TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR"

Transkript

1

2 ZDE BULUNAN E M KURUMLARINDA DAREC VE OKUL A LE B RL YÖNET N SIK SIK DE MES NEDEN YLE TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR YA ANMAKTADIR. BU SIKINTILARIN G DER LMES VE LK DEFA TEFB S KULLANACAKLARA FAYDASI OLMASI AMACI LE BU LG LEND RME ÇALI MASI HAZIRLANMI TIR.

3 17 OCAK 2012 TAR NDEN BAREN S STEM YEN DEN AÇILMI TIR. OKULLARIMIZ 2012 YILINA T GEL R/G DER VER LER STEME G REB RLER YILI TAHM BÜTÇELER 17 UBAT 2012 TAR NDEN SONRA STEME G RECEKLERD R.

4

5 ****Şifreniz ile giriş yapamıyorsanız İlçedeyseniz İlçe Milli Eğiitim Müdürlüğünden, İldeyseniz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak şifrenizi talep ediniz.*** TEFBİS Sistemine aşağıdaki listede bulunan Genel Müdürlük / Daire Başkanlıklarına bağlı okulların giriş yapması istenmektedir. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü İlköğretim Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Bu durumda, aşağıdaki Genel Müdürlük / Daire Başkanlıklarına bağlı (Halk Eğitim Merkezleri, Öğretmenevleri gibi) kurumların giriş yapması şu an için istenmemektedir. o Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü o Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü o Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı o ve diğer. TEFBİS Türkiye de Eğitimin finansmanı projesi ile okul ve kurumlardaki Bakanlığın göndermiş olduğu ödeneklerin dışında eğitime kimlerin katkı sağladığı ile ilgili olarak Bakanlık Projeler Koordinasyon Dairesince hazırlanmış bir yazılımdır. TEFBİS sistemine girmek için adresinde Tefbis yazan yazının üzerine tıklanır. Aşağıdaki ekran karşımıza gelir. Bu ekranda TEFBİS Giriş, E-Öğrenme Giriş, Özel Okullar Giriş, Bağış Sorgulama, Eğitim Harcamaları Anketi gelir.

6

7 Bağış sorgulama bölümünden yapılan bağışlar TC kimlik numarası yada bağış yapıldığında verilen evrakın numarası ile takip edilir TEFBİS E-Öğrenme Sisteminden sistem kullanımı ve modül eğitimleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

8 Modüllerle ilgili ayrıntılı dökümanlara adresinden ulaşabilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz bu sunum seminerlerde anlattıklarımız ve genel olarak özet niteliğindedir

9 Eğitim harcamaları anketi giriş için gerekli Anket Giriş Kodu bakanlık tarafından bildirilecek, ilk başta bu anket bütün öğrenciler için kullanılacaktır. Her evde internet olmadığı için bu anketlerden çıktı alınarak ailelere gönderilecek ve doldurulan anketler sınıf öğretmenleri tarafından sisteme işlenecektir, daha sonra yılda bir yada altı ayda bir bakanlık tarafından tüm öğrencilere değilde seçilen öğrenciler için bu anket uygulanacaktır. (Önemli: Eğitim öğretim yılında anket girişi yapmayanlar aralık ayının sonuna kadar girmeleri gerekmektedirler.anket numarası okullar modülü altında listeleme bölümünde anket öğrenci listesi nde mevcuttur. Eğer bu listede anket numaraları gözükmüyorsa MERKEZDE İSE İL MEM,İLÇEDE İSE İLÇE MEM ler aranarak yetkilerin kaldırılıp tekrar verilmesini isteyin yada kurumunuz bünyesinde oluşturduğunuz kullanıcıya okullar modülü ve yetkilendirmeyi tekrar yapınız. Bu işlemler eğitim öğretimde anket girişi yapmayan okullar içindir yılı için dahaca anket işlemleri başlamamıştır.) TEFBİS Giriş yazan düğmeye tıkladığımızda bizden kullanıcı adı ve şifre yazan ekran gelecektir. Kullanıcı adı ve şifre İLÇE MEM ler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında, Okullar için ise İLÇEMEM ler tarafından verilecektir. İLMEM 19 İlçenin Kullanıcı şifresini oluşturmuş ve seminerde İLÇEMEM lere ait şifreleri imza karşılığı gizli teslim edilmiştir. Kullanıcı adları (.Kurum Kodudur) şeklinde olacaktır. Modülde İLMEM, İLÇEMEM, OKULLAR, OKUL AİLE BİRLİĞİ MODÜLÜ, PANSİYON BÜTÇELİ İŞLETMELER MODÜLÜ, OKUL ÖNCESİ BİRİMLERİ MODÜLÜ vardır. 1*Kullanıcı adı ve şifresini alan okul müdürü ve okulların oluşturduğu diğer kullanıcılar MEBBİS - TEFBİS ekranın dan sisteme giriş yapılır 2* Dikkat edeceğimiz bir noktakarşımıza gelen ilk ekran genelde Okullar modülüdür. İşlemleri daha çok okul aile birliği modülünden yapıyoruz bu modülde daha çok ayarlar kısmı ön plandadır.işlem yaparken hangi modülde olduğumuza dikkat etmeliyiz. Bu modülde ilk yapılacak iş Ayarlar kısmından Okul bilgilerini sisteme işlemek olacaktır.

10 (Önemli: Eğer okullar modülü sizde gözükmüyorsa merkezdeki okullar İl MEM i ilçedeki okullarımız İlçe MEM i arayarak okullar modülüne bütün yetkilerinin verilmesi istenmelidir. İlçe MEM deki kullanıcılar okullar aramadan kurumları kontrol etmeli okullar modülü atanmamış kurumlara bu modül atanarak bütün yetkiler verilmelidir.) 3*Okul bilgilerinde Detaylı Kayıt Ekle kısmına tıklama yapılarak okul müdürü bilgileri girilir kaydet tıklanır. Yanlış bilgi girişi yapıldı ise değiştir kısmından değişiklik yapılıp yeniden kaydet denilir.

11 4*Okula ait banka hesap bilgileri girilir ve kayıt edilir. (Van da yapılan seminerde ileriki tarihlerde hesapların tek bir hesapta birleştirilebilir diye bir söylendi, bu konu ile ilgili çalışma yapılıp genelgeye sunacaklarını belirttiler. Bizler bu konuda herhangi bir resmi yazı ve genelge olmadığı için şimdilik mevcut hesapları sisteme işleyeceğiz) 5*Kullanıcı şifre değiştirme ekranından şifrenizi değiştirebilme imkânı vardır.

12 6*Okul müdürü, modül üzerinden Okul Aile Birliği başkanının,kurum bünyesindeki bir başka yetkiliye yada veri girişlerinden sorumlu kişiye ve kendi TC leri le kullanacağı bir kullanıcı adı ve şifre tanımlaması yapar. Kullanıcı tanımlama kısmından kullanıcı ekle tıklanarak kullanıcıya ait bilgiler girilir, Modül bilgileri kısmından modül kutucuğu açılır Okul Aile Birlikleri Modülü seçilir. Alt kısma yeni ekran açılır. Kurum kodlu kullanıcı ile bilgi girişi yerine genellikle T.C kimlik ile oluşturulan Kullanıcılar ile işlem yapılmadır. Okul Müdürleri de kendilerine TC kimlikleri ile kullanıcı

13 oluşturmalıdır. E-Okuldaki mantık gibi kim ne iş yapması gerekiyorsa Okul Müdürü tarafından ilgili kişilere yetkiler açılmalıdır. Ana işlem tipi seçimi kutucukları isteğe göre seçilerek ve hepsini seç denilerek hangi ekranlarda yetkilendirileceği belirlenmiş olur. Altta bulunan Ekle butonuna tıklanarak okul aile birliği modülüne giriş için kullanıcı adı ve şifre sisteme tanımlanmış olur. *Hepsini seç yaptığımızda bazen hata veriyor o zaman bir kaç yetki verip modülü atayın sonla kullanıcı listelemeden modül güncellemeden yetkiyi verebilirsiniz. Eğer oluşturacağınız kişiye ilk defa TEFBİS kullanıcısı oluşturacaksanız yukarda anlattığım gibi yapacaksınız. ***Önemli:Okulunuza yeni atanan bir Öğretmen olduğunda yada daha önce başka kurumdayken TEFBİS şifresi almış olanlar için. Öncelikle, önceki okulundan kişinin ilişiliğinin kesilmiş olması gerekiyor, önceki kurumuyla iletişeme geçilerek ilişiğinin kesilmesini isteyin. *Okullar Modülü-Ayarlar-Kullanıcı Listesinden Yeni atanan Personel butonuna basıyoruz.

14 Öğretmenimizin T.C. kimlik no sunu ve daha önce kullanmış olduğu şifresini girip kurumun şifresiyle birlikte ARA Butonuna basılır. Ekrana gelen ismin yanındaki Seç Butonuna basılıp öğretmenimiz okulumuza dahil edilmiş olur.

15 Öğretmenimizin adının karşısındaki Yetki Güncellemeden, Okullar Modülü Güncellenip eklenir. Daha sonra Öğretmenimize hangi modüller atanacaksa Modül Ata butonundan ilgili butonlar tek tek atanır.

16 7* Kullanıcı listele kısmından tanımlanan kullanıcılar listelenir. 8*Oluşturduğumuz kullanıcının bilgilerini kişi bilgileri kısmından değiştirebiliriz, farklı bir modül eklemek istiyorsak modül atadan, şifremizle sistemi açtığımızda hangi modülün direk açılmasını istiyorsak modül değiştir den, eklediğimiz modülü silmek istediğimizde modül sil den, oluşturduğumuz kullanıcı ya yetkiler vermek istediğimizde yetki güncelle den işlemlerimizi yapabiliriz. Oluşturduğumuz kullanıcının kurumdan ilişiğini kesmek istediğimizde silme işlemi yaparız. Silme işlemi kullanıcıyı tamamen silme olarak algılanmamalıdır ilişiği kesilen kullanıcı sistemde kalıyor fakat pasif hale gelmiş oluyor. Önemli: Kullanıcı oluşturma ve gerekli ayarlar ile ilgili geniş bilgi için en sonda anlattığım Milli Eğitim Müdürlükleri Modülünde 28*maddedeki Milli Eğitim Müdürlükleri için önemli bir bölümde ayarlar kısmına bakınız.

17 9*Modülde müdür bilgisi, banka hesapları, kullanıcılar tanımlandıktan sonra Gelir İşlemleri ekranına geçilebilir Okullar modülünden fazla gelir gider işlemleri yapılmaz genelde yurt dışından gelen hibeler buradan girilir. Burada Yurtiçi Fon Gelirleri, Yurtdışı Fon Gelirleri adıyla iki seçenek vardır. Yurtiçi Fon gelirleri kısmında İl Belediyeleri İlçe Belediyeleri, Muhtarlıklar, Özel Daireler, Özerk Kurumlar, Üst Kurullar şeklinde karşımıza gelir. Kişi kurum ekle kısmından Yeni kurum, kuruluş ekleyebiliriz. Açılan pencereden bilgi girişi yapılır tamam denilir, ana ekrana girilen bilgi gelir. 10*Alt kısımdaki detaylı kayıt ekle kısmından yurtiçi fon gelirlerinden gelen para miktarı girilmiş olur. Kaydet düğmesi tıklanarak kayıt işlemi yapılır. Birde yukarıdaki kaydet düğmesi tıklanır modüle esas kayıt gerçekleşmiş olur.* Kaydet düğmesine tıklanmasa kayıt gerçekleşmez. Dikkat edilmesi gereken diğer husus faaliyet kodu stratejik planlamadaki koddur şimdilik bu koda 1 gireceğiz ilerde faaliyet kodları stratejik plandaki kodlar olacaktır.

18 Kayıt işlemi yapıldıktan sonra gelir kaydı çıktısı ekranı karşımıza gelir burada ödeyenin bilgileri ve teslim alanın bilgileri otomatik olarak karşımıza gelir, doküman yazıcıdan çıkartılıp ilgili kişiye imzalanarak teslim edilir. Aynı işlemi Yurtdışı Fon gelirleri içinde yapabiliriz. Okulumuz commenius projesi kapsamında yurtdışı fon parası geldiğini varsayalım. Bunu kayıt altına almamız gerekir. Bu işlemleri aşağıdaki gibi ekranlara giriş yapıyoruz. Kişi Kurum Ekle ye tıklıyoruz seçeneklerden bize uygunu seçilip bilgi girişi yapıldıktan sonra tamam denildiğinde ana ekrana bilgi gelir. Detaylı kayıt ekle den para miktarı girişi yapılıp kaydet denilir, yukarıdaki kaydet düğmesi de

19 tıklanır. Dikkat edilirse yukarıdaki şekildeki gibi iki defa kaydet işlemi yapıyoruz. İlk önce kaydediyoruz sonra üst bölümdeki kaydet tıklanarak işlemimizi kayıt ediyoruz. detay kayıt ekleden Kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt çıktısı otomatik olarak karşımıza gelir. Yazıcıdan çıktı alınıp imzalanıp ilgili kişiye verilir.

20 11*Gelirlerimizi Kayıt altına aldıktan sonra Gider işlemlerimizi kayıt altında tutmamız gerekir. Yurtdışı fondan gelen paradan personel ulaşım giderleri sisteme işlenir. Gelen fon parasının çıkış işlemi işlenmiş olur. Kişi kurum ekle tıklanır TC kimlik numarası yazılır(gerçek TC kimlik Olmalıdır) ara denilir tckimlik.nvi.gov.tr den sistem otomatik olarak kişi bulur gelir. Seç denilir ödenen kısmına isim ve tc kimlik gelir. Detaylı kayıt ekle yazısına tıklanır. Alt pencere açılır. Bilgiler girilir, kaydet denildiğinde bilgi girişi ekrana yansır ANCAK yukarıdaki kaydet düğmesine tıklanmaz ise modüle kayıt işlemi gerçekleşmiş olmaz. Yurtiçi fonlardan gelen paradan doğalgaz faturası ödemesi yapılması işlemi nasıl gerçekleştirilir aşağıdaki ekranlarda işlenmiştir. Kişi Kurum ekle tıklanır açılan pencereden bilgiler doldurulur tamam denildiğinde ana ekrana bilgiler yansır.

21 Ana sayfaya tıkladığımızda toplam gelir ve gider tablosunu görebilmekteyiz. 11*Fatura Takip Kısmında fatura işlemleri girişi yapabiliriz. Burada fatura işlemi yapılırken hatalı giriş yapılmış ise bunu değiştirebilme imkânı bulunmaktadır. Buradaki amaç faturalı düzenli bir halde takip etmeniz.

22 12*Düzenleme ekranından gelir ve gider kısmından yanlışlıkla girilen bilgiler istenirse düzenleme yapılabilir, silinebilir, yazıcıya gönderilebilir. Önemli: Düzenlemede dikkat etmemiz gereken şey; 24 saat içinde yaptığımız işlemlere direk müdahale yetkisi verilmektedir. Eğer yaptığımız işlemdeki hatayı 2 gün sonra fark ettiğimiz zaman Gelir Gider düzelteme talebi gönderebiliyorsunuz

23 24 saat geçtikten sonra gider düzeltme talebi ile ilgili bir örnek yapalım, günü geçen kayıtta düzenlemeye tıklıyoruz gelen ekranda talebimizi yazıyoruz örnek olarak ısınma giderlerinin yanlışlıkla 140 TL olarak kaydedildiği bu kayıtın 160 TL olarak düzeltilmesini isteyelim, göndere tıkladığımızda gider düzeltme çıktısı ekrana gelecektir. Bu çıktı ile birlikte bir üst kuruma başvurup düzeltme işlemini yaptırıyoruz. Aldığımız belge ile İl MEM yada İlçe MEM e belgeyi ulaştırıp sistemden bilgilerin düzeltilmesini istemeliyiz. Milli Eğitim Müdürlükleri gelen evraka göre düzenleme işlemleri altından işlemleri yapmalıdırlar.

24 13*Listeleme ekranından istenen ekran listelemeleri yapılabilir. Gelir tüm listesi dediğimizde yurtiçi ve yurt dışı tüm fon gelirlerimiz karşımıza gelir. Burada tarih aralığına göre gelir listemiz, kaynak tipine göre gelir listemiz, okul aile birliği gelir listesi vb. mevcuttur. Bu listeler Excel ortamına atılabilir. Okul aile birliği gelir gideri tıklandığında okul aile birliği modülünden işlenmiş olan gelirler ve giderler karşımıza gelir.

25 14*Raporlama ekranından aylık gelir raporları, işlem tipine göre raporlar vb. alınabilir. 15*Fihrist kısmından kişiler dediğimizde bu modüle işlenmiş olan hayırseverlerin listesi, personel listesi, veliler vb. görünmektedir.

26 Şirketler kısmından modüle işlenmiş olan şirketler listelenir, diğer kurumlar kısmına tıklandığında modüle işlenmiş olan özel kurum ve kuruluşlar karşımıza gelir. Sisteme işlediğimiz bilgiler burada gözükmektedir ayrıca eklemek istediğimiz kişiler,şirketler,kamu kurumlar ve diğer kurumları ekliyebiliriz. Modülden çıkarken her zaman çıkış yazısına tıklanıp gelen mesaja evet denilerek çıkılması gerekir. 16*Çıkışa tıklanmadan çıkılırsa, elektrik kesintisi gibi durumlarda sisteme girişte resimdeki gibi bir hata verdiğinde bir üst kurumu arayarak şifrenizin aktifleştirilmesini isteyiniz. Okullar modülü işlemi tamamlanmıştır. Bir diğer önemli modülümüz Okul Aile Birlikleri Modülüdür. Okul Aile Birlikleri Modülü de adresinden tefbis yazısına tıklanır, gelen pencereden okullar modülünden tanımlanmış olan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Sisteme ilk giriş yaptığımızda toplam gelir ve gider tablomuz karşımıza gelir. Genel olarak işlemlerde en çok kullandığımız modüldür. Okullar modülü daha çok ayarların yapıldığı modüldür.

27 Okul Aile Birliği Başkanı, Okul Müdürü veya yetkili kişi gelir işlemlerinden bilgi girişleri yapar. 17*Okulun kantin geliri vb. bu kısma gireceğiz. Tüm modül üzerinde girişi yapılan TC Kimlik Numaraları gerçek numara olmalıdır. Aşağıdaki ekranda kantin geliri modülü işlenmiştir. Kişi kurum ekle tıklanır TC kimlik numarası yazılır(gerçek TC kimlik Olmalıdır) ara denilir tckimlik.nvi.gov.tr den sistem otomatik olarak kişi bulur gelir. Seç denilir ödeyen kısmına isim ve tc kimlik gelir. Detaylı kayıt ekle yazısına tıklanır. Alt pencereler açılır. Bilgiler girilir, kaydet denildiğinde bilgi girişi ekrana yansır ANCAK yukarıdaki kaydet düğmesine tıklanmaz ise modüle kayıt işlemi gerçekleşmiş olmaz. Bu modüle okullarımıza velilerin,öğrencilerin,hayırseverlerin, kamu- kurum ve kuruluşlarından gelen ayni yada nakdi bağışların kayıt altına alınması ve işletilebilir alanlarımızın yada kiraya verdiğimiz alanlarımızın gelirlerini işleriz. Genel olarak okullarımızda bulunan Kira Gelirleri (İşletilebilir alan ) ve Bağış hesabımıza yatıracağımız gelirleri ve giderleri işleriz.

28 Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüklerini ilgilendiren aktarımları da bu modül üzerinden aktarır ve kabul ederiz. Tahmini Bütçe zamanlarında Tahmini Bütçelerimizi bu modülden işler ve Milli Müdürlüklerinin onayına sunarız. Ayrıca bir önceki bütçe döneminden hesaplarımızda (Kira ve Bağış ) kalan paraların toplam olarak devreden bölümüne işlenmesi de bu modül üzerinden yapılır Kurumumuzda ücretli çalışan personelin, işçinin yada yardımcı personelin her türlü gideri de Giderler bölümünden yapılır. Hizmet alımı yoluyla yapılıyorsa Hizmet Alımı menüsünden kendi kurumumuz tarafından sigortalı çalışıyorsa Personel gider ve ödemeleri menüsünden gider kaydedilir.

29 18*Okul aile birlikleri modülünde okullar modülünden farklı olarak gider işlemleri kısmında Milli Eğitim Müdürlükleri Aktarımı ekranları mevcuttur. Burada Okulun kantin gelirinden elde ettiği gelirin İLÇEMEM ve İLMEMEM aktarılması işlemi vardır.

30 19*Okul Aile Birlikleri Modülünde Okul Modülünden bir farklı ekran ise Tahmini Bütçe Kısmıdır. Burada her yılın sonuna doğru aile birlikleri tahmini gelir gider tablolarını doldurup sisteme kayıtlarını yapacaklardır. Yapılan kayıt işlemlerinden sonra İl yetkilisi bu ekranları onaylayacaktır. Bakanlığı aradığımda 2012 içinde tahmini bütçeleri girebilirsiniz denildi. İşlemleri yapıp onaylayınız İLÇE MEM lerde takibini yaparak onaylamalıdır. Daha sonra İL MEM onaylayacaktır Aralık ayının sonuna kadar 2011 yılına ait tahmini bütçede sorun varsa düzeltilebilir.

31 20*Okul aile Birlikleri Modülünde farklı olan bir ekran ise Devreden Kısmıdır. Daha önceki yıllardan devreden bakiyemiz nekadar ise sisteme girişi yapılır kaydet denilir.. Önemli: Devreden kısmı Dönemi

32 için yapılması gereken bir işlemdi. Aralık 2011 sonuna kadar bu ekran açık Van daki Seminerde hesapları düzeltilmesi için ocak ayında da açık olmasını talep etmiştik. Okul Öncesi Modülü 21*Eğer okulumuzda ana okulu ana sınıfı var ise okulumuza modül yetkisi verilirken hem okullar modülü yetkisi hemde okul öncesi birimleri modülü yetkisi verilmelidir. Bu modülde okullar modülünden farklı olarak Gelir işlemleri bölümünde öz bakım ücret gelirleri adı isminde bilgi girişi mevcuttur. Bu modülde genel olarak okullarımızdaki anasınıfları yada anaokullarından elde edilen gelirlerin kayıt altına alınması işlemi yapılır. Bu kayıtlar Gelir İşlemleri altındaki Öz Bakım Ücreti gelirleri bölümünden yapılır. Gelirlerin Kaydı tamamen okul idarelerine kalmış olup günlük, haftalık yada aylık olarak girilebilir.ancak kaydedilecek gelirler kesinlikle gerçek T.C. Kimlik numarasıyla olacaktır.(veli yada öğrenci) Ayrıca bir önceki bütçe döneminden Okul Öncesi hesabımızda kalan paraların devreden bölümüne işlenmesi de bu modül üzerinden yapılır. Kurumumuzda ücretli çalışan personelin, işçinin yada yardımcı personelin her türlü gideri de Giderler bölümünden yapılır.hizmet alımı yoluyla yapılıyorsa Hizmet Alımı menüsünden kendi kurumumuz tarafından sigortalı çalışıyorsa Personel gider ve ödemeleri menüsünden gider kaydedilir.

33 Aşağıdaki ekranda bağımsız veya okul bünyesinde ana okul ve anasınıfı bulunan bir okulun sabah gelen gurupta bulunan bir çocuğun tek öğün yiyecek parası gelirinin kaydı yapılmıştır. Kişi kurum ekle tıklanır TC kimlik numarası yazılır(gerçek TC kimlik Olmalıdır) ara denilir tckimlik.nvi.gov.tr den sistem otomatik olarak kişi bulur gelir. Seç denilir ödeyen kısmına isim ve tc kimlik gelir. Detaylı kayıt ekle yazısına tıklanır. Alt pencereler açılır. Bilgiler girilir, kaydet denildiğinde bilgi girişi ekrana yansır ANCAK yukarıdaki kaydet düğmesine tıklanmaz ise modüle kayıt işlemi gerçekleşmiş olmaz. Okulun banka faiz geliri var ise bu kısma işlenir

34 22*Okul Öncesi Birimleri Modülünde bir diğer farklılık ise aşağıdaki devreden bakiyesi kısmıdır. Diğer menüler okullar modülü ile aynıdır. Pansiyon Bütçeli İşletmeler Modülü Van da verilen seminerde yetkili tarafından Pansiyon Bütçeli İşletmeler Modülünün sistemden kaldırılacağı söylendi. Resmi olarak bu modülün kapatılması ile ilgili bir yazı gelmediği için bu modülü de anlatımda yer verdim. Okulumuz Pansiyonlu ise Okulumuza hem Okullar Modülü hem de Pansiyon Bütçeli İşletmeler Modülü yetkisi verilecektir. Bu modülde de okullar modülünden farklı olarak gelir işlemleri kısmında Paralı yatılı öğrenci gelirleri Parasız yatılı öğrenci gelirleri mevcuttur.

35 Pansiyon bütçeli işletmeler modülünde gelir işlemleri ekranında pansiyonda kalan bir öğrencinin verdiği ücretin sisteme kayıt işlemi. Kişi kurum ekle tıklanır tc kimlik numarası yazılır(gerçek TC kimlik Olmalıdır) ara denilir tckimlik.nvi.gov.tr den sistem otomatik olarak kişi bulur gelir. Seç denilir ödeyen kısmına isim ve tc kimlik gelir. Detaylı kayıt ekle yazısına tıklanır. Alt pencereler açılır. Bilgiler girilir, kaydet denildiğinde bilgi girişi ekrana yansır ANCAK yukarıdaki kaydet düğmesine tıklanmaz ise modüle kayıt işlemi gerçekleşmiş olmaz. Gelir işlemleri ekranından havuz fonu gelirlerinin modüle işlenmesi.

36 23* Okullar modülünden farklı olarak birde devreden bakiye kısmı mevcuttur. Geçmiş yıldan devreden bakiye modüle işlenir. Diğer menüler okullar modülü ile aynıdır.

37 Döner Sermaye İşletmeleri Modülü 23*Diğer modüllerden farklı olarak İlgili gelir gider işlemleri ile ilgili gerçekleşmelerini aylık olarak girilmesidir DÖSE modülünün, karar destek sistemi ve istatistiki bilgi toplama aracı olan TEFBIS sistemine genel bilgi girişi yapması gerektiğini. Hali hazırda DÖSE lerin kullandığı sistemlerin olduğu bilindiğini ama istatistiki ve karar destek amaçlı olarak bu bilgilerin elde edilmesinin önemli ve gerekli olduğunu belirtildi.

38 Özel Okullar Gelinen aşamada özel okulların gelir kayıtlarının TEFBİS sistemine girilmesi bu kurumlarda yanlış anlaşılmalara neden olduğundan, şuan için özel okullar TEFBİS sistemine gelir kaydı yapmayacaklardır. Ancak söz konusu okullar eğitim amaçlı harcamaları (bakım, onarım, personel giderleri, yardımcı hizmet giderleri, burslar, öğrenciye yapılan yardımlar vb) ile Hane Halkı Eğitim Harcamaları Anketi ne ilişkin verileri sisteme gireceklerdir. Milli Eğitim Müdürlükleri Modülü 24*Milli Eğitim Müdürlükleri Modülünden yapılacak işler Okul Aile Birlikleri Tahmini Bütçelerinin Onaylanması, Okul Aile Birlikleri M.E.M. Payları aktarım onaylaması,okul Aile Birlikleri, Döner Sermaye İşletmeleri, Pansiyon/Yatılı Okullar, Okul Öncesi Eğitimi ve Okulların kullanmış oldukları modüller için listeleme, raporlama ve düzenleme yetkisi, İl/İlçe bazında bütçe aktarımlarının görüntülenmesi olarak özetliye biliriz. 25*Milli Eğitim Müdürlükleri Modülünde okullar modülünden gelir ve gider işlemlerinde OAB Aktarım gelirinin mevcut olması.burada okullardan gelen payların aktarılması ve havuzda biriken payların kurumlara aktarılması işlemleri vardır.

39 26*Farklı bir ekranda tahmini bütçe, bu arada İl/İlçe bazında bütçe aktarımlarının görüntülenmesi takip edilmesi ve onaylanması işlemleri vardır. İşlemler ilçedeki yetkili tarafından takip edilmelidir.

40 27*Gelir düzenleme bölümünde yaptığımız kayıtları düzeltebiliriz, Okullardan gelen düzeltme isteklerini Okul İşlemlerini tıklayarak gelen listeden hangi kurum istekte bulunmuşsa detay kayıta tıklıyıp gelen isteğe göre kayıt ediyoruz. Döse gelir ve gider düzeltme işlemlererinide bu bölümden yapıyoruz. Okullardan gelen düzeltme isteklerini ilçeler için 30 gün içinde yapmalıdır. Süre aşarsa İl 30 gun içine müdahale yapar.

41 28*Milli Eğitim Müdürlükleri için önemli bir bölümde ayarlar bölümüdür, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve merkezdeki kurumlar için şifreler oluşturulup teslim edilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri alt kurumlarına şifre tanımlıyacaktır. Şifre tanımlamalarda genel olarak yapılan hatalardan birisi kuruma şifre oluştururken kurumsal yerine kişisel i seçmemizdir. Eğer kurum sisteme giriş yapıyorum fakat işlem yapamıyorum derse bilgilerini kontrol edin, kurumlara yanlışlıkla kişisel olarak oluşturulan kullanıcılar hata bildirden bildirip düzenletebilirsiniz.

42 İlk olarak Mem bilgi tanımdan kurum müdürünüzün ismini yazıp kaydete basıyoruz. Banka hesap bilgilerimizi ekliyoruz Kullanıcı tanımlama bölümünden İl-İlçe mizde bulunan bütün kullanıcıları görebiliriz, yeni kullanıcı ekleyebiliriz.

43 Eğer bünyemizdeki bir kişiye kullanıcı tanımlamak istiyorsak İl/İlçe kullanıcı ekleye tıklıyoruz. Ve gerekli bilgileri giriyoruz burda TC kimlik numarası gerçek TC kimlik numarası olmalıdır. Buradan kullanıcı ekledıgımızde kullanıcı türünün kişisel olarak seçili olduğunu ve pasif olduğunu göreceksiniz kurumlara kullanıcı oluştururken mutlaka kurumsal seçilmelidir. Kişisel kullanıcı oluşturduğumuz için modül de sadece milli eğitim müdürlükleri modülü çıkar seçtikten sonra detay işlem tip seçiminde, bu kullanıcıya hangi yetkileri vermek istiyorsak sadece yetkili olacağı bölümleri seçip ekleye bastığımızda kullanıcı listesinde eklediğimiz kullanıcı özükecektir.

44 Kullanıcı tanımlamadan okul kullanıcısı ekleye tıklıyoruz. Okul adını seçtikten sonra kullanıcı türünü mutlaka Kurumsal seçiyoruz, yanlışlıkla kişisel seçip kaydedersek hata bildirden bildirerek düzeltilmesini istemeliyiz. Yoksa kurum gerekli işlemleri yapamaz. TC kimlik numarasına kurum kodunun önüne ekleyerek yazıyoruz ( ) modüllerde okulu ilgilendiren modülleri seçiyoruz ilk önce okullar modülü seçerek hepsini seçe tıklayarak bütün yetkileri verebiliriz. Ekleye basıp kullanıcıyı oluşturabiliriz. Önemli:Kurumlara mutlaka ilk önce okullar modülü eklenip bütün yetkilerle işaretlenerek verilmelidir. İlçenizdeki kurumlar kullanıcı listelemeden tek tek incelenerek yetkilerin verilip verilmediği kontrol edilmelidir. Bazen öğrencilerin anket numaraları gözükmüyor böyle durumlarda kurumların okul modülündeki yetkiler kaldırılıp tekrar verilmelidir. Okullarda kim TEFBİS işlemi ile ilgilinecekse Okul Müdürüne o kişilere TC kimliklerine kullanıcı oluşturması ve işlemleri oluşturulan TC kimlik kullanıcıları ile yapmaları gerektiği belirtilmelidir. Kurum kullanıcı ile sisteme girildiğinde bazı işlemleri yapamayabilirler. Sistem bazen Okul adını göstermeyebiliyor. Yeni dönemde böyle sorunların olmayacağı yetkililer tarafından belirtildi.

45 Oluşturduğumuz kurumsal kullanıca sadece okul modülünü ekledik bu okula okul aile birliği, okul öncesi birimleri modülü ve okulun durumuna göre diğer modülleri ekliyebiliriz. Kullanıcı listeleme yi tıklıyoruz, kurumu seçerek listeleme yaptığımızda oluşturduğumuz kurumsal kullanıcıyı göreceksiniz. Burada düzenleme, modül atama,modül değiştirme,modül silme ve yetki güncelleme işlemlerini yapabiliriz.

46 *Kişi bilgilerinden kullanıcıya ait bilgileri değiştirebiliriz.kişi şifresini unuttuysa buradan şifresini değiştirebiliriz

47 *Modül atama kısmından kullanıcıya yetkili olduğu modülleri atarız. Okul yada kişisel kullanıcı oluşturduğumuzde tek bir modülü seçmemize imkan veriyor o yüzden kullanıcıya modül atarken buradan modülleri atamalıyız.

48 *Modül değiştir kısmınının mantığı TEFBİSİ ilk açtığımızda karşımıza hangi ekranın gelmesini istiyosak o modülü seçiyoruz. Örnek olarak genel olarak karşımıza gelen ilk modül Okullar Modülüdür işlerin yoğun olduğu dönemde Okul Aile Birliği Modülüne İşlememiz gereken bağışlar Okul Modülü ilk ekran olduğu için yanlışlıkla bu modüle işleniyor. Bu önlemek için Modül Değiştir kısmından ilk ekranı Okul Aile Birliği Modülü yapabiliriz. *Modül Silme bölülünden oluşturduğumuz kullanıcıdan silmek istediğimiz modüller silinir. *Yetki Güncelleme ekranından oluşturduğumuz kullanıcıların yetkilerini arttırabilir yada azaltabiliriz.

49 *İlişiği Kesme Bölümünden oluşturduğumuz kullanıcıları silebiliriz. Örnek olarak kurumumuzdan TEFBİS işlemlerini yapan bir kişi tayin olup gitmişse buradan ilişiği kesmeliyiz. Kişi gittiği kuruma ilişiklendirilmesi için mutlaka buradan ilişiği kesilmelidir. *Kullanıcı arama kısmından oluşturulan bütün kullanıcıları bulabiliriz. Kurum değiştiren ve doğal olarak pasif duruma düşmüş kullanıcıları buradan bularak şifresini değiştirebilir kullanıcı durumunu açık veya kilitli yapabilir ve kurumunu değiştirebiliriz. Kullanıcı oluştururken bu TC kimlik numarası ile bir kullanıcı sistemde bulunmaktadır uyarısı verdiğinde kullanıcı aramadan kullanıcıyı bulup gerekli güncellemeleri yapabiliriz. Kullanıcı aramadan Şimdi Ordu Gürgentepe Lisesinde görev yapmış ve İl Milli Eğitim müdürlüğüne tayin olmuş bir kullanıcının şifresini aktif edip kurum değişikliğini yapalım. Kullanıcı aramaya tıklıyoruz TC kimlik numarası ile aratıyoruz

50 Gelen ekrandan düzenlemeye tıklıyoruz, şifre değişikliği yapabiliriz, kullanıcı durumunda kilitli yerine açık seçerek kullanıcıyı aktif edebiliriz. Eğer bir kullanıcı bize aşağıdaki resimde gösterildiği gibi bir hata ile gelirse o kullanıcıyı bulup kullanıcı durumunu açık seçip değitire tıkladığımızda sorunu çözeriz. Gürgentepe lisesindeki bir kullanıcıyı İl MEM kullanıcısı olarak değiştirmek için kurum değiştire tıklıyoruz seçip kurum değiştire tıkladığımızda işlemimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Unutulmamalıdır ki TEFBİS ten çıkarken çıkış yazısına tıklanır ve çıkış işlemi gerçekleştirilir. Durmuş ÇABUK Ordu MEBBİS Ağ Ynt.

51 .

52

53

54

55

56

57

58 Durmuş ÇABUK Tamer TEZCAN Mehmet TOPÇU MEBBİS Ağ Yöneticisi Proje Uzmanı Mutemet İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sistem Odası ARGE Bölümü Muhasebe Bölümü / /405

TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR

TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR ZDE BULUNAN E M KURUMLARINDA DAREC VE OKUL A LE B RL YÖNET N SIK SIK DE MES NEDEN YLE TEFB S MODÜLÜNÜN KULLANILMASINDAN DOLAYI SIKINTILAR YA ANMAKTADIR. BU SIKINTILARIN G DER LMES VE LK DEFA TEFB S KULLANACAKLARA

Detaylı

TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI

TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI SİSTEM GİRİŞ: TEFBİS Sistemine http://tefbis.meb.gov.tr adresini kullanarak girebilirsiniz. Giriş için, kullanıcı adı olarak kurumunuzun İLSİS kodunun başına 90000 eklenmiş halini

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.08.0.SGB.0.80.00.00.700.05/7729 31/12/2010 Konu : TEFBİS

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.08.0.SGB.0.80.00.00.700.05/7729 31/12/2010 Konu : TEFBİS T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : B.08.0.SGB.0.80.00.00.700.05/7729 31/12/2010 Konu : TEFBİS Ġlgi : a) Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığının 18.11.2009 tarihli ve B.08.0.HED.0.72.00.

Detaylı

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 01 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri YÖNETİCİ MODÜLÜ Bölüm - 0 9 0 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşlemleri Kullanıcı Girişi 2 3. Güvenlik Kodu örn;5622 alt tarafta bulunan kutuya yazılır.

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI

1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI 1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI http://tefbis.meb.gov.tr Üye Girişi Yapmak! Giriş Ekranı 1.ADIM KULLANICI TANIMLAMA Ayarlar Menüsü Kullanıcı Tanımlama Kullanıcı Ekle butonuna tıklanır.

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI. İbrahim Halil KEPEKÇİ - Kilis MEBBİS

1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI. İbrahim Halil KEPEKÇİ - Kilis MEBBİS (TEFBİS) 1. BÖLÜM SİSTEME GİRİŞ VE AYARLAR MENÜSÜNÜN KULLANIMI Üye Girişi Yapmak! Giriş Ekranı 1.ADIM KULLANICI TANIMLAMA Ayarlar Menüsü Kullanıcı Tanımlama Kullanıcı Ekle butonuna tıklanır. 2.ADIM KULLANICI

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi itibariyle, dersleri okutan öğretmenler tarafından puanların sisteme girilebilmesi için Bilgi Yönetim

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI (Ana Sayfa)

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI  (Ana Sayfa) OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI http://www.okulsportal.gsb.gov.tr (Ana Sayfa) http://okulsporbilgi.gsb.gov.tr (Okul Giriş) 1.AŞAMA: SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr

Detaylı

Company LOGO TÜRKİYE DE EĞİTİM FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (TEFBİS)

Company LOGO TÜRKİYE DE EĞİTİM FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (TEFBİS) TÜRKİYE DE EĞİTİM FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (TEFBİS) Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin TEFBİS Sistemine uyarlanması Okulların hata bildirimlerine karşılık verilmemesi Yazılan

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN

Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN Dr. Cihangir UYGUN Sınıf Öğretmeni 2018 2019 Yıllık Plan Modülü Plan Hazırlama Kılavuzu Dr. Cihangir UYGUN 1 MODÜLE GİRİŞ YAPMADAN ÖNCE Planını yapacağınız dersi öğretim programını bilgisayarınıza indirin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI. (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!)

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI. (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!) YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI (Okul yöneticisi tarafından kullanılacaktır!) Yönetici Modülü, e-okulun en önemli modülüdür. Kullanmaya başlamadan önce modülün genel hatlarını ve mantığını çok iyi bilmelisiniz.

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI

BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI Sayfa Hakkında Bu ekran proje yöneticisinin devam eden projesi için Proje Adı, Proje Ekibi, Proje Süresi ve/veya Malzeme değişikliği taleplerini yapabileceği ve

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

OKUL SÜTÜ MODÜLÜ KULLANIMI

OKUL SÜTÜ MODÜLÜ KULLANIMI OKUL SÜTÜ MODÜLÜ KULLANIMI 2014 Yılı Okul Sütü Programı kapsamında dağıtım, teslimat, tüketim, analiz gerektiren ürün sayıları hakkında sorun yaşanmaması, güncel bilgilerin daha hızlı elde edilmesi amacıyla

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI

YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI YÖNETİCİ MODÜLÜ KULLANIMI Yönetici Modülü, e-okulun en önemli modülüdür. Kullanmaya başlamadan önce modülün genel hatlarını ve mantığını çok iyi bilmelisiniz. İşlemlere başlamadan önce oluşturulacak kullanıcıların

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Doktor Reçete Yazma Modülü...

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 03-10-2014 Sayı : 0005/03102014 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım 1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım Laboratuvarımızda bulunan analizörleri, çalıştığımız dış kalite değerlendirme (DKD) programlarını ve sonuç göndereceğimiz testlerimizi tanımlayacağımız bu kısma Tanımlar menüsü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kitap kayıt formu kütüphanenizdeki kitapları bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar. İlgili alanlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuz takdirde kitap takibi, alış-veriş ve diğer tüm işlemler

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ SATINALMA SÜREÇLERİ TAŞINIR MAL TAKİP SİSTEMİ ANALİTİK BÜTÇE VE TAHAKKUK ESASLI MUHASEBE UYGULAMALARI YARDIM KILAVUZU ELEMENT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ. 1 İÇİNDEKİLER 0.PROGRAMA

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

ONLİNE DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU. Saydam Yazılım

ONLİNE DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU. Saydam Yazılım ONLİNE DOĞRUDAN TEMİN PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU Saydam Yazılım info@saydamyazilim.com Tel : 0232 369 54 64 66 Fax : 0232 369 71 69 Sayfa 1 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 22. Maddesine göre yapılacak olan

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır)

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır) OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı