Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı. ***

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı. ***www.afguven."

Transkript

1 Öğrenci No : Adı, soyadı :... İmzası :.. Dersin Adı :BIP 105 Grafik Animasyon Dersin Sorum:Öğr.Gör. A. Fatih GÜVEN *** Sınav Tarihi : 10/01/2013 Sınav Saati : 11: Güz Dönemi : Final Sınavı Ff Sınav Notu(Rakamla) : MUTLAKA OKUYUNUZ Sınava cep telefonu, fotoğraf makinesi, kamera, ders notu, kitap, cep bilgisayarı getirilmesi yasaktır. Sınavda fonksiyonlu basit hesap makinası kullanılabilir. Soru kağıdına cevaplar dışında karalama yapmayınız. Sınav kağıdına Öğrenci No, Ad, Soyad ve İmza tükenmez kalemle yazılacaktır. Sınavda malzeme alışverişi yapmak ve görevlilere soru sormak, izinsiz yerinden kalkmak, cevap kağıdını başkalarının göreceği şekilde tutmak, ilave karalama kağıdı istemek yasaktır. Sorular eşit puanlıdır. Kurala uymayanların sınav kağıdı ilgili sınav gözetmeni tarafından alınır. Sınav süresi 45 dakikadır. 15 dk içinde sınavdan çıkmak yasaktır. B A Ş A R I L AR... 1 A B C D 10 A B C D 19 A B C D 28 A B C D 2 A B C D 11 A B C D 20 A B C D 29 A B C D 3 A B C D 12 A B C D 21 A B C D 30 A B C D 4 A B C D 13 A B C D 22 A B C D 31 A B C D 5 A B C D 14 A B C D 23 A B C D 32 A B C D 6 A B C D 15 A B C D 24 A B C D 33 A B C D 7 A B C D 16 A B C D 25 A B C D 34 A B C D 8 A B C D 17 A B C D 26 A B C D 35 A B C D 9 A B C D 18 A B C D 27 A B C D A B C D 1.)Buton sembolümüze aşağıdaki olay denetleyicilerinden hangisini yazarsak Mouseumuz sembolümüzün üstüne gelince altındaki satırları çalıştırsın. A.)on(rollOver) C.)on(release) B.)on(rollOut) D.)on(press) 2.) Scene ekleme menüsünün kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir. A.)shift+F3 C.)shift+F2 B.)ctrl+F2 D.)shift+2 3.) 9,5 sayısını Math sınıfın hangi metoduyla 10 tam sayısına yuvarlarız? A.)floor() B.)round()C.)ceil()D.)random() 4.) Bir canlandırmaya eklenen sesin belli bir hareketle senkronize edilmesi istendiğinde ses hangi eylem türünde oynatılmalıdır? A.) Event C.) Start B.) Stream D.) Stop 5. ) Pen veya Pencil Tool ile düz çizgiler çizebilmek için hangi klavye tuşuna basılı tutmamız gerekir? A.) Alt B.) Shıft C.) Ctrl D.) Space 6.) Kütüphanede bulunan movie clip sembolümüzü başka bir movie clip sembolün timeline'nına eklemek için movie clip sınıfının hangi metodu kullanılır? A.)attachBitmap() B.)loadMovie() C.)MovieClipLoader() D.)attachMovie() 7.) _parent._parent.gotoandstop(2); Bu komut aşağıdakilerden hangisini ifade eder? A.)Bulunduğu timeline dan bir üst timeline'nın 2.frame'ine gider durur. B.)Bulunduğu timeline dan iki üst timeline'nın 2 frameine gider ve oynar. C.)Bulunduğu timeline dan iki üst timeline'nın 2. frame'ine gider ve durur D.)Bulunduğu timeline dan iki alt timeline'nın 2. frame'ine gider ve durur. 8.) Array nesnesinin hangi özelliğini kullanarak oluşturduğumuz bir dizinin uzunluğunu öğrenebiliriz? A.)length() B.) sort() C.)new Array D.)reverse() Arka Sayfayı Çeviriniz.

2 nolu soruları aşağıdaki scripte göre cevaplayınız. bar_mc._xscale=1 yuklemedurum=function(){ var toplamboyut:number=_root.getbytestotal() var yuklenenboyut:number=_root.getbytesloaded(); if(yulenenboyut==toplamboyut){ clearinterval(timer); play() }else{ var yuzdebilgisi:number=math.floor( (yuklenenboyut/toplamboyut)*100); yuzde.text=yuzdebilgisi+"%" bar_mc._xscale=yuzdebilgisi}} timer=setinterval(yuklemedurum,10) 9.) Bu scriptin asıl amacı aşağıdakilerden hangisidir.? A.)Belirli zaman aralıklarında bar_mc'nin xscale özelliğiniartırmak B.)Animasyonumuzu belirli zaman aralıklarında oynatmak C.)Sahnemizdeki nesnelerin toplam boyutunu öğrenmek D.)Çalışmamıza önyükleyici eklemek ve yükleme durumu hakkında bilgi almak 10.) timer=setinterval(yuklemedurum,10) bu satırın işlevi aşağıdakilerden hangisidir? A.)10 saniyede bir yuklemedurum fonksiyonunu çağırmak B.)10 mili saniyede bir yuklemedurum fonksiyonunu çağırmak C.)yuklemeDurum fonksiyonunu kaldırmak D.)yuklemeDurum fonksiyonuna 10 değerini atamak 11.) Aşağıdakilerden hangisi önyükleme bittikten sonra animasyonumuzun oynamasını sağlar? A.)clearInterval(timer); B.)bar_mc._xscale=1 C.)play() D.)bar_mc._xscale=yuzdebilgisi 12.)Scripte % işaretinin kullanım amacı nedir. A.)Değişkenin taşıdığı değerin modunu almak için kullanılmıştır. B.)Değişkenin taşıdığı değerin yüzdesini almak için kullanılmıştır. C.)Yuzde textine yazılmış string karakterdir D.)Modunu al ve ata işlemini yapar. 13.) Flash movie'nin timeline üstünde her frame geçişinde tetiklenen movie clip olay denteleyicisine ne ad verilir A.)setInterval() C.)onEnterFrame B.) nextframe() D.)play() 14.) "!= =" operatörün anlamı aşağıdakilerden hangisidir? A.)Kesin Eşitlik B.)Eşitsizlik C.)Atama Yapılamadı D.)Kesin Eşitsizlik 15.) mc.onpress=function{gotoandstop(2)} kod bloğu aşağıdakilerden hangisine yazılırsa Output panelinden hata iletisi almayız. A.)Movie clip sembolün üstüne B.)Buton sembolün üstüne C.)Grafik sembolün timeline'na D.)Movie clip sembolün timeline'na 16.) Dışardan çağırdığımız swf 'nin ilk frame ine aşağıdakilerden hangi kodu yazmalıyız ki swflerin timelineları karışmasın? A.)_root=true B.)this._lockroot=true C.)this.lockroot=true D.)this._lockroot=false 17.) Bir metin kutusuna veri gönderilebilmesi için aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmalıdır? A.) Metin kutusu seçilir ve dinamik (Dynamic) metin biçimine ayarlanır. Var alanına bir değişken değeri girilir. B.) Metin kutusu durgun (Static) metin biçimine ayarlanır. Hypermetin alanına bir değişken adı yazılır. C.) Metin kutusu giriş (Input) metin biçimine ayarlanır. Var alanına bir değişken değeri girilir. D.) Bütün metin türlerine değer gönderilebilir. Bir işlem yapılmasına gerek yoktur 18.) Çalışma alanına radyo düğmesi hangi panelden eklenir? A.) Components B.) Tools C.) Properties D.) Answers

3 19.) Ctrl +b tuş kombinasyonu aşağıdakilerden hangi işlemi yapmamızı sağlar. A.)Library panelini açar. B.)Action Panelini açar C.)Symbolleri resime çevirir. D.)Symbolleri shape çevirir. 20. )Aşağıdakilerden hangisi Color Effect panelinde yer alan bir renk filtresi değildir? A.) Brightness B.) Softness C.) Alpha D.)Tint 21.) Ink Bottle Tool ( ) aracının işlevi nedir? A.) Üzerine tıklandığı grafik öğesinin dolgu rengini değiştirir. B.) Metin rengini değiştirmek için kullanılır. C.) Zemin rengini değiştirmek için kullanılır. D.) Üzerine tıklandığı grafik öğesinin çerçeve niteliklerine (renk, boyut, vb.) ayarlı (mevcut) değerleri atar. 25.) Çalışma sayfasında bulunan Library (Kütüphane) menüsü aşağıdakilerden hangisini yapmaz? A.) Dışarıdan alınan nesnenin tekrar tekrar sahneye alınmasını sağlar B.) Resim nesnelerini sembole çevirir. C.) Sembollere dönüştürülen nesneler burada saklanır. D.) Animasyon, grafik, ses ve buton sembollerinin tekrar tekrar çizilmesini gerektirmez. 26.) Seçili alan içerisindeki Mask (maskeleme) menüsü ne iş yapar? 22.) Modify menüsünden ulaşılan Break Apart (Ctrl+B) komutunun işlevi nedir? A.) Seçili bir grafik öğesini grup altına alır. B.) Bir metin ya da grafik grubunun parçalarına ayrılmasını sağlar C.) Seçili bir grafik öğesini ölçeklendirmek için kullanılır D.) İç içe girmiş çok sayıda gruptan oluşan bir nesneden tüm grupları kaldırır. 23.) Aşağıdakilerden hangisi bir düğmenin(butonun) üzerine fare ile gelindiğinde göstermesini istediğimiz şekil veya yazı eklediğimiz karedir? A.) Up B.) Over C.) Down D.)Hit 24.) Free Transform Tool ( ) aracının işlevi nedir? A.)Seçili grafik öğesini yalnızca döndürmek için kullanılır. B.)Seçili grafik öğesinin boyutlarını ölçekli olarak değiştirmek için kullanılır. C.)Üzerine tıklanan grafik öğesini seçer ve üzerinde boyutlandırma ve döndürme işlemleri yapılır. D.)Grafik öğesinin şeklini değiştirmek için tutamaçlar oluşturur. Tutamaçlardan şeklin biçimi değiştirilir. A.) Sahnedeki nesnenin üzerine resim ekler B.) Sahnede oluşturulan yazı nesnesine hareket C.) Sahnedeki seçili nesneye maske özelliği D.) Sahnedeki nesneye şekil 27.) Aşağıdakilerden hangisi Motion Tween in özelliğidir? A.) Nesneye hareket özelliği B.) Nesneye kılavuzkatman eklememizi sağlar C.) Nesne üzerinde şekil değişikliği yapılmasını sağlar. D.) Nesne maskeleme özelliği verilmesini sağlar. Arka Sayfayı Çeviriniz.

4 28.) Aşağıdakilerden hangisi animasyon türlerinden biri değildir? A) Motion Guide B) Shape Tween C) Motion Tween D) Frame-By-Frame Animasyon 29.) Break Apart (Ctrl+B) komutu iki defa uygulanarak parçalarına ayrılmış bir metin üzerinde aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılamaz? A.) Yazı tipi değiştirilebilir. B.) Boyutu vektörel(piksel) olarak değiştirilebilir. C.) Her bir harf parçasının rengi ayrı ayrı değiştirilebilir. D.) Yazılan yazıları harf harf parçalar. 30.) Seçili alan içerisindeki Import to Stage.. menüsü ne iş yapar? 32.) Fırça aracının (Brush Tool - ) aşağıdaki işlevlerden hangisini yapar? A.) Herhangi bir grafik öğesinin üzerinden geçilen bölgesini seçilen renge boyar. B.) Herhangi bir grafik öğesinin ya da çalışma alanının iç kısmını tamamını boyar. C.) Herhangi bir grafik öğesine arkaplan rengini boyar. D.) Herhangi bir grafik öğesinin yalnızca dolgu rengini boyar. 33.) Aşağıdaki seçeneklerden hangisiyle metin nitelikleri ayarlanabilir? A.) Araçlar (Tools) paneli B.) Modify Document C.) Modify Shape D.) Metin aracı etkinken özellikler (Properties) paneli 34.) Aşağıdakilerden hangisi birden fazla katmanla çalışmanın yararlarından değildir? A.)Grafik öğelerini Movie Clip nesnelerine dönüştürmeye gerek kalmaz. B.)Farklı işlemler farklı katmanlarda yapılarak düzen sağlanır. A.) Kütüphaneye nesne ekler B.) Kütüphanedeki ses, resim ve animasyon nesnesini sahneye ekler C.) Sahneye dışarıdan resim ve animasyon nesnesi ekler D.) Sahneye dışarıdan video ekler. 31.) Zaman çizelgesine anahtar kare oluşturmak için aşagıdaki yollardan hangisi izlenmez? A.)File menüsü-import B.)Insert menüsü-timeline-frame C.)Insert menüsü Timeline - Blank KeyFrame D.)Timeline üzerinde sağ tuş-insert Keyframe C.)Katmanların sıraları değiştirilerek grafik öğelerinin görüntü sıraları ayarlanır. D.)İstenen katman gizlenerek üzerinde çalışılan katmanda daha rahat işlem yapılır. 35.) Aşağıdaki işlemlerin hangisini Shape Tween özelliği ile yapılır? A.)Nesnenin renk, şekil ve konumunu değiştirir. B.)Nesneye hareket C.)Nesnelere hazır hareketler D.)Nesneye klavuz çizgisi oluşturulmasını sağlar. Sınavınız Bitti

5

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı. ***www.afguven.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı. ***www.afguven. Öğrenci No : Adı, soyadı :... İmzası :.. Dersin Adı :BIP 105 Grafik Animasyon Dersin Sorum:Öğr.Gör. A. Fatih GÜVEN ***www.afguven.com*** Sınav Tarihi : 10/01/2013 Sınav Saati : 11:00 2012-2013 Güz Dönemi

Detaylı

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technologies Support Office Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Semboller, Ses Ekleme, Video Ekleme Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

Sayfa Bölümleri. Dosyanın kaydedilmesi

Sayfa Bölümleri. Dosyanın kaydedilmesi Sayfa Bölümleri 1- Tools:Gösteri için kullanılacak nesnelerin olduğu araç kutusudur 2- Scene (Sahne) : Tasarımın yapıldığı bölümdür. 3- Properties: Seçili nesnenin ya da sahnenin özelliklerinin değiştirildiği

Detaylı

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technologies Support Office Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri II. Oturum Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University

Detaylı

Flash Actionscript 3.0 Preloader uygulaması ve Siteye bağlantısı

Flash Actionscript 3.0 Preloader uygulaması ve Siteye bağlantısı Flash /preloader-site / / Turan Asan 1 Flash Actionscript 3.0 Preloader uygulaması ve Siteye bağlantısı 1. Flashta actionscript 3.0 tercihli yeni sayfa açınız. 2. Type tool alın ve yazı alanı açın, içerisine

Detaylı

Üst menüden Modify Document, Sahnemizin boyutu,arka plan rengi,frame rate: saniyede görünme değeri( normali 25 civarı ) OK

Üst menüden Modify Document, Sahnemizin boyutu,arka plan rengi,frame rate: saniyede görünme değeri( normali 25 civarı ) OK Flash : Düzenleme dosyası fla,bunu swf ye çevirip internette yayınlıyoruz.bunun görülebilmesi için Bilgisayarda adop flash player yüklü olmalı. Masa üstünde animasyonlar klasörü var. 24 Kasım 2011 / Perşembe

Detaylı

1.Aşağıdakilerden hangisi Flash CS5 in sahne düzenlerinden biri değildir? a. Essential b.designer c.small Screen d.big Screen

1.Aşağıdakilerden hangisi Flash CS5 in sahne düzenlerinden biri değildir? a. Essential b.designer c.small Screen d.big Screen MODÜL 1 1.ÖLÇME 1.Aşağıdakilerden hangisi Flash CS5 in sahne düzenlerinden biri değildir? a. Essential b.designer c.small Screen d.big Screen 2.Flash, hangi grafik dosyası ile direkt çalışamaz? a.png b.jpg

Detaylı

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technologies Support Office Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri III. Oturum Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University

Detaylı

GRAFİK TASARIM. ACTION SCRIPT 3.0 Ders1 YARD. DOÇ. DR. MEHTAP YALÇINKAYA

GRAFİK TASARIM. ACTION SCRIPT 3.0 Ders1 YARD. DOÇ. DR. MEHTAP YALÇINKAYA GRAFİK TASARIM ACTION SCRIPT 3.0 Ders1 YARD. DOÇ. DR. MEHTAP YALÇINKAYA Kod Parçacıklarını Kullanma ve Flash Timeline'ında Gezinme Code Snippet Panelini Kullanarak ActionScript Ekleme Timeline'a Kod Yerleştirme

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

2. Çalışma alanına radyo düğmesi hangi panelden eklenir? A) Components C) Properties B) Tools D) Answers

2. Çalışma alanına radyo düğmesi hangi panelden eklenir? A) Components C) Properties B) Tools D) Answers 1. Color Swatches panelinin işlevi nedir? A) Metnin yazı tipiyle ilgili ayarlar yapılır. B) Seçili nesnenin özellikleri değiştirilir. C) Grafik öğelerinin dolgu ve çerçeve renkleri belirlenir. D) Gradyent

Detaylı

HESAP MAKİNASI YAPIMI

HESAP MAKİNASI YAPIMI HESAP MAKİNASI YAPIMI 1..Aşağıdakine benzer görünüm ve butonları hazırlayın. 2. 24. Butonun içerisine aşağıdaki kodları yazın. 3. Yeni bir layer ekleyip Frame1 F9 na aşağıdaki kodları ekleyelim. 4. Butonlardan

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

BÖLÜM 16 16. ÖRNEK FLASH UYGULAMALARI. GRAFİK ve ANİMASYON. 16.1. Flash ile Kayan Menü Tasarımı

BÖLÜM 16 16. ÖRNEK FLASH UYGULAMALARI. GRAFİK ve ANİMASYON. 16.1. Flash ile Kayan Menü Tasarımı BÖLÜM 16 16. ÖRNEK FLASH UYGULAMALARI 16.1. Flash ile Kayan Menü Tasarımı Şekil 16.1.1. Kayan Menü Ekranı Eğer web sayfasına konulacak linklerin sayısı az ise, değişik efektler kullanılabilir. En çok tercih

Detaylı

CAPTİVATE İLE ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA ADOBE CAPTİVATE CS5 PROGRAMI DEĞERLENDİRME SORULARI

CAPTİVATE İLE ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA ADOBE CAPTİVATE CS5 PROGRAMI DEĞERLENDİRME SORULARI CAPTİVATE İLE ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA ADOBE CAPTİVATE CS5 PROGRAMI DEĞERLENDİRME SORULARI 1. Captivate programı e-öğrenme içeriklerini hazırlamak için uygun bir programdır? 2. Captivate programında açılan

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

KOD PARÇACIKLARI 1 / 5

KOD PARÇACIKLARI 1 / 5 KOD PARÇACIKLARI 1 / 5 Kod Parçacıkları (CodeSnipet) Kod parçacıkları paneli animasyon yazılımının beşinci versiyonunda gelmiş bir yeniliktir. Kod yazmak yerine panelden ilgili kodu seçip çift tıklamak

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

Flash ın dosya tipleri: fla: Flash ın çalışma(proje) dosyası. swf: Flash ın yayın(çıktı) dosyası. 2. GRAFİKLER 2.1. Araçlar Paneli

Flash ın dosya tipleri: fla: Flash ın çalışma(proje) dosyası. swf: Flash ın yayın(çıktı) dosyası. 2. GRAFİKLER 2.1. Araçlar Paneli Flash temelde bir animasyon hazırlama programıdır. Zengin medya uygulamaları geliştirmeye yarayan bir programdır. 1-Animasyonlar 2-Web uygulamaları 3-Masaüstü uygulamaları 4-Mobil uygulamalar flash aracılığı

Detaylı

1. ADIM: OYUN PROGRAMLAMAYA G R

1. ADIM: OYUN PROGRAMLAMAYA G R Ç NDEK LER 1. ADIM: OYUN PROGRAMLAMAYA G R fi VE B L NMES GEREKEN KAVRAMLAR 1 1. Ad m Hakk nda 1 Flash Oyunlar ve Kitap Hakk nda Bilgiler 1 Bu Kitap Size Ne Kazand racak? 1 Flash Oyunlar Neden Önemli?

Detaylı

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Instructional Technologies Support Office Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim Bilgileri: Web adresi: http://www.its.metu.edu.tr

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

Metin İşlemleri, Semboller

Metin İşlemleri, Semboller Ankara Üniversitesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu Metin İşlemleri, Semboller NBP108 - GRAFİK ANİMASYON il Öğr.Gör. Salih ERDURUCAN 1 / 13 3. METİN İŞLEMLERİ 3.1. Metin Aracı Animasyon yazılımı yazı yazmak

Detaylı

4. ANİMASYON OLUŞTURMA

4. ANİMASYON OLUŞTURMA 4. ANİMASYON OLUŞTURMA Kareler ve Anahtar Kareler Animasyon yazılımı bir animasyonu oluştururken filmdeki zaman aralıklarını karelere böler. Animasyon oluşturulurken bu kareler ile çalışılır. Karelerin

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

2. Belgeye Metin Ekleme

2. Belgeye Metin Ekleme METİN İŞLEMLERİ Flashta 2 çeşit metin vardır:1)tlf metni 2)Klasik metin 1)TLF Metni : CS5 ile başlayan metin türü. TLF metni FLA dosyanızın yayınlama ayarlarında ActionScript 3.0 ve Flash Player 10 veya

Detaylı

INPUTBOX KULLANIMI. Komut Düğmesine uygulanan algoritma örneği

INPUTBOX KULLANIMI. Komut Düğmesine uygulanan algoritma örneği INPUTBOX KULLANIMI InputBox komutu, Basic programlama dilinde program algoritması içinde ekran aracışığı ile bir sorgu yönlendirerek, kullanıcının bilgi girmesini sağlamak amacıyla kullanılır. Bu komutun

Detaylı

22. Ölçü ve Kot Eklemek

22. Ölçü ve Kot Eklemek 22. Ölçü ve Kot Eklemek Bu Konuda Öğrenilecekler: Ölçülendirme birimi ve hassasiyetini ayarlamak Doğrusal ölçülendirme aracı geçerli ayarları ile çalışmak Doğrusal ölçülendirme çizgisi oluşturmak Mevcut

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH)

MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH) AKVARYUM ANİMASYONU MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH) Gerçek bir akvaryum görümünde bir animasyon hazırlayalım. Akvaryumun su altı manzarasını, hareket eden yaprakları ve balıkları gerçek resimlerden oluşturalım

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint Slayt Hazırlama Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint İçindekiler Microsoft PowerPoint... 3 Slayt Açma... 3 İkinci Slayt Ekleme... 3 Slayt Düzeni... 4 Resim ya da Obje Ekleme... 6 Slayt

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI BAŞLARKEN Sunu ile ilgili konuşurken karşımıza 3 kavram çıkmaktadır. Bu kavramlar; SLAYT: Seyirciye göstermek için hazırlanan her sayfaya verilen isimdir. Her slayt

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-II Ders No : 0690130057 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

4. Animasyonumuzda karakterimizin harekete başlaması duyurusu yapıldığında çalışan komut aşağıdakilerden hangisidir?

4. Animasyonumuzda karakterimizin harekete başlaması duyurusu yapıldığında çalışan komut aşağıdakilerden hangisidir? Scratch Soruları: 1. Yeşil bayrak tıklandığında başlangıç konumu olarak belirlenmiş x:-203 y:-101 konumuna gidip ordan 8 sn de x:227 y: -107 konumuna gider. Yukarıdaki açıklama hangi kod bloğuna aittir?

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

1- adresine girilir. Buradan Adobe Photoshope 5.0 programı bilgisayara indirilip, kurulur.

1-  adresine girilir. Buradan Adobe Photoshope 5.0 programı bilgisayara indirilip, kurulur. ANİMASYONLAR: Resim Oluşturma: 1- http://bilmuh.ege.edu.tr/~download adresine girilir. Buradan Adobe Photoshope 5.0 programı bilgisayara indirilip, kurulur. Masaüstüne indirilen photoshop programı çalıştırılır.

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir?

1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? Code.org soruları: 1. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 2. Yandaki kuş karakterini domuz karakterine ulaştırmak için doğru kod bloğu hangisidir? 3. Yandaki

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

GRAFİK VE ANİMASYON DERSİ

GRAFİK VE ANİMASYON DERSİ GRAFİK VE ANİMASYON DERSİ Dersin Modülleri Görüntü işleme 1 Görüntü işleme 2 Animasyon Düzenleme 1 Animasyon Düzenleme 2 Kazandırılan Yeterlikler Web sayfaları için resimler hazırlamak Resimler ile web

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH)

MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH) MASKELEME MASAÜSTÜ YAYINCILIK (FLASH) Maskelemeyi daha iyi anlamak için şöyle düşünelim. Örneğin duvara bir yazı yazmak istesek önce bir şablon hazırlarız. Daha sonra fırça ile duvardaki yazıyı maske için

Detaylı

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo Microsoft Excell Excel Nedir? Excel programı; veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme, grafik oluşturma, veri yönetimi yapabilir. http://mf.dpu.edu.tr/~eyup

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

Powerpoint Programı Çalışma Soruları

Powerpoint Programı Çalışma Soruları Powerpoint Programı Çalışma Soruları 1) Bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde bilgisayar yardımıyla anlatılmasına..

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

DIV KAVRAMI <style> position: absolute

DIV KAVRAMI <style> position: absolute DIV KAVRAMI Div tag i katman oluşturmak için kullanılır. Div ler sayfanın komple bir satırını kaplarlar, bu yüzden tag i içerisinde şekillendirilip, boyutlandırılmaları gerekir. Aşağıdaki şekilde

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma 29,30 Eylül 2011 ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma ASP.NET sitesi oluşturmak için File menüsündeki, New açılır listesindeki, Web Site komutuna tıklıyoruz Açılan pencereden C# içindeki ASP.NET Web Site

Detaylı

Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI

Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI Klavyeler standart Q veya F klavye diye iki şekilde bulunur. Burada Q klavye ile ilgili bilgiler verilecektir. Bir klavyenin Q veya F oluşu klavye köşesindeki harften

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 )

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 25.09.2017 METİN VE GÖRÜNÜM DÜZENLEME ETİKETLERİ : etiketleri dökümana başlık eklemek için kullanılır. etiketinde ki x ifadesi 1 den 6 ya kadar

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BİLGİSAYARA GİRİŞ 1. Bilgisayarın Tarihçesi...3 2. Bilgisayar Sistem Birimleri Error! Bookmark not 3. Bilgisayar Çevre Birimleri.. Error! Bookmark not 4. Çıkış Birimleri...12 5. İletişim

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 26 May. 2014 Form Form İşlemleri Tarayıcıdan bilgi alarak işlem gerçekleştirme FORM elemanları yardımıyla

Detaylı

Proje 1. Arayüz Tasarımı

Proje 1. Arayüz Tasarımı Proje 1. Arayüz Tasarımı 1. Yeni bir android projesi oluşturalım. Proje ismi: ArayuzTasarimi ve aktivity adı: ArayuzTasarimi olarak yazalım. 2. Projejiyi oluşturduktan sonra bize hazır olarak gelen dosyalar:

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 23 May. 2016 Form Form İşlemleri Tarayıcıdan bilgi alarak işlem gerçekleştirme FORM elemanları yardımıyla

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

NURBS ÖRNEKLER NOTU: Model FRONT görünümde orijin noktasından başlanarak ilk iki noktası gride snap edilmiş bir şekilde meydana getirilmiştir.

NURBS ÖRNEKLER NOTU: Model FRONT görünümde orijin noktasından başlanarak ilk iki noktası gride snap edilmiş bir şekilde meydana getirilmiştir. NURBS ÖRNEKLER NOTU: Model FRONT görünümde orijin noktasından başlanarak ilk iki noktası gride snap edilmiş bir şekilde meydana getirilmiştir. Gerektiği yerlerde eğri nokataları Move aracıyla taşınarak

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

WEB TASARIMIN TEMELLERİ

WEB TASARIMIN TEMELLERİ WEB TASARIMIN TEMELLERİ ~ Sunu 2 ~ Öğr. Gör. Mehmet Fatih TAN http://blog.kmu.edu.tr/mftan mftan@kmu.edu.tr Bilgi paylaşıldıkça kıymetlenir.. Kaynak göstermek şartıyla sunu içeriğini çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Detaylı

1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ

1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 PHOTOSHOP CC YE GİRİŞ 1 Photoshop un Tarihçesi 1 Temel Kavramlar 2 Bitmap ve Piksel 2 Çözünürlük 2 Masaüstü Yayıncılık ve Dijital Medyada Çözünürlük 3 Dosya Uzantıları 4 Tercihleri

Detaylı

OÖ lçu mu Uygulaması

OÖ lçu mu Uygulaması Dog ru Uzunlug u ve Çember Çapı OÖ lçu mu Uygulaması Uygulama Bu uygulama, form nesnesi üzerinde, sol ve sağ fare tıklamaları ile belirlenen iki nokta arasındaki doğru parçasının çizilmesi, uzunluğunun

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

Android Studio TextView ve EditText Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android Studio TextView ve EditText Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android Studio TextView ve EditText Öğr.Gör. Utku SOBUTAY TextView 2 TextView, yazıları, sonuçları kullanıcıya göstermek için kullanılır. TextView sadece yazıları gösterir, yazılarda herhangi bir değişiklik

Detaylı

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV TARİH VE SAATLERİ 1.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 09: 30 (180 dakika) 2.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 14: 00 (180 dakika) 3.Oturum- 04 Ocak 2015 Pazar 09: 30 (180 dakika) GENEL I. Bina Sınav Komisyonunun

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd. Doç. Dr. Muhammed Arslan OMAR

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd. Doç. Dr. Muhammed Arslan OMAR BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd. Doç. Dr. Muhammed Arslan OMAR CHAMFER (Pah kırma) Objelerin köşelerine pah kırmak için kullanılır. [Undo/Polyline/Distance/Angle/Trim/mEthod/Multiple]

Detaylı

öğretilmesini sağlar. sağlayan düzeneklere sahiptir. oluştur.

öğretilmesini sağlar. sağlayan düzeneklere sahiptir. oluştur. 1 5 uthorware programımda, kullanıcıdan bir klavye girdisi bekleyen etkileşim türü hangisidir? Hot Spot Mouse Clicked Hot Object Event Keypress 2 şağıdaki menülerden hangisi Toolbook programında şekil

Detaylı

Fatura Dinamik Kodlama İyileştirmeleri

Fatura Dinamik Kodlama İyileştirmeleri Fatura Dinamik Kodlama İyileştirmeleri Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Redcode Enterprise [ ] Redcode Standart [ ] Entegre.NET [X] Yeni Fonksiyon 5.0 Uygulama Netsis paketlerinin tüm modüllerinin

Detaylı

16. Kesit ve Cephe Aracı

16. Kesit ve Cephe Aracı 16. Kesit ve Cephe Aracı Bu Konuda Öğrenilecekler: Kesit/cephe bilgi kutusu ile çalışmak Kesit/cephe oluşturmak Kesit/cephe geçerli ayarlarıyla çalışmak Kesit/cephelere erişmek ve değiştirmek Kesit/cephelerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

EXCEL de her bir çalışma alanı bir sayfa olarak adlandırılırken, birden fazla sayfa ise kitap olarak adlandırılır.

EXCEL de her bir çalışma alanı bir sayfa olarak adlandırılırken, birden fazla sayfa ise kitap olarak adlandırılır. EXCEL Bu programın çalışma alanı satır ve sütunların kesişmesinden meydana gelen hücrelerden oluşmaktadır. Satırlar rakamlar ile, sütunlar alfabetik harfler ile temsil edilirler. EXCEL de her bir çalışma

Detaylı

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim

Detaylı

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma BÖLÜM14 4. EXCEL DE GRAFİK Excel programının en üstün özelliklerinden bir diğeri de grafik çizim özelliğinin mükemmel olmasıdır. Excel grafik işlemleri için kullanıcıya çok geniş seçenekler sunar. Excel

Detaylı

HSancak Nesne Tabanlı Programlama I Ders Notları

HSancak Nesne Tabanlı Programlama I Ders Notları Konsol Uygulaması Oluşturma Konsol uygulaması oluşturmak için program açıldıktan sonra Create: Project ya da New Project seçeneği tıklanabilir. New Project penceresini açmak için farklı yollar da vardır.

Detaylı

BMRD.exe dosyası ile yapılır (BMDE.EXE kurulumunda c:\byte\entegre\bmrd:exe olarak gelir.)

BMRD.exe dosyası ile yapılır (BMDE.EXE kurulumunda c:\byte\entegre\bmrd:exe olarak gelir.) Dizaynlar ; BMRD.exe dosyası ile yapılır (BMDE.EXE kurulumunda c:\byte\entegre\bmrd:exe olarak gelir.) Kurulum dosyasında içerisinde fatura.xml ve tahsilat.xml olarak yer alan dizaynlar BMRD.EXE ile değiştirilir

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark. Hazırlama

A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark. Hazırlama A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark 5 Animasyon Hazırlama Bu kısmı sabırsızlıkla bekliyordunuz değil mi? Animasyonlar oluşturmak her Macromedia Flash kullanıcısının yapmak

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı