Barkod Nedir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Barkod Nedir?"

Transkript

1 Barkod Nedir?

2 Genelde dikdörtgen biçiminde olan, birbirine paralel çizilmiş inceli kalınlı çizgilerden ve bu çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen, siyah çubukların oluşturduğu sembole barkod diyoruz. Barkodlar sayesinde bilgisayara otomatik veri girişi hızlı bir şekilde sağlanmaktadır

3 Barkodda iki bölüm vardır. Birincisi bizim gördüğümüz rakamlar; ikincisi ise makinenin taradığı çizgiler.

4 Barkod tarandığı zaman bilgisayar,çizgi kısımlarına bakar. Şayet herhangi bir nedenle barkod, tarayıcı tarafından okunamıyor ise (Zarar görmüş, kötü basılmış veya tarayıcı arızalanmış olabilir.), barkodun bilgisayara elle girilmesi sağlanır.

5 Barkod tarandığı zaman sinyal, sistemdeki bilgisayara ulaşır. Bilgisayar da girilen barkod numarasına göre ürünün fiyatını kasaya yansıtır.

6 Malın fiyatında değişiklik olduğu zaman, ilgili mal bilgisayarda kayıtlı olduğu için bilgisayardaki fiyatı değiştirmek yeterli olacaktır.

7

8 Avrupa ve Türkiye'de EAN-13 numaralama sistemi kullanılmaktadır

9 Birinci kısım: Ülkelerin kodunu gösterir. Her ülkenin kendine ait bir kodu vardır. Türkiye'nin kodu 869 dur. İkinci kısım: Firma kodunu gösterir. Ülke kodundan sonra gelen 4 hanedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesine bağlı bulunan Millî Mal Numaralama Merkezi tarafından verilmektedir.

10 Üçüncü kısım: Firma kodundan sonra gelen 5 hanedir. Ürünü tanımlayan mamul kodudur. Dördüncü kısım: En son rakamdır. Kontrol kodudur. Bu kod diğer rakamların hatalı okunmasını engellemek için belli bir formülle hesaplanan kontrol sayısıdır.

11 PARA Paranın taklit edilmesine genel olarak kalpazanlık denilmektedir. Kalpazanlık, teknik hünerlere sahip kişilerin işlediği, çoğu kez uluslararası boyutu da olan organize bir suçtur. Sahte paralar matbaa baskısı olabileceği gibi, renkli fotokopi makineleri veya bilgisayar ortamında da çoğaltılmaktadır.

12 Sahte Para Nasıl Tanınabilir? Gerçek banknotlar; dizayn, renk ve baskı yönünden çok net ve düzgün görünümdedir. Dikkatle bakıldığında kolayca algılanabilecek bu net ve temiz görünüm yanında, elle dokunmak suretiyle yapılacak kontrolde sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmak mümkündür.

13 Paraların gerçek olup olmadıklarının anlaşılabilmesi için para birimlerinin çoğunda bulunan aşağıdaki güvenlik unsurlarına dikkat edilmesi yeterli olacaktır. Bunlar: Kabartma baskı, Filigran, Emniyet Şeridi, Gizli görüntü Holografik şerit folyo Bütünleşik görüntü Görme engellilere yönelik özellik

14 Kabartma baskı: Banknotun ön yüzündeki Atatürk portresi, alt kenardaki bant, mavi-yeşil motif, TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI" ve "TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI BANKNOT MATBAASI" ibareleri ile banknotun nominal değerini gösteren sayı ve yazılar kabartma olarak basılıdır ve parmak ile dokunulduğunda hissedilir.

15

16 Emniyet Şeridi: Banknot ışığa tutulduğunda emniyet şeridi düz bir hat şeklinde görülmektedir.

17 Gizli görüntü: Banknotun yatay konumunda, göz hizasında ışığa tutulması hâlinde görülebilen T.C. harfleri veya Ayyıldız dan oluşan gizli görüntü. 10 TL

18 Filigran: Banknotun ön yüzünün sol tarafında, banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzden de görülebilen, ön yüzdeki Atatürk portresinin daha küçüğünden ve paranın tutarından oluşan filigran yer almaktadır. 20 TL

19 Mikro yazı: Büyüteçle okunabilen yazılar Büyüteçle okunabilen, 10 sayılarının içinde "ONYTL" harfleri

20 Bütünleşik görüntü: Banknot ışığa tutulduğunda arka yüzdeki parça ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası amblemi bulunan bütünleşik görüntü. 20 TL

21 Sahte Para ile Karşılaşıldığında Ne Yapılmalıdır? Paranının güvenlik önlemleri kontrol edilirken birden fazla güvenlik önlemine bakılmalıdır. Paranın güvenliğinden kuşku duyulduğunda gerekirse gerçekliğinden emin olunan bir diğer banknot ile karşılaştırılır.

22 Sahte para kimden alınmış ise kesinlikle iade edilmemelidir. Şahsın eşkaline ilişkin bilgiler, mümkünse kimlik bilgileri ve hatta varsa otosunun plaka numarası ve diğer özellikleri emniyet güçlerine bildirilmelidir. Sahte parayı getiren Şahısın mümkün mertebe orada kalması sağlanır.

23 Bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat veya başka bir kanaldan polise bilgi verilmelidir. Sahte para görevlilere teslim edilmelidir.

24 Eskimiş ve Yıpranmış Banknotlar Nerede Değiştirilir? Yazıları okunmayacak şekilde kirlenmiş, yıkanmış, boyanmış, yanmış, yırtılmış veya sair sebeplerle eskiyip yıpranmış, değeri belirlenebilen tam banknotlar ile yüzeyindeki eksiklik % 50 den az olan banknotlar, yazılı değeri üzerinden başa baş olarak; tek parçadan ibaret olmak kaydıyla yüzeyindeki eksiklik %50 olan banknotlar yazılı değerinin yarısı üzerinden yenileriyle değiştirilebilir. Yüzeyinin yarısından fazlası eksik olan banknotlar ise değiştirilmemektedir.

25 Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların, doğrudan T.C. Merkez Bankası şubeleri, T.C. Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kurumlarının şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.

26 Kredi Kartı Kabul Eden İş Yerlerinin Yükümlülükleri İş yerleri satış bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Bu zorunluluk indirim dönemlerinde de geçerlidir. Üye iş yeri anlaşma yapan kuruluş tarafından kendilerine verilen elektronik ya da mekanik cihazları kullanarak harcama belgesi veya nakit ödeme belgesi düzenlemek ve aslını sözleşmede belirtilen süre içinde muhafaza etmek ve bir nüshayı da kart hamiline vermek zorundadır.

27 Üye iş yerleri, mal ve hizmet bedeli karşılığını banka kartı veya kredi kartı ile ödemek isteyen kişilerin imza kontrolünü yapmak, kartın tahrifata uğrayıp uğramadığını kontrol etmek ve üye iş yeri anlaşması yapan kuruluşlarca kendilerine ulaştırılan bilgiler çerçevesinde kartın geçerliliğini tespit etmekle yükümlü olup gerekli durumlarda kart üzerinde yer alan bilgilerle kimlik belgesi üzerinde yer alan bilgileri karşılaştırmak üzere geçerli bir kimlik belgesi isteyebilir

28 Üye iş yerleri, Banka ve kredi kartı ile işlem yapıldığını gösteren işaretleri, iş yerinin girişinde ve kart hamilleri tarafından kolayca görülebilecek bir yere koymakla yükümlüdür.

29 Harcama belgesi düzenlenmek suretiyle kart kullanılarak satın alınmış bir malın iadesi veya hizmetin alımından vazgeçilmesi veya yapılan işlemin iptali hâlinde üye iş yerleri, alacak belgesi düzenleyerek bir nüshasını kart hamiline verdikten sonra diğer bir nüshayı da muhafaza etmekle yükümlüdür.

30 Üye iş yerleri, kartın kullanımı sonucunda kart ve kart hamili ile ilgili edindikleri bilgileri, kanunla yetkili kılınan kişi, kurum ve kuruluşlar hariç olmak üzere kart hamilinin yazılı rızasını almadan başkasına açıklayamaz Kartın son kullanma tarihine bakılmalıdır.

31 POS terminalinden çıkan satış belgesi üzerindeki kart numarası ile kartın ön yüzündeki numaranın aynı olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Şüpheli durumlarda sözleşmeli olunan banka aranmalıdır. El konulan sahte ya da çalınmış kartlar için bankalar kasiyerleri ödüllendirmektedirler.

32 Kredi Kartı Kullanımında Kart Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar Kartınızı geri alıp almadığınızı kontrol ediniz. Tanıdık ve bildik yerlerden alışveriş yapınız Alışverişlerinizden sonra müşteri nüshalarını saklayınız ve aylık ekstrelerinizle karşılaştırınız.

33 Kredi kartınız kaybolacağı veya çalınacağı düşüncesiyle kredi kartınızın bağlı olduğu bankanın müşteri ilişkileri biriminin telefonlarını ajandanıza veya cep telefonunuza kaydediniz. Kredi kartınızın POS makinesi haricinde bir başka makineden geçirilmemesine dikkat ediniz.

34 Kredi kartınızın güvenliği sizin şifrenizdir. Kredi kartı şifrenizi hiçbir şekilde banka yetkilisi olsa bile kimseye söylemeyiniz. Eğer şifrenizin öğrenildiğini düşünüyorsanız, şifrenizi değiştiriniz. Kredi kartınız kaybolduğu veya çalındığında vakit geçirmeden kredi kartınızı aldığınız bankayı arayıp iptal ettiriniz.

35 İnternet vasıtası ile kredi kartı ile alışveriş yapmamaya çalışınız. Yapıyorsanız kendi klavyenizden çok ekran klavyesini kullanmaya özen gösteriniz Kredi kartınızı kullanması için asla başkalarına vermeyiniz. Bu durum ayrıca kredi kartı sözleşmesine aykırı bir husus teşkil etmektedir.

36 Ciro ve Çeşitleri Senedin devrine ciro denir. Senedi taşıyan, ciro yoluyla senet borçlusuna borcunu ciro edilen kişiye ödemeye yetki verir. Ciro yoluyla ciro edilen kişiye de alacağı tahsil etme yetkisi verir. Ciroda, ciranta (ciro eden) sadece senetten doğan haklarını devreder. Ciro yazılı olur. Sözlü ciro olmaz. Ciro kaydı bononun arka yüzüne veya bononun arka yüzünün devamı olarak kabul edilen ve alonj denilen ek kâğıt üzerine yapılmalıdır. Ciro şart ihtiva etmez. Şarta bağlı ciroda bu şartlar hiç yazılmamış sayılır. Kısmi ciro geçersizdir. Çizilmiş ya da karalanmış ciro hiç yapılmamış sayılır

BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm)

BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm) BARKOD SİSTEMİ (Çizgi İm) Hepimiz günde en az bir kere ihtiyacımız olan herhangi bir ürünü almak için bakkala veya markete gideriz. Aldığımız her ürünün üzerinde değişik kalınlıktaki çizgilerden oluşan

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

Bono Poliçe Çeklerdir.

Bono Poliçe Çeklerdir. KIYMETLİ EVRAK İşletmeler, kredili (veresiye) satışlarını güvence altına almak ve takip etmek amacıyla ticari hayatta bu tür işlemleri belgelendirmek için kullanılan belgelere kıymetli evrak denir. Kıymetli

Detaylı

KAYA 1 DÖNEN VARLIKLAR 20 TİCARİ ALACAKLAR

KAYA 1 DÖNEN VARLIKLAR 20 TİCARİ ALACAKLAR 1 DÖNEN VARLIKLAR 20 TİCARİ ALACAKLAR 120 ALICILAR HESABI İşletmenin satmış olduğu mal veya yapmış olduğu hizmetler karşılığında ortaya çıkan senetsiz alacaklarının izlendiği hesaptır. Varlık hesabı olması

Detaylı

ÖNSÖZ... BANKNOTLARIN GERÇEKLİK KONTROLÜ... TL BANKNOTLARIN GÜVENL K ÖZELL KLER... ORTAK GÜVENL K ÖZELL KLER ALANLARI... SAHTE BANKNOT ÖRNEKLER...

ÖNSÖZ... BANKNOTLARIN GERÇEKLİK KONTROLÜ... TL BANKNOTLARIN GÜVENL K ÖZELL KLER... ORTAK GÜVENL K ÖZELL KLER ALANLARI... SAHTE BANKNOT ÖRNEKLER... 1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2013 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... BANKNOTLARIN GERÇEKLİK KONTROLÜ... TL BANKNOTLARIN GÜVENL K ÖZELL KLER... ORTAK GÜVENL K ÖZELL KLER ALANLARI... SAHTE BANKNOT ÖRNEKLER... SAHTE

Detaylı

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011)

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) 2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) Kurumumuzca hazırlanan ve 07.01.2011 tarihli, 27808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü

Detaylı

KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI

KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER mceker@cu.edu.tr Genel Olarak Kıymetli evrakı çeşitli açılardan gruplara ayırmak mümkündür. Bu konuda, Türk Ticaret Kanununun kabul ettiği sistem,

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler) Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında imzalanmıştır. Bu Ek Sözleşme, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanuna İlişkin Tebliğ (Sıra No: 2003/1)

Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanuna İlişkin Tebliğ (Sıra No: 2003/1) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanuna İlişkin Tebliğ (Sıra No: 2003/1) (9 Nisan 2003 tarih ve 25074 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

Detaylı

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ MADDE 1- SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İş bu sözleşme; Akaretler, Süleyman Seba Cad. Bjk Plaza B Blok K:1 34357, Beşiktaş/İstanbul adresinde yerleşik

Detaylı

BİREYSEL BANKA KARTI BİLGİLENDİRME FORMU

BİREYSEL BANKA KARTI BİLGİLENDİRME FORMU BİREYSEL BANKA KARTI BİLGİLENDİRME FORMU 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası gereğince kart hamillerine verilmesi gereken bilgiler: -Kart hamilinin sorumluluğu, kartın zilyetliğine geçtiği

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2016 - TRABZON SLAYT 2 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

ÜNİTE:1. Para ve Finansal Sistem ÜNİTE:2. Mali Varlık Fiyatlarının Belirlenmesi ÜNİTE:3. Finansal Kurumlar ve Piyasalar ÜNİTE:4

ÜNİTE:1. Para ve Finansal Sistem ÜNİTE:2. Mali Varlık Fiyatlarının Belirlenmesi ÜNİTE:3. Finansal Kurumlar ve Piyasalar ÜNİTE:4 ÜNİTE:1 Para ve Finansal Sistem ÜNİTE:2 Mali Varlık Fiyatlarının Belirlenmesi ÜNİTE:3 Finansal Kurumlar ve Piyasalar ÜNİTE:4 Bankacılık Sektörü ve Banka Yönetimi ÜNİTE:5 1 Para Arzının Belirlenmesi ve

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE KASA İŞLEMLERİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE KASA İŞLEMLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PAZARLAMA VE PERAKENDE KASA İŞLEMLERİ ANKARA 2008 İÇ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

YTL DEN TL YE GEÇİŞLE İLGİLİ BAZI SORULAR ve CEVAPLARI

YTL DEN TL YE GEÇİŞLE İLGİLİ BAZI SORULAR ve CEVAPLARI Duyuru Tarihi : 22.12.2008 Duyuru No : DUYURU/2008-149 Denet Duyuru YTL DEN TL YE GEÇİŞLE İLGİLİ BAZI SORULAR ve CEVAPLARI Bilindiği gibi, 31 Ocak 2004 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 5083 sayılı Türkiye

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin) 1. Taraflar Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi nin (

Detaylı

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com.

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com. MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1 - SATICI Ünvanı Naturak Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (b2b.naturak.com.tr) Adresi Karacaoğlan Mah. 6166 Sk. No24/F Işıkkent-Bornova / İZMİR

Detaylı

DUYURULMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

DUYURULMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: ÇEK DEFTERLERİNİN BASKI ŞEKLİNE, BANKALARIN HAMİLE ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU MİKTAR İLE ÇEK DÜZENLEME VE ÇEK HESABI AÇMA YASAĞI KARARLARININ BİLDİRİLMESİNE VE (1),

Detaylı

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir olmayan yazılımlar yüklemeyin. Bilgisayar sistemini korumaya

Detaylı

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP ve BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP ve BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP ve BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON ADI TÜRÜ TUTAR/ORAN HESAP BİLGİ İŞLEMLERİ HGS BAŞKA KURULUŞ ATM LERİNDEN YAPILAN İŞLEM ÜCRETLERİ Ekstre / Hesap

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. TÜKETİCİ KREDİLERİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU 1- Giriş İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un 23. maddesi uyarınca tüketiciye tüketici

Detaylı

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu:

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu: Tarih: 17.07.2012 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2012/86 Konu: Mal ve Hizmet Alımlarında Müteselsil Sorumlu Tutulmamak İçin Çekle Yapılan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Özet: Mal ve Hizmet

Detaylı

ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır.

ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır. TÜKETİCİ HAKLARI TESLİMAT- CAYMA İPTAL İADE KOŞULLARI TESLİMAT-TAŞIMA; ALICI VE SATICILAR GAV (Güvenli Alışveriş) işlemlerinde aşağıdaki hükmü peşinen kabul etmiş sayılır. Kelepirgidiyor.com üzerindeki

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN)

YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN) YENİ KAYIT ÜCRET HESAPLAMA VE ONLINE ÖDEME YAPMA (TAKSİTLİ ÖDEMELER İÇİN) 1-ÜCRET VERİLERİ (BURS VE İNDİRİMLERİN SEÇİLMESİ) İŞLEMLER SATIRINDA ÖDEME İŞLEMLERİ Nİ SEÇTİKTEN SONRA ÜCRET HESAPLA BUTONUNA

Detaylı

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ:

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ: MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI SATICI: MISIR ÇARŞISI BAHARAT İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Adresi: Selanik cad. 14/C Kızılay-ANKARA ALICI: Müşteri MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU: İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının

Detaylı

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek olan Avukat Kimlik Belgesi ve BaroKart sistemine dahil akıllı kartların

Detaylı

S.S.OSMANGAZİLİLER TÜKETİM KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ESKİŞEHİR

S.S.OSMANGAZİLİLER TÜKETİM KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ESKİŞEHİR S.S.OSMANGAZİLİLER TÜKETİM KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA Kooperatif Ana sözleşmesini okudum. Ana sözleşmede yazılı olan tüm şartları kabul ediyorum ve 100,00.- TL pay ödemeli kooperatifinize

Detaylı

DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ. 1. Taraflar

DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ. 1. Taraflar DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ 1. Taraflar Bir taraftan, GÜLLÜBAĞLAR MAH. ANKARA CAD. MUAZZAM SOK. NO:2/1 DÜKKAN NO:4 PENDİK /İSTANBUL adresinde mukim DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ.

Detaylı

İsveç tedavüle yeni banknot ve madeni paralar sokuyor PARANI KONTROL ET!

İsveç tedavüle yeni banknot ve madeni paralar sokuyor PARANI KONTROL ET! İsveç tedavüle yeni banknot ve madeni paralar sokuyor PARANI KONTROL ET! S V E R I G E S R I K S B A N K 1 krona 2 krona 5 krona 10 krona İsveç tedavüle yeni banknot ve madeni paralar sokuyor 2015 ve 2106

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

(Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 11)

(Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 11) (Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 11) Faaliyetine devam eden ve giyim eşyası alım satımı ile uğraşan Hüsnü BAYRAM (tek şahıs) İşletmesi'nin 01.12.2016 tarihi itibariyle bilânço verileri aşağıdaki gibidir.

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI -

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI - Kart Özellikleri / Ön Yüz Fotoğraf Alanı EMV çip İçinde Elektronik Para Çoklu Uygulama Güvenlik MasterCard PayPass Temassız Hızlı İşlem Uluslararası Geçerlilik

Detaylı

AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ

AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlecek olan Avukat Kimlik Belgesi ve BaroKart sistemine dahil

Detaylı

Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik

Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası 4743 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Detaylı

Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Sahte Banknotların İncelenmesi Ve Değerlendirilmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Adalet Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 09/08/2005 Resmi Gazete Sayısı : 25901 BİRİNCİ BÖLÜM :Amaç,

Detaylı

KASA HESABI. Alacak + - B A

KASA HESABI. Alacak + - B A KASA VE BANKA İŞLEMLERİ Kasa İşlemleri Mali karakterli işlemler, işletmenin kasasındaki para varlıklarında artış veya azalışa neden olur. Bu artış veya azalışlar aktif karakterli bir hesap olan 100 Kasa

Detaylı

İRSALİYE VE EVRAK DÜZENİ MAL KABULÜ RESMİ EVRAKLAR VE MALİ DENETİM FATURALAR

İRSALİYE VE EVRAK DÜZENİ MAL KABULÜ RESMİ EVRAKLAR VE MALİ DENETİM FATURALAR İRSALİYE VE EVRAK DÜZENİ MAL KABULÜ RESMİ EVRAKLAR VE MALİ DENETİM FATURALAR Değerli HD Kasiyeri, Aşağıda yer alan her bir maddeyi inceleyelim ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapalım. Özellikle işe yeni

Detaylı

GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR

GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR ABC Pazarlama Ticaret A.Ş. Garanti Bankası Çivril şubesindeki 30.000 TL lik mevduatını, 8.000 TL parasını, 25.000 TL lik taşıtını ve 7.000 TL tutarında büro malzemesini

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 8275 MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4743 Kabul Tarihi : 30/1/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 31/1/2002

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

Banknot ve madeni para değişimi devam ediyor

Banknot ve madeni para değişimi devam ediyor Banknot ve madeni para değişimi devam ediyor PARANI KONTROL ET! S V E R I G E S R I K S B A N K İsveç banknot ve madeni paraları Banknot ve madeni para değişimi devam ediyor 2015 yılında, Riksbank yeni

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler. FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI! Farabi Değişim Programı Protokolü imzalamadan, Farabi Değişim Programına katılmaz üzere öğrenci seçilemez.! Yükseköğretim kurumları değişime ilişkin taleplerini Farabi Değişim

Detaylı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı KL Retail D-POS Kullanıcı El Kitabı Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

KARTINIZI ALMAK İÇİN İPTAL TUŞUNA BASINIZ

KARTINIZI ALMAK İÇİN İPTAL TUŞUNA BASINIZ KARTLI İŞLEMLER 1 KARTINIZI ALMAK İÇİN HESAP NUMARANIZ : PARA ÇEKME İPTAL TUŞUNA BASINIZ HESAP BAKİYENİZ : 0 0001-XXXXXXX-5001 KREDİ LİMİTİNİZ : 500.00 TL KULLANILABİLİR BAKİYE : 0 PARA YATIRMA PARA TRANSFERLERİ

Detaylı

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür.

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. İnternet tarayıcınızdan http://jfmobis.jfmo.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi BANKA ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler) 1. Taraflar Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi nin (

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 22.01.2010 Sayı: 2010/15 Ref: 4/15

SĐRKÜLER Đstanbul, 22.01.2010 Sayı: 2010/15 Ref: 4/15 SĐRKÜLER Đstanbul, 22.01.2010 Sayı: 2010/15 Ref: 4/15 Konu: ÇEK DEFTERLERĐNĐN BASKI ŞEKLĐNE, BANKALARIN HAMĐLE ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU MĐKTAR ĐLE ÇEK DÜZENLEME VE ÇEK HESABI AÇMA YASAĞI KARARLARININ BĐLDĐRĐLMESĐNE

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

NSBMYO/İşletme Yönetimi

NSBMYO/İşletme Yönetimi 12 Ticari Alacakların Uygulaması 1. İşletme 1 kasım tarihinde 25.000,- TL nakit para, 10.000,- TL Ziraat Bankası ticari mevduat hesabı, 30.000,- TL Ticari Mal 1.200,- TL lik İndirilecek KDV, 5.000,- TL

Detaylı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı PROGRAM ÖDEME DESTEK ALAN Sayın Data Media Yazılımları Kullanıcısı, Uzun bir süredir sizlere vermekte olduğumuz hizmetlerin devamını sağlayabilmek, Telefon destek servisimizden (mesai saatleri içinde)

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

HİZMET TAKİP PROGRAMI İDARİ PARA CEZALARI TAHSİLAT İŞLEMLERİ

HİZMET TAKİP PROGRAMI İDARİ PARA CEZALARI TAHSİLAT İŞLEMLERİ HİZMET TAKİP PROGRAMI İDARİ PARA CEZALARI TAHSİLAT İŞLEMLERİ İdari Para Cezaları A-) T.C. Ziraat Bankası, B-) T.Halk Bankası, C-) T.Vakıflar Bankası, aracığı ile yatırılabilmektedir. Aşağıda T.C. Ziraat

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi HAKİKİ ŞAHIS KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

Elektronik Mürekkep Teknolojisi

Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi TAGINK NEDİR? Tagink görünmez, neredeyse tüm basılı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale getiren

Detaylı

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ   KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ WWW.YSSKOPRUSUVEOTOYOLU.COM.TR 2017 İÇİNDEKİLER YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ... 1 1. İHLALLİ GEÇİŞ BORÇ SORGULAMA...

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Kurumsal İnternet şube menü ağacında bulunan Grup işlemleri adımı içerisindeki Toplu işlem ve Talep dosyası indir butonuna tıklanır. Açılan Dosya masa üstüne

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir. 14 Ocak 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29236 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK TAKSİTLE SATIŞ SÖZLEŞMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı  UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) 465 11 94 Gsm

Detaylı

ZİRVE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ONLİNE BİREYSEL EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

ZİRVE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ONLİNE BİREYSEL EMEKLİLİK İŞLEMLERİ Bu kılavuz; ZİRVE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ONLİNE BİREYSEL EMEKLİLİK İŞLEMLERİ Zirve yazılımı kullanan müşterilerin Otomatik Katılım Sistemi ile Bireysel Emeklilik sisteminde Firma Üyelik, BES Başvuru ve BES

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

İÇ KONTROL BÖLÜMÜ İŞ AKIŞI

İÇ KONTROL BÖLÜMÜ İŞ AKIŞI İÇ KONTROL BÖLÜMÜ İŞ AKIŞI HAZİNE VE MUHASEBE DAİRESİ KKTC MALİYE BAKANLIĞI İÇ KONTROL BÖLÜMÜNDEKİ KONTROL AKTİVİTELERİ MB-HMD-ĠK 1 MB-HMD-ĠK 2 MB-HMD-ĠK 3 MUHASEBE İŞLEM FİŞİ KONTROLÜ HARCAMA BELGESİ

Detaylı

Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler 60.000,- B Bankası ndaki ticari mevduat 17.800,- K Bankası ndan alınan kredi 35.

Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler 60.000,- B Bankası ndaki ticari mevduat 17.800,- K Bankası ndan alınan kredi 35. VAKA C Serdar KUTLU (tek şahıs) kuruyemiş alım satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2015 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki mevcut para 85.000,- Depodaki kuruyemişler

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/5 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu

Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon 0.0.5 Eylül 2018 2016 BELBİM İçindekiler Tablosu 13E09K18 1 GENEL BİLGİ... 3 2 KURUM İŞLEMLERİ... 3 2.1 PROSİS KURUM YAPISI...

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı 20/08/2014 DUYURU T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici

Detaylı

MAHALLİ İDARE BİRİMLERİNİN BÜTÇE TAHMİNLERİ GİRİŞİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

MAHALLİ İDARE BİRİMLERİNİN BÜTÇE TAHMİNLERİ GİRİŞİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU MAHALLİ İDARE BİRİMLERİNİN BÜTÇE TAHMİNLERİ GİRİŞİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2009 GENEL YÖNETİM VE MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ MAHALLİ İDARE BİRİMLERİNİN BÜTÇE TAHMİNLERİ GİRİŞİNE İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/6 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI 1. Sınav Takvimi 29 Eylül 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul edilmeyecek ve

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı Hesapları İle

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

SÖZLEŞME MUTLAKA İKİ (2) NÜSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR.

SÖZLEŞME MUTLAKA İKİ (2) NÜSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. SÖZLEŞME MUTLAKA İKİ (2) NÜSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. Ayrıca aşağıdaki belgeler sözleşme ile birlikte mutlaka gönderilmelidir. - Vergi Levhası - Ticaret Sicil Gazetesi - İmza sirküleri (sözleşmedeki

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Başlangıç :20 Haziran 2011 Saat:10:00 Bitiş :21 Haziran 2011 Saat:17:00 (http://kayit.deu.edu.tr)

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Genel: Değişik tarihlerdeki vadeleri olan borç ve alacakların ortalama vadelerinin hesaplandığı ve girilen vade farkı oranına göre işlem tarihinde

Detaylı

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA) Asgari Tutar

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA) Asgari Tutar TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI A.Ş. Mersis No: 0879 0015 2770 0040 Ticaret Sicil No: 241701-0 ÜRÜNÜN ADI / TANIMI TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA)

Detaylı

NSBMYO/İşletme Yönetimi

NSBMYO/İşletme Yönetimi 11 Menkul Kıymetlerin uygulaması 1. İşletme 1 kasım tarihinde 30.000,- TL nakit para 25.000,- TL ticari mal ile işe başlamıştır. 2. İşletme 2 kasım tarihinde ziraat bankasına 5.000,- TL yatırmak suretiyle

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Muhasebe işlerini bilgisayarla yapabilmek için de muhasebe programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Paket program, bir sektördeki çok sayıda işletmenin kullanabileceği yapıda hazırlanmış programdır.

Detaylı

12 Ticari Alacakların Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri 120 ALICILAR HESABI

12 Ticari Alacakların Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri 120 ALICILAR HESABI 12 Ticari Alacakların Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri Değerleme ve Envanteri: 120 ALICILAR HESABI Örnek 1: İşletmenin yapılan sayımda Alıcılar hesabının borç kalanı 8800,- TL olmasına rağmen yapılan kontrolde

Detaylı