Prof. Dr. Hayati Doğanay ın Özgeçmişi ve Eserleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Hayati Doğanay ın Özgeçmişi ve Eserleri"

Transkript

1 Prof. Dr. Hayati Doğanay ın Özgeçmişi ve Eserleri

2

3 Prof. Dr. Hayati Doğanay ın Özgeçmişi Dr. Fatih ORHAN * Prof. Dr. Hayati DOĞANAY, Trabzon un Merkez ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü nde 1948 yılında doğdu. İlköğrenimini, devresinde, bu köydeki ilkokulda tamamladıktan sonra, ortaokul öğrenimine, Trabzon Lisesi bünyesindeki ortaokul kısmında başladı. Son yarıyıl geçiş yaptığı Kanunî Ortaokulu ndan 1963 de mezun oldu. Doğanay, devresinde, Trabzon Lisesi nden mezun olmanın yanı sıra, bu dönemde meslek dersleri sınavlarına girerek, Trabzon İlköğretmen Okulu nu da bitirdi. O yıl, Trabzon un Sürmene ilçesi Ormanseven Köyü nde vekil öğretmenlik yaptı. Tarihinde ilk kez açılan ÖSS sınavlarına girerek, seçmeyi düşündüğü mesleklere (hukukçuluk veya coğrafya öğretmenliği) kayıt yaptıracak puanları aldı. Üniversiteye kayıt yaptırmak için İstanbul a gittiğinde, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü (Ensitüsü) ne, bir puanlama yanlışlığı sebebiyle kayıt yaptıramadı. Bununla birlikte, puanı yettiği için, kendisine bu üniversitenin Hukuk Fakültesi ne kayıt yaptırma imkânı tanındı. Ancak söz konusu fakülteden bir hafta sonra kaydını sildirerek, Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne kayıt oldu. Bu bölümde yaklaşık üç hafta kadar derslere girdi ve buradan da kaydını sildirerek, Ankara ya gitti. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, Beşerî ve İktisadî Coğrafya Anabilim Dalı (Kürsüsü) na kayıt yaptırdı. Aynı dönemde sınıf öğretmenliğine de atama istemişti. Ataması, Kızılcahamam ın Çamlıdere beldesi (bugünkü Çamlıdere ilçesi) ne çıktı. Burada görev yaparken üniversiteye devam edemeyeceğini anlayınca, görevinden istifa ederek, Ankara nın Bahçelievler semtindeki Özel İkizler İlkokulu nda öğretmenliğe başladı. Bu görevi devresinde sürdürürken, fakülteyi de bitirdi. İlk olarak, Trabzon Merkez İlçe Karakaya Köyü İlkokulu na atandı. Burada, bir yarıyıl (1971 Şubat-1971 Haziran) görev yaptıktan sonra, 21 Haziran 1971 tarihi itibariyle, naklen Trabzon Lisesi Coğrafya Öğretmenliği görevine atandı. Doğanay ın Trabzon Lisesi ndeki görevi, 4 Ocak 1976 tarihine kadar sürdü. Buradan, Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü Coğrafya Öğretmenliği görevine atandı ve 06 Ocak 1976 da bu yeni görevine başladı. Buradaki görevi, 06 Ocak Şubat 1977 tarihleri arasında devam etti. Aynı dönemde, 1974 den beri sürmekte * Atatürk Üniversitesi, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı. fatih.orhan@atauni.edu.tr

4 olan doktora çalışmaları sebebiyle, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü yönetimi ile de bağı vardı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tevfik TARKAN ın okuttuğu lisans derslerinden birisi olan, İktisadî Coğrafya (üç kredilik) dersini de okutuyordu. Açılan asistanlık sınavını başararak, Coğrafya Bölümü ne Beşerî ve İktisadî Coğrafya asistanı olarak atandı (16 Şubat 1977). Böylece Doğanay ın meslek hayatında yeni bir sayfa açılmış oldu. Bu bölümde; 1978 de Asistan Dr., 1982 de Yrd. Doç. Dr., 1984 de Doç. Dr. ve 1989 da Prof. Dr. unvanlarını aldı. Prof. Dr. Hayati DOĞANAY ın Edebiyat Fakültesi kadrolarındaki görev süresi, 16 Şubat Haziran 1991 devresinde yaklaşık 14 yıl kadar sürmüş olup; bu sürenin son yedi yıllık devresinde Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Buradan, naklen (görevlendirme şeklinde) Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeliğine atanan Doğanay, 21 Haziran 1991 tarihinden günümüze dek, yaklaşık 24 yıl, hem öğretim üyesi ve hem de Bölüm Başkanı olarak bu kurumda görev yapmaktadır. Prof. Doğanay, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi ndeki görev süresi içinde, Bölüm Başkanlığı dışında, bazı yönetim görevleri de almıştır. Bunlar; 1995 güz yarıyılında KTÜ Giresun Eğitim Fakültesi Dekanlığı; devresinde, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı; devresi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Vekilliği; 2002 Bahar yarıyılında Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı; devresinde Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Senatörlüğü şeklinde özetlenebilirler. Sonuç olarak, Prof. Dr. Hayati DOĞANAY ın yaklaşık 38 yılı akademisyenlik ve 8 yılı öğretmenlik olmak üzere, 46 yıllık meslek hayatı, bir başka ifadeyle 46 yıllık eğitim ve öğretim emektarlığı bulunmaktadır. Bu süre içerisinde, gerek öğretmenlik mesleğine ve gerekse akademik camiaya pek çok öğrenci kazandırmasının yanı sıra; birçok bilimsel yayına da imza atmıştır: Kitap: Prof. Dr. Hayati Doğanay ın Eserleri Doğanay, H., 1984, Bölge Planlamasının Coğrafi Esasları (Ders Notları). Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü, Erzurum. Doğanay, H.-Şahin, C., 1998, Türkiye nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası. Liseler için Ders Geçme ve Kredi sistemine Göre Ders Kitabı. Ders Kitapları A.Ş., İstanbul.

5 Doğanay, H., 1998, Ekonomik Coğrafya 2 Enerji Kaynakları (2.Baskı). Şafak Yayınevi, Erzurum. Doğanay, H., 2002, Coğrafya Öğretim Yöntemleri. Aktif Yayınevi, İstanbul. Doğanay, H., 2010, TRT Erzurum Radyosu Radyo Konuşmaları ( ). Aktif Yayınevi, İstanbul. Doğanay, H., Sever, R., 2011, Genel ve Fizikî Coğrafya (10. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., Özdemir, Ü., Şahin, F., 2011, Genel Beşerî ve Ekonomik Coğrafya (2.Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara Doğanay, H., Coşkun, O., 2012, Tarım Coğrafyası (Güncellenmiş 2. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., 2012, Fen Bilimlerinde Özel Konular 2 YER BİLİMİ (3.Baskı). Aktif Kitapevi, Ankara. Doğanay, H., Zaman, S., 2013, Türkiye Turizm Coğrafyası (Güncellenmiş 4. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., Altaş, N. T., 2013, Doğal Kaynaklar (Güncellenmiş 5. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., Çavuş, A., 2013, Türkiye Ekonomik Coğrafyası (Güncellenmiş ve Geliştirilmiş 6. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., Doğanay, S., 2014, Coğrafya ya Giriş (Genişletilmiş 11. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Doğanay, H., 2014, Türkiye Beşerî Coğrafyası (Genişletilmiş ve Güncellenmiş 4. Baskı). Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. Kitap Bölümü: Doğanay, H., 1988, Erzurum un Genel Coğrafi Özellikleri. A.Kara (Haz.), Şehr-i Mübarek Erzurum (ss ), Erzurum Belediyesi Kültür Yayınları: 1, Yorum Matbaacılık, Ankara. Doğanay, H., Güner, İ., Yazıcı, H., 1998, Erzurum İlinin Başlıca Coğrafi Özellikleri. A.Dölek vd. (Haz.), Cumhuriyetin 75. Yılında Erzurum (ss ). Erzurum Valiliği Yayını, Önder Matbaacılık, Ankara.

6 Doğanay, H., vd., 1998, Pasinler İlçesinin Başlıca Coğrafi Özellikleri. Z.Altuğ ve T.Çelik (Haz.), Tarihte ve Günümüzde Hasankale (Pasinler) (ss ), Nil Yayınları, İzmir. Doğanay, H., 2006, Coğrafya. M.Özmen vd. (Haz.), Trabzon 2006 (ss ), T.C. Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, Seçil Ofset, İstanbul. Makale: Doğanay, H., 1983, Okullarda Coğrafya Öğretiminin Temel Meseleleri. Milli Eğitim ve Kültür Dergisi, Sayı:19, Ankara. Doğanay, H., 1984, Liselerde Ödevler ve Coğrafya Ödevleri. Milli Eğitim ve Kültür Dergisi, Sayı:28, Ankara. Doğanay, H., 1985, Erzurum un Turizm Potansiyeli. Türkiye Kalkınma Bankası Turizm Yıllığı-1986, Ankara. Doğanay, H., 1985, Erzurum da Oltutaşı İşletmeciliği. Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, Sayı: 34, İstanbul. Doğanay, H., 1986, 1980 Genel Nüfus Sayımına Göre Türkiye deki Şehirli Nüfus ve Şehir Sayılarındaki Artışlar ( ). Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:15, Erzurum. Doğanay, H., 1986, Erzurum Şehir Planlarının Eleştirisi. Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:14, Erzurum. Doğanay, H., 1986, Erzurum da Bugünkü ve Gelecekteki Su Sorunu. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:15, Erzurum. Doğanay, H., 1986, Erzurum da Yeşil Alan Varlığı. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:15, Erzurum. Doğanay, H., 1986, Çevre Sorunları Açısından Erzurum da Şehir İçi Hayvancılık Faaliyetleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:15, Erzurum. Doğanay, H., 1986, Milli Coğrafya I (Ortaokullar için) Ders Kitabı Hakkında Düşünceler. Türk Kültürü Dergisi, Sayı:275, Ankara. Doğanay, H., 1986, Trabzon da Nüfus Hareketleri ve Göçler. Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:15, Erzurum.

7 Doğanay, H., 1986, Türkiye nin Coğrafi Konumu ve Milli Sınırları İle İlgili Bazı Meseleler. Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, Sayı:44, İstanbul. Doğanay, H., 1987, Erzurum da Kayak Sporu Turizmi ve Başlıca Sorunları. Türkiye Kalkınma Bankası Turizm Yıllığı, Ankara. Doğanay, H., 1988, Erzurum İlinin Doğal Kaynakları- I. Linyit Yatakları. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:16, Erzurum. Doğanay, H., 1988, Türkiye nin Komşuları ve Yabancı Atlaslarda Türkiye. Türk Kültürü Dergisi, Sayı:304, Ankara. Doğanay, H., , Erzurum un Termal Turistik Potansiyeli. Türkiye Kalkınma Bankası Turizm Yıllığı, Ankara. Doğanay, H., 1989, Coğrafya ve Liselerimizde Coğrafya Öğretim (Müfredat) Programları. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Coğrafya Araştırmaları Dergisi, Cilt I, Sayı: I, Ankara. Doğanay, H.,1989, Doğu Anadolu Bölgesi ne Yönelik Toplu Konut Uygulamasının Coğrafi Planlama Esasları: Erzurum Örneği. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Araştırma Dergisi, Sayı:17, Erzurum. Doğanay, H., 1989, Erzurum Yem Fabrikası nın Sanayi Coğrafyası Özellikleri. Coğrafya Makaleleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yayınları, No:55, Erzurum. Doğanay, H., 1989, Turistik Önemi Bakımından Erzurum un Tarihi Eserleri. Coğrafya Makaleleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yayınları, Erzurum. Doğanay, H., 1989, Türkiye nin Coğrafi Konumu ve Bundan Kaynaklanan Dış Tehditler. Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, Sayı:58, İstanbul. Doğanay, H., 1989, Hasankeyf Konut-Mağara Yerleşmeleri. Coğrafya Makaleleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yayınları, No:55, Erzurum. Doğanay, H., 1989, Ordu da Bazı Oba-Yayla Yerleşmeleri ve Yaylacılık. Coğrafya Makaleleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yayınları No:55, Erzurum. Doğanay, H., 1989, Tirebolu Çay Fabrikası ve Bu Fabrikaya Bağlı Çay Tarım Bölgeleri. Coğrafya Makaleleri. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yayınları No:55, Erzurum.

8 Doğanay, H., 1990, Türkiye de Gecekondu Meselesi ve Çözümü İçin İki Teklif. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu, Türkiye Aile Yıllığı 1990, Ankara. Doğanay, H., 1991, Türkiye de İç Göçler ve Başlıca Sorunlar. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dergisi, Sayı:2, Erzurum. Doğanay, H., 1991, Turistik Potansiyeli Yönünden Gürlevik Çağlayanı. Türkiye Kalkınma Bankası Turizm Yıllığı, Ankara. Doğanay, H., 1994, Tortum (Uzundere) Çağlayanı ve Turistik Potansiyel: Coğrafi Bir Tanıtım. Türkiye Kalkınma Bankası Turizm Yıllığı, Ankara. Doğanay H.,1995, Merhum Hocam Prof. Dr. Mecdi EMİROĞLU Hakkında. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:1, Erzurum. Doğanay, H., 1995, Cumhuriyetin 70. Yılında Atatürk Üniversitesi nde Coğrafya Araştırmaları ve Eğitimi. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:1, Erzurum. Doğanay, H., 1997, Fitolojik Kökenli Bir Fosil: OLTUTAŞI. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:2, Erzurum. Doğanay, H., 1997, Palandöken (Tekederesi) Göleti ve Çevresinin Rekreasyonel Önemi (Coğrafi bir Tanıtım). Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:2, Erzurum. Doğanay, H., Koca, H., 1998, Ulaşımın Yerleşmeye Etkilerine İki Tipik Örnek: Fevzipaşa ve Nurdağı Kasabaları. Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:33, İstanbul. Doğanay, H., Sever, R., 1999, Çamlıdere Köyü (Pütürge) Çevresindeki Bazı Doğal Çevre Sorunları. Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:34, İstanbul. Doğanay, H., Soylu, H.,1999, Deliçermik Kaplıcasının Turizm Açısından Önemi. Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:34, İstanbul. Doğanay, H., 2000, Türkiye de Az Tanınan Üç Doğa Harikası: Tomara-Sırakayalar ve Muradiye Çağlayanları. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:3, Erzurum. Doğanay, H., 2000, Türk Milli Eğitiminin Çözüm Bekleyen Bazı Güncel Sorunları ve Çözüm Yolları. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:4, Erzurum. Doğanay, H., Ertürk, M., Güner, İ., 2000, İskilip te Yaylacılık. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:4, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S., 2001, Coğrafi Bir Tanıtım: Kurşunlu ve Düden Çağlayanları. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:5, Erzurum.

9 Doğanay, H., Şahin, F., 2001, Geçmişten Günümüze Kuruçay. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:5, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S., Alım, M., 2000, Ortaöğretim Coğrafya Öğretiminde Klasik Ders Materyali ve Öğretmenlerin Bunlardan Yararlanma Sıklığı. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:6, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S., 2002, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı na Yönelik Öğrenci Tercihlerinin On Yıllık Seyri. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:7, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S.,2002, Ortaöğretim Coğrafya Eğitiminde Hedefler-Stratejiler- Amaçlar. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:8, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S., 2002, Antalya da Az Tanınan Bir Kış Turizm Merkezi: Saklıkent. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:8, Erzurum. Doğanay, H., 2003, Ağrı Dağı ve Turistik Önemi. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:9, Erzurum. Doğanay, H., Doğanay, S., 2004, Türkiye de Orman Yangınları ve Alınması Gereken Önlemler. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:11, Erzurum. Doğanay, H., Gök, Y., Zaman, S., 2004, Erzurum Liselerinde Görevli Coğrafya Öğretmenlerinin Kimi Profil Özellikleri ve Bu Okullarda Coğrafya Eğitimine Yönelik Teknolojik Donanım. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:12, Erzurum. Doğanay, H., Zaman, S., 2004, Oba- Yayla Yerleşmelerine Tipik İki Örnek: Çambaşı ve Turnalık Obaları (Ordu İli). Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:44, İstanbul. Doğanay, H., Zaman, S., 2006, Aktaş Gölü ve Yakın Çevresi. Türk Coğrafya Dergisi, Sayı:46, İstanbul. Doğanay, H., 2007, Feminist Coğrafya ve Kadın Göçmenler. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:28, Erzurum. Doğanay,H.,2011, Anlamı, Tanımı, Konusu ve Felsefesi Bakımından Coğrafya İlmi Hakkında Bazı Düşünceler. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:25, Erzurum. Doğanay, H., 2012, Türkiye Fındık Meyvacılığındaki Yeni Gelişmeler. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:27, Erzurum.

10 Doğanay, H., 2012, Kuruluşunun 55. Yıldönümünde Atatürk Üniversitesi nde Coğrafya Araştırmaları ve Eğitimi. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:28, Erzurum. Doğanay, H., Çavuş, A., 2013, Geleneksel El Sanatlarına Bir Örnek: Sürmene Bıçağı Üretimi. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:29, Erzurum. Doğanay, H., Coşkun, O., 2013, Mezraa Yerleşmeleriyle İlgili Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:29, Erzurum Doğanay, H., Coşkun, O., 2013, Türkiye Yaylacılığındaki Değişme Eğilimleri ve Başlıca Sonuçları. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:30, Erzurum. Doğanay, H., Orhan, F., 2014, Şavşat`ta Geleneksel Köy Meskenleri ve Başlıca Sorunları. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt:18, Sayı:1, Erzurum. Doğanay, H., Orhan, F., 2014, Artvin İlinde Nüfusun Başlıca Özellikleri. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:31, Erzurum. Doğanay, H., Deniz, M., 2014, Ulaşım Sistemleri ve Uşak. Doğu Coğrafya Dergisi, Sayı:32, Erzurum. Tez: Doğanay, H., 1976, Trabzon da Yerleşmelerin Bazı Özellikleri. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Erzurum. Doğanay, H., 1978, Türkiye Besin Kaynakları ve Nüfusun Beslenmesi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi (Yayımlanmamış Doktora Tezi), Erzurum. Doğanay, H., 1983, Erzurum un Şehirsel Fonksiyonları ve Başlıca Planlama Sorunları. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü (Yayımlanmamış Doçentlik Tezi), Erzurum. Bildiri: Doğanay, H., 1984, Erzurum da Şehirsel Katı Artıklar ve Çevre Kirlenmesi. TÜBİTAK Ulusal Çevre Sempozyumu Bildiri Metinleri (12-15 Kasım 1984), Ankara. Doğanay, H., 1985, Erzurum da Oltutaşı İşlemeciliği. IV. Ulusal El Sanatları Sempozyumu Bildirileri. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yayınları (21-24 Kasım 1984), No:25, İzmir.

11 Doğanay, H., 1985, Erzurum da Sanayileşme ve Şehirsel Arazi Kullanılışı. Kentleşme- Sanayileşme Etkileşimi-Bir Sanayi Kentinin Planlama ve Uygulama Sorunları ve Eskişehir Örneği Kolokyumu (6-8 Kasım 1985), Eskişehir. Doğanay, H., 1985, Erzurum un Isıtılması Sorunu ve İldeki Linyit Rezervleri. Enerji Dünyasının Sorunları, Seçenek ve Çözümleri Karşısında Türkiye Enerji Sempozyumu ( Mayıs 1995), Eskişehir. Doğanay, H., 1987, Turistik Önemi Bakımından Erzurum un Tarihi Eserleri. Türk-İslam Tarih, Medeniyet ve Kültüründe Fırat Havzası Sempozyumu, Fırat Üniversitesi (3-26 Mart 1987), Elazığ. Doğanay, H., 1988, Kars ta Şehirsel Çevre Sorunlarına Analitik Bir Yaklaşım Çevre:88. IV. Bilimsel ve Teknik Çevre Kongresi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü (5-9 Haziran 1988), İzmir. Doğanay, H., 1989, Kars ta Tarihi Doku ve Korunması. Türkiye II. Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu (6-8 Kasım 1987). Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Matbaası, Ankara. Doğanay, H., 1990, Erzurum da Yeni Bir Sanayi Bölgesi: Erzurum-Ilıca Aksı Çevresi. Fırat Üniversitesi Coğrafya Sempozyumu (14-15 Nisan 1986), Elazığ. Doğanay, H., 1991, Erzurum da Gecekondulaşma Sorunu ve Başlıca Çözüm Yolları. Fırat Üniversitesi Fırat Havzasının Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınması Sempozyumu (7-9 Nisan 1988), Elazığ. Doğanay, H., 1991, Erzurum da Kentleşme-Artan Su İhtiyacı ve Suların Kirlenmesi. Akdeniz Üniversitesi (Süleyman Demirel Üniversitesi), Göller Bölgesi Tatlı Su Kaynaklarının Korunması ve Çevre Sorunları Sempozyumu (3-5 Haziran 1991), Mühendislik Fakültesi, Isparta. Doğanay, H., Doğanay, S., 2005, Palandöken Dağı nın Kış Turizm Potansiyeli ve Değerlendirilmesindeki Yeni Gelişmeler. Ulusal Coğrafya Kongresi (Prof. Dr. İsmail YALÇINLAR Anısına) Bildiri Kitabı, s: , İstanbul.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl SBÖ101 Sosyal Bilgilerin Temelleri SBÖ102 Genel Fiziki

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 17 Eylül 2015 Toplantı Sayısı : 13 Karar:1 Üniversitemiz ile Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüleri Biyoistatistik Anabilim Dalları arasında

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 1. Adı Soyadı : Mustafa Naci KULA ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail : Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Eskişehir, Türkiye : 0(535) 445 83 50 / 0(222) 217 57 57 / 6052 : nkula@yahoo.com 2.

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI. Tezli Yüksek Lisans

İŞLETME ANABİLİM DALI. Tezli Yüksek Lisans İŞLETME ANABİLİM DALI İşletme 10 EA İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin herhangi birinden, Hukuk

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ümit POLAT. Tel: 05053892391

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ümit POLAT. Tel: 05053892391 ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Ümit POLAT Doğum Yeri ve Tarihi: Sivas 15 / 08 / 1969 Medeni Durumu: Evli Tel: 05053892391 Mail: polatumit58@hotmail.com upolat@nigde.edu.tr turksosbilder@gmail.com Derece Alan Üniversite

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sütlüce YERLEŞKESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKolojİ Bölümü (İngİlİzce Desteklİ) Sosyolojİ Bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi, toplumun değişim ve dönüşüm süreçlerini takip edebilen, özgüveni yüksek ve

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016)

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016) T.C. EDİRNE VALİLİĞİ Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI (2015 2016) OKULUN GENEL TANITIMI Adı Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Adresi Şükrüpaşa Mah. Hoca Ahmet Yesevi Cad. No:6

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015 T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015 http://artvin.meb.gov.tr/ 1 Başvuru Süresi Görevlendirme Süreci 03

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği.

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği. COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI 1. KURUM ADI : Yedi Sistem Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUNADRESİ :Atatürk Bulvarı No: 90/32 Kat:1-2-3-4-5-6-7-8-9 Kızılay Çankaya / ANKARA 3. KURUCUNUN ADI

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 10. 11. DİL VE ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 TARİH 2 - - 12. T.C. İNKILAP TARİHİ VE - 2 - ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA 2 - - MATEMATİK - - - GEOMETRİ - - -

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

Ö Z G E Ç M İ Ş. Derece Alan Üniversite Yıl. Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2001 Gazimağusa Ortaöğretim Yüksek

Ö Z G E Ç M İ Ş. Derece Alan Üniversite Yıl. Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2001 Gazimağusa Ortaöğretim Yüksek Ö Z G E Ç M İ Ş 1. Adı soyadı: Mustafa KARA 2. Doğum Tarihi: 22 Nisan 1979 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2001 Gazimağusa Ortaöğretim

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

Tuval üzeri yağlıboya, 160x140cm. Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 237

Tuval üzeri yağlıboya, 160x140cm. Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 237 Tuval üzeri yağlıboya, 160x140cm Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar 237 Tuval üzeri yağlıboya, 100x100cm 238 Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç lar Tuval üzeri yağlıboya, 80x110cm Yolu Trabzon dan Geçen Sanatç

Detaylı

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BİYOLOJİ DERSLERİNDE EDİNDİKLERİ BİLGİLERİ GÜNLÜK HAYATLA İLİŞKİLENDİREBİLME DÜZEYLERİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BİYOLOJİ DERSLERİNDE EDİNDİKLERİ BİLGİLERİ GÜNLÜK HAYATLA İLİŞKİLENDİREBİLME DÜZEYLERİ 57 LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BİYOLOJİ DERSLERİNDE EDİNDİKLERİ BİLGİLERİ GÜNLÜK HAYATLA İLİŞKİLENDİREBİLME DÜZEYLERİ THE LEVELS OF SECONDARY SCHOOL STUDENTS MAKING CONNECTION BETWEEN DAILY LIFE AND THE KNOWLEDGE

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Doktora Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Doktora T.C Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim I.(Güz)Yarıyılı Lisansüstü Programlara alınacak öğrenci Kontenjan ve Başvuru

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ. Ağustos 2012.

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ. Ağustos 2012. BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYITLARI 1-Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ağustos

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

%50 2) Sayısal Bölüm

%50 2) Sayısal Bölüm TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Genel Yetenek 1) Sözel Bölüm 0 2) Sayısal Bölüm 0 Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan

Detaylı

T.C. KARAİSALI KAYMAKAMLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU

T.C. KARAİSALI KAYMAKAMLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU T.C. KARAİSALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MÎLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU 2015-2016 Öğretim yılı 2.Dönem Ders Ücreti Karşılığı Öğretmenlik

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Sıra No 1 2 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) A Gurubu

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

Ö Z G E Ç M İ Ş. Derece Alan Üniversite Yıl

Ö Z G E Ç M İ Ş. Derece Alan Üniversite Yıl Ö Z G E Ç M İ Ş 1. Adı soyadı: Nidai ġemġ 2. Doğum Tarihi: 11 Mayıs 1958 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans Doktora Matematik Matematik Matematik

Detaylı

28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 381 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği ile kabul edilmiştir. 28.05.2013 tarih

Detaylı

Dünya Nüfus Günü, 2016

Dünya Nüfus Günü, 2016 Sayı: 21508 01 Temmuz 2016 Saat: 10:00 Dünya Nüfus Günü, 2016 Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir.

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. TANIM Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Orman alanlarını saptar,

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 15 Haziran 2012 2012-2013 Güz Yarıyılında açılacak dersler için Fen Fakültesinden, servis derslerinin yerleştirilerek

Detaylı

Müzik Antalya Devlet Konservatuvarı Öğrencileri 1 1 Tarım Makinaları ve Teknolojileri 4 Mühendisliği

Müzik Antalya Devlet Konservatuvarı Öğrencileri 1 1 Tarım Makinaları ve Teknolojileri 4 Mühendisliği AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞLERDE BAŞVURU YAPILABİLECEK EŞDEĞER BÖLÜMLER ve KONTENJANLAR Fakülte Adı Bölüm Yatay Geçişi Kabul Edilecek Bölümler

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. Yurdumuzda ve KKTC deki Öğrenci Seçme

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 S.N. YAPILACAK İŞ TARİHİ 1 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Üst Adı Adı Süre Puan Türü ÖGK Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 50 0 2 İçi A rası İçi A rası Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Bilgisayar ve Oğretim Teknolojileri

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ Eylül 2015 1 BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREVLİ

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları Sağlık Kurumları (HAS 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Kurumları HAS 501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, CBÜ Eğitim Fakültesi nin farklı

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ STRATEJİK PLANLAMA YEREL PROJELER AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ 1) GİRİŞ; A) Müdürlüğümüz bünyesindeki AR-GE birimi Strateji Geliştirme şubesinden sorumlu Müdür Yardımcısı başkanlığında;

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI (Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Hariç) GÜZ DÖNEMİ 19-21 Eylül 2016 Ders kayıtları ve öğrenci katkı

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK TAKVİM

2016-2017 AKADEMİK TAKVİM Temmuz 2016 25.07.2016-25.07.2016 Güz Yarıyılı Açılan Derslerin (öğretim elemanı, yeri, gün ve saati) Belirlenmesi ve İlanı Eylül 2016 01.09.2016-31.08.2016 Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 SIRA NO YAPILACAK FAALİYETLER TARİH 1 Temel Eğitim Kurumlarında Kayıtların

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 08.08.2012 Karar No : 9 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; 2- Anadolu Üniversitesinde

Detaylı

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ Eylül 2014 BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREVLİ

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2015 MALİ YILI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2015 MALİ YILI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 015 MALİ YILI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 1 1.GENEL BİLGİLER A.MİSYON, VİZYON İLKELERİMİZ VE DEĞERLER B.YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR

Detaylı

KARAR 06.01- Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı nın 17.06.2014 tarih ve 431 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 06.01- Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı nın 17.06.2014 tarih ve 431 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 06.01- Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016 Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Final Sınavları 29 Ağustos - 1 Eylül 2016 Final Sınavlarının Sisteme

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Özel Öğretim Yöntemleri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca

Detaylı

A ğ u s t o s 2 0 1 5

A ğ u s t o s 2 0 1 5 A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Z A F E R B A Y R A M I 31 1 E y l ü l 2 0 1 5 Hoşgeldiniz Kahvaltısı Saat:9.00-10.30 Açılış Tanışma

Detaylı

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana

Detaylı

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008704 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI 1-Nüfus cüzdanı aslı 2-Dilekçe Aile ve Sosyal Politikalar 3-Adli sicil beyanı 1 Bakanlığı Tarafından Korunan 4-Sağlık beyanı Çocukların İstihdam

Detaylı

Günümüzde ise, göç olgusu farklı bir anlam kazanarak iç göç ve dış göç olarak değerlendirilmeye başlanmıştır.

Günümüzde ise, göç olgusu farklı bir anlam kazanarak iç göç ve dış göç olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. 2006 TEMMUZ - BÖLGESEL İzmir de Göç Dalgası Hande UZUNOĞLU Sözlük anlamı bir yerden başka bir yere taşınma olan göç, tarihte insanların toplu/ferdi olarak sosyal, ekonomik v.b. gibi sebeplerle yer değiştirmesi

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2011-2012 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 1-29 Haziran 2011 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 1 Temmuz 2011 c) Kesin

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 19.09.2012 Karar No : 10 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi 2012 yılı Bilim ve Sanat, Teşvik, Hizmet Ödülleri başvuruları ile ilgili Seçici Kurul önerilerinin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sınıf Öğretmenliği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sınıf Öğretmenliği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ali ARSLAN Doğum Tarihi: 10/06/1980 Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sınıf Öğretmenliği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 2001 Y. Lisans

Detaylı

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret İNGİLİZCE KURS DUYURUSU Sayın Velimiz, İngilizce kursumuz 28.09.2013 12.05.2014 tarihleri arasında Cumartesi günleri 09:00 12:20 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılar için tıklayınız TED Ankara Koleji'nden

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. YAPILACAK İŞ TARİHİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması 01 Eylül 2015 Salı Örgün

Detaylı

Tablo 11 Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir.

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Nakış ile ilgili hangi bilgi, beceri,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Turgay MÜNYAS. İletişim Bilgileri Adres

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Turgay MÜNYAS. İletişim Bilgileri Adres ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Turgay MÜNYAS İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail : Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, 34959, Tuzla/İstanbul

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS ÇocukEdebiyatı SNF204 4. 2+0

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 3 Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 4 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 2 Eğitim Bilimleri 11 5 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 6 Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar

Detaylı

MUĞLA VALİLİĞİ MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI

MUĞLA VALİLİĞİ MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI ADI Yurt Dışından Gelen ve İmam Hatip Okullarına Kayıt Yaptırmak İsteyen Ortaöğretim Öğrencilerinin Öğrenim Belgelerinin Denkliklerinin

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü /A 6 4 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (19 Haziran 2016 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt):

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): Sevgili öğrencimiz; 2016-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için üniversitemizi

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü /A 6 4 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

MADENBOYU İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

MADENBOYU İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ Hangi Liselere Gidebilirim? Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile; Resmi Fen Liselerine, Özel Fen Liselerine, Anadolu Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Öğretmen Liselerine, Anadolu Teknik Liselerine,

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 28.09.2006 2006/16

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 28.09.2006 2006/16 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 28.09.2006 2006/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 28.09.2006 Perşembe günü saat 11:00 da Rektör Prof.Dr. Baki KOMSUOĞLU

Detaylı

HARİTA TEKNİSYENİ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ELAZIĞ A 1.1 2014/I

HARİTA TEKNİSYENİ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ELAZIĞ A 1.1 2014/I TANIM Harita mühendisi veya teknikerinin denetiminde, yeryüzünün tümünü veya belirli bir kısmını, coğrafi yapısını, imar, bayındırlık durumunu dikkate alarak arazide gerekli ölçme işlemlerini yapan, hesaplayan

Detaylı

ALAN BİLGİSİ YAYINLARI. SINIF ÖĞRETMENLİĞİ / ALAN BİLGİSİ Editör: Prof. Dr. Sefer ADA / Doç. Dr. Z. Nurdan BAYSAL

ALAN BİLGİSİ YAYINLARI. SINIF ÖĞRETMENLİĞİ / ALAN BİLGİSİ Editör: Prof. Dr. Sefer ADA / Doç. Dr. Z. Nurdan BAYSAL ALAN BİLGİSİ YAYINLARI ALAN BİLGİSİ YAYIN NO. : 12 ISBN : 978-605-9003-02-5 : Gözden Geçirilmiş 2. Basım SINIF ÖĞRETMENLİĞİ / ALAN BİLGİSİ Editör: Prof. Dr. Sefer ADA / Doç. Dr. Z. Nurdan BAYSAL Yazarlar:

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE DİKEY GEÇİŞ YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE DİKEY GEÇİŞ YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI Adı ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 SAY 5 3129 100110054 Okul Öncesi Öğretmenliği 4 EA 6 3275 100110115 Biyoloji (İngilizce) 4 SAY 4

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 06-07 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda aranan

Detaylı