AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU"

Transkript

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Doktora Ekonometri Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Lisans Ekonometri I, Ekonometri II ve Uygulamalı Ekonometri ve Yüksek Lisans Ekonometri Dersleri Yrd. Doç. Dr. Harun Öztürkler Mail : ozturkler@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Gruplar / Sınıflar Dersin Amacı İktisadi modellerin tahmin ve değerlendirilmesinde kullanılan ekonometrik modellerin öğretilmesidir. Dersin Hedefleri 1. İktisadi modelleri oluşturabilmek, 2. Ekonometrik modelleri oluşturabilmek. Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Bu dersin temel öğrenme çıktısı iktisat teorisinin modellerinin test edilebilmesinde kullanılan ekonometrik modellerin kurgulanmasını öğretmektir. Ders iktisat teorisi ve ekonometrik modelleme tekniklerindeki son gelişmeleri kapsayarak dersin öğrenme çıktısına yeterli düzeyde katkı sağlamaktadır.

2 Temel Kaynaklar: Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları James H. Stock and Mark W. Watson (2007), Introduction to Econometrics: International Edition, Addison-Wesley, Boston. Yardımcı Kaynaklar: -William H. Greene (1997), Econometric Analysis, Prentice-Hall, New Jersey. -James D. Hamilton (1994), Times Series Analysis, Princeton University Pres, New Jersey. -Myoung-Jae Lee (2002), Panel Data Econometrics: Methods-of-moments and Limited Dependent Variables, Academic Press, San Diego. Dersin İşleniş Yöntemi Değerlendirme Ölçütleri Yarıyıl Ders Planı Hafta Ders öğretim üyesinin ders anlatılması yöntemi ile verilmektedir. Varsa () Olarak İşaretleyiniz 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı 70 Konuları Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1 İktisadi modeller ve teorik yaklaşımlar I 2 İktisadi modeller ve teorik yaklaşımlar II 3 Matematiksek istatistik gözden geçirmesi I

3 4 Matematiksek istatistik gözden geçirmesi II 5 En Küçük Kareler Yaklaşımı ile Çok Değişkenli Doğrusal Regresyon Analizi 6 En Küçük Kareler Yaklaşımı ile Çok Değişkenli Doğrusal Regresyon Analizinde Hipotez Testi 7 En Küçük Kareler Yaklaşımının Varsayımlarından Sapmalar 8 İki Değerli Bağımsız ve Bağımlı Değişkenler ile Regresyon Analizi I 9 İki Değerli Bağımsız ve Bağımlı Değişkenler ile Regresyon Analizi I 10 Zaman Serisi Verileri ile Regresyon Analizi I 11 Zaman Serisi Verileri ile Regresyon Analizi II 12 Panel Veri ile Regresyon Analizi I 13 Panel Veri ile Regresyon Analizi II 14 Alternatif Ekonometrik Modelleme Yaklaşımları Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak.

4 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama.

5 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Tarih:

6 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Makro İktisat I Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Zorunlu Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Doç. Dr. Erdal Demirhan Mail : demirhan@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Modern makroekonomik analizin kuram ve yöntemlerini ileri düzeyde gözden geçirmek Dersin Hedefleri Öğrencilerin ileri düzey makroekonomik analiz yetkinliklerini geliştirilmek Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Dersin İşleniş Yöntemi Klasik, Keynesyen, Neo-klasik Keynesyen Makroekonomi Modellerinin ekonomik büyüme, işsizlik ve enflasyon gibi temel ekonomik sorunlar hakkında detaylı analizlerini öğrenmek. R. Froyen: Macro-Economics: Theories and Policies R. Dornbush ans S. Fischer: Macroeconomics David Romer: Advanced Macroeconomics F. Rivera-Batiz and L. Rivera-Batiz: International Finance and Open Economy Macroeconomics M. G. Mudler: Readings in Macroeconomics H. R. William and J. Huffnayle: Macroeconomic Theory: Selected Readings O. Morgil: Parasal Büyüme Modelleri ve Politikaları Temel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale

7 Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Değerlendirme Ölçütleri 1. Ara Sınavı % Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı % 60 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama.

8 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama.

9 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi.

10 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Matematiksel İktisat Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Zorunlu Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Yok Doç. Dr. Selçuk Akçay Mail : akcay@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Gruplar / Sınıflar Dersin Amacı Bu dersin temel amaçları; 1) Matematiksel iktisadın temel metotlarını sunmak 2) Analitik iktisadın temel kavramlarını geliştirmek Dersin Hedefleri 1. Öğrencilere, model geliştirme ve geliştirilen modellerden sonuçlar elde etme yeteneğini kazandırma 2. Öğrencilere, iktisadi davranışların matematiksel modellemesini öğretme 3. Öğrencilerin, problem çözme yeteneklerini geliştirme 4. Öğrencilere matematiksel araçları kullanmasını öğretme Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Chiang, A.C., Matematiksel İktisadın Temel Yöntemleri, McGraw Hill, Fourth Edition Dowling, E.T., Matematiksel İktisada Giriş, McGraw-Hill, Fourth Edition Knut Sydsaeter, Peter Hammond, Essential Mathematics For Economic Analysis, Prentice -Hall, Inc, 2002 Dersin İşleniş Yöntemi Ders Verme

11 Değerlendirme Ölçütleri Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1. Ara Sınavı %50 2. Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Ara Sınav Yarıyıl Ders Planı Hafta Final %50 Konuları 1 Ekonomik Modeller: İlişkiler ve Fonksiyonlar 2 Ekonomik Modeller: İlişkiler ve Fonksiyonlar 3 Karşılaştırmalı Statik analiz ve Türev Kavramı 4 Karşılaşatırmalı Statik Analiz Uygulamaları 5 Türevin İktisadi Uygulamaları 6 Kısıtsız Çok Değişkenli Optimizasyon Teorisi 7 Kısıtsız Çok Değişkenli Optimizasyon Teorisi Uygulamaları 8 Kısıtlı Optimizasyon Teorisi 9 Kısıtlı Optimizasyon Teorisi Uygulamaları 10 Matrisler 11 Matrislerin Lineer Modellere Uygulanması 12 Matrislerin Lineer Modellere Uygulanması 13 İntegral Hesaplamaları 14 İntegralin Ekonomik Uygulamaları

12 Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi.

13 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Hazırlayan : Doç. Dr. Selçuk Akçay Tarih:

14 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: İleri Mikroiktisat I Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Zorunlu Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Yok Doç. Dr. Selçuk Akçay Mail :akcay@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Dersin Hedefleri Bu dersin amacı öğrencilere mikro iktisadın temel konularını daha detaylı tanıtmak ve onların tüketici ve firma davranışları, temel piyasaların tüketici ve toplum ferahı açısından sonuçlarını anlamalarını sağlamaktır. 1. Öğrencilere, arz ve talep kavramlarını öğretip günlük ekonomik konulara uygulayabilmelerini sağlama 2. Öğrencilere, piyasada fiyatların nasıl belirlendiğini öğretme 3. Öğrencilere tüketici tercihlerini ve uygulamalarını öğretme 4. Öğrencilere, grafikleri ve matematiği, iktisadi konulara uygulamasını öğretme 5. Öğrencilere üretim, maliyet teorilerini öğretip günlük ekonomik konulara uygulayabilmelerini sağlama. Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Walter Nicholson : Microeconomic Theory : Basic Principles and Etensions,. The Dryden Press

15 Dersin İşleniş Yöntemi Değerlendirme Ölçütleri Ders Verme Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Yarıyıl Ders Planı Hafta Final 50 Konuları 1 Arz ve Talep 2 Arz ve Talep 3 Arz ve Talep Esneklikleri 4 Arz ve Talep Esneklikleri 5 Fiyat, Hasıla, Piyasa Dengesi 6 Piyasaya Müdahale 7 Piyasaya Müdahale 8 Tüketici Zevk ve Tercihleri 9 Tüketici Zevk ve Tercihleri 10 Tüketici Davranışları ve Bireysel Talep 11 Üretim Teorisi 12 Üretim Teorisi 13 Maliyet Teorisi

16 14 Maliyet Teorisi Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi.

17 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Hazırlayan : Doç. Dr. Selçuk Akçay Tarih:

18 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Makro İktisat II Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Zorunlu Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Doç. Dr. Erdal Demirhan Mail : demirhan@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Modern makroekonomik analizin kuram ve yöntemlerini ileri düzeyde gözden geçirmek Dersin Hedefleri Öğrencilerin ileri düzey makroekonomik analiz yetkinliklerini geliştirilmek Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Dersin İşleniş Yöntemi Parasalcı, Yeni-Klasik ve Yeni Keynesyen Makroekonomi Modellerinin ekonomik büyüme, işsizlik ve enflasyon gibi temel ekonomik sorunlar hakkında detaylı analizlerini öğrenmek R. Froyen: Macro-Economics: Theories and Policies R. Dornbush ans S. Fischer: Macroeconomics David Romer: Advanced Macroeconomics F. Rivera-Batiz and L. Rivera-Batiz: International Finance and Open Economy Macroeconomics M. G. Mudler: Readings in Macroeconomics H. R. William and J. Huffnayle: Macroeconomic Theory: Selected Readings O. Morgil: Parasal Büyüme Modelleri ve Politikaları Temel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale

19 Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Değerlendirme Ölçütleri 1. Ara Sınavı % Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı % 60 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama.

20 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama.

21 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi.

22 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: İleri Mikroiktisat II Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Zorunlu Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Yok Doç. Dr. Selçuk Akçay Mail : akcay@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere tam rekabet, tekel, tekelci rekabet, oligopol gibi piyasa türlerini ayrıca faktör piyasaları ve genel denge ve refah teorisini öğretmektir. Dersin Hedefleri 1.Tam rekabet piyasasında fiyat ve üretim kararlarının nasıl alındığını, 2. Eksik rekabet piyasalarında fiyat ve üretim kararlarının nasıl alındığını 3. Piyasalarda, ekonomik kaynakların etkin dağılımında rekabetin oynadığı rolü ortaya koymak Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Erdal M. Ünsal : Mikroiktisat,. İmaj Yayınevi 6. Baskı, Ankara 2005 Dersin İşleniş Yöntemi Ders verme

23 Değerlendirme Ölçütleri 1. Ara Sınavı 2. Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Ara Sınav %50 Final Sınavı %50 Yarıyıl Ders Planı Hafta Konuları Tam rekabet Piyasası Tam rekabet Piyasası Tekel Piyasası Tekel Piyasası Tekelci Rekabet Piyasası Tekelci Rekabet Piyasası Oligopol Piyasası Oligopol Piyasası Oligopol Piyasası Faktör Piyasaları Faktör Piyasaları Genel Denge ve Refah Teorisi Genel Denge ve Refah Teorisi Dışsallıklar ve Kamu Malları

24 Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi.

25 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Hazırlayan : Doç. Dr. Selçuk Akçay Tarih:

26 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: ULUSLAR ARASI İKTİSAT TEORİSİ Bölüm / Anabilim Dalı: İKTİSAT Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli TÜRKÇE SEÇMELİ Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Prof. Dr. İSMAİL AYDOĞUŞ Mail : aydogus@aku.edu.tr Web : Ders Yardımcısı - - Gruplar / Sınıflar Dersin Amacı Dersin Hedefleri Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Uluslararası iktisat biliminin temel kavram ve konularını ayrıntılı olarak tanımalarını sağlamak, öğrencilerin uluslararası iktisadi konulara hakim olmaları ve fikir yürütmelerini sağlamaktır. 1. Klasik Dış Ticaret teorileri, Mutlak Üstünlükler Teorisi, Karşılaştırmalı Üstünlükler Teorisi, Neoklasik Ticaret Teorileri, Dış Ticaret Teorisi ve Ekonomik Büyüme analizlerinin irdelenmesi. 2. Dış Ticaret Politikası: Gümrük Tarifeleri ve tarife Dışı Dış Ticaret Araçlarının incelenmesi. 1. Klasik Dış Ticaret teorileri, Mutlak Üstünlükler Teorisi, Karşılaştırmalı Üstünlükler Teorisi, Neoklasik Ticaret Teorileri, Dış Ticaret Teorisi ve Ekonomik Büyüme analizlerinin öğrenilmesini sağlar. 2. Dış Ticaret Politikası: Gümrük Tarifeleri ve tarife Dışı Dış Ticaret Araçlarının öğrenilmesini sağlar. TEMEL KAYNAKLAR 1. Halil Seyidoğlu, Uluslararası İktisat Teori Politika ve Uygulamaları, GüzemYayınları, İstanbul. 2. Dominick Salvatore, International Economics, 3. Thomas Pugel International Economics 4. Paul R. Krugman and Maurice Obstfeld, International Economics: Theory and Policy.. Dersin İşleniş Yöntemi Dersler, öğrencilerin de anlatım ve sunumlarıyla işlenir

27 Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Değerlendirme Ölçütleri 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Ders Planı Hafta Yarıyıl Sonu Sınavı 60 Konuları 1 Uluslararası İktisat Teorisi Analizleri: Karşılaştırmalı Üstünlükler 2 Uluslararası Ticaret Teorisi Analizleri Arz ve Talep Modelleri 3 Faktör Donatımı Teorisi 4 Faktör Donatımı Teorisi Dış Ticaret Teorisi ve Ekonomik Büyüme Analizi 5 6 Dış Ticaret Teorisi ve Ekonomik Büyüme Analizi 7 Dış Ticaret Politikası Dış Ticaret Politikası 8 9 Gümrük Tarifeleri 10 Gümrük Tarifeleri 11 Tarife Dışı Ticaret Politikası Araçları 12 Tarife Dışı Ticaret Politikası Araçları 13 İktisadi Birleşmeler Teorisi: Gümrük Birlikleri ve Serbest Ticaret Bölgeleri 14 İktisadi Birleşmeler Teorisi: Gümrük Birlikleri ve Serbest Ticaret Bölgeleri Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi Program Kazanımları Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı

28 1 İktisat bilgilerini edinme 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması

29 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi.

30 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Doktora Uygulamalı Ekonometri Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Lisans Ekonometri I ve Ekonometri II ve Yüksek Lisans Ekonometri ve Doktora Uygulamalı Ekonometri Yrd. Doç. Dr. Harun Öztürkler Mail : ozturkler@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Gruplar / Sınıflar Dersin Amacı Dersin Hedefleri İktisadi modellerin derlenen veriler üzerine ekonometrik modellerin uygulanması ile test edilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesinin öğretilmesidir. 3. İktisadi modelleri oluşturabilmek 4. Ekonometrik modelleri oluşturabilmek 5. Ekonometrik Bilgisayar Programları Öğretmek 6. Verileri Derlemek ve Analize Hazırlamak 7. Ekonometrik Modellerin Hesaplanması 8. Ekonometrik Model Hesaplama Sonuçlarının Değerlendirilmesi Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Bu dersin temel öğrenme çıktısı iktisat teorisinin modellerinin ekonometrik modeller yardımıyla test edilmesidir. Ders bu amaçla ekonometrik bilgisayar programlarının öğretilmesini önemli bir ders çıktısı olarak görmektedir.

31 Temel Kaynaklar: Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları -James H. Stock and Mark W. Watson (2007), Introduction to Econometrics: International Edition, Addison-Wesley, Boston. - Eviews, RATS, and Stata Software Manuals. Yardımcı Kaynaklar: -James D. Hamilton (1994), Times Series Analysis, Princeton University Pres, New Jersey. -Myoung-Jae Lee (2002), Panel Data Econometrics: Methods-of-moments and Limited Dependent Variables, Academic Press, San Diego. Dersin İşleniş Yöntemi Değerlendirme Ölçütleri Ders öğretim üyesinin ders anlatılması yöntemi ile verilmektedir. Varsa () Olarak İşaretleyiniz 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) 70 Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Yarıyıl Ders Planı Hafta Yarıyıl Sonu Sınavı Konuları 1 Teorik İktisadi Modeller 2 Ekonometrik Modeller Gözden Geçirmesi I 3 Ekonometrik Modeller Gözden Geçirmesi II 4 Ekonometrik Bilgisayar Programı I: E-views 5 Ekonometrik Bilgisayar Programı II: E-views

32 6 Ekonometrik Bilgisayar Programı III: RATS 7 Ekonometrik Bilgisayar Programı IV: RATS 8 Ekonometrik Bilgisayar Programı V: Stata 9 Ekonometrik Bilgisayar Programı VI: Stata 10 Veri Derleme ve Analize Hazırlama 11 Ekonometrik Modellerin E-views Yardımıyla Hesaplanması 12 Ekonometrik Modellerin RATS Yardımıyla Hesaplanması 13 Ekonometrik Modellerin Stata Yardımıyla Hesaplanması 14 Model Hesaplama Sonuçlarının Ekonomik Teori Çerçevesinde Değerlendirilmesi Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama.

33 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi. 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme.

34 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Hazırlayan : Yrd. Doç. Dr. Harun Öztürkler Tarih:

35 Dersin Kodu ve Adı: KALKINMA EKONOMİSİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat 3 Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçimlik Ön Koşul(lar) - Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı - Mail : Web : Mail : --- Web : Gruplar / Sınıflar 1. Dersin Amacı Bu dersin amacı, ülkeler arasında ekonomik büyüme ve milli gelir farklılıklarının nedenlerini teorik ve ampirik olarak incelenmek ve kalkınma ekonomisi disiplininin öğretilmesidir. Dersin Hedefleri Neden bazı ülkeler zenginken diğerleri yoksuldur? Neden bazı ülkeler diğerlerine göre daha hızlı büyürler? Ekonomiler sürdürebilir büyümeyi nasıl başarırlar? Büyüme mucizeleri nasıl ortaya çıkar? Bu derste, 1970 lerde kalkınma disiplininin girdiği kriz sonrası günümüze değin gelişen alternatif kalkınma kuram ve politikaları paradigmatik bir çerçeve içinde analiz edilecektir. Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Dersin İşleniş Yöntemi -Ekonomik Büyümeye Giriş, Charles I. Jones, Norton Publishers, 2st Ed. -Ekonomik Büyüme, David N. Weil, Addison Wesley, Han, E., ve Kaya, A., Kalkınma Ekonomisi Teori ve Politika, Berber, M., İktisadi Büyüme ve Kalkınma, Michael P. Todaro, Economic Development, Development Economics by Debraj Ray, Dwight H. Perkins, Steven Radelet, and David L. Lindauer, - Malcolm Gillis, Economics of Development, 2006 Konular öğrencilerin de aktif katılımlarıyla işlenir. Değ erle ndir me Ölçü tleri Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı

36 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı 60 Yarıyıl Ders Planı Hafta Konuları Büyüme Kavramı ve Belirleyicileri Büyümenin matematiksel araçları Maltusun büyüme teorisi Harrod - Domar Büyüme Modeli Solow Büyüme Modeli Büyüme Muhasebesi ve Yakınsama İçsel büyüme modelleri Kalkınma Ekonomisinin Gelişimi Kalkınma ekonomisiyle ilgili yaklaşımlar Nurkse, Baran, Rostow Modern ekonomik yaklaşımlar Nüfus ve kalkınma Dış ticaret ve kalkınma Sermaye birikimi ve kalkınma

37 Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi.

38 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi.

39 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Endüstriyel İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat/ Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) - Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı - Dr. Bülent ALTAY Mail :baltay@aku.edu.tr Web : Mail :- Web :- Gruplar / Sınıflar 3. Sınıflar Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere endüstriyel iktisatla ilgili teorik ve pratik bilgiler vermek. Dersin Hedefleri Aksak rekabet piyasalarında etkin olan rekabet ve firma davranışlarını analiz etmek Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri

40 Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Yıldırım,K., vd. (2005), Endüstriyel Ekonomi, Ekin Kitabevi Türkkan, E. (2001), Rekabet Teorisi ve Endüstri İktisadı, Turhan Kitabevi, Ankara. Dersin İşleniş Yöntemi Değerlendirme Ölçütleri Ders verme Varsa () Olarak İşaretleyiniz 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Ders Planı Hafta Yarıyıl Sonu Sınavı 60 Konuları 1 Giriş 2 Endüstri İktisadı Kavramı 3 Endüstri Yapısını Belirlemede Kullanılan Yöntemler 4 Tam Rekabet, Monopol ve Monopson Modelleri 5 Monopolcü Rekabet Piyasası 6 Oligopol ve Oligopol Modelleri 7 Firmalarda Piyasa Gücüne Göre Fiyatlama 8 Piyasada Ürün Farklılaştırması ve Piyasa Paylaşım

41 9 Rekabet Kavramı ve Fonksiyonları 10 Rekabetin İstenmeyen Sonuçları, Etkileri ve Çeşitleri Competition and Strategic Behaviour in Oligopolistic Markets Oligopolistik Piyasalarda Fiyat ve Nicelik Rekabeti 13 Oyun Teorisi ve Temel Kavramlar 14 Oligopolde Oyun Teorisi Yaklaşımı Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerinin kazandırılmasındaki etkisi Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisat bilgilerinin uygulanmasındaki katkısı 3 Ekonomik olayları analiz etme becerisi 4 İktisat alanındaki teori ve uygulamaları bütünleştirme 5 6 Ekonomik olayların analiz ve yorumlanması Ekonomik ve sosyal sorunları maliye bakış açısı ile değerlendirme ve bakış açısı oluşturmaya katkı 7 Mali uygulamalar için yöntem ve araçları kullanabilme becerisi 8 Maliye araştırmalarında nitel ve nicel yöntemleri kullanabilme becerisi 9 Etkin iletişim kurma becerisi 10 Maliye alanında disiplinler arası proje geliştirme becerisi

42 11 Maliye konularının endüstriyel, toplumsal ve evrensel etkilerini anlama becerisi 12 Örnek olay, örnek çözümleri ve uygulamalar becerileri kazandırma 13 İş yaşamında teşvik politikalarının uygulanmasına katkısı 14 Maliye alanındaki yaşam boyu öğrenmeyi sağlama 16 Maliye uygulamalarında ihtiyaç duyulan mesleki etik ve sorumluluk bilinci oluşturma 17 Takım (ekip-grup) çalışması becerisi kazandırma 18 Problem tanımlama ve çözme becerisi kazandırma 19 Model kurma ve analiz edebilme becerisi kazandırma 20 Verileri analiz edebilme ve etkin karar verebilme becerisine katkı 21 Toplumsal ve ekonomik kaynakları verimli kullanma 22 İktisadi ve sosyal hayata aktif katılımı sağlama 23 Ekonomik kazancı sürekli elde etmeyi mümkün kılma 24 Atatürk ilke ve devrimlerini anlama ve benimsemeyi sağlama 25 Bilgi teknolojilerini tanıma, anlama, kullanabilme ve üzerinde çalışabilmeyi sağlama 26 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama 27 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama 28 Türk hukuk sisteminin genel hatları ile kavranmasını sağlama

43 29 Türk mali hayatına yön veren hukuki yapının kazandırılmasına katkı sağlama 30 Kamu yönetiminin aldığı kararları anlama, yorumlayabilme ve analiz edebilme yetisini sağlama

44 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: İktisadi Düşünceler Tarihi Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar yok Yrd. Doç. Dr. Mahmut MASCA Mail : mmasca@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Başlangıçtan günümüze iktisadi akımlar hakkında iktisat yüksek lisans öğrencilerini bilgilendirmek. Dersin Hedefleri Öğrencinin karşılaştırmalı olarak düşünce akımları arasındaki temel benzerlikleri ve farklılıkları kavraması Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Skousen, Mark, (2003), Modern İktisadın İnşası, Çev: Mustafa Acar, Ekrem Erdem ve Metin Toprak, Liberte Yayınları, Ankara Galbraith, J.K., (2004), İktisat Tarihi, Çev: Müfit Günay, Dost Kitabevi, Ankara Dersin İşleniş Yöntemi

45 Değerlendirme Ölçütleri 1. Ara Sınavı 2. Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı Yarıyıl Sonu Sınavı Yarıyıl Ders Planı Hafta Konuları İktisadi düşünceler tarihine yaklaşım sorunsalı, bazı metodolojik tartışmalar, Merkantilizm, Fizyokrasi ve klasik iktisadi düşünceye bir bakış. Klasik iktisadi düşünceye tepkiler: Tarihçi okul, himayeci görüş, sosyalist iktisadi düşünce. Neoklasik iktisadi düşünce. Çağdaş iktisadi düşünce akımları: Keynezyen görüş, parasalcı görüş, yeni düşünce akımları : Yeni klasik düşünce Yeni Keynesyen düşünce Arz yönlü iktisat Anayasal İktisat Reel Konjonktür teorisi

46 Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi 1 Program Kazanımları İktisat bilgilerini edinme Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisadi sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunma. 3 Beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunmak. 4 Dünya ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 5 İktisadi sorunların temellerini görebilme. 6 Ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iktisadın işleyiş biçimini kavrama. 7 Kaynakları etkin biçimde dağıtılması sağlama. 8 İktisadi modellerin oluşturulması. 9 İktisadi değişkenler arasındaki ilişkileri amprik olarak inceleme. 10 İktisadi verileri yorumlama. 11 Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri analiz etme. 12 Dünya ekonomisindeki konjonktürel dalgalanmaları yorumlama. 13 Para ve sermaye piyasalarındaki işleyişi analiz etme. 14 İktisadi teorileri anlama becerisi. 15 İşletmelerdeki mali karakterli olayları kaydetme, sınıflandırma, analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi.

47 16 Çağdaş iktisadi yaklaşımları inceleme. 17 İktisat politikası uygulamalarının anlaşılması ve uygulaması 18 Güncel ekonomik konulara ilişkin analizlerin yapılması 19 Uluslar arası iktisadi ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirme. 20 İşletme fonksiyonlarını ve aralarındaki ilişkileri kavrama. 21 Devletin iktisadi hayattaki yerini anlama. 22 İktisadi otoritenin aldığı kararları analiz etme becerisi. 23 İktisadi olaylarda hukuki çerçeveyi belirleme. 24 AB Türkiye ilişkilerini değerlendirme. 25 Vergi ile ilgili güncel konularda değerlendirme yapma. 26 Genel işletmecilik bilgilerini kazanma. 27 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama. 28 Atatürk ilke ve devrimlerini özümseme. 29 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama. 30 Bilgiyi üretme, paylaşma ve kullanma becerisi. Hazırlayan : Yrd. Doç. Dr. Mahmut MASCA Tarih:

48 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: İKTİSAT POLİTİKASI Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Bölüm / Anabilim Dalı : İKTİSAT Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Doç. Dr. Erdal Demirhan Mail : demirhan@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı İktisat bilimi ile siyaset bilimi arasındaki ilişkiyi analiz etmek. Makro iktisadi teorilerin, temel iktisadi sorunların çözümüne yönelik ortaya koyduğu politikaları incelemek. Dersin Hedefleri Bir ulusal ekonomide yada dünya ekonomisinde meydana gelen olayları gözlemleme ve uygulanan politikaların iktisat bilimi içindeki yerini belirleme. Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Öğrencilerin, ekonominin tüm sektörlerinde meydana gelen konjonktürel durumları ve ilerideki gelişmeleri, para ve maliye politikaları çerçevesinde değerlendirebilmesi Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Savaş, Vural. (1998). Politik İktisat Telatar, Funda. (2004). Politik İktisat Politikası Dersin İşleniş Yöntemi

49 Değerlendirme Ölçütleri Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1. Ara Sınavı % Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Yarıyıl Ders Planı Hafta 1 Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı % 60 Politik İktisadın Temel Kavramları Konuları İktisat Politikasının Temel Amaçları ve Araçları İktisat Politikasının Temel Amaçları ve Araçları Amaç ve Araçların Seçimi Amaç ve Araçların Seçimi Klasik Makro Teori ve İktisat Politikası Klasik Makro Teori ve İktisat Politikası Keynesyen Makro Teori ve İktisat Politikası Keynesyen Makro Teori ve İktisat Politikası Monetarist Makro Teori, Arz İktisadı Yaklaşımı ve İktisat Politikası Yeni Klasik Teori ve İktisat Politikası Yeni Keynesyen Yaklaşım ve İktisat Politikası Kamu tercihi, Ekonomik Politika ve Sosyal karar mekanizmaları Seçmen davranışları ve ekonomik oylama teorisi, Politik Devresel Dalgalanmalar Teorisi Hazırlayan : Tarih:

50 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Para Teorisi ve Politikası Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli Türkçe Seçmeli Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Doç. Dr. Erdal Demirhan Mail : demirhan@aku.edu.tr Web : Mail : Web : Dersin Amacı Parasal kavramların temellerini öğretmek, finansal piyasaların yapısı ve işleyişi konusunda bilgi vermek, para politikasının temel araçlarını ve hedeflerini ve ekonomi üzerindeki etkilerini açıklamak Dersin Hedefleri Paranın ve para politikasının gelir, istihdam, ekonomik büyüme ve enflasyon üzerindeki etkileri inceleme kapasitesini artırmak Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Parasal ekonominin nasıl çalıştığı konusunda temel bilgileri edinmek ve ekonomideki parasal gelişmeleri izleyerek yorum yapabilecektir. Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları Parasız, İlker. Para Teorisi ve Politikası (2007) Parasız, İlker. Para Banka ve Finansal Piyasalar (2005) Dersin İşleniş Yöntemi

51 Değerlendirme Ölçütleri Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1. Ara Sınavı % Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) Yarıyıl Sonu Sınavı % 60 Yarıyıl Ders Planı Hafta Konuları Paranın tanımı, işlevleri ve Ekonomideki yeri Banka Parası Üretimi, Merkez Bankası Bilançocu Klasik Para Teorisi Monetarist Para Teorisi Keynesyen Para Teorisi Yeni Klasik ve Reel Konjonktür Para Teorileri Ekonomik Dalgalanmalar, Ekonomik Büyüme ve Para Para Politikasının amaçları ve Araçları ve Göstergeleri Monetarist Para Politikası Keynesyen Para Politikası Yeni Klasik Teoride Para Politikası Paranın Ekonomiye Aktarım Mekanizması Paranın Ekonomiye Aktarım Mekanizması Para Politikası Rejimleri Hazırlayan : Tarih:

52 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: TÜRKİYE EKONOMİSİ ARAŞTIMALARI Bölüm / Anabilim Dalı: İKTİSAT Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili Türü: Zorunlu/ Seçmeli TÜRKÇE SEÇMELİ Ön Koşul(lar) Öğretim Elemanı Ders Yardımcısı Gruplar / Sınıflar Prof. Dr. İSMAİL AYDOĞUŞ Arş. Grv. SABRİYE BOZOK 4. Sınıflar Mail : aydogus@aku.edu.tr Web : Mail :sabriyebozok@yahoo.com Web : Dersin Amacı Dersin Hedefleri Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Türkiye nin ekonomik yapısını ve ekonominin işleyişini değerlendirme olanağı yaratılmasını sağlamak ve Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisi açısından nerede olduğu ve neler yapılabileceği gibi konularda bilgi vermektir. 3. Türkiye ekonomisinin kaynakları, Doğal kaynakları, beşeri kaynakları, sermaye oluşumu incelenerek ülkenin olanaklarının irdelenmesi, 4. Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar uygulanan ekonomi politikaları dönemler itibariyle incelenerek Türkiye ekonomisinin gelişmesini incelenmesi, 5. Türkiye ekonomisini oluşturan sektörlerin genel yapısının, işleyişinin ve gelişmelerinin incelenmesidir. 3. Türkiye ekonomisinin kaynakları, Doğal kaynakları, beşeri kaynakları, sermaye oluşumunun ve ülkenin olanaklarının öğrenilmesini sağlar. 2. Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar uygulanan ekonomi politikalarının dönemler itibariyle incelenmesini ve Türkiye ekonomisinin gelişmesinin öğrenilmesini sağlar. 3. Türkiye ekonomisini oluşturan sektörlerin genel yapısının, işleyişinin ve gelişmelerinin öğrenilmesini sağlar. Dersin Temel ve Yardımcı Kaynakları TEMEL KAYNAKLAR 5. Hüseyin Şahin, Türkiye Ekonomisi Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Durumu, Ezgi Kitabevi, Bursa.

53 Dersin İşleniş Yöntemi Değerlendirme Ölçütleri Yarıyıl Ders Planı Hafta Varsa () Olarak İşaretleyiniz Genel Ortalamaya Yüzde (%) Katkı 1. Ara Sınavı Ara Sınavı 3. Ara Sınavı 4. Ara Sınavı 5. Ara Sınavı Sözlü Sınavı Uygulama Sınavı (Laboratuar, Proje vb.) 20 Yarıyıl Sonu Sınavı 50 Konuları 1 Türkiye Ekonomisinin Temel Özellikleri ve Dünya Ekonomisindeki Yeri 2 Milli Gelir Tanım ve Kapsamı 3 Türkiye Ekonomisinde Gelir Dağılımı, Türkiye ekonomisinde Yoksulluk 4 Türkiye Ekonomisinde Kamu Maliyesindeki Gelişmeler Devlet İç ve Dış Borçları 5 Türkiye Ekonomisindeki Tarım Sektörü Gelişmeleri, Türkiye Ekonomisinde Sanayi 6 Sektörü Gelişmeleri, Türkiye Ekonomisinde Enerji Sektörü Gelişmeleri, Türkiye Ekonomisinde Hizmetler 7 Sektörü Gelişmeleri, Türkiye Ekonomisinde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Kapsamı ve Özelleştirilmesi 8 9 Para ve Banka Temel Kavramları, T.C. Merkez bankası ve Avrupa Merkez Bankasının Temel Özellikleri, Türkiye ekonomisinde Enflasyon ve Yeni Türk Lirası Kavramı, Türkiye Ekonomisinde Döneminde Ekonomik İstikrar Kararları 11 Türkiye Ekonomisinde 2000 ve 2001 Krizleri ve Ekonomik İstikrar Kararları, Ödemeler bilançosu ve Ödemeler Bilançosundaki Gelişmeler 12 Serbest Bölge, İhracat, İthalat ve İhracatı Teşvik Politikalarının Gelişimi 13 Döviz Piyasası Gelişimi 14 Doğrudan Yabancı Yatırım Gelişimi ve Yabancı Sermaye Politikaları

54 1 Dersin Bölüm Çıktıları İle İlişkisi Program Kazanımları İktisat Bilgilerinin kazandırılmasındaki etkisi Hiç Yok Dersin Katkısı Kısmen Tam Katkı 2 İktisat Bilgilerinin uygulanmasındaki katkısı 3 İktisadi olayları analiz etme becerisi 4 İktisadi alandaki Türkiye Ekonomisi dersi teori ve uygulamaları bütünleştirme 5 İktisadi olayların analiz ve yorumlanması 6 Ekonomik ve sosyal sorunları iktisadi bakış açısı ile değerlendirme ve bakış açısı oluşturmaya katkı 7 İktisadi uygulamalar için yöntem ve araçları kullanabilme becerisi 8 İktisadi araştırmalarında nitel ve nicel yöntemleri kullanabilme becerisi 9 Etkin iletişim kurma becerisi 10 İktisadi alanında disiplinler arası proje geliştirme becerisi 11 İktisat konularının endüstriyel, toplumsal ve evrensel etkilerini anlama becerisi 12 Örnek olay, örnek çözümleri ve uygulamalar becerileri kazandırma 13 İş yaşamında teşvik politikalarının uygulanmasına katkısı 14 İktisat alanında yaşam boyu öğrenmeyi sağlama 15 İktisat araştırmalarında kullanılan araç ve yöntemleri iş yaşamına uyarlama becerisi

55 16 İktisat uygulamalarında ihtiyaç duyulan mesleki etik ve sorumluluk bilinci oluşturma 17 Takım (ekip-grup) çalışması becerisi kazandırma 18 Problem tanımlama ve çözme becerisi kazandırma 19 Model kurma ve analiz edebilme becerisi kazandırma 20 Verileri analiz edebilme ve etkin karar verebilme becerisine katkı 21 Toplumsal ve ekonomik kaynakları verimli kullanma 22 İktisadi ve sosyal hayata aktif katılımı sağlama 23 Ekonomik kazancı sürekli elde etmeyi mümkün kılma 24 Atatürk ilke ve devrimlerini anlama ve benimsemeyi sağlama 25 Bilgi teknolojilerini tanıma, anlama, kullanabilme ve üzerinde çalışabilmeyi sağlama 26 Yabancı dil gelişimine katkı sağlama 27 Bilgi teknolojilerinin gerektirdiği programları kullanabilme, bilgisayar donanımını tanımayı sağlama 28 Türkiye ekonomisinin genel hatları ile kavranmasını sağlama 29 Türkiye ekonomisi hayatına yön veren ekonomik yapının kazandırılmasına katkı sağlama 30 Kamu yönetiminin aldığı kararları anlama, yorumlayabilme ve analiz edebilme yetisini sağlama

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Büyüme Teorileri Bölüm / Anabilim Dalı : İktisat Yarıyıl Teorik Uygulama Toplam Kredisi ECTS Öğretim Dili

Detaylı

Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları

Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro iktisat Teorisi I ECON 209T Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i ECON

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Örgütsel Psikoloji ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm / Anabilim Dalı : İşletme Tezsiz YL 3 Yarıyıl Teorik Uygulama

Detaylı

Doktora. 2. yıl Bahar / 4. yarıyıl DERS ÖĞRETİM PLANI. Dış Ticaret İşlemleri ve Finansmanı

Doktora. 2. yıl Bahar / 4. yarıyıl DERS ÖĞRETİM PLANI. Dış Ticaret İşlemleri ve Finansmanı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası İktisat I IKT 313 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Mikro İktisat Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101 Güz 3 0 0 3 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro İktisat Teorisi II ECON 210 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Makro İktisat Teorisi II (ECON 208T) Ders Detayları

Makro İktisat Teorisi II (ECON 208T) Ders Detayları Makro İktisat Teorisi II (ECON 208T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makro İktisat Teorisi II ECON 208T Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Serkan

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 4 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

Matematiksel İktisat (ECON 213) Ders Detayları

Matematiksel İktisat (ECON 213) Ders Detayları Matematiksel İktisat (ECON 213) Ders Detayları Ders Adı Matematiksel İktisat Ders Kodu ECON 213 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i MATH 102 Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İKTİSADA GİRİŞ I Ders No : 0020050004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka Örgün

Yard. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka Örgün Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ I.SINIF II.YARIYIL DOKTORA İŞLETME ANABİLİM DALI DERS TANITIM FORMU Dersin Kodu ve Adı: Uygulamalı Finansal Araştırmalar Bölüm / Anabilim Dalı: İşletme Yarıyıl

Detaylı

Matematiksel iktisat (ECON 213T) Ders Detayları

Matematiksel iktisat (ECON 213T) Ders Detayları Matematiksel iktisat (ECON 213T) Ders Detayları Ders Adı Matematiksel iktisat Ders Kodu ECON 213T Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i MATH 102

Detaylı

Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları

Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları Ders Adı Ekonometri II Ders Kodu ECON 302T Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i ECON 301 Dersin Dili

Detaylı

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ 1. YIL GÜZ DÖNEMİ İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD eğrileri. İleri

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları

İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisadi Büyüme ECON 409 Her İkisi 3 0 0 0 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat SPRI 271 1 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makro İktisat Teorisi I ECON 207 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i ECON

Detaylı

Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları

Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Para Teorisi ve Politikası ECON 303T Güz 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Mikro İktisat II 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği Türkçe Zorunlu Tam

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKRO İKTİSADİ ANALİZ Ders No : 0020060027 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERS İTES İ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTES İ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ. ECON101 Ekonomi Bilimine Giriş I (3+0)5

ADNAN MENDERES ÜNİVERS İTES İ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTES İ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ. ECON101 Ekonomi Bilimine Giriş I (3+0)5 ADNAN MENDERES ÜNİVERS İTES İ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTES İ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ECON101 Ekonomi Bilimine Giriş I (3+0)5 Ekonomi, fırsat maliyeti, kıtlık, seçim, piyasa ekonomisi,

Detaylı

Finansal Kurumlar ve Piyasalar. Zorunlu Yüksek Lisans. 1. yıl 1. yarıyıl / Güz Doç. Dr. Mehmet Güçlü. Uzaktan Öğrenim Türkçe Yok

Finansal Kurumlar ve Piyasalar. Zorunlu Yüksek Lisans. 1. yıl 1. yarıyıl / Güz Doç. Dr. Mehmet Güçlü. Uzaktan Öğrenim Türkçe Yok Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 0 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Dersin Verildiği Yıl Dersin Verildiği

Detaylı

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisatta Pratik Eğitim I ECON 429 Her İkisi 1 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön koşul dersleri yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe / İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Ekonometri I Dersin Kodu ECO 301 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati 4 Haftalık

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKRO İKTİSAT Ders No : 0350040005 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisat II

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisat II Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 307 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

Orta Düzeyde Mikroiktisat ve Makroiktisat Bilgisi

Orta Düzeyde Mikroiktisat ve Makroiktisat Bilgisi Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 30 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ İKTİÖ-101 Z Davranış Bilimleri Introduction to Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKTİÖ-103 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu TürkAlman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İktisada Giriş VWL102 2 ECTS Kredisi Ders Uygulama 6 2 2 Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Sunum

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri Mikroekonomik Analiz I IKT701 1 3 + 0 6 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih, Talep, Maliyet, Üretim, Kar, Arz.

Detaylı

Açık Ekonomi Makroiktisatı

Açık Ekonomi Makroiktisatı Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 815 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Açık Ekonomi Makroiktisatı

Detaylı

Matematik II (MATH 102) Ders Detayları

Matematik II (MATH 102) Ders Detayları Matematik II (MATH 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Matematik II MATH 102 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 101 Matematiksel Analiz

Detaylı

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş TOUR 122 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İktisat Bölümü Ders Tanımları

İktisat Bölümü Ders Tanımları İktisat Bölümü Ders Tanımları ECON 102 İktisat Sosyolojisi (3,0,0,3,8) İktisat sosyolojisinin temel prensiplerinin sunumu; iktisat sosyolojisinin ekonomik dinamikler üzerindeki etkisinin aktarılması; temel

Detaylı

Kamu Maliyesi (ECON 304) Ders Detayları

Kamu Maliyesi (ECON 304) Ders Detayları Kamu Maliyesi (ECON 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kamu Maliyesi ECON 304 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları

Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları Ders Adı Ekonominin Temelleri Ders Kodu ECON 211 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güz 4 0 0 4 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS PROFİLİ. Prof. Dr. Mehmet Emin Karaaslan

DERS PROFİLİ. Prof. Dr. Mehmet Emin Karaaslan DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Sanayi Organizasyonu İktisadı ECO350 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul ECO201 (Yan Koşul) Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin

Detaylı

BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ

BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ Giriş... 1 1. Makroekonomi Kuramı... 1 2. Makroekonomi Politikası... 2 2.1. Makroekonomi Politikasının Amaçları... 2 2.1.1. Yüksek Üretim ve Çalışma Düzeyi...

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları

Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası Ekonomi Politik IR502 Seçmeli 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS PROFİLİ. Parasal İktisat ECO312 Bahar 6 3+0+0 3 6. Yrd. Doç. Dr. Bilgen Susanlı

DERS PROFİLİ. Parasal İktisat ECO312 Bahar 6 3+0+0 3 6. Yrd. Doç. Dr. Bilgen Susanlı DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Parasal İktisat ECO312 Bahar 6 3+0+0 3 6 Ön Koşul ECO202 (Makroekonomi) Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu

Detaylı

Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları

Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro Ekonomi ECON 105 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU Dersin Kodu ve Adı: JFM 611- Coğrafi Bilgi Sisteminde Veri Kalitesi Ve Güvenilirliği Yarıyıl Teorik Uygulama

Detaylı

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Banka ve Finansal Kurumlar 7 3 + 0 3 6 Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Türkçe Zorunlu Bankacılığın gelişimiyle birlikte

Detaylı

İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları

İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisatta Pratik Eğitim II ECON 430T Her İkisi 1 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistik IE 220 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Doç.Dr. Metin Karadağ

Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Doç.Dr. Metin Karadağ Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Mikroiktisada Giriş Dersin Kodu ECO 7/7 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları

Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları Ders Adı Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler Ders Kodu ECON 309T Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 6 Ön

Detaylı

Öğr. Gör. Barış Alpaslan

Öğr. Gör. Barış Alpaslan Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Matematik I Dersin Kodu ECO 05/04 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 84 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 1 Haftalık Uygulama

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101 Güz 3 0 0 3 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mikro İktisat MİK

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mikro İktisat MİK DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İktisat MİK213 3 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Teorik Kredisi. Zorunlu Lisans 2 Türkçe

DERS ÖĞRETİM PLANI. Teorik Kredisi. Zorunlu Lisans 2 Türkçe Ders Kodu Türü ISL12 Düzeyi Adı Yarıyıl Sunulduğu Dil Teorik EKONOMİNİN TEMELLERİ II Uygulama Laboratuvar Ulusal Zorunlu Lisans 2 Türkçe 0 0 5 AKTS Bölümü : İşletme Önkoşulları : - İşleniş : Yüz yüze anlatım,

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Ortak Doktora Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Ortak Doktora Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Ortak Doktora Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU

DERS TANIMLAMA FORMU Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili II DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı:Kimya Mühendisliği Yarıyıl Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Teori Uyg. Lab. Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam ECTS

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 77 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ DERS TANITIM FORMU Dersin Kodu / Adı : 088 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Bölüm / Anabilim Dalı : ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ Öğretim Dili : Türkçe Yarıyılı

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Matematik I VWL 103 1 ECTS Ders Uygulama Laboratuvar Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: İşletme PROGRAMIN TANIMI: Son yıllarda dünyada Sağlık yönetimi ya da Sağlık İdaresi yüksek lisans eğitim

Detaylı

Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları

Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Rekabet İktisadı ECON 440 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Uluslararası Ekonomi IKM124 Bahar

Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Uluslararası Ekonomi IKM124 Bahar Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Uluslararası Ekonomi IKM124 Bahar ECTS Ders Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Kredisi (saat/hafta) 5 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

Kredisi AKTS Matematiksel İktisat I Ön Koşul Dersleri HAFTALIK DERS AKIŞI

Kredisi AKTS Matematiksel İktisat I Ön Koşul Dersleri HAFTALIK DERS AKIŞI Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Matematiksel İktisat I 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği Türkçe Seçmeli

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - İktisadi Planlama Seçmeli Lisans

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ İKTİSAT ANABİLİM DALI ANABİLİM DALI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER İktisat Anabilim Dalı, Afyon Kocatepe Üniversitesi

Detaylı

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 1.YARIYIL LERİ KODU ADI ZORUNLU TEORİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 IKT101 İktisada Giriş I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT103 İktisatçılar İçin Matematik I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT105

Detaylı

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI I. YIL İKT101 Z Davranış Bilimleri Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT103 Z Genel Muhasebe I General Accounting I 3+0-3 5 İKT105 Z Matematik I Mathematics I 3+0-3 3 İKT107 Z Hukuka Giriş Introduction to Law

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İşletme Finansı BWL210 4 ECTS Ders Uygulama Laboratuvar Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır. Dersin Adı: Araştırma Teknikleri Dersin Kodu: MLY210 Kredi/AKTS: 2 Kredi/4AKTS Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Para Banka Ders No : 0690160064 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Kalkınma İktisadı (ECON 412) Ders Detayları

Kalkınma İktisadı (ECON 412) Ders Detayları Kalkınma İktisadı (ECON 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkınma İktisadı ECON 412 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL ÖĞRETİM İKT 101 İktisada Giriş-I Z 3 0 3 7 İKT 103 İktisadi Matematik-I Z 3 0 3 7 İKT 105 Sosyoloji Bilimine Giriş

Detaylı

1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR

1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR 11 1.1. İktisat Biliminin Temel Kavramları 12 1.1.1.İhtiyaç, Mal ve Fayda 12 1.1.2.İktisadi Faaliyetler 14 1.1.3.Üretim Faktörleri 18 1.1.4.Bölüşüm

Detaylı

Matematik II (MATH 102) Ders Detayları

Matematik II (MATH 102) Ders Detayları Matematik II (MATH 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Matematik II MATH 102 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 101 Matematiksel Analiz

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

DERS PROFİLİ. Microeconomics ECO201 Güz Yrd. Doç. Dr. Serhat Koloğlugil

DERS PROFİLİ. Microeconomics ECO201 Güz Yrd. Doç. Dr. Serhat Koloğlugil DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Microeconomics ECO201 Güz 3 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKTİSAT ANABİLİM DALI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKTİSAT ANABİLİM DALI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKTİSAT ANABİLİM DALI 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ İÇİNDEKİLER Syf. No Enstitü Yönetim Örgütü ve Kurullar 1 Enstitü Akademik Takvimi

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren T+U Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS Saat IKT300-5 3 + 0 3 4 Finansal Tablolar Analizi 2012 [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin

Detaylı

İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları

İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisat Tarihi ECON 204T (IKT 125) Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS BİLGİLERİ PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3

DERS BİLGİLERİ PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisasn Dersin Türü Mecburi Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin - Koordinatörü Dersi Verenler - Dersin - Yardımcıları

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Sermaye Piyasaları BWL012 Seçmeli Ders ECTS Ders Kredisi (saat/hafta)

Detaylı