Sandık Güvenliği Eğitimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sandık Güvenliği Eğitimi"

Transkript

1 Sandık Güvenliği Eğitimi

2 Sandık Başındaki Kişiler 1. Sandık Memurları 2. Partilerin Sandık Görevlileri 3. Sandık Müşahitleri Bu sunum ağırlıklı olarak sandık müşahitliği eğitimi içindir.

3 İletişim Zinciri

4 Sandık Müşahidi Kartı Ayrıcalıkları 1. Sandık Başkanı sizi sınıftan çıkartamaz 2. Sayım tutanağının ıslak imzalı kopyasını talep edebilirsiniz.

5 3 Şekilde Sandık Müşahitliği Yapabilirsiniz 1. Oy verdiğiniz sandık ya da çevresinde 2. Sabah 6 dan itibaren görev istediğiniz uzak sandıkta (oy vermek için sandığınıza geri dönmeniz ve tekrar görev sandığına gitmeniz gerekir)

6 Ankara nın Oyları, pratik olarak sabah olabilecek en erken saatte kendi sandığınızda oy kullanıp, ivedilikle görev sandığınıza gitmenizi önermektedir.

7 Yurtdışı oyların sayımı için sandık görevlisi olacak gönüllülerimiz saat 15:30 da ATO Congresium daki (Söğütözü Cad. No: 1/A) sandık başında olmalılar.

8

9 Seçim Günü Güne erken başlamanızı, iyi kahvaltı yapmanızı, yanınıza nevale, el feneri, şarj aleti, kimlik kartı, tutanak tutabilmeniz için 20 kadar A4 dosya kağıdı, karbon kağıdı, acil durum iletişim listenizi ve birkaç tane tükenmez kalem almanızı öneririz.

10 Seçim Günü Üstünüzde herhangi bir siyasi sembol taşımanız kesinlikle yasaktır. Ancak okul sorumlunuz tarafından size verilecek olan AO etiketini kıyafetinize yapıştırabilir ya da iğneleyebilirsiniz.

11 Seçim Günü Siyasi sembol taşımak yasak olsa da, parti görevlileri birbirlerini tanımak amacıyla bazı işaretler (rozet, bant, kravat vs) taşımaktadırlar. Görev sandığınıza gittiğinizde kendi fikriyatınıza yakın bulduğunuz partinin görevlilerini bulmanız, birlik olma anlamında önem taşımaktadır.

12 Usulsüzlüklere Karşı:

13 Usulsüzlüklere Karşı: Herhangi bir aksaklıkla karşılaşırsa MUTLAKA yazılı/sözlü şikâyet yöntemi ile başvuruda bulunmalı. Bu şikâyeti ve sonucunu sandık tutanak defterine işleterek, sandık kurulu kararının bir örneğini almalıdır. Ret kararı çıkarsa, kararın örneğini bina sorumlusuna iletmelidir.

14 Usulsüzlüklere Karşı: Şikayet hakkımızı usulsüzlük yapıldığını hissettiğimiz her konuda kullanalım. Şikayet reddedilirse, İtiraz hakkımızı kullanalım. Ankara nın Oyları temsilcileri olarak, en az sandık başkanı kadar duruma hakim olduğumuzu gösterelim!

15

16 Sandık Başında En çok dikkat etmeniz gereken konu, zarfların ve oy pusulalarının iki ayrı damgayla damgalanmış olmalarıdır. 1) İlçe Seçim Kurumu damgası 2) Sandık Kurul numarasına özel damga Zarfların ve pusulaların sandık numarasına özel damgayla damgalanması, önceden damgalanmış zarf ve pusula hilesinin yapılmasını engelleyecektir.

17 Oy Verilirken 1) Oy verenlerin TC nolu kimlik ibraz ettiğinden ve isminin yanına imza attığından, 2) Oy verme kabinine sadece bir kişinin girdiğinden, 3) Oy verme kabinine engelli vatandaşlar (engeli raporlu olmak durumundadır) için yardım etmek amacıyla bir kişinin sadece bir kez girdiğinden, 4) Oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü alabilen cihazlarla girilmediğinden ve kabinde fotoğraf çekilmediğinden, 5) Polislerin Örnek 142 belgesini oy kullandıktan sonra sandık başkanına imza ile verdiklerinden, emin olunuz

18 Oy Verilirken

19 Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, Üzerinde İlçe Seçim Kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan, Tamamı yırtılmış olan, Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı olmayan, Üzerinde Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, Üzerinde İlce Seçim Kurulu ve sandık kurulu mührü dışında bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar

20 İtiraza uğrayan zarflar bir kenara konulur ve Sayım Sandık Kurulu tarafından incelenerek, geçerli olduğu kabul edilenler geçerli zarflarla, geçersiz olduğu kabul edilenler de geçersiz zarflarla birleştirilir. Sayılar tutanak defterine işlenir.

21

22 Oy kullanan (seçmen listesinde imzası olan) seçmen sayısı: 250 Toplam zarf sayısı: 260 Geçerli zarf sayısı: 255 Geçersiz Zarf Sayısı: 5 Toplam zarf sayısı oy kullanan seçmen sayısından fazla! Bu durumda; 1. Geçersiz zarf sayısı düşülür: 260 5= Hala yeterli olmadı! Başkan, geçerli zarflardan 5 zarfı gelişigüzel çeker ve yakar: 255-5= İmha edilen zarf sayısı tutanak defterine yazılır. Böylelikle oy kullanan seçmen sayısıyla zarf sayısı eşitlenir.

23 Zarfların sayım işlemleri bittikten sonra, oy sayımına geçilir.

24

25 Tereddüt edilen oy pusulaları yeniden ele alınır. Oyların geçerli olup olmadıkları, Sayım Sandık Kurulu tarafından karara bağlanır. Geçerli ve geçersiz oy pusulası sayıları tutanak defterine geçirilir. Sayım Sandık Kurulu nun kararına katılmayan kurul üyesi, katılmama sebeplerini, muhalefet şerhi olarak tutanak defterine yazar ve imzalar.

26 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? 1) Arkasında sandık kurulu mührü olmayan. 2) Sandık kurulunca verilen ve o seçim için düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan. 3) Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış olan. 4) Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan.

27 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? Hiçbir yerine EVET veya TERCİH mührü basılmamış olan.

28 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? Birden fazla adaya ait alana EVET veya TERCİH mührü basılmış olan.

29 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? Başka adaya ait alana taşmış EVET veya TERCİH mührü bulunan,

30 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? Üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş olan.

31 Hangi Oy Pusulaları Geçersizdir? Üzerine EVET veya TERCİH mührü dışında herhangi bir öze işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış olan.

32

33 Bir adaya ait alana basılan EVET veya TERCİH mührü, sadece iki adaya ait alanı ayıran çift çizgili bölgeye tasmış olan.?

34 Bir adaya ait alana birden çok EVET veya TERCİH mührü basılmış olan.?

35 Oylar Sayılırken 1) Tüm zarfların ve pusulaların damgalı olduğundan, 2) Geçersiz zarfların kesinlikle imha edilmediğinden, 3) Oylar sayılırken sandık başkan yardımcılarının birbirlerinin yazdıklarını görmediğinden, 4) Sayım sonuçlarının sizin tuttuğunuz notlarla eşleşme sağladığından emin olunuz. *Oylar sayılırken Ankara nın Oyları çetelesini kullanmanızı öneririz.

36 El Feneri Oy vermenin ya da saymanın herhangi bir aşamasında elektriklerin kesilmesi durumunda derhal el fenerinizi yakarak sandığa ya da çuvala hakim olunuz.

37 Oylar Sayıldıktan Sonra Sandık sonuç tutanağının nizami şekilde doldurulduğundan emin olunuz.

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47 Mühürlerin silik olmaması ve ilgili sandık kuruluna ait mühür olması

48 Tutanakta düzeltme var mı? Varsa düzeltme sonrası rakamlar tutarlı mı? Düzeltmeler paraflanmış mı?

49 Tüm kurul üyeleri tutanağı imzalamış mı?

50 Sandık Sonuç Tutanağı Tamamlandıktan Sonra:

51 Oylar Sayıldıktan Sonra Mutlak surette sandık sayım tutanağının ıslak imzalı kopyasını alınız. Islak imzalı tutanağı Okul Sorumlunuza iletiniz. Tutanak alabilmeniz için gün içerisinde diğer parti görevlileriyle ve sandık heyetiyle iyi ilişkiler kurmaya özen gösteriniz. Tüm çabanıza rağmen sandık tutanağını elde edemezseniz, son olasılık olarak adayların oy sayısını okul sorumlunuza iletiniz.

52 Oylar Sayıldıktan Sonra Islak imzalı sandık sonuç tutanağı müşahitlere dağıtıldıktan sonra geçerli ve geçersiz pusulalar, zarflar ve tüm seçim araçları ayrı ayrı paketlenir. Başkan ve üyeler tarafından, bir torbaya konulur, mühürlenir ve İlçe Seçim Kurulu na götürülür. Torbayı götürme ve teslim etme görevi, sandık kurulu başkanı ve kura ile belirlenen en az iki sandık kurulu üyesine aittir. Adı kurada çıkmasa da, diğer sandık kurulu üyeleri ve müşahitler de bu teslimata refakat edebilirler. Aracı takip edeceğinizi önceden araçtaki görevlilere bildiriniz. Bu işlem sırasında bir çuvalın/çuvalların araçtan atılması ihtimaline karşı her an görüntü kaydı yapmaya hazırlıklı olunuz.

53 Oylar Sayıldıktan Sonra İlçe Seçim Kurulu na pusula ve seçim araçlarını teslim etmeye gidilirken, hiçbir yere uğranılamaz!

54 İtiraz için sadece bir günümüz var! Bu nedenle, sandık sonuç tutanaklarını olabildiğince hızlı biçimde gerekli mercilere ulaştırmalıyız.

55 Karşılaştığınız her şüpheli durumda tutanak tutunuz. Çift imzalı olarak hazırlayarak her iki kopyayı da mümkünse sandık başkanına, olmuyorsa diğer görevlilere, müşahitlere ya da vatandaşlara imzalatınız. Sorunuz olması durumunda bize ya da bölgede görevli avukatlara size bildirilmiş telefon numaralarından ulaşınız.

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU

T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU T.C YÜKSEK SEÇİM KURULU CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ BİRİNCİ OYLAMA ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ SANDIK KURULU TUTANAK DEFTERİ SANDIK NO:... 2018 NO: 1 23 Haziran 2018 Cumartesi Günü saat... de/da,.mahallesi/köyünde

Detaylı

Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet!

Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet! Demokratik, adil ve temiz seçim için 7 Haziran da Ankara nın bütün sandıkları bize emanet! Ankara nın Oyları nedir? Demokratik, adil ve temiz seçim için bir araya gelmiş bağımsız gönüllülerden oluşan bir

Detaylı

06:45-07:00 07:00-08:00

06:45-07:00 07:00-08:00 İZMİR İN SANDIKLARI- 16 NİSAN 2017 HALK OYLAMASI MÜŞAHİT KONTROL LİSTESİ Halk oylamasından önce Referandum gününden önce en az bir kez ilçe, varsa okul sorumlunuz ile yüz yüze görüşünüz. Bir siyasi parti

Detaylı

Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU

Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU Saadet Partisi Sandık Kurulu üyeleri EĞİTİM SUNUMU AMAÇ Partimizin sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerine; oy verme öncesi, oy verme sırası ve sonrasındaki görevleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmak.

Detaylı

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır.

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır. . TC No.lu.. ad-soyadlı vatandaşın herhangi bir bedensel engeli olmadığı halde yanında akrabasıyla birlikte kabine girerek oy kullanmasına izin verilmiştir. Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine

Detaylı

P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i

P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR Kanun: kanunda düzenlenmektedir. Genelge: Görev ve Yetkilerini düzenleyen genelgedir. Bu genelge

Detaylı

SANDIK KURULU İŞLEMLERİNE KARŞI ŞİKAYET DİLEKÇESİ....Sandık Kurulu Başkanlığına

SANDIK KURULU İŞLEMLERİNE KARŞI ŞİKAYET DİLEKÇESİ....Sandık Kurulu Başkanlığına SANDIK KURULU İŞLEMLERİNE KARŞI ŞİKAYET DİLEKÇESİ... İlçe Seçim Kurulu...Sandık Kurulu Başkanlığına 10 Ağustos 2014 ŞİKAYET EDEN :... KONU : 10 Ağustos 2014 Günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kurul

Detaylı

SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU

SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU SANDIK GÖZLEMCİLERİ BİLGİLENDİRME NOTU Bu yazıda 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık müşahitlerinin nelere dikkat etmesi gerektiği görev ve yetki alanları, hangi durumların usulsüz olduğu, bir usulsüzlükle

Detaylı

P r a t i k. R e h b e r i

P r a t i k. R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR II. MÜŞAHİTLİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. Müşahit kime denir? 2. Müşahidin Yasal Hakları 1 III.

Detaylı

24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ

24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ 1 24 HAZİRAN 2018 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ Müşahit kimdir? Gönüllü Sandık Müşahidi, seçim günü sandık kurulunun toplanmasından itibaren oy verme, sayım, döküm, tasnif ve tutanakların tutulması gibi

Detaylı

Pratik Gönüllü Rehberi

Pratik Gönüllü Rehberi Pratik Gönüllü Rehberi 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR Kanun: 298 sayılı Seçim Kanunudur. Tam adı, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun Seçim

Detaylı

135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2018 135/II SAYILI GENELGE SEYYAR SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Kapsam MADDE 1- Bu Genelge;

Detaylı

*Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır.

*Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır. *Bu metin Komünist Parti Genel Merkezi tarafından Komünist Parti üye ve dostları için hazırlanmıştır. MÜŞAHİTLER (PARTİ GÖREVLİLERİ) İÇİN NOTLAR 1. Parti tarafından düzenlenmiş müşahit kartını mutlaka

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU Seçim gününden önce mutlaka aşağıdaki iletişim bilgilerini doldurunuz. GÖREVİ ADI SOYADI TELEFON NUMARASI Sandık Kurulu Üyesi Müşahit Okul Sorumlusu İtiraza Yetkili

Detaylı

Sandık Gözlemciliği Eğitimi

Sandık Gözlemciliği Eğitimi Sandık Gözlemciliği Eğitimi 1 Oy ve Ötesi eğitimleri içeriğini, seçim sürecinin ve işleyişinin yasal zeminini belirleyen seçim kanunu ve genelgeden alır. Eğitimler, gönüllüleri sürecin doğru işlemesi için

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 2018 1 ÖNSÖZ: Sandık Kurulu üyeleri ile müşahitler için Seçim Günü Rehberi nin amacı seçimde görev alan sandık

Detaylı

Sandık Gönüllüleri. Müşahitlik Eğitimi

Sandık Gönüllüleri. Müşahitlik Eğitimi Sandık Gönüllüleri Müşahitlik Eğitimi Bugün neden buradayız? Önümüzdeki adımlar uzun bir yol Durum güncellemesi (diğer iller) Eğitimlerin sürdürülebilirliği Cumhurbaşkanlığı Seçimi Keşke bilseydik! Kritik

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ. CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ

SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ. CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT REHBERİ CUMHURBAŞKANI ve 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 2018 ÖNSÖZ: Sandık Kurulu üyeleri ile müşahitler için Seçim Günü Rehberi nin amacı seçimde görev alan sandık

Detaylı

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ Ortak Nokta Derneği ile Ankara Kent Forumu Derneğinin önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve gönüllülerin katılımıyla bağımsız bir platform olan Ankara nın

Detaylı

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ 20 TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 1SEÇİMLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELER İLK KEZ NE ZAMAN YAPILMIŞTIR? Türkiye, demokratik sistemin temelini teşkil eden seçimlerle bundan yaklaşık 150 yıl önce tanışmıştır.

Detaylı

1- GİRİŞ...3. A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3. B- Sandık çevresinde kimler bulunur? SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER...

1- GİRİŞ...3. A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3. B- Sandık çevresinde kimler bulunur? SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER... İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ...3 A- Seçim Bölgesi, Sandık Çevresi, Oy Sandığı...3 B- Sandık çevresinde kimler bulunur?...3 2- SANDIK ÇEVRESİNDEKİ GÖREVLİLER...4 A- Sandık kurulu kimlerden oluşur?...4 B- Gözlemci

Detaylı

Oy ve Ötesi, hür irademiz ve yasal hakkımız doğrultusunda katkıda bulunmak istediğimiz şeffaf seçim sürecine destek amaçlı bir gönüllü oluşumdur.

Oy ve Ötesi, hür irademiz ve yasal hakkımız doğrultusunda katkıda bulunmak istediğimiz şeffaf seçim sürecine destek amaçlı bir gönüllü oluşumdur. 1 Giriş Sevgili Oy ve Ötesi gönüllüsü, Oy ve Ötesi nde sandık gözlemcisi olarak göstermiş olduğunuz özveri ve bilinçten ötürü teşekkür ederiz. Oy ve Ötesi ni ayakta tutan en önemli unsur tarafsızlık, dürüstlük

Detaylı

ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU

ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU ANKARA NIN OYLARI 2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ KILAVUZU GİRİŞ Kanun: 298 sayılı Seçim Kanunudur. Tam adı, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun Seçim Kanunu dur. Ülkemizde

Detaylı

16 NİSAN 2017 HALK OYLAMASI MÜŞAHİT REHBERİ 1. BAZI GENEL KAVRAMLAR

16 NİSAN 2017 HALK OYLAMASI MÜŞAHİT REHBERİ 1. BAZI GENEL KAVRAMLAR 16 NİSAN 2017 HALK OYLAMASI MÜŞAHİT REHBERİ 1. BAZI GENEL KAVRAMLAR Kanun: 298 sayılı Seçim Kanunudur. Tam adı, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun Seçim Kanunu dur. Ülkemizde

Detaylı

Akış Sandık Kurulu Başkanı Sandık Kurulu Üyesi Sandık Müşahidi

Akış Sandık Kurulu Başkanı Sandık Kurulu Üyesi Sandık Müşahidi Sandık Başı Eğitimi Akış ü Sandık Kurulu Başkanı, Sandık Kurulu Üyesi ve Sandık Müşahidi kimlerdir? ü Halkoylaması günü öncesi ve oy verme süreçleri ü Oy sayım süreçleri ü Sandık Kurulu Başkanı ü Sandık

Detaylı

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi. #oyunusevensaysin

Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi. #oyunusevensaysin Haziran 2015 Seçimleri Müşahit Eğitimi #oyunusevensaysin Bölüm 1: Genel bilgiler ve tanımlar 2 Sandık Alanı Tanımları Sandık Alanı 100 metre Sandık Çevresi 15 metre Müşahit 33.000 kişi Kolluk Görevlisi

Detaylı

Sandık Müşahidi Eğitimi

Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitimi Oy ve Ötesi, Oy ve Ötesi Kimdir? Toplumun farklı kesimlerinden, farklı inanç ve görüşlere sahip, tamamen gönüllü kişilerin bir araya geldiği, Türkiye de katılımcı demokrasiyi geliştirmek

Detaylı

OY VERME YERİ İZLEME FORMU

OY VERME YERİ İZLEME FORMU OY VERME YERİ İZLEME FORMU Ekip Numarası: Form Numarası: 1- Oy Verme Yeri (OVY): İl: Mahalle: İlçe: 2- Oy Verme Yeri: a. Okul adı: b. Kapalı Kurum Cezaevi Adı : Diğer: (Açıklayınız) 3- Oy Verme Yerinin

Detaylı

16 Nisan 2017 Anayasa Rferandumu. - Müşahit Rehberi -

16 Nisan 2017 Anayasa Rferandumu. - Müşahit Rehberi - 16 Nisan 2017 Anayasa Rferandumu - Müşahit Rehberi - A) Temel Kaynaklar 1- KANUN: Seçimler ve referandumlarla ilgili başvuracağımız ilgili kanun 298 sayılı Seçim Kanunudur. Tam adı, Seçimlerin Temel Hükümleri

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU

SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU SANDIK KURULU ÜYESİ VE MÜŞAHİT EL KILAVUZU Seçim gününden önce mutlaka aşağıdaki iletişim bilgilerini doldurunuz. GÖREVİ ADI SOYADI TELEFON NUMARASI Okul Sorumlusu Gezici Grup Sorumlusu İlçe BİM Komisyonu

Detaylı

Sandık Müşahidi Eğitimi

Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitimi Sandık Müşahidi Eğitim İçeriği 2 Oy ve Ötesi, Oy ve Ötesi Kimdir? Toplumun farklı kesimlerinden, farklı inanç ve görüşlere sahip, tamamen gönüllü kişilerin bir araya geldiği, Türkiye

Detaylı

SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ

SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ SEÇİM GÜNÜ İŞLEMLERİ REHBERİ SANDIK GÜVENLİĞİ Oyların sağlıklı bir şekilde verilmesini, sandık sonuç tutanaklarının doğru tutulmasını ve bu sonuçların doğru bir şekilde ilanını sağlayacak tüm işlemlerdir

Detaylı

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ AĞUSTOS 2014 HUKUK VE SEÇİM İŞLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI 2014 Ocak pt sa ça pe cu ct pa 01 1 2 3 4 5 02

Detaylı

SEÇİM 2018 EL KİTABI. Her Okulda Bir Avukat

SEÇİM 2018 EL KİTABI. Her Okulda Bir Avukat SEÇİM 2018 EL KİTABI Her Okulda Bir Avukat 2 ÖNSÖZ Sevgili Meslektaşlarımız; Demokrasinin temelini teşkil eden seçimlerin adil bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için, kasten veya yanlışlıkla yapılabilecek

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde adayların Merkez

Detaylı

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 8-25 EKİM 2015

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 8-25 EKİM 2015 YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 8-25 EKİM 2015 HUKUK VE SEÇİM İŞLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI 2015 Ocak pt sa ça pe

Detaylı

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASI 2017 İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ... 5 A- Halkoylamasına Dair Mevzuat...5 B- Halkoylamasına Dair Kavramlar...5

Detaylı

SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER

SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASI 16 Nisan 2017 İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ... 5 Sandık Alanı, Sandık Çevresi, Oy Sandığı:...5 Sandık Çevresinde Bulunabilecekler...5

Detaylı

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5749 Kanun Kabul Tarihi : 13/03/2008 Resmi Gazete Tarihi : 22/03/2008 Resmi Gazete Sayısı

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU 2017-2018 1) Her Altınbaş Üniversitesi öğrencisinin Öğrenci Konseyi Seçiminde oy kullanma hakkı vardır. 2) Seçilecek Öğrenci Konseyi Temsilcileri (Program Öğrenci Temsilcileri)

Detaylı

7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ

7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ 7 HAZİRAN 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SEÇİM İŞLEYİŞİ, GÖZLEMCİLERİN HAKLARI, SANDIK KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ 1 Bina Sorumlusu Sandık Kurulu Kullanma Öncesi Sandık Kurulunun

Detaylı

SANDIK BAŞI EL KİTAPÇIĞI

SANDIK BAŞI EL KİTAPÇIĞI SANDIK BAŞI EL KİTAPÇIĞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN 138 SAYILI SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGESİ 138 SAYILI

Detaylı

YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır.

YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır. YURTDIŞI SANDIK KURULUNDA GÖREVLİ MÜŞAHİTLER İÇİN EĞİTİM SUNUMU Bu Sunum 202 Sayılı YSK Genelgesi Esas Alınarak Hazırlanmıştır. Sandık Kurullarının Oluşumu Sandık kurulu bir başkan, bir kamu görevlisi

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2015 1 / 21 İÇİNDEKİLER SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam... 1 Sandık kurullarının

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2015 1 / 21 İÇİNDEKİLER SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam... 1 Sandık kurullarının

Detaylı

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU Ekip numarası: Form numarası: Oy Verme Yeri (OVY) tanımlanması Seçim Yeri İl: İlçe: Mahalle: Okul: Sandık No. Oy verme yerinin özellikleri a. Kırsal ( ) Kentsel ( ) b. Normal

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

03-04 OCAK 2015 AÖL VE MAÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV TARİH VE SAATLERİ 1.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 09: 30 (180 dakika) 2.Oturum- 03 Ocak 2015 Cumartesi 14: 00 (180 dakika) 3.Oturum- 04 Ocak 2015 Pazar 09: 30 (180 dakika) GENEL I. Bina Sınav Komisyonunun

Detaylı

ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA. : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi

ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA. : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi ÖRNEK DİLEKÇE (0) (.) NOLU SANDIK KURULU BAġKANLIĞINA ġġkayet KONUSU : (T.C.Kimlik No)Adı, Soyadı (..) numaralı Sandık Kurulu... müģahidi : Saat 07.00 deki sandık hazırlık iģlemlerine iliģkin, yöntem talebidir.

Detaylı

SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI

SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER SEÇİM GÜNÜ ÇALIŞMALARI AMAÇ Bu eğitimin amacı: İlçe Seçim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerimiz ile, İl ve İlçe Seçim Kurulu Gözlemci ve Temsilcilerimizin

Detaylı

202/I SAYILI GENELGE

202/I SAYILI GENELGE 202/I SAYILI GENELGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNUN, YURT DIŞI SANDIK KURULLARININ, YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE OYLARI SAKLAMAK VE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNA ULAŞTIRMAKLA

Detaylı

Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır.

Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır. 1 Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır. Her parti kendi görüşünü seslendirebilmeli Seçim güvenliği devletin yetkili bütün

Detaylı

ÖRNEK:202 CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNUN, YURT DIŞI SANDIK KURULLARININ,

ÖRNEK:202 CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNUN, YURT DIŞI SANDIK KURULLARININ, ÖRNEK:202 CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNUN, YURT DIŞI SANDIK KURULLARININ, YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE OYLARI SAKLAMAK VE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNA ULAŞTIRMAKLA GÖREVLİ SANDIK

Detaylı

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi. İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015. 14. Mayıs 2015

+ - Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi. İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015. 14. Mayıs 2015 www.gurbetinoylari.com gurbetinoylari2015.blogspot.com facebook.com/gurbetinoylari @GurbetinOylari @AOylari Almanya da Seçim Genel Durum Değerlendirmesi İlk 6 gün: 8-13 Mayıs 2015 14. Mayıs 2015 Almanya'daki

Detaylı

136 SAYILI GENELGE 1 / 9

136 SAYILI GENELGE 1 / 9 136 SAYILI GENELGE İl Seçim Kurullarının Seçim Sonuçlarına İlişkin Görevleri ile Yurt Düzeyi Seçim Sonuçlarının Belirlenmesinde Uygulanacak Esas ve İlkeleri Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Genelge, 7 Haziran

Detaylı

145/I SAYILI GENELGE

145/I SAYILI GENELGE 145/I SAYILI GENELGE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ GÜMRÜK KAPISI SEÇİM KURULLARI VE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ İLE GÜMRÜK KAPILARINDAKİ OY VERME İŞLEMLERİ Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU ÖRNEK: 138

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU ÖRNEK: 138 T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU ÖRNEK: 138 30 MART 2014 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam MADDE 1- Bu Genelge; il genel meclisi

Detaylı

(Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI

(Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI Genelge No : Örnek: 145/I sayılı Genelge Genelge Tarihi : 30/03/2011 (Örnek: 145/I) XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GÜMRÜK KAPISI İLÇE SEÇİM KURULLARI VE SANDIK

Detaylı

e) Sandık kurulu başkanlarınca getirilen ve içinde oy zarfları ile tutanakların bulunduğu mühürlü torbaları teslim almak ve bunların sayım ve

e) Sandık kurulu başkanlarınca getirilen ve içinde oy zarfları ile tutanakların bulunduğu mühürlü torbaları teslim almak ve bunların sayım ve 145/I SAYILI GENELGE GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ GÜMRÜK KAPISI SEÇİM KURULLARI VE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ İLE GÜMRÜK KAPILARINDAKİ OY VERME İŞLEMLERİ Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

b) Oy vermenin düzenle yürütülmesini sağlamak için gereken bütün önlemleri almak ve oy verme işlemlerini denetlemek, c) Sandık kurullarının

b) Oy vermenin düzenle yürütülmesini sağlamak için gereken bütün önlemleri almak ve oy verme işlemlerini denetlemek, c) Sandık kurullarının ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA GÜMRÜK KAPILARINDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ GÜMRÜK KAPISI SEÇİM KURULLARI VE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ İLE GÜMRÜK KAPILARINDAKİ OY VERME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Vakıf

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTI YÖNERGESİ

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTI YÖNERGESİ 1 -> 6 10.08.2011 10:28 T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Detaylı

Kanun No : 5980 Kabul Tarihi : 08.04.2010 R.G.Yayım Sayısı : 27548 R.G.Yayım Tarihi : 10.04.2010

Kanun No : 5980 Kabul Tarihi : 08.04.2010 R.G.Yayım Sayısı : 27548 R.G.Yayım Tarihi : 10.04.2010 SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No : 5980 Kabul Tarihi : 08.04.2010 R.G.Yayım Sayısı : 27548 R.G.Yayım

Detaylı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU, GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR 135/I SAYILI GENELGE. Ankara

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU, GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR 135/I SAYILI GENELGE. Ankara ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU, GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR 135/I SAYILI GENELGE Ankara - 2017 Kapsam ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU,

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU 138 SAYILI

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU 138 SAYILI T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU 138 SAYILI 31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMLERİNDE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE Kapsam MADDE 1- Bu Genelge; il genel

Detaylı

(Örnek: 145/I) AMAÇ VE KAPSAM VE TANIM

(Örnek: 145/I) AMAÇ VE KAPSAM VE TANIM (Örnek: 145/I) XXII. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE GÜMRÜK KAPILARINDA YAPILACAK OY VERME İŞLEMLERİ İLE İLÇE SEÇİM VE SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİ GÖSTERİR GENELGE AMAÇ VE KAPSAM VE TANIM

Detaylı

Kullanılacak oy pusulaları, zarflar ve mühür MADDE 5- İlçe Seçim Kurulunun görev ve yetkileri (298/20-A) MADDE 6- c) e) f) i) j) l)

Kullanılacak oy pusulaları, zarflar ve mühür MADDE 5- İlçe Seçim Kurulunun görev ve yetkileri (298/20-A) MADDE 6- c) e) f) i) j) l) 202/I SAYILI GENELGE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HALKOYLAMASINDA YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNUN, YURT DIŞI SANDIK KURULLARININ, YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE OYLARI SAKLAMAK VE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULUNA ULAŞTIRMAKLA

Detaylı

SEÇİMİN GÜVENİRLİĞİ / SANDIK KURULU ÜYELİĞİ ve İTTİFAK USUL ve ESASLARI

SEÇİMİN GÜVENİRLİĞİ / SANDIK KURULU ÜYELİĞİ ve İTTİFAK USUL ve ESASLARI SEÇİMİN GÜVENİRLİĞİ / SANDIK KURULU ÜYELİĞİ ve İTTİFAK USUL ve ESASLARI 1 Milletvekili seçimleri ne zaman yapılır? 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu Madde 6/2; Bir önceki seçimin yapıldığı tarihten

Detaylı

ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA

ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ÖRNEK DİLEKÇE (1)... İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA 298 Sayılı Kanunun 17.Maddesi gereği, İl Seçim Kurulunun çalışmalarına ve görüşmelerine katılmak üzere, aşağıda kimlik ve iletişim bilgileri yazılı parti

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU SÜREÇ ADI İzin İşlemleri Süreç Kodu : 62-9.6. İzin formu doldurularak Bölüm ya da birime verilir. Bölüm Başkanı ya da birim yetkilisi paraf ve imza ile birlikte formu Dekanlığa gönderir. Personel birimince

Detaylı

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ: Karar No : 296 Karar Tarihi : 04/03/2015 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 77. maddesinin birinci fıkrasında ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 6. maddesinin birinci fıkrasında Türkiye

Detaylı

SEÇİM GÜVENLİĞİ. Erol TUNCER TESAV Vakfı Başkanı. 22 Mayıs 2018 Tarihi İtibarıyla Güncellenmiştir.

SEÇİM GÜVENLİĞİ. Erol TUNCER TESAV Vakfı Başkanı. 22 Mayıs 2018 Tarihi İtibarıyla Güncellenmiştir. SEÇİM GÜVENLİĞİ Erol TUNCER TESAV Vakfı Başkanı 22 Mayıs 2018 Tarihi İtibarıyla Güncellenmiştir. ÖNSÖZ Seçim güvenliği konusu çok partili dönem boyunca gündemde kalmıştır. Son dönemde tanık olduğumuz çeşitli

Detaylı

Üye Üye Üye Nakiddin BUĞDAY Muharrem AKKAYA Cengiz TOPAKTAŞ. Üye Üye Üye Z. Nilgün. Yunus AYKIN. Kürşat HAMURCU HACIMAHMUTOĞLU

Üye Üye Üye Nakiddin BUĞDAY Muharrem AKKAYA Cengiz TOPAKTAŞ. Üye Üye Üye Z. Nilgün. Yunus AYKIN. Kürşat HAMURCU HACIMAHMUTOĞLU T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : 97 - K A R A R - 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 175. maddesinin dördüncü fıkrasında; Meclisce üye tam sayısının beşte üçü ile veya üçte ikisinden az oyla

Detaylı

202 SAYILI GENELGE 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ BİRLİKTE YAPILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE 27

202 SAYILI GENELGE 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ BİRLİKTE YAPILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE 27 202 SAYILI GENELGE 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ BİRLİKTE YAPILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ İLE İLK OYLAMADA GEÇERLİ OYLARIN SALT ÇOĞUNLUĞU SAĞLANAMADIĞI TAKDİRDE

Detaylı

Üye Üye Üye Yunus AYKIN Faruk KAYMAK Refik EĞRİ

Üye Üye Üye Yunus AYKIN Faruk KAYMAK Refik EĞRİ T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No: 1129 - K A R A R - 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan; Mahalli

Detaylı

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5).

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5). 22 TEMMUZ 2007 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN XXIII. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- Seçimle ilgili kanunlarda öngörülen bazı süreler, 2839 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ

135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Ankara - 2018 135 SAYILI GENELGE SANDIK KURULLARININ OLUŞUMU İLE GÖREV VE YETKİLERİ Kapsam MADDE 1- Bu Genelge; sandık kurullarının

Detaylı

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER CUMHURBAŞKANI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 2018 İÇİNDEKİLER 1- Giriş...5 A- Seçime Dair Mevzuat...5 B- Seçime Dair Kavramlar...5

Detaylı

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün)

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün) 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Almanya nın Oyları değerlendirmesi (ilk 7 gün) Genel olarak bu seçimlerde seçim organizasyonunun ve işleyişinin önceki seçimlere kıyasla daha düzenli, daha sakin ve

Detaylı

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

08 EKİM 2016 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVINDA (MTSKS-5 ) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 08 Ekim 2016 Cumartesi - Saat: 11: 00 SINAV BİLGİLERİ Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacaktır. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer almaktadır. 1.Grup; 2015 yılı ve daha

Detaylı

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER

YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER YURT DIŞI SANDIK KURULU ÜYELERİ VE GÖZLEMCİLER (MÜŞAHİTLER) İÇİN REHBER CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ - 2018 İÇİNDEKİLER 1- Giriş 3 A- Seçime Dair Mevzuat 3 B- Seçime Dair Kavramlar 3 2-

Detaylı

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra

Detaylı

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Seçim tarihi 12 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! Türkçe tyrkisk Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Belediye

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO BÖLÜMÜ PROGRAMI STAJ BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHİ.. /.. / 20... -. /.. /20. STAJ DOSYASINA

Detaylı

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İzmir; 19/04/2017 Sayı; 960/ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA iletilmek üzere İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞİKAYETÇİ : İzmir Barosu Başkanlığı 1456 Sokak No:14 Alsancak-İzmir ŞÜPHELİLER :Yüksek Seçim

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA İTİRAZ EDEN : Cumhuriyet Halk Partisi adına 1) Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN 2) YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi YAKUPOĞLU Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü ANKARA

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA. : 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeni ile iptali AÇIKLAMALAR

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA. : 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasının tam kanunsuzluk nedeni ile iptali AÇIKLAMALAR YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ANKARA İTİRAZ EDEN : Cumhuriyet Halk Partisi adına 1) Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN 2) YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi YAKUPOĞLU Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü ANKARA

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5980

Detaylı

ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU

ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU ALMANYA NIN OYLARI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ANALİZ RAPORU TEMMUZ 2015 ANALİZ YÖNTEMİ Gurbetin Oyları olarak yaptığımız Analizimizde çalışmak üzere gönüllüler arıyoruz! çağrımıza farklı ülkelerden

Detaylı

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ I. 10 Ağustos 2014 Pazar Günü Yapılacak Olan Birinci Oylamaya İlişkin Takvim NOT: 29 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2014 2 TEMMUZ 2014 1- Bu Takvim,

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

BİLGİLER. Türkçe Tyrkisk Genel seçimleri. Oy kullanacaklar için önemli bilgiler. Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın!

BİLGİLER. Türkçe Tyrkisk Genel seçimleri. Oy kullanacaklar için önemli bilgiler. Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! BİLGİLER Türkçe Tyrkisk 2017 Genel seçimleri Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! 2017 Genel seçimleri Stortinget (Norveç Genel Meclisi) Norveç in

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) SIRA NO 1-2- 3- VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Adalet ve Kalkınma Partisi SKM Başkanı Yıldız SEFERİNOĞLU ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref MALKOÇ tarafından müştereken imzalanarak

Detaylı