Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın ÖMER YILDIZ a MYO olarak MİNNETTARIZ.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın ÖMER YILDIZ a MYO olarak MİNNETTARIZ."

Transkript

1 MESLEK YÜKSEKOKULU

2 Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın ÖMER YILDIZ a MYO olarak MİNNETTARIZ.

3 Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yılında kurulmuştur yılında Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

4 17 normal öğretim ve 10 ikinci öğretim olmak üzere toplamda 17 programı bünyesinde barındırmaktadır. Meslek Yüksekokulunda toplam 187 öğrenci kayıtlıdır

5 Misyon Bu yüzyılda çok çabuk değişen dünya koşullarında her türlü bilimsel bilgi ve beceri düzeyine sahip, halk sağlığı ve sorunlarına duyarlı, teknolojiyi kullanabilen, çağdaş, nitelikli, takım çalışması yapabilen, etik değerlere sahip, reel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek güvenilir ara elemanları yetiştirmektir.

6 Vizyon Evrensel normlara sahip ve güven duyulan bir kalite anlayışı ile Eğitim ve Öğretimde Lider olmayı hedefleyen bir Meslek Yüksekokulu olmak.

7 MESLEK YÜKSEKOKULU Müdür Yrd. Doç. Dr. Levent KALYON Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Emine GÖZEL Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Ziya SELİM

8 AKADEMİK KADRO Yard.Doç.Dor.Levent KALYON

9 Öğr.Gör. Mehmet İSEL

10 Öğr.Gör.Segah YEŞİLYURT

11 Öğr.Gör. Uygar ÖZTÜRK

12 Öğr.Gör.Masaoud MALEKİ

13 Öğr.Gör.Negin MANSHOURI

14 Öğr.Gör.Fatma TEKKE

15 Öğr.Gör.Bilge ÇAĞLAR

16 Öğr.Gör.Ziya SELİM

17 Öğr.Gör.İlknur SÜNGER KUL

18 İdari Birimler MYO Sekreteri/Raportör Alper ŞİMŞEK

19 MESLEK YÜKSEKOKULU Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bankacılık ve Sigortacılık Programı(İ.Ö) Bilgisayar Programcılığı Programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Dış Ticaret Programı Doğalgaz Tesisatı ve Teknolojisi Programı Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Grafik Tasarım Programı Yapı Denetimi Yapı Denetimi(İ.Ö)

20 Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı İç Mekan Tasarımı Programı Lojistik Programı Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Mimari Restorasyon Programı Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı Sosyal Hizmetler Programı Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı(i.ö)

21 Bankacılık ve Sigortacılık Programı(I.veII.Öğretim) Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Mehmet İSEL

22 Bölüm Başkanının Mesajı Dünya nın kabul ettiği bankacılık sektörünün günümüzde hızla ilerlemesi, resmi işlemlerin tamamına yakını ve dış ticarette oldukça önemli rolü olan bankalara olan vasıflı ve kalifiye işgücü talebini arttırmıştır. İş sahası oldukça geniş olan Bankacılık Sektörüne genç, dinamik, yetkin gençlerimizi hazırlıyoruz.

23 Tarihçe Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

24 Misyon Ülkemizin ekonomik gelişimine ve istihdama katkı sağlamak, rekabet düzeyi artan finans sektöründe etkinlik ve verimliliği artırmak için; kendini sürekli olarak geliştiren, bilgiye ulaşmayı bilen ve analitik düşünüp çözüm üretebilen, rekabetçi işgücü yetiştirmek ve geliştirmektir.

25 Vizyon Toplumsal sorumluluk sahibi, insan merkezli ve evrensel düşünce yapısına sahip, dünya standartlarında işgücü yetiştiren bir yükseköğretim kurumu ve Türkiye'nin Bankacılık ve Sigortacılık alanında eğitim merkezi olmaktır.

26 Bilgisayar Programcılığı Programı BölümBaşkanı Öğr.Gör.Masoud MALEKİ

27 Bölüm Başkanının Mesajı Geniş iş olanağı olan bu programda öğrenciler; Bilgisayar yazılım problemleri tanımlamayı ve çözmeyi, bilgisayar yazılım ve donanım uygulamaları için gerekli çağdaş teknikleri ve hesaplama araçlarını kullanabilmeyi, mesleki ve etik sorumluluk anlayışına sahip, günün şartlarına göre nesne tabanlı programlama dillerinden en az birine hakim, veri tabanı uygulamaları geliştirebilen, dinamik ve statik web tasarımı yapabilen, Linux ve Windows tabanlı işletim sistemlerini yönetebilen, ağ tanımlamalarına ve TCP/IP protokollerine vakıf, iş yerinin ve personelin iş güvenliğini sağlama yetisi kazanacak şekilde öğrenim yapmaktadırlar.

28 Tarihçe Avrasya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

29 Misyon Programın ana amacı; toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi için gerek duyulan bilgisayar ara elemanı yetiştirmektir.

30 Vizyon Bölüm mezunları, yazılım geliştirme, masa üstü yayıncılık, bilgisayar ağları ve internet servisleri yanında, tüm bilgisayar uygulamaları alanlarında programcı, sistem yöneticisi, operatör gibi görevleri yürütebilecek şekilde donatılmış olarak yetiştirilmektedir. Bu programda, iş dünyasının gereksinim duyduğu kuramsal konuları iyi bilen, iş yaşamı sürecinde karşılaşılabilecek bazı finansal ve hukuksal problemler karşısında bilgisayar teknolojileri kullanarak hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirilmektedir.

31 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Segah YEŞİLYURT

32 Bölüm Başkanının Mesajı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Türkiye de ve dünyada, önemi giderek artan bir alandır. Günümüz iş ortamında, birçok alanda bilgi ve beceriye sahip elemanlar aranmaktadır. Büro Yönetimi ve Yönetici asistanlığı eğitimi, hem örgütlerin istedikleri bilgi ve beceriye sahip nitelikli meslek elemanı yetiştirmekte, hem de profesyonel sekreterlik ve yönetici asistanlığı mesleğinin klasik sekreterlik kavramının dışında yeni boyutlar kazanarak gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

33 Tarihçe Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, 2011 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde öğretime başlamıştır.

34 Misyon Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının misyonu; çağdaş, bilimsel düşünebilen, toplumun gelişmesine katkıda bulunabilecek, yaratıcı insanlar yetiştirmektir. Bu misyonu gerçekleştirmek için, iş dünyasının gereksinimleri, iletişim ve dünya bütünleşmesi göz önüne alınarak programın sürekli güncel tutulması ve uluslararası standartlara yükseltilmesi hedeflenmektedir.

35 Vizyon Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının vizyonu; çağın gerekleri çerçevesinde, sürekli öğrenen ve gelişen bir organizasyonun parçası olarak çalışmak ve bu doğrultuda, ülkemizde gereksinim duyulan eğitilmiş ve nitelikli işgücü boşluğunun doldurulması, çağın gereklerine uygun kalite ve niteliklerde eleman yetiştirilmesi felsefesinde ilerlemektir.

36

37

38 Dış Ticaret Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Uygar ÖZTÜRK

39 Bölüm Başkanının Mesajı Küreselleşmenin etkisiyle büyük ve tek bir pazar haline gelen dünyada mal ve hizmetlerin coğrafyalara göre maliyetinin değişkenlik göstermesiyle birlikte dış ticaret mesleği büyük önem kazanmıştır. Türkiye de üç kıtayı birbirine bağlayan, önemli ulaşım yollarının kavşağı durumunda bulunan eşsiz jeopolitik konumu sebebiyle aynı anda bir Avrupa, Asya, Balkan, Kafkas, Akdeniz ve Karadeniz ülkesidir ve bu özel coğrafi yapısı dünya ticaretindeki rolüne sürekli artan bir katkı yapmaktadır. Pazarlamanın da etkisinin dünyanın geneline önem kazandığı küresel ekonomide genç dinamik yetkin ve girişimci dış ticaret personeline ihtiyaç giderek artmaktadır.

40 Tarihçe Lojistik Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

41 Misyon Dış Ticarete dair konuları irdeleyerek eğitim ve öğretime uygun yönetmelikler, zemin, materyaller, eğitmenler, programlar, planlar, ölçütler, takipler, staj olanakları, danışmanlıklar, mezuniyet sonrası iş olanakları hususlarında araştırma, tespit ve teminler yapmak ve oluşumlar gerçekleştirmektir.

42 Vizyon Dış Ticaret Programı olarak vizyonumuz, içinde yaşadığımız yeni yüzyılda gerek dünyada gerek ülkemiz ekonomisinde, başta ekonomik ve teknolojik gelişmeler olmak üzere, kaydedilen gelişmeler çerçevesinde hem akademik açıdan hem de idari ve teknolojik açıdan kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren bir yapı oluşturmaktır. Bu noktadan hareketle amacımız, dış ticaretin birbirinden ayrılmaz unsurlarını öğrencilerimize, bilgiyi akademik ve sektörel düzeyde birleştiren öğretim elemanları aracılığıyla vermek ve onları iş dünyasında üniversitemizi başarıyla temsil edecek, en az bir yabancı dile hâkim, çağdaş bilgilerle donatılmış şekilde yetiştirerek tercih edilir kılmaktır.

43

44

45 Doğalgaz Tesisatı ve Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Masoud MALEKİ

46 Bölüm Başkanının Mesajı Özellikle ülkemizde ısınma amacıyla kullandığımız doğal gazın dışa bağımlı olarak kullanılması, mevcut kaynaklarımızın kısıtlı oluşu ve doğal gazın özelliği itibarıyla diğer yakacaklardan birçok üstünlüğünün olması, doğal gazın etkili ve verimli kullanılması ile ilgili özel tedbirler alınmasını gerektirmektedir. Üniversitemizde verilen üstün kaliteli eğitimle bu alanda mevcut olan eksiklikler giderilmeye çalışılmıştır. Mezunlarımız, telekomünikasyon sektöründe montaj, test, bakım, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesi alanlarında istihdam edilmektedir.

47 Tarihçe Avrasya Üniversitesi Doğalgaz ve Tesisatı Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır

48 Misyon Gaz ve tesisat sektöründe, ülkemizde doğal gazın hızla yayılmasından dolayı büyük oranda istihdam açığı oluşmaktadır. Ayrıca gaz yakan cihazların imalâtını yapan firmaların hızla kendilerini yenilemeleri ve teknolojinin gereklerine göre cihazlarını geliştirmeleri bu dalda büyük oranda servis elemanı ihtiyacını doğurmaktadır.üniversitemiz üstün kalite ve hizmet anlayışı ile bu sektörde kalifiye eleman yetiştirmeyi hedeflemiştir.

49 Vizyon Bu programda, gereksinim duyduğu kuramsal konuları iyi bilen,gaz ve tesisat sektöründe karşılaşılabilecek problemleri gerekli teknolojileri kullanarak hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirilmektedir.

50 Elektonik Haberleşme Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Masoud MALEKİ Öğr.Gör.Negin MANSHOURI

51 Bölüm Başkanının Mesajı Telekomünikasyon sektörüne uyum sağlayabilecek bilgili, becerili ve iletişim olanaklarını iyi kullanabilen Elektronik Haberleşme Teknikeri yetiştirilmektedir.

52 Tarihçe Avrasya Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

53 Misyon Elektronik Haberleşme Programı'nın amacı ise günümüzde önem kazanan iletişim teknolojileri hakkında yeterli bilgi, beceri, proje ve tasarım gücüne sahip, gelişme ve yeniliklere açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini özümsemiş teknikerler yetiştirmektir.

54 Vizyon Telekomünikasyon sektörüne uyum sağlayabilecek bilgili, becerili ve iletişim olanaklarını iyi kullanabilen Elektronik Haberleşme Teknikeri yetiştirilmektedir.

55

56

57 Grafik Tasarım Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Fatma TEKKE

58 Bölüm Başkanının Mesajı Grafik Tasarım Bölümü, geçmişten günümüze aktarılmış kültürel değerleri koruyarak çağdaş sanat anlayışını benimseyen, bilgi çağında kendi çağını ve çevresini çözümleyip sentez yapabilen, teknik ve estetik yönden eğitilmiş özgün fikir ve grafik tasarımlar üretebilen tasarımcı bireyler yetiştirme amacındadır. Bu amaçla grafik tasarım bölümü tasarım alanında talepler doğrultusunda tasarımcı ihtiyacını karşılamak duyarlı, yaratıcı, hür düşünce özgürlüğüne sahip, yenilikçi ve yeteneklerini doğru şekilde ortaya koyan, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayan özgün tasarımcılar yetiştirmek üzere kurulmuştur. Bu programın mezunları grafik tasarım atölyeleri, basın yayın sektörü, kamu ve özel kuruluşlarda sanat danışmanı ve üniversitelerin güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma programlarında çalışma imkânları bulmaktadır.

59 Tarihçe Grafik Tasarım Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında üniversitemizin Pelitli kampüsünda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretime devam etmektedir.

60 Misyon Grafik Tasarım Bölümü, ülkemizi ve üniversitemizi beynelmilel düzeyde başarı ile temsil edebilecek iletişim becerisi gelişmiş, bilgi çağında kendi çevresini ve çağını çözümleyip sentez yapabilen, özgün fikir ve grafik tasarımlar üretebilen tasarımcı bireyler yetiştirme amacındadır.

61 Vizyon Grafik Tasarım Bölümü, ilgili alanlarda görev almak üzere, nitelikli, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, iletişim stratejilerini geliştirebilen, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, araştırmacı, kültürlü, yetenekli ve yaratıcı grafik tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

62 Grafik Tasarım Programı ilk mezunları

63 Grafik Tasarım Programı ilk mezunları

64 Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Bilge ÇAĞLAR

65 Bölüm Başkanının Mesajı Halkla ilişkiler ve Tanıtım programı tüm dünyada öne çıkan, ürün, hizmet ya da marka ile ilgili iletişimi içeren çağdaş bir disiplindir. Program kapsamında, herhangi bir ürün, hizmet ya da markanın gereksinimi olan mesaj veya etkinliği ortaya çıkarabilmek için araştırma, planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarında yer alan süreçlerin nasıl işlediğine yönelik kuramsal ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Amacımız iletişimin yazılı ve sözlü formları, pazarlama, örnek olaylar, araştırma, medya planlama ve kampanya dersleriyle öğrencilerin gelecekte yer alacakları projelerin çözümünün alt yapısını hazırlamaktır.

66 Tarihçe Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda önlisans düzeyinde eğitim-öğretime devam etmektedir.

67 Misyon Bölgemizin ve ülkemizin, halkla ilişkiler ve tanıtım alanında ihtiyacı olan nitelikli elemanların yetiştirilmesini sağlamak, ülkemizin sayılı eğitim kurumlarından biri olmak. İletişim konusunun tüm unsurlarını ve disiplinlerini bilen ve uygulayabilen mezunlar yetiştirmek.

68 Vizyon İşletmelerin iç ve dış çevresiyle ilişkilerini sağlayacak nitelikli, bilgili, toplumsal sorumluluğunun bilincinde ve yaratıcı insan kaynağı yetiştirmektir.

69 İç Mekan Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Fatma TEKKE

70 Bölüm Başkanının Mesajı İç Mekan Tasarımı programı mesleki bilgilerle donatılmış ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştirmek, gerek bölüm öğretim elemanlarının yaptığı, gerekse ülke çapında yapılan araştırmalarla şu anda kalifiye eleman eksikliği olan işletmelere tasarımcı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

71 Tarihçe Avrasya Üniversitesi İç Mekan Tasarımı Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

72 Misyon İç Mekan Tasarım Programının misyonu, mezunlarına çeşitli tasarım alanlarında çok iyi bir altyapı sağlamaktır.

73 Vizyon İç Mekan Tasarım Programının vizyonu, yaptığı akademik faaliyetler, yürüttüğü eğitim programının kalitesi ve yetiştirdiği nitelikli bireyler sayesinde tercih edilen bir kurum haline getirmektir.

74 Lojistik Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Uygar ÖZTÜRK

75 Bölüm Başkanının Mesajı Küresel bir köy haline dönüşen dünyada maliyetlerin, üretimin, ucuz iş gücünün önemi hızla artmasıyla beraber lojistiğinde yıldızı giderek parlamaktadır. Programı tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizin girişimci ve yaratıcı özelliklere sahip olmalarını sağlayacak altyapıyı kazanmaları temel amacımızdır. Bu altyapı, bilgisayar becerisine sahip olmalarının yanı sıra, en az bir yabancı dili iyi bilmelerini gerektirmektedir.

76 Tarihçe Lojistik Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitimöğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

77 Misyon Bu programın amacı, öğrencilere üretim sistemleri, fabrika içindeki imalat yöntemleri ve fabrika tasarımı, insan ve malzeme taşımacılığı ile ilgili genel bilgiler vererek ulusal ve uluslararası taşımacılıkta pratiğe dayalı olarak ara eleman olarak yetişmelerini sağlamaktır.

78 Vizyon Çalışma ve etki alanı gittikçe genişleyen yönetim ve organizasyon alanında yaratıcı faaliyetleri, topluma hizmeti, eğitim ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen bir bölüm olmaktır.

79 Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Fatma TEKKE

80 Bölüm Başkanının Mesajı Programımız, tüm öğretim elemanları ve paydaşlarıyla birlikte, eğitim-öğretim ve araştırma etkinliklerinde mükemmelliğe erişebilmek amacıyla benimsediği hedeflere ulaşabilmek için çaba göstermektedir.

81 Tarihçe 2013 yılında, Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Program, Eğitim- Öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli kampüsünde Ön lisans düzeyinde Eğitim-Öğretime başlamıştır.

82 Misyon Gerek sektörün her alanında, gerekse kişisel atölyelerde, üretimine yönelik teknolojiyi kullanabilen, nitelikli, beceri sahibi, mühendis ile teknisyen arasında üretim iletişimini tamamlayan, tekniker unvanı kazanmış elemanlar yetiştirmektir.

83 Vizyon Eğitim, öğretim ve araştırmacı kalitesi ile mesleki alanda eleman ihtiyacı karşılama konusunda ilk sıralarda tercih edilen, takım çalışmasını teşvik eden, evrensel değerlere saygılı, yurt içinde tercih edilen bir bölüm olmaktır.

84

85

86

87

88

89 Mimari Restorasyon Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Ziya SELİM

90 Bölüm Başkanının Mesajı Mimari Restorasyon Programı, önlisans düzeyinde 4 yarıyıllık eğitim-öğretim vermektedir. Programın amacı; Türkiye de kültürel değerlerimizin restore edilerek gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde aktarılmasını hedef alan bütün restorasyon/konservasyon çalışmalarına kalifiye eleman yetiştirmektir. İçerik açısından program; mimari, arkeolojik ve ahşap restorasyon/konservasyon ağırlıklıdır. Müfredat programı bu doğrultuda hazırlanmaktadır. Mimari Restorasyon Programı mezunları Ön Lisans Diploması na sahip olurlar ve tekniker unvanı almaktadırlar.

91 Tarihçe 2013 yılında, Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Program, eğitim- öğretim yılında üniversitemizin Pelitli kampüsünde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

92 Misyon Mimari restorasyon bölümünün misyonu; kültürel mirasin korunarak ve onarilarak gelecek kusaklara aktarilmasinda rol alacak nitelikli teknik eleman yetistirmektedir.

93 Vizyon Mimari restorasyon bölümünün vizyonu; isinde basarili, güvenilir, kültürel miras konusunda duyarli, mesleki etik ve ahlâk degerlerini gözeten restoratörler yetistirmektir.

94 Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Ziya SELİM

95 Bölüm Başkanının Mesajı Bu programın amacı, radyo televizyon programları konusunda gerekli kurumsal bilginin yanında, radyo ve televizyon programcılığı süreçlerini yönetme, çeşitli programlar üretme ve yayınlayabilme bilgisini edindirerek mezun olunmasını sağlamaktır. Böylelikle, bu programda başta radyo ve televizyon olmak üzere farklı kitle iletişim ortam ve araçlarının kulanım yerlerini ve biçimlerini bilen, radyo ve televizyon alanı ile ilgili karşılaştığı sorunları çözmeye yönelik doğru bilgi kaynaklarına ulaşabilen, radyo ve televizyon programları üreten ekiplerin içinde sorumluluklarını yerine getirebilen bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

96 Tarihçe Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

97 Misyon Radyo televizyon programcılığı, sinema, reklamcılık, halkla ilişkiler uzmanlığı vb. mesleklere katılacak öğrencilerin, kendilerine ve kurumlarına avantaj sağlayacak uzmanlık, beceri ve birikimin yanında, hedef kitlelerinin ufkunu açacak geniş teorik ve kültürel bir vizyona sahip olmalarını sağlamaktır.

98 Vizyon İlerideki öğrencilerine özgüveni yüksek, özgün işler üreten, sorumluluk bilincine ve disiplinli çalışma anlayışına sahip, paylaşımcı, fikir üreten ve fikrini tekrar üretime sokan nitelikte mezunlar yetiştiren bir bölüm olmak.

99 Sosyal Hizmetler Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Bilgehan ÇAĞLAR

100 Bölüm Başkanının Mesajı Sosyal Hizmet; Bireylerin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halinin düzeyini yükseltmeye çalışır. İnsan ilişkilerinde ortaya çıkan sorunları çözmeye, birey, aile ve toplumu güçlü kılmaya ve özgürleştirmeye katkı sağlar. Meslekte; insan davranışı, yaşam boyu gelişim ve sosyal sistem teorilerinden yararlanarak insanların çevreleriyle etkileşim kurdukları noktalara gerektiğinde müdahale eder. Çözüm odaklı profesyonel yardım ve sosyal fayda odaklı sosyal hizmet düşüncesinin üretiminde bölüm (meslek) aktif rol oynar.

101 Tarihçe Avrasya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

102 Misyon Çağdaş eğitim yöntem ve tekniklerini kullanarak, değişen toplumsal koşullara uygun, toplumsal refah alanlarına yönelik bilgi ve hizmet modelleri üreterek bunların yaşama geçirilmesini sağlamaktır.

103 Vizyon Sosyal hizmet eğitiminin evrensel standartlardan ödün vermeden geliştirilmesine ve ülke genelinde yaygınlaştırılmasına öncülük eden, ulusal ve uluslararası düzeyde kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliğini gerçekleştiren, ülke koşullarını dikkate alarak, evrensel ölçülerde eğitim-öğretim, araştırma ve yayın yapan etkin bir bilim kurumu olmaktır.

104 Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Öğr.Gör.İlknur SÜNGER KUL

105 Bölüm Başkanının Mesajı Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Turizm ve Otel İşletmeciliği Programın temel amacı; Türkiye nin gelişmekte olan en önemli sektörlerinden biri turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu geniş bakış açısına sahip, alanıyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, mesleki bilgi ve deneyim donanımı yüksek, mesleki otomasyon programlarına hakim, üst düzey yabancı dil bilen ve uluslararası alanda da çalışabilecek, teorik ve uygulamaya dayalı bu sektörün değişime açık dinamik yapısına uygun, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde olan turizm sektörünün tüm dallarında turizm kaynaklarını, turizm varlıklarını, ve iş gücünü yönetme, bir işletmeyi sevk ve idare etme vasıflarına sahip beceri ve vizyon sahibi, nitelikli ara eleman ve yönetici adayları yetiştirmektir.

106 Tarihçe Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretime devam etmektedir.

107 Misyon Ülkenin geleceği için turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu, uluslar arası standartlarda mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği bilgi ve beceriye vakıf, analitik düşünebilen, çağdaş, özgür, dinamik, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, araştırma ve eğitim alanlarında topluma faydalı hizmetlerde bulunmak

108 Vizyon Yenilikçi ve paylaşımcı, sanayi ile sürekli işbirliği içinde bulunan, sağlayacağı eğitim, bilgi ve araştırma olanaklarıyla, çağdaş mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik açıdan yüksek standartlara sahip, üstün nitelikli ve aranılan teknik ara eleman yetiştiren bir bölüm olmak.

109 Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı (I.veII.Öğretim) Bölüm Başkanı Öğr.Gör.İlknur SÜNGER KUL

110 Bölüm Başkanının Mesajı Avrasya Üniversitesi, Avrasya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı, 1 yıllık İngilizce hazırlık programının başarıyla tamamlanmasının ardından verilen 2 yıllık eğitimden oluşan bir ön lisans programıdır Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, çeviri yapacağı dilde yazılı edebi eserleri, metinleri, bilimsel makaleleri, gazete ve dergileri, siyasi, hukuki, ekonomik, teknik ve diğer türdeki eserleri çevirebilen, çeviri yaparken edinmiş olduğu bilgi ve becerileri geniş bir uzmanlık alanı yelpazesinde yansıtabilen, değişen piyasa koşullarına kolaylıkla uyum sağlayabilen, üstün nitelikli, profesyonel eleman yetiştirmek için yabancı dili en etkin şekilde kullanmaya yönelik, değişik sektörel alanlara ilişkin olarak hem kuramsal, hem de pratiğe dayalı bir eğitim sunar. Çevirmen olabilmek için gerekli yabancı dil bilgisini geliştirmek, çeviri teorisini öğrenmek ve öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlamak programımızın amaçları arasında yer almaktadır.

111 Tarihçe Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

112 Misyon Üniversitemiz bünyesindeki öğrencilerimizin İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini daha ileri düzeye çıkararak gerek kaynak ve erek kültürlerde norm ve kısıtlamaların karşılaştırılması, gerekse erek dilde çeviri metninin oluşturulması aracılığıyla metin oluşturma ve inceleme becerileri geliştirmiş, sözlü çeviride kullanılabilecek strateji ve taktikleri kavranmış meslek elemanları yetiştirmeyi hedefleyen organizasyon yapısını oluşturmak.

113 Vizyon Alan çevirisini kolaylaştıran uzmanlık bilgisinin hangi yollardan artırılabileceği konusunda yönlendirici olan araştırmacı, bağımsız, yaratıcı, kendine güvenen ve yetkin profesyoneller yetiştiren bir bölüm olmak.

114 Yapı Denetim Programı(I.veII.Öğretim) Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Ziya SELİM

115 Bölüm Başkanının Mesajı Avrasya üniversitesi Yapı Denetimi Programında okuyan öğrencilere kamu kuruluşları ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu inşaatçılıkla ilgili Yapı Denetimi konusunda eğitimler verilerek kalifiye teknik elemanlar yetiştirmektir.

116 Tarihçe Avrasya Üniversitesi Yapı Denetimi Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

117 Misyon Teknolojik gelişmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi almış, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen mesleki problemleri çözebilecek bilgi ve beceriye sahip, çağdaş aygıtları kullanabilen, önlisans düzeyinde diplomaya sahip mezunlar yetiştirmektedir.

118 Vizyon Teknolojik gelişmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi almış, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen mesleki problemleri çözebilecek bilgi ve beceriye sahip, çağdaş aygıtları kullanabilen, önlisans düzeyinde diplomaya sahip mezunlar yetiştirmektedir.

119 Trabzon da 2010 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulan Avrasya Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

120 Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu olan Sayın Ömer YILDIZ mezuniyet konuşması yaparken

121 Avrasya Üniversitesi ilk mezunları

122

123

124

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulda, 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait binada Turizm ve Otelcilik

Detaylı

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI Programın Amacı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı nın amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

Yrd.Doç.Dr.Evren Ersoy KALYONCU Yüksekokul Müdürü

Yrd.Doç.Dr.Evren Ersoy KALYONCU Yüksekokul Müdürü ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU Arsin Meslek Yüksekokulu şehir merkezine, üniversitemiz Kanuni yerleşkesine ve Arsin Organize Sanayi Bölgesine yakınlığı ile oldukça avantajlı bir konumdadır. İş dünyasının ihtiyaç

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU

ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU 1 ARSİN MESLEK YÜKSEKOKULU 2 3 Sevgili öğrenciler Arsin Meslek Yüksekokuluna Hoşgeldiniz Sevgili gençler, Yüksekokulumuz Eğitim- Öğretimde nicelikten çok niteliğe önem veren sevgi

Detaylı

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır.

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır. 2012-2013 Yeni Misyon ve Vizyon Sulama Teknolojisi Misyon: Tatlı su kaynaklarının en uygun şekilde kullanılmasına yönelik sulama sistem ve yöntemlerinin seçilmesini ve uygulamasını sağlamak için gereksinim

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Elektronik Mühendisi Kimdir? Elektronik Mühendisleri, toplum tarafından ihtiyaç duyulan elektronik cihaz ve sistemleri Tasarlar, Geliştirir, İşletir. 2 NEDEN ELEKTRONİK

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKULUMUZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı (7. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan,

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER 1.Gönen Meslek yüksekokulu Logosu... 1 2. Durum Analizi... 1 2.1.Gönen Meslek Yüksekokulu Tarihçesi...

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu, Tel: 0322 5165477-78-79-80 Fax: 0322 5153826 http: //kozan.cu.edu.tr Yüksekokulumuzun Kısaca

Detaylı

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2017 1. Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına yatkın ve mesleki

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. BASIM ve YAYIN TEKNOLOJİLERİ (YGS-5)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. BASIM ve YAYIN TEKNOLOJİLERİ (YGS-5) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy BASIM ve YAYIN TEKNOLOJİLERİ (YGS-5) Basım ve Yayın Teknolojileri Basım ve Yayın Teknolojileri programı; dünyadaki gelişmeleri izleyerek tasarım, baskı öncesi, baskı ve baskı

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

Program Eğitim Amaçları

Program Eğitim Amaçları Program Eğitim Amaçları Eğitim amaçlarımız; programımız mezunlarının yakın bir gelecekte erişmeleri istenen kariyer hedeflerini ve mesleki beklentilerini tanımlayan genel ifadelerden oluşmakta olup aşağıda

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 OCAK 2011, MERKEZ KAMPÜS, ÇANKIRI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 1976 2011 (35 YIL) Çankırı Ocak 2011 Misyon,

Detaylı

2013-2014 BAHAR YARIYILI MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI 8:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-18:00

2013-2014 BAHAR YARIYILI MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI 8:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-18:00 2013-2014 BAHAR YARIYILI MESLEK YÜKSEKOU DERS I BİLGİSAYAR CILIĞI 1.SINIF I. ÖĞRETİM 8:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-18:00 C PROG. LAB. ÖĞR.GÖR.NEGIN MANSHOURİ

Detaylı

Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi

Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi 3+1= 4x4 Sosyo - Ekonomik Gelişim Projesi Türkiye nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Sakarya Üniversitesi, uyguladığı eğitim stratejileriyle çağdaş, akılcı, sistemli, bilgi üreten ve kullanan

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİHÇE Sosyal Bilimler Enstitüsü; 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ)

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ) 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ) Fakülte/Yüksekokul/Meslek YO Birim Adı Kont. 2. Sınıf 3. Sınıf Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

FARABİ YENİ ANLAŞMALARI

FARABİ YENİ ANLAŞMALARI FARABİ YENİ ANLAŞMALARI AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Meslek Yüksekokulu Anestezi Diş Protez Teknolojisi Programı İlk ve Acil Yardım Optisyenlik Çocuk Gelişimi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Sağlık Kurumları

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (YGS-1)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (YGS-1) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (YGS-1) Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı bölümü, bilgisayar sistemlerinin yapısı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin etkin kullanım yöntemleri

Detaylı

FARABİ ANLAŞMALARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

FARABİ ANLAŞMALARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FARABİ ANLAŞMALARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Turizm ciliği Uluslararası İlişkiler Bilgisayar Mühendisliği Kimya Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Mimarlık Hukuk Fakültesi Hukuk Mütercim ve Tercümanlık İngilizce

Detaylı

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı:

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programı: Sinema alanında bilgi sahibi, yüksek lisansını tamamlamış araştırmacıların sinema bilimine katkı sağlayacak, sinemayı sanatsal, estetik

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

1. ve 2. ÖĞRETİM Dersin Saati PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

1. ve 2. ÖĞRETİM Dersin Saati PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA LOJİSTİK 1. ve 2. ÖĞRETİM LOJİSTİĞE GİRİŞ D.07 LOJİSTİĞE GİRİŞ D.07 LOJİSTİK I 1.ve 2. ÖĞRETİM ULUSLARASI PAZARLAMA D.106 ULUSLARASI PAZARLAMA D.106 SATIŞ YÖNETİMİ SATIŞ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM AÇMA BAŞVURU DOSYASI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM AÇMA BAŞVURU DOSYASI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM AÇMA BAŞVURU DOSYASI ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ Haziran 2015 Çeviribilim Bölümü Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. Programın Adı 2. Programın Yürütüleceği

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2016 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) Hukuk Fakültesi (%50 Burslu) Taban Puan 4 323,52252 1 417,16064 Hukuk Fakültesi İngiliz Dili ve

Detaylı

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM Yüz ölçümü olarak Türkiye nin en büyük ili olan Konya, doğal ve tarihi güzellikleri, ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı tarihten gelen köklü geçmişi ile büyümesini sağlıklı bir şekilde

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ E. Program Hakkında Genel Bilgiler Program Yöneticisi(Bölüm Bşk, ABD Bşk, Bilim Dalı Bşk., Program Koordinatörü) Koordinatörler Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Bilgehan ÇAĞLAR 1. MYO Uluslararası İlişkiler Bölüm/Program

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI Programın Amacı Yerel Yönetimler Programının başlıca amacı; çağdaş yerel yönetim biliminin temel ilkelerine, stratejilerine ve tekniklerine

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz

Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz 1 Sunum Planı Misyon Vizyon İdari Kadro Mevcut Durum Hedefler ve Çalışma Planı 26.05.2011 ue.atilim.edu.tr 02 Misyon Üniversitemiz ilke olarak, uzaktan eğitim

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Radyo ve Televizyon Programcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü günlük yaşamın her alanına giren radyolardan ve televizyonlardan

Detaylı

TÜRKİYE DE MESLEKİ EĞİTİM

TÜRKİYE DE MESLEKİ EĞİTİM Uzman Melisa KORKMAZ TÜRKİYE DE MESLEKİ EĞİTİM Eğitimde Genel Görünüm Günümüz küresel rekabet ortamında bilgi ve bilgi teknolojileri giderek önem kazanmakta, ülkeler her geçen gün hızla gelişen teknoloji

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU 205 209 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI ÖNSÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu 205-209 Dönemi Stratejik Planı, 0.2.2003 tarih ve 508 sayılı Kamu Mali

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) FOTOĞRAF VE GRAFİK ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -17 FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu faaliyet sonucunda

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yalova Üniversitesi, 22.05.2008 Tarih ve 5765 sayılı kanunla eğitim ve öğretimine başlamıştır. Çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış; sosyal ve analitik çözümler üretebilen, ürettiği bilgiyi toplumla

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme

Detaylı