Bira Kataloğumuz (BUTİK BİRA)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bira Kataloğumuz (BUTİK BİRA)"

Transkript

1 Bira Kataloğumuz (BUTİK BİRA) Bira, alkollü bir içki türüdür. Tahıl, özellikle de arpa maltının mayalandırılması yöntemiyle üretilir, su ve genellikle şerbetçiotu içerir. Bira, su ve çaydan sonra en çok tüketilen üçüncü içecektir. Tarihçe Dünyada ilk defa bu topraklarda gelişen bira yapım kültürü uzunca bir aradan sonra doğum yeri Anadolu'da tekrar hayat buluyor! Günümüzden yıl önce, bugünkü Şanlıurfa'nın 22 km. kuzeydoğusunda, Göbeklitepe'de insanlık ilk birasını yaptı. Karaca Dağ eteklerinde yetişen, henüz daha tarımı yapılmaya başlanmamış yabani arpa, siyez ve emmer buğday çeşitlerinden elde edilen malt, kireçtaşından büyük çanaklarda mayalandı. Tarımdan ve hatta şaraptan çok daha önce bu kutsal sıvı insanlığın damarlarında dolaştı.butik Bira olarak misyonumuz evde bira yapımı ve butik bira kültürünü doğduğu topraklara yeniden kazandırmaktır. Sarhoş olmak için değil; tadı, kokusu ve keyfi için içilmesi gereken biranın üretim kültürüyle beraber tüketim kültürünü de hakettiği saygınlığa kavuşturma hedefindeyiz. Yapımı Uluslararası bir içecek olan biranın yapımı, ülkeden ülkeye değişiklikler göstermektedir. Belçika'da, tıpkı Fransız peynirlerinde olduğu gibi, bir yılın günleri kadar çok bira çeşidi sayılabilir, Birleşik Krallık'ın "a-le"leri, İrlanda'nın "stout"ları, Danimarka'nın "pilsner"leri, Almanya'nın "lager"ları ünlüdür. Ve tabii ki tüm Avrupa'da Çek Cumhuriyeti'nın Pilsen şehrinden adını alan, genelde tüm sarı biralara adını veren "pils"ler revaçtadır.önce arpa taneleri yüksek sıcaklıkta filizlenme yöntemiyle malt haline dönüştürülür. Ardından kavrularak rengini alır. Kavrulma süresi biradaki renk değişikliğini sağlar. Daha sonra sıcak saf su ile karıştırılır. Bir litre bira elde etmek için 6-7 litre su gereklidir. Son aşamada ise şerbetçiotu katılır. Şerbetçiotunda 200 den fazla aromatik kokunun bileşimi vardır. Sıra, bira mayasının eklenmesiyle elde edilen, şekerleri alkole ve karbonik gaza dönüştüren fermantasyon işlemindedir. Bu işlem, yüksek sıcaklıkta yapılır (15-20 derece). Yoğun

2 (kesif) biralar için 3-5 gün boyunca (özellikle esmer biralarda), sarı biralarda ise 6-8 derece arasında, 7-10 gün boyunca fermantasyon işleminin devam etmesi gereklidir. Alkol oranı Alkol oranı "spéciales"lerin büyük bölümünde 5 ila 7 derece, "luxe"lerde 4 ila 5 derecedir, yemekte tercih edilen "light" biralarda 3,5 dereceden daha azdır. Yüksek teknoloji sayesinde üretilen alkolsüz biralarda ise bu oran 0,015 dereceye kadar düşer (örneğin ihracat ağırlıklı üretilen Efes Alkolsüz). Buna rağmen esmer biralardaki alkol oranı dereceyi bulabilmektedir. Dünyanın en sert birası, Fransa'da "La Samichlaus" adı verilen biradır. Yılda sadece bir gün, Saint Nicolas gününde satılır ve bir yıl sonra içilir. Son yıllarda Avrupa'da, Atlantik ötesi biralar modadır; Amerika'nın hafif biraları, şerbetçiotunun az kullanıldığı biralar, yeşil limon eşliğinde içilen Meksika'nın Corona birası gibi Türleri Bira tipleri genel olarak 'ale' ve 'lager' olarak ikiye ayrılmaktadır. Ale tipi biralar üst fermantasyon, lager tipi biralar ise alt fermantasyon biralarıdır. Alt fermantasyon biraları Pilsen: Kolay içimli, açık renkli, şerbetçiotundan gelen aromatik ve acılık tat karakteri dengelenmiş, alkol derecesi %4,8-5,1 arasında değişen bir bira tipidir. Lager: Lager dünyada en çok tanınan ve bilinen açık renkli, Pilsen'e göre daha düşük acılık karakterine sahip ve aromatik tat karakteri ön plana çıkarılmış bir bira tipidir. Koyu renkli bira: Koyu renkli malt ve isteğe göre belirli oranda kavrulmuş malttan da üretilen, %4,8-5,0 alkol ihtiva eden bir bira tipidir. Festival birası: Almanya'da özellikle Ekim ayında düzenlenen Bira Festivali için özel olarak üretilen yüksek alkollü mevsimsel bir bira tipidir. Bockbier: Yüksek doygunluk hissi veren, %6-7 alkol derecesine sahip, özellikle Almanya'da Mayıs, sonbahar ve yılbaşı dönemlerinde üretilen mevsimsel bir bira tipidir. Üst fermantasyon biraları Ale: Ale ismi birçok farklı karakterde genellikle koyu renkli bir dizi Britan bira tipi için kullanılan genel bir tanımlamadır. Pale, Bitter, Mild ve Scotch olarak çeşitleri mevcuttur. Hefeweizen (Mayalı Buğday Birası): Miktar olarak en az %50 oranında buğday maltı kullanılarak üretilen, Almanya'nın özellikle Bavyera eyaletinde popüler olan bir bira tipidir. Kristallweizen (Filtre Edilmiş Buğday Birası): Hefeweizen olarak yukarıda belirtilen biraya benzer hammadde kullanılarak, filtrasyon sonrası mayanın uzaklaştırıldığı bir bira tipidir. Altbier: Koyu renkli buğday ve arpa maltının birlikte kullanıldığı, acılığı yüksek ve sert içimli bir bira tipidir. Kölsch: Açık renkli, mayhoş bir tat karakterine sahip, özellikle Almanya'nın Köln şehrinde popüler olan bira tipidir. Stout: Siyah renkli, özellikle çok koyu renkli malt ve bir miktar da kavrulmuş malttan imal edilmiş, acılığı sert karakterde bir üst fermantasyon birasıdır. Porter: Porter da Stout benzeri koyu renkli, bazı çeşitleri %9 alkol ihtiva eden bir bira tipidir.

3 Pİ L SN ER Bİ RA K İTİ Y A Z İ Ç İ N B İ R Ç E K KL A S İ Ğİ Pilsner, berrak ve altın renginde, hafif malt tadı şerbetçi otu ile dengelenmiş lezzetli bir biradır. Kolay içilebilir olması ve damakta bıraktığı keyifli acılık sayesinde özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden biridir. Beyaz güçlü köpüğü daha ilk yudumda buram buram şerbetçi otu kokusuyla burun deliklerinizi açar ve tatlı bir ferahlık hissetmenizi sağlar. %5 alkol oranı, hafif gövdesi ve dengeli karbonhidrat profili ile damağı ve mideyi yormayan tam bir keyif birasıdır 'D E N B E R İ Adını doğduğu Çek Cumhuriyeti'nin Pilsen (Plzeň) şehrinden alan bu bira ülkemizde de ünlü bir markaya ismini vermiştir yılında Bavyeralı bira ustası Josef Groll tarafından geliştirilen tarifine göre Moravya maltı ve soylu Žatec şerbetçi otu yeraltı mahzenlerindeki meşe fıçılarda soğuk mayalanmaya bırakılmaktadır. Şerbetçi otunun taze ve keskin notalarını gövdesinde koruyan bu geleneksel birayı aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

4 E XPO RT P İLSNER BİRA KİTİ B O H E M Y A STİLİ B İ R P İ L S N E R Muntons Export Pilsner, Bohemya'ya özgü Pilsner stili bir bira kitidir. Connoisseurs Pilsner bira kitimize göre daha baskın bir malt tadına, daha koyu bir renge, daha yoğun bir gövdeye ve daha az acılığa sahiptir. Bitimde hafif baharatsı notalar sunan bu kit, %5 alkol oranıyla 46 şişe (23 litre) bira üretmek için uygundur. Bakıra çalan rengiyle Orta Avrupa biralarını andıran bu kit, şişede oldukça hızlı olgunlaşır ve kısa sürede içime hazır hale gelir.

5 GOLD BİRA K İT İ L Ü KS B İR P İ L SN E R Brewferm Gold, Pilsner tarzı altın renginde bir biradır. Hafif bir malt tadına ve şerbetçi otundan gelen orta seviyede bir acılığa sahiptir. Mayalanma sonucu alkol oranı %5,5 olan bu kit, diğer kitlerimizden farklı olarak 24 şişe (12 litre) bira üretmek için uygundur. Brewferm bira kitlerinin genel karakterine uygun biçimde bu bira, şişede bekledikçe olgunlaşmakta ve mükemmel bir tada ulaşmaktadır. Pilsner bira kitimizden farklı olarak oldukça geç olgunlaşan bu bira, tüketilmeden önce en az 1-2 ay şişede dinlendirilmelidir.

6 L AGE R Bİ RA KİT B A V Y E R A 'N I N A R O M A T İ K A S İ L Z A D E S İ Continental Lager kıta Avrupasının kalbi Bavyera'dan gelen, saman sarısından kehribara uzanan renkte kolay içilebilir bir biradır. Pilsner'e göre daha yoğun bir tat, aromaya ve gövdeye sahiptir. Dengeli karakterine ek, dolgun ve ağız dolduran bir gövde ile temiz ve %5 alkol oranı ile hafif sek bir bitiş sunar. Özellikle yaz aylarında litrelik bardaklarda Bavyera bira bahçelerinin vazgeçilmezidir 'D E N B E R İ Komşu Bohemya'nın Pilsner stiline cevap olarak 1894 yılında Münih'te doğan bu bira, üç bin yılı aşkın Alman biracılık geleneğinin zirvelerinden biridir. Açık renkli malt ve soylu Hallertau veya Tettnang çeşidi şerbetçi otlarıyla yapılan bu çok dengeli birayı aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

7 CO RT EZ G O LD Bİ RA K İ Tİ M E K Sİ K A ' D A N B İ R Y A Z B İ R A S I Cortez Gold, Meksika'ya özgü pale lager tipinde mükemmel bir yaz birasıdır. Açık rengi, hafifliği ve kolay içimi sayesinde sıcak yaz günlerinde nefis bir ferahlatıcı ve susuzluğu gidericidir. %4,3 alkol oranı ve dengeli tadıyla Cortez Gold mutlaka soğuk servis edilmelidir. Kendi başına tüketildiği gibi, "lagerita" kokteyli olarak misket limonu (lime) suyu ve tekila ile birleştiğinde çok lezzetli bir margarita alternatifidir. T A ZE Ş E R BE T Ç İ O T U İ L E E N F E S A R O M A Hambleton Bard tarafından İngiltere'de üretilen Cortez Gold, diğer kitlerimizden farklı olarak 3 kilogram malt özü ve ayrı poşette taze şerbetçi otu içerir. Saaz ve Cascade çeşidi şerbetçi otlarını mayalanma başında, ortasında veya sonunda ekleyerek, acılığı arttırmadan birana enfes bir taze şerbetçi otu aroması ve tadı kazandırabilirsin. Daha fazla malt özü ve taze şerbetçi otlarına ek olarak Bulldog Premium marka bu kitler profesyonellerin kullandığı maya çeşitlerini içerir. Mükemmel bir tat üretmesi için daha yavaş çalışan bu maya çeşitleri, en az 2 haftalık bir mayalanma süresine ihtiyaç duymaktadır.

8 MEXİCA N CE RV EZA Bİ RA KİTİ M E K Sİ KA ' D A N H A R İ K A B İ R Y A Z B İ R A S I Muntons Mexican Cerveza*, son yıllarda dünya çapında oldukça popülerleşen Meksika tipi pale lager biraların çok lezzetli bir örneğidir. Hafif içimi, açık rengi ve kendini belli eden fakat damağı yormayan acılığı ile sıcak yaz günleri için harika bir susuzluk gidericidir. Mutlaka soğuk servis edilmesi gereken bu bira, %4,3 alkol oranı ile uzun yaz öğleden sonralarına eşlik edecek mükemmel bir keyif birasıdır. * Mexican Cerveza, "meksikın serveza" olarak okunur. Cerveza İspanyolca'da "bira" anlamına gelir.

9 BO CK BİRA K İT İ K E Y F İ N K A D İ F E M S İ Y U M U Ş A K L I ĞI Bock ("bak" okunur), koyu renkli ve çok yumuşak içimli lager tarzı bir Alman birasıdır. Malt karakterini yansıtması için acılığı çok azdır. Burunda ve damakta şerbetçi otu aroması hemen hemen hissedilmez. Kızıldan siyaha çalan rengini kullanılan Münih maltından alır. Acılığı yüzünden bira içmekten kaçınan dostlarınla paylaşabileceğin, damağı ve mideyi yormayan mükemmel bir başlangıç birasıdır. Mayalanma sonucu alkol oranı %5'tir ' T E N BERİ Tarihi 1325 yılına kadar uzanan bu bira adını doğduğu Almanya'nın Einbeck kasabasından almıştır. Zaman içinde ismi değişerek önce "ein Bock" sonra "Bock" halini almıştır. Bock Almanca'da teke anlamına geldiği için bu biranın ticari versiyonları genelde etiketlerinde keçi figürüne yer verir. Malt karakterli bu yumuşak ve keyifli birayı aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

10 O RA NJE BO CK BİRA K İT İ D A H A GÜ Ç L Ü B İR B OC K K E Y F İ Brewferm'in Oranje Bock'ı ("orange bak" okunur), en popüler kitlerimizden Bock'ın daha yüksek alkollü, daha yoğun tat ve aromaya sahip Hollanda versiyonudur. Acılığı düşük, mayalanma sonucu alkol oranı ise %6 olan bu kit, diğer kitlerimizden farklı olarak 24 şişe (12 litre) bira üretmek için uygundur Y Ü ZY I L D A N B E R İ Aslen Almanya'ya özgü bir bira çeşidi olan bock Hollanda'da yeniden yorumlanmış, arpa hasadını takiben ilk maltla yapılan Herfstbok (sonbahar birası) olarak gelenekselleşmiştir. Lager tipinde olmasına karşın son yıllarda ticari olarak ale şeklinde de üretilen bu karakterli ve lezzetli dünya birasını aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

11 BU Ğ DAY Bİ RASI KİTİ B U Ğ D A Y V E A R P A N I N K A R D E Ş L İ Ğ İ Buğday birası, sarıdan turuncuya uzanan rengi ve buğulu görünümüyle çok lezzetli bir yaz birasıdır. Arpaya eşlik eden buğday maltı, ale mayasıyla beraber, biraya güçlü bir köpük ve karanfilden muz notalarına uzanan geniş bir tat gamı verir. Pilsner'e göre acılığı çok daha düşük olan bu bira, %5 alkol oranı ile çok kolay bir içim sunar. En yoğun gaza sahip bira stillerinden biri olduğundan şişeleme sırasında daha yüksek miktarda şişeleme şekeri kullanılması önerilir Y Ü ZY I LD A N B E R İ Arpanın yanında bira yapımında buğday kullanmanın tarihi çok eski olsa da, çağdaş bira stili olarak buğday birası 16. yüzyılda Almanya'nın güneyindeki Bavyera bölgesinde geliştirildi. Sarımsı-beyaz rengi nedeniyle Almanca Weissbier (beyaz bira) veya kullanılan buğday maltı nedeniyle Weizenbier (buğday birası) olarak adlandırılan bu buğulu geleneksel birayı aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

12 STOUT BİRA KİTİ K A R A V E K A V R U K B İ R İR L A N D A L I Stout ("sıtaut" okunur), aslen İngiltere'de doğmuş olsa da, zaman içinde bir İrlanda bira markasının dünya çapında meşhur ettiği ale tipinde bir biradır. Stout'a siyah rengini, kahvemsi tadını ve kremamsı köpüğünü yapımında kullanılan kavrulmuş arpa verir. İçime başlarken ilk hissedilen çikolata ve karamel tatları bitime doğru yerini hafif acımsı bir kahve tadına bırakır. Kendine özgü tadı, %5 alkol oranı ve dilde kayan yumuşaklığı ile Stout başlıca dünya bira stillerinden biridir. Soğuk servis edilebileceği gibi, tat ve aromaların daha iyi anlaşılması için mahzen sıcaklığında da (12-14 C) içime sunulabilir 'D E N B E R İ Stout stil olarak 1720'lerin Londra'sında ortaya çıktı. İşçiler arasında popüler Porter stilinin alkol oranı daha yüksek versiyonu olarak doğdu. 1776'ya gelindiğinde ise İrlanda'da Arthur Guinness tarafından üretilmeye başlandı. Bu karakterli ve meşhur dünya birasını aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

13 A MERİK AN MO CHA PO RTER Bİ RA KİTİ Z E N G İ N K A H V E A R O M A L I B İ R P O R T E R Amerikan Mocha Porter, İngiltere'de geçmişi 1700'lere uzanan porter ve stout bira stillerine getirilen güçlü ve yeni bir Amerikan yorumudur. Siyah renkli bu bira, porter stiline özgü kavruk kahve tatlarını stout stiline özgü bitter çikolata tatlarıyla harmanlar ve oldukça zengin bir tat gamı yaratır. Porter stiline özgü biçimde şerbetçi otu aromasının hemen hemen hiç hissedilmediği bu birada baskın aromalar koyu kahve, bitter çikolata, kavruk malt ve yanık karameldir. %5,8 alkol oranı ile Irish Stout biralara benzer sek bir bitim sunan bu kit, özellikle kahve ve bitter çikolata sevenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzet sunar. Diğer bira kitlerimizden farklı olarak Mocha Porter 17,5 litre (35 şişe) bira yapmak için uygundur. * Mocha Porter "moka portır" şeklinde okunur.

14 IRİSH STO UT BİRA K İTİ İ R L A N D A S T İ L İ S T O U T Muntons Irish Stout*, kavrulmuş malttan gelen kahvemsi ana tatlara çikolata ve bitter tatlarının eşlik ettiği stout stili bir ale biradır. Export Stout'a göre %4,3 ile daha düşük bir alkol oranına sahip olmasına karşın daha sek bir içime ve keskin bir tada sahiptir. Meyvemsi tatlar hissedilmediğinden stout stilinin ana kavruk tat gamı daha belirgin biçimde öne çıkar. Orta gövdeli, düşük gazlı ve şerbetçi otu aromalarının hissedilmediği bu bira dry stout alt stilinin lezzetli bir örneğidir. * Irish Stout, "ayriş sıtaut" olarak okunur.

15 W HE RRY BİRA KİTİ İ N Gİ L T E R E ' D E N G E R Ç E K B İ R A L E Wherry* bira kitiyle, ünlü İngiliz butik bira üreticisi Woodforde'ın* aynı isimli ticari birasını aslına en sadık haliyle evde yapabilirsin. Kehribar renkli bu ale stili birada kullanılan Maris Otter ve kristal maltlardan gelen karamel ve bisküvi tatları, Golding ve Fuggle çeşidi şerbetçi otlarından gelen hafif acılıkla mükemmel dengelenmiştir. Damakta hafif meyvemsi ve şerbetçi otundan gelen turunçgil tatları bırakır. %4,5 alkol oranı ve dengeli tadıyla Wherry, İngiliz ale stili biralara özgü biçimde tercihen mahzen sıcaklığında (12-14 C) ve düşük gazlı olarak servis edilmelidir. * Wherry "veeri" olarak, Woodforde ise "vudfırd" olarak okunur. Wherry İngiltere'de nehirlerde yük ve yolcu taşımada kullanılan bir yelkenli tekne çeşididir. Ö D Ü L L Ü B İ R B İ R A Wherry, 1996 ve 2005 yıllarında İngiltere'de yılın birası seçilmiştir. Ticari versiyonu da ev yapımı biralar gibi şişede koşullandırıldığı için canlı mayaya ve ince bir tortuya sahiptir. Muntons tarafından İngiltere'de, orjinal tarife sadık biçimde ve Woodforde gözetiminde üretilen Wherry bira kiti, diğer kitlerimizden farklı olarak 3 kilogram sıvı malt özü içerdiğinden şeker eklenmeden yapılmalıdır.

16 YORKSHİRE BİTTER BİRA KİTİ K E H R İ B A R R E N K L İ B İ R İ N Gİ L İ Z Yorkshire Bitter, İngiltere'nin kuzey doğusundaki Yorkshire (yorkşır) yöresine özgü, yumuşak ve kolay içimli ale stilinde bir biradır. İsminin aksine düşük acılığı malt tadıyla mükemmel dengelenmiştir. Malttan gelen tatlımsı tat fındık ve bisküvi notalarıyla öne çıkar. Etkileyici kehribar rengini ve damak dolduran tadını yapımında kullanılan koyu renkli kristal maltından alır. Genelde az köpüklü ve az gazlı olarak ve tat ile aromaların daha iyi anlaşılması için mahzen sıcaklığında (12-14 C) sunulan bu bira, arzuya göre soğuk olarak da servis edilebilir. Mayalanma sonucu %5 alkol oranına sahiptir Y Ü ZY I L D A N B E R İ Bitter biralar 19. yüzyılın sonlarında İngiltere'de, pale ale stilindeki biralara kristal malt kullanılarak derin bir bronz veya bakır rengi kazandırılmasıyla ortaya çıktı. Mayalanması devam ederken tahta fıçıların içinde publara taşınıp mayalanmasını pubın mahzeninde tamamlayan ve taze olarak müşterilere sunulan bu karakterli ve meşhur dünya birasını aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

17 Bİ T TER BİRA KİTİ B A K I R R E N K L İ B İ R İ N G İ L İ Z KL A S İ Ğİ Bitter, isminin aksine çok da acı olmayan ve şerbetçi otundan gelen acılığı malt tadıyla mükemmel dengelenmiş İngiliz pale ale tipinde bir biradır. Etkileyici bakır rengini ve damak dolduran tadını yapımında kullanılan koyu renkli kristal maltından alır. İçime başlarken ilk hissedilen ve şerbetçi otundan gelen baharatsı hafif acılık, bitime doğru yerini malttan gelen karamelsi bir tatlılığa bırakır. Genelde az köpüklü ve az gazlı olarak ve tat ile aromaların daha iyi anlaşılması için mahzen sıcaklığında (12-14 C) sunulan bu bira, arzuya göre soğuk olarak da servis edilebilir. %5 alkol oranı ve dengeli tadıyla ile Bitter klasik İngiliz pub biralarının başında gelir Y Ü ZY I L D A N B E R İ Bitter biralar 19. yüzyılın sonlarında İngiltere'de, pale ale stilindeki biralara kristal malt kullanılarak derin bir bronz veya bakır rengi kazandırılmasıyla ortaya çıktı. Mayalanması devam ederken tahta fıçıların içinde publara taşınıp mayalanmasını pubın mahzeninde tamamlayan ve taze olarak müşterilere sunulan bu karakterli ve meşhur dünya birasını aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

18 CH RİS TMA S BİRA KİTİ B E L Ç İ K A ' D AN B İ R N OEL HED İ Y E S İ Brewferm Christmas, Belçika ale stilinde kahverengi renkli bir biradır. Sunduğu baskın ve kompleks malt tadına, hafif meyvemsi esterler ve baharat notaları eşlik eder. Sahip olduğu %7,5 alkol oranıyla birlikte dolgun bir gövde ve düşük şerbetçi otu aroması sunan bu bira kiti, diğer kitlerimizden farklı olarak 14 şişe (7 litre) bira üretmek için uygundur. Belçika biralarının genel karakterine uygun biçimde bu bira, şişede bekledikçe olgunlaşmakta ve mükemmel bir tada ulaşmaktadır. Bu yüzden tüketilmeden önce en az 1-2 ay şişede dinlendirilmesi önerilir. Geçmişi Hristiyanlık öncesi kış gündönümü (21 Aralık) kutlamalarına dayanan Christmas (Noel) biraları, Vikingler döneminde her evin kendi ürettiği ve kutlamalar sırasında şarkı söyleyen ziyaretçilere ikram ettiği güçlü biralardır. Zaman içinde evrilen ve en büyük çeşitliliğine Belçika'da kavuşan bu biralar, yüksek alkol oranlarını gizleyen derin malt tat gamları ile öne çıkar.

19 A BD İJ Bİ RA KİTİ K U T S A L B İR M A N A S T I R B İ R A S I Brewferm Abdij*, Belçika dubbel* tarzında ve ale stilinde bir biradır. Derin ve zengin bir malt tadına ve yoğun bir gövdeye sahiptir. İçimden sonra ağızda tatlımsı bir tat bırakır. Malttan gelen karamel, bisküvi, tahıl tatlarına mayanın ürettiği meyvemsi esterler üzüm, erik ve incir alt notalarını ekler. Şerbetçi otu tadı ve acılığı düşük, mayalanma sonucu alkol oranı ise %8 olan bu kit, diğer kitlerimizden farklı olarak 18 şişe (9 litre) bira üretmek için uygundur. Belçika biralarının genel karakterine uygun biçimde bu bira, şişede bekledikçe olgunlaşmakta ve mükemmel bir tada ulaşmaktadır. Bu yüzden tüketilmeden önce en az 1-2 ay şişede dinlendirilmesi önerilir. *Abdij "abdey" olarak okunur. Felemenkçe'de manastır anlamına gelmektedir. Dubbel ise "dabıl veya dubıl" olarak okunur ve "iki misli" anlamına gelir. Trappist manastırlarında üretilen kahverengi ve yüksek alkollü biraları adlandırmak için kullanılır. Bu biranın daha güçlü versiyonları ise Triple "üç misli" olarak adlandırılır ve Triple bira kitimizle evde yapılabilir.katolik mezhebinin bir tarikatı olan Trappistler, günlerini sessizlik içinde ve dünyevi zevklerden uzak, ibadete yoğunlaşmış olarak geçirirler. Aziz Benedikt'in, keşişlerin kendi el emekleriyle geçinmesi düsturu uyarınca, ürettikleri az miktardaki bira ve peyniri satarak ihtiyaçlarını karşılarlar. Ürettikleri, canlı maya içeren ve şişede olgunlaşmaya devam eden biralar, dünyanın en iyi biraları arasında kabul edilir.

20 T Rİ PL E BİRA KİT İ D A H A G Ü Ç L Ü B İ R M A N A S T I R B İ R A S I Brewferm Triple*, Belçika tripel* tarzında ve ale stilinde bir biradır. Yumuşak bir malt tabanı üzerinde, hafif meyve, baharat ve alkol tatları taşır. Orta bir gövdeye sahiptir. İçimden sonra ağızda tatlımsı ve hafif meyvemsi bir tat bırakır. Şerbetçi otu tadı ve acılığı orta, mayalanma sonucu alkol oranı ise %8 olan bu kit, diğer kitlerimizden farklı olarak 18 şişe (9 litre) bira üretmek için uygundur. Belçika biralarının genel karakterine uygun biçimde bu bira, şişede bekledikçe olgunlaşmakta ve mükemmel bir tada ulaşmaktadır. Bu yüzden tüketilmeden önce en az 1-2 ay şişede dinlendirilmesi önerilir. *Triple "tirıpıl veya tirıpel" olarak okunur ve bazen tripel olarak yazılır. Trappist manastırlarda üretilen en güçlü biraları adlandırmak için kullanılan Tripel "üç misli" anlamına gelir. Bu biranın daha hafif versiyonları ise Dubbel "iki misli" olarak adlandırılır ve Abdij bira kitimizle evde yapılabilir. Katolik mezhebinin bir tarikatı olan Trappistler, günlerini sessizlik içinde ve dünyevi zevklerden uzak, ibadete yoğunlaşmış olarak geçirirler. Aziz Benedikt'in, keşişlerin kendi el emekleriyle geçinmesi düsturu uyarınca, ürettikleri az miktardaki bira ve peyniri satarak ihtiyaçlarını karşılarlar. Ürettikleri, canlı maya içeren ve şişede olgunlaşmaya devam eden biralar, dünyanın en iyi biraları arasında kabul edilir.

21 IPA Bİ TTER BİRA KİTİ İ N G İ L T E R E 'D E N G E R Ç E K B İ R I N D I A P A L E A L E Muntons IPA Bitter, İngiliz tipi India Pale Ale (IPA) stilinde bir bira kitidir. Fındık ve bisküvi notalarının öne çıktığı belirgin bir malt tadına sahiptir. Bu stilin özelliği olan orta seviyedeki şerbetçi otu acılığı ise daha çok bitimde kendini hissettirir. IPA Bitter, İngiltere'de doğan bu bira stilinin orijinal haline sadık biçimde İngiliz şerbetçi otları kullanılarak üretilmiştir. Bu yüzden Amerikan tipi IPA biralardan farklı olarak şerbetçi otu aroması daha hafif ve nüanslıdır. Amerikan şerbetçi otlarının baskın turunçgil karakteri yerine İngiliz şerbetçi otlarının daha nazik bitkisel ve baharatsı aromaları hissedilir. Açık sarıdan kehribara doğru uzanan rengi ve lezzetli içimiyle bu kit, %5 alkol oranıyla 46 şişe (23 litre) bira üretmek için uygundur. H İ N D İ S T A N 'A G İ D E N G E M İ L E R D E N G Ü N Ü M Ü ZE India Pale Ale, indiya peyl eyl olarak okunur ve genelde IPA (ay pi ey) olarak kısaltılır. Bira stilinin ismindeki India (Hindistan), bu biranın köklerinin 1700'lü yıllarda İngilizlerin o zamanki sömürgesi Hindistan'a gemilerle gönderdikleri biralara dayanmasından kaynaklanır.1700'lerin başlarında Hindistan'a bira ihraç etmeye başlayan İngiliz biracıları, henüz temizlik ve arındırmanın bira yapımındaki önemi tam olarak anlaşılamamış olsa da, daha yüksek alkol oranına ve şerbetçi otu miktarına sahip biraların deniz yolculuğuna daha iyi dayandığını farketmişlerdi. Altı aydan uzun süren, yelkenli gemilerle ekvatoru iki kez

22 geçen bu uzun yolculukta, tahta fıçılardaki birada mikropların üremesini baskı altında tutmanın en önemli yöntemi içeriğindeki doğal antimikrobiyal bileşikler sebebiyle şerbetçi otunu daha fazla kullanmaktı. Amerikan butik biracıları tarafından aromatik şerbetçi otlarıyla günümüzde yeniden yorumlanıp son yıllarda oldukça popüler hale gelen bu klasik bira stilini aslına sadık biçimde sen de evde yapabilirsin. A V U S T R A L Y A 'D A N S I KI B İ R IPA Coopers India Pale Ale (IPA)*, ünlü India pale ale stilinde bol şerbetçi otlu bir biradır. Güçlü bir malt temeli üzerinde baskın bir şerbetçi otu aroması ve acılığı sunar. Koyu kehribar rengine sahip, orta gövdeli bu kit, 46 şişe (23 litre) bira üretmek için uygundur. * Coopers India Pale Ale, "Kuupırs İndiya Peyl Eyl" şeklinde okunur 'D E N B E R İ 18. yüzyılda bir İngiliz kolonisi olan Hindistan'a (India) gönderilen biralar uzun gemi yolculuğuna dayanmaları için, birada aynı zamanda doğal bir koruyucu işlevi gören şerbetçi otunu bol miktarda içeriyordu yılında Thomas Cooper Avustralya'da bu stilde güçlü biralar üretmeye başladı. Stil özellikleri o dönemde şekillenen ve IPA olarak son yıllarda popülerlik kazanan bu karakterli ve lezzetli dünya birasını aslına en yakın haliyle sen de kolaylıkla evde yapabilirsin.

23 E VİL DOG Bİ RA KİTİ E V İ L D O G D O U B L E I P A Evil Dog (ivıl dog), Amerikan double India Pale Ale stilinde acılığı yüksek bir biradır. %7,5 alkol oranı ve güçlü tadıyla bu biraya, Amerikan butik biralarına özgü Simcoe ve Summit şerbetçi otları güzel turunçgil aromaları kazandırır. T A ZE Ş E R B E T Ç İ O T U İ L E G Ü ZE L AR O M A İngiltere'de üretilen Evil Dog, diğer kitlerimizden farklı olarak ayrı poşette taze şerbetçi otu içerir. Simcoe ve Summit çeşidi şerbetçi otlarını mayalanma sonunda ekleyerek, acılığı arttırmadan birana enfes bir taze şerbetçi otu aroması ve tadı kazandırabilirsin. Bu kitle birlikte gelen maya çeşitleri daha yavaş çalıştıkları için en az 2 haftalık bir mayalanma süresine ihtiyaç duyulmaktadır. TA RWE BİER BU ĞDAY BİRASI K İTİ B E L Ç İ K A ' D A N B İ R B U Ğ D A Y B İ R A S I Brewferm Tarwebier*, Belçika tarzı, açık renkli ve buğulu görünüme sahip bir buğday birasıdır. Çok hafif ve yumuşak bir içime sahiptir. Mayalanma sonucu alkol oranı %5 olan bu kit, diğer kitlerimizden farklı olarak 30 şişe (15 litre) bira üretmek için uygundur.brewferm bira kitlerinin genel karakterine uygun biçimde bu bira, şişede bekledikçe olgunlaşmakta ve mükemmel bir tada ulaşmaktadır. Muntons buğday birası kitimizden daha geç olgunlaşan bu bira, tüketilmeden önce en az 1-2 ay şişede dinlendirilmelidir. *Tarwebier "tervebiir" olarak okunur ve Felemenkçe'de buğday birası anlamına gelir. İÇERİK GENEL OLARAK BUTİK BİRA SİTESİNDEN KOPYALANMIŞTIR

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mayşenin Süzülmesi Mayşelemeden sonra şıranın, katı kısımlardan (küspe) ayrılması ve küspede kalan ekstraktın

Detaylı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı Vino Daniels Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı meyve,erik, menekşe notalarını barındırır. Ahşabıngetirdiği

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Fiero Kahve Espresso, Filtre Kahve, Aromalı Kahveler, Dünya Kahveleri

Detaylı

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA vizyon ve misyonumuz Tarifler Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA Tüm süreçlerin otomasyon ile kontrol edildiği, Türkiye deki ilk entegre alkol tesisidir. Türkiye de buğday

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Milkshake, Frappe Fiero Kahve Espresso, Türk Kahvesi, Filtre Kahve,

Detaylı

Çikolata sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize.

Çikolata sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize. Çikolata sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize. Onun en gerçek hali Kahve Dünyası nda. Kahve Dünyası yıllardır aşkla çikolata üretiyor. Dünyanın dört bir yanındaki seçkin üreticilerden

Detaylı

Yunan bira fabrikaları

Yunan bira fabrikaları Yunan bira fabrikaları B I R A L A R Fıçı biralar KORFU BİRA FABRİKASI (Korfu) IONIAN GOLD: (açık renk, lager, %5.0, IBU 18) Filtresiz taze, pastörize edilmemiş, yoğun mayalı, farklı aromalı, kolay içimli.

Detaylı

26/11/ g. İçecekler. İçecekler. Kahve. Kahve çekirdekleri

26/11/ g. İçecekler. İçecekler. Kahve. Kahve çekirdekleri 1. Satın alma işlevi a) Besin üretimi b) Üretim planlama c) Satın alma süreci d) Tedarikçiler ve dağıtım e) Tesellüm ve taşıma f) Depolama g) Depodan dağıtım h) Maliyet kontrolü 2. Hammaddeler a) Tahıl

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ GIDA İŞLEME MAKİNELERİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89 Pastörize, kondanse etme vb. işler için

Detaylı

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir.

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir. Hakkımızda Alaçatı Muhallebicisi, Tatlı Bereket Firmasının markalarından biridir. Ülkenin en iyi restoran işletmecisi şirketlerinden birisi olan Özsar tarafından kurulmuştur. Alaçatı muhallebicisi Ege

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Milkshake, Frappe Fiero Kahve Espresso, Türk Kahvesi, Filtre Kahve,

Detaylı

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli ezelsarap@mynet.com Tel: 0 258 751 3948 Gsm: 0 532 4715379

Detaylı

Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir...

Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir... Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir... Deneyim ve Güvenin sonucu: Bilen Dış Tic. Gaziantep merkezli modern ve dinamik bir aile şirketidir. Gıda sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Ceviz ve Badem

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

Kahve nin yeni tanımı...

Kahve nin yeni tanımı... Kahve nin yeni tanımı... Bir çekirdekle başladı bizim öykümüz... Kahveye olan tutkumuz; işimizi seçmemizde bizlere yol gösterdi. Bu AŞK ile çok kısa bir sürede yeni ailemizi oluşturarak 2015 yılında modern

Detaylı

MİSYON&VİZYON. Misyon

MİSYON&VİZYON. Misyon MİSYON&VİZYON Misyon Kaliteli, farklı ürünler ortaya çıkaran, Türk kahve kültürünü tüketicilerin keyifle tüketeceği ortamlarda sunarak sektöründe en beğenilen ve tercih edilen marka olmak. Vizyon Geniş

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BINLERCE YILLIK BILGELIGIYLE ÜRETILEN, NESILDEN NESILE AKTARILAN BENZERSIZ TATLARIN PESINDEKI YOLCULUGUNA YENI YILDA DA DEVAM

Detaylı

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25 Gıda Çözümleri Siyah Çaylar Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag Geleneksel tadıyla lezzeti, günün her saati bardak poşet rahatlığı ile içinizde hissedeceksiniz. 9222 00 9222 000 Traditional Bardak

Detaylı

Bölge bayilikleri ve yüzlerce satış noktası ile sizlere mükemmel lezzetler sunmaya devam etmektedir.

Bölge bayilikleri ve yüzlerce satış noktası ile sizlere mükemmel lezzetler sunmaya devam etmektedir. Hakkımızda; Trileçe Dünyası Şubat 2014'te Türkiye'nin ilk toptan Trileçe üreten firması olarak sektörde yerini aldı. O dönem günlük 2 ton üretim kapasitesine sahipti. Henüz Türkiye'de hiç bilinmeyen Trileçe'nin

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU

BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU DUBLE BURGER 45 TL TAVUK MENÜSÜ - CHICKEN MENU TAVUK MENÜSÜ - CHICKEN MENU STEAK MENÜSÜ - STEAK MENU MARİNATED STEAK(350 GR.) SERVED WİTH SAUTÉED VEGETABLES, SALAD AND YOGHURT.

Detaylı

Çikolata; sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize.

Çikolata; sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize. 2 0 1 3 Ç İ K O L A T A K A T A L O Ğ U Çikolata; sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize. Onun en gerçek hali Kahve Dünyası nda. Kahve Dünyası yıllardır aşkla çikolata üretiyor. Dünyanın

Detaylı

YAYIN YÖNETMENİ Erinç Utku Yasavul. EDİTÖR Erinç Utku Yasavul Fulya Moral Kubilay Güngör. GÖRSEL YÖNETMEN Mehmet Metin

YAYIN YÖNETMENİ Erinç Utku Yasavul. EDİTÖR Erinç Utku Yasavul Fulya Moral Kubilay Güngör. GÖRSEL YÖNETMEN Mehmet Metin YAYINCI PISTON INTERACTIVE WORKSHOP Asmalımescit Mah. Jurnal Sokak No: 3/3 Beyoğlu - İstanbul T 0212 249 49 32 info@pistoninteractive.com www.pistoninteractive.com _ facebook.com/pistoninteractive twitter.com/pistoninteractive

Detaylı

Çok kıymetli sektör temsilcisi;

Çok kıymetli sektör temsilcisi; Çok kıymetli sektör temsilcisi; Sağlıklı ve dengeli beslenmek sağlıklı yaşamın ilk kuralı olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler türümüzün yaklaşık 5 milyon yıllık geçmişinde insanların

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

TRAKYA PEYNİRİ GÜREL PEYNİRCİLİK

TRAKYA PEYNİRİ GÜREL PEYNİRCİLİK TRAKYA PEYNİRİ GÜREL PEYNİRCİLİK GÜREL PEYNİRCİLİK TRAKYA DAN TAM YAĞLI BİRİNCİ SINIF PEYNİRLER Mandıracılık mesleğinin duayen markası Bir asırdır sizlerleyiz... Gürel ailesi asırlık bir süre zarfı içerisinde

Detaylı

Lezzettar a Hoşgeldiniz!

Lezzettar a Hoşgeldiniz! Lezzettar a Hoşgeldiniz! Osmanlı Sultanları için özenle hazırlanan şerbetli tatlılar, saray mutfağının vazgeçilmezleri arasındaydı. Lezzettar, Osmanlı mutfağının lezzet sırlarını tarihin derinliklerinden

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

h e r ş e y z a m a n ı n d a

h e r ş e y z a m a n ı n d a h e r ş e y z a m a n ı n d a ÖNSÖZ; 2005 Yılında bir damla olarak çıktığımız lezzet yolculuğunda ; çalışanlarımızın emekleri, tedarikçilerimizin destekleri ve müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde zamanla

Detaylı

Lezzet Ustası; Kek s Bakery

Lezzet Ustası; Kek s Bakery Lezzet Ustası; Kek s Bakery Herkes pasta yapabilir ancak, pastayı sanat eserine dönüştürmek ustalık ister. Kek s Bakery kurulduğundan bu güne 18 yıldır ustalık gerektiren lezzetleri beğenilere sunuyor.

Detaylı

Cihangir Sosyal Tesisi

Cihangir Sosyal Tesisi Cihangir Sosyal Tesisi İstanbul un Prestij Mekanları Arnavutköy Avcılar Avcılar Deniz Köşk Beykoz Koru Beykoz Sahil Büyükçekmece Cihangir Çamlıca Dragos Fethipaşa Florya Gözdağı Haliç İstinye Kasımpaşa

Detaylı

A ş a ğ ı d a k i İ n g i l i z c e k e l i m e l e r i n b a ş h a r f l e r i n d e n m e y d a n a g e t i r i l m i ş t i r.

A ş a ğ ı d a k i İ n g i l i z c e k e l i m e l e r i n b a ş h a r f l e r i n d e n m e y d a n a g e t i r i l m i ş t i r. BLUE: Best: Lavazza: A ş a ğ ı d a k i İ n g i l i z c e k e l i m e l e r i n b a ş h a r f l e r i n d e n m e y d a n a g e t i r i l m i ş t i r. En iyi ve mükemmel espressoyu istediğiniz zaman ve

Detaylı

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi KURU ÜZÜM ÜRETİM Dünya Üretimi Dünyada üretilen taze üzümlerin belirli bir kısmı her yıl kurutularak 1,2 milyon tona yakın miktarda kurutulmuş üzüm elde edilmektedir. Dünya kuru üzüm üretiminde ülkemiz

Detaylı

Soda Değil, Maden Suyu

Soda Değil, Maden Suyu Soda Değil, Maden Suyu Bursa - İnegöl Tesisleri 1997 yılında Giresun'un İnişdibi köyünde kurulan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri, aile şirketinin köklü değerlerini günümüz dinamiklerine entegre ederek

Detaylı

Sütlü tatlıların ana malzemesi olan sütün temizliği son derece önemlidir. Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Sektörde kullanılan açık sütler süzülerek kaynatılır. Sütlü tatlılar

Detaylı

Serinlemek isterken kilo almayın!

Serinlemek isterken kilo almayın! Serinlemek isterken kilo almayın! Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde buharlaşma ve terlemeye bağlı olarak sıvı kaybının en üst seviyede olduğuna dikkat çeken uzmanlar, günde en az

Detaylı

ZEYTİNYAĞI ÜRÜN KATALOĞU

ZEYTİNYAĞI ÜRÜN KATALOĞU KATALOĞU TARİŞ ZEYTİN VE TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ S.S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, bugün Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Muğla illerine yayılmış

Detaylı

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri proudly Turkish Marka Sahibi Murat Öz Hikayemiz Y eni nesil kahve felsefesinin öncüsü Ayaküstü Kahve, kurulduğu günden bu yana Türkiye nin en büyük 3. nesil

Detaylı

İki dilim baklavaya yarım litre su

İki dilim baklavaya yarım litre su İki dilim baklavaya yarım litre su Bayramların vazgeçilmez ikramı şerbetli tatlılar, Ramazan ayı boyunca susuz kalan bünyelere ilk günden aşırı yükleme yapılmasına neden olmamak için, iki dilim baklavaya

Detaylı

KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ Lezzet kataloğu Beyaz Peynirler Kaşar Peynirleri Yöresel Peynirler Sürülebilir Peynirler Dünya Peynirleri Tereyağı Grubu Light Peynirler Çocuk Peynirleri Kaynağında sevgi

Detaylı

KOZMETİK A.Ş. ÜRÜN KATALOĞU 2017

KOZMETİK A.Ş. ÜRÜN KATALOĞU 2017 KOZMETİK A.Ş. ÜRÜN KATALOĞU 2017 hakkımızda Kuruluşu 1950 yıllarına dayanan Gonca Kolonyaları markası ile koku dünyasına adım atan BRG KOZMETİK A.Ş., bugün global pazarda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Detaylı

Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU

Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU EKMEK YAPIMI İÇİN ÖZEL LEZZET KARIŞIMLARI KEPEKLİ UN 3 TAM BUĞDAY UNU 4 ORGANİK TAM BUĞDAY UNU 5 ÇAVDARLI UN 6 ALMAN ÇAVDAR EKMEĞİ UNU 7 BOL TAHILLI UN 8 AY ÇEKİRDEKLİ UN 9 RUŞEYMLİ

Detaylı

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE 100 ml TADIM NUMUNESİ 20,00 TL + kdv 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 30,00 TL + kdv 5 LT TENEKE 120,00 TL + kdv ÜRÜN KODU: 13100 ÜRÜN KODU: 13500 KOLİ İÇİ ADEDİ: 12 ÜRÜN KODU: 13005 KOLİ İÇİ ADEDİ: 4 NATÜREL SIZMA

Detaylı

AHUDUDUÇEŞİTLERİ. Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz.

AHUDUDUÇEŞİTLERİ. Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz. AHUDUDUÇEŞİTLERİ Şadan Yakut Doç. Dr. Hüdai Yılmaz www.uzumsu.com 1) SARI AHUDUDU ÇEŞİTLERİ ANNE Gelişimi oldukça yavaştır, sarı meyve etine sahip, çok nadir bulunmakla beraber oldukça lezzetli bir çeşittir.

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com Hakkımızda Kuruluşumuz 1998 yılında Merih Gıda Süt Ürünleri Yem Hayvancılık Ltd. Şti. ünvanıyla 278 kg süt ile üretimine başlamıştır. Mutlak kalite ve lezzet prensibi ile

Detaylı

www.sutsesut.com Sütse faaliyete başladığı günden bugüne ürünlerinin güvenle tüketilecek yüksek standartlarda olmasını hedeflemiştir. Kaliteye olan hassasiyeti ile hareket ederek çözüm ortağı olarak büyümeyi

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BİNLERCE YILLIK BİLGELİĞİYLE ÜRETİLEN, NESİLDEN NESİLE AKTARILAN BENZERSİZ TATLARIN PEŞİNDEKİ YOLCULUĞUNA YENİ YILDA DA DEVAM

Detaylı

KAFEİN. HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN

KAFEİN. HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN KAFEİN HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN KAFEİN NEDİR? Önemli fizyolojik etkileri olan alkoloid grubunun azotlu organik bir bileşiğidir. Kimyasal ismi trimethylxanthine dir ve formülü

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız

Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız tatlı kavrulmuş bitkisel Tutku insanları sütlü toprak Dünyanın gizli köşelerini araştırır kakao meyveli Pasta ve çikolatada, enfes ve olağanüstü ölçüde leziz

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU YILI Türkiye İstatistik Kurumu 27/12/ tarihinde yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretim bir önceki yıla göre artmıştır. Tahıl üretimi

Detaylı

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar.

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar. 1- Canlının tanımını yapınız. Organizmaya sahip varlıklara canlı denir. 2-Bilim adamları canlıları niçin sınıflandırmıştır? Canlıların çeşitliliği, incelenmesini zorlaştırır. Bu sebeple bilim adamları

Detaylı

w w w. c o f f e e v a. c o m

w w w. c o f f e e v a. c o m www.coffeeva.com 200 YILI AŞAN GERÇEK İTALYAN LEZZETİ KALİTE VAZGEÇİLMEZLERİ 200 yılı aşkın bir süre boyunca ayakta kalmanın ve bugün dünyanın 65 ten fazla ülkesinde tüketiciler tarafından tercih edilmenin

Detaylı

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Süt köpürtücü Kullanım Kılavuzu ve Tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Değerli Müşterimiz! Yeni süt köpürtücünüzle hızlı ve kolay bir şekilde cappuccino, sütlü kahve ve diğer sütlü spesiyalleriniz

Detaylı

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi KURU ÜZÜM ÜRETİM Dünya Üretimi Dünyada, önde gelen üretici ülkeler tarafından üretilen üzümlerin belirli bir kısmı her yıl kurutularak 1,2 milyon tona yakın miktarda kurutulmuş üzüm elde edilmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı (1. Tahmin Sonuçlarına göre) Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 26/08/2011 tarihinde

Detaylı

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Türkiye de Üretim İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

1978 den beri en iyisi, en kalitelisi Meşrubat l Sayfa 2 33 Meşrubat l Sayfa 3

1978 den beri en iyisi, en kalitelisi Meşrubat l Sayfa 2 33 Meşrubat l Sayfa 3 1978 den beri en iyisi, en kalitelisi... 33 Meşrubat l Sayfa 2 33 Meşrubat l Sayfa 3 HAKKIMIZDA 33 Meşrubat Ltd. Şti., 1978 yılında kurulan ve o tarihten bugüne tüketiciyle birebir iletişimi ve kaliteden

Detaylı

MEC3 Mec3 Dünya da Artizan dondurma ve pasta yapımında kullanılan ürünlerin lider firmasıdır. Artizan İtalyan Dondurma sanatının tutkusunu yaymak

MEC3 Mec3 Dünya da Artizan dondurma ve pasta yapımında kullanılan ürünlerin lider firmasıdır. Artizan İtalyan Dondurma sanatının tutkusunu yaymak MEC3 Mec3 Dünya da Artizan dondurma ve pasta yapımında kullanılan ürünlerin lider firmasıdır. Artizan İtalyan Dondurma sanatının tutkusunu yaymak amacı ile 1984 yılında İtalya nın Rimini kentinde kurulmuştur.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 25/03/2011 tarihinde açıklanan, 2010 yılı Bitkisel

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 GIDA İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89

Detaylı

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı Anadolu dan, önce Suriye ve Filistin e sonrasında buradan da Çin ve Hindistan a yayılmıştır. Dünya kuru incir üretimine

Detaylı

4.Sınıf Fen Bilimleri

4.Sınıf Fen Bilimleri Fen Bilimleri Adı: Soyadı: Numara: Besinler ve İçerikleri Canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için yedikleri ve içtikleri maddelere besin denir.canlılar büyüyüp gelişmek, üremek ( çoğalmak ) ve solunum

Detaylı

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU 40 YILDIR HIZ KESMEDEN GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ! Ülkemiz için, ileriye dönük vizyonumuzla akaryakıttan gayrimenkule, gıdadan enerjiye, dış ticaretten Türkiye nin en büyük

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2016-001 SİRKÜLERİMİZİN KONUSUNU 29/12/2015 TARİH VE 2015/8353 SAYILI BAZI MALLARA UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ, ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ORANLARININ VE TUTARLARININ VE TÜTÜN

Detaylı

Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği Yetki Kanunu: Tük Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.

Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği Yetki Kanunu: Tük Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R. Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği Yetki Kanunu: Tük Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete: 07.07.2006/26221 Tebliğ No: 2006/28 Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ

HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ Kahve Çeşitleri Espresso Single Shot Espresso Double Shot Espresso Espresso Ristretto, Lungo, Αmericano Espresso Macchiato Espresso Affogato (vanilya dondurmalı kahve) Freddo Espresso

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz...

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... _ 1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... www.atombaharat.com www.baharatgunleri.com HAKKIMIZDA ATOM GIDA Küçük bir işletme olarak yola çıktık. Fakat her yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalıştık.

Detaylı

TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU

TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU 40 yılı aşan tecrübemiz, 130 dan fazla ülkeye ihracatımızın güveniyle mutfağın yıldızları için kalite ve lezzet üretiyoruz. Zengin ve özgün ürün çeşitlerimizle her zaman en iyi

Detaylı

İÇECEK EKİPMANLARI DUYGU TİCARET

İÇECEK EKİPMANLARI DUYGU TİCARET İÇECEK EKİPMANLARI DUYGU TİCARET M10 Panoramik Şerbet Ayran Makinesi AÇIKLAMA M10-SARI M10-SİYAH M10-İNOX Çalışma aralığı C +3 C / +10 C +3 C / +10 C +3 C / +10 C Hacim lt 10 10 10 Soğutma gücü Watt 350

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM 2. TAHMİN Türkiye İstatistik Kurumu 30/10/ tarihinde yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı; Tahıl üretiminin

Detaylı

MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden

MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden EK-2 MADDE 1 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği'nin 2 nci maddesi aşağıdaki

Detaylı

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Sirke Değişik şekerli meyve şıralarının önce alkol, sonra asetik asit fermantasyonuna tabi tutulması ile elde

Detaylı

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASI Tahıl, Graminiae familyasının tohumları olan buğday, çavdar,

Detaylı

Bölüm 1.2, Faydalı Mikroplar, öğrencilere tüm

Bölüm 1.2, Faydalı Mikroplar, öğrencilere tüm Ana Aşama 2 Bl Ana 1: 1a, Aşama 1b, 2a, 2 2b, 2c, 2d, 2g, 2j Bl Bl 2:1a, 1: 1a, 2b, 1b, 2g, 2a, 5f 2b, 2c, 2d, 2g, 2j Bl 2:1a, 2b, 2g, 5f Çalışma Ünitesi Ünite Çalışma 6 Mikro-organizmalar Ünitesi Ünite

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU

GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU Gıda İşleme, ekonomik açıdan uygun yöntemleri kullanarak tarım ürününü yapısal, duyumsal ve besleyici özellikleri olan maddelere dönüştürmektir Bu işlem içinde kullanılan

Detaylı

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir DEFNE Latince ismi : Laurus nobilis Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir Defne Bitkisi: Anavatanı Asya olan Defne,

Detaylı

The Art of Swiss Ice Cream

The Art of Swiss Ice Cream collectıon 2018 Doğanın sunduğu en iyi malzemelerle kutsanmış ve gastronomi tutkusu ile beslenmiş mükemmel bir dondurma. Mövenpick dondurmanın her bir tadına, özenle seçilmiş dünyanın en kaliteli malzemeleri

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BINLERCE YILLIK BILGELIGIYLE ÜRETILEN, NESILDEN NESILE AKTARILAN BENZERSIZ TATLARIN PESINDEKI YOLCULUGUNA YENI YILDA DA DEVAM

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BİRA SERVİSİ ANKARA- 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM FIRIN LINEA - BEYAZ CAM EAN13: 8017709131968 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Vapor clean (Buharla temizleme) 12 fonksiyon Multi-display

Detaylı

DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR

DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR Tatlandırıcılar Fonksiyon Tat verir yağ içeriği yüksek ürünlerde yağlılığı kamufle eder aroma maddesinin etkinliğini artırır. Ucuz toplam kurumadde

Detaylı

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU 173 Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Hiçbir canlının beslenmeden yaşamını sürdürmesi mümkün değildir. Bu, her yaşta olmak üzere, insanlar için de geçerlidir. Özellikle bebekler ve

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT. E BLOK NO: 15 SULTANBEYLİ İSTANBUL-TURKEY EMAIL: INFO@MILDOFOOD.COM BİZ KİMİZ

Detaylı

YILBAŞI KATALOĞU. İyiliklerle dolu bir yıl dileriz...

YILBAŞI KATALOĞU. İyiliklerle dolu bir yıl dileriz... YILBAŞI KATALOĞU İyiliklerle dolu bir yıl dileriz... Bu yılbaşında iyi şeyler dükkanından iyilik beğenin! LSV İyi Şeyler Dükkanı nın birbirinden güzel ürünleri arasından hem kendiniz hem de sevdikleriniz

Detaylı

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU 2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU DE01TR01TFC Turkish Food Çivril Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Keriman Kamer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20600 Çivril Denizli Türkiye 20600 İnternet Sitesi: www.turkishfoodcivril.com

Detaylı

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın!

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! 1983 yılında Almanya da geliştirilen Prenet ürünleri, en son teknoloji ile üretilir. Konsept, içerisinde kişiye özel olarak uygulanan vücut analizini de barındıran,

Detaylı

BAKLAVA BÖREĞİ KLÜP SANDVİÇ TON BALIKLI SANDVİÇ TÜRK DAMAK TADI 'SCALINI' BURGER

BAKLAVA BÖREĞİ KLÜP SANDVİÇ TON BALIKLI SANDVİÇ TÜRK DAMAK TADI 'SCALINI' BURGER S Café KISA ZAMANDA HARİKA LEZZETLER BAKLAVA BÖREĞİ Ege otları, İzmir tulum peyniri ve fesleğenli domates sos ile KLÜP SANDVİÇ Kızarmış köy ekmeğinde, tavuk göğsü, kaşar peyniri, dana jambon, haşlanmış

Detaylı

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME NEDEN ÖNEMLİDİR? Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Gebelik öncesi ideal ağırlığında olan yetişkin kadınların ortalama 9-14 kg arasında (ayda 1-1,5kg)

Detaylı

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyve Konseyi nin verilerine göre; 2016 yılı itibariyle dünyada Antep fıstığı üretiminde lider durumda bulunan ülke ABD dir. ABD son zamanlarda

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT. ile oran ve tutarların belirlenmesi konusunda Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu

BAKIŞ MEVZUAT. ile oran ve tutarların belirlenmesi konusunda Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu BAKIŞ MEVZUAT KONU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNE İLİŞKİN BKK VE SİRKÜLER SAYI 2013 /019 ÖZET Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli III Sayılı listenin (A) ve (B) cetvellerinde yer alan ürünlerin vergisine ilişkin

Detaylı

LA LORRAINE HAMURUNDA TUTKU VAR

LA LORRAINE HAMURUNDA TUTKU VAR HAMURUNDA TUTKU VAR LA LORRAINE HAMURUNDA TUTKU VAR Taze ve donuk unlu mamuller alanında faaliyet gösteren La Lorraine Bakery Group un %100 ü Belçikalı bir ailenindir. 11 üretim tesisi ve 2800 çalışanıyla

Detaylı

Farklı. bir tat Farklı. bir kültür... T u r k i s h T e a & D iif s z a n i F la v o u r D iiis z s n t C u ltu ıe...!

Farklı. bir tat Farklı. bir kültür... T u r k i s h T e a & D iif s z a n i F la v o u r D iiis z s n t C u ltu ıe...! Farklı bir tat Farklı bir kültür... R ize T ic a re t B o rsası w w w.r tb.o r g.t r T u r k i s h T e a & D iif s z a n i F la v o u r D iiis z s n t C u ltu ıe...! Serüveni Tarihi MÖ. 2.700 yıllara dayanan

Detaylı

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu

ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER. Sektör Raporu ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER Sektör Raporu Sayfa 2 / 11 İÇİNDEKİLER 1. ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER 2.TÜRKİYE NİN DIŞ TİCARETİ 3.1.İHRACAT 3.2.İTHALAT 3.DÜNYA TİCARETİ KAYNAKÇA Sayfa 3 / 11 1. ALKOLLÜ

Detaylı