MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI"

Transkript

1 MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter C) Num Lock B) Caps Lock D) Shift 2) Bilgisayarda işlenen verileri monitöre aktaran birim aşağıdakilerden hangisidir? A) Ekran kartı C) TV kartı B) Hardddisk D) Anakart 3) Klavyeyi büyük ve küçük harfe geçirmek için klavyedeki hangi tuş kullanılır? A) Scroll Lock C) Num Lock B) Caps Lock D) Tab 4) Aşağıdakilerden hangisi donanım birimlerinden değildir? A) Sürücü C) Ekran B) Klavye D) Windows 5) Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur? A) Ram C) Harddisk B) Disket D) Rom 9) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar birimi değildir? A) Klavye C) Ekran B) Daktilo D) Mouse 10) Bilgisayarın her türlü aksamına ne ad verilir? A) Cpu C) Donanım B) Giriş Birimi D) Yazılım 11) Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemidir? A) Access C) Excel B) Word D) Windows 12) Bilgisayar oluşturan ana unsurlar aşağıdakilerden hangileridir? A) Donanım Internet B) Internet Yazılım C) Kullanıcı- Teknoloji D) Yazılım - Donanım 6) Bilgisayarı kapatıp tekrar açan düğme aşağıdakilerden hangisidir? A) Fonksiyon tuşu C) Power B) Reset D) Enter 7) Bir tuş üzerinde iki karakter varsa üstteki karakter nasıl yazılır? A) Alt tuşu ile birlikte B) Ctrl tuşu ile birlikte C) Shift tuşu ile birlikte D) Sadece tuşun kendisine basılır 13) Aşağıdakilerden hangisi Windows işletim sisteminin standart masaüstü nesnelerinden değildir? A) Microsoft Word B) Geri Dönüşüm kutusu C) Belgelerim D) Bilgisayarım 14) Hesap makinesi programına aşağıdakilerden hangisi ile ulaşılabilir? A) Başlat En son kullandıklarım B) Başlat Tüm Programlar - Donatılar C) Başlat- Tüm Programlar D) Başlat- Ara

2 15) Windowsda standart programları ve kullanıcıların sonradan yükledikleri programların listesinin bulunduğu ve çalıştırıldığı başlat menüsü seçeneği aşağıdakilerden hangisidir? A) Denetim masası B) Sık kullanılanlar C) Tüm Programlar D) Ara 16) Mouse'un düğme yapılandırmasını değiştirmek için aşağıdaki yöntemlerden hangisi uygulanmalıdır? A) Başlat Tüm Programlar - Fare B) Başlat - Denetim masası- Fare C) Tüm Programlar - Denetim masası- Fare D) Bilgisayarım Fare 17) Aşağıdakilerden hangisi Alt-F4 tuşunun görevidir? A) Aktif pencereyi kapatır B) Aktif pencereyi simge durumuna küçültür C) Aktif pencereyi ekrana kaplatır D) Aktif pencereyi siler 18) Diğer bilgisayardaki belgelere, verilere ve bağlı aygıtlara ulaşmak için kullandığımız ve bağlı diğer bilgisayarlara bağlanmamızı sağlayan yer aşağıdakilerden hangisidir? A) Geri dönüşüm kutusu B) Bilgisayarım C) Ağ Bağlantılarım D) Internet Explorer 19) Çalışılan belgeyi kaydetmek için hangi tuş bileşeni kullanılır? A)Ctrl+V C)Ctrl+Y B)Ctrl+Z D)Ctrl+S 20) Excel Programı ile Word Programı arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir? A) Word veri tabanı, Excel bellek hizmet programıdır B) Word hesap tablosu, Excel kelime işlemcidir C) Excel kelime işlem programı, Word hesap tablodur D) Excel hesap programı, Word kelime işlemci programıdır NOT: KIRMIZI ŞIKLAR CEVAPLARDIR.

3 WORD 2007 SORULARI 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili işlemlerin yapıldığı komut aşağıdakilerden hangisidir? A-) Sayfa düzeni Sayfa yapısı B-) Giriş Sayfa yapısı C-) Görünüm Sayfa yapısı D-) Giriş Yazı tipi 3-) Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır? A-) Paragraf ile ilgili işlemler B-) Pano ile ilgili işlemler C-) Yazı tipi ile ilgili işlemler D-) Düzenleme ile ilgili işlemler 4-) Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır? A-) Paragraf ile ilgili işlemler B-) Çizimler ile ilgili işlemler C-) Yazı tipi ile ilgili işlemler D-) Düzenleme ile ilgili işlemler 5-) Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır? A-) Paragraf ile ilgili işlemler B-) Çizimler ile ilgili işlemler C-) Yazı tipi ile ilgili işlemler D-) Düzenleme ile ilgili işlemler A-) Paragraf ile ilgili işlemler B-) Çizimler ile ilgili işlemler C-) Yazı tipi ile ilgili işlemler D-) Sayfa Arka Planı ile ilgili işlemler 6-) Word 2007 programında yanda şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

4 7-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Aç B-) Kaydet C-) Yeni D-) Yazdır 8-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Aç B-) Kaydet C-) Yeni D-) Yazdır 9-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Kes B-) Kaydet C-) Kopyala D-) Yapıştır 10-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) İleri Al B-) Yenile C-) Geri Al D-) Sil 11- ) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Yazı Büyüklüğü B-) Yakınlaştır C-) Yazı Tipi D-) Biçim Boyayıcısı 12-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Yazı Tipi Boyutu B-) Yazı Tipi C-) Yazı Tipi Kalınlaştır D-) Stil 13-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Kalın B-) Kaydet C-) İtalik D-) Altı çizili

5 14-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Sağa Hizala B-) Ortala C-) Sola Hizala D-) Yasla 15- ) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Altı Çizili B-) Aç C-) Araştır D-) Yazı Tipi Rengi 16-) CTRL+F tuşunun görevi nedir? A-) Aç B-) Bul C-) Git D-) Değiştir 17-) CTRL+Z tuşunun görevi nedir? A-) Geri Al B-) Yeniden Yazılan C-) Yeni D-) Kaydet 18-) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır? A-) Office Düğmesi Kaydet B-) Office Düğmesi Aç C-) Office Düğmesi Yeni D-) Office Düğmesi Baskı Önizleme 19-) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz? A-) Düzen Simgeler - Simge B-) Ekle Simgeler - Simge C-) Ekle Metin - Simgeler D-) Ekle Tablolar - Simge 20-) Metnin tamamını seçmek için hangi komutlar kullanılır? A-) Ctrl+S B-) Ctrl+V C-) Shift+A D-) Ctrl+A 21-) Word programında hangi tuşlar ile yazı seçme işlemi (Bloklama) yapılır? A-) Casp Lock + Ok Tuşları B-) Shift + Ok Tuşları C-) Alt + Ok Tuşları D-) Alt Gr + Yön Tuşları 22-) Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır? A-) Giriş Stiller - Bul B-) Ekle Düzenleme - Bul C-) Giriş Yazı Tipi - Git D-) Giriş Düzenleme - Bul

6 23-) Word 2007 programında bir sayfayı farklı kaydetmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır? A-) Alt Gr + S B-) Shift + S C-) F12 D-) Giriş Farklı Kaydet 24-) Kayıtlı metni farklı bir isimle veya farklı bir sürücüye kaydetmek için hangi komutlar kullanılır? A-) Office Düğmesi Kaydet B-) Office Düğmesi Tümünü Kaydet C-) Office Düğmesi Farklı Kaydet D-) CTRL + S 25-) Word 2007 programında sayfa görünümünü değiştirmek için aşağıdaki adımlardan hangisi takip edilmelidir? A-) Giriş menüsü - Görünümler B-) Görünüm menüsü Belge görünümleri C-) Görünüm Sayfa Yapısı D-) Sayfa Düzeni - Belge görünümleri 26-) Word Programında metin içindeki bir kelimeyi veya kelimeleri başka bir kelime ile değiştirme için hangi komutlar kullanılır? A-) Giriş Düzenleme - Değiştir B-) Ekle - Değiştir C-) Görünüm Değiştir D-) Sayfa Düzeni Değiştir 27-) Ekranın sonundaki dikey cetvele çift tıkladığımızda hangi pencere açılır? A-) Cetvel ayarları B-) Sekmeler C-) Yazı Tipi D-) Sayfa Yapısı 28-) Metne 3 Boyutlu yazı eklemek için aşağıdaki komut dizisinden hangisi uygulanır? A-) Ekle Resim Word Art B-) Biçim Kenarlıklar ve Gölgelendirme C-) Ekle Metin Word Art D-) Ekle 3 Boyut 29-) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz? A-) Görünüm - Paragraf Sütunlar B-) Sayfa Düzeni Sayfa Yapısı Sütunlar C-) Sayfa Düzeni Sütunlar D-) Ekle Sayfa Yapısı Sütunlar 30-) Yandaki butonun görevi nedir? A-) Sayfa sütunlara böler B-) Madde numaralandırmasını verir C-) Artan sıralama yapar D-) Sayfa Numarası ekler

7 31-) Düğmesinin adı nedir? A-) Word 2007 B-) Office C-) Paint D-) Çizim 32-) Simgesi ne işe yarar? A-) Tablo içerisindeki metnin yönünü değiştirir. B-) Word Art yazısı eklemeye yarar C-) Bütün tabloya A harfi yazmaya yarar D-) Yazı rengini değiştirmeye yarar 33-) Simgesi ne işe yarar? A-) Tabloya yazı yazmaya yarar B-) Resim çizmeye yarar C-) Tablo çizmeye yarar D-) Kenarlık eklemeye yarar 34-) Klavyede bulunmayan bir simgeyi belgeye nasıl ekleriz? A-) Ekle Simgeler Simge B-) Ekle Metin Simgeler C-) Sayfa Düzeni Simge Simgeler D-) Giriş Metin Simgeler 35-) Düğmesinin görevi nedir? A-) Yazıyı hizalamaya yarar B-) Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir C-) Çizgi eklemeye yarar D-) Madde işareti eklemeye yarar Word 2007 CEVAP ANAHTARI 1- C 2-A 3-C 4-B 5-A 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C 11-B 12-A 13-C 14-B 15-D 16-B 17-A 18-A 19-B 20-D 21-B 22-D 23-C 24-C 25-B 26-A 27-D 28-C 29-B 30-B 31-B 32-A 33-C 34-A 35-B

8 EXCEL 2007 SORULARI 1) Yukarıdaki araç çubuğunun adı nedir? A. Standart araç çubuğu B. Biçimlendirme araç çubuğu C. Menü araç çubuğu D. Formül araç çubuğu 2) Excel de sayıları veya yazıları yazdığımız bölümlere ne ad verilir? A. Sayı hanesi B. Grafik C. Tablo D. Hücre 3) Excel de çalışma kitabının bölümlerinin isimleri nelerdir? A. Satır(Row) B. Sütun(Column) C. Hücre(Cell) D. Sayfa(Sheet) 4) Excel de formüllerin başında Aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A. * C. = B.? D. % 5) =B4+B5+B6+B7 işleminin eşdeğeri aşağıdakilerden hangisidir? A. =Topla(B4;B7) B. =Topla(B4,B7) C. =Topla(B4:B7) D. Hiçbiri 6) =Eğer(E4>70;"Geçti";"Kaldı") işleminin açıklaması aşağıdakilerden hangisidir? A. E4 büyük eşit 70 ise Kaldı yazar B. E4 boş ise Geçti yazar C. E4 küçük 70 ise Geçti yazar D. E4 büyük 70 ise Geçti yazar 7) Yandaki butonun görevi nedir? A. Grafik sihirbazı B. Kopyala C. Otomatik toplam D. İşlev yapıştır 8) Aşağıdakilerden hangisi formül olamaz? A. A1+B1 B. =A1+B1 C. =(A1+B1) D. =TOPLA(A1:C1) 9) A1 ve B1 hücrelerindeki sayıları nasıl toplatırız? A. =(A1+B11) B. A1+B1 C. =(A1+B1) D. [A1+B1] 10) Bir hücrenin içinde ### işareti varsa bunun anlamı nedir? A. Bilgiler Hücreye sığmamıştır B. Formül hatası C. İşlev Hatası D. Hücre Seçilmiştir 11) Çalışma Sayfasında hücreler arasında dolaşmak için klavyeden hangi tuşlar kullanılır? A. Fonksiyon tuşları B. Yön tuşları C. ESC tuşu D. DELETE tuşu 12) Klavye ile hücreleri seçmek için hangi tuş kullanılır?

9 A. ESC + Yön tuşları B. TAB + Yön tuşları C. SHIFT + Yön tuşları D. ENTER + Yön tuşları A B C 13) Yandaki Excel Tablosunda 7 sayısı ile 2 sayısının çarpımını veren formül aşağıdakilerden hangisidir? A. =Çarpım(A2:C4) B. =Çarpım(A2;C4) 3 25 C. Çarpım(A2:C4) D. Hiçbiri 14) Aşağıdakilerden Hangisi Excel De Hücredeki Metni Yönlendirir?(Yazıyı Dikey Vb. Yapmak) A. (Hücre Seçili İken) Giriş Sekmesi Hizalama Gurubu Yönlendirme Aracı(İstenilen Seçenekle Yapılır) B. Ekle Sekmesi Hizalama Gurubu C. Sayfa Düzeni Sekmesi Sayfa Yapısı Gurubu Yönlendirme D. Böyle Bir İşlem Excel De Yapılamaz. A B 1 ADI SOYADI NOT 2 Murat ORAL 85 3 Kenan 80 KAZDAL 4 Kamil 90 AKYILDIZ 15) Yandaki Excel Tablosunda B2 ile B4 hücrelerindeki sayıların ortalamasını bulan formül aşağıdakilerden hangisidir? A. =(B2:B7)/2 B. =ORTALAMA(B3;B7) C. =ORTALAMA(B2:B4) D. (B3+B7)/2 16) Excel De Hücreler Nasıl Birleştirilir? A. Birleştirilecek Olan Hücreler Seçilir Giriş Sekmesi - Hizalama Gurubunda Bulunan Birleştir Ve Ortala Butonunun Yanındaki Ok Tıklanır Ve Hücreleri Birleştir Seçilir. B. Birleştirilecek Olan Hücreler Seçilir Ekle Sekmesi - Hizalama Gurubunda Bulunan Birleştir Ve Ortala Butonunun Yanındaki Ok Tıklanır Ve Hücreleri Birleştir Seçilir. C. Giriş Sekmesi - Hizalama Gurubunda Bulunan Birleştir Ve Ortala Butonunun Yanındaki Ok Tıklanır Ve Hücreleri Birleştir Seçilir. D. Excel De Hücreler Birleştirilemez. 17) Excel Belgesinde Bulunan Köprü(Bağlantı) Nasıl Kaldırılır? A. Giriş Sekmesi Hücreler Bölümü Sil B. Ekle Sekmesi Bağlantılar Bölümü Köprü Çıkan Penceren Köprüyü Kaldır C. Giriş Sekmesi Bağlantılar Bölümü Köprü Çıkan Penceren Köprüyü Kaldır D. Görünüm Sekmesi Bağlantılar Bölümü Köprü Çıkan Penceren Köprüyü Kaldır 18) Yukarıda görülen Ad (Combo) kutusu doğrultusunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. İmleç 3. Sütundadır B. İmleç 3. Satırdadır C. İmleç B3 hücresindedir(yada B3 seçilidir) D. İmleç 3B hücresindedir(yada 3B seçilidir) 19) Excel De Hücreler Nereden İsimlendirilir?(Örneğin A1 Yerine Kendi_İsminizi- Hücreye Vermek) A. Gözden Geçir Sekmesi Açıklamalar Bölümü Yeni Açıklama B. Formüller Sekmesi Tanımlı Adlar Bölümü Ad Tanımla C. Formüller Sekmesi - İşlev Kitaplığı Bölümü Tüm İşlevler D. Excel De Böyle Bir İşlem Yoktur.(Hücrelere İsim Verilemez) 20) C9 hücresinde iken C3 hücresi ile C8 hücresi arasındaki alan toplanmak isteniyor. Buna göre C9 hücresine girilmesi gereken formül ne olmalıdır? A. TOPLA(C3:C8) B. C3+C4+C5+C9+C7+C8 C. =TOPLA(C3:C8) D. =TOPLA(C3..C8) 21) Aşağıdakilerden hangisi Excel 2007 de hazırlanan çalışma kitabına ait uzantıdır? A. XLM B. XLW C. XLSX D. Hiçbiri

10 22) Excel için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Elektronik Tablolama programıdır B. Bir kelime işlemci programıdır(editörüdür) C. Bir bellek hizmet programıdır D. Hiçbiri 23) Excel de yukarıdaki düğmenin görevi nedir? A. Satır ve sütunları otomatik olarak toplar. B. Hücrelerdeki bilgiyi altı çizgili yapar C. Yeni bir Excel satırı ekler D. Sayfa Adı sekmeleridir 24) Veri tablosunun grafiğini oluşturmak için hangi yöntem izlenir? A. Ekle Resim B. Ekle Grafikler C. Biçim Otomatik Biçim D. Araçlar Özelleştir 25) D1 hücresine =EĞER(A1+C1>30; KAR ; ZARAR ) yazılırsa sonuç ne olur? A. KAR C.40 B. ZARAR D.30 26) Aşağıdaki formüllerden hangisi C1, C2, C3, C4 ve A1 hücrelerindeki sayıların çarpım sonucunu verir? A. =ÇARPIM(A1:C4) B. =ÇARPIM(A1;C4) C. =ÇARPIM(A1;C1:C4) D. =(A1;C1:C4) 27) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi EXCEL ile yapılmaz? A. Gelir gider tablosu düzenlenebilir B. Grafik düzenlenebilir C. Tablo-Çizelge oluşturulabilir D. Slayt gösterisi hazırlanabilir. 28) Excel de bir sütunun tamamını seçmek istersek nasıl bir işlem yapılır? A. Düzen/Sütun B. Biçim/Sütun C. Seçilecek satır numarasının üzerine tıklanır D. Seçilecek sütun adı üzerine tıklanır 29) =Topla(C1:E5) işlemi yapıldığında hangi işlem gerçekleşir? A) C1 ile E5 aralığının toplamı alınır B) C1 ile E5 aralığının karekökü alınır C) C1 ile C5 aralığının toplamı alınır D) C1 ile C5 aralığının karekökü alınır 30) Microsoft Excel programını tanımlayan seçenek hangisidir? A) İşletim sistemidir B) Çizim programıdır C) Kelime işlemcidir D) Tablolama programıdır 31) E1 ile B7 hücrelerinin ortalamasını yanlış veren formül aşağıdakilerden hangisidir? A) =E1+B7/2 B) =(E1+B7)/2 C) =TOPLA(E1;B7)/2 D) =ORTALAMA(E1;B7) 32) Sayısal değerlerden oluşan bir aralıktaki en büyük değeri veren fonksiyon hangisidir? A) Min B) Mak C) Mod D) Eğer 33) Excel de ekranın üst kısmında bulunan ve hücrenin içeriğinin aynısını gösteren çubuğa ne ad verilir? a) Ad kutusu b) Durum çubuğu c) Standart araç çubuğu d) Formül Çubuğu 34) Excel çalışma kitabındaki farklı yerlerdeki alanlar klavyedeki hangi tuş yardımıyla seçilebilir? a) Shift b) Alt c) Ctrl d) Insert

11 35) Excel de aşağıdakilerden hangisi yapılabilir? a) Hesap işlemleri b) Grafik oluşturma c) Hazırlanan tabloları yazıcıya gönderme işlemleri d) Hepsi Excel 2007 CEVAP ANAHTARI 1-D 2-D 3-D 4-C 5-C 6-D 7-C 8-A 9-C 10-A 11-B 12-C 13-B 14-A 15-C 16-A 17-B 18-C 19-B 20-C 21-C 22-A 23-D 24-B 25-A 26-C 27-D 28-D 29-A 30-D 31-A 32-B 33-D 34-C 35-D

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI

MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI 1) Yukarıdaki araç çubuğunun adı nedir? A. Standart araç çubuğu B. Biçimlendirme araç çubuğu C. Menü araç çubuğu D. Formül araç çubuğu 2) Excel de sayıları veya yazıları

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım 5.SINIF 2.DÖNEM 2.SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1) Bilgisayarlarda bilgileri depolamak için hangi donanım birimi kullanılır? A) Ram B) Ana kart C) CD-rom D) Sabit disk 2) Bilgisayarlarda işlenen bilgileri Ekrana

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

MİCROSOFT WORD SORULARI

MİCROSOFT WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat -

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

Donanım ve Klavye Soruları

Donanım ve Klavye Soruları Donanım ve Klavye Soruları 1. Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur? A) Memory Card B) Hard disk C) Rom D) Ram 2. Temel Giriş - Çıkış, hesaplama ve kontrol işlemlerini yürüten ünitedir.

Detaylı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) Yazılım D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım amaçlarından

Detaylı

Microsoft Word 2010 Soruları

Microsoft Word 2010 Soruları Microsoft Word 2010 Soruları 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI 1 2 3 Microsoft Office Word Belgesinde çalışmamızı tamamladıktan sonra simgesine tıkladığımızda açılan menüde dosyamızı kaydedebiliriz veya yazıcıdan çıktısını alabiliriz. Çalışmamızda değişiklik yapmak

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Bütünleme WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI

MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI 1.Aşağıdakilerden hangisi Elektronik Tablolama programıdır? a) Powerpoint b) Winword c) Excel d) Word 2.Aşağıdakilerden hangisi Excel çalışma kitabının dosya uzantısıdır?

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d)

Detaylı

MICROSOFT EXCEL 2007 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır)

MICROSOFT EXCEL 2007 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) MICROSOFT EXCEL 2007 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-)

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Bölüm 4 BÖLÜM 4 MICROSOFT WORD 2010 Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü mehmetertas@erciyes.edu.tr 1 1. BAŞLANĞIÇ WORD, Microsoft firması tarafından geliştirilmiş Office

Detaylı

Microsoft Excel 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Excel 2007 Çalışma Soruları Microsoft Excel 2007 Çalışma Soruları Bilişim Teknolojileri BÖLÜM-1 ÇALIŞMA ALANI (18s) 1. Aşağıdakilerden hangisi elektronik tablolama programında etkin hücrenin adresini belirten arayüz elemanıdır? A)

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

Word 2007 - Otomatik Düzelt

Word 2007 - Otomatik Düzelt Word 2007 - Otomatik Düzelt Otomatik düzelt penceresinin anlatılması OTOMATİK DÜZELT PENCERESİ OTOMATİK DÜZELT Otomatik Düzelt penceresine iki yoldan ulaşabiliriz. 1. Microsoft Office Düğmesi > Word Seçenekleri

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo Microsoft Excell Excel Nedir? Excel programı; veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme, grafik oluşturma, veri yönetimi yapabilir. http://mf.dpu.edu.tr/~eyup

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI

BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Yard. Doç. Dr. Ayşe Övgü KINAY DEÜ Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü 12.10.2015 Sistem Klasörleri ve Özel Klasörler Windows işletim sistemi kurulduğunda

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Word Programı Penceresinde Bulunan Elemanların Tanıtımı Menüler,, İçerik ve Uygulamaları Dosya, Düzen ve Görünüm Menülerinin İçerikleri

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Konular Word Nedir? Word ile Neler Yapılabilir? Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Microsoft Office Nedir? Eğitim TV

Detaylı

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır.

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan elektronik tablolama programlarından

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

Excel Çalışma Soruları

Excel Çalışma Soruları Excel Çalışma Soruları 1) Excel çalışma kitabında sütun ile satırın birleştiği bölüme verilen ad a) Sütun b) Satır c) İşlev d) Hücre 13-Excel deki bir tabloda en büyük değeri veren fonksiyon a) =Topla

Detaylı

MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI

MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI MICROSOFT WINDOWS 7 TEST SORULARI 1. Disk birleştirme programı aşağıdaki yollardan hangisi ile çalıştırılır? a) Başlat > Ayarlar b) Donatılar > Sistem araçları c) Donatılar > Erişebilirlik d) Donatılar

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

KLAVYEDE TUŞLAR İMLEÇ NEDİR?

KLAVYEDE TUŞLAR İMLEÇ NEDİR? KLAVYE TUŞLARI İMLEÇ NEDİR? Klavye ile yazı yazabilmemiz için yazı yazacağımız yerde imleci konumlandırmamız gerekir. Klavye Çeşitleri Q ve F olmak üzere iki çeşit klavye vardır. Klavyenin alfabe tuşlarının

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR TATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Final WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I DİKKAT

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET 1. İnternet... 1 1.1. Tanımı ve Tarihçesi... 1 1.2. İnternette Kullanılan Kavramlar... 3 1.2.1. Alan Adları(Domain Name)... 3 1.2.2. İnternette Kullanılan Terimler... 4 1.3.İnternet

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

Word programını kullanırken kullanılan ve bilgisayarı kullanma da hemen her yerde de kullanılabilen bazı kısayollar aşağıdaki gibidir.

Word programını kullanırken kullanılan ve bilgisayarı kullanma da hemen her yerde de kullanılabilen bazı kısayollar aşağıdaki gibidir. Başlarken: Bu belgede Microsoft şirketi tarafından üretilen Office program grubu içerisindeki Kelime İşlemci Programı Microsoft Word ve Microsoft Excel programlarıyla ilgili bilgiler vereceğiz. Bizim bu

Detaylı

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 Hazırlayan : Hasan YÜKSEL İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Sınıf 1. Dönem * * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 I. Veri (Data) ve Bilgi (Knowledge) eş anlamlı kavramlardır. II. Analog bilgisayarlar

Detaylı

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU :

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : ORTAK MODÜL : DOKÜMAN HAZIRLAMA SÜRE : 40 /32 ÖN KOŞUL : Ön koşulu yoktur. AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı olarak işlenmelidir.

Detaylı

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI BAŞLARKEN Sunu ile ilgili konuşurken karşımıza 3 kavram çıkmaktadır. Bu kavramlar; SLAYT: Seyirciye göstermek için hazırlanan her sayfaya verilen isimdir. Her slayt

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Office 2007 Otomatik Düzelt Seçenekleri

Office 2007 Otomatik Düzelt Seçenekleri Sırasıyla öncelikle; Microsoft Office Düğmesi, Word, Yazım Denetleme, Otomatik Düzeltme ne gireriz. Otomatik Düzelt penceresine girdiğimizde karşımıza aşağıdaki pencere gelecektir. 1.)Otomatik Düzeltme

Detaylı

Microsoft Excel. Çalışma Alanı. Hızlı Erişim Çubuğu Sekmeler Başlık Formül Çubuğu. Ad Kutusu. Sütunlar. Satırlar. Hücre. Kaydırma Çubukları

Microsoft Excel. Çalışma Alanı. Hızlı Erişim Çubuğu Sekmeler Başlık Formül Çubuğu. Ad Kutusu. Sütunlar. Satırlar. Hücre. Kaydırma Çubukları Microsoft Excel Microsoft Excel yazılımı bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız

Detaylı

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ İÇİNDEKİLER V İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2010 A GİRİŞ 1 Microsoft Office 2010 ile Gelen Yenilikler 1 Metin Efektleri 2 Akıllı Kopyala - Yapıştır Fonksiyonu 2 Fikirlerimizi Daha Görsel Olarak İfade

Detaylı

MICROSOFT WORD 2007 KELİME İŞLEMCİ. Umut Yalçın - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni - Kelime İşlemci 1

MICROSOFT WORD 2007 KELİME İŞLEMCİ. Umut Yalçın - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni - Kelime İşlemci 1 MICROSOFT WORD 2007 KELİME İŞLEMCİ Umut Yalçın - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni - Kelime İşlemci 1 A) BELGE İŞLEMLERİ Umut Yalçın - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni - Kelime İşlemci 2 1. Arayüz ve Görünüm

Detaylı

PAKET PROGRAMLAR DERSİ

PAKET PROGRAMLAR DERSİ PAKET PROGRAMLAR DERSİ Dersin Modülleri Kelime İşlemci Programı Elektronik Tablolama Programı Sunu Hazırlama Programı Internet ve e-posta Yönetimi Kazandırılan Yeterlikler Kelime işlem programını kullanmak

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a. Başlat Programlar b. Başlat Ayarlar c. Başlat Programlar Donatılar d. Başla- Ayarlar- Denetim Masası 2. Dosya - Baskı önizleme

Detaylı

MĠCROSOFT OFFĠCE EXCEL SORULARI

MĠCROSOFT OFFĠCE EXCEL SORULARI MĠCROSOFT OFFĠCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ÜNİTE III

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ÜNİTE III 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar-Microsoft office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim Masası

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ WORD DE METİNLERLE ÇALIŞMAK VE KLAVYEDEKİ TUŞLAR

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ WORD DE METİNLERLE ÇALIŞMAK VE KLAVYEDEKİ TUŞLAR TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ WORD DE METİNLERLE ÇALIŞMAK VE KLAVYEDEKİ TUŞLAR METİNLERLE ÇALIŞMAK Yazı Yazmak: Word de yazı yazarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar: 1.Satır sonlarında

Detaylı

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları T E M E L B İ L G İ L E R (32s)... 2 Bilgisayar açma kapama (4s)... 3 fare(6s)... 3 Masaüstü(17s)... 4 Pencere (14s)... 5 Görev çubuğu başlat menüsü(9s)...

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ Bilgisayara Veri Girmekte Ve Komut Vermekte Kullanılır. Klavye Üzerinde Alfabe Tuşları, Sayı Tuşları, Fonksiyon Tuşları (F1- F12), Yön Tuşları, Klavye Göstergeleri ve Bazı Özel

Detaylı

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir.

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir. KELİME İŞLEMCİLER Bilgisayarlarda mektup, rapor, ödev, günlük, makale kısaca her tür metni oluşturmamıza yardımcı olan yazılımlara kelime işlemciler adı verilir. Kelime işlemciler, metni oluşturmanın yanı

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri BÖLÜM 2 2. YAZILARI BİÇİMLENDİRME 2.1. Yazı Tipini Değiştirme Word programında, yazılan bilgiler daktilodaki gibi tek tip yazı olmaz. Yazılarda farklı biçimler kullanılarak belgelerin daha etkileyici olması

Detaylı

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s)... 1 BÖLÜM 2 SLAYT İŞLEMLERİ(15s)... 1 BÖLÜM 3 TASARIM(14s)... 1 BÖLÜM 4 SLAYT NESNELERİ(37s)... 1 BÖLÜM 5 GÖSTERİ AYARLARI(25s)... 1 BÖLÜM

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 1) Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3)

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELGİNKAN VAKFI BİLGİSAYAR KULLANIMI SERTİFİKA SINAVI 19/03/2016

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELGİNKAN VAKFI BİLGİSAYAR KULLANIMI SERTİFİKA SINAVI 19/03/2016 KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELGİNKN VKFI BİLGİSYR KULLNIMI SERTİFİK SINVI 19/03/2016 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... LNLR SORU SYISI

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. A) F5 tuşu B) Görünüm - Slayt gösterisi C) F4 tuşu D) aracı

ÇALIŞMA SORULARI. A) F5 tuşu B) Görünüm - Slayt gösterisi C) F4 tuşu D) aracı ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime İşlem Programıdır d) İşletim Sistemidir 2. Power point programının kullanım amacı

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

Word. Kelime işlemci programı olup, aşağıdaki işlemler yapılabilir;

Word. Kelime işlemci programı olup, aşağıdaki işlemler yapılabilir; Word Kelime işlemci programı olup, aşağıdaki işlemler yapılabilir; 1- Biçimlendirilmiş yazılar yazılır 2- Tablolar hazırlanır 3- Mektup ve zarf hazırlanabilir 4- Tez yazılabilir 5- Makrolar oluşturulur.

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayarın çalışma prensibini açıklayınız??? Bilgisayar çalışma sisteminde nelere ihtiyaç duyar??? İşlenebilir türden bir veya birden çok verinin

Detaylı

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır.

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır. 1 Bilgisayarı güvenli bir şekilde açıp-kapatma Çalıştığınız bilgisayarın özelliklerini görüntüleme; Sistem bilgisi (işletim sistemi) : Yüklü sistemin seri numarası: Bilgisayarın özellikleri: Bilgisayarın

Detaylı

EDL103 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

EDL103 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 3. HAFTA EDL103 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Öğr. Gör. S. M. Fatih APAYDIN apaydin@beun.edu.tr EMYO Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu OFFİCE PROGRAMLARI WORD 2010 GÖRÜNÜM WORD İLE

Detaylı

WINDOWS7 ÇALIŞMA SORULARI

WINDOWS7 ÇALIŞMA SORULARI WINDOWS7 ÇALIŞMA SORULARI 1. Hesap makinesi, Not defteri ve Paint programları nereden çalıştırılır? a) Başlat > Tüm Programlar -> Donatılar b) Başlat > Donatılar c) Denetim masası d) Bilgisayarım > Özellikler

Detaylı