DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)"

Transkript

1 DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır. Her görselin kartı bireysel ya da 4 kişilik gruplarla çalışma için en uygun boyutlar olan 9 cm x 9 cm ebatlarındadır. Kartlarda 20'lik mukavvaya çift yüz renkli sıvama yapılmıştır. Dayanıklılığı arttırmak adına kartların her iki tarafına selefon kaplanmıştır. Yıpranmayı önlemek ve tehlikeyi azaltmak adına köşeler ovaldir. Çocuklarla ortak ilginin kolayca sağlanması adına ise fotoğraf görseller yerine resim görseller tercih edilmiştir. Amaç: 1. Çocukların dil gelişimleri desteklemek 2. Dil gelişimi desteğiyle kelime dağarcığı zenginleşen çocukların başta zekâ gelişimleri olmak üzere sosyal ve ruhsal gelişimlerini destekleyerek genel gelişimlerini desteklemek 3. Çocukların sözcükleri zihinlerinde doğru kategorize etmelerini desteklemek Desteklenebilecek Alanlar: 1. Alıcı dilin geliştirilmesi 2. İfade edici dilin geliştirilmesi 3. Kelime dağarcığının geliştirilmesi 4. Dikkat düzeyinin ve süresinin arttırılması 5. Dilbilgisi kurallarına uygun cümle kurma becerisinin geliştirilmesi 6. Hafızanın güçlendirilmesi 7. Kelimelerin anlamlarına göre ayrıştırılmasının desteklenmesi (Dil ve anlam bilimsel ayırımlar) 8. Sıra alma becerilerinin geliştirilmesi 9. Dinleme becerisinin geliştirilmesi 10. Soru sorma becerisinin geliştirilmesi 11. Soru-Cevaplarla diyalog düzeyinin arttırılması

2 GiriĢ: 1. Araştırmalara göre insanlar eşit dil yeteneği ile doğarlar, fakat gelişimleri için gerekli uyaranları alamadıklarında dil gelişimlerinde problemler yaşayabilirler. 2. Dilin kazanılmasında insanların doğuştan getirdiği bilişsel kapasite her ne kadar önemli olsa da bu kapasite çocuğun içinde yetiştiği çevre tarafından olumlu ya da olumsuz olarak etkilenmektedir. 3. Çocuklara dil ve konuşma açılarından doğru model olunmadığında veya çocuklar dil girdisinin yeterli olmadığı bir ortama uzun süre maruz bırakıldıklarında dili ve konuşmayı öğrenemezler. 4. Gelişim; bir bütündür ve gelişim alanları birbirini etkiler; birbirinden etkilenir. Herhangi bir gelişim alanındaki aksama diğer gelişim alanlarındaki gelişmeleri de olumsuz etkiler. Örneğin, dil ve konuşma gelişimi genellikle zihinsel gelişim ile paralel ilerler. Yani dil ve konuşma gelişimi normal olan çocukların zihinsel gelişimleri; zihinsel gelişimleri normal olan çocukların da dil ve konuşma gelişimleri normaldir. Tam tersi bir ifadeyle dil ve konuşma gelişimlerinde sorun olan çocukların zihinsel gelişimlerinde, zihinsel gelişimlerinde sorun olan çocukların da dil ve konuşma gelişimlerinde sorunlar vardır. Kısaca İnsan, dili kadar düşünür. 5. Dil ve konuşma gelişimi sadece bilişsel gelişimle ilişkili değildir. Yani dil ve konuşma gelişiminde problem olan çocukların genelde sosyal ve ruhsal gelişimlerinde de problemler vardır. Dil ve konuşma gelişimi ile diğer gelişim alanları arasındaki ilişkinin bu denli sıkı olması kuşkusuz çocuklarda dil ve konuşma gelişiminin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Bu yüzden dil ve konuşma gelişimi için kritik dönemler olan 3-6 yaş aralığındaki çocukların dil ve konuşma gelişimlerini yeterince ve doğru biçimde desteklemek gerekmektedir. 6. Çocukların dil ve konuşma gelişimleri ne kadar erken ve doğru desteklenirse çocuklarda dil ve konuşma gelişimleri açılarından o kadar doğru ve normal bir ilerleme ortaya çıkar. Dilara MERMERTAġ Uzman Dil ve KonuĢma Terapisti KürĢat ARIKMERT Özel Eğitim Uzmanı & Uzman Endüstri ve Örgüt Psikologu

3 ÖRNEK UYGULAMA 1- Malzeme Listesi: a. Kullanma Kılavuzu: Çalışmaların aileler tarafından ev ortamına genellenebilmesi adına kullanma kılavuzunda olabildiğince sade bir dil kullanılmıştır. b. Dil ve KonuĢma GeliĢimi Destek Eğitim Seti Sözcük Kontrol Listesi: Sette bulunan kartların isimlerinin semantik akıcılığa göre sıralanmış sözcük listeleridir. c. 1 adet kalem 2- Uygulama: a. Eğitimci; Çocukla karşılıklı olarak sandalyeye oturur ve aralarında kartları dizebilecekleri masa vardır. Ünitedeki tüm görselleri çıkarır ve resimleri yukarıya bakacak şekilde üst üste masaya dizer. Çocuğa şu yönergeyi verir: Şimdi seninle birlikte bazı resimlere bakacağız. Bakalım bu resimlerden hangilerini tanıyabileceksin? b. Setteki kartlardan bir tanesini çocuğa göstererek Söyle bakalım, bu resimde ne görüyorsun? diye sorar. Çocuğun, doğru isimlendirdiği kartları sağ tarafa; yanlış isimlendirdiği ya da isimlendirmediği kartları ise sol tarafa resimler yukarıya bakacak şekilde üst üste dizer. c. Bütün kartlar bittikten sonra emin olmak adına çocuktan doğru isimlendirdiği görselleri yeniden isimlendirmesini ister. d. Çocuk ikinci turda da bütün kartları doğru olarak isimlendirirse bir sonraki aşamaya geçilir. Lakin ikinci turda yanlış isimlendirdiği kartlar olursa bu kartları da birinci turda yanlış isimlendirdiği ya da isimlendiremediği kartların içine dâhil eder. Buraya kadar yapılan çalışma çocuğun çalışılan ünite ile ilgili sözcük dağarcığıdır. e. Eğitimci Dil ve KonuĢma GeliĢimi Destek Eğitim Seti Sözcük Kontrol Listesi nin üst kısmına çocuğun adını soyadını, doğum tarihini ve testin yapıldığı tarihi yazar. Daha sonra çocuğun, doğru isimlendirdiği kartların karşısına (+) işareti koyarken yanlış isimlendirdiği kartların karşısına ise ( ) işareti koyar. Çocuğun doğru isimlendirdiği kartları kutuya kaldırır. Yanlış isimlendirdiği ya da isimlendiremediği kartları ise semantik akıcılık sırasına göre sıralayıp aşağıdaki öğretim basamaklarını takip eder.

4 ÖĞRETĠM BASAMAKLARI 1. Tekrar Et ( Dinle ) Basamağı: Dil ve Konuşma Gelişimi Destek Eğitim Seti Sözcük Kontrol Listesi nde başına ( ) koyduğu sözcüklerin kartlarından semantik akıcılık sırasına uygun olarak ilk 3 görseli alır. Eğitimci: a. Kartları, yönü çocuğa dönük olacak biçimde masanın üzerine dizer. b. Çocuğa görseli göstererek söylediği kartın ismini tekrar etmesini ister. c. Çocukla birlikte yeterince tekrar yapıldıktan sonra bir sonraki aşamaya geçilir. 2. Göster ( Anla-Alıcı Dil ) Basamağı: Eğitimci, bir önceki aşama olan Tekrar Et Basamağı nda kullandığı kartları masanın üzerine dizerek çocuktan ismini söylediği kartı bulup göstermesini ister (Alıcı dil gelişimini destekler. Henüz konuşamayan çocuklarla da oynanabilir.) a. Çocuk seçili 3 kartı da ardı ardına yapılan 3 denemenin hepsinde de doğru olarak gösterebilir hale geldikten sonra bir sonraki aşamaya geçilir. 3. Söyle ( Söyle - İfade Edici Dil ) Basamağı: Eğitimci, bir önceki aşama olan Göster Basamağı nda kullandığı kartları masanın üzerine dizerek çocuktan, gösterdiği kartın ismini söylemesini ister. a. Çocuk seçili 3 kartın adını ardı ardına yapılan 3 denemenin hepsinde de doğru olarak söylerse bu kartlar bir kenara kaldırılır. 4. Sonuç: a. Semantik akıcılık sıralamasına göre sıradaki 3 kart seçilir ve yukarıdaki ilk 3 maddede yer alan çalışmalar aynen yapılır. b. Ünitedeki bütün kartlar bittikten sonra tüm ünite için yeniden Sözcük Dağarcığı Tespiti yapılır. c. Çocuğun isimlendiremediği ya da yanlış isimlendirdiği kartlar varsa bu kartlarla ilgili yeniden ilk 3 maddedeki çalışmalar yapılır. d. Bir hafta içinde günaşırı olarak yapılan 3 Sözcük Dağarcığı Tespiti çalışmasında % 100 olarak başarıya ulaşıldığında bir sonraki üniteye geçilir.

5 DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ GĠYSĠLER & AKSESUARLAR & OYUN & OYUNCAKLAR ÜNĠTESĠ SÖZCÜK KONTROL LĠSTESĠ Öğrenci Adı Soyadı: Doğum Tarihi: / /201.. Tarih: / /201.. Pantolon Bot Mendil Yüzücü gözlüğü Lunapark treni Tişört Kaban Cep Atlıkarınca Misket Ayakkabı Palto El çantası Balon Origami Çorap Toka Mutfak önlüğü Bebek Oyuncak at Etek Bikini Ayakkabı bağı Bisiklet Oyuncak ayı Elbise Kemer Baston Blok Oyuncak çantası Gömlek Spor ayakkabısı Boks eldiveni Boncuk Oyuncak kamyon Şapka Çizme Buz pateni Çıngırak Oyuncak mutfak Mont Maske Can simidi Dart Oyuncak tren Şort Papyon Cüzdan Dart oku Parti düdüğü Atlet Pardösü Fanila Davul Robot Eldiven Yağmurluk Gerdanlık Değnek Saklambaç Bluz Yüzük Gözlük kabı Delikli pano oyunu Salıncak Kazak Kask İşitme cihazı Dönme dolap Su tabancası Ceket Kolluk Kep Düdük Sürpriz kutusu Hırka Başlık Kol saati İp Tahterevalli Atkı Bone Krampon Kâğıt uçak Top Gözlük Bornoz Kulaklık Kaydırak Top havuzu Külot Fular Kurdele Kukla Topaç Terlik Gecelik Pantolon askısı Kum havuzu Uçurtma Yelek Palet Pipo Kumanda Uzaktan kumandalı kamyon Külotlu çorap Sütyen Saç bandı Küp Yapboz Pijama Tulum Sırt çantası Kürek ve kova Bileklik Bebek bezi Şemsiye Lazer kılıcı Küpe Eşofman Yelpaze Lego

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DİL ve KONUŞMA GELİŞİMİ DESTEK EĞİTİM SETİ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM AR-GE ŞUBESİ ŞUBAT 2016 Kuzey Afrika da yer alan ülkenin Atlantik Okyanusuna ve Akdeniz e kıyısı bulunmaktadır.

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ AÇISINDAN FAS BİLGİ NOTU İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM AR-GE ŞUBESİ ŞUBAT 2016 Profil Ekonomi Temel Ekonomik Göstergeler Gambiya doğal kaynaklarına rağmen Afrika

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 45516914-110.01.16.03-[457-3]-2071 01/ 03 /2017 Konu : Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin Uygulanması....BAKANLIĞINA...MÜSTEŞARLIĞINA...REKTÖRLÜĞÜNE...GENEL

Detaylı

/ 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI

/ 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI 27.03.2006 / 73 İNDİRİMLİ ORANA TABİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN KAPSAMI 8/3/2006 tarih ve 26102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10138 sayılı BKK ile tekstil ürünleri, Katma Değer Vergisi oranlarının belirlendiği

Detaylı

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Yorgan palto: 599 TL. Tayt: 99,95 TL. Şeffaf dolgu topuklu ayakkabı: 499 TL

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Yorgan palto: 599 TL. Tayt: 99,95 TL. Şeffaf dolgu topuklu ayakkabı: 499 TL LADIES N 1 Yorgan palto: Tayt: 99,95 TL Şeffaf dolgu topuklu ayakkabı: 499 TL LADIES N 2 Sütyen görünümlü body: 99,95 TL Geniş kesin denim: 149 TL Bonbon çanta: 129 TL LADIES N 3 Bol kesim boğazlı kazak:

Detaylı

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.5. TAD KIDS SINIFLARINDA ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ - 1 Adet Banko - 1 Adet Ahşap Galoşluk - 1 adet Ahşap bank 100x40 3 Yaş Grubu Sınıfı: - 8 Çocuk için Min: 16m2 Alan

Detaylı

KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni KELİMELERİ ÖĞRENİYORUM Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni Kelimeleri Öğreniyorum işitme engelli öğrenciler ve hafif zihinsel engelli öğrencilere kelime öğretim çalışmalarında kullanılabilecek bir etkinlik

Detaylı

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKO-MOTOR GELİŞİMİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK ETKİNLİKLER HEDEFLENEN BECERİLER Kendi vücudunu ve yeteneklerini keşfedebilme Duygu ve düşüncelerini psikomotor hareketler yolu ile ifade

Detaylı

Tekstil eşyalarına uygulanan Korunma ve Gözetim Önlemleri Tebliğleri Listeleri

Tekstil eşyalarına uygulanan Korunma ve Gözetim Önlemleri Tebliğleri Listeleri TG: Tek Gözetim Menşe Ülke : Tek Kota Menşe Ülke ( kota ÇG: Çift Gözetim istenir) : Çift kota İlgili Tebliğ Gözetim : Kayıt Belgesi Birim Kota Seviyesi Kota Seviyesi 2 4 5(1) 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16

Detaylı

GRUP 3222: HAZIR GİYİM

GRUP 3222: HAZIR GİYİM GRUP 3222: HAZIR GİYİM 1.AMAÇ VE KAPSAM... 2 2.TANIMLAR... 2 3.KAPASİTE HESABI... 2 3.1 GENEL HESAPLAMA YAKLAŞIMI... 2 TABLO 1: KAPASİTE HESABINDA KULLANILAN DİKİŞ MAKİNALARI... 3 TABLO 2: KAPASİTE HESABINDA

Detaylı

Baharda Sokaklar le Renkleniyor!

Baharda Sokaklar le Renkleniyor! Baharda Sokaklar le Renkleniyor! yeni Koleksiyon Bu Katalog 30 Mart - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında geçerlidir. DERİ Lumberjack Erkek Deri Ayakkabı 40-45 Numara/Farklı 169, 00 18,78 x9 Stok: 250 Adet

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012 PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) ANKARA 2012 BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan

Detaylı

Erkekler ve erkek çocuklar için paltolar, kabanlar, kolsuz ceketler, pelerinler, anoraklar (kayak ceketi dahil), rüzgarlıklar ve benzeri

Erkekler ve erkek çocuklar için paltolar, kabanlar, kolsuz ceketler, pelerinler, anoraklar (kayak ceketi dahil), rüzgarlıklar ve benzeri 61.01 Erkekler ve erkek çocuklar için paltolar, kabanlar, kolsuz ceketler, pelerinler, anoraklar (kayak ceketi dahil), rüzgarlıklar ve benzeri eşya (örme) (61.03 pozisyonundakiler hariç): 6101.20 - Pamuktan:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Yerlerine

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Yerlerine Tarih ve Sayı: 24/02/2015-57150 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı *BELC3P05C* Sayı :45869894-010.07.02- Konu :2015 Yılı Giyecek Yardımı Dağıtım Yerlerine 657 sayılı

Detaylı

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler DİL GELİŞİMİ-2 Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler O Çocukların dil gelişimlerinin desteklenmesi onların dil kazanımlarını hızlandırmak, çeşitlendirmek ve akıcı olmalarını sağlamak açısından önemli olmaktadır.

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

1 2 3 4 5 OKULÖNCESİ 3-6 YAŞ KIZ & ERKEK POLO YAKA TSHIRT (KISA KOL) ÜRÜN KODU: AO/İO-01 BOY: 86cm-140cm ÜRÜN CİNSİ: %100 Pamuk 6 OKULÖNCESİ 3-6 YAŞ ŞAPKA ÜRÜN KODU: AO/İO-13 BOY: 1-2 Beden ÜRÜN CİNSİ:

Detaylı

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU 1 İş Kıyafetini Giyme 2 Üniforma, aynı işi yapan çalışanların iş esnasında giydikleri elbisedir. Turizm sektöründe çalışan her personel, bir iş kıyafeti giymek zorundadır. Gelişen dünyada olduğu gibi ülkemizde

Detaylı

KADIN. Çiçekli Scuba Elbise: 79, 90

KADIN. Çiçekli Scuba Elbise: 79, 90 Sonbahar Kış 2017 KADIN Çiçekli Scuba Elbise: 79, 90 Piya Kolsuz Bluz: 24, 90 Plam Scuba Etek: 39, 90 Dar Kesim Mont: 99, 90 Biker Mont: 119, 90 Cosmo Sweat Shirt: 29, 90 Ekose Gömlek: 36, 90 Denim Pantolon:

Detaylı

İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%) İGV Ora nı (%) Min İGV (USD/ KG) İGV. Ora nı (%) İGV (USD/ KG) 11 % 4,25 1,25 4,25 1,25 18 % 4,25 1,25

İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%) İGV Ora nı (%) Min İGV (USD/ KG) İGV. Ora nı (%) İGV (USD/ KG) 11 % 4,25 1,25 4,25 1,25 18 % 4,25 1,25 15/7606 İTHALAT REJİMİ KARARINA EK KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KARAR (.05.15 T. 29371 R.G.) Karar Sayısı : 15/7606 /23 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan İthalat Rejimi Kararına

Detaylı

1 ALANA HAZIRIZ SÜRPRİZ. FiYATLARLA BEDAVA. Yün Kaşe Kaban. Kaban. Kaban(8-16 yaş) Seçili takım elbiselerde. Kredi Kartına 9 Aya Varan TAKSİT.

1 ALANA HAZIRIZ SÜRPRİZ. FiYATLARLA BEDAVA. Yün Kaşe Kaban. Kaban. Kaban(8-16 yaş) Seçili takım elbiselerde. Kredi Kartına 9 Aya Varan TAKSİT. Yün Kaşe SÜRPRİZ FiYATLARLA HAZIRIZ Seçili takım elbiselerde 1 ALANA BEDAVA 2 Ürünlerimiz stoklarla sınırlıdır. Kampanyalar birleştirilemez. Kampanya 26 Kasım 2017 tarihine kadar geçerlidir. Kredi Kartına

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL YAZILIM VE UYGULAMA DAİRESİ EKİM 2014 I- SİSTEME GİRİŞ KBS http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

RESİMLİ FİYAT LİSTESİ FİYATLARIMIZA K.D.V DAHİL DEĞİLDİR NS-327 EBAT 65*30*42 CM NS-328 EBAT 60*30*31 CM NS-329 EBAT 60*30*30 CM

RESİMLİ FİYAT LİSTESİ FİYATLARIMIZA K.D.V DAHİL DEĞİLDİR NS-327 EBAT 65*30*42 CM NS-328 EBAT 60*30*31 CM NS-329 EBAT 60*30*30 CM NİSAN EĞİTİM ARAÇLARI PARK VE BAHÇE EKİPMANLARI Hasanpaşa Mah.Söğütlüçeşme Cad.186/12 Kadıköy/İSTANBUL 0 216 418 17 41-0533 224 98 65-0533 639 17 74 www.anaokuluatolyesi.com anaokuluatolyesi@gmail.com

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97

ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 ULUSAL FAALİYET VE ÜRÜN SINIFLAMASI US - 97 SEKTÖR NO KOD ÜRÜN TANIMLAMASI 5 18 GĠYĠM EġYASI ĠMALATI; KÜRKÜN ĠġLENMESĠ VE BOYANMASI 5 181 KÜRK HARĠÇ, GĠYĠM EġYASI ĠMALATI 5 1810 KÜRK HARĠÇ, GĠYĠM EġYASI

Detaylı

BÜYÜK TOPTAN PROMOSYON

BÜYÜK TOPTAN PROMOSYON 2019 ÜRÜN KATALOĞU BÜYÜK TOPTAN 0549 659 33 99 0212 659 33 99 PROMOSYON PROMOSYON POWER BANK 04 USB BELLEKLER 12 TEKSTİL ÜRÜNLERİ 14 AHŞAP ÜRÜNLER 18 TELEFON AKSESUARLARI 21 PORSELEN SERAMİK KUPA 28 KALEMLER

Detaylı

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ Kıyafetlerin Özellikleri a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNDURULABİLECEK EŞYA VE MADDELER HAKKINDA YÖNETMELİK

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNDURULABİLECEK EŞYA VE MADDELER HAKKINDA YÖNETMELİK CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNDURULABİLECEK EŞYA VE MADDELER HAKKINDA YÖNETMELİK Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya Ve Maddeler Hakkında Yönetmelik Adalet Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi

Detaylı

Lütfen okuduktan sonra yere atmayınız. Erkek Ceket. Kazak (8-16 yaș) Elbise. Pantolon (8-16 yaș) Elbise (3-7 yaș)

Lütfen okuduktan sonra yere atmayınız. Erkek Ceket. Kazak (8-16 yaș) Elbise. Pantolon (8-16 yaș) Elbise (3-7 yaș) 2015-2016 Sonbahar-Kış Koleksiyonu Erkek Ceket 49 Kazak (8-16 yaș) Elbise Elbise (3-7 yaș) 14 Lütfen okuduktan sonra yere atmayınız. 19 (8-16 yaș) 19 19 Kredi Kartına 8 Aya Varan TAKSİT veya NAKİT Alışverişlerde

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 62.01 Erkekler veya erkek çocuklar için paltolar, kabanlar, kolsuz ceketler, pelerinler, anoraklar (kayak ceketleri dahil), rüzgarlıklar ve benzeri eşya (62.03 pozisyonundakiler hariç): - Paltolar, yağmurluklar,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar * Amaç: Bu esaslar; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği

EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Kimlik Bilgileri Öğrencinin: Annenin Babanın Adı-Soyadı: Zeynep İNCİ Doğum : 13.03.2002 Yaşı: 6 Özür Türü Birinci: Hafif

Detaylı

GRUP: 3222. 1 adet dikiş makinası ile 8 saatte dikilebilecek konfeksiyon ürünleri,

GRUP: 3222. 1 adet dikiş makinası ile 8 saatte dikilebilecek konfeksiyon ürünleri, GRUP: 3222 HAZIR GİYİM 1. DOKUMA VE ÖRME KONFEKSİYON Konfeksiyon üretimi ile iştigal eden iş yerlerinde üretim kapasitesi aşağıda belirtilmiş olan hesaplama şekillerinden birine göre tespit edilir. Bu

Detaylı

1 NİSAN 24. YILA MERHABA

1 NİSAN 24. YILA MERHABA NİSAN NİSAN. YILA MERHABA. YILA MERHABA PENYE 0 YAKA PENYE V YAKA LAKOS T-SHIRT.0.0 - Penye 0 Yaka (0 gr) - - - Penye 0 Yaka (0 gr) - Penye V Yaka (0 gr) YELEK SLOPET ÜRÜNLER 0 0 Lakos T-shırt&Penye &

Detaylı

daha iyi koruma daha iyi iş gücü

daha iyi koruma daha iyi iş gücü İŞ ELBİSELERİ & İŞ GÜVENLİĞİ daha iyi koruma ; daha iyi iş gücü daha iyi koruma daha iyi iş gücü Akşemsettin Mah.Sim Oto Sanayi Sitesi. 4.Sokak No:312/H - Sultanbeyli - İSTANBUL TEL : 0 216 487 20 20-0216

Detaylı

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI KADIN HASTA DANIŞMANI // KADIN HASTA KABUL-VEZNE KADIN SANTRAL GÖREVLİSİ - REZERVASYON - REFERE KADIN DANIŞMA PERSONELİ Saks mavi gömlek / yelek / etek-pantolon, orta boy topuklu ayakkabı. Saçlar uzun

Detaylı

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Oyunun, çocuğun gelişimi üzerindeki

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU PROGRAMIN ADI : ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI BEP BAŞLAMA TARİHİ: ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI : BEP BİTİŞ TARİHİ : ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS

Detaylı

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 8660 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 420 x 480 cm. Kod; 8666 Ahşap Oyun Grubu Çift Kuleli, Tünelli

Detaylı

Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir.

Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir. RENK KAVRAMI ÖĞRETİMİ Amaçlar Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir. Alt Amaçlar : 1-Öğrenci verilen dört

Detaylı

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar Ahşap Eğitici Oyuncaklar Hem eğlenceli, hem eğitici! Yenilikçi tasarımlar, canlı renkler, eğlenceli grafikler. El göz koordinasyonu, ince motor becerileri, Görsel algılama ve sosyal beceriler, Erken dönem

Detaylı

PROJE BİLGİLERİ. Proje Adı Projenin Amacı. Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Katılımcı Listesi. : Çöpe Atmadık Oyuncak Yaptık

PROJE BİLGİLERİ. Proje Adı Projenin Amacı. Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Katılımcı Listesi. : Çöpe Atmadık Oyuncak Yaptık PROJE BİLGİLERİ Proje Adı Projenin Amacı : Çöpe Atmadık Oyuncak Yaptık : Artık Materyalleri Kullanarak; - Çocukların Hayal Güçlerini Geliştirmek - Sınıflarda Etkili Vakit Geçirmek - Eğlenerek Öğrenmeyi

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

Satz der zusätzlichen Zollsteuer (%) EAGÜ-ÖTDÜ. GYÜ Siehe Anlage. Siehe Anlage. Zusat zzolls teuer Antei l (%) Max Zusatzzoll steuer (USD/KG)

Satz der zusätzlichen Zollsteuer (%) EAGÜ-ÖTDÜ. GYÜ Siehe Anlage. Siehe Anlage. Zusat zzolls teuer Antei l (%) Max Zusatzzoll steuer (USD/KG) EK I: Zolltari fnumm er 5111 1 5112 2 5208 3 5209 4 Warenbezeichnu ng Karde edilmiş yün ve ince hayvan kıllarından mensucat Taranmış yünden veya ince hayvan kıllarından mensucat Pamuklu itibariyle % 85

Detaylı

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İŞ GÜVENLİĞİ GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ A- Giyim Malzemeleri 1. İş Pantolonu 2. Yelek Çok Cepli İş Yeleği 3. Kaban 4. Mont 5. Yağmurluk Takımı Balıkçı PVC 6. Yağmurluk 7. Belediye Logolu Renkli

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

2818-1/ II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL

2818-1/ II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL 2818-1/2018-2 II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL V e r i l e c e k G i y i m E ş y a s ı n ı n Sıra Kullanma No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği TEKNİK

Detaylı

12 46.18.01 12 46.41.01

12 46.18.01 12 46.41.01 MESLEKGRUBUKODU NACEKODU NACEFAALIYETADI 12 46.16.01 Deri giyim eşyası, kürk ve ayakkabının bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar 12 46.16.02 Deri eşyalar ve seyahat aksesuarlarının

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 20 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR:

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR: RONDO VARİO HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. 1-1 Oyunun adının Rondo Vario olduğunu söyler. 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır.

Detaylı

PRODUCT CATALOGUE ENDÜSTRİYEL İŞ ELBİSELERİ I N D U S T R I A L W O R K W E A R

PRODUCT CATALOGUE ENDÜSTRİYEL İŞ ELBİSELERİ I N D U S T R I A L W O R K W E A R ENDÜSTRİYEL İŞ ELBİSELERİ I N D U S T R I A L W O R K W E A R PRODUCT CATALOGUE +90 322 328 91 96 +90 322 328 91 96 info@atabartekstil.com www.atabartekstil.com S.Eyyubi Mh. 75.Yıl Cumhuriyet Blv. No:71/A

Detaylı

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015-2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler

Detaylı

MAVİ SINIF UCPA - Hisarönü Otel

MAVİ SINIF UCPA - Hisarönü Otel MAVİ SINIF 2018-2019 UCPA - Hisarönü Otel UCPA / MARMARİS MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ AİLE-GİYECEKLER- SORU CÜMLESİ İBRAHİM DEMİRDÖĞEN 3. AİLE-GİYECEKLER, SORU CÜMLESİ ÖRNEK ÇALIŞMA Bu Bölümde Neler Öğreneceğiz? 3.1.

Detaylı

PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI

PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI T.C. ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI / /2014 İdaremizce 4734 sayılı K.İ.K.'nun 22.maddesine göre aşağıda cinsi,özellikleri ve miktarı yazılı malzemeler satın alınacaktır, /

Detaylı

YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 26 Ocak 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30667 İçişleri Bakanlığından: YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/8/2007

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

20/4/2015 TARİHLİ VE 2015/7606 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR

20/4/2015 TARİHLİ VE 2015/7606 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR İthalat Rejimi Kararına Ek Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar - 15/7606(/23 sayılı Kararda tabloda bildirilen bazı tekstil ve konfeksiyon ürünleri ithalatında ilave gümrük vergisi oranlarında

Detaylı

www.foratoys.com e-mail : foratoys@hotmail.com Tel : 0312 353 07 06 Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm.

www.foratoys.com e-mail : foratoys@hotmail.com Tel : 0312 353 07 06 Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 3695 Çok Fonksiyonlu Ahşap Aktivite Seti Kurulum alanı; 800 x 700 cm. 1 Kod; 8656 Ahşap Oyun Grubu 2 Kuleli, 2 Kaydıraklı Kurulum alanı; 500

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar Öğrencilere farklı bir çalışma ortamında okul kavramını sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu sağlamak. Öğrencilerin sorumluluk

Detaylı

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215)

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) 1 Dekoratif El Sanatları Elemanı 4 1800/1200 2152 2 Ağaç Baston Yapma 80/56 3 Alüminyum Kabartma 160/112 4 Balıksırtı Hasır Örme 120/96 5 Batik 200/144 6 Bebek

Detaylı

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE Ne istersen o, 30 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda LATTE Şimdi SADECE 495 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: SONBAHARDA SOKAK MODASI Bu kampanya 16-29 Eylül tarihleri arasında

Detaylı

Telefon

Telefon Siz talepedin biz; tasarlayalım ve basalım. AJANS LORE Reklam fikrinden pazarlama taktiklerine, kullanıcı eğiliminden genel konsept tasarımına kadar akla hayale gelmeyen ne varsa bizde var. Telefon 0555-635-41-55

Detaylı

Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim uygulanır.

Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim uygulanır. Sy. Ürün Adı Açıklama Fiyat DİĞER ÜRÜNLER İÇİN İLETİŞİM KURUNUZ dkadanismanlik@gmail.com 0 546 218 6 218 2016 YILI LİSTESİ Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

Belirli Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (2005/5)

Belirli Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (2005/5) Dış Ticaret Müsteşarlığından: Belirli Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (2005/5) Madde 1 31/12/2004 tarihli ve 25687 (3 üncü mükerrer) sayılı

Detaylı

BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. www.erkankaraarslan.org

BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. www.erkankaraarslan.org BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 2 Meclise ilişkin giderlerin yazı işleri müdürlüğünden yapılması daha doğru olur. Meclis ve encümen üyelerine yapılan ödemelerin de yazı işlerinden

Detaylı

En Özel Babalara En Güzel Hediyeler

En Özel Babalara En Güzel Hediyeler www.tchibo.com.tr EN KRAL 17 Haziran da www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda En Özel Babalara En Güzel Hediyeler BENİM BABAM Tüm lerde Tek Fiyat 2 1 Gömlek 3 Babalar Günü geldi çattı. Hâlâ Ne hediye

Detaylı

79. 99 TL 99 TL 49. 99 TL 79. 99 TL 79. 99 TL 99. 79. 99 TL

79. 99 TL 99 TL 49. 99 TL 79. 99 TL 79. 99 TL 99. 79. 99 TL 5 8 1 2 6 7 4 3 1. CÜZDAN 2. CÜZDAN 3. CÜZDAN 4. CÜZDAN 5. 6. 7. KRAVAT, KOL DÜĞMESİ VE MENDİL SETİ 8. CÜZDAN 79. 49. 79. 79. 99. 79. 9 12 13 14 10 17 15 11 16 9. 10. 11. PREMIUM KEMER 12. CÜZDAN 13. CÜZDAN

Detaylı

EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI

EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI Yrd. Dç. Dr. Emre ÜNLÜ Bülent Ecevit Üniversitesi EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI Öğretilecek Beceri: Ev eşyalarının öğretimi Öğrenciler: Çalışmaya üç öğrenci katılmıştır. Çalışmaya katılan öğrencilerin

Detaylı

DORUK OTEL TEKSTİLİ 2015 KATALOĞU

DORUK OTEL TEKSTİLİ 2015 KATALOĞU DORUK OTEL TEKSTİLİ 2015 KATALOĞU HAVLU GRUBU LİNEN GRUBU YASTIK GRUBU RESTAURANT SPA GRUBU TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER OTEL YATAKLARI DİGER ÜRÜNLER OTEL HAVLULARI %100 Pamuk. %100 Hidrofil,özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

TWIST2012/BÜYÜK KOLYELER GÖSTERİŞ ZAMANI IŞILTILI KOLYELER

TWIST2012/BÜYÜK KOLYELER GÖSTERİŞ ZAMANI IŞILTILI KOLYELER 2127 Mercan zincir askılı elbise 159 TL 60008 Altın rengi yüzükler 19 TL 51017 Kolye 39 TL 51019 Kolye 39 TL TWIST2012/BÜYÜK KOLYELER GÖSTERİŞ ZAMANI IŞILTILI KOLYELER 51069 Zincirli siyah kolye 39 TL

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 EL SANATLARI

Detaylı

İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%) EAGÜ-ÖTDÜ GYÜ DÜ. İGV Oranı (%) Min İGV (USD/KG) Mak İGV (USD/KG) 0 0,75 11% 3,75 1,00 18% 4,00 1,25 20% 4,25

İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ ORANI (%) EAGÜ-ÖTDÜ GYÜ DÜ. İGV Oranı (%) Min İGV (USD/KG) Mak İGV (USD/KG) 0 0,75 11% 3,75 1,00 18% 4,00 1,25 20% 4,25 EK I: GTP 5111 1 5112 2 5208 3 5209 4 5210 MADDE İSMİ Karde edilmiş yün ve ince hayvan kıllarından mensucat Taranmış yünden veya ince hayvan kıllarından mensucat Pamuklu itibariyle % 85 veya daha fazla

Detaylı

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL Ve r i l e c e k Gi yi m Eş ya s ı n ı n No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği 1 Ambar Memuru (Açıkta çalışan)

Detaylı

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:......

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:...... Kayıt Tarihi Adı/Soyadı:....../.../... Doğum Yeri ve Tarihi:....../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve E-Mail:......@... Cinsiyet:... Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:... Okulun Bulunduğu İlçe:...

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL YAZILIM VE UYGULAMA DAİRESİ EKİM 2014 I- SİSTEME GİRİŞ KBS http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

PROMOCİTY 2018 FİYAT LİSTESİ

PROMOCİTY 2018 FİYAT LİSTESİ PROMOCİTY 2018 FİYAT Sİ 1 1450 KUTULU SET 27,00 26 11140 GİZLİ SPİRALLİ TERMO DERİ AJANDA 19,90 1 1455 KUTULU SET 29,00 27 11145 GİZLİ SPİRALLİ TERMO DERİ AJANDA 18,80 2 1460 KUTULU SET 42,00 27 11110

Detaylı

10 Mayıs 2009 tarihinde uygulanan Pep-r Gelişimsel Ölçeği Değerlendirme Sonuçları: Kronolojik Yaş : 3 yaş 9 ay

10 Mayıs 2009 tarihinde uygulanan Pep-r Gelişimsel Ölçeği Değerlendirme Sonuçları: Kronolojik Yaş : 3 yaş 9 ay C. C. 17 Ağustos 2005 doğumlu bir erkek çocuğudur. Eylül 2008 yılında Londra da bir anaokuluna başlamıştır. Annesi, yaşıtlarıyla kıyasladığında aynı iletişim becerilerini gösteremediğini düşündüğünden

Detaylı

Hediye Adı Bilet No Alanın Adı Soyadı

Hediye Adı Bilet No Alanın Adı Soyadı Hediye Adı Bilet No Alanın Adı Soyadı Kız Bebek 5 1 Oyun Hamuru 1 6 Oyuncak Yapboz 18 8 Almina Foto Fotoğraf Çekimi 16 13 Umes Mp3 Çalar 2 15 + Lav Şekerlik 24 16 + Almina Foto Fotoğraf Çekimi 1 17 + Lav

Detaylı

AKILLI GİYSİLER PROJESİ

AKILLI GİYSİLER PROJESİ AKILLI GİYSİLER PROJESİ Kullanıcı Kılavuzu Bu dkümanda Akıllı Giysiler uygulaması hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca, uygulamanın çalıştırılması ve uygulanması ile ilgili detaylı içeriğe de ulaşabilirsiniz.

Detaylı

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel MAVİ SINIF 2017-2018 UCPA - Kirkit Otel UCPA / MARMARİS MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve

Detaylı

UHLSPORT TÜRKİYE TAKIM SPORLARI

UHLSPORT TÜRKİYE TAKIM SPORLARI UHLSPORT TÜRKİYE TAKIM SPORLARI FORMALAR ŞORTLAR TOZLUK - ÇORAPLAR KALECİ FORMALARI İÇLİK - TAYT KAMP TEKSTİL ANTRENMAN TEKSTİL GÜNLÜK GİYİM KABAN - MONT KALECİ ELDİVENLERİ AKSESUAR ÇANTALAR FUTBOL TOPLARI

Detaylı

FİYAT LİSTESİ KOLEKSİYON 2014

FİYAT LİSTESİ KOLEKSİYON 2014 FİYAT LİSTESİ KOLEKSİYON 2014 Sayfa-4 Kod Çanakkale Sayfa-5 Kod Amasya Sayfa-6 Kod Trabzon Sayfa-7 Kod Giresun Organizer Ajanda [24.50 Organizer Ajanda [24.50 Sayfa-8 Kod - Artvin Sayfa-8 Kod Bafra Sayfa-9

Detaylı

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 27.08.2012 İş Kıyafeti Temizlik Takip Formu nun adı Personel Kuru Temizleme Takip ve Teslim Formu olarak değiştirildi. 01 28.09.2012 Acil Servis, KVC

Detaylı

ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ

ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ ĠSTEK ÖZEL KAġGARLI MAHMUT ĠLKOKULU 1. SINIFLAR ĠHTĠYAÇ LĠSTESĠ TÜRKÇE- MATEMATĠK- HAYAT BĠLGĠSĠ 2 adet küçük güzel yazı defteri (40 sayfa) 1 adet küçük çizgili defter (40 sayfa) 1 adet küçük kareli defter

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 a) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik

Detaylı