3 FAZLI ENERJI ANALİZÖRÜ CA8332B VE CA8334B TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3 FAZLI ENERJI ANALİZÖRÜ CA8332B VE CA8334B TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI"

Transkript

1 3 FAZLI ENERJI ANALİZÖRÜ CA8332B VE CA8334B TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI

2 CIHAZDA KULLANILAN SEMBOLLERIN ANLAMLARI; : UYARI: Cihazı kullanmadan önce lütfen kullanım kitapçığını okuyunuz. Bu kullanım kitapçığında bu uyarı ile gösterilen noktalar fiziksel zarara, veya cihazda ve elektrik altyapınızda zarara yol açabilir. : Toprak Çift Izolayon WEEE 2002/96/EC standartlarına uyumluluk. CA8332B veya CA8334B Üç fazlı Enerji Analizörünü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu cihazdan maksimum servis verimi olabilmek için; - Lütfen kullanım kitapçığını kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz. - Kullanımla ilgili dikkat edilmesi gereken noktalara uyunuz. KULLANIMDA DIKKAT EDILECEK NOKTALAR Bu sembolle birlikte verilen uyarıları ve başlıkları dikkatlice okuyunuz. Eğer cihazınızı kullanım kitapçığına göre kullanmaz iseniz tehlikeli bir duruma düşebilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilirsiniz. Kişisel güvenlik önlemi almak kullanıcının sorumluluğundadır. Cihazla birlikte verilen orijinal parçaları kullanınız. Verilen parçalar EN (2002) standartlarına uyumludur. Her kullanımdan önce test problarının iyi bir durumda olduğunu kontrol ediniz. Kullanım için gerekli hava ve yükseklik gibi çevresel koşullarını kontrol ediniz. Bu cihaz 600V u aşmayan (AC veya DC) Cat IV altyapılarında kullanılabilir. Cihazın pillerini sökmeden önce cihaza bağlı herhangi bir probun olmadığını kontrol ediniz. Cihazla birlikte üreticinin tedarik ettiği pilleri kullanınız. Cihazı açmadan önce test problarını bağlayınız. KATEGORİLER IEC de tanımlanan kategoriler. CAT III: CAT III devreleri belli yükseklikte transient yüksek gerilime neden olan güç devreleridir. CATIV: CATIV devreleri aşırı yüksek gerilime dayanabilen devrelerdir. GARANTI: Kullanıcı hataları ve yanlık kullanım düşürme çarpma gibi nedenler hariç üretici hatalarına karşı 3 yıl garantilidir. Cihazı satın aldıktan sonra ortaya çıkabilecek tüm problemler için lütfen info@sgemuhendislik.com adresi ile temasa geçiniz veya web sayfası üzerinden bildirim yapabilirsiniz. SGE Müh: Tel: Fax:

3 1- TANITIM CA 8332B ve CA8334B kompakt yapıda ve darbelere karşı dayanıklı 3 fazlı güç kalitesi analizörüdür. Ergonomik dizayn ve kullanım kolaylığı bu cihazların kullanımını kolay ve eşsiz hale getirmektedir. Enerji Analizörleri sadece o anki elektriksel parametrelerinin değerlerini sağlamakla kalmaz aynı zamanda belli bir zaman aralığı içerisindeki değişimleride görüntüleme imkanı sağlar. Çoklu görev ölçümleri sayesinde enerji analizörü anlık gösterim, hata tespiti, değer kaydı ve inceleme imkânı sunar. Tek fazlı, 2 fazlı veya 3 fazlı sistemler üzerinde çalışan teknisyen ve mühendislerin test ve bakım amaçlı kullanımı için idealdir. Temel olarak yapılabilecek ölçümler; Tüm Elektrik altyapı sisteminde 480V Faz-Nötr veya 960V faz faz AC gerilim ölçümleri. 6500A e kadar Akım ölçümleri. 10hz den 70 Hz e kadar frekans ölçümleri. Yıldız noktasındaki toprak akımlarının hesaplanması. Akım ve Gerilim pik faktörlerinin hesaplanması. Akımların K-Faktörünün hesaplanması. Gerilim için kısa-dönem flicker seviyesinin hesaplanması. Akım ve gerilimde faz dengesizliğinin hesaplanması. Gerilim, Akım veya Güç (CA8334B)50.dereceye kadar harmoniklerinin değerleri ve temel bileşene göre açılarının ölçümü. Toplam harmonik distorsiyonun hesaplanması Aktif, Reaktif ve Görünür gücün ve toplamlarının ölçümü. Güç, Kayma ve Tanjant faktörlerinin hesaplanması. Üretilen ve Tüketilen enerji toplamının kullanıcı tarafından belirlenecek belli bir zamandan sonra sayaç kullanımı şeklinde gösterimi. 1 sn den 2 saate kadar belirlenebilecek süre içerisindeki herhangi bir parametrenin ortalamasının hesaplanması. Zaman sınırı olmadan herhangi bir değerin hafızaya kaydı. Zaman ve olayın cinsinin kaydı. Kesinti, gerilim düşümü veya yüksekliği, güç ve harmonikler gibi. Transientlerin kaydı ve dalga formu biçiminde kaydı. ( Dalga formu sadece CA8334B)

4 2- TANITIM 2.1 Cihaz. Renkli ve Grafik LCD Ekran. tuşlarını kullanarak mod seçimi. 6 değişiken fonksiyon tuşlarını kullanarak görüntü tipini değiştirme. 4 tuş ile aşağıdaki ekranlara erişim.

5 Cihaz konfigurasyon parametrelerine erişim. Cihaz ekranını hafızaya alma ve hafızadaki kayıtları görüntüleme. Harici yazıcı üzerinden ölçüm sonuçlarını yazıcıya gönderme. Yardım tuşu. Açma /Kapama tuşu Herhangi bir zamanda görünü modu tercihi için tuşlar. Transientler: Dalga formlarını ve motor kalkış akımlarını ve kesintileri görüntüleme (Sadece CA8334B) Harmonikler: Gerilim, akım ve Güç (CA8334B) değerlerinin gösterimi. Lineer olmayan yükler tarafından üretilen harmonik akımlarının gösterimi. Her bir harmoniğin yaratmış olduğu problemlerin analizi (Toprak, iletken ve motorlardaki ısınma) (CA8334B ) Dalga formaları; Akım, Gerilim veya Vektörel diyagram gösterimi (Fresnel diyagramı) Sinyal bozulma değerlerinin belirlenmesi. Akım ve Gerilimin değeri ve faz dengesizliklerinin gösterimi. Faz sırası kontrolü. Güç/ Enerji Güç seviyesi ve ilgili parametrelerin gösterimi (Güç faktörü, cosphi ve tanjant) Enerji Sayacı. 4 Quadrant Aktif, endüktif ve kapasitif üretilen/tüketilen ölçümü Kayıt. Bar şeklinde veya dalga şeklinde zaman olarak gösterimi. Şebeke devamlılığı kontrolü. Tüketilen ve üretilen enerjinin yönetilmesi. Harmonik varyasyonların görüntülenmesi. Alarmlar: Konfigürasyonda ayarlanan değerler üzerinden kayıt altına alınan alarmların listesi. Yarı periyot içinde şebeke gerilim ve akımlarda meydana gelen kesintinin kaydı. Anlık tüketilen fazla enerji kaydı. Şebeke enerji kalitesi kontrolü. 4 tuş. Ve ile kursor kontrolü ve menü yönetimi. Seçme tuşu Şarj kablosunu ve şebekeden çalışma kablosu takma yeri. IR RS232 iletişim portu. 4 Adet Gerilim ölçüm bağlantı noktası. (Cihaz üstünde) Akım Klampları bağlantı noktası (MN, MN93A, C Klamp, AmpFLEX, PAC) Cihaz koruma klıfı.

6 2.2 LCD Ekran Dalga formlarında ölçülen değerler. Cihazla ilgili önemli parametreler. - Display Modu - Frekans. - Kalan hafıza. - Zaman ve tarih - Pil Göstergesi - Ölçüm Tipinin Seçimi: Tuşlarını kullanarak; RMS: True RMS ölçüm değerleri. THD: Tüm harmonikler için harmonik distorsiyon değeri. CF: Krest Faktörü. Max/Min: Maksimum, Min ve Averaj değerler. Tuşlarına basarak gösterge seçimi. 3U: FazFaz 3V- Faz-Nötr. 3A Akım. L1,2,3 Her faz için ayrı ayrı akım ve Gerilim Tuşlarına anlık değerlerin gösterimi. : Parametrelerin anlık ve devamlı gösterimi. Fresnel diagramı ( Sinyallerin fazör diagramı) Değerlerin güç faktörü, Tan, KF, cos phi, Min, Mx, Var, Harmonikleri, Flicker ve DF parametrelerin ve frekansın ölçüm için akım girişi 1 ve gerilim girişi 1 in ölçülen yere bağlı olması gerekir.

7 2.3 PİL GÖSTERGELERİ Pil Göstergesi ve yüzde göstergesi şarj durumunda yanıp söner. Yüzde değerler pilin ne kadar şarj olduğunun göstergesidir. Cihaz şarj olduğunda şarj durur. Pil kullanılırken değerler sabittir. Yüzde değeri pilin ne kadar dolu olduğunu gösterir. Pil Boş. Pil ilk defa kullanılırken pil göstergesi yanıp söner ve yüzde değerler gösterilmez. Pil yüzde göstergesi için cihazın %100 şarja ulaşması gereklidir. Şarj durumunda bu gösterge yanıp söner. Pil şarj olmadan ilk defa kullanıldığında yüzde gösterilmez. Gösterge yanıp sönmez. Cihazı kullanmadan önce veya pili değiştirdiğinizde şarj etmeniz önerilir. 3. CİHAZI KULLANMAYA BAŞLARKEN. Enerji Analizörünü açmak için açma kapama tuşuna basınız. Cihaz ilk açıldığında cihazın yazılım versiyonu ve seri numarası bilgisini verecektir. Eğer Enerji Analizörü şarja bağlı değilse pillerden çalışacaktır. Cihaz şarja bağlandığında hem pillerini şarj edecek hemde cihaza besleme verecektir. Not: Cihaz kapatma işlemi sırasında herhangi bir kayıt alıyorsa kapatma işlemine dair teyit isteyecektir. 3.1 Enerji Analizörünün konfigürasyonu

8 Cihazı kullanmaya başlamadan önce veya gerekli olduğu zaman ayar yapılmalıdır. Bu konfigurasyon non-volatile hafıza içerisine kayıt olacaktır ve cihaz kapatılsa bile ayar dosyası saklanacaktır. Ayar tuşuna basıldığında aşağıdaki seçenekler karşınıza çıkacaktır. Sırasıyla bu ayarlar; - Tarih/Zaman - Ekran kontrast ve ışık ayarları. - Renkler - Hesaplama parametreleri. - Bağlantı - Akım sensörü - İletişim ayarları - Kayıt ayarları - Alarm ayarları - Dataların silinmesi. - Nominal Frekans Yapacağınız ayarı seçmek için olarak gösterilecektir. Seçtiğiniz ayara girmek için tuşuna basınız. Üzerine geldiğiniz ayar menüsü koyu tuşuna basınız Tarih ve Zaman Ayarı; Değiştirmek istediğiniz ayara olarak gösterilecektir. tuşu ile ulaşabilirsiniz. Üzerine geldiğiniz değer koyu tuşu ile değerleri değiştiriniz.

9 Ayarları yaptıktan sonra dönecektir. tuşu ile ayarları onaylayın. Sistem tekrar ayar ekranına Not: Tarih ve Saat gösterim şekilleri ayarlanabilir Ekran kontrastı ve ışık ayarı. Karşınıza iki bargraf çıkacaktır. değiştirin ve son olarak tuşu ile isteğiniz ayara geliniz tuşu ile ayarı tuşu ile onaylayın. Cihaz tekrar ayar menüsüne dönecektir. Not: Cihazın fabrika ayarlarında görüntü silik olabilir. Bu ayarları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz Renkler. tuşu ile isteğiniz ayara geliniz tuşu ile ayarı değiştirin ve son olarak ile onaylayın. Cihaz tekrar ayar menüsüne dönecektir tuşu Hesaplama parametreleri. Reaktif Enerjinin hesaplamasında harmonikli veya harmoniksiz hesap yönteminin seçimi için kullanılmaktadır. Hesaplama yöntemini tuşu ile seçip tuşu ile onaylayınız.

10 3.1.5 Bağlantı. Cihazın bağlantı tipini ve tuşları ile seçip tuşu ile onaylayınız. Tek fazlı veya iki fazlı ölçme sisteminde nötr akımları ölçülmez ve gösterilmez. 3 tel, 3 faz sistem şeklinde; 1- Üçgen bağlı sistemlerde; Sadece güç toplamları gerçek durumu temsil eder. 2- Yıldız bağlı sistemlerde; Nötr akımı hesaplanmaz. Nötr akımı hesabı için veya faz başına güç hesaplaması için nötr referansı gereklidir.

11 4 Tel üç faz sistemde; Nötr akımları hesaplanır, değeri ve dalga şekli gösterilir. Her bağlantı şeklinde V1 Gerilim girişi 1 sisteme bağlı olmalıdır. Zira ekran bu gerilim girişine senkrondur ve frekans değeri V1 üzerinden hesaplanır Akım Sensörü ayarları. MN93A probu kullanıldığı durumda bu prob mevcut akım trafolarının sekonderinden ölçüm yapabildiğinden dolayı akım trafosu oranları cihaza tanıtılmalıdır. Cihaza akım problarını cihazı açmadan önce bağlayınız. Enerji Analizörü bağlanan akım probunu otomatik olarak açıldığında tanıyacaktır. Akım problarını cihazdan ayırmadan önce cihazı kapatınız. Akım problarını kablolardan çekerek değil bağlantı jacklerinden çekerek çıkartınız.

12 3.1.7 İletişim Ayarları İletişim ayarlarını 300,2400,4800,9600,19200,38400,57600 ve olarak ayarlayabilirsiniz. Software bağlantıların PC ve cihazın aynı olması gereklidir Kayıt. Cihazda 4 değişik kayıt tipi oluşturulabilir. tuşu ile kayıt konfigürasyonun seçebilirsiniz. tuşu ile kayıt yapılmak istenen parametre üstüne geliniz. tuşu ile cihazın bu parametreyi kayıt edip etmeyeceğiniz ayarlayınız. Kayıt edilecek parametrelerin noktaları dolu olarak gösterilir. Tuşu ile ayarları kayıt ediniz. ;Tekli harmonikler seçilmez ise tüm harmonikler kayıt altına alınır. Hangi konfigürasyonun ne kadar aralıkla kayıt altına alınacağı kayda başlamadan önce belirlenecektir. Bu ayar menüsü hangi parametrelerin kayıt altına alınacağı ile ilgilidir Alarmlar. Bu ayar menüsünden parametrelerin alarm değerleri belirlenmektedir. ( Bu alarmların cihazda kayıt altına alınması veya alınmaması için cihaz normal şekilde çalışırken basarak aktive edilmektedir. - Alarm programlama; tuşuna

13 İlk kolumn bu alarmın aktive edilip edilmemesi ile ilgilidir. Alarm olarak kaydetmek istediğiniz değerleri ON yapınız. İkinci kolumn alarm numarası, 3.kolumn alarm alınacak değer, 4. kolumda 3L: 3 fazı aynı anda alarm izleme, N Nötr alarmı, toplam güç yakalama, 3 faz kaydında ortalama değeri belirtir. 5. Kolumda büyük veya küçük değeri atanır. Örneğin <210V altına geldiği anda alarm değeri. 6. Kolum hangi süreden sonra bu değerin alarm olarak kayıt altına alınması değerini ayarlar. Örneğin toplam güç 15dk dan sonra 20kW üstünde olursa.. Hysteresis yüzde değeri; Alarm durumun hangi yüzde değerinden sonra normal durum olarak algılanacağı bilgisi atamak içindir. Örneğin gerilim alarm değeri <200V olarak ayarlanıp %1 hysteresis değeri ayarlandığı durumda cihaz 200V un altında ölçüm yaptığı anda bunu alarm değeri olarak kayıt altına alır. Alarm durumunda çıkması için gerilimin 200V +%1 yani 202 V olması gerekir. Not: Alarm değerleri atamak bir sistemi analizde en etkili yöntemlerden biridir. Bu sayede sisteminizde ne kadar süre ile hangi tarihte hangi limit dışı olaya maruz kalma bilgisi alınabilir. Not 1 : Atanan parametrenin durumun OFF olarak seçilmesi durumunda; Daha önce bu ayarı yapıp ON yapıp kayıt yaptı iseniz bu alarmlar memory de kalır ancak gösterilmez. Tekrar gösterim için ON yapılması gerekir. Not 2: Sadece Vrms, Urms ve Arms değerleri için 1/100saniye süre ataması yapılabilir. tuşu ile parametreleri ve alanları değiştirebilir ayarları sisteminize ve isteğinize göre yaptıktan sonra dönebilirsiniz. tuşu ile ayar yapabilirsiniz. Tüm onaylayarak ayar menüsüne geri

14 Dataların Silinmesi. (Clearing Data) Cihazda hafızanın silinmesi istenmesi durumunda aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Yes: Evet seçildiğinde cihaz ana ayarlanıra geri dönecektir ve aşağıdaki datalar silinecektir. - Tüm algılanan alarmlar - Ekran fotoları - Yakalanan tüm transientler (CA8334 sadece) - Tüm parametre kayıtları. Tüm dataların siline işlemi bittiğinde cihaz kendisini otomatik olarak kapatacaktır Frekans ayarı. Cihazın ayarlarını 50Hz ve 60Hz olarak ayarlayınız. 60Hz ile 50Hz sistemi ölçmeniz durumda cihaz hatalı ölçüm yapacaktır.! Ayarı yaptıktan sonra dönebilirsiniz. tuşu ile ayar menüsüne

15 4.LCD EKRAN MENÜLERİ VE GÖRÜNÜMLER. 4.1 DALGA FORMU MODU; Tuşuna basılması durumunda aşağıdaki ekranlar görünecektir. Ayarlanan ölçümleme tipine göre tek faz, iki faz, 3 faz, 3faz-nötr değer ve dalga formları görüntülenecektir. Ekranın sağ tarafında belirtilen 3U (Faz-Faz), 3V Faz-Nötr, 3A 3 faz akım değerlerinin ekranda görüntülenmesi sağlayacaktır. L1,L2,L3 ise sırasıyla gerilim ve akımın her faz için ayrı gösterilmesini sağlar. Görüntülenmek istenen değer için kullanılır. tuşu ile dalga formalarının içinde hareket ederek anlık değerler görüntülenebilir. tuşları ile RMS, THD, CF, max/min, değerler ve fazor diagram görüntülerine geçiş yapılabilir.

16 3 faz, faz-faz arası RMS gerilim gösterimi. 3 faz +Nötr akımlarının gösterimi.

17 Gerilimde harmonik bozulma THDU değerlerinin gösterimi. Maksimum, averaj ve min değer gösterimi. Peak (pik) değerler her 250msn update olur ancak her 1 sn de hesaplanır. Max, AVG,Min değerler cihaz on yapıldıktan sonra hesaplanır ve kapatıldığında hesap sona erer. Bir diğer değişle sadece ölçümleme yapılan zaman aralığındaki değerleri gösterir. Bu değerleri kayıt altına almak için ekran resmini kayıt altına alabilirsiniz. Not: Max ve Min değerler her 10msn değerler aralığında hesaplanır.averaj değerler her 1 san. Aralığında hesaplanır. Bu değerler her 250msn de yenilenir.

18 Akım değerlerinin değer olarak gösterim ekranı. Not: - KF : K faktörü değeri sadece akım ile ilgilidir. - 3V- Fliker sadece kısa dönem flicker olarak hesaplanır. - DC akımlar sadece PAC93 Akım probları ile ölçülebilir. Phasör Diagram Gösterimi. Değeri 1.fazla2.faz arasındaki faz açısı, 23 2.faz ile 3.faz arasında açı, 31 3.faz ile 1.faz arasında açı değerini verir. Unbalance değeri; Gerilim veya akım dengesizliği yüzdesini gösterir.

19 4.2 HARMONIK GÖSTERİM EKRANI tuşuna basıldığında cihaz harmonik gösterim ekranını gösterecektir. Bu ekranda aşağıdaki fonksiyon tuşları mevcuttur. Gerilim Akım. Görünür Güç Faz Faz gerilim. ve veya Yaklaştırma ve uzaklaştırma tuşları (%2, ) da harmoniklerin gösterimi. Tepede yer alan değerler gerilim tuşu ile hareket edilerek her derece için harmonik yüzdesi, RMS değeri ve fundemantale göre açısı görüntülenebilir. 25. harmoniğe gelindiğinde harmonik gösterim ekranı ortaya çıkacaktır. 0.derece DC bileşeni temsil eder.

20 (akım ) harmonik gösterimi. tuşu ile 3 faz aynı anda görülebileceği gibi her faz ayrı ayrı da görüntülenebilir. Yukarıda belirtilen değerler akım harmoniğinin temel bileşene göre yüzdesi, RMS değeri ve faz açısı bilgileri alınabilir. Max ve Min değerler resetlenir. cursor pozisyonu değişince de harmonik gösterimi. (Sadece CA8334) yayılan harmonikleri temsil eder. Negatif görünenler üretilen, positif görünenler alınan harmonik güçlerini temsil eder.

21 CA8334 Serisinde expert harmonik modu. tuşunu kullanarak + veya modunu seçin. Birinci kolumda negatif etkili harmonikler hesaplarınır. İkinci kolumda nötr hattından akan harmonikler Üçüncü kolumda positif etkili harmonikler hesaplanır. Bu sayede harmoniklerin nötr hattındaki ısınma ve dönen makinalardaki etkileri hesaplanabilir.

22 4.3 GÜÇ/ ENERJI MODU modu ile Güç Enerji (sayaç) moduna geçilir. Bu mod sayesinde; - Aktif Enerji hesaplanması: Üretilen ve tüketilen ( negatif ve positif) - Reaktif Güç hesaplaması : Kapasitif veya Endüktif. - Görünür Güç hesaplaması. Enerji hesaplaması başlar. Ekran sol üst köşede tarih ve zaman belirir. Enerji hesaplaması durur. Ekran sağ üst köşede tarih ve zaman belirir. Sayacı sıfırlamak için. Üretilen veya tüketilen Enerji Gösterimi.

23 tuşuna basıldıktan sonra hesaplama durur. Bu noktadan sonra basılıp değerlerin sıfırlanması ve tekrar ölçümleme yapılacak ise gereklidir. PF tuşu ile Güç faktörü, Cosphi ve Tanjant değerleri görüntülenecektir. Not: 4 Bölgeli ölçümde güç yerleşimleri Produced: Üretilen Consumed: Tüketilen Import: Alınan Export: Verilen. tuşuna tuşuna basılması

24 4.4 TRANSIENT MODU (Sadece CA8334B ) Bu tuşa basrak transient ölçüm moduna geçilir. Transient modunda durum dalga formları şeklinde de kaydedilir. Tüm 6 altı kanalda transientler hafızada saklanabilir. 50 Transient i hafızaya almak mümkündür. Yeni bir transient kaydı için arama programlaması. Hafızadaki transientleri ekrana getirir. Yakalanan transientleri siler. Aşağıdaki ekran başlatılmış ise moduna basıldığı zaman ortaya çıkar. Eğer zaten bir kayıt modu ile kayıt durdurulabilir. Slots Available: Hafızada kaç transient durum için boş alan bulunduğu gösterilir. Transient aramaya başlama ve durma. Tuşu ile değiştirilmek istenen parametreler seçilir ve şekilde ayarlanır. ile parametreler istenen Değerleri transient olarak durumun anlaşılması için gerekli ayardır. Threshold değerleri %1, %2, %5,%10,%20,%50, %100 olarak ayarlanabilir. Bu değerlerin akım ve gerilim için hangi değerlere tekabül ettiği bilgisi aşağıda tablo şeklinde verilmektedir. tuşu ile yapmış olduğunuz değerleri onaylayın.

25 moduna basıldığındadaha önceden kayıt altına alınan transientler incelenebilir ve aşağıdaki ekran gösterilir. Transient algılama mantığı; T: değeri akım ve gerilim için atanan yüzdesel +/- limit değerin temsil eder. S(t) T peryodik sinyale ve L seçilen aralığın yarı-genişliğine bağlıdır. Dolayısıyla eğer herhangi bir transient durumu o an söz konusu değilse S(to) değeri transient durumu kayıt başlatma değeri olarak kabul edilir. Aşağıda kayıt edilmiş bir transient durumunu incelerken (akım)gelen ekrandır.

26 Transient kayıtları 4 peryot olarak 256 örnek/peryot olarak kayıt altına alınmaktadır. 1 peryot olay önce 3 peryot olay sonrası durumunu göstermektedir. Transient olaylarda tarih ve zamanda kayıt altına alınır. Gerilim Transient kaydı; modu ile birönceki ekrana dönülebilir. Bir faz akım ve gerilim aynı anda gösterim için L1 moduna gelmeniz gerekmektedir.

27 Bu sayede bu transientin meydana geldiği anda gerilimde veya akımda bozulma yaşanıp yaşanmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir. tuşları ekranda görüntülenecek peryot sayısını belirler. 4,2 veya 1 peryot. Kayıt altına alınan tüm transientler daha sonra QualiStarView programını kullanan PC ye aktarılıp incelenebilir. 4.5 ALARM MODU: Tuşuna basarak alarm modu ekranı görüntülenecektir. Alarm algılama limit değerlerini değiştirmek için gereklidir. modunda alarm setupları yapılması Alarm algılama modunu çalıştır. Alarm algılama modunu durdur. Kayıt altına alınan tüm alarmları siler. Üst bargrafta görünen şekil alarm hafızasının doluluk göstergesidir.

28 L1,L2,L3 değeri hedeflenen alarm kayıt fazını gösterir. Not: Cihaz 4096 Alarmı kayıt altına alabilir. Tüm alarmlar PC ye aktarılıp yazılımla inceleme yapılabilir. W, VAR, PF, DPF ve TAN olarak kayıt altına alınan değerler salt değerlerdir. Not 2: Alarm modunu aktif hale getirirken cihazı başka amaçlar içinde kullanılabilirsiniz. Dolayısıyla bu ekranda beklemeniz gerekmez. 4.6 KAYIT MODU Tuşü ile kayıt modu ekranına geçilir. Kayıt altına alınacak değerleri belirlemek için tuşu ile setuplardan ayar yapınız. Ayrı ayrı 4 adet farklı kayıt parametreleri oluşturulabilir. Belirlenen konfigurasyonda kayıda başla. Kayıt edilmiş değerleri ekrana getirir Kaydı sil. Kaydı durdur. Tuşu ile konfigurasyonlar arasında geçiş yapılır. Tuşları ile tarih, zaman, dosya ismi ve kayıt edilme aralığı değiştirilir. Tuşu ile değerler onaylanır. Kayıt aralıkları 1s,5s,20sn ve 1dk,2dk,5dk,10 veya 15 dk olarak ayarlanabilir. Not: Başlama ve bitiş zaman zaman aralığı otomatik olarak sekilecek kayıt aralığına göre ayarlanır. Cihaz mevcut hafıza durumunu dikkate alarak bu hesaplamaları yapar ve hafızanın yeterli olmadığı durumlarda not enough memory hafıza yeterli değil uyarısı yapar. Tuşuna tekrar basılarak veya tuşu ile hafızadki kayıtlar görüntülenebilir.

29 Bu ekrandan istenen kayıt incelenebileceği gibi istenmesi durumunda hafızadan tuşu ile silinebilir. Not: Hafızaya halen kayıt altına alınan dosyada tuşuna basılarak gerçek zamanlı görüntülenebilir. ( Bu durumda zoom ve cursor fonksiyonu kullanılamaz) Hafıza kayt altına alınan değerlerin gösterimi. Ekrandan kayıtlı dosyayı seçiniz ve örnek olarak Vrms e bastığınız aşağıdaki ekran gelecektir.

30 Kayıt süresindeki ortlama güç.

31 Ortalama güç ekrarnın belli değer seçilip sonraki kwh değer hesaplaması yapılacaktır tuşuna basılaması durumunda o andan Not: Tüm datalar PC ye aktarılabilir. ve grafik ekranlarına yaklaştırma ve uzaklaştırma yapılabilir. 4.7 EKRAN KAYDI. Tuşu ekranda o an görünen resmi kayıt altına almak için kullanılır. Model tipine göre 8 veya 12 kayıt yapılabilir. 3sn süre ile basmanız durumunda ekran donar ve ekranda Tuşuna kısa süre <3sn ile basılması durumunda ekrana daha önceden kaydedilmiş ekranlar çıkar. işati ortaya çıkar.

32 Kaydı görüntülemek için önce tuşuna sonra onay tuşuna basabilirsiniz. Kaydı silmek için önce sepet tuşuna sonra onay tuşuna basmanız gerekir. Resim kaydından çıkmak için tuşuna veya herhangi bir fonksiyon tuşuna basınız. Önemli Not: CA8332B ve CA8334B serilerinde hafıza sabittir ve birbirlerinden bağımsızdır. CA8334B serisi için 4 adet hafıza alanı mevcuttur. Bunlar Alarmlar, fotolar, transient durum dalga formu ile kaydı (50 adet) ve Kayıtlar. CA 8332B serisinde ise 3 adet hafıza alanı vardır. Bunlar Alarmlar, Fotolar ve Kayıtlar. 4.8 Yazıcı tuşu göserilen ekranı özel printerdan anında basmak için kullanılır. görüntüyü önce dondurur ve ekran tuşu mevcut görüntüsü belirir. Yazdırma işlemi bitince tekrar bu görüntü ile değişir. Tuşuna yanlışla basılması durumunda tekrar bu tuşa basarak işlemi iptal edebilirsiniz. Yazdırma şeklinin ekranda belirmesi birkaç saniye alabilir. Yazıcı ile bağlantı hızı 19.2kbs dir. Bu cihazlar için özel yazıcı DPU414-SEIKO 4.9 YARDIM tuşu kullacıya seçilen dilde o anki görüntüleme modundaki yardım seçeneklerini sunar. Örnek olarak modundaki yardım ekranı;

33 4.10 QalistarView Software Cihazla birlikte verilen veya sitesinden indirebileceğiniz yazılımı Run setup.exe dosyasından bilgisayarınıza yükleyin. Seri kominikasyonu ayarlayın; - Cihaz üzerinde setup modundan iletişim hızını ayarlayın. - Software üzerinden Options>Communication ekranı üzerinden ayarlayın. Not: Software bağlantı hızı ve cihazın iletişim hızı birbirlerine eşit olmak zorundadır. Bağlantı sağlandıktan sonra Qualistar yazılımı üzerinden Options>Setup Qualistar cihazın setuplarına girip seri iletişimin nasıl çalıştığını görün. Cihazdan PC ye gönderilen bilgiler aşadaki formatlarda kayıt altına alınır; -.mon. Hafıza kayıt -.trs.. Transient kaydı. -.bmp. Ekran resimleri. -.ala. Alarm kayıtları -.per. PC üzerinden data kaydı. -. Trt Gerilim ölçü trafosu kaydı.

34 5- GENEL TEKNIK ÖZELLİKLER; Boyut ve Ağırlık: 240x180x55mm, Pil ile birlikte 2.1kg. AC giriş aralığı V, 50/60hz. Maximum güç : 40VA Pil Tipi NiMH 3500mAh, 9,6V. Pil şarj süresi: Yaklaşık 5 saat. Çalışma sıcaklığı 0-50 derece Pil şarj olurken çalışma sıcaklığı derece. Depolama sıcaklığı: derece (<30gün) derece (30-90 gün), eksi derece 90gün 1 yıl. Çalışma yükseliği m, Depolama mt. Uluslar arası standardlara uyumluluk.(en :2001 göre) Çift Isolasyon Kategori: IV Kirlilik Seviyesi : 2 Gerilim 600V RMS Dahili Kullanım. Uyumluluklar; -

35 6- TEKNİK ÖZELLİKLER 6.1 Cihaz teknik özellikleri.

36

37

38

39

40 7 BAKIM Sadece üretici onaylı cihazları Enerji analizöründe kullanınız. Aksi durumda cihazınızın garantisi geçersiz olacağı gibi cihaza ve kendinize zarar verebilirsiniz. Cihaz AC ye bağlandığı andan itibaren pillerini şarj eder. Pil değişiminde cihazı kapatınız ve pilleri sistemden sökmeden önce en az 1 dk bekleyiniz. Pilleri ateşe atmayınız veya 100derecenin üstüne cihazı ve pilleri maruz bırakmayınız. Pil kutuplarını kısa devre yapmayın. Cihazı hafif ıslak bir besle ve biraz sabun kullanarak temizleyebilirsiniz. Herhangi bir deterjan kullanmayınız. Bezin su damlatmayacak şekilde sıkılmış olması gerekir. Cihazını tam verimli kullanabilmeniz için her yıl veya 2 yılda bir kalibrasyonunu kontrol ettiririniz. Tamir; Cihazda meydana gelebilecek olan garanti içi veya dışı arızalar için info@sgemuhendislik.com adresi ile temasa geçiniz veya web sayfası üzerinden bildirim yapabilirsiniz. SGE Müh: Tel: Fax: Seri No; Cihazların Garanti Takibi Cihazın seri numarasına göre yapılmaktadır.

41 8- Chauvin Arnoux Sipariş ve Yedek Parça kodları;

42

43 SGE Mühendislik Elektrik Otomasyon Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Atakent Mahallesi Mithatpaşa Cad. Princes Plaza No:102 K:3 D: 2 Ümraniye İstanbul Tel: Faks: info@sgemuhendislik.com

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

CA 704 Kullanım Kitapçığı

CA 704 Kullanım Kitapçığı CA 704 Kullanım Kitapçığı Güvenlik Multimetresi CA704 Satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu multimetre enerjili sistemlerde kullanılabilir. Cihazınızdan en üst düzeyde verim almanız için lütfen kullanım

Detaylı

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ 1-Akım Trafo Oranı ayarı: Set tuşuna basılır. Ekranda : akım trafo oranı mesajı görülür. Tekrar Set tuşuna basılır. Ekranda önceden ayarlanmış olan akım trafo oranı değeri görülür.yukarı,

Detaylı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı Ölçüm Cihazının Adı: Enerji Analizörü Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı 1) Ölçümün Amacı Amaç; şebeke ya da cihazların(motor barındıran

Detaylı

F09 KULLANIM KITAPÇIĞI

F09 KULLANIM KITAPÇIĞI F09 KULLANIM KITAPÇIĞI Semboller : Dikkat. Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kitapçığını okuyunuz. Bu sembolle gösterilen uyarılara uyulmadığında kişisel yaralanmalara ve ölçüm noktalarında hasar

Detaylı

AN96 LHH ENERJİ ANALİZÖRÜ

AN96 LHH ENERJİ ANALİZÖRÜ AN96 LHH ENERJİ ANALİZÖRÜ ortalama akım değerinin en büyük olanı) 25. 3Faza ait akımların maximum ve minimum değerleri 26. Toplam akımın maximum ve minimum değerleri 27. Her faza ait gerilimlerin maximum

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

C.A 8335 QUALISTAR PLUS

C.A 8335 QUALISTAR PLUS ÜÇ FAZLI ŞEBEKELER İÇİN PORTATİF ENERJİ ANALİZÖRÜ C.A 8335 QUALISTAR PLUS TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI C.A 8335 Enerji Analizörünü (Qualistar+) tercih ettiğiniz için teşekür ederiz. Cihazın tüm özelliklerinden

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 4.1 TUŞLAR... 5 4.2 Ekran...

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

AN 96LH HABERLEŞMELİ ENERJİ ANALİZÖRÜ. Enerji analizörünün 6 adet ayarı vardır. Bu 6 ayar:

AN 96LH HABERLEŞMELİ ENERJİ ANALİZÖRÜ. Enerji analizörünün 6 adet ayarı vardır. Bu 6 ayar: AN 9LH HABERLEŞMELİ ENERJİ ANALİZÖRÜ Enerji analizörünün adet ayarı vardır. Bu ayar:. Akım Trafo Oranı ayarı. Gerilim Trafo oranı ayarı. LCD stili ayarı. Adres ayarı. Baud ayarı. Parite ayarı. Akım Trafo

Detaylı

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

Ecras Elektronik Multimetre

Ecras Elektronik Multimetre Ecras Elektronik Multimetre Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Kolay panel montajı sistem bağlantısı Anlık Her fazda VL-N ve ortalama değerleri. Her fazda

Detaylı

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması (1) Prob soket(ler)i Ekran Testo 720 Kontrol butonları Pil bölmesi TUŞ FONKSİYONLARI Cihazı Açma Cihazı Kapama (Basılı tutunuz) Cihaz ışığı

Detaylı

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer]

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] [PCE-830-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-3] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı Gerilim Ölçümleri 1. Switch i gerilim pozisyonuna getirin. 2. Sarı tuşu kullanarak sinyalin AC,DC veya AC+DC seçimini yapın. 3. Kırmızı ve siyah kabloları

Detaylı

ÖZELLİKLER...15 ŞEKİLLER

ÖZELLİKLER...15 ŞEKİLLER Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER CİHAZ HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 DOĞRU KULLANIM VE GÜVENLİK ŞARTLARI... 3 BAĞLANTI ŞEKİLLERİ... 4 ÖN PANEL TANIMLAR... 5 ARKA KAPAK TANIMLAR... 6 ANLIK ÖLÇÜMLER... 6 MAKSİMUM,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [Akım Pensi]

Teknik Katalog [Akım Pensi] Teknik Katalog [Akım Pensi] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 12/04/2018 İçindekiler 1 Güvenlik Uyarıları... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik özellikler... 4 2.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler Detaylı bilgi www.sgemuhendislik.com www.chauvin-arnoux.com.tr Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler SGE Mühendislik tarafından temsil edilen Chauvin Arnoux F serisi Pens Ampermetreler,

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29

Kullanım Kılavuzu Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29 Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 GÜVENLİK... 3 3 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4 FONKSİYONLAR... 5 5 LCD EKRAN ÖĞELERİ... 5 6 GÖRÜNTÜLENEBİLİR

Detaylı

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr Hızlı montaj le tasarruf sağlayın Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj www.entes.com.tr MPR- 3 fazlı akım trafosu ın Avantajları Kolay Pano Kurulumu Tek kablo ile tornavida kullanmadan kolay bağlantı

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM NETWORKER GÖZLEMLEME SİSTEMİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM Her tür makinene de kullanılabilir Kullanıcının bilgisayarına ilave bir yazılım yüklenmesi gerekmiyor Bağımsız

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU B603 - B603B SERİSİ FREKNS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLNM KILUZU İÇERİK Sayfa BĞLNTI E KULLNIM BİLGİLERİ... 1 1.0 Elektriksel bağlantılar... 1 1.1 na terminal... 1 1.2 Kontrol devresi bağlantıları... 1 2.0

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları Yumuşak Yolvericiler Vektör kontrollü AKdem dijital yumuşak yol vericisi, 6-tristör kontrollü olup, 3 fazlı sincap kafesli motorlarda yumuşak kalkış ve duruş prosesleri için tasarlanmıştır. Vektör kontrol,

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi Kontrol Paneli 1- Kapak cıvataları 2- Anahtar 3- Selenoid in aktif olduğunu belirten uyarı ışığı 4- LCD Ekran 5- Set tuşu 6- Yukarı tuşu 7- Aşağı tuşu Kullanıcı Parametrelerine ulaşmak için SET (=) tuşuna

Detaylı

SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI

SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI KONTROL PANELİ ÖZELLİKLERİ 1 5 2 6 7 3 8 4 1. LCD ekran çalışma esnasında basıncı gösterir. 2. Manual START / STOP butonları. (Otomatik modda etkisizdir). 3.

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-423

Kullanım Kılavuzu PCE-423 PCE-423 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/06/2016 İçindekiler 1 Cihaz... 3 2 Özellikler... 3 3 Cihaz açıklaması... 4 4 Ekran... 5 5 Ayarlar (Setup)... 6 5.1 Çapraz alan birimi seçimi... 6 5.2 Çapraz alan

Detaylı

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM ve TOPRAK KORUMA RÖLESĐ HIZLI KULLANIM KILAVUZU (TEDAŞ MYD-96/27B UYGUN) VERSĐYON 1.01 OCAK 2011 1 RÖLE TUŞ TAKIMI ve LEDLER (MMI) Menü içinde

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

KMU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELETRONİK LABORATUVARI DENEY 1 OSİLOSKOP KULLANIMI

KMU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELETRONİK LABORATUVARI DENEY 1 OSİLOSKOP KULLANIMI KMU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELETRONİK LABORATUVARI DENEY 1 OSİLOSKOP KULLANIMI DENEY 1 OSİLOSKOP KULLANIMI Deneyin Amaçları Osiloskop kullanımını öğrenmek, Osiloskop grafiklerini

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

SP-RAY Tipi Analizör Kullanım Kılavuzu

SP-RAY Tipi Analizör Kullanım Kılavuzu SP-RAY Tipi Analizör Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212

Detaylı

PCE-PCO 1 KULLANIM KILAVUZU

PCE-PCO 1 KULLANIM KILAVUZU PCE-PCO 1 KULLANIM KILAVUZU Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Giriş...4 2 Özellikler...4 3 Teknik Özellikler...5 4 Ön Panel ve Tuş Açıklamaları...6 5 Cihazı Açma/Kapama...6 6 Ölçüm

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123 Avometre PCE- 123 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 GÜVENLİK... 5 4 FONKSİYONLAR... 6 5 ÖLÇÜM / KULLANIM... 6 6 KALİBRASYON / YENİDEN KALİBRASYON...

Detaylı

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 625 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 - INDEX 1. GENEL BİLGİ... 3 2. BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR... 3 3. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA

Detaylı

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu D4U-BM2L Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu (Çoklu-port Ankesörlü Telefon Faturalama Sayacı) İthalatçı Firma : Teknocom Elektronik Ltd. Tel: 0212-2923171 www.teknocomelektronik.com.tr destek@teknocomelektronik.com

Detaylı

C.A 8220 TÜRKÇE KULLANIM KĠTAPÇIĞI TEK FAZLI ENERJĠ ANALĠZÖRÜ

C.A 8220 TÜRKÇE KULLANIM KĠTAPÇIĞI TEK FAZLI ENERJĠ ANALĠZÖRÜ TEK FAZLI ENERJĠ ANALĠZÖRÜ CA 80 TÜRKÇE KULLANIM KĠTAPÇIĞI Sembolün anlamı UYARI! Bu uygulamayı yapmadan once kullanım kitapçığını dikkatlice okuyunuz Eğer kullanım kitapçığında belirtilenler dışında bir

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Akış Ölçer PCE-VA 20

Kullanım Kılavuzu Akış Ölçer PCE-VA 20 Akış Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Özellik... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ. Kullanma Kılavuzu

DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ. Kullanma Kılavuzu DY-45 OSĐLOSKOP KĐTĐ Kullanma Kılavuzu 01 Kasım 2010 Amatör elektronikle uğraşanlar için osiloskop pahalı bir test cihazıdır. Bu kitte amatör elektronikçilere hitap edecek basit ama kullanışlı bir yazılım

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU SKM 2

KULLANIM KILAVUZU SKM 2 KULLANIM KILAVUZU SKM 2 Versiyon 11 Oluşturma Tarihi: 23.09.2016 İçindekiler 1 Açıklama... 3 1.1 Kullanma Amacı... 3 1.2 Özellikler... 3 2 Operasyon... 3 2.1 Tuş Görevi... 3 2.2 Kapatma/Açma... 4 2.3 Kuvvet

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2 PCE-DC 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC Akım ölçümü... 6 4.3

Detaylı

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi 1. GİRİŞ Alternatif akım devrelerinde kullanılan endüktif yüklerin (motor, transformatör vb.) ihtiyaç duyduğu reaktif güçlerin belirli teknikler kullanılarak karşılanması

Detaylı

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ Ölçüm Parametreleri ve Gerekli Ölçüm Doğruluğu Tesis edilecek ölçüm cihazları Tablo 1 de verilen güç kalitesi parametrelerinin aşağıda belirtilen standartlara uygun olarak kesintisiz

Detaylı

Reaktif Güç Kontrol Rölesi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Reaktif Güç Kontrol Rölesi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Reaktif Güç Kontrol Rölesi Hızlı Kurulum Kılavuzu Rapidus Reaktif Kontrol Rölesi nin devreye alınması ve işletilmesinden öne bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Detaylı kullanma kılavuzu Cihaz ile birlikte

Detaylı

PCE TeknikCihazlarLtd.Şti Şirinevlermah. Mahmutbeycad. SakaryaÇıkmazı No 1/14 Bahçelievler / İstanbul Tel: 0 212 / 705 53 93 Faks : 0 212 / 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr Kullanım Kılavuzu Sıcak Tel

Detaylı

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B Serisi reaktif güç röleleri, alçak gerilim elektrik tesislerinin reaktif güç kompanzasyonunda kullanılırlar. Kondansatör gruplarını devreye alan ve çıkaran reaktif

Detaylı