HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLERİN YAŞAM MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLERİN YAŞAM MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI"

Transkript

1 HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLERİN YAŞAM MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu, TÜBİTAK, YÖK, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi destekleri ile ve Maastricht Üniversitesi ev sahipliğinde, 1 Şubat Eylül 2013 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi nden Doç.Dr. Devrim Dumludağ, İstanbul Üniversitesi nden Dr. Özge Gökdemir ve Maastricht Üniversitesi nden Dr. Maarten Vendrik tarafından yürütülen Hollanda da Yaşayan Türklerin Yaşam Memnuniyeti çalışmasının yöntemi ve bulguları aşağıda yer almaktadır. 1) Anketin Oluşturulması: Şubat Haziran 2012 tarihleri arasında, alanında uzman çeşitli akademisyenlerin görüşü alınarak bir anket taslağı ortaya çıkarılmıştır. Ankette yer alan soruların araştırma konusu (nispi gelir etkisi) ile uyumlu olması ve uluslararası açıdan karşılaştırılabilir olmasına dikkat edilmiştir. 2) Anketin Uygulanması: 4 Eylül 2013 tarihi itibariyle T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu bekleme salonunda anketin uygulanmasına başlanmıştır. 16 Mayıs 2013 tarihine kadar süren anket çalışması sonucu 850 katılımcıya ulaşılmıştır. Ankete katılma oranı yüzde seksendir. Konsolosluk bekleme salonunda (işlem yapılan bölmelerden ayrı bir yerde olmasına rağmen) katılımcıların anketi bir kamu kurumunda cevaplıyor olmalarının yaşam memnuniyetlerini ifade etmeleri üzerinde olumsuz etki yaratabilmesi ihtimali (işlem yapacak olmanın üzerlerinde yaratabileceği stres vb.) nedeniyle belediye ve sivil toplum kuruluşlarına kayıtlı olan Türk vatandaşları (tesadüfi olarak) seçilerek, anket 157 kişiye internet üzerinden uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar yaşam memnuniyeti açısından iki grup arasında dikkate değer önemli bir farkın ortaya çıkmadığını göstermektedir. Sonuç olarak 4 Eylül 2013 ve 16 Mayıs 2013 tarihleri arasında toplamda 1007 katılımcıya anket uygulanmıştır. Hollanda da yaklaşık Türk yaşamaktadır. Hollanda da faaliyet gösteren iki konsolosluktan biri olan Rotterdam Başkonsolosluğu civarında vatandaşa hizmet vermektedir. 1 Konsolosluğun hizmet bölgesi Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Noord Brabant ve Limburg bölgelerini içermektedir. Konsolosluğun görev alanının kapsayıcı olması ve hizmet verdiği vatandaşların sayısının oldukça fazla oluşu, mevcut çalışmadaki grubun Hollanda da yaşayan Türkleri temsil etmesi açısından büyük önem taşımaktadır. 2 3) Yaşam Memnuniyeti Son dönemde Yaşam Memnuniyeti konusu uluslararası literatürde oldukça dikkat çekmektedir. Özellikle kişi başına düşen gelirin tek başına refah ölçütü olarak yeterli olmaması, bireylerin mutluluğunun da dikkate alınması geretiğine yönelik tartışmaları getirmiştir. 1 Diğer konsolosluk Deventer dedir yılı içinde Amsterdam Konsolosluğu nun da hizmete girmesi beklenmektedir. 2 Konsolosluğun hizmet konuları askerlik, evlilik, tereke, noter, doğum ve vatandaşlık gibi alanları içermektedir.

2 Yaşam memnuniyeti anketler aracılığı ile ölçülen bir kavramdır. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) da aralarında olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde enstitüler, kuruluşlar ve araştırma merkezleri yaşam memnuniyetini ölçen anketler uygulamaktadırlar. Düzenli aralıklarla uygulanan bu anketler sonucu toplumların uzun süreli mutluluk seyri kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yaşam memnuniyeti anketlerde genellikle aşağıda yer alan soru ile ölçülmektedir: Hayatınızı bir bütün olarak değerlendirdiğinizde; genel olarak hayatınızdan ne kadar memnunsunuz? (Hiç memnun değilseniz 0; çok memnun hissediyorsanız 10 olmak üzere bir puanlama yapınız) Hiç Memnun değil Çok Memnun Katılımcıların yaşam memnuniyetlerine yönelik verdikleri cevapların ortalaması 10 üzerinden 6.7 dir. Bu rakam Hollanda da yaşayan etnik grupların yaşam memnuniyetini araştıran az sayıdaki araştırmanın sonuçları ile de paralellik taşımaktadır. Bu çalışmalarda Hollanda da yaşayan en az mutlu etnik grubun Türk göçmenler olduğu vurgulanırken yaşam memnuniyeti ortalaması aralığında hesaplanmıştır. 3 Mevcut çalışmada katılımcılardan 5 yıl önceki yaşam memnuniyetlerini belirtmeleri de istenmiştir. Katılımcıların verdikleri cevapların ortalaması 7.02 dir. Geçmişteki yaşam memnuniyetin yüksek çıkmasında, geçmişe bugünün koşullarından bakılıyor olması ve son dönemde yaşanan ekonomik kriz koşullarının önemli rolü mevcuttur. Ekonomik kriz etkileri ile ilgili detaylı bilgi ilerleyen bölümlerde verilecektir. Şekil 1. Yaşam Memnuniyeti (Şu an ve 5 yıl önce) 7, , Şu an 5 yıl önce 3 Hollanda dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olup yapılan araştırmalarda yaşam memnuniyeti ortalama olarak 10 üzerinden aralığında çıkmaktadır.

3 Şekil 2. Yaşam Memnuniyeti nin dağılımı Şu an 5 yıl önce Katılımcılar Cinsiyet, Yaş Ortalaması ve Kuşaklara göre dağılım: Katılımcıların yüzde 62 si erkek yüzde 38 i kadındır. Katılımcıların yaş ortalaması 36 dır. Erkeklerde yaş ortalaması 36.8 iken kadınlarda ise 34.6 dır. Şekil 3. Yaşam memnuniyeti cinsiyet 6,84 6, Kadın Erkek Uluslararası arastırmalara paralel olarak, mevcut çalışmada da kadınların yaşam memnuniyeti erkeklerden daha yüksek çıkmaktadır. Erkekler için yaşam memnuniyeti ortalaması 6.6, kadınlar için ortalama 6.8 dir. Kuşakların Tanımı: Uluslararası çalışmalara paralellik göstermesi açısından kuşaklar aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır: 1. Kuşak: Anne-Baba Türkiye doğumlu olup, katılımcı da Türkiye doğumludur. 1.5 Kuşak: Anne-Baba Türkiye doğumlu olup katılımcı da Türkiye doğumludur, ancak katılımcı 12 yaşından önce Hollanda ya gelmiştir. 2. Kuşak: Anne-Baba Türkiye doğumlu olup katılımcı Hollanda doğumludur. 2.5 Kuşak: Anne veya Baba dan biri Hollanda doğumlu olup, katılımcı da Hollanda doğumludur. 3. Kuşak: Anne-Baba ve katılımcı Hollanda doğumludur.

4 Şekil 4. Kuşakların dağılımı Çalışmada Kuşakların Dağılımı 1% 30% 20% 49% 1.kuşak 1.5 kuşak 2. kuşak 2.5 kuşak Şekil 4 den görülebileceği üzere çalışmada yer alan katılımcıların büyük çoğunluğunu 1. kuşak göçmenler oluşturmaktadır. 3 kuşak ise Hollanda ya göç edilen tarih nedeniyle henüz fazla sayıda değildir. Anketi cevaplama yaşı 18 olduğundan 3. Kuşak çalışmada yer almamaktadır. Şekil 5 Yaşam memnuniyeti kuşaklar 7, ,125 6, ,3 1.kuşak 1.5 kuşak 2. kuşak 2.5 kuşak Şekil 5 yaşam memnuniyeti açısında birinci kuşağın en düşük mutluluk ortalamasına sahip olduğunu göstermektedir. Katılımcıların yaşam memnuniyeti ortalaması kuşak kategorisinde değerlendirildiğinde, ikinci kuşak en mutlu grup olarak öne çıkmaktadır.

5 4) Eğitim Durumu Şekil 6. Katılımcıların Eğitim Durumlarına Göre Dağılımı 3% 11% 23% 24% 11% 28% İlkokul Orta-öğretim Lise Meslek-Yüksek Okul Üniversite Lisans-üstü Şekil 6 katılımcıların eğitim durumlarına göre dağılımını göstermektedir. Meslek-Yüksek okulları ve lise eğitimi en fazla paya sahip olan eğitim durumlarıdır. Bu oran özellikle 1.5 ve 2. Kuşaklarda yüksek iken, birinci kuşak katılımcılarda ilkokul ve orta okul eğitiminin payı yükselmektedir. Üniversite ve lisans üstü eğitim ise 2 ve 2.5 kuşaklarda daha fazla paya sahiptir. Ekonometrik analizler eğitim düzeyi arttıkça mutluluk düzeyindeki artışın istatistiksel olarak anlamlı olduğunu göstermektedir. Bir başka deyişle, daha yüksek eğitim düzeyine sahip olanlar daha mutlu olmaktadırlar. Eğitim düzeyinin artışı mutluluğu pozitif olarak etkilemektedir. 5) İş Gücü Şekil 7. Katılımcıların İş Gücüne Göre Dağılımı ev-kadını 3% emekli 3% kendi işi 15% öğrenci 9% çalışmıyor 19% tam-zamanlı 37% yarı-zamanlı 14% Katılımcıların iş gücüne göre dağılımı şekil 7 te yer almaktadır. Katılımcıların yarısı tam-zamanlı ve yarı-zamanlı işlerde çalışmaktadırlar. Katılımcıların yüzde 15 i kendi işini yürütürken emekli ve ev kadınlarının payı toplamda yüzde 6 da kalmaktadır. Çalışmayanlar grubun yüzde 19 unu oluştururken öğrencilerin gruptaki payı ise yüzde 9 dur.

6 Şekil 8. Katılımcıların çalıştıkları işten memnuniyetleri hiç memnun değil 13% çok memnun 36% orta 10% memnun değil 11% memnun 30% Şekil 8 çalışan katılımcıların çalıştıkları işten ne derece memnun olduklarını göstermektedir. Çalışmakta olan katılımcıların yarısından çoğunun çalıştığı işten memnun olduğu görülmektedir. Çalıştığı işten memnun olmayanların payı yüzde 24 dür. 6) Gelir Ankete katılanlar gelir düzeylerini hanehalkının (vergi sonrası aylık net geliri) olarak ifade etmektedirler. Gelir düzeyini ölçmek için 10 luk kategori kullanılmıştır. Sonuçta ankete katılanların (aylık) gelir düzeyinin ortalaması 2500 euro olarak hesaplanmıştır. (Ancak standart sapmanın yaklaşık 2,5 olduğunu belirtmek gerekir). Gelir Düzeyinden Memnuniyet Katılımcılara sorulan hane halkı gelirinden ne kadar memnun sunuz? sorusuna verilen cevapların dağılımı şekil den görülebilmektedir. Şekil 9. Gelir düzeyinden memnuniyet hiç memnun değil 14% çok memnun 29% memnun değil 15% memnun 28% orta 14% Katılımcıların yarısından fazlası hane halkı gelirinden memnun-çok memnun iken gelir düzeyinden memnun olmayanların oranı yaklaşık yüzde 30 civarındadır.

7 Şu andaki yaşam standardınızı anne-babanızın sızın yaşınızdaki durumları ile karşılaştırırsanız sonucu nasıl değerlendirirsiniz sorusuna verilen cevaplar katılımcıların yarısından fazlasının durumlarının ailelerinin (kendi yaşlarındaki) durumlarından daha iyi olduğunu göstermektedir. Şekil 10. Katılımcıların yaşam standartlarını anne-babalarının (katılımcıların yaşındaki) durumları ile karşılaştırmaları. daha kötü 18% daha iyi 61% benzer 21% Kriz Etkisi Gelir ve yaşam standartlarını etkileyen önemli faktörlerden biri de son dönemde global düzeyde etkisini hisstettiren ekonomik krizlerdir. Çalışmada yer alan Dünyada ekonomik kriz pek çok insanı olumsuz olarak etkilemekte, son iki yıl içinde sizin aileniz krizden nasıl etkilendi? şeklindeki kriz sorusuna verilen cevaplar, katılımcıların krizden büyük ölçüde etkilendiklerini göstermektedir. Şekil 11. Kriz etkisi hiç etkilenmedik 8% az etkilendik 28% çok etkilendik 26% etkilendik 38% Kriz koşullarına tepki: Katılımcıların ekonomik krize karşı finansal tepkilerini ölçmek için borçlanma ve tasarruflar ile ilgili bir soru sorulmuştur. Son bir yıl içinde ailenizin gelir ve harcamaları konusunda aşağıdaki hangi durum geçerli olmuştur? sorusuna verilen cevaplar son dönemde para biriktirebilen katılımcıların payının toplam içinde oldukça düşük olduğunu göstermektedir.

8 Şekil 12. Finansal tedbirler para biriktirebildik 19% borçlandık 33% ancak geçinebildik 24% birikimlerimizi harcadık 24% Gelir Durumlarının Karşılaştırılması Gruplar: Uluslararası literatürde yer alan pek çok çalışma bireylerin yaşadıkları toplum içinde yaşam standartlarını diğerleri (komşu, meslektaş vb.) ile karşılaştırdıklarını ve bu karşılaştırmanın da mutluluklarını olumlu/olumsuz olarak etkilediğini ortaya çıkarmıştır. Karşılaştırmaların etkisini ölçmek için hazırladığımız sorular gelir karşılaştırmalarını ve referans grupların yaşam standartlarının ne derece takip edildiğini içermektedir. Bu bulgular ekonometrik modellerde formüller aracılığı ile incelenmektedir. Ancak burada sadece betimsel olarak ifade edilmektedir. Katılımcılara sorulan Size göre hane halkınızın gelir düzeyi aşağıdaki gruplara kıyasla ne durumdadır? sorusuna verilen cevaplar katılmcıların gelir düzeylerinin Türkiye de yaşayanlardan daha yüksek olduğunu ifade ettiklerini göstermektedir. Yine katılımcıların büyük bir çoğunluğu, gelirlerinin Hollandalılar dan düşük olduğunu ifade etmektedirler. Gelir düzeylerinin benzerliği açısından Hollanda da yaşan diğer Türkler en çok referans verilen grup olarak göze çarpmaktadır. Şekil 13. Gelir karşılaştırmaları (Etnik gruplar) Düşük Benzer Yüksek 0 Türkiye'de Yaşayanlar Diğer Göçmenler Hollanda'da yaşayan diğer Türkler Hollandalılar Gelir Durumlarının Karşılaştırılması Yakın Çevre Çalışmada gelir karşılaştırması etnik grupların yanı sıra katılımcıların yakın çevresi için de ölçülmüştür. Bu soruya verilen cevaplar içinde benzerlikler daha ağır basmaktadır. Farklılık, katılımcıların büyük çoğunluğunun gelir düzeylerinin Türkiye de yaşayan ından daha yüksek olduğunu belirtmeleri ile ortaya çıkmıştır. Bir diğer ilginç

9 sonuç, diğer referanslara kıyasla, daha fazla sayıda katılmıcının AB de yaşayan ına göre gelir düzeylerini daha düşük olarak belirtmeleridir. Yapılan röportajlarda katılımcıların özellikle Belçika ve Almanya da yaşayan ının yaşam standartlarının daha iyi olduğuna yönelik tespitleri dikkat çekmiştir. Bu durumu açıklamaya yönelik olarak, bu ülkelerde taşıt vergisinin (genelde vergilerin), kiraların, gayrımenkullerin ve akaryakıtın daha ucuz olması örnek verilmiştir. Şekil 14. Gelir karşılaştırmaları (Yakın çevre) Hollanda'daki AB'deki Türkiye'deki Komşular İş Arkadaşları yüksek benzer düşük Nispi gelir hipotezi ile ilgili çalışmalarda karşılaştırmaların yaşam memnuniyeti üzerindeki etkisi incelenirken, gelir farklılıklarının yanı sıra, katılımcıların sosyal karşılaştırmalara ne kadar önem verdiği de araştırılmaktadır. Bu nedenle katılımcılardan gelirlerini karşılaştırdıkları grupları ne derece takip ettiklerini aşağıdaki soru ile belirtmeleri de istenmiştir. Hollanda da yaşayan bir Türk olarak yaşam standartları ve ekonomik konumları açısından aşağıdaki grupları ne derece takip etmektesiniz? Şekil 15. Sosyal karşılaştırma etnik gruplar Hiç Bazen Sıkça Hollandalılar Hollanda'daki Türkler Diğer Göçmenler Türkiye'de yaşayanlar Şekil 15 katılımcıların sıkça takip ettikleri grubun Türkiye de yaşayanlar olduğunu göstermektedir. Hiç takip edilmeyenlere verilen cevapta Hollanda da yaşayan diğer göçmenler ilk sırayı almaktadır. Katılımcıların Hollandalıları ve Hollanda da yaşayan Türkleri takip etme eğilimlerinin benzer olduğu grafikten görülebilmektedir.

10 Karşılaştırma sorusunun yakın çevre ile ilgili boyutu ilginç sonuçlar sunmaktadır. Grafiğe göre katılımcılar referans grupları arasından sıklıkla Türkiye deki ı takip etmektedirler. İkinci sırayı Hollanda daki alırken üçüncü sıklıkla takip edilen grup iş arkadaşlarıdır. Şekil 16. Sosyal karşılaştırma yakın çevre Hollanda'daki AB'deki Türkiye'deki Komşular İş Arkadaşları Sıkça Bazen Hiç Çalışmanın ilgi çeken konularından biri katılımcıların kendilerini nereye ait hissettikleri ile ilgilidir. Katılımcıların Kendinizi aşağıdaki yerlerden en fazla hangisinin bir parçası olarak hissediyorsunuz? sorusuna verdikleri cevap içinde ağırlığı Türkiye oluşturmaktadır. Türkiye yi Hollanda ve yaşadıkları şehir (örn. Rotterdam) takip etmektedir. Verilen cevaplar kuşaklar açısından incelendiğinde birinci kuşağın cevaplarında Türkiye nin ağır bastığı genç kuşakta ise Hollanda ve yaşanan şehirin paylarının daha yüksek olduğu görülmektedir. Şekil 17. Aidiyet Diğer 3% Mahalle 5% Şehir 14% Türkiye 56% Hollanda 22% Dışlama: Katılımcılara göçmenlere yönelik hükümet politikaları ve ayrımcılık ile ilgili sorular da sorulmuştur.

11 Katılımcılar arasında toplumda dışlamanın olduğunu düşünenlerin sayısı ayrımcılık olmadığını düşünenlere göre oldukça fazla sayıda. Ancak bu farklılık Bizzat dışlamaya maruz kaldınız mı? sorusuna verilen cevaplarda ciddi biçimde azalmaktadır. Şekil 18. Ayrımcılıkla ilgili sorular (hissedilen/bizzat yaşanan) Ayrımcılık var Ayrımcılık yok Dışlamaya maruz kaldım Dışlamaya maruz kalmadım Şekil 19. Göçmen politikaları: Hollanda hükümetlerinin göçmen politikalarını değerlendirilişi çok iyi 1% iyi 9% çok kötü 22% orta 27% kötü 41% HAZIRLAYANLAR Doç. Dr. Devrim Dumludağ Dr. Özge Gökdemir Dr. Maarten Vendrik Marmara Üniversitesi & Maastricht University İstanbul Üniversitesi & Maastricht University Maastricht University

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ. Gelir, Harcama ve Tasarruf ve Mutluluk İlişkisi: Türkiye Örneği

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ. Gelir, Harcama ve Tasarruf ve Mutluluk İlişkisi: Türkiye Örneği Gelir, Harcama ve Tasarruf ve Mutluluk İlişkisi: Türkiye Örneği Özet öğretim üyesi Doç. Dr. Devrim Dumludağ ın yürütücüsü olduğu, Bilimsel Araştırma Projesi birimi tarafından desteklenen, İstanbul Üniversitesi

Detaylı

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ DEĞERLENDİRME NOTU: Yasemin KARADENİZ YILMAZ Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, İstatistikçi KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ 27.06.2014 DEĞERLENDİRME NOTU:

Detaylı

A N A L İ Z. Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi. Furkan BEŞEL

A N A L İ Z. Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi. Furkan BEŞEL A N A L İ Z Yaşam Memnuniyeti Araştırması (2013): Doğu Marmara İlleri Analizi Furkan BEŞEL Ağustos 2014 GİRİŞ Yaşam Memnuniyeti Araştırmasının (YMA) amacı TÜİK tarafından Bireyin genel mutluluk algısını,

Detaylı

Araştırma Notu 14/163

Araştırma Notu 14/163 g Araştırma Notu 14/163 7 Mart 2014 REİSİ KADIN OLAN HER DÖRT HANEDEN BİRİ YOKSUL Gökçe Uysal * ve Mine Durmaz ** Yönetici özeti Gerek toplumsal cinsiyet eşitliği gerekse gelecek nesillerin fırsat eşitliği

Detaylı

Araştırma Notu 16/191

Araştırma Notu 16/191 Araştırma Notu 16/191 7 Mart 2016 REİSİ KADIN OLAN 1,2 MİLYON HANE YOKSUNLUK İÇİNDE YAŞIYOR Gökçe Uysal * ve Mine Durmaz ** Yönetici özeti Gerek toplumsal cinsiyet eşitliği gerekse gelecek nesillerin fırsat

Detaylı

Ekonomik Rapor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / 85

Ekonomik Rapor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği /  85 1.5 Yaşam Memnuniyeti TÜİK tarafından, ülke genelinde bireylerin mutluluk algılaması, umut, değerler, kişisel gelişim, sağlık, gelir ve çalışma hayatı gibi alanlarda memnuniyetini ölçmek üzere 2003 yılından

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAV BAŞARISININ ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAV BAŞARISININ ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİ ANALİZİ, İZLEME VE DEĞERLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAV BAŞARISININ ÇEŞİTLİ

Detaylı

Araştırma Notu 16/193

Araştırma Notu 16/193 Araştırma Notu 16/193 21 Nisan 2016 HER ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİ MADDİ YOKSUNLUK İÇİNDE Seyfettin Gürsel *, Gökçe Uysal ve Selin Köksal Yönetici Özeti Avrupa Birliği nin yoksunluk tanımına göre 2014 yılında Türkiye

Detaylı

Araştırma Notu 17/209

Araştırma Notu 17/209 Araştırma Notu 17/209 21 Nisan 2017 7 MİLYON 200 BİN ÇOCUK MADDİ YOKSUNLUK İÇİNDE YAŞIYOR Seyfettin Gürsel * Gökçe Uysal ve Selin Köksal Yönetici Özeti Avrupa Birliği nin yoksunluk tanımına göre 2015 yılında

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR - HAZİRAN 2009 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN

Detaylı

DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER. PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til

DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER. PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til DENİZLİ İLİ ÇALIŞAN NÜFUSUN İÇME SUYU TERCİHLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER PAÜ Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D Araş. Gör. Dr. Ayşen Til Su; GİRİŞ ekosisteminin sağlıklı işlemesi, insanların sağlığı ve yaşamının

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2017 TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Önsöz Bu raporda bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin

Detaylı

Araştırma Notu 17/206

Araştırma Notu 17/206 Araştırma Notu 17/206 7 Mart 2017 REİSİ KADIN OLAN HANELERDE YOKSUNLUK ARTIYOR Gökçe Uysal * ve Selin Köksal ** Yönetici özeti Gerek toplumsal cinsiyet eşitliği gerekse gelecek nesillerin fırsat eşitliği

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 2 İŞGÜCÜNE

Detaylı

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayanlar: Yrd. Doç. Dr. M. Deniz Giray Yrd. Doç. Dr. Duygu Güngör İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak EKONOMİK GELİŞMELER Ocak - 2010 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 3 İŞGÜCÜNE

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım EKONOMİK GELİŞMELER Kasım - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 2 İŞGÜCÜNE

Detaylı

Araştırma Notu 18/225

Araştırma Notu 18/225 Araştırma Notu 18/225 20 Nisan 2018 ŞİDDETLİ MADDİ YOKSUNLUK İÇERİSİNDE YAŞAYAN ÇOCUKLARIN ORANI ARTIYOR Gökçe Uysal ve Yazgı Genç Yönetici Özeti Avrupa Birliği nin yoksunluk tanımına göre 2016 yılında

Detaylı

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012 2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU Mart, 2012 ARAŞTIRMA HAKKINDA 2012 Şubat ayında PERYÖN web sayfasında yer alan İş Yerinde Kadın Araştırması, Dernek üyeleri ve iletişim veri tabanında bulunan yaklaşık

Detaylı

MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE

MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN YAŞAM GİDERLERİNİN ERKEK ÖĞRENCİ DEĞİŞKENİNE GÖRE İNCELENMESİ, DÜZCE MYO ÖRNEĞİ Yrd.

Detaylı

ANADİL AYRIMINDA İŞGÜCÜ PİYASASI KONUMLARI. Yönetici Özeti

ANADİL AYRIMINDA İŞGÜCÜ PİYASASI KONUMLARI. Yönetici Özeti Araştırma Notu 09/60 25.12.2009 ANADİL AYRIMINDA İŞGÜCÜ PİYASASI KONUMLARI Seyfettin Gürsel *, Gökçe Uysal-Kolaşin ** ve Onur Altındağ *** Yönetici Özeti Bu araştırma notunda anadili Türkçe ve Kürtçe olan

Detaylı

Konut Kredisi Piyasasına Bakış

Konut Kredisi Piyasasına Bakış Konut Kredisi Piyasasına Bakış Türkiye Konut Kredisi İstatistikleri (Kasım 2010 - Ekim 2011) Kasım 2011 Uyarı: Bu raporda sunulan istatistiklerin bir kısmı Konutkredisi.com.tr web sitesinin ziyaretçilerinin

Detaylı

Araştırma Notu 13/159

Araştırma Notu 13/159 Araştırma Notu 13/159 27 Aralık 2013 1,4 MİLYON GENÇ NE OKULDA NE İŞTE Seyfettin Gürsel, Gökçe Uysal-Kolaşin ve Melike Kökkızıl Yönetici Özeti TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Anketi 2012 verilerine

Detaylı

Araştırma Notu 18/229

Araştırma Notu 18/229 Araştırma Notu 18/229 18 Mayıs 2018 15-19 YAŞ ARASINDAKİ 700 BİN GENÇ NE İŞGÜCÜNDE NE EĞİTİMDE Gökçe Uysal * ve Yazgı Genç ** Yönetici Özeti 2012-2016 dönemine ait Hanehalkı İşgücü Anketi verileri kullanılarak

Detaylı

2013 önemli olaylar & makroekonomik veriler

2013 önemli olaylar & makroekonomik veriler 1 2013 önemli olaylar & makroekonomik veriler 2 Gündemdeki olaylar Çukurca da saldırı Suriye deki olaylar Terör eylemleri Reyhanlı da bombalı saldırı Gezi Parkı Protestoları Gezi Parkı Protestoları Mısır

Detaylı

Araştırma Notu 15/180

Araştırma Notu 15/180 Araştırma Notu 15/180 22 Nisan 2015 ÇOCUKLARIN YARISI MADDİ YOKSUNLUK İÇİNDE Seyfettin Gürsel *, Gökçe Uysal ve Mine Durmaz Yönetici Özeti Avrupa Birliği standartlarına göre 2013 yılında Türkiye de 0-15

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2015 TEB Boğaziçi Üniversitesi Önsöz Bu raporda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin sonuçları detaylı bir şekilde

Detaylı

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR

Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması SONAR Buca Belediyesi Hizmet Memnuniyet ve Beklentiler Araştırması ARAŞTIRMANIN AMACI Buca Belediyesi nin hizmetlerinden duydukları memnuniyet düzeylerini, Buca belediyesine olan güvenlerini ve başarı oranlarını,

Detaylı

ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ

ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM Öğrencinin adı- soyadı: ERDEM EGE MARAŞLI Proje Danışmanı: MÜGE SİREK Bahçeşehir - İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Son günlerde haberlerde gazetelerde çok fazla rastladığımız

Detaylı

Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0

Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0 12 Eczacı Profili-1998-2007 II. 1998 ARAŞTIRMASI BULGULARI ll.l.toplumsal VE EKONOMİK ÖZELLİKLER Katılımcının Yaşı n % 21-30 114 21.6 31-40 152 28.8 41-50 208 39.5 51+ 53 10.1 TOPLAM 527 100.0 Tabloda

Detaylı

3.11. KENTSEL KONULAR VE GENEL YAŞAM KALİTESİ

3.11. KENTSEL KONULAR VE GENEL YAŞAM KALİTESİ 3.11. KENTSEL KONULAR VE GENEL YAŞAM KALİTESİ 3.11.1. Kentsel Çevrenin Değerlendirilmesi Bu bölümde görüşmecilerden, İstanbul ile ilgili çeşitli fiziksel ve sosyal özelliklere ilişkin önermelere katılımına

Detaylı

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI RAŞTIRMASI - S V.01A - 18 HAZİRANH 2004 - SONUÇ RAPORU Nükleer Silahlar Araştırması - Sonuç Raporu v.01a - 18 Haziran 2004 Proje Ekibi Güçlü Atılgan Proje Sorumlusu Infakto

Detaylı

Uluslararası Genç Liderler Akademisi Eğitimleri. Sosyal Etki Analizi

Uluslararası Genç Liderler Akademisi Eğitimleri. Sosyal Etki Analizi Uluslararası Genç Liderler Akademisi Eğitimleri Sosyal Etki Analizi Hazırlayanlar: Zeynep Arslan ve Elif Kalan Ağustos, 2012. İstanbul, Türkiye GİRİŞ Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği nin koordinasyonunda,

Detaylı

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Bu anketin amacı, niteliksel bilgilerin toplanıp, belirli formlarda yardım ve ihtiyacı olan, 15-25 yaş arası göçmen yada farklı

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim EKONOMİK GELİŞMELER Ekim - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 2 İŞGÜCÜNE

Detaylı

2002 HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ: GELİR DAĞILIMI VE TÜKETİM HARCAMALARINA İLİŞKİN SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

2002 HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ: GELİR DAĞILIMI VE TÜKETİM HARCAMALARINA İLİŞKİN SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ TÜRKİYE EKONOMİ KURUMU TARTIŞMA METNİ 2003/6 http://www.tek.org.tr 2002 HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ: GELİR DAĞILIMI VE TÜKETİM HARCAMALARINA İLİŞKİN SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Zafer Yükseler Aralık, 2003

Detaylı

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Kişisel ve Mesleki Gelişim Yeterlilikleri Hakkındaki Görüşleri. Merve Güçlü

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Kişisel ve Mesleki Gelişim Yeterlilikleri Hakkındaki Görüşleri. Merve Güçlü Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Kişisel ve Mesleki Gelişim Yeterlilikleri Hakkındaki Görüşleri Merve Güçlü GİRİŞ Öğretme evrensel bir uğraştır. Anne babalar çocuklarına, işverenler işçilerine, antrenörler

Detaylı

Geçmişten Günümüze Kastamonu Üniversitesi Dergisi: Yayımlanan Çalışmalar Üzerine Bir Araştırma 1

Geçmişten Günümüze Kastamonu Üniversitesi Dergisi: Yayımlanan Çalışmalar Üzerine Bir Araştırma 1 Mart 2017 Cilt:25 No:2 Kastamonu Eğitim Dergisi xii-xxi Geçmişten Günümüze Kastamonu Üniversitesi Dergisi: Yayımlanan Çalışmalar Üzerine Bir Araştırma 1 Lütfi İNCİKABI, Samet KORKMAZ, Perihan AYANOĞLU,

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2016 TEB Boğaziçi Üniversitesi Önsöz Bu raporda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin sonuçları detaylı bir

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül EKONOMİK GELİŞMELER Eylül - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 2 İŞGÜCÜNE

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 33

HABER BÜLTENİ xx Sayı 33 HABER BÜLTENİ xx.07.2016 Sayı 33 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÇALIŞAN SAYISI BEKLENTİSİ ARTTI Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi geçen aya ve geçen yılın aynı ayına göre yükseldi. Mevcut siparişler ise; Mayıs

Detaylı

Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; 1- Nüfusun Yaş Gruplarına Göre Dağılımı Genç (Çocuk) Nüfus ( 0-14 yaş )

Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; 1- Nüfusun Yaş Gruplarına Göre Dağılımı Genç (Çocuk) Nüfus ( 0-14 yaş ) Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; ülkelerin kalkınmasında, ülkenin dünyadaki etki alanını genişletmesinde potansiyel bir güç olarak önemli bir faktördür. Nüfusun potansiyel gücü, nüfus miktarı

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ANKARA 2018 2 İçindekiler Sayfa 1. Giriş ve Amaç... 4 2. Gereç ve Yöntem... 4 2.1. Araştırmanının Türü ve Örneklem...

Detaylı

HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9

HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9 HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9 Konya hizmetler sektörü güven endeksi, 4 ayın ardından pozitif değer aldı: Şubat 2014 ten bu yana negatif değer alan Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi, Haziran 2014

Detaylı

Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan

Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan Psikososyal Güvenlik İklimi Psikososyal güvenlik iklimi, örgütsel iklimin spesifik bir boyutu olup, çalışanların psikolojik

Detaylı

Araştırma Notu 16/195

Araştırma Notu 16/195 Araştırma Notu 16/195 18 Mayıs 2016 HER ÜÇ GENÇTEN BİRİ EĞİTİMİNE DEVAM ETMİYOR Gökçe Uysal *, Melike Kökkızıl ** ve Selin Köksal *** Yönetici Özeti 2013 ve 2014 Hanehalkı İşgücü Anketi verileri kullanılarak

Detaylı

Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi

Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi Mehmet ATASEVER Mayıs, 2015 Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 26 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜKSELDİ

HABER BÜLTENİ xx Sayı 26 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜKSELDİ HABER BÜLTENİ xx.12.2015 Sayı 26 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜKSELDİ Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi (KOİN), her ay Konya da inşaat sektöründe faaliyet gösteren 200 firmaya

Detaylı

Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı

Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi genel Başkanı Selim Işık tarafından açıklanan raporda çok dikkat çekici sonuçlar elde edildi. Raporun Kahramanmaraş Onikişubat

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

Özet Değerlendirme 1

Özet Değerlendirme 1 Özet Değerlendirme 1 SURİYELİ MÜLTECİ HAYATLAR MONİTÖRÜ ÇALIŞMANIN KAPSAMI İNGEV ve Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü işbirliğinde hazırlanan Mülteci Hayatlar Monitörü, Türkiye de kamp dışında yaşayan

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ İNTİHAR RAPORU 24. 09.2014 GİRİŞ: En basit anlamda insanın kendi

Detaylı

Araştırma Notu 17/212

Araştırma Notu 17/212 Araştırma Notu 17/212 18 Mayıs 2017 15-19 YAŞ ARASINDAKİ 850 BİN GENÇ NE İŞGÜCÜNDE NE EĞİTİMDE Gökçe Uysal * ve Selin Köksal ** Yönetici Özeti 2014 ve 2015 Hanehalkı İşgücü Anketi verileri kullanılarak

Detaylı

1 Şekil-1. TEPE (Şubat 2016 Şubat 2017) 1

1 Şekil-1. TEPE (Şubat 2016 Şubat 2017) 1 HABER BÜLTENİ 03.03.2017 Sayı 86 GELECEĞE DAİR UMUTSUZLUK PERAKENDE GÜVENİNİ DÜŞÜRÜYOR 2016 yılını negatif seyirle tamamlayan perakende güveni, yeni yılın ilk iki ayında da bu eğilimine devam ederek son

Detaylı

TÜRKİYE SAĞLIK İNSANGÜCÜ DURUMUNUN ULUSLARARASI KARŞILAŞTIRMASI. Prof. Dr. Şebnem ASLAN

TÜRKİYE SAĞLIK İNSANGÜCÜ DURUMUNUN ULUSLARARASI KARŞILAŞTIRMASI. Prof. Dr. Şebnem ASLAN TÜRKİYE SAĞLIK İNSANGÜCÜ DURUMUNUN ULUSLARARASI KARŞILAŞTIRMASI Prof. Dr. Şebnem ASLAN Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü Antalya-2018 Sağlık Hizmetleri Sunumu Sağlık

Detaylı

TEPE TEPE_Mevsimsellikten Arındırılmamış Seri

TEPE TEPE_Mevsimsellikten Arındırılmamış Seri HABER BÜLTENİ 02.08.2016 Sayı 79 PERAKENDEDE İŞLER TOPARLANIRKEN BEKLENTİLER DÜŞÜYOR: TEPE değeri, temmuz ayında geçen aya ve geçen yıla göre düştü. Geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu ve işlerin geçen yıla

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR - AĞUSTOS 2009 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

1 Şekil-1. TEPE (Ocak 2016 Ocak 2017) 1

1 Şekil-1. TEPE (Ocak 2016 Ocak 2017) 1 HABER BÜLTENİ 02.02.2017 Sayı 85 PERAKENDE GÜVENİ 12 AYDIR NEGATİFTE 2016 yılını negatif seyirle tamamlayan perakende güveni, yeni yılın ilk ayında da bu eğilimine devam ederek son 12 ayı negatif seviyede

Detaylı

BÖLÜM 5 MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ

BÖLÜM 5 MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ 1 BÖLÜM 5 MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ Gözlenen belli bir özelliği, bu özelliğe ilişkin ölçme sonuçlarını yani verileri kullanarak betimleme, istatistiksel işlemlerin bir boyutunu oluşturmaktadır. Temel sayma

Detaylı

Türkiye de Kadınların İç Göç Örüntüsü ve İç Göç Nedenleri

Türkiye de Kadınların İç Göç Örüntüsü ve İç Göç Nedenleri Türkiye de Kadınların İç Göç Örüntüsü ve İç Göç Nedenleri Doç. Dr. Mehmet Ali Eryurt Ar. Gör. Ayşe Abbasoğlu Özgören Ar. Gör. Zehra Yayla Melek Özgür Duman 0 Eylül 205, Hilton Hotel, Ankara Neden Kadın

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İSTİHDAM... 2 İSTİHDAMIN YAPISI... 2 İŞSİZLİK... 3 İŞGÜCÜNE

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mart

EKONOMİK GELİŞMELER Mart EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM. 2 İSTİHDAMIN YAPISI. 2 İŞSİZLİK. 3 İŞGÜCÜNE KATILMA

Detaylı

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ. NÜFUS ve KENTLEŞME

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ. NÜFUS ve KENTLEŞME TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ NÜFUS ve KENTLEŞME 211 İÇİNDEKİLER 1.NÜFUS... 1 1.1. Nüfus Büyüklüğü, Nüfus Yoğunluğu ve Nüfus Artış Hızı... 3 1.2. Yaş ve Cinsiyet Dağılım Özellikleri... 8 1.2.1. Nüfusun

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ:

HABER BÜLTENİ Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ: HABER BÜLTENİ 02.10.2015 Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi (KOİN) geçen aya ve geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Konya da inşaat sektöründe

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ. Geleneksel Türk Müziği

Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ. Geleneksel Türk Müziği GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİYLE AMATÖR OLARAK İLGİLENEN BİREYLERİN ORTAÖĞRETİM DERS SÜREÇLERİNDE YER ALAN GELENEKSEL ÖĞRETİ VE UYGULAMALARI DEĞERLENDİRME DURUMLARI Yrd.Doç.Dr. Serap YÜKRÜK GİRİŞ Sanat eğitiminin

Detaylı

Finansal Hesaplar 2013

Finansal Hesaplar 2013 Finansal Hesaplar 2013 İstatistik Genel Müdürlüğü Parasal ve Finansal Veriler Müdürlüğü İçindekiler I. Genel Değerlendirme...3 II. Mali Olmayan Kuruluşlar...5 III. Mali Kuruluşlar...6 IV. Genel Yönetim...8

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 82 PERAKENDE GÜVENİ EKİM DE SON 7 YILIN EN DÜŞÜK DEĞERİNİ ALDI

HABER BÜLTENİ Sayı 82 PERAKENDE GÜVENİ EKİM DE SON 7 YILIN EN DÜŞÜK DEĞERİNİ ALDI HABER BÜLTENİ 04.11.2016 Sayı 82 PERAKENDE GÜVENİ EKİM DE SON 7 YILIN EN DÜŞÜK DEĞERİNİ ALDI Perakende güveni Ekim ayında hem geçen yıla hem de geçen aya göre azaldı. Geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu,

Detaylı

Konut Kredisi Piyasasına Bakış

Konut Kredisi Piyasasına Bakış Konut Kredisi Piyasasına Bakış Türkiye Konut Kredisi İstatistikleri (Ocak 2012 - Aralık 2012) 2012 Yıl Sonu Uyarı: Bu raporda sunulan istatistiklerin önemli bir kısmı Konutkredisi.com.tr web sitesinin

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 88

HABER BÜLTENİ Sayı 88 NİSAN AYINDA TEPE, SON 99 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE HABER BÜLTENİ 03.05.2017 Sayı 88 Şubat 2016 dan bu yana aralıksız negatifte bulunan perakende güveni, -20,2 ile Nisan ayında son 99 ayın en düşük seviyesini

Detaylı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı 3.6.1. Ulaşım Tipleri Yaşam Kalitesi Grubu araştırmaları çerçevesinde şehir yönetimi açısından önem taşıyan halkın beğeni ve eğilimleri, kamu hizmetlerinin kullanım özellikleri, ulaşım ilişkileri, gibi

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 51

HABER BÜLTENİ Sayı 51 HABER BÜLTENİ 12.01.2018 Sayı 51 Konya İnşaat Sektörü 2017 de, 2016 ya Göre Daha Kötü Performans Sergiledi: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, geçen yılın aynı dönemine düşerken, geçen aya göre yükseldi.

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 108

HABER BÜLTENİ Sayı 108 PERAKENDE GÜVENİ, 2018 YILINDA 2009 UN GERİSİNDE KALDI HABER BÜLTENİ 10.01.2019 Sayı 108 Perakende güveni Aralık ayında hem geçen yıla hem de geçen aya göre artmasına rağmen 2018 yılını negatif seviyede

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler

Detaylı

EVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ EKİM 2011 HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI

EVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ EKİM 2011 HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI D EVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ EKİM 2011 HANEHALKI İŞGÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI Devlet Planlama Örgütü İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından Ekim 2011 tarihinde uygulanan Hanehalkı İşgücü Anketi sonuçlarına göre,

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2008

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2008 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2008 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER...1 TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİ (TÜFE)... 2 ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ (ÜFE)... 2 İTHALAT - İHRACAT...

Detaylı

KRİMİNOLOJİ -I- 11 Aralık 2014 Suçun Ölçümü 2. Yar.Doç.Dr. Tuba TOPÇUOĞLU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

KRİMİNOLOJİ -I- 11 Aralık 2014 Suçun Ölçümü 2. Yar.Doç.Dr. Tuba TOPÇUOĞLU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ KRİMİNOLOJİ -I- Yar.Doç.Dr. Tuba TOPÇUOĞLU tuba.topcuoglu@gmail.com 11 Aralık 2014 Suçun Ölçümü 2 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SUÇUN ÖLÇÜMÜNDE KAYNAKLAR Resmi suç istatistikleri: Polis istatistikleri

Detaylı

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU Burçin ÖNER Selim UYSAL 30 NİSAN 2017 GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GİRİŞ: 19 Nisan 2017 tarihinde,

Detaylı

Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015

Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015 Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015 Üniversitemizin akademik personele sunduğu hizmetlerin değerlendirilmesi ve iyileştirmeye açık alanlarının tespit edilebilmesi amacıyla

Detaylı

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ SAHA ÇALIŞMASI ÖRNEKLEM SAYISI CSG STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ Kamil AKBAYIR Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi A.B.D., VAN ÖZET: Bu çalışmada,

Detaylı

Standard Eurobarometer EUROBAROMETER 7 AVRUPA BİRLİĞİNDE KAMUOYU BAHAR Bu rapor Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği için hazırlanmıştır.

Standard Eurobarometer EUROBAROMETER 7 AVRUPA BİRLİĞİNDE KAMUOYU BAHAR Bu rapor Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği için hazırlanmıştır. Standard Eurobarometer European Commission EUROBAROMETER 7 AVRUPA BİRLİĞİNDE KAMUOYU BAHAR 2009 ULUSAL RAPOR Standard Eurobarometer 71 /Bahar 2009 TNS Opinion & Social ÖZET KIBRIS KIBRIS TÜRK TOPLUMU Bu

Detaylı

15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor?

15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor? 15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor? Araştırma TÜİK bölgeleme sistemi NUTS2 kategorisinde yer alan 26 ilde gerçekleştirilmiştir Araştırma CATI (Bilgisayar destekli telefonla

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 91 GELECEĞE YÖNELİK OLUMSUZ BEKLENTİ PERAKENDE GÜVENİNİ DÜŞÜRDÜ

HABER BÜLTENİ Sayı 91 GELECEĞE YÖNELİK OLUMSUZ BEKLENTİ PERAKENDE GÜVENİNİ DÜŞÜRDÜ HABER BÜLTENİ 02.08.2017 Sayı 91 GELECEĞE YÖNELİK OLUMSUZ BEKLENTİ PERAKENDE GÜVENİNİ DÜŞÜRDÜ 2017 yılının ilk yarısında -16,8 puan seviyesine gerileyen perakende güveni Temmuz ayında -19,5 puan değerini

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 78

HABER BÜLTENİ Sayı 78 PERAKENDE GÜVENİ GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE AZALDI: HABER BÜLTENİ 04.07.2016 Sayı 78 TEPE değeri, haziran ayında mayıs ayına benzer şekilde gerçekleşti. Geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu ve işlerin

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 55 PERAKENDECİ HEM GEÇMİŞTEN MUTSUZ HEM GELECEKTEN UMUTSUZ

HABER BÜLTENİ Sayı 55 PERAKENDECİ HEM GEÇMİŞTEN MUTSUZ HEM GELECEKTEN UMUTSUZ HABER BÜLTENİ 02.07.2014 Sayı 55 PERAKENDECİ HEM GEÇMİŞTEN MUTSUZ HEM GELECEKTEN UMUTSUZ TEPE, Haziran 2014 te bir önceki aya ve geçen yıla göre düştü. TEPE, 2014 yılının ilk yarısında 2010 yılından bu

Detaylı

Araştırma Notu 14/162

Araştırma Notu 14/162 p Araştırma Notu 14/162 4 Şubat 2014 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI ARTIYOR Seyfettin Gürsel * ve Melike Kökkızıl ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

ENFLASYON YOKSULU VURUYOR. Yönetici özeti

ENFLASYON YOKSULU VURUYOR. Yönetici özeti Araştırma Notu 10/68 26 Mart 2010 ENFLASYON YOKSULU VURUYOR Seyfettin Gürsel * ve Onur Altındağ ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon sepeti ağırlıklandırması

Detaylı

Sinop ilinin Ocak-Ağustos dönemi dış ticareti Türkiye İstatistik Kurumu ndan (TÜİK) alınan veriler

Sinop ilinin Ocak-Ağustos dönemi dış ticareti Türkiye İstatistik Kurumu ndan (TÜİK) alınan veriler Sinop Ekonomi Verileri-Ağustos, 15 Dış Ticaret Genel Görünüm (Ocak-Ağustos, 15) Sinop ilinin Ocak-Ağustos dönemi dış ticareti Türkiye İstatistik Kurumu ndan (TÜİK) alınan veriler kapsamında değerlendirildiğinde

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İLİNDE, İLERİ YAŞ NÜFUSU VE ÖZELLİKLERİ

TÜRKİYE VE İZMİR İLİNDE, İLERİ YAŞ NÜFUSU VE ÖZELLİKLERİ TÜRKİYE VE İZMİR İLİNDE, İLERİ YAŞ NÜFUSU VE ÖZELLİKLERİ Rıdvan YAKA* Burcu ELLİDÖRT** GİRİŞ Yaşlılık, insanın doğumu ile başlayan yaşam sürecinde, ölümden önce yaşanan ve kişinin gerek fiziksel, gerekse

Detaylı

Araştırma Notu 15/182

Araştırma Notu 15/182 Araştırma Notu 15/182 18 Mayıs 2015 15-19 YAŞINDA 950 BİN GENÇ NE EĞİTİMDE NE İŞGÜCÜNDE Seyfettin Gürsel, Gökçe Uysal and Melike Kökkızıl Yönetici Özeti Hanehalkı İşgücü Anketi verileri kullanılarak hazırlanan

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx sayı27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi:

HABER BÜLTENİ xx sayı27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi: HABER BÜLTENİ xx.01.2016sayı27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi (KOİN), her ay Konya da inşaat sektöründe faaliyet gösteren 200

Detaylı

Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları

Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli mülteciler anketinin sonuçları iki bölümde verilmektedir. İlk bölümde ankete katılanların dağılımları ile ilgili

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 97

HABER BÜLTENİ Sayı 97 PERAKENDE GÜVENİ, 2018 YILINA DÜŞÜŞLE BAŞLADI HABER BÜLTENİ 02.02.2018 Sayı 97 2017 yılı ortalaması -17,1 puan olan perakende güveni Ocak 1 ayında -15,1 puan değerini aldı. Endeks, bir önceki aya göre

Detaylı

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI PROGRAMI ÖĞRENCĐLERĐNĐN OKULDAN BEKLENTĐLERĐ VE MESLEKĐ GELECEKLERĐNĐN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ Pınar

Detaylı

DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7

DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7 DOĞURGANLIĞI BELİRLEYEN DİĞER ARA DEĞİŞKENLER 7 Banu Akadlı Ergöçmen ve Mehmet Ali Eryurt Bu bölümde gebeliği önleyici yöntem kullanımı dışında kadının gebe kalma riskini etkileyen temel faktörler incelenmektedir.

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 19

HABER BÜLTENİ xx Sayı 19 HABER BÜLTENİ xx.05.2015 Sayı 19 Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, bir önceki aya göre değişmedi: Mart ayında düşen Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, Nisan 2015 te bir önceki aya göre değişmedi. Geçen

Detaylı

HABER BÜLTENİ xx Sayı 27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi:

HABER BÜLTENİ xx Sayı 27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi: HABER BÜLTENİ xx.01.2016 Sayı 27 Konya İnşaat Sektörü 2015 te 2014 e Göre Daha Kötü Performans Sergiledi: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi (KOİN), her ay Konya da inşaat sektöründe faaliyet gösteren

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA RAPOR HAKKINDA

FESTİVAL HAKKINDA RAPOR HAKKINDA SOSYAL ETKİ RAPORU - 2017 İÇİNDEKİLER FESTİVAL HAKKINDA 1 RAPOR HAKKINDA 1 FESTİVAL KATILIMCI PROFİLİ 2 ANKET SONUÇLARI 2 SEYİRCİLERİN DEMOGRAFİK BİLGİSİ 3 SEYİRCİLERİN FİLMLERİ İZLEME DURUMU 6 SEYİRCİLERİN

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 87 ŞUBAT AYINDAKİ SERT DÜŞÜŞÜ BEKLENTİLERDEKİ ARTIŞLA TELAFİ EDEN TEPE, HALA NEGATİFTE

HABER BÜLTENİ Sayı 87 ŞUBAT AYINDAKİ SERT DÜŞÜŞÜ BEKLENTİLERDEKİ ARTIŞLA TELAFİ EDEN TEPE, HALA NEGATİFTE HABER BÜLTENİ 04.04.2017 Sayı 87 ŞUBAT AYINDAKİ SERT DÜŞÜŞÜ BEKLENTİLERDEKİ ARTIŞLA TELAFİ EDEN TEPE, HALA NEGATİFTE Şubat 2016 dan bu yana negatifte bulunan perakende güveni, yılın üçüncü ayında da yine

Detaylı