanya ya boru hattı ile veya sıvılaştırılmış olarak doğalgaz temin etmeye hazır olduklarını açıkladı. Libya nın doğusundaki önemli petrol ihraç limanlarını aylardır işgal eden isyancılar Başbakan Ahmet Maitek ile görüşmeyi reddettiler ve iki büyük limandaki tesisleri bloke etme eylemlerine devam etme kararı aldılar. Almanya da bileşik PMI endeksi Nisan ayında 56.1 (önceki:56.3) oldu. Euro Bölgesi nde bileşik PMI endeksi Nisan ayında 54.0 (önceki: 54.0) ve perakende satışlar Mart ayında aylık % +0.3 (önceki:%+0.4), yıllık %+0.9 (önceki:%+0.8) oldu.

4 Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yayımladığı Küresel Ekonomik Büyüme raporunda, Türkiye'nin 2104 yılı için büyüme tahmini % 2.8 (önceki: %3.8), gelecek yıl için ise % 4 oldu. İngiltere de hizmet sektörü PMI Nisan ayında 58.7 (önceki:57.6) oldu. ABD'de dış ticaret açığı Mart ayında milyar dolar (önceki:-42.3 milyar) oldu. İngiltere Enerji Bakanı, Rus gazına bağımlılığı azaltmak zaman alacağını, ancak G7 tarafından bu konuda önemli süreç başlatıldığını belirtti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin kesin sonuçlarını basın toplantısında açıkladı. TBMM Başkanlığı, dört eski bakanla ilgili kurulacak Meclis Soruşturma Komisyonu için parti gruplarından üye isteneceğini açıkladı. Ankara 4. İdare Mahkemesi, Youtube avukatının yürütmenin durdurulması talebini kabul etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, müşterek taarruz uçağı (İSF) projesi kapsamında 2018 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 uçağın sipariş edilmesine karar verildiğini açıkladı. Merkezi Washington daki Freedom House adlı örgütün gecen haftaki raporunda Türkiye yi "özgür olmayan ülkeler" kategorisine düşürmesinin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Marie Harf, bu konuyu ciddi bir şekilde izlemeye aldıklarını, raporun içindeki bazı tavsiye ve yorumlara katıldıklarını bildirdi. İngiltere de mağaza fiyatları Nisan ayında yıllık bazda %1.4, aylık bazda ise %0.5 geriledi. Çin de HSBC nin hesapladığı hizmet sektörü PMI endeksi Nisan ayında 51.9 dan 51.4 e geriledi. Pekin in yerel bankacılık düzenleyici otoritesi bankaları uyararak yerleşiklere kredi kullandırırken daha dikkatli davranmalarını istedi. Rusya, Almanya nın Ukrayna krizinin çözümü için yeni bir Cenevre konferansı toplanması önerisini reddetti. Çin in emlak piyasasındaki soğuma bütçe açıklarına neden olurken, S&P'nin yerel borçlar konusunda uyarıda bulunması sonucunu doğurdu. FED yetkilisi Jeremy Stein yaptığı açıklamada FED'in iletişiminin daha az hassas hale gelmesine piyasaların tepki vereceğini ve buna bağlı olarak FED'in politikalarını uygulaması yolundaki ilerleyişinin önüne piyasaların engel çıkaracağını söyledi. Türkiye de nisan ayında TÜFE bir önceki aya göre %1,34, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,96, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,38 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,97 artış gerçekleşti.

5 Yurt içi üretici fiyat endeksi ise, bir önceki aya göre %0,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,61, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,98 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,89 artış gösterdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'da milyar dolar tutarındaki yatırım için Çin ile görüştüklerini söyledi. Euro Bölgesi nde Mayıs ayında Sentix güven endeksi 12.8 (önceki:14.1) ve Mart ayında ÜFE aylık % -0.2 (önceki:%-0.2), yıllık % -1.6 (önceki:%-1.7) oldu. JP Morgan, Türkiye de enflasyonun Mayıs ayında % 10'a kadar çıkmasını, Temmuza kadar hızla düşmesini ve enflasyonun yılsonuna kadar % 8 seviyesinde gerilemesinin beklendiğini belirtti. Türkiye yeni konutlar fiyat endeksi Şubat ayında aylık % (önceki ay: % +1.37), yıllık % (önceki ay: % ) oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kafkasya da barış, istikrar ve refahı pekiştirmek istediklerini belirterek, Gürcistan ziyaretinde bölgesel ve küresel konuların görüşüleceği mesajını vererek, Gürcistan la yıllık 1,5 milyar dolar olan ticaret hacmini arttırmak hedefinde olduklarını söyledi. ABD'de Nisan ayında bileşik revize PMI 55.6 ve ISM-CHICAGO imalat sektörü dışı PMI endeksi 55.2 (önceki:53.1) oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci enflasyon beklentilerinin Hazirandan itibaren daha iyi olacağını söyledi. Financial Times Gazetesi nde Rusya nın Ukrayna krizindeki tutumu nedeniyle Brüksel in artık boru hattı projelerini askıya alma fikrini düşündüğü yer aldı. Yatağan Termik Santralı ihalesine 6 başvuru yapıldığı açıklandı. Ak Parti nin 4 eski bakan hakkında meclis soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin verdiği önerge kabul edildi. Oylamada, 469 milletvekili oy kullanılırken, 453 kabul, 9 ret, 6 çekimser, 1 bos oy cıktı. Türkiye nin Marmaray Projesi için Avrupa Yatırım Bankası ndan ek kredi sağladı. Kredi ile ilgili anlaşma, Perşembe günü Ankara da imzalanacak. ABD Merkez Bankası Federal Reserve'in bankalar arasında düzenlediği anketin sonuçlarına göre bankalar kredi kartı ile borçlananların bu yıl sağlıklı bir büyüme oranına geri dönmesini bekliyor. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yves Mersch, yaptığı açıklamada Merkez Bankası nın orta vadede ne enflasyon ne de deflasyon riski görmediğini söyledi.

6 Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak gösterilen Genelkurmay Eski Başkanı Sisi, seçim vaadi olarak Müslüman Kardeşler'in varlığını tamamen ortadan kaldıracağını ifade etti. ABD'den yapılan açıklamada, Suriye ana muhalefetinin Washington da temsilcilik açmasına izin verildiği belirtildi. Avrupa Komisyonu, bahar ekonomik tahminler raporunda Türkiye'nin 2014 büyüme beklentisini %2,6'ya, 2015 büyüme beklentisini ise %3,3'e yükseltti. Almanya da dış ticaret dengesi mart ayında milyar Euro (önceki: milyar Euro) ve ödemeler dengesi milyar Euro (önceki: milyar Euro) oldu. Fransa da bütçe dengesi mart ayında milyar Euro (önceki:-25.7 milyar Euro) oldu. İtalya da sanayi üretimi mart ayında yıllık %-0.4 (önceki: % +0.4) oldu. İngiltere de sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.1 (önceki:%+0.9), yıllık:%+2.3 (önceki:%+2.7), global dış ticaret dengesi milyar GBP (önceki:-9.09 milyar) ve nisan ayında NIESR GSYİH tahmini % +1.0 oldu. ABD'de toptan mamul stokları mart ayında % +1.1 (önceki: % +0.5), toptan mamul satışları %+1.4 (önceki:%+0.7) oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik perspektifini kararlıkla sürdüğünü söyledi İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı'daki ofislerinden Halep'teki depolara yardım malzemesi taşıyan TIR'ının, Suriye uçakları tarafından vurulduğunu bildirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mevzuat değişikliği ile bazı yatırım konuları öncelikli yatırımlar kapsamına alındığını ve bu yatırımların 5. Bölgede geçerli olan bölgesel desteklerden yararlandırılması sağlandığını belirtti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki fezleke için takipsizlik kararı verildi.

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - MAYIS 2016

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - MAYIS 2016 2016-05-02 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 04:00 Çin Nisan CFLP İmalat Sektörü PMI 50,2 04:00 Çin Nisan CFLP Hizmet Sektörü PMI 53,8 04:45 Çin Nisan Caixin İmalat Sektörü PMI 49,7 05:00 Japonya

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ -0,6% 1,9% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ 1,2% -2,3% 09:00 EUR Almanya Ticaret

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçen hafta Paris'teki terörist saldırıların ardından jeopolitik riskler öne çıkarken, dönem başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü G20 Liderler Zirvesi'nden gelen

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 HAFTANIN ÖZETİ Rusya ya uygulanacak yaptırımların beklendiği gibi sert olmayacağının görülmesi üzerine global piyasalarda oluşan olumlu hava ve TCMB nin geçen hafta faizleri sabit

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan referandumundan çıkan hayır oyu sonrası yaşanacak gelişmeleri takip etti. Avrupa daki gelişmelere, Çin de önüne

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA 0,4% 0,4% 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda bu hafta ABD den gelen olumsuz veriler sonucu Fed faiz artırımı beklentisinin ötelenmesi ile Çin verileri etkili oldu. Fed in uzun süredir piyasada

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016 04-08 OCAK 2016 HAFTANIN ÖZETİ Yeni yılın ilk haftasında Ortadoğu da yaşanan gerginliklere bir yeni halka daha ekleyen Suudi Arabistan İran gerginliği piyasalarda etkisini hissettirdi. Bölgeye ilişkin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Ağu) AZ 2,2% -2,6% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Ağu) AZ 0,7% -0,7% 09:00 EUR Almanya Ticaret

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Hafta başında ABD ekonomisine ilişkin iyimserlik ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile küresel piyasalar yatay seyir izlerken gelişmekte olan ülke para birimleri

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 58,2 58,8 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı.

GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı. GENEL GÖRÜNÜM Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı. CHP li Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında fezleke düzenlenmesini istedi. Rusya, Kiev yönetimin

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) ORTA 9,60% 9,22% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA 0,47% 2,46%

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Nisan 2014 MALEZYA-TÜRKİYE STA VE VİZE ANLAŞMASI MALEZYA-TÜRKİYE İHRACAT KOMPOZİSYONU TÜRKİYE İHRACATI (2013) % MALEZYA İTHALATI (2013) 1 Motorlu

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Yıllık) (Kas) AZ 1,7% 1,7% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,0% 0,1% 11:30 GBP İmalat Üretimi (Yıllık) (Kas)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 4,13% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ 0,6% 14:00 USD MBA Satın Alma Endeksi AZ 252,1 14:00 USD

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016 2 MAYIS 6 MAYIS 216 HAFTANIN ÖZETİ İç piyasalar veri takvimi açısından hareketli olmasa da riskli bir haftayı geride bıraktı. Artan politik riskler, TL ve TL cinsi varlıklara negatif yansıdı. Geçtiğimiz

Detaylı

Günlük Bülten 13 Nisan 2012

Günlük Bülten 13 Nisan 2012 Bülten 13 an 2 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Perşembe gününe 1,835 seviyesinden başladı. TCMB nin dünü de Çarşamba günü olduğu gibi istisnai

Detaylı

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013 Bülten 3 Mayıs 2 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,797 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ECB nin faiz kararı sonrası bir miktar yukarı yönlü hareket etti. Gün içinde 1,784-1,797 aralığında dalgalanan kur

Detaylı

05 Ekim 2015. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta:

05 Ekim 2015. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Ağustos ta dış ticaret açığı bir yıl öncesine göre %40 daralarak USD 4,9 milyar oldu. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi Bu oranı aşan bir iyileşme en son 2009 yılının

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Mart 2016, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Mart 2016, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 1 Mart 16, Sayı: 11 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca) ORTA -0,8% -0,8% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca)

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ARALIK 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ARALIK 2015 2015-12-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 03:00 Çin Kasım CFLP İmalat Sektörü PMI 49,8 03:00 Çin Kasım CFLP Hizmet Sektörü PMI 53,1 03:35 Japonya Kasım Nikkei İmalat Sektörü PMI 52,4 03:45 Çin

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 RUB Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) ORTA 49,2 49,5 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) ORTA -0,4% 0,1%

Detaylı

Günlük Bülten 22 Kasım 2013

Günlük Bülten 22 Kasım 2013 Bülten Kasım 0 PİYASALAR Döviz Piyasası FED toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından tekrar,01 seviyesinin üzerine çıkan USD/TL kuru, beklentilerin altında gelen Çin PMI verisinin de etkisiyle gün

Detaylı

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 30 Kasım Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU ECB öncesi Almanya verileri beklentilerin altında Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından bugün açıklanan verilere göre, Ekim ayı perakende satışlar

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta içerisinde küresel piyasalar ağırlıklı olarak batılı ülkelere ilişkin gelişmeleri takip ederken, yatırımcılar özellikle ABD Merkez Bankası nın Federal

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı.

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. GENEL GÖRÜNÜM Euro Bölgesi nde ödemeler dengesi Ocak ayında +6.4 milyar Euro (önceki: +33.2 milyar Euro) ve Mart ayında tüketici güven endeksi -9.3 (önceki:-12.7) AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ 0,3% 0,4% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ -1,0% 2,4% 09:00 EUR Almanya Ticaret Dengesi

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Pazartesi, 29 Eylül 2014

Pazartesi, 29 Eylül 2014 Pazartesi, 29 2014 Bora Tamer Yılmaz btyilmaz@ziraatyatirim.com.tr 10:00 Türkiye Tüketici Güveni 73,2-2 İç talep koşulları için Çeyreksel Değişim tüketici güveni iyi bir 1 öncü gösterge. 1 Üçüncü çeyreğin

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın son işlem gününde hem yurt içinde hem de

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 TRY Cari Hesap (USD) (Mar) AZ -3,16B -2,53B 11:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aylık Rapor ORTA 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık) (Mar)

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:45 EUR Mevduat Hesap YÜKSEK -0,40% -0,40% 14:45 EUR Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 0,00% 0,00% 15:30 USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN Öne Çıkanlar Dün aldığı karar ile faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (4. Çeyrek) ORTA 1,6% 1,2% 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm CPB nin açıkladığı verilere göre Haziran ayında bir önceki

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) ORTA 0,66% -0,29% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Eyl) ORTA 7,80% 8,05%

Detaylı

TÜRKİYE DE BU HAFTA 7 11 EYLÜL 2015

TÜRKİYE DE BU HAFTA 7 11 EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE BU HAFTA 7 11 EYLÜL 2015 PERAKENDE SATIŞ HACMİ ARTTI Perakende satış hacmi, temmuzda aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda ise yüzde 7,1 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin

Detaylı

Ekonomik Gündem. Türkiye nin gündeminde, Şubat ayı Tüketici Fiyatları Endeksi, TÜFE, ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek.

Ekonomik Gündem. Türkiye nin gündeminde, Şubat ayı Tüketici Fiyatları Endeksi, TÜFE, ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek. Ekonomik Gündem Bugün Avrupa seansında takip edeceğimiz önemli veriler; Fransa 4. Çeyrek İşsizlik Oranı, Almanya, İngiltere, Fransa, Euro Bölgesi Şubat ayı Markit Bileşik ve Hizmet PMI rakamları, Euro

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (Oca) ORTA 105,8 105,6 12:00 EUR Almanya Mevcut Değerlendirme (Oca) ORTA 116,9 116,6 12:00 EUR Almanya

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Avrupa ve ABD borsaları açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle hafta başında yükseliş yaşadı, hafta ortasında ise Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Mart 2016, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Mart 2016, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eki) ORTA 55,2 55,2 12:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin Konuşması

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Basın Konferansı YÜKSEK 09:45 EUR Fransa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -0,3% 09:45

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (Mar) ORTA 12,6% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,2% 10:30 CHF İsviçre

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eki) AZ -0,9% -1,4% 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Eki) ORTA 0,1%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) YÜKSEK 0,2% 0,2% 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Ocak 2016, Sayı: 3. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Ocak 2016, Sayı: 3. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 3 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi Haftanın Önemli Haberleri Pazartesi Açıklanan Almanya TÜFE verilerine göre ülkede enflasyon aylık bazda 0% ve yıllık bazda 2,4% geldi. Beklentiler doğrultusunda gelen veriler sonrası euroya alım geldi.

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Bankacılık sisteminin yüksek aktif kalitesi ve likidite pozisyonları aracılık kapasitesini desteklemekte ve olası dalgalanmalara

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Cari Hesap (Nis) AZ 27,3B 11:00 EUR Cari Hesap (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Nis) AZ 32,3B 11:00 EUR Net Yatırım Akışı (Nis) AZ 21,8B

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 23 Şubat 2015

HAFTALIK RAPOR 23 Şubat 2015 23Q4 24Q2 24Q4 2Q2 2Q4 26Q2 26Q4 27Q2 27Q4 28Q2 28Q4 29Q2 29Q4 21Q2 21Q4 211Q2 211Q4 212Q2 212Q4 213Q2 213Q4 214Q2 214Q4 HAFTALIK RAPOR 23 Şubat 21 Makro ekonomik değişkenlerin takipteki alacaklar üzerindeki

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER. (Haziran 2015)

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER. (Haziran 2015) TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (Haziran 2015) Tüketici Güven Endeksi (Mayıs 2015) Tüketici Güven Endeksi bir önceki aya göre sınırlı bir azalış göstermiştir. 2015 Nisan ayında 65.35 olan

Detaylı

Günlük Bülten 23 Kasım 2012

Günlük Bülten 23 Kasım 2012 Bülten ım PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru güne 1,81 seviyesinden başladı. Dolar endeksinin gerilemesinin de etkisiyle yeniden 1,8 seviyesinin altına gevşeyerek gün içinde 1,79 seviyesine kadar geriledi.

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0635 1,5125 122,845 2,8506 1069,25 45,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0673 1,5155 122,961 2,8838 1081,60 46,47 Düşük

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014 6 EKİM 10 EKİM 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesiyle satış havası hakimdi. Euro bölgesinde özellikle Almanya tarafından açıklanan verilerin

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Günlük Bülten 12 Eylül 2014

Günlük Bülten 12 Eylül 2014 Bülten 12 Eylül 21 PİYASALAR Döviz Piyasası Sabah saatlerinde 2,2 seviyesini aşan USD/TL kuru temmuz ayı cari açık verisinin beklentilere paralel açıklanmasıyla gerileyerek 2,192 seviyesine kadar geldi.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar cari fazla ile yükseldi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 12 Kasım 2015 Saat 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Eylül ayı cari işlemler

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:45 EUR İspanya 12 Aylık Letras İhalesi AZ -0,049% 11:45 EUR İspanya 6 Aylık Letras İhalesi AZ -0,098% 12:35 EUR Almanya 2 Yıllık Bono İhalesi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ara) AZ 0,2% -0,9% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Yıllık) (Ara) AZ 1,0% 0,9% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aylık Rapor ORTA 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 47,5K 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık)

Detaylı

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD Merkez Bankası FED, gösterge faiz olan federal fon oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0.25-yüzde 0.50'den yüzde 0.50-yüzde 0.75'e yükseltti. Fed yetkililerinin tahminlerinden oluşan

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aylık Rapor ORTA 12:30 GBP İşletme atırımı ( ıllık) (3. Çeyrek) AZ -1,6% 12:30 GBP Cari Hesap (3. Çeyrek)

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:35 EUR Almanya 10 Yıllık Tahvil İhalesi ORTA -0,050% 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 3,67% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014

HAFTALIK BÜLTEN 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014 HAFTANIN ÖZETİ Hafta başında Çin de açıklanan olumsuz PMI endeksi ile Asya borsaları düşerken ABD den gelen pozitif veriler ile ABD piyasaları yükseldi. Ukrayna da artan jeopolitik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Cari Hesap (Ara) AZ 35,0B 36,1B 12:00 EUR Cari Hesap (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Ara) AZ 40,5B 12:00 EUR Net Yatırım Akışı (Ara)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Haz) ORTA 11,30% 11,72% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Haz) ORTA 0,10% 0,45%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi

Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi On5yirmi5.com Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi Avro bölgesindeki ülkelerde derinleşmekte olan kamu borç krizine rağmen 2011, Türkiye ekonomisinin yüksek büyüme hızı yakaladığı bir yıl oldu. Yayın Tarihi

Detaylı

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 17 Kasım 2014 Yurtiçinde Sanayi Üretimi rakamları takip edildi. USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Sanayi üretimi Eylül ayında arındırılmamış verilerle %4.1 artış gösterirken, takvim etkisinden arındırılmış

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Önceki hafta Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi artıracağı beklentilerinin kuvvetlenmesiyle hafta başında EUR/USD kurundaki düşüşe paralel USD/TL kuru

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Haz) ORTA 3,1% 3,3% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% 0,4% 11:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi (Tem) AZ 10 12 14:00 TRY Bir Hafta Vadeli Repo Faiz (Tem) YÜKSEK 8,00% 8,00% 14:00 TRY

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Almanya Yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (12 Ay) AZ 1,80% 1,70% 13:00 EUR Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,5% -0,1% 13:00

Detaylı