-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ"

Transkript

1 -BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ EKİM ayı bülteni ile merhaba; Oyun temamıza, benim bildiğim oyunlar konulu beyin fırtınası yaparak başladık ve oynadığımız oyunları sınıfımızdaki oyun kurduna astık. En sevdiğimiz oyunu resimledik. Ailelerimizden öğrendiğimiz oyunları sınıf arkadaşlarımız ile paylaştık. Farklı ülkelerde yaşayan çocuklar hangi oyunları oynuyor olabileceği hakkında konuştuk. Farklı ülkelere ait oyunlardan oynadık. Son haftamızda sınıfımızda, en çok sevdiğim oyun oylaması yapılarak, sınıfta en çok sevilen oyununu seçtik ve grafik çalışması yaptık. Öğrendiğimiz oyunlar hakkında sohbet ettik ve öğrendiklerimizin resmini yaptık.

2 Orff etkinliği olarak bu ay, Şarkı söyle dans et isimli şarkıyı öğrencilerimizle çember oluşturularak, hareketleri ile söyledik. Öğrencilere üzerinde düz çizgilerin olduğu kâğıtlar verilerek makas tutma ve kullanma çalışmaları yaptık. Düz çizgi üzerinden kesme çalışmaları yaptık. Kesilen şeritler birleştirilerek sınıf zinciri oluşturduk ve oluşturduğumuz bu zincirlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı süslemesi için sınıfımıza astık. İstasyon çalışmalarında, kaptan kaba mercimek, nohut boşaltma çalışmaları ile el-göz koordinasyonunu destekledik. Hazırlanan yönerge kartları ile Legoları kurallı olarak dizdik. Kartonlara oluşturduğumuz labirentler ile parmaklarımız ile takip ederek hedefe ulaşan farklı yollar bulmaya çalıştık.

3 1-5 arası sayı kartlarının üzerine oyun hamurları ile yazma çalışması yaptık. Hamurlarımız ile rakamları oluşturduk. Rakam yazma çalışmaları yaptık. Örümcek kardeş tekerlemesi ile karalama çalışmaları yaparak öğrencilerimizin küçük kas gelişimlerini destekledik. Kalem tutma çalışmalarımıza yağmur yağıyor, pirinç taneleri dökülüyor, kar topu yuvarlanıyor vb. yönergelerle öğrencileri hayal ettikleri şekli kâğıtlara çizmeleri için yönlendirerek devam ettik. Makas böceği tekerlemesi ile serbest kesme çalışması yaptık ve kestiğimiz kâğıtlardan makas böceğinin yuvasını oluşturduk. Yağmur yağıyor tekerlemesi ile şemsiye çalışma sayfalarına serbest çizgi çalışmaları yaptık ve şemsiyelerimizi keserek, sınıf mobili oluşturduk. Sınıfımızdaki daire şeklindeki nesneleri bulduk. Farklı renklerde hazırlanan daireler ile müzikli oyunlar oynadık.

4 Büyük küçük daireleri toplayarak eğlenceli dakikalar yaşadık. Daireleri büyüklüklerine, renklerine göre grupladık ve sayma çalışmaları yaptık. Daire kesme çalışmaları yaptık. Kestiğimiz dairelerden farklı resimler oluşturduk. Büyük ve küçük daire kalıpları çıkarak, kestik. Kestiğimiz dairelerde büyük- küçük posteri oluşturduk. Müzikli 1-5 arası rakam eşleme oyunu oynadık. Mandal takma yarışması yaptık. Yakalayalım- eşleştirelim, rakam kadar yap oyunları ile rakam nesne-olay eşleştirme çalışmaları yaptık. 1-5 rakamlarının olduğu çalışma sayfalarını boyadık, rakam tanıma çalışmaları yaptık. Artık materyallerle 1-5 arası rakam yazma çalışmaları yaptık.

5 Fen laboratuarında laboratuar malzemelerini inceledik. Okul bahçesine çıkarak, bahçeden yaprak, taş, sopa, tohum gibi malzemeler topladık. Sınıfta topladıklarımızı sayma ve gruplama çalışmaları yaptık. Daha bu malzemeler ile sınıfımızda fen köşesi oluşturduk. Yırtma ve yuvarlama çalışmaları ile el kaslarımız güçlendirdik. Yırttığımız el işi kağıtları ve yuvarladığımız grapon kağıtlarını craft kağıda çizdiğimiz sınıf ağacımıza yapıştırdık. Elma kalıpları kestik ve üzerine benekler yaparak kalem tutma çalışmaları yaptık. Yaptığımız elmaları ağacımıza astık. Somurtkan Kaplumbağa ve Kültürlü Kurt hikâyelerini okuduk.

6 Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili PPT sunum izledik. Evden getirdiğimiz Atatürk resimlerini inceledik. Öğrencilerle Atatürk ün yaptıkları hakkında sohbet ettik. Atatürk yaşıyor olsaydı, O na ne söylemek isterdin? Sorusunu öğrencilerimize sorarak cevaplarını dinledik. Evden getirdiğimiz kitapları arkadaşlarımız ile paylaştık. Ayın kitap etkinliği olan Aç Tırtıl hikayesini öğrencilerimizle birlikte okuduk. Balonlardan tırtıl oluşturduk, kelebeğin döngüsünü resimledik ve dram çalışması yaptık.

7 SATRANÇ Ekim ayında satranç tahtasını tanıdık, taşların dizilişini öğrendik. Vezir, at ve piyonun hareketlerini bir ön bilgi olarak alarak, taşların hepsini tanımış ileride eksiklerimizi tamamlayacağımız taşlarımızın hareketlerine zemin hazırlamış olduk. MÜZİK Ekim ayında müzik aletlerinden ritim yumurta ları, kurbağaları öğrendik. Kırmızı balık şarkısının ezgisini ve oyununu öğrendik. Bu şarkının oyununu oynarken çok eğlendiler. Ormanda geziyorum şarkısını ritim aletleriyle çalarak öğrendik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile ATATÜRK ÜN ÇİÇEKLERİ adlı şarkıyı öğrendik.

8 YOGA Yoga dersinde bu ay, ayak ve ayak bileklerine esneklik ve rahatlama sağlayan hareketler, Taklidi denge hareketleri ve çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürüme, Küçük kas kullanımı gerektiren hareketler yapılmıştır. Ayak parmaklarım nereyi gösteriyor? Komik yürüyüşler yapıyorum. Dengeni koru oyunu yapılmıştır. SERAMİK Ekim ayında Seramik dersinde seramik hamurundan yaptığımız çalışmalarımızı renklendirdik. Küçük kaplumbağalar yatık ve onları da rengarenk boyadık.

9 GÖRSEL SANATLAR Ekim ayında öğrencilerimizle 29 Ekim Cumhuriyet bayramında düzenlenecek olan sergimiz için birbirinden güzel resimler yaptık ve sergilenmeye hazır hale getirdik. Ailemizi tanıttık evimizde yaşadığımız aile resimlerimizi yapıp anlattık arkadaşlarımıza. Birlikte güzel bir ekim ayı geçirdik öğrencilerimizle. REHBERLİKLE ELELE ÇOCUĞUN YAŞAMI İÇİN ONA YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK YARDIM; ONUN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMESİNE İZİN VERMEKTİR... Çocuk gelişiminde öz bakım becerileri önemli bir yere sahiptir. Tüm canlıların yaşamları diğerine bağımlılıkla başlar. Bebeğin yaşamda tutunabilmesi süreci anneye bağımlı olmakla başlar, gelişmek ve büyümek için ise bu bağımlılığın bir süre devam etmesi gerekir. Büyüme ilerledikçe bağımlılık yavaş yavaş terk edilir. Özbakım becerilerini kazanmak bireyin bağımsız, yeterli ve kendine güvenen bir kişi olmasında çok önemli bir yere sahiptir. Çocuğun gelişim dönemine uygun olarak yapabilmesi beklenen, kendi bakımı ve yaşamını başka kişilerin yardımına ve varlığına ihtiyaç duymadan sürdürebilmesini sağlayan kişisel bakım becerilerinin tamamına özbakım becerisi denir. Çok erken dönemden itibaren temelleri atılmaya başlanan; yemek yeme, giyinme-soyunma, temizlik, tuvalet vb. öz bakımla ilgili alışkanlıkları kazandırmada ailelere büyük görevler düşmektedir. Bebeklikten itibaren, her yaş döneminde aşama aşama öz bakım becerisi kazanılır. Özbakım becerilerinden biri olan yemek yeme konusundaki tutumlar çok erken yaşta ortaya çıkar ve zamanla gelişir. Yemek yeme becerisini geliştirmek için, Çocuğunuza sofrada doğru araç gereçleri kullanma konusunda model olmak, Hangi gereçlerin kullanıldığını açıklamak, Ev ortamında bir yemek rutini oluşturmak ve buna uygun hareket etmek,

10 Yemeğini kendisinin tabağına koymasına izin vermek, Masa hazırlığında sorumluluk vermek beklenen becerinin gelişimi konusunda destek olacaktır. Çocuğun okulöncesi çağlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı hayatının daha sonraki dönemlerini etkileyecek, yaşanılan olumsuzluklar ileride ortaya çıkabilecek beslenme sorunlarının temelini oluşturacaktır. Bu nedenle çocuğun bulunduğu yaş dikkate alınarak uygun yönlendirmelerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Kendi başına giyinme ve soyunma becerisi de çocuklara verilen fırsatlar doğrultusunda gelişim göstermekte ve çocuğun bağımsız hale gelmesinde önemli rol oynamaktadır. Çocuğun sağlıklı bir hayat sürmesinde önem taşıyan temizlik ve tuvalet alışkanlığı kazandırılırken, ebeveynlerin tutumları bu becerilerin yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Çocuğa iyi model olmanın yanı sıra onun bu alışkanlıkları ile ilgili davranışlarını gözlemlemek ve gerektiğinde onu istenilen davranışa yönlendirmek, alışkanlıkların kazanılmasını çabuklaştırarak kalıcı olmasını sağlayacaktır. Çocukların küçük yaşlardan itibaren kazanmaları istenilen bir başka öz bakım becerisi de tertip düzendir. Çocuğun kullandığı malzemeleri toplaması, kendi eşyalarına sahip çıkması v.b. beklentilere çocukla kurulan iyi bir iletişim sonucunda ulaşılabilir. Beş yaş çocuğunun belirgin özelliklerinden birisi, yetişkinin yaptığı her şeye karşı büyük ilgi duymasıdır. Bu nedenle oyunlarında daha çok yetişkinin günlük etkinliklerini taklit eden kız ya da erkek çocuk, evde anneye yardım etmekten, sofra kurmaktan, çamaşır toplamaktan, toz almaktan vb. büyük zevk duyar. Bu tür etkinlikler de çocuğun bu konularda beceri kazanmasını kolaylaştırır. Öz bakım becerilerini geliştirmek için evdeki günlük işlerden bazılarında çocuğun katılımının sağlanmasına fırsat vermek gerekir. Öz bakım ve günlük yaşam becerileri şöyle sıralanabilir Ay 1. Düğmesiz ve bağsız giysileri yardımsız giyinir. 2. Yardımla saçını tarar. 3. Giysisindeki büyük düğmeleri ilikler-çözer. 4. Giysilerinin önünü-arkasını ayırt eder. 5. Ellerini yıkar. 6. Dişlerini fırçalar. 7. Sözel ipuçları ile tabakları, peçeteleri, çatal ve kaşıkları doğru yerleştirerek sofra kurmaya yardım eder. 8. Boyuna uygun bir askıya ceketini veya hırkasını asar. 9. Masada kirlettiği kendine ait yeri temizler. 10. Gece gereksinim duyduğunda uyanır ve tuvalete gider. 11. Burnunu mendille siler. 12. Ev işlerine yardım eder. 13. Kendisine ait eşyaları toplar. 14. Yardım ile bıçak kullanır Ay

11 1. Elini, yüzünü yıkar, kurular. 2. Kendi kendine giyinir-soyunur. 3. Giysilerindeki düğmeleri çözer-ilikler. 4. Yemek yerken uygun araç-gereci kullanır. 5. Dişlerini fırçalar. 6. Saçlarını tarar. 7. Bıçakla yumuşak nesneleri keser. 8. Bıçakla ekmeğine yumuşak nesneleri sürer. 9. Ayakkabılarını bağlar. 10. Tabağına servis tabağından yiyecek alır. 11. Duruma ve hava şartlarına uygun giyecekleri seçer. 12. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yapar. Öz bakım ve günlük yaşam becerilerini kazanan bireyin başkalarına olan bağımlılığı azalır ve ayakları üzerinde durmayı ve yaşamını bağımsız sürdürmeyi öğrenir. Yaşamın ilk altı yılını kapsayan dönem çocukların gelişimlerinin hızlı olduğu, karakter ve kişilik yapısının şekillenmeye başladığı en önemlisi bazı temel alışkanlıkların kolayca kazandırılabildiği çocuğun yaşamındaki en önemli yıllardır. Bu dönemde çocuğa kazandırılacak temel alışkanlıklar, zamanla, yönlendirmeyle ve özellikle de tekrara bağlı olarak kazanılmış davranışlara dönüşmektedir. Kazandırılan bu temel alışkanlıklar; bireyin yaşadığı doğal ve toplumsal çevreye uyumunu sağlayan davranışlardır, bu davranışlar bir kez kazanıldıktan sonra tekrarlanarak çoğu kere yaşam boyu varlıklarını sürdürürler. Çocuğa bu önemli dönemin başlangıcında iyi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmaya çalışılması çok önemlidir. Okul öncesi eğitimin önemli amaçlarından biri de çocuklarımızı ilköğretime hazırlamaktır. Çocukların kendi kendine yeten, bağımsız bireyler olarak ilköğretime başlamaları için özbakım becerilerini kazanmalarına yardımcı olmanız ve onlara kendi yapabilecekleri işleri tek başlarına yapmaları için fırsat vermeniz gerekmektedir. Çocuğa okul öncesi dönemde kazandırılacak öz bakım becerileri, bir yönüyle onun gelecek yaşantısına güvenle bakmasını sağlayacaktır. Yararlanılan Kaynaklar: * Çocuk Psikolojisi Prof. Dr. Haluk Yavuzer * Çocuğun Tanımak Ve Anlamak Prof. Dr. Haluk Yavuzer * Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 19 : (2000 ) * Özel Okullar Derneği ; Okul öncesi Eğitim Sorunlar ve Çözümler Sempozyum Bildiri Metinleri

12 ODTU GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFLARI EKİM AYI İNGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ Sayın velimiz, Ekim ayında Outdoor Fun temamız tamamlanmıştır. Bu tema boyunca öğrencilerimiz, belli yönergeleri ( jump -zıplamak, swim-yüzmek, run-koşmak, walk-yürümek, fly-uçmak, turn around-dönmek, go and get birşeyi alıp getirmek, look left sola bakmak, look right- sağa bakmak), eylemleri ve park araç gereçlerini ( swing- sallanmak, slide- kaydıraktan kaymak, up - yukarı, downaşağı) öğrenmişlerdir. Sayılardan 1-5, renklerden red, blue, yellow, green, şekillerden circle ( daire) ve triangle ( üçgen), zıtlık sıfatlarından ise slow- yavaş x fast- hızlı, happy- mutlu x sad- üzgün gibi kavramlarla ilgili çalışmalar yapmışlardır. Oyunların tema edildiği bu ünite içerisinde oyun oynamakla belli yapılar da konu edilmiş ve kullanılmıştır: Throw the ball topu atmak, catch the ball- topu yakalamak, how many?- kaç tane/ what color?- hangi renk / what can you see?- ne görüyorsunuz?/ What is it?- bu nedir? / I can see - görebilirim, hold- tutmak, climb up yukarı tırmanmak, down- aşağı tırmanmak, bounce- topu sektirmek, hop - hoplamak, skip sekmek, stop - durmak,reach up- yıkarı esnemek) Çeşitli hikâyeler, şarkılar, el işi çalışmaları, bilgisayar tabanlı çalışmalarla öğrendiklerini pekiştirmişlerdir. ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELER JUMP WALK SWIM FLY BOUNCE FAST SLOW BALL

13 HAPPY SAD SLIDE SWING PARK ROAD STOP TELESCOPE BOUNCE LOOK LEFT LOOK RIGHT LOOK AT THE SKY/GROUND JUMP LIKE A FROG WALK LIKE A DOG SWIM LIKE A FISH FLY LIKE A BIRD OYUN GÜNÜNDE NELER YAPTIK? MUSICAL ACTION : Daire şeklinde oturduk. Fasulye torbasını müzik eşliğinde elden ele dolaştırdık. Müzik durduğunda kimin elinde torba kaldıysa, öğretmenimizin dediği yönergeleri yerine getirdik. ( örnek: jump-zıpla, run-koş, fly-uç, swim-yüz, walk slowlyfast-hızlı / yavaş yürü) GET ON THE TRAIN: Öğretmenimizin elindeki flash kartları tekrar ettik. Sonra öğretmenimiz tüm kartları karıştırıp, tren sesi yaparak sınıfta dolaşmaya başladı. Kimin yanında durursa, elinde tuttuğu bir kartı tahmin etmeye çalıştı. Bilen kişi kartı alıp tren gibi öğretmenimize katıldı. Hepimiz trene dahil olabildik.

14 NUMBER GROUP GAME: Daire oluşturup öğretmenimizin söylediği rakamları arkadaşlarımızla bir araya gelerek grup olarak oluşturmaya çalıştık. FOLLOW THE LEADER: Öğretmenimizin arkasında kuyruk olduk. Öğretmenimiz ne yaparsa onun aynısını yapmaya çalıştık. Ayrıca öğretmenimiz sınıfın robotu oldu ve biz ne dersek onu yaptı. Çok eğlendik. CROSS THE RIVER: Flashkartları dağınık olarak yere serdik. Her bir kart nehirdeki bir taşı temsil ediyordu. Sırayla üzerinden geçmeye çalışırken, ne olduğunu bilirsek nehri geçebildik. PEEP HOLE GAME: Öğretmenimiz kartondan kapı deliği şekli yapmıştı. Bu delikten baktık ve gösterdiği flashkartı tahmin etmeye çalıştık. TELESCOPE GAME: Kâğıttan teleskop yaptık. Öğretmenimizin yönergelerine göre o teleskoptan bakarak sınıfta hangi objeleri gördüklerimizi söylemeye çalıştık. Go and get the game: Tüm sınıfa farklı yerlere konulmuş flaskartları sıraya geçerek. go and get the kalıbı kullanarak almaya çalıştık. Öğretmenimizin istediği değişik yönergelerle çok eğlendik. ( jump, run, walk, swim, fly etc) BALL AND BOX GAME: Sınıfın bir başına top, diğer başına ise kutu verildi. Müzik başladığında her iki taraftan da kutu ve topu elden ele dolaştırdık. Müzik durduğunda hangimizin elinde kutu varsa o top tutana kutu içinden seçtiği kartı gösterip sordu. ACTION RACE: İki ayrı grupta sıraya geçtik. Her bir grup için bir metre uzağımıza sandalye koyduk. Sonra öğretmenimizin verdiği yönergelerle sandalyeye oturup tekrar grubumuza dönmeye çalıştık. Takımına ilk ulaşan kazandı. Sonunda beraberlik oldu. BASKETBALL GAME: Öğretmenimizin tuttuğu boş bir kutuya sıra ile basket atmaya çalıştık. Topu isabet ettirebilirsek öğretmenimiz bize soru sordu. Bilenler sticker kazandı. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

15

16 STORY GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Hikâye günümüzde dört farklı hikâye dinledik. İlk hafta I like to jump hikayesi ile bir kangurunun arkadaşları ile olan diyalogu üzerinde durduk. Bu hikâyede bir türlü kendi gibi zıplayan bir arkadaş bulamayınca üzülen ama en sonunda bulunca da sevinen bir kanguru konu edildi. Bu hikâye ile mutlu x üzgün zıtlıklarını öğrendik. İkinci haftada ise Go and get it hikayesi ile bir köpeğin neler sevdiğini, onları almak için neler yaptığını konu eden bir hikaye dinledik. Köpeklerin eylemleri üzerine videolar izledik ve çeşitli duyguları üzerinde durduk. Üçüncü hafta ise Shark in the Park hikâyesinde Timothy Pope adlı bir çocuğun teleskopundan baktığı parkta, gördüğü her şeyi köpek balığı zannettiği eğlenceli bir hikâyeyi dinledik ve izledik. Bilgisayar tabanlı okuma ve dinleme etkinlikleri ile hikaye içinde geçen kelime ve yapıları pekiştirme şansı bulduk. Son hafta ise RIGBY STAR serisinden The Friends kitabından etkinlikler yapmışlardır. Ayrıca The tortoise and Hare ( Kaplumbağa ile Tavşan) ile The Prince Frog ( Prens Kurbağa) gibi klasik hikayelerle de hızlı x yavaş zıtlığı üzerinde durup, tema içerisinde geçen yapıları tekrar ettik. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

17 DRAMA GÜNÜNDE NELER YAPTIK? I like to jump hikayesini grup olarak canlandırdık ve öğretmenimizin hazırladığı sunumlar üzerinden çeşitli hayvanların sevdiği aktiviteleri öğrendik. Bu eylemleri bizler de göstererek uyguladık. Hockey cokey şarkısını öğrendik ve hareketleri ile söyledik. Go and Get it hikayesinden sonra da drama dersinde canlandırma yaptık. Her gruptan birkaç arkadaşımız Daisy, Barney, Banjo, Lilly, Patch, Snoopy oldu ve Sam onlardan ne isterse yapmaya çalıştı. Bu etkinlikte çok eğlendik. Shark in the Park hikayesini çok sevdik. Bu hikaye için teleskop yaptık. Timothy Pope gibi biz de teleskopumuzla etrafımıza baktık. Öğretmenimiz ne isterse onu bulmaya çalıştık. Çeşitli renk, şekil ve sayıları bulmak için oyun oynadık. Ayrıca hikayeyi yeniden canlandırdık. Çeşitli duygular üzerinde durduk ve mimiklerimizle göstermeye çalıştık. Bu hikâyeden sonra park kelimelerini öğrendik ve park eylemlerini çalıştık. Bu amaçla öğretmenimizle parkımıza gittik ve çeşitli oyunlarla öğrendiklerimizi göstererek uygulamaya çalıştık. Yukarı ve aşağı zıtlığı üzerinde durduk. Park konusuyla trafik kurallarını birleştirdik. Sınıf öğretmenlerimiz de bizlere yardımcı oldu ve yol güvenliği konusunda hikâyeler dinledik ve sohbet ettik. The Friends hikayesinde ise kitap okumaya ilk adımlarımızı attık. Arkadaşlık üzerine kurulu olan bu tema kapsamında paint ( boyamak), dance ( dans etmek), run ( koşmak ), sing ( şarkı söylemek) gibi eylemleri kavrama çalışmaları yaptık. The tortoise and Hare hikâyesi sonrasında ise müzik eşliğinde öğretmenimiz hangi hareketi yapmamızı söylerse onu yapmaya çalıştık. Eğer yavaş müzik çalarsa yavaş, hızlı çalarsa da hızlı olarak yapmaya çalıştık. Öğretmenimiz hikayeyi yeniden anlattı ve bizler de belli bölümlerini canlandırmaya çalıştık. Hikayelerin sonrasındaki etkinlikler haricinde grup dinamiğini sağlayıcı çalışmalarla da hem eğlendik, hem de birbirimizi daha iyi tanıma şansı bulduk. Bu amaçla, mirror mirror (aynamı göster) drama çalışması ile partnerlerimizle karşı karşıya geçerek birbirimizin aynası olmaya çalıştık. Kim ne yaparsa karşısındaki de onu yapmaya çalıştı. Yine benzer çalışmalardan biri de wind blowing ( rüzgar esintisi) olmuştur. Bu çalışma kapsamında karşı karşıya dizildik. Arkadaşlarımızdan biri ağaç, diğeri rüzgar oldu. Rüzgar estikçe ağaç o yönde hareket etmeye çalıştı. Büyük-küçük ( big small), mutlu, üzgün (happy sad) gibi sıfatları sıraya geçerek sırası ile söylemeye çalıştık. Dikkat etkinliği olarak yapılan bu çalışmada da sırayı kim şaşırırsa her defasında başa dönüp yeniden doğru sırada söylemeye çalıştık.

18 ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

19 DIGITAL GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Digital günümüzde bolca şarkı dinledik ve içinde geçen eylemleri hem tekrar ettik, hem de uyguladık. Ayrıca bilgisayar oyunları ile öğrendiklerimizi pekiştirmeye çalıştık. Traffic Lights trafik ışıklarını ve fonksiyonlarını çeşitli videolar, şarkılar çizgi filmler ve internet oyunları ile öğrenmeye çalıştık. Yol güvenliği konusunda uygulamalı olarak grup etkinlikleri ve örnek olay uygulamaları yaptık. Shark in the park hikâyesinin bilgisayar tabanlı etkinliklerini yaptık ve hafıza oyunu oynadık. Sayılarımızı pekiştirmek için Teddy song ve Five little frog şarkılarını söyledik ve izledik. Ayrıca tüm öğrendiklerimizi tekrar etmek için bilgisayar da hazırlanmış jeopardy game ve What is it? game oyunlarını oynadık. Dinlediğimiz şarkılar: 1. jump, jump, stop 2. Hokey Cokey 3. rich up high Dance song ( 5. This is the way we laugh ( 6. I can run nursery rhymes( learn english kids)song 7. I like to dance 8. Happy and sad chant I can walk I like to move it 11. Hold still song 12. Reach up High Tofa Tafa Karaoke Children Love to Sing Song 13. up and down chant-kidsenglish video clip 14. let s warm up song 15. Counting ducks song( 16. the more we get together 17. If you are happy song 18. Twirl around song Not: Bu şarkıları belirtilen isimleri ile you tube a yazarsanız sizler de evde dinleyebilirsiniz. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

20 ARTS AND CRAFT ve PORTFOLIO GÜNÜNDE NELER YAPTIK? ARTS AND CRAFT derslerimizi çoğunlukla Rose öğretmenimizle yaptık. İlk hafta çubukla öğrendiğimiz hayvanların kuklasını yaptık ve hareketlerini öğretmenimizle göstermeye çalıştık. Ayrıca ellerimizden yaprak şekli oluşturarak sonbahar ağacı yaptık. İkinci hafta ise yine Go and get it hikâyesinde geçen köpeklerden yola çıkarak, plastik tabaktan köpek yaptık. Üçüncü hafta Shark in the park hikâyesinde geçen ördeklere dikkat çekmek için tuvalet kâğıdı rulosundan ördek yaptık. Son hafta ise Friends teması içerisinde arkadaşlarımızla yaptığımız eylemlerin fotoğraflarından oluşan kitapçık yaptık. Portfolio derslerimizde ise kavramları, sayıları, renkleri ve şekilleri pekiştirmek amacıyla çeşitli kâğıt çalışmaları yaptık, öğrendiklerimiz tekrar ettik. Yine yapılar üzerinde yönerge takipli çalışmalarla öğrendiklerimizi pratik ettik.

21 ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER: Her tema sonunda kendimizi değerlendiriyoruz ve öğrendiklerimizi gözden geçiriyoruz. Bu değerlendirme ölçeklerimizi de dosyamızda saklıyoruz. Kendimizi değerlendirirken eğer tema kelimelerini öğrendiğimizi düşünüyorsak güneşli sembolünü, orta düzeyde öğrendiğimizi düşünüyorsak parçalı bulutluyu, hiç öğrenmediğimizi düşünüyorsak da bulutlu sembolünü işaretliyoruz. KNOW HOW (CLIL) DERSİNDE NELER YAPTIK? İlk hafta Outdoor fun temasına en uygun olan geleneksel oyunlar konu edildi. Bu kapsamda bahçede farklı çocuk oyunlarını İngilizceye uyarlayarak oynadık. Grup dinamiğini sağlayan ve öğrendiğimiz yapıları yaşayarak tekrar etme şansı yakaladığımız bu oyunlarla çok eğlendik. Mendil kapmaca ( Grab the hanky), Zıplayıp

22 kutudan kart alma oyunu, hayvan yürüyüşleri ile yarış, yuvarlak içinde yönergeli hareketler gibi çocuk oyunlarına yer verdik. İkinci hafta disiplinler arası işbirliği amacıyla matematik kavramı konu edildi. Öğrendiğimiz İngilizce hayvan resimleriyle toplama işlemi yaptık. Sonra da nesneleri sayılarla eşleştirme çalışmaları gerçekleştirdik. Üçüncü hafta ise yine matematikteki venn diyagramı üzerinde belli nesneleri renk, sayı ve boyutlarına göre gruplandırdık. Ortak yönleri ile farklı yönlerini şemada göstermeye çalıştık. Ayrıca nabız deneyi yaptık. Bir grup kurbağa gibi zıplayarak, diğer bir grup köpek gibi koşarak, son grup ise fil gibi yürüyerek eylemi gerçekleştirmeden önceki ve sonraki nabızlarımızı ölçerek karşılaştırdık. Böylece ne kadar hareket edersek nabzımın o kadar fazla attığı çıkarımında bulunabildik. Son hafta ise bebeklik ve çocuklukta yapılabilen eylemle ilgili bir sunum izledikten sonra her yaşta yapılabilen eylemlerin farklılıkları dikkatimizi çekti. Farklı resimlerle grup olarak albüm hazırladık. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER

23 STATION TIME DERSİNDE NELER YAPTIK? İstasyon çalışmaları olarak da sınıf içerisinde öğretmenimizin farklı gruplara ayırarak yaptırdığı etkinliklerle her birimiz kendi becerisi ve ilgisine göre bir çalışma yapma şansı buldu. İlk hafta öğrendiğimiz İngilizce eylemleri pratik etme olanağı veren istasyonlar kuruldu. Birinde partnerlerin aynı hareketleri tekrar etmesi, diğerinde flashcard eşleştirme, bir başka istasyonda kuklalarla eylemler ve zar oyunu konu edildi. Her birinde 5-6 dk etkinlik yaptıktan sonra değiştiğimiz istasyonlar sayesinde tüm ders hepsinde bir şeyler yapabilme şansı yakaladık. Üçüncü hafta her istasyon farklı renkte nesneleri toplamaya yönelik etkinliklere göre düzenlenmişti. Son hafta ise farklı öğrenme yöntemlerine göre etkinliklerden istasyonlar kurulmuştu. Birince hula hup içerisinde yönergeleri takip etme çalışması varken, bir diğer istasyonda ise park resmi boyama çalışmaları yaptık. Son hafta istasyonlarımızın her birinde trafik lambasında olan renklere göre yuvarlak şeklini artık malzemelerle dekore etmeye çalıştık. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER

24 LIBRARY TIME DERSİNDE NELER YAPTIK? Bu yıl Library saatinde Oxford Reading Tree ( ORT) serisinden altı adet kitabımız var. Kipper karakterinin maceraları ve ailesini konu alan bu kitaplarla en büyük amacımız, başta kütüphane bilinci sağlayıp, okumaya olan sevgi ve ilgimizi artırmaktır. Her Perşembe günü okulumuzun yenilenen kütüphanesine gidiyoruz. Daha sonra ise görsel ve işitsel materyallerle kitabımızı inceliyor ve çok çeşitli okuma etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu ayki kitabımız At School du. Bizim gibi okula yeni başlayan Kipper ın ilk okul deneyiminde karşılaştığı durumlar ve duyguların konu edildiği hikaye ile ilgili öncelikle karakterlerini tanıma çalışmaları yaptık. Daha sonra beyin fırtınası ve kelime çalışmaları yaparak, kütüphane kurallarını da vurgulamaya çalıştık. Ayrıca kitapta geçen temel yapı ve kavramlarla ilgili yazılı ve sözlü etkinlikler de gerçekleştirdik. Grup çalışması, özetleme, hikâyede yanlış anlatılan bölümleri düzeltme etkinlikleri, görseller üzerine konuşma ve çıkarımlarda bulunma çalışmaları, hikayeyi doğru sıraya sokma ve karakterlerin duyguları hakkında konuşma gibi çok çeşitli okuma yöntemleri kullandık. Kütüphane ortamını çok sevdik ve orada işlenen derslerle okumaya olan merakımız artarak devam etti. Kitabımızda geçen değişik duygular üzerine bizler de çalışmalar yaptık. Bu duygularla ilgi şarkılar söyledik, taklitler yaptık, tahmin etme oyunları oynadık. Daha sonra duygular konulu grup çalışması yaptık. Son olarak öğretmenimizin verdiği boş yüz resmine o anki duygularımızı çizmeye çalıştık ve nedenleri üzerine tek tek sohbet ettik. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER

25 Bir sonraki temamız Fictional Friends and My Family temamızda da benzer etkinliklerimizi sizlerle paylaşmayı şimdiden heyecanla bekliyoruz.

OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ. KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü?

OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ. KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü? Kasım ayı bülteni ile yeniden merhaba! Bu ayki temalarımız, OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü?

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık. Keyifli okumalar dileriz.

Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık. Keyifli okumalar dileriz. AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Aralık, 2011 Sayı : 3 KONU : ÖZBAKIM BECERİLERİ Sevgili Velilerimiz, Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 UZAY SINIFI Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerle ilgili tema çalışmasına öncelikle İcatlar sunumunu izledik. Birer

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2016-2017 EKİM AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Dünya Hayvanları Koruma Günü nde Sokak hayvanlarını besledik. Onlara mama ve su verdik. Sevdiğimiz hayvanları

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Dubalarla engelleri aşma oyunu oynadık. Dubalara

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. - Malzemelerle oynanan oyunlar

Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. - Malzemelerle oynanan oyunlar Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. BENİM İŞİM OYUN Bu ayki tema alt başlıklarımız: - Sevdiğim Oyunlar - Müzikli oyunlar - Malzemelerle oynanan

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MART 2015 BÜLTENİ Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ Drama ve Müzik dersleri her hafta

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Uyum programı tamamlandıktan sonra öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 100.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Mart Ayında Temamız HAYVAN DOSTLARIM Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izledik. Videolarla hayvanların seslerini

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KALELER Atatürk ün hayatı Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların KELEBEK VE UĞUR BÖCEĞİ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanlarını

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI 2017 MAYIS/ 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 RESMİ TATİL SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI HALK LARI (ÖZKAN

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2014-2015 EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU 2014-2015 EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2014-2015 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK A SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliği dersimizde Meraklı Kukla ile tanıştık. Tali Eğitim setinden seçtiğimiz hikâyeleri

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI A N A KU O LU ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ÖZ BA BEC KIM ERİS İ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - KASIM 2016 ÖZ BAKIM BECERİSİ KAZANMA SÜRECİ Çocukların temel ihtiyaçları, onlar dünyaya geldikleri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı