KON 2Kİ. Her bilgi ancak kaynağı kadar güvenilirdir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KON 2Kİ. Her bilgi ancak kaynağı kadar güvenilirdir"

Transkript

1 KON İDA 2Kİ BA 0BİNRO ONMET 3 1 ÜÇ RE Sİ Her bilgi ancak kaynağı kadar güvenilirdir

2 İLK BAKIŞTA KONDA BAROMETRESİ TANIM HEDEF KONDA Barometresi ayda bir yapılan ve sadece aboneler ile paylaşılan siyasal ve toplumsal araştırmalar dizisi sistemidir. KONDA Barometresi kişi ve kurumların topluma ve siyasete dair sürekli ve standart veri ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. Hiçbir şey karanlık bir odada siyah bir kedi aramak kadar zor değildir. Hele odada siyah bir kedi yoksa. Konfüçyüs GEREKSİNİM KİM İÇİN? SORU ALANLARI Toplumun değişen tercihlerinin gidişatını takip ederken topluma ilişkin bilgilerin sürekli, güvenilir ve standart olması gerekli. Toplumun değişiminde etkin rolü olan veya bu değişimden etkilenen kişi ve kurumlar. Toplumsal değişim temaları/ Güncel konular/ Siyasi tercihler/ Dönemsel endeksler/ Yerel seçmen endeksi. BA RO MET RE ÖRNEKLEM TAKVİM PROJE ÜRÜNLERİ ÜCRET Her ay Türkiye de 18 yaş üstü nüfusu temsil eden ila arası kişi ile yüz yüze hanelerde görüşülmektedir. Yılda 11 adet saha araştırması. Saha çalışması her ayın ilk haftasonu yapılır; rapor, ayın son günü elinize ulaşır. Aylık Rapor (yılda 11 adet)/ Ara Rapor (yılda iki adet) 11 adet raporun her birinin aylık ücreti 5000 TL + KDV dir. Ara raporlar için ayrıca ücret talep edilmez.

3 Barometre Nedir? KONDA Barometresi periyodik olarak her ayın birinci haftası yapılan ve tüm Türkiye yi temsil eden bir anket çalışmasıdır. Ankette görüşülen kişilere düzenli olarak siyasi tercihleri ve demografik özelliklerine ilişkin sorular yöneltilir. Ayrıca her ay belli bir toplumsal tema belirlenir ve bu konu ile ilgili insanların genel algıları, beklentileri ve tercihleri tespit edilir. Tüm bunlar dışında, gündemi etkileyen olaylar ve demeçler ile ilgili de kişilerin görüşleri öğrenilir. KONDA ya özgü bir sistemle hazırlanan araştırmanın örneklem i aracılığıyla, her seferinde, Türkiye deki 47 bin küsur mahallenin fikrini temsil edebilecek mahalle ve köy belirlenir. Örneklemde çıkan bu yerlere örnekleme sadık kalınarak mutlaka gidilir ve anket yapılır. Barometre raporları yapılan bu anketlerin sonuçlarının derlenmesi ve analiz edilmesi sonucu ortaya çıkar. Dolayısıyla, KONDA Barometresi nde okuyacağınız her rakam ve bilgi sağlam, güvenilir ve bilimsel bir çalışmanın ürünüdür. Başkalarının bilgisi ile bilgili olabiliriz. Fakat başkalarının aklı ile bilge olamayız. Michel de Montaigne KON DA BA RO MET RE Sİ BAROMETRE NEDİR? Değişime hazır olmak? Türkiye de kimlikler, kümeler ve sınıflar hızla değişiyor, gelişiyor. Neticede halk hem siyasete hem de toplumsal olaylara çok hızlı reaksiyon veriyor. Böylesi bir karmaşık süreci ve toplumdaki dip dalgaları görebilmek karar sahiplerinin stratejileri için zorunlu bir boyut. KONDA Barometresi hareketli toplum dinamiklerini ve siyasal değişimleri en hassas biçimde ölçüp, sade ve anlaşılır raporlar haline getirmektedir. Barometre raporları ülkedeki toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal değişimlere hazır olmak için tek güvenilir kaynak olma özelliğini devam ettirmektedir.

4 Hiç aralık vermeden sayabilseniz bile 75 milyon rakamına kadar ulaşmanız yaklaşık 7 gün sürüyor. İşte Türkiye de bu kadar fazla insan yaşıyor. Bu denli kalabalık bir halkın ortak ruh halini ve tercihlerini anlamak için istatistik bilimine ihtiyacınız var. NEDEN BAROMETRE? Barometre müşterileri şaşırmadı! KONDA Barometresi yaklaşık 3 senedir devam ediyor. İlk olarak bir grup seçkin müşteri Barometre raporu sayesinde 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinden önce, 16 ay boyunca düzenli olarak hem siyasi konjonktürü hem de toplumsal dinamikleri takip edebildi. Barometre 2012 yılında devam etti. Yeni ve devam eden abonelerimiz, geçtiğimiz yıl boyunca değişen toplumsal yapıya ve siyasi duruma Barometre raporları sayesinde hakim oldu. Neticede Barometre müşterileri için ne siyasi gelişmeler ne de toplumsal değişimler sürpriz oldu. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye de siyasal gündem yoğun 3 sene içinde 3 seçim yapılacak. Toplum yeni siyasal süreçler yaşayacak. Bu üç yıl belki de ülkenin gelecek 50 yılını belirleyecek. İşinizi tahminlerden ziyade bilimsel araştırmalara teslim etmeyi tercih ederseniz KONDA Barometresi sizin için kaçınılmaz bir araç olacaktır. Var olan gerçeklikle savaşarak bir şeyleri değiştiremezsiniz. Değiştirmek için, var olan modeli geçersiz kılan yeni bir model inşa etmeniz gerekir." Buckminster Fuller

5 Konda Barometresi anket çalışmaları Türkiye deki 52 milyon yetişkin insanın fikrini temsil etmektedir. Bunu gerçekten mümkün kılan 26 yıldır geliştirilen bir yöntem ve 26 yıldır hiç değişmeyen güvenilirlik anlayışıdır. Fetih taktiklerimi herkes görebilir. Ancak hiç kimsenin göremeyeceği şey zafere götüren stratejidir. Sun Tzu İ 2Kİ 0BİN 1ON 3ÜÇ SİYASİ TERCİHLER YEREL SEÇMEN ENDEKSİ Toplumun siyasi eğilimleri her ay KONDA Barometresi kapsamında ölçülmektedir. Barometrenin siyaset bölümünde aboneler, bu ay seçim olsa sonucu ne olurdu? sorusunun en güvenilir cevabını öğrenirler. Siyaset bölümü kapsamında anketlerde periyodik olarak farklı sorular da kullanılmaktadır. Toplumun siyasi tercihleri ve bu tercihleri etkileyen faktörler anlaşılır bir dille raporun içeriğinde yer almaktadır. Örnekleme tavizsiz sadakat prensibi ile gerçekleştirilen saha çalışması neticesinde gerçek duruma en yakın ve güvenilir seçim tahmini gerçekleştirilebilir. Toplumsal ve siyasal dengeleri sürekli takip neden gerekli? Halkın topluca fikri bir yönden diğer yöne hiçbir zaman akışkanlık göstermiyor. Toplumsal ortak görüş değişiyor ise bu kademeli olarak gerçekleşiyor. Siyasi tercihler günlük etkilerle dalgalanmıyor. Değişimler ancak bir devamlılık gözlenirse anlam içeriyor. Neticede, halkın siyasi nabzını ölçmek için yalnızca bir an ı değil değişimleri takip etmek gerekiyor ün ikinci yarısında 2014 Mart ında yapılacak yerel seçimleri konuşmaya başlayacağız. Belediye seçimlerinde ülke genelinin ortalama siyasi tercihi fazla anlam içermiyor. Her bölgenin, şehrin veya ilçenin kendine özgü dinamikleri devreye giriyor. Ancak, seçmenler yerel yöneticilerini seçerken nasıl tavır sergiliyorlar, ne parametrelere göre oy kullanıyorlar ve ne olursa oyunu değiştirebilir gibi unsurları endeks olarak ortaya çıkarmak ve değişimlerini takip etmek mümkün. KONDA 2013 Barometresi raporlarında yer alacak yerel seçmen endeksi belediye seçimlerine doğru toplumun bu anlamda da nabzını tutacak.

6 Toplumun ruh hali çok boyutlu... Farklı kültürler ve kimlikler artık yalnızca bireysel hayatta yaşanıyor olmaktan çıktı ve siyasallaştı. Her bir farklılık gündelik hayatın içinde görünür duruma geldi; müşteri, tüketici, okur, izleyici gibi bireysel her bir rol içinde de etkili olmaya başladı. Dolayısıyla toplumsal değişimi artık sadece siyaset üzerinden anlatmak mümkün değil. Farklı kimliklerimiz, farklı kültürlerimiz ve farklı hayat tarzlarımız var Bu farklılık siyasetçiler dışında, yöneticileri, pazarlamacıları, reklamcıları, kısacası işi insan olan herkesin dikkate alması gereken boyutlara geldi. Artık, farklılıkları anlayarak bu topluma bilim, fikir, ürün, hizmet ve iş üretmek gerekiyor. Bu anlayışla 2012 Barometresi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz toplumsal değişim temaları kapsamında şu 4 önemli bulguya ulaştık; 1. Türkiye toplumunda hukukun üstünlüğüne olan inanç, farklı olana hoşgörü ve bireyselleşme düşüktür. 2. Türkiye halkının bireysel sorunlarını çözme konusundaki becerisi kolektif konulara göre çok daha yüksektir. 3. Kültürel kimlikler arasındaki gerilimler siyasal kutuplaşma üretmekte, halk içinde taraflar oluşmaktadır. 4. İnsanların doğru olduğuna inandıkları ile gündelik hayatında yaptıkları arasındaki boşluk giderek açılmaktadır. KONDA TOPLUMSAL DEĞİŞİM TEMA LARI Riskten kaçınma Bu halk ne kadar risk alır? Risk mi kısmet mi? Performans Oryantasyonu Bize göre başarı ne demek? Profesyonel in anlamını biliyor muyuz? Devlet algısı Devlet büyük ama vatandaş karşısında ne kadar küçük? Sorun çözme Sorunları beraber mi, tek başımıza mı daha iyi çözebiliyoruz? İnsani Oryantasyon Gündelik hayatta gerçekten dayanışıyor muyuz? İrrasyonalite Batıl inançlar, komplo teorileri... Ne kadar gerçekçiyiz? Peki, toplumsal yapı bu şekilde mi devam edecek? 2013 Barometresi nde de sürecek toplumsal değişim temalarının amaçladığı da tamamen halkın çok boyutlu ruh halini takip etmektir. Bu amaçla gene her ay yan sayfada bazılarını gösterdiğimiz temalardan birini belirleyip, danışman bir kadro gözetiminde ayrıntılı bir analiz ortaya çıkartıyoruz ve raporlarda kapsamlı bölümler olarak size sunuyoruz. "Dünya hareket halindedir ve hareket eden birşeye karşı tutumunuz durağan olamaz." Henri Cartier-Bresson Gelecek Oryantasyonu Gelecek kaç günde gelecek? Geleceğe hazırlanıyor muyuz? Grup-içi Kolektivizm Beraber iş yapabiliyor muyuz? Güç Mesafesi Bireyler arası görülmeyen ast/üst ilişkileri Kendine Güven Yapabilir miyim? Edebilir miyim? Ben bu hayatı yener miyim?

7 Toplumsal yapıyı bir sefere mahsus tespit etmek yetmiyor, değişimleri takip etmek gerekiyor. Bu değişimi izlemenin yöntemlerinden biri olarak her zaman ölçülmesi gereken bir takım konuları belirledik ve bu konularla ilgili soruları periyodik olarak farklı araştırmalarda kullandık. Özellikle sürekli takip ettiğimiz ve değişimleri üzerine çok şey söylenebilecek olan iki endeksi 6 ayda bir ölçmekteyiz; Yaşamdan Memnuniyet endeksi Siyasi kutuplaşma endeksi 2013 döneminde bu endekslerle birlikte diğer yıllık endeksler de ölçülmeye devam edilecektir. Avrupa Birliği üyeliğine bakış İnternet erişimi ve sosyal medya İçki ve sigara tüketimi Çevre bilinci BAROMETRE ENDEKSLERİ YAŞAMDAN MEMNUNİYET SİYASİ KUTUPLAŞMA MORAL ENDEKSİ??? Kafası karışık olmayan biri, olan biteni gerçekten anlamıyor demektir. Edward R. Murrow Moral Endeksi Barometre kapsamında her ay beş soru aracılığı ile ölçtüğümüz ve toplumun gerçek güncel ruh halini ortaya çıkartan bir veri. Yaptığımız araştırmaların her birinde görüşülen kişilere şu 5 soru sorulmaktadır; Geçtiğimiz ay en çok neye öfkelendiniz? Geçtiğimiz ay en çok neye mutlu oldunuz? Geçtiğimiz ay geçinebildiniz mi? Önümüzdeki aylarda Türkiye de bir ekonomik kriz bekliyor musunuz? Önümüzdeki aylarda kendi hayatınızda ekonomik bir zorluk bekliyor musunuz? Bu beş sorunun istatistiki olarak bileşeninden halkın moral endeksi ortaya çıkartılmaktadır. Bu veriler TUİK ve diğer kabul görmüş ekonomik verilerle bütünleştirilerek geçmiş ve gelecek ayın ekonomik davranışlarına ışık tutacak analizler ve yorumlar yapılmaktadır Moral endeksi analizleri 2013 Barometresi ile başlayacaktır, ancak son 12 aydır yapılan saha çalışmalarında bu sorular sorulmaya başlanmış ve geniş kapsamlı bir ön çalışma gerçekleştirilmiştir.

8 Önyargılar akılsızlar için gerekçe demektir. Voltaire Türkiye, haberi ve gündemi bol bir ülke. Her geçen gün bir olay oluyor, bir gelişme patlak veriyor, en olmadı siyasi bir aktör tüm gündemi meşgul edecek bir laf ortaya atıyor. Ardından, medya konu ile ilgili halkın fikri bu diyor. Hatta, farklı medya grupları aynı olay için halkın fikri ne dair birbirinden farklı iddialar ortaya atabiliyor. Sonuçta, güncel bir olay hakkında kimse gerçekten toplumun fikrini bilemiyor. KONDA Barometresi size gerçek, anlaşılır, güvenilir BİLGİ sağlıyor. KONDA Barometresi, en fazla bir ay içinde gündeme damgasını vuran olay ve demeçlerle ilgili toplumun genel olarak ne düşündüğünü abonelerine raporlar vasıtasıyla aktarmaktadır. Güncel konular ile ilgili veriler araştırmanın diğer bulgularıyla bir arada incelenip analiz edildikten sonra özel yorumlarla birlikte sunulmaktadır. Son üç yıldır, Barometre projesi gündemi etkileyen her türlü gelişme ve odak noktası haline gelen demeçler ile ilgili toplumsal algıyı abonelerine aktarmıştır. Ergenekon davasından, Davos krizine, yeni eğitim sisteminden, öğrenci olaylarına, Mavi Marmara krizinden, açlık grevlerine kadar manşetlerde ve haber bültenlerinde rastlanabilecek her konu ile ilgili halkın ne düşündüğü net bir biçimde belirlenmiştir. Barometre sadece olaylara bakışı değil, olaylar karşısında siyasetçilerin yaklaşımına dair halkın düşüncesini tespit edebilmektedir. GÜNDEM TAKİBİ KONDA Barometresi 3 senedir insanları anlayıp sizin de anlamanızı, siyasi süreçte ve gündelik hayatta hiç bir şeye şaşırmamanızı, ve toplumla ilgili her şeye hazırlıklı olmanızı sağlıyor. KONDA Barometresi size gerçek, anlaşılır ve güvenilir BİLGİ sağlıyor.

9 "Gerçek anlamda büyük olmak için insanlarla aynı yerde durmak gerekir, onların üstünde değil." Montesquieu ANKETLER NASIL YAPILIYOR? İşimiz, ülkede yaşayan 52 milyon yetişkin (18 yaş üstü) insanın düşüncesini, ruh halini, beklentisin, korkusunu ve tercihini sayısı ile arasında değişen kişi ile görüşerek ortaya çıkart maktır. Bu ancak her aşaması titizlikle uygulanmak zorunda olan bir süreç ile mümkün kılınabilmektedir. Örneklem Türkiye deki 47 bin küsur mahalle ve köyün TÜİK kaynaklı verileri 26 yıldır geliştirilen bir sistemle ayrıştırılır. Bu ayrışmadaki kümeleri temsil eden mahalle ve köyler ayrı bir bilgisayar programı ile seçildikten sonra, 52 milyonu temsil etmesi için ülkenin hangi noktalarına gidilmesi gerektiği belirlenir. Belirlenen 150 farklı mahalle veya köylerin bir kısmı ulaşılamaz, bulunamaz veya insanları konuşmaz olabilir. Ama gene de oralarda anket yapılır. Örnekleme sadakat saha çalışmasının en önemli prensibidir. KONDA da anketler sadece ve sadece yüz yüze ve hanelerde yapılır. Görüşülen kişileri tedirgin edebileceğinden kimseden kimlik bilgileri istenmez. Anketlerin gerçekten yapılıp yapılmadığının kontrolü hem saha sırasında hem de sonrasında 3 ayaklı bir mekanizma ile sağlanır. Kontrol mekanizması sonucunda tüm bulgular bir araya getirilince yanlış, sahte veya kurallara uymadan yapıldığı belirlenen anketler veri setinden çıkartılır. KONDA ya doğrudan bağlı olmayan herhangi bir personel anket çalışmasında yer alamaz. Saha çalışmalarında dış kaynak kullanımı (taşeron, outsourcing) söz konusu değildir. Her bir anket çalışması bir hafta sonu süresince gerçekleştirilir. Anketin çapı kişi veya 50 bin kişilik olabilir; gene de, sahada çalışanların işi Cumartesi sabah başlayıp Pazar akşamı biter ve bu çalışanların hepsi KONDA eğitiminden geçmiş kişiler olur. Sonuçta, KONDA saha çalışmaları gerçeğe en yakın ve güvenilir rakamları önünüze koymaktadır. Sadece KONDA örneklemlerine özgü olarak, ayrıştırma yapılırken kır ve kent şeklinde iki bölge tipi değil, KIR/ KENT/ METROPOL olarak üç tip bölge belirlenmiştir. Zira kent tanımı içinde ifade edilen İstanbul, İzmir gibi büyükşehirler ile Uşak, Muş gibi kentlerdeki gündelik hayatın kodları aynı değildir. Ahlaki ve kültürel kodlar, gündelik hayatın ritmi farklıdır ve bunların sonucu olarak tercihler, davranışlar ve tutumlar da...

10 "Bugünlerde herkes her şeyin fiyatını biliyor, ancak değerini bilmiyor." Oscar Wilde KON DA BA RO MET RE Sİ İŞLEYİŞ RAPORLAR VE ÜCRET İşleyiş ve Raporlar KONDA Barometresi kapsamında her ayın ilk hafta sonu saha çalışması gerçekleştirilir. Bu araştırmanın ham rakamsal sonuçları 1 hafta içinde analiz edilebilecek hale getirilir; ardından analiz ve raporlama kısmı başlar. Raporlarda rakamlar ve analizler, görsel anlatımında desteği ile kolay ve çabuk anlaşılır bir şekilde okuyanlara sunulmaktadır. Raporlarda tüm analiz, grafik ve yorumların yanı sıra araştırmaların ham sonuçları da yer almaktadır. Raporların genel prensibi karmaşık veri dağarcığını anlaşılır ve üstüne yorum yapabilir bir halde sunmaktır. Ciltlenmiş rapor her ayın son günü abonelere kargo ve kurye yoluyla gönderilir. Her ayın son günü elinize ulaşan raporlar dışında her bir senelik Barometre döneminde iki defa 6 aylık ara rapor hazırlanır. Ara raporlar 6 araştırmanın seri verilerini bir arada sunmak ile birlikte 6 raporun içeriğini daha görsel bir anlatım ile bir arada özetlemektedir. 6 aylık ara raporlar toplumsal değişime genel çerçevede bakmayı mümkün hale getirmektedir. Ücret KONDA Barometresi nin aylık ücreti TL + KDV dir. Bu ücret bir senelik sözleşme kapsamında aylık rapor teslimlerinde abonelerden 11 kez fatura karşılığı alınır. Ücret 11 adet aylık rapor yanında 2 adet geniş kapsamlı 6 aylık rapor u da kapsamaktadır.

11 "Eğer sizin bir stratejiniz yok ise başkasının stratejisinde bir unsur olursunuz." Alvin Toffler Adres: Yıldız Posta Cad. 6/18 Gayrettepe Beşiktaş İstanbul / Türkiye Telefon: (212)

KONDA Barometresi SİYASAL VE TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR DİZİSİ 2014 ARAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK

KONDA Barometresi SİYASAL VE TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR DİZİSİ 2014 ARAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK ON A KONDA Barometresi a et i SİYASAL VE TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR DİZİSİ 2014 ARAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK Ba ro met renedir? Barometre nedir? KONDA Barometresi periyodik olarak her ayın birinci haftası yapılan

Detaylı

Örnek Rapor: Barometre aboneliği ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizimle bağlantıya geçiniz! Teşekkürler!

Örnek Rapor: Barometre aboneliği ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizimle bağlantıya geçiniz! Teşekkürler! Örnek Rapor: Elinizde tuttuğunuz bu rapor 6 yıldır devam eden KONDA Barometresi isimli siyasal ve toplumsal araştırmalar dizisinin içeriğini anlamınızı kolaylaştırmak için oluşturulmuş örnek bir kopyadır.

Detaylı

A N A L İ Z. Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi. Furkan BEŞEL

A N A L İ Z. Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi. Furkan BEŞEL A N A L İ Z Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi Furkan BEŞEL Ağustos 2014 GİRİŞ Yaşam Memnuniyeti Araştırmasının (YMA) amacı TÜİK tarafından Bireyin genel mutluluk algısını,

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ANKARA 2018 2 İçindekiler Sayfa 1. Giriş ve Amaç... 4 2. Gereç ve Yöntem... 4 2.1. Araştırmanının Türü ve Örneklem...

Detaylı

Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri

Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri Tonguç Çoban 9 Kasım 2010 Nobody s Unpredictable Seçmenler kimleri seçiyor? Muhtar Belediye Meclis Üyeleri Belde veya İlçe Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

TİCARİ CBS DE HARİTA KULLANIMI VE MEKANSAL ANALİZLER: BİREYSEL BANKACILIK ÖRNEĞİ

TİCARİ CBS DE HARİTA KULLANIMI VE MEKANSAL ANALİZLER: BİREYSEL BANKACILIK ÖRNEĞİ TİCARİ CBS DE HARİTA KULLANIMI VE MEKANSAL ANALİZLER: BİREYSEL BANKACILIK ÖRNEĞİ Projenin Amacı: Çok şubeli kuruluşların şube lokasyon seçimlerinde ve ayrıca mevcut şubelerinin potansiyel/verimlilik analizlerinde

Detaylı

TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR?

TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR? TR2017 KONDA İNTERAKTİF DE BİR İNCELEME NASIL YAPILIR? 1. Demografi, Tema veya Güncel Konulardan bir menüyü seçin ve tıklayın! O konu altında sorulmuş sorular açılacaktır. 2. Konu dahilinde sorulmuş bir

Detaylı

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi 17 Nisan 201 Yüzde (%) Birim SANDIK SONUÇLARI (yüzde) Seçim Tipi Partiler 30 BÜYÜKŞEHİR BB + 51 İGM 30 BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ

Detaylı

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105]

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] 22 Mayıs 2014 Vera Araştırma Tel: (0216) 465 8066 www.veraarastirma.com 2014 Vera Tüm hakları saklıdır Bu araştırmanın finansal

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,75. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,85 152,31

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,75. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,85 152,31 EYLÜL 15 Güncel Ekonomik Yorum Ağustos ayı içinde Türkiye kendi özeli başta olmak üzere dış etkenlerin de piyasalara etkisi ile sert inişli günleri yaşayarak geçirmiştir. Koalisyon çabalarının sonuçsuz

Detaylı

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Sektörünüze layık bir hizmet! İhtiyaçlarınıza göre hizmetlerini şekillendirir, size özel çözümleri, sizin tercihlerinize göre sunarız.

Detaylı

10.390. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 44,67. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,91 163,78

10.390. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 44,67. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,91 163,78 EKİM 15 Güncel Ekonomik Yorum Eylül ayı Türkiye açısından finansal piyasaların her ne kadar başarılamasa da dengede kalma ve yönünü belirleme çabalarını izleyerek geçirdik. Türkiye özelinde devam eden

Detaylı

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması ARAŞTIRMANIN AMACI Buca Belediyesi nin hizmetlerinden duydukları memnuniyet düzeylerini, Buca belediyesine olan güvenlerini ve başarı oranlarını,

Detaylı

Tablo 26. Kullanılabilir Gelire göre Sıralı %20 lik Grupların Toplam Tüketim Harcamasından Aldığı Pay

Tablo 26. Kullanılabilir Gelire göre Sıralı %20 lik Grupların Toplam Tüketim Harcamasından Aldığı Pay Tablo 26. Kullanılabilir Gelire göre Sıralı %20 lik Grupların Toplam Tüketim Harcamasından Aldığı Pay %20 lik Gelir Grupları 2009 2010 Değişim Oranı 2009 2010 En düşük %20 9,1 9,1 0,9-0,4 2. %20 13,4 14,0-2,9

Detaylı

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK TEMEL KAVRAMLAR Kamu Kamuoyu Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme. Belirli bir konu ve olay hakkında toplumun büyük bir kesimi veya belli gruplar tarafından benimsenen

Detaylı

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA . Içindekiler YÖNETİCİ ÖZETİ... 2-5 AMAÇ, KAPSAM, YÖNTEM VE SÜREÇ... 6-7 ÖRNEKLEM... 8-9 DEMOGRAFİK BULGULAR... 10-13 TEMEL BULGULAR... 14-29 OY TERCİHLERİ...

Detaylı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için; KONDA dan araştırma verileri. 8 Mart 2015

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için; KONDA dan araştırma verileri. 8 Mart 2015 için; KONDA dan araştırma verileri 8 Mart 2015 Cinsiyete göre eğitim seviyesi grupları Eğitim seviyeleri/ Kadınlar* Eğitim seviyeleri/ Erkekler* Lise 22,9 Üniversite 9,2 Okuryazar değil 9,7 Üniversite

Detaylı

Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013. Sosyal Medya Riski ve Denetimi. Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör

Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013. Sosyal Medya Riski ve Denetimi. Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013 Sosyal Medya Riski ve Denetimi Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör Sosyal Medya Kavramı Anket Soruları Sayfa 2 Sosyal Medya Kavramı Geleneksel

Detaylı

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 20-23 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Muş Belediyesi

Detaylı

TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI

TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI Amaç Örneklem Vatandaşlarımızın okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedefleyen bu çalışma, alan araştırması yapılarak toplanan verilerin ileri analiz teknikleri kullanılarak

Detaylı

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi Müşteriyi memnun ettiler, zirveye çıktılar 81 ilde, 6 bin 130 tüketici ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak hazırlanan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2011 yılı 1. çeyrek sonuçlarına

Detaylı

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma Giriş Seçime Doğru Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte olan vatandaşlarla görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında; Pamukkale ilçesinde 411 kişi, Merkezefendi

Detaylı

Ipsos KMG Omnibus. esnek, hızlı, ekonomik araştırma çözümü. Nobody s Unpredictable

Ipsos KMG Omnibus. esnek, hızlı, ekonomik araştırma çözümü. Nobody s Unpredictable esnek, hızlı, ekonomik araştırma çözümü Nobody s Unpredictable Yüz Yüze Omnibus CATIBUS Telefonla Omnibus Ulusal ölçekte temsiliyet gücüne sahip Omnibus da, kompleks çalışmalar için esnek ve ekonomik araştırma

Detaylı

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE TPE Tanıtım Toplantısı Slide 1 tepav Yeni bir gösterge: TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE 14 Ocak 2010 TPE Tanıtım Toplantısı Slide 2 Çerçeve TPE nereden çıkıyor? Perakende Anketi ve diğer perakende ölçüm

Detaylı

HAKKIMIZDA Şirketimiz, akademik ve uzman kadrosuyla siyasal, sosyal, medya, piyasa (pazar), yerel yönetimler, gizli müşteri vb. araştırmalar, eğitim ve proje geliştirme alanlarında genel danışmanlık hizmetleri

Detaylı

N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR. 26 Kasım 2015

N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR. 26 Kasım 2015 N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR 26 Kasım 2015 SİYASİ İRADENİN ÖNÜNDE İKİ SENARYO Kapsamlı bir reform ve kalkınma hareketine girmek Toplumsal barış Çözüm süreci Yeni anayasa Başkanlık arayışı ve kutuplaşma

Detaylı

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI GENÇLİK ARAŞTIRMA RAPORU YÜZLERCE GENCİN ÖNÜNDE AÇIKLANDI

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI GENÇLİK ARAŞTIRMA RAPORU YÜZLERCE GENCİN ÖNÜNDE AÇIKLANDI Basın Bülteni 16 Mayıs 2017 TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI GENÇLİK ARAŞTIRMA RAPORU YÜZLERCE GENCİN ÖNÜNDE AÇIKLANDI Türkiye de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı araştırma olan Türkiye deki Gençlerin

Detaylı

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez.

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez. EKİM 2015 1. Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri 2. Amaç 3. Künye 4. Siyasi Tercihler 1 Kasım 2015 5. Örneklem (lerin kimlerle yapıldığı) 2015 2 Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri EKİM 2015 İstanbul

Detaylı

AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR

AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, kamuoyunu yani halkın kanaatlerini karar alıcıların ve uygulayıcıların meşruiyetini sürdüren önemli bir faktör olarak görmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

Opportunities For Demographic Change

Opportunities For Demographic Change Dr. Osman Gürün Metropolitan municipality mayor of Muğla of Regions and Cities ANALİZLER / ANALYSIS ANALİZLER / ANALYSIS Türkiye büyük bir demografik değişim geçirmektedir. Bu değişim 21. yüzyılda da devam

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

8. Araştırmacılar Zirvesi, 9-10 Kasım 2004

8. Araştırmacılar Zirvesi, 9-10 Kasım 2004 , Biz araştırmacılar müşterilerimizin pazarlama, satış çabalarına destek olmak için varız... Tüketiciye odaklanma : Davranışlarının ardındaki nedenleri anlamak Onlara doğru mesajları iletmek Onları etkilemek

Detaylı

Konut Satışları Temmuz 2014. Konut Satışları Temmuz

Konut Satışları Temmuz 2014. Konut Satışları Temmuz Konut Satışları Temmuz Gülay Dincel TSKB Ekonomik Araştırmalar dincelg@tskb.com.tr Ağustos 2014 1 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri ne göre 2014 yılının Temmuz ayında konut satışları

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 4 Kasım 2015 Not: bu dosyada iletilen veriler görselleştirilirken slide da belirtilen logo, örneklem bilgisi (n=) ve Ipsos

Detaylı

Digiboard Mecra Ölçüm Raporu

Digiboard Mecra Ölçüm Raporu Digiboard Mecra Ölçüm Raporu Ocak 2014 Şubat 2014 2013 Ipsos. Tüm Hakları Saklıdır. Bu dosya içeriği, Ipsos'un izni olmaksızın medya da dahil üçüncü bir kurum/kişi/medya ile paylaşılamaz. Ipsos tarafından

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum HAZİRAN 15 Güncel Ekonomik Yorum Mayıs ayı piyasalar açısından gözlem ayı olmakla birlikte ayın son günlerine doğru yatırımcıların poziyon aldığını izledik. Kritik seçim öncesi anketlerin ciddi şekilde

Detaylı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI? NASIL BİR? Yabancı dil bilen Evli Denizlili Genç Eğitimli Tanınan Yönetici Başarılı Orta yaşlı Bekar Varlıklı Giriş Belediye Başkanı Profili Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte

Detaylı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası 2012 Üye Memnuniyeti Anketi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası 2012 Üye Memnuniyeti Anketi Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Giriş Anket çalışması ile ilgili kurum ile hizmet sözleşmesi imzalanması ve proje koordinatörü ile gerçekleştirilen toplantı sonrası araştırma çalışmaları hakkında bir faaliyet

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

Temel Sosyo-Ekonomik Göstergeler

Temel Sosyo-Ekonomik Göstergeler STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Temel Sosyo-Ekonomik Göstergeler Güncelleme: Ocak 2013, ANKARA I. Sosyo Demografik Göstergeler 1.1. Nüfusun Yaş Gruplarına Göre Dağılımı 1.2. Nüfusun Cinsiyete Göre Dağılımı

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 42,35 Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,70 Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL)

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 42,35 Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,70 Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL) Temmuz 15 Güncel Ekonomik Yorum Haziran ayı bir önceki ayın benzeri şekilde geçmekle beraber seçimlerin ve siyasi durumun finansal piyasalar açısından ne denli önemli ve belirleyici olduğunu birkez daha

Detaylı

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI Özel Sektör Araştırma Sonuçları Araştırma Kurgusu Araştırmanın amacı: İş dünyası nezdinde etik, itibar ve yolsuzluk gibi kavramların nasıl algılandığını ölçmektir. Araştırmada

Detaylı

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015 ARGETUS ARAŞTIRMA, DANIŞMANLIK, EĞİTİM, PROJE VE ORGANİZASYON AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI 25 AĞUSTOS 2015 Mehmet Akif Mah.Recep Ayan Cad. Günaydın Sok. No:6 Kat:3 Çekmeköy

Detaylı

Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları

Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları değerlendirilmiştir. ii 2017 Aralık Dönemi İşgücü Göstergeleri: TÜİK,

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ GEREKÇE Medya, iletişim ortamı, yazılı, sesli ve görüntülü iletişim araçları ve kitle iletişim araçlarının tümünü kapsayan bir kelimedir. Yönerge

Detaylı

Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı

Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi genel Başkanı Selim Işık tarafından açıklanan raporda çok dikkat çekici sonuçlar elde edildi. Raporun Kahramanmaraş Onikişubat

Detaylı

SURİYE, IŞİD VE ASKERİ OPERASYONLA İLGİLİ SEÇMEN DÜŞÜNCELERİ

SURİYE, IŞİD VE ASKERİ OPERASYONLA İLGİLİ SEÇMEN DÜŞÜNCELERİ SURİYE, IŞİD VE ASKERİ OPERASYONLA İLGİLİ SEÇMEN DÜŞÜNCELERİ ŞUBAT 2015 www.perspektifs.com info@perspektifs.com Perspektif Strateji Araştırma objektif, doğru ve nitelikli bilginin üretildiği bir merkez

Detaylı

HAFTALIK EĞİTİM BÜLTENİ

HAFTALIK EĞİTİM BÜLTENİ HAFTALIK EĞİTİM BÜLTENİ 14-18 NİSAN 2014 Haftanın Konusu: EKONOMİK TAKVİM Haftanın Verisi: İNŞAAT İZİNLERİ (YAPI RUHSATLARI) Haftanın Göstergesi: ICHIMOKU KINKO HYO HAFTANIN KONUSU: EKONOMİK TAKVİM 14-18

Detaylı

HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİNDE YAPILAN YENİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİNDE YAPILAN YENİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİNDE YAPILAN YENİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR (1) Türkiye İstatistik Kurumu, işgücü piyasasının temel veri kaynağını oluşturan hanehalkı işgücü araştırmasını1988 yılından beri,

Detaylı

BIAK Türkiye Basın Okurluluk Araştırması Dönem Kümülatif Sonuçları (01 Mart Şubat 2016)

BIAK Türkiye Basın Okurluluk Araştırması Dönem Kümülatif Sonuçları (01 Mart Şubat 2016) BIAK Türkiye Basın Okurluluk Araştırması 9.-12. Dönem Kümülatif Sonuçları (01 Mart 2015-29 Şubat 2016) BİAK NEDİR? BİAK, Basın İzleyici Araştırmaları Kurulu dur. Türkiye deki gazete ve dergilerin erişim

Detaylı

TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy Araştırma Hakkında Bilgi Araştırmanın amacı Araştırmanın yöntemi Etiğe ilişkin değişimi, verilere

Detaylı

Araştırmanın Künyesi;

Araştırmanın Künyesi; Araştırmanın Künyesi; Araştırma; 05 06 Nisan 2008 günleri Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinde, 26 il ve 68 ilçede bunlara bağlı 81 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 724 ü kadın

Detaylı

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr Türkiye'nin ilk konut çöpçatanı Tüketici ile bankaların arasını bulan bir çöpçatan gibi çalışıyor. Türkiye de büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu piyasalardan biri de şüphesiz konut. Dünyada 2008 de

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum MAYIS 15 Güncel Ekonomik Yorum Nisan ayı genelinde finansal piyasalarda özellikle hisse senetlerinde yukarı yönlü olmakla beraber son aylardaki volatil durumunu korumaktadır. ABD de FED in uzun süredir

Detaylı

ЄfG Araştırma. Geleceği şimdiden planlayın

ЄfG Araştırma. Geleceği şimdiden planlayın ЄfG Araştırma Geleceği şimdiden planlayın Pazar Araştırmaları Firmanızın önceliklerini ve gereksinimlerini tespit ederek, ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiyi sağlamak üzere organizasyonunuz için optimum

Detaylı

12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim.

12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim. 1 GÜLER SABANCI KONUŞMA METNİ 12. ARAŞTIRMACILAR ZİRVESİ 12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim.

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler Örneklemin

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,06. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,76 139,65

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,06. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,76 139,65 AĞUSTOS 15 Güncel Ekonomik Yorum Türkiye geçen ay sürecinde finansal piyasalar açısından kendi özelinde iç siyasal dengenin kurulamaması kaynaklı olarak yatırımcıların risk algısının artmasıyla volatil

Detaylı

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı. K.MARAŞ'TA SON ANKET Anket Sonuçları MHP yi İşaret Etti Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Detaylı

VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI. Nisan 2017

VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI. Nisan 2017 VUCA DÖNEMİ ALGI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Nisan 2017 AMAÇ VE YÖNTEM AMAÇ VE YÖNTEM Araştırmanın ana amacı; katılımcıların VUCA dönemine dair beklentilerini, hazır bulunuşluklarını, bu dönemdeki zorluklarla

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ETKİLİ YÖNETİMİ Timur Akarsu, 24.05.2011 KURULUŞLARIN TEMEL ÖNCELİKLERİ KARLILIK BÜYÜME VARLIĞINI DEVAM ETTİRME KURUMSAL DEĞER ARTIŞI İŞLETMELER BÜYÜMEK VE VARLIKLARINI SÜRDÜREBİLMEK

Detaylı

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO Günümüzde şirketlerin en büyük ihtiyacı küresel ekonomide rekabet edebilmelerini

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum NİSAN 15 Güncel Ekonomik Yorum Mart ayı finansal piyasalar açısından son derece oynak bir seyir izlemiştir. Yurtdışı piyasalarda ABD tarafında FED in(amerika Merkez Bankası) faiz arttırımını ne zaman yapacağı

Detaylı

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 23-25 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Ağrı Belediyesi

Detaylı

Seçmen sayısı. Böylesine uçuk rakamlar veren bir YSK na nasıl güvenilir?

Seçmen sayısı. Böylesine uçuk rakamlar veren bir YSK na nasıl güvenilir? Değerli arkadaşlar, 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan 25. dönem Milletvekili seçiminin nasıl sonuçlanacağı haklı olarak büyük merak konusu... Bu nedenle aylardan beri kamuoyu yoklamaları yapılıyor, anketler

Detaylı

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Umut Al http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Pazarlama - halkla ilişkiler Pazarlama ile ilgili temel kavramlar Pazarlama karması Pazar

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Standart Eurobarometer 76 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Bu araştırma Avrupa Komisyonu Basın ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından talep ve koordine edilmiştir. Bu rapor

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı - Ekonomik krizin şiddeti devam ederken, krize borçlu yakalanan aileler, bu dönemde artan işsizliğin de etkisi ile

Detaylı

ACR Group. NEDEN? neden?

ACR Group. NEDEN? neden? ACR Group NEDEN? neden? CİNSİYET YÜZDE % Kadın Erkek 46,8 53,2 YAŞ - - - - - - 18-25 26-35 20,1 27,6 36-45 46-60 29,4 15,2 60+ 7,7 I. AMAÇ Bu çalışmanın amacı, aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz,

Detaylı

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü için gerçekleştirilmiştir. 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 8 Haziran 2015 2015 Ipsos. Tüm Hakları Saklıdır. Bu dosya içeriği, Ipsos'un izni olmaksızın medya da

Detaylı

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 16 23 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Örneklem

Detaylı

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ SAHA ÇALIŞMASI ÖRNEKLEM SAYISI CSG STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18

Detaylı

DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI VE MARKA GÜCÜ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI

DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI VE MARKA GÜCÜ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI VE MARKA GÜCÜ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI ZENNA Araştırma ve Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen araştırma 15-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında Dayanıklı

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 12 21 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Balıkesir

Detaylı

MAVİ YAKALILARIN ÇALIŞMAYA YÖNELİK TUTUMLARI

MAVİ YAKALILARIN ÇALIŞMAYA YÖNELİK TUTUMLARI MAVİ YAKALILARIN ÇALIŞMAYA YÖNELİK TUTUMLARI ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ VERİ BANKASI ÖRNEĞİ www.calismapsikolojisi.net Yrd. Doç. Dr. Burcu KÜMBÜL GÜLER Kocaeli Üniversitesi Gündem İnsan Kaynakları ve Çalışma

Detaylı

Empati. Yerel Yönetim Araştırmaları

Empati. Yerel Yönetim Araştırmaları Empati Yerel Yönetim Araştırmaları Yerel yönetimler ve halkın mutluluğu Yerel yönetimler halkın çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak, anlamak ve onları mutlu etmekle sorumludur. Herkese eşit hizmet sunabilmeli,

Detaylı

Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 49,04. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 2,29. Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL)

Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 49,04. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 2,29. Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL) ŞUBAT 16 Güncel Ekonomik Yorum Yılın ilk ayında Türkiye ekonomi gündemi büyük ekonomilerdeki (ABD- Çin-AB) gelişmelerin yakın takipçisi olmuş, olumlu olumsuz her gelişme ise yurt içi piyasalarda karşılığını

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır Deloitte Academy olarak vermiş olduğumuz her eğitimde katılımcılardan değerlendirme formu doldurmalarını istiyoruz. Bugüne

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ BİLGİ NOTU HAZİRAN 2013 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 27/06/2013 tarihinde 2013 yılı Haziran ayı Tüketici Güven Endeksi haber bültenini

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI

SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI BİLGİ SİSTEMİ GELİŞTİRME SÜRECİ Sistem Geliştirme Süreci ve Modelleri Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü Bilgi sistemlerinin geliştirilmesi için izlenen sürece Sistem Geliştirme

Detaylı

KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1

KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1 Rapor No: 41, Mart 2011 KARİKATÜRLERİN DİLİNDEN IRAK I ANLAMAK - 1 UNDERSTANDING IRAQ THROUGH CARTOONS Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Center for Mıddle Eastern Strategıc Studıes mezhepçilik Irak

Detaylı

İNSAN KAYNAĞI İLE FARK YARATMAK. Selen KOCABAŞ PERYÖN Başkanı. Eylül 2010

İNSAN KAYNAĞI İLE FARK YARATMAK. Selen KOCABAŞ PERYÖN Başkanı. Eylül 2010 İNSAN KAYNAĞI İLE FARK YARATMAK Selen KOCABAŞ PERYÖN Başkanı Eylül 2010 Gündem Gündem Soru? Yeni dünya Yeni ekonomi Yeni jenerasyon Ekonomik Krizlerin Türkiye deki Sonuçları 1991 1994 1998 2001 2009 En

Detaylı

BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014

BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014 BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014 BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması - 2014 1 1.1. ARAŞTIRMANIN ADI BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 1. 2.

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

REIDIN KONUT FİYAT ENDEKSLERİ: 2015 EKİM AYI SONUÇLARI 15 KASIM 2015

REIDIN KONUT FİYAT ENDEKSLERİ: 2015 EKİM AYI SONUÇLARI 15 KASIM 2015 REIDIN KONUT FİYAT ENDEKSLERİ: 2015 EKİM AYI SONUÇLARI 15 KASIM 2015 REIDIN EMLAK ENDEKS: 2.EL KONUTLAR FİYAT ENDEKSLERİ 2015 EKİM AYI SONUÇLARI Sayı: 83 YÖNETİCİ ÖZETİ Ekim ayında 2007 Haziran=100 temel

Detaylı

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi Üye Memnuniyetini Ölçme ve Beklentilerini Değerlendirme Çalışması 2011 T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi Bu araştırma, KalDer ve KA Araştırma Ortak Girişimi tarafından, TMME Metodolojisi kullanılarak

Detaylı

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor www.mevzuattakip.com.tr Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor İl, ilçe ve beldelerde 1398 belediye başkanlığı için yarışacak binlerce aday seçim takviminin yayınlanmasını bekliyor. - 28.11.2018 Seçmenler, 5

Detaylı

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Şubat 2018

Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni. Şubat 2018 Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Bülteni Şubat 2018 Şubat 2018 Fon Bülteni Fon bültenimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Birikimlerinizin yatırım alternatiflerini değerlendirirken ihtiyaç duyabileceğiniz;

Detaylı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 19 NİSAN 2017 NOT: BU DOSYADA İLETİLEN VERİLER GÖRSELLEŞTİRİLİRKEN SLİDE DA BELİRTİLEN LOGO, ÖRNEKLEM BİLGİSİ (N=) VE IPSOS SOSYAL ARAŞTIRMALAR

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Gündemdekiler Piyasalardaki sakin görüntü gelen ABD verileri ile bozulmaya devam

Detaylı

Bu çerceveden yola çıkarak temel piyasalarla ilgili beklentilerimizi aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

Bu çerceveden yola çıkarak temel piyasalarla ilgili beklentilerimizi aşağıdaki gibi özetleyebiliriz. OCAK 16 Güncel Ekonomik Yorum Aralık ayında Türkiye gündemi yoğunluğunu korumakla birlikte dünyada hergün yaşanan politik ve ekonomik gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda etkisini önemli bir şekilde

Detaylı

İstanbul - Beşiktaş İlçesi Seçim Sonuçları secimler R paketi otomatik raporlama

İstanbul - Beşiktaş İlçesi Seçim Sonuçları secimler R paketi otomatik raporlama İstanbul - Beşiktaş İlçesi Seçim Sonuçları secimler R paketi otomatik raporlama 2017-02-23 AK Parti CHP MHP HDP Diğer %4.08 %15.25 %1.65 %18.17 %10.91 %13.21 %6.36 %8.79 %58.67 %62.9 Figure 1: 7 Haziran

Detaylı