Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları"

Transkript

1 Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları Mutlu Panda Anaokulu nda çocuklarımızın bütünsel gelişimini destekleyen çok özel programlarımız var: Uzman öğretmenlerimiz taracndan North American Montessori Center kılavuzları ve Princeton Öğretmen EğiIm Merkezi danışmanlığında uygulanan Montessori çalışmaları çocuklarımızın ince motor, zihinsel, duyusal, matemaik ve dil gelişimlerini destekliyor, ABD lisanlı Playorena oyun gruplarımız çocuklarımızın fiziksel ve motor kaslarının gelişimlerini desteklemeyi ve sosyalleşmelerini hedefliyor, Minik sanatçılar sanat atölyelerimiz, çocuklarımızın yaraocılıklarını ve hayal güçlerini arorırken; ince motor kaslarının gelişimlerini hızlandırıyor, Yara>cı drama derslerimiz, çocuklarımızın eğlenerek kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini destekliyor ve hayal güçlerini arorıyor, Minik kaşifler bilim, kozmik ve ekoloji atölyelerimiz, çocuklarımızın doğayı, evreni ve yaşam döngülerini öğrenmelerini sağlayarak; bilim ve keşif dünyasına ilk adımlarını atmalarını sağlıyor, Montessori matemabk ile çocuklarımız somut materyaller ve oyunlar eşliğinde matemaiğe çok güçlü bir giriş yapıyor, NaIve öğretmenler taracndan oyunlar eşliğinde öğreilen İngilizce derslerimiz çocuklarımızın küçük yaşlarda ingilizceyi kolay ve eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor, Bahçe oyunlarımız çocuklarımızın fiziksel gelişimine destek olurken; yaraocılıklarını gelişiriyor, keyifli vakit geçirerek sosyalleşmelerine destek oluyor.

2 06 Yaş Gelişim Programları Neden Çok Önemli? 06 yaş dönemi önemlidir; çünkü: Bebeklik ve okul öncesi dönem çocukların kendilerini ve dünyayı tanımaya, anlamaya başladıkları, gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Bu dönemde çocuklarımız kendilerini ve çevrelerini keşfederler; özgüvenlerini kazanırlar. Bu dönemde çocuklarımızın nörofizyolojik mekanizması açıkor. Algıları güçlüdür ve haqza kaydı yoğundur. 06 yaş dönemi zihinsel gelişim ve kişilik gelişiminin %80 inin gelişbği ve kalıcı olduğu dönemdir. Bu dönemdeki kriik gelişim evrelerinde çocuğa gerekli ve yeterli deneyimleri yaşama CrsaO sağlanırsa gelişim hızlı bir şekilde gerçekleşir. Uyarılmayan ve deneyimle desteklenmeyen yeilerin gelişimi yavaş ve yetersiz olacak, hava zaman içinde bu yeiler kaybolacakor. 06 yaş dönemindeki doğru yönlendirmeler, çocuklarımızda farkındalık duygusunun artmasına, dikkat eksikliğinin giderilmesine destek olur ve daha güvenli, sosyal ve paylaşmayı seven bireyler olarak yeişmelerine katkıda bulunur. Çocuğun çevresi ile ileişimini sağlayan dil gelişimi, konuşma becerisi ve kelime hazinesi bu yıllarda zenginleşir. 06 yaş döneminde çocukların birden fazla dili bir arada kolaylıkla öğrendiği görülmektedir. Bu dönemdeki çocuklar verilen her bilgiyi emercesine kaydexklerinden sünger beyinler tanımlaması kullanılır ve IQ'nun uyaranla gelişbrilmesi halinde uzun vadede çok olumlu sonuçlar almak mümkündür.

3 Playorena Oyun Grupları İlk olarak 1974 de San Francisco, California da iki uzman psikolog liderliğinde kurulan Kindergym, 1981 den sonra New York da Eduplay CorporaIon, Playorena adı alonda hizmet vermiş ve bugünkü oyun ve akivite merkezlerinin temelini oluşturmuştur. Playorena, çocukların yaşlarına ve ihbyaçlarına uygun olarak tasarlanmış özel ekipman, oyun ve akbviteler eşliğinde motor kabiliyetlerini, sosyal ve duyusal gelişimlerini destekleyen ve kendine güvenen, mutlu çocuklar yeişirmeyi prensip edinen yenilikçi ve eğlenceli bir oyun ve akivite programıdır. Playorena saatlerinde, çocuklar, güvenli bir ortamda, farklı özellik ve kabiliyetlerini gelişirmeye yönelik tasarlanan ekipman ve oyun programları eşliğinde ince ve kaba motor yeteneklerini gelişirmenin yanı sıra nedensonuç ilişkilerini deneyimlemekte ve grup akbviteleri ile sosyalliğe ilk adımlarını atmaktadırlar. Playorena gruplarında çocuklarımız mümkün olduğunca farklı kas gruplarını çalış>rır; vücutlarını farklı pozisyonlarda kullanırlar. Motor gelişiminde sunulan oyunlar zamanla zorlaşır ve hem gelişime katkısı yüksek olur hem de çocuklarımızın moivasyonlarını yüksek tutar. Playorena da Bir Ha\a Playorena da her hafa yeni bir akivite eşliğinde oyunlar oynanır ve farklı yeteneklerin gelişimine odaklanır. AkIviteler müzik, ribm ve şarkılar eşliğinde yapılır. Her hafa sihirli torbanın başında toplanarak yeni keşiflere çıkmak çocuklarımızın en sevdiği oyunlardan biridir. Paraşüt ve baloncuk oyunlarından tüm çocuklarımız büyük keyif almaktadır. Bebekler için tasarlanan programlar daha çok çevreyi keşif ve vücudumuzu tanımaya odaklanırken; daha büyük çocuklarımıza hayal dünyalarını gelişirecek, vücutlarını koordineli bir şekilde kullanmalarını sağlayacak ve sosyalleşmelerini teşvik edecek oyunlar ve akiviteler sunulmaktadır.

4 Montessori Çalışmaları: Montessori Yaklaşımı Nedir? Montessori yıllardır pek çok ülkede yaygın bir şekilde uygulanmakta olan ve doğru uygulandığında çocuklarımızın gelişim süreçlerinde harikalar yaratan bir eğiim programıdır. Montessori programlarında günlük yaşam becerileri, zihinsel ve duyusal gelişim, duyu gelişimi, kozmik öğrebler, matemabk ve sayısal gelişim ve dil gelişimine odaklanılır. Montessori çalışmalarının temel hedefleri: çocuklarımızın kendilerine yeterli olabilmelerini sağlayacak, özgüvenlerini ar>racak ve bağımsızlıklarını kazandıracak materyal ve akiviteler sunmak, çocuklarımızın özgür seçimler içerisinde sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlamak; daha ufak yaşlardan çocuklarımızın problem çözme yeteneklerini deneyimleme ve tekrar yoluyla öğrenmelerini teşvik etmekir. Çocuklarımızın ilgi ve eğiimleri kribk dönemler denilen çeşitli aşamalardan geçer ve doğru zamanda ve gerekli uyarılarla beslendiğinde her kriik dönem çocuğumuzun gelişimini derinden etkileyen bir Crsata dönüştürülebilir. Montessori programlarında her çocuğa kişisel gözlemlerle ihbyacı olan materyal ve uyarılar sunularak bu kribk dönemlerden en iyi şekilde faydalanılması amaçlanır.

5 Mutlu Panda Montessori Programları Her çocuğun gelişim hızı farklıdır. Montessori çalışmaları, aynı yaş seviyesine toplu eğiimden ziyade farklı yaş gruplarında çocuklara özgü biçimlendirilen bireysel eğiim düzenine dayanır. Böylece her çocuğun kendi hızında öğrenmesine olanak tanınmakta; sosyal bir ortamda kişiye özgü programlar uygulanabilmektedir. Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda eğiimlerimiz 23 ve 35 yaş gruplarından oluşan sınıflarımızda ancak her çocuğumuzun kendi ihiyaçları çerçevesinde şekillenmektedir. Montessori derslerimizde çocuklarımız çalışmak istedikleri materyalleri kendileri seçerler. Çocuklarımız kendi seçikleri materyallerle daha severek çalışmakta; daha severek çalışoklarında daha çok odaklanmakta; daha çok odaklandıklarında ise öğrenim süreçleri çok daha hızlı ve etkin olabilmektedir. Montessori sınıflarımızda materyaller hazırlanmış çevre de basiven karmaşığa ve somuvan soyuta doğru düzenlenmişir. Her akivite bir sonrakinin temelini oluşturur. Çocuklarımız, ezber yerine gözlem, deneyimleme ve tekrar ile öğrenirler. Kişisel programlar sayesinde çocuklarımız bir sonraki seviyeye geçmeden önce her seviyeyi tamamlama; yeterince tekrarlama ve öğrenme şansına sahip olurlar. Her çocuğumuzun tekrar ihiyacı farklı olabileceğinden, kişiselleşirilmiş programlar genel sınıf düzeninde çocuklarımızın ihiyaçları henüz tamamlanmadan diğer bir aşamaya geçilmesini engelleyebilmektedir. Montessori çalışmalarında çocuklarımız bir işlemin tamamlanması için gereken sırayı takip ederler, detaylara önem vermeyi öğrenirler; sıra bekleme, paylaşma ve sorumluluk kavramlarını gelişirirler. Özgürlük ve disiplin bir arada işlenmektedir.

6 Sanat Atölyeleri Arts & Cra\s Arts & Crafs, Müzik, Hobi ve Sanat Gruplarında çocuklarımız bir yandan temalı akiviteler, şarkılar, enstrümanlar, kuklalar ve baloncuklar eşliğinde müziği, ritmi ve riimle birlikte hareket etmeyi deneyimlerken bir yandan da farklı resim ve boyama teknik ve araçlarıyla tanışarak kendilerini ifade etmeyi; içlerindeki yeteneği keşfetmeyi ve gelişirmeyi öğrenmektedirler. Arts & Crafs atölyelerindeki akiviteler, çocuklarımıza kendi vücutlarıyla, potansiyelleriyle, hayal güçleriyle, doğayla, hayvanlarla, sayılarla, harflerle ve daha pek çok önemli bilgiyle resimler ve şarkılar yoluyla tanışma CrsaO vermekte ve bağımsız bir ortamda hayal güçlerini ve yaraocılıklarını kullanarak eğlenceli keşiflere çıkmalarını sağlamaktadır. Arts&Crafs derslerimiz, kavramların pekişirilmesi, ince motor kaslarının gelişirilmesi ve küçük deneyler eşliğinde yeni öğreiler için hem keyifli hem de öğreici pek çok çalışmayı içerir. Minik Sanatçılarımıza yönelik çalışmalarımız, müzik, resim, drama, tasarım ve mujak atölyelerini içermektedir.

7 Programlarımız 23 ve 35 yaş gruplarında uygulanan 3 ya da 5 günlük yarım ve tam gün programlarda Playorena oyun grupları, montessori dersleri & sanat etkinliklerinin yanı sıra İngilizce dersi, montessori matemaik, montessori dil etkinlikleri, yaraocı drama, okuma saai, proje & keşif zamanı gibi okul öncesi eğiimi bir bütün halinde ele alan pek çok farklı çalışma yapılmaktadır. Montessori çalışmalarında günlük yaşam becerileri, zihinsel gelişim, duyu gelişimi, matemaik ve sayısal gelişim, kozmik öğrenimler ve dil gelişimine odaklanılır. Playorena Gym ise fiziksel gelişim, sosyalleşme, kaba motor kasları ve psikomotor yeteneklerin (dikkat, denge, tepki hızı, eşgüdüm, esneklik vb.) kazandırılmasını hedefler. Havalar güzel olduğunda bahçe zamanı, eğlenceli parilerimiz ve etkinliklerimiz çocuklarımızın gelişirken mutlu ve eğlenceli vakit geçirmeleri için gereken en ideal ortamı sağlar. Özellikle çocuklarımız kendilerini anadillerinde ifade edebilmeye başladıklarında arok ikinci bir dile geçiş yapmak ve doğal ortamlarında hiç zorlanmaksızın İngilizceyi öğrenmek için ideal zamandır. NaIve öğretmenlerimiz gün boyunca çocuklarımızla ileişim halindeyken; İngilizce derslerimizde show&tell, İngilizce drama, İngilizce sanat gibi farklı çalışmalarla çocuklarımız hem öğreici oyunlar oynamakta hem de İngilizceyi en doğal şekilde öğrenmektedirler.

8 Eğitmenlerimiz: Tüm eğitmenlerimiz okul öncesi eğiimde uzmanlık derecelerini tamamlamış; deneyimli eğitmenlerdir. Montessori eğitmenlerimiz ayrıca uzun dönemli Montessori eğiim programlarına kaolmışlardır. ve çalışmalarını sürekli olarak Princeton Öğretmen EğiIm Merkezi Danışmanlığı nda sürdürmektedirler. Montessori sınıflarımızda her sınıfa asgari iki öğretmen düşmektedir. Ayrıca çocuklarımız, branş derslerinde konularında uzman farklı öğretmenlerle çalışma imkanı bulabilmektedirler. Mekanımız: Mutlu Panda Montessori Anaokulu Akatlar Club Sporium Tesisi ne biişik iki katlı, geniş, ahşap bir binaya sahipir. Okulumuzun fiziki yapısında bulunan tüm detaylar çocuklar düşünülerek tasarlanmışor. Giriş kaonda tüm oyun gruplarının ve spor faaliyetlerinin yapıldığı minder ve özel ekipmanlarla donaolmış geniş bir Playorena salonu bulunmaktadır. Playorena Salonundaki ekipmanlar iki hafada bir çocuklarımızın farklı kas gruplarını gelişirmek üzere değişirilir. Sınıflarımız, çocuklarımızın rahat hareket edebilecekleri büyüklükte tasarlanmışor. Her sınıf opimum seviyede ışık almaktadır ve çocuklarımızın algı sistemleri göz önünde bulundurularak; montessori ekipmanları ile düzenlenmişir. Okulumuzda tüm zeminler, içeriğinde keten tohumu bulunan, toz tutmayan bir maddeden yapılan, anibakreriyal Linoleum malzemesi ile döşenmişir. Okulumuz kaydırak, kum havuzu ve çeşitli eğiici ve öğreici ekipmanların yer aldığı ferah bir bahçeye sahipir. Binamızın ön taracnda havanın güzel olduğu zamanlarda Akatlar Club Sporium ile ortak kullandığımız ve her türlü top oyunlarını oynadığımız geniş bir tenis kortu/basketbol sahası bulunmaktadır. Okulumuzda düzenli olarak ozon ve nano gümüş teknolojileri ile temizlik yapılmakta; çocuklarımıza mümkün olan en hijyenik ortam sağlanmaktadır. Yemeklerimiz kendi mujağımızda mevsim sebze ve meyveleri kullanılarak; mümkün olduğunca organik malzemelerle pişirilmektedir.

9 Daha fazla bilgi için: (212) Adresimiz: Akatlar Mahallesi, Gelincik sokak, No: 2/11 Akatlar Beşiktaş İstanbul (Mayadrom AVM arkasında, Beşiktaş Arena Tesisi ve Club Sporium Tesisine komşu)

Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları

Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları Mutlu Panda Montessori Anaokulu nda Bütünsel Gelişim Programları Mutlu Panda Anaokulu nda çocuklarımızın bütünsel gelişimini destekleyen çok özel programlarımız var: Montessori konusunda deneyimli öğretmenlerimiz

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

MUTLU PANDA ANAOKULU

MUTLU PANDA ANAOKULU Neden 0-6 yaş & Neden Montessori? Kişilik gelişiminin %80 i 0-6 yaş arasında gerçekleşir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi emmekte olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri

Detaylı

MUTLU PANDA MONTESSORİ ANAOKULU SIKÇA SORULAN SORULAR

MUTLU PANDA MONTESSORİ ANAOKULU SIKÇA SORULAN SORULAR Okul Öncesi Eğitim Neden Önemlidir? MUTLU PANDA MONTESSORİ ANAOKULU SIKÇA SORULAN SORULAR Bebeklik ve okul öncesi dönem çocukların kendilerini ve dünyayı tanımaya, anlamaya başladıkları, gelişimin en hızlı

Detaylı

MUTLU PANDA ANAOKULU

MUTLU PANDA ANAOKULU ANAOKULU Neden 0-6 yaş & Neden Montessori? Kişilik gelişiminin %80 i 0-6 yaş arasında gerçekleşir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi emmekte olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

MİNİ TENİS AKADEMİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA

MİNİ TENİS AKADEMİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA MİNİ TENİS AKADEMİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA BİZ KİMİZ? Çocuklarımızın tüm hayatı boyunca yapabileceği harika bir spor dalı olan tenis sporuna ilk adımlarını atmalarını sağlayan tenis antrenörleriyiz,

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız.

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Milli Eğitim Bakanlığı nın genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin; evrensel dünya görüşü çerçevesinde çağının çizgilerini yeniden

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin;

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin; Sosyal Takip Programı: Öğrencilerin Uygulamalı derslerde 1-4. sınıf ve sonrasında spor ve sanat eğilimlerini takip eden yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan ve arşivleyen bir programdır. Öğrencilerin bu

Detaylı

YAZ SPOR OKULU 2015. 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ!

YAZ SPOR OKULU 2015. 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! YAZ SPOR OKULU 2015 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! Cent Koleji Yaz Spor Okulu Okulumuz Tarabya da 21.000 m2 lik eğitim yerleşkesinde, 1991 y l ndan itibaren, yüce Atatürk

Detaylı

Çok yönlü eğitim. 1

Çok yönlü eğitim.  1 Çok yönlü eğitim www.zeynepanaokulu.com 1 Bir anaokulundan fazlası 35 yıllık tecrübe Güçlü eğitim-öğretim kadrosu Sadece anaokulu eğitimi için inşa edilmiş bina Kapalı devre kamera sistemi Kontrollü giriş-çıkış

Detaylı

YAZ SPOR OKULU HAZiRAN - 13 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi

YAZ SPOR OKULU HAZiRAN - 13 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi YAZ SPOR OKULU 2018 11 HAZiRAN - 13 TEMMUZ * 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! Cent Koleji Yaz Spor Okulu Okulumuz Tarabya da 21.000 m 2 lik eğitim yerleşkesinde, 1991

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

En değerli varlıklarımız çocuklarımızı ilk yaşlarında yalnız bırakmamak için hiçbir markanın yada sözün arkasına sığınmadan özel bir yer hazırladık.

En değerli varlıklarımız çocuklarımızı ilk yaşlarında yalnız bırakmamak için hiçbir markanın yada sözün arkasına sığınmadan özel bir yer hazırladık. En değerli varlıklarımız çocuklarımızı ilk yaşlarında yalnız bırakmamak için hiçbir markanın yada sözün arkasına sığınmadan özel bir yer hazırladık. EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ KENDiM YAPABİLMEM için YARDIM ET

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: CAN BARTU, JİMNASTİK GİBİ KABA MOTOR GELİŞİMİN İYİ GÖZLEMLENEBİLDİĞİ BİR BRANŞA ZAMAN İÇİNDE DAHA KEYİFLE VE KENDİNİ GÖSTEREREK KATILMAYA BAŞLADI.

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

altın çocukları biraraya geliyor Altın çağın, mutlu ve eğlenceli eğitim için

altın çocukları biraraya geliyor Altın çağın, mutlu ve eğlenceli eğitim için çocuk akademisi Altın çağın, altın çocukları mutlu ve eğlenceli eğitim için biraraya geliyor Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Altınşehir Koleji

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN.

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. Başarılarla dolu 13 yıl... 3 4 Başarılarla dolu 13 yıl... Modern ve yeni kampüsümüzdeyiz Mutlu ve başarılı kuşaklar için Çocuklarımızın sosyal, sportif, kültürel,

Detaylı

: Öğrenciye gelişimle ilgili kavramlar, gelişim dönemleri ve gelişime etki eden. 1. Gelişimle ilgili temel kavramları açıklar.

: Öğrenciye gelişimle ilgili kavramlar, gelişim dönemleri ve gelişime etki eden. 1. Gelişimle ilgili temel kavramları açıklar. MODÜL DI MODÜLÜN MCI : ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ :26 ders saati faktörlerle ilgili bilgi ve beceriler kazandırmaktır. ÖĞRENME KZNIMLRI: : Öğrenciye gelişimle ilgili kavramlar, gelişim dönemleri ve gelişime

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: RİTME UYGUN DANS ETME GİBİ KABA MOTOR BECERİLERİNDE BAŞARILI. JİMNASTİK DERSLERİNDE İSTEKLİ VE DAYANIKLILIĞI ARTIŞ GÖSTERİYOR. YUVARLAK ÇİZME,

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

EĞLENCELİ TEMALI PARTİLER DRAMA

EĞLENCELİ TEMALI PARTİLER DRAMA 1.Dönem : 3 TEMMUZ/28 TEMMUZ 2.Dönem : 31 TEMMUZ/25 AĞUSTOS EĞLENCELİ TEMALI PARTİLER Yaz Okulumuzda çocuklarımızın ilgisini çekecek ve eğlenmelerini sağlayacak temalı partiler düzenlenecektir. Partinin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ESBAŞ ÇOCUK YUVASI 4 YAŞ SINIFI YAZ OKULU PROGRAMI

ESBAŞ ÇOCUK YUVASI 4 YAŞ SINIFI YAZ OKULU PROGRAMI ESBAŞ ÇOCUK YUVA 4 YAŞ NIFI YAZ OKULU PROGRAMI 08:00-8:30 08:30-09:00 09:15-09:45 10:00-10:45 10:40-11:30 11:30-12:00 12:15-13: 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-16:30 16:45-17:45 17:45-18:00 PAZARTES RUTNL

Detaylı

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz 1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR ODTÜ Geliştirme Vakfı görsel sanatlar zümresi olarak yaz okulu sürecinde ahşap üzerine akrilik boya ile öğrencilerimizin

Detaylı

OYUNLARLA EBEVEYİNLİK

OYUNLARLA EBEVEYİNLİK OYUNLARLA EBEVEYİNLİK Oyun, çocuğun zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimini hızlandıran en önemli faaliyetlerden bir tanesidir. Oyun hem eğlenceli hem de eğitseldir. Çocuk, oyun aracılığıyla duygularını

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

AYLIK BÜLTEN KASIM-2016

AYLIK BÜLTEN KASIM-2016 AYLIK BÜLTEN İNGİLİZCE Öncelikli amacımız öğrencilerimizin yabancı dil olarak İngilizceyi tanımalarını ve sevmelerini sağlamaktır. Okul öncesinde İngilizce öğrenimi farkında olmadan gerçekleşir ve bu süreç

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ŞUBAT AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ ŞUBAT AYI ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

HDKG YAZ PROGRAMI 2017

HDKG YAZ PROGRAMI 2017 HDKG YAZ PROGRAMI 2017 1 GRUPLAR VE KONTENJAN PRE GROUP 2-3YAŞ 15 ÖĞRENCİ SMALL GROUP 4-5 YAŞ 15 ÖĞRENCİ MIDDLE GROUP 5-6 YAŞ 15 ÖĞRENCİ 1. HD Anaokulları Yaz Programı haftalık modüllerden oluşmuştur.

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA!

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ AÇIK HAVA AKTİVİTELERİ SIRA DIŞI VE KEYİFLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18 Haziraons 31 Ağust Hafta içi: 8.15-18.30 KIDZANIA HER ÇOCUĞUN HAKKI! KidZania,

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKO-MOTOR GELİŞİMİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK ETKİNLİKLER HEDEFLENEN BECERİLER Kendi vücudunu ve yeteneklerini keşfedebilme Duygu ve düşüncelerini psikomotor hareketler yolu ile ifade

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz 1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR Yaz okulu süresince öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini akrilik boya ile tuval üzerine aktarmalarını sağlayacağız. Çizim

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

JOIMOVE NEDİR? JoimoveKids, JoimoveInternational ınbir parçasıdır ve dans eğitmeni Selen Yılmaz tarafından 2013 yılında kurulmuştur.

JOIMOVE NEDİR? JoimoveKids, JoimoveInternational ınbir parçasıdır ve dans eğitmeni Selen Yılmaz tarafından 2013 yılında kurulmuştur. JOIMOVE NEDİR? JoimoveKids, JoimoveInternational ınbir parçasıdır ve dans eğitmeni Selen Yılmaz tarafından 2013 yılında kurulmuştur. JoimoveKids dersleri ailelerin çocuklarıyla dans ve müzik aracılığıyla

Detaylı

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz. 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL ETKİNLİKLER ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2016 2017 Öğretim yılında açılacak kulüplerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Bu yıl açılacak kulüplerin danışman öğretmenleri,

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER

DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER DUYGUSAL GELİŞİM-2 DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER Duygusal gelişimin erken çocukluk döneminde yeri ve önemi büyüktür. Özellikle erken çocukluk döneminde duygusal gelişimle ilgili duygusal tepkiler,

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat olan İngilizce derslerini eğlenceli hale getirir. Cambridge Üniversitesi ESOL MOVERS

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu!

Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu! Okulda Başarı, Hayatta Ayrıcalık! Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu! InfoLANG Junior Neden InfoLANG Junior? Sadece çocukların dil eğitimine odaklanan tek dil okulu olan InfoLANG Junior Dil

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI Okul öncesi dönem genel anlamda tüm gelişim alanları açısından temellerin atıldığı

Detaylı

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla ÇALIŞMA PROGRAMIMIZ İngilzce Programı İngilizce sınıf öğretmenlerinin programı paralelinde uygulandı. school, house, classroom, toilet, table, chair, pencil, bus, school bus- kelimeleri başta olmak üzere

Detaylı

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz.

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Bizler Hasan Kalyoncu Anaokulu nda yeni öğrenciler yetiştirirken onların ilk eğitim kurumları olarak yüzeysellikten

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi.

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik YER: Eğitim

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Tohumun büyüme aşamaları proje çalışmamızı tamamladık. SINIF

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğretmenlerimiz: haftada 9 saat 4 A/B Pelin Poyraz 4-C Pelin Yaman 4- D Öznur Bayburt Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA PARTİ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Okulumuz 06.09.2017, Çarşamba günü

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİRİNLER SINIFI:NURDAN ÇALIŞ Türkçe Dil Etkinliği Amacımız: Türkçe dil etkinliklerinde Ailem, Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı ile

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: ALİSA, YÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜR, KOŞAR VE ZIPLAR. JİMNASTİĞE KARŞI İLK BAŞLARDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEPKİLERİ ARTIK KALMAMAKLA BİRLİKTE, BAŞARMA

Detaylı

Okul Öncesi Eğitim Seti

Okul Öncesi Eğitim Seti Okul Öncesi Eğitim Seti Degerli Egitimciler Okul öncesi eğitim; çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal

Detaylı

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK

Detaylı

Hayatın Doğası Değişiyor!

Hayatın Doğası Değişiyor! Hayatın Doğası Değişiyor! Özlenenleri yeniden yaşatmak Modern yaşamın alternatifsiz yeni projesi Duru Beytepe, konforlu bir yaşamı doğanın duru güzelliğiyle sizlere sunuyor. İçinizi ısıtacak manzarası,

Detaylı

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yazılım Mühendisliği SE 346 Bahar 2 2 0 3 6.0 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI 3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI ÇOCUK ZUMBASI Çocukların eğlenerek, iskelet ve kas sistemlerini güçlendirmeleri, doğru bir fiziksel gelişim göstermeleri amaçlanır. Etkinliğin

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları:

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları: OYUN VE ÇOCUK Çocuklar oyunla dünyayı keşfederler, diğer kişilerle kuracakları ilişkileri öğrenirler, kendi yeteneklerini ve güçlerini test ederler, yeni fikirleri denerler ve farklı aktiviteleri deneyecek

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı