sordu TÜRKÇE sordu ÖSYM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "sordu TÜRKÇE sordu ÖSYM"

Transkript

1

2 sordu TÜRKÇE sordu de ÖSYM

3 TÜRKÇE SORULARININ DAĞILIMI 00 KMS 00 KPSS 00 KPSS 004 KPSS 005 KPSS 006 KPSS 007 KPSS 008 KPSS 009 KPSS 00 KPSS 0 KPSS 0 KPSS TOPLAM Sözcükte Anlam Cümlede Anlam Paragraf Ses Bilgisi ve Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri 8 Dil Bilgisi 6 6 Anlatım Bozuklukları TOPLAM

4 TÜRKÇE 0 KPSS Soru: Sınav Provası Deneme: Soru: Hem bir yolculuğa çıkacaksın hem de elinde bir harita, pusula olmayacak! Yolun sonu nereye varıyor bilmeyeceksin, olacak iş mi bu? İşte böylesi durumlarda sorarsın bir yazar olarak senden öncekilere: Niçin çıktın yola? Niçin kaldın yarı yolda? ya da Nasıl vardın, varmayı düşlediğin noktaya? Anadolu Kartalları, Hava Kuvvetlerinin 00. yılına yakışan, izleyenleri pilot olmaya özendiren ve bu anlamda misyonunu yerine getiren bir film. Bu cümledeki misyonunu yerine getirmek sözüyle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir? Bu parçada geçen elinde bir harita, pusula olmama sözüyle yazarlarla ilgili olarak anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir? A) Özel görevini istendiği gibi gerçekleştirmek A) Gerçekçi ve gözlemci bir anlatımı yeğlememe B) Önerilen ödevi başarıyla bitirmek B) Okurların yaşamını zenginleştirecek bir amaca yönelmeme C) Verilen işleri zamanında bitirmek D) Günlük uğraşını keyifle yapmak C) Deneyimli yazarların birikiminden yararlanmama E) Sorumluluğunda bulunan alanı özenle korumak D) Yapıtlarını oluştururken değişik alanların verilerini kullanma CEVAP: A E) Yapıtlarını, okurların ilgi ve beklentileri doğrultusunda oluşturma CEVAP: C

5 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 8 Soru: 0 (I) Yazarın ilk kitapları önemlidir, onlara çok daha başka bir sevgiyle, özel bir ilgiyle yaklaşılması gerektiğini düşünürüm. (II) Çünkü yazar, o ilk kitabına ilk yirmi, yirmi beş yılının bütün yaşantılarını insan olarak bütün birikimini koymaya çalışmıştır. (III) Farkına varmasa da bunu yapmıştır. (IV) Bütün bir yaşanmışlık doldurulmuştur o kitaba. (V) Elbette ondan sonra gelecek ikinci kitabın daha önemli olduğu düşünülebilir. (VI) Yani insanlar bunu isteyebilir. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerden hangisi kendinden önceki yargının gerekçesidir? A) II. B) III. C) IV. D) V. E) VI. CEVAP: A 0 KPSS Soru: (I) Her sabah sokağa çıktığımda İstanbul da yaşadığım için ne kadar şanslıyım! diyorum. (II) Belki her gün pek çok sorunla yüz yüze geldiğiniz için bana karşı çıkacaksınız. (III) Ama beni, okumak kadar besleyen, benim için başlı başına bir kitaplık değeri taşıyan kenttir İstanbul. (IV) Ancak bir yandan da içim acıyor İstanbul için. (V) Çözülmeyen ve çözülemeyecek gibi görünen sorunları yüzünden değil bu. (VI) Eşine az rastlanır güzelliğe, ruha sahip yüzlerce yıllık bu kentin yakın tarihini ortaya koyan özellikli sokakları birer birer yok olduğu için Bu parçada, I. cümlede öne sürülen düşüncenin gerekçesi, numaralanmış cümlelerin hangisinde belirtilmiştir? A) II. B) III. C) IV. D) V. E) VI CEVAP: B 4

6 TÜRKÇE Sınav Provası Deneme: Soru: 8 (I) Muz, kalbi daha düzenli çalıştırıyor. (II) Yorgunlukla mücadelede çok etkili bir meyve. (III) Bu özelliğinin de potasyum, magnezyum ve B6 vitamini bakımından zengin oluşuyla ilgili olduğu düşünülüyor. (IV) Uykusuzluk sorunu için de muzdan faydalanmak mümkün. (V) Akşam yemeğiyle uyku arasındaki ara öğününüzü özellikle uykusuzluk sorununuz varsa orta boy bir muzla değerlendirmenizi tavsiye ederim. (VI) Bu da muhtemelen potasyum ve magnezyum bakımından zengin olmasına bağlı bir özellik. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerde muzla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I. cümlede, yararı açıklanıyor. B) III. cümlede, II. cümledeki özelliğinin nereden kaynaklandığı belirtiliyor. C) IV. cümlede, bir aksaklığı giderebileceği dile getiriliyor. 0 KPSS Soru: (I) Ankara da köpek balıklarıyla yüzmek ister misiniz? (II) Ankara, köpek balığı ve yüzmek sözcükleri ancak bir şakada yan yana gelebilir, deyip ciddiye almamazlık etmeyin bu soruyu. (III) Ankara da yeni açılan devasa akvaryumdan söz ediyorum. (IV) Türkiye nin bu en büyük akvaryumunda bin balık yaşıyor. (V) Bugüne kadar balıkla ilişkisi tava ve ızgarayla sınırlı olan Ankaralılar için alışılmadık bir yer Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I incide, merak uyandırılmaya çalışılmıştır. B) II ncide, uyarıda bulunulmuştur. C) III üncüde, açıklama yapılmıştır. D) IV üncüde, kanıtlanabilir veri kullanılmıştır. E) V incide, kesinlik belirtilmiştir. CEVAP: E D) V. cümlede, nasıl yararlı olabileceği ile ilgili bir öneride bulunuluyor. E) VI. cümlede, hangi durumlarda iyileştirici olduğu örneklendiriliyor. CEVAP: E 5

7 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 7 Soru: 8 (I) İnsan kendi içinde, bir evreni barındırmaktadır ya da uçsuz bucaksız bir denizi. (II) Ama çoğumuz, bu uçsuz bucaksız, bilmediğimiz denizin kıyısında öylece durmaktayız. (III) Görebildiğimizin ötesini düşünmeye ve kavramaya kalkınca onun sonsuz enginliğine karşı hem derin bir hayranlık hem de gizli bir korku duymaktayız. (IV) Bu, insanın kavrayamadığı şeylerden duyduğu gizli ve örtülü korkudur. (V) Bu, aynı zamanda insanoğlunda korkudan doğan bir cesaretle korktuğuna ve korkusuna karşı meydan okuma isteği doğurur. (VI) İnsanoğlu, onu aşmak, her yanından dolaşmak ve kuşatmak, ona hâkim olmak ister. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I. cümlede, düşünce abartılarak verilmiştir. B) II. cümlede, birçok insanın yaptığı davranış belirtilmiştir. C) III. cümlede, yargı koşula bağlı olarak açıklanmıştır. D) V. cümlede, insanın her zaman korkusuz davrandığı söylenmiştir. E) VI. cümlede, insanın arzusu açıklanmıştır. 0 KPSS Soru: 4 (I) Romanlarımda karakterleri oluştururken çok sıkıntı çekerim. (II) Okuyucunun kabulleneceği ve onun belleğinde iz bırakacak kişiler oluşturmak benim için çok önemli. (III) Bu, tarihî bir roman olduğu için karakterlerinin çoğu, bilinen kişiler. (IV) Dolayısıyla benim fazla katkım olmadan sayfalardaki yerlerini aldılar. (V) Tanınmamış olanlarla yeni oluşturduklarım ise bilinen karakterlerle boy ölçüşecek kadar canlıdır. Roman karakterlerini konu alan bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I incide, oluştururken güçlükle karşılaşıldığından söz edilmiştir. B) II ncide, hangi nitelikleri taşımasının amaçlandığı belirtilmiştir. C) III üncüde, söz konusu yapıtın türü ve kimi özellikleriyle ilgili bilgi verilmiştir. D) IV üncüde, önceki cümlede belirtilen nitelikleri taşıyanların oluşturuluşuyla ilgili açıklama yapılmıştır. E) V incide, sözü edilen yapıttakilerin başka yapıtlardakinden üstün nitelikli olduğuna değinilmiştir. CEVAP: E CEVAP: D 6

8 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 6 Soru: 4 (I) Erdoğan Alkan ın Sfenks adlı son şiir kitabı iki ayı aşkın, elimde. (II) Günlük yaşamla ilgili uğraşların ve okuma yazma alışkanlıklarının dışında, elimi hep bu taşlaşmış yaralı ölümsüzlüğe uzatıp duruyorum. (III) Kitabı baştan sona birkaç kez okumama karşın, kimi şiirlerle defalarca buluştum, sanırım bundan sonra da buluşacağım. (IV) Sfenks adlı şiirse sanki kitabın diğer şiirlerini kötü güçlere karşı koruyan bir bekçi, yol gösterici, bayraktar, cesur ve gür sesli bir aslandır. (V) Erdoğan Alkan ın Güneş Tozları ndan belki de çok öncesinden başlayan şiir serüveninin; kendisini, entelektüel emek ve alın teri aracılığıyla elmas sertliğinde bir şaire dönüştürdüğünü görüyoruz. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde yazar kişisel düşüncesine yer vermemiştir? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V 0 KPSS Soru: 5 (I) Derin bir uykunun ardından gözlerimi açtığımda beliren o ilk görüntüleri hayal meyal hatırlıyorum şimdi. (II) Başımın üstünde asılı duran cibinlik, yatak odasının tahta tavanında dolaşan küçük, sevimli, pembe kertenkeleler, günün ilk ışıkları ile parıldayan Seyhan Irmağı hızla geçip gidiyor gözümün önünden. (III) Yastığımın altına koyduğum, giymeye kıyamadığım yeni iskarpinlerimi şefkatle okşadıktan sonra çoraplarımı ayağıma aceleyle geçirip aşağıya iniyorum. (IV) Kahvaltı masasında reçeller, peynirler ve annemin kızarttığı ekmekler duruyor. (V) Bahçeye açılan kapıdan dışarı çıkıyorum, limon ve mandalina ağaçlarının yeşil serinliğini hissediyorum. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde öznellik söz konusu değildir? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: D CEVAP: A 7

9 TÜRKÇE Sınav Provası Deneme: Soru: 7 Ankara dan 0 Eylülde yola çıkan Mücahit Çalışkan, yol güzergâhında yaklaşık 90 kilogram mavi kapak II topladıktan sonra Bodrum a geldi. Çalışkan, III Bodrum da gazetecilere yaptığı açıklamada, IV topladığı kapaklarla bir engelliye tekerlekli sandalye V almayı amaçladığını söyledi. Bu parçadaki numaralanmış sözlerin hangisinde niteleyici sözcük kullanılmamıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. I 0 KPSS Soru: 6 Antoninler Çeşmesi; MS 6-80 yılları arasında, Roma İmparatorluğu nun görkemli kenti Sagalassos ta I yapıldı. Sonra şiddetli bir depremle yıkıldı ve efsane- II neler arasındaki yerini aldı. Neredeyse 800 yıl sonra, III 994 yılında Sagalassos Antik Kenti nde yapılan IV heyecan verici kazılarda bu olağanüstü çeşmenin V parçaları yeniden gün ışığına kavuştu. Bu parçadaki numaralanmış sözcüklerden hangisini niteleyen bir söz kullanılmamıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: C CEVAP: D 8

10 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 5 Soru: Yeşil denize bakan kaya çiçekleri I damarları bana başka aşkları hatırlatan II çiseleyen yağmurda parlayan kaya çiçekleri, kimse konuşmazken III gelip benimle konuşan yüzler ve o sessizlikten sonra dokunmama izin veren çamlar, yaban defneleri ve çınarlar arasında IV Bu dizelerdeki altı çizili sözcüklerin türleri aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir? A) İsim, zamir, sıfat, isim 0 KPSS Soru: 7 Gerçek nedir? diye sormuşlar bir bilgeye. Hiçbir I yalanı kaldırmayan şey. karşılığını vermiş. Tıpkı III IV sanat gibi V Bu parçadaki numaralanmış sözcüklerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I inci, zamir olarak kullanılmıştır. B) II nci, sayı sıfatı olarak kullanılmıştır. C) III üncü, ad olarak kullanılmıştır. D) IV üncü, zarftır. E) V inci, edattır. II CEVAP: B B) Sıfat, zamir, zamir, isim C) Sıfat, zamir, sıfat, sıfat D) İsim, zamir, zarf, sıfat E) Sıfat, zamir, zamir, sıfat CEVAP: B 9

11 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 4 Soru: 5 Gülfidan ile geçen gün yemeğe çıktığımızda enteresan I bir olayla karşılaştık. Ona göre olayda hiçbir şey yoktu II ancak ben öyle düşünmüyordum. Sonuçta ben haklı III çıktım. Çünkü polisler bir müddet sonra problemin IV kaynağını belirlemek için oraya gelmişlerdi. V Bu parçadaki numaralanmış sözcüklerden hangileri edat değildir? A) I. ve II. B) I. ve V. C) II. ve III. D) III. ve IV. E) IV. ve V. CEVAP: D 0 KPSS Soru: 7 Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcükler tür bakımından birbirinden farklıdır? A) Çocuğun kapıyı açması ile kapatması bir oldu. Buraya, danışma dan alınan elektronik kart ile girilebiliyor. B) Toplantıdan önce o raporu okudunuz mu? Bu havada dışarıya paltosuz mu çıkıyorsun? C) O, her zaman günün modasına göre giyinir. Geçerken bizi fark etmediğine göre kafası meşgul olmalı. D) Senin bu iyiliklerini ölsem de unutmam. Ona böyle sözler söylemen hiç de yakışık almadı. E) Aradığın bilgiyi ancak bu kitapta bulabilirsin. Bu tür yiyecekleri ancak sağlıklı insanlar yiyebilir. CEVAP: A 0

12 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: Soru: 7 (I) Ben, kültür deyince çağdaş kültürü düşünüyorum. (II) bin yıllık Ayasofya yı restore etmek koruma derneğinin işidir. (III) 00 Kültür Başkenti Projesi, başka bir şey olmalıydı. (IV) Şehre yeni bir değer katmalıydı. (V) Büyük paralarla yapılan görkemli etkinlikler olarak kalmamalıydı. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I. cümlede, kültür deyince zarf tümleci görevindedir. B) II. cümlede, yüklem görevinde olumlu bir fiil bulunmaktadır. C) III. cümlede, yüklem gereklilik kipinden çekimlidir. D) IV. cümlede, bir ismi birden çok sıfat tamamlamıştır. E) V. cümlede, niteleyici ögelere yer verilmiştir. 0 KPSS Soru: 0 (I) Her sanatçının bir dünyası vardır. (II) Bu dünya kendine özgüdür; çeşitli olaylarla, görüntülerle, gözlemlerle ve yaşantılarla örülmüştür. (III) Bunlar, onun duygu ve düş dünyasında işlenerek çeşitli ürünlere dönüşür. (IV) Yani, sanatçının dünyasından süzülenler, sanat yapıtı biçiminde insanlığın karşısına çıkar. (V) Söz gelimi edebiyatta şiir, öykü, roman gibi biçimlerde okurla buluşur. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) I inci, ad cümlesidir. B) II nci, sıralı cümledir. C) III üncü, biçimce ve anlamca olumludur. D) IV üncü, bileşik yapılıdır. E) V inci, ara söz içermektedir. CEVAP: E CEVAP: B

13 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 4 Soru: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde işi yapan varlık yaptığı işten de etkilenmiştir? A) Elbiseler düzenli bir şekilde raflara dizildi. B) Düğün için aldığı elbiseyi giyindi. C) Son yıllarda bu konu da çok konuşuldu. D) Bahçedeki çiçekler kurumasın diye sulandı. E) Akşam olunca evin ışıkları söndürüldü. CEVAP: B 0 KPSS Soru: Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yükleminde çatı özellikleri aranmaz? A) Dün eve iki kez uğradığını söyledi. B) Senin, bu işi de yarım bırakacağın belliydi. C) Uçağa binerken telefonunu kapatmıştı. D) Bence onun ne demek istediği anlaşılmadı. E) Diktiğim elbiseyi denemek için bugün yine gelecekti. CEVAP: B

14 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 7 Soru: 6 Daha söylenilecek o kadar çok söz var ki... Ne desem I bilemiyorum? Sanırım hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. II III O zaman susuyorum, devam ediyorum öylece IV hayatıma. V Bu parçadaki numaralanmış noktalama işaretlerinden hangisinin kullanımı yanlıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. 0 KPSS Soru: İskenderiye, Mısır da var olmuş tüm uygarlıkların I izlerini taşıyan bir kenttir. Mısır kadar yaşlı, onun II kadar derin ve onun kadar gizemlidir burası... III Kentin havası, tüm kural tanımaz Akdenizli kibrine karşın bir o kadar içten, bir o kadar sıcak. IV Ortasındaysa masmavi gökyüzünden dökülen CEVAP: B güneşle ışıldayan bir meydan : Ramle Meydanı. V Bu parçadaki numaralanmış noktalama işaretlerinden hangisi yanlış kullanılmıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: C

15 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: Soru: 0 Otuz sekiz yaşında bir adam çocukluğuna dönüp o I hayalperest çocuğu yeniden bulabilir mi? Paris te II yaşayan ve Finlandiyalı güzel bir kadınla evli olan III Gustav Eiffel, büyük bir işyeri sahibidir. Günün IV birinde, aniden, yetişkin biri olduğunu, bir zamanların küçük Gustave ından artık eser kalmadığını hissederek dehşete düşer. Hayatın ve neşenin damarlarında aktığı, sürprizler peşinde koşan delişmen V 0 KPSS Soru: İnsan her gün hoş bir şarkı dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir resme bakmalı ve aklıbaşında birkaç I II güzel söz söylemelidir ki günlük yaşamın koşturma- III cası içinde estetik duyarlığını kaybetmesin. IV Bu parçadaki numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. V CEVAP: A çocuğun, yani Küçük Vahşi nin eski hayatına dönmeye karar verir. Bu parçadaki numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: D 4

16 TÜRKÇE Sınav Provası Deneme: Soru: 9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır? A) Bundan sonra benden bir şey bekleme artık. B) Köşede bekleyen adamı tanımıyorum. C) Pencereden baktım dağlara ve tepelere, henüz hepsinin başları bembeyazdı. D) Akşam serinliği çöker çökmez evler boşalır. E) Ekmeğini bölmeyi bilmeyen, bir gün gelir aç kalır. CEVAP: A 0 KPSS Soru: 4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır? A) Bu akşam sinemaya değil, tiyatroya gideceklermiş. B) Hem işinin çok olduğunu söylüyor hem de bomboş oturuyor. C) Açılış törenine kimlerin katılacağı belli olmuş. D) Sabah yürüyüşünüzü, kahvaltıdan önce yapın. E) Artan yemeklerinizi çöpe değil, sokak hayvanlarına verin. CEVAP: E DershaneYaprak Test Test: 6 Soru: 6 (I) Kimlik için gerekli olan iki resmi geçen gün çektirdim. (II) Çok kötü çıkmışım. (III) Yenisini çektirmek istedim ama buna zaman yoktu. (IV) Neyse, belki ileride hoşuma gidebilir. (V) Tabii ki her şeyi zaman gösterecek. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangilerinde anlatım bozukluğu vardır? A) I. ve III. B) I. ve IV. C) II. ve V. D) III. ve IV. E) IV. ve V. CEVAP: B 0 KPSS Soru: 5 (I) Bu tarihî yerleşimde bulunan anıt figürlerinin diğer Mezopotamya dinlerinde kullanılan sembollerle benzerlik taşıması beni çok etkilemiştir. (II) Örneğin Babil, Sümer ve Asur dinlerinin en çok bilinen sembolü öküz başıdır. (III) Bu dinlere özgü figürler arasında hilal şeklindeki Ay Tanrısı da çok yaygındır. (IV) Burada, en büyük iki taşa bakınca birinde öküz başı, diğerinde hilal vardı. (V) Bunun, Mezopotamya daki dinî gelenekle buradaki arasında bir bağ oluşturduğunu düşünüyorum. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: D 5

17 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 8 Soru: (I) Şehir ve bölge planlaması eğitimi almış biri olarak şiirlere, öykülere, romanlara eğildiğimde de ne görüyorum? (II) Yine caddeler, sokaklar, evler ve insanlardan başka ne görülür ki? (III) Mesela Ziya Osman Saba, bir öykü kitabının adını Değişen İstanbul, bir şiir kitabının adını ise Nefes Almak koymuştur. (IV) Öyleyse şehrin soluk alınabilen yerlerini, söz gelimi yeşil alanlarını şiire, yollarını, yapılarını ve insanlarını öyküye ve romana eşitleyebiliriz. (V) Her şiir, her öykü ve roman birbirinden farklıdır. (VI) Çünkü en başta yapı bakımından birbirlerinden farklıdır. Bu parça iki paragrafa bölünmek istense ikinci paragraf numaralanmış cümlelerin hangisiyle başlar? A) II. B) III. C) IV. D) V. E) VI. CEVAP: D 0 KPSS Soru: 6 (I) Tire de, anlatılacak o kadar çok şey var ki bunları önce bir sıraya koymak gerekir. (II) Örneğin işe Tire nin eski hâliyle başlamak iyi olur, eski sokaklar gerçekten görülmeye değer. (III) Çınarlar, kavaklar, zeytinler, çamlar; Güre Dağları na yaslanmış dar sokakları dallarının altına saklamış. (IV) Sokaklar ve evler kadar yaşlı bu ağaçlar, asırlar boyu gölgelerini buradan esirgememiş. (V) Tire ye bu yıl baharda gittiğim için oranın güzelliklerini daha iyi görebildim. (VI) Papatyalar tepeleri kaplamıştı; uzaktan, ağaçların altına kar yağmış gibi görünüyordu. (VII) Meyve ağaçları da dallarını renk renk çiçeklerle süslemişti yani doğa, varını yoğunu ortaya dökmüştü. (VIII) Boyları neredeyse belime gelen papatyaların arasına uzanıp 0-5 dakikalığına da olsa dünyanın kargaşasından uzaklaştım. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar? A) III. B) IV. C) V. D) VI. E) VII. CEVAP: C 6

18 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 6 Soru: 0 Otogarlar, asık suratlı komşu amcalar gibidir, bilir misiniz? Gizlice bahçesine girip ağaçlarından elma çalmışsınız gibi davranırlar size. Kapıdan adım atar atmaz elinde kızılcık sopasıyla sabırsızlıkla sizi bekliyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Elinizdeki her şeyi fırlatıp koşa koşa, duvardan atlayıp kaçasınız gelir ama bu sefer hiç olmadığım kadar buraya ait hissediyorum kendimi. Burada doğmuş gibiyim. Şu oturduğum bank, beşiğimmiş gibi tanıdık ve sıcak bu sefer. Bu parçanın anlatımıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Benzetmelere başvurulmuştur. B) İkilemeler kullanılmıştır. C) Duyular arası aktarımdan yararlanılmıştır. D) Niteleyici ögelerden yararlanılmıştır. E) Farklı cümle türlerine yer verilmiştir. 0 KPSS Soru: 7 Her şeyi göze alanlar, aysız bir gece vakti yalnız kabı kacağı, tası tarağı, yatağı yorganı değil; ellerindeki nasırı, soludukları dağ kokusunu, içlerindeki sesleri, dedelerinin anlattıkları göç hikâyelerini, yaşayıp biriktirdikleri ne varsa güçleri yettiğince yüklediler kamyona. Ama kamyona yüklediklerinden daha çoktu geride bıraktıkları. İnsan ne kadarını sırtlanıp nereye kadar sürükleyebilirdi ki çocukluk vatanını? Bu parçanın anlatımıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Değişik duyulara seslenen ayrıntılardan yararlanılmıştır. B) Sayıp dökmelere yer verilmiştir. C) Karşılaştırmaya başvurulmuştur. D) Öyküleyici anlatım yeğlenmiştir. E) Kişileştirme yapılmıştır. CEVAP: E CEVAP: C 7

19 TÜRKÇE Sınav Provası Deneme: Soru: Kompozisyon; duygu ve düşünceleri sözlü ya da yazılı olarak düzgün bir biçimde anlatmaktır. Yaşamımızın her döneminde sözlü ya da yazılı anlatıma başvururuz. Öğrenciysek deftersiz, kalemsiz; okumasız, yazmasız günümüz yoktur. Derse hazırlanıyoruz, ödev yapıyoruz, yazılı yoklamalara giriyoruz. Bu uğraşların her biri birer sözlü ya da yazılı anlatım. Başarımızı, anlatımımız sağlıyor. Başarısızlığımızda da Bu parçanın sonuna aşağıdakilerden hangisi getirilebilir? A) anlatım eksikliği ve bozukluğu yatıyor B) düşünce yanlışlığı ve karmaşası bulunuyor C) anlam bulanıklığı ve dağınıklığı gözleniyor D) söz gereksizliği ve yapı uyumsuzluğu geliyor E) söyleyiş yetersizliği ve iletişimsizlik yer alıyor CEVAP: A 0 KPSS Soru: 8 Deneme türündeki yazılarda amaçlanan şu olmalıdır bence: Kesinlemelere girmeden okuru kendisiyle tartışmaya çağırmak. Okur bizimle aynı görüşte olmayabilir ama yazımızı okurken bir kuşku büyümeli içinde; o mu doğru yazıyor, yoksa ben mi en doğruyu biliyorum diye Yazarlık yaşantımın en güzel övgülerinden biri sayarım genç bir okurumun bana söylediği şu sözü: Her düşüncenize katılmıyorum ama yazınızı okurken sizinle tartışıyorum içimde. Ben bunu Melih Cevdet Anday ın birbirinden seçkin altmış denemesini ardı ardına okurken yaşadım, bir okur olarak. O zaman anladım en başarılı yazarlar Bu parçanın sonuna düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) okurları, kendisiyle karşılıklı olarak görüşlerini savunmaya davet edenlerdir B) düşüncelerini, kişisellikten çıkarıp topluma mal etme bilinci taşıyanlardır C) kişilere, kolay kolay değişmeyecek bir bakış açısı kazandırmayı ilke edinenlerdir D) en soyut gerçekleri bile somutlaştırarak vermeye çalışanlardır E) hemen her sözcüğünde dilin sıcaklığını hissettirenlerdir CEVAP: A 8

20 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 8 Soru: 6 (I) Sinema, diğer sanat dalları arasında en çok tiyatro ile kökensel yakınlık gösterir. (II) Nitekim çeşitli ülkelerin sinemaları ve Türk sineması, başlangıç evresinde hep tiyatro uyarlaması ağırlıklıdır. (III) Her sanat dalı, diğer sanat dallarının üzerindeki etkisini azalttıkça estetik düzeyini yükseltir. (IV) Bu kural sinema açısından da geçerli. (V) Bu noktada, tiyatro ile sinema arasındaki farklılığa dikkat çekmek gerekir. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinden sonra Hatta bu dönem, sinemamızda tiyatrocu dönemi olarak anılmaktadır. cümlesi getirilmelidir? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: B 0 KPSS Soru: 0 (I) Critical Mass sözünü hiç duydunuz mu? (II) Türkçede kayda değer çoğunluk anlamına geliyor ama aslında, katılımcıları bisikletliler olan küresel bir etkinliğin adı. (III) İstanbul da gerçekleştirildiği kentlerden biri ancak bizde katılımcılar her ayın son cumartesi günü bir araya geliyorlar. (IV) Mevsime göre onlarca bisikletli öğleden sonra Göztepe Parkı nda buluşuyor, sonra Bağdat Caddesi nde trafiğe çıkıyor. (V) Motorlu taşıtlar için sadece bir şerit bırakılıyor, geri kalanını ise bisikletliler işgal ediyor. (VI) Grup, zillerini çalarak şenlikli bir hava içinde Kadıköy e ilerliyor ve güzel bir cumartesi geçiriyor. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinden sonra düşüncenin akışına göre, Dünyanın üç yüzden fazla kentinde, genellikle her ayın son cuması düzenleniyor. cümlesi getirilebilir? A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. CEVAP: B 9

21 TÜRKÇE Sınav Provası Deneme: 5 Soru: 6 Bir toplumun içinde her düşünce akımı ve her beğeni; o düşünce akımlarını, o beğenileri bizim açıkça kavramamıza aracı olacak şairler yetiştirir. Eski ile yeni, doğan ile gelişen, ömrünü tamamlamakta olan kimi duygular ve düşünceler, kendi şairini seçer; sahneye çıkarır. Ölen, dönemini tamamlayan duyarlık dünyaları, antolojilere çekilir; gidenler yerlerini yeni duyarlıklara, yeni şairlere bırakır. Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir? A) Düşünce ve sanat alanında eskinin yerini yenisi alır. B) Her düşünce karşıtıyla var olur. C) Yenilik sanatın özüdür. D) Düşünceler, şairler tarafından savunulursa etkili olur. E) Yeni akımlar yeni sanatçıları ortaya çıkarır. CEVAP: B 0 KPSS Soru: İnsanoğlu uzun yıllar avcılık ve toplayıcılıkla hayatta kaldıktan sonra nasıl oldu da yerleşik hayata geçti ve çiftçiliğe başladı? Bu sorunun cevabının, iklim ve nüfus değişikliğiyle ilişkili olduğu düşünülüyordu. Bugüne kadarki tezler, on bin yıl önce başlayan tarımsal etkinliklerin, Neolitik devrimi tetiklediğini ve insanların avcılık ve toplayıcılıktan yerleşik düzene geçtiğini ileri sürüyordu. Bu anlayışa göre din de yerleşik hayatın ve çok sayıda insanın bir arada yaşamasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştı. Ancak Şanlıurfa yakınlarındaki Göbeklitepe kazıları bu teoriyi geçersiz kılıyor. Kazı sonuçları gösteriyor ki insanlar; yerleşmeden, tarıma başlamadan ve hayvanları evcilleştirmeden önce kapsamlı ve organize bir dine inanıyorlarmış. Bu parçadan, aşağıdakilerin hangisi çıkarılabilir? A) Bilimsel bilginin yeni veriler ışığında değişebileceği B) Sosyal bilimlerde varılan sonuçların göreceli olduğu C) Bir dayanağı olmayan araştırma sonuçlarının inandırıcı olmadığı D) Kimi konuların, bilimsel tartışmaların dışında kaldığı E) İnsanlık tarihinde, bilinmeyenlerin bilinenlerden çok olduğu CEVAP: A 0

22 TÜRKÇE Dershane Yaprak Test Test: 4 Soru: Büyük bir gelişme içinde olduğuna inanıyorum. Eskiden çocuğa yazmak küçümsenirdi. Günümüzde artık hiç öyle değil. Birçok yazar çocuklar için yazmaya çalışıyor. Çok yakınımdan biliyorum, aynı yayınevinde kitaplarımız çıktığı için Hüseyin Yurttaş a bakıyorum. Hidayet Karakuş a bakıyorum. Yaz boyu hep çocuk yapıtları ürettiler. Yayınevlerinin çocuk yapıtları sayısı eski yıllar gibi mi? Her yıl, üzerine onlarca çocuk yapıtı ekleniyor. Bu parçadaki sözler, aşağıdaki soruların hangisine karşılık söylenmiştir? A) Siz günümüzde çocuk yazınında gelişme olduğuna inanıyor musunuz? B) İnsanların çocuk yazınına yönelmesi bu alanı geliştirir mi? C) Siz neden çocuk yazınına yöneldiniz? D) Çocuk yazını diğer türlere göre unutulmuş bir yazın mı? E) Çocuk yazınını geliştirmek için nelere dikkat edilmelidir? 0 KPSS Soru: Size içtenliğimizden söz edebilirim. Ticari kaygımız olmadığı için, istediğimiz gibi besteler yapma konusunda ısrarcı olduk. Bir başka niteliğimizse insana dair şarkılar yapmamız ve bir makama göre yapılmış müziği kendi tarzımızla yeniden üretmemizdir. Başlangıçta insanlar Doğu ve Batı enstrümanlarını bir araya getirmemizi yadırgadı. Udla gitarın aynı şarkıda ne işi var? dediler bize. Ne var ki başlattığımız bu sentez, 990 lı yıllardan bugüne çoğalarak yaygınlaştı. Bu sözler aşağıdaki sorulardan hangisine karşılık söylenmiş olabilir? A) Şarkılarınızın kabul görmesi için özel bir çaba harcadınız mı? B) Varlığını hâlâ koruyan grubunuzu özel kılan sizce nedir? C) Tarzınızı oluştururken neden klasik Türk müziğinden ilham almayı yeğlediniz? D) İlk şarkılarınızla, müzik piyasasında bir devrim yaptığınıza inanıyor musunuz? E) 990 lı yıllarda genç müzisyenler tarzınızdan çok yararlandı, bunun size katkısı ne oldu? CEVAP: A CEVAP: B

23 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 4 Soru: 4 Ocak ayında başlayan yaz okulu kayıtları, en geç mayıs ayı ortasına kadar yapılmış olmalı. Bu tarihten sonra hem okullarda yer sorunu yaşanıyor hem de ulaşım ve vize işlemleri için geç kalınmış oluyor. Yaz okulları, haziran sonundan ağustos ortasına kadar açık olduğundan; işlemlerin zamanında yapılmasında fayda var. Özellikle İngiltere deki yaz okulları için Londra daki Olimpiyat Oyunları sebebiyle acele edilmeli. Yetişkin okulları ise tüm yıl açık. Yurt dışına gitmeden bir buçuk - iki ay önce kayıt işlemlerine başlanmış olmalı. Bu parça, yurt dışı eğitimiyle ilgili olarak aşağıdaki sorulardan hangisine verilen bir cevap olabilir? A) Hangi programlara katılmalı? B) Yaz okullarına kimler kabul edilmektedir? C) Hiç dil bilmeyenler de kurslara yazılabilir mi? D) Hangi tarihlerde başvurular yapılmaktadır? E) Kısa dönemli kurslar da var mı? 0 KPSS Soru: Belki de güzel sanatlar sözünden, bu sanatların yalnızca dünyayı güzelmiş gibi göstermeye çalıştığı anlaşılmakta. Aslında sanatçının görevi, iletisiyle dünyanın güzelleşmesine katkıda bulunmaktır. Bu yönde hareket eden sanatçı, bu işi ancak sanatın diliyle yaratacağı eleştirel bir bakışla yapabileceğinin de bilincinde olmalıdır. Tıpkı, ömrü boyunca barışı istemiş olan Picasso nun; üslup denemelerine, yenilik arayışlarına kapılmayıp savaş karşıtı mesajlar veren Guernica yı da yapmış olması gibi Bu parçada aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı vardır? A) Güzellik algısı niçin kişiden kişiye değişir? B) Kullandığı dil; sanatçının, takipçisiyle ilişkisini nasıl etkiler? C) Yeni anlatım yöntemleri kullanmak yapıta ne kazandırır? D) Sanatçı, yapıtını oluştururken neye önem vermelidir? E) Sanat yapıtının, gerçeği olduğu gibi yansıtmamasının sakıncası nedir? CEVAP: D CEVAP: D

24 TÜRKÇE TG Deneme Deneme: 9 Soru: 9 Yazma ve okuma konusunda maymun iştahlıyım. Dolayısıyla aynı anda hem edebî hem de kuramsal, birden çok kitap okuyup farklı konular üzerinde düşünce üretmeye çabalıyorum. Bu durum yazdıklarıma da yansıyor. Üstelik üzerinde çalıştığım öykülere ara verip belli bir süre sonra geri döndüğümde ilgi alanım çok farklı yönlere kaymış olabildiğinden öyküye, yazmaya başladığım zaman düşündüğüm şekilde devam edemiyorum Bu parçanın sonuna düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) kendimi oldukça işe yaramaz ve kötü hissediyorum B) kafamdaki düşüncelerden bir türlü kurtulamıyor ve düşüncelere dalıyorum C) hatta çoğu zaman o öyküyü yarım bırakarak bir başkasına geçiyorum D) sözcüklere farklı anlamlar yükleyemediğim için kendime kızıyorum E) insanların sorunlarını dile getirmekte zorlanıyorum CEVAP: C 0 KPSS Soru: 5 Yazma ve okuma konusunda maymun iştahlıyım. Hem sanat değeri taşıyan hem de kuramsal birden çok kitabı ayrım gözetmeksizin aynı anda okuyor ve farklı konulara kafa yoruyorum. Bu, yazdıklarıma da yansıyor. Hatta üzerinde çalıştığım öykülere ara verip bir süre sonra geri döndüğümde ilgim, farklı alanlara kaymış olabiliyor. Bu yüzden o öyküyü yazmaya devam edemiyorum; çoğu zaman bir başkasına geçiyorum. Bana göre, gerektiği biçimde bir roman yazmak ise o romanı besleyen konular üzerinde uzun uzadıya ve sistemli bir biçimde düşünmeyi gerektiriyor. Bunun için, farklı konu ya da düşünceleri işleme olanağı veren öykü türünde yazmak sanırım benim düşünce oburu yapıma daha uygun. Bu parçada yazar, aşağıdakilerin hangisine değinmemiştir? A) Okuduklarının etkisini öykülerine taşıdığına B) Yazmada belirli bir tür üzerinde yoğunlaştığına C) Okuma konusunda türsel bir seçim yapmadığına D) Her zaman, aynı yapıt üzerinde onu bitirene kadar çalışmadığına E) Yazdıklarıyla okurlarına yol göstermek istediğine CEVAP: E

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32.

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32. 31. 33. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 32. 34. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 84 B) 80 C) 72 64 60 9 35. 37. x ve y gerçel sayıları işleminin sonucu kaçtır? eşitsizliklerini

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS GENEL YETENEK TESTİ

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS GENEL YETENEK TESTİ GENEL YETENEK TESTİ 1. Bu testte 60 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Genel Yetenek Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Hem bir yolculuğa çıkacaksın hem de elinde bir harita, pusula

Detaylı

uzman yaklaşımı matematik Branş Analizi İlyas BAŞPINAR

uzman yaklaşımı matematik Branş Analizi İlyas BAŞPINAR Branş Analizi matematik Daha önceki yıllarda uygulanan sınavlarla kıyaslandığında 0 KPSS, matematik testi açısından normal olarak değerlendirilebilecek sınırlar içerisindeydi. Sınava gerektiği kadar hazırlanan

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

Türkçe. Cümlede Anlam 19.02.2015. Cümlenin Yorumu. Metinde Kazandıkları Anlamlara Göre Cümleler

Türkçe. Cümlede Anlam 19.02.2015. Cümlenin Yorumu. Metinde Kazandıkları Anlamlara Göre Cümleler Metinde Kazandıkları Anlamlara Göre Cümleler 16-20 MART 3. HAFTA Cümledeki sözcük sayısı, anlatmak istediğimiz duygu ya da düşünceye göre değişir. Cümledeki sözcük sayısı arttıkça, anlatılmak istenen daha

Detaylı

GENEL YETENEK TESTİ. E) Yapıtlarını, okurların ilgi ve beklentileri doğrultusunda

GENEL YETENEK TESTİ. E) Yapıtlarını, okurların ilgi ve beklentileri doğrultusunda 01 - KPSS / Lisans GENEL YETENEK TESTİ 00000000 1. Bu testte 60 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kağıdının Genel Yetenek Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Hem bir yolculuğa çıkacaksın hem

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

GENEL YETENEK TESTİ. E) Yapıtlarını, okurların ilgi ve beklentileri doğrultusunda

GENEL YETENEK TESTİ. E) Yapıtlarını, okurların ilgi ve beklentileri doğrultusunda 01 - KPSS / Lisans GENEL YETENEK TESTİ 00000000 1. Bu testte 60 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kağıdının Genel Yetenek Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Hem bir yolculuğa çıkacaksın hem

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu

2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu 2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu Özellikler Müfredat Tarihler Özellikler Konu Anlatımları: 2015-2016 yılında konu anlatımlarımıza artık senkron ( canlı ) dersi ekledik. Kpss 2016 Matematik

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde KPSS Genel Yetenek Genel Kültür MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2015 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların, 100'ün üzerinde soruyu kolaylıkla

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29.

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - KPSS / GY - CS. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29. 28. - 30. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. Ahmet, Hasan ve Zafer isimli üç kişi; A, B, C, D, E ve K vitamin değerlerinin tamamını ölçtürmüşlerdir. Vitaminlerin

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-E hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

1. Soru. Aşağıdakilerden hangisi bu paragrafın sonuç cümlesi olabilir? olaylara farklı bakış açılarıyla bakalım. insanlarla iyi ilişkiler kuralım.

1. Soru. Aşağıdakilerden hangisi bu paragrafın sonuç cümlesi olabilir? olaylara farklı bakış açılarıyla bakalım. insanlarla iyi ilişkiler kuralım. 1. Soru Kitap okumak insanı özgürleştirir. Okuyan insan yeni düşünceler edinir, zihnine yeni pencereler açar. Okumak olaylara bakış açımızı bile etkiler. Kalıplaşmış salt düşünceler, yerini farklı ve özgür

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

Atlas KPSS 23 Dvd+10 Deneme

Atlas KPSS 23 Dvd+10 Deneme Yan?nda 10 Adet Deneme S?nav? Kitab? + 1 Adet Cevap Çözümleme Kitab? - Tarih Atlas KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Seti 23 DVD + 10 Kitap Atlas KPSS E?itim Seti?le Kurslara Son... Sizler?çin 23 DVD'ile

Detaylı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / Nisan 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0, 0,0 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B) 4 7 C) 0 8 D) E) Çözüm 0, 0,0 0, = 0,00 0,0 0, = 0,7 0, 000 7 7. = = 000 00 0... işleminin

Detaylı

Değerli öğretmen ve memur adayları, öncelikle 2012 KPSS nin sizler için daha iyi bir dönemin kapısını aralamış olması dileğimizi paylaşmak isteriz.

Değerli öğretmen ve memur adayları, öncelikle 2012 KPSS nin sizler için daha iyi bir dönemin kapısını aralamış olması dileğimizi paylaşmak isteriz. Branş Analizi türkçe Değerli öğretmen ve memur adayları, öncelikle nin sizler için daha iyi bir dönemin kapısını aralamış olması dileğimizi paylaşmak isteriz., diğer yıllardaki KPSS uygulamalarından oldukça

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI MEHMET ÖZÖNCEL ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI TÜRKÇE 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak geldiği söylenebilir. 2013 YGS soruları,

Detaylı

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3 TÜRKÇE 2012 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavının öğrenciler açısından en sıkıntılı bölümü bu sene Türkçedir. Hem soru formatı açısından hem de içerik açısından tam anlamıyla ezber bozan bir sınav

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CS) GENEL YETENEK TESTİ-GENEL KÜLTÜR TESTİ 7 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ T.C. KİMLİK NUMARASI : ADI : SOYADI : SALON NO. : SIRA NO.: Soru kitapçık numarasının cevap kâğıdına

Detaylı

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2014 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların,

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI 14.04.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) Cümle Öğesi 2 Cümle Yapısı 2 İsim Tamlaması 1 Sözcükte Anlam 4 Sözcükte Yapı 2 Ses Bilgisi 1 Yazım Kuralları 1 Noktalama 1 Cümlede Anlam 5

Detaylı

YGS PİANALİTİK KONU TESTLERİ KONU BAŞLIKLARI COĞRAFYA KONU TESTİ. 1. Doða ve Ýnsan. Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri. 2.

YGS PİANALİTİK KONU TESTLERİ KONU BAŞLIKLARI COĞRAFYA KONU TESTİ. 1. Doða ve Ýnsan. Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri. 2. YGS PİANALİTİK KONU LERİ COĞRAFYA 1. Doða ve Ýnsan 27 Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri 2. Harita ve Ölçek 28 Göçlerin Mekânsal Etkileri 3. Haritalarda Yüzey Þekillerinin Gösterilmesi 29 Geçmiþten Günümüze

Detaylı

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Sunum - Tartışma - Panel 02 Anlatıma Hazırlık 03 Anlatımda Tema ve Konu 04 Anlatımda Sınırlandırma 05 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı ve Tavrı 06 Anlatımın Özellikleri, Oluşumu ve Türlerinin

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında 21. Hangi cümlede "mi" farklı anlamda kullanılmıştır? A) O bu resmi gördü mü? B) O buraya geldi mi bayram olur. C) Zil çaldı mı içeri girer. D) Yemeği pişirdi mi ocağı kapat. 22. "Boş boş oturmayı hiç

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ

2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ 2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ YGS sonrası adayları puan getirisinin daha çok olan LYS ler bekliyor. Kalan süre içinde adayların girecekleri testlere kaynaklık eden derslere sabırla çalışmaları

Detaylı

GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 00000002012 AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen toplam cevaplama

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

Sayın Velimiz, Ocak ayında sizlere ulaştırdığımız Veli Bilgilendirme Bülteni nde belirtildiği gibi,

Sayın Velimiz, Ocak ayında sizlere ulaştırdığımız Veli Bilgilendirme Bülteni nde belirtildiği gibi, Sayın Velimiz, Ocak ayında sizlere ulaştırdığımız Veli Bilgilendirme Bülteni nde belirtildiği gibi, TÜRKÇE dersinde, Kişisel Gelişim ve Okuma Kültürü temalarına bağlı olarak çeşitli metinler ve Düşünceler

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır? Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994 Matematik Soruları ve Çözümleri 4.10 +.10 1. 4 10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 = 4 4 (40+

Detaylı

7. SINIF TATİL PROGRAMI

7. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Öznel Nesnel Anlatım HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Hareketlerin Niteliğine Göre Fiiller HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Türkiye de Engelli Olmak /

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1 Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 011-1 Ortak Akıl Adem ÇİL Ayhan YANAĞLIBAŞ Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Deniz KARADAĞ Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Kadir ALTINTAŞ Köksal YİĞİT

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. Bir sayının 0,02 ile çarpılmasıyla elde edilen sonuç, aynı sayının aşağıdakilerden

Detaylı

BİZ YAKALADIK SORDU KPSS GENEL YETENEK. 2012'de SORU

BİZ YAKALADIK SORDU KPSS GENEL YETENEK. 2012'de SORU BİZ SORDU YAKALADIK KPSS GENEL YETENEK 'de 49 SORU MATEMATİK TÜRKÇE 1. Hem bir yolculuğa çıkacaksın hem de elinde bir harita, pusula olmayacak! Yolun sonu nereye varıyor bilmeyeceksin, olacak iş mi bu?

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

kpss matematik geometri tamamı çözümlü kenan osmanoğlu / kerem köker

kpss matematik geometri tamamı çözümlü kenan osmanoğlu / kerem köker kpss soru bankası tamamı çözümlü sözel adaylar için matematik geometri kenan osmanoğlu / kerem köker ÖN SÖZ Değerli daylar, Okul ve meslek yaşamının en önemli sınavlarından birine, Kamu Personeli Seçme

Detaylı

Bu durum, aşağıdakilerden hangisin gösteren bir kanıt olabilir?

Bu durum, aşağıdakilerden hangisin gösteren bir kanıt olabilir? DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 1. Anadolu Selçuklu Devleti zamanında ve Osmanlı İmparatorluğu nun Yükselme döneminde Anadolu daki zanaatkarlar lonca denilen zanaat gruplarına ayrılarak yöneticilerini kendileri seçmişlerdir.

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin Bir bahar günü. Doğa en canlı renklerine büründü bürünecek. Coşku görülmeye değer. Baharda okul bahçesi daha bir görülmeye değer. Kıpır kıpır hareketlilik sanki çocukların ruhundan dağılıyor çevreye. Biz

Detaylı

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Grupları ve Deyim Anlamı İkilemeler ve Yansıma Kelimeler Ad Aktarması, Dolaylama

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005 TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 005 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 1. AB = olmak üzere, A

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25 ÝÇÝNDEKÝLER A. BÝRÝNCÝ TEMA: BÝREY VE TOPLUM Küçük Cemil...11 Bilgi Hazinemiz (Hikâye Yazmaya Ýlk Adým)...14 Güzel Dilimiz (Çaðrýþtýran Kelimeler - Karþýlaþtýrma - Þekil, Sembol ve Ýþaretler - Eþ Anlamlý

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ANKARA ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK YARIŞMASI 2011 / NĐSAN 5. SINIF A KĐTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 100 dakikadır. Sınavla Đlgili Uyarılar Cevap

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında (24 Mart 2014-09 Mayıs 2014) tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CS) GENEL YETENEK TESTİ-GENEL KÜLTÜR TESTİ 7 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ T.C. KİMLİK NUMARASI : ADI : SOYADI : SALON NO. : SIRA NO.: Soru kitapçık numarasının cevap kâğıdına

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, 01 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. 10, 5,1 0,5 0, işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7. a 1 8 b 7 18 olduğuna göre a b çarpımı kaçtır? A) 4 B) C) 4 D) 5 E) 6 10, 5,1 105 1 41 1 5 0,

Detaylı

8. SINIF TATİL PROGRAMI

8. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına Göre Kelimeler DOĞA VE EVREN / Sevgili Bahar Ağacı / Deyim OKUMA KÜLTÜRÜ / Kitap Hastanesi / Nokta SAYILAR / Üslü Sayılar /

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan

Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Hazırlayan: Tuğba Can Resimleyen: Pınar Büyükgüral Grafik Tasarım: Ayşegül Doğan Bircan Mart 2009 Kendi Yaşam Öykünüzü Yazın Diyelim ki edebiyatla uğraşmak, yazı yazmak, bir yazar olmak istiyorsunuz. Bu

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce DEĞERLENDİRME (SAYI - KESİR) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? Bir grup arkadaş yemeğe gidiyor. Hesap geldiğinde 5 kişinin

Detaylı

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır? Ö.S.S. 1994 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 4.10 1. 4 10 +.10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 4 4 (40+ ).10 10 4 4 4 (98² 98²) 00.9.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sebahattin ÖLMEZ www.limityayinlari.com Sınavlara Hazırlık Serisi YGS Matematik Soru Bankası ISBN: 978-60-48--9 Copyright Lmt Limit Yayınları Bu kitabın tüm hakları Lmt Limit

Detaylı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı Atatürk ün Kişisel Özellikleri Atatürk cesur ve iyi bir liderdir Atatürk iyi bir lider olmak için gerekli bütün özelliklere sahiptir. Dürüstlüğü ve davranışları ile her zaman örnek olmuştur. Gerek devlet

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı B 1. Bir kentten diğerine giden bir otobüs, yolun ilk yarısını 40 km/saat, ikinci yarısını ise 60 km/saat hızla gittiyse, otobüsün ortalama hızı kaç km/saat olmuştur?

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI.

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI. Sayfa1 9. Ulusal serimya İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 2011 Sayfa2 1. Bir ABCD konveks dörtgeninde AD 10 cm ise AB CB? m( Dˆ ) 90, ( ˆ) 150 0 0 m C ve m Aˆ m Bˆ ( ) ( ) olarak

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

9. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM / DİL VE ANLATIM 01 İletişim 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil - Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihi Gelişimi 06 Türkçenin Ses Özellikleri - I 07 Türkçenin

Detaylı

A SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00

A SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00 TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 12. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI - 2007 Birinci Bölüm Soru kitapçığı türü A SINAV TARİHİ

Detaylı

8. Sınıf SBS Deneme-1

8. Sınıf SBS Deneme-1 Sabah ince bir tülü andırıyor. Öteden, adalardan serin, diriltici bir rüzgâr esiyor. Şehrin orta yerinde bir horoz sesi duyuluyor. Rüzgâr, ıhlamur kokularını ince ince dağıtıyor. Çocuklar, anneler uyuyor.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta sonunda 2-6.sınıflardaki öğrencilerimizin

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D . 0,5, 0,5 0, 0,75 5 5. () 5 5 Verilenler arasında 0 a en yakın olan 0,5 yani.. 8 8 8 6 8 0,0006 0,08 0000 00 0,08 8 000 8 6 0 8 0 0 0 6 8 0 8 0 6 6. Not : a b a b a b 65 65 65 65 65 65 0 00 65 65 00 00

Detaylı

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım.

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. KESİR PROBLEMLERİ Bir sayısının ü : tir. ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. İstenen sayı olsun. Bir sayısının ü : tür. Bir sayısının yarısının fazlası : tür. 9.. 9 9 ( ) () 9 ( 9).( ) bulunur. Bir

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

5. Kızamık sayısı. Grip sayısı

5. Kızamık sayısı. Grip sayısı Kazanım: İki veri gurubunun karşılaştırmayı gerektiren araştırma soruları oluşturur. Araştırma sonucuna uygun verileri elde eder? 1. Aşağıdaki tabloda yıllara göre Kavaklıdere ilçesinde üretilen buğday

Detaylı

ÖN SÖZ. Değerli Adaylar,

ÖN SÖZ. Değerli Adaylar, ÖN SÖZ eğerli daylar, Okul ve meslek yaşamının en önemli sınavlarından birine, Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) na hazırlanmaktasınız ve buradaki başarınız gelecekteki iş yaşamınızı ciddi şekilde etkileyecek.

Detaylı

Farkını Yaşayın VERDİĞİMİZ KURSLAR KPSS DENEME SINAVLARIMIZ. Genel Yetenek Genel Kültür DENEME SINAVI. Alan Bilgisi DENEME SINAVI.

Farkını Yaşayın VERDİĞİMİZ KURSLAR KPSS DENEME SINAVLARIMIZ. Genel Yetenek Genel Kültür DENEME SINAVI. Alan Bilgisi DENEME SINAVI. Yakaladığımız Benzer Sorular Genel Yetenek - Genel Kültür Farkını Yaşayın Çağdaş eğitim yöntemleriyle yüz yüze eğitim Tüm bölümlerdeki derslere yönelik haftanın her gününe ve saatine uygun ders alma imkanı

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ S E R İ M Y A ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ VII. İ L K Ö Ğ R E T İ M O K U L L A R I A R A S I M A T E M A T İ K Y A R I Ş M A S I AÇIKLAMALAR Bu sınav çoktan seçmeli 35 ve 3 klasik sorudan oluşmaktadır. Sınav

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B.

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Ad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda verilen sözcüklerin hangisi sözlükte

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ 8. İLKÖĞRETİM MATEMATİK YARIŞMASI 31 MART 2012 A KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 150 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar Cevap kağıdınıza,

Detaylı