Tüm paydaşlarımız için...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tüm paydaşlarımız için..."

Transkript

1 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ Tüm paydaşlarımız için YILINDA DYO BOYA; SATIŞLARINI 2014 YILINDA 2013 YILINA KIYASLA %20,5 ORANINDA ARTIRMIŞTIR. PAZAR PAYINI ARTIRMIŞTIR. TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU SIRALAMASINDA 16 BASAMAK BİRDEN YÜKSELEREK 157. SIRADA YER ALMIŞTIR. FORTUNE 500 LİSTESİNDE 2013 YILINDA ULAŞTIĞI NET SATIŞ RAKAMI İLE 13 BASAMAK BİRDEN YÜKSELEREK 223. SIRAYA ÇIKMIŞTIR. TOZ BOYA FABRİKASI FAALİYETE GEÇMİŞ, BÖYLELİKLE SANAYİ BOYALARINDAKİ ÜRÜN GAMI GENİŞLETİLMİŞTİR. PİYASAYA YÖN VEREN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMI VE ÖNCÜ KİMLİĞİ İLE ÜRÜNLERİNİN KALİTESİNİ SÜREKLİ OLARAK ARTIRMAYA DEVAM ETMİŞTİR.

2 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 17 DYO BOYA 2014 YILINI BAŞARILI FİNANSAL SONUÇLARA İMZA ATARAK TAMAMLAMIŞTIR. %31,2 NET SATIŞLAR (MİLYON TL) 686,1 TOPLAM ÖZKAYNAKLAR (MİLYON TL) 117,6 BRÜT KÂR MARJI %31,2 SEVİYESİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR. 569,4 95,6 486,3 62, DYO BOYA NIN NET SATIŞLARI 2014 YILINDA %20,5 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR. 117,6 MİLYON TL YE ULAŞAN TOPLAM ÖZKAYNAKLARIN BÜYÜME ORANI %23,0 DIR. TOPLAM AKTİFLER (MİLYON TL) 667,7 NET KÂR (MİLYON TL) 17,5 17,6 626,1 555,9 11, TOPLAM AKTİFLER %6,6 ORANINDA ARTIŞLA 667,7 MİLYON TL YE ULAŞMIŞTIR. %55,5 ORANINDA ARTIŞ GÖSTEREN NET KÂR 17,6 MİLYON TL OLMUŞTUR.

3 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ 17,6 DYO BOYA 2014 YILINDAKİ GÜÇLÜ PERFORMANSI NETİCESİNDE 17,6 MİLYON TL NET KÂR ELDE ETMİŞTİR. NET SATIŞLARDA %20,5 BÜYÜME Dyo Boya nın toplam aktifleri 2014 yıl sonunda bir önceki yıla kıyasla %6,6 oranında artışla 667,7 milyon TL ye yükselmiştir. Dyo Boya nın özkaynakları 2014 yılı sonunda 117,6 milyon TL ye ulaşarak bir önceki yıla göre %23,0 oranında artış sergilemiştir. Rasyolar Brüt Kâr Marjı %34,5 %31,2 Net Kâr Marjı %2,0 %2,6 Cari Oran 1,3 1,2 Asit Test Oranı 1,0 0,9 Finansal Kaldıraç Oranı 0,8 0,8 Borç/Özkaynak 5,6 4,7 Net satışlar 2013 yılına göre %20,5 oranında artarak 686,1 milyon TL seviyesine ulaşmıştır. Casati markalı ürün satışları ve yol çizgisi boyası satışlarının büyümeye etkisi görülmüştür. Dyo Boya nın brüt kârı 2014 yılında bir önceki yıla göre %8,9 artış göstermiş; brüt kâr marjı ise %31,2 seviyesinde gerçekleşmiştir yılında beklentilerin altında seyreden hammadde fiyatlarını takiben, 2014 yılında, devalüasyonun da etkisiyle hammadde maliyetleri artmış ve bu artışlar büyük ölçüde fiyatlara yansıtılmıştır. Brüt kâr marjındaki değişim ana olarak ürün miksindeki değişimden kaynaklanmaktadır. Dyo Boya 2014 yılındaki güçlü performansı neticesinde 17,6 milyon TL net kâr elde etmiştir.

4 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 19 ELDE ETTİĞİ YÜKSEK SATIŞ RAKAMLARI SAYESİNDE 2014 YILI BÜYÜME HEDEFLERİNE ULAŞAN DYO BOYA, TÜM SEGMENTLERDE PAZARDAKİ GÜÇLÜ KONUMUNU PEKİŞTİRMİŞTİR. %4,1 DYO BOYA, 2014 YILINDA İHRACATINI BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ABD DOLARI BAZINDA %4,1 ARTIRMIŞTIR. TÜM SEGMENTLERDE GÜÇLÜ PAZAR KONUMU Elde ettiği yüksek satış rakamları sayesinde 2014 yılı büyüme hedeflerine ulaşan Dyo Boya, tüm segmentlerde pazardaki güçlü konumunu pekiştirmiştir. Büyümede ulaştığı hedeflerinin yanı sıra dağıtım ağındaki gücünü sürdürmeye ve müşterilerine daha kaliteli ve yenilikçi ürünler sunma yönündeki çalışmalarına devam eden Şirket, müşteri memnuniyeti ve bağlılığını da artırmıştır. Dyo Boya, yeni müşteri ve pazarlar hedefleyerek satış ve pazar paylarını yükseltecek çalışmalar gerçekleştirmiş; ayrıca, yeni teknik servis kadroları oluşturarak, müşteriye verimlilik ve sorun giderme anlamında daha etkin çözümler sunmuştur. YENİ İHRAÇ PAZARLARI HEDEFİ Dyo Boya, 2014 yılında ihracatını bir önceki yıla göre ABD doları bazında %4,1 artırırken, yurt dışı satışların toplam satışlar içindeki payı %6 seviyesinde gerçekleşmiştir. Dyo Boya 2014 yılında Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Afrika da 40 ülkeye ihracat yaparak hem yeni pazarlarda boy göstermiş hem de dış pazardaki büyümesini sürdürmüştür. Yurt dışında yeni pazarlara açılım hedefini sürdüren Dyo Boya önümüzdeki dönemde ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırmayı ve yurt dışı satış hacmini daha yükseltmeyi öngörmektedir. ISO 500 VE FORTUNE 500 DE YÜKSELİŞ Dyo Boya, 2014 yılında açıklanan ve İstanbul Sanayi Odası tarafından 2013 yılı rakamlarına göre belirlenen Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 16 basamak birden yükselerek 157. sırada yer almıştır. Diğer taraftan, Dyo Boya, Fortune Türkiye nin açıkladığı Fortune 500 Türkiye listesinde, 2013 yılında ulaştığı net satış rakamı ile 13 basamak birden yükselerek 223. sıraya çıkmıştır. YATIRIMLAR 2014 yılında toplam yatırım tutarı bin TL dir. Bu yatırımlar içerisinde demirbaş yatırımlarının önemli bir kısmı Renk Pınarı ve bayilere verilen tabelalardan oluşmuştur. Binalar, yeraltı ve yerüstü düzenleri 535 bin TL, makina ve tesisler bin TL, demirbaşlar bin TL, haklar 289 bin TL dir. Dyo Boya nın ayrıca bin TL tutarında yapılmakta olan yatırımları mevcuttur.

5 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ Müşterilerimiz ve tüketicilerimiz için DYO BOYA ÜRÜN PORTFÖYÜ İNŞAAT BOYALARI Su bazlı iç cephe sonkat boyalar Su bazlı dış cephe sonkat boya ve kaplamalar Yol çizgi boya ve tineri Sentetik bazlı sonkat boyalar Dr. Dyo problem çözücü ürünler Ahşap koruyucu ve vernikler Su bazlı ve sentetik astarlar Macunlar Tinerler Boya uygulama aletleri (fırçalar, rulolar ve yardımcı malzemeler) Renk pınarı baz ve pastaları Klimatherm ısı yalıtım sistemleri SANAYİ BOYALARI Solvent bazlı, su bazlı sonkatlar ve astarlar Yüksek katılı solvent bazlı sonkatlar ve astarlar Solvent bazlı vernikler Solventsiz sonkatlar Polyester bazlı macunlar UV kürlenmeli vernikler Yardımcı ürünler Bobin boyaları Toz boyalar Genel sanayi tipi mix sistemleri Antikorozif ürün grubu Yanma direnci yüksek sonkatlar MOBİLYA BOYALARI Su bazlı vernik, sonkat, astar, macun ve ahşap koruyucular Solvent bazlı vernik, sonkat, astarlar Solvent bazlı renklendiriciler Yardımcı ürünler UV kürlenmeli sistemler Poliüretan bazlı multicoat vernik ve boya sistemi * Akrilik bazlı multicoat vernik ve boya sistemi * Mix sistemler * Zemin ve sonkat olarak kullanılabilen tek bir ürün

6 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 21 DYO BOYA NIN LİDERİ OLDUĞU YAŞAR BOYA GRUBU, TÜKETİCİLERİNE 5 ŞİRKETİ İLE DYO, DEWİLUX VE CASATI MARKALARI ALTINDA DEĞİŞİK ÜRÜN, AMBALAJ VE FARKLI RENK SUNMAKTADIR. SENTETİK REÇİNELER Doymuş polyester reçineler Kompozit sektörüne yönelik doymamış polyester reçineler-termoset sistemler Kısa, orta ve uzun yağlı alkid sistemler Modifiye alkid sistemler Termoplastik akrilik reçineler Termoset akrilik reçineler Akrilik polioller Epoksi esterler Melamin formaldehit ve üre formaldehit reçineler Solgel-inorganik reçineler, nanokompozitler Poliüretan reçineler UV kürlenebilir sistemler Macun reçineleri Stiren akrilik kopolimerler Saf akrilik kopolimerler Vinil akrilikler Terpolimerler OTO TAMİR BOYALARI Solvent bazlı sonkat, vernik, astar ve macunlar Yüksek katılı sonkat ve astarlar Polyester bazlı macunlar Yardımcı ürünler 2K su bazlı sonkat Reçine bazlı taban altı boyası Oto tamir boyaları mix sistemleri DENİZ BOYALARI Solvent bazlı sonkat, vernik, astar ve macunlar Yardımcı ürünler

7 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ %15, YILINDA BOYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜYEN TEK FİRMA OLAN DYO BOYA, İNŞAAT BOYALARI CİROSUNDA %15,7 ORANINDA ARTIŞ SAĞLAMIŞTIR YILINDA SEGMENT BAZINDA GELİŞMELER İnşaat Boyaları 2014 yılında boya sektöründe büyüyen tek firma olan Dyo Boya, inşaat boyaları cirosunda %15,7 oranında artış sağlamıştır. Dyo Boya nın inşaat boyalarında hedef müşteri kitlesi bayi kanalı, son kullanıcı (hane halkı) ve profesyonel kullanıcı (boya ustası) olmak üzere üç ana segment olarak belirlenmiştir. Müşterilerine en yüksek faydayı sağlamak için onlarla duygusal bağ kurmayı ilke edinen Dyo Boya nın inşaat boyaları segmentinde müşteri memnuniyet oranı 2014 yılında %97 e ulaşmıştır. Dyo Boya üst düzey müşteri memnuniyetini ve sadakatini sağlamak için kurumsal yaklaşımını ve hizmet kalitesini en üst seviyede tuttuğu bağlılık modelinin en önemli aktörlerinden biridir yılında; Renk Pınarı makina parkuru genişletilerek tüketiciye daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulması, satış noktalarındaki renk stoklarının en aza indirilmesi konularında başarıya ulaşılmıştır. Bayilerin çalışma şartlarını daha da iyileştirilmiş, Dyo Boya ürünlerinin pazardaki bulunurluğu artırılmıştır. Tüketici ile daha sıcak ve yoğun iletişim kurmak, eğilim ve talepleri daha iyi kavrayabilmek için sosyal medya etkin kullanımı sürdürülmüştür. Tüketicilerin renk ve dekorasyon konusunda danışma platformu olarak kullandıkları tr web sitesi tüketicilere hizmet vermeye devam etmiştir. Perakendeci bayi kanalının geleneksel iş yapış şekline ve elde ettiği sonuçlara katkı sağlamak için Zafer Yolu eğitim semineri hayata geçirilmiş ve perakendeci bayilerin tüm kadrolarına kişisel gelişim, satış ve müşteri ilişkileri konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir. Toptancı bayi kadrolarının satış ve müşteri ilişkileri konularındaki gelişimi hedefi ile 2013 yılında hayata geçirilen eğitim programının iş sonuçlarına katkısını ölçmek ve teşvik etmek amacı ile 2014 yılında Zafer Yıldızları adıyla hedeflerle yönetim anlayışı ile oluşturulmuş yeni bir ödül/prim sistemi hayata geçirilmiştir. Dyo Boya, Ar Ge merkezine sahip bir şirket olarak, pazarın beklentilerine uygun yeni ürünler geliştirmeyi, mevcut ürünlerin optimizasyonunu sağlamayı, iç ve dış pazarda bulunan rakip firma ürünlerini kendi ürünleri ile kıyaslayarak ürünlerinin performanslarını değerlendirmeyi başlıca misyonu olarak kabul etmektedir.

8 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 23 DYO BOYA, 2014 YILINDA İNŞAAT BOYALARINDA İÇ PAZAR VE DIŞ PAZAR İHTİYAÇLARI BELİRLEYEREK BU PAZARLARA UYGUN YENİ ÜRÜNLER GELİŞTİRMİŞTİR. %97 DYO BOYA NIN İNŞAAT BOYALARI SEGMENTİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYET ORANI 2014 YILINDA %97 E ULAŞMIŞTIR. CASATI MARKALI ÜRÜNLERİ İÇİN DYO ÜRÜNLERİNE BENZER RENKLENDİRME MAKİNELERİ OLAN CASATI COLORLINE RENKLENDİRME SİSTEMİ GELİŞTİRİLMİŞTİR. Dyo Boya, 2014 yılında inşaat boyalarında iç pazar ve dış pazar ihtiyaçları belirleyerek bu pazarlara uygun yeni ürünler geliştirmiştir. İç pazar için; Massiveline serisinde ahşap yürüme yolları için su ve yağ bazlı Deck Vernikleri Dr. Dyo serisinde su yalıtımı ve özellikle çatı izolasyonu için yapısındaki elyaf sayesinde mekanik darbelere karşı daha dayanıklı olarak, Dyoflex Elyaflı Dyoplast ürünü yapısı akrilik bağlayıcı ve silikon reçine ile çalışılarak Dyoplast Silikonlu İç Cephe Boyası Su bazlı parlak boya özelliğine sahip Hidrolux İç cephe son kat boya grubuna Dyoplast Silikonlu Mat İç Cephe Boyası Dış cephe kaplamalarına Dinamik Grenli Yarı mat görünümlü saf akrilik dış cephe boyası Akromax Casati markalı iç cephe macunu Casati markalı dış cephe macunu Casati Tavan Overline Dönüşüm Astarı Vivaline Viva Astar Rusya pazarı için; Rusya fabrikada üretilen örtücülüğü ve beyazlığı yüksek iç cephe boyası Iceberg, maliyeti uygun, tekstüre desenli Akrostar Texture Silikonlu, ürünleri geliştirilmiş ve piyasaya sunulmuştur. Ayrıca Casati markalı ürünleri için Dyo ürünlerine benzer renklendirme makineleri olan Casati Colorline Renklendirme Sistemi geliştirilmiştir. Dyo Boya ürünlerini son kullanıcıya ulaştıran bayi kanalına yönelik pazarlama çalışmalarına 2014 yılında da devam etmiştir. Satışların artırılması tabela, raf, branding, POP, hediye/seyahat kampanyaları (bağlantı kampanyaları) ve promosyon gibi uygulamalarla sağlanmaya çalışılmıştır. Satış noktalarında yer alan tabela ve raf gibi kurumsal kimliği yansıtan öğelerin tasarımları ve logoları yenilenerek marka bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Dyo Boya hane halkını temsil eden son kullanıcı için imaj odaklı pazarlama faaliyetlerini 2014 yılında da sürdürmüştür. Bu doğrultuda, Massmedia kampanyaları TV program sponsorlukları ve diğer sponsorluklar, Fuarlar, Web siteleri, Mobil aplikasyonlar ing Facebook ve Twitter kampanyaları Outdoor uygulamaları ve yarışmalar sitesi Dyo Boya nın son kullanıcısına ulaştığı önemli kanallardan bazılarıdır.

9 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ %14,3 DYO BOYA 2014 YILINDA MOBİLYA BOYALARI SEGMENTİNDE CİRODA %14,3 ARTIŞ ELDE ETMİŞTİR. %16,6 DYO BOYA, 2014 YILINDA OTO TAMİR BOYALARI SEGMENTİNDE 2014 YILINDA CİRODA %16,6 ARTIŞ ELDE EDİLMİŞTİR. Bunun yanı sıra Dyo Boya, özellikle hafta sonlarında gerçekleştirilen yapı market aktiviteleri ile son kullanıcıya ürünlerini tanıtmayı amaçlamıştır. Profesyonel kullanıcılara özel gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri kapsamında boya ustalarından oluşan profesyonel kullanıcılara yönelik DYOLOG Bağlılık Sistemi ve promosyon malzemeleri kullanılmakta, Dyo Akademi ve bölgesel usta seminerleri düzenlenmektedir. Boya sektöründe öncü bir rol üstlenen Dyo Boya, bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye çapındaki 35 binin üzerindeki boya ustasının Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarının önünü açacak önemli bir adım atmıştır. TS-EN ISO/IEC Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu ndan akredite edilerek Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü Ulusal Yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerine başlamıştır yılında 145 usta sınava girmiştir. Sanayi Boyaları Dyo Boya 2014 yılında sanayi boyaları segmentinde %15,5 luk büyümesi ile pazarın üzerinde bir büyüme sergilemiştir yılında sanayi boyalarında Su bazlı profil, iskele, kolektör, beyaz eşya plastik boyası 2K solvent bazlı boru, profil boyası 2K solvent bazlı epoksi astar galvaniz yüzeyler için, trafo akıtma sistemleri için, shop primer 2K yüksek katılı akrilik vernik, yüksek katılı yanma dirençli akrilik sonkat, akrilik 2K plastik astarı, astar ve sonkat, tampon boyası 2K polyester sonkat 2K antikorrosif özellikli sonkat 2K solventsiz içme suyu boru iç kaplaması, kendinden yayılan yer kaplaması, zemin verniği, kimyasal dirençli fenolik Akrilik aerosol boyası Sanayi, Antikorrozif ve Redüktör sektörü için mix sistemleri ürünleri geliştirilmiştir.

10 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 25 DYO BOYA NIN ARTAN MÜŞTERİ TALEPLERİNİ DAHA İYİ KARŞILAYABİLMEK ADINA KURDUĞU TON/YIL KAPASİTEYE SAHİP YENİ BOBİN BOYALARI ÜRETİM ÜNİTESİ OCAK 2014 TE FAALİYETİNE BAŞLAMIŞTIR. Mobilya Boyaları Dyo Boya 2014 yılında mobilya boyaları segmentinde ciroda %14,3 artış elde etmiştir. Boya pazarındaki daralmaya rağmen Dyo Boya nın sektörde büyümesini sağlayan en önemli etken müşteri kazanımına yönelik gerçekleştirilen faaliyetler olmuştur. Bu çalışmalar doğrultusunda, potansiyeli yüksek yeni bayilikler verilmesinin yanı sıra, daha önce çalışma fırsatı bulunamayan birçok sanayici müşteriye ürün satışı yapılmaya devam edilmiş, bazılarındaysa ana tedarikçi pozisyonuna ulaşılmıştır. Mobilya boyalarında Uygulandıktan bir gün sonra parlatılabilir poliüretan parlak son kat boya Lazer silindir uygulaması için UV kürlenmeli pigmentli mat son kat boya, UV kürlenmeli parlak vernik MDF kesitlerine uygulanmak üzere UV kürlenmeli beyaz astar Özellikle panel kapılara kaplama görüntüsü vermek üzere tasarlanmış su bazlı patina Su bazlı UV kürlenmeli metalik son kat boya Dış doğrama için geliştirilmiş su bazlı renkli vernik sistemi Maliyet ve kalite olarak rakip ürünler ile rekabet edebilecek 2+1 poliüretan çizilmez vernik seti Selülozik boya uygulandıktan yarım saat sonra üzerine uygulanabilir ve uygulandıktan bir gün sonra parlatılabilir akrilik ürünleri geliştirilmiştir yılında mobilya boyalarında 9 ilde, 468 cilacıya toplam saat eğitim verilmiştir. Oto Tamir Boyaları Dyo Boya, 2014 yılında oto tamir boyaları segmentinde 2014 yılında ciroda %16,6 artış elde edilmiştir. Yıl içinde Türkiye genelinde bayi, alt bayi, özel servis gibi kullanıcılarda 181 adet mix makinası kurulumu yapılmıştır. Oto tamir bayilerine yönelik pazara sunulan MetalMix, değişik sistemlerde ürün yapabilme özelliğiyle müşteri bağlılığını daha da artırmıştır yılında kurulu mix makinası sayısı 108 e ulaşmıştır yılında oto tamir boyalarında Ekonomik vernik ve sertleştirici Metalik plastik yüzey astarı Metalik polyester macun Pütürlü tampon boyası Zımpara grubu Beyaz akrilik astar Su bazlı son kat boya High tech serisi mixline astar, vernik ve sertleştirici ürünleri geliştirilmiştir. Ayrıca; kutu boyada 41 adet, Dyo Mixline serisinde 36 adet yeni renk ilave edilmiştir. Mevcut kutu boyalarında 173 adet renk güncellenmiştir. Metal piyasa grubunda rapid son kat boya galon ambalajda sunulmuştur. Sentetik Reçineler Reçinelerini kendisi üreten Dyo Boya, bu sayede ciddi bir maliyet avantajı sağlamakta ve dışa bağımlılığını ciddi ölçüde azaltabilmektedir. Şirket in son teknolojiye sahip, otomasyonu yüksek, geniş reçine gruplarının üretilebildiği modern reçine üretim tesisinde, hem pazarın hem de müşterinin ihtiyacına yönelik boya ve kaplamalar için özel reçineler üretilmektedir. Çok fonksiyonlu ve estetik nitelikteki reçine ürünleriyle pazara yön veren Dyo Boya, yetkin Ar Ge si sayesinde müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veren ürünler tasarlarken, çevreyi ve insan sağlığını da gözetmektedir. Bobin Boyaları İnşaat ve beyaz eşya sektörlerinde, yassı galvaniz ve alüminyum bobinlerin şekillendirilme öncesinde boyanarak kullanılmasının giderek yaygınlaşması gerçeğinden hareketle Dyo Boya, 2011 yılında Ar Ge merkezini genişletmiş ve bobin boyaları segmentine yönelik ürünleri piyasaya sunmuştur. Dyo Boya nın artan müşteri taleplerini daha iyi karşılayabilmek adına kurduğu ton/yıl kapasiteye sahip yeni Bobin Boyaları Üretim Ünitesi Ocak 2014 te faaliyetine başlamıştır yılında bobin boyalarında Polyester sonkat boya Polyester astar boya Epoksi polyester backcoat Epoksi backcoat Su bazlı bobin boyası PVDF sistemler ürünleri geliştirilmiştir.

11 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ DYO BOYA NIN TÜKETİCİNİN VE USTALARIN GÖZÜNDE, KALİTELİ BOYA İLE ÖZDEŞLEŞMESİNİN TEMELİNDE KALİTE VE MÜKEMMELLİĞİN, KURUM KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI OLMASI YATMAKTADIR. Toz Boyalar 1950 li yılların başında doğan toz boya teknolojisi geçen yaklaşık 60 yıllık süreçte olağanüstü bir büyüme hızı ile global çapta 6 milyar ABD dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşmıştır. Toz boyaların tüm dünyada boya sektörü içindeki payı %6,6, Avrupa da ise %12 seviyesine ulaşmıştır. Türkiye 2013 yılı sonundaki 75 bin tonluk toz boya üretimi ile İtalya ve Almanya nın ardından Avrupa nın 3. büyüğü konumuna gelmiştir. Ulusal ve uluslararası sektörel değerlendirmelere göre Türkiye nin 2017 yılı sonunda 1. sıraya yükselmesi beklenmektedir. Bu potansiyeli değerlendirmeyi hedefleyen Dyo Boya, toz boya sektörüne giriş kararını almış ve Manisa nın Turgutlu ilçesindeki yatırımını 2014 yılında tamamlayarak üretim faaliyetine başlamıştır m 2 alana kurulu tesisin başlangıç kapasitesi tondur. Yatırım tutarı beş yıllık proje dönemi (2017) sonunda toplam 25 milyon TL ye ulaşacaktır. Dyo Boya toz boyalarda Radyatör Beyaz eşya Mobilya metal aksam Otomotiv yan sanayi Üretim makinaları LPG tank ve tüp Trafo Madeni eşya sektörlerine hizmet vermektedir yılında toz boyalarda Radyatör sektörü için 10 dakika 150 C kürlenme rejimine sahip ürün serisi, Radyatör sektörü için 35 mikron uygulama kalınlığına sahip ultra thin film ürünü, Tüp sektörü için metalize çinko üzerine astar gerektirmeyen yüksek deliklenme direncine sahip son kat polyester serisi, Tek başına saat tuzlu sis dayanımına sahip polyester son kat serisi, saat tuzlu sis dayanımına sahip çevre dostu çinko ve ağır metal içermeyen epoksi astar geliştirilmiştir. Ayrıca Avrupa mimari sektöründe temel referans kabul edilen Qualicoat Class 1 onayı için bağımsız denetim gerçekleştirilmiş ve resmi başvuru yapılmıştır. Çevreye duyarlı ürünler Solvent bazlı yerine su bazlı sistemler VOC (uçucu organik bileşik) düşük yüksek katılı sistemler Solventsiz sistemler

12 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 27 TOZ BOYA SEGMENTİNDEKİ POTANSİYELİ DEĞERLENDİRMEYİ HEDEFLEYEN DYO BOYA, MANİSA NIN TURGUTLU İLÇESİNDEKİ TOZ BOYA YATIRIMINI 2014 YILINDA TAMAMLAYARAK ÜRETİM FAALİYETİNE BAŞLAMIŞTIR. DYO BOYA NIN KALİTE YOLCULUĞUNDAN KİLOMETRE TAŞLARI 1993 ISO 9003 Kalite Güvence Belgesi 1994 ISO 9001:2004 Kalite Yönetim Sistem Belgesi 2000 TSE EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi nin alınması ve süreç bazlı sistem yönetiminin tasarlanması 2008 ISO/TS 16949:2002 Belgesi 2010 TSE EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi 2010 TS EN ISO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi 2010 TS 18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi 2010 TS ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi ni alan ilk boya şirketi 2010 ISO/TS 16949:2009 Belgesi 2012 TS EN ISO Enerji Yönetim Sistemi Belgesi 2013 Dyo Ulusal Kalite Hareketi ne katıldı Türkiye Mükemmellik Ödülleri nde 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi ile ödüllendirildi TS EN ISO/IEC Uygunluk Değerlendirme Akreditasyonu 2014 Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü-Özel Sektör YÜKSEK TEKNOLOJİK DONANIM Faaliyetlerini Gebze Dilovası, İzmir Çiğli ve Manisa Turgutlu mevkilerinde bulunan üç üretim tesisinde gerçekleştirmekte olan Dyo Boya nın inşaat boyaları üretimi yapan Gebze Fabrikası, 65 bin m 2 alan üzerine kurulu, yüksek otomasyon düzeyine sahip, modern bir tesistir. 67 bin m 2 alana yerleşimiyle Türkiye boya sektörünün en büyük tesisi olan Çiğli Fabrikası, sahip olduğu yüksek teknolojik donanımı ile sektörde emsal teşkil etmektedir. Çiğli Fabrikası nda mobilya boyaları ve vernikleri, sanayi boyaları, oto tamir boyaları, deniz boyaları, polyester ve alkid üretimi yapılmaktadır. 9 bin m 2 alan üzerine kurulu Turgutlu Fabrikası nda ise toz boya üretimi yapılmaktadır. KALİTE İLE GELEN GÜÇLÜ GÜVENİLİRLİK Türk boya sektöründe 60 yılı geride bırakan Dyo Boya, sahip olduğu köklü geçmişini ve güvenilirliği Dyo markası ile sunulan tüm ürünlerde ve hizmetlerinde kaliteyi esas alarak sağlamıştır. Dyo Boya nın tüketicinin ve ustaların gözünde, kaliteli boya ile özdeşleşmesinin temelinde kalite ve mükemmelliğin, kurum kültürünün bir parçası olması yatmaktadır. Dyo Boya sahip olduğu müşteri odaklı yaklaşımla onların beklentilerini, taleplerini analiz etmiş; ürün ve hizmetlerine de bu yönde şekil vererek markanın yenilikçi gücünü ortaya çıkarmış ve devam ettirmiştir. Kalite çıtasının ve beklentilerin müşteri nezdinde eskiye nazaran giderek artması sürekli iyi ve kaliteli ürün ve hizmet sunmayı kaçınılmaz kılmaktadır.

13 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ 5 HAZİRAN 2014 TARİHİNDE DÜZENLENEN 15. MÜKEMMELLİĞİ ARAYIŞ SEMPOZYUMU NDA DYO BOYA, EGE BÖLGESİ MÜKEMMELLİK BÜYÜK ÖDÜLÜ NÜ KAZANMIŞTIR. Bu anlayıştan hareketle Dyo Boya, daha iyiye ulaşabilmek adına hizmetlerini EFQM Mükemmellik Modeli ile tescillemiştir. Temelinde daha iyiyi aramaktan vazgeçmeyen kurumlar yaratmak var olan EFQM Mükemmellik Modeli ni benimseyen Dyo Boya, 2013 yılında hız kazanan kalite konusundaki çalışmalar doğrultusunda önce Şubat ayında KalDer in Ulusal Kalite Hareketi ne sonra da Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi ne imza atmıştır. Bu imzaların ardından EFQM Mükemmellik Modeli eğitimleri yıl genelinde devam etmiştir. Tüm bu çalışmaların sonucunda Dyo Boya, Türkiye Mükemmellik Ödülleri nde iyi bir performans göstererek Kasım 2013 te, 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi ni almıştır. Dyo Boya nın sıradaki hedefi Avrupa Kalite Ödülü nü alabilmektir. EGE BÖLGESİ MÜKEMMELLİK BÜYÜK ÖDÜLÜ-ÖZEL SEKTÖR 5 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen 15. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu nda Dyo Boya, Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü nü kazanmıştır. Ödül 8 yıldır ilk defa Ege Bölgesi nde bir firmaya verilmiş olması ile ayrıca dikkat çekicidir. TURGUTLU-TOZ BOYA KALİTE ÇALIŞMALARI Dyo Boya, Mart 2014 te faaliyete aldığı Turgutlu-Toz Boya İşletmelerinde yönetim sistemleri kurulum konusunda çalışmalara başlamış olup, 2015 yılında ISO 9001, ISO / TS 16949, ISO 10002, ISO 14001, TS 18001, ISO belgelendirmesini faaliyet planına almıştır. DYO BOYA AR GE MERKEZİ Dyo Boya nın Mayıs 2009 da başladığı Ar Ge Merkezi yolculuğunun başlangıcı 1967 yılına dek uzanmaktadır. Dyo Boya, sektöründe birçok ilkin yaratıcısı yenilikçi üretim anlayışının liderlerinden biridir. Dyo Boya nın, kendi Ar Ge merkezine sahip olması bu gücünü piyasayı iyi okuyabilme yetkinliği ile birleştirerek sektöre yön veren ürünler geliştirmesini sağlamaktadır. Dyo Boya Ar Ge Merkezi nin misyonu kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretmek, yeni teknolojileri yakından izlemek, yenilikçilik, pazarda ilk olmak, pazarı ve müşteriyi yönlendirebilmek, yeni pazarlar ve kullanım alanları yaratabilmek etrafında şekillenmektedir.

14 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 29 DYO BOYA NIN, KENDİ AR GE MERKEZİNE SAHİP OLMASI BU GÜCÜNÜ PİYASAYI İYİ OKUYABİLME YETKİNLİĞİ İLE BİRLEŞTİREREK SEKTÖRE YÖN VEREN ÜRÜNLER GELİŞTİRMESİNİ SAĞLAMAKTADIR. Dyo Boya, Ar Ge çalışmalarını zenginleştirmek, araştırmacı sayısını ve kalitesini artırmak ve bilgi üretmek amacıyla cirosundan önemli bir oranı Ar Ge çalışmalarına ayırmaktadır. Şirket, yeni sektörlere girmenin yanı sıra, halen içinde olduğu tüm sektörlerde yenilikçi ürünlere yönelik projeler ile gerek kendi bünyesinde, gerekse üniversitelerle işbirliği halinde sürdürebileceği yeni projeler planlamaktadır. Şirket, Ar Ge çalışmaları kapsamında yurt dışı fuar ve seminerlere katılmakta ve global boya pazarındaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Dyo Boya ayrıca, yurt dışı enstitüler ve araştırma merkezleriyle işbirliği yapmaktadır yılında Dyo Boya, hem Ar Ge personelinin sayısını artırmaya, hem de personel niteliğinin yükseltilmesini gözetmeye devam etmiştir. Ar Ge Merkezi, Dyo Boya nın yenilikçilik konusundaki vizyonunu güçlendirmekle beraber; 5 yıllık süreç içinde Dyo Boya nın portföyünü, yeni ürünlerini ve uluslararası düzeyde yeni teknoloji projelerinin ağırlığını giderek artıracak mantıkta geliştirmiştir. Dyo Boya, 4 Mart 2014 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Ar Ge Merkezleri Performans Değerleme Endeksi ve TTO Çalıştayı nda kimya sektörünün en başarılı Ar Ge merkezi seçilerek ödüllendirilmiş ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ın elinden ödül plaketi almıştır. 10 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Özel Sektör Ar Ge Merkezleri Zirvesi nde ise Dyo Boya, ilkine göre daha da yüksek ve kendisini Türkiye deki sayısı 160 ı aşmış olan tüm Ar Ge merkezleri arasında ilk 10 içine yerleştiren bir performans endeksi puanı ile ikinci kez kimya sektörünün en başarılı Ar Ge merkezi seçilmiştir. Dyo Boya Capital dergisinin Mayıs 2014 sayısında yer alan araştırmada ciro içindeki %2 lik Ar Ge harcama payıyla Türkiye nin Ar Ge de lider 22 şirket olarak nitelenen şirketleri arasında 13. sırada yer almıştır. Dyo Boya, Ar Ge faaliyetlerinin önemli bir boyutunu oluşturan boyalarda uçucu organik bileşen (VOC) azaltımı sağlayıcı çalışmalarıyla konu ile ilgili AB projesi çalışmalarına olan katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan sertifika almıştır. Dyo Boya, 2009 da 51 kişilik tam zamanlı Ar Ge kadrosuyla başladığı Ar Ge Merkezi bünyesinde 2014 faaliyet yılında Ar Ge Merkezi (Çiğli Ar Ge) kadrosunu 72 kişiye yükseltmiş durumdadır yılında, var olan araştırmacılara ek olarak Proje Araştırma Görevlisi pozisyonu oluşturulmuş ve bu pozisyonun gereği olarak doktora öğrencisi ve doktora derecesine sahip kadroda önemli artış gerçekleşmiştir; bu yaklaşım giderek artan verimlilikle 2014 yılında sürmüştür. Dyo Boya Ar Ge Merkezi, üniversite-sanayi işbirliğini yoğun biçimde gözetmeye devam etmektedir. Bu kapsamda gerek öğretim üyeleriyle bire bir temaslarla, gerekse üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik etkinlik ve platformlara sağlanan katılımlarla 2014 verimli bir yıl olmuş ve bu işbirliği giderek artan kamu destekli Ar Ge projeleri ile de meyvesini vermeye devam etmiştir. Dyo Boya, yenilikçi Ar Ge projeleri ile TÜBİTAK-TEYDEB ve San-Tez gibi Ar Ge ye yönelik kamu destek programlarında giderek artan sayıda projesini kabul ettirerek de kendini göstermiş ve 2014 yılını toplam 11 kamu destekli proje ile bitirmiştir. Ayrıca çok sayıda yeni benzer projenin de başvuru ve yazım süreçleri devam etmektedir. Öte yandan Ar Ge faaliyetlerinde AB uygulamalarını benimseme sürecinde olan ülkemizde giderek gelişen yerel mevzuat ve kısıtlamalara karşı ürün portföyünü gözden geçirmek ve bu amaçla düzenlemeler yapmak, Dyo Boya Ar Ge çalışmalarında gözetilen temel noktalardan biridir. Bu kapsamda Avrupa da yürürlükte olan 2004/42/EC direktifine uygun olarak, ürünlerde bulunan Uçucu Madde Miktarları (VOC) düşürülerek iç ve dış cephe su bazlı tüm ürünler VOC direktifine uygun hale getirilmiştir. Solvent bazlı ürün gruplarında devam eden çalışmalar da 2013 yılında tamamlanmıştır.

15 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ kendi fonksiyonlarıyla ilgili tespit ettikleri aksaklıkları ortadan kaldıracak fikirleri proje olarak önermekte ve yöneticilerin onayı sonrasında uygulanan çözümler ile maliyetlerde iyileşme sağlanmaktadır. Hayata geçen projeler teşvik edici bir yaklaşımla ödüllendirilmektedir. TEKNİK SERVİS İLE ETKİN ÇÖZÜMLER Teknik servis kadroları ile müşteri hatlarında proses kurma, geliştirme ve sorun giderme anlamında daha etkin çözümler sunmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde, teknik servis kadrolarını daha da güçlendirmeyi hedefleyen Dyo Boya, 2014 yılında gerçekleşen müşteri eğitimlerinde, sektöründe lider sanayicilerin yönetici ve ustalarından oluşan 750 kişiye toplam saat eğitim sağlamıştır. Kadroların daha kalifiye ve güçlü olması için NACE sertifikaları alınmıştır. VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1990 lı yıllarda Dyo Boya da başlayan En İyi Uygulamalar, Üretim Verimlilik Artırma Projeleri (ÜRVAP) gibi çalışmalar 2005 yılından bu yana Operasyonel Maliyet İyileştirme (OMİ) adı altında devam etmektedir. Hedefi maliyetlerin iyileştirilmesi olan bu uygulamada bireyler, TEKNOLOJİYE KESİNTİSİZ YATIRIM Teknolojiyi işinin ayrılmaz bir parçası olarak gören Dyo Boya, 2014 yılında da bilgi sistemleri alanındaki yatırımlarına devam etmiştir yılında; Dyo Turgutlu Toz Boya fabrikası altyapı ve yazılım uyarlama çalışmaları tamamlanmış ve devreye alınmıştır yılında başlayan SAP ın SCM-SNP Tedarik Ağı Planlama uygulaması ile satış tahminlerinin üretim planlama fonksiyonuna aktarılarak haftalık üretim planlarının oluşturulması için projesi tamamlanmıştır. DYOLOG yeni versiyon ve Android ile ilgili geliştirmelere devam edilmiştir. Gebze Fabrikası Üretim Takibi Projesi için TEYDEB desteği alınarak projeye devam edilmiştir. Sanayi bayilerinin Dyo komponentleri ile kendi formüllerine göre üretim yapması ve bunların takibi için SanayiMix projesi geliştirilmiştir. Çalışan görüşü online anket çalışması tamamlanmıştır. DYO ADR formları takip uygulaması geliştirilmiş ve Çiğli ve Gebze işletmeleri için canlıya alınmıştır.

16 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILINDAN BERİ BOYACILIK SEKTÖRÜNÜN PROFESYONELLERİNİ BİR ARAYA GETİREN BÜYÜK BİR PLATFORM OLAN DYOLOG SİSTEMİ, BOYA USTASI VE TEZGÂHTARLARDAN OLUŞAN ÜYELERİYLE BÜYÜMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. Dyo, Dyolog web siteleri güncelleme çalışmaları ve güvenlik taramalarına devam edilmiş, Dyo Boyama Keyfi ve hammadde fiyatları takibi için web uygulaması geliştirilmiştir. Tüm Dyo Boya lokasyonları data bağlantıları MPLS yapısı içinde fiber altyapıya geçirilmiştir. Devreye alınan yeni nesil güvenlik duvarı ve atak önleme sistemleriyle güvenlik altyapısı geliştirilmiştir. Veri merkezinde yapılan yatırım ve iyileştirmeler kapsamında, SAP ERP sistemi ve dosya depolama birimi yenilenerek, daha sürdürülebilir bir yapı elde edilmiştir. Felaket durumunda kullanılabilecek veri yedekleme sistemlerinde iyileştirme yapılmıştır. DYOLOG-USTA BAĞLILIK SİSTEMİ 2009 yılından beri boyacılık sektörünün profesyonellerini bir araya getiren büyük bir platform olan DYOLOG Sistemi, boya ustası ve tezgahtarlardan oluşan üyeleriyle büyümeye devam etmektedir yılı itibarıyla usta ve tezgahtar olmak üzere üyeye ulaşılan sistem kapsamında usta ve tezgahtarlar yıl içinde kazandıkları puanları nakde çevirmeyi ve DYOLOG hediye kitapçığından hediye seçmeyi sürdürmüştür. Dyo markasına olan bağlılığı artırmak hedefiyle, DYOLOG kapsamında yarışmalar ve aktiviteler düzenlenmesine devam edilmiştir. Artık geleneksel hale gelen Babalar Günü Yarışması 2014 yılında sosyal medya mecrasında gerçekleştirilirken, katılımcılar birbirinden değerli hediyelerle ödüllendirilmiştir. OTODYOLOG BAĞLILIK SİSTEMİ 2014 yılında oto tamir boyalarında Otodyolog Bağlılık Sistemi uygulamaya konulmuş ve kayıtlı üyeye ulaşılmıştır. Teknik servis kadrolarını güçlendirmeyi hedefleyen Dyo Boya, 2014 yılında gerçekleşen saha eğitimlerinde, Otodyolog Bağlılık Sistemi üyesi boya ustalarına 495 saat, Oto Tamir Boyaları Eğitim ve Uygulama Merkezi nde ise 800 saat eğitim vermiştir. CASATI M-USTA BAĞLILIK SİSTEMİ 2013 yılında çalışmaları tamamlanan Casatı m Sistemi 2014 yılı itibarıyla usta ve 322 tezgahtar olmak üzere üyesiyle faaliyetlerine başlamıştır. Üyeler yıl içinde kazandıkları puanları nakde çevirmeye ve Casatı m hediye kitapçığından hediye seçmeye başlamıştır. YURT DIŞINDA DYO BOYA Kemipex Joint-Stock Co. Rusya Federasyonu 1996 yılında Rusya nın Krasnodar ilinde kurulan ZAO Kemipex in sermayesinin tamamı Dyo Boya ya aittir. Şirket; 50 personeli ile merkez ofis, inşaat boyası üretim tesisi, mürekkep üretim tesisi ve dağıtım ambarı bölümlerinden oluşan yerleşkede faaliyetlerini sürdürmektedir yılında inşaat boyaları üretimine başlayan Kemipex in yıllık kurulu üretim kapasitesi inşaat boyaları için ton, mürekkep için ise tondur. Faaliyete geçtiği ilk aylarda 3 seri olarak yapılan üretim, 2014 yılı itibarıyla 23 seriye ulaşmıştır döneminde izlenen politikalarla bölgesel genişleme hedeflenmiş, toplam bayi sayısı 20 yi aşmıştır. Şirket Rusya daki yüksek kur devalüasyonunun ekonomideki olumsuz yansımalarına rağmen pozisyonunu korumak için önlem ve çalışmalar gerçekleştirmiştir yılında Kemipex in net satışları 7,3 milyon ABD doları olarak kaydedilmiştir yılında da özellikle marka bilinirliğinin az olduğu yerler başta olmak üzere bayilik bulunan tüm illerde Monoshop lar açarak ve taşıt, billboard, medya reklam faaliyetlerine ağırlık vererek tanınırlığın artırılması planlanmaktadır yılında Rusya nın ekonomik şartlarındaki gelişmelere paralel olarak endüstriyel boya, mobilya boyası, otoyol boyası gibi segmentlerde Rusya pazarına uygun ürünler üretilmesi, bu serilerin Türkiye den ithal edilmesi ve piyasaya sürülmesi yönündeki çalışmalar devam edecektir.

17 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ yurt dışı DYO BOYA NIN RUSYA, ROMANYA VE MISIR DA İŞTİRAKLERİ MEVCUTTUR. S.C. Dyo Balkan SRL, Romanya 2003 yılında Bükreş te kurulan Dyo Balkan SRL, Dyo teknolojisi ile üretilen inşaat boyalarının, kendisine ait bölge depoları aracılığıyla Romanya genelinde satış ve pazarlama çalışmalarını yürütmektedir yılında Romanya pazarına özel ürünler Dyo Boya Ar Ge laboratuvarlarında geliştirilmiş ve bir AB ülkesi olan Romanya için yeni bir ürün yelpazesi hazırlanmıştır. Isı yalıtımı ve kaplama boyalar pazarına yönelik teknoloji çalışmaları gerçekleştirilmiştir. ISO 9001 ve ISO kalite belgelerine sahip olan Şirket, 2010 yılında AB normları gereği REACH, VOC ve Etiket Bilgilendirme mevzuat çalışmalarına öncelik vermiş ve gerekli düzenlemeleri devreye almıştır. Mediterranean Trade for Paints Co. (MTP Co.), Mısır Merkezi Kahire de bulunan MTP Co., Orta Doğu ve Mısır ın inşaat boyası liderlerinden olan Sipes Grubu ile Dyo Boya nın işbirliği sonucu 2004 yılında kurulmuştur. Dyo Boya nın üretim teknolojisini de sunduğu bu işbirliği, oto tamir ve mobilya boyaları üretim, satış ve pazarlamalarını içermektedir. Zaman içinde Mısır da sektörünün liderleri arasına giren ve aynı başarıyı diğer Afrika ülkelerine de taşımak için buralardaki etkinliğini artıran MTP Co, 2009 yılında TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olmuştur Dyo Africa Paints and Varnishes, Mısır Merkezi Kahire de bulunan Dyo Africa, 2014 yılında kurulmuştur. Şirket oto tamir, mobilya ve inşaat boyaları üretimi, satışı ve pazarlaması yapacaktır. Afrika ve Orta Doğu pazarında DYO markası ile tüketiciye sunulacak ürünler bu pazarlardaki etkinliğimizin artmasına katkı sağlayacaktır.

18 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 33 Çalışanlarımız için DYO BOYA STRATEJİK YÖNETİM İLE TÜKETİCİ VE MÜŞTERİLERİ İLE BİRLİKTE YOL ALMA YETENEĞİNE SAHİP, İNOVASYON BECERİSİ YÜKSEK VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİ SÜREKLİ GELİŞTİREN BİR İNSAN KAYNAĞINA SAHİPTİR DYO BOYA NIN 2013 YILINDA ORTALAMA 928 KİŞİ OLAN ÇALIŞAN SAYISI 2014 YILINDA E YÜKSELMİŞTİR. Stratejik yönetim ile tüketici ve müşterileri ile birlikte yol alma yeteneğine sahip, inovasyon becerisi yüksek ve üretim teknolojisini sürekli geliştiren çalışanlarına yönelik eğitim programları düzenleyen Dyo Boya, 2014 yılında tüm çalışanlarını kapsayan kişisel, yönetsel, mesleki, teknik beceri eğitimlerini sürdürmüş ve yıllık 28 adam/ saat eğitim vermiştir. Yaşar Topluluğu şirketleri arasında kurumsal değerleri yaşatmak amaçlı gerçekleştirilen Yaşar ın Yıldızları Yarışması ; yine topluluk içerisinde operasyonel mükemmellik alanında en başarılı projeleri gerçekleştiren şirketlerin onurlandırılmasını hedefleyen Verimlilik Yarışması için de uygulamalar sürdürülmektedir. Dyo Boya ile Petrol İş Sendikası arasında tarihinde dönemini kapsayacak şekilde işyeri Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır. Dyo Boya nın 2013 yılında ortalama 928 kişi olan çalışan sayısı 2014 yılında e yükselmiştir.

19 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA YILI FAALİYETLERİ Çevre ve toplum için DYO RESİM YARIŞMASI NA 2014 YILINDA TOPLAM 992 SANATÇI, ESERLE REKOR BİR KATILIM SAĞLAMIŞTIR. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Kurulduğu günden bu yana müşterilerine, çevreye ve topluma karşı sorumlu bir üretici olarak varlığını sürdüren Dyo Boya sahip olduğu TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleriyle çalışanları için en sağlıklı ve verimli iş ortamını oluşturmayı hedeflerken, çevre üzerinde oluşabilecek negatif etkilerini de en aza indirmek için gerekli çalışmaları kararlılıkla sürdürmektedir. Tüm tesislerde var olan atık toplama noktaları ile yağmur ve endüstriyel kanal haritaları oluşturan Dyo Boya, emisyon teyit ölçümlerini periyodik olarak yapmasının yanında Yaşar Holding de gerçekleştirilen sürdürülebilirlik projeleri kapsamında başlatılan karbon ayak izi hesaplama çalışmalarına devam etmektedir. Dyo Boya, 2012 yılında Enerji Yönetim Sistemi TS ISO 50001:2011 konusundaki çalışmalarını tamamlayarak Aralık ayında belgelendirme sağlamış ve yapılan yatırımlar sonucu enerji verimliliğini destekleyecek projeleri de faaliyete geçirmiştir Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde onaylanmış olan Ar Ge Merkezi uygulaması Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından devam ettirilerek yasa hükmü gereği Dyo Boya teşvik ve muafiyetlerden yararlanmayı sürdürmüştür. 36. DYO RESİM YARIŞMASI Sosyal faaliyetlerin ekonomik faaliyetlerin gölgesinde kalmasını engellemek amacıyla 1967 yılında başlayan Dyo Resim Yarışması, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenmektedir. İlk yıl yarışma ve ödüllendirme yapılırken; ikinci yıl, ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler Türkiye genelinde belirlenen şehirlerde sergilenmektedir. Böylece sanatseverler Türk resim sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan bu yarışmanın kazanan eserlerini görme imkanı bulmaktadır. 36. Dyo Resim Yarışması na 2014 yılında toplam 992 sanatçı, eserle rekor bir katılım sağlamıştır. Seçici Kurulu nda Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Dr. Ümit Gezgin, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Mümtaz Sağlam, Doç. Hasan

20 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 35 DYO BOYA, SEKTÖREL BAŞARILARININ YANI SIRA SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA DA ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMAYA VE BU KONUDA SÜREKLİLİK SAĞLAMAYA ODAKLIDIR. Kıran, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Cuma Ocaklı ve Prof. Aydın Ayan ın bulunduğu yarışmanın değerlendirmeleri İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir de yapılmıştır. Pentür dalında Ayşe Bilir, Gülveli Kaya, Erdal Kocabey ve Belit Sak ödül sahibi olurken, özgün baskı kategorisinde Seyit Mehmet Buçukoğlu ve Necla Tosmur ödülü almaya hak kazanmıştır yılında Anadolu yu dolaşacak olan sergi, sanatseverlerle buluşacaktır. Özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olma özelliğine sahip olan Dyo Resim Yarışması na 47 yılda sanatçı ve eser katılmıştır. Yarışmalarda 196 eser ödül kazanırken eser sergilenmeye değer bulunmuştur. 25 şehirde 127 sergi açılmış, binlerce sanatsever Dyo Resim Yarışması eserlerini ziyaret etmiştir. Söz konusu rakamlar yarışmanın Türk resim sanatı yarattığı büyük değerin ifadesidir. TOPLUMA KATKI Dyo Boya, sektörel başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da önemli projelere imza atmaya ve bu konuda süreklilik sağlamaya odaklıdır. Ülkenin gelişimine katkı sunacak çalışmalarla topluma kattığı değeri sürekli olarak artırmayı hedefleyen Dyo Boya, kurumsal sosyal sorumluluk proje ve yaklaşımlarını topluma geri verme ilkesi çerçevesinde oluşturmuştur. Dyo Boya tarafından, 2014 yılında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İdil/Şırnak Akdağ İlk-Ortaokulu Müdürlüğü Bolu Lösev İl Temsilciliği Dilovası Toplum Sağlığı Merkezi Toplum Gönüllüleri Vakfı Kanarya Projesi Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi Müdürlüğü ne boya verilmiştir. SPONSORLUK ÇALIŞMALARI 15.Mükemmelliği Arayış Sempozyumu Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Oyuncak Kütüphanesi Oyuncak Bağışı 5.Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumu Ödemiş Zihinsel Engelliler Meslek Okulu Sponsorluğu Samsun ABS Sanat Tiyatrosu boya sponsorluğu Kızılay Kuzey Marmara Bölge Afet Müdürlüğü Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Boya ve Etkinlik sponsorluğu Fethiye Tenis ve Dağcılık Kulübü proje sponsorluğu Bursa Otomobil sporları derneği etkinlik sponsorluğu 23. Kalite Kongresi Arkimeet Colorsky Kayseri Mimarlar Odası Kanal D de yayınlanan Yalan Dünya dizisi Lig TV de yayınlanan maçlarda sanal bayrak ve sanal bant uygulaması Kanal D de yayınlanan Beyaz Show programı Altay Spor Kulübü isim hakkı Balıkesir Stadı kale arkası logo uygulaması ATV de yayınlanan Kertenkele Dizisi boya sponsorluğu Star TV de yayınlanan Reaksiyon dizi sponsorluğu Kalite Kongresi Etkinlik Sponsorluğu Arkimeet 14 Etkinliği Altın Sponsorluk Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi Gümüş Sponsorluk Tiyatro Martı nın Hoş geldin Boyacı isimli oyununa sponsorluk Color Sky Renkli Koşu İzmir Etkinlik Sponsorluğu Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi boyama sponsorluğu Süper FM Hava durumu Dyo kampanya sponsorluğu Best FM saat başı Dyo kampanya sponsorluğu Best FM saat başı Klimatherm marka sponsorluğu Alem FM hava durumu Klimatherm marka sponsorluğu Show Radyo Nihat Sırdar Klimatherm Sponsorluğu NTV Radyo Klimatherm Sponsorluğu Dyo Alsancak Stadyumu isim sponsorluğu FUARLAR Krasnodar Yugbuild 26 Şubat - 1 Mart Bingazi Libya Rebuild Fuarı, Mart Moskova Mosbuild 1-4 Nisan Basra Irak International Buildexpo Fuarı, Nisan Yapı İstanbul Fuarı, 6-10 Mayıs Erbil Building Fuarı, Mayıs Türk-Arap Yapı-İnşaat Fuarı İzmir, 30 Mayıs-1 Haziran SANTEK Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, Eylül Intermob, 27 Eylül-1 Ekim PaintIstanbul Fuarı, Ekim Batum Build Expo Fuarı, Kasım

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği İlk

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu 2015-1Y Başlıca Gelişmeler 1 2015 yılının ilk yarısında, Türkiye Boya Pazarı %2-3 aralığında büyüdü. Sektörde seçim ortamının getirdiği, siyasal

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2016 Yılı Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2016 Başlıca Gelişmeler - I 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

2016-3Ç Finansal Sunumu.

2016-3Ç Finansal Sunumu. DYO DYO BOYA BOYA FABRİKALARI A.Ş. A.Ş. 2016-3Ç Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2016 3Ç Başlıca Gelişmeler - I 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları Hammadde Maliyetleri 2016-9A Finansal

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2013 Yılı Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği Ürün

Detaylı

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2015-31.12.2015 Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicil Memurluğu 41998/K-1336

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2016-1Y Finansal Sunumu 2016 1Y Başlıca Gelişmeler 2016 yılının ilk yarısında Türkiye Boya Pazarı %2-3 aralığında büyümüştür. 1 2016 yılının ilk yarısında jeopolitik riskler devam

Detaylı

Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU

Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER DYO BOYA HAKKINDA YÖNETİM KURULU BAŞKANI NDAN YÖNETİM 2 10 12 2 Kısaca Dyo Boya 3 Dyo Boya nın İlk leri 4 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları

Detaylı

Tüm paydaşlarımız için

Tüm paydaşlarımız için Tüm paydaşlarımız için %17 Net satışlarda %17 büyüme 2013 Yılında Dyo Boya Satışlarını 2013 yılında 2012 yılına kıyasla %17 oranında artırmıştır. Pazar payını artırmıştır. Türkiye nin 500 Büyük Sanayi

Detaylı

Tüm paydaşlarımız için

Tüm paydaşlarımız için Tüm paydaşlarımız için %16 Net satışlarda %16 büyüme 2012 Yılında Dyo Boya Satışlarını 2012 yılında 2011 yılına kıyasla %16 oranında artırmıştır. Pazar payını artırmıştır. Türkiye nin 500 Büyük Sanayi

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2017-1Y Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2017-1Y Başlıca Gelişmeler 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol* Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ Haziran 2015 BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Bosad 2003 yılında kurulmuştur. Üyeleri hem boya üreticileri hem de hammadde ve hizmet tedarikçileridir. 100 e yakın üye ile sektörün

Detaylı

Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz.

Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz. 2011 Yılında Dyo Boya Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz. Dyo Boya 2011 yılında faaliyette bulunduğu tüm segmentlerde pazar büyümesinin üzerinde, yüksek satış

Detaylı

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Hayata renk katabilmek için 1927 yılında küçük bir boya imalathanesi ile üretime başlayan Dyo Boya, bugün uluslararası bir marka olarak müşterilerine hizmet

Detaylı

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Hayata renk katabilmek için 1927 yılında küçük bir boya imalathanesi ile üretime başlayan Dyo Boya, bugün uluslararası bir marka olarak müşterilerine hizmet

Detaylı

Daha iyi bir yaşam için...

Daha iyi bir yaşam için... Daha iyi bir yaşam için... Dyo Boya Faaliyet Raporu 2012 Daha iyi bir yaşam için yenilikçi ürünler Temelleri 1927 yılına dayanan Dyo Boya, öncü bir boya markası olmanın çok ötesinde müşterilerinin ve tüketicilerinin

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

Küresel Toz Boya Pazarı. Bosad Genel Sekreterliği

Küresel Toz Boya Pazarı. Bosad Genel Sekreterliği Küresel Toz Boya Pazarı Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Küresel olarak toz boyaların 2011 yılı değeri 2.661 milyon litrede yaklaşık olarak 8.105 milyon $ dır. 2011 de toz boyalar hem hacimsel hem

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Ç Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Ç Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2017-1Ç Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2017-1Ç Başlıca Gelişmeler 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Kardelen Plastik KÜF ÖNLEYİCİ Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, örtücülüğü yüksek, dekoratif mat iç cephe boyası. 1 20 kg 131.00 1 10 kg 67.00 4 3.5 kg 25.40 Aura Plastik

Detaylı

Fiyat Listesi 2012-13

Fiyat Listesi 2012-13 Fiyat Listesi 202-3 Yaşamın bütün r... Boya'da Nanoteknolojk Sistem 202-3 SELÜLOZ VE RAPİD SONKAT BOYALAR VE ASTARLAR RAPİD END. SON KAT BOYA LUX Rapid alkyd esaslı, çabuk kuruma özelliği olan parlak yapışma

Detaylı

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır.

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. www.tekboya.com SOLVENT BAZLI Boyalar Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. - Tek Süper Sentetik Yağlı Boya 12 1/4 6,70

Detaylı

Dyo Boya. Finansal Sunum Y

Dyo Boya. Finansal Sunum Y Dyo Boya Finansal Sunum 2018-1Y BİR BAKIŞTA DYO BOYA %2 Türkiye nin 2 farklı lokasyonunda üretim tesisi ÇİĞLİ GEBZE - Turgutlu tesisi Nisan 2018 itibarıyla Çiğli tesisine taşındı. 2 BAŞLICA GELİŞMELER

Detaylı

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI 2 SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI ISO 900:2008 Lamella Özel Tavan Boyası 20/ 55.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 7.5/ 5.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 0/ 3.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 2.00 TL Akrilik kopolimer

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

Her yeni günde, hep birlikte...

Her yeni günde, hep birlikte... Her yeni günde, hep birlikte... Dyo Boya Faaliyet Raporu 2011 İçindekiler 1 Dyo Boya Hakkında 2 Kısaca Dyo Boya 3 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları 4 Yaşar Topluluğu 6 Türkiye nin İlk Boya Fabrikası Olan

Detaylı

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 6 Şubat 2013 Güçlü Büyüme ve Karlılık 2012 de Devam Etti Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom,

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık

sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık 18- Dyo Boya Faaliyet Raporu 2010 2010 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık Sektördeki büyümeden daha yüksek bir oranda büyüme 2008 ve 2009 yıllarında ekonomide

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Türkiye nin İlk Usta Kulübü

Türkiye nin İlk Usta Kulübü Türkiye nin İlk Usta Kulübü Kalekim Ustalarının Ayrıcalıkları 1 Her Üyemiz Kalekim Ferdi Kaza Sigortası ile Daima Koruma Altında Sosyal güvenceden yoksun olarak çalışan ustalarımız her yıl ücretsiz olarak

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi Ürün Portföyü En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da*

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi Ürün Portföyü En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da* Türkiye

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ HS No: 34.01, 34.02, 34.03, 34.04, 34.05, 34.06, 34.07 DÜNYA TEMİZİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ Temizlik maddeleri deterjanlar ve sabunlardan oluşmaktadır. Bu sektörün üretmekte olduğu

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum 1 Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği Ürün

Detaylı

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ HS No: 6907, 6908, 6910, 7003, 7004, 7005, 7008, 7016, 7019 Cam ve seramik inşaat malzemeleri sektörü kapsamında başlıca ihraç ürünlerimiz refrakter (69.02), seramik yer

Detaylı

Fiyat Listesi 2019/1

Fiyat Listesi 2019/1 Fiyat Listesi 09/ İÇ CEPHE SON KAT G ALLEGRO İPEK Akrilik emülsiyon esaslı, ipek mat dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Onluk/37,5 L 5 L 90.80 54.90 484.80 G7 ALLEGRO SİLİKONLU PLASTİK Silikon katkılı,

Detaylı

TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV

TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV TÜRKĐYE PLASTĐK SEKTÖR RAPORU ( 2010 ) Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV 1 PLASTİK HAMMADDE : Rapor içinde değerlendirilen plastik hammaddeler, GTİP numaralarına göre aşağıda verilmektedir. GTİP NO 3901

Detaylı

KDV DAHİL ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ

KDV DAHİL ÖNERİLEN FİYAT LİSTESİ Makro Kalite KDV DAHİL ÖNERİLEN LİSTESİ 205/ www.makroboya.com e-mail: bilgi@makroboya.com İÇİNDEKİLER Su Bazlı İç Cephe Boyaları Sembol Süper Plastik Boya... 03 Sembol Makrosil Silikonlu Mat İç Cephe

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

EĞİMLİ ÇATILARDA NİHAİ ÇATI KAPLAMA MALZEMELERİ 2005 YILI SEKTÖR BÜYÜKLÜĞÜ ARAŞTIRMASI

EĞİMLİ ÇATILARDA NİHAİ ÇATI KAPLAMA MALZEMELERİ 2005 YILI SEKTÖR BÜYÜKLÜĞÜ ARAŞTIRMASI EĞİMLİ ÇATILARDA NİHAİ ÇATI KAPLAMA MALZEMELERİ 2005 YILI SEKTÖR BÜYÜKLÜĞÜ ARAŞTIRMASI Adil Baştanoğlu, Kemal Çolakoğlu, Cafer T. Selçuk, Jozef Bonfil Çatıder - Teknik Konular - Sektör büyüklüğü çalışma

Detaylı

Yetkili Bayii A ustos 2014

Yetkili Bayii A ustos 2014 A ustos 2014 SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Aura Silikonlu İç Cephe Boyası Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, silikonlu, silinebilir, mat iç cephe boyası. 1 20 kg 163.00 1 10 kg 83.30 4 3.5 kg 31.60

Detaylı

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Temmuz 2014 1 Milyar $ I. Cam Sektörü Hakkında 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Cam Sanayii, bugün camın ana gruplarını oluşturan düzcam (işlenmiş camlar dahil),

Detaylı

DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI 5 Aralık 2015 // TÜYAP Palas Hotel, İstanbul Reha GÜR PAGDER Başkanı AMACIMIZ; PAGDER Sektör mensupları arasında dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak, Sektör firmalarının tümünü

Detaylı

Bugün birçok sektörde binlerce firma, ürettikleri ürünü renklendirmek Için Pulver uzmanlığını kullanıyor.

Bugün birçok sektörde binlerce firma, ürettikleri ürünü renklendirmek Için Pulver uzmanlığını kullanıyor. Bugün birçok sektörde binlerce firma, ürettikleri ürünü renklendirmek Için Pulver uzmanlığını kullanıyor. Radyatörden beyaz eşyaya, otomotivden cama ve seramiğe kadar hayatın içindeki birçok şey Pulver

Detaylı

Mantolama Sistemleri

Mantolama Sistemleri Mantolama Sistemleri 6 7 8 Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Taşyünü sistem uygulama katmanları. 1. Kale Taşyünü Mantotech Yapıştırma Harcı 2. Kale Taşyünü Isı Yalıtım Levhası 3. Kale

Detaylı

TÜRK TELEKOM GRUBU 2011 3. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOM GRUBU 2011 3. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOM GRUBU 2011 3. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 18 Ekim 2011 Güçlü Faaliyet Performansı Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2011 3. Çeyrek

Detaylı

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. 2019 Yılına Kadar Boya Ve Kaplamalarda Küresel Talebin Büyümesi

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. 2019 Yılına Kadar Boya Ve Kaplamalarda Küresel Talebin Büyümesi BOSAD BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Selim Ragıp Emeç Sk. Kafaoğlu Apt. No:13 D:5 PK 34740 Suadiye- Kadıköy/ İstanbul Tel: (216) 384 74 53-93 Fax: (216) 384 69 34 bosad@bosad.org BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

www.feidal-coatings.com Turkçe Rev. 1/2011 automotive system Ticari taşıt boyamada kalite ve verimlilik the step beyond

www.feidal-coatings.com Turkçe Rev. 1/2011 automotive system Ticari taşıt boyamada kalite ve verimlilik the step beyond Turkçe Rev. 1/2011 www.feidal-coatings.com automotive system Ticari taşıt boyamada kalite ve verimlilik the step beyond FEIDAL automotive system ile kararlı bir biçimde üretime önem verirsiniz. Yenilikçi

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Hygiene Emulsion Matt yüksek kalitede, saf akrilik, su bazlı iç cephe boyasıdır. Düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip olması

Detaylı

Sanayi Üniversite Đşbirliği Süreçlerinde Ekosistem Yönetimi Sanayi Üniversite Đşbirliği Faaliyetleri

Sanayi Üniversite Đşbirliği Süreçlerinde Ekosistem Yönetimi Sanayi Üniversite Đşbirliği Faaliyetleri ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP 5. ULUSAL KONGRESİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL 21-2222 HAZİRAN 2012 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ SÜREÇLERİNDE EKOSİSTEM YÖNETİMİNİN ROLÜ METE MELEKSOY

Detaylı

Reklam Ürünleri Satış Müdürümüz Aydın ALTUN ile Söyleşi Gerçekleştirdik.

Reklam Ürünleri Satış Müdürümüz Aydın ALTUN ile Söyleşi Gerçekleştirdik. Eylül 2015 - Sayı 14 BÜLTEN MxS yayın organıdır (Parayla Satılmaz). İkizler Oto Boya Nuri Yurtsever ile Söyleşi Gerçekleştirdik. MxS markası geçmişten bu güne kadar yapmış olduğu hizmetler ışığında bizlere

Detaylı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı www.steelorbis.com Ekim, 2013 Türkiye odaklı, IMKB ye yatırım yapan serbest fon Türkiye nin ilk ve en büyük İnsan Kaynakları portalı Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu

Detaylı

www.bilimnettasarim.com/ dekorasyon 40500 0,59 0,35 mobilya boyama 3600 0,53 0,37 sprey boya 3600 0,45 0,29 ev boyama 2400 0,15 1,15 boyacı 1900 0,59

www.bilimnettasarim.com/ dekorasyon 40500 0,59 0,35 mobilya boyama 3600 0,53 0,37 sprey boya 3600 0,45 0,29 ev boyama 2400 0,15 1,15 boyacı 1900 0,59 www.bilimnettasarim.com/ dekorasyon 40500 0,59 0,35 mobilya boyama 3600 0,53 0,37 sprey boya 3600 0,45 0,29 ev boyama 2400 0,15 1,15 boyacı 1900 0,59 1,39 boyacı fiyatları 260 0,83 1,57 tepe home 110000

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Emulsion Matt yüksek kalitede, akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip bir iç cephe

Detaylı

Dyo Boya. Finansal Sunum 2018

Dyo Boya. Finansal Sunum 2018 Dyo Boya Finansal Sunum BİR BAKIŞTA DYO BOYA %2 Üretim Tesisleri DİLOVASI ÇİĞLİ 2 BAŞLICA GELİŞMELER 1,071 milyar TL CİRO %16 CİRO BÜYÜMESİ 149,9 milyon TL FAVÖK %65 FAVÖK BÜYÜMESİ 24,2 milyon TL YATIRIM

Detaylı

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (SAYAS) ANALİST TOPLANTISI SUNUMU ARALIK 2015 İSTANBUL SAY Reklamcılık A.Ş İştiraklerimiz Faaliyetler Finansal Göstergeler

Detaylı

su bazlı iç cephe boyaları

su bazlı iç cephe boyaları DORUK SU BAZLI YARIMAT SONKAT BOYA TAM SİLİNEBİLİR, ipeksi bir görünüm, yarı parlak, dekoratif, kapatıcılığı yüksek 1. SINIF ipek mat boyadır. Belge 5808 6,25 Lt. 1 26,00 70,00 137,00 30,68 82,60 161,66

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Ürün Kodu Ürün ve Tanımı Dolum Koli Adedi Fiyat (TL/Adet) 0.03 Sepra Pearl Sedef Boya Su bazlı, inci yüzeyi görünümünde desenli, dekoratif, iç cephe boyası 7,5 L 5

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ KOCAELİ NİN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 KOCAELİ GENEL BİLGİLER Nüfus; Kocaeli: 1.780.055 Türkiye:78.741.053 Nüfus Yoğunluğu

Detaylı

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT İÇ CEPHE BOYALARI Silikonlu Duvar Boyası Silikon modifiye styren akrilik bazlı mat iç cephe boya, taş gibi mineral kullanılır 7-8 m2/l İpek Mat Silikonlu Duvar Styren akrilik bazlı ipek görünümlü mat iç

Detaylı

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Yavuz EROĞLU Yönetim Kurulu Başkanı 1 10 Eylül 2015 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ; SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN 6500 FİRMA

Detaylı

Epoksi Nedir? Epoksinin Kullanım Alanları Neden Endüstriyel Zemin Kaplaması Yapmalısınız?

Epoksi Nedir? Epoksinin Kullanım Alanları Neden Endüstriyel Zemin Kaplaması Yapmalısınız? Epoksi Nedir? Epoksi suya,asitlere ve alkaliye dirençli,zaman içerisinde direncini yitirmeyen,yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir.zamanla mukavim ve kuvvetli yapışma özelliği sayesinde inşaat sektörünün

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Misyon ve Vizyonunuz şirketinizin Stratejik Planlama piramidinin en üstünde yer alır. Misyon

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Özet Bilgilendirme Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin

Detaylı

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1 Boya & Sıva Fiyat Listesi 0 - Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi İçindekiler 0 İç Cephe Boyaları 03 Dekoratif ler 04 Dış Cephe Boya ve Kaplamaları 06 Dekoratif Dış Cephe

Detaylı

YÜKSEK KORUMA YÜKSEK KORUMA YÜKSEK KORUMA YÜKSEK KORUMA YÜKSEK KORUMA CAPATECT KA YLE UZAK ARA ÖNDE. 67,97 57,60 67,97 ASTAR

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Ay PAGEV

TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Ay PAGEV TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU 2015 6 Ay PAGEV YÖNETİCİ ÖZETİ Plastiklerin tüm uygulama alanları arasında, % 20 25 bir hacme sahip olan yapı ve inşaat, ambalaj uygulamalarından sonra

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 2009 YIL SONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 2009 YIL SONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 2009 YIL SONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 12 Şubat 2010 2009 da Net Kâr %5 arttı Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojisi şirketi Türk Telekom 2009

Detaylı

KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Dekoratif boyalar küresel anlamda 2011 yılı için, yaklaşık hacimce %56 ve değerce %44 lük oranla, dünyanın en büyük boya segmentidir.

Detaylı

Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş.

Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. Tarihçe 1927 Durmuş Yaşar tarafından ilk boya mağazası açılmıştır. 1941 Durmuş Yaşar tarafından ilk boya imalathanesi kurulmuş, Yaşarin ve Hazırlanmış Boya markaları

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ. Araştırma ŞİRKET RAPORU. Yüksek maliyetlerin olumsuz etkisi fiyatlandı. TÜRKİYE / GIDA SEKTÖRÜ 16 Eylül 2014

ÜLKER BİSKÜVİ. Araştırma ŞİRKET RAPORU. Yüksek maliyetlerin olumsuz etkisi fiyatlandı. TÜRKİYE / GIDA SEKTÖRÜ 16 Eylül 2014 Araştırma ŞİRKET RAPORU TÜRKİYE / GIDA SEKTÖRÜ 16 Eylül 2014 ÜLKER BİSKÜVİ Yüksek maliyetlerin olumsuz etkisi fiyatlandı %14 yukarı potansiyel ile AL önerisi veriyoruz. Ülker Bisküvi yi 12 aylık 17.30TL/hisse

Detaylı

DİYARAKIR DIŞ TİCARETİ 2014

DİYARAKIR DIŞ TİCARETİ 2014 DİYARAKIR DIŞ TİCARETİ 2014 Nisan 2015 Hikmet DENİZ İçindekiler 1. İhracat... 2 1.1. İhracat Yapılan Ülkeler... 3 1.2. 'ın En Büyük İhracat Partneri: Irak... 5 1.3. İhracat Ürünleri... 6 2. İthalat...

Detaylı

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. 1 İÇİNDEKİLER KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU 1.GENEL DURUM 2. SEKTÖR İHRACAT ORANLARI

Detaylı

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik Ufuk Kayador Pazarlama ve Satış Direktörü 10 Nisan 2012 - İstanbul YIL 2005 Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi anlamaya

Detaylı

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU 01 İÇİNDEKİLER Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2015-31.12.2015 Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicil

Detaylı

Boyada markanız... FİYAT LİSTESİ

Boyada markanız... FİYAT LİSTESİ Boyada markanız... ÖNERİLEN LİSTESİ KASIM 2012 İÇ CEPHE 61.16.35. AQUALİN İPEK PARLAK GLN 2 2,5LT 46,00 61.16.15 TNK 1 15LT 263,00 61.12.01. SİLİKONLU İPEK MAT 1/1 6 0,75LT 14,85 61.12.35. GLN 2 2,5LT

Detaylı

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi IRL, 2018 e kadar pazar gelişmelerindeki tahminlerini açıkladı.

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi IRL, 2018 e kadar pazar gelişmelerindeki tahminlerini açıkladı. BOSAD BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Selim Ragıp Emeç Sk. Kafaoğlu Apt. No:13 D:5 PK 34740 Suadiye- Kadıköy/ İstanbul Tel: (216) 384 74 53-93 Fax: (216) 384 69 34 bosad@bosad.org Avrupa Boya Pazarının Son Yıllardaki

Detaylı

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1- KISACA AKSA Faaliyet Konusu Ana faaliyet konusu akrilik esaslı tow, tops ve elyaf

Detaylı

DAMLA SU LİDERLİK MODELİ

DAMLA SU LİDERLİK MODELİ DAMLA SU LİDERLİK MODELİ Şahin Keykan Operasyon Müdürü 2016 Damla Su Sapanca Fabrikası 22,000 m 2 alanda Aralık 2006 da kurulmuştur. Coca-Cola İçecek A.Ş. nin ilk ve en yüksek kapasiteli su fabrikasıdır.

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153 Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar PLASTECH 2016 fuarı, plastik sektörünün liderlerini, sektörün çekim merkezi İzmir de buluşturacak. Türkiye nin en büyük, en yeni ve en modern fuar alanı olan fuarizmir de

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

ELEKTRONİK SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1)

ELEKTRONİK SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1) T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ELEKTRONİK SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1) Sektörel Raporlar ve Analizler Serisi 1 İÇİNDEKİLER Şekiller Listesi... 3 Kısaltmalar Listesi... 3 YÖNETİCİ ÖZETİ... 4 1.SEKTÖRÜN

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri

Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri Borsa Kodu Halka Arz Yöntemi Halka Arz Şekli CUSAN Sabit Fiyat ile Talep Toplama Sermaye Artırımı

Detaylı

herkesin i herkesin i www.bi. 0850 7 400 500 HAKKIMIZDA 20 yılı aşkın süredir, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren EFT ailesinin ürünü bi. ; Türkiye de 2.el oto alım / satım sırasındaki ilişkiyi kurumsal

Detaylı

2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler

2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler 2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler «Yeni Nesil Perakende» MART 2016 YATIRIMCI SUNUMU 0 2015 TE BİMEKS Net Satışlar : 1.572 milyon TL FAVÖK : 87 milyon TL Net Kar : 9,4 milyon TL Online Satışlar : 188 milyon

Detaylı

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım,

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler 23 Ocak 2015, İstanbul Sayın Bakanım, Değerli misafirler, Değerli basın mensupları, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal

Detaylı