USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor"

Transkript

1

2 USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor Kamu kurumlarında kalite yönetimi çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı finansmanı ile gerçekleştirilen MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi nin yönetimi USB tarafından yapılmaktadır. (devamı 2. ve 3. sayfalarda) METRO CASH & CARRY / Tedarikçi Değerlendirme Projesi Semineri 2010 yılında başlayan ve bugüne kadar hızla devam eden Metro Cash & Carry Yaş Meyve ve Sebze Tedarikçileri Değerlendirme Projesi kapsamında, Metro Cash & Carry ile birlikte düzenlediğimiz tedarikçi toplantımız Antalya'da tarihinde gerçekleştirildi. (devamı 4. sayfada) USB Genel Müdürü Nesrin SERİN, TÜGİAD Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu nda Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) 14. Olağan Genel Kurulu 26 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu nda gerçekleştirildi yılları arasında görev yapacak Ali Yücelen başkanlığındaki Yönetim Kurulunda, USB Genel Müdürü Nesrin SERİN de TÜGİAD Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunmakta. (devamı 5. sayfada) İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği 5 Proje İzmir'e Damga Vuracak Danışma Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü USB Genel Müdürü Nesrin SERİN koordinatörlüğünde, Yönetim Kurulu Üyeleri nden oluşan İZSİAD Proje Ekibi ile geliştirilen 5 projesini açıkladı. (devamı 6. sayfada) ICAS 2012 III. Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu III. Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirildi. Genel Müdürümüz Nesrin SERİN Bilişim Teknolojileri konulu oturuma başkanlık yaptı. (devamı 7. sayfada) USB, Future Fish Eurasia Fuarına Katıldı Türkiye nin tek su ürünleri fuarı olan Future Fish Eurasia 6. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı, Haziran 2012 tarihlerinde, Uluslararası İzmir Fuar Alanı nda, gerçekleştirildi. (devamı 7. sayfada) USB Kurumsal Gelişim ve Kalite Müdürü Dr. Seher ERKAL Projesi İle TİM Gıda Ar Ge Proje Yarışmasına Katıldı USB Kurumsal Gelişim ve Kalite Müdürü Dr. Seher ERKAL Balık Yemlerinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kekik Uçucu Yağının Kullanılması başlıklı projesi ile Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde sergilenmeye layık görülen projeler içerisinde yer aldı. (devamı 8. sayfada) Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanımız M. İsmail CARAN ın Makalesi Koç Üniversitesi'nin Dergisi'nde Yayınlandı USB de Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanı olarak görev yapan M. İsmail CARAN ın Hata Türleri Etkileri ve bir Uygulama Örneği isimli çalışması "Hemşirelikte Eğitim ve Araştırma Dergisi"nin Nisan 2012 ayı yayınında kapak yazısı olarak yayınlandı. (devamı 8. sayfada) USB Tarafından Gerçekleştirilen Bazı Eğitimler (devamı 9 11 sayfalarda) Yakın Zamanda Belgelendirdiğimiz Bazı Kuruluşlar (devamı sayfalarda)

3 Sayfa 2 S Sayfa 1 GÜNCEL USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor Kamu kurumlarında kalite yönetimi farkındalığının geliştirilmesi amacı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı finansmanı ile gerçekleştirilen Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi nin yönetimi USB tarafından yapılmaktadır. Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova illerindeki 35 kamu kuruluşunda, çağın gereksinimi olan ve Toplam Kalite Yönetim Standardı olarak Dünya da kabul gören, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı nın etkin olarak uygulanmasına yönelik bir proje olup, USB proje koordinatörlüğünde yönetilmektedir. MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Proje Akışı 11 Ocak 2012 tarihinde Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi dâhilindeki kamu kurumlarının yetkililerinin katılımı ile proje açılış ve bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş olup, USB ve MARKA ile kamu kurumları arasındaki sözleşmeler imzalanmıştır. USB Proje Ekibi tarafından tüm kamu kurumlarına ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çerçevesinde mevcut durumlarını incelemek amacı ile kurum ön görüşmeleri tamamlanmıştır. Kurum ön görüşmeleri projeye özel olarak hazırlanan ve portal yönetici paneli üzerinden kullanılan kontrol listesi ile yapılmaktadır. Portal kontrol listeleri ile ilgili kurum bazında ve Valilik, İl Özel İdare, Belediye ve Kaymakamlık genelinde bir raporlama sunmaktadır.

4 Sayfa 3 Sayfa 2 GÜNCEL USB Kalite Portalı Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi kapsamındaki kamu kurumları, MARKA ve USB Ekibi arasındaki kuvvetlendirmek, etkin olarak altyapısı iletişim doküman yürütmek kurularak ağını yönetimini ve e-learning eğitim notlarının paylaşmak amacı ile ve adreslerinde yayınlanan portal kurulmuş ve bu portal ile geçiş sağlanan bir forum ile iletişimin interaktifliği arttırılmıştır. Her kamu kurumu için belirlenen yetkili kişiye kullanıcı adı ve şifre atanarak, ISO 9001:2008 kurulumu Kalite Yönetim sırasında Sistemi hazırlanan dokümanların portala yüklenmesi ve USB yetkilisi tarafından dönüşünün kontrolü yapılması ve geri çalışmalarının yönetimi yapılmaktadır. Kamu kurumlarının yapılarına ilişkin bilgi sağlanması amacı ile proje başlangıcında kurum değerlendirme anketi portal üzerinden organize edilmiş olup, proje kapsamındaki diğer anketlerin de portal üzerinden yapılması planlamaktadır. Kalite Yapılanması Projesi nde verilen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve Süreç Yönetimi Eğitimi ile ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi Eğitimi için eğitim dokümanları, eğitim planlaması portal üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile yapılan girişlerde erişime açıktır.

5 Sayfa 3 GÜNCEL Sayfa 4 METRO CASH & CARRY / Tedarikçi Değerlendirme Projesi Semineri 2010 yılında başlayan ve bugüne kadar hızla devam eden Metro Cash & Carry Yaş Meyve ve Sebze Tedarikçileri Değerlendirme Projesi kapsamında, Metro Cash & Carry ile birlikte düzenlediğimiz tedarikçi toplantımız Antalya'da tarihinde gerçekleştirildi. Metro Cash & Carry nin yöneticilerinin de katıldığı ve yaş meyve ve sebze tedarikçilerinin büyük ilgi gösterdiği seminerimizde Metro Cash & Carry adına yapılan denetimlerin önemi, kapsamı, kullanılan kontrol listesi, tedarikçi değerlendirme sayfası un nasıl kullanılacağı ve örnek uygulamalar anlatıldı. Toplantı sonrasında proje kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde en yüksek puan alan ilk 3 tedarikçiye ödülleri Metro Cash & Carry nin yöneticileri tarafından verildi.

6 Sayfa 5 Sayfa 4 GÜNCEL USB Genel Müdürü Nesrin SERİN, TÜGİAD Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu nda Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) 14. Olağan Genel Kurulu 26 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurulda; 259 geçerli oyun 170 ini alarak 14üncü Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına 13. Dönemde TÜGİAD Yönetim Kurulu üyesi, Ankara ve Çukurova Şubeler Koordinatörü olarak görev yapan Sayın Ali Yücelen seçildi yılları arasında görev yapacak Ali Yücelen başkanlığındaki Yönetim Kurulunda, USB Genel Müdürü Nesrin SERİN de TÜGİAD Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunmakta. TÜGİAD Yönetim Kurulu 12 Haziran 2012 tarihinde Ankara da 5 Bakan ı ziyaret etti. Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi EKER Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ

7 Sayfa 5 GÜNCEL Sayfa 6 İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği 5 Proje İzmir'e Damga Vuracak Danışma Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü USB Genel Müdürü Nesrin SERİN koordinatörlüğünde, Yönetim Kurulu Üyeleri nden oluşan İZSİAD Proje Ekibi ile geliştirilen 5 projesini açıkladı. İZSİAD 2012 yılında hayata geçirilmeyi planladığı 5 projesini kamuoyu ile paylaştı. Danışma Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü USB Genel Müdürü Nesrin SERİN koordinatörlüğünde, Yönetim Kurulu Üyeleri nden oluşan İZSİAD Proje Ekibi tarafından yürütülen stratejik planlama çalışmaları sonucunda belirlenen dört ana eksenlerden biri olan İzmir ve Kadın konusunda ilk projenin İZSİAD GÖZÜYLE KADIN DOSTU KENT İZMİR olduğu ifade edildi. destek verilmesi hedeflenmiştir için toplam 5 proje ile yola çıkan ve bu yıl 20. yılını kutlayacak olan İZSİAD, tarafından gerçekleştirilecek olan, kadınlara, hükümlülere, gençlere, işitme engellilere Bu projelerin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler protokolünü Valilik nezdinde imzalayan İzmir in, kendi halkının gözüyle "İzmir neden kadın dostu" sorusuna katkıda bulunmayı hedefleyen, İzmir Valiliği ve DEÜ Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile yürütülmekte olan İZSİAD Gözüyle Kadın Dostu Kent İZMİR adı altında bir analiz yürütülmektedir. Sonuçlarının görsel ve yazılı basın yolu ile duyurulacağı projenin saha çalışmaları tamamlanmış e-ortamlı anket çalışmaları ise devam etmektedir. İşitme Engellilerin iş hayatına entegrasyonu odaklı geliştirilen bir diğer proje ise T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 çağrısı kapsamında ön elemeyi geçmiştir. Bu projede de İzmir Valiliği nin yanı sıra Gediz Üniversitesi ve İşitme Engelliler Federasyonu da proje iştirakçileri olarak yer almışlardır.

8 Sayfa 7 Sayfa 6 USB DEN HABERLER ICAS 2012 III. Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu Türkiye ve Avrupa Birliği nde Uygunluk Değerlendirme alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcilerini, sanayinin ve ilgili diğer kurumların temsilcileriyle akreditasyon, standardizasyon, metroloji, test ve belgelendirme alanlarındaki gelişmeleri tartışmak amacıyla III. Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirildi. Dünyada uygunluk değerlendirmesi alanında düzenlenen sınırlı sayıda etkinliğin en büyükleri arasında yer alan III. Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Sempozyumu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında ve UDDer ev sahipliğinde, Mayıs tarihleri arasında İstanbul Cevahir Kongre Merkezi nde gerçekleşti Genel Müdürümüz Nesrin SERİN in Bilişim Teknolojileri konulu oturuma başkanlık yaptı ve Türkiye de Bilişim Sektörü ve Uygunluk Değerlendirmesi Aktivitesi konulu bildirisini sundu. USB Future Fish Eurasia 2012 Fuarına Katıldı USB Ulusal Sistem Belgelendirme Hizmetleri olarak yer aldığımız "Future Fish Eurasia Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı İzmir Kültürpark Fuar Alanı 2 nolu holde 11 bin metrekarelik alanda 300'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katılımı ile gerçekleşti. 6. Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı" Future Fish Eurasia 2012 Fuarı'nın açılışına İzmir Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı AYDOĞAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Durali KOÇAK, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan KIZILTAN, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İŞLİEL, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, İzfaş Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir ÖRS ve su ürünleri sektörü mensupları katıldı. Future Fish Eurasia 2012 Fuarı nı toptan ve perakende balık pazarlamacıları, ithalatçı ve ihracatçılar, kültür balıkçıları, reisler, otel, restoran ve süpermarketler, su ürünleri işleme sanayi, su ürünleri mühendisleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve su ürünleri sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcilerden oluşan in üzerinde sektör profesyoneli ziyaret etti. Fuardaki tek belgelendirme ve eğitim kuruluşu olan USB standına da ilgi yoğun oldu. Belgelendirme süreçleri, ürün ve sistem belgelendirmeler ve eğitimler hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçiler USB standında uzman denetçi ve eğitmenlerimizden bilgi aldılar.

9 Sayfa 8 Sayfa 7 USB DEN HABERLER USB Kurumsal Gelişim ve Kalite Müdürü Dr. Seher ERKAL Projesi İle TİM Gıda Ar Ge Proje Yarışmasına Katıldı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin gıda sektöründe inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na yoğun ilgi gösterildi. Yarışmanın Türkiye Koordinatörlüğü'nü üstlenen Ege İhracatçı Birlikleri'ne çeşitli üniversitelerden, kurum ve kuruluşlardan 200'e yakın proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 116 sı sergilenmeye layık bulundu. USB Kurumsal Gelişim ve Kalite Müdürü Dr. Seher ERKAL Balık Yemlerinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kekik Uçucu Yağının Kullanılması başlıklı projesi ile Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde sergilenmeye layık görülen projeler içerisinde yer aldı. Etkinliğe katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan projemiz hakkında sergi salonunda detaylı bilgi aldı. Etkinlik sonunda ödül alan yarışmacılara ödülleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verildi. Bu etkinliklerin önümüzdeki yıllarda uluslar arası boyutlarda sürdürüleceği ifade edildi. Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanımız M. İsmail CARAN ın Makalesi Koç Üniversitesi'nin Dergisi'nde Yayınlandı USB nin Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanı olarak görev yapan M. İsmail CARAN ın Risk Analiz ve Risk Önem Derecelerini Belirleme üzerine yaptığı araştırmalar sonucu; Hata Türleri Etkileri ve bir Uygulama Örneği isimli çalışması, Koç Üniversitesi Editörler Kurulu tarafından, üniversite bilimsel dergisinde yayınlanmaya değer eser kapsamına alınmış ve "Hemşirelikte Eğitim ve Araştırma Dergisi"nin Nisan 2012 ayı yayınında kapak yazısı olarak tarihinde olarak kabul edilmiş ve yayınlanmıştır. Uzmanımızın, sağlık sektöründe alınan tüm önlemlere karşın önlenemeyen hatalarla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda oluşabilecek olumsuz durumların ortadan kaldırılması için geliştirilen yöntemlerin anlatıldığı makalesine web sayfamızdaki haberler bölümünden ulaşabilirsiniz.

10 Sayfa 9 Sayfa 8 USB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN BAZI EĞİTİMLER Çeşme Paparazzi Beach Club ta İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi, İş ve İletişim Eğitimi, Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi Gerçekleştirildi 2011 yılından beri hijyen denetimlerini yürütmekte olduğumuz " Çeşme Paparazzi Beach Club " çalışanları ve yöneticilerine 04 Haziran 2012 tarihinde Çeşme de "İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi, İş ve İletişim Eğitimi" tarihinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi USB Eğitmenleri ve Derya ÇETİŞKOL, Zeynep KİŞMİROĞLU, M. Tevfik ARPACI tarafından gerçekleştirildi. Eğitimimizde; iş yapılan ortamlarda dikkat edilmesi gereken konular ve olabilecek iş kazaları, kişiler arası iletişim ve gıda güvenliğinin önemi ve hijyen uygulamaları ile ilgili örnekler verilmiş grup çalışmaları yapılmıştır. Cena Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş. ye Globalgap Versiyon 4 Standardı Eğitimi Düzenlendi "Cena Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş." çalışanları ve yöneticilerine 09 Nisan 2012 tarihinde USB İzmir Ofisi nde "Globalgap Versiyon 4 Standardı Eğitimi" USB eğitmeni ve Globalgap denetçisi Nebi GÜLAÇAR tarafından sunulmuştur. Eğitimimizde; Globalgap yaş meyve-sebze üretimi standartlarına genel bakış, dünyadaki durumu, Globalgap yaş meyve-sebze kapsamındaki ürünler, Globalgap belgelendirme süreci, Globalgap Versiyon 4 Standardı nın revizyon maddelerinin yorumlanması, belgelendirme dereceleri anlatılmış örnek dokümantasyon çalışmaları yapılmıştır. TEKLAS Kauçuk San. A.Ş. ye Kalite Fonksiyon Göçerimi Eğitimi Düzenlendi Ülkemizin ve önde gelen kuruluşlarından biri olan ve ürünleri dünyanın önde gelen otomobil kuruluşları tarafından kullanılan "TEKLAS Kauçuk San. A.Ş." çalışanları ve yöneticilerine 07 Nisan 2012 tarihinde Kocaeli de "Kalite Fonksiyon Göçerimi Eğitimi " USB eğitmeni Aysun KAPUCUGİL İKİZ tarafından gerçekleştirildi. Eğitimimiz; Müşteri beklentilerine öncelik vererek rekabet becerisini ve gücünü artırmak için bir araç olarak kullanılan Kalite Fonksiyon Göçerimi Kalite Fonksiyon Göçerimi Kavramı Kalite Fonksiyon Göçerimi nin Süreci Kalite Fonksiyon Göçerimi Matrisi nin (Kalite Evi nin) Oluşturulması ve Analizi Grup Çalışmaları içeriğinde gerçekleştirilmiştir.

11 Sayfa 9 USB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN BAZI EĞİTİMLER Sayfa 10 İPAY İzmir Pastörize Yumurta San ve Tic. A.Ş. ye Çatışmaları Yönetmek Eğitimi Düzenlendi Ülkemizin ve İzmir in önde gelen kuruluşlarından biri olan "İPAY İzmir Pastörize Yumurta San ve Tic A.Ş." yöneticilerine 17 Mart 2012 tarihinde İzmir de "Çatışmaları Yönetmek Eğitimi" USB eğitmeni Cemal BOZKURT tarafından gerçekleştirildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği ile Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Gerçekleştirildi Ülkemizin ve İzmir in önde gelen kuruluşlarından biri olan "İPAY İzmir Pastörize Yumurta San ve Tic A.Ş." yöneticilerine Mart 2012, Mart 2012 ve Mart 2012 tarihlerinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası da "Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi" USB eğitmeni Murat ODACI tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitimimize Akdeniz Bölgesinde kendi alanında önde gelen ithalat ve ihracat yapan kuruluşların yöneticiler katıldılar. Eğitimimizde; katılımcı firmaların dış ticaret konuları ile ilgili lojistik, gümrük, doküman operasyonu, ödeme ve tahsilât, teslimat, pazarlama, satış ve elektronik ticaret süreçlerinde yetkinlikleri uygulamalar ile desteklenerek arttırılmıştır. Marenostro Dış Tic. ve Paz. A.Ş. / GLOBALGAP Su Ürünleri Muhafaza Zinciri Standardı Eğitimi Düzenlendi Ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olan ve ürünlerinin tamamını yurtdışına ihrac eden " Marenostro Dış Tic. ve Paz. A.Ş." çalışanları ve yöneticilerine 20 Ocak 2012 tarihinde "GLOBALGAP Su Ürünleri Muhafaza Zinciri Standardı Eğitimi" USB eğitmeni ve su ürünleri mühendisi Dr. Seher ERKAL tarafından sunuldu.

12 Sayfa 11 Sayfa 10 USB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN BAZI EĞİTİMLER Energaz Gaz Elektrik Su Dağıtım A.Ş. / ISO ve OHSAS Temel ve İç Denetçi Eğitimleri Düzenlendi Başta; İstanbul, Denizli ve Konya olmak üzere ülkemizin Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerindeki birçok şehrimizin Doğal Gaz, Su ve Elektrik dağıtımını yapmakta olan "Energaz Gaz Elektrik Su Dağıtım A.Ş." çalışanları ve yöneticilerine 20 Ocak 2012 ve 11 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul, Denizli ve Konya da" ISO ve OHSAS Temel ve İç Denetçi Eğitimleri" USB eğitmenleri, Zeynep KİŞMİROĞLU, M. İsmail CARAN ve Osman TAŞLICA tarafından sunuldu. Ege İhracatçı Birlikleri / BRC Versiyon 6 Revizyon Eğitimi Gerçekleştirildi USB Ulusal Sistem Belgelendirme tarafından hazırlanan "BRC Versiyon 6 Revizyon Eğitimi"; 17 Ocak 2012 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. Birçok Gıda kuruluşundan 50 den fazla kişinin katıldığı eğitimi USB'nin BRC Denetçisi ve Gıda Mühendisi Derya BÜYÜKYILDIRIM sundu. Eğitimde, BRC Food Versiyon 6 Standardı'nın getirdiği yenilikler ve denetimler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

13 Sayfa 12 Sayfa 11 YAKIN ZAMANDA BELGELENDİRDİĞİMİZ BAZI KURULUŞLAR ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN.TİC.A.Ş. Merkezi Balıkesir de bulunan Şeker Piliç ve Yem San. Tic. A.Ş tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. TURYAĞ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. Merkezi Balıkesir de bulunan Turyağ Gıda San. ve Tic. A.Ş tarihlerinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. UĞURLU BALIK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. Merkezi İzmir de bulunan Uğurlu Balık Üretim San. Tic. A.Ş. nin Aydın tesisleri tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food ve IFS Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. BUPİLİÇ ENTEGRE GIDA SAN. TİC. A.Ş. Merkezi Balıkesir de bulunan BUPİLİÇ ENTEGRE GIDA SAN. TİC. A.Ş tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. VOLKAN YANGIN SÖNDÜRME TEKN. SAN. VE TİC. A.Ş. Merkezi İzmir de bulunan ve Hidrolik ve Portatif Merdivenli İtfaiye Arasözü, Kurtarma ve Acil Müdahale Aracı, Tasarım, Üretimi yapmakta olan VOLKAN YANGIN SÖNDÜRME TEKN. SAN. VE TİC. A.Ş tarihinde gerçekleştirilen yeniden belgelendirme denetimi sonucunda OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı ile belgelenmeye hak kazandı. BARHAN GIDA SANAYİ TİCARET A.Ş. Ürünleri ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Barhan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. KEMAL KILIÇ TARIM & ORMAN ÜRN. PAZ. İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İzmir de bulunan ve; Taze Meyve, Turunçgiller, Sofralık Üzüm ve Nar paketlemesi Satışı ve İhracatı yapmakta olan Kemal Kılıç Tarım & Orman Ürn. Paz. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / Globalgap Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı.

14 Sayfa 13 Sayfa 12 KILIÇLAR DIŞ TİCARET METAL, MADEN, ENERJİ SANAYİ A.Ş. Kılıçlar Grubu kuruluşlarından "Kılıçlar Dış Ticaret Metal, Maden, Enerji San. A.Ş."nin Gemi Söküm tesislerinin ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi gözetim denetimleri tarihinde kuruluşumuz denetçileri tarafından gerçekleştirildi kuruluş ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile belgelendirilmeye hak kazandı. ENTA ELEKTRİK ENERJİ TESİSLERİ VE İNŞ. TAAH. TİC. A.Ş. Merkezi İstanbul da bulunan ve; Elektrik, Elektronik, Telekomünikasyon, Enerji, İnşaat, Mühendislik ve Müteahhitlik işleri yapmakta olan Enta Elektrik Enerji Tesisleri ve İnş. Taah. Tic. A.Ş tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ISO 9001:2008 Kalite ve OHSAS 18001:2007 İş Sağılığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları ile belgelendirmeye hak kazandı. BAĞCI BALIK GIDA VE ENERJİ ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. Merkezi Aydın da bulunan Bağcı Balık Gıda Ve Enerji Üretim San. Tic. A.Ş tarihlerinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / IFS Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. MERSU SU ÜRÜNLERİ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. Dinar, Bozyük, Maşukiye tesisleri bulunan Mersu Su Ürünleri ve Yem San. Tic. A.Ş tarihlerinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF CMi / BRC Food ve IFS Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. DR. CLEAN HAVART YAPI MALZEMELERİ DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI MÜH. MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İzmir de bulunan ve; Biyolojik Kimyasal Doğal Hammaddeli Temizlik ve Leke Çıkarıcı Ürünlerin Tasarımı Üretimi ve Satışı hizmetlerini gerçekleştiren DR. CLEAN Havart Yapı Malzemeleri Dayanıklı Tüketim Malları Müh. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı.

15 Sayfa 14 Sayfa 13 İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ Ulusal ve uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır Nesrin SERİN Genel Müdür Derya ÇETİŞKOL BÜYÜKYILDIRIM Ürün Belgelendirme Müdürü & Baş Denetçi Dr. Seher ERKAL Kurumsal Gelişim ve Kalite Müdürü & Denetçi Semira ÖZEREN Sistem Belgelendirme Müdürü & Baş Denetçi Zeynep KİŞMİROĞLU Eğitim ve Proje Uzmanı & Baş Denetçi Hürmüz ULUSOY Mali ve İdari İşler Uzmanı Aykut ONKARDEŞLER Pazarlama Uzmanı & Baş Denetçi Hakan Ozan ERZİNCANLI Tarımsal Belgelendirme Uzmanı & Baş Denetçi Selami Güven ANTAL Endüstri Mühendisi & Baş Denetçi Merve GÜZEL Ziraat Yük. Mühendisi & Denetçi Nebi GÜLAÇAR Ürün Belgelendirme Uzmanı & M. İsmail CARAN Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanı & Baş Denetçi Ufuk ABALIOĞLU Endüstri Mühendisi & Baş Denetçi Hakan BARTIN Metalurji Muhendisi & Baş Denetçi Levent YILDIRIMER Bilgi Teknolojileri Uzmanı & Baş Denetçi Ebru KUNÇ Kimya Mühendisi & Denetçi M. Tevfik ARPACI Gıda Mühendisi & Denetçi Cemal BOZKURT Matematik Mühendisi & Denetçi Dr. Dinçer YARKIN Eğitim ve Proje Uzmanı & Denetçi Murat ODACI Eğitim ve Proje Uzmanı & Denetçi Erol ÖZDEN Metalurji Muhendisi & Denetçi Ayşegül BİNİCİOĞLU Gıda Mühendisi & BRC Denetçisi

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız,

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız, Değerli Dostlarımız, 2012 yılının son sayısını sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Geride bıraktığımız sene süresince yaptığımız çalışmaların genel bir özetini sizlerle paylaşmak isterim. USB Bülten

Detaylı

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız,

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız, Değerli Dostlarımız, Paydaşlarımıza, müşterilerimize, sistem, ürün ve personel belgelendirme sektörüne yönelik gelişmeleri, projelerimizi sizlere aktardığımız ve bir paylaşım platformu olarak konumlandırdığımız

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

USB DEN HABERLER. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı Belge Töreni. İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni.

USB DEN HABERLER. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı Belge Töreni. İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni. Sayfa 1 Sayfa 1 USB DEN HABERLER İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) ne USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak 17 Nisan 2013 tarihinde

Detaylı

KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR.

KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR. KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR. Değerli Dostlarımız, 2014 yılında bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve geride bıraktığımız 2013 yılında yaptığımız çalışmaların genel bir özetini sizlerle paylaşmak isterim.

Detaylı

Murat Odacı. Eğitim Özgeçmişi. İş Tecrübeleri ve Mesleki Deneyimler. Eğitim ve Danışmanlık Tecrübeleri NOVO DANIŞMANLIK

Murat Odacı. Eğitim Özgeçmişi. İş Tecrübeleri ve Mesleki Deneyimler. Eğitim ve Danışmanlık Tecrübeleri NOVO DANIŞMANLIK Eğitim Özgeçmişi 2013 - Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir / Doktora, İşletme (devam ediyor) 2012 - Gediz Üniversitesi, İzmir / Yüksek Lisans, İşletme (MBA) 2003 - Dokuz Eylül Üniversitesi / Lisans, İİBF

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler METRO Cash&Carry nin TARIMSAL ÜRÜN ÜRETEN TEDARİKÇİLERİ ve ÜRETİCİLERİ

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU expomed EURASIA 22.Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Sistem, Teknoloji, Donanım ve Hastaneler Fuarı ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz.

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. Saygılarımızla Tosyöv Samsun Destekleme Derneği yön.kur Samsun OMU Mühendislik Fakültesi bünyesinde,işadamları ile buluşması kurum

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

2011 yılında kurumlara özel ve genel katılıma açık olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize 1000 e yakın kişi katılmıştır.

2011 yılında kurumlara özel ve genel katılıma açık olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize 1000 e yakın kişi katılmıştır. Değerli Dostlarımız, 2012 yılının ilk sayısını sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl da yeni ürünlerimizle ilgili bilgilere, teknik içerikli makalelere, bilgilendirme-değerlendirmeinceleme

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.09.2014 27.10.2014 PARİS SİAL GIDA FUARINDA ALTSO STANDI İLE YERİMİZİ ALDIK-19-23 EKİM 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 1 4 EKİM 2016 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu 2016 4 EKİM 2016 Kariyer Planlama ve İç Girişimcilik Semineri Key Of Change

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı Hatice ġafak ERGÜN Uzman ULUSLARARASI REKABETÇĠLĠĞE GĠDEN YOLDA KÜMELENME SAMSUN KONFERANSI 7 Aralık 2012 / Samsun Devam ediyoruz...

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı ANUFOOD EURASIA ANUFOOD EURASIA - powered by ANUGA 8. Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri, Soğutma Teknolojileri, Mağaza Donanımıi Servis ve İkram Hizmetleri Fuarı ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

teskon 2011 de buluşmak üzere SUNUŞ

teskon 2011 de buluşmak üzere SUNUŞ SUNUŞ Ulusal Kongresi 18 yıl önce, 15-17 Nisan 1993 tarihleri arasında, Balçova Termal Tesisleri İzmir de TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlendi. Bu toplantı bir teknik toplantı olduğu kadar,

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 ARALIK / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2014

BACADER e-bülten NİSAN 2014 BACADER e-bülten NİSAN 2014 011 BACACI SEVİYE 3 VE BACACI SEVİYE 4 EĞİTİMLERİ İSTANBUL DA YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri İstanbul BACADER Ofis'te

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

T.C. Akdeniz Üniversitesi AKĠġMER Teknoloji Transfer Merkezi

T.C. Akdeniz Üniversitesi AKĠġMER Teknoloji Transfer Merkezi M. Cem SAKARYA Pozisyon Bilgisi: AKİŞMER TTM Müdür Yardımcısı AKİŞMER TTM Yönetim Kurulu Üyesi A.Ü. Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu ĠletiĢim: 0 533 498 66 22 KiĢisel Bilgiler Doğum Yeri/Tarihi: 27 /04/1977

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2015

BACADER e-bülten OCAK 2015 BACADER e-bülten OCAK 2015 ENERJİ VE TESİSAT HABER PORTALI NDA VE TERMO KLİMA DERGİSİ NDE "DOĞRU BACALAR İLE ZEHİRLENMELER ÖNLENEBİLİR" BAŞLIKLI YAZIMIZ YAYINLANDI.. 05 Ocak 2015 tarihinde Enerji ve Tesisat

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI KAMPANYA TÜRK LİRASI FİYAT, TÜRK LİRASI VADE! 1 PEŞİN 6 TAKSİT SEÇENEĞİYLE

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı