YAŞAMINIZA KEYİF, MUTLULUK ve SAĞLIK KATMAK İÇİN. ŞİMDİ chay ZAMANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAŞAMINIZA KEYİF, MUTLULUK ve SAĞLIK KATMAK İÇİN. ŞİMDİ chay ZAMANI"

Transkript

1

2 YAŞAMINIZA KEYİF, MUTLULUK ve SAĞLIK KATMAK İÇİN ŞİMDİ chay ZAMANI

3 Metropol hayatına yeni bir renk katacak, önemli bir yiyecek-içecek projesi olan CHAY huzurlarınızda. Hayatımızda önemli bir yeri olan çay, geleneklerine uygun sunuş şekilleri ile hayatımızda yeni bir yer etmeye başlıyor. CHAY, uluslararası proje geliştirme şirketi olan Cafe Konsept in 2 yıllık çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle sıcak içecek kategorisinde dünyanın önde gelen marka konseptleri ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki uygulamalar dikkate alınarak hazırlanmış olup, projenin geliştirme sürecinde, günümüz metropol yaşantısının gerekleri kapsamlı bir şekilde analiz edilerek çeşitlenen ihtiyaçlar belirlenmiştir. CHAY larda demleme çay ve kahve kültürünün lezzet beklentileri özellikle dikkate alınarak, demleme çay tiryakilerinin tereddütsüz her zaman lezzetli ve taze çay bulabilecekleri mekânlar olması hedeflenmiştir. CHAY ın, ürün kalitesi ve çeşitliliği, çalıştığı uluslararası markalar ve sahip olduğu know-how ile birlikte yenilikçi aksesuarları ve uygulamalarıyla sektörde birçok alanda fark oluşturması beklenmektedir. CHAY, tasarımı, dünya çapında markası, içeriği, lojistiği ve yönetim modeli ile fark yaratmaya aday. Ürün yelpazesinde bulunan, son derece ekonomik fiyatlarla sunacağı kaliteli demleme çay ve kahve çeşitlerini; muhtelif sandwich, kek, kurabiye ve özgün soğuk içecekler ile destekliyor.

4 Para yaşamımızı belirleyen en önemli unsurlardan biri. Günümüzde yaşamımız maalesef stres ve telaş içerisinde geçiyor. Alışverişte, trafikte, hemen hemen hayatımızın her anında stresle karşı karşıyayız. Bunu değiştirmek, keyif almak, gevşemek ve rahatlamak artık sizin elinizde. ŞİMDİ keyif ZAMANI Onca telaşın ve stresin içinde misafirlerimize sakin, huzurlu ve keyif alacakları bir ortam yaratmak CHAY konsepti ile mümkün. Büyüleyici bir atmosferde damak zevkinize uygun, geleneksel Türk çayı ve kahvesi ile dünya lezzetleri sizleri bekliyor.

5 CHAY demek; stresi, koşuşturmacayı ve telaşı unutmak, sadece ânı ve KEYFİ YAŞAMAKTIR.

6 Yemek, sadece yiyecekten fazlasıdır. Yemekten keyif almak, yemek için yaşamak ve bir zevktir. CHAY, yapay tatlandırıcı ve katkı maddesi içermeyen geleneksel ve otantik kahvatılıklar, aperitifler, vücuda ve ruha hitap eden sandwich, salata ve makarnalar sunmaktadır. Günlük olarak üretilip, kalitesi sürekli kontrol edilen ve tarifleri CHAY a ait ekmekler, kekler ve kurabiyeler ile şimdi lezzet zamanı. Ayrıca düşük kalorili aperitifler, tazeliklerinden hiçbir şey kaybetmeden servis edilmektedir. ŞİMDİ lezzet ZAMANI Gazsız ve şeker katkısız, heyecan verici aromalı çaylarımız ile enerjinizi yenileyin. Hazırlanışı eski çağların gizemine, şifalı içecekleri ile tanınan keşişlere dayanan tariflerimiz, şubelerimizde sizleri bekliyor. Sadece çocukların değil, büyüklerin de beğenisini toplayan farklı tatlar da, enerji dolu buzlu çaylarımız. Tarifleri CHAY a özgü Smoo-Tea lerimiz ile bunaltan sıcaklarda serinleyin.

7

8 Evinizde çay ve kahve keyfi! CHAY larda yaşamış olduğunuz çay ve kahve keyfini evinize de taşımak istemez misiniz? Özel olarak hazırlanan çay ve kahve lezzetlerini satın alarak evinizi CHAY evine dönüştürebilirsiniz. ŞİMDİ keşif ZAMANI Özel kekleri ve lokumları CHAY ın ruhunu evinize taşır. Aynı zamanda sunumu kolay ürünlerimizi dostlarınıza hediye ederek onları da bu keyfe ortak edebilirsiniz.

9

10 CHAY, herhangi bir yer değildir. Buluşmaların olduğu kadar, aynı zamanda huzurun da mekanıdır. Eviniz gibi rahat ve huzurlu bu ambiyansın içinde rahatlayın, modern mimarinin yaşam tarzını tecrübe edin. CHAY mekanları günün telaşının kaybolduğu yerlerdir ve derin renkleriyle insana huzur ve sakinlik verir. Estetiğin tropik ahşap ile birleştiği mekanlarımız, gözü yormayan dolaylı aydınlatma ve hafif müzik ile misafirlerimize huzurlu anlar sunar. Burası, herhangi bir yer değil, CHAY. ŞİMDİ sizin ZAMANINIZ CHAY mekanlarını, seçkin, kendine özgü atmosferi yaşatan uğrak yerleri olarak tarif etmek mümkün. CHAY mekanları için tercih edilen lokasyonlar; yürüyüş yolları, ana arterler ve alışveriş merkezleridir. CHAY konsepti, sunduğu çaylar ve geleneksel sunum şekilleri ile bu alanda önemli bir yer almaktadır. Başta siyah çay olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden gelen onlarca çay ve ülkemizde toplanan doğal bitki çayları, kişiye özel sunumları ile CHAY da...

11

12 CHAY, kendi işini kurmak isteyen, gıda sektörünü seven girişimciler ve iş insanları için çok kazançlı yatırım fırsatı sunuyor. Uluslararası bilinirliği olan birçok marka ve profesyonel tedarik desteği ile bulunduğunuz veya yatırım yapmak istediğiniz il ve ilçelerde yeni trend olmaya hazır olun. ŞİMDİ kazanç ZAMANI CHAY, yatırımcısına özel franchising modeli ile, ister kendi başınıza isterseniz de marka ile ortak olarak yatırım yapma fırsatları sunuyor. İşe başlamayı kolaylaştıran, kısa zamanda yüksek getiriden ziyade uzun soluklu ve sürdürülebilir yapısıyla sizlere kalıcı bir yol arkadaşlığı öneriyor. Yol arkadaşımız olan bayimizin sadece yatırımıyla ilgilenebilmesi için, operasyon, tedarik, denetim, pazarlama ve reklam süreçlerinin hepsi tek bir noktadan yönetiliyor.

13

14 NELER SAĞLIYORUZ? Chay Markası Lokasyon analizi ve seçiminde destek hizmetleri Chay için özel olarak hazırlanmış ürünler Stok, ürün hazırlama, sunum ve personel eğitimleri Pazarlama, sosyal medya ve iletişim desteği Kalite kontrol Gizli müşteri Mimari planlama ve tasarım desteği Açılış operasyon desteği SİZDEN NELER BEKLİYORUZ? ŞİMDİ kazanç ZAMANI Gıda veya çay ve kahve sektörü hakkında bilgili ve tecrübeli, Gıda sektörüyle, özellikle çay ve kahve konularıyla ilgili, Chay markasına ve işine bağlı, sorumluluk sahibi, Birden fazla yerde şube açma konusunda istekli, yol arkadaşları arıyoruz.

15

16 KİOSKLARIMIZ İki tip kiosk modeli bulunmaktadır. Bunlar; AVM ler için özel olarak üretilen çatısız kiosklar ve dış mekana uygun kiosklardır. Her iki çeşit kiosk için de istenilen ebatlarda üretim imkanı vardır. Bu sayede kiraladığınız veya sahip olduğunuz alana özel üretilen kiosklar ile en ideal yer kullanımına sahip olacaksınız. CHAY kiosklarını, onlarca katında yüzlerce çalışana ev sahipliği yapan bir plazanın önünde, bir üniversitenin kampüsünde, bir AVM nin giriş kapısının yanında veya içinde, bazen de bir hastanenin bahçesinde görebileceksiniz. chay KONSEPTİ CHAY Kioskları; içlerine özel olarak yerleştirilen dolapları, bütün teknik ekipmanı, kurulumu, franchisee nin ve çalışacak personelin eğitimi, sistem entegrasyonlarının yapılması da dahil olmak üzere, anahtar teslim olarak sunulmaktadır. Kiosklarımız ileri bir teknolojiyle her türlü dış hava koşulları dikkate alınarak dizayn edilmiştir. Mühendislik detaylar ve ergonomi en üst düzeyde tutulmuştur. Üründe kalitenin güvence altına alınabilmesi için, dünya markası tam otomatik kahve makinesi ve ekipmanlarıyla kumda Türk kahvesi ve çay makineleri kullanılmıştır.

17

18 CHAY EXPRESS Hızlı tüketimin yoğun olduğu küçük metrekareli lokasyonlara uygun dizayn edilen Chay Express, misafirlerimizin ürün barından yiyeceklerini ve soğuk içeceklerini alarak kasada ödeme yapabilecekleri, aynı zamanda isterlerse sıcak içeceklerini de kasadan alabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Chay Express ler imkânlar dahilinde misafir oturum sayısı yüksek olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede, ürününü alan misafirimize, keyifle zaman geçirebilecekleri bir ortam sunulmaktadır. Yatırımcılarımız, daha uygun yatırım maliyetleri ile Chay Express leri açabilmektedir. Chay Express şubelerimizin kendilerine özel menüleri bulunmaktadır. chay KONSEPTİ CHAY BİSTRO Yüksek metrekareli ve çok oturuma sahip olan, geniş bir menü ile hizmet sunan Chay Bistro, yüksek kazanç isteyen yatırımcılara uygundur. Yatırım maliyetleri Chay Express e göre daha yüksek olan Chay Bistro, çok sayıda misafir ağırlama kapasitesi ve çok geniş ürün gamı ile yüksek kazanç olanağı sunmaktadır.

19

20 1. YÜKSEK KAZANÇ İMKANI Müşterilere sunmakta olduğu, kendine özgü lezzetleri ile yatırımcısına yüksek kazanç imkanı sunuyor. Hızlı yatırım geri dönüşü ve sürekli artan işletme değeri ile eşsiz bir yatırım aracı. NEDEN chay 2. FRANCHISE HİZMETLERİ Franchise ekibimiz, uzun yıllardır sektörde büyük markaların operasyonlarını yönetmiş olup, Chay franchise ı olmayı düşündüğünüz andan itibaren her zaman yanınızda olur. Lokasyon seçiminden, yer ile ilgili yapılacak çalışmalara kadar sürekli sizinle birlikte çalışır. 3. EĞİTİM Bir şubenin işletmesi için gerekecek tüm bilgiler eğitim ekibimiz tarafından sizlere verilmektedir. Marka, pazarlama, ürün hazırlama, ürün sunumu, hijyen, stok yönetimi, işletme yönetimi gibi birçok konuda her zaman yanınızdayız.

21 4. OPERASYON DESTEĞİ Açılıştan başlayan desteği ile eğitimden stoğa, pazarlamadan denetime kadar her zaman sizin yanınızda. 5. DENETİM Şubelerimizin sürekli denetimini gerçekleştiriyoruz. Her ay düzenli olarak yaptığımız gizli müşteri denetimi sonuçlarını sizlerle paylaşarak, standartlarımızın korunması ve müşteri memnuniyeti için çalışıyoruz. 6. ŞİKAYET KARŞILAMA Şubelerimiz için gelen şikayetleri halkla ilişkiler departmanımız karşılıyor, sizin sadece işinize konsantre olmanızı sağlıyoruz. Müşteri memnuniyeti için şubeniz adına müşteriyle olan ilişkiyi biz kuruyor, şikayet sahibini markamızın müdavimi yapmak için çalışıyoruz.

22 7. ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ MENÜ 4 adet işletme tipimizin yapısına uygun olarak, tedariği, depolaması ve sunumu özel olarak hazırlanmış menüler sunuyoruz. Bu sayede hiçbir ürün için stok sorunu yaşamıyorsunuz. 8. KONTROL Chay konsepti yatırımcısı olarak, yatırımınızın kontrolü her zaman sizde. Franchisee miz olduğunuz andan itibaren, inşaattan ürün tedariğine kadar her noktada bilgilendirilirsiniz. Beklemediğiniz ve ön görülmeyen giderlerle karşılaşmazsınız. NEDEN chay 9. TANITIM ve PAZARLAMA DESTEĞİ Uzman halkla ilişkiler ekibimiz, şubenize özel, bulunduğunuz il veya ilçenin koşullarını inceliyor, buna uygun markamızın sunduğu reklam imkanlarını sizler için kullanıyor. Buna ek olarak, ilinizde veya ilçenizde reklam yapabileceğiniz mecraları inceliyor, önerilerde bulunuyoruz. 10. ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ 7 gün 24 saat çalışan çağrı merkezimiz telefonla gelecek şikayetleri karşılıyor, gerekli departmanlarımıza iletiyoruz. Geri dönülen müşteriler için müşteri memnuniyeti çalışması yapıyor ve şubemize geri dönüş sağlıyoruz.

23

24 FRANCHISING BAŞVURUSU İnternet sitemiz, e-posta veya çağrı merkezimiz aracılığıyla yapmış olduğunuz başvurunuz franchise ekibimiz tarafından incelenir. Yüz yüze yapılacak görüşme için sizden randevu alınır. RANDEVU Franchise ekibimiz sizleri daha iyi tanımak için ziyaretinize gelir. Chay konseptini, şube yapılanmamızı ve sistemimizi size ayrıntılarıyla anlatır. franchise SÜRECİ LOKASYON SEÇİMİ Bu konuda yıllardır süregelen deneyime sahip ekibimiz, lokasyon ve yer seçimi konusunda sizinle birlikte hareket eder, görüşlerini ve önerilerini bildirir. Yer seçimini takiben inşaat süreci başlar. İNŞAAT SÜRECİ Yerin temininden sonra başlayan inşaat sürecinde, ekiplerimiz ve mimarımız sizin kontrolünüzde çalışarak şubemizi hazırlarlar. Açılışa yaklaşıldığında eğitim ekibimiz çalışmalarına başlar.

25 EĞİTİM Açılışa yaklaşılırken eğitim ekibimiz sizi ve personelinizi, misafirlerimizi ağırlama ve işletme yönetimi konusunda eğitirler. Bu eğitimler şubenin büyüklüğüne ve lokasyona göre değişiklik göstermektedir. AÇILIŞ Açılış anında ve gerekli görülen süre zarfında eğitim ve işletme yönetimi için ekiplerimiz şubedeki işleyiş yerine oturana kadar size destek verir. REKLAM Halkla ilişkiler departmanımız bulunduğunuz il ve ilçeye özel olarak açılışınızı duyuran reklamları yaparlar ve sizlere bu konuda öneriler sunarlar.

26 Çayın ilk ortaya çıkışı hakkında pek çok hikaye uydurulmuştur. Bu hikayelerden birine göre, Çin İmparatoru Shen Nung (M.Ö. 2737), temizliğe çok dikkat eden biri olduğundan suyu kaynatmadan içmez. Bir keresinde çay yaprakları ateşin içinden uçarak kazanın içine düşer ve suya hoş bir renk ve tat katar. ÇAYIN TARİHİ Başka bir hikaye de, kralın oğlu olan Bodhidharma, uyumamaya dair ettiği yeminini bozunca göz kapaklarını koparır ve atar. Göz kapaklarının düştüğü yerde yeşil yaprakları olan bir bitki filizlenir. Bodhidharma bu yaprakları tadınca kendini son derece dinç ve canlı hisseder. Çay kelimesi binlerce yıl önce, Çin de kullanılan CHAI kelimesinden türeyerek dünyanın yarısında aynı şekilde kullanılmıştır. Rusya, Hindistan, İran ve elbette ülkemiz Türkiye...

27 Çay kadar, onca efsane ve hikayeye malzeme olmuş başka bir içecek olmasa gerek. İnsanoğlu çay uğruna muharebeler yapmıştır. Çay, bugün olduğu gibi eskiden de bazı insanları zengin ederken diğerlerini fakirleştirmiştir. Bazı buluşlara çay önayak olmuştur. Hatta günümüzün süper gücü ABD, ortaya çıkışını çaya borçludur.

28 Meselenin aslı ise çayın, bir zamanlar ilaç olarak kullanıldığı Çin de ortaya çıktığıdır. Bununla birlikte kesin bir tarihten söz etmek mümkün değildir. İlk olarak M.Ö. 3. yüzyıldan kalma yazılı kaynaklarda Çin de çay yapraklarının kullanıldığından bahsedilir. T ang Hanedanlığı (M.S ) zamanında çay yaygın bir ticari mal olur. Böylece çay toplumun her tabakasına yayılarak yalnızca elit tabakanın ve ruhban sınıfın malı olmaktan çıkar. Zamanla Çin ile Çin e komşu ülkeler arasında hareketli bir çay ticareti başlar. Ardından Budist rahipler çayı Japonya ya getirirler. Burada, çayın hazırlanma aşamalarının aydınlanmaya giden yol için iyi bir hazırlık olduğu düşünülür ve en ince ayrıntısına kadar katı kurallar konulmuş çay seremonileri ortaya çıkar yılında Japonya dan ilk çay sevkiyatı Amsterdam a Cava Adası üzerinden yelkenli gemilerle yapılır. O andan itibaren Hollandalılar 50 yıldan daha uzun bir süre boyunca Avrupa nın tek çay ithalatçısı olurlar ve tüm Avrupa ya çay temin ederler yılında İngilizler de çay ticaretine girerler. İngilizler in kurduğu East India Company, 1833 yılına kadar tam 164 yıllığına çay ticaretini tekeline alır. Bu sırada İngiltere kralı II. Karl ın sarayında Çay Saati nin resmi tanıtımı yapılır ve çay Avrupa nın en önemli ticaret mallarından biri haline gelir. Yine de çay, çoğunlukla Çin de yetiştirilir.

29

30 17. yüzyılın sonlarına doğru çay, İngiliz göçmenlerle Amerika ya ulaşır. Çay o kadar çok tutulur ki kısa sürede elit tabakanın Tea-Party adını verdikleri etkinliklerde yerini bulur. Durumdan yararlanmak isteyen İngiliz yönetimi, ekonomideki büyük boşluğu kapatabilmek amacıyla o dönemde İngiltere Krallığı na bağlı olan Amerikalılar a çay için yüksek vergiler getirir. Bu olay karşısında tüm ülkede öfke dolu protestolar ve karşı gelmeler başlar. 16 Aralık 1773 te Kızılderili kılığına bürünmüş Amerikalılar, Boston Limanı ndaki İngiliz ticaret gemilerine saldırarak malların çoğunu denize atarlar. Bunların arasında 342 tane çay kasası da vardır. Bu olay tarihe Boston Tea Party adıyla geçer ve Amerikan Bağımsızlık Savaşı nın başlangıcı kabul edilir. Çay ithalatının tekelden çıkmasından sonra 1834 ten itibaren başta Amerikalılar la olmak üzere şiddetli bir rekabet başlar. Bu çerçevede dört veya daha fazla direği olan, sivri burunlu ve ince gövdeli Teaclipper adı verilen gemiler inşa edilir. Bu gemiler büyük yük kapasitesine sahip, hafif ve yüksek hızlara ulaşabilen gemilerdir yılında Süveyş Kanalı açılarak çayın yetiştirildiği yerlerle olan mesafe 7000 km kadar kısalır. Böylece çayın taşınmasının buharlı gemilerle de yapılmasına olanak sağlanmış olur, zira bu yeni güzergah üzerinde bu gemilerin ihtiyaç duyduğu kömür temin edilebilmektedir. Çaya büyük miktarlarda ihtiyaç duyulması da buharlı gemilerin bu ticarette yerlerini almalarını sağlar. 20. yüzyılın başlarında çay içmeye çıkmak moda olur. Çay Saati ve çay menüleri hizmetleri veren çay evlerinin ve otellerin sayısı gittikçe artar. Arjantin den gelen Tango dansı da öğleden sonra çaylarını daha da çekici kılar. Böylelikle çay ve dans etkinlikleri başlar. Bu noktada çay, dünyanın en popüler içeceği haline gelir. Günümüzde çay, tüm dünyada yapılan 3,5 milyon ton üretimiyle popülerliğini korumaktadır. Dünyada en çok kişi başı çay tüketiminde ise yıllık 3-3,5 kilogram ile Türkiye açık ara öndedir.

31 Türkiye de çay üretimi cumhuriyetin ilk yıllarında Doğu Karadeniz Bölgesi nde başlamış ve başarılı sonuçlardan sonra, Araklı dan Sovyet sınırına kadar olan bölge çay tarımına ayrılmıştır.

32 Tüm dünyadaki yıllık kahve üretimi yaklaşık olarak 8 milyon ton civarındadır ve bu üretimin en büyük kısmını Brezilya yapmaktadır. Dünyada en çok kahve içen millet ise Finlandiyalılar olarak bilinir. Finlandiya da kişi başına düşen kahve tüketimi yıllık 12 kilogramdır. KAHVENİN TARİHİ Kahve bitkileri ilk defa Afrika da keşfedilmiştir. İnsanoğlunun kahve çekirdeklerini nasıl keşfettiği ise tartışma konusudur ve pek çok mit için malzeme olmuştur. Günümüzde kahvenin doğuşunun şu şekilde olduğu düşünülmektedir: Kahve ağaçlarının meyvelerini yiyen keçilerin huzursuz olduğunu ve uyuyamadığını gören çobanlar, kahve çekirdeklerini yediklerinde kendi üzerlerinde de aynı etkiyi görerek bu keşfi gerçekleştirirler. Kahvenin uykuyu kaçırma etkisi, onu efsanevi bir bitki haline getirir. Kahvenin bir içecek haline dönüşmesi süreci ise yine belirsiz ve tartışma konusudur. Tahminlere göre kahvenin ilk olarak yetiştirildiği yer Etiyopya nın Kaffa Bölgesi dir. İlk defa 9. yüzyılda söz edilen kahvenin Arabistan a buradan ulaştığı tahmin edilmektedir yılına ait bir belgede Arabistan daki kahve tüketiminden bahsedilmekle birlikte bu belge 100 yıl öncesinde yazılmış bir kaynaktan alıntıdır. Yani kahvenin 15. yüzyılın ortalarında Arabistan da bilindiği tahmin edilmektedir. 16. yüzyılın başlarında kahve tüm Osmanlı ülkesinde tüketilen bir içecektir. O dönemde kahvenin ticaret merkezi Yemen in Mocha adındaki liman şehridir. Ülkenin her yerinde, insanların sosyal çerçevede bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunabildiği kahvehaneler açılmıştır.

33 Kahve, günümüzde muhtemelen en çok bilinen içecek ve petrolden sonra en çok ticareti yapılan üründür. Avrupa da on beş yaşın üzerindekilerin yüzde 87 si ve bu kitlenin büyük kısmı her gün kahve içmektedir.

34 Avrupa da ilk kahvehane 1645 yılında Venedik te kurulmuştur. Ardından Türkler le yaptıkları bir savaşta 500 çuval kahveyi ganimet olarak ele geçiren Viyanalılar, 1683 te Viyana Kahvehanesi ni açarlar. Zamanla Viyana, kahvehaneler şehri olur. Almanya da ise kahve ilk defa 1673 te Bremen şehrinde içilmiştir yılında da tarihi Schütting binasında Bremen Kahvehanesi açılır. Fiyatı nedeniyle kahve ilk zamanlarda sadece elit tabakaya hitap etmiştir. Ancak 18. yüzyıldan itibaren kahvenin başta Amerika olmak üzere tüm dünyada yetiştirilmesiyle birlikte kahve artık halkın diğer kesimlerinin de satın alabileceği bir içecek olmuştur. Almanya da kahve Aydınlanma Çağı nı şekillendirmiştir. Hatta Ludwig van Beethoven ın, Kahve Kantatı adlı bir eseri vardır. Beethoven ın bir fincan Türk kahvesi yapmak için tam 60 tane kahve çekirdeği kullandığı söylenir. Sanayi Devrimi nin getirdiği ziraat, taşımacılık ve satıştaki yenilikler ve kolaylıklar sayesinde kahve nihayet 1850 lerde halk içeceği haline gelir. O andan itibaren sosyal tabakaların hepsi kahve içmeye başlar. Yalnızca savaş ve yokluk zamanlarında gerçek kahve yerine tahıllardan ve çeşitli bitkilerden yapılan kahveler içilmiştir.

35 Günümüzde üç kahve çeşidi bilinmektedir. Bunlara ek olarak bir de melez çeşit vardır. Dünyada içilen kahvelerin tümü bu kahve türlerinin karışımlarından yapılır.

36 Coffee Arabica (Arap Kahvesi) Arabica bitkisi dünyanın en asil kahve türlerinden biridir ve kökeni Yemen ile Etiyopya dır. Günümüzde Arabica, başka ülkelerde de yetiştirilmektedir. Dünyada yetiştirilen kahvenin dörtte üçü bu türe girer. Coffee Canephora (Robusta) Tüm dünyadaki kahve üretiminin yaklaşık dörtte birini Robusta oluşturur. Robust (dayanıklı, sağlam) kelimesinden de tahmin edilebileceği üzere bu bitki Arabica ya göre daha dayanıklıdır. Robusta nın tohumları orta ile düşük kalite arasındadır. Arabusta Arabusta bitkisi, Arabica ve Robusta nın çaprazlanmasından meydana gelmiş melez bir bitkidir. Bu çaprazlamanın amacı Arabica nın kalitesini Robusta nın dayanıklılığı ile birleştirmektir. Henüz kendini kabul ettirememiş bir bitkidir. Coffee Liberica Coffee Liberica, Arabica dan daha yüksekçe, zararlı organizmalara ve çevre şartlarına daha az dayanıklı ve mahsulü fazla olan bir bitkidir. Coffee Liberica nın kalitesi genelde düşük olur.

37

38 chay MENÜSÜ Geleneksel Türk Çayı Dünya Çayları Organik Çaylar Soğuk Çaylar Geleneksel Kumda Türk Kahvesi Türk Kahvesi Çeşitleri Dünya Kahveleri Aromalı Yöresel Kahveler Soğuk Kahveler Smoo-Teas Frozenlar Meşrubatlar Kahvaltı Çeşitleri Omletler Sahanda Tostlar Sandviçler Burgerler Wrapler Krepler Salatalar Makarnalar Tatlılar

39

40 Kennedy Caddesi No: 22/7 Kavaklıdere - Ankara T

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU

FRANCHISE TANITIM KATALOĞU FRANCHISE TANITIM KATALOĞU Asırlık Hikayemiz 1927 yılından beri 3 nesildir tecrübe ve güven ile Bursa da 5 şubeyle hizmet vermeye devam eden markamız Ayanoğlu, Türkiye nin birçok şehrinden özenle seçtiğimiz

Detaylı

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

MARKAMIZ HAKKINDA. 1983Beyoğlu Çikolata & Kahve şubeleri; Antalya, Muğla, Mersin, Elazığ

MARKAMIZ HAKKINDA. 1983Beyoğlu Çikolata & Kahve şubeleri; Antalya, Muğla, Mersin, Elazığ MARKAMIZ HAKKINDA Beyoğlu nun tarihi meşhur kırma çikolatasını kahve konsepti ile birleştiren 1983Beyoğlu Çikolata & Kahve, ilk olarak Antalya da açıldı. Marka, her çeşidine aşk ve tutku ile bağlanılan,

Detaylı

MARKAMIZ HAKKINDA. çikolata severlerin beğenisine sunuyor.

MARKAMIZ HAKKINDA. çikolata severlerin beğenisine sunuyor. MARKAMIZ HAKKINDA Beyoğlu nun tarihi meşhur kırma çikolatasını kahve konsepti ile birleştiren 1983Beyoğlu Çikolata & Kahve, ilk olarak Antalya da açıldı. Marka, her çeşidine aşk ve tutku ile bağlanılan,

Detaylı

DEĞERLERİMİZ. Mükemmellik anlayışımız

DEĞERLERİMİZ. Mükemmellik anlayışımız TARİHÇE 1968 yılında, Gaziantepli Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, baklava sektöründe işçi olarak çalışmaya başlarlar. Mesleğin tüm inceliklerini öğrenen kardeşler, 1983 yılına geldiklerinde bu sektörün

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/ LOVE EAT E-RESTAURANT KETTE START HERE SUNUM Taner Çolak / İÇERİK İş Fikri 1 Misyon. 2 Vizyon.. 2 Nedir. 3 Konsept.. 4 Ürün Hizmet Tanıtım. 5 Ülke Profili 6 Yer Şeçimi. 7 Paket Servis Şehir Bilgi... 8

Detaylı

FARKIMIZ ; Lezzet için rasyonel çözümler... Biz, iyi yemek sohbetlerinin nesnesi olmaya adayız. Unutmayın, hazır yemek özen ister...

FARKIMIZ ; Lezzet için rasyonel çözümler... Biz, iyi yemek sohbetlerinin nesnesi olmaya adayız. Unutmayın, hazır yemek özen ister... Hakkımızda; Catering son yıllarda gelişen yeni bir sektör; yiyecek tedarik etme, yemeklerin hazırlanması ve bu hizmetin üstlenilip sunulması anlamında kullanılıyor. Yani toplu yemek tüketilecek olan bir

Detaylı

Franchise Tanıtım Dosyası. Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No: 50, Suadiye Kadıköy /İstanbul Telefon: +90 216 363 2110 www.palmadoro.com.

Franchise Tanıtım Dosyası. Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No: 50, Suadiye Kadıköy /İstanbul Telefon: +90 216 363 2110 www.palmadoro.com. Franchise Tanıtım Dosyası Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No: 50, Suadiye Kadıköy /İstanbul Telefon: +90 216 363 2110 www.palmadoro.com.tr Palma d Oro Hakkında Palma D oro 1966 yılında İzzet Özilhan

Detaylı

Oza Kahve yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde

Oza Kahve yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Cafe katalogu TR:Mizanpaj 1 30.09.2016 04:27 Sayfa 1 40 yıllık hatır için çalışıyoruz Cafe katalogu TR:Mizanpaj 1 30.09.2016 04:27 Sayfa 2 Oza Kahve 1984 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde kurulan

Detaylı

MİSYON&VİZYON. Misyon

MİSYON&VİZYON. Misyon MİSYON&VİZYON Misyon Kaliteli, farklı ürünler ortaya çıkaran, Türk kahve kültürünü tüketicilerin keyifle tüketeceği ortamlarda sunarak sektöründe en beğenilen ve tercih edilen marka olmak. Vizyon Geniş

Detaylı

Dünyada otomatlar. İçindekiler:

Dünyada otomatlar. İçindekiler: Dünyada otomatlar İçindekiler: 1. Dünyada Otomatlar 2. Türkiye de Jetbite Jetomat nedir? Jetomatlar neden çok sevildi? Klasik severler için Jetbite Uygulama ve kullanım şekli İlkeler Hedefler 3. Ürünler

Detaylı

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı!

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! BAMBOO URLA Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! Dört mevsim yolunuz kazançtan geçsin... Bamboo Urla, İzmir de lüks yaşamın yeni merkezi olan Urla nın lokasyon ayrıcalığıyla, sadece yaz mevsimi değil,

Detaylı

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri proudly Turkish Marka Sahibi Murat Öz Hikayemiz Y eni nesil kahve felsefesinin öncüsü Ayaküstü Kahve, kurulduğu günden bu yana Türkiye nin en büyük 3. nesil

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

tüm toplantı ve buluşmalarınız için hizmetinizdeyiz...

tüm toplantı ve buluşmalarınız için hizmetinizdeyiz... www.tekocafe.com.tr Biz Kimiz? Etimesgut ta Etimed Hastanesi karşısında konumlanan Tek o Cafe Bistro, ev sıcaklığını hissettiren iç dekoru, lezzetli menüleri ve zengin içecek çeşitleri ile size eşsiz

Detaylı

Aktivitem Catering ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına sahiptir.

Aktivitem Catering ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına sahiptir. HAKKIMIZDA Her türlü organizasyon ve davetlerin ikram servisi konusunda gerekli lezzet, kalite, estetik, hijyen, çabukluk yeteneği ile hizmet anlayışımızı Aktivitem Catering çatısı altında birleştirdik.

Detaylı

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri proudly Turkish Marka Sahibi Murat Öz Hikayemiz Y eni nesil kahve felsefesinin öncüsü Ayaküstü Kahve, kurulduğu günden bu yana Türkiye nin en büyük 3. nesil

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Fiero Kahve Espresso, Filtre Kahve, Aromalı Kahveler, Dünya Kahveleri

Detaylı

FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012

FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012 FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012 HOSTES Servis Hostesi Fuar alanında standınıza gelen misafilerinize karşılama ve ikram servisinde bulunmanızda sizlere destek veren hostes ekiplerimizi oluşturmaktadır.

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

Bir yandan kahvenizi yudumlarken, diğer yandan Türk, İtalyan ve Meksika mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz tek yer; Testa Rossa Cafe

Bir yandan kahvenizi yudumlarken, diğer yandan Türk, İtalyan ve Meksika mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz tek yer; Testa Rossa Cafe Bir yandan kahvenizi yudumlarken, diğer yandan Türk, İtalyan ve Meksika mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz tek yer; Testa Rossa Cafe Testa Rossa Caffe, İtalyan kahve kültürünün ülkemizdeki en önemli

Detaylı

14-16 NİSAN 2016 BİR BAKIŞTA ANUFOOD

14-16 NİSAN 2016 BİR BAKIŞTA ANUFOOD 14-16 NİSAN 2016 BİR BAKIŞTA ANUFOOD İSTANBUL da ANUFOOD Eurasia Fuarı nı KEŞFEDİN Hoşgeldiniz Avrasya gıda & içecek sektörünün buluşma noktası olan ANUFOOD Eurasia Fuarı, 14-16 Nisan 2016 tarihlerinde

Detaylı

maksimum konfor, maksimum deneyim...

maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... Genel Bilgi Koşulsuz misafir memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin başarıyı getirdiğine inanan

Detaylı

Bu dosyayı okuyor iseniz ;

Bu dosyayı okuyor iseniz ; FRANCHİSİNG Bu dosyayı okuyor iseniz ; KAAN ACCECORIES yeniliklerinden faydalanmak için ilk adımı atmışsınız demektir.farklı ve karlı bir yatırım için KAAN ACCECORIES in sizlere sunduğu yeniliklerden faydalanmanın

Detaylı

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak.

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak. V İ L L A V. I. P P R O J E VILLA V.I.P GAYRİMENKUL lüks gayrimenkul sektöründeki 10 yıllık tecrübesine dayanarak, toplu konut projelerinde de bir marka olabilmek adına VILLA V.I.P PROJE yi yaratmıştır.

Detaylı

Ankara nın Yeni Vadisi

Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Doğaya dönebileceğiniz yeşil alanların ve modern, konforlu, güvenli ve keyifli bir yaşam alanının herkesin hakkı olduğuna inanarak tasarladık bu projeyi. Keçiören

Detaylı

www.higebzeist.com HOLIDAY INN Gebze Istanbul Asia

www.higebzeist.com HOLIDAY INN Gebze Istanbul Asia www.higebzeist.com HOLIDAY INN Gebze Istanbul Asia Holiday Inn Gebze - İstanbul Asia ya Hoşgeldiniz Dünyada 4500 ün üzerinde, en fazla otel sayısına sahip, IHG Intercontinental Hotels Grubu üyesi olan

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

FRANCHISE TANITIMI. Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti

FRANCHISE TANITIMI. Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti FRANCHISE TANITIMI Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti İŞ FİKRİ Alman şef Paul Hammelehle Almanya dışında Doğu ülkelerinde de çalıştı Ocakbaşı keyfini tanıdı,

Detaylı

L L E N F C E C O F F E E & T İ C

L L E N F C E C O F F E E & T İ C İ İyi kahve, İyi su, İyi barista, İyi makine. Paylasmak ruhumuzda var.. ondon afé, iyiyi sunmak için çıktı yoluna. Kahvenin her şeyden önce bir kültür olduğunu biliyoruz. anatın her alanında varlık gösteren

Detaylı

Doguran konsept Kazandiran kahve

Doguran konsept Kazandiran kahve Doguran konsept Kazandiran kahve İçindekiler Hakkımızda... Vizyon ve Misyon... Franchising... Hedeflerimiz... HAKKINDA Sektördeki 10 yılı aşkın deneyimiyle Ayaküstü Kahve markası Murat Öz tarafından İzmir

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Tasarım : Arş. Gör. Görkem TILIÇ Fotoğraflar : Coşkun PINARBAŞI - Hasan Eren ÇALIŞKAN BÜGEV, hazır yemek, unlu mamüller

Detaylı

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir.

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir. Hakkımızda Alaçatı Muhallebicisi, Tatlı Bereket Firmasının markalarından biridir. Ülkenin en iyi restoran işletmecisi şirketlerinden birisi olan Özsar tarafından kurulmuştur. Alaçatı muhallebicisi Ege

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

.. ORTAKOY DE Sanat KETHÜDA TASARIMCI HAFTASI 10-13 HAZIRAN 2015

.. ORTAKOY DE Sanat KETHÜDA TASARIMCI HAFTASI 10-13 HAZIRAN 2015 .. ORTAKOY DE Sanat KETHÜDA TASARIMCI HAFTASI 10-13 HAZIRAN 2015 Kethüda Pop-Up Mağaza Nedir? Mimar Sinan ın önemli eserlerinden Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamam ında her yıl yapılması planlanan 4 günlük

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı Anadolu dan, önce Suriye ve Filistin e sonrasında buradan da Çin ve Hindistan a yayılmıştır. Dünya kuru incir üretimine

Detaylı

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com F&H Y PI BURJ ANTEP Adres : Zübeyde Hanım bul. Masal Park karşısı No:38 GAZİANTEP Tel : +90 342 322 43 00 (3 hat) Fax : +90 342 322 43 03 E-mail : info@fhyapi.com www.burjantep.com BurjAntep Bir Fh Yapı

Detaylı

Dayanılmaz Lezzetler

Dayanılmaz Lezzetler Dayanılmaz Lezzetler * 2015 Kurumsal Kataloğu. Fırıncı Orhan, 1958 yılında Ankara Çukurambar da ekmek üretimiyle faliyetine başlayıp daha sonra temel konsepti olan fırın&cafe lerinin yanısıra restoran

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

h e r ş e y z a m a n ı n d a

h e r ş e y z a m a n ı n d a h e r ş e y z a m a n ı n d a ÖNSÖZ; 2005 Yılında bir damla olarak çıktığımız lezzet yolculuğunda ; çalışanlarımızın emekleri, tedarikçilerimizin destekleri ve müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde zamanla

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

Cihangir Sosyal Tesisi

Cihangir Sosyal Tesisi Cihangir Sosyal Tesisi İstanbul un Prestij Mekanları Arnavutköy Avcılar Avcılar Deniz Köşk Beykoz Koru Beykoz Sahil Büyükçekmece Cihangir Çamlıca Dragos Fethipaşa Florya Gözdağı Haliç İstinye Kasımpaşa

Detaylı

Her katı ayrı bir dünya...

Her katı ayrı bir dünya... www.evdema.com Avcılar Merkez Her katı ayrı bir dünya... Dünün Rüyası, Bugünün Gerçeği... Evdema şık tasarımlı showroomlarını yedi şubesinde de yaşatıyor.yaşam alanınızın ihtiyacı, dünya markalarını tek

Detaylı

Franchise. Tanıtım Dosyası

Franchise. Tanıtım Dosyası Franchise Tanıtım Dosyası İÇERİK ; I. BÖLÜM : MITTO VE FROZEN YOGURT II. BÖLÜM: FROZEN ÜRÜN ÇEŞİTLERİ III. BÖLÜM: TERCİH EDİLEN ALANLAR IV. BÖLÜM: FRANCHISE VERİLEN HİZMETLER V. BÖLÜM: MITTO NEDEN CAZİP?

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz...

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... _ 1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... www.atombaharat.com www.baharatgunleri.com HAKKIMIZDA ATOM GIDA Küçük bir işletme olarak yola çıktık. Fakat her yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalıştık.

Detaylı

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler www.fanfancafe.com Hakkımızda Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler.. Fanfan Cafe, genç ve hızlı yaşayanlar için, kaliteli ve besin değeri yüksek malzemelerle hazırlanmış

Detaylı

Vizyon BÜYÜK LOKMA YİYİN

Vizyon BÜYÜK LOKMA YİYİN Tarihçe Burger Break Markası 2013 te Ankara da kurulmuştur. Marka Yücelen Şirketler Grubu iştirakidir. Yücelen Şirketler Grubu başta akaryakıt, deniz taşımacılığı, lojistik, filo kiralama, yatçılık, turizm,

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 İçindekiler HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 1 2 HSG Tarım Adını 1969 da üretilen ilk yerli traktörden alan HSG Tarım, tarımda

Detaylı

Quatro Dijital. D.E.S.H. Digital Excellence of Service and Hopitality bir Quatro Dijital markasıdır.

Quatro Dijital. D.E.S.H. Digital Excellence of Service and Hopitality bir Quatro Dijital markasıdır. Quatro Dijital DESH Nedir? D.E.S.H. yani Digital Exclence of Service and Hospitality hizmet veren kurumların, dil farklılıklarını ortadan kaldırarak hizmetlerini daha kolay ve teknolojik bir şekilde sunabilmelerini

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI TADIM HAKKINDA Türkiye de ambalajlı kuruyemiş tüketimi,1971 yılında Tadım la başladı. Kuruyemiş keyfini ilk kez sağlık

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları

Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları 01 02 03 04 05 Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları Bazen hayatımıza yeni bir yön vermek, yaşamımızı yeniden inşa etmek isteriz. Yeni ufuklara doğru yol alırken en güçlü destekçimiz her zaman

Detaylı

Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü

Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü Tel/Phone: +90 324 238 92 04 Pbx Faks/Fax: +90 324 237 65 71 Çilek Mahallesi 136. Cadde No : 34/A Akdeniz / Mersin / TÜRKİYE E-posta/E-mail: mersingida@mersingida.com

Detaylı

Geleceğinizin İnşası...

Geleceğinizin İnşası... www.osmanmetininsaat.com Geleceğinizin İnşası... Oğuz İnşaat, sektöründe sahip olduğu tecrübesi ve kalite anlayışıyla her geçen yıl daha güçlü ve daha büyük projelere imza atarak başarılı ilerleyişini

Detaylı

Değerli dostlarımız ile geldiğimiz bu noktada OSKAR ailesi olarak sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Değerli dostlarımız ile geldiğimiz bu noktada OSKAR ailesi olarak sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. 36 yıl önce başladığımız bu yolculuk şimdi, bütün heyecanı ve güzellikleri ile devam ediyor. Bu uzun yolculuğumuz da siz değerli müşterilerimizin bize olan desteği ve sevgisi ile bugünlere ulaştık. OSKAR

Detaylı

Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor!

Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor! Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor! Baharın gelmesiyle birlikte çiftlikte heyecanlı ve coşkulu günler başladı. Sert geçen kışın ardından topraklar yeniden ekim yapılmak üzere gübrelendi ve sürüldü. Doğa

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

www.thepearlofyalova.com Hikayenin Ardındaki Marka Türkiye nin hemen hemen her yerinde ve yurt dışında önemli inşaat projelerine imza atmış olan Ekşioğlu ailesinin bir ferdi olan Sabahattin EKŞİ,1986 dan

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

Turkuaz Ege de Yemden Balığa

Turkuaz Ege de Yemden Balığa Turkuaz Ege de Yemden Balığa UZANAN yolculuk... Denİz dostu olduğumuzu DÜNYA BİLİYOR! Türkiye nin en güçlü ve büyük topluluklarından biri olan Yaşar Grubu nun tam entegrasyon felsefesi ile 1983 yılında

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

ş i r k e t l e r g r u b u Profesyonel bir anlayış ve uzman bir kadroyla önemli bir müşteri kitlesine hizmet veriyoruz. gelişim içinde olan iş dünyasında zamanın ritmini yakalamak, ancak yeni fikirler

Detaylı

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor.

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Başkentin yatay konseptte tasarlanmış ilk villa projesi ERKANLI Villa Vetro, Ankara ya temiz havasıyla soluk veren İncek te sizlerle buluşuyor. Erkanlı

Detaylı

Türk Kahvesi Makinesi. Sevgimizi kelimelere dökemiyoruz... Fincanları denedik

Türk Kahvesi Makinesi. Sevgimizi kelimelere dökemiyoruz... Fincanları denedik Türk Kahvesi Makinesi Sevgimizi kelimelere dökemiyoruz... Fincanları denedik Geleneksel Türk Kahvesi Fakir Hausgeräte teknolojisinden süzülerek hazırlandı. Kahvenizi nasıl alırdınız? diyerek başlar dostluklar

Detaylı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı konsept Otel Samm Hotel Konaklama Sanatı Konaklamayı aleladelikten kurtarıp sanat içinde bir keyfe dönüştüren SAMM Hotel,modern ve minimal çizgisiyle Ankara nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor Ankara

Detaylı

w w w. k a h y a o t e l. c o m

w w w. k a h y a o t e l. c o m www.kahyaotel.com Elegant bir şehir oteliyiz Kahya Otel Ankara, Konforun ve şıklığın ön planda olduğu mimarisiyle, güleryüzlü hizmet anlayışıyla misafirlerin konforlu, kaliteli zamanlar geçirebilmesi

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

FRANCHISE TANITIMI intable SELF SERVİS MASADA OCAK BAŞI RESTORAN KONSEPTİ İŞ FİKRİ Alman şef Paul Hammelehle Almanya dışında Doğu ülkelerinde de çalıştı Ocakbaşı keyfini tanıdı, Avrupa ya taşıdı Hava filtreli

Detaylı

www.vivatrendankara.com www.vivatrendankara.com Aile olmanın huzurunu göklerde yaşayın Yenimahalle Pamuklar vadisi üzerinde 4934 m 2 arsa alanı üzerinde 4250 m 2 yeşil alana sahip Viva Trend Ankara sosyal

Detaylı

da kente ve şehrimize estetik, yaşama huzur ve kalite katmaya

da kente ve şehrimize estetik, yaşama huzur ve kalite katmaya AAB Yapı İnşaat 1994-2014 yılları arasında grup şirketi olarak inşaat sektörüne başlamıştır. 2014 yılında AAB Yapı İnşaat Anonim Şirketi olarak yoluna devam etmektedir. AAB bugüne kadar pek çok projeye

Detaylı

So Big Burger Bir Adana Markasıdır.

So Big Burger Bir Adana Markasıdır. Biz Kimiz... So Big Burger olarak, 2012 yılında sadece bir fikir olan projemizi, 2 yıl süren ar-ge çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, 2014 yılında müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Handmade hamburgerlerimizle,

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

CULTIFEST,iN KULTUREL ETKINLIGI

CULTIFEST,iN KULTUREL ETKINLIGI Turkish Lifestyle Kültür-Sanat-Eglence-Turizm-Saglik-Fuar-Alis-Veris-Tiyatro-Yöresel Gösteriler- Konser-Konferans-Cocuk Eglence ve daha fazlasi CultiFest 2014,de CultiFest, farklı kültürlerden oluşan katılımcıları

Detaylı

Tanıtım videomuzu izlemek için kare kodu telefonunuzdan tarayınız.

Tanıtım videomuzu izlemek için kare kodu telefonunuzdan tarayınız. Tanıtım videomuzu izlemek için kare kodu telefonunuzdan tarayınız. STANDARTLARIN ÖTESİYLE TANIŞIN www.bestpoint.com.tr /bestpointcomtr BESTPOINT BATIKENT; Makro, Makro grup şirketler bünyesinde bulunan

Detaylı

MiMARLIK, BiÇiM HALiNE GELMiŞ YAŞAMDIR.

MiMARLIK, BiÇiM HALiNE GELMiŞ YAŞAMDIR. Kurumsal MiMARLIK, BiÇiM HALiNE GELMiŞ YAŞAMDIR. FRANK LLOYD WRIGHT 20. yüzyılın en önemli mimarlarından ve Modern Mimarlık tarihinin kurucularından biri olan Wright, Expresyonizm den Rasyonalizm e birden

Detaylı

İnteraktif Katalog Görseli

İnteraktif Katalog Görseli Güvenilir Hijyenik Şeffaf Lezzetli İnteraktif Katalog Görseli Damağınızdaki Tat Videoyu izlemek için QRKod u tarayınız. QRKod u Görünce Telefon veya Tablet ile Tarayın Paktat; Dünya Standartlarında Hizmet

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

H A L İ Ç T E Y A Ş A N A C A K Ç O K Ş E Y V A R

H A L İ Ç T E Y A Ş A N A C A K Ç O K Ş E Y V A R H A L İ Ç T E Y A Ş A N A C A K Ç O K Ş E Y V A R H A L İ Ç T E Y A Ş A N A C A K Ç O K Ş E Y V A R Modern yaşam standartlarını yüksek kaliteyle sunan KRG İnşaat, çok seçkin bir projeye imza atıyor. Kentsel

Detaylı

Kahve nin yeni tanımı...

Kahve nin yeni tanımı... Kahve nin yeni tanımı... Bir çekirdekle başladı bizim öykümüz... Kahveye olan tutkumuz; işimizi seçmemizde bizlere yol gösterdi. Bu AŞK ile çok kısa bir sürede yeni ailemizi oluşturarak 2015 yılında modern

Detaylı

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25 Gıda Çözümleri Siyah Çaylar Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag Geleneksel tadıyla lezzeti, günün her saati bardak poşet rahatlığı ile içinizde hissedeceksiniz. 9222 00 9222 000 Traditional Bardak

Detaylı

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur.

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Work in Work Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Sizlerin istekleri ve beğenileri doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında içerisinde

Detaylı

Teknolojinin Buluşma Noktası...

Teknolojinin Buluşma Noktası... Teknolojinin Buluşma Noktası... Şimdi Hacettepe Teknokent içinde görkemli mimarisi, konforlu ofisleri, zengin sosyal olanakları ve ileri teknolojik altyapısı ile benzersiz bir ofis konsepti hayata geçiriliyor.

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Franchise Tanıtım Dosyası

Franchise Tanıtım Dosyası Franchise Tanıtım Dosyası Sektör lideri Beyaz Butik Türkiye de hazır gelinlik sektörünün kurucusu Beyaz Butik, 1997 den beri, 17 yılı aşkın süredir ilk ithal hazır gelinlik mağazalar zinciri olarak pazardaki

Detaylı

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Türkiye de Üretim İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR!

BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR! BÜYÜYEN TÜRKİYE NİN GÜÇLÜ PROJELERİNDE MAKYOL İMZASI VAR! Makyol olarak; hayata geçirdiğimiz dev projeler ile Türkiye'nin lider konumdaki taahhüt şirketleri arasında yer almaktayız. Yapımında uzmanlaştığımız

Detaylı

Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası

Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası çin ekil ø5 ø6 ø7 ø8 Biz Franchise Nedir? Maun Franchise (5 Adım) Kimler Yapabilir? conta c t 2 10 Daima Destekçiyiz Maliyet Tablosu er 12 14 Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı

Equipment, Coffee and Food 41 st International Hospitality Exhibition October 18_22, 2019 fieramilano

Equipment, Coffee and Food 41 st International Hospitality Exhibition October 18_22, 2019 fieramilano www.host.fieramilano.it/tr Equipment, Coffee and Food 41 st International Hospitality Exhibition October 18_22, 2019 fieramilano Dünya ile buluşma 177 Katılımcı ülke %92 %65,8 %4 %23 %3 %8,2 %0,5 %2 %0,5

Detaylı