TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ÜYE ARAYÜZÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ÜYE ARAYÜZÜ"

Transkript

1 TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ÜYE ARAYÜZÜ İMO nun üyelerine yönelik sunduğu, üyenin İMO kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak kullanabileceği bir hizmettir. adresinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapacaklardır.

2 KULLANICI ADI ve ŞİFRESİ EDİNME

3 KULLANICI ADI ve ŞİFRESİ EDİNME Aşağıdaki formu doldurduğunuzda şifreniz cep telefonunuza sms olarak gönderilecektir.

4 KULLANICI GİRİŞİ Üyelerimiz Kullanıcı Adı ve Şifreleriyle adresinden işlemlerini yapabilecekler.

5 GİRİŞ EKRANI/ANA SAYFA

6 Sistemde yer alan modüller aşağıdaki gibidir; 1. Üyelik Bilgileri a) Nüfus b) Eğitim c) İletişim d) Oda/Diğer e) Aidat/Ödemeler f) Ödül/Ceza 2. Yapı Denetim Sistemi 3. MİE Bilgileri 4. Bilirkişilik 5. İTB 6. SİM 7. LPG Sorumlu Müdürlük 8. Başvurular a) Oda Belgeleri Başvurusu b) Üye Nakil Başvurusu 9. Proje ve Proje Belgeleri a) Proje Başvuruları b) Geoteknik Başvuruları c) Proje Belge Başvuruları d) Ruhsat Bilgisi Sorgula

7 1) ÜYELİK BİLGİLERİ a) Nüfus Sisteme giriş yapan üyeye ait kayıtlı temel nüfus bilgilerinin gösterildiği ekrandır. Üye tarafından güncellenemez bilgilerdir. Bu bilgiler Adres Kayıt Sisteminden çekilip güncellenmektedir.

8 a)nüfus

9 1) ÜYELİK BİLGİLERİ b) Eğitim Sisteme giriş yapan üyeye ait İMOP da kayıtlı eğitim bilgilerinin gösterildiği ekrandır. Düzenlemek için Eğitim ekranından Düzenleme Yap butonuna tıklanır. Gelen formda düzenleme yapılacak alanlar doldurulur ve düzenleme talebi gönderilir. Üyenin düzenleme talebi onaya düşer. Talebin onaylanması için düzenlenen alanlarla ilgili belgelerin şube/temsilciliğe verilmesi gereklidir. Yeni TMMOB-YÖKSİS protokolü ile bu kayıt otomatik yapılıp üyenin düzenlemesine kapatılacaktır. Düzenleme Talepleri butonundan yapılan eğitim düzenlemelerinin listesini ve durumunu görüntüleyebilir.

10 b)eğitim

11 Eğitim Düzenleme Talepleri

12 1) ÜYELİK BİLGİLERİ c) İletişim Sisteme giriş yapan üyeye ait İMOP da kayıtlı iletişim bilgilerinin gösterildiği ekrandır. Düzenlemek için İletişim ekranından Düzenleme Yap linkine tıklanır. Üyenin tercih ettiği iletişim adresini seçme veya yenileme olanağı tanınır. NVİ den çekilen adresin değişikliği yapılamaz. Tercih ettiği iletişim adresi İMOP sistemine direkt işlenir. tarafından güncellenmeye açık olan alanlar doldurularak güncelleme talebinde bulunulur.

13 c) İletişim

14 c) İletişim Düzenleme Talepleri butonundan yapılan iletişim düzenlemelerinin listesini ve durumunu görüntüleyebilir. İletişim ayarlarından SMS, Mail ve İletişim adreslerinden seçimlerini yaparak odanın sağladığı hizmetlerden haberdar olabilirler.

15 c) İletişim

16 1) ÜYELİK BİLGİLERİ d) Oda/Diğer Sisteme giriş yapan üyeye ait İMOP da kayıtlı Oda/Diğer bilgilerinin gösterildiği ekrandır. -Vergi bilgileri, -Askerlik durumu, -Sosyal Güvenlik Bilgisi, -Engel Durumu güncellenebilir ekranlardır.

17 d) Oda/Diğer

18 1) ÜYELİK BİLGİLERİ e) Aidat/Ödemeler Sisteme giriş yapan üyeye ait İMOP da kayıtlı aidat ve adına kesilen makbuz bilgilerinin gösterildiği ekrandır. Aidat tablosunda, oda üyeliği boyunca tahakkuk eden ve ödeme kayıtları listelenir. Ödeme Makbuzları tablosunda, İMOP sisteminden üye adına kesilen tüm makbuzlar listelenir.

19 e) Aidat/Ödemeler

20 1) ÜYELİK BİLGİLERİ Üye aidat borcu varsa Aidat Öde linkine tıklayarak ödeyebilir. AİDAT ÖDE: 1.Adım: üyenin sistemde görünen aylık borcu tutarıyla birlikte listelenir ve üyenin ödemek istediği aylara ait aidat tutarı ilgili butondan seçilir.

21 Aidat Ödeme 2.Adım: üye kredi kartı/banka kartı bilgisini ve taksit sayısını belirleyerek İlgili Bankanın Güvenli Ödeme 3D ekranına yönlendirilir. Eğer karttan başarısız çekim olursa tekrar Adım 2 ye üye geri döner, başarılı ise Adım 3 e yönlendirilir.

22 Aidat Ödeme 3.Adım: üye kredi kartı/banka kartı ile ödeme yaptıktan sonra bu ekrana gelir. Bu ekranda üyeye makbuz kesilir ve kesilen makbuzun çıktısı alınması sağlanır.

23 1) ÜYELİK BİLGİLERİ f) Ödül/Ceza Sisteme giriş yapan üyeye ait İMOP da kayıtlı Ödül/Ceza bilgilerinin gösterildiği ekrandır.

24 2) YAPI DENETİM SİSTEMİ Sisteme giriş yapan üyeye ait YAPI DENETİM SİSTEMİ nde kayıtlı olan Şantiye Şefliği Denetçi Kontrol Elemanı kayıtlarının listesidir.

25 2) YAPI DENETİM SİSTEMİ

26 3) MİE EĞİTİMLERİ Sisteme giriş yapan üyenin MİEK tarafından değerlendirilip kayıt altına alınmış eğitimleri aşağıdaki başlıklar ile listelenir. - Eğitim Adı - Eğitim Türü - Eğitim Yeri - Başlangıç Tarihi - Bitiş Tarihi - Eğitimin Şubesi - Eğitimin Temsilciliği

27 3) MİE EĞİTİMLERİ

28 4) BİLİRKİŞİLİK Sisteme giriş yapan üyenin İMOP sistemindeki bilirkişilik kayıtları aşağıdaki başlıklar ile listelenir. (Kamulaştırma Bilirkişilik Belgesi ve Kamulaştırma Bilirkişilik Yenileme Belgesi) - Belge tarihi, - Bilirkişilik no, - Belge No, - Türü, - İli. Sistemde bilirkişilik kaydı bulunan üyeler bilirkişilik raporlarını bu sayfadan sisteme ekleyebilir ve görüntüleyebilirler.

29 4) BİLİRKİŞİLİK

30 5) İTB Sisteme giriş yapan üye sistemde kayıtlı İTB lerinin listesini görüntüleyebilir. İTB tescil ve başvuru işlemleri doğrudan şube/temsilciliklere yapılır.

31 6) SİM Üyenin sistemde kayıtlı SİM bilgileri bu ekranda -Başvuru Cinsi, -Başvuru Tarihi, -Tescil/vize Tarihi -Uzmanlıkları, -Hizmet Alanları, -Durumu başlıkları altında listelenir.

32 7) LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK Sisteme giriş yapan üye bu ekrandan LPG Otogaz İstasyonu / Dolum Tesisi Sorumlu Müdürlük kayıtlarını -Belge no, -Durumu, -Düzenlenme Tarihi, -Son Kullanma Tarihi, -İşletme Tipi, -LPG İşletmesi Adı. başlıklarıyla listelenir.

33 7) LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

34 8) BAŞVURULAR a) Oda Belgeleri Başvurusu Sisteme giriş yapan üye almış olduğu belgelerin kayıtlarını bu ekranda görebilir. Ayrıca sistem üzerinden Yeni Belge Başvurusu linkine tıklayarak belge oluşturabilir.

35 8) BAŞVURULAR a) Oda Belgeleri Başvurusu i.php - Yeni Belge Başvurusu üye aidat borcu yoksa üyenin cezası yoksa Alacağı belge türüne göre diğer kontroller(metrekare, il, adet, itb-sim vs.) İMOP sistemi üzerinden otomatik olarak yapılır. Belge başvurusunda bulunup belge alabilir.

36 Oda Belgeleri Başvurusu

37 8)BAŞVURULAR Adım 1: Üyenin alabileceği belgeler: ÜYE TANITIM ODA KAYIT BELGESİ (GENEL) ÜYE TANITIM ODA KAYIT BELGESİ (GENEL) (İNGİLİZCE) ÜYE TANITIM ODA KAYIT BELGESİ (YAPI DENETİM ÇALIŞANLARI İÇİN) DENETÇİ MÜHENDİS ODA KAYIT BELGESİ MÜHENDİS KONTROL ELEMANI ODA KAYIT BELGESİ ETÜD PROJE VE DAN. HİZM. İÇİN ANAHTAR TEKNİK PERS. ODA KAYIT BELGESİ YAPIM HİZM. İÇİN ANAHTAR TEKNİK PERS. ODA KAYIT BELGESİ ETÜD PROJE VE DAN. HİZM. İÇİN TEKNİK PERS. ODA KAYIT BELGESİ YAPIM HİZM. İÇİN TEKNİK PERS. ODA KAYIT BELGESİ PROJE MÜŞAVİRLİĞİ İÇİN ODA KAYIT BELGESİ RİSKLİ YAPI LİSANS BAŞVURUSU ODA KAYIT BELGESİ (GENEL) RİSKLİ YAPI LİSANS BAŞVURUSU ODA KAYIT BELGESİ (YAPI DENET. VE LAB ÇALIŞ. İÇİN) BİLİRKİSİLİK ODA KAYIT BELGESİ ENERJİ KİMLİK BELGESİ KURSU ODA KAYIT BELGESİ LPG OTOGAZ İST./DOL.TES. SOR. MD. EĞİTİMİ ODA KAYIT BELGESİ ŞANTİYE ŞEFLİĞİ ODA KAYIT BELGESİ (KAMU)

38 8) BAŞVURULAR a) Oda Belgeleri Başvuruları Adım 2: Üye belge seçimini tamamladıktan sonra bir sonraki adımda belge bilgilerini girmek üzere devam eder. Evrağın verileceği kurum Açıklama Ekler (Word, excel, pdf vb. ) Zorunlu alan Zorunlu alan Yukarıdaki bilgileri dolduran üye belge ücreti tahsilatı için sonraki adıma geçer.

39 Oda Belgeleri Başvuruları

40 8) BAŞVURULAR Adım 3: Üye seçtiği belgenin ücretini ödemek için kredi kartı/banka kartı bilgisini seçer ve ilgili bankanın güvenli ödeme ekranına 3D yönlendirilir. Üye ödeme ile ilgili bir sorun yaşarsa banka tekrar 3.Adıma yönlendirir. Eğer ödeme başarılı olursa üye 4.adıma yönlendirilir.

41 8) BAŞVURULAR Adım 4: Üye belge bilgilerini girdikten ve ödemeyi gerçekleştirdikten sonra belgesini alabileceği ekrana gelir. Makbuz yazdırma işlemlerini bu ekrandan gerçekleştirebilir. Belge talebi ise onaylanmak üzere sisteme düşer. Şube tarafından onay verildikten sonra elektronik imzalı belge PDF formatında üye ekranından alınabilir.

42 8) BAŞVURULAR Bilgi! - Eğer üye ödeme ekranında banka ile işlem yapamaz ise kart limiti vb. durumlardan Oda belge Başvurusu listesinde oluşturduğu kaydı Ödeme Bekliyor durumu ile görebilir ve dilerse tekrar belgeyi almak için işlemine devam edebilir. - Üye sistemden almış olduğu belgeleri Oda Belge Başvurusu listesinde görebilir ve tekrar çıktısı alabilir.

43 8) BAŞVURULAR b) Üye Nakil Başvurusu - Sisteme giriş yapan üye Şube/Temsilcilik değişiklik taleplerini bu ekrandan yapabilir. - Nakil Başvurusu linkine tıklayarak ilgili il, ilçe, şube seçer ve açıklama bilgisini girerek Nakil Başvurusunu oluşturur. - Sistemden talep edilen nakil başvurularının durumu bu sayfadan takip edilebilir.

44 Üye Nakil Başvurusu

45 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ a) Proje Başvuruları Statik Proje Başvurusu Sisteme giriş yapan üye Proje Başvuruları ekranından Statik Proje Başvurusu yapabilir ve sistem üzerinden yapmış olduğu proje başvurularını listeleyebilir.

46 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ! Üyenin Statik Proje Başvurusu yapabilmesi için aktif İTB/SİM kaydının bulunması gerekmektedir.! Üye online Statik Proje Başvurusu yaparken üyenin belgelerinin elektronik imzalı olması gerekmektedir.! Aynı ada/parsel de kayıtlı proje İMOP sisteminde tespit edilirse ekrana uyarı verilir. Üye isterse ekleme talebine devam edebilir ya da vaz geçebilir.! Proje müellifleri sisteme giren üyenin sicil numarasından otomatik atanır yani müellifin hesabı ile proje eklenmelidir. Bir üye başka bir üyenin müellifi olduğu projeyi giremez.

47 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ a) Proje Başvuruları Statik Proje Başvurusu Adım 1: Üye eklediği projenin aşağıdaki bilgilerini seçerek başvuru işlemine başlar. * Proje Mesleki Denetim Yaptırmak İstiyorum. * Sadece Proje Kaydı Yaptırmak İstiyorum Mesleki Denetim Yapılmasını İstemiyorum

48 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ a) Proje Başvuruları Statik Proje Başvurusu Adım 2: Üye, proje başvurusu için gerekli alanları doldurur ve proje eklerini yüklemek için 3. Adıma yönlendirilir. Ekranda yer alan (*) ile belirtilmiş bilgilerin girişi zorunludur ve doldurulmadan bir sonraki adıma geçiş engellenir.

49 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ Ayrıca bu ekranda üyenin şube/temsilciliğine teslim etmesi gereken belgelerin listesi belirtilir. Bu Belgeler elektronik imzalı olarak yüklenirse elden teslime gerek yoktur. Denetimi istenen Yeni Proje için; - Resmi kurum veya Mimarlar Odasınca onaylanmış mimari proje veya mimari sicil durum belgesi veya Belediye onaylı m2 cetveli istenir. - Kapağı müellifçe imzalı statik proje ve hesap çıktıları istenir. - Geoteknik sicil durum belgesi almış inşaat mühendisi imzalı zemin etüt raporu istenir. Denetimi istenen Güçlendirme/Tadilat Projesi için; - Resmi kurum veya Mimarlar Odasınca onaylanmış mimari proje veya mimari sicil durum belgesi veya Belediye onaylı m2 cetveli istenir. - İlgili kurumca onaylanmış önceki statik ve mimari proje, kapağı müellifçe imzalı statik güçlendirme/ tadilat projesi ve performans analizini de içeren hesap çıktıları istenir. - Geoteknik sicil durum belgesi almış inşaat mühendisi imzalı zemin etüt raporu istenir Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliğin 7. Bölümü 2.3 maddesinde belirtilen kriterlere göre yapılan yapıya deneyler, karot ve donatı taraması raporları istenir.

50 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ a) Proje Başvuruları Statik Proje Başvurusu Adım 3: Üye proje başvurusu için gerekli belgeleri başvurusuna yükler. Bu ekranda bir sorun ile karşılaştığında (Büyük dosyalar için zaman aşımı vb.) Proje Başvuruları listesinde Bilgi Girişi Bekleniyor durumunda başvurusunu görebilir ve ek yüklemek için 3.adımdan devam edebilir.

51 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ a) Proje Başvuruları Statik Proje Başvurusu Adım 4: Bilgiler son kez kontrol edilerek, başvuru tamamla butonu tıklanarak proje kaydı yapılmış olur ve kayıt İMOP sistemine onaya düşer.

52 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ b) Geoteknik Proje Başvuruları Sisteme giriş yapan üye Geoteknik Başvuruları ekranından Geoteknik Proje Başvurusu yapabilir ve sistem üzerinden yapmış olduğu proje başvurularını listeleyebilir.

53 Geoteknik Başvuruları

54 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ c) Proje Belge Başvuruları Sisteme giriş yapan üyenin, İMOP sisteminde kayıtlı olan projeleri için aldığı belgeler bu ekranda listelenir. Yeni Belge Başvurusu linkine tıklayarak belge başvurusunda bulunabilir.

55 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ c) Proje Belge Başvuruları Üyenin sistemden alabileceği proje belgeleri: - Geoteknik Değerlendirme Sorumlusu Belgesi - Statik Proje Müellifi Belgesi - Fenni Mesuliyet Belgesi - Yıkım Sorumlusu Fenni Mesuliyet Belgesi - Şantiye Şefliği Belgesi

56 Proje Belge Başvuruları

57 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ c) Proje Belge Başvuruları Adım 1: Üye sistem üzerinden ilgili belgeyi seçtikten sonra belge bilgilerini girmek üzere 2. Adıma yönlendirilir. Adım 2: Belgeler için üyenin zorunlu olarak doldurması gereken alanlar doldurulur. Adım3: İlgili bankanın güvenli ödeme sayfasına yönlendirilir ve ödeme yapılır. Adım 4: Belge başvurusu sistemde onaya düşer.

58 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ c) Proje Belge Başvuruları Geoteknik belge başvurusunda ekler bölümünün üst kısmında aşağıdaki uyarı metni yer alır. Dikkat! Geoteknik Değerlendirme Sorumlusu Belgesinin düzenlenebilmesi için; müellif tarafından imzalanmış zemin etüt raporunun Dosya Yükle başlığından kayıt altına alınması ve şubesi tarafından onaylanması gerekmektedir.

59 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ Geoteknik Değerlendirme Sorumlusu Belgesi için ; Geoteknik Proje Başvurusu KONTROL: Belge de belirtilen müellif sicil no, il, ilçe, belediye, ada ve parsel de İMOP sisteminde kayıtlı bir proje olup olmadığı kontrol edilir. Eğer yoksa belge talebine izin verilmez. Eğer sistemde kayıtlı bir proje varsa üye belge ücreti için 3. Adıma yönlendirilir.

60 9) PROJE ve PROJE BELGELERİ d) Ruhsat Bilgisi Sorgula Üyeye ait ruhsat kayıtları bu ekranda listelenir. Listedeki başlıklar aşağıdaki gibidir. -Kayıt No, -Ruhsat Onay Tarihi, -Kurum, -İl, -İlçe, -Pafta, -Ada, -Parsel, -Toplam Yapı Alanı. Üye istediği takdirde ruhsatlarının tablo dökümünü alabilir.

61 Ruhsat Bilgisi Sorgula

Kasım /714 ve 05 Eyül /1583)

Kasım /714 ve 05 Eyül /1583) TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014-12/714 ve 05 Eyül 2015-27/1583) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım

Detaylı

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014-12/714 ve 05 Eyül 2015-27/1583) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU i Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU ŞUBAT 2016 ii İÇİNDEKİLER Sayfa 1 GİRİŞ... 1 2 Üyelik Kaydı... 2 3 Beyanlar... 17 3.1 Beyan İlanı... 17 3.2 Beyan Listesi...

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel E-belediye sistemimizi kullanırken internet sitemiz ile olan tüm etkileşim 128 bit SSL şifreleme sistemi ile korunmaktadır. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart bilgileri sistemimiz üzerinde tutulmamakta,

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI..2 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ...2 3. İŞYERİ E-RUHSAT. 4 3.1.İŞYERİ E-RUHSAT>YENİ BAŞVURU.....5 3.2.İŞYERİ

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın]

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın] Online Kanal Durum Başvuru [Belge alt başlığını yazın] www.sakarya-saski.gov.tr adresinden yapılan Kanal Durum Başvuruların hangi adımları izlediği ve nasıl takip edileceğini içeren dokumandır. Songul

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu 1-Personel Uygulamalarına Giriş UYAP kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Personel Uygulamalarına" giriş yapınız. 2-Atanma

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü....

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 1. KURUMSAL İŞLEMLER

Detaylı

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 Yazılıma aşağıdaki internet adresi üzerinden girebilirsiniz. Şirket ağı üzerinden giriş yaptığınızda EBA ya şifre yazmadan giriş yapabilirsiniz. Şirket dışı

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

(OKS)

(OKS) Otomatik BES Şube ile firmanıza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, firmanız ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Otomatik

Detaylı

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ; İSMEK kursiyerlerinin internet üzerinden kurslara ön kayıt yapmalarına olanak sağlayan modüldür. Bu modül ile ilçedeki kurs merkezleri, kurs merkezlerindeki branşları,

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ÖZMAL TAŞIT EKLEME...

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları 2011-2012 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ İÇİNDEKİLER KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...3

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Ön Kayıt (ÖSYM) İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Ön Kayıt (ÖSYM) İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci Ön Kayıt (ÖSYM) 2013-2017 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Giriş 1.1. Giriş 2. Mini Anket 2.1. Mini Anket 3. Kişisel Bilgileri 3.1. Kişisel Bilgileri 4. Kullanıcı

Detaylı

ISLAK İMZALI BAŞVURU ARAYÜZÜ TALİMATI

ISLAK İMZALI BAŞVURU ARAYÜZÜ TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 2/13 İÇİNDEKİLER 1 Kapsam...4 1.1 Bilgilendirme...4 1.2 Başvuru Formu Erişim Parolası Alınması...5

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ.

SELÇUKLU BELEDİYESİ. SELÇUKLU BELEDİYESİ WEB KULLANIM KILAVUZU www.selcuklu.bel.tr Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması vb. işlemler

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı Dış Ticaret Modülü Dış ticaret servisi belge tipine (ATR, EUR. 1, Form A, Mense vs) göre stok yaratılmasını ve bu stokun eritilmesini esas alarak çalışmaktadır. Belge satışı odaca yapıldıktan sonra stoktan

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

ASMO E-ODA. E-Oda Kapsamında E-Birlik Sisteminde Yakın Zamanda Aktif Olacak Olan Özellikler

ASMO E-ODA. E-Oda Kapsamında E-Birlik Sisteminde Yakın Zamanda Aktif Olacak Olan Özellikler ASMO E-ODA TÜRMOB E-Birlik sistemi; sadece mesleki sözleşme girişleri ile değil, çağımızın gerekliliği olan e-oda sistemi ile odamız tarafından daha kapsamlı şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Sistem içerisinde

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018

Detaylı

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR.

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR. NAKİL İŞLEMLERİ Nakil işlemleri, öğrencilerin e-okul sistemine kaydedildikleri okul dışında başka bir okula gitmek istediklerinde kullanılacaktır. Nakil geriye dönük değil, sistemin kullanılmaya başladığı

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

E-BELEDİYE İMAR E-BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İMAR E-BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İMAR E-BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ 2 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI... 3 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ... 3 3. İMAR E-BAŞVURU... 5 3.1.İMAR E-BAŞVURU>YENİ BAŞVURU... 6 3.2.İMAR

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamaları aşağıda belirtilmiştir:

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisansüstü Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz.

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz. Sayın Site Sakinimiz; Senkron sistemini aktif olarak kullanabilmeniz için güncel eposta adresinize ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm site sakinlerimizin üye panelleri açılmış, kullanıcı adı ve şifreleri e-posta

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

ELEKTRONİK İMZALI BAŞVURU ARAYÜZÜ TALİMATI

ELEKTRONİK İMZALI BAŞVURU ARAYÜZÜ TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 02 Uyarı : Yalnız dosya sunucudan erişilen elektronik kopyalar güncel ve kontrollü olup, elektronik ortamdan alınacak kağıt 1/19 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014 12/714 Sayılı Kararı) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım Oda

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş ve Kullanıcı Tipleri Ölüm Kaydı Bildirim Sistemi www.obs.gov.tr üzerinden hizmet vermektedir. Sistem internet explorer, Mozilla Firefox, Google

Detaylı

İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu

İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu İşverenlere Yönelik Kurumsal İnternet Şube Kullanım Kılavuzu Otomatik Katılım kapsamında Ziraat Emeklilik olarak işverenlerin ve temsilcilerinin operasyonel iş süreçlerini kolaylaştıran kurumsal internet

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 14.02.2013 TALM-001-011

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

Üniversite, gerektiğinde öğrencilerin seçtiği dersler ve programlarında değişiklik yapabilir.

Üniversite, gerektiğinde öğrencilerin seçtiği dersler ve programlarında değişiklik yapabilir. I. SERTİFİKA PROGRAMI DERS KAYITLARI Meslek Yüksekokulu öğrencileri, OASIS e şifreleriyle girerek sırasıyla Dersler/Kayıtlar/Sertifika Ders Kayıtları butonlarına basmak suretiyle internet üzerinden ders

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Sorularla Birinci Kart Birinci Kart Nedir? Neden üye olmalıyım? Birinci Karta üyelik işlemleri nasıl gerçekleşir? Birinci Karttan Akü satışı nasıl

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

ASMO E-ODA. E-Oda Kapsamında E-Birlik Sisteminde aşağıdaki ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

ASMO E-ODA. E-Oda Kapsamında E-Birlik Sisteminde aşağıdaki ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. ASMO E-ODA TÜRMOB E-Birlik sistemi; sadece mesleki sözleşme girişleri ile değil, çağımızın gerekliliği olan e-oda sistemi ile odamız tarafından daha kapsamlı şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Sistem içerisinde

Detaylı