Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 2.Sayı. Bültende Neler Var?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 2.Sayı. Bültende Neler Var?"

Transkript

1 PROFILES Bülteni 2.Sayı PROFILES Bülteni İkinci Sayısına Hoş Geldiniz! PROFILES Projesinin ikinci yerel bültenine hoş geldiniz. Bu sayıda sizlere Ekim 2011 tarihleri arasında Çeşme Altınyunus Otel de gerçekleştirmiş olduğumuz Fen ve Teknoloji Öğretmeni Çalıştayı hakkında bilgiler vermek istiyoruz. İzmir ve çevre illerinden gelen öğretmenlerin katılımda bulunduğu çalıştayı tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu bültenler yolu ile projeye katılmak ve mesleki gelişimlerini sağlamak isteyen öğretmenlerimizi projemizde görmekten mutluluk duyacağız. Projenin ikinci bültenini beğendiğinizi umuyor ve sizlerden geri dönütler bekliyoruz. En içten dileklerimizle, Editörler Bültende Neler Var? Çalıştay Oteli 2 Çalıştay Katılımcıları 3 Çalıştay Programı 4 Çalıştay İçeriği 5 Bilimsel Süreç Becerileri 6 Soru Sorma Becerileri 7 Bir Bütün olarak Araştırma/Sorgulamaya Dayalı Öğrenme 8 PROFILES Öğrenme Modülleri 9 Öğretmen İşbirliği Ağı 10 Etkinlik programı 11 Projemize katılmak için aşağıdaki web sayfalarından bilgi alabilirsiniz: Proje ana web sayfası Yerel proje web sayfası Proje bülteni (İngilizce) PROFILES partner kurumları 12 Proje Türkiye takımı 13 PROFILES Editörleri Prof. Dr. Franz Rauch (franz.rauch@uni-klu.ac.at) Angelika Hödl (angelika.hoedl@uni-klu.ac.at) Yerel Editör Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ (bulent.cavas@deu.edu.tr)

2 PROFILES Bülteni Sayfa 2 PROFILES Fen ve Teknoloji Öğretmen Çalıştayı PROFILES Çalıştayı Ekim 2011 tarihleri arasında İzmir ve Türkiye nin önemli turizm ilçelerinden birisi olan Çeşme Altınyunus otel de gerçekleştirilmiştir. Çalıştay Oteli Altın Yunus; Ege Bölgesinde, İzmir İline bağlı, Anadolu nun en uç noktasında bulunan Çeşme İlçesinde, Adnan Menderes hava alanına 90, İzmir e 80, Efes ve Meryem Ana ya 150, Çeşme ye 3,5, Alaçatıya 4 km uzaklıkta, Boyalık Mevkii, Kalem Burnu nda konuşlanmıştır. Yüzölçümü 1601 km2 olan Çeşme, doğu dan Urla İlçesi, güney den ve batı dan Ege Denizi, kuzey den ise Karaburun ilçesi ile komşu olup, Yunanistan a bağlı Sakız Adasına uzaklığı 8 mildir. Üç tarafı denizlerle çevrili Urla yarımadasının batıya uzanan kısmı Çeşme Yarımadası olarak anılır. Altın kumsalı, turkuaz renkli denizi ve muhteşem manzarası ile konuklarını 1974 ten beri en iyi şekilde ağırlayan konforlu, eğlenceli ve keyifli bir tatil cennetidir. Çalıştay ın Altınyunus otel de yapılması tüm katılımcıların aynı ortamda bulunması, iyi bir sosyal etkileşim yaşanması ve şehir den uzak olması açısından başarılı bir organizasyon olmasını sağlamıştır.

3 PROFILES Bülteni Sayfa 3 Çalıştay Katılımcıları PROFILES çalıştayı 5 Eğitmen, 1 Şube Müdürü, 1 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uzmanı ve 30 Fen ve Teknoloji Öğretmeni olmak üzere toplam 37 kişiden oluşmuştur. Proje Eğitmenleri Doç.Dr.Bülent Çavaş (Yürütücü), Prof.Dr.Teoman Kesercioğlu, Arş.Gör.Yasemin Özdem, Merve Kocagül, Bekir Güler Şube Müdürü (İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Şube Müdürü) Zahide Mutlukan Eğitim Uzmanı (İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Şubesi) Ferruh Semerci Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Eşref Akkış, Güliz Aydın, Dilan Yardımcı, Duygu Seyman, Şebnem Filiz Yapıcı, Mahmut Mıcık, İnci İktu, Şenay Akyol, Efe Güçlüer, Filiz Bademli, Özgür Güvercin, Zekayi Kaan Ulusoy, Neşe Nar Gülmez, Elvan Güngör, Sercan Kahraman, Nimet Çakaloğlu, Simge Akpullukçu, Burcu Kolbaşı, Gülcihan Dalkıran Özcan, Yılmaz Şefkatlioğlu, Ceyda Özgür, Kemal Çelik, Suphiye Baltacı, Esra Mağrul, Ferhat Giray, Tijen Günay, Arzu Esen, Gönül Ayyıldız, Nalan Şahbazoğulları, Özlem Çelenk Güçlüer.

4 Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim PROFILES Bülteni Sayfa 4 Çalıştay Programı Çalıştay 1,5 gün sürmüş ve yaklaşık 14 saatlik bir çalıştay programını içermiştir. Çalıştayın detaylı içeriği aşağıdaki tabloda sunulmuştur. 1. ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI/ İZMİR SEMİNER PROGRAMI 1. GÜN 13:00-13:15 13:15-13:30 13:30-14:00 14: :45-15:00 15:00-15:45 15:45-16:00 16:00-16:45 16:45-17:00 17:00-19:00 2. GÜN 08:30-10:30 10:30-10:45 10:45-12:30 12:30-13:30 13:30-16:00 16:00-16:15 16:15-16:30 16:30-17: KAYIT AÇILIŞ KONUŞMALARI Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ - Prof.Dr. Teoman KESERCİOĞLU Zahide Mutlukan PROFILES PROJESİ - AB PROJELERİ - PROFILES PROJESİNİN AMAÇ VE HEDEFİ Doç. Dr. Bülent ÇAVAŞ SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME SEVİYELERİ-1 Moderatör: Bekir GÜLER, Eğitmenler: Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ, Araş.Gör. Yasemin ÖZDEM, Merve KOCAGÜL ÇAY/KAHVE İKRAMI SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME SEVİYELERİ-2 Moderatör: Bekir GÜLER, Eğitmenler: Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ, Araş.Gör. Yasemin ÖZDEM, Merve KOCAGÜL ARA SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME: BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİ Moderatör: Merve KOCAGÜL, Eğitmenler: Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ, Araş.Gör. Yasemin ÖZDEM, Bekir GÜLER ÇAY/KAHVE İKRAMI SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME: SORU SORMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ AÇIK SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME UYGULAMALARI Moderatör: Araş.Gör. Yasemin ÖZDEM, Eğitmenler: Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ, Bekir GÜLER, Merve KOCAGÜL ÇAY/KAHVE İKRAMI PROFILES MODÜLLERİ Araş.Gör. Yasemin ÖZDEM ÖĞLE YEMEĞİ ROBOT MODÜLÜ Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ ÇAY/KAHVE İKRAMI ÖĞRETMEN İLETİŞİM AĞI OLUŞTURULMASI Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ, Bekir GÜLER GÖRÜŞLER-SORULAR

5 PROFILES Bülteni Sayfa 5 Çalıştay İçeriği Çalıştay öncelikle öğretmenlerimizin Sorgulama/Araştırmaya Dayalı Fen Eğitim ile bilgi ve becerilerini artırıcı etkinlikler ile başlamıştır. Yapılan etkinlikler yolu ile öğretmenlerin Sorgulama/Araştırmaya Dayalı Fen Eğitiminin içeriğini kendilerinin keşfetmeleri sağlanmış ve her etkinlik sonrası yapılan genel tartışmalar yolu ile bilgi ve becerilerinin tam olarak yapılanması sağlanmıştır. Aşağıda her etkinlikle ilgili bilgilere özetle değinilmiş ve çalıştaydan ilgili fotoğraflarla sunulmuştur. Sorgulamaya Dayalı Öğrenme Seviyeleri Bu çalıştayda, öğretmenlere sorgulamaya dayalı öğrenmenin farklı boyutlarını göstermek amacıyla etkinlikler yaptırılmıştır. Bu etkinliklerde öğretmenlerden farklı istasyonlarda bulunan ve birbirinden farklı özellikte hazırlanmış yönergeleri kullanarak bir topaç tasarlamaları istenmiştir. Bu istasyonlarda bulunan yönergeler ise yapılandırılmış, rehberli ve açık sorgulamaya dayalı öğrenmeyi sağlayacak şekilde hazırlanmış ve öğretmenler bu istasyonların her birinde sorgulamaya dayalı öğrenmenin farklı bir yaklaşımını kullanmışlardır. Yaptıkları etkinlikle öğretmenlerin öğrenme sürecine sadece öğretmen olarak değil aynı zamanda öğrenci olarak da katılabilmeleri sağlanmıştır. Bu sayede de öğretmenlerin kullanılan yaklaşımların öğrenme süreci boyunca öğrenciye ne kadar yardımcı olduğunu ve öğrenciyi nasıl yönlendirdiğini gözlemlemeleri hedeflenmiştir. Yapılandırılmış yaklaşıma yönelik hazırlanmış istasyonda öğretmenler yapacakları işlemler konusunda kısıtlıyken rehberli yaklaşımın uygulandığı istasyonda daha farklı yollar deneyebildiklerini görmeleri sağlanmıştır. Açık sorgulamaya yönelik hazırlanan istasyonda ise öğretmenlerin kendi çalışmalarını serbest bir şekilde yapabildiklerinde daha kalıcı ve etkili bir öğrenme gerçekleşeceğini görmeleri sağlanmıştır. Bu çalışmaları yaptıktan sonra ise öğretmenler arasında konu tartışılmış ve öğretmenlerin bu yaklaşımlar konusundaki fikirleri alınmıştır. Çalıştayın sonunda öğretmenlerin bu yaklaşımların her birinin ayrı bir önemi olduğunu ve her birinin farklı bir öğrenme hedefine yönelik olarak kullanılabileceğinin farkına varmaları hedeflenmiştir.

6 PROFILES Bülteni Sayfa 6 Bilimsel Süreç Becerileri II. Çalıştay Bilimsel Süreç Becerileri üzerine odaklanmaktaydı. Bu bölümde öncelikle öğretmenlerin her birisi farklı bir süreç becerisi üzerine yapılandırılmış altı farklı etkinliği yapmaları sağlandı. Çalıştayın ilk kısmını oluşturan bu etkinliklerde, öğretmenlerin bilimsel süreç becerilerini tanımlamaları, yaptıkları etkinliklerde her bir süreç becerisini neredeyse bir arada kullandıklarını ve etkinliklerin birçok süreç becerisini içermesine rağmen asıl olarak hangi becerinin gelişimine yönelik tasarlandığını bulmaları hedeflenmekteydi. Örneğin; yaptıkları mum etkinliğinde öğretmenler, gözlem yapma, tahminde bulunma, iletişim kurma gibi becerileri bir arada kullanmalarına rağmen asıl olarak gözlem yapma becerisine odaklanmaları konusunda yönlendirildiler. Çalıştayın ikinci kısmını ise yapılan etkinlikler üzerine tartışmalar oluşturmaktaydı. Bu bölümde amaçlanan, öğretmenlerin yaptıkları etkinliklerde kazandıkları deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilerinde hangi süreç becerisi ya da becerilerinin gelişiminin hangi düzeyde olduğu ve bunu nasıl belirleyebilecekleri üzerine odaklanmaktı. Öğretmenler ile öğrencilerini bulundukları süreç becerisi seviyesinden bir üst seviyeye nasıl çıkarabilecekleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve süreç becerilerinin seviyesinin yükseltilmesi ile ilgili bir etkinlik yapmaları konusunda yönlendirilerek çalıştay tamamlandı.

7 PROFILES Bülteni Sayfa 7 Soru Sorma Becerilerinin Geliştirilmesi III.Çalıştay da öğretmenlerin soru sorma becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bu kısımda öğretmenlere bilmedikleri bir nesne verilmiş (su dolu bir balon önceden buz haline getirilmiş ve öğretmenlere verilmiştir) ve kendilerilerini bir bilim insanı olarak düşünerek bu nesne hakkında olabildiğince çok bilimsel araştırma sorusu yazmaları istenmiştir. Belli bir bölümde salonun tüm ışıkları kapatılmış ve kendilerine sağlanan el fenerleri ile bu cisme bakmalarını ve sorularını geliştirmeleri istenmiştir. Öğretmenlerden hazırlanmış oldukları soruları araştırılabilir ve araştırılamaz olmak üzere iki bölüme ayırmalarını ve bu iki grup için kriterleri belirlemeleri istenmiştir. Bir sonraki kısımda ise araştıralamaz soruların nasıl bir özellik taşıdığı ve nasıl araştırılabilir bir hale dönüştürülebileceği konusunda açıklamalar yapılmıştır. Öğretmenlerden kendilerine verilen materyalleri kullanarak seçtikleri bir araştırma sorusunun cevabını bulmaları istenmiştir.

8 PROFILES Bülteni Sayfa 8 Bir Bütün olarak Araştırma/Sorgulamaya Dayalı Öğrenme PROFILES projesi öğretmen çalıştaylarının dördüncü etkinliği Sorgulamaya Dayalı Öğrenme Uygulamasıydı. Bu etkinliğin amacı daha önce yapılan etkinliklerde öğretmenlerin tanıma fırsatı bulduğu yaparak yaşayarak bilim, bilimsel süreç becerileri ve araştırılabilir soru sorma becerisini uygulayarak sorgulamaya dayalı bilim yapma deneyimi kazanmalarını sağlamaktı. Sorgulamaya dayalı bilim etkinliğinde hedeflenen içerik bilgisi olarak erozyon konusunun öğrenilmesidir. Konunun öğrenimi sorgulamaya dayalı öğrenimin ilk aşaması olan araştırma problemini belirlemek üzere materyallerin incelenmesiyle başlar. İkinci aşama olan araştırmaya odaklanma yaparak yaşayarak bilim öğrenmenin bir yöntemi olan yapılandırılmış bir etkinlikle gerçekleşir. Bu etkinlikte öğretmenler erozyona bölgenin eğiminin ve yağış hızının etkisini araştırırlar. Öğretmenler araştırmalarını gerçekleştirirken yeni araştırılabilir sorular belirlerler. Bu sorulardan bir ya da birkaçını seçerek kendi belirleyecekleri yöntemler ile açık uçlu araştırmalara yönelirler. Öğretmenlerin araştırma grupları halinde yaptıkları araştırmaların her biri farklı öğrenmeleri de beraberinde getirir. Örneğin çalıştayda yapılan araştırmalardan öğretmenler eğimin ve yağış hızı ya da miktarının erozyona etkisinin yanı sıra bölgenin teraslanmasının, teraslama şeklinin, bölgenin ağaçlandırılmasının, farklı toprak çeşitlerinin vs. erozyona etkisi ile ilgili önemli bulgular elde etmişlerdir. Sorgulamaya dayalı öğrenimin son aşaması bulguların paylaşılması, diğer bir deyişle bir bilimsel süreç becerisi olan iletşim kurma ile neticelendirilir. Bu aşamada öğretmenler sonuçlarını özetlerken benzer bulgulara sahip olan gruplarla bilgi paylaşımı gerçekleştirirler. Etkinlik bu aşamada öğrenilenlerin tekrarlanması ve özetlenmesiyle son bulur.

9 PROFILES Bülteni Sayfa 9 PROFILES ÖĞRENME MODÜLLERİ Çalıştayın ikinci gününde PROFILES öğrenme modülleri tanıtılmıştır. Öncelikle projenin felsefesinden bahsedilmiş ve 3 aşamalı öğrenme yaklaşımı konusunda bilgiler verilmiştir. İki adet PROFILES öğrenme Modülü; Elektrik Faturalarımdan Memnun muyum ve Trafik Kazaları Robot ve Sensörler Yoluyla Azaltılabilir mi? hakkında genel bilgiler verildikten sonra Robotlar ile ilgili olan PROFILES modülü 6 grupta oluşturulan öğretmenler bizzat bu modülü deneyerek ilgili modül hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

10 PROFILES Bülteni Sayfa 10 PROFILES ÖĞRETMEN İŞBİRLİĞİ AĞI PROFILES Projesinin daha etkin ve işbirlikli bir şekilde yürütülebilmesinin gerekliliklerinden birisi öğretmenler ile proje ekibi arasındaki bir iletişim ağının varlığıdır. Çalıştayın bu kısmında öğretmenlere işbirlikli çalışmanın önemi konusunda bilgi verildi. Bu kapsamda öğretmenlere gerek proje ekibi ile gerekse birbirleri ile bağlantıya geçmeleri için oluşturulan e-grup ve facebook grubu tanıtıldı. Bu gruplar aracılığıyla öğretmenlerin, PROFILES projesi ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda daha detaylı ve sürekli bilgi alabilmeleri, aynı zamanda da uygulayacakları öğrenme-öğretme modülleri ile ilgili olarak öğrencileri ile yapacakları uygulamaları kendi aralarında tartışarak işbirliği halinde çalışmaları hedeflenmiştir.

11 PROFILES Bülteni Sayfa 11 Etkinlik Programı Tüm PROFILES partnerlerinin katılacağı konsorsiyum toplantısı Şubat 2012 tarihleri arasında İsrail de Weizmann Fen Enstitüsünün organizasyonu ile gerçekleştirilecektir. 11.ESERA Konferansı 5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında Fransanın Lyon kentinde yapılacaktır. 11. ESERA konferansının bu yılki teması Fen Öğrenimi ve Vatandaşlık tır. Fen eğitimine yönelik tüm farklı boyutların ele alınacağı ve tartışılacağı bir ortam olması açısından ESERA konferansı önemlidir. Konferans süreci içerisinde PROFILES çalışma paketleri liderleri bir sempozyum organize ederek PROFILES Projesinin çeşitli yönleri hakkında katılacak kişilere bilgiler vereceklerdir. Sizinle de bu sempozyumda görüşmeyi umarız (ETKİNLİK BİTMİŞTİR). PROFILES projesi uygulamaları hakkında projeye katılan öğretmenlere bilgi vermek ve çalıştay yapmak amacıyla Ekim 2011 tarihleri arasında İzmir de bir öğretmen semineri gerçekleştirilecektir (ETKİNLİK BİTMİŞTİR) Aralık 2011 tarihleri arasında PROFILES projesi uygulamalarını gerçekleştiren öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunmak üzere İzmir de bir eğitim semineri düzenlenecektir. Bu seminere ICASE başkanı Prof. Dr. Jack Holbrook ile Tartu Üniversitesi nden Prof. Dr. Miia Rannikmae katılacaktır (YENİ ETKİNLİK). Uluslararası Stakeholder (Paydaş) konferansı Eylül 2012 tarihleri arasında Almanya nın Berlin kentinde yapılacaktır. Konferansın ana teması paydaşların araştırmaya dayalı fen eğitimi ve iyi uygulama örnekleri hakkındaki görüşleri üzerine olacaktır. Bu konferans ile ilgili daha detaylı bilgileri bir sonraki PROFILES bülteninde bulabilirsiniz (YENİ ETKİNLİK). PROFILES Projesi hakkında daha detaylı bilgilere aşağıdaki web adreslerinden ulaşabilirsiniz: (İngilizce) (Türkçe)

12 PROFILES Bülteni Sayfa 12 Partner Kurumlar Sorumlu kişi -adresi Freie Universität Berlin (FUB) Germany (Koordinatör) Claus Bolte Sabine Streller University of Tartu (UTARTU) Estonia Miia Rannikmae Weizmann Institute of Science, (WEIZMANN) Israel Universität Klagenfurt UNI-KLU, Austria Avi Hofstein Rachel Mamlok-Naaman Franz Rauch Angelika Hödl Cyprus University of Technology (CUT) Cyprus Eleni A. Kyza Masaryk University Brno (MU) - Czech Rep. Josef Trna josef.trna@ .cz University of Eastern Finland (UEF) Finland Tuula Keinonen tuula.keinonen@joensuu.fi University College Cork (UCC) Ireland Declan Kennedy d.kennedy@ucc.ie University of Universita Politecnica delle Marche (UNIVPM) Italy Liberato Cardellini cardelli@mta01.univpm.it University of Latvia (LU) Latvia Dace Namsone dace.namsone@visc.gov.lv Utrecht University (UU) Netherlands Astrid M.W. Bulte a.m.w.bulte@uu.nl University of Maria Curie-Sklodowska (UMCS) Poland Ryszard M. Janiuk rmjaniuk@poczta.umcs.lublin.pl University of Porto (UPORTO) Portugal José Barros josebarros@ptdeveloper.net Valahia University Targoviste (VUT) - Romania Gabriel Gorghiu ggorghiu@yahoo.com University of Ljubljana (UL) Slovenia Iztok Devetak Iztok.Devetak@pef.uni-lj.si University of Vallalodid (UVa) - Spain Angela Gómez-Niño mariaj@dce.uva.es University of Applied Sciences Northwestern Switzerland (FHNW) - Switzerland Peter Labudde peter.labudde@fhnw.ch Dokuz Eylul University (DEU) - Turkey Bulent Cavas cavasbulent@yahoo.com University of Northumbria (NU) - UK Susan Rodrigues susan.rodrigues@northumbria.ac.uk University of Bremen (UniHB) - Germany Ingo Eilks ingo.eilks@uni-bremen.de International Council of Associations for Science Education (ICASE) - UK Jack Halbrook jack@ut.ee

13 PROFILES Bülteni Sayfa 13 Proje nin Türkiye Takımı Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ (Koordinatör) Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Cep tel: Ofis tel: /1631 Fax: Prof.Dr.Teoman KESERCİOĞLU Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Prof.Dr.Gül GÜNER Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesi Biyokimya Yrd.Doç.Dr. Pınar ÇAVAŞ Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Arş.Gör. Yasemin ÖZDEM Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Projeye İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Biriminden Zahide MUTLUKAN ve Ferruh SEMERCİ destek vermektedir.

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 1.Sayı. Bültende Neler Var?

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 1.Sayı. Bültende Neler Var? PROFILES Bülteni 1.Sayı PROFILES Bülteni İlk Sayısına Hoş Geldiniz! Bu sayı Profiles projesinin motivasyonu ve yapılma amacı hakkında sizlere bilgiler sunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmekte

Detaylı

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 4.Sayı. Bültende Neler Var?

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 4.Sayı. Bültende Neler Var? PROFILES Bülteni 4.Sayı PROFILES Bülteni 4. Sayısına Hoş Geldiniz! Değerli okuyucularımız, PROFILES Projesinin yarısını tamamlamış bulunmaktayız. PROFILES Proje üyeleri şu ana kadar olan gelişmeleri takip

Detaylı

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 3.Sayı

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 3.Sayı PROFILES Bülteni 3.Sayı PROFILES Bülteni İlk Sayısına Hoş Geldiniz! Bu sayı Profiles projesinin motivasyonu ve yapılma amacı hakkında sizlere bilgiler sunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmekte

Detaylı

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 5.Sayı. Bültende Neler Var?

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 5.Sayı. Bültende Neler Var? PROFILES Bülteni 5.Sayı PROFILES Bülteni 4. Sayısına Hoş Geldiniz! Değerli okuyucularımız, PROFILES Projesinin yarısını tamamlamış bulunmaktayız. PROFILES Proje üyeleri şu ana kadar olan gelişmeleri takip

Detaylı

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 6.Sayı. Bültende Neler Var?

Bilim Yoluyla Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ve Eğitim Üzerine Mesleki Yansıma Odaklı bir Program. PROFILES Bülteni 6.Sayı. Bültende Neler Var? PROFILES Bülteni 6.Sayı PROFILES Bülteni 4. Sayısına Hoş Geldiniz! Değerli okuyucularımız, PROFILES 6.Bülteni öğrenci kazanımlarının değerlendirilmesi ve Berlin ve Çek Cumhuriyetindeki iyi örnekler sunumu

Detaylı

MATE PROJE TOPLANTISI

MATE PROJE TOPLANTISI Çok Disiplinli Yaklaşım Kullanılarak Erken Çocukluk Eğitimi Bölümü Meslek Dersi Öğretmenlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi. MATE PROJE TOPLANTISI Multidisciplinar Approach to improve the competences

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016 2017 Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 12.10.2016 Gündem... - Erasmus+ Stajı nedir?

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 10. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 11. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 7. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma Ulusal Ajans Güz Toplantısı, 9.10.2008 Ayşe Deniz Özkan Đstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Kurumsal Koordinatörü Başlangıç Uluslararası

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 İstanbul, 27 Ağustos 2015 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere 2016 Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk. Bilindiği üzere Emlak

Detaylı

Daha İyi Bir Fen ve Teknoloji Eğitimi İçin Türkiye ve Almanya Arasında Beyin Dolaşımı Çalıştayları

Daha İyi Bir Fen ve Teknoloji Eğitimi İçin Türkiye ve Almanya Arasında Beyin Dolaşımı Çalıştayları Türk - AlmanEğitim, Araştırmave İnovasyon Yılı 2014 FikirlerYarışması Başlık Daha İyi Bir Fen ve Teknoloji Eğitimi İçin Türkiye ve Almanya Arasında Beyin Dolaşımı Çalıştayları Türk Partner Bülent Çavaş

Detaylı

Yeditepe'Üniversitesi'' Kaynaştırma'Eğitimi'Seminer've'Çalıştayı'

Yeditepe'Üniversitesi'' Kaynaştırma'Eğitimi'Seminer've'Çalıştayı' YeditepeÜniversitesi KaynaştırmaEğitimiSeminerveÇalıştayı 12.10.201517.10.2015 tarihleri arasında, Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğindekaynaştırmaeğitimiseminerveçalıştayıgerçekleştirilecektir.butarihlerarasında

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM TÜBİTAK - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİM ÇALIŞTAYI Son Gelişmeler Işığında Teorik ve Uygulamalı HPLC Eğitim Çalıştayı ETKİNLİK PROGRAMI TÜBİTAK BİDEB-2217 İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİCİ EĞİTİMİ KURSU RAPORU 26-27-28.03.2014 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İzmir Güney Kamu Hastaneleri

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

(ÇOCUK EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ )

(ÇOCUK EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ) (ÇOCUK EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ) Ne Zaman Kurulduk? Sinop Üniversitesi Çocuk Üniversitesi (Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi) 30 Ocak 2012 Tarihli ve 28189 Sayılı Resmî Gazete ilanı

Detaylı

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

Çer Çöp ile BİLİM. Namdar Öğretmen. ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ )

Çer Çöp ile BİLİM. Namdar Öğretmen. ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ ) Çer Çöp ile BİLİM Namdar Öğretmen ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ ) İzmir Çiğli Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi, Fen Bilimleri Öğretmeni namdarogretmen@gmail.com Çer Çöp ile Bilim Projesinin amacı;

Detaylı

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama

Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Proje Uygulaması, Hibe Yönetimi ve Raporlama Identifying best practice across physical education teacher education programmes: A European perspective Züleyha Avşar, Uludağ Üniversitesi Erasmus + Programı

Detaylı

Erasmus Programı Genel Değerlendirme

Erasmus Programı Genel Değerlendirme Erasmus Programı Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 6 Mayıs 2013 Ege Üniversitesi Türkiye de Erasmus Öğrenci Hareketliliği 18000 16000 17000 14000 12000 11998 10000 10095 8000

Detaylı

HABERLER & ETKİNLİKLER. Administrator tarafından yazıldı. Pazartesi, 21 Mart :24

HABERLER & ETKİNLİKLER. Administrator tarafından yazıldı. Pazartesi, 21 Mart :24 - Proje kapanış toplantısı 21-22 Eylül 2012 de, Charite Üniversitesi nden (Berlin, Almanya) Prof. Dr. Wolfram Ebell in özel katılımıyla Antalya Türkiye de gerçekleştirildi. - Eylül 2012 de, Türkiye de

Detaylı

T-EST BÜLTEN 3/ 2014. Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi. Mevcut Durum

T-EST BÜLTEN 3/ 2014. Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi. Mevcut Durum T-EST Engelli Bireyler için İstihdam Destek Araçlarının Transferi Proje N 2012-1-AT1-LEO05-06976 Sözleşme N - LLP-LDV-TOI-12-AT-0011 BÜLTEN 3/ 2014 Mevcut Durum T-EST projesi, engelli bireylerin hem işgücü

Detaylı

Diyarbakır Valiliği Dicle Üniversitesi Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü

Diyarbakır Valiliği Dicle Üniversitesi Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Diyarbakır Valiliği Dicle Üniversitesi Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Onursal Başkanlar Hüseyin AKSOY (Diyarbakır Valisi) Prof. Dr. Ayşegül Jale SARAÇ ( Dicle Üniversitesi Rektörü) Çalıştay Başkanı

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI 20.05.2009 tarih ve 27233 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama

Detaylı

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından 17 Mayıs 2016 Salı günü öğrencilerimizin katılım ve destekleriyle okul bahçemizde yardıma ihtiyaç duyan aileler yararına

Detaylı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in 2009-2010 Öğretim Yılında başlanılan yeni Almanca Dil Öğretim Sistemimiz olan Hallo, wir können auch Deutsch! (Merhaba. Biz de Almanca Konuşabiliyoruz!),

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege9 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege9 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 9. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

EPDAD EFAK Eğitim Komitesi Yönergesi

EPDAD EFAK Eğitim Komitesi Yönergesi EPDAD EFAK Eğitim Komitesi Yönergesi EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından öğretmen

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 80

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 80 İstanbul, 28 Kasım 2013 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 80 KONU : Dernek, Vakıf, Sandık, Tüzel Kişiliği Haiz Meslek Kuruluşu veya Sair Ticaret Şirketleri Nezdinde Mevcut Emeklilik Taahhüt Planları Kapsamındaki

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENLERİ Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTASONU ÇALIŞMALARI SIRASINDA AÇIK CAFE Cumartesi

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat, 26 Mayıs 2017 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? konulu seminer verdi. Seminere;

Detaylı

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi.

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi. 25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi StajOkulu Nedir? Bilişim alanında uzmanlaşmak isteyen gençler, alanlarında uzmanlaşmış, özel sektörde uzun yıllar hizmet vermiş profesyoneller

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş.

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. PROJE ADI: PROJE KODU: AVRUPA DA İŞ BAŞINDA EĞİTİM MODELLERİ VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROJESİ 2014-1-TR01-KA200-013401 KOORDİNATÖR KURUM:

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 Đstanbul, 06 Haziran 2012 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 KONU : - Kıdem Tavanı - Vergiden Müstesna Çocuk Zamları 1 2012 ve 2013 Yıllarında Uygulanacak Kıdem Tavanı 29 Aralık 2011 tarih ve 28157

Detaylı

tossad towards Open Source Software adoption and dissemination

tossad towards Open Source Software adoption and dissemination tossad towards Open Source Software adoption and dissemination Çağrı: FP6-2004-IST3 Kontrat num: 015981 Model: Eşgüdüm eylemi Süre: 24 ay (Şubat 2005 başlangıç) Koordinatör: TÜBİTAK UEKAE 15 ülkeden 19

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

Değerli Sektör Temsilcisi,

Değerli Sektör Temsilcisi, Değerli Sektör Temsilcisi, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından Avrupa Yapısal Çelik Birliği ile koordineli olarak düzenlenen 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu, 14-16 Eylül 2015 tarihleri arasında

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73 İstanbul, Ağustos MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : / KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk Bilindiği üzere Emlak Vergisi Kanununun maddesinde

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ 14-18 MAYIS 2018 Üniversitemizin uluslar arasılaşma faaliyetleri

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ Bilim Kampının Konusu Madde 1- Konu: Bilgisayar, Mekatronik ve Çevre (Temiz Ürün Çalışmaları)

Detaylı

Sempozyum Başkanından

Sempozyum Başkanından Sempozyum Başkanından Değerli Meslektaşlarım, nın 11.si, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından 20 Mart 2010 tarihinde üniversitemiz bünyesinde hizmet veren Marma Kongre

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011-

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- 22 Aralık 2010 tarihli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu toplantısında belirlenen 4 farklı sektörel çalışma grubundan

Detaylı

Öğr.Dek. Prg(2) Öğr.Dek.Prg(3) Öğr.Dek. Prg(4) Öğr. Kon. Pr(10) YEMEK STANTLARI YEMEK STANTLARI

Öğr.Dek. Prg(2) Öğr.Dek.Prg(3) Öğr.Dek. Prg(4) Öğr. Kon. Pr(10) YEMEK STANTLARI YEMEK STANTLARI 11.9.2017 Pzt 12.9.2017 Salı 13.9.2017 Çrş 14.9.2017 Prş 15.9.2017 Cuma 09.00-10.00 Öğr. Kon. Prg(1) ELS Dersleri ELS Dersleri ELS Dersleri ELS Dersleri 10.00-11.00 Öğr.Dek. Prg(1) ELS Dersleri ELS Dersleri

Detaylı

SPEAKING CAMP www.youth-agenda.org

SPEAKING CAMP  www.youth-agenda.org SPEAKING CAMP 1-7 ŞUBAT İSTANBUL - ŞiLE - AĞVA www.youth-agenda.org 2. ULUSLARARSI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI İSTANBUL ( ŞİLE-AĞVA 1-7 ŞUBAT ) İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı

Detaylı

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I *Bu gençlik çalıştayı ücretsiz, katılım belgeli ve sınırlı kontenjana sahip bir eğitim etkinliğidir. Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu Emrah Mah. İncirli, Keçiören/Ankara

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 Đstanbul, 20 Mayıs 2010 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 KONU : 3 ve 4 Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Sirküleri Hk. Gelir Đdaresi Başkanlığınca çıkarılan 17.05.2010 tarih ve 3 sayılı Motorlu Taşıtlar

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ ERZİNCAN 2016 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni ODTÜ- İKSD Ortak Etkinlik Düzenledi İKSD olarak 19 Kasım 2018 tarihinde ODTÜ İnşaat Fakültesi master ve doktora öğrencilerine yönelik etkinlik

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege8 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege8 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 8. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU FİNLANDİYA ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 15-22 EKİM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) EFQMI Committed to excellence Sayı Konu :98653401-3- - fc>03# :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde Ziyaret

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

::::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::::

::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ab2018.karabuk.edu.tr İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08 Đstanbul, 02 Ocak 2013 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2013 / 08 KONU : 2013 Yılında Uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi Tutarları Hk. 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun, 10 uncu maddesinde,...her

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Erasmus+ Personel (Ders Verme ve Eğitim Alma) Hareketliliği Nedir? Bireylerin

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi

Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi Amerikan Robert lisesi nde 16-21 Haziran 2014 tarihleri arasında Coğrafya Eğitiminde Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS) Kullanılması başlıklı bir eğitim programı

Detaylı

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir.

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir. Ġstanbul, 25 Temmuz 2011 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2011 / 54 KONU : 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması ile Haziran 2011 Dönemi Ba ve Bs

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü) f EXPO T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü lüf k Sırvmav'ntn Yüzüncü Yılı Sayı : 65543643-1507 M Konu : 2013 Yılı Müzeler Günü 3.Q./04/2014 ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. SEZAİ KOÇYİĞİT

Yrd.Doç.Dr. SEZAİ KOÇYİĞİT Yrd.Doç.Dr. SEZAİ KOÇYİĞİT Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri Eğitim Fakültesi Temel Eğitim 1996-2000 Lisans Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bölümü

Detaylı

[ ab2018.karabuk.edu.tr ]

[ ab2018.karabuk.edu.tr ] [ ab2018.karabuk.edu.tr ] ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

ARI ÇALIŞTAYI (VET-ARI) 17-18 Ekim 2014 - ANKARA. Sunuş

ARI ÇALIŞTAYI (VET-ARI) 17-18 Ekim 2014 - ANKARA. Sunuş Sunuş Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte 17-18 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Veteriner

Detaylı

1. BURSA EĞİTİM ZİRVESİ 2013 BİRİNCİ BÖLÜM

1. BURSA EĞİTİM ZİRVESİ 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç 1. BURSA EĞİTİM ZİRVESİ 2013 BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Bursa Eğitim Zirvesinin organizasyonuna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE

Detaylı

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM TÜBİTAK - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİM ÇALIŞTAYI Son Gelişmeler Işığında Teorik ve Uygulamalı HPLC Eğitim Çalıştayı ETKİNLİK PROGRAMI TÜBİTAK BİDEB-2217 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM

Detaylı

MEHMET VEYSEL ÇELİK ŞAİR NESİMİ İLKÖĞRETİM OKULU DİYARBAKIR 20.12.2009

MEHMET VEYSEL ÇELİK ŞAİR NESİMİ İLKÖĞRETİM OKULU DİYARBAKIR 20.12.2009 MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORUMU SANAL OYUNLARLA SOMUT ÖĞRENİYORUM Sunum: Mehmet Veysel ÇELİK Diyarbakır Şair Nesimi İlköğretim Okulu Öğretmeni 1 İÇİNDEKİLER: -OKULUMUZU TANIYALIM

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu nun Akdeniz

Detaylı

:::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::

:::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::: :::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::: ab2018.karabuk.edu.tr İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi teknolojileri

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

16. Türk-Alman Endoskopi Günü

16. Türk-Alman Endoskopi Günü 16. Türk-Alman Endoskopi Günü 2.Türk-Japon Endoskopi Oturumu Endoskopik Submukoza Disseksiyonu Çift Balon Enteroskopisi Endosonografi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Müdürlüğü. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR 22.10.2018 Sayı : Konu : Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Rota V. Gençlik Çalıştayı İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Gaziemir / İZMİR Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi olarak 224-25 Şubat 2019 tarihleri arasında

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik.

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Proje Ekibi tarafından hazırlanan Geleceğin Okullarını İnşa ediyoruz. adlı KA1 projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3246 başvuru arasından seçilen 81 projeden

Detaylı