CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ"

Transkript

1 I YASAMA YILI: 1988/4 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 11*inci Birleşim 22 Kasım 1988, Salı İÇİNDEKİLER Sayfa GELEN EVRAK BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A- ONAYA SUNULANLAR 1, Ekenomi, Maliye, Btîtçe ve Plân Komitesi Başkanlığının, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısının (Y.T.No: 308/4/88) ivedilikle görttgolmesine iligkin Tezkeresi» » Cumhuriyetçi Türk Partisi, Magosa Milletvekili Sayın Ferdi Safcit Soyer'in, yurt dışı izin istemine iligkin Tezkeresi* 1839 B- BİLGİYE SUNULANLAR 1* İdari ve Sosyal İşler Komitesi Bagkan Vekili Sayın Dr 0 Yttksel Töccaroglu*nun, görevinden çekildiğine iligkin Tezkeresi* 2 # Ekonomi, Maliye, Btîtçe ve Plân Komitesi Bagkan Vekili Sayın Vehbi Zeki Serter*in görevinden çekildiğine iligkin Tezkeresi» 3* İdari ve Sosyal İğler Komitesi Bagkan Vekilliği şeçimine iligkin Tezkere* 4» Ekonomi, Maliye, BfJtçe ve Plân Komitesi Bagkan Vekili seçimine ilişkin Tezkere*

2 , f

3 Sayfa III. OYLAMASI YAPILAN İŞLER 1. Hayvan Tezkereleri (Değişiklik) Yasa Tasarı*- sı (Y.T.Noî147/2/87 2. Arazi Yangınları ile Mücadele (Değişiklik) 1G42-A843 Yasa Tasarısı (Y.T.No5 209/2/87) Patlayıcı Maddeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos 218/3/87) Av ve Yabani Kuşları Koruma (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No s 220/3/87) Köpekler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nosl46/2/87) l Akaryakıt (Depolama, Nakliye ve Satış) (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:l49/2/87) Sulama (Özel Sular) Birlikleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No;203/2/87) ' Mala Yapılan Hasar İçin Tazminat Alınması (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Noî138/2/87) Suçların Davasız Halli (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No;l4l/2/87) Desteloanlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos140/2/87) Birleştirilmiş Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos219/3/87 ve 306/4/88) Deniz Ticaret (Gemilerin Kaydı, Satış ve ipotekler) (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos 241/3/87) Balıkçı Gemileri (Tescil, Satış, Devir ve İpotek) (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No;242/3/87) ' Sünger Avcılığı (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos 244/3/67) Balıkçılık (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No S 244/3/87) Deniz, Ticaret (Vergi Yükleme Hükümleri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos2*.5/3/87) /1833.

4 Sayfa Yasa Tasarısı (Y.T.No:303/4/88) vo Ekoncpmi, Maliye Bütçe ve Plân Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporu. { Alkollü İçkiler Satış (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T #NOS192/2/87) ve Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporu Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.NO?208/2/87) ve Hukuk ve Siyasi îşler Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporu. 5m Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos 155/2/87) ve Kuruluş Yasa Tasarılarını İnceleme Komitesinin Tasarıya ilişkin Esas ve Ek Raporu /1834

5 I. GELEN EVRAK m ' o T"i T T * o İXİ.OlU\.XİJİU \. O 1. Avukatlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.Nos311/4/80) (Başkanlığa geliş tarihi s ) (Hukuk ve Siyasi İşler Komitesine) (Halkın bilgisine). YAZILI SORULAR 2. Toplumcu Kurtuluş Partisi Girne Milletvekili Sayın Ziya Rızkı'nm, "Eşdeğer Mal Başvuruları, Kesin Tasarruflarla ilgili işlemler, Mücahitlik Puan Değerleri, Kaynaklar, Hak Sahiplerinin Tazmini ve Gelir Kayıpları u ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No «176/4/88) (Başkanlığa geliş tarihi s 22, ) (Başbakanlığa) 3. Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Ferdi Sabit Soyor'in, ' vî Dolu ve Sel Felaketi Nedeniyle Başbakan tarafından Afet Bölgesi ilan edilen Yerlerdeki Üreticilerin Zararları" ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No 177/4/00)(Başkanlığa geliş tarihi s ) 4. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanlığının, Genel Kurul gündeminde bulunan Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısının (Y.T.No2308/4/88) ivedilikle görüşülmesine ve üçüncü görüşmesinin de kısa isim okunmak suretiyle yapılmasına ilişkin Tezkeresi (Başkanlığa geliş tarihi s ). 5. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plân Komitesi Başkanlığının Genel Kurul gündeminde bulunan Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısının ivedilikle görüşülmesine ilişkin Tezkeresi (2944/ ) (Başkanlığa geliş tarihi s ) 6. Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Sayın Vehbi Zeki Sertel'in, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plân Komitesi Başkan Vekilliğinden çekildiğine ilişkin Tezkere (2940/ )(Başkanlığa geliş tarihi s ) 7. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanlığının, boşalan Başkan Vekilliği seçimine ilişkin Tezkeresi(2953/ 2953/ )(Başkanlığa geliş tarihi s ) 0 # Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Sayın Dr. Yüksel Tüccaroğlu'nun îdarive Sosyal İşler Komitesi Başkan Vekilliğinden çekildiğine ilişkin Tezkere (2947/ ) v

6 İciari ve. S.osyal İşler Komitesi Başkanlığının, boşalan Başkan Vekillimi seçimine ilişkin Tezkeresi (2949/ ) (Başkanlığa seliş tarihis ) /1836.

7 BÎRÎNCÎ OTURUM - Açılış saati s 9*58 BAŞKAN- Meclis Başkan Yardımcısı Sait Güven KATİP - Dr. Er "bay Kanatlı BAŞKAN - Sayın milletvekilleri 5 Cumhuriyet Meclisinin l! inci Dönem, 4! üncü Yasama Yılının İl 1 inci Birleşimini açıyorum. Lütfen ad okuyarak yoklama yapar mısınız? ( Ad okunarak yoklama yapıldı) KATIP - Toplantı yeter sayısı yoktur Sayın Başkan. yoktur. BAŞKAN - Sayııı milletvekilleri; toplantı yeter sayısı efendim biz. NACİ T. USAR (Gazi Magusa)(Yerinden) - Geliyoruz KATİP - Yeter sayı yok dedik efendim. Bitti artık. SESLER - Vardır efendim. KATİP - Sayın Başkan başladınız artık bitireceksiniz. Geri dönemeyiz. Toplantı yeter sayısı yoktur dedik. Şimdi vardır diyemeyiz. NACİ T. USAR (Yerinden)(Devamla)- Yoktur dediyseniz. KATİP - Yoktur dedik artık. BAŞKAN - Sayın milletvekillerij toplantı yeter sayısı yoktur. Bu nedenle.,. KATİP - İçtüzük yarım saat öneriyor..../1863.

8 EŞBER SEİIAKINCI (Gazi Magusa) (Yerinden) - İçtüzük neyse o uygulanacak Sayın Başkan. BAŞKAN- İçtüzük yarım saat öneriyor efendim. KATİP- Tabii efendim. BAŞKAN- Yarım saat ara veriyorum. Kapanış Saati s İKİNCİ OTURUM Açılış Saati s BAŞKAN- Sayın milletvekilleri Cumhuriyet Meclisinin l'ihci Dönem, 4'üncü Yasama Yılının İl 1 inci Birleşiminin 2*nci Birleşiminin 2! nci oturumunu açıyorum. Lütfen ad okuyarak yoklama yapar mısınız? ( Ad okunarak yoklama yapıldı.) KATİP- Toplantı yeter sayısı vardır Sayın Başkan. BAŞKAN- Sayın milletvekilleri5 toplantı yeter sayısı vardır. Gündem gereği görüşmelere geçiyoruz. Birinci madde; Başkanlığın Genel Kurula sunuşlarıdır. II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A. Okutulup Onaya Sunulacaklar s /1838.

9 Ekonomi, Maliyo, Bütçe ve Plân Komitesi Başkanlığının Genel Kurul Güdeninde Bulunan Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısının ivedilikle görüşülmesine ve üçüncü görüşmesinin de kısa isim okunmak suretiyle yapılmasına ilişkin tezkeredir. Lütfen okur musunuz? KATİP - Sayış Y.T.Nos308/4/88 21 Kasım 1980 Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa. Oz% Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısının ivedilikle görüşülmesi hakkında. Oz l de adı geçen Yasa Tasarısının Yılbaşından evvel görüşülüp sonuçlandırılması gerektiğinden, İçtüzüğün 86'ncı maddesinin (2)'nci fıkrası uyarınca Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesinin ikinci görüşmeden hemen sonra aynı birleşimde yapılmasını; İçtüzüğün 98*inci maddesinin (l)! inci fıkrası uyarınca üçüncü görüşmenin, Tasarının kısa adının okunması ile başlamasını ve bütününün oylanması ile son bulmasını önerir gereğini saygılarımla arzederim. Ahmet Akar Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plân Komitesi Başkanı.../1833.

10 BAŞKAN- Bu öneri hakkında görüşü olan var mıdır? Sayın milletvekillerij oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?.,. Lütfen sayar mısınız? ret. NACİ T. USAK (Gazi Magusa)(Yerinden)- Ret efendim, KATİP - 23 BAŞKAN - Reddedenler?... KATİP BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 13 ret, 23 kabul, oyçokluğuyla kabul edilmiştir. 2. Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Ferdi Sabit Soyer T in yurt dışı izin istemi vardır. Bir aydan fazla olduğu için onayınıza sunulacaktır. Lütfen okur musunuz?... KATİP - 22 Kasım 1988 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa. 22 Kasım 1988 tarihinden 23 Aralık 1988 tarihine kadar yurt dışında olacağımı bildirir bu süre içinde izinli sayılmamı saygı ile arzedurim. Ferdi Sabit Soyer Cumhuriyetçi Türk Partisi Magosa Milletvekili. BAŞKAN- Bu istemi aylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?.. Reddedenler?... Yok. Çekimser?,.. Yok. Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Sayın milletvekilleri; şimdi sıra bilginize sunulacaklara gelmiştir. 1. İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkan Vekili Sayın Dr. Yüksel Tüccaroğlu f nun görevinden çekildiğine ilişkin tezkeresidir. Lütfen okur musunuz?../1833.

11 KATÎP - Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa. 22 Kasım 1988 Gruplar arasında varılan mutabakat uyarınca, iki komitede Başkan vekilliklerinin muhalefete mensup milletvekillerine verilmesine olanak sağlamak amacıyle, îdari ve Sosyal îşler Komitesi Başkan Vekilliğinden çekildiğimi saygılarımla arzederim. Dr. Yüksel Tüccaroğlu UBP Lefkoşa Milletvekili BAŞKAN - 2. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plân Komitesi Başkan Vekili Sayın Vehbi Zeki Serter'in görevinden çekildiğine ilişkin Tezkeredir. Lütfen okur musunuz? KATIP - Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa.- 22 Kasım 1988 Gruplar arasında varılan mutabakat uyarınca, iki komitede Başkan Vekilliklerinin muhalefete mensup milletvekillerine verilmesine olanak sağlamak amacıyla, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plân Komitesi Başkan Vekilliğinden çekildiğimi saygılarımla arzederim. Vehbi Zeki Serter UBP Lefkoşa Milletvekili../1845.

12 BAŞKAN - 3. İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkan Vekilliği seçimine ilişkin Tezkeredir, lütfen okur musunuz? KATİP - 22 Kasım 1988.Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa.. ' Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubunu temsilen Komitemizde Başkan Vekili olarak görev yapan Sayın Dr. Yüksel Tüccaroğlu f ndan boşalan Başkan Vekilliğine, Cumhuriyetçi Türk Partisi Temsilcisi Sayın Kemal Emirzade'nin seçildiğini saygılarımla arzederim. Hüseyin Curcioğlu İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanı BAŞKAN - 4. Ekonomi, Maliye, Bütçe' ve Plân Komitesi Başkan Vekili seçimine ilişkin Tezkeredir.- Lütfen okur musunuz? KATİP - 22 Kasım 1988 Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Lefkoşa.. Ulusal Birlik Partisi Grubunu temsilen Komitemizde Başkan Vekili olarak görev yapan Sayın Vehbi Zeki Serter f den boşalan Başkan Vekilliğine, Toplumcu Kurtuluş Partisi Lefkoşa Milletvekili Sayın Erdal Süreç T in oybirliğiyle seçildiğini saygılarımla arzederim. Ahmet Akar Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plân Komitesi Başkanı

13 BAŞKAN - Say-ın milletvekilleri; l f inci kısım tamamlanmıştır. Şimdi 3 f üncü kısma, oylaması yapılacak işlere geçiyoruz. Bu kısımda geçen birleşimde ikinci görüşmeleri yapılan 16 Tasarının üçüncü görüşmeleri, tasarıların kıda isim okunması ve bütünü oylanmak suretiyle yapılacak ve oylamalar da açık olarak yapılacaktır. ' III. OYLAMkSI YAPILAN ÎŞLER Şimdi birinci sırada yer alan Hayvan Tezkereleri (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesine geçiyoruz. Lütfen kısa isimle okur musunuz? KATÎP - Kısa isim Fasıl Bu Yasa, Hayvan Tezkereleri (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda esas Yasa olarak anılan Hayvan Tezkereleriyle birlikte okunur. mısınız? BAŞKAN - Lütfen oylamasını açık olarak yapar../ 1843.

14 KATİP - Hayvan Tezkereleri (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Nazif Borman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Enver Emin Derviş Eroğlu Sait Güven Erbay Kanatlı Olgun Paşalar Eşber Serakmcı Vehbi Zeki Serter Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Altan Yavuz Kabul etmeyenler Ergin Abdullah İsmail Bozkurt Kemal Emirzade Rasıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun Onsav Ozker Özgür Ziya Rızkı Aktan Sadık Erdal Süreç Naci Talât Usar Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayan! Mehmet Altınay Hüseyin Angolemlib Kenan Atakol Hakkı Atun Aytaç Beşeşler Mehmet Civa Fadıl Çağda Onay F # Demirciler Alpay Durduran Mustafa Eibilen Mustafa HacıahmetoğL Hasan Sarıca Ferdi S. Soyer Salih Usar Ergün Vehbi KATİP - 23 Kabul, 12 ret # J 1844 #

15 BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 12 ret, 23 kabul, "" oyçokluğuyla'onaylandı. Hayırlı uğurlu olsun. 2\ Arazi Yangınlarıyla Mücadele (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesine geçiyoruz. Lütfen kısa ismi okur musunuz? KATİP - Kısa isim 1. Bu Yasa Arazi Yangınlarıyla Mücadele (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda esas Yasa olarak anılan Arazi Yangınlarıyla Mücadele Yasasıyla birlikte okunur. BAŞKAN - Lütfen açık olarak... TİCARET VE SANAYİ BAKANI TAŞKENT ATASAYAN (Yerinden) - Sayın Başkan, bu, açık oylama ister mi acaba? BAŞKAN - Evet, hepsi de açık oylama ister. Bu on altı tane Yasa Tasarısı açık oylama ister. KATİP - Hepsi, mali konuları ilgilendiren bütün yasalar açık oylamadır. TAŞKENT ATASAYAN (Yerinden) (Devamla) - Cezalar... KATİP - Malidir ama, ceza olsun.../ 1845.

16 Arazi Yangınlarıyla Mücadele (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oyla ma sonucu: Kabul edenler Kabul Etmeyenler Oylamaya Katılmayanla Mustafa Adaoğlu Ergin Abdullah Mehmet Altmay Ahmet Akar Kemal Emitzade Hüseyin Angolemli Kenan Akın Rasıh Keskiner Kenan Atakol Taşkent Atasayan İbrahim Koreli Hakkı Atun Mehmet Bayram Feridun Onsav Mehmet Civa Aytaç Beşeşler İsmail Bozkurt Fadıl Çağda Nazif Borman Ozker Özgür Onay F. Demirciler Günay Caymaz Ziya Rızkı Alpay Durduran Salih Coşar Aktan Sadık Enver Emin Hüseyin Curcioğlu Erdal Süreç Mustafa Hacıahmetoğ^. : Ömer Demir Naci T. U-s»r Hasan Sarıca Dr. Mustafa Ertoilen Çetin Veziroğlu. Ferdi S. Soyer Dr. Derviş Eroğlu Salih Usar Dt. Sait Güven Ergün Vehbi Dr. Erbay Kanatlı Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Eşber Serakmcı Vehbi Z. Serter Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Tokay Varış Altan Yavuz 24 kabul, 12 ret. BAŞKAN - Çekimser yok. 12' ret, 24 kabul, oyçokluğuyla onaylanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. 3. Patlayıcı Maddeler (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfan kısa ismi okur musunuz? KATİP - Kısa isim 1. Bu Yasa Patlayıcı Maddeler (Değişiklik) Yasası F^sıl 54 olarak isimlendirilir ve aşağıda esas Yasa olarak anılan Patlayıcı Maddeler Yasasıyla birlikte okunur.

17 BAŞKAN - Lütfen açık olarak oylama yapar.mısınız' Kil TİP - Patlayıcı Maddeler (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Mustafa Erbilen Derviş Eroğlu Sait Güven Erbay Kanatlı Olgun Paşalar Eşber Serakmcı Vehbi Z. Serter Yüksel Tüccaroglu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Altan Yavuz Kabul etmeyenler Ergin Abdullah İsmail Bozkurt Kemal Emirzade Rasıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun Onsav Ozker Özgür Ziya Rızkı Âktan Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Çetin Veziroğlu Oylamaya katılmayanlar Mehmet Altınay Hüseyin Angolemli Kenarı" Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Fadıl Çağda Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin. Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarıca Ferdi S. Soyer Salih Usar Er^ün Vehbi 24 kabul, 12 ret. ile BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 12 ret, 24 kabul. Oyçokluğu onaylandı. Hayırlı, uğurlu olsun.,4) Av ve Yabani Kuşları ı Koruma Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz?../

18 KATİP - Kısa isim 1. Du Yasa Av ve Yabani Kuşları Koruma (Değişiklik) 29/78 ^ Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" 31/85 olarak anılan Av ve Yabani Kuşları Koruma Yasası ile birlikte okunur. Av ve Yabani Kuşları Koruma (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akln Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Güaay Caymaz Balih Coşar Hüseyin Curcio&lu Ömer Demir Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dr. Erbay Kanatlı Dt. Sait Güven Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Eşber Serakıncı Vahbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Altan Yavuz Kabul etmeyenler Ergin Abdullah İsmail Bozkurt Kemal Ermizade Rasıh Reskiner İbrahim Koreli Feridun Onsav Ozker Özgür Ziya Rızkı, Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. sar Çetin Veziroğlu Oylamaya katılmayanlar Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Fadıl Çağda Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarı-ca Ferdi S. Soyer Salih Usar Er^ün Vehbi ' 24 kabul, 12 ret../ 1848.

19 BAŞKAN - Çekimser?.. Yok. ile kabul edilmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun. 12 ret, 24 kabul. Oyçokluğu 5) Köpekler Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz? KATÎP - Kısa isim 1. Bu Yasa, Köpekler (Değişiklik) Yasası alarak Pnj 'c,-j T O ş/yo isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan 7/72 Köpekler Yasası ile birlikte okunur. 2/83 sonucu: Köpekler (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama Kabul edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Bomman Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dt. Sait Güven" Dr. Erbay Kanatlı Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Eşber Serakmcı Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Dr. Altan Yavuz 23 kabul, 12 ret. Kabul etmeyenler Ergin Abdullah îsmail Bozkurt K ema1 Emir zad e Rasıh Keskiner îbrahim Koreli Feridun Onsav Ozker Özgür Ziya Rızkı Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Çetin Veziroğlu Oylamaya katılmayanlar Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Günay Caymaz Mehmet Civa Fadıl Çağda Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Mu s t a fa.. Ha cıa hme t o ğlu Hasan Sarıca Ferdi S. Soyer Salih Usar Ergün Vehbi BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 12 ret, 23 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı, uğurlu olsun. 6) Akaryakıt, Depolama, Nakliye ve Satış (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Eütfen kısa ismi okur musunuz?../1845.

20 - - Kısa isim 33/77 KATIP - 1. Bu Yasa Akaryakıt, Depolama, Nakliye ve Satış (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda Esas Yasa olarak anılan Akaryakıt, Depolama, Nakliye ve Satış Yasası ile birlikte okunur. Akaryakıt, Depolama, Nakliye ve Satış (Değişiklik) Yasasına ilişkin oylama sonucu.: Kabul edenler Mustafa Adacğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Ata sayan Mehmet Bayram Sytaç Beşeşler Nazif Borman Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Mustafa Erbilen Derviş Eroğlu Sait Güven Erpay Kanatlı Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Eşber Serakmcı Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Altan Yavuz Kabul etmeyenler Ergin Abdullah İsmail Bozkurt Fadıl Çağda Razıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun Onsav Ozker Özgür Ziya Rızkı Erdal Süreç Naci T. 15 sar Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayanla: Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Ğünay Caymaz Mehmet Civa Onay Fadıl.Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Kemal.Emirzade Mustafa Hacıahmetoğlu Aktan Sadık Hasan Sarıca- Vehbi Zeki Serter Ferdi Sabit Soyer Salih Usar Ergün Vehbi 22 kabul, 11 ret. BAŞKAN - Çekimser?... Yok. II ret 22 kabul, oyçokluğu ile onaylanmıştır.' Hayırlı uğurlu olsun. 7) Sulama Özel Sulat Birlikleri (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz?./ 1850.

21 KATIP - Fasıl /83 1. Bu Yasa Sulama Özel Sular Birlikleri (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda f, Esas Yasa" olarak anılan değiştirilmiş şekli Sulama Özel Sular Yasası ile birlikte okunur. Sulama, Özel Sular Birlikleri (Değişiklik) Yasasına ilişkin oylama sonucu: Kabul.Edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Mustafa Erbilen Derviş Eroğlu Dt. Sait Güven Dr. Erbay Kanatlı Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Eşber Serakıncı Vehbi Z. Serter Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Atay Cafer Urel Tokay Varış Altan Yavuz Kabul Etmeyenler Ergin Abdullah İsmail Bozkurt Kemal Emirzade Rasıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun önsav özker özgür Ziya Rız^ı Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayanlar Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Günay Caymaz Mehmet Civa Fadıl Çağda Onay Fadıl Demirciler Enver Emin Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan - Sajrıca Ferdi Sabit Soyer Salih Usar Ergün Vehbi 24 kabul, 12 ret. 1851/...

22 BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 12 ret, 24 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı uğurlu olsun. 8) Mala Yapılan Hasar için Tazminat Alınması (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz? Kısa İsim 57/62 KATÎP -»f';,' 1. Bu Yasa Mala Yapılan Hasar için Tazminat Alınması (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan değiştirilmiş şekli ile Mala Yapılan Hasar için Tazminat Alınmasına Dair Yasası ile Birlikte okunur. 1852/..,.

23 Mala Yapılan Hasar için Tazminat Alınması (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Kabul Etmeyenler Oylamaya Katılmayanlar Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Ergin Abdullah îsmail Bozkurt Fadıl Çağda Kemal Emirzade Rasıh Keskiner îbrahim Koreli Feridun önsav Ozker Özgür Ziya Rızkı Aktan Sadık Erdal Süreç Dt. Sait Güven Dr. Erbay Kanatlı Naci T. Usar Dt. Mustafa Karpaslı Çetin Veziroğlu Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz Kenan Akın Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Günay Caymaz Mehmet Civa Ömer Demir Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarıca Eşber Serakıncı Ferdi S. Soyer Salih Usar Atay Cafer Urel Ergün Vehbi 20 kabul, 13 ret. BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 13 ret, 20 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı uğurlu olsun. 9) SuçlariD Davasız Halli (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz? KATÎP - Kısa îsim Fasıl Bu Yasa Suçların Davasız Halli (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan Suçluların Davasız Halli Yasası ile birlikte okunur. 1*53/

24 Suçların Davasız Halli (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Kabul Etmeyenler Oyla ma ya Katiİma yanla r Mustafa Adaoğlu Ergin Abdullah Kenan Akın Ahmet Akar îsmail Bozkurt Mehmet Altınay Taşkent Atasayan Fadıl Çağda Hüseyin Angalemli Mehmet Bayram ' Kemal Emirzade Kenan Atakol Aytaç Beşeşler Rasıh Keskiner Hakkı A tur* Nazif Borman İbrahim Koreli Mehmet' Civa Günay Caymaz Feridun önsav Ömer Demir Salih Coşar Ozker özgür Onay F; Demirciler Hüseyin Curcioğlu Ziya Rızkı Alpay Durduran Dr. Mustafa Erbilen Aktan Sadık Enver Emin Dr. Derviş Eroğlu Erdal Süreç Mustafa Hacıahmetoğlu Dt. Sait Güven Naci T. Usar Hasan Sarıca Dr. Erbay Kanatlı Ergün Vehbi Eşber Serakıncı Dt. Mustafa Karpaslı Çetin Veziroğlü Ferdi S. Soyer Olgun Paşalar Salih Usar \ Vehbi Z. Berter Atay Cafer Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz 20 kabul, 14 ret. BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 14 ret, 2* kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı, uğurlu olsun. 10) Destebanlar (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi. Lütfen kısa isim okur musunuz? Kısa İsim Fasıl 28? 5/1961 KATİP - 1. Bu Yasa, Destebanlar (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan değiştirilmiş şekli ile Destebanlar Yasası ile birlikte okunur. ^ t 1854/-

25 Destebanlar (Değişiklik) Yasasına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dt. Sait"Güven Dr. Erbay Ka na tlı Dt. Mustafa Ka'rpaslı Olgun. Paşalar Vehbi Z. Serter Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz Kabul Etmeyenler Ergin. Abdullah İsmail Bozkurt Fadıl Çağda Kemal-Emirzade Rasıh.JKeskiner İbrahffe Koreli Feridun Onsav Ozker özgür Ziya Rızkı Aktan,Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Salih Usar Ergün Vehbi Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayanlar Kenan Akın Mehmet Altınay Hüseyin Angolemli Kenan-Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Ömer Demir Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarıca Eşber Serakmcı Perdi S. Soyer 20 kabul, 15 ret. BAŞKAN - Çekimser?.,. Yok. 15 ret, 20 kabul. Oyçokluğu ile onaylanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. 11) Birleştirilmiş Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi. Lütfen kısa ismi okur musunuz? Kısa İsini Fasıl 57 11/59 85/63 12/70 21/74 3/79 23/82 32/85 KATİP - 1. Bu Yasa Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esq;s Yasa 11 olarak anılan değiştirilmiş şekli ile;. Ateşli Silahlar Yasası ile birlikte okunur. 1856/...

26 Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Mustafa Adaoğlu - Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dt. Sait Güven Dr. Erbay Kanatlı" Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz Kabul Etmeyenler İsmail Bozkurt Fadıl Çağda Rasıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun Önsav Ziya Rızfcı Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. -Usar Salih Usar Ergün Vehbi Çetin Veziroğlu Oylamaya Ka 111 ma y a n la r Mehmet Altmay Hüs ey i n Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Onay F.' Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Kemal Emirzade Mustafa Hacıahmetoğlu Ozker Özgür Hasan Sarıca Eşber Serakıncı Ferdi S. Soyer 22 kabul, 12 ret. - BAŞKAN - Çekimser?..,. Yok. 12 ret, 22 kabul. Oyçokluğu ile onaylanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. > 12) Deniz Ticaret. (Gemilerin Kaydı Satış ve İpotekler) (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi. Lütfen okur musunuz? Kısa İsim 45/63 KATİP - 1. Bu Yasa Deniz Ticaret (Gemilerin Kaydı, Satış ve İpotekler) (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan de- ğiştirilmiş şekli ile Deniz Ticaret Gemileri Kaydı Satış ve İpotekler Yasası ile birlikte okunur. 1856/...

27 Deniz Ticaret (Gemilerin Kaydı, Satış ve İpotekler) (Değişiklik) "Tasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar. Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Borman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dt. Sait Güven Dr. Erbay Kanatlı Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz Kabul Etmeyenler İsmail Bozkürt Fadıl Çağda Rasıh Keskiner İbrahim 'Koreli Feridun Jnsav özker özgür Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Salih 'Usar Ergün Vehbi Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayanlar Ergin Abdullah Mehmet Altmay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Onay F. Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Kemal Emirzade Mustafa Hacıahmetoğlu Ziya Rızkı Hasan Sarıca Eşber Serakıncı Ferdi S. Soyer Atay Cafer Urel 22 kabul, 12 ret. _ ^. t BAŞKAN - Çekimser?.*. Yok. 12 ret, 22 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı, uğurlu olsun. 13) Balıkçı Gemileri (Tescil, Satış, Devir ve İpotek) (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz? Kısa İsim 34/75 KÂTİP - 1. Bu Yasa Balıkçı Gemileri (Tescil, Satış, Devir ve İpotek) (Değişiklik) Yasası diye isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" olarak anılan Balıkçı Gemileri (-Tescil, Satış, Devir ve İpotek) Yasası ile birlikte okunur. 1851/...

28 - Î857 - Balıkçı Gemileri (Tescil, Satış f. Devir " ve İpotek) (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Ed-errler Mustafa Adaoğlu Ahmet Akar Kenan Akın Taşkent Atasayan Mehmet Bayram Aytaç Beşeşler Nazif Börman Günay Caymaz Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Ömer Demir Dr. Mustafa Erbilen Dr. Derviş Eroğlu Dt. Sait Güven Dr...'Er bay Kanatlı Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz Kabul Etmeyenler İsmail Bozkurt Fadıl Çağda Rasıh Keskiner İbrahim Koreli Feridun Onssv Ozker Özgür Ziya Rızkı Aktan Sadık Erdal Süreç Naci T. Usar Salih Usar Ergün Vehbi Çetin Veziroğlu Oylamaya Katılmayanlar Ergin Abdullah Mehmet Altınay Hüseyin Angolemli Kenan Atakol Hakkı Atun Mehmet Civa Onay F # Demirciler Alpay Durduran Enver Emin Kemal Emirzade Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarıca Eşber Serakıncı Ferdi S. Soye.r Atay Cafer Urel 22 kabul, 13 ret. BAŞKAN - Çekimser?... Yok.-13 ret, 22 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı, uğurlu olsun. 14) Sünger Avcılığı (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesidir. Lütfen kısa ismi okur musunuz?. Kısa İsim Fasıl 146 KATİP - 1. Bu Yasa Sünger Avcıları (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda "Esas Yasa" 4 olarak anılan Sünger Avcılığı Yasası ile birlikte okunur.

29 Sünger Avcılığı (Değişiklik) Yasa Tasarısına ilişkin oylama sonucu: Kabul Edenler Kabul Etmeyenler Oylamaya Katılmayanlar Mustafa Adaoğlu İsmail Bozkurt Ergin Abdullah Ahmet Akar Fadıl Çağda- Mehmet Altmay Kenan Akın Rasıh Keskiner Hüseyin Angolemli Taşkent Atasayan İbrahim Koreli Kenan Atakol Mehmet Bayram Feridun önsav Hakkı Atun Aytaç Beşeşler Ozker Özgür Mehmet Civa Nazif Borman Ziya Rızkı Onay F # Demirciler Günay Caymaz Aktan Sadık Alpay Durduran Salih Coşar Erdal Süreç Enver Emin Hüseyin Curcioğlu Naci T. Usar Kemal Emirzade Ömer Demir Salih. Usar Mustafa Hacıahmetoğlu Dr. Mustafa Erbilen Ergün Vehbi Hasan Sarıca Dr. Derviş.Eroğlu Çetin Veziroğlu Eşber Serakmcı Dt. Sait Güven Ferdi S. Soyer Dr. Erbay Kanatlı Atay Cafer Urel Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz 22 kabul, 13 ret. 1853/-.

30 BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 13 ret, 22 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı uğurlu olsun. 15) Balıkçılık (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi. Lütfen kasa ismi okur musunuz? KATIP - Fasıl Bu Yasa Balıkçılık (Değişiklik) Yasası 'olarak isimlendirilir ve aşağıda w Esas Yasa 1 ', olarak anılan Balıkçılık Yasası ile birlikte okunur. Balıkçılık (Değişiklik) Yasasına ilişkin oylama sonucus Kabul edenler Kabul etmeyenler Oylamaya katılmayanlar Mustafa Adaoğlu Fadıl Çağda Ergin Abdullah Ahmet Akar Rasıh Keskiner Mehmet Altmay Keııan Akın İbrahim Koreli Hüseyin Angolemli Taşkent Atasayan Feridun önsav Kenan Atakol * Mehmet Bayram özker özgür Hakki A tun Aytaç Beşeşler Ziya Rızkı İsmail Bozkurt Nazif Borman Aktan Sadık Mehmet Civa Günay Caymaz Erdal Süreç Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Naci T. Usar Onay F. Demirciler Ömer Demir Salih Usar Alpay Durduran Dr. Mustafa Erbilen Ergün. Vehbi Enver Emin Dr. Derviş Eroğlu Çetin Veziroğlu Kemal Emirzade Dt, Sait Güven Dr. Erbay Kanatlı Dt. Mustafa Karpaslı Olgun Paşalar Vehbi Z. Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz 21 kabul, 12 ret. Mustafa Hacıahmetoğlu Hasan Sarıca Eşber Serakıncı Ferdi S. Soyer Atay Cafer Urel #../1860.

31 186İ - BAŞKAN'- Çekimser?... Yok. 21 kabul, 12 ret. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı uğurlu olsunı 16) Deniz Ticaret Vergi Yükleme Hükümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi. Lütfen kısa ismi okur musunuz? KATİP ~ Kısa isim 47/63 1. Bu Yasa Deniz, Ticaret, Vergi Yükleme Hükümleri (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda ;, Esas Yasa" olarak anılan. Deniz Ticaret Vergi Yükleme Hükümleri Yasası ile birlikte okunur. Deniz, Ticaret, Vergi Yükleme Hükümleri (Değişiklik) Yasasına ilişkin oylama sonucus Kabul edenler Kajpul _e_tmey_eııler Oylamaya katılmayanlar Mustafa Adaoğlu Fadıl Çağda Mehmet Altmay Ahmet Akar Rasıh Keskiner Hüseyin Angolemli Kenan Akın. İbrahim Koreli Keııan Atakol Taşkent Atasayan Feridun. Ons av İsmail Bozkurt Mehmet Bayram özker özgür Günay Caymaz Aytaç Beşeşler Ziya Rızkı Mehmet Civa Nazif Borman Aktan Sadık Salih Coşar Hüseyin Curcioğlu Erdal Süreç Onay F. Demirciler Ömer Demir Salih Usar Alpay Durduran Dr. Mustafa Erbilen Ergün Vehbi Enver Emin Dr. Derviş Eroğlu Çetin Veziroğlu Kemal Emirzade Dt. Sait Güven Eşber Serakmcı Dr. Erbay Kanatlı Ferdi S. Soyer Dt. Mustafa Karpaslı Naci T. Usar Olgun Paşalar Atay Cafer Urel Vehbi Z«Serter Dr. Yüksel Tüccaroğlu Emin Uzun Tokay Varış Altan Yavuz 20 kabul, 11 ret../186i.

32 BAŞKAN - Çekimser?... Yok. 11 ret, 20 kabul. Oyçokluğu ile onaylandı. Hayırlı uğurlu olsun. IV. GÖRÜŞÜLEN TASARI VE ÖNERİLERs Böyleoe altıncı kısma görüşülecek Tasarı ve önerilere geçiyoruz. Bu kısımda önce birinci sırada yer alaıı Muhaceret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı ile Kuruluş Yasa Tasarılarını İnceleme Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporuna geçiyoruz, Savın Komite Başkanından Raporu sunmasını rica edeceğim. KURULUŞ YASA TASARILARINI İNCELEME KOMİTESİ BAŞKANI VEHBİ Z. SERTER ~ Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLÎSİ KURULUŞ YASA TASARILARINI İNCELEME KOMİTESİNİN MUHACERET DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISINA (Y.T.No:76/l/86) İLİŞKİN RAPORUDUR Komitemiz, 26 Ekim ve 2 Kasım 1988 tarihlerinde yapmış olduğu toplantılarda görüşülmek üzere iletilen Muhaceret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısını, İçişleri, Köyişleri ve Çevre Bakanlığı Müsteşar Vekili, MuhaceretDairesi Müdürü' ve Personel Dairesi Müdürünün görüş ve değerlendirmeleri ile EK'te sunulan sunuş gerekçesi ışığında görüşmüş ve çalışmalarını tamamlamıştır. Komitemiz, Tasarının l'nci maddesini aynen oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının n Tcfsir Sî yan başlığını taşıyan 2*1101 maddesini, Tasarıda değinilen :; ulke n kelimesinin tanımını maddeye eklemek suretiyle yapılan değişiklik ve diğer teknik ve biçime ilişkin düzenlemelerle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir..../1862.

33 Komiteniz, Dairenin Kuruluş Anacını düzenleyen ve İkinci Kısın altında öngörülen Tasarının 3 f ncü maddesini Yasa tekniğine uygunluğun sağlanması açısından Tasarının Birinci Kısmına eklemiş ve maddeyi yapılan biçime ilişkin değişikliklerle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının Üçüncü Kısmını, "İkinci Kısın" olarak değiştirmiştir. Komiteniz, "'Dairenin Kuruluşu" yan başlığını taşıyan ve. Dairenin Muhaceret ve Yurttaşlık Şubesi ve Pasaport Şubesi olmak üzere iki Şubeden oluştuğunu öngören Tasarının 4 f üncü maddesini, Daire hizmetlerinin halen üç ayrı şube tarafından yürütülmekte olduğu gerekçesi ile Tasarıda tek şube olarak öngörülen Muhaceret ve Yurttaşlık Şubesini, iki ayrı şube olarak düzenlemek suretiyle yaptığı değişiklikle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Muhaceret ve Yurttaşlık Şubesinin Kuruluş ve Görevlerini düzenleyen Tasarının eski 5 f nci maddesi ile, Yurttaşlık Şubesinin, Kuruluş ve Görevlerini düzenleyen eski 6*ncı maddesinin, "Dairenin Görevleri" yan başlığını taşıyan tek bir maddede toplanmasının teknik açıdan, daha uygun olacağı gerekçesi ile sözü edilen maddelerin (1)! nci fıkralarını da 4'*ncü maddenin aynı kuralı içermiş olduğu gerekçesi ile maddelerden çıkarmış ve eski (2) f nci fıkraları yeni (5) T nci madde altında birleştirerek yeniden fıkralandırma işlemine bağlı tutmuştur. Komitemiz yeni 5 f nci maddeyi yapıları bu değişiklikler ve diğer teknik ve biçime ilişkin değişikliklerle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının Dördüncü Kısmını Üçüncü Kısım olarak değiştirmiştir. Komiteniz, Tasarının eski 7'nci maddesini 6 f ncı madde olarak sayılandırmış ve maddeyi teknik ve biçime ilişkin düzenleme, ile birlikte oybirliği ile kabul etmiştir../1863.

34 Komitemiz, Müdüre pasaport ve vize işlemlerini yapabilmeleri için bazı kuruluşları yetkilendirme yetkisi veren Tasarının eski 8 f nci maddesini 7 T nci madde olarak sayılandırmış ve Müdüre, Kaymakamlıkları Pasaport işlemlerinin yapılabilmesi için yetkilendirme yetkisi veren Maddenin (2) r nci fıkrasını, Kaymakamlıklara bu yetkinin "Yabancılar ve Muhaceret Yasası" ile zaten verilmiş olduğu gerekçesi ile maddeden çıkarmış ve eski (3) f ncü fıkrayı da yeni (2) T nci fıkra olarak yeniden sayılandırmıştır. Komitemiz -^yapılan bu değişiklikler ve diğer teknik ve biçime ilişkin düzenlemeler ile birlikte maddeyi oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının eski 9! ncu maddesini 8 f nci madde olarak sayılandırmış ve maddeyi diğer Dairelerin Kuruluş yasalarındaki benzer kuralla koşutluk sağlamak amacıyla yapılan değişiklikle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Müdüre saptanacak süreler için B a kanlığa faaliyet raporu sunma görevini yükleyen Tasarının eski- 10'ncu maddesini, bu kuralın Tas arıya ekli Birinci Cetvelde yer alan Müdür Kadrosunun Hizmet Şemasmdaki "Görev, Yetki ve Sorumluluklar" kısmına eklenmesinin yasa tekniği açısından daha uygun olduğu gerekçesi ile oybirliği ile Tasarıdan çıkarmıştır. Komitemiz, Tasarının "Denetim" yan başlığını taşıyan ve D a irenin tüm işlem ve hesaplarını Bakanlığın denetimine bağlı kılan eski ll'nci maddesini gereksiz olduğu gerekçesi ile Tasarıdan oybirliği ile çıkarmıştır. Komitemiz, Tasarının eski 12 T nci maddesini 9! ncu madde olarak sayılandırmış ve maddeyi yapılan teknik ve biçime ilişkin değişikliklerle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir..../1864.

35 Komitemiz, Tasarının B e şinci Kısmını Dördüncü Kısım olarak değiştirmiştir. Komitemiz, Tasarının eski 13 T ncü maddesini 10'ncu madde olarak sayılandırmış ve bağlı Birinci Cetvelle birlikte oybirliği ile kabul ettiği maddeyi, bir yandan diğer dairelerin, Kuruluş Yasalarındaki benzer kuralla koşutluk ve yasa tekniğine uygunluk sağlamak amacıyla yeni bir düzenlemeye bağlı tutumuş, bir yandan da, Daire Hizmetlerinindaha verimli bir biçimde yürütülebilmesi için Birinci C e tvele, Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi Sayılmayan Diğer Yöneticiler) altında üç IlI'ncü Derece Şube Amiri Kadrosunu; Tahsildarlık Hizmetleri Sınıfı altında bir III f acü Derece Tahsilat Memuru Kadrosunu ve Teknisyen Hizmetleri Sınıfı altında iki IV'ncü Derece Bilgisayar Operatörü Kadrosunu eklemiştir. Komitemiz, Tasarının eski l4 f ncü maddesini ll'nci madde olarak sayılandırmış ve maddeyi bir yandan diğer dairelerin Kuruluş Yasalarındaki benzer kuralla koşutluk ve yasa tekniğine uygunluk sağlamak amacıyla yeni bir düzenlemeye bağlı tutmuş, bir yandan da maddeye bağlı îkinci Cetveli, Birinci Cetvelde yapılan değişikliklere koşut ve Kamu Görevleri Yasasına uygunluk sağlaması amacıyla esasa ve biçime ilişkin değişikliklere bağlı tutarak maddeyi oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının Altıncı Kısmını Beşinci Kısım olarak değiştirmiştir. Komitemiz, Kamu Görevlilerinin barem içi artış tarihlerini düzenleyen Tasarının Geçici l'nci maddesine, Genel Kadro Yasası ile Kadrosu kaldırılıp da bu Yasada öngörülen aynı kadrolarda görev yapan kişilerin bu kadrolarla ilişkilerinin ve kazanılmış haklarının devamlılığını öngören yeni bir kural daha eklemiş ve maddeyi yapılan değişiklikle birlikte oybirliği ile kabul etmiştir. /1865.

36 Komitemiz, Tasarının rapor ışığında - değerlendirilerek kabulünü oybirliği ile Genel Kurula salık verir. imi Z. Sertor (Başkan) -ı ^ T ok ay'/yâr ış (Uy4) îsmail Bozkurt (Uye) Kemal Emirzade (Üye) Aktan Sadık (üye) CJU^ Emin U2un (Uy e) l, ' - K Altan Yavuz (Uye) 19 Ekim /1866.

37 Komitemiz, Tasarının Yedinci Kısmını Altıncı Kısım olarak değiştirmiştir. Komitemiz, "Tüzük Yapma Yetkisi" yan başlığını taşıyan Tasarının eski 15 f nci maddesini gereksiz olduğu gerekçesi ile oybirliği ile Tasarıdan çıkarmıştır. Komitemiz, Tasarının eski l6 f ncı f 17 T nci ve 18 f nci maddelerini sırasıyla 12! nci, 13 T ncü ve l4 f ncü maddeler olarak sayılandırmış ve 12 T nci ve 13 f ncü maddeleri yapılan teknik ve biçime ilişkin değişikliklerle birlikte l4 f ncü maddeyi ise aynen oybirliği ile kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının tümünü oybirliği ile kabul etmiştir. 2 Kasım /1867-

38 MUHACERET DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISININ GEREKÇESİ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasasının 115 maddesi "Dairelerin ve hizmet birimlerinin.kuruluşu Görev ve -yetkileri Yasa ile düzenlenir" hükmünü içermektedir. Bu amir hükümden hareketle ve bugüne kadar Muhaceret Dairesinin; Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısının bulunma ması, bu Yasanın hazırlanmasında başka etken olmuşlardır Bu Yasa ile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarına pasaport ve seyahat belgesi vermek, çeşitli nedenlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde mahsur kalan yabancılara (Laisses passer) seyahat belgesi vermek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giriş ve çıkışları düzenlemek ve denetlemek amaçlanmaktadır. Bu Yasanın yürürlüğe girmesiyle sorumlu amirlerin denetiminde daire personeli örgütlü, organizeli bir biçimde daha verimli çalışır ve halka hizmet verir duruma gelmiş olacaktır. Muhaceret D a iresi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı VII Kısım ve 18 Maddeden oluşmakta ve I. Kısım Genel Kuralları, II. Kısım Amaçları, III. Kuruluş ve Görevleri, IV. Kısım Çalışma Esaslarını, V. Kısım Çeşitli Kuralları, VI. Kısım Geçici Kuralları, VII. Kısım Son Kuralları içermektedir. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1 Madde 2 Kısa isim olarak tasarının ismini düzenlemektedir. Tefsir maddesi olarak bazı tanımların açıklamasını yapmaktadır.,../ıaf>o.

39 Madde 3 Dairenin Kuruluş amacını düzenlemekte ve K.K.T.C. yurttaşlarına mevcut mevzuat çerçevesinde pasaport ve seyahat belgesi vermeyi, çeşitli nedenlerle K.K.T.C. f de mahsur kalan yabancılara ülkelerine dönmelerini sağlamak amacıyla (Laisses passer) seyahat belgesi vermeği, K.K.T.C. ve giriş ve çıkışlar düzenlemeyi, denetlemeyi yabancıların ikamet ve yurttaşlık işlemlerini mevzuata uygun olarak yürütmeyi amaçlamaktadır. Madde 4 Muhaceret Dairesi bir müdür yönetiminde bir müdür muavini ve yeterli sayıda genel hizmetler sınıfı personeli ile muhaceret ve yurttaşlık Şubesi ile pasaport Şubesinden oluşmaktadır. Madde 5 Muhaceret ve yurttaşlık Şubesinin kuruluş ve görevlerini düzenlemekte ve bir kıdemli idare memuru yönetiminde yeteri kadar genel hizmet sınıfı personelinden oluştuğu belirtilmektedir. Madde 6 Pasaport Şubesinin kuruluş ve görevlerini düzenlemekte ve bir kıdemli idare memuru yönetiminde.yeteri kadar genel hizmet sınıfı personelinden oluştuğu belirtilmektedir. Madde 7 Dairenin yönetimi ile ilgili olup, dairenin her kademedeki yöneticileri, sorumlu bulundukları hizmetleri ile ilgili plân, program, yasa tüzük ve yönetmelik esaslarına uygun olarak düzenlemekte ve yürütmektedir. Madde 8 Eu madde ile müdür kaymakamlıklara ve K.K.T.C. Dış Temsilciliklerine pasaport ve vize işlemlerini yapabilmeleri için yetki vermektedir. Madde 9 Yetki devrini düzenlemekte ve müdürün, belirli görevleri sınırlarını açıkça belirlemek koşuluyla astlarına tamamen veya kısmen devredebileceğini açıklamaktadır. /ı

40 - 186:) - Madde 10 Müdürün saptanacak süreler için, Bakanlığa raporu sunmasını düzenlemektedir. Madde 11 Muhaceret Dairesinin tüm işlem ve hesaplarının Bakanlığın denetimine tabi olduğu hükme bağlanmaktadır Madde 12 Muhaceret Dairesinin hizmet alanına giren konularda Muhaceret Dairesi ile Bakanlık ve/veya Daireler ile yerel kuruluşlar arasındaki koordinasyon düzenlenmektedir. Madde 13 Muhaceret Dairesinin kadroları, bu Yasaya ekli I. Cetvelde düzenlenmekte ve bu kadroların doldurulmasını bütçe yasasına konacak ödeneklere bağlı olduğu belirtilmektedir. Madde 14 I. C e tvelde gösterilen kadrolara' atanacak personel de aranan evsaf ve görevin nitelikleri.belirtilmektedir. Geçici Kuralları Muhaceret Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası kapsamına giren kamu görevlilerinin barem içi artış tarihlerinin herhangi bir değişikliğe uğramadan devam etmesi öngörülmektedir..../187c.

41 Madde 15 Bakanlar Kuruluna; bu yasanın daha iyi uygulanmasını sağlamak ve Muhaceret Dairesinin çalışmalarını düzenlemek amacıyla tüzük yapma yetkisi verilmiştir. Madde 16 Bu Yasayı Bakanlar Kurulu adına İçişlerinden sorumlu Bakanlığın yürüteceği hükme bağlanmaktadır. Madde 17 Bu Yasa Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten başlayarak Genel Kadro Yasasına ekli cetvelde yer alan Muhaceret Dairesi kadroları' yürürlükten kaldırılmaktadır* Madde 18. Bu Yasa, Resmi Gazetede yay itil andığı tarihten başlayarak yürürlüğe girmektedir. BAŞK/ütf - Teşekkür ederim Sayın Vehbi Zeki Serter. Sayın milletvekilleri; Rapor ve Tasarının bütünü üzerinde söz isteyen var mıdır?... Yoktur. Madde, madde görüşülmesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler? Reddedenler?... Yok. Çekimser?... Yok. Oybirliği ile kabul edilmiştir. Sayın Feridun Onsav l f inci maddeyi okur musunuz lütfen? KATİP - MUHACERET DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASL Rl) YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa îsim 1. Bu Yasa, Muhaceret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası olarak isimlendirilir. BAŞKAN - l f inci madde üzerinde söz isteyen var mıdır? Yoktur. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?... Oybirliği ile kabul edilmiştir.../1871

42 KATÎP - BÎRÎNCÎ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2 # Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe: "Bakanlık", Muhaceret Dairesinin bağlı olduğu Bakanlığı anlatır. "Daire", Muhaceret Dairesini anlatır. "Müdür", Muhaceret Dairesi Müdürünü anlatır. "Ülke" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sınırları içinde kalan bölgeyi anlatır. BAŞKAN - 2! inci madde üzerinde söz isteyen var mıdır?... Yoktur. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?... Oybirliği ile kabul edilmiştir. KATÎP - Dairenin Kuruluş Amaçları 3# Dairenin kuruluş amaçları şunlardır: (l) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarının yurt dışına seyhatlerini gerçekleştirmek amacıyla yürürlükteki mevzuat çerçevesinde pasaport ve seyahat belgesi vermek; (2) Çeşitli nedenlerle ülkede mahsur kain yabancılara ülkelerine d önmelerini sağlamak amacıyla seyahat belgesi (laisses passer) vermek; (3) Ülkeye giriş ve çıkışları düzenlemek,denetlemek, yabancıların ikamet ve yurttaşlık işlemlerini yürürlükteki mevzuat çerçevesinde ve ülke ekonomisine yararlılık, ekonomik gerekinme ve ülkenin kalkınma ve gelişmesine katkı esasi rina uygun olarak yürütmek. ^ BAŞKAN - 3' f üncü madde üzerinde söz isteyen var mıdır?... Yoktur. Oylarınıza yunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?... Oybirliği ile kabul edilmiştir..../1872

43 1872 KATÎP - ÎKÎNCÎ KISIM Kuruluş ve Görevler Dairenin Kuruluşu 4. Daire, bir' müdür yönetiminde, bir muavini ile yeterli s ayıda Yöneticilik, Mesleki ve Teknik ve Genel Hizmet Sınıfı personeli ile aşağıda öngörülen şubelerden oluşur t (1) Muhaceret Şubesi. (2) Yurttaşlık Şubesi. (3) Pasaport Şubesi* BAŞKAN üncü madde üzerinde söz isteyen var mı? Yok. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Reddeden var mı efendim?... KATIP - Sayın Başkan, burda bir kelime eksikliği vardır. "Daire, bir müdür yönetiminde bir muavini ile. î! Bir müdür muavini olacak.. Bir müdür yönetiminde bir muavin bir müdür muavini ile. BAŞKAN üncü maddenin birinci satırında "bir muavini" cümlesine " bir müdür muavini" ile kelimesi eklenecektir. 4 T üncü madde üzerinde söz isteyen var mı?... Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Ret var. Çekimser?... Oyçokluğu ile kabul edilmiştir bu madde.../1873

44 KATÎP - Dairenin Görevleri Fasıl /1982 3/ / Dairenin başlıca görevleri şunlardır: (1) Yabancılar ve Muhaceret Yasası ve Yurttaşlık Yasası kuralları çerçevesinde yabancı uyrukluların vize işlemlerini düzenler, muhaceret işlemlerini yürütür ve bunlarla ilgili kayıtları tutar ve muhavaza eder ; (2) Yabancılar ve Muhaceret Yasası ve Yurttaşlık Yasası kuralları çerçevesinde, yurttaşlık işlemlerini yürütür ve bunlarla ilgili kayıtları tutar ve muhafaza eder; (3) Ülke dışına seyahat etmek için başvuran Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarına Yabancılar ve Muhaceret Yasası ve Yurttaşlık Yasası çerçevesinde pasaport ve seyahat belgesi verir; pasaport ve seyahat belgeleri üzerinde gerekli değişikliği ve eklemleri yapar ve bunlarla ilgili kayıtları tutar ve muhafaza eder. ṙ BAŞKAN - 5 f inci madde üzerinde söz isteyen var mı?... Yok. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?..... \ BAŞBAKAN DR. DERVîŞERO GLU (Yerinden) ~ Ad okuyarak yoklama yapın. BAŞKAN - Lütfen ad okuyarak yoklama yapın. a (Ad okunarak yoklama yapılır.) KATÎP - Toplantı yeter sayısı vardır Sayın Başkan. BAŞKAN - Sayın milletvekilleri; toplantı yeter sayısı vardır. 5*inci madde üzerinde söz isteyen var mı?... Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?... Oyçokluğu ile kabul edilmiştir.

45 KATÎP - ÜÇÜNCÜ KISIM. * -.. Çalışma Esasları Yönetim 6. Dairenin her kademedeki yöneticileri yürütmekle yükümlü oldukları görevleri Anayasa, yasa, tüzük ve yönetmelik kurallarina ve ilgili plan ve programlara uygun olarak Bakanlık genelge, yönerge ve emirleri çerçevesinde yürütmekle yükümlüdürler. BAŞKAN - 6'mcı madde üzerinde söz isteyen?... Yoktur. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çekimser?... Oybirliği ile kabul edilmiştir. KATÎP - îşbirliği 7. (l) Müdür, ülküye giriş ve çıkış ile ilgili ve Yetkilendirme Muhaceret Yasası kurallarına uygun olarak hususları gerçekleştirmek için Yabancılar ve Fasıl 105 yetki devrinde bulunur; gerektiğinde Polis 21/1982' Müdürlüklerinde tutulmakta olan, Yabancılar Merkezi Sicilinden bilgi alışverişinde bulunur. (2) Müdür, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerini, pasaport ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için yetkilendirir. BAŞKAN. ~ 7 f inci madde üzerinde söz isteyen var mıdır? Yoktur. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?... Reddedenler?... Çokimsee?... Oybirliği ile kabul edilmiştir. KATÎP - Yetki Devri 8. Dairenin her kademedeki yöneticileri, belirli görevleri, sınırlarını açıkça belirtmek koşuluyla, yetki ve sorumlulukları ile birlikte kısmen veya tamamen astlarına devredebilirler. Ancak, bu şekilde yetki devri üstün sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.../1875

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM: II YASAMA YILI: 1992/2 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 30'uncu Birleşim 10 Nisan 1992, Cuma İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A.

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : 11 YASAMA YILI: 1990/1 KUZEY KIBRISTÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 1 1 inci Birleşim 18 Mayıs 1990, Cuma İÇİNDEKİLER Sayfa I. GELEN EVRAK 2 II. MİLLETVEKİLLERİNİN AND İÇMESİ

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : III YASAMA YILI: 1/1994 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 27 1 nci Birleşim 3 Mayıs 1994, Salı Sayfa İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK 2616 II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA

Detaylı

Sayı: 26/1990. TİCARET DAİRESİ ( KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI [27 Mart, 1990]

Sayı: 26/1990. TİCARET DAİRESİ ( KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI [27 Mart, 1990] Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 15 Mart, 1990 tarihli birleşiminde kabul olunan Ticaret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Anayasanın 94 (1) maddesi gereğince, Kuzey

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞİKLER DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞİKLER DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 23 Ocak Kuzey 1990 tarihli birleşiminde kabul olunan Yüksek Öğretim ve Dışilişki1er Dairesi Çalışma Esasları) Yasası, Anayasa nın 94 (1) maddesi gereğince,

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 8 Kasım, 1988 tarihli birleşiminde kabul olunan " Şehir Plânlama Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasası ", Anayasanın 94 (1) maddesi gereğince,

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar 45/1987 BÜTÇE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa İsim Tefsir Dairenin Kuruluş

Detaylı

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa isim Tefsir Fasıl 96

Detaylı

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 7 Aralık, 2001 tarihli birleşiminde kabul olunan, Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasası Anayasasa nın 94 maddessinin (1)

Detaylı

Şehir Planlama Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası

Şehir Planlama Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şehir Planlama Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Resmi Gazete Sayı 109 Tarih 22.11.1988 EK I Bu döküman, Resmi Gazete Yayınlanmış Şehir Planlama Dairesi

Detaylı

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI R-G : 74 6 Temmuz, 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 26 Haziran, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Genel Ortaöğretim Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI

SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar. Kısa İsim 41/1989 18/1991 27/1993 22/1998

Detaylı

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 42/1997 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 42/1997 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI 42/1997 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim Fasıl 113 1. Bu Yasa, Şirketler (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir

Detaylı

13 Ocak 1969, Cuma. J..çTmdi:K IU-:K. Sayfa I. GELEN EVRAK '»0 32

13 Ocak 1969, Cuma. J..çTmdi:K IU-:K. Sayfa I. GELEN EVRAK '»0 32 27 1 not. Birlesin» 13 Ocak 1969, Cuma J..çTmdi:K IU-:K Sayfa I. GELEN EVRAK '»0 32 II. BAŞKANLIĞIN GENLı, KURULA. HJNUŞI Ani A- ONAYA SUNULANLAR. 1- Başbakanlığın Yedek Subaylık (Değişiklik) Yasa Tasarısının

Detaylı

KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA

KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA / DONEM: II t KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA - 2 - GÜNDEM; BOLUM: A 1. 1970 Disiplin Adliye Kurulları (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı. 2. Sosyal

Detaylı

RG Sayı:34 27 Mart 1990

RG Sayı:34 27 Mart 1990 RG Sayı:34 27 Mart 1990 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 15 Mart, 1990 tarihli birleşiminde kabul olunan Turizm Planlama Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Mayıs, 2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Talim ve Terbiye Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince,

Detaylı

R.G. Sayı: Kasım 1989

R.G. Sayı: Kasım 1989 R.G. Sayı: 117 28 Kasım 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 14 Kasım,1989 tarihli birleşiminde kabul olunan "İlköğretim Dairesi (Kuruluş,Görev ve Çalışma Esasları)Yasası", Anayasanın

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 16 Eylül, 1993 tarihli birleşiminde kabul olunan "Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi

Detaylı

CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI

CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI DONEMîII YASAMA YILI:1990/1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI 13'öncü Birleşim 9 Ekim 1990, Salı İÇİNDEKİLER Sayfa: I. GELEN EVRAK 627 II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

Detaylı

R-G : Aralık, 1988

R-G : Aralık, 1988 R-G : 119 21 Aralık, 1988 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nin 7 Aralık, 1988 tarihli birleşiminde kabul olunan Gelir Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990

MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990 (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. Kısa İsim 22/1994 1. Bu Yasa, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi (Kuruluş,

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM: M- IH.. YASAMA YILI 1595/3 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 21 1 nci Birleşim 12 Aralık 1995 Salı İÇİNDEKİLER Sayfa I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 106 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI ) YASASI (61/2014 Sayılı Yasa)

Detaylı

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Devlet, Kurumsal, Şehit ve Kayıp Şehit Cenaze Törenlerine İlişkin Kuralları

Detaylı

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.12.2014 - R.G. 250 - EK III - A.E. 746 Sayılı Tüzük) İSKAN, TOPRAKLANDIRMA VE EŞDEĞER MAL YASASI (41/1977, 5/1981, 27/1982, 23/1985, 3/1988, 12/1989,

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 4 Kasım 2013 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ [(15.2.1995 R.G. 25 EK III A.E. 143 Sayılı Tüzüğün), (6.7.2000 R.G. 84 EK III A.E. 425) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] İŞ YASASI

Detaylı

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (6.7.1994 - R.G. 74 - EK III - A.E. 342 Sayılı Tüzük) ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) YASASI (53/1993 Sayılı Yasa) 7 (2), 8 (1) ve 17 nci

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Komisyona Başvuru Usul ve Kuralları ile Mülkiyet Hakkının Devri. Başvurunun İncelenmesi Ve İzin Belgesi

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Komisyona Başvuru Usul ve Kuralları ile Mülkiyet Hakkının Devri. Başvurunun İncelenmesi Ve İzin Belgesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 3 Mart 2008 tarihli Kırküçüncü Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Anayasanın 159 uncu maddesinin (1) inci fıkrasının (b) bendi kapsamına giren,

Detaylı

POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ

POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ (30.3.2015 R.G.50 EK III A.E.239 Sayılı Tüzük) YURTDIŞINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN KADROLARI VE DIŞ GÖREV ÖDENEKLERİ YASASI (55/2002, 48/2003, 7/2007, 4/2009,

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ [(26.11.2009 R.G. 203 EK III A.E. 805 Sayılı Tüzüğün), (26.2.2013 R.G. 32 EK III A.E. 92) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş

Detaylı

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 425 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/760) ve İçtüzük ün 128

Detaylı

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 417 668 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2010 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2010 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 200 YILI EKİM AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI Karar tarihi : 04/0/200 Karar sayısı : 200/09 Birleşim : 9 Oturum :.7 : Başkan Değerli arkadaşlar gündemimizin

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Sayı: 45/2016. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 45/2016. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: R.G. 162 06.12.2016 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 21 Kasım 2016 tarihli Onüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Teşkilat (Değişiklik)

Detaylı

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ [(22.2.2010 R.G. 32 EK III A.E. 121 Sayılı Tüzüğün), (26.6.2014 R.G. 144 EK III A.E. 408) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] 1975 BALIKÇI GEMİLERİ (TESCİL, SATIŞ, DEVİR VE İPOTEK)

Detaylı

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Adalet Akademisi

Detaylı

I. KISIM GENEL KURALLAR

I. KISIM GENEL KURALLAR Kıbrıs Türk Federe Meclisi'nin 16 Aralık 1982 tarihli birleşiminde kabul olunan "Gümrük ve Rüsumat Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası", Anayasa'nın 74'üncü maddesi gereğince, Kıbrıs Türk

Detaylı

TRAFİK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISI

TRAFİK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISI (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Trafik Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN 1. İlk Ombudsman Nail Atalay 2. Anayasa nın 114. Maddesi 3. Ombudsman Yasası 4. Ombudsman ın atanması

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 14 Kasım, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan "Mesleki Teknik Öğretim Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası", Anayasanın 94 (1) maddesi

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ [(27.7.2015 R.G. 118 EK III A.E. 497 Tüzüğün), (4.8.2015 R.G. 120 EK III Düzeltme) ve (7.11.2015 R.G. 161 EK III A.E. 721) Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] BAKANLIKLARIN

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KURULTAYI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KURULTAYI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KURULTAYI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE Kişilerin cinsiyetine, cinsiyet kimliğine veya cinsel yönelimine bağlı olarak maruz kaldığı eşitsizliği giderecek, bireylerin fırsatlara

Detaylı

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (15.6.2015- R.G. 91 - EK III - A.E. 404 Sayılı Tüzük) KAMU GÖREVLİLERİ YASASI (7/1979, 3/1982, 12/1982, 44/1982, 42/1983, 5/1984,

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (25.6.2014 R.G.143 EK III A.E.406 Sayılı Tüzük) BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI (12/2006 ve 27/2014 Sayılı Yasalar) Madde

Detaylı

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir.

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Kasım 2015 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Daimi İkamet İzni Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince

Detaylı

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa 1 Haziran, 1987 ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI 28/1987 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 1. Bu Yasa, Şirketler (Değişiklik) Yasası olarak

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 22 gündemin V. Bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi 1 inci maddesinde yer alan Encümene iki üye seçimine ilişkin önerge meclisin görüşüne sunuldu: Encümen Üyeliğine Erdoğan ÖZTÜRK

Detaylı

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir.

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. R:G : 85 31 Ağustos, 1993 OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI 38/1993 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum Resmi Gazete Tarihi: 31.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26040 Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ Tebliğ No (Seri No: 1) Resmî Gazete Tarihi 31/12/2005 Resmî Gazete Sayısı

Detaylı

Sayı : 53/1977 ÜST KADEME YÖNETİCİLİĞİ YAPAN KAMU GÖREVLİLERİNİN ATANMASI HAKKINDA YASA

Sayı : 53/1977 ÜST KADEME YÖNETİCİLİĞİ YAPAN KAMU GÖREVLİLERİNİN ATANMASI HAKKINDA YASA Kıbrıs Türk Federe Meclisi nin 3 Kasım, 1977 tarihli birleşiminde kabul olunan Üst Kademe Yöneticileri Yasası, Anayasa nın 74 üncü maddesi gereğince, Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı tarafından Resmi

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) Adres: 143, Bedrettin Demirel Caddesi, Kat: 4 Lefkoşa Telefon: 22 75 814-22 75 954 Fax: 22 88 907 1. Anayasa nın 114. Maddesi 2. Ombudsman

Detaylı

CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI

CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI DÖNEM 111 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURIYET MECLISI TUTANAK DERGISI 12'nci Birleşim 29 Kasım 1994, Salı İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK Sayfa II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A. ONAYA SUNULANLAR

Detaylı

R.G : Temmuz 1989

R.G : Temmuz 1989 R.G : 77 12 Temmuz 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 30 Haziran 1 Temmuz, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Hali Araziler (İcarlama ve Yönetim) Yasası, Anayasanın 94 (1) maddesi

Detaylı

SOKAK LAMBALARINA ENERJİ TEMİNİ, TAHSİLATI VE İDARESİ HAKKINDA YASA GÜCÜNDE KARARNAME GENEL GEREKÇE

SOKAK LAMBALARINA ENERJİ TEMİNİ, TAHSİLATI VE İDARESİ HAKKINDA YASA GÜCÜNDE KARARNAME GENEL GEREKÇE SOKAK LAMBALARINA ENERJİ TEMİNİ, TAHSİLATI VE İDARESİ HAKKINDA YASA GÜCÜNDE KARARNAME GENEL GEREKÇE Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde sokak aydınlatması için gerekli elektrik akımı Kıbrıs Türk Elektrik

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA)

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 35 EK III 17 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı :144 LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KKTC Bakanlar Kurulu, 23/1976 sayılı

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 19'uncu Birleşim 5 Aralık 1995 Salı İÇİNDEKİLER Sayfa I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A. ONAYA SUNULANLAR. 1. Ekonomi,

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2012 YILI HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI KARARLARI Karar tarihi : 06/06/2012 Karar sayısı : 2012/06 Birleşim : 01 Oturum : 1, 5 1: Başkan-Değerli arkadaşlar

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : II ' YASAMA YILI: 1991/2 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 7'nci B İ RLEŞ M 19 Kasım 1991, Salı İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA A. GÜNDEM

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ OÖA-fc/7-J? KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ^SA/fAHU: CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 9'uncu Birleşim 3 Aralık 1993 İÇİNDEKİLER Sayfa: I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A. GÜNDEM DIŞI

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM: 1 YASAMA YILI: 1989/5 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 11'inci Birleşim 14 Kasım 1989, Salı İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A- ONAYA

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Mart 2009 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı: 46/I982 I. KISIM GENEL KURALLAR

Sayı: 46/I982 I. KISIM GENEL KURALLAR Kıbrıs Türk Federe Meclisi'nin 16 Aralık, 1982 tarihli birleşiminde kabul olunan "Gümrük ve Rüsumat Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası", Anayasa'nın 74'üncü maddesi gereğincu, Kıbrıs Türk

Detaylı

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar Tarihi : 03.11.2015 Karar No : Konu:2015 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Huzurevi Müdürlüğü'nün Yönetmelik Teklifi TEKLİF: Huzurevi Müdürlüğü'nün 29/11/2018 tarih 34932 sayılı teklifi BAŞKANLIK MAKAMINA 5393 sayılı Belediye Kanununun belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Detaylı

Law 21/1985 Provision of Land to Children of Martyrs. About the law Law 21/1985

Law 21/1985 Provision of Land to Children of Martyrs. About the law Law 21/1985 Law 21/1985 Provision of Land to Children of Martyrs About the law Law 21/1985 About the law This law was passed on 16 April 1985, during the period of the Turkish Republic of Northern Cyprus Constitutional

Detaylı

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Polis Tarafından Kullanılan Muhbirin Ödüllendirilmesi

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ TASARISI GENEL GEREKÇE Kişilerin cinsiyetine, cinsiyet kimliğine veya cinsel yönelimine bağlı olarak

Detaylı

: 41 / 1989 SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 41 / 1989 SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI RG Sayı:68 27 Haziran 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 13 Haziran 1989 tarihli Birleşiminde Kabul olunan Sivil Havacılık Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) Yasası, Anayasanın

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 10/1990

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 10/1990 (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 10/1990 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. Kısa İsim 10/1990 37/1994 1. Bu Yasa, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

MILLET MECLISI TUTANAK DERGİSİ. 24 ncü Birleşim. 4. 12. 1975 Perşembe

MILLET MECLISI TUTANAK DERGİSİ. 24 ncü Birleşim. 4. 12. 1975 Perşembe DÖNEM: 4 CİLT: 14 TOPLANTI: 3 MILLET MECLISI e TUTANAK DERGİSİ 24 ncü Birleşim 4. 12. 1975 Perşembe İÇİNDEKİLER Sayfa I. Geçen tutanak özeti 222 II. Yoklama 222 III. Seçimler 222 1. Millet Meclisi Başkanı

Detaylı

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Dayandığı Kanun

Detaylı

Sayı: 64/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 64/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 1 Aralık 2014 tarihli Ondokuzuncu Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Askerlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.328 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI

Detaylı

Sayı:104 12 Haziran 2007

Sayı:104 12 Haziran 2007 Sayı:104 12 Haziran 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 28 Mayıs 2007 tarihli Altmışyedinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Faktoring Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

: 41 / 1989 SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 41 / 1989 SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI RG Sayı:68 27 Haziran 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 13 Haziran 1989 tarihli Birleşiminde Kabul olunan Sivil Havacılık Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) Yasası, Anayasanın

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.327 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986,

Detaylı

MALİ TAKVİM Erkan KARAARSLAN OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin

Detaylı

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ ( KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ ( KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 15 Mart, 1990 tarihli birleşiminde kabul olunan Turizm Tanıtma Pazarlama Dairesi (Kuruluş, Görev Çalışma Esasları) Yasası Anayasanın 94 (1) maddesi gereğince,

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZET TUTANAĞI Ü Y E L E R T.C. KARAPINAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KARAR TARİHİ : 09/05/2014 KARAR NUMARASI : 13

MECLİS KARAR ÖZET TUTANAĞI Ü Y E L E R T.C. KARAPINAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KARAR TARİHİ : 09/05/2014 KARAR NUMARASI : 13 KARAR NUMARASI : 13 AYDOĞDU, Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi uyarınca 2014 yılı Mayıs ayı toplantısı için Belediye Hizmet binası, Başkanlık odasında toplandı. Toplantı başında

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Eylül 2015 Salı günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013 KARAR NUMARAS: Y(K-)2-203 İDARİ KOORDİNASYON YÖNÜNDEN BAKANLKLARA BAĞL VE/VEYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR (Önerge No:2007/203) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu E-2-2009 sayı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ : Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF : Etüt Proje Müdürlüğü nün 02.07.2014 tarih, 2014/11669 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; İlgi : 02.05.2014 tarih ve 6439 sayılı Başkanlık Oluru ilgi

Detaylı

Sayı: Nisan 2007

Sayı: Nisan 2007 Sayı: 66 19 Nisan 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 9 Nisan 2007 tarihli Ellidördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle (27 Oyla) kabul olunan, Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri

Detaylı

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.10.2014/197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Yönetmeliğe vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik,

Detaylı