HAZIR BETON TOPLANTI SUNUMU. DENİZLİ ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIR BETON 10.12.2014 TOPLANTI SUNUMU. DENİZLİ ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü"

Transkript

1 HAZIR BETON TOPLANTI SUNUMU DENİZLİ ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü

2 Hazır Beton: Kullanıcı olmayan şahıs veya kuruluş tarafından hazırlanarak taze halde iken; -Şantiye dışında hazırlanan beton, -Şantiyede, kullanıcı haricindeki kişi veya kuruluşlarca hazırlanan beton hazır beton olarak kabul edilir.

3 Genel olarak EN 206 ve TS de yapılan değişiklikler Beton sınıfları ve çevresel etki sınıfları yeniden düzenlendi, Betonda Lif kullanımı eklendi, Mineral katkılar ve farklı çevresel etkilerde kullanılacak çimentolar belirlendi, Beton sıcaklığı için sınır değerler belirlendi, Kütle betonu ile ilgili sınırlamalar getirildi, Su altı beton dökümü ile ilgili kriterler getirildi, Yüksek dayanımlı beton için ilave şartlar getirildi, Su geçirgenliğine karşı direnç ile ilgili sınırlar getirildi, ASR ile ilgili çevre etki sınıfı ve sınırlamalar getirildi, Basınç dayanımı 28 günden farklı yaşlarda da tanımlanabilmekte, 120 dakika taşıma süresi ve katkı ilave etme, Uygunluk değerlendirme işlemleri ile ilgili düzenlemeler yapıldı.

4 TS EN 206 DA ESAS DEĞİŞİKLİKLER Betonda liflerin kullanımı ve geri dönüşümlü agregaların kullanımı ile ilgili kurallar veriliyor. K değeri kavramı sadece uçucu kül ve silis dumanı için değil aynı zamanda cüruf için de kullanılmaya başlanıyor. Eşdeğer beton performansı kavramı ve kombinasyonların eşdeğer performansı kavramı gibi mineral katkıların kullanımı için performans kavramları ile ilgili prensipler belirlendi. Betonda uygunluk değerlendirmesi için yeni ilaveler getirildi ve revizyonlar yapıldı. Kendiliğinden Yerleşen Beton ile ilgili kriterler, deney yöntemleri ve özellikler belirlendi. Geoteknik işlerde kullanılan betonlar için Ek yapılarak özellikler belirlendi.

5 TS EN 206 ve TS e Göre Kapsam Dışı Olanlar TS EN 206 kapsamı dışında olan betonlar: - Gaz beton, - Köpük beton, - Yoğunluğu, 800 kg/m3' ten daha düşük olan betonlar, - Isıya dayanıklı (Refrakter) beton. TS kapsamı dışında olan betonlar: - Çimento bağlayıcılı poroz beton, - Isıl işlem uygulanmış yüksek dayanımlı beton, - Reaktif pudra beton (RPC) ve bulamaç halde filtre edilmiş lifle güçlendirilmiş beton (SIFCON) gibi özel imalat teknikli yüksek performanslı lifli kompozit betonlar. TS ile belirlenen ve TS EN 206 tarafından kapsanmayan hususlar kullanım yerinde geçerli hükümlerdir. TS içinde atıf yapılan bazı Türk Standartları da buna örnektir.

6 Beton Dökümü ve Bakımında Uyulması Gereken Hususlar konulu Bakanlık Genelgesi ( tarih ve 248 sayılı) : Hazır beton kullanılması ZORUNLULUĞU

7 HAZIR BETON DENETİMLERİ ÜRETİM YERİNDE TEKNİK DOSYA DENETİMİ (G İŞARETLEMESİ ve DOKÜMAN KONTROLÜ) NUMUNE ALIMI ŞANTİYE MAHALLİNDEN NUMUNE ALMA ve DENEYLER

8

9 TEKNİK DOSYA İNCELEME 1. G Uygunluk Belgesi: G Uygunluk Belgesi nin üzerine yazılan firma adı, üretim tesisi adresinin uygunluğu, belgenin geçerlilik süresi güncel olmalıdır. 2. Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu Denetim Raporları: a) Üretim kontrol sistemi denetimi raporları: Hazır beton kuruluşunun her bir üretim tesisi için Uygunluk Değerlendirme Kuruluşunca yılda en az bir kez yapılmış sistem denetiminin raporu olmalıdır.bu inceleme ayrıca, hazır beton firmasının bulundurması gereken üretim kontrol sistemi dokümantasyonun (el kitabı ve alt dokümanlarının) da olmalıdır. b) Ürün denetimleri ve tip deneyi raporları: Hazır betonda G İşaretlemesinin en kritik noktalarından biri uygunluk değerlendirme kuruluşunun beton döküm sahasında yapması gereken habersiz ürün denetimleridir. Bir hazır beton tesisi, 1 yıllık dönemde en az 3 kere ürün denetiminden geçmiş olmalıdır. Buna ilişkin uygunluk değerlendirme kuruluşunun düzenlediği raporlar incelenmelidir. Denetimlerin şantiyede yapılmış olma durumu da kontrol edilmelidir. 3. G İşareti Etiketleri ve G Uygunluk Beyanı: G İşareti etiketi, beton irsaliye sevk fişi üzerinde veya ekinde olabilir.

10 İŞARETLEME ÇİMENTO HAZIR BETON

11 NUMUNE ALMA YÖNTEMİ - NUMUNE KÜPLERİNİN YAĞLI OLUP OLMADIĞININ KONTROL EDİLMESİ, - NUMUNE ETİKETLERİNİN HAZIRLANMASI, - 2 TABAKA HALİNDE BETONUN KABIN İÇİNE YERLEŞTİRİLMESİ, - NUMUNELERİN GÜVENLİ BİR YERDE 1 GÜN MUHAFAZA EDİLMESİ, - NUMUNELERİN LABORATUVARA NAKLİ ve İSTENEN ŞARTLAR ALTINDA KÜRLENMESİ, - GÜNÜ GELDİĞİNDE NUMUNELERİN TUTANAK DÜZENLENEREK KIRILMASI GEREKMEKTEDİR

12 ÇÖKME DENEYİ (SLUMP DENEYİ) Sınıf Çökme [mm] S S S S S 5 220

13 HAZIRBETON DENETİMİ HAZIR BETON DENETİMİ: Hazır beton denetimleri Bakanlığımız 2014/22 sayılı Genelgesi gerçekleştirilecektir. doğrultusunda NUMUNE ALMA USULÜ (a) Denetim faaliyeti, TS EN 206 standardı Ek B - B.2 Numune alma ve deney plânı birinci fıkrada belirtilen Şantiyeye bir haftada teslim edilen ve ancak 400 m3 ten fazla olmayan beton miktarı hükmü çerçevesinde üreticinin bir haftalık üretimini kapsayacak şekilde planlanır. Bir Hazır Beton PGD faaliyeti, üreticinin bir hafta içerisindeki üretim planı dikkate alınarak, aynı sınıf beton olmak koşuluyla, bir hafta içerisinde aynı veya birbirinden farklı günlerde, her bir transmikserden en az iki adet numune olmak üzere üç farklı transmikserden numune alınması suretiyle gerçekleştirilir. Numunelerin farklı şantiyelere giden transmikserlerden alınmasına dikkat edilir. Her bir transmikserden alınan numunelerin deneye tabi tutulması sonucu elde edilen sonuçların aritmetik ortalaması bir deney sonucu olarak kabul edilir. Bu şekilde bir PGD faaliyeti sonrası üç deney sonucu elde edilmiş olur. Ayrıca şahit numune alınmaz.

14 HAZIRBETON DENETİMİ (b) Üreticinin bir hafta içerisindeki üretim planı göz önüne alındığında, şayet aynı sınıf beton için üretim miktarı az ise; denetim faaliyeti aynı veya farklı iki günde iki farklı şantiyeyi kapsayacak şekilde iki adet farklı transmikserden numune alınarak yapılır. Aynı sınıf beton için bir hafta içerisindeki üretim miktarı daha da az ise; o haftaya ait PGD faaliyeti bir sonraki uygun haftada tekrarlanır. (c) Numuneler TS EN standardında belirtilen koşullara uygun olarak alınır, TS EN standardında belirtilen koşullara uygun olarak hazırlanır ve küre tabi tutulur. (e) Üreticinin yapılacak deneylere iştirak edebilmesi için, numunelerin basınç dayanımı deneyinin yapılacağı gün ve yer PGD tutanağında belirtilir. PGD tutanağının ilgili nüshası denetimi müteakiben üretici firmanın yetkilisine teslim edilir. Üreticinin imzadan imtina etmesi veya tutanağı teslim almaması halinde, bu husus tutanakta belirtilir. Yapılacak deney için üreticiye başka bir bildirim gerekli değildir. (f) Üretici, numune alımı veya belge inceleme esnasında denetimi yapan personele engel teşkil edici davranış ve eylemlerde bulunur ise kolluk kuvvetlerinden destek talep edilerek, ilgili işlemlere devam edilir.

15 HAZIRBETON DENETİMİ NUMUNELERE İLİŞKİN DENEY USULÜ (a) PGD kapsamında tutanak ile alınan numuneler tutanakta belirtilen zaman ve yerde, cihaz kalibrasyonları geçerli Bakanlık veya Müdürlük laboratuvarında TS EN standardına göre 28 günlük basınç dayanımı deneyine tabi tutulur. (b) Deney sonunda, numunelerin basınç dayanımı değerlerini gösteren bir tutanak düzenlenir ve bu tutanak, deneye refakat eden üretici temsilcisinin (katılım sağlaması durumunda) ve Bakanlık veya İl Müdürlüğü yetkilisinin imzası ile kayıt altına alınır. Üreticinin deneye refakat etmemesi veya imzadan imtina etmesi halinde, bu husus tutanakta belirtilir.

16 HAZIRBETON DENETİMİ NUMUNELERE İLİŞKİN DENEY USULÜ (a) Beton basınç deney sonuçları TS EN 206 standardı EK B ye göre değerlendirilir. (c) Bir PGD faaliyeti sonucu elde edilen deney sonuçlarının TS EN 206 EK-B Çizelge-B.1 deki kriterleri sağlaması durumunda, o ürünün güvenli olduğu kabul edilir. Çizelge-B.1 deki iki kriterden her hangi birinin sağlanamaması durumunda ise ilgili ürünün güvensiz olduğu kabul edilir. Deney sonuçlarının standardı sağlayıp sağlamadığı deney raporunda belirtilir.

17 KONTROL EDİLMESİ GEREKEN VERİLER Hazır beton harmanlarının yüklendiği 2 veya 3 farklı TRANSMİKSER için, ayrı SEVK İRSALİYESİ ALINACAKTIR. - İrsaliye - Plaka Kontrolü - Santral çıkış zamanı - DÜZENLENEN İRSALİYEDE OLACAKTIR.

18 1. ÜÇ VEYA İKİ FARKLI ŞANTİYEDEN AYNI SINIF BETONDAN NUMUNE ALINIR 2. HER ŞANTİYEDEN BİR ADET TRANSMİKSER OLMAK ÜZERE HER TRANSMİKSERDEN EN AZ 2 ADET NUMUNE ALINIR 1nci Tranmikser 2nci Tranmikser 3ncü Tranmikser En az 2 adet Numune En az 2 adet Numune En az 2 adet Numune 1. HERBİR NUMUNE 28 GÜNLÜK BASINÇ DAYANIMI DENEYİNE TABİ TUTULUR. AYRICA ŞAHİT NUMUNE ALINMAZ 2. DENEY SONUÇLARI TS EN 206 EK B YE GÖRE DEĞERLENDİRİLİR

19 NUMUNELER 28 GÜN SONUNDA DENEYE TABİ TUTULUR 1.KRİTER : Her transmikserden alınacak en az 2 adet numunenin kırım sonuçlarının aritmetik ortalaması tek deney sonucu olarak kabul edilir ve bu deney sonucunun f ck -4 den büyük veya eşit olması gerekmektedir. Tek Deney Sonucu f ck KRİTER: İki veya üç transmiksere ait deney sonuçlarının aritmetik ortalamasının ise f ck +1 den büyük veya eşit olması gerekmektedir. 2 veya 3 Transmiksere ait Deney Sonucunun Aritmetik Ortalaması f ck +1 HEM 1. KRİTER, HEM DE 2. KRİTER SAĞLANIYORSA ÜRÜN GÜVENLİDİR. NOT: Aynı taze beton harmanından iki veya daha fazla sayıda deney numunesi hazırlandığında ve bu numunelerden elde edilen deney sonuçlarından herhangi birinin, ortalama sonuca göre sapmasının %15'den daha fazla olması durumunda, deney sonuçlarının hepsi reddedilir. Ancak, numuneler ve deney sonuçları üzerinde yapılacak inceleme sonucunda deney sonuçlarından herhangi birinin ortalamaya dahil edilmemesini haklı gösterecek bir sebep varsa bu sonuç ortalamaya dahil edilmez ve değerlendirmede geriye kalan deney sonuçları kullanılır.

20 DENEY SONUÇLARININ İNCELENMESİ ÖRNEK 1 1nci Transmikserden C 20/25 sınıfı Hazır beton alındı (1nci Şantiye) 1nci =27 N/mm 2 En büyük =27-25= numune değer ile 2 N/mm 2 en düşük 2nci =25 N/mm 2 değer numune arasındaki fark 2 adet = = 26 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 26 x 15 = 3, ,9 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 26 N/mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 26,00 N/mm 2 >21,00 N/mm 2 1nci Harman (Transmikser) Güvenli 2nci Transmikserden C 20/25 sınıfı Hazır beton alındı (2nci Şantiye) 1nci =23 N/mm 2 En büyük =23-20= numune değer ile 3 N/mm 2 2nci =20 N/mm 2 numune en düşük değer arasındaki fark 2 adet = = 21,5 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 21,5 x 15 = 3, ,2 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 21,5 /mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 21,50 N/mm 2 >21,00 N/mm 2 2nci Harman (Transmikser) Güvenli 3ncü Transmikserden C 20/25 sınıfı Hazır beton alındı (3ncü Şantiye) 1nci =26 N/mm 2 En büyük =28-26= numune değer ile 2 N/mm 2 2nci =28 N/mm 2 numune en düşük değer arasındaki fark 2 adet = = 27 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 27 x 15 = 4, ,05 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 27 /mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 27,00 N/mm 2 >21,00 N/mm 2 3ncü Harman (Transmikser) Güvenli 1nci, 2nci ve 3ncü Transmiksere ait deney sonucunun aritmetik ortalaması f ck +1 olmalıdır 1nci, 2nci ve 3ncü Transmiksere Ait Deney = 26,00+21,50+27,00 = 24,83 N/mm2 24,83 N/mm 2 <26,00 N/mm 2 Sonuçlarının Aritmetik Ortalaması 3 Ürün Güvensiz!

21 DENEY SONUÇLARININ İNCELENMESİ ÖRNEK 2 1nci Transmikserden C 25/30 sınıfı Hazır beton alındı (1nci Şantiye) 1nci =29 N/mm 2 En büyük =31-29= numune değer ile 2 N/mm 2 en düşük 2nci =31 N/mm 2 değer numune arasındaki fark 2 adet = = 30 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 30 x 15 = 4, ,5 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 30 N/mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 30,00 N/mm 2 >26,00 N/mm 2 1nci Harman (Transmikser) Güvenli 2nci Transmikserden C 25/30 sınıfı Hazır beton alındı (2nci Şantiye) 1nci =32 N/mm 2 En büyük =35-32= numune değer ile 3 N/mm 2 2nci =35 N/mm 2 numune en düşük değer arasındaki fark 2 adet = = 33,5 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 33,5 x 15 = 5, ,03 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 33,5 /mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 33,50 N/mm 2 >26,00 N/mm 2 2nci Harman (Transmikser) Güvenli 3ncü Transmikserden C 25/30 sınıfı Hazır beton alındı (3ncü Şantiye) 1nci =37 N/mm 2 En büyük =37-34= numune değer ile 3 N/mm 2 2nci =34 N/mm 2 numune en düşük değer arasındaki fark 2 adet = = 35,5 Numunenin 2 aritmetik ort. %15 i 35,5 x 15 = 5, ,33 (Deney Sonuçları Geçerli) 2 adet numunenin = = 27 /mm 2 aritmetik ortalaması 2 Tek Deney Sonucu f ck -4 35,50 N/mm 2 >26,00 N/mm 2 3ncü Harman (Transmikser) Güvenli 1nci, 2nci ve 3ncü Transmiksere ait deney sonucunun aritmetik ortalaması f ck +1 olmalıdır 1nci, 2nci ve 3ncü Transmiksere Ait Deney = 30,00+33,50+35,50 = 33,00 N/mm2 33,00 N/mm 2 >31,00 N/mm 2 Sonuçlarının Aritmetik Ortalaması 3 Ürün Güvenli!

22 CEZAİ İŞLEMLER Teknik Dosyasında aykırılık veya usulsüzlük tespit edilen veya güvensiz ürün ürettiği tespit edilen firmalar hakkında 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanmasına ve Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında işlem yapılır. 1. Üretmekte olduğu ürün ile ilgili bir teknik dosya oluşturmadığının ve işaretlemeye yönelik ilgili Onaylanmış Kuruluş veya Uygunluk Değerlendirme Kuruluşuna başvurmadığının tespit edilmesi halinde firma hakkında Aykırılık tan tutanak tutulması ve ilk etapta tespit edilen aykırılığı gidermesi için firmaya süre verilmesi gerekmektedir. Verilen süreler sonunda tespit edilen aykırılığı gidermediği tespit edilen firmalara ise 4703 sayılı Kanun un ilgili maddesi uyarınca idari para cezası uygulanması gerekmektedir sayılı "Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanmasına ve Uygulanmasına Dair Kanun" İkinci Bölüm- Ürünlere İlişkin Teknik Düzenlemeler, Ürünlerin Piyasaya Arzında Üreticilerin ve Dağıtıcıların Yükümlülükleri başlığı altında yer alan Madde 5 in 1nci fıkrasında; Piyasaya arz edilecek yeni ürünlerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olması zorunludur. Bu hüküm, kullanılmış olmakla birlikte değişiklik yapılarak piyasaya tekrar arz edilmesi hedeflenen ürünler ile Avrupa Birliği üyesi ülkeler dışındaki ülkelerden ithal edilen eski ve kullanılmış ürünlere de uygulanır. hükmü yer almaktadır. Bu madde hükümleri uyarınca Aykırılık yaptığı tespit edilen firmaya; aynı Kanun un 12nci maddesinin a bendi hükümleri doğrultusunda idari para cezası uygulanır.

23 sayılı Kanun un İkinci Bölüm-Ürünlere İlişkin Teknik Düzenlemeler, Ürünlerin Piyasaya Arzında Üreticilerin ve Dağıtıcıların Yükümlülükleri başlığı altında yer alan Madde 5 in üçüncü fıkrasında; Üretici, piyasaya sadece güvenli ürünleri arz etmek zorundadır. Teknik düzenlemelere uygun ürünlerin güvenli olduğu kabul edilir. Teknik düzenlemenin bulunmadığı hallerde, ürünün güvenli olup olmadığı; ulusal veya uluslararası standartlara; bunların olmaması halinde ise söz konusu sektördeki iyi uygulama kodu veya bilim ve teknoloji düzeyi veya tüketicinin güvenliğe ilişkin makul beklentisi dikkate alınarak değerlendirilir. hükmü yer almaktadır. Bu madde hükümleri uyarınca bir yıl içerisinde ilk kez Güvensiz ürün ürettiği tespit edilen firmaya; aynı Kanun un 12nci maddesinin b bendinde belirtilen miktarlar üzerinden, alt limitten idari para cezası uygulanır.

24 6. Üreticinin aynı yıl içinde ikinci kez güvensiz üretiminin (beton sınıfından bağımsız olarak) tespit edilmesi durumunda, üretici firmaya; 4703 sayılı Kanun un 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun un 12nci maddesinin (b) bendinde belirtilen miktarlar üzerinden alt limitin yüzde elli fazlası idari para cezası uygulanır. 7. Üreticinin aynı yıl içinde üçüncü kez güvensiz üretiminin (beton sınıfından bağımsız olarak) tespit edilmesi durumunda, üretici firmaya; 4703 sayılı Kanun un 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun un 12nci maddesinin (b) bendinde belirtilen miktarlar üzerinden üst limitten idari para cezası uygulanır. 8. Üreticinin aynı yıl içinde dördüncü güvensiz üretiminin (beton sınıfından bağımsız olarak) tespit edilmesi durumunda ise, üretici firmaya; 4703 sayılı Kanun un 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, 12nci maddesinin (b) bendinde belirtilen miktarlar üzerinden üst limitten idari para cezası uygulanır ve aynı Kanun un 11nci maddesinin (a) bendi uyarınca o ana kadar güvensizlik tespit edilen tüm beton sınıfları için ürünün piyasaya arzı Bakanlıkça yasaklanır. 9. Ürünün güvenli olmadığının tespit edilmesi halinde, 4703 sayılı Kanun un 10ncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, ilgili numunelere ilişkin test ve muayenelerin giderleri üretici tarafından ödenir.

25 12.İdari para cezalarının, Ekonomi Bakanlığının o yıl için yayımladığı ceza miktarlarını gösteren Tebliği doğrultusunda ilgili bentte yer alan miktarlar üzerinden Müdürlüğünüzce belirlenerek, Ceza Tebligatı Sureti ve İdari Yaptırım Kararı Suretinin Müdürlüğünüzce doldurularak firmaya tebliğ edilmesi, ceza tebliğ tarihinden itibaren, 1 aylık süre içerisinde idari yaptırım kararına karşı herhangi bir itirazın tarafınıza ulaşmaması halinde, bu sürenin bitimine müteakip ilgili evrakların birer suretlerinin tarafınızca aslı gibidir şeklinde onaylandıktan sonra Vergi Dairesi Müdürlüğüne yazılacak üst yazı formatına uygun olarak, yazınız ekinde ilgili Vergi Dairesi Müdürlüğüne gönderilmesi, ayrıca Ceza Tebligatı ve İdari Yaptırım Kararının onaylı birer suretlerinin de Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir. 13.Hazır beton denetimleri her üreticiye yönelik yılda en az dört defa yapıllır. Bir kereden fazla uygunsuz üretim yaptığı tespit edilen firmalara yönelik denetim faaliyetleri artırılarak devam edilir.

26 GÜNLÜK BETON DÖKÜM LİSTELERİNİ AŞAĞIDAKİ EMAİL ADRESLERİNE GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

27 İlginiz için Teşekkür Ederim

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI İDARİ YAPTIRIM KARARLARI Dış Ticaret Müsteşarlığının 4703 Sayılı Kanunla Düzenlenmiş Olan İdari Para Ceza Değerlerinin Duyurulmasına İlişkin Tebliğ: Tebliğ No: (2011/13) 4703 sayılı Kanun'un 12 nci Maddesinin;

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR.

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Değerli Müşterilerimiz, Kullanıcılarımız; Aşağıda 4458 sayılı Gümrük Kanunun 235. Maddesinin ve 236. Maddesine eklenen 5.fıkra ithalat yapan

Detaylı

BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/30) (04.10.2012 T. 28431 R.G.)

BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/30) (04.10.2012 T. 28431 R.G.) Ekonomi Bakanlığından: BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ Amaç ve kapsam (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/30) (04.10.2012 T. 28431 R.G.) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, EK-1 de belirtilen

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) YILLIK

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 12 Kasım 2004 CUMA Sayı : 25641 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: 17 EKİM 2008 TARİH 277027 SAYILI YÖNETMELİKLE

Detaylı

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ürün Güvenliği Semineri Ankara, Eylül 2014 Devran AYIK Daire Başkanı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü SUNUŞ PLANI Kavramsal

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE SAĞLIK SERTİFİKALARININ DÜZENLENMESİNE DAİR USUL ve ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

SERBEST BÖLGELERDE SAĞLIK SERTİFİKALARININ DÜZENLENMESİNE DAİR USUL ve ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ SERBEST BÖLGELERDE SAĞLIK SERTİFİKALARININ DÜZENLENMESİNE DAİR USUL ve ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ Yetki Kanunu: 560 S.K.H.K. Yayımlandığı Resmi Gazete: 30.06.2002, 247801 Tebliğ No: 2002/38 Amaç Madde 1-

Detaylı

TS EN 206-1 in Uygulamasına Yönelik Tamamlayıcı Standard - TS 13515

TS EN 206-1 in Uygulamasına Yönelik Tamamlayıcı Standard - TS 13515 TS EN 206-1 in Uygulamasına Yönelik Tamamlayıcı Standard - TS 13515 Cenk Kılınç* Avrupa nın birçok ülkesinde TS EN 206-1 in yanında Ulusal Ek Standardlar kullanılmaktadır. Beton Standardı TS EN 206-1 in

Detaylı

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7.

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI Son Düzenleme: 25.12.2015 Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 30.12.2012 01.01.2013 YDO=%7,80 01.01.2014 YDO=%3,93 01.01.2015

Detaylı

EK-1 (Ek:RG-3/4/2012-28253) FORM 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ

EK-1 (Ek:RG-3/4/2012-28253) FORM 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ EK-1 (Ek:RG-3/4/2012-28253) FORM 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK ÖRNEĞİ Proje Müellifi Oda Sicil No : : Müellifliği Üstlenilen Proje Projenin Türü : Yukarıdaki bilgilere sahip projenin

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yayın Sorumlusu: ESBAŞ

Detaylı

TIBBİ CİHAZ DENETİM DAİRE BAŞKANLIĞI

TIBBİ CİHAZ DENETİM DAİRE BAŞKANLIĞI w w w. t i t c k. g o v. t r TIBBİ CİHAZ DENETİM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 ; insan sağlığına hizmet etmek amacıyla İlaç, tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlere yönelik düzenleyici, denetleyici, yönlendirici politikalar

Detaylı

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3 TARİH SAYI KONU ---------------------------- 05.06.2015 / 06 / 3 SİRKÜLER ÖZETİ : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 452 Tebliğde lisanslı depo işletmelerince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ -

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) TARİH - SAYI RESMİ GAZETE NO - AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - AÇIKLAMA

Detaylı

T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO. VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 KONTÖR YÜKLEME İŞLEMİ 2 DENETÇİ İŞE BAŞLAMA İŞLEMİ 3 KONTROL ELEMANI İŞE BAŞLAMA

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: İTHALATTA HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/7) Yasal dayanak ve başvuru

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: İTHALATTA HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/7) Yasal dayanak ve başvuru 26 Mart 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28953 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ İTHALATTA HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/7) Yasal dayanak ve başvuru MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 14/6/1989

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 20 Ocak 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29599 YÖNETMELİK BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-21/3/2014 tarihli ve 28948

Detaylı

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1. Amaç 2. Temsilcinin Niteliği 3. Temsilci Sayısı, Görev Süresi ve Yetkisi 4. Temsilci Seçim Takvimi ve Hazırlıkları 5. Seçim Listeleri 6. Temsilci Seçim

Detaylı

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI Sirküler Rapor 30.03.2012/76-1 40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (c) bendinde, malûl ve

Detaylı

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2009/10)

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2009/10) 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2009/10) Amaç

Detaylı

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2015-2-38 (Muafiyet) Karar Sayısı : 15-37/573-195 Karar Tarihi : 06.10.2015 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

KİMYEVİ GÜBRE DENETİM YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 25/04/2002. Resmi Gazete Sayısı: 24736. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

KİMYEVİ GÜBRE DENETİM YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 25/04/2002. Resmi Gazete Sayısı: 24736. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: KİMYEVİ GÜBRE DENETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 25/04/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24736 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: BİRİNCİ KISIM : Genel Hükümler ve Denetim BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/60)

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/60) 24 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28363 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/60) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ:

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu

Detaylı

KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ

KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ 31 Aralık 2012 tarih ve 28514 sayılı Resmi Gazete de (4. mükerrer) yayımlanan 422 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

Herhangibir köpük iki dakika içerisinde kaybolmalı Geri kazanılan suların dışında rengi açık sarıdan daha açık olmalı

Herhangibir köpük iki dakika içerisinde kaybolmalı Geri kazanılan suların dışında rengi açık sarıdan daha açık olmalı KARMA SUYU TS EN 1008 Giriş, Hazırlayanlar:Tümer AKAKIN,Selçuk UÇAR TS EN 206 ya göre karma suyu TS EN 1008 e uygun olmalıdır. Standardda verilen tablo 1 deki şartları sağlamalıdır Tablo 1 Özellik Deterjanlar

Detaylı

31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer)

31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) 31 Aralık 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERĐ, ALKOL VE ALKOLLÜ ĐÇKĐLERĐN ĐTHALATINA DAĐR DIŞ TĐCARETTE STANDARDĐZASYON TEBLĐĞĐ TEBLĐĞ NO: (2009/19) Amaç MADDE

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

A) Gıda Bankacılığı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

A) Gıda Bankacılığı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1 A) Gıda Bankacılığı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Gıda bankacılığı kapsamına giren bağışların dernek veya vakfa yapılmış olması gerekmektedir. İhtiyacı olanlara doğrudan veya başka

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, meslekî ve teknik, sosyal ve

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP. Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM

ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP. Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM Klasik Şapa Göre 30 Kat Daha Yalıtkan Yaptığı ihracatlarla ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan PERSAN ın tescilli ürünü olan Termoşap, tesviye

Detaylı

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3 TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I. GENEL Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına sözlü giriş sınavı ile Genel İdari Hizmetleri sınıfı 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere aşağıda

Detaylı

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Türkiye de Tehlikeli Atıkların Yönetimi ve Mevcut Durumu Doç. Dr. Cevat Yaman Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Sunum İçeriği 1. Tehlikeli Atıkların Tanımlanması 2. Tehlikeli Atıkların

Detaylı

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 09.05.2011 Sirküler No : 2011 / 29 6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Seri No:2) 06.05.2011 tarih ve 27926 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 04.02.2011 Sayı: 2011/48 Ref: 4/48

SĐRKÜLER Đstanbul, 04.02.2011 Sayı: 2011/48 Ref: 4/48 SĐRKÜLER Đstanbul, 04.02.2011 Sayı: 2011/48 Ref: 4/48 Konu: TÜTÜN MAMULLERĐ VE ALKOLLÜ ĐÇKĐLER ĐLE (2) SAYILI LĐSTEDE YER ALAN VE KAYIT VE TESCĐLE TABĐ OLMAYAN MALLARIN BEYAN VE BĐLDĐRĐMĐNE ĐLĐŞKĐN OLARAK

Detaylı

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Konu: Bilanço usulüne göre defter tutan mükelleflere Kesin Mizan Bildirimi verme yükümlülüğü getirildi. Özet: Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 19 Ocak 2011

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 ĠÇĠNDEKĠLER 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 1.1. Genel olarak...2 1.2. 2008 yılı gelir ve aylık artıģ miktarları...2 1.3. 2010 yılı gelir ve aylık artıģ

Detaylı

19 Mart 2015 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 29300 YÖNETMELİK. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE

19 Mart 2015 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 29300 YÖNETMELİK. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE 19 Mart 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29300 YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/9/2002 tarihli

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

Asansör Tesisatı Yönetmeliği. Asansör Yönetmeliği (95/16/AT) Sanayi ve Ticaret Bakanlığından BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar.

Asansör Tesisatı Yönetmeliği. Asansör Yönetmeliği (95/16/AT) Sanayi ve Ticaret Bakanlığından BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Asansör Tesisatı Yönetmeliği Asansör Yönetmeliği (95/16/AT) Sanayi ve Ticaret Bakanlığından BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; İmar Kanunu ve buna bağlı

Detaylı

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 27447 Resmi Gazete Tarihi: 29/12/2009 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. {jcomments on} Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. Varsayımlarımıza göre bu süreç tüm yurt genelini derinden

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.TEŞV.2014/1361-8850 2011/1 sayılı Tarım Ürünleri Genelgesi Ankara, 02/05/2014 SİRKÜLER Sayın Üyemiz; İlgi: a) 29/04/2014 tarih

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 23.12.2008 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/137 23.12.2008 tarih ve 27089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/81. Vergi İnceleme Esaslarını Düzenleyen Yönetmelikte Değişiklikler Yapıldı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/81. Vergi İnceleme Esaslarını Düzenleyen Yönetmelikte Değişiklikler Yapıldı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI Organik tarım yapan çiftçilerin desteklenmesine yönelik 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 3/d maddesi ile 27/05/2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımda iş Aracılığı Yönetmeliği kapsamında tarımda

Detaylı

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011 Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz 22 Kasım 2011 Durum Analizi Türk Philips Türk Philips Ticaret A.Ş., Hollanda menşeili Philips markasının ülkemizdeki yetkili kuruluşudur; 1930yılından

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı - İhale Servisi Şefliği 21/06/2016 17:56-61947556-934.02[2015/137243]-

Detaylı

Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı

Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı 2 11.45-13:00 Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı Dr. Ayşe Saadet ARIKAN TSÜAB Hukuk Müşaviri asarikan@tsuab.org.tr 10:00-16:00

Detaylı

İSTANBUL BOĞAZI KARAYOLU TÜP GEÇİŞ TÜNELİ (AVRASYA TÜNELİ) ÖNDÖKÜMLÜ BETONARME SEGMENT VE ALT DÖŞEME ELEMANLARI

İSTANBUL BOĞAZI KARAYOLU TÜP GEÇİŞ TÜNELİ (AVRASYA TÜNELİ) ÖNDÖKÜMLÜ BETONARME SEGMENT VE ALT DÖŞEME ELEMANLARI İSTANBUL BOĞAZI KARAYOLU TÜP GEÇİŞ TÜNELİ (AVRASYA TÜNELİ) ÖNDÖKÜMLÜ BETONARME SEGMENT VE ALT DÖŞEME ELEMANLARI Orhan MANZAK, İnş. Yük. Müh. YAPI MERKEZİ TÜRKİYE PREFABRİK BİRLİĞİ 14 ncü SEMPOZYUMU 17.05

Detaylı

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 21/08/1981 Resmi Gazete Sayısı: 17435 İçişleri Bakanlığından:

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

DÖRDÜNCÜ... 5 YÖNETİM VE SORUMLULUK.... 5 İstihdam...... 5 Sorumlu Yönetici. 5 Bölüm Sorumluları...... 5 Alet ve Ekipman. 5 Tutulması Gereken Kayıtlar

DÖRDÜNCÜ... 5 YÖNETİM VE SORUMLULUK.... 5 İstihdam...... 5 Sorumlu Yönetici. 5 Bölüm Sorumluları...... 5 Alet ve Ekipman. 5 Tutulması Gereken Kayıtlar T.C. Sağlık Bakanlığı - Tarım ve Köyişleri Bakanlığndan ÖZEL KONTROL LABORATUARLARININ KURULUŞ VE FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 04.09.2000

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, 30/10/2013 tarih ve 28806 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hava

Detaylı

EPDK, DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİKLER YAPTI

EPDK, DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİKLER YAPTI EPDK, DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİKLER YAPTI EPDK, 19/03/2015 tarihli ve 29300 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik (Değişiklik Yönetmeliği) ile

Detaylı

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMET ADI 1 Araştırma ve Üretim Faaliyetleri Sonucu Üretilen Ürünlerin Satışı a) Araştırma ve üretim faaliyetleri sonucu üretilen ürünlerin pazarlık usulü satışı b) Araştırma

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Müdürlüğümüze yapılan Taahhüt,

Detaylı

7 Ocak 2014 SALI. Resmî Gazete. Sayı : 28875 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE

7 Ocak 2014 SALI. Resmî Gazete. Sayı : 28875 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE 7 Ocak 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28875 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI II ş ağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ için ayrı ayrı tespit edilerek, iş sağlığı ve güvenliği desteği verilecek işveren kapsamına girip girmediği ünitelerce belirlenir. Yapılacak

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı 35000 kg dökme (LPG) Likit Petrol Gazı (Propan) Satın alınması Teklif sahibinin adı ve

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) Resmî Gazete 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47,

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI İlgili Mevzuat Taşınır Mal Yönetmeliği 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 20/3/1971 tarih ve 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 19/3/2001 tarihli, B.02.0.PPG.0.12.320-4421 sayılı, 2001/15

Detaylı

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU STAJ BİLGİLENDİRME M A K I N E M Ü H E N D S I L I Ğ I B Ö L Ü M Ü S T A J K O M I S Y O N U Y R D. D O Ç. D R. B A R ı Ş Y I L M A Z ( B A Ş K A N

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 Sıra No Mal Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması 1 Big Bag Torba ve Shrinkli Palet Etiketleri 2 25-50 Kg Manuel Dolum Torbaları Etiketİ 3 Taşıt

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Ağustos 2011 1 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. İstatistiki Veriler 2.1. 1 Eylül 2007 14 Ağustos 2011 Dönemi

Detaylı

KMK Ön Bilgilendirme Formu

KMK Ön Bilgilendirme Formu KMK Ön Bilgilendirme Formu 1. Konu İşbu, Mesafeli Satış Sözleşmesi öncesi hazırlanan Ön Bilgilendirme formu ile Alıcı (Tüketici) aşağıda yer alan şartlar ve konu kapsamında Satıcı ile aşağıda nitelikleri

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALĠZĠ VE GRANÜLOMETRĠ EĞRĠSĠ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALĠZĠ VE GRANÜLOMETRĠ EĞRĠSĠ DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALĠZĠ VE GRANÜLOMETRĠ EĞRĠSĠ AMAÇ: ĠnĢaat ve madencilik sektöründe beton, dolgu vb. içerisinde kullanılacak olan agreganın uygun gradasyona (üniform bir tane boyut dağılımına)

Detaylı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı No: 2010/61 Tarih: 31.12.2010 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 107/2013 İstanbul, 31.12.2013 KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi ÖZET: Gelir Vergisi Kanunu nun 21, 23/8, 31, 47, 48,

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erol GÜNER* 26* I.GİRİŞ: Bazı işlerde, özellikle karayollarında, demiryollarında hareket halindeki araçlarda

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı TC Sayı : B080SGB0060000-310/1246 08/03/2011 GENELGE 2011/15 Ġlgi: a) 2507 2005 tarihli ve 25886 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliği b) 23012011 tarihli ve 27824 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 Konu: KESİN MİZAN BİLDİRİMİNİN KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN 1 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR 19.01.2011 tarihli ve

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 200 YAZ STAJI I FTR 300 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Detaylı

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE DEĞİŞİKLİK METİNLERİ 1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE 1-1136 sayılı Avukatlık Kanununun Avukatlığa Kabul Şartları başlıklı

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE TC SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sayı : 88701720/0100702 Konu : 3 Dönem Toplu Sözleşmenin Ek Ödemeye İlişkin Hususları DAĞITIM YERLERİNE 23 Ağustos 2015 tarihli ve 29454 Sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ 2015 Yılında Yapılan Değişiklikler İhalelerin 3 yıllık olarak yapılması Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin,

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 8267 29.03.2016 Konu : Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI YKK : 29/04/2014 Tarih 50-236 Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

İşletme Sahipleri Neleri Bilmeli?

İşletme Sahipleri Neleri Bilmeli? İşletme Sahipleri Neleri Bilmeli? MALİ KONULARDA NELERİ BİLMELİ b) Sosyal Sigortalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanununa göre 10. yılın, son gününe kadar saklanması zor 1- İlk defa İşe başlayacak mükellefler

Detaylı

YÖNETMELİK PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

YÖNETMELİK PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar 6 Ağustos 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29793 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak,

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun (A.II.),

Detaylı