MERCAN 25 KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERCAN 25 KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 MERCAN 25 KULLANIM KILAVUZU GARANTİ VE SINIRLI SORUMLULUK 1. ENDKON, ürünün ilk kurulumundan itibaren 2 (iki) yıl boyunca üründe olabilecek malzeme ve işçilik hatalarını garanti altına alır. 2. Yük hücreleri (load cells), ENDKON garantisi kapsamında değildir. 3. Garanti süresi boyunca, donanıma ait tüm öğe/öğeler veya parça/parçalarda malzeme veya işçilik ile ilgili bir hata bulunursa veya teknik özelliklere uymadığı saptanırsa, ENDKON hatalı ürünün (ENDKON kararınca) ücretsiz olarak onarılacağını veya değiştirileceğini garanti eder. 4. Garanti süresi boyunca, ilgili üründeki hatanın saptandığı tarihten itibaren, en geç otuz (30) gün içinde en yakın bölge yetkili satıcısına bilgi verilmelidir. Hata veya arızanın ortaya çıkmasıyla, yetkili satıcılara bilgi verildiği tarih arası otuz (30) günü geçmemelidir. Bildirimde; (1) Karşılaşılan hatanın kısa bir açıklaması (2) Kart/bileşen türü ve ilgili seri numaraları yazılmalıdır. 5. ENDKON'un bu garanti kapsamındaki tek yükümlülüğü, hatalı ürünü değiştirmek veya onarmaktır. Koşullar ve Sınırlamalar 1. ENDKON ürüne ait hatalı öğeler veya diğer parçaların değiştirilmesi ile ilgili işçilik maliyetleri veya harcamalarından veya onarımından sorumlu olmayacaktır. 2. Garanti aşağıda sıralananları kapsamaz; (a) ENDKON 'un önceden yazılı onayı olmadan üzerinde değişiklik yapılmış ürün veya parçalar (b) ENDKON un yetkili satıcısı tarafından kullanılmamış veya takılmamış ürün veya parçalar (c) ENDKON un talimatlarına uygun şekilde takılmamış veya kullanılmamış ürün veya parçalar (d) Tarıma dayalı sanayi dışında bir amaç için kullanılmış ürünler.

2 3. Bu garanti aşağıdaki durumlarda geçerli olmayacaktır; (a) Ürünün tüm bileşenleri orijinal olarak ENDKON tarafından sağlanmadıysa, (b) Hata bir doğa olayı, yıldırım düşmesi, gerilim yükselmesi veya elektrik kesilmesi kaynaklıysa, (c) Hatanın nedeni bir kaza, hatalı kullanım, kötüye kullanım, değişiklik, ihmal, uygunsuz veya yetkisiz bakım veya onarım ise. ENDKON tüm kullanıcıları, ürünün yapısının karmaşık olduğu ve tamamen hatasız olamayacağı konusunda uyarır. ENDKON ürünleri güvenilir çalışma sağlayacak şekilde tasarlanmış ve üretilmiştir. Her ürüne sıkı testler ve kalite kontrolü uygulanır. Fakat, bir arıza olma olasılığı her zaman vardır. Bu ürünlerdeki arızanın önemli zararlara sebep olabileceği düşünülerek, canlı hayvanların bulunduğu kapalı yapılarda kullanıcı ilave yedekleme ve alarm sistemi sağlamalıdır. Bu sistemler, ENDKON ürünleri arıza yapsa bile çalışabilecek kritik sistemlerdir. Bu tür bir yedeklemeyi oluşturmamak, kullanıcının kayıp, yaralanma ve maddi hasar riskini kabul ettiği anlamına gelir. ENDKON hiçbir zaman bir kullanıcı veya üçüncü şahsa karşı herhangi bir şekilde doğrudan, dolaylı, özel bir fiil sonucu kaynaklanan veya rastgele meydana gelen zararlardan yükümlü değildir. Bunlara şahıs veya şirket kazançlarına gelebilecek zarar ve ziyanlar, karlılıkta azalma, gecikmeden kaynaklanan maliyetler, herhangi bir teslimatın yapılamaması, kayıp veya hasarlı veri veya belgelerden kaynaklanan maliyetler, kaybolan veya hasar gören ürün veya mallar, satış kaybı, sipariş kaybı ve gelir kaybı dahildir ve bunlarla sınırlı değildir. ENDKON, yukarıdaki açık ifade edilmiş garanti dışında ürünler ile ilgili hiçbir açık veya gizli garanti vermemektedir. ENDKON ticareti yapılabilirlik veya belirli bir amaca uygunluk konusundaki işaret edilen garantilerden feragat eder. ENDKON dışında hiçbir kişi veya kurum ürünlerin performansı hakkında herhangi bir garanti veya temsil hakkına sahip değildir. Belge Sürümü : 1.0 (Nisan 2014)

3 İÇİNDEKİLER GENEL...1 Giriş BÜYÜTME GÜNÜ PROGRAMI Büyütme Günü Büyütme Sıcaklık Eğrisi Hayvan Sayısı Haftalık Minimum Fan Programı Çalışma Modu Fan Programı Havalandırma Katsayısı SICAKLIK AYARI ISITICI AYARI SOĞUTMA PEDİ AYARI STATİK BASINÇ AYARI FAN AYARLARI NEM AYARI ALARMLAR RAPORLAR AYARLAR DİFERANS AYDINLATMA SAAT FAN DÖNGÜ DIŞ HAVA ISI SENSÖRLERİ BASINÇ SENSÖRÜ FABRİKA AYARLARI DİĞER AYARLAR TEKNİK ÖZELLİKLER.22

4 GENEL Giriş MERCAN 25 ENDKON - MERCAN 25 elektronik kümes kontrol cihazı, üreticilerin kümes ortamını hassas bir şekilde kontrol ederek yüksek verimli kümes hayvanları yetiştirmelerini sağlar. Mercan 25 ısıtma ve havalandırma için ayrı ayrı uğraşmak yerine bunların hepsini akıllıca birleştirir ve bunu çok hassas olarak yapar. Mercan 25 kontrolcü, sensörlerden gelen bilgiyi işler kümesiniz için en iyi çözümü planlayarak donanımınızı ve enerji giderlerinizi akıllıca yönetir. Mercan 25, ısıtma maliyetleri ile havalandırmayı dengelemek için havalandırma ekipmanlarını koordine eder. İlave olarak aydınlatma gibi gelişmiş özellikler barındırır. Mercan 25, çeşitli yönetim araçları ve geçmişle ilgili raporlar sağlar. Basit bir görünümle, durum, arızalar(alarmlar), her bir gün için düşük, ortalama, yüksek sıcaklık ve nem değerleri, ısıtıcı toplam çalışma süresi gibi ayrıntılı raporlamalara ulaşabilirsiniz. ENDKON kontrol cihazlarına evlerinden veya kişisel bilgisayarlarından erişmek isteyen müşteriler için internet sayfamızda yazılımlar bulunmaktadır. Bu yayın, Mercan 25 'in çalışmasını anlatmaktadır.

5 STANDART EKRAN

6 Şimdi sırasıyla ekranda gördüklerinizi açıklayalım; Saat ve Saniye Bilgisi; Ekranın en sağındaki değer saniyedir. Hayvan Yaşı (Gün); Kümesteki hayvanlarınızın gün olarak yaşı. Min. Fan Çalışma Zamanı; İlk rakam toplam döngüde çalışma süresini, ikinci rakam bekleme süresini gösterir. Çalışma döngüsünde durum ve kalan süre ekrandan takip edilebilir. Ortalama Sıcaklık; İç sıcaklık sensörlerinin okudukları sıcaklık değerlerinin, hesaplanan ortalamasıdır. Aktif olmayan sensörler hesaplamada dikkate alınmaz. İç Sıcaklık Sensörleri; Kümes içindeki sensörler tek tek gösterilir. Kullanıcılar tarafından, ayarlardan kapatılan sıcaklık sensörünün değeri, ekranda (- -, -) olarak görünür. Statik Basınç ve Açılma Oranı; Fanlar çalışırken kümes içinde oluşan negatif basınç değeri ekranda gösterilir. Sağ taraftaki ikinci sayı, minimum havalandırmada hava girişlerinin, tünel havalandırmada soğutma pedi kapaklarının açılma oranıdır. Kullanılan basınç değeri Pascal(Pa) dır. Nem; Kümes içindeki bağıl nem düzeyi yüzde(%) olarak gösterilir (Nem sensörü varsa). Dış Hava Sıcaklığı; Kümes dışındaki dış sıcaklık sensörüyle okunan dış sıcaklık değeri. Sıcaklık Set Değeri; Manuel veya gün programı tarafından otomatik atanan sıcaklık set değeri. Fan, Isıtıcı, Soğutma Pedi ve Bafıl (Hava Girişi) Röle Çıkışları; Mercan 25 kümes kontrolcüsünün istenen iklimlendirme düzeyini sağlamasında, havalandırma fanları, soğutma pedleri, bafıl (hava girişleri) kontrol edilir. Mercan 25 akıllı yönetim sistemi ile bunu rahatlıkla sağlar. Röle çıkışları ile ilgili makine ve ekipmanları kumanda eder.

7 Ana ekrandaki röle çıkışlarında görünen boş ve dolu karelerin bir anlamı vardır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz her bir kare ilgili röle çıkışının aktif veya pasif(çıkış yok) olduğunu gösterir. İlgili röle çıkışları; Dolu Kare ( ) Aktif röleyi gösterir (Röleden kumanda fazı çıkışı vardır). Boş Kare ( ) Aktif olmayan röleyi gösterir (Röleden kumanda fazı çıkışı yoktur). FANLAR, Toplam 12 adet röle çıkışı vardır. Kümesinizdeki min. ve tünel fanlarınızı istediğiniz gibi paylaştırıp bağlayabilir, Mercan 25 ayarlarından sisteme tanıtabilirsiniz. Eğer elinizdeki fan sayısı 12 adetten fazla ise gruplama yaparak bağlayabilirsiniz. ISITICI ve SOĞUTMA PEDİ; Birer adet röle çıkışı vardır. Sensörlerin ortalamasına göre çalışırlar. BAFIL (HAVA GİRİŞİ); Bir adet açma ve bir adet kapama rölesine sahiptir. Ana ekrandan açma veya kapama rölelerinden hangisinin aktif olduğunu görebilirsiniz.

8 1. BÜYÜTME GÜNÜ PROGRAMI 1.1 BÜYÜTME GÜNÜ Büyütme gününü ayarlayın. GUN GIR tuşundan büyütme günü olarak sıfır veya eksi bir değer girebilirsiniz. Civciv tarihinden önce ön ısıtma için, örneğin -2 gün olarak programlayabilirsiniz. Negatif bir gün girmek için, sayıdan önce ( - ) tuşuna basınız. Büyütme sıcaklık eğrisinde ( Bölüm 1.2 ) girdiğiniz günle ilgili istediğiniz sıcaklığı işlemeyi unutmayınız. Eğer bir değer girmezseniz ön tanımlı sıcaklık değeri dikkate alınacaktır. 1.2 BÜYÜTME SICAKLIK EĞRİSİ Büyütme eğrisi, Mercan25 nin en harika özelliklerinden biridir. Gün gün istenen sıcaklıkları girdikten sonra üretim dönemi boyunca bir daha ayarlama yapma ihtiyacı duymazsınız. Mercan25 büyütme günleri boyunca istenen sıcaklıkları otomatik olarak ayarlayacaktır. İlgili günün sıcaklığını değiştirmek için GUNLUK ISI tuşuna basın. Değişikliği yaptıktan sonra TAMAM a basın. Alt tarafta bulunan << ve >> tuşları büyütme günleri arasında gezinti yapmanız için konmuştur.

9 Büyütme günlerindeki karşılaştığınız değerler ön tanımlı fabrikasyon ayarlardır. İstediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kümesinizde ön ısıtma yapmak için, eksi değerli günleri bile rahatlıkla ayarlayabilirsiniz 1.3 HAYVAN SAYISI MERCAN25 kümes kontrolcüsü minimum havalandırma miktarının hesaplanmasını kendisi yapar. Bu özellik onun harika özelliklerinden biridir. Minimum havalandırma hesabında hayvan sayısı önemli bir kriter olduğundan kümese giren hayvan sayısının ve mevcut hayvan sayılarının sık sık güncellenmesi Mercan25 nin kararlı ve doğru çalışmasına yardım edecektir. Özellikle hayvan seyreltmelerinden sonra, minimum havalandırmanın fazla çalışmaması için, kalan mevcutları işlemeyi unutmayınız. 1.4 HAFTALIK MİNİMUM FAN PROGRAMI Haftalık minimum havalandırma fan programı, kullanıcıların kendi isteklerine göre havalandırma yapabilmeleri için hazırlanmıştır. Kullanıcılar, Mercan25 kontrolcüsünün otomatik havalandırma yapmasını kullanmak istemez ise kendi isteklerine göre bir havalandırma programı yapabilir. Eğer sizde kendinize göre bir havalandırma yapmak istiyorsanız; bu menüdeki havalandırma zamanlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak ÇALIŞMA MODU menüsünde, HAFTALIK FAN programını seçmeyi unutmayınız.

10 Haftalık minimum fan çalışma zamanlarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Değiştirmek için ilgili haftaya dokunun ve çalışma, bekleme sürelerini düzenleyiniz. Haftalık çalışma ve bekleme zamanlarının toplamının 300 sn. (5 dk.) zamanı geçmemesine dikkat ediniz. Havalandırma döngüsünde 300 saniyelik toplam zaman, uluslararası bir kabuldür. 1.5 ÇALIŞMA MODU Mercan 50, kullanıcılara manuel ve otomatik modda çalışma konusunda geniş serbestlik sağlamaktadır. Kullanıcılar manuel, haftalık fan ve günlük otomatik çalisma ayarlarından birini tercih edebilir. Manuel mod, büyütme eğrisini, otomatik minimum fan programını ve güne göre otomatik set değerleri değişimini devre dışı bırakır. Kullanıcının tanımladığı sıcaklık ve fan ayarları tablosundaki çalışma zamanları dikkate alınır. Gün sonunda (24:00), tanımlanan manuel sıcaklık değeri değişmez, aynı kalır. ENDKON, manuel modun devamlı kullanılmasını tavsiye etmez. İhtiyaç durumuna göre, kısa süreli olarak manuel modu kullanabilirsiniz.

11 Haftalık Fan Modu, MERCAN25 nin otomatik minimum fan programını devre dışı bırakarak FAN AYAR menüsündeki zamanlara göre çalışmaya geçilir. Bu modda büyütme eğrisine ve güne göre sıcaklık değişimine müdahale edilmez, gün sonunda (24:00) bir sonraki günün set sıcaklığına otomatik geçilir. Kullanıcılar havalandırma konusunda deneyimliyse fan çalışma zamanlarını kendi tercihlerine göre ayarlayabilirler. Ancak havalandırma konusunda yeterli deneyiminiz yoksa GUNLUK PROGRAM modunu tavsiye ederiz. MERCAN25, hayvan sayısı ve yaşına göre fan çalışma zamanlarını sizin için otomatik olarak hesaplayacaktır. Günlük Program Modu, MERCAN25 nin tam otomatik modudur. Büyütme eğrisi set sıcaklıkları, hayvan sayısı ve yaşına göre otomatik hesaplanan minimum fan çalışma zamanları dikkate alınır. FAN AYAR menüsünde kullanıcı tarafından ayarlanmış çalışma zamanları dikkate alınmaz. ENDKON, kullanıcılara günlük program modunu tavsiye etmektedir.

12 1.6 FAN PROGRAMI HAVALANDIRMA KATSAYISI ENDKON, otomatik havalandırma modunda kullanıcılara esneklik sağlamaktadır. Örneğin; kullanıcılar sıcak ve güzel günlerde hesaplanan minimum fan çalışmasını artırarak kümes içindeki nemin atılmasını ve altlığın daha iyi kurutulmasını isterler. ENDKON, kullanıcılara MERCAN25 nin günlük çalışma modunu değiştirmeden ve fan çalışma ayarlarıyla uğraşmadan kolayca havalandırmayı artırma veya azaltma olanağı sunmaktadır. HAVA MİKTARI menüsündeki fabrikasyon ayar 1.00 dir. Katsayıyı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Buradaki sayının 1.00 olması, çarpan değeridir ve hayvan sayısı ve yaşına göre otomatik hesaplanan fan çalışma zamanlarına aynen uyulacağını belirtir. Örneğin; buradaki katsayıyı 1,50 olarak ayarlarsanız, fan çalışma sürelerini %50 oranında arttırmış olursunuz. Bu menüdeki katsayıyı, öğlen saatlerinde altlıktan nemi uzaklaştırmak için değiştirdiyseniz, akşam saatlerinde bu çalışma şekli fazla yakıt tüketimine neden olabileceğinden katsayıyı geriye almanızı tavsiye ederiz. Normal kullanımda tavsiyemiz 1.00 dir. Eğer kullanıcı ÇALIŞMA MODU menüsünde HAFTALIK FAN modunu seçtiyse, HAVA MİKTARI menüsündeki katsayı devre dışı bırakılır. Buradaki katsayı dikkate alınmaz. MERCAN25, HAFTALIK FAN modunda, FAN HAFTALIK menüsünde kullanıcının tanımladığı çalışma zamanlarına göre çalışır.

13 2. SICAKLIK AYARI Kullanıcılar GÜNLÜK PROGRAM modunda MERCAN25 yi kullanırken kısa süreli olarak set sıcaklık değerlerine müdahale etmek isteyebilirler. Bu ihtiyaç, civcivlerin giriş ağırlığı, hava durumu, dış sıcaklıklar gibi değişik sebeplere bağlı olabilir. MERCAN25 deki ayarlarınızı bozmadan günlük olarak set sıcaklık değerlerinde değişiklik yapabilmeniz için bu menüyü kullanabilirsiniz. Burada değişiklik yaptıktan sonra set değerine geri dönmeyi unutursanız, MERCAN25 gün sonunda (24:00) günlük program modundaki değerine geri dönecektir. 3. ISITICI AYARI Isıtıcının ( kazan veya radyanlar) sıcaklık set değerinden kaç derece aşağıda devreye girmesini gerektiğini belirtiniz. Örneğin; sıcaklık set değeriniz 30 C ise buradaki değeri 0,5 ayarlamanız ısıtıcıların 29,5 C de çalıştırılmasını sağlayacaktır. Sıcak hava üfleyen kömürlü kazanların ve benzerlerinin çalışmaya başladıktan sonra sıcak hava üflemelerinin biraz zaman aldığını dikkate almalısınız. Özellikle küçük civcivi olan kümeslerde buradaki değeri 1.0 ve üstü değer atamanız sıcaklık dalgalanmasını artıracak ve civcivleriniz için hiçte hoş olmayan konfor bölgesi oluşturacaktır. Küçük civcivlerde sıcaklık dalgalanmalarını azaltmak için bu menüdeki değeri 0,3 ile 0,6 arasında seçmenizi tavsiye ederiz. Gelişmiş sürülerde bu değeri 1.0 ve üstü yapabilirsiniz.

14 4. SOĞUTMA PEDİ AYARI Tünel havalandırma sırasında, sıcaklık set değerinin belirli bir derece üstünde soğutma petlerinin devreye girmesini sağlayabilirsiniz. MERCAN25 de soğutma petlerinin hassas çalışma ayarlarını yapabilirsiniz. Kümesinizin sağ ve sol soğutma petlerinin ayrı ayrı çalışmasını sağlayabi-leceğiniz gibi, zamana bağlı çalışma döngüsünde çalıştırabilirsiniz. Bu menüdeki tuşlara tek tek dokunarak istediğiniz değerleri ayarlayabilirsiniz. Pratikte kümeslerin güney tarafındaki ped kapaklarından daha sıcak hava geldiği için, birçok üretici güney tarafındaki pedlerin kuzeydeki pedlerden daha önce devreye girmesini arzu etmektedir. Bu menüde dikkat edilmesi gereken konu, soğutma pedlerinin düşük derecelere ayarlanmaması gerektiğidir. Soğutma pedlerinin tünel havalandırmanın erken dönemlerinde çalıştırılması başlangıçta daha az tünel fanın çalışmasını sağladığı için elektrikten tasarruf anlamına gelse de, kısa sürede altlık ıslanmalarına yol açabileceği göz önüne alınmalıdır. PED ISI SÜREKLİ menüsü, soğutma pedlerinin devamlı çalışmaya geçeceği, sıcaklık set değerinden farkı göstermektedir. Örneğin; sıcaklık set değeri 24 C olan bir kümeste, ped ısı sürekli değeri 6.0 olarak ayarlandıysa; ortalama 30 C de soğutma pedleri zamanlı çalışmadan çıkarak sürekli çalışmaya geçecektir. Kümes iç sıcaklık ortalaması 30 C altına indiğinde ise, soğutma pedleri zamanlı çalışmaya geri döneceklerdir.

15 5. STATİK BASINÇ AYARI Statik basınç için, hedef değeri ayarlayınız. Statik basınç sensörü olan MERCAN25 kontrolcülerde, statik basıncın doğru ayarlanması hava girişlerinden gelen dış havanın doğru yönlendirilmesi için çok önemlidir. Yapılabilecek yanlış ayarlamalar, altlık problemlerine yol açabilmektedir. ENDKON, bir tavsiye niteliğinde olarak, sıcak havalarda 20 Paskal değerini, soğuk havalarda 30 Paskal değerini önermektedir. İsterseniz kendinize uygun ara değerlerde seçebilirsiniz. 6. FAN AYARLARI MERCAN25 kümes kontrolcüsü 12 adet fan çıkışına (Min. fanlar + Tünel fanlar ) sahiptir. Bu çıkışlara minimum havalandırma (= civciv, yan, küçük fanlarda denir) fanlarınız ile tünel fanlarınızı istediğiniz gibi bağlayabilirsiniz. Örneğin 4 minimum fanı ve 12 adet tünel fanı olan bir kullanıcı fanlarını şöyle bağlayabilir; 4 adet minimum fanını 2 grup yapıp ikişerli olarak ilk iki çıkışa, 12 tünel fanının ilk sekiz adedini tek tek çıkış dahil bağladıktan sonra kalan 4 adet tünel fanını ikişerli gruplar halinde 11. ve 12. çıkışlara bağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, çift bağlanan fanların toplam hava kapasitelerinin işlenmesi gerektiğidir. Fan kapasitelerini belirtirken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da, 20 Paskaldaki fan hava kapasitelerinin yazılması gerektiğidir. Fan ayar menüsünde 1. fandan başlamak üzere 12. fana kadar ayarlar mevcuttur. Fan çalışma menüsünde; dört seçenek bulunmaktadır. Kapalı seçeneği o fanın çalıştırılmayacağını, Isı Kontrollü

16 seçeneği o fanın sadece belirtilen ısı farkı oluşunca devreye gireceğini, Zaman Kontrollü seçeneği o fanın sadece havalandırma zamanına göre çalışacağını, Isı + Zaman Kontrollü seçeneği ise o fanın hem belirtilen sıcaklık farkı oluştuğunda hem de havalandırma zamanına göre çalışacağını belirtir.

17 7. NEM AYARLARI Kümes ortamının iklimlendirilmesi kümes kontrolcülerinin çalışma mantığının temelini oluşturur. Piyasada mevcut birçok kontrolcü iklimlendirme sırasında nem kontrolünü sağlayamamaktadır. MERCAN25, nem kontrolünü çok iyi yapan kontrolcülerden biridir. Nem kontrolünde kullanıcıya gelişmiş özellikler sağlar. MERCAN25 nin yenilikçi özellikleri sayesinde kışın nemli havalarda bile nem kontrolü ve altlık yönetimi başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Kümeslerdeki nem kontrolündeki sıkıntı; nem oranındaki artışların, birçok kontrolcü tarafından önlenememesinden kaynaklanmaktadır. MERCAN25 nemin kontrolü için, havalandırmada belirlenen düzeyde artış yaparak nemin yükselmesine engel olur. Kontrol sağlandıktan sonra, eski havalandırma düzeyine otomatik olarak geri döner. Nem Ped Durdurma: Tünel havalandırmada soğutma pedleri çalışırken nemin çok yükselmemesi önemlidir. Tünel havalandırma sırasında kritik nem seviyelerinin aşılması kümes ortamında nem boğulmaları sonucu ölümlere sebebiyet verebilmektedir. Bu bölüme, soğutma pedlerinin çalışmasının durdurulacağı nem oranını yazınız. ENDKON bu değeri %75 olarak tavsiye etmektedir. Nem Fan Artırma: Bu bölüme havalandırma fanlarının çalışma zamanının artırılacağı nem düzeyini giriniz. Kümes neminin ve altlık kalitesinin devamlılığı için çok yüksek değerler girmeyiniz. Küçük civcivlerde ideal nem aralığı %60-70 düzeylerindeyken, gelişmiş piliçlerde bu aralık %50-60 bandıdır. Burada ayarlama yaparken belirttiğimiz değerleri dikkate almanızı tavsiye ederiz. Nem Fan Katsayısı: Nem fan artırmada belirtilen nem düzeyi aşıldıktan sonra fan havalandırma zamanlarında ne kadarlık artış yapılacağını belirleyiniz. Buradaki rakam katsayıdır. Katsayıyı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Örneğin; buradaki katsayıyı 1,20 olarak ayarlarsanız, nem kontrolü için fan çalışma sürelerini %20 oranında artırmış olursunuz.

18 8. ALARMLAR Alarm ayarları, kümesinizde yolunda gitmeyen olayları size haber veren önemli parametrelerdir. Buradaki değerlerin doğru ve düşünülerek girilmesi birçok tehlike potansiyeli taşıyan olay karşısında erken önlem almanızı sağlayacaktır. MERCAN25, kümesinizdeki mevcut donanımla yapılabilecek en ideal iklimlendirmeyi sağlayacaktır. Fakat kümes donanımındaki yetersizlikler veya oluşabilecek donanım arızaları yüzünden ortaya çıkan olumsuzluklardan en erken düzeyde haberdar olmanız, sorunlara müdahalede ve çözümünde sizlere yardımcı olacaktır. Alarm seviyelerini belirlerken çok yüksek değerler belirlemeyiniz. Buradaki ayarlara yetkisiz kişilerin müdahale etmesine engel olunuz. 9. RAPORLAR Üretim dönemi içinde gerçekleşen olaylar ile ilgili kayıtların saklandığı bölümdür. Arızalar: Üretim dönemi boyunca gerçekleşen alarm durumlarını buradan takip edebilirsiniz. Alarm veya arızanın açıklaması, saati ve tarihi belirtilir. Buradaki kayıtlara müdahale edilemez, silinemezler. Toplam kayıt ayısı alanı 250 adettir. Kayıt alanı dolunca en son kayıtın üzerine yeni kayıt yazılır. << ve >> yön tuşlarıyla kayıtlar arasında gezinti yapabilirsiniz.

19 10. AYARLAR MERCAN25 nin hassas ayarlarını bu menüden yapabilirsiniz DİFERANS Diferansiyel ( fark ) değerlerinin tanımlanması için bu menüyü kullanınız. Fan Diferans: Isıya göre çalışması ayarlanmış fanların sıcaklık farkı oluşmasıyla çalışmaya başlamasından sonra, fanların durdurulacağı fark sıcaklık derecesidir. Örneğin; set sıcaklığı 24 C ve fan ayar menüsünde fan ısı farkı 2 C ayarlanan fan, 26 C de devamlı çalışmaya başlayacaktır. Burada fan diferans değerini 0,30 olarak ayarlarsanız. Bu fan 25,7 C de duracaktır. Diferans değeri belirlemek istemiyorsanız buradaki değeri 0.00 olarak ayarlayınız. Isıtıcı Diferans: Isıtıcı menüsünde çalışma sıcaklığı ayarlanmış ısıtıcının çalışmaya başlamasından sonra durdurulacağı fark derecedir. Örneğin; set sıcaklığı 24 C ve ısıtıcı menüsündeki değer 1.0 ise ısıtıcı 23 C de çalışacaktır. Burada ısıtıcı diferans değerini 0,50 olarak ayarlarsanız, ısıtıcı 23,5 C de çalışmayı durduracaktır. Diferans değeri belirlemek istemiyorsanız buradaki değeri 0.00 olarak ayarlayınız. Ped Diferans: Ped ayar menüsünde çalışma sıcaklığı ayarlanmış soğutma pedinin çalışmaya başlamasından sonra durdurulacağı fark derecedir. Örneğin; set sıcaklığı 24 C ve ped ayar menüsündeki değer 4.0 ise soğutma pedi 28 C de çalışacaktır. Burada ped diferans değerini 0,50 olarak ayarlarsanız, soğutma pedi 27,5 C de çalışmayı durduracaktır. Diferans değeri belirlemek istemiyorsanız buradaki değeri 0.00 olarak ayarlayınız. Basınç Diferans: Basınç ayar menüsünde ayarlanmış basınç set değerinin tutturulması sırasında oluşabilecek kararsız çalışmaları bertaraf etmek amacıyla oluşturulan fark basınç değeridir. Buradaki girilen değer + ve olarak set değerinin çalışma bandı oluşturulur. Örneğin; basınç ayar menüsünde 25 Paskal değeri varsa ve basınç diferans değerini 5 olarak girmişseniz, statik basınç çalışma bandı 20 ile 25 Paskal olacaktır. Kararlı çalışma için, buradaki değeri 0.00 olarak bırakmayınız AYDINLATMA Günlük 2 adet aydınlatma programı yapabilirsiniz. Saat ve dakikayı ayrı ayrı giriniz.

20 10.3 SAAT Günün tarihini ve saatini giriniz FAN DÖNGÜ Kontrolcünün minimum fan çalışma zamanı toplam döngü süresini belirleyiniz. Kabul edilen değer 5 dakikadır (300 saniye) DIŞ HAVA Dış sıcaklığın belli bir dereceye düşmesi sonucunda, minimum havalandırma fan çalışma zamanının, ne oranda azaltılacağını belirtiniz. Örneğin; dış hava fan azaltma değerini 15.0 ve fan azaltma katsayısını 0.75 olarak girerseniz, dış sıcaklık 15 C altına düştüğünde minimum fan çalışma zamanı %25 azaltılacaktır.

21 10.6 ISI SENSÖRLERİ Bu menüde, sıcaklık sensörlerinin hangilerinin aktif, hangilerinin kapalı olacağını belirleyebilirsiniz. Kullanıcılar genellikle yeni civcivler için bölme oluştururlar. Civciv bölmesi dışında kalan boş bölmedeki sensörler buradan kapatılabilir. Ayrıca sensörlerin kalibrasyonunu da yapabilirsiniz. Örneğin; 1 nolu sıcaklık sensörü 0,5 C fazla okuma yapıyorsa, NTC 1 fark değerini - 0,5 olarak girebilirsiniz BASINÇ SENSÖRÜ MERCAN 50 kontrolcünüzde basınç sensörü bulunuyorsa belirtiniz ve basınç sensörünüzün maksimum basınç okuma değerini giriniz NEM SENSÖRÜ Nem sensörünüzün kalibrasyonunu yapabilirsiniz. Eksi(-) veya artı(+) bir rakam girebilirsiniz. Ped Kapak: Soğutma petlerinizin kapakları motorlu otomatik ise seçiniz. Soğutma petleri kapaklarının açılacağı fan çıkış kademesini ( tünel modu ) giriniz DİĞER AYARLAR

22 Bufel Motoru: Hava girişlerinin fanların çalışmasından kaç saniye önce açılmaya başlayacağını, hava girişlerinizin tamamen açılma süresini ve fanların çalışmaya başlamadan önce hava girişlerinizin en az açılma oranını ( % ) giriniz. Küçük Fanlar: Küçük fan sayınızı ( dikkat; burada elinizdeki toplam küçük fan sayısını değil, fan çıkışlarınıza bağladığınız küçük fan grubu sayısını giriniz) ve küçük fanların kapanacağı fan çıkışını belirtiniz. Örneğin; minimum havalandırma ile tünel havalandırma arasında geçişli havalandırma yapmak için 2 adet tünel fan kullanmak istiyorsanız ve ilk iki fan çıkışı minimum fanlarınız ise; küçük fan sayısını 2 ve küçük fanların kapanacağı fan çıkışını 5 olarak girebilirsiniz.

23 FABRİKA AYARLARI MERCAN25 kontrolcünüzü fabrikasyon ayarlarına geri döndürmek için bu menüyü kullanabilirsiniz. Fabrika ayarlarına geri dönerseniz, cihazda yapmış olduğunuz tüm ayarlar silinir. Kontrolcü giriş gününe ( 0. Gün ) döner. Bu nedenle fabrika ayarlarına dönüş işlemi şifre korumalı olarak düzenlenmiştir. Şifreniz 7356 dır. Şifrenizi yetkisiz kullanımlara karşı saklayınız. 11. TEKNİK ÖZELLİKLER Sensör Girişleri 3 adet iç sıcaklık sensörü 1 adet dış sıcaklık sensörü 1 adet nem sensörü 1 adet basınç sensörü Kontrol Çıkışları 12 adet fan çıkışı, fanlar seçilebilir, minimum havalandırma veya tünel havalandırma çıkışı Isıtıcı çıkışı 2 kademeli soğutma pedi pompa çıkışı Klape kontrolü çıkışı Ped kapak kontrolü çıkışı 2 adet aydınlatma çıkışı Alarm çıkışı Kontrol Özellikleri Günlük program ile hayvan sayısına, fan kapasitesine, günlük ihtiyaca bağlı minimum havalandırma Dış Sıcaklığa ve neme bağlı havalandırma yapabilme Üç farklı havalandırma indeksi (Minimum, Geçişli, Tünel) İki farklı mevsim indeksi (Yaz, Kış) Hız kontrollü minimum ya da tünel havalandırma Raporlama ile geçmişe yönelik arızaların kaydı Geçmişe yönelik ısı, nem ve ısıtıcının çalışma süresinin kaydı Pompayı sıcaklık, dış sıcaklık, nem ve zamana bağlı kontrol edebilme İhtiyaca göre oransal perde kontrolü İki farklı aydınlatma programı çıkışı Kullanıcıya özel parametre kaydı ile kolay kurulum Alarm Tipleri Yüksek sıcaklık Düşük sıcaklık Yüksek nem Düşük nem Yüksek basınç Düşük basınç Elektrik kesildi Sensör 1 arıza Ayrı panodan arıza girişi

MERCAN 50 KULLANIM KILAVUZU

MERCAN 50 KULLANIM KILAVUZU MERCAN 50 1 MERCAN 50 KULLANIM KILAVUZU GARANTİ VE SINIRLI SORUMLULUK 1. ENDKON, ürünün ilk kurulumundan itibaren 2 (iki) yıl boyunca üründe olabilecek malzeme ve işçilik hatalarını garanti altına alır.

Detaylı

MERCAN 50 Yazılım Sürümü 7.3

MERCAN 50 Yazılım Sürümü 7.3 MERCAN 50 Yazılım Sürümü 7.3 1 MERCAN 50 Yazılım Sürümü 7.3 KULLANIM KILAVUZU GARANTİ VE SINIRLI SORUMLULUK 1. ENDKON, ürünün ilk kurulumundan itibaren 2 (iki) yıl boyunca üründe olabilecek malzeme ve

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!!

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! Version -020 www.comex.com.tr * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! * Gerekli projelendirmeler ile eski ve yeni sistemlere hızlı bir

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 18.07.2008 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312

Detaylı

ABK Chicken Farm Climate Controller

ABK Chicken Farm Climate Controller ABK 2700 Chicken Farm Climate Controller 1 ABK 2700 CHICKEN FARM CLIMATE CONTROLLER YEMİN ETE DÖNÜŞEBİLMESİ İÇİN HAVALANDIRMAK ESASTIR prensibi ve ülke şartları göz önüne alınarak programlanmıştır. Hayvan

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

ABK Chicken Farm Climate Controller

ABK Chicken Farm Climate Controller ABK 2600 Chicken Farm Climate Controller 1 ABK 2600 CHICKEN FARM CLIMATE CONTROLLER YEMİN ETE DÖNÜŞEBİLMESİ İÇİN HAVALANDIRMAK ESASTIR prensibi ve ülke şartları göz önüne alınarak programlanmıştır. Hayvan

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi Zed M4... Kullanım Kılavuzu Tr 1 Zed M4 Kontrol Sistemi Hakkında Led Kontrol Sistemi Nedir? Led kontrol sistemi, led lerin istenilen zamanda istenilen parlaklıkta

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

EPLC-6 Kontrol Paneli

EPLC-6 Kontrol Paneli EPLC-6 Kontrol Paneli 1. Ürün Bilgisi EPLC-6, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan bir pompa kontrol ünitesidir. Dokunmatik PLC ünitesi pano kapağına, röle modülü

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri Not Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri alanında uzun yıllara dayanan deneyimini kullanarak tanınmış müşterileriyle yakın ilişki içinde ısıtma kontrol sistemlerinde

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM

PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM PRO NA011 DĐJĐTAL OTOMATĐK TEKRAR KAPAMALI 3 FAZ AŞIRI AKIM ve TOPRAK KORUMA RÖLESĐ HIZLI KULLANIM KILAVUZU (TEDAŞ MYD-96/27B UYGUN) VERSĐYON 1.01 OCAK 2011 1 RÖLE TUŞ TAKIMI ve LEDLER (MMI) Menü içinde

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

ALTLIK NEM KONTROLÜNDE ÜÇ ANAHTAR TEMİZ HAVA, ISITMA VE HAVA HAREKETİ

ALTLIK NEM KONTROLÜNDE ÜÇ ANAHTAR TEMİZ HAVA, ISITMA VE HAVA HAREKETİ ALTLIK NEM KONTROLÜNDE ÜÇ ANAHTAR TEMİZ HAVA, ISITMA VE HAVA HAREKETİ Türkçeye Çeviren: Hakan BOZKURT (Ziraat Müh.) www.zeyneppoultry.org Soğuk havalarda altlık nem kontrolü nasıl sağlanır? Oldukça basit

Detaylı

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB TK-LAB EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ Adres: Yeni Sanayi Sitesi 16. Blok no:29 ISPARTA Tel: 0 246 233 07 90 Web: http://www.kurutma.net E-mail: info@kurutma.net MAKİNE ÜZERİNDE BULUNAN EKİPMANLAR

Detaylı

Dijital Elektrik Panosu

Dijital Elektrik Panosu Dijital Elektrik Panosu Küçük ve orta boyutlu soğuk hava depoları için elektrik panosu Genel Tanım: ECB-1000 Q soğutma, defrost, fan, ışık kontrolü, alarm ve zaman göstergesi özellikleriyle küçük ve orta

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

Yeni Yarka Kümes Kullanımı: Kümesteki PLC içinde dönen yazılımın kullanıcı ara yüzü olan ve pano üzerinde montajlı olan dokunmatik PC de çalışan yazılımın, PLC yazılımına etkisi ve PLC yazılımının parametrelerinin

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi Kontrol Paneli 1- Kapak cıvataları 2- Anahtar 3- Selenoid in aktif olduğunu belirten uyarı ışığı 4- LCD Ekran 5- Set tuşu 6- Yukarı tuşu 7- Aşağı tuşu Kullanıcı Parametrelerine ulaşmak için SET (=) tuşuna

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI 1 1. Ev tipi soğutma 2. Ticari tip soğutma 3. Endüstriyel soğutma 2 1. Bireysel iklimlendirme (Split, paket, vb.) 2. Ticari

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

ABKR ABK2120. Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK2120. Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK2120 Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU ABK2120 Poultry Climate And Alarm Controller Tavukhane, Hayvan Damı vb. kapalı yerlerin ısıtma,soğutma,minimum havalandırma ve fanlarını

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ GİRİŞ : Bir binanın işletilmesinde her adımda çalışan insanlar var. Günümüzde bilgisayarlar insanların yaptıkları işlerin çoğunu üstlenmekte ve bunları kusursuz olarak gerçekleştirmektedirler.

Detaylı

Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi:

Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi: Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi: Silinmeyen hafıza ve otomatik sigorta gibi üstün özellikleri ile Turunç \ İnci kontrol üniteleri bahçenize yaptığınız yatırımı korumak üzere profesyonel

Detaylı

VKS ULTIMATE KÜMES KONTROL ĐŞLEMCĐSĐ KULLANMA KILAVUZU

VKS ULTIMATE KÜMES KONTROL ĐŞLEMCĐSĐ KULLANMA KILAVUZU VKS ULTIMATE KÜMES KONTROL ĐŞLEMCĐSĐ KULLANMA KILAVUZU - 1 - ĐÇĐNDEKĐLER SAYFA EMNĐYET TEDBĐLERĐ VE UYARILARI 3 1.GENEL BĐLGĐLER 4 2. KURULUM 5 3. ÇALIŞTIRMA 8-2 - EMNĐYET TEDBĐRLERĐ VE UYARILARI UYARI

Detaylı

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi kullanımı ve arıza tespit ve onarımına yönelik

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 8 01.04.2011 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312 433 31 33 (PBX) FAKS : 312 434 05 22 E-POSTA

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

1 USC DÖNÜŞÜM OTOMASYONU

1   USC DÖNÜŞÜM OTOMASYONU 1 www.mepsan.com.tr USC DÖNÜŞÜM OTOMASYONU 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. AnaEkran Menüler... 3 2. Pompa İzleme. 4 3. Tank İzleme.. 5 4. Stawiz 6 5. İşlemler 7 5.1 - Vardiya İşlemleri 8 5.2 - Tank

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları %100 güvenilir Atlas Copco orjinal yedek parçaları; kompresörünüzle aynı kalite standartlarına göre üretildiğinden, kompresörünüz bakıma girdikten sonra

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır)

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır) AYARLAR(Giriş ekranında üzerine basılarak ulaşılır) Sulama ve gübreleme birlikte seçilirse vana kontrolü ve dozlama birlikte yapılır. Sulama ve gübreleme ayrı seçilirse vana kontrolü ve dozlama ayrı yapılır.

Detaylı

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli 1. Ürün Bilgisi EHP Panolar; sabit hızlı pompa uygulamaları için tasarlanmış 128*64 grafik ekrana sahip bir kontrol ünitesi tarafından kontrol edilen,

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 648 482 (2011/04) TR 1 Emniyet.............................

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Hava Koşullandırma Sayı 45 / Eylül 2017 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN turn to the experts YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Alarko

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Özellikler Geri Yanma Kontrolü: Gelişmiş Yanma Sistemi: Çok Yönlü Kontrol Sistemi: Dijital Kontrol Paneli: Kompakt Brülör Ünitesi: Manuel Türbülatör

Detaylı

SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI

SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI SPEEDMATIC KURULUM VE ÇALIŞTIRMA KİTAPÇIĞI KONTROL PANELİ ÖZELLİKLERİ 1 5 2 6 7 3 8 4 1. LCD ekran çalışma esnasında basıncı gösterir. 2. Manual START / STOP butonları. (Otomatik modda etkisizdir). 3.

Detaylı

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı devreye almadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyun. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı koyacağınız

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar.

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar. 1 4 Kullanım Kılavuzu saatinin emniyetli uygulanması ve uzun süreli kullanımı için kullanım kılavuzunu itinalıca okuyup saklayınız. Kullanma kılavuzu internette de kullanıma hazır bulunmaktadır: www.qlocktwo.com

Detaylı

NİLKA KLİMA DÖRT MEVSİM HAVA PERDESİ

NİLKA KLİMA DÖRT MEVSİM HAVA PERDESİ NİLKA KLİMA DÖRT MEVSİM HAVA PERDESİ 25 yıllık tecrübenin ürünü olan, Nilka Dört Mevsim Hava Perdesi, dünyada ve Türkiye de multifonksiyon özelliklere sahip ilk ve tek hava perdesidir. 0zla 7 % a Fa rufu

Detaylı

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu 1- Sistem Modülüne Giriş ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu Herhangi bir Grafik penceresinin başlığındaki S harfine basılarak açılan menüden yapılabilen seçimlerle kullanılmaya başlanır. Bu menüden,

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

V-Serisi. Tazeliği korur. Sisteme uzaktan erişim imkânı. Artırılmış soğutma kapasitesi. Her araç tipine uygun model seçenekleri

V-Serisi. Tazeliği korur. Sisteme uzaktan erişim imkânı. Artırılmış soğutma kapasitesi. Her araç tipine uygun model seçenekleri Tazeliği korur. V-Serisi Artırılmış soğutma kapasitesi Her araç tipine uygun model seçenekleri Sisteme uzaktan erişim imkânı Kullanım ve bakım kolaylığı Modern ünite tasarımı Yaygın servis ağı ve yedek

Detaylı

KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU

KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU KNX PROJELERİNDE FANCOIL ENTEGRASYONU Metin UÇAR ABB Elektrik Sanayi A.Ş. metin.ucar@tr.abb.com ÖZET Günümüzde yaygın olarak kullanılan; yeni yapılan her türlü bina tipinde marka bağımsız olarak çalışabilen

Detaylı

ANA EKRAN AYAR EKRANI. Ayar ekranı diğer ekranlara geçişte kullanılır.

ANA EKRAN AYAR EKRANI. Ayar ekranı diğer ekranlara geçişte kullanılır. ANA EKRAN Ana ekranda hava istasyonu bölümünde dışarıdaki meteorolojik değerler bulunmaktadır. Bölümler tarafında ise bölüm adı, sıcaklık, nem, karbondioksit değerleri ve o anda içinde bulunulan periyot

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

KSB Yangın Setleri VdS

KSB Yangın Setleri VdS KSB Yangın Setleri VdS Alman VdS Onayı Almanya da yaklaşık 50 yıldır kullanılan yangın standardıdır VdS Kurumu; Alman Sigortacılar Birliği olup; yangın standartlarını belirler, malzeme onaylarını ve testlerini

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

ANA EKRAN AYAR EKRANI. Ayar ekranı diğer ekranlara geçişte kullanılır.

ANA EKRAN AYAR EKRANI. Ayar ekranı diğer ekranlara geçişte kullanılır. ANA EKRAN Ana ekranda hava istasyonu bölümünde dışarıdaki meteorolojik değerler bulunmaktadır. Bölümler tarafında ise bölüm adı, sıcaklık, nem, karbondioksit değerleri ve o anda içinde bulunulan periyot

Detaylı

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 1 PARÇALARIN TANIMLANMASI MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ 1. Dişi tip dönebilir hortum vana/musluk adaptörü 2. İç filtre 3. Üst kapak 4. Kontrolör

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı