Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz, adnz, numaranz ve salon numaranz yukarya yazmay unutmaynz. Cevap Kağdnzda belirtilen kitapk kodu ile size verilen soru kitapğnn kodunun ayn olup olmadğn kontrol ediniz. GENEL ÇIKLM 7. YRIYIL 1. Bu soru kitapğndaki testler şunlardr: Testin d: Soru Says Sayfa No İŞ SĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PERFORMNS VE KRİYER YÖNETİMİ TÜRK DİLİ-I Bu kitapkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadr. 3. Bu test kitapğnda yer alan derslerin içeriklerinde basmdan sonra değişiklik yaplmş olabilir. Testteki sorular ders kitabnzda verilen bilgilere göre cevaplaynz. Bir sorunun cevab sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevab kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnz, cevaplarnz cevap kağdnda o test için ayrlmş olan bölümdeki ayn numaral cevap yerine işaretlemeyi unutmaynz. 5. Cevaplarnz koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dşna taşrmaynz. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmaynz. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevab yumuşak bir silgi ile, cevap kağdn örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabnz işaretlemeyi unutmaynz. 7. Cevap kağdnz buruşturmaynz, katlamaynz ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymaynz. 8. Bu kitapktaki her sorunun bir tek doğru cevab vardr. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlş cevaplanmş saylacaktr. 9. Cevaplarnz puanlanrken her doğru cevabnza bir puan verilecek, yanlş cevaplarnz dikkate alnmayacaktr. Bu nedenle kitapktaki tüm sorular için size doğru görülen seçeneği işaretleyerek cevapsz soru brakmamanz yararnza olabilir. 10. Kitapğn sayfalarndaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ nadolu Üniversitesi tarafndan hazrlanmş olan bu testlerin her hakk sakldr. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamnn veya bir ksmnn nadolu Üniversitesi'nin yazl izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarnn çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltlmas ya da kullanlmas yasaktr. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazrlanmasndaki mali külfeti peşinen kabullenmiş saylr.

2 İŞ SĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 2014 GÜZ DÖNEM SONU Bernardino Ramazzini nin iş sağlğ ve iş güvenliği konusunda alana yaptğ katk aşağdakilerden dir? 5. Yargtay, maddi zarar hesaplamasnda kazayla rapor tarihi arasndaki ücretlerin tespit edilememesi halinde işçinin aşağdaki ücretlerden ile çalştrlmş olduğunu kabul eder? İlk iş hekimliği kitabn yazmştr. Meslek hastalklar kitab ile iş sağlğnn kurucusu saylmaktadr. Çalşanlarn yüksek enerjili besinlerle beslenmesini öneren ilk kişidir. Çalşann sağlğ ile iş arasndaki ilişkileri araştran ilk kişidir. temizleme işinde çocuklarn Baca çalştrlmamas için çalşmalar yapmştr. k ücret Fiili ücret Gerçek ücret sgari ücret Belirlenebilen ücret 20 n em ğ tehlikeli 2. şağdakilerden davranşlara yol açan kişisel özelliklerden biridir? 6. Ölüm tarihine kadar fiilen gerçekleşmediği halde ileride desteklik ilişkisinin olacağnn kabul edilebildiği desteğe ne ad verilir? Uykusuzluk Yorgunluk Sakarlk Kdem Stres Gerçek destek Fiili destek Farazi destek Gelecek destek Hukuki destek 3. şağdakilerden Çalşma ve Sosyal Güvenlik Bakanlğ bünyesinde iş sağlğ ve güvenliği ile ilgili birimlerden biri değildir? 7. şağdakilerden maddi tazminatta yer alan bedensel zarar kalemlerinden biri değildir? İş Sağlğ ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Teftiş Kurulu Başkanlğ İş Sağlğ ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü Tedavi giderleri Kazanç kayb Cenaze giderleri Çalşma gücünün azalmasndan veya yitirilmesinden doğan kayplar Ekonomik geleceğin sarslmasndan doğan kayplar İş Sağlğ ve Güvenliği İstatistik ve Dokümantasyon Merkezi Çalşma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve raştrma Merkezi 4. İş kazas veya meslek hastalğ sonucunda ortaya kan meslekte kazanma gücü kayb orannn tespitinde aşağdakilerden ile belirlenen usul kullanlr? Meslekte Kazanma Gücünün Kaybnn Tespitine İlişkin Tüzük Sosyal Sigorta Sağlk İşlemleri Yönetmeliği 8. Yargtay işgörebilme çağn aşağdaki yaşlardan ile snrlamştr? İşgöremezlik Oran Tespitine İlişkin Tüzük İş Sağlğ ve Güvenliği Yönetmeliği Çalşma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kayb Oran Tespit İşlemleri Yönetmeliği İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2014 GÜZ DÖNEM SONU Türk hukuk sisteminde iş sağlğ ve güvenliği kurallarna aykr davranan işverenlere Türk Ceza Kanunu dşnda hapis cezas öngören kanun aşağdakilerden dir? 9. İş güvenliğinin sağlanmasnda uygulanan idari yaptrmlarla ilgili aşağdaki ifadelerden yanlştr? İdari yaptrmlarn uygulanabilmesi için yarg kararna gerek yoktur. İdari yaptrmlarda suç işlediği ileri sürülen kişi suçsuzluğunu ispatlamak zorundadr. İdari yaptrmlar onarmay ve önlemeyi amaçlar. İdari yaptrmlarn uygulanabilmesi için bu konudaki yetkinin idareye tannmş olmas gereklidir. İdari yaptrmlar ancak bir zarar meydana geldikten sonra uygulanabilir. 20 n em ğ İş Kanunu Umumi Hfzshha Kanunu İş Sağlğ ve Güvenliği Kanunu Türk Borçlar Kanunu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlk Sigortas Kanunu 14. İş sağlğ ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere gerekli donanm ve personele sahip olan ve Çalşma ve Sosyal Güvenlik Bakanlğ tarafndan yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşlaryla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren şirketler tarafndan kurulan ve işletilen müesseselere ne ad verilir? 10. İlk başvuru tarihinden itibaren ne kadar süre içinde denetlenmeyen işyerlerinin işletme belgesi kesinleşir? 10 gün 15 gün 1 ay 2 ay 3 ay İşyeri sağlk ve güvenlik birimi Bölgesel sağlk ve güvenlik birimi Mahalli sağlk ve güvenlik birimi Ulusal sağlk ve güvenlik birimi Ortak sağlk ve güvenlik birimi 15. z tehlikeli snfta yer alan ve 1000 işçinin çalştğ bir işyerinde, tam gün çalşacak kaç iş güvenliği uzman bulundurulmaldr? 11. ğr yaralanma veya ölümle sonuçlanan iş kazalarndan sonra yaplan soruşturmada, tutuklamaya aşağdakilerden karar verebilir? İş mahkemesi hakimi Sulh ceza hakimi sliye hukuk hakimi Savc Kolluk kuvvetleri şağdakilerden iş sağlğ ve güvenliği kurulunun görev ve yetkilerinden biri değildir? 12. Nükleer santraller gibi büyük endüstriyel kaza oluşabilecek işyerleri için işveren tarafndan hazrlanan belgeye ne ad verilir? Rehberlik ve danşmanlk hizmeti vermek Yllk rapor hazrlamak İşçinin çalşmaktan kanma hakkn kullanmasna karar vermek lnmas gereken tedbirleri planlamak ve belirlemek Eğitim programlar hazrlamak İş güvenliğini sağlama raporu Güvenlik raporu Maddi zarar önleme belgesi İş teknik raporu Çevre politikas belgesi 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2014 GÜZ DÖNEM SONU Uluslararas 17. şağdakilerden Çalşma Örgütü nün özgün işkollarndaki korunma ilkeleri ve kurallar kapsamnda yer alan sözleşmelerinden biri değildir? 20. şağdakilerden vrupa Birliği nin işyeri ve iş teçhizat hakkndaki direktiflerinden biri değildir? İşyerlerindeki sgari Sağlk ve Güvenlik Gerekleri Hakknda Direktif İşçilerin İşte İş Teçhizat Kullanmalarnda sgari Sağlk ve Güvenlik Gerekleri Hakknda Direktif İşçilerin İşyerinde Kişisel Koruyucu Donanm Kullanmalarnda sgari Sağlk ve Güvenlik Gerekleri Hakknda Direktif İşçilerin Sağlk ve Güvenliğinin İşteki Kimyasal Etkenlere Bağl Risklerden Korunmas Hakknda Direktif İşte Sağlk ve/veya Güvenlik İşaretleri Kullanrken Uyulacak sgari Gerekler Hakknda Direktif 20 n em ğ Hijyen Sözleşmesi Yap İşlerinde Sağlk ve Güvenlik Sözleşmesi Büyük Sanayi Kazalarnn Önlenmesi Sözleşmesi Madenlerde Sağlk ve Güvenlik Sözleşmesi Tarmda Sağlk ve Güvenlik Sözleşmesi 18. Uluslararas Çalşma Örgütü tarafndan insan onuruna uygun iş hedefi hangi yldan itibaren geliştirilmeye başlanmştr? vrupa Birliği nin dayandğ temel ilke ve kurallar tanmlayan ve esas olarak kurucu antlaşmalardan ve bu antlaşmalar değiştiren antlaşmalardan oluşan hukuk arac aşağdakilerden dir? İkincil mevzuat Direktif Birincil mevzuat Tüzük Karar 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 PERFORMNS VE KRİYER YÖNETİMİ 2014 GÜZ DÖNEM SONU performans 1. şağdakilerden yönetiminin değerlendirilenler asndan yararlarndan biri değildir? 4. Bir kişinin söylemiş olduğu bir ifadenin bir başka kişi tarafndan bir soruyla tekrarlanmasna ne denir? Çalşanlar güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini tanrlar. Çalşanlar işletmenin kendilerinden neler beklediğini öğrenirler. İşletme içindeki sorumluluklarn daha iyi anlarlar. Çalşanlarn yetki devrini kolaylaştrr. Çalşanlarn iş tatmini gelişir. k uçlu soru Kapal uçlu soru Yönlendirici soru Yanltc soru Yanstc soru 20 n em ğ 5. Danşmann önce sorunlar dinleyerek kişi ile birlikte ne yapacağna karar vermesi ve verilen karar doğrultusunda ast belirli bir davranş biçimine doğru motive etmesine verilen ad aşağdakilerden dir? performans 2. şağdakilerden yönetiminin temel unsurlarndan biri değildir? Değerlendirilen bireye geri besleme sağlanmas Performansn planlanmas Performans kriterlerinin belirlenmesi Bireye ilişkin kararlarn alnmasnda performans değerlendirme sonuçlarnn temel alnmamas Performansn geliştirilmesi için kişinin yönlendirilmesi Katlmc danşmanlk Yönlendirici olmayan danşmanlk Yönlendirici danşmanlk Katlmc olmayan danşmanlk Geliştirici danşmanlk bir otel 6. şağdakilerden işletmesinde kalite kültürünün oluşturulmas sürecinde etkin değildir? Müşteri kalitesi Hizmet kalitesi İşletme kalitesi Departman kalitesi Kişisel kalite 7. şağdakilerden yaklaşmnn uygulanamamasnn değildir? 3. şağdakilerden ortak performans kriter ve standartlarna dayal yöntemlerden biridir? koçluk her zaman nedenlerinden biri Zaman yetersizliği Çalşanlara performans hakknda bilgi vermekten kanma Performansnn iyi olduğunu bilen çalşan bu konuda tekrar rahatsz etmekten kanma Koçluk konusunda yetersiz deneyim Uzun bir süreç olmas Basit Sralama Yöntemi Zorunlu Dağlm Yöntemi İkili Karşlaştrma Yöntemi Kritik Olay Yöntemi Davranş Temeline Dayal Yöntem 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2014 GÜZ DÖNEM SONU Birey ve üyesi olduğu örgüt arasnda oluşan, yazl olmayan ve konuşulmamş beklentilerin tümüne verilen ad aşağdakilerden dir? 12. Kariyer seçimi ve kariyer süreçlerinin oluşumunda bireyi yönlendiren içsel faktörlerden en önemlisi aşağdakilerden dir? ile Çevre Okul Kendini gerçekleştirme olgusu Sosyoekonomik durum 20 n em ğ İş sözleşmesi Sosyal sözleşme Hizmet sözleşmesi Örgüt sözleşmesi Psikolojik sözleşme 13. şağdaki örgüt kuramlarndan nde kariyer planlamasna bireylerin katlm söz konusudur? 9. Kadnlarn kariyer sürecinde yükselmede karşlaştklar engellere verilen ad aşağdakilerden dir? Cam tavan sendromu Çift kariyerli eşler y şğ sorunu Tükenmişlik Engellenme Modern örgüt kuram Klasik örgüt kuram Neo klasik örgüt kuram Geleneksel örgüt kuram İşlevsel örgüt kuram kariyer 14. şağdakilerden planlamasn örgütsel düzeyde önemli klan nedenlerden biridir? 10. şağdakilerden kariyer yönetimi kapsamnda gerçekleştirilen faaliyetlerden biri değildir? yeteneklerine göre Çalşanlarn değerlendirilmesi Personel devir hznn azaltlmas Çalşanlarn iş tatminlerinin artmas Çalşanlarn motivasyonlarnn artmas Çalşanlarn kendi özelliklerini tanmalarna imkan vermesi İş hayatna giriş tamalar Performans planlama Transferler İş değiştirme 11. şağdakilerden örgütün bireyin kariyer planlarna katkda bulunmak için aldğ kararlardan biri değildir? 15. şağdakilerden örgütsel kariyer planlama sürecinin aşamalarndan biri değildir? İşe alma İş değerleme Kurumsal değerlendirme Pozisyonu tanmlama İş analizi Personeli belirleme Kariyer danşmalğ Terfi Transfer Emeklilik 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2014 GÜZ DÖNEM SONU Kariyer seçme ve belirleme problemine çözüm arayan bir müşteri ya da müşteriler grubuna sağlanan hizmete verilen ad aşağdakilerden dir? Kariyer danşmanlğ Kariyer koçluğu Mentorluk Kariyer uzmanlğ Kariyer merkezi En alt düzeydeki kadrolarn üstündeki kadrolarn örgüt dşndan sağlanmas Çalşanlarn tutumlarnn yetersiz olmas Çalşanlarn morallerinin düşük olmas örgüt içinde terfilerinin Çalşanlarn sağlanamamas Çalşanlarn devir orannn düşük olmas 20 n em ğ 20. şağdakilerden örgütlerde etkin bir şekilde kariyer geliştirme faaliyetlerinin gerektiğini ortaya koyan durumlardan biri değildir? 17. Bireylerin eğitim, yetiştirme ve iş deneyimi ile kariyerlerinin planlanmas ve bu planlarn gerçekleştirilmesine verilen ad aşağdakilerden dir? Kariyer planlamas Örgütsel kariyer planlamas Kariyer gelişimi Bireysel kariyer planlamas Kariyer yönetimi 18. şağdakilerden işlerin dikey olarak genişletilmesini sağlar? İş rotasyonu İş zenginleştirme İş değerlendirme İş genişletme Yetenek yönetimi çalşanlarn 19. şağdakilerden örgütsel gelişimi için gerçekleştirilen bireysel uygulamalardan biridir? İş rotasyonu Mentorluk İş zenginleştirme İş genişletme Kariyer merkezi 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 TÜRK DİLİ-I 2014 GÜZ DÖNEM SONU Resmî dil ile ilgili aşağdaki ifadelerden yanlştr? 4. Her resmî dil ayn zamanda devlet dilidir. Her ülkenin anayasasnda resmî dili bildirilmeyebilir. Bir ülkenin tamamnda veya bir bölgesinde yönetim dili olarak kullanlan dildir. Birleşmiş Milletlerin resmî dilleri ile vrupa Birliğinin resmî dil says farkldr. Yasal statüsü bulunan dildir. Ünlem kuramyla ilgili aşağdaki ifadelerden doğrudur? 20 n em ğ Dilin doğuşu, insanlarn duygularn ifade etmesiyle ilişkilidir. Yeryüzündeki bütün diller, tek ana dilden gelişmiştir. Yeryüzündeki diller, farkl kaynaklardan gelişmiştir. Dil, ilkel insanlarn nesneleri sesle anlatmaya çalşmasndan doğmuştur. İnsan dilleri, hayvan seslerinin taklidi esasna dayanr. 2. Yok olma tehlikesiyle karş karşya olan dilleri belirleyen kuruluşun ksa ad aşağdakilerden dir? 5. UNESCO UNICEF WHO UN EU şağdakilerden Eski Uygur Türklerinin farkl kültürlerden kendi dillerine yaptklar çevirilerden biri değildir? Kalyanamkara Prens Hikâyesi Maytrisimit Seküz Yükmek Oğuz Kağan Destan Kuanşi İm Pusar ve Papamkara 3. şağdaki ifadelerden dilin Dil toplumsal ve ulusal bir kurumdur. olma özelliğiyle ilişkilidir? Dile doğaya müdahale edilebildiği kadar müdahale edilebilir. Sözlü dil yazl dilden veya yazl dil sözlü dilden üstün değildir. Yeryüzünün tarihî veya modern bütün dilleri gerçek anlamda çok gelişmiş sistemlerdir. Dil, konuşurlar için kültürel ve kimlikle ilgili ortak değerleri ifade eder. Dil zamana, coğrafyaya ve toplumsal katmanlara bağl olarak sürekli değişir ve gelişir. Türklerinin ulusal birliğinin 6. Uygur bozulmas sonucunda güneye doğru hareket etmelerini konu edinen destan aşağdakilerden dir? 8 Göç Destan Türeyiş Destan Yaratlş Destan Manas Destan Şu Destan İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2014 GÜZ DÖNEM SONU Yeni Lisan hareketini başlatan şahsiyetler aşağdakilerin nde birlikte ve doğru verilmiştir? 11. İmge sözcüğünün üretilme aşağdakilerden dir? Şinasi-Namk Kemal li Canip-Ömer Seyfettin Sadri Maksudi rsal-yusuf kçura Ziya Paşa-bdülhak Hamit Ziya Gökalp-Fuat Köprülü biçimi Tarama Derleme Birleştirme 20 n em ğ Örnekseme Ksaltma 8. şağdakilerin nde yaplacak bir değişiklik sözcükte veya söz diziminde anlam değiştirmez? İkilemelerde az heceli sözcük genellikle önce, çok heceli ise sonra gelir. Buna göre aşağdaki ikilemelerden diğerlerinden farkldr? Vurgu Tonlama Durgu Durak Hz Zamirlerle ilgili yanlştr? aşağdaki ifadelerden 13. Deyimler yarg bildirmezler. ifadesine göre aşağdakilerden deyim olamaz? Zamir kökleri çekimde değişikliğe uğrayabilir. itlik eki -ki bulunan yaplar, cümlede zamir işlevi kazanabilir. Bir adn ya da ad öbeğinin yerini tutar. Üçüncü kişi zamiri aslnda işaret sfatdr. Türkçede başka dillerden alnan zamirler vardr. 10. Birisi sezecek olsa kim bilir ne dedikodular karlrd. cümlesinde birisi sözcüğünün türü aşağdakilerden dir? par topar Kt kanaat Tatl sert Zehir zemberek Çul çaput Yel yeperek yelken kürek Scağ scağna Gözü yollarda kalmak yağn yorganna göre uzat Bir ayağ çukurda olmak 14. şağdakilerden aile konulu bir atasözüdür? Belirsizlik sfat Son çekim edat Sralama bağlac İsim Belirsizlik zamiri 9 ğrlk altn kale, hafiflik başa bela. t ölür meydan kalr, yiğit ölür şan kalr. Yuvay dişi kuş yapar. man diyene klç kalkmaz. Gelmek misafirin, gitmek ev sahibinin elinde. İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2014 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden yiğitlik konulu atasözlerinden biri değildir? t binenin, klç kuşananndr. man diyene klç kalkmaz. t ölür meydan kalr, yiğit ölür şan kalr. Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardr. Olur mu Mademki Elazğ l Hem de Rüzgâr 20 n em ğ 19. şağdaki sözcüklerden nde yazm yanlş vardr? 16. şağdakilerden özelliklerinden biri değildir? argonun Eski sözlerden veya ağz unsurlarndan yararlanlmas Örtülü sözler kullanlmas Bir dil içerisinde sonradan türemiş anlatm biçimi olmas Hayvanlarn ve eşyalarn konuşturulmas ve canlandrlmas Toplumda sadece üst gruplar tarafndan kullanlmas 17. Türkçede kullanlan ilişki sözlerinden biri aşağdakilerden dir? İnceldiği yerden kopsun. Shhatler olsun. Çevir kaz yanmasn. Ocağ sönsün. Gözüne dizine dursun. 18. İlk Türk yaz dili ürünü olmasna karşn Orhon Yaztlar nda kullanlan dilin işlekliğinin nedeni aşağdakilerden dir? 20. şağdaki sözcüklerin yumuşatma vardr? Noktalama işaretlerinin kullanlmamas Kurall bir dilbilgisine sahip olmas Taştan yaplmş anta yazlmş olmas Sözcüklerin mecaz anlamlarnn oluşmamas Deyimlere yer verilmemesi 10 nde hatal Metodu Band Kasedi Rengi Çiçeği TEST BİTTİ.

11 nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

12 nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

13 nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

14 nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

15 nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

16 SINVD UYULCK KURLLR 1. Snav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktr. yn şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakndan ve alçak sesle konuşmalar yasaktr. Yannda veya srasnda kitap, not vb. bulunduran, snav srasnda kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardm edenlerin kimlikleri, Bireysel Snav İptal Tutanağna yazlacak ve o oturumdaki snavlar geçersiz saylacaktr. yn zamanda bir sonraki snava katlamayacaklardr. Bu nedenle sorumluluk öğrencilere aittir. Snavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki snavn kurallara uygun biçimde yaplmadğn, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarnda bildirdikleri veya üniversite snav merkezince yaplan incelemeler sonucu toplu kopya yapldğ saptandğ takdirde, nadolu Üniversitesi nin yetkili organlarnca bu salonda snava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 2. Öğrenciler snav srasnda görevlilerin her türlü uyarlarna uymak zorundadr. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Snavnzn geçerli saylmas, her şeyden önce snav kurallarna uymanza bağldr. Snav görevlilerinin talimatlarna uymayan, snav görevlilerine hakaret eden, fiili saldrda bulunan ve tehdit edenlerle snav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, snav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, snav yaplmasn belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Snav İptal Tutanağna yazlr ve o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 3. Snav srasnda herhangi bir nedenle dşar kmak yasaktr. Snavn başlamasn izleyen ilk 30 dakika ve snav süresinin son 5 dakikas içinde, snavlarn tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan kmasna izin verilmeyecektir. Snavn başlamasn izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci snava alnamaz. 4. Biraz sonra soru kitapklar dağtlacaktr. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapğnn üzerinde ayrlan yere, adnz, soyadnz, öğrenci numaranz ve bu salonun numarasn mutlaka yaznz. Snav sonunda soru kitapklar toplanacak ve snav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapğnn bir tek sayfas bile eksik ksa o oturumdaki snavlarnz geçersiz saylr. 5. Size verilen cevap kağd üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadn size ait olup olmadğn mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağd size ait değilse görevlileri uyarp size ait cevap kağdn alnz. Daha sonra cevap kağd üzerinde ayrlmş olan yerlere T.C. Kimlik numaranz ve test grubunuzu mutlaka kodlaynz, adnz soyadnz yaznz ve ilgili yeri imzalaynz. Kendisine ait olmayan cevap kağdn kullanan öğrencilerin o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 6. Cevap kâğdna yazlacak her türlü yaz, rakam ve yaplacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanlacaktr. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanlmayacaktr. Kullanldğ taktirde cevap kağd optik okuyucuda okutulamadğndan öğrencinin o oturumdaki snav geçersiz saylr. 7. Cevap kâğdnzda belirtilen kitapk kodu ile size verilen soru kitapğnn kodunun ayn olup olmadğn kontrol ediniz. 8. CEVPLRIN TÜMÜ CEVP KĞIDIN İŞRETLENECEKTİR. Soru kitapklar üzerine yaplan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevab, o dersin isminin yazl olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlş sütuna yapacağnz işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 9. Soru kitapğnn sayfalarndaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğd müsvedde olarak kullanmak yasaktr. Bu tür işlemleri yapanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 10. Öğrencilerin sorular ve/veya sorulara verdikleri yantlar cevap kağd dşnda herhangi bir yere yazmalar ve bunu snav salonundan dşarya karmalar yasaktr. Bu kurala uymayanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 11. Snav srasnda öğrencilerin birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktr. Yasağa uymayanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 12. Snav srasnda hesap makinesi kullanlabilir. ncak, alfabetik tuş takm (a, b, c,.v, y, z) olan, üzerinde program yaplmasna, saklanmasna ve çalştrlmasna izin veren EXE, STORE, RUN gibi tuşlar bulunan hesap makineleri ile data bank vb. özel donanmlar kullanlamaz. Hesap makinesinin snav srasnda ödünç alnmas, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktr. Bu tür davranşlarda bulunanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 13. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağr cihaz, taşnabilir bilgisayar vb. iletişim araçlar ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçlar snava gelirken getirmemeleri konusunda snava giriş belgelerinde uyarlmşlardr. Bu cihazlar snav salonunda yanlarnda bulunduran öğrencilerin, cihazlar kapal olsa bile, o oturumdaki snav geçersiz saylr. 14. Öğrenciler ruhsatl veya resmi amaçl kullanlsa bile silah ile snav binasna gelmemelidir. Bu öğrenciler kesinlikle snava ve binaya alnmaz. Bir şekilde girmişlerse dşar kartlp o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 15. Ktalarndan izinli olan er-erbaşlar dşnda resmi kyafetle snava girmek yasaktr. ksine davranan öğrencilerin o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 16. Biraz sonra dağtlacak olan soru kitapğnda test ile ilgili aklamalar yazldr. Bu aklamalar okumadan ve size "SINV BŞLMIŞTIR" denmeden sorular cevaplamaya başlamaynz. 17. Snavnz bittiğinde, cevap kâğdnz ve soru kitapğnz salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki snavlarnz geçersiz saylr. nadolu Üniversitesi köğretim Sistemi Güz Dönem Sonu Snav Kitapğ SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3370 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 4370 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 562 3 - GÜZ

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 016 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI 7 NİSN 016 Saat: 10.10 dı ve Soyadı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 4383 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir? Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir?

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir?    Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir? İş Sağlığı İş sağlığı denilince, üretimi ve işyerini içine alan bir kavram düşünülmelidir. İşyerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yoksa işçilerin sağlığından söz edilemez. İş Sağlığı nedir? Bütün çalışanların

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 337 3 - GÜZ

Detaylı

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR 1. Sınavın uygulanmasına ilişkin Kurallar gözetmenler tarafından yerine getirilir. 2. Gözetmen sınav saatinden en az 10 dakika önce aksi belirtilmedikçe sınav

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR I. Bina Sınav Yürütme Komisyonunun Dikkat Edeceği Hususlar: Bölge sınav yürütme komisyonunun sınavla ilgili yapacağı toplantıya, bina sınav komisyonu başkanı temsilci olarak katılır. Toplantıda görüşülen

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ. GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ. GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GALOŞ ve BONE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA 0 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE 1

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin öğrenim

Detaylı

TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ

TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ Yrd.Doç.Dr. Soner METE Ders Hakkında Çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehdit eden etmenleri, bu etmenlerin önlenmesine ilişkin yürütülen politikalar, işverenlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3338 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM GUAJ BOYA RESĠM MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde sanat dallarının değişim ile karşı

Detaylı

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI

SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI SPOR KULÜBÜ HİZMET PROGRAMI Sporculara Zihin antrenmanları, tüm çalışanlara ekip ruhu içerisinde sporcu motivasyonuna katkı sağlama, teknik ekibe psikolojik yönetim tarzları konusunda destek olamyı amaçlayan

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4814 2013 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 42 3 - GÜZ DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

1- Elektronik Defter ve Elektronik Fatura Zorunlulu u Kapsam na Giren Mükellefler

1- Elektronik Defter ve Elektronik Fatura Zorunlulu u Kapsam na Giren Mükellefler VERG S RKÜLER KONU NO: 2012/69 TAR H: 28.12.2012 Baz Mükellef Gruplar çin Elektronik Fatura Kullanma Ve Elektronik Defter Tutma Zorunlulu u Getirilmesine li kin 421 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebli

Detaylı

1: ÖRGÜTLERDE PERFORMANS DEĞERLEMESİ...

1: ÖRGÜTLERDE PERFORMANS DEĞERLEMESİ... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: ÖRGÜTLERDE PERFORMANS DEĞERLEMESİ... 2 1.1. Performans Değerleme ve İlişkili Kavramlar... 2 1.1.1. Performans... 3 1.1.2. Etkinlik... 3 1.1.3. Verimlilik... 4 1.1.4. Bireysel Performans...

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME Doküman No : INM_PR_40 Yayın Tarihi : 30/03/2016 Revizyon Tarihi ve Sayısı : - Sayfa 1 BİLGİLENDİRME 1. Amaç Bilgilendirme Politikası nın temel amacı; ticari

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yaşar Üniversitesi çalışanları tarafından üstlenilen;

Detaylı

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini.

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini. Toplantı No : 2011/047 Gündem No : 2 Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 Gündem Konusu : Elektrik ihtiyacının temini. Elektrik piyasası ve ilgili mevzuatındaki değişiklikler ve gelişmeler sonrasında, 4734

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4477 ÖĞRENCİNİN 2013 - BAHAR ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3369 3 - GÜZ

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ MAYIS, 2016 MESLEK SEÇİMİ VE KARİYER PLANLAMADA VELİNİN ROLÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE İÇİNDEKİLER: Meslek Seçiminin Önemi Meslek Nedir? Kariyer Meslek Seçiminde Dikkat Edilecekler

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3384 3 - GÜZ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Mayıs 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve bağlı şirketleri (aksi belirtilmedikçe

Detaylı

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Hukuk ve Danışmanlık ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Türkiye de serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren,

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) Sayı : 90792880-155.15[2013/2901]-889 02/09/2015 Konu : TÜBİTAK tarafından desteklenen

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU Kanun Numarası : 4769 Kabul Tarihi : 29/7/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/8/2002 Sayı : 24834 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

LİSANS ALAN BİLGİSİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME- MALİYE-MUHASEBE)

LİSANS ALAN BİLGİSİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME- MALİYE-MUHASEBE) LİSANS ALAN BİLGİSİ (HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME- MALİYE-MUHASEBE) 000000001 Komisyon KPSS A GRUBU TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-318-150-7 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ 01.01.2012 İçindekiler IĞDIR ÜNİVERSİTESİ... 1 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ... 1 Amaç ve Kapsam:... 1 Madde 1-... 1 Tanımlar:... 1 Madde 2-...

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 sayılı Kanun ile; emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2011 GENEL

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU BAŞVURU SAHİBİNİN ADI SOYADI * BAŞVURU SAHİBİNİN MESLEĞİ BAŞVURU SAHİBİNİN YAŞI BAŞVURU SAHİBİNİN MEDENİ : DURUMU BAŞVURU SAHİBİNİN EĞİTİM DURUMU BAŞVURU

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 12 ARALIK 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2015 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI A2 BÖLÜMÜ SORULARI Teorik Soru Sayısı: 30 İstenilen Başarı Oranı : % 70 ( 21 Soru ) 1 KONULAR İşe Alım Süreci İşyeri Ziyaretleri Personel İhtiyaç Analizi Meslek

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar i : 11.11.2013 Karar No : 2013/DK-THD/605 Gündem Konusu : Tüketici Şikâyetlerinin İşletmeciler Tarafından Çözülmesine İlişkin Usul ve

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Sayfa 1 / 5 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATINA GÖRE İŞYERLERİNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sayfa 1 / 5 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATINA GÖRE İŞYERLERİNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK? Sayfa 1 / 5 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATINA GÖRE İŞYERLERİNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK? Yazar: Arif TEMİR* Yaklaşım / Şubat 2013 / Sayı: 242 I- GİRİŞ Bilindiği üzere risk değerlendirmesi

Detaylı

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu nun tedarikçileri ile ilişkilerinde gözettiği standartları ve temel ilkeleri açıklamaktır. Doğan Grubu,

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir.

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir. Gizlilik İlkesi Bu gizlilik ilkesi ( Gizlilik İlkesi ) zaman zaman değiştirilebilir. Değişiklikleri size özellikle bildirmeyeceğiz, bu nedenle bu Gizlilik İlkesi'ni yeniden okumak ve değişikliklerden haberdar

Detaylı

GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI

GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI GENEL KURUL DİVAN TUTANAĞI MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği nin İlk Genel Kurul Toplantısı, 23 Haziran 2007 Cumartesi günü 14:00 de ARI Teknokent, ARI 2 Binası

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu çalışma usul ve esasları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu bünyesinde yer alan

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler Amaç MADDE 1- (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I İLİŞKİSEL PAZARLAMA 31 MAYIS 2014 K O R A Y K A R A M A N

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Yolsuzlukla Mücadele Politikası Yolsuzlukla İçindekiler Amaç 1 1. Kapsam 2 2. Tanımlar 3 3. Görev ve Sorumluluklar 4 3.1. Yönetim Kurulu 4 3.2. Kurumsal Yönetim Komitesi 4 3.3. Çalışanlar 5 3.4. Uygulamaların İzlenmesi ve Politika ile

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.04 / 42 5 /01/2009 Konu : Daire Başkanlıklarının Görev Dağılımı GENELGE (2009/.10.) Bilindiği üzere; Yönetim Kurulumuzun 23/05/2008 tarihli 2008/154 sayılı kararı ve Bakanlık

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA

EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları. Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ 1. Ders- Eğitimin Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin; Öğretmenlik mesleği ile tanışmalarını, Öğretmenliğin özellikleri

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATILIM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır.

Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır. Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır. GİRİŞ İnşaat sektörü, barınma ihtiyacı başta olmak üzere insanların

Detaylı

HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı

HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI İş Sağlığı Programı Programa Kabul Koşulları: Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir Yükseköğretim kurumundan mezun olmak, Psikoloji, Sosyoloji, İşletme,İktisat

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ 2 İÇERİK Eğitim temel olarak; Sözleşme yönetimini, Projelerin izleme çerçevesini, Proje yönetimi, uygulama usul ve

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

Dersin Tanıtımı: TEORİ + UYGULAMA (Saat) Cinsel Sağlık HSH 230 2+0 5 AKTS DERS ADI DERS KODU YARIYIL DERSİN DÜZEYİ

Dersin Tanıtımı: TEORİ + UYGULAMA (Saat) Cinsel Sağlık HSH 230 2+0 5 AKTS DERS ADI DERS KODU YARIYIL DERSİN DÜZEYİ Dersin Tanıtımı: DERS ADI DERS KODU YARIYIL TEORİ + UYGULAMA (Saat) Cinsel Sağlık HSH 230 2+0 5 AKTS DERSİN DİLİ DERSİN TÜRÜ DERSİN DÜZEYİ ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ

Detaylı

İBRAHİM HALİL ŞUA İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi Hakimi KARAYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN İŞ HUKUKU SORUNLARI

İBRAHİM HALİL ŞUA İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi Hakimi KARAYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN İŞ HUKUKU SORUNLARI İBRAHİM HALİL ŞUA İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi Hakimi KARAYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN İŞ HUKUKU SORUNLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX 1- Bir hizmet sözleşmesi, hangi

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu uygulama esaslarının amacı Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Detaylı

İSG Yasası & Uygulamalar

İSG Yasası & Uygulamalar İSG Yasası & Uygulamalar Dr. Rana GÜVEN, MSc. PhD. Genel Md. Yrd. 24 Mayıs 2013, Bursa İÇERİK Güvenlik Kültürü Kavramı Dünyada ve Türkiye de İSG İSG Yasası İSG Hizmetleri Yetkilendirme Hizmetleri Çalışma

Detaylı

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 22 Mayıs 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28300 Kafkas Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU AKSARAY İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU AKSARAY İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU AKSARAY İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Vatandaşların, şikayet, bilgi ve belge talepleri (Bilgi

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU MEVZUATI

SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU MEVZUATI Prof. Dr. Murat ŞEN Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU MEVZUATI Prof. Dr. Murat ŞEN Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/5215 KARAR TARİHİ:

Detaylı