Kalıp Tasarım Çalışmaları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kalıp Tasarım Çalışmaları"

Transkript

1 Bursa Nilüfer Atatürk Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları ve Hacim Kalıpları Dersi Kalıp Tasarım Çalışmaları

2 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının pim dayamalı kesme kalıbına göre bant çizimini yapınız. 3 - Pim dayamalı kesme kalıbını çiziniz. 50 S : 1 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

3 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının yançakılı kesme kalıbına göre bant çizimini yapınız. 3 - Yançakılı kesme kalıbını çiziniz. 50 S : 1 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. En, düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

4 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının pim dayamalı delme + kesme kalıbına göre bant çizimini yapınız. 3 - Pim dayamalı delme + kesme kalıbını çiziniz. 50 S : 2 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

5 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini yançakılı delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Yançakılı delme + kesme kalıbını çiziniz. 50 S : 1 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

6 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini pim dayamalı delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı delme + kesme kalıbını çiziniz S : 2 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

7 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini yançakılı delme + kesme kalıbına göre çiziniz Yançakılı delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 1 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

8 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini pim dayamalı delme + kesme kalıbına göre çiziniz Pim dayamalı delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 2 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

9 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini yançakılı delme + kesme kalıbına göre çiziniz Yançakılı delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 1 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

10 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini pim dayamalı delme + kesme kalıbına göre çiziniz Pim dayamalı delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 2 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

11 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini yançakılı delme + kesme kalıbına göre çiziniz Yançakılı delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 1 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

12 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini plaka dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. 40 S : 2 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

13 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini pim dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. 75 S : 5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

14 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini firesiz ve plaka dayamalı olarak kesme kalıbını çiziniz. 3 - Plaka dayamalı, firesiz, kesme kalıbını çiziniz. 58 Fire ve bordürler = S. 2 S : 5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

15 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini plaka dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. Fire ve bordürler = S. 2 S : 5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

16 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini çift yançakılı, pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Çift yançakılı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz S : 0,6 mm Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

17 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini plaka dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. S : 5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

18 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini plaka dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. 50 S : 5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

19 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının tüm delikleri için kamlı delme kalıbını çiziniz. 2 - Kam plakalarını cnc işleme datasını hazırlayınız Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır.

20 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini pim dayamalı ve pilot pimli delme + kesme kalıbına göre çiziniz. 3 - Pim dayamalı, pilot pimli, delme + kesme kalıbını çiziniz. 40 S : 3,5 mm Dayamalar bantın kalıp içerisinde ilerlemesini istenilen kadar yapmak ve durdurmak için kullanılır. Kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır.

21 SAC KALIP TASARIM Sağ-sol sac parçasının bant çizimini progresif kalıbına göre çiziniz. 3 - Progresif kalıbını çiziniz Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır. Progresif ( ardışık ) Kalıp : Sac parçanın sac banttan koparılmadan şekillendirme operasyonları boyunca ilerlediği ve en son operasyonda ürünün elde edildiği ve sac banttan ayırıldığı çok adımlı ard arda sac metal şekillendirme kalıpları olarak tanımlanır.

22 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının bant çizimini progresif kalıbına göre çiziniz. 3 - Progresif kalıbını çiziniz Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır. Progresif ( ardışık ) Kalıp : Sac parçanın sac banttan koparılmadan şekillendirme operasyonları boyunca ilerlediği ve en son operasyonda ürünün elde edildiği ve sac banttan ayırıldığı çok adımlı ard arda sac metal şekillendirme kalıpları olarak tanımlanır.

23 1 - Sağ-sol sac parçasının bant çizimini progresif kalıbına göre çiziniz. 3 - Progresif kalıbını çiziniz. Bursa Nilüfer Atatürk Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Makine SAC KALIP TASARIM Ø8 Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır. Progresif ( ardışık ) Kalıp : Sac parçanın sac banttan koparılmadan şekillendirme operasyonları boyunca ilerlediği ve en son operasyonda ürünün elde edildiği ve sac banttan ayırıldığı çok adımlı ard arda sac metal şekillendirme kalıpları olarak tanımlanır.

24 SAC KALIP TASARIM Sağ-sol sac parçasının progresif kalıp bant çizimini yapınız. 2 - Bant üzerinden dişi plaka ebatlarını tablosuna uygun çiziniz. 3 - Progresif kalıbını çiziniz Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır. Progresif ( ardışık ) Kalıp : Sac parçanın sac banttan koparılmadan şekillendirme operasyonları boyunca ilerlediği ve en son operasyonda ürünün elde edildiği ve sac banttan ayırıldığı çok adımlı ard arda sac metal şekillendirme kalıpları olarak tanımlanır.

25 SAC KALIP TASARIM Sac parçasının progresif kalıba göre bant çizimini yapınız. 2 - Bant üzerinden dişi plaka ebatlarını tabloya uygun çiziniz Progresif kalıbını çiziniz Kenar radyüsleri R5 mm'dir Yançakı boyu = fire + parça boyu kadardır. Eni düz olan yançakılarda mm alınır. Yançakı boşluğuna kesme ve delme boşlukları 4 mm'den fazla yaklaşamaz. Sistem bir adım ileriye alınır. Progresif ( ardışık ) Kalıp : Sac parçanın sac banttan koparılmadan şekillendirme operasyonları boyunca ilerlediği ve en son operasyonda ürünün elde edildiği ve sac banttan ayırıldığı çok adımlı ard arda sac metal şekillendirme kalıpları olarak tanımlanır.

26 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM Plastik parçasının yatık plastik enjeksiyon kalıbını 3D olarak çiziniz. - Hacim kalıp iki gözlü, zımba iticili, merkezden girişli düz yolluklu ve dağıtıcılı, kenar girişli, yolluk çekicili, geri itici zımbalı olup hazır sütun ve burç kullanılacaktır. 2 - Kalıp dişi plakasının cnc işleme datasını hazırlayınız Civata M8 x 20 'dir. - Malzeme : Petoplen

27 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM İş parçasının yatık plastik enjeksiyon kalıbını 3D olarak çiziniz. - Hacim kalıp iki gözlü, sıyırıcı plakalı, merkezden girişli düz yolluklu ve dağıtıcılı, kenar girişli, yolluk çekicili, geri itici zımbalı olup hazır sütun ve burç kullanılacaktır. 2 - Kalıp dişi plakasının cnc işleme datasını hazırlayınız. - Malzeme : Petoplen 8 11

28 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM İş parçasının yatık plastik enjeksiyon kalıbını 3D olarak çiziniz. - Hacim kalıp tek gözlü olup, merkezden girişli düz yolluklu, ortadan iticili sıyırıcılı plakalı, dişi çekirdekli, yolluk çekicili, geri itici zımbalı, su soğutma tertibatlı, hazır sütun ve burçlu olacaktır. 2 - Kalıp dişi plakasının cnc işleme datasını hazırlayınız. - Malzeme : Petoplen

29 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM İş parçasının yatık plastik enjeksiyon kalıbını 3D olarak çiziniz. - Hacim kalıp tek gözlü olup, kamlı, disk giriş, itici zımbalı, dişi çekirdekli, geri itici zımbalı, su soğutma tertibatlı, hazır sütun ve burçlu olacaktır. 2 - Kalıp dişi plakasının cnc işleme datasını hazırlayınız. - Malzeme : Polioksimetilen, Asetal, Pom, Poli formaldehit, Poliasetilan

30 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM İş parçasının yatık plastik enjeksiyon kalıbını 3D olarak çiziniz. - Hacim kalıp tek gözlü olup, disk giriş, itici zımbalı, dişi çekirdekli, geri itici zımbalı, su soğutma tertibatlı, hazır sütun ve burçlu olacaktır Kalıp dişi plakasının cnc işleme datasını hazırlayınız. - Malzeme : Polioksimetilen, Asetal, Pom, Poli formaldehit, Poliasetilan R4 18 R1

31 Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi HACİM KALIP TASARIM İş parçasının hafif metal enjeksiyon kalıbını ( soğuk kamaralı ) 3D olarak çiziniz. - Hafif metal enjeksiyon kalıbı iki gözlü olup, ortadan yolluklu dağıtıcılı ve kenardan girişli, bir göz sıyırıcılı ve bir diğer göz itici zımbalı olabilir, dişi çekirdekli, geri itici zımbalı, su soğutma tertibatlı, hazır sütun ve burçlu olacaktır. 2 - Kalıp dişi plaka ve maçaların cnc işleme datasını hazırlayınız Ø8, R R8 R8 - Malzeme : Zamak R9 Ø150

32 BURSA ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİYEL KALIP ALANI KALIP TASARIM SORULARI 1-Ölçü ve şekli yanda verilen özdeş adımlı panel sac parçası üretilmek isteniyor; Üretim ardışık sac kalıbıyla yapılacak. Parça operasyonları tek kalıpta bitirilecek. Eksantrik veya hidrolik preste üretilebilir. Sürücü bant kullanılabilir. Presin çalışması hiç durdurulmadan adım veya dilim sayısı değişik sayılarda olacak şekilde istenildiğinde 1,2,3,4,5,6,7,8,9,,...26,27,...45,46,47,... adımlı parça üretilebilecek şekilde kalıp tasarımı yapılacaktır. Ayırma zımbası aynı kalıp seti içerisinde olacaktır. 2-Plastik askı iki gözlü kalıp ile üretiliyor; 28 gr. olan parça ağırlığı ile kalıp ebatları gereği 500 gr'lık enjeksiyon makinemizde aşırı verimsiz bir üretim olmaktadır.üretimi verimli hale getirebilmek için göz sayısı toplam gramajını 500 grama yaklaştırmak istiyoruz. Yatık plastik enjeksiyon kalıbı olarak 500 gr'lık yatık enjeksiyon tezgahına göre tasarlanacak. Pnömatik üfleme iticiler kullanabilirsiniz. Kalıp bir baskıda 15 adet veya üstünde parça çıkarmalıdır. Enjeksiyon tezgahı full-otomatik çalışacak 3-Klasik kalıp yapısıyla kesilen veya delinen sac parçalarda kesme veya delme yüzeyi şekil 1'de ancak şekil 2'deki gibi yan yüzeyi kesilmiş ve tam parlak yüzey istendiğinde; Sac metal kalıbın yapısı veya tasarımı nasıl olmalıdır. Sac metal kalıbın çalıştırılacağı pres nasıl bir yapıya sahip olmalıdır. Kaç etkili pres olmalıdır. 4-Klasik kalıp yapısıyla kesilen veya delinen sac parçalarda kesme veya delme yüzeyi şekil 1'de ancak şekil 3'deki gibi yan yüzeyi kesilmiş ve tam parlak yüzey ve keskin köşeleri çift radyüslü bir parça istendiğinde; Sac metal kalıbın yapısı veya tasarımı nasıl olmalıdır. Sac metal kalıbın çalıştırılacağı pres nasıl bir yapıya sahip olmalıdır. Kaç etkili pres olmalıdır 5-Şekli altta verilen karter görevi yapabilecek kapalı hazneli iş parçasının üretimini yapmak istiyoruz et kalınlıkları eşit değil yan duvarlar 4 mm alt taban 12 mm alt taban duvarları 7 mm malzeme alüminyum iş parçasını metal enjeksiyon kalıplama ile üretmeyeceğiz. Malzeme dokusunun daha tıknaz ( sık dokulu ) olabilmesi ve parlak yüzey için üretimini daha değişik nasıl yapabiliriz. Üretim yönteminiz varolan bir teknoloji ve kolay bulunan makine parkını kapsayacak ve imalat şartlarını gerçekleştirecek şekilde olmalıdır.kaç operasyonda yapılır ve operasyon belirleme teoriniz belirtilecek.üretim yapılacak pres ve ek üretim şartları belirtilecek. 6-Üniversal tornada diş tablosu harici diş çekmek istiyoruz. Torna arabasını makasa takmadan herhangi bir ilave dişli eklemeden, pafta ve kılavuzsuz kısacası olduğu gibi tezgahın yanına gidip sadece vida kalemi takarak aynı adımlı dişi, somuna ve mile açmak istiyoruz. SİZ OLSANIZ BU İŞLEMİ NASIL YAPARSINIZ... 7-Simetrik olmayan şekilli olarak çekilmiş sac kapalı kap ve dikişsiz olarak imal edilmek isteniyor. Üretim şekli, kalıp operasyonlarını ve imalatın hangi tip preslerde yapılacağını tasarlayınız. Kaç operasyona kadar hangi preste daha sonra yine kaç operasyonda yine hangi tip preste yapılabilir.

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları BURSA ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİYEL KALIP ALANI ÖĞRENCİ

Detaylı

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı SAC KALIP TASARIM - 1 1 - Sac parçasının pim dayamalı

Detaylı

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

ÇELİK DÜBEL TASARIMI, ANALİZİ VE ÜRETİMİ

ÇELİK DÜBEL TASARIMI, ANALİZİ VE ÜRETİMİ ÇELİK DÜBEL TASARIMI, ANALİZİ VE ÜRETİMİ GİRİŞ Çelik dübel genel olarak mobilya sektöründe bağlama elemanı olarak kullanılmaktadır. Üreteceğimiz çelik dübel malzemesi Erdemir den alınan 6011 numaralı gereçten

Detaylı

İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ

İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI İtici (Atıcı) 2 Kalıp açılırken parçanın kalıpla birlikte açılmasını, kalıp açıldıktan sonra parçanın

Detaylı

HASSAS KESME. Hassas kesme ile üretilmiş parçalarda kesilme yüzeyinin hemen hemen tamamı parlak ve dik açılıdır.

HASSAS KESME. Hassas kesme ile üretilmiş parçalarda kesilme yüzeyinin hemen hemen tamamı parlak ve dik açılıdır. HASSAS KESME İlk defa saat endüstrisinin gelişmiş olduğu İsviçre'de uygulanan bu yöntemin 1920'li yıllara kadar giden uzun bir araştırma geçmişi vardır. Hassas kesme ile üretilmiş parçalarda kesilme yüzeyinin

Detaylı

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Kurumsal; TRS İleri Tasarım ve İmalat Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti., Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesinde tamamı kapalı olan 800m² alana

Detaylı

TOROS TORNA ve KALIP SANAYİİ

TOROS TORNA ve KALIP SANAYİİ 1 2 HAKKIMIZDA 1980 yılında Eskişehir de talaşlı imalat sektöründe hizmet vermek üzere kurulmuş olan Toros Torna, kurucumuz Sn. Yakup Sağdilek in gösterdiği dürüst, titiz ve çözüm odaklı çalışma prensiplerini

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI

Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI KALIP ELEMANLARI Yolluk Burcu ve Yerleştirme Bileziği Bağlama Plakaları Kılavuz Pimler İtici pimler, Burç ve Plakalar

Detaylı

BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI Z1. Öğle Arası

BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI Z1. Öğle Arası Z :0-9: 9:0-0:0 0:0-0: :00 - : : - :00 :00 - : MESLEK MATEMATİĞİ MESLEKİ MATEMATİK SİSTEM ANALİZİ MAKİNE A/END. KAL. GİRİŞİMCİLİK SAYISAL ELEKTRONİK SAYISAL ELEKTRONİK ELEKTRİK VE ELEKTONİKTE ÖLÇME MESLEKİ

Detaylı

mayzen@mayzen.com.tr KURUMSAL Firmamız 1996 yılında Sn. ATAMAY ELLERGEZEN tarafından kurulmuştur. ATAMAY ELLERGEZEN Oyak Renault fabrikasının kuruluşunda bulunmuş, daha sonra otomotiv yan sanayinde birçok

Detaylı

iplasma PLAZMA-OXY KESİM

iplasma PLAZMA-OXY KESİM iplasma PLAZMA-OXY KESİM 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant presler

Detaylı

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant

Detaylı

TALAŞLI İŞLEME İLE ÜRETİLEN PARÇALARIN TASARIMI

TALAŞLI İŞLEME İLE ÜRETİLEN PARÇALARIN TASARIMI TALAŞLI İŞLEME İLE ÜRETİLEN PARÇALARIN TASARIMI Makine parçalarının talaşlı işlem safhası, üretimin en önemli kısmıdır. Üretim maliyetinin %70 lik kısmı talaşlı işlemeye gider. Talaşlı işleme verimliliğinin

Detaylı

» KONİK SAC-BORU MATKAP UÇLARI

» KONİK SAC-BORU MATKAP UÇLARI » KONİK SABORU MATKAP UÇLARI Konik SacBoru Matkap Uçları Yeni RUKO yüksek performans konik sacboru matkap uçları sertleştirilmiş malzemeden BN bileme metodu ile elde edilir. BN (kübik bor nitrit kristali)

Detaylı

PRES BESLEME SİSTEMLERİ

PRES BESLEME SİSTEMLERİ PRES BESLEME SİSTEMLERİ ADRES Esenşehir Mah.Muradiye Sok. No:56/A ümraniye- istanbul TEL: (0216) 540 67 06 Faks: (0216) 540 67 07 TEL: (0535) 434 44 96 TEL: (0532) 223 74 55 pressline@outlook.com PRESSline

Detaylı

Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler

Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Pompalar Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler PRES ÇAKMA SOMUN VE CİVATALAR Otomotiv Beyaz eşya

Detaylı

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Kuruluş; TRS İleri Tasarım ve İmalat Teknolojileri, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Aydın Plastikçiler Sanayi Sitesi nde tamamı kapalı olan

Detaylı

ME220T Tasarım ve İmalat SAC ŞEKİLLENDİRME YÖNTEMLERİ. 13. Sac Şekillendirme Yöntemleri. Sac Şekillendirmenin Tanımı

ME220T Tasarım ve İmalat SAC ŞEKİLLENDİRME YÖNTEMLERİ. 13. Sac Şekillendirme Yöntemleri. Sac Şekillendirmenin Tanımı SAC ŞEKİLLENDİRME YÖNTEMLERİ Groover, Fundamentals of Modern Manufacturing, Bölüm 20 13. Sac Şekillendirme Yöntemleri Mehmet Demirkol 1. Sac kesme 2. Sac Bükme 3. Derin Çekme 4. Diğer Sac Şekillendirme

Detaylı

K.Ü.Teknik Eğitim Fakültesi, Karabük, Türkiye, merve_ozdemir1987@hotmail.com

K.Ü.Teknik Eğitim Fakültesi, Karabük, Türkiye, merve_ozdemir1987@hotmail.com BİLG LGİSAYAR DESTEKLİ KESME-DELME KALIBI TASARIMI Merve Ayfer ÖZDEMİR a ve Kerim ÇETİNKAYA b, a K.Ü.Teknik Eğitim Fakültesi, Karabük, Türkiye, merve_ozdemir1987@hotmail.com b,* K.Ü. Teknik Eğitim Fakültesi,

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ALAN/DAL MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI (BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI, ENDÜSTRİYEL KALIP, BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI, MAKİNE BAKIM ONARIM, MERMER İŞLEME VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME,

Detaylı

www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler

www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler www.gunmak.com.tr Robot & Robotik Sistemler Montaj Otomasyonu Dozaj Sistemleri Pompalar Püskürtme Sistemleri Bağlantı Elemanları Endüstriyel Aletletler Müşteri ihtiyaçlarını yakından takip eden ve ihtiyaca

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Doç. Dr. Adnan AKKURT

METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Doç. Dr. Adnan AKKURT METAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ Doç. Dr. Adnan AKKURT Takım Tezgahları İnsan gücü ile çalışan ilk tezgahlardan günümüz modern imalat sektörüne kadar geçen süre zarfında takım tezgahları oldukça büyük bir değişim

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8 İmalat Yöntemleri MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8 Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Talaşsız İmalat Talaşlı İmalat Fiziksel-Kimyasal Hammaddeye talaş kaldırmadan bir şekil verilir Döküm Dövme Presleme Haddeleme

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını

Detaylı

TALAŞLI İMALAT. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek istenen parça arasında belirgin bir sertlik farkının olmasıdır.

TALAŞLI İMALAT. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek istenen parça arasında belirgin bir sertlik farkının olmasıdır. TALAŞLI İMALAT Şekillendirilecek parça üzerinden sert takımlar yardımıyla küçük parçacıklar halinde malzeme koparılarak yapılan malzeme üretimi talaşlı imalat olarak adlandırılır. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek

Detaylı

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Amaç: Bu belge Proje(Özel Sektör Desteği İle Eğitim Modüllerinin Güncellenmesi, Öğrencilerin Önerisi İle Mesleki Eğitimin Çekici

Detaylı

Önder GÜNGÖR*,Kerim ÇETİNKAYA**

Önder GÜNGÖR*,Kerim ÇETİNKAYA** DELME-KESME KALIBI TASARIMI VE ÜRETİMİ Önder GÜNGÖR*,Kerim ÇETİNKAYA** *Karabük Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü, Karabük /TÜRKİYE **Prof.Dr. Karabük Üniversitesi, Teknik Eğitim

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

NUR-İŞ METAL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

NUR-İŞ METAL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ NUR-İŞ METAL SANAYİ Tel: +90 372 378 1680 Faks: +90 372 378 1690 Mail: nurismetalltd@gmail.com, nurismetalltd@hotmail.com www.nurismetalltd.com NUR-İŞ METAL SANAYİ Nur-İş Metal Sanayi, 1990 yılında Zonguldak

Detaylı

2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM

2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ SULTANBEYLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM 03.09.2013-1.OTURUM 03.09.2013-09:30 TÜM MESLEKLER

Detaylı

İmal Usulleri. Fatih ALİBEYOĞLU -8-

İmal Usulleri. Fatih ALİBEYOĞLU -8- Fatih ALİBEYOĞLU -8- Giriş Dövme, darbe veya basınç altında kontrollü bir plastik deformasyon sağlanarak, metale istenen şekli verme, tane boyutunu küçültme ve mekanik özelliklerini iyileştirme amacıyla

Detaylı

MAKAS KESİM. ermaksan.com.tr

MAKAS KESİM. ermaksan.com.tr MAKAS KESİM ermaksan.com.tr MAKAS KESİM HİDROLİK MAKASLAR GİYOTİN MAKAS DEVİRMELİ MAKAS CNC HVR Otomatik Çözümler Mükemmel Kesimler... 4-4 - 6-8(ops.) m boy seçenekleri 6 -... - 40 mm kapasite seçenekleri

Detaylı

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin!

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin! YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / 2017 Şimdi web sitemizden sipariş verin! www.meusburger.com E 1307 Merkezleme ünitesi, düz KILITLER Maçaların hassas merkezlenmesi için Direkt olarak çekirdekten merkezlenmiş

Detaylı

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI A- RESİM KÂĞIDI ÇEŞİTLERİ 1) Beyaz resim kâğıdı: kurşun kalemle resim çizmek için kullanılır. Gramajı ile tanımlanır. Gramajı arttıkça kalınlığı artar. 2) Aydınger kâğıdı: Çini

Detaylı

01 Nisan 2014. www.asatasarim.com.tr

01 Nisan 2014. www.asatasarim.com.tr 01 Nisan 2014 www.asatasarim.com.tr ÖZGEÇMİŞ Doğum Tarihi : 06-06-1955 Doğum Yeri : Harmancık / Bursa Medeni Durumu :Evli, Bir kızım var Öğrenim Durumu: 1973 Bursa Tophane EML Makine Resim Bölümü Mezunu

Detaylı

1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl

1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl 1.Yarıyıl 1 ENG 101 YABANCI DİL 1 4 0 0 2 Zorunlu 2 FİZ-103 FİZİK-I 4 0 0 6 Zorunlu 3 FİZ-156 FİZİK LABORATUVARI 0 0 2 2 Zorunlu 4 İMM-151 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM 3 1 0 4 Zorunlu 5 İMM-153 ÖLÇME

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

PLASTİK ŞİŞİRME TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Çift istasyonlu şişirme makinesi. b. Tek istasyonlu şişirme makinesi

PLASTİK ŞİŞİRME TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Çift istasyonlu şişirme makinesi. b. Tek istasyonlu şişirme makinesi PLASTİK ŞİŞİRME TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Enjeksiyonla şişirmede yarı mamul tüpe ne ad verilir? a. Preform b. Parison c. Mandrel 5. Yüksek hacimli konteynırlar, büyük varil ve bidon, su damacanaları

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri. Delme ve Raybalama. Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

Mak-204. Üretim Yöntemleri. Delme ve Raybalama. Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Mak-204 Üretim Yöntemleri Delme ve Raybalama Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1 Delme ve Raybalama Delik delme işlemi talaşlı imalat

Detaylı

Profesyonel Çözümler Professional Solutions

Profesyonel Çözümler Professional Solutions Profesyonel Çözümler Professional Solutions www.dcbmachine.com info@dcbmachine.com DCB MACHINE G Line Serisi 3 TOPLU SİLİNDİR BÜKME G Line 3100 x 260 mm. 3 valsli hidrolik silindir makinalarıdır. Genişliği

Detaylı

Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ.

Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ. Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ www.hilalsan.com.tr www.hilalsan.com.tr 1984 yılında kurulan HİLALSAN, manuel sac makasları ile başladığı üretime, bu gün Hidrolik

Detaylı

fsm metal ferforje

fsm metal ferforje www.fsmmetal.com fsm metal ferforje 2017-2018 FSM METAL istenilen ölçüde ve kalınlıkta üretilebilir Lazer kesim sac modelleri K-15707 K-15702 K-15712 1000x. / 24,86 kg /3 mm 1000x. / 24,03 kg /3 mm 1000x.

Detaylı

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ 2 KESİLEBİLİR ATKI, sayfa 75 50x25 Delikli yapı 4 6 5 7 3 2 AĞIR EKİPMAN PROFİLİ, sayfa 76 3 YARDIMCI ATKI, sayfa 76 4 GEÇMELİ ATKI TUTUCU, sayfa 77 5 4 6 TEOS

Detaylı

» ÇAPAK TEMİZLEME PROGRAMI

» ÇAPAK TEMİZLEME PROGRAMI » ÇPK TEMİZLEME PROGRMI Çapak Temizleme Unigrat "Üniversal Saplı", en son ergonomik araştırmalara uygun olarak tasarlanmıştır. Tek elle kullanım Kilitleme başlığı ürünü tuttuğunuz elindeki parmaklarınızla

Detaylı

Ürün Taşıma, Kaldırma, İletme Makine Teknolojileri. Konveyörler

Ürün Taşıma, Kaldırma, İletme Makine Teknolojileri. Konveyörler 3B r ö y e Konv Konveyörler KONVEYÖRLER Yükü havadan veya yerden taşımaya yarayan ve kapalı devre çalışan taşıyıcı sistemlere konveyör denir. Endüstride kullanılan başlıca konveyör çeşitleri 1. PVC-Pu

Detaylı

T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI

T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI 1. İŞYERİ EĞİTİMİNİN AMACI a. Öğrencilere lisans programlarıyla ilgili işyerlerini yakından

Detaylı

BÖHLER W300. Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması

BÖHLER W300. Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Mak-204 Üretim Yöntemleri II Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

ŞANMAK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş PRES HATTI

ŞANMAK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş PRES HATTI ŞANMAK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş PRES HATTI ŞANMAK PRES FABRİKASININ OTOMOTİV YAN SANAYİİ SERİ ÜRETİME YÖNELİK HAZIR KURULU KAPASİTESİ MAKİNE ENVANTERİ Makine Kodu Makine Markası Makine Tipi Baskı Kuvveti

Detaylı

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION)

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) Püskürtme şekillendirme (PŞ) yöntemi ilk olarak Osprey Ltd. şirketi tarafından 1960 lı yıllarda geliştirilmiştir. Günümüzde püskürtme şekillendirme

Detaylı

Parmak Freze çakıları

Parmak Freze çakıları Parmak Freze çakıları Parmak freze çakısı nedir? Parmak freze, Makine parçaları imalatında, kalıpçılıkta önemli bir yere sahip olan frezeleme işleminde kullanılan, helezonik kesici kenarlara sahip kesici

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ Ürün Malzeme Listesi: 5 adet ahşap platform 9 adet ahşap platform korkuluğu 1 adet kalın halat köprü 1 adet eğimli halat köprü 1 adet ahşap-halat köprü 1 adet zig-zag halat

Detaylı

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com Tarihçemiz; Kalıp üreticisi olarak Liva kalıp, 1993 yılından beri farklı fabrikalarda özellikle otomotiv plastik kalıpları üzerine imalat bölümlerinde çalışmış ve buradaki bilgi birikimiyle kalıp imalatı

Detaylı

Clip-In Taşıyıcılı Modüler Asma Tavan Sistemi

Clip-In Taşıyıcılı Modüler Asma Tavan Sistemi Clip-In Taşıyıcılı Modüler Asma Tavan Sistemi (Clip-In Taşıyıcı + metal plaka) Clip-In Taşıyıcılı Modüler Asma Tavan, metal plakalar, Clip-In Taşıyıcı Profiller ile oluşturulan gizli taşıyıcılı tavan sistemidir.

Detaylı

VİDA-Dİş tamir takimlari

VİDA-Dİş tamir takimlari VİDA-Dİş tamir TAKIMLARI ProCoil Yaylar Standart Tip, Paslanmaz Çelik, Serbest Çalışan Kesme mukavemeti düşük olan Aluminyum, Magnezyum alaşımları gibi ürünlerde diş kuvvetini artırmak veya aşınmış hasar

Detaylı

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERSİN İLİNDE MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM LERİN YÜZDELERİ VE BİR ÖNCEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEMİNE GÖRE Atatürk Teknik ve Endüstri

Detaylı

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI Doç.Dr. Mustafa Kemal BİLİCİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi C OO8 Temel İşlemler Atölyesi GSM:

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme Mak-204 Üretim Yöntemleri II Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Detaylı

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri Nurettin ÇALLI Fen Bilimleri Ens. Öğrenci No: 503812162 MAD 614 Madencilikte Özel Konular I Dersi Veren: Prof. Dr. Orhan KURAL İTÜ Maden Fakültesi Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik

Detaylı

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu Firma Sunumu 1 NETFORM Faliyet alanı: Metal şekillendirme ve optik ölçüm sistemleri Kuruluş yılı: 2010 Yer: İzmir 2 ÜRÜNLER YAZILIMLAR HİZMETLER EĞİTİMLER 3 Ürünler Soğuk Dövülmüş Alüminyum Parçalar Soğuk

Detaylı

Tuğla duvar için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama.

Tuğla duvar için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. AĞIR YÜK BAĞLANTILARI / KİMYA 95 Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. GENEL BAKIŞ Enjeksiyon vida dişli rod FIS G Enjeksiyon içten vida dişli ankraj FIS E Enjeksiyon içten vida

Detaylı

MULTIPANEL B 1 / 27

MULTIPANEL B 1 / 27 MULTIPANEL 30-80-130-180 B 1 / 27 P30-80-130-180B METAL ASMA TAVAN MALZEME ÖZELLİKLERİ. 1. Sistem Özellikleri: Tamamıyla gizli askı çubuklu/askı çubuksuz olarak ve tırnaklı taşıyıcı sistem ile desteklenen

Detaylı

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG Küçük panolar Polikarbonat kutular PK Polikarbonat kutular PK...24...27 Alüminyum döküm kutular GA Alüminyum döküm kutular GA...28...29 Terminal kutuları KL Terminal kutuları KL...30 E-Box EB E-Box EB...34

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

20,5 TL 20,5 TL. Tekstilciler sitesi yanı Güzelyurt Mah. 5744 Sk. No:3/A Yunusemre / Manisa / TURKEY +90.236.233 15 49

20,5 TL 20,5 TL. Tekstilciler sitesi yanı Güzelyurt Mah. 5744 Sk. No:3/A Yunusemre / Manisa / TURKEY +90.236.233 15 49 M Tekstilciler sitesi yanı Güzelyurt Mah. 5744 Sk. No:3/A Yunusemre / Manisa / TURKEY +90.236.233 15 49 Siparişleriniz için 0505.453 38 44/0532.635 33 55 236.233 15 49 / 0505.453 38 33/0532.404 1 777 Eğitim

Detaylı

CSP-FRESNEL KOLLEKTÖR SİSTEMLİ ELEKTRİK TESİSLERİ ÜRETİMARAÇLARI VE DEMİRBAŞ İHTİYAÇLARI. Adedi Tanımı Birim fiyatı (EURO) Tutarı (EURO)

CSP-FRESNEL KOLLEKTÖR SİSTEMLİ ELEKTRİK TESİSLERİ ÜRETİMARAÇLARI VE DEMİRBAŞ İHTİYAÇLARI. Adedi Tanımı Birim fiyatı (EURO) Tutarı (EURO) CSP-FRESNEL KOLLEKTÖR SİSTEMLİ ELEKTRİK TESİSLERİ ÜRETİMARAÇLARI VE DEMİRBAŞ İHTİYAÇLARI Adedi Tanımı Birim fiyatı (EURO) Tutarı (EURO) 2 CNC lazer kesme tezgahı 150.000 300.000 2 CNC torna tezgahı 50.000

Detaylı

If Y o u C a n D r a w It We C a n M a k e It

If Y o u C a n D r a w It We C a n M a k e It If Y o u C a n D r a w It We C a n M a k e It Member of Group TEZMAKSAN AŞ 1981 yılında Mustafa Aydoğdu tarafından kurulan ve 30 yıldır CNC ve üniversal tezgâhlarının satışı konusunda faaliyette bulunan,

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULU END. KALIPÇILIK BÖLÜMÜNDE OKUTULAN DERSLER

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULU END. KALIPÇILIK BÖLÜMÜNDE OKUTULAN DERSLER Makine programında birinci ve ikinci sınıflarda öğrencileri piyasa şartlarına hazırlayacak genel ve uzmanlık dersleri verilmektedir. Bu dersler YÖK tarafından belirlenmiş olup, Makine Programlarında aşağıdaki

Detaylı

Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji

Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji GOM Workshop Sac Metal Şekillendirme Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde 3D Metroloji Burak ACUN 12 Nisan, 2017 Sac Metal Şekillendirme Süreçlerinde Kalite Kalıp İmalatı & Şekillendirme Sınır Seri kalite

Detaylı

MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ.

MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ. MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ. ZIMPARA ÜRÜN GURUBU Çamlıtepe caddesi 158/b siteler ANKARA Tel: 0 312-351 73 73 faks: 0 312 351 73 33 GENİŞ BANT ZIMPARALAR KALİBRE ZIMPARALAR Zımpara yüzeyinin dolmasını geciktiren

Detaylı

Samesor Ürün Grupları

Samesor Ürün Grupları Samesor Ürün Grupları SAMESOR ÜRÜN GRUPLARI Son ürün HAT TİPİ / MODEL (Samesor) Çatı profilleri Kaplama ve beton altı deck profilleri Makaslar, Dikmeler & Döşeme Profilleri Çerçeveler: müstakil evler örn.

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

DÖKÜM TEKNOLOJİSİ. Döküm:Önceden hazırlanmış kalıpların içerisine metal ve alaşımların ergitilerek dökülmesi ve katılaştırılması işlemidir.

DÖKÜM TEKNOLOJİSİ. Döküm:Önceden hazırlanmış kalıpların içerisine metal ve alaşımların ergitilerek dökülmesi ve katılaştırılması işlemidir. DÖKÜM TEKNOLOJİSİ Döküm:Önceden hazırlanmış kalıpların içerisine metal ve alaşımların ergitilerek dökülmesi ve katılaştırılması işlemidir. DÖKÜM YÖNTEMİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ Genelde tüm alaşımların dökümü yapılabilmektedir.

Detaylı

Ezerek parlatma. iç çap mikroler ID. dış çap mikroler OD. iç konik mikroler MIC. düz yüzey mikroler MFF. dış konik mikroler MOC. www.aksan-tm.

Ezerek parlatma. iç çap mikroler ID. dış çap mikroler OD. iç konik mikroler MIC. düz yüzey mikroler MFF. dış konik mikroler MOC. www.aksan-tm. Ezerek parlatma iç çap mikroler ID dış çap mikroler OD YAMATO - Ezerek parlatma takımlarıyla işparçalarının parlatılması, ölçüye getirilmesi, yüzey sertleştirmesi saniyeler içinde tamamlanır Delik içi

Detaylı

PERSPEKTİF ÇİZİM EKLENECEK

PERSPEKTİF ÇİZİM EKLENECEK ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) Sıra No: 286 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 8 1 3 2 7 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM ERSA DOMİNO YÖNETİCİ MASASI

Detaylı

ARGESAN OTOMATİK AÇILIR CAM KAPI CONTALARI

ARGESAN OTOMATİK AÇILIR CAM KAPI CONTALARI SOĞUK? DUMAN? GÜRÜLTÜ? RÜZGAR? HAŞERELER? ARGESAN OTOMATİK AÇILIR CAM KAPI I TOZ? SU? ISI? YARALANMA? ENGELLER? CAM SIZDIRMAZLIK SİSTEMİ CAM SIZDIRMAZLIK SİSTEMİ CAM MiL MODELi AÇIKLAMA: Cam kapı tabanı

Detaylı

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞLI İMALAT MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Talaşlı İmalat Yöntemleri 2 Talaşlı İmalat; iş parçası üzerinden, sertliği daha yüksek bir kesici takım yardımıyla,

Detaylı

GAZALTI VE TİG KAYNAK MAKİNELERİMİZ HİDROLİK ŞERİT TESTERE VE PROFİL BÜKME MAKİNELERİMİZ SİLİNDİR BÜKME VE DAİRE KESME MAKİNELERİMİZ PROFİL KESME VE SÜTUNLU MATKAP TEZGÂHIMIZ ATÖLYEMİZİN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar.

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. REDÜKTÖR TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. Helisel dişli redüktörler Sonsuz dişli redüktörler Konik dişli redüktörler Planet dişli

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI Reflectra markalı reflektif trafik levhalarımız trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Reflectra

Detaylı

TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Kırılganlık. b. Saydamlık. c. Elastikiyet. d. Mukavemet. b.

TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Kırılganlık. b. Saydamlık. c. Elastikiyet. d. Mukavemet. b. TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Plastik sıkıştırma kalıpları daha çok hangi malzemelerin kalıplanmasında kullanılmaktadır? a. Termoplastik b. Polietilen c. Termoset d. PVC 5. Kauçuğun

Detaylı

İMALAT TEKNİKLERİ. oksi-asetilen kesim. gaz altı kaynak. gazaltı kaynak. abkant büküm. plazma kesim. talaşlı imalat

İMALAT TEKNİKLERİ. oksi-asetilen kesim. gaz altı kaynak. gazaltı kaynak. abkant büküm. plazma kesim. talaşlı imalat Şirketimiz 2012 yılında kuruldu. İki ortaklı limited bir şirket olan Prama Endüstriyel Makine şu anda Ikitellide faaliyet göstermektedir. Firmamızda 20ye yakın çalışan bulunmaktadır. Toplamda 800 m² imalat

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-204 Üretim Yöntemleri Vidalar-Vida Açma Đşlemi (8.Hafta) Kubilay Aslantaş Kullanım yerlerine göre vida Türleri Bağlama vidaları Hareket vidaları Kuvvet ileten vidaları Metrik vidalar Trapez vidalar

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Ülkemizde makine sanayisi, ana ve yan sanayileri ile birlikte ülke ekonomisine üretim ve istihdam düzeyinde

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU I- Yapılacak Çalışmalarla İlgili Bilgiler A) Talaşlı Şekillendirme a-takım tezgahları hakkında

Detaylı

T.C İZMİR VALİLİĞİ KARABAĞLAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

T.C İZMİR VALİLİĞİ KARABAĞLAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 1 27.01.2015 SABAH 09:30 ELEKTRİK ARK KAYNAĞI 1 KALFA YAZILI HİLMİ ÖZKÜRKÇÜ,RAİF ÖZSOY 2 09:30 EPİLASYON DEPİLASYON KALFA YAZILI ZEYNEP,ZEYNEP 3 09:30 İMALAT İŞLEMLERİ KALFA YAZILI AYHAN YILMAZ KÖKSAL,İLYAS

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ YAN ÇAKILI DELME KESME KALIPLARI 1 521MMI140

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ YAN ÇAKILI DELME KESME KALIPLARI 1 521MMI140 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ YAN ÇAKILI DELME KESME KALIPLARI 1 521MMI140 Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

PLASTİK, KAUÇUK, METAL YOL GÜVENLİĞİ ÜRÜNLERİ

PLASTİK, KAUÇUK, METAL YOL GÜVENLİĞİ ÜRÜNLERİ PLASTİK, KAUÇUK, METAL YOL GÜVENLİĞİ ÜRÜNLERİ Plastra markalı yol güvenliği ürünlerimiz, trafik ve yol standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede

Detaylı

DÖVME (Forging) Dövme (cold forging parts)

DÖVME (Forging) Dövme (cold forging parts) DÖVME (Forging) Dövmenin tarihi 4000 yıl veya daha fazlasına dayanmaktadır. Cıvatalar, perçinler, çubuklar, türbin milleri, paralar, madalyalar, dişliler, el aletleri, hava taşıtı parçaları dövme yolu

Detaylı

Marketing - Service Ltd. & Co. KG

Marketing - Service Ltd. & Co. KG MAB- Marketing MAB - Service Ltd. & Co. KG Marketing - Service Ltd. & Co. KG Üniversal Kesme Kenetleme ve Şekillendirme makineleri Hidrolik ve Mekanik Presler Özel Makineler Sac işlemede geleceğe yön veren

Detaylı