T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ"

Transkript

1 T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÖZ BEBEKLERİ ARASINDAKİ MESAFEYİ ÖLÇEN OPTİFEST UYGULAMASI Enes ALTINKAYA DANIŞMAN YRD. DOÇ. DR. ARİF KOYUN ISPARTA, 2015

2 İÇİNDEKİLER 1. TANIM PROJE KONUSU, HEDEFİ, KAPSAMI YAZILIM GELİŞTİRME MODELİ YAZILIM GELİŞTİRME PLANI YAZILIM VE SİSTEM GEREKSİNİMLERİ TASARIM PLANI...10

3 GÖZ BEBEKLERİ ARASINDAKİ MESAFEYİ ÖLÇEN OPTİFEST UYGULAMASI 1. TANIM Android tablet üzerinde çalışan göz bebekleri arası mesafeyi ve diğer bir takım ölçümler yapan uygulama. 2. PROJE KONUSU, HEDEFİ, KAPSAMI Optisyenler cam kesme işlemi için göz çevresinden bir takım ölçümlere ihtiyaç duyarlar. Geçmişte bu ölçümler cetvel benzeri mekanik araçlar ile yapılıyordu. Günümüzde ise elektronik cihazlar tercih ediliyor. Optifest uygulaması bu ölçümleri Android tablet ile yapmayı sağlar. 3. YAZILIM GELİŞTİRME MODELİ Yazılım geliştirme modeli olarak arttırımsal geliştirme modeli seçilmiştir. Artırımsal model, yazılımın küçük parçalara ayrılarak döngüsel olarak geliştirilmesi fikrine dayanır. Proje süresi, artırım (veya döngü) olarak tanımlanan küçük zaman dilimlerine bölünür. Proje bir çok döngünün gerçekleştirilmesi ile ilerler. Her döngünün sonunda, projeye ait planlanmış çıktılar elde edilir ve yazılıma yeni bir fonksiyonalite eklenir. Bu sayede yazılım artırımsal olarak geliştirilir. Projenin bir döngüsde henüz tümleştirme süreci sonlanmamışken, diğer bir döngünün döngünün tasarım süreci başlayabilir. Dolayısı ile, bu model yazılım geliştirmenin doğasına daha uygun olarak görünmektedir. Her döngüde yeni bilgi ve tecrübeler edinilir ve bunlar projenin geliştirilmesi aşamasında çok değerli katkılar yapar. Artırımsal modelin en önemli avantajlarından biri, projenin ilk safhalarında elde edilen çıktıların projenin ilerleyen aşamalarında değişikliğe uğraması halinde bile büyük bir maliyete neden olmadan bu değişikliklerin yapılabilir olmasıdır.

4 4. YAZILIM GELİŞTİRME PLANI Şekil 1. Artırımsal Geliştirme Modeli 4.1 MEVCUT SİSTEMLERİN İNCELENMESİ Mevcut sistemler ya buzdolabı ebatlarında büyük bir cihaz, ya da mekanik cetvel tarzı göz kararı ile ölçüm yapan sistemlerdir. Optifest programı Android tablet ile bu sorunları çözer İNSAN KAYNAKLARI Bu projede görev alanlar şu şekildedir. Proje Yöneticisi Doç. Dr. Habil KALKAN Projenin her aşamasında projenin genel koordinasyonunu sağlayan, projede bulunan görevlilerin çalışmasını denetleyen kişidir. Programcı Enes Altınkaya Android uygulamayı, login servisi ve admin paneli yazan kişidir.

5 Sistem Çözümleyici Mehmet Ali Ceylan Kullanıcı isteklerini değerlendiren kişidir DONANIM KAYNAKLARI Ana uygulama Android tablet üzerinde çalışır. Servis uygulaması Java ve Mysql ile yazıldığından herhangi bir server işletim sistemi üzerinde çalışabilir YAZILIM KAYNAKLARI Android Framework SQLite Java Mysql 5. YAZILIM VE SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 5.1. YAZILIM GEREKSİNİMLERİ Göz çevresindeki ölçümler yapılabilmeli. PD, RPD, LPD RGH, LGH 8RH, 8LH BG Müşterinin çerçeve seçimine yardımcı olmak için çekilen fotoğrafları aynı ekranda gösterebilmeli. DriveWear camları tanıtabilmeli. Cam kaplamalarını tanıtabilmeli Polarize ve tek odakli camları tanıtabilmeli. Transition ve progressive camları tanıtabilmeli. Güneş gözlüğü camlarını tanıtabilmeli. Veri tabanını yedek alıp ile gönderebilmeli. 6. TASARIM PLANI

6 Program aşağıdaki resimden görüleceği üzere Cam Çerçeve, Ayarlar, Müşteri ve Ölçüm işlemlerinden oluşmaktadır. Çerçeve ve cam özellikleri gösterimi için Cam Çerçeve, yedek alma işlemleri ve e mail ayarları için Ayarlar, müşteri işlemleri için Müşteri, gözbebeği değerleri ölçümü için Ölçüm kısımlarını kullanılır. CAM ÇERÇEVE Cam Çerçeve işlemleri aşağıdaki kısımlardan oluşmaktadır.

7 Cam Seçimi Cam Seçimi sekmesinden sağ ve sol camın özellikleri ayarlanabilir. Çerçeve Seçimi DriveWear Sürüş esnasında yoldaki parlamaları önleyen, sürüş rahatlığı sağlayan kaplama çeşididir.

8 Kaplamalar Gözlük kullanıcısının çizik, parmak izi, su damlası, yansıma ve toz gibi etmenlerden doğan rahatsızlıklarını önlemek için kullanılan kaplama çeşididir. Polarize Cam Güneş ışığı yansımalarından korunmak için kullanılan kaplama çeşididir. Bu gözlük camları sayesinde suyun altındakiler görülebilir. Grey ve Brown renk seçenekleri ile farklı manzara gösterimleri yapılmaktadır.

9 Tek Odaklı Cam Uzak, yakın, spor, okuma, çalışma, araba sürme gibi her türlü görsel amaç için kullanılan cam çeşididir. Siferik, asiferik ve kişiye özel camların gösterimi yapılmaktadır. Transitions Güneş ışığına çıktığınızda değişken renki gözlük camları güneş ışığını algılar ve otomatik olarak koyulaşır. Bu gözlük camları gözlerinizi, güneşten sürekli olarak yayılan zararlı UV ışınlarına karşı korur. Uygulamada Classic güneş gözlüğü camı ile Transitions gözlük camı farklı görülebilmektedir.

10 Progressive Yakını görememe durumlarında hem uzak, hem ara mesafe, hem de yakın görüşü sağlayan cam çeşididir. Uzak, yakın ve progressive cam çeşitlerinin canlandırması uygulamada görülebilmektedir. Progressive cam çeşidinde isteğe göre ekranın sağ alt köşesinden görüş seviyesi ayarlamaları yapılabilmektedir.

11 Güneş Camları Güneş camları rengi isteğe göre seçilip, canlandırılması oluşturulmaktadır. Ayarlar Yedek aldığınız tarihe dönmenizi sağlayan ve müşteri sayfasından ölçüm sonuçlarınızı göndermenize yarayan kısımdır.

12 MÜŞTERİ Yeni müşteri eklenebilen, mevcut müşterilerin listelendiği, müşteri bilgilerinin ve ölçüm değerlerinin güncellenebildiği sayfadır. Ayrıca müşteri ölçüm bilgileri e posta ile gönderilebilir. Müşteri Ölçüm Değerleri Seçilen müşterinin ölçüm bilgileri yeniden ayarlanabilir. Ölçüm bilgileri e posta ile gönderilebilir. Müşteri Bilgileri Müşteri bilgileri güncellenebilir veya müşteri silinebilir.

13 Yeni Müşteri Ekleme Müşteri kaydı yapılır. ÖLÇÜMLER Ölçüm bölümünde karşımıza 4 farklı bileşen çıkmaktadır.

14 En soldaki kırmızı toplar tabletin dik pozisyonda olup olmadığını kontrol etmek için kullanılmaktadır. Kırmızı toplar kendi eksenlerinin ortasında buluşup mavi renge dönüştüğünde tablet dik pozisyonda duruyor demektir. Bu durumda fotoğraf çekimi yapılabilir. Ekranın ortasında bulunan çerçeve içine alınmış dikdörtgen, referans noktalarının tespit edileceği bölümdür. Gözlük üzerinde bulunması gereken aparat üzerindeki 3 nokta, bu dikdörtgen içinde tutulmalıdır. Tablet dik tutulduğunda ve dikdörtgen içindeki referans noktalarını algıladığında fotoğraf çekimini otomatik olarak yapar. Sağ tarafta bulunan fotoğraf çekim butonu ise manuel ile (el ile )çekim yapılabilir. Fotoğraf çekim butonunun alt kısmında bulunan Flash butonu ile çekimler Flash kullanarak veya Flash olmadan yapılabilir. Çekim yapıldıktan sonra karşımıza referans noktalarının konumlarını tespit edebileceğimiz ekran çıkmaktadır.

15 Bu ekranda işaretçiler referans noktalarına doğru otomatik olarak hareket eder ve referans noktalarının üzerine konumlanır. Bu konumlanma işlemini işaretçileri sürükleyerek veya ekranın alt kısmında bulunan Hareket Butonları ile kendiniz de yapabilirsiniz. Ekranın sağ alt bölümünde bulunan Yeni Resim butonu ile ölçüm için yeni bir fotoğraf çekebilirsiniz. Referans noktalarının tespiti işlemi bittikten sonra ekranın üst kısmında bulunan Göz butonuna tıklayarak Göz Bebeği İşaretleme bölümüne geçebilirsiniz. Koridor Mesafesi Bu bölümde ekranın alt kısmında bulunan butonlara tıklayarak koridor mesafesini tespit edebilir ve ekrandan lens çapını gözlemleyebilirsiniz. Bütün işaretlemeleri tamamladıktan sonra üst menünün en sağında bulunan İleri butonuna tıklayarak ölçüm sonuçlarını görebilir ve kayıt edebilirsiniz.

16

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

MOTAKK WEB SİTESİ KULLANIM KLAVUZU

MOTAKK WEB SİTESİ KULLANIM KLAVUZU MOTAKK WEB SİTESİ KULLANIM KLAVUZU Moleküler Tanıda Kalite Kontrol Ulusal Programına (MOTAKK) üyeliğiniz için teşekkür ederiz.size gönderilen bilgilendirme mailinde belirtilen E-posta adresi ve şifre ile

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

iphone ios Mail Kurulumu

iphone ios Mail Kurulumu iphone ios Mail Kurulumu Şu adımları takip ederek E- posta hesabınızı yerleşik iphone Mail programına tanımlayabilirsiniz: 1. Ayarları görüntüleyiniz: 2. Mail, Kişiler, Takvimler seçeneğine gidiniz: 3.

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu Neosinerji Bulut Server Bağlantısı NeoConnect Kullanım Kılavuzu www.neosinerji.com.tr / www.neoonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: bilgi@neosinerji.com.tr tel: 212 325 68 00 NeoConnect ile İşiniz Artık

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır.

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. ANASAYFA 1 2 3 4 5 6 7 Sayfa Geçiş Tuşları Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. Teknosem 1 Eksenleri Sıfırla Butonu: Sistemin ilk açılışında eksenleri sıfırla (homing)

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş., İÇİNDEKİLER 1. İçindekiler. 1 2. Açılış Ekranı. 2 a. Sunucu Testi.. 2 b. Kantar Testi 2 c. Kullanıcı Girişi.. 2 3. Araç Hareketleri...

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU 2013 Sayın Velimiz, Öncelikle Serviscell sistemini kullanmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Serviscell, okul servisinin, öğrencinin bekleme noktasına yaklaştığını

Detaylı

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 2017 http://tuzem.trakya.edu.tr tuzem@trakya.edu.tr Tel: 0284 236 23 41 UZAKTAN

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRC. Hastane Kapıları. Poliklinik Oda Kapıları

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRC. Hastane Kapıları. Poliklinik Oda Kapıları Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30/HRC Poliklinik Oda Kapıları METAXDOOR MS30/HRC hastane odaları, klinik ve laboratuvar odalarında

Detaylı

EBYS KULLANIM KILAVUZU

EBYS KULLANIM KILAVUZU EBYS KULLANIM KILAVUZU EBYS girişi içini öncelikle kullanıcı adı ve soyadını içeren saglik.gov.tr uzantılı mail adresi alınması gerekmektedir. Mail adresi alındıktan sonra Bilgi İşlem Birimi tarafından

Detaylı

Veri Toplama Sistemini

Veri Toplama Sistemini 1 Problem ADEK süreçlerinde farklı birimlerden farklı dönemlerde çeşitli işlemler için veri toplayabilme veriyi saklayabilme ve veriye gerektiği zamanda ulaşabilmenin zorluğu 2 Çalışmanın Amacı Kalite

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 17.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

IEEE TÜRKİYE ÖĞRENCİ KOLLARI MAİL GRUBU KULLANIM REHBERİ

IEEE TÜRKİYE ÖĞRENCİ KOLLARI MAİL GRUBU KULLANIM REHBERİ IEEE TÜRKİYE ÖĞRENCİ KOLLARI MAİL GRUBU KULLANIM REHBERİ İÇİNDEKİLER Google Groups Katılım Aşamaları... 1 Google Gruplar Üzerinden Gruba Katılım... 3 Google Gruplar Üzerinden Grupdan Ayrılma... 5 Mail

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim

Detaylı

Mikro Drive. Mikro Drive Partner

Mikro Drive. Mikro Drive Partner Mikro Drive Partner Mikro Drive ın kullanılabilmesi için ilk olarak partner tarafından müşterimizde lisanslanması gerekmektedir. Mikro Drive ı müşteriye lisanslamak için Yeni Mikro Drive butonuna basarak

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30/HRM Hermetik Kayar Kapı Hava ve su sızdırmazlık özelliği bulunan METAXDOOR MS30/HRM hermetik kayar

Detaylı

InnGenius Yönetici Paneli

InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Genel Görünümü InnGenius Ana Menü InnGenius Oda Temizleme Genel Görünüm Sayfa 1 Sayfa 2 InnGenius Restoran Genel Görünüm Yönetici panel genel görüntüsü Oda Ayarları...4

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

AKINSOFT AsKuşak. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.01.2011. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT AsKuşak. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.01.2011. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Kişi kayıtlarını oluşturak soyağacınızı oluşturabileceğiniz programdır. Akrabalarınız

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde

Detaylı

SALUTRON D4 / D5 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

SALUTRON D4 / D5 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU SALUTRON D4 / D5 BOYA ve KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN MARKA MODEL : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI : SALUTRON : D4 / D5 Firma : MEP TEKNİK ELEKTRİK TİC. LTD.

Detaylı

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI Bu doküman E-Fatura Logo Özel Entegratörlük sipariş ve satış aşamaları tamamlandıktan sonra yapılması gerekelenleri kapsar(özel Entegratörlük Satış İşlemleri için

Detaylı

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP portal üzerinde ders seçimi için dikkat edilecek konular aşağıda yer almaktadır: 1. SAP portal kullanırken Internet Explorer veya Google Chrome kullanmalısınız. Internet

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013

SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013 SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013 Sayın Velimiz, Öncelikle Serviscell sistemini kullanmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Serviscell, okul servisinin, öğrencinin

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.12.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

Userspots Online Test Servisi. Remotespots Tanı4m Dosyası

Userspots Online Test Servisi. Remotespots Tanı4m Dosyası Userspots Online Test Servisi Remotespots Tanı4m Dosyası Remotespots Userspots un online kullanılabilirlik testi ürünü Remotespots ile kullanıcılarınızın arayüzünüz hakkındaki yorumlarını ve neyi nerede

Detaylı

Modü l 8: Sünü Hazırlama

Modü l 8: Sünü Hazırlama Modü l 8: Sünü Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde Ms. PowerPoint programında; Fotoğraf albümü oluşturabilecek, Hazırlamış olduğunuz fotoğraf albümüne ses, video, eylem düğmesi ekleyebilecek,

Detaylı

LOGO PARTNER MEETING

LOGO PARTNER MEETING LOGO PARTNER MEETING Aşağıda görseller ile desteklenen anlatım, logopartnermeeting.com web sitesinin kullanımı için hazırlanmıştır. Yukarıda gördüğünüz görselde bulunan işaretli alanlar aşağıda sırasıyla

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

Huvitz Otomatik Fokometre

Huvitz Otomatik Fokometre Huvitz Otomatik Fokometre HLM-9000 Yeni Bir Bakış, Yeni Bir Başlangıç. Huvitz HLM-9000 Geleceğe yön veren teknolojiyi bugünden sizlere sunuyor. Hartman sensör teknolojisi, Ergonomik tasarım, Işığın gücünü

Detaylı

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum 1.Adım http://www.natro.com/postaarsivi/ adresine giderek Natro E-posta arşivi hizmetini satın alıyoruz. Satın alma işlemini

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Casper N410 Geleceğin Dâhileri Yetişiyor Tablet Projesi. İlk Kurulum ve Aktivasyon Kılavuzu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Casper N410 Geleceğin Dâhileri Yetişiyor Tablet Projesi. İlk Kurulum ve Aktivasyon Kılavuzu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Casper N410 Geleceğin Dâhileri Yetişiyor Tablet Projesi İlk Kurulum ve Aktivasyon Kılavuzu 1.Resim (İlk Kurulum Ekranı, Bu Ekrandaki Seçenekleri Değiştirmeden Sağ Alt Köşede

Detaylı

Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu

Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu DİKKAT LÜTFEN ERİŞİM İÇİN DUYURU METNİNDEKİ ADRESİ KOPYALAYIN 1. DİJİTAL SİSTEM İÇERİSİNDE İSTENİLEN KAYNAĞIN AKTİF DURUMA GETİRİLMESİ VE AÇILMASI A. Önemli

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda VitalSource Bookshelf Nedir? VitalSource Bookshelf, VitalSource üzerinden temin edilen dijital kitapların kullanıldığı dijital bir platformdur. Bookshelf, kişiye özel dijital kütüphane oluşturarak, kullanıcıların

Detaylı

YAZILIM MİMARİLERİ DERSİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

YAZILIM MİMARİLERİ DERSİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI YAZILIM MİMARİLERİ DERSİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI Yazılım Nedir? Yazılım, 1. Komutlar : yürütüldüğü zaman istenen fonksiyon ve performansı sağlar, 2. Veri Yapıları : programa verileri yeteri kadar işlemek

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

ATILIM BĐLGĐSAYAR LTD.ŞTĐ. PERSONEL BORDRO TAKĐP SĐSTEMĐ KULLANIM KĐTAPÇIĞI

ATILIM BĐLGĐSAYAR LTD.ŞTĐ. PERSONEL BORDRO TAKĐP SĐSTEMĐ KULLANIM KĐTAPÇIĞI ATILIM BĐLGĐSAYAR LTD.ŞTĐ. PERSONEL BORDRO TAKĐP SĐSTEMĐ KULLANIM KĐTAPÇIĞI Personel Bordro Programımız, basit işlemler ile birlikte kolay kullanım olanağı sunar. Đnternet tabanlı bağlantı sistemi ile

Detaylı

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı emlakçılar için geliştirilmiş web ara yüzü ile çalışan programdır.

Detaylı

için kayıt kılavuzu

için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

Picture 1 - Bağlantı Hatası Penceresi

Picture 1 - Bağlantı Hatası Penceresi Logo çözümleriyle ilgili işlemlerinizin size gerçekleştiği anda bildirilmesinin yanı sıra, Logo Notifier sayesinde belirlediğiniz tarih/saat/gün periyodunda gerçekleştirilen işlemlerin toplu raporu veya

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu

Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu Pearson Kütüphane Erişimi Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ VitalSource Türkiye temsilcisi Çağlayan Kitabevi ve Eğitim Çözümleri ve Pearson Türkiye nin ortak çalışmaları sonucunda Pearson ders kaynakları kütüphane

Detaylı

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU Sayfa No 1/14 KULLANICI EKRANI KULLANICI EKRANLARININ KULLANILMASI ne Giriş İçin Site Adresinin Yazılması İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilen hizmet ve araç taleplerinin

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU Checkpoint VPN Uygulaması kurum dışından kurumiçi kaynaklara erişim için kullanılan uzaktan erişim uygulamasıdır. VPN erişimi için VKVAH ve KUH hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ OCAK, 2016 ISPARTA İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. DERS PORGRAMLARININ OLUŞTURULMASI... 5 3.

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

SALUTRON D3 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

SALUTRON D3 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU SALUTRON D3 BOYA ve KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN MARKA MODEL : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI : SALUTRON : D3 Firma : MEP TEKNİK ELEKTRİK TİC. LTD. ŞTİ. Adres

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

HAREKETİN MERKEZİNDEKİ HAYATLAR İÇİN

HAREKETİN MERKEZİNDEKİ HAYATLAR İÇİN HAREKETİN MERKEZİNDEKİ HAYATLAR İÇİN 2 INTERTON CENTRO Dertsiz bir yaşam hareketin tam ortasında Kimse sevdiği şeyleri yapmaktan vazgeçmek istemez. İyi haber ise, Interton Centro işitme cihazları ile vazgeçmek

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları 1 İçindekiler Q-Biz Kurulum Aşamaları... 2 MSTUDİO... 5 1. Veri Tabanı Sunucusu Bağlantı Yönetimi... 6 2. Uygulama Yönetimi... 7 3. Portal Parametre Yönetimi... 8 4. Portal Bağlantı Yönetimi... 9 UPDATER...

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Değerli öğretmenlerimiz; Beslenme anketi testimizin sizlerin ve değerli öğrencilerimizin, hızlı ve kolay bir şekilde doldurulması için internet

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA

DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA Tedarikçi Tescili dış linkinden giriş yapıldığı zaman; tedarikçi özet bilgilerinin girişinin yapılacağı ekran açılmaktadır. Bu ekran üzerinden, tedarikçi

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı