Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki"

Transkript

1 Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki (Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması-ihracatta yerinde gümrükleme ve izinli gönderici kılavuzu hk.) YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ UYGULAMASI-İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ KILAVUZU İHRACAT BEYANNAMESİNİN DOLDURULMASI: İhracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü tarafından ihracat beyannamesi tescil edilirken; gümrük işlemlerinin ihracatçının kendi tesisinde veya izinli göndericinin tesisinde yapılacak olmasına göre basitleştirilmiş usul kodu değişmektedir. Gümrük işlemlerinin ihracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlünün tesislerinde yapılacak olması durumunda basitleştirilmiş usul kodu olarak BS 10 seçilecektir. Gümrük işlemlerinin izinli gönderici yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlünün tesislerinde yapılacak olması durumunda basitleştirilmiş usul kodu olarak BS 11 seçilecektir.bs-11 basitleştirilmiş usul kodu sadece 1000, 3141 ve 3151 rejim kodlu ihracat beyannamelerinde kullanılacaktır. A) BS 10 seçilmesi halinde; 1) 1000 rejimi: İhracat beyannamesi doldurulurken; yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında kayıtlı işlemlerin yapılacağı gümrük idaresi ve bu gümrük idaresi için tanımlanmış ihracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yükümlüye ait tesis kodu "30. Eşyanın Bulunduğu Yer" kutucuğuna yazılacaktır. Beyannamenin ilgili tüm alanlarının doldurularak tescil alınmasının ardından; ihracata konu eşyanın fiziken güvenli alana alınması ile birlikte ihracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü tarafından elektronik ortamda eşyanın güvenli alana alındığına ilişkin mesaj gönderilecektir. Mesajın gönderilmesi ile birlikte beyannameye ilişkin işlemlerin başladığına dair mesaj yükümlüye iletilecektir.

2 İşlemlerin başlamasının ardından yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında muayene işlemleri için tanımlanmış muayene süresi başlayacaktır. Muayene süresi içerisinde muayene memurunca kendisine atanmış olan beyananmeleri sorgulanacak; eşyanın fiziken muayene edilmesine karar verilmesi halinde yükümlünün tesislerinde muayene işlemi yapılarak muayene sonuçları terminal server aracılığı BİLGE Programına kaydedilecektir. Belge kontrolüne karar verilmesi halinde ise beyannameye ekli belgelerin gümrük idaresine ibrazı gerekmektedir. Muayene için tanımlanmış süre zarfında fiziki/belge kontrolüne karar verilmemesi halinde muayene süresinin bitimi ile birlikte ihracat beyannamesi "çıkabilir" statüye gelecektir. Yükümlüsünce beyannamenin sorgulanarak beyannamenin statüsünün çıkabilir olduğunun görülmesi halinde eşya araca yüklenerek mühürlenecektir. Mühürleme işleminin ardından ihracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü tarafından gümrük idaresi notları olarak; mühür sayısı,mühür numarası, transit süresi, asıl sorumlu bilgisi ve açıklama girilecektir. Gümrük idaresi notlarının girilmesinin ardından beyannamenin(transit refakat belgesinin) çıktısı ihracatta yerinde gümrükleme yetkisi sahibi ve taşıyıcı tarafından imzalanarak taşıyıcıya teslim edilecektir. Taşıyıcı transit refakat belgesi ile birlikte varış gümrük idaresine ulaştığında varış gümrük idaresinin kara sınır kapısı veya Ro-Ro olması halinde öncelikle varış gümrük idaresinde karakapıları programı üzerinden aracın sahaya giriş kaydı yapılacaktır. Varış gümrük idaresinin kara sınır kapısı veya Ro-Ro olmaması halinde ise doğrudan TIR Takip programında transit beyannamesi başlığı altında ihracat beyannamesi numarası girilmek suretiyle kayıt yapılarak "BE" kodlu tescil numarası alınacaktır. Bu aşamada gerekmesi halinde ULAŞ-NET işlemleri de gerçekleştirilecektir. "BE" kodlu kayda ilişkin X-ray veya ihbar durumu olmaması halinde saha çıkışı otomatik olarak TIR programı üzerinden yapılacaktır. Ancak X-ray veya ihbar durumu olması halinde muayene memurunca araç X-ray ve ihbar sorgulamasına sevk

3 edilecektir. X-ray veya ihbar işlemlerinin sonuçlanmasının ardından muayene memurunca saha çıkış onayı verilecektir. İhracat beyannamesinin çıkış bildirimine konu olması halinde "BE" kodlu tescil numarası çıkış bildiriminde refere edilecektir. Çıkış bildirimi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihracat beyannamesi "kapanmış" statüye gelecektir. İhracat beyannamesinin çıkış bildirimine konu olmaması halinde kara kapıları takip programında çıkış kaydı yapılması ile aracın yurtdışı edilmesi sağlanacak ardından beyanname "kapanmış" statüye gelecektir. 2) 3151 ve 4151 rejimi: Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında kayıtlı işlemlerin yapılacağı gümrük idaresi ve bu gümrük idaresine bağlı tesis kodu "30. Eşyanın Bulunduğu Yer" kutucuğuna yazılacaktır. Beyannamenin ilgili tüm alanlarının doldurularak tescil alınmasının ardınan; ihracata konu eşyanın fiziken güvenli alana alınması ile birlikte izinli gönderici yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü tarafından elektronik ortamda eşyanın güvenli alana alındığına ilişkin mesaj gönderilecektir. Mesajın gönderilmesi ile birlikte beyannameye ilişkin işlemlerin başladığına dair mesaj yükümlüye iletilecektir. İşlemlerin başlamasının ardından yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında muayene işlemleri için tanımlanmış muayene süresi başlayacaktır. Muayene süresi içerisinde muayene memuru kendisine atanmış olan beyananmeleri sorgulayarak eşyanın fiziken muayene edilmesine karar verilmesi halinde yükümlünün tesislerinde muayene işlemi yapılarak muayene sonuçlar terminal server aracılığı BİLGE Programına kaydedilecektir. Belge kontrolüne karar verilmesi halinde ise beyannameye ekli belgelerin gümrük idaresine ibrazı gerekmektedir. Muayene için tanımlanmış süre zarfında fiziki/belge kontrolüne karar verilmemesi halinde muayene süresinin bitimi ile birlikte ihracat beyannamesi "çıkabilir" statüye gelecektir. Yükümlüsünce beyannamenin sorgulanarak beyannamenin statüsünün çıkabilir olduğunun görülmesi halinde eşya araca yüklenerek izinli gönderici tarafından mühürlenecektir. Mühürleme işleminin ardından izinli gönderici yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü tarafından gümrük idaresi notları olarak; mühür sayısı, mühür numarası, transit süresi, asıl sorumlu bilgisi olarak mühürleme işlemini gerçekleştiren izinli gönderici vergi numarası ve açıklama girilecektir. Gümrük idaresi notlarının girilmesinin ardından beyannamenin(transit refakat belgesinin) çıktısı ihracatta yerinde gümrükleme yetkisi sahibi ve taşıyıcı olarak izinli gönderici tarafından imzalanarak taşıyıcıya teslim edilecektir.

4 Taşıyıcı transit refakat belgesi ile birlikte varış gümrük idaresine ulaştığında varış gümrük idaresinin kara sınır kapısı veya Ro-Ro olması halinde öncelikle varış gümrük idaresinde karakapıları programı üzerinden aracın sahaya giriş kaydı yapılacaktır. Varış gümrük idaresinin kara sınır kapısı veya Ro-Ro olmaması halinde ise doğrudan TIR Takip programında transit beyannamesi başlığı altında ihracat beyannamesi numarası girilmek suretiyle kayıt yapılır ve BE kodlu tescil numarası alınır. Bu aşamada gerekmesi halinde ULAŞ-NET işlemleri de gerçekleştirilecektir. "BE" kodlu kayda ilişkin X-ray veya ihbar durumu olmaması halinde saha çıkışı otomatik olarak TIR Takip Programı üzerinden yapılacaktır. Ancak X-ray veya ihbar durumu olması halinde muayene memurunca araç X-ray ve ihbar sorgulamasına sevk edilecektir. X-ray veya ihbar işlemlerinin sonuçlanmasının ardından muayene memurunca saha çıkış onayı verilecektir. İhracat beyannamesinin çıkış bildirimine konu olması halinde "BE" kodlu tescil numarası çıkış bildiriminde refere edilecektir. Çıkış bildiriminin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihracat beyannamesi "kapanmış" statüye gelecektir. İhracat beyannamesinin çıkış bildirimine konu olmaması halinde kara kapıları takip programında çıkış kaydı yapılması ile aracın yurtdışı edilmesi sağlanmasının ardından beyanname "kapanmış" statüye gelecektir. a) BS 11 seçilmesi halinde; 1000 Rejim Kodunda; Herhangi bir ihracatçı veya ihracatta yerinde gümrükleme yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlünün ihracat beyannamesi kapsamı eşyasının izinli gönderici yetkisine sahip bir taşıyıcı tarafından taşınması ve işlemlerin izinli göndericiye ait tesislerde gerçekleştirilmesi halinde basitleştirilmiş usul kodu olarak BS11 seçilecektir. İhracat beyannamesi doldurulurken; Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında kayıtlı işlemlerin yapılacağı gümrük idaresi ve bu gümrük idaresi için tanımlanmış izinli göndericiye ait tesis kodu "30. Eşyanın Bulunduğu Yer" kutucuğuna yazılacaktır. Firma kişisel bilgiler bölümünde asıl sorumlu hanesine izinli göndericinin vergi numarası yazılacaktır. Beyannamenin ilgili tüm alanlarının doldurularak tescil edilmesinin ardınan; ihracata konu eşyanın fiziken güvenli alana alınması ile birlikte izinli gönderici tarafından elektronik ortamda eşyanın güvenli alana alındğına ilişkin mesaj gönderilecektir. Mesajın gönderilmesi ile birlikte beyannameye ilişkin işlemlerin başladığına dair mesaj yükümlüye iletilecektir.

5 İşlemlerin başlamasının ardından yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasında muayene işlemleri için tanımlanmış muayene süresi başlayacaktır. Muayene süresi içerisinde muayene memurunca kendisine atanmış olan beyannamelerin sorgulanarak eşyanın fiziken muayene edilmesine karar verilmesi halinde yükümlünün tesislerinde muayene işlemi yapılarak muayene sonuçları terminal server aracılığı BİLGE Programına kaydedilecektir. Belge kontrolüne karar verilmesi halinde ise beyannameye ekli belgelerin gümrük idaresine ibrazı gerekmektedir. Muayene için tanımlanmış süre zarfında fiziki/belge kontrolüne karar verilmemesi halinde muayene süresinin bitimi ile birlikte ihracat beyannamesi "çıkabilir" statüye gelecektir. İhracat beyannamesinin çıkabilir statüye gelmesi ile birlikte eşya araca yüklenerek izinli gönderici için düzenlenmiş özel tipte mühür tatbik edilecek ve NCTS uygulaması kullanılmak suretiyle izinli gönderici tarafından transit beyannamesi tescil edilecektir. Öncelikle transit beyannamesi doldurularak beyanname kaydedilecektir. Bu aşamada normal usülde doldurulan transit beyanından farklı olarak 30. No.lu eşyanın bulunduğu yer alanına izinli göndericiye ait tesis kodu yazılacaktır. Kalem ekranında BS 10 veya BS11 basitleştirilmiş usul kodu seçilmiş olan ihracat beyannamesinde açması yapılacaktır. Ardından "gönder" seçeneği ile beyanname açılarak "hareket gümrük idaresi kontrolü" başlığı altında yer alan kontrol sonucu kodu (A3), mühür sayısı, izinli gönderici için düzenlenmiş olan özel tipte mühür numarası, transit süresi girilecek ve işareti seçilerek beyanname basitleştirilmiş usulde gönderilecektir. Beyannamenin gönderilmesi ile birlikte izinli gönderici için tanımlanmış olan muayene süresi başlayacaktır. Sürenin başlaması ile birlikte transit beyannamesinin statüsü "IDLE" olacaktır. Transit beyannamesi IDLE statüsünde iken muayene memurunca beyanname için kontrol kararı verilmek suretiyle muayene işlemi yapılabilecektir.

6 Beyanname "transit serbest bırakıldı" statüye gelene kadar eşya güvenli alanda bekletilecek, transit serbest bırakıldı statüye gelmesiyle birlikte araç varış gümrük idaresine hareket edecektir. NCTS Uygulaması üzerinde halihazırda varış gümrük idaresi tarafından yürütülen işlemler aynı şekilde devam edecektir ve 3151 Rejim Kodunda; İzinli göndericinin 3151 ve 3141 kodlu ihracat beyannamesi eşyasını taşıyabilmesi için ihracat eşyası göndericisinin "İhracatta Yerinde Gümrükleme" yetkisine sahip yetkilendirilmiş yükümlü olması gerekmektedir. Saygılarımızla,Best Regards Evrim Haberleri; Gümrük mevzuatı,dıs Ticaret,Lojistik, muhasebe, vergi, yatırım, danışmanlık alanlarında veya diğer türlü profesyonel anlamda yayınlanan Kanun,Yönetmelik,Tebliğ,Genelge,Tasarruflu yazı,mevzuat taslakları en hızlı şekilde yayınlanmakta ve bilgileri sunulmaktadır. Yayınlanan Gümrük,Dış Ticaret,Haberler ile ilgili bilgiler belli bir konunun veya konuların çok geniş kapsamlı bir şekilde ele alınmasından ziyade genel çerçevede bilgi verme amacını taşımaktadır. Yayınlanan Bilgileri konusuna hakim profesyonel bir Gümrük Müşavirine, Mevzuat Danışmanına,başvurmanız tavsiye edilir. Bilgiler oldukları şekliyle Alıntı yapılar akta ve kaynak gösterilmek suretiyle de sunulmaktadır. EVRİM YAZILIM VE DANIŞMANLIK

İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU

İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ 2018 ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.01 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER 2015 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.02 25.06.2015 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 26.11.2012 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 7 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2014 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 İÇİNDEKİLER A-ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi)... 3 1- GENEL BİLGİLER... 3 2- BEYANNAME

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 07.11.2018 05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 19.11.2018 01.08.2018 tarihli ve 30141 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU 2013 NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.05 12.12.2013 I- SINIR GÜMRÜĞÜNDEN İÇ GÜMRÜĞE GELEN EŞYANIN SEVKİ A-ORTAK TRANSİT SÖLEŞMESİNE

Detaylı

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Yetkilendirilmiş yükümlüler onaylanmış

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 09.01.2013 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-145 Konu :Serbest Bölge Giriş Çıkış Programı 30.10.2017 / 29056001 DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Tüm Gümrük ve Ticaret

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37)

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü Sayı:45154910/120 Konu: Antrepolarda Yapılacak İşlemler Hk. 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğü nün

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: /02/2013 Konu: Yetkilendirilmiş Yükümlü Mühürleri

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: /02/2013 Konu: Yetkilendirilmiş Yükümlü Mühürleri T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: 73773257-10.06-215 13/02/2013 Konu: Yetkilendirilmiş Yükümlü Mühürleri GENELGE (2013 /2) 17/08/2011 tarihli, 28028 sayılı Resmi

Detaylı

İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin. BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin. Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin. BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin. Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 14/11/2015 Tarihli

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 8 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1.1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İTHALAT ve MENŞE DAİRESİ 2019 ÖZET Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No:1), uygulama tarihi 23.04.2019 olmak

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1) SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ... 3 2) GERİ GELEN EŞYA...

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.05.05 [GGM-BASİTLEŞTİRME] Konu :Demiryolu Basitleştirmesi 16.11.2018 / 38896539 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere 26.04.2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

İzinli gönderici uygulamaları

İzinli gönderici uygulamaları İzinli gönderici uygulamaları Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) başvurusu, içeriği ve gereklilikleri konusunda yeni düzenlemeler getiren Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2014 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 6 16.06.2014 İÇİNDEKİLER A-ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi)... 3 1- GENEL BİLGİLER...

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU 2018 TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU Tek Pencere Sistemi kapsamında ihracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesinde kullanılan faturaların elektronik ortama

Detaylı

T.C. GÜMRÜK YE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK YE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK YE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü Sayı : 22283438-140.99 Konu : Kapanmayan Beyanname 20.01.2017/22019675 DAĞITIM YERLERİNE Bölge Müdürlüğümüzden alınan 18.08.2016 tarihli 18174066

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ 2019 ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ ve MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Versiyon 1.4 İÇİNDEKİLER ETGB İŞLEMLERİ... 3 A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1)

Detaylı

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU 2012 NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.04 12.10.2012 I- SINIR GÜMRÜĞÜNDEN ĠÇ GÜMRÜĞE GELEN EġYANIN SEVKĠ A-ORTAK TRANSĠT SÖLEġMESĠNE

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI. AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI. AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sayı : 16934678-722.01.01 KOR Konu : G.Kore STA 1 Ağustos 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan Türkiye-Güney Kore (Kore Cumhuriyeti) Serbest

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2011 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ HAREKET GÜMRÜK İDARESİNDE YÜKÜMLÜ TARAFINDAN TRANSİT BEYANNAMESİ DOLDURULMASI

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eşya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eşya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.01.02.12 Konu :İRB Programında Yapılan Değişiklikler Hk. 14.02.2019 / 41688439 DAĞITIM YERLERİNE İlgi :06.11.2018 tarihli ve 96603261-010.06.01/00038585172

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.03 04.01.2017 1 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması kapsamında Gelen Eşya... 3 1.1

Detaylı

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE Gümrük Yönetmeliği Değişikliği ile Gümrükler Genel Müdürlüğünün Basın duyurusu ve ekte 40216608/157.01 sayılı, Antrepolarda Teminat İşlemleri ile ilgili yazısına istinaden

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :82858591-010.06.02 Konu :Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Rehberi GENELGE (2018/22) İlgi :23.12.2016 tarihli ve 2016/21 sayılı Genelge Gümrük Genel

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 21558579-848.12.96 Konu : Muhasebe yetkilisi mutemetliği T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ler Genel 03.01.2013 / 181 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: 28/6/2013 tarihli ve 12266 sayılı yazımız.

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

.. $1}iftittlftiHnüllillıcll I%e5.

.. $1}iftittlftiHnüllillıcll I%e5. TC Gt:;:ırıJk,~-:-:=~ c: 3at~:?..i:lı 2:: :Z\[[( GC\f?_~-~ \H..-DL~Pl.((~L T:C~-U~~:IS KOLAY- SER\.'İS ŞZ::FL~GI Tartir.;üll ~-5 :::2.. $1}iftittlftiHnüllillıcll....... 220I%e5. T-..C. GÜMRÜK VE TİCARETBAKANLIGI

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması

Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Nedir? Yetkilendirilmiş yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik,

Detaylı

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Kimler İhracatçı Olabilir? Vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar

Detaylı

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 ORTAK TRANSİT REJİMİ & NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 İÇERİK Topluluk ve Ortak Transit Rejimleri Ortak Transit Rejiminin genel özellikleri Ekonomik avantajları Basitleştirmeler Uluslararası

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER 2 01 7 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.04 2017 1 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 2 1) NCTS Uygulaması kapsamında Gelen Eşya... 2 1.1 Varışın

Detaylı

ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU)

ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü 12.02.2019 ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU UYGULAMA KILAVUZU (E-TEMİNAT KILAVUZU) "Bütünleşik

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.)

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1 GÜMRÜKLERİN MİSYONLARI HIZLA DEĞİŞİYOR GELENEKSEL MİSYONLAR: Vergi tahsilatı Kaçakçılıkla mücadele Eşya hareketlerinin sınırlarda kontrolü YENİ MİSYONLAR: Ekonomik büyümenin desteklenmesi

Detaylı

Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor

Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor Dış Ticaretimizin Üçte Birinden Fazlası İstanbul'dan Gerçekleşiyor GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARET VERİLERİ (Ocak-Kasım 2013) Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle

Detaylı

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar. 27 Şubat 2014- İstanbul

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar. 27 Şubat 2014- İstanbul Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü nce Geliştirilen ve Yürütülen Uygulamalar 27 Şubat 2014- İstanbul UYGULAMA BAŞLIKLARI Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması (3-8) Elektronik Sistemler (9-22) Risk

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Yetkilendirilmiş Yükümlü 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sayı :65604914-180.99.GNL.60/3104-1959/3650-2028/ Konu : Almanya - Elektronik (Dijital) Menşe Şahadetnameleri 02.04.2013/2977... GÜMRÜK

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23)

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23) T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.18.541.157-4 Konu : Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri 01.06.2007 GENELGE (2007/23) Müsteşarlığımıza intikal

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2015/73. İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulamasına İlişkin olarak e-fatura Gümrük İşlemleri Kılavuzu Taslağı Yayınlanmıştır.

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2015/73. İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulamasına İlişkin olarak e-fatura Gümrük İşlemleri Kılavuzu Taslağı Yayınlanmıştır. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net www.gümrüknet.net

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 01.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / GENELGE

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / GENELGE T.C. TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-145 Konu :Serbest Bölgeler Bilgi Sistemi (SEBİS) 03.01.2019 / 40177292 GENELGE (2018/ ) Serbest Bölgeler Bilgi Sistemi kapsamında

Detaylı

TİCARET BAKANLIĞI / GENELGE

TİCARET BAKANLIĞI / GENELGE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-145 Konu :Serbest Bölgeler Bilgi Sistemi (SEBİS) 03.01.2019 / 40177292 GENELGE (2018/ ) Serbest Bölgeler Bilgi Sistemi kapsamında

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ - Yasal Metroloji İthal İzni (Ölçü Aletleri) Belgesi YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon

Detaylı

Bununla İlgili Yazı ve Yönetmelik maddeleri ektedir. GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

Bununla İlgili Yazı ve Yönetmelik maddeleri ektedir. GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE KIYMET BİLDİRİM FORMUNUN ÇOK KALEM DE OLSA, ÇOK SAYFADA TUTSA BU FORMA DÖKÜLMESİ HAKKINDA *Gümrük Yönetmeliği 114 de göre Uluslar arası anlaşma gereği Kıymet Bildirim Formu Eklenmesi gereken bir forum

Detaylı

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ İş dünyası kayıtsız kalmıyor KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ-II HİBE PROGRAMI TRH1.3.PREII/P-03/238 İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ ÖMER KAPLAN 1- TEMSİL İhracatçı *irma,

Detaylı

NCTS UYGULAMASI ARAŞTIRMA VE TAHSİLAT USULLERİ MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NCTS UYGULAMASI ARAŞTIRMA VE TAHSİLAT USULLERİ MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 NCTS UYGULAMASI ARAŞTIRMA VE TAHSİLAT USULLERİ MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 29/01/2013 A) ARAŞTIRMANIN BAŞLATILMASI 1) Hareket idaresi,

Detaylı

Ek 22 KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU

Ek 22 KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU Ek 22 KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU (Firmanın adı ve açık adresi ile vergi numarası) Kapsamlı teminat başvurusu 1. Başvuru Ortak Transit Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinin

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ SİSTEMİ(AEO) Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda, ticaret erbabının uluslararası piyasalarda daha çok tercih edilmesi ile rekabet gücünün arttırılarak, ihracatımızın

Detaylı

ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU

ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2016 ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.01 07.03.2016 SİSTEME GİRİŞ: uygulama.gtb.gov.tr/konteynertakip

Detaylı

HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞINDA GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMALAR

HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞINDA GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMALAR HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞINDA GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMALAR Elektronik ticaretin gittikçe artan şekilde kulanım alanı bulması ve uluslararası ticarette özellikle numune ve modellerin

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ (AEO) Hüseyin CÖNE Gümrük Müşaviri AJANDA Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (AEO) Nedir? Avantajları Nelerdir? Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsünde Gümrük İşlemleri Yetkilendirilmiş

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79 11 Şubat 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27843 Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan: YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ

Detaylı

''Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması''

''Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'' ''Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'' Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yetkilendirilmiş Yükümlü statüsünün, firmaların güvenilirliğin devlet tarafından onaylanması olduğunu belirterek, ''Biz firmalardan

Detaylı

ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU

ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2016 ELEKTRONİK KONTEYNER TAKİP FORMU İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI DAİRESİ V.02 18.10.2016 SİSTEME GİRİŞ: uygulama.gtb.gov.tr/konteynertakip

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 22 Ocak 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28890 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ KLİMALARIN ÜRETİMİNDE KULLANILAN KOMPRESÖRLERİN İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL EDI transit beyanı, 6 ve 7 no.lu ekte tanımlandığı üzere, uygun olduğunda

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Ortak Transit Rejimi ve NCTS 2012 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 İçerik 1. Gümrük Denetim konuları sonuçları (uzlaşma)

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / TRANSİT REJİM KAPSAMINDA EŞYANIN DENİZ YOLUYLA BASİTLEŞTİRİLMİŞ ŞEKİLDE TAŞINMASI HAKKINDA 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazete de, transit rejimi çerçevesinde eşyanın denizyolu ile basitleştirilmiş

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü uygulamasında son gelişmeler

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü uygulamasında son gelişmeler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor

Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor Novorossiysk civarındaki bir limanda başlatılacak Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasıyla Türkiye'den denizyoluyla limana gelen ihraç ürünleri, ek kontrollere

Detaylı

Mevzuat Bilgilendirme Servisi

Mevzuat Bilgilendirme Servisi HİZMETE ÖZEL T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü-Geçici İthalat ve Hariçte İşleme Dairesi Sayı : 72093537-010.06.02 Konu : 2010/10 Sayılı Genelgede Değişiklik-Geçici İthal Edilen

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.GGM.0.06.01.00-10.03 Konu : Mevzuat Değişikliği 12.02.2013 / 2735 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

EXPORT IMPORT. Gümrükte işlem süreci 6 ana bölümden oluşmaktadır. 1. Taşıtların Türkiye Gümrük Bölgesine Giriş ve Çıkışları

EXPORT IMPORT. Gümrükte işlem süreci 6 ana bölümden oluşmaktadır. 1. Taşıtların Türkiye Gümrük Bölgesine Giriş ve Çıkışları EXPORT IMPORT Gümrükte işlem süreci 6 ana bölümden oluşmaktadır. 1. Taşıtların Türkiye Gümrük Bölgesine Giriş ve Çıkışları 2. Özet Beyan ve Eşyanın Türkiye ye Getirilmesi 3. Eşyanın Gümrüğe Sunulması 4.

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28) GENELGE (2013/28) 4458 sayılı Gümrük Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası ve Gümrük Yönetmeliğinin 418 inci maddesine göre, serbest dolaşımda bulunan yakıt, yağlar ve kumanyalar ile donatım ve işletme

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe istinaden E-fatura mükelleflerinin ihracat işlemlerinin elektronik olarak gönderiminin yapılabilmesi için 2.42.00

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü / 2952 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü / 2952 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 85593407.0.04.00-156.04.38 Konu: Beyannameye eklenen tasdikli sözleşme suretlerinde damga vergisi 14.02.2013 / 2952 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

Gümrükte yeni sisteme müşavirler de dahil olmalı

Gümrükte yeni sisteme müşavirler de dahil olmalı Gümrükte yeni sisteme müşavirler de dahil olmalı 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü' ile gümrüklerde yeni dönem başlarken gümrük müşavirleri uygulamayı değerlendirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrük

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı Dış Ticaret İşlemlerine Bakış e-gümrük işlemleri başlatıldı. Beyannameler elektronik olarak üretiliyor Beyanname eki olarak gümrüğe sunulan imzalı evrak sayısı 200 Islak Mali kayıp : Kayıplar Islak imzalı

Detaylı

çözüm odaklı yaklaşım

çözüm odaklı yaklaşım çözüm odaklı yaklaşım 29 30 proje dahilde işlem gümrük hizmetleri serbest bölge danışmanlığı banka ve kambiyo işlemleri dış ticaret mevzuat danışmanlığı teminat ve taahhütlerin kapatılması uluslararası

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı.

Sayı: İstanbul, Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı. Sayı: 2017 116 İstanbul, 2017 Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı. Sayın; Mükellefimiz, Bilindiği üzere 2 Kasım 2017 tarihli duyuru ile Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/3 )

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/3 ) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :52856264-235 Konu:Konteyner ve Liman Takip Sistemi GENELGE (2017/3 ) Konteyner ve Liman Takip Sistemi kapsamında entegrasyonu

Detaylı

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER 1 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri Başvuru Formu (Ek-2/A) 2 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri İzin Formu (Ek-2/B) 3 Eşyanın bedelsiz gönderilme

Detaylı

İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ GÜMRÜK İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASINDA YENİ KOLAYLIKLAR BİLGİ NOTU A. Hakan TOKER İMMİB GÜMRÜK & DT & DT LOJİSTİK YÖNETİMİ DANIŞMANI

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013]

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] Konu : Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi 16/01/2013 GENELGE (2013/2) İlgi:28.12.2012 tarihli

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Sayı :68326374/305.01 Konu :Numune Gönderilmesi 15.08.2014 / 2201871 DAĞITIM İlgi :28.04.2014 tarihli ve 55168 sayılı yazımız. İlgide

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 14.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 12 1.

Detaylı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Dumlupınar Bulvarı No: 151 Eskişehir Yolu 9. Km.06530 Çankaya /

Detaylı

KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU

KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU EK 42 KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU (Firmanın adı ve açık adresi ile vergi numarası) Kapsamlı teminat başvurusu 1. Başvuru Ortak Transit Sözleşmesi Ek I Madde 44(1)(a) Gümrük

Detaylı

Mevzuat Bilgilendirme Servisi

Mevzuat Bilgilendirme Servisi Sayı :24799137-155.01 Konu :Gümrük Vergileri Tahakkuk Kararı T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (2018/8) Tahsilat Takip Programının yaygınlaştırılma sürecinde,

Detaylı

Mevzuat Bilgilendirme Servisi

Mevzuat Bilgilendirme Servisi 27 Ekim 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30578 Ticaret Bakanlığından: TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 8) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 85593407-010.06.02 Konu : Takas İşlemleri - KKDF 02.01.2017 / 21212864 GENELGE (2017/1) İlgi: 28.06.2013 tarihli ve 2013/21 sayılı Genelge

Detaylı