YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi."

Transkript

1 YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER Bahattin GÜLERYÜZ Fikri ACA

2 GÜNDEM PMA Plastik naat Malzemeleri A Hesap Yılına Ait Hissedarlar Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2006 Perembe Saat: Bakanlık Divanının Seçimi 2- Bakanlık Divanına Genel Kurul Toplantı Tutanaının imzalama yetkisinin verilmesi yılı Faaliyet ve Hesapları hakkında Yönetim Kurulu ve Murakıp Raporları ile 2005 Bilanço ve Kar/Zarar hesaplarının ve Baımsız Denetleme Kuruluu Raporunun okunması, müzakeresi ve onayı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Murakıpların ibraları 4- Yönetim Kurulunca 2006 yılı için belirlenen Baımsız Denetim Kuruluu nun görüülüp karara balanması yılı içinde yapılan baıların ortakların bilgisine sunulması 6- irketin kar payı daıtım politikasının görüülmesi 7- Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Murakıpların seçimi ve ücretlerinin tespiti 8- Yönetim Kurulu Üyelerinin T.T.K. nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı muamelelerin ifasında gerekli iznin verilmesi 9- Dilekler ve kapanı (2)

3 Sayın Ortaklarımız, faaliyet döneminde, net satı hasılatımız geçen yıla göre yaklaık %23 oranında artmı ve YTL olarak gerçeklemitir. Profildeki satı tonajımız ise %20 oranında artı göstermitir. Net satılarımızdaki bu artı karlılıımıza yansımı ve 2005 yılı faaliyetlerimiz vergi sonrası net YTL kar ile sonuçlanmıtır. Bu dönemde yurt içinde 340 üretici ve 640 satıcı bayisi ile tüm yurda yayılmı PMAPEN, MAESTRO ve SIDING Bayileri, PMA ın öngördüü artlarda üretim ve uygulamalar yaparak PVC pencere pazarında % 13 pazar payı ile lider konumda olmanın sorumluluunda ve bilincindedir. Yurt dıında ise 26 ülkede toplam 300 üretici bayii ile birlikte irketimiz sektördeki önemli yerini korumutur. irket 2005 yılında yaklaık USD tutarında yenileme ve kapasite artırıcı ilave yatırım yapmıtır. Bu yatırım neticesinde üretim kapasitesi ton/yıl seviyesine çıkmıtır yılında ise yaklaık USD tutarında ilave yatırım planlanmaktadır yılında hedeflenen bütçe rakamları gerçekletirilmitir. Önümüzdeki dönemde daha da düzelmesini beklediimiz siyasal ve ekonomik koullara paralel olarak 2006 yılını daha baarılı ve karlı bir sonuçla kapatacaımızı tahmin etmekteyiz yılı Bilanço ve Gelir Tablosu, Sermaye Piyasası Kurulu nun öngördüü ekilde hazırlanarak, baımsız denetim raporu ile birlikte tetkik ve tasviplerinize sunulmutur. Yeni faaliyet döneminin baarılı olması dileiyle saygılarımı sunarım. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı (3)

4 PMA PLASTK NAAT MALZEMELER A YILI FAALYET RAPORU I-GR 1-Raporun Dönemi : Faaliyet Raporu 2005 yılı faaliyet sonuçlarını içermektedir. 2-Ortaklıın Ünvanı : Pima Plastik naat Malzemeleri A.. 3-Yönetim Kurulu : Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi Denetleme Kurulu Bahattin Güleryüz Fikri Aca Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin görev süreleri bir yıldır. 4- Son üç yılda daıtılan temettü oranları irketin Sermayesinin %10 'undan fazlasına sahip ortakların dökümü tarihi itibarı ile aaıda belirtilmitir. Ünvanı Pay miktarı (YTL ) Sermaye Oranı % Enka naat ve Sanayi A.. 15,705, Dier 2,294, Dönem içinde irket tarafından herhangi bir menkul kıymet çıkarılmamıtır. 6- Ortaklıın faaliyet gösterdii sektör Plastik Pencere Profili sektörüdür. Plastik Pencere Profili sektör payı %13 tür. (4)

5 II- FAALYETLER A-YATIRIMLAR 1- irket 2005 yılı içersine yaklaık USD ilave yatırım yapmıtır. Bu yatırım neticesinde üretim kapasitesi ton/yıl seviyesine çıkmıtır yılında ise yaklaık USD tutarında yatırım planlanmaktadır. 2-Yatırımlarımızın finansmanı irket fonlarından ve kısa vadeli yabancı kaynaklardan salanmaktadır yılında kapasite kullanım oranı %80 olarak gerçeklemitir. B-MAL VE HZMET ÜRETMNE LKN FAALYETLER : 1- Kapasite Üretim Ortalama Satı Birim satı Kullanım Miktarı Maliyet Miktarı Maliyeti Yıllar Oranı % (Ton) YTL/KG (Sınai) (Ton) YTL/KG (Sınai) , , , Satı hasılatımız (Net) YTL Yurt çi Satılar Yurt Dıı Satılar Dier Gelirler TOPLAM Prodüktivite katsayıları mukayeseli olarak aaıdaki ekilde verilmitir Toplam Üretim (Ton) ,532 Toplam Personel+çi Prodüktivite Katsayısı (5)

6 C-FNANSAL YAPIYA LKN BLGLER irketimizin 2005 yılı Bilançosunun, 2004 yılı Bilançosu ile karılatırılmı bazı bilgileri aaıda belirtilmitir. 1- BLANÇO KARILATIRMASI (YTL) FARK Dönen Varlıklar % Duran Varlıklar % Kısa Vadeli Borçlar % Uzun Vadeli Borçlar % Özsermaye % Aktif Toplamı % Pasif Toplamı % 2- GELR TABLOSU KARILATIRMASI Net Satılar % Satıların Maliyeti % Esas Faaliyet Karı % Dönem Karı % Net Dönem Karı FON VE KAYNAK DAILIMI FON Dönen Varlıklarda Artı Duran Varlıklarda Artı Toplam KAYNAK Kisa Vad. Borç. Artı Uzun Vad. Borç. Artı Özsermayede Artı Toplam (6)

7 4- FNANSAL RASYOLAR FARK LKDTE ORANLARI Cari Oran % Acid-Test Oranı % MAL YAPI ORANLARI Top Borçlar/Top Aktifler % Özsermaye/Aktifler % Toplam Borçlar/Özsermaye % Kısa Vad Borç/Top Kaynaklar % Uzun Vad Borç/Top Kaynaklar % FAALYET ORANLARI Stok Devir Hızı % Alacak Devir Hızı % D-DAR FAALYETLER 1-Üst Yönetimde yıl içinde deiiklik yapılmamıtır. Ömer Tevfik Tlabar Yener Can Ali Gülçelik Ali Özçelik Aye Melek Çeliker Oktay Alptekin ükrullah Akkaya Hakan Aldinç Mehmet Onur Baydan Ferda Öztürk Yönetim Kurulu Bakanı Yönetim Kurulu Bakan Vekili Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Teknik ler Grup Müdürü Genel Müdür Danımanı. Dı Tic.ve Mali ler Grup Müdürü Satı ve Pazarlama Grup Müdürü olarak görev yapmılardır yılı içersinde, çalıan ortalama aylıklı personel 105, saat ücretli personel ise 51 kiidir. 3-Toplu Sözlememiz dönemini kapsamaktadır. 4-irketimizin 2005 yılı kıdem tazminatı yükümlülüü YTL dir. 5-Mensuplarımıza, ie getirip götürme, ücretsiz yemek, yılda 1 yazlık, 1 kılık elbise, iki çift ayakkabı, 2 yılda bir deri ceket-palto, yakacak bayram ve izin ücretleri, çocuk yardımı ve tahsil yardımı gibi sosyal haklar salanmaktadır. (7)

8 PMA PLASTK NAAT MALZEMELER A.. nin 31 Aralık 2005 ve 2004 Tarihlerinde Sona Eren Hesap Dönemlerine Ait Denetleme Kurulu Raporu PMA A.. GENEL KURULU NA ORTAKLIIN Ünvanı Merkezi Sermayesi Faaliyet Konusu :Pima Plastik naat Malzemeleri A.. :stanbul : YTL :Plastik Pencere Profili malatı DENETCLERN Ad ve soyadları :Bahattin Güleryüz Fikri Aca Görev süreleri : Ortak olup olmadıkları :Ortak deildirler. DENETCLERN Katıldıkları Yönetim Kurulu Toplantı Sayısı :11 Yaptıkları Denetleme Kurulu Toplantı Sayısı :12 Ortaklık hesapları defter ve belgeleri, üzerinde yapılan incelemenin kapsamı, hangi tarihlerde inceleme yapıldıı ve varılan sonuçlar :Ortaklık hesapları defter ve belgeleri üzerinden bunların doruluunun kontrolü amacı ile her ayın ilk on günü içersinde geçmi ay hesaplarına bakılmak suretiyle incelenmitir. Ayrıca 2005 yılı hesapları genel olarak 2006 Ocak, ubat aylarında incelenmitir. Bütün kayıtların belgelere uygun olduu tespit edilmi, mevzuata, irket statüsüne, aykırı bir husus görülmemitir. (8)

9 Ticaret Kanunu nun 353 üncü maddesinin 1. fıkrasının 3 numaralı bendi gereince ortaklık veznesinde yapılan sayımların sayısı ve sonuçları :irketin veznesi yıl zarfında 12 defa ansızın tefti edilmi ve hiç bir fark tespit edilmemitir. Ticaret Kanunu nun 353 üncü maddesinin 1. fıkrasının 4 numaralı bendi gereince yapılan inceleme tarihleri ve sonuçları ntikal eden ikayet, yolsuzluklar ve Bunlar hakkında yapılan ilemler :irketin defterleri, 31 Ocak 2005, 28 ubat 2005, 30 Mart 2005, 29 Nisan 2005, 31 Mayıs 2005, 29 Haziran 2005, 29 Temmuz 2005, 31 Austos 2005, 29 Eylül 2005, 27 Ekim 2005, 30 Kasım 2005, 30 Aralık 2005 tarihlerinde incelenmi kanun ve mevzuata aykırı bir husus görülmemitir. :Tarafımıza hiç bir ikayet ve yolsuzluk intikal etmemitir. Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin dönemi hesap ve ilemlerini Türk Ticaret Kanunu, ortaklıın esas sözlemesi ve dier mevzuat ile genel kabul görmü muhasebe ilke ve standartlarına göre incelemi bulunmaktayız. Görüümüze göre içeriini benimsediimiz tarihi itibarı ile düzenlenmi bilanço, ortaklıın anılan tarihteki gerçek mali durumunu, dönemine ait kar zarar tablosu, anılan döneme ait gerçek faaliyet sonuçlarını gerçee uygun ve doru olarak yansıtmakta ve ortaklık esas sözlemesine uygun bulunmaktadır. Bilanço, Kar Zarar cetvelinin onaylanmasını ve Yönetim Kurulu nun aklanmasını oylarınıza arz ederiz. DENETLEME KURULU BAHATTN GÜLERYÜZ FKR ACA (9)

10 KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz ve çalıanlarımız için sürekli olarak artı deer yaratmayı amaçlamaktadır. Bu amaç dorultusunda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkeleri nde yer alan prensiplerin uygulamasına azami özen gösterilmitir. irketimizin vizyon ve misyonu dorultusunda hedeflerimize ulamak için Kurumsal Yönetim Uygulamalarındaki aksaklıkların giderilmesi ve sürekli olarak iyiletirmesi esas hedefimizdir. Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: - Güven; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Dürüstlük; çalıanlarımızla, bayiilerimizle, tedarikçilerimizle, rakiplerimizle, ortaklarımızla ve dier kurum ve kurulularla ilikilerimizde dürüst davranırız. - effaflık; açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Müteri memnuniyeti; hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - Sosyal sorumluluk; irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda, insana, doaya ve çevreye saygılıyız. irketimizin internet sitesinde, kamuyu aydınlatma ve bilgilendirme amacıyla gerekli düzenlemeler yapılmı bu dorultuda; Yatırımcı likileri ana balıı altında, Ticaret sicil bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, esas sözleme, mali tablo ve raporlar, genel kurul gündemi, katılanlar cetveli, toplantı tutanaı, vekaleten oy kullanma formu ve dier bilgiler ilgili menüler altına ilave edilerek kolay eriilebilir bir ekilde kamuya ve hissedarlara yayımlanmıtır. irketimiz yönetimi tüm faaliyetlerinde menfaat sahiplerine eit davranmaktadır. Ticari sır özelliinde olmayan irket veya sektör ile ilgili her türlü bilgi zamanında doru ve eksiksiz olarak kamuya duyurulmaktadır. Yönetim Kurulu ve üst yönetim, irket karlılıını, hissedarların ve dier menfaat sahiplerinin çıkarlarını ön planda tutarak effaf bir ekilde görevlerini yerine getirmektedir. Kurumsal Yönetim lkeleri dorultusunda, irketimizin muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, baımsız denetimi ve iç kontrol sisteminin ileyiinin ve etkinliinin gözetimi maksadıyla 28/02/2003 tarih ve 2003/02 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Denetimden Sorumlu Komite oluturulmutur. Söz konusu komite Yönetim Kurulu Üyelerinden, Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker olmak üzere iki üyeden olumaktadır. (10)

11 BÖLÜM I- PAY SAHPLER 2. Pay Sahipleri le likiler Birimi: irketimiz hissedarları ile ilikilerin yürütülmesi, sorularına doru ve zamanında cevap verilmesi, irket yönetimi ile hissedarlar arasındaki iletiimin salanması ve haklarının kullandırılması gibi ilemler irketimizde Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. Bu nedenle yeni bir Pay Sahipleri le likiler Birimi kurulmamıtır. Mevcut organizasyon yapımız içersinde Pay Sahipleri le likiler Birimi nin ilevleri yerine getirilmektedir. irketimiz telefon numaralarından kolaylıkla bilgi alınabilmektedir yılı içersinde hisse senedi deiimi ve bilgi alma amaçlı olmak üzere pek çok yatırımcı bavuruları sonuçlandırılmıtır. irketimiz pay sahiplerine ilikin bilgi ve kayıtlar düzenli olarak tutulmakta ve güncellenmektedir. 3. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı: Pay sahipleri tarafından ticari sır niteliinde olmayan, bilgi edinme maksadıyla irketimize sorulan her türlü soruya effaflık ilkemiz gerei Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü ve Genel Müdürün bilgisi dahilinde tam ve gerçei dürüst bir biçimde yansıtacak ekilde ivedilikle cevap verilmektedir. Bunun yanısıra Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Teblileri gereince yasaların öngördüü tüm bilgi ve belgeler özel durum açıklamaları ile MKB de duyurulmaktadır. Ayrıca pay sahipleri, bahsedilen bu bilgilerin tümüne adresindeki sitemizden ulaabilmektedirler. Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Ana Sözleme sinde özel denetçi atanması talebi bireysel bir hak olarak düzenlenmemitir. Dönem içerisinde özel denetçi tayini talebi de olmamıtır. 4. Genel Kurul Bilgileri: irketimizin 2004 yılı Olaan Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2005 tarihinde yapılmıtır. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde Genel Kurul toplantısında en az iki hafta önce Genel Kurula ilikin yıllık faaliyet raporu, mali tablo ve dipnotlar, baımsız denetçi raporu, kar daıtım önerisi, Genel Kurul gündemi, vekaletname formu örnei, ve toplantı gündemine ilikin dier dökümanlar irketimiz merkezinde hissedarlarımızın bilgisine hazır bulundurulmaktadır. Toplantıya davet, toplantı tarihinden en az 15 gün önce Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve tüm Türkiye de yayımlanan iki günlük gazetede gerekli ilanlar yapılmı, pay sahiplerinin haklarının kullandırılması salanmıtır. Genel Kurul toplantılarında tüm pay sahiplerine eit muamele edilir. Ortaklar tarafından yöneltilen her türlü soru, Genel Kurul sırasında ve sonrasında irket sırrı niteliinde olmamak kaydıyla özenle cevaplandırılmaktadır. Esas sözlemede deiiklik yapılması ile ilgili kararlar Genel Kurul un onayından geçmektedir. 5. Oy Hakları ve Azınlık Hakları: mtiyazlı oy hakkı yoktur. Esas sözlememiz gereince her bir hisse bir oy hakkına sahiptir. Pay sahiplerine vekaleten oy kullanma hakkı tanınmıtır. Oy hakkı, pay sahibi tarafından kullanılacaı gibi pay sahibi olan veya olmayan üçüncü bir ahıs tarafından da vekaleten oy kullanma esasları dorultusunda kullanılabilmektedir. Azınlık paylarının yönetimde temsiline ilikin bir düzenleme yoktur. Ayrıca birikimli oy kullanma hakkına yer verilmemektedir. (11)

12 6. Kar Daıtım Politikası ve Kar Daıtım Zamanı: Pay sahiplerine kar daıtım konusunda imtiyaz tanınmamıtır. Kar daıtımı Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde gerçekletirilmektedir. Pay sahipleri daıtılacak olan kar üzerinden sahip oldukları pay oranında kar payı alma hakkına sahiptirler. Kar daıtımı yasal süreler içersinde gerçekletirilmektedir. 7. Payların Devri: irketimiz esas sözlemesinde hisse senetlerinin devrini kısıtlayıcı herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Pay devirlerinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu hükümleri uygulanır. BÖLÜM II KAMUYU AYDINLATMA VE EFFAFLIK 8. irket Bilgilendirme Politikası: irketimiz tabi olduu SPK ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde, faaliyetleri ile ilgili olarak açıklanması istenilen bilgi ve belgeleri zamanında, tam ve doru bir ekilde kamuoyuna açıklamaktadır. irketimiz bilgilendirme politikası olarak, SPK nın Seri:VIII. No:39 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına likin Esaslar Teblii ne balıdır. Bu nedenle irketimiz tarafından ayrıca oluturulmu yazılı bir bilgilendirme politikası yoktur. Yasal bildirimler dıında, irket ile ilgili haber ve bilgilerin kamuoyuna hızlı ve doru bir ekilde iletilmesi için irketimiz internet siteside etkin bir ekilde kullanılmaktadır. Bu dorultuda Kamuyu Aydınlatma Esasları ve Araçları bölümünde 1.11 maddesinde belirtilen hususlar dorultusunda web sayfamız düzenlenmitir. Bilgilendime politikası ile ilgili görevli olan personel, irketimiz Ticari Muhasebe efi Fikret Erdoan ve Maliyet Muhasebesi efi-murat Yalçın dır. 9. Özel Durum Açıklamaları : Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca 2005 yılı içersinde 10 adet özel durum açıklaması MKB nda yayımlanmak üzere gönderilmitir.. SPK'nun tarih ve sayılı yazısı gerei tarihli Ekonomist dergisinde yer alan irketimiz ile ilgili haber hakkında açıklama istenmitir. Söz konusu haber ve yaptıımız açıklama aaıdaki gibidir. %87.3 oranında Enka naat ın itiraki olan irketimizin son günlerde yukarı hareketle dikkat çeken hisseler arasında yer aldıı, irket fiyatını etkileyecek özel bir durumun olmadıının irketimizce açıklandıını, borsa kulislerinde ise hissenin ucuz kaldıını düünen bir grup oyuncunun yaptıı operasyonun bu çıkı hareketinde etkili olduunun iddia edildii, hissede alım yapacakların dikkatli davranmaları gerektii ifade edilmektedir. Bu habere irketimiz yaptıı açıklama aaıdaki gibidir. Sözkonusu haber, irketimizi temsile yetkili kiiler kaynaklı olmadıı gibi hisse fiyatını etkileyecek kamuya açıklanmamı herhangi bir bilgi ya da gelime olmadıını tekrar belirtiriz. (12)

13 10. irket nternet Sitesi çerii: Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin internet sitesi adresinde hizmet vermektedir. irketimiz internet sitesinde, Kurumsal Yönetim lkeleri II. Bölüm madde te sayılan hususlar dorultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak Yatırımcı likileri balıı altında irket bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, faaliyet raporları, mali raporlar, genel kurul bilgileri gibi istenen bilgi ve belgelere yer verilmitir. irketimiz, internet sitesinde yer alan bilgilerin üçüncü kiiler tarafından, üzerinde deiiklik yapılmamasına yönelik gerekli güvenlik önlemlerini almıtır. 11. Gerçek Kii Nihai Hakim Pay Sahibi / Sahiplerinin Açıklanması: irketimiz sermayesinin %87,3 ü Enka naat ve Sanayi A.. ne aittir. irketimiz hakim ortaı Enka naat ve Sanayi A.. nin Yönetim Kurulu Bakanı Sinan Tara dır. Yurt içinde ve yurt dıında inaat taahhüt ileri ve enerji santralleri yapan dünyanın sayılı kurulularından olan Enka naat ve Sanayi A.. Temmuz tarihinden itibaren MKB de ilem görmeye balamıtır. Enka naat ile ilgili daha detaylı bilgiye adresinden ulaılması mümkündür. 12. çeriden Örenebilecek Durumda Olan Kiilerin Kamuya Duyurulması: irketimiz içeriden örenenlerin ticareti ile ilgili düzenlenmi yasalara tam olarak uyulması amacıyla; yönetim kurulu bakanı ve üyeleri, denetçileri ve müdürleri ile görevi gerei irkete ait önemli bilgi ve belgelere ulaabilecek personelin bu bilgileri kendilerine veya üçüncü ahıslara menfaat salamak amacıyla kullanmalarını yasaklamıtır. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile müdürleri her yıl faaliyet raporu ve genel kurul toplantıları vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. irketimizde içeriden örenebilecek durumda olan kiiler aaıda belirtilmitir. Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi, Oktay Alptekin Genel Müdür, Hakan Aldinç Genel Müdür Danımanı, Mehmet Onur Baydan Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürü, ükrullah Akkaya - Teknik ler Grup Müdürü, Ferda Öztürk Pazarlama ve Satı Grup Müdürü. BÖLÜM III MENFAAT SAHPLER 13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi: Pay Sahipleri irketimiz hissedarları, Madde 8 irket Bilgilendirme Politikası nda belirtilen ekilde yasal bildirimler ve internet sitemiz vasıtasıyla bilgilendirilmektedir. Müteriler irketimiz ile ilgili, müterilerimizi ilgilendiren her türlü konu hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bünyemizdeki, Teknik Destek ve Satı Pazarlama Departmanlarımız bayiilerimizle önceden belirlenen süreçler içersinde satı ve teknik konularda toplantılar ve eitimler düzenlemektedir. Ayrıca bayiilerimizi ilgilendiren her türlü yenilik ve haberler tarafımızca yayımlanan sirkülerler vasıtasıyla bayiilere duyurulmaktadır. Ayrıca internet sitemizde de irketimiz ile ilgili bilgiler ve haberler yayımlanmaktadır. (13)

14 Çalıanlar irketimiz çalıanları ile ilgili tüm düzenlemeler mevcut Kanunu na ve dier yasal mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. e alım, terfi ve iten çıkarma prosedürleri yazılı olarak düzenlenmektedir ve bu uygulamaların detayları Personel Yönetmelii nde belirtilmitir. Çalıanlar arasında güçlü iletiim ile, takım ruhu, karılıklı saygı, samimiyet, anlayı ve yardımlama çerçevesinde gelien ilikilere sahip olmayı hedeflemekteyiz. Düzenleyici Kurumlar irketimizin tüm faaliyetleri, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu düzenlemelerine tabidir. Hesaplarımız sürekli olarak SPK ve Vergi Mevzuatı çerçevesinde denetlenmektedir. Bu dorultuda hazırlanan raporlar düzenli olarak MKB ve SPK vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. 14. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı irketimiz bünyesinde katılımcı bir yönetim anlayıına ve ekip ruhuna büyük önem verilmektedir. Bu dorultuda tüm çalıanların irket yönetimine katılımını salamak maksadıyla, belirlenen konularda çözüm üretme amacıyla çalıma grupları oluturulmaktadır. irket üst yönetimi, performansı ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik olarak yapılan bu grup çalımalarının sonucunda yeni politikalar belirlemektedir. Böylece çalıanlarında yönetime katılımı ve motivasyonu salanmaktadır. 15. nsan Kaynakları Politikası nsan kaynakları politikamız; irketimizin hedef ve vizyonu dorultusunda çalıanların motivasyonunu ve buna balı olarak verimliliini artırmak ve bu çerçevede ücretlendirme, eitim, kariyer planlama gibi insan kaynakları araçlarını kullanmaktır. nsan kaynakları politikamız gerei çalıanlar arasında hiç bir ekilde ayrımcılık yapılmaz, tüm personelimize eit davranılır. Her çalıan, görevini dikkat ve titizlikle yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemekle yükümlüdür. Pima çalıanları; salıklı, bilgili ve çada, kiisel geliimine önem veren, çevresi ile ilikilerinde pozitif fark yaratan, yaratıcı, üretken, disiplinli, sorumlu, inisiyatif kullanabilen, ahlaklı, sosyal, ekip ruhuna sahip ve gelecee güvenle bakan insanlardır. Sendikalı personel ile yönetim arasındaki ilikileri yürütmek için personelimizden Mehmet Karabey ve Hakan Sönmez sendika temsilcisi olarak atanmıtır. 16. Müteri ve Tedarikçilerle likiler Hakkında Bilgi Deerlerimiz içersinde; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını korumak, bu dorultuda müteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ilk sırada yer almaktadır. Bu amaçla müterilerin beklenti ve ikayetlerine hızlı cevap veren, satı sonrası servisi güçlü, teknolojik destek ile iletiimini güçlendiren, güvene dayalı ilikiler gelitirerek, memnun müterilerini potansiyel reklamcı olarak kullanabilen ve ölçülebilir müteri memnuniyetinin gerekliliine inanan ve ibirliini gelitiren bir firma olmayı hedefliyoruz. Müteri ikayetleri konusunda no.lu Pimapen Tüketici Danıma Hattı mız hizmet vermektedir. Müterilerden gelen ürünümüz ile ilgili her türlü ikayet ve sorun hızlı ve etkin bir ekilde çözümlenmektedir. Teknik destek ve satı elemanlarımız düzenli olarak bayii ziyaretleri yaparak yenilikler hakkında bayiilerimizi bilgilendirilmektedir. (14)

15 Tedarikçilerle ilikilerimiz Satınalma Departmanı tarafından yürütülmektedir. Satınalma ilemleri, ihtiyacımıza en hızlı ve kaliteli ekilde cevap verecek birden fazla firmadan teklif alma yöntemi ile yapılmaktadır. Tedarikcilerimizle, vizyonumuza da paralel olarak, kazan kazandır anlayıı ile ekillenen güvene dayalı uzun vadeli ilikilere sahip olmak amacımızdır. irketimizin her çalıanı müteri ve tedarikçilerle ilikilerde; i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak, dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıya önem vermek, her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdür. 17. Sosyal Sorumluluk irketimiz tüm faaliyetlerinde, karlılıın yanısıra çevreye saygı ve toplumsal faydanın gözetilmesi ilkeleri dorultusunda hareket etmektedir. Bu dorultuda, Pima Plastik naat Malzemeleri A.. PVC Kapı ve Pencere sektörünü gelitirilmek, üretimi Avrupa normlarına uygun standartlar çerçevesinde buluturmak, montaj, satı öncesi ve sonrası kaliteyi yükseltmek, bu konularda standartlar gelitirmek, tüketiciyi korumak gibi hedefler oluturarak sektörün önde gelen dier firmaları ile birlikte PÜKAD Plastik Profil Üreticileri Kalitebirlii Dernei nin kurulmasına öncülük etmitir. Pükad ın hedefleri arasında; bitmi pencereyi, profilinden aksesuarına, contasından, camına, üretim makinelerinden, standartlara uygun pencerenin yerine takılmasına kadar her eyi standart altına almak, Plastik Pencere sektörüne hizmet vermek üzere Pencere Okulu açarak, doru üretim, doru montaj, doru servis vermek, bu konuda eitimli insanlar yetitirmek ve sektöre kazandırmak, Tam Müteri Memnuniyeti salamak üzere tüketiciyi bilinçlendirmektir. BÖLÜM IV YÖNETM KURULU 18. Yönetim Kurulunun Yapısı, Oluumu ve Baımsız Üyeler irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri: Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi ve Oktay Alptekin Genel Müdür olarak görev yapmaktadırlar. irketimizin tabi olduu yasal mevzuat çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri seçiminde herhangi bir ayrım ve kısıtlama yer almadıından, baımsız üye adı altında yönetim kurulu üyesi atanmamıtır. irketimiz yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Enka Grubuna balı dier irketlerde de yönetim kurulu üyelii yapmaktadırlar. (15)

16 Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Yönetim Kurulu Üyeleri ve dier grup irketlerindeki görevleri aaıdaki gibidir. Ömer Tevfik TLABAR Pima A.. Yönetim Kurulu Bakanı Kelebek A.. Yönetim Kurulu Bakanı Alta A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Pazarlama A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Teknik A.. Yönetim Kurulu Bakanı Gretsch-Unitas A.. Yönetim Kurulu Bakan Vekili Yener CAN Pima A.. Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Kelebek A.. Yönetim Kurulu Üyesi Tita A.. Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Kelebek A.. Yönetim Kurulu Üyesi Alta A.. Yönetim Kurulu Üyesi Susanba A.. Yönetim Kurulu Üyesi Burtrak A.. Yönetim Kurulu Üyesi Enka Pazarlama A.. Mali ve dari ler Koordinatörü AYE MELEK ÇELKER Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Enka Pazarlama A.. Finansman Koordinatörü Kelebek A.. Yönetim Kurulu Üyesi OKTAY ALPTEKN Pima A.. Kelebek A.. Gretsch-Unitas A.. Genel Müdür Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi 19. Yönetim Kurulu Üyelerinin Nitelikleri irketimizin Yönetim Kurulu Üye seçiminde aranan asgari nitelikler, SPK Kurumsal Yönetim lkeleri IV. Bölümünün 3.1.1, ve maddelerinde belirtilen nitelikler ile örtümektedir. Bu nitelikleri taımayan yönetim kurulu üyesi bulunmamaktadır. (16)

17 20. Misyon, Vizyon ve Stratejik Hedefler Yönetim Kurulumuz Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin vizyon, misyon ve hedeflerini açık ve anlaılır bir ekilde belirlemitir. Vizyon, misyon ve hedeflere ilikin bilgiler internet sitemizde yeralmaktadır. Vizyonumuz: Gücünü takım çalımasından alarak, girdii her alanda liderlii hedefleyen, deerlerini kazanca çeviren uluslararası bir firma olmak. Misyonumuz: Amacımız; irketimizin temel deerlerinden ödün vermeden, güçlü bilgi birikimimizi teknoloji ile birletirerek, ürün ve hizmetlerimizle fark yaratarak, marka imajımızı ve pazar payımızı gelitirmektir. Deerlerimiz: - Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Menfaat sahipleri ile ilikilerimizde dürüst davranırız. - Açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - nsana, doaya ve çevreye saygılıyız. - irketimizin uzun süreli varlıını korumak için akılcı riskler alırız. - Çalıanlarımızı irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda memnun ederiz. 21. Risk Yönetim ve ç Kontrol Mekanizması Alacaklarımızın tahsili konusundaki risk yönetimi, irket içinde kurulan bir komisyon tarafından 15 günde bir yapılan toplantılarda yapılmaktadır. Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Ali Özçelik in bakanlık ettii bu toplantılara, irket avukatları ve Satı Pazarlama Grup Müdürlüü ve Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü nün yöneticileriyle bir kaç çalıanı katılır. Bu toplantılarda tüm bayilerin borçteminat durumu ve hukuki takip balatılan bayilerin dava durumları, hangi aamada bulunulduu gözden geçirilir. Dier konularla ilgili karılaılabilecek riskler her yıl yapılan Bütçe Toplantılar ında gözden geçirilir.bu toplantılara Genel Müdür ve Bölüm Yöneticileri katılır.gelecek yılın ekonomik verileri, sektörün durumu, irketin pazar payı irdelenir ve gerek ekonomi gerekse sektörde karılaılabilecek olası dalgalanmalar karısında alınacak pozisyonlar belirlenir. Her ay hazırlanan Fiili Durum-Bütçe Karılatırma Raporları nda ise sapmalar tartıılır ve gerekiyorsa yeni pozisyonlar alınır. 22. Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticilerin yetki ve sorumlukları esas sözlemede ve imza sirkülerinde belirtilmitir. Yönetim Kurulu Üyeleri ahsi menfaatleri ile ilgili hususların müzakerelerine itirak edemezler. Kanunun 332 ve 349. maddelerinde tanzim olan hükümler mahfuzdur. irket ile ilgili ilerin icrası safhasında yönetim kurulu üyelerinden veya hissedarlardan olan veya olmayan bir veya birkaç ahısa temsil yetkisi ve müdürlük sıfatı verilebilir. Yönetim Kurulu, Müdürlere irket namına imza salahiyeti ve irketi temsil yetkisi verebilir. Türk Ticaret Kanunun maddeleri hükümleri mahfuzdur. (17)

18 23. Yönetim Kurulunun Faaliyet Esasları Yönetim Kurulu, irket ileri gerektirdikçe toplanır. Türk Ticaret Kanununun 330. maddesi hükümleri mahfuzdur. Yönetim Kurulun 2005 yılı içersinde 11 adet toplantı yapmıtır. Toplantılar ile ilgili bilgilendirme ve koordinasyon genel müdürlük sekreterlii tarafından yapılmaktadır. Yönetim Kurulu, bakan veya bakan vekili tarafından toplantıya çaırılır. SPK Kurumsal Yönetim lkeleri nin IV. Bölümünün üncü maddesinde yer alan konularda yönetim kurulu toplantılarına fiilen katılım salanır. Toplantıda alınan kararlar, konuulan konular ve karı oylar toplantı zaptına geçirilir ve denetçilere bildirilir. Ayrıca üyeler ve denetçiler görüülmesini istedikleri konuların gündeme alınmasını Bakan dan isteyebilirler. Yönetim Kurulu en az dört üyesi ile toplanır ve toplantıda bulunan üyelerden en az üçünün olumlu oyu ile karar alır. Üyelerin aırlıklı oy hakkı yoktur. 24. irketle Muamele Yapma ve Rekabet Yasaı Esas sözlemede yazılı olduu üzere irketimizin yönetim kurulu bakanı ve üyeleri için Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu nun yasakladıı hususlar dıında T.T.K nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı ilemlerin yapılabilmesi konusunda Genel Kurul dan izin alınmaktadır. 25. Etik Kurallar irketimiz çalıanlarının tutum ve davranıları ile irket içindeki ve dıındaki dier kii ve kurulular ile olan ilikilerde uyulacak kural ve ilkeler tarihinde irket tarafından yayımlanan Personel Yönetmelii nin 25. maddesinde Çalıanın Sorumluluu ve Etii lkeleri balıı altında tanımlanmıtır. Görevde Özen Sorumluluu Her çalıan, görevini dikkat ve titizlik ile yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemek, görevini yerine getirmek için gerekli bilgileri elde etmekten sorumludur. Personel özen sorumluluunu yerine getirirken, iin gereklerine ve gösterdii niteliklere uygun olarak beklenen ve aynı ya da benzer ilerde çalıanlardan daha az olmayan, verimlilik ve performansla çalımasını sürdürür. Personel, çalıma arkadalarının bu sorumluluu yerine getirmelerini engelleyecek davranılarda da bulunmamalı ve dier çalıanların görevlerini yapmalarını engellememelidir. irket Yararını Gözetme ve Zarar Verici Eylemlerden Kaçınma Sorumluluu Her çalıan, görevi ile ilgili kararları verirken, irketin yararlarını ön planda tutmak ve irketi zarara sokacak her türlü eylem ve ilemden kaçınmak zorundadır. Çalıanlar, irket ile ilgili her türlü para, resmi belge, araç ve gereçleri korumak, güvenliini salamak ve özel gereksinimler için kullanmamakla yükümlüdürler. (18)

19 Çalıanlar, iverenin müteri listesi, müteri dosyaları, irket defterleri, yazıma bilgileri ile iverenin dier dosya ve kayıtlarındaki ticari, mali, teknik belge ve bilgilerle birlikte; çeitli alanlarda kullanılan irkete özgü metodlara, çalıma biçimine, i hacmine, hazırlanan ve hazırlanmakta olan projelere, mülkiyeti veya fikri hakları iverene ait olan hususlara ilikin bilgi ve belgeleri iverenin yazılı onayı olmadan açıklayamaz, özel faaliyeti için veya ücret karılıı olsun veya olmasın baka kurum ve kuruluların yararına kullanamaz, kullandıramaz. Her çalıan, irketi zor duruma sokacak, saygınlıını zedeleyecek her türlü faaliyet ve davranıtan kaçınmakla yükümlüdür. Sır Saklama Sorumluluu Her çalıan, görevi ile ilgili olarak örendii, ancak açıklanmasında sakınca bulunan, gizli kalması gereken bilgileri saklamakla yükümlüdür. Üçüncü Kiiler ve Kurulularla likilerde Özen Sorumluluu Her çalıan, üçüncü kiiler ve kurulularla ilikilerde, irket i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak zorundadırlar. Çalıanlar, görevleri nedeniyle özel veya tüzel kiilerden yarar salamaya çalıamaz ve hiç kimse ve kurulua yasal olmayan bir ödeme ya da yardım teklif edemez. Çalıanlar, müteriler ile ilikilerinde dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıyı ön planda tutmak, müteri memnuniyetini salamak her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdürler. Çalıma artlarına Uyma Sorumluluu Çalıanlar, Hukuku Mevzuatı ve yönetmelikler ile belirlenen çalıma artlarına, iin yürütümü ve iyerindeki davranılarına ilikin olarak iveren ve vekillerince verilen sözlü ve yazılı talimatlara, i disiplinine, i salıı ve güvenlii kurallarına uymakla yükümlüdür. Çalıma Düzenine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, iyeri çalıma düzenine ve çalıma sürelerine uymak, çalıma sürelerinin balama ve biti zamanları ile ara dinlenmelerine uygun hareket etmek ve bu yönden aksama olmaksızın i görme borcunu yerine getirmekle yükümlüdür. Çalıanlar, davranıları ile dier çalıanların çalıma düzenlerini bozmaya yönelik davranılarından da kaçınmakla yükümlüdür. Çalıanların, çalıma saatlerinin tümünü irkete adamaları esastır. Özel iler ile bu süre irket aleyhine geçirilmemelidir. Çalıanlar, -Genel Müdür onayı olmaksızın- baka hiçbir yerden gelir temin edecek çalımalarda bulunamaz, baka kurulularda yönetim ve danımanlık görevleri alamazlar. Çalıanların gereken onaylar olmadıkça kurulula ilgili olarak basın ve yayına demeç ve bilgi verme hakları bulunmamaktadır. (19)

20 Sorumluluk ve Etii lkelerine Uyum ve Aykırı Hareket Edenleri Bildirme Sorumluluu Çalıanların, irket kültürü ve i etii dorultusunda hareket etmeleri esas olduu gibi; ayrıca çalıanlar, irket Sorumluluk ve Etii ilkelerine aykırı hareket edenleri, olabildiince belgelendirerek ve objektif olarak deerlendirerek en kısa zamanda ilgili birimlere bildirmekle yükümlüdürler. Çıkar Çatıması lkelerine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, görevlerini yerine getirirken, kendisine veya ailesine ilikin çıkarların etkisi altında kalmaksızın, kuruluun çıkarlarını üstün tutarak karar almakla yükümlüdürler. Kiisel Bilgileri ve Deiiklikleri Bildirme Sorumluluu Çalıanlar, ailevi, medeni ve adres durumundaki deiiklikler ile sözlemeler ve yönetmelikler ile düzenlenen haklar ve yükümlülükler açısından esas alınan kiisel, ailevi veya yakınları ile ilgili bilgileri ve bunların dayanaı belgeleri bildirmek ve vermekle sorumludurlar. Tebligat adresi kiinin en son bildirdii adres olup; bu adrese yapılan tebligatlar, kendisine yapılmı sayılır. 26. Yönetim Kurulunda Oluturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Baımsızlıı Denetimden Sorumlu Komite irket Sermaye Piyasası Kanunu Seri X, No:19 teblii gereince Denetimden Sorumlu Komite oluturmu ve bu komiteye yönetim kurulu üyelerinden Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker eçilmitir. Komite; irketin muhasebe sistemi, iç kontrol sisteminin denetlenmesi, baımsız denetim ve mali tabloların kamuya duyurulması gibi ilemlerin gözetimini yapar. irketin muhasebe ve iç kontrol sistemi ile baımsız denetimiyle ilgili olarak irkete ulaan ikayetlerin incelenmesi, sonuca balanması, irket çalıanlarının, irketin muhasebe ve baımsız denetim konularındaki bildirimlerinin gizlilik ilkesi çerçevesinde deerlendirilmesi konularında uygulanacak yöntem ve kriterler denetimden sorumlu komite tarafından belirlenir. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri arasında baımsız üye niteliinde üye bulunmaması nedeniyle, Kurumsal Yönetim Komitesi oluturulmamıtır. Kurumsal Yönetim lkelerine uyum ile ilgili çalımalar Yönetim Kurulu gözetiminde Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. 27. Yönetim Kuruluna Salanan Mali Haklar irket yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretin ekli ve tutarı her yıl Genel Kurul tarafından tespit ve ilan edilir. irket herhangi bir yönetim kurulu üyesine veya yöneticiye borç vermemi ve kredi kullandırmamıtır. (20)

21 BAIMSIZ DENETM RAPORU Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi Yönetim Kurulu na Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi nin (irket) 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle düzenlenmi konsolide bilançosunu ve bu tarihte sona eren hesap dönemine ait konsolide gelir tablosunu incelemi bulunuyoruz. ncelememiz, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan denetleme ilke, esas ve standartlarına uygun olarak yapılmı ve dolayısıyla hesap ve ilemlerle ilgili olarak muhasebe kayıtlarının kontrolü ile gerekli gördüümüz dier denetleme yöntem ve tekniklerini içermitir. Görüümüze göre, birinci paragrafta belirtilen konsolide mali tablolar, Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi nin 31 Aralık 2005 tarihindeki gerçek konsolide mali durumunu ve aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait gerçek konsolide faaliyet sonuçlarını, SPK tarafından yayımlanmı muhasebe standartlarına (Not 2) uygun olarak doru bir biçimde yansıtmaktadır. Görüümüze art getirmeksizin aaıdaki hususa dikkat çekmek isteriz : 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle iliikteki konsolide mali tablolarda, irket in net dönem karı YTL, net birikmi zararları YTL ve özsermayesi ise YTL olarak gerçeklemitir. irket yönetiminin, faaliyetlerin devamlılıı, gelecekteki operasyonların karlılıı ve gerekli finansmanın salanmasıyla ilgili açıklamalarına iliikteki konsolide mali tablo Not 44 de yer verilmitir. Güney Serbest Muhasebeci Mali Müavirlik Anonim irketi An Affiliated Firm of Ernst & Young International eyda Oltulu, SMMM Sorumlu Ortak, Badenetçi 3 Mart 2006 stanbul, Türkiye

22 KONSOLDE BLANÇO VARLIKLAR Baımsız Denetimden Geçmi Baımsız Denetimden Geçmi Dipnot Referansları Cari/Dönen varlıklar Hazır Deerler Menkul Kıymetler (net) Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) likili Taraflardan Alacaklar (net) Dier Alacaklar (net) Canlı Varlıklar (net) Stoklar (net) Devam Eden naat Sözlemelerinden Alacaklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Dier Cari/Dönen Varlıklar Cari olmayan/duran varlıklar Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) likili Taraflardan Alacaklar (net) Dier Alacaklar (net) Satılmaya Hazır Finansal Varlıklar (net) Pozitif/Negatif erefiye (net) Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller (net) Maddi Varlıklar (net) Maddi Olmayan Varlıklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Dier Cari Olmayan/Duran Varlıklar Toplam Varlıklar Sayfa 5 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (2)

23 KONSOLDE BLANÇO YÜKÜMLÜLÜKLER Baımsız Denetimden Geçmi Baımsız Denetimden Geçmi Dipnot Referansları Kısa Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Uzun Vadeli Finansal Borçların Kısa Vadeli Kısımları (net) Finansal Kiralama lemlerinden Borçlar (net) Dier Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) likili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Devam Eden naat Sözlemeleri Hakedi Bedelleri (net) Borç Karılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüü Dier Yükümlülükler (net) Uzun Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Finansal Kiralama lemlerinden Borçlar (net) Dier Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) likili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Borç Karılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüü Dier Yükümlülükler (net) ANA ORTAKLIK DII PAYLAR ÖZSERMAYE Sermaye 25, 27, Karılıklı tirak Sermaye Düzeltmesi Sermaye Yedekleri Hisse Senedi hraç Primleri 27, Hisse Senedi ptal Karları - - Yeniden Deerleme Fonu - - Finansal Varlıklar Deer Artı Fonu 27, Öz Sermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları 27, Kar Yedekleri Yasal Yedekler 27, Statü Yedekleri - - Olaanüstü Yedekler 27, Özel Yedekler - - Sermayeye Eklenecek tirak Hisseleri ve Gayrimenkul Satı Kazançları - - Yabancı Para Çevrim Farkları 27, 28 (36.399) - Net Dönem Karı (Zararı) 27, (48.327) Geçmi Yıl Zararları 27, 28 ( ) ( ) Toplam Öz Sermaye ve Yükümlülükler Sayfa 5 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (3)

24 31 Aralık 2005 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait KONSOLDE GELR TABLOSU Dipnot Referansları Baımsız Denetimden Geçmi 1 Ocak Aralık 2005 Baımsız Denetimden Geçmi 1 Ocak Aralık 2004 Esas Faaliyet Gelirleri Satı Gelirleri (net) Satıların Maliyeti (-) 36 ( ) ( ) Hizmet Gelirleri (net) - - Esas Faaliyetlerden Dier Gelirler (net) - - Brüt Esas Faaliyet Karı Faaliyet Giderleri (-) 37 ( ) ( ) Net Esas Faaliyet Karı Dier Faaliyetlerden Gelir ve Karlar Dier Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 ( ) ( ) Finansman Gelirleri/(Giderleri), net ( ) Faaliyet Karı Net Parasal Pozisyon Karı/(Zararı) Ana Ortaklık Dıı Kar Vergi Öncesi Kar Vergiler 41 ( ) ( ) Net Dönem Karı (48.327) Hisse Baına Kar (Zarar) (Ykr) 42 0,431 (0,003) Sayfa 5 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (4)

25 KONSOLDE MAL TABLOLARA LKN DPNOTLAR 1. RKET N ORGANZASYONU VE FAALYET KONUSU Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi (Pima), stanbul da 1963 yılında kurulmutur. Pima ın hisse senetlerinin %12,70 i stanbul Menkul Kıymetler Borsası nda (IMKB) ilem görmektedir. Pima ın kayıtlı adresi Balmumcu Mahallesi, Bestekar evkibey Sokak, Enka II. Binası, Kat : 4 Beikta / stanbul dur. Pima ın fiili faaliyet konusu her çeit plastik veya esas hammaddesi sentetik olan benzeri malzeme (sert PVC'den plastik inaat malzemeleri ve plastik pencere profili) imalatı, bu nev'i malzeme ve eyanın toptan ve perakende satıı, ithali ve ihracı üzerinedir. Mali tablolar yayınlanmak üzere, Pima yönetimi tarafından 3 Mart 2006 tarihinde onaylanmıtır. Genel kurul ve çeitli düzenleyici kurumlar yasal mali tabloları ve dolayısıyla ekte sunulan konsolide mali tabloları bu tarihten sonra deitirme yetkisine sahiptir. Pima ın ana ortaı Enka naat ve Sanayi A.. (Enka naat) olup, Enka naat ın ana ortakları Tara ve Gülçelik ailelerinden olumaktadır. 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle, Pima ın balı ortaklıkları, bu irketlerin faaliyetleri, kuruldukları ülkeler ve kurulu yılları aaıda belirtilmitir : Balı Ortaklıın smi Faaliyet Konusu Kurulduu Ülke Kurulu Yılı Pimapen Joint Stock Company (Pimapen Moskova) PVC kapı ve pencere profillerinin pazarlaması ile uramaktadır. Rusya 1994 Pimapen Logistic Center SRL (Pimapen Romanya) PVC kapı ve pencere profillerinin pazarlaması ile uramaktadır. Romanya 2005 Enwin Window Systems B.V.I. (Pimapen Hollanda) PVC kapı ve pencere profillerinin imalatı ve pazarlaması ile uramaktadır. Hollanda Aralık 2005 tarihli konsolide mali tablolar açısından, Pima ve konsolidasyona tabi tutulan balı ortaklıklar irket olarak adlandırılmaktadır. 2. MAL TABLOLARIN SUNUMUNA LKN ESASLAR irket in mali tablolarının hazırlanmasında uygulanan belli balı muhasebe prensipleri aaıdaki gibidir: Mali Tabloların Hazırlanma lkeleri irket in mali tabloları, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan muhasebe ve raporlama ilkelerine (SPK Muhasebe Standartları) uygun olarak hazırlanmıtır. SPK, Seri: XI, No: 25 Sayılı Sermaye Piyasalarında Muhasebe Standartları Hakkında Teblii nde kapsamlı bir muhasebe ilkeleri seti yayımlamıtır. Anılan teblide, alternatif olarak Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu (IASB) ve Uluslararası Muhasebe Standartları Komitesi (IASC) tarafından çıkarılmı olan muhasebe standartlarının uygulanmasının da, SPK Muhasebe Standartları na uyulmu sayılacaı belirtilmitir. SPK, 17 Mart 2005 tarihinde almı olduu bir kararla, Türkiye de faaliyette bulunan ve SPK Muhasebe Standartları na uygun mali tablo hazırlayan irketler için, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadıını ilan etmitir. Mali tablolar, Yeni Türk Lirası nın 31 Aralık 2004 tarihindeki satın alma gücüyle ifade edilmi ve yukarıda bahsedildii üzere SPK nın izin verdii alternatif uygulama çerçevesinde hazırlanmıtır. Konsolide mali tablolar ve dipnotlar, SPK tarafından uygulanması zorunlu kılınan formatlara uygun olarak sunulmutur. (5)

26 2. MAL TABLOLARIN SUNUMUNA LKN ESASLAR (devamı) Pima, 31 Aralık 2004 ve önceki dönemler için muhasebe kayıtlarını ve yasal mali tablolarını Türkiye de geçerli olan ticari mevzuat, mali mevzuat ve Maliye Bakanlıı nca yayımlanan Tek Düzen Hesap Planı (THP) gereklerine göre tutmu ve Türk Lirası cinsinden hazırlamıtır. Pima ın yurt dıında faaliyet gösteren balı ortaklıı Pimapen Moskova, ticari sicilinin kayıtlı olduu Rusya Federasyonu (Rusya) nda geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde muhasebe kayıtlarını tutmaktadır. Pima ın yurt dıında faaliyet gösteren dier balı ortaklıklarından Pimapen Romanya, ticari sicilinin kayıtlı olduu Romanya da geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde, Pimapen Hollanda ise ticari sicilinin kayıtlı olduu Hollanda da geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde muhasebe kayıtlarını tutmaktadır. 31 Ocak 2004 tarihinde yürürlüe giren yasa ile Pima 1 Ocak 2005 den itibaren yasal mali tablolarını Yeni Türk Lirası (YTL) olarak tutmaya balamıtır. Mali tablolar irket in yasal kayıtlarına dayandırılmı ve Yeni Türk Lirası cinsinden ifade edilmi olup SPK Muhasebe Standartları na göre irket in durumunu layıkıyla arz edebilmek için bir takım düzeltme ve sınıflandırma deiikliklerine tabi tutularak hazırlanmıtır. Bu düzeltme kayıtları ve sınıflandırmalar temel olarak, finansal araçların UMS 39 - Finansal Enstrümanların Kayda Alınması ve Deerlemesi ile uyumlu olarak deerlenmesi, kıdem tazminatı nın UMS 19 - Çalıan Hakları ile uyumlu olarak tekrar hesaplanması, UMS 12 - Ertelenmi Vergi Etkileri, UMS 16 - sabit kıymet amortismanlarının ekonomik ömürlerine ve kıst esasına göre ayrılması ve UMS 27 - Konsolide Mali Tablolar ve Balı Ortaklıkların Muhasebeletirilmesinden olumaktadır. Mali tablolar, net gerçekleebilir deerinden gösterilen stoklar, rayiç deer ve taınan deerinden düük olanıyla deerlenen satılmaya hazır gayrimenkuller ve rayiç bedelinden gösterilen satılmaya hazır finansal varlıklar haricinde maliyet bedelleri üzerinden yansıtılmaktadır. levsel ve Raporlama Para Birimi Pima ın ilevsel ve raporlama para birimi YTL dir. Türkiye'de süregelen yüksek enflasyon dönemi sonucunda, Türk Lirası (TL) nda artan sayı haneleriyle birlikte, ilemlerin ifade ve kayıt edilmesi sırasında güçlükler ortaya çıkmıtır. 31 Ocak 2004 tarihinde yürürlüe giren yeni bir yasa ile, Yeni Türk Lirası (YTL), Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin yeni para birimi olarak belirlenmitir ve TL, 1 YTL ye, 1YTL de 100 Yeni Kuru a eit olmak üzere TL nin dolaımdan tamamen kalkmasına kadar geçecek süre için sabitlenmitir. Bu nedenle, 31 Aralık 2004 tarihinden itibaren irket in ilevsel ve raporlama para birimi ve geçmi yıl karılatırmalı figürleri TL/YTL=1.00 çevirim oranı kullanılarak YTL olarak sunulmutur. Pima ın yüksek enflasyonlu ekonomileri olmayan Rusya, Romanya ve Hollanda da faaliyet gösteren yabancı balı ortaklıkları Pimapen Moskova, Pimapen Romanya ve Pimapen Hollanda nın ilevsel para birimi Euro dur. Uluslararası Muhasebe Standartları (UMS) 21 Döviz Kurlarındaki Deiimin Etkileri uyarınca, bilanço kalemleri bilanço tarihindeki Euro kuruyla; gelir ve giderler ise dönemin ortalama kuruyla YTL ye çevrilmektedir. Bu çevrimden doan çevrim karı / zararı, özsermayenin altında Yabancı Para Çevrim Farkları hesabında yer almaktadır. Devlet statistik Enstitüsü nün yayınladıı ülke geneli toptan eya fiyat endeksine göre Türkiye de 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle üç yıllık kümüle enflasyon %69,7, yıllık enflasyon oranı ise %13,8 dir. 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle üç yıllık kümüle enflasyon %35,6, yıllık enflasyon oranı ise %4,5 olarak gerçeklemitir. Buna balı olarak SPK nın 18 Mart 2005 tarihli 7642 no lu duyurusuna istinaden söz konusu yeniden ifade etme ileminin uygulanmasını gerektiren objektif koulların gerçeklememi olması ve SPK nın varolan verilere dayanarak ileride de bu koulların gerçekleme emarelerinin büyük ölçüde ortadan kalktıını öngörmesi sebebiyle, Pima ın mali tabloları en son 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle yeniden ifade etme ilemine tabi tutulmutur. (6)

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 1- GENEL BİLGİLER 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: 08.04.2015 30.09.2015 Dönemi Ticaret unvanı : OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE)

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmemiş Geçmemiş Dipnot Referansları 30.09.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 27,180,536 28,730,807

Detaylı

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Bundan böyle şirket diye anılacaktır) 1 Ocak 2006-31 Aralık 2006 tarihinde sona eren faaliyet döneminde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Detaylı

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı : Coca-Cola İçecek A.Ş. Adresi : Esenkent Mah. Deniz Feneri Sokak No: 4 34776 Ümraniye İstanbul Tel ve Faks No : 0 216 528 40 00-0 216

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME Doküman No : INM_PR_40 Yayın Tarihi : 30/03/2016 Revizyon Tarihi ve Sayısı : - Sayfa 1 BİLGİLENDİRME 1. Amaç Bilgilendirme Politikası nın temel amacı; ticari

Detaylı

Sicil no:79297. Ticaret Ünvanı AYEN ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

Sicil no:79297. Ticaret Ünvanı AYEN ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Sicil no:79297 Ticaret Ünvanı AYEN ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Yönetim Kurulumuzun 09 Mart 2015 tarih 2015/309 sayılı kararı ve şirketimiz

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz, pay sahiplerinin hakları, kamunun aydınlatılması ve şeffaflığın sağlanması ile menfaat sahipleri ve

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR 1 OCAK 2006 30 HAZİRAN 2006 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1. Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38 / ULKER [] 08..203 :48:38 Özel Durum Açıklaması (Genel) 08..203 :47:25 Ortaklığın Adresi Kısıklı Mah. Ferah Cad. No: Büyük : Çamlıca Üsküdar İstanbul Telefon ve Faks No. : (022) 567 68 00 / (022) 30 28

Detaylı

ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 Ara Dönem Faaliyet Raporu 1 A- RAPORUN DÖNEMİ Faaliyet Raporumuz 01.01.2009 31.03.2009 dönemini kapsamaktadır. B- YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI

Detaylı

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2015 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek

Detaylı

EGELİ & CO.YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGELİ & CO.YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I-GİRİŞ 1-Raporun Dönemi : 01.01.2009-30.06.2009 2-Ortaklığın Unvanı : Egeli & Co Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3-Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında 30.06.2009 tarihi itibariyle aktif

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun ( Fon ) 1 Ocak 31 Aralık 2008 dönemine ait ekteki

Detaylı

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318 Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ödenmiş Sermaye Dipnot:27 Sermaye Düzeltmesi Farkları Dipnot:27 Hisse Senedi İhraç Primi Dipnot:27

Detaylı

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU I-) GENEL BİLGİLER A-) Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi: 01.01.2012-31.12.2012 B-) Şirkete Ait Bilgiler: a-) Şirketin ticaret unvanı: GÖKTAŞ

Detaylı

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014 MART 2014 Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı : TAIB YatırımBank A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak Aksoy İş Merkezi No. 7 Kat 3 Zincirlikuyu,

Detaylı

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi. 31 Aralık 2007 Tarihi tibariyle Konsolide Finansal Tablolar ve Baımsız Denetim Raporu

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi. 31 Aralık 2007 Tarihi tibariyle Konsolide Finansal Tablolar ve Baımsız Denetim Raporu Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi Konsolide Finansal Tablolar ve Baımsız Denetim Raporu ÇNDEKLER Sayfa Baımsız Denetim Raporu 1-2 Konsolide Bilanço 3-4 Konsolide Gelir Tablosu 5 Konsolide Finansal

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 1 Genel Kurul İlanı EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş YÖNETİM

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit akım tablosu

Detaylı

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço Bilanço Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR Nakit ve Benzerleri Finansal Yatırımlar

Detaylı

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 SAYI :2008-046

Detaylı

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu nun tedarikçileri ile ilişkilerinde gözettiği standartları ve temel ilkeleri açıklamaktır. Doğan Grubu,

Detaylı

ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31

ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31 / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31 Yönetim Kurulu Komiteleri Mustafa Nafiz 1 GÜRESTİ Mehmet Tekin 2 SALT MUHASEBE MÜDÜRÜ GENEL MÜDÜR ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10.04.2015

Detaylı

(ESKİ ŞEKİL) İÇTÜZÜĞÜ

(ESKİ ŞEKİL) İÇTÜZÜĞÜ (ESKİ ŞEKİL) DENİZBANK A.Ş. A TİPİ İMKB ULUSAL 100 ENDEKSİ FONU İÇTÜZÜĞÜ MADDE 1- FONUN KURULUŞ AMACI: 1.1. DENİZBANK A.Ş. tarafından 3794 sayılı Kanunla değişik 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nun

Detaylı

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. )

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN

Detaylı

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 Ortaklığın Adresi : Büyükdere Cad. Alikaya Sok. No: 5 Levent, Şişli-İstanbul Telefon ve Faks Numarası : Tel : 0212 317 94

Detaylı

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş.

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 01.01.2013 31.12.2013 Dönemi Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER I-ŞİRKET TANITIMI II- FİNANSAL KİRALAMA SEKTÖRÜ VE SEKTÖRDE KAYNAK LEASİNG III- İDARİ FAALİYETLER IV- KAR DAĞITIM

Detaylı

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0 ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Bağımsız Denetim'den GENEL KURUL'A SUNULACAK Geçmiş Geçmiş AYRINTILI BİLANÇO (Milyon TL) 31.12.2002 31.12.2001 I. DÖNEN VARLIKLAR 1,707,665 2,632,169 A. Hazır Değerler 70 6,683

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31.03.2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31.03.2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No: 1 ĠÇĠNDEKĠLER Konu Sayfa No 1- Yönetim Ve Denetim Kurulu Üyeleri Ve Görev Süreleri.. 2 2- Sermayenin %10 undan Fazlasına Sahip Ortaklar Ve Ortaklık Yapısı. 2 3- Son 5 Yılda Dağıtılan Temettüler

Detaylı

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER ÇIKARILMI SERMAYEMZ 50.000.000 YEN TÜRK LRASI NAKT KARILII, 200.000.000 YEN TÜRK LRASINDAN 250.000.000 YEN TÜRK LRASINA ARTIRILMAKTADIR.

Detaylı

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 01.06.2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 01.06.2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 01.06.2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısının 01/06/2015 saat 10,30 da A Grubu İmtiyazlı

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş)

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu(denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 3 aylık dönem Sona eren 6 aylık dönem m. 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 Faiz ve

Detaylı

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU 2015 Sayfa 1 / 7 10 Ocak 2016 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. 2015 YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ,

Detaylı

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal durum tablosu, gelir tablosu ve seçilmiş notlar tarihli ara dönem finansal durum tablosu Varlıklar Dipnot

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 23.12.2015 TARİH

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 27 Şubat 2016 ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLER A.Ş. Kurumsal Yönetim Notu: 7.30 Priv. YÖNETİCİ ÖZETİ ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve

Detaylı

ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2015 faaliyet yılı çalışmalarını incelemek

Detaylı

ALTINYILDIZ MENSUCAT VE KONFEKSĠYON FABRĠKALARI A.ġ. SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU

ALTINYILDIZ MENSUCAT VE KONFEKSĠYON FABRĠKALARI A.ġ. SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU . SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 ĠÇĠNDEKĠLER 1.Yönetim Kurulu 2. Denetim Kurulu 3. Sektörel GeliĢmeler 4. SatıĢlar 5. Yatırımlar

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Varlıklar geçmiş Dipnot 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir)

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot 31 Aralık 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 367.180.985 389.133.254 1- Kasa

Detaylı

Denetimden Geçmiş 31.12.2007

Denetimden Geçmiş 31.12.2007 31 ARALIK 2007 VE 2006 TARİHLERİ İTİBARİYLE BİLANÇOLARI (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Yeni Türk Lirası ("YTL") olarak ifade edilmiştir.) Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2007 Bağımsız Denetimden Geçmiş

Detaylı

A) 1 B) 3 C) 6 D) 12 E) 18

A) 1 B) 3 C) 6 D) 12 E) 18 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar Deneme Sınavı I 1. Sermaye Piyasası kanununa göre ikincil düzenlemeleri yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine verilmiştir? A) Sermaye piyasası

Detaylı

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi. 31 Mart 2005 Tarihli Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi. 31 Mart 2005 Tarihli Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi Tarihli Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu ÇNDEKLER Sayfa Baımsız Sınırlı Denetim Raporu 1 Bilanço 2-3 Gelir Tablosu 4 Öz Sermaye Deiim Tablosu

Detaylı

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

İstanbul Ticaret Sicilinin 590256 Numarasında Kayıtlı TAV Havalimanları Holding Anonim Şirketi Ana Sözleşme Değişikliği Tasarısıdır

İstanbul Ticaret Sicilinin 590256 Numarasında Kayıtlı TAV Havalimanları Holding Anonim Şirketi Ana Sözleşme Değişikliği Tasarısıdır İstanbul Ticaret Sicilinin 590256 Numarasında Kayıtlı TAV Havalimanları Holding Anonim Şirketi Ana Sözleşme Değişikliği Tasarısıdır ESKİ METİN MADDE 6- SERMAYE HİSSE NEVİLERİ VE HİSSELERİN DAĞILIMI Şirket

Detaylı

Ticaret Unvanı: YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET A.Ş. Merkez Adresi : Turan Güneş Bulvarı İlkbahar Mah.606.Sok. No : 12 Çankaya / ANKARA

Ticaret Unvanı: YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET A.Ş. Merkez Adresi : Turan Güneş Bulvarı İlkbahar Mah.606.Sok. No : 12 Çankaya / ANKARA YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARETANONİM ŞİRKETİ 01.01.2015 31.12.2015 DÖNEMİ YILLIK FALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem: 01.01.2015 31.12.2015 Ticaret Unvanı: YAYLA ENERJİ

Detaylı

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz

Detaylı

2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi

2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi 2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi Sözleşmenin tarafları Madde 1) İşbu Sözleşme, İsmet İnönü Bulvarı No:36, 06510 Emek / Ankara adresinde mukim Hazine Müsteşarlığı (bundan sonra kısaca Müsteşarlık

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran

Detaylı

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. ESAS SÖZLEġME DEĞĠġĠKLĠK METNĠ

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. ESAS SÖZLEġME DEĞĠġĠKLĠK METNĠ Amaç ve Konusu: ESKĠ METĠN Amaç ve Konusu: YENĠ METĠN Madde 3 Şirketin amacı ve faaliyet konuları şunlardır: A- Türkiye de çimento ve hazır beton üretimi için gerekli tesis ve fabrikaları kurmak, B- Üretilen

Detaylı

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN Şirketimizin 2015 yılı hesap dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Mart 2016, Çarşamba günü saat 10:30 da ekte sunulan

Detaylı

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9))

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9)) Sirküler 2016 / 019 Referansımız: 0259 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 08.03.2016 Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ İNSAN HAKLARI POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Mayıs 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve bağlı şirketleri (aksi belirtilmedikçe

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU 1 EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Menkul

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.2010-30.09.2010 DÖNEMİ BİLANÇOSU 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 18.743.519,30 8.951.613,03 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler

Detaylı

29.01.2016AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Sicil No:27158 (İstanbul)

29.01.2016AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Sicil No:27158 (İstanbul) 29.01.2016AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Sicil No:27158 (İstanbul) Şirketimizin 2015 Yılı Ortaklar Olağan Genel Kurulu 24

Detaylı

LİMİTED ŞİRKET GENEL KURUL EVRAKLARI. Ek:1 MÜDÜR/MÜDÜRLER KURULU KARAR ÖRNEĞİ: Karar Tarihi: Karar No: Toplantıya Katılanlar:

LİMİTED ŞİRKET GENEL KURUL EVRAKLARI. Ek:1 MÜDÜR/MÜDÜRLER KURULU KARAR ÖRNEĞİ: Karar Tarihi: Karar No: Toplantıya Katılanlar: LİMİTED ŞİRKET GENEL KURUL EVRAKLARI Ek:1 MÜDÜR/MÜDÜRLER KURULU KARAR ÖRNEĞİ: Karar Tarihi: Karar No: Toplantıya Katılanlar:. Dönemi Genel Kurulunun. adresinde. tarihinde ve.. saatte aşağıdaki gündem dahilinde

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ticaret Ünvanı : Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Adresi : Bahçelievler Mah. Şehit İbrahim Koparır cad. No.4 Bahçelievler/ISTANBUL Telefon No. : 0 (212)

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. DENGELİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVD)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. DENGELİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVD) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. DENGELİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVD) Bu rapor AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011-31.12.2011 dönemine ilişkin gelişmelerin,

Detaylı

BĠZĠM MENKUL DEĞERLER A.ġ. 01.01.2015-30.06.2015 DÖNEMĠNE AĠT FAALĠYET RAPORU

BĠZĠM MENKUL DEĞERLER A.ġ. 01.01.2015-30.06.2015 DÖNEMĠNE AĠT FAALĠYET RAPORU A. GĠRĠġ BĠZĠM MENKUL DEĞERLER A.ġ. 01.01.2015-30.06.2015 DÖNEMĠNE AĠT FAALĠYET RAPORU 1. BĠZĠM MENKUL DEĞERLER A.ġ. nin Faaliyet Konusu Bizim Menkul Değerler A.Ş. (Şirket), 31.07.1990 tarihinde Murad

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

VAKIF PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON (Eski Adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Değişken Fonu )

VAKIF PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON (Eski Adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Değişken Fonu ) (Eski Adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Değişken Fonu ) VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi : 18/10/1989

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 HAZİRAN 2012 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız İnceleme'den Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 30.06.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 47,694,745 54,518,989 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 28 Nisan 2016 Bu rapor 92 sayfa konsolide olmayan finansal tablo ve dipnotlarından oluşmaktadır.

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot Bağımsız (31/03/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 793.766.217 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 617.053.844 623.405.482

Detaylı

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARININ İSTENMESİ Madde 1 Borsa da işlem gören

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 30 Temmuz 2012 ĐÇĐNDEKĐLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz faaliyetlerini Sermaye Piyasası Mevzuatına göre yürütmekte olan halka açık bir kuruluştur.

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz faaliyetlerini Sermaye Piyasası Mevzuatına göre yürütmekte olan halka açık bir kuruluştur. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz faaliyetlerini Sermaye Piyasası Mevzuatına göre yürütmekte olan halka açık bir kuruluştur. Şirket kurucu ortaklarının sahip olduğu kurumsallaşma anlayışı,

Detaylı

Genel Görünüm. Faiz Oranları Gelişmeleri. Fiyat Gelişmeleri EYLÜL 2010

Genel Görünüm. Faiz Oranları Gelişmeleri. Fiyat Gelişmeleri EYLÜL 2010 EYLÜL 2010 Genel Görünüm Faiz Oranları Gelişmeleri Para Politikası Kurulu(PPK) nun 16 Eylül 2010 tarihinde yaptığı toplantıda Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo Ters

Detaylı

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE AKTARIMLARA İLİŞKİN GENELGE (2014/7) Bu Genelge, 19/7/2008 tarih

Detaylı

BEYAZ FİLO OTO KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA ve İMTİYAZLI PAYLAR GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

BEYAZ FİLO OTO KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA ve İMTİYAZLI PAYLAR GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET BEYAZ FİLO OTO KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA ve İMTİYAZLI PAYLAR GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu,

Detaylı

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 165.631.605 121.912.642 1- Kasa 2.12, 14 1.086 370 2-

Detaylı

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU nin 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2005 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 1. Ak

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. TİCARET A.Ş. Bağımsız Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş BİLANÇO () Referansları 30.06. 31.12. VARLIKLAR Cari / Dönen Varlıklar 724.868.723 802.295.332 Hazır Değerler 4 222.751.052 275.887.452 Menkul Kıymetler

Detaylı

YAZICILAR HOLDNG A.. 31.03.2009 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme likin. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

YAZICILAR HOLDNG A.. 31.03.2009 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme likin. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu 31.03.2009 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Döneme likin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 ÇNDEKLER 1. Giri 2. Kurumsal Yapı 2.1. Ortaklık Yapısı 2.2. Yönetim Kurulu 2.3. Denetleme Kurulu 2.4. dari

Detaylı

kurum aşağıdakilerden hangisine verilmiştir? a. 1 b. 3 c. 5 d. 7 e. 8

kurum aşağıdakilerden hangisine verilmiştir? a. 1 b. 3 c. 5 d. 7 e. 8 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar Deneme Sınavı II 1. Sermaye Piyasası kanununa göre düzen bozucu fiiller karşısında kendisine sermaye piyasası kanunu ile tanınan yetkiler çerçevesinde

Detaylı

TÜRK PRYSMIAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan

TÜRK PRYSMIAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan TÜRK PRYSMIAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Şirketimiz Genel Kurulu, aşağıdaki gündemi görüşmek üzere 31 Mart 2016 Perşembe günü, saat 10:00 da Ömerbey Mah. Bursa Asfaltı Caddesi

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU BÜLTENİ

SERMAYE PİYASASI KURULU BÜLTENİ SERMAYE PİYASASI KURULU BÜLTENİ 2016/16 12/05/2016 A. YENİ BAŞVURULAR 1. Piyasası Aracı İhracı Nedeniyle Kurula Başvuran Ortaklıklar Ortaklık İhraç Edilecek Piyasası Aracı Bedelli İç Kaynaklardan Paylar

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 28 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER Ara Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların

Detaylı

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ Belirli amaçları gerçekleştirmek üzere gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan ve belirlenen hedefe ulaşmak için, ortak ya da yöneticilerin dikkat ve özen

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

ALTINYILDIZ MENSUCAT VE KONFEKS YON FABR KALARI A.. 31 MART 2010 TAR H NDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEM NE A T YÖNET M KURULU FAAL YET RAPORU

ALTINYILDIZ MENSUCAT VE KONFEKS YON FABR KALARI A.. 31 MART 2010 TAR H NDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEM NE A T YÖNET M KURULU FAAL YET RAPORU . 31 MART 2010 TAR H NDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEM NE A T YÖNET M KURULU FAAL YET RAPORU Ç NDEK LER 1.Yönetim Kurulu 2. Denetim Kurulu 3. Sektörel Geli meler 4. Sat lar 5. Yat r mlar 6. Temel Rasyolar

Detaylı

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.)

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 32,708,356.67 1- Kasa 1,512.29 2- Alınan Çekler

Detaylı

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not Dönem I Cari Varlıklar (30/09/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 HAZİRAN 2010 TARİHİ İTİBARIYLE SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU 2010 HAZİRAN ARA DÖNEM FAALİYET

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi Sayfa No.1 1. Raporun Dönemi 01.01.2009 31.12.2009 2. Ortaklığın Ünvanı Makina Takım Endüstrisi A.Ş. 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince Şirketimiz

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat. Fiyat Tespit Raporu Görüşü. Şirket Hakkında Özet Bilgi: Halka Arz Hakkında Özet Bilgi:

AvivaSA Emeklilik ve Hayat. Fiyat Tespit Raporu Görüşü. Şirket Hakkında Özet Bilgi: Halka Arz Hakkında Özet Bilgi: arastirma@burganyatirim.com.tr +90 212 317 27 27 3 Kasım 2014 Fiyat Tespit Raporu Görüşü Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanmış olan bu rapor, A.Ş. için hazırlanmış olup 31 Ekim 2014

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Gelir Amaçlı Uluslararası Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap

Allianz Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Gelir Amaçlı Uluslararası Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Allianz Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Gelir Amaçlı Uluslararası Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 31 Aralık 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı