OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 2. sınıf 4 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 2. sınıf 5 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 6 Türkçe 1. Görsel Okuma Şekil, sembol ve işaretlerin anlamlarını bilir. 2. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 8 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 10 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur.

2 2. sınıf 1 Matematik(MEB) Geometrik Cisimler ve Sekiller 1. Küp ve prizma modellerinde yüzleri, köseleri ve ayrıtları gösterir. 2. sınıf 2 Matematik(MEB) Geometrik Cisimler ve Sekiller 2. Silindir, koni ve küre modellerinde yüzleri gösterir. 2. sınıf 3 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 2. sınıf 4 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 2. sınıf 5 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer. 2. sınıf 6 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 6. Standart olan veya olmayan uzunluk ölçme birimleriyle sayı doğrusu modelleri olusturur. 2. sınıf 7 Matematik(MEB) Geometrik Cisimler ve Sekiller 3. Küp, dikdörtgen, kare ve üçgen prizması modellerinin yüzleri ile silindir ve koni modellerinin düz yüzlerinin isimlerini belirtir. 2. sınıf 8 Matematik(MEB) Geometrik Cisimler ve Sekiller 4. Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgelerin ve dairenin sınırlarının isimlerini belirtir. 2. sınıf 9 Matematik(MEB) Tablo 1. Veriyi tablo seklinde düzenler. 2. sınıf 10 Matematik(MEB) 2. sınıf 1 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 2 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 3 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 4 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 5 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 6 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 7 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 8 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 9 Matematik(DÖRTEL) 2. sınıf 10 Matematik(DÖRTEL) Doğal Sayılar Geometrik Cisimler ve Sekiller Geometrik Cisimler ve Sekiller Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılarla Toplama İslemi Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi Doğal Sayılar 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 1. Küp ve prizma modellerinde yüzleri, köseleri ve ayrıtları gösterir. 2. Silindir, koni ve küre modellerinde yüzleri gösterir den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karsılık gelen sayıyı yazar ve okur den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulla ilgili, günlük işlerini öncelik sırasına koyarak belirlenen zaman içinde yapar. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Ders araç ve gereçlerini günlük ders programına göre hazırlar ve bunları uygun bir biçimde kullanır. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Gerektiğinde büyüklerinden yardım alarak kişisel bakımını yapar. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Sınıfının ve sırasının yerini şekil çizerek gösterir. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul kurallarının neden konduğunu araştırır ve açıklar. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulundaki ve sınıfındaki seçim çalışmalarına katılarak demokrasi kültürüne katkıda bulunur. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kulüp veya grup çalışmaları ile ilgili olarak geliştirilen bir proje üzerinde arkadaşlarıyla iş birliği yaparak çalışır. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Görev aldığı kulüp veya grup çalışmalarının kişisel gelişimine katkısını açıklar. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul kurallarının neden konduğunu araştırır ve açıklar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Görev aldığı kulüp veya grup çalışmalarının kişisel gelişimine katkısını açıklar.

4 2. sınıf 1 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 2 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 3 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 4 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 5 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 6 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 7 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 8 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 9 İngilizce Words Telling people what we know 2. sınıf 10 İngilizce Words Telling people what we know

5 3. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 3 Türkçe 1. Görsel Okuma Şekil, sembol ve işaretlerin anlamlarını bilir. 3. sınıf 4 Türkçe 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar. 3. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 7 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 10 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur.

6 3. sınıf 1 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 1. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 3. sınıf 2 Matematik(MEB) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 3 Matematik(MEB) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırır ve aralarındaki iliskiyi sembol kullanarak belirtir. 3. sınıf 4 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 2. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 3. sınıf 5 Matematik(MEB) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 6 Matematik(MEB) 3. sınıf 7 Matematik(MEB) 3. sınıf 8 Matematik(MEB) 3. sınıf 9 Matematik(MEB) 3. sınıf 10 Matematik(MEB) Düzlem Düzlem Tablo Sekil Grafiği Nokta 2. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindir, koni ve küre modellerinin yüzeylerini belirtir. 3. Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel sekil olduğunu gösterir. 1. Çetele ve sıklık tabloları olusturur. 3. Sekil grafiğini yorumlar. 2. Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 3. sınıf 1 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar 1. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 3. sınıf 2 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 3 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar den küçük iki doğal sayıyı karsılastırır ve aralarındaki iliskiyi sembol kullanarak belirtir. 3. sınıf 4 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar 2. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 3. sınıf 5 Matematik(LİDER) Doğal Sayılar den küçük en çok bes doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar. 3. sınıf 6 Matematik(LİDER) 3. sınıf 7 Matematik(LİDER) 3. sınıf 8 Matematik(LİDER) 3. sınıf 9 Matematik(LİDER) 3. sınıf 10 Matematik(LİDER) Düzlem Düzlem Doğal Sayılar Örüntü ve Süslemeler Doğal Sayılar 2. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindir, koni ve küre modellerinin yüzeylerini belirtir. 3. Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel sekil olduğunu gösterir. 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarını tanır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarını tanır. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Beş Duyumuz Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri kavrar. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Kuvveti Tanıyalım Hareket eden varlıkları gözlemler ve hareket özelliklerini ifade eder.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okula niçin hazırlıklı gelmesi gerektiğini açıklar. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Öğrenciler arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların doğal olduğunu kabul eder. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Arkadaş seçerken ve kişisel tercihlerde bulunurken olumlu değerleri gözetir. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Öğretmeni ve arkadaşları ile etkileşimde bulunurken ve iletişim kurarken uygun davranışlar gösterir. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Arkadaşlarıyla ve başkalarıyla ilişkilerinde duygularını uygun biçimde ifade eder. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Başkalarının duyarlılıklarına saygı göstererek kendi ihtiyaçlarını, isteklerini görüşlerini ifade eder. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Demokratik uygulamaların üstünlüklerini okul yaşantısındaki örneklerden hareketle tartışır. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Arkadaşlarının yanlı davranışlarını fark eder ve yanlılık içermeyen davranışlar sergiler. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Öğretmeni, okul çalışanları ve arkadaşları ile ilişkilerinde gerektiğinde sorun çözme becerisini kullanır. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okulunun ve sınıfının krokisini çizer.

9 3. sınıf 1 İngilizce Wheel of Fortune Asking for permission 3. sınıf 2 İngilizce Wheel of Fortune Giving and responding to simple instructions 3. sınıf 3 İngilizce Wheel of Fortune Making simple requests 3. sınıf 4 İngilizce Wheel of Fortune Naming numbers 3. sınıf 5 İngilizce Wheel of Fortune Giving and responding to simple instructions 3. sınıf 6 İngilizce Wheel of Fortune Making simple requests 3. sınıf 7 İngilizce Wheel of Fortune Naming numbers 3. sınıf 8 İngilizce Wheel of Fortune Giving and responding to simple instructions 3. sınıf 9 İngilizce Wheel of Fortune Making simple requests 3. sınıf 10 İngilizce Wheel of Fortune Naming numbers

10 4. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 4. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 4. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 4. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 4. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder.

11 4. sınıf 1 Matematik(MEB TUTKU) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 1. Üçgen, kare ve dikdörtgeni isimlendirir. 4. sınıf 2 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 3 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 4 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 5 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 6 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 7 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 8 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 9 Matematik(MEB TUTKU) 4. sınıf 10 Matematik(MEB TUTKU) Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Açı ve Açı Ölçüsü Açı ve Açı Ölçüsü Açı ve Açı Ölçüsü Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Açı ve Açı Ölçüsü Üçgen, Kare ve Dikdörtgen 2. Üçgen, kare ve dikdörtgenin kenarlarını isimlendirir. 4. Açıları standart açı ölçme araçlarıyla ölçerek açıları; dar, dik, genis ve doğru açı olarak belirler. 5. Ölçüsü verilen bir açıyı çizer. 6. Açıların ölçülerini tahmin eder ve tahminini açıyı ölçerek kontrol eder. 7. Üçgenin iç açılarının ölçülerinin toplamını belirler. 6. Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır. 4. Kösegeni belirler. 6. Açıların ölçülerini tahmin eder ve tahminini açıyı ölçerek kontrol eder. 3. Kare ve dikdörtgenin, kenar ve açı özelliklerini belirler.

12 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji İskelet, kas, hareket ilişkisi 1.2. İskeletin temel kısımlarını model ve/veya şema üzerinde gösterir. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji İskelet, kas, hareket ilişkisi İskelet, kas, hareket ilişkisi İskelet, kas, hareket ilişkisi İskelet, kas, hareket ilişkisi İskelet, kas, hareket ilişkisi Soluk alıp, verme Soluk alıp, verme Soluk alıp, verme Soluk alıp, verme 1.3.Vücudumuzdaki kemikleri şekillerine göre gruplandırır ve bunlara örnekler verir Gözlemleri sonucunda kemikleri birbirine bağlayan eklemleri fark eder Gözlemleri sonucunda, hareketi sağlayan kasların iskelete bağlı olduğunu belirtir. 1.3.Vücudumuzdaki kemikleri şekillerine göre gruplandırır ve bunlara örnekler verir Gözlemleri sonucunda, hareketi sağlayan kasların iskelete bağlı olduğunu belirtir Soluk alıp vermede görevli yapı ve organları belirtir Soluk alıp vermenin vücudumuz için gerekli olan oksijeni dış ortamdan alıp, zararlı olan karbondioksiti dış ortama vermeyi sağladığını belirtir Soluk alıp vermede görevli yapı ve organları belirtir Soluk alıp vermenin vücudumuz için gerekli olan oksijeni dış ortamdan alıp, zararlı olan karbondioksiti dış ortama vermeyi sağladığını belirtir.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 1. Bireysel farklılıkları tanır ve kabul eder. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM KENDİMİ TANIYORUM 2. Duyguları ve düşünceleri arasındaki ilişkiyi fark eder. 3. Farklı durumlara ait duygu ve düşüncelerini ifade eder. 4. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. 5. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 3. Farklı durumlara ait duygu ve düşüncelerini ifade eder. 4. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. 5. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur

14 4. sınıf 1 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. 4. sınıf 2 Din Kültürü 4. sınıf 3 Din Kültürü 4. sınıf 4 Din Kültürü 4. sınıf 5 Din Kültürü 4. sınıf 6 Din Kültürü 4. sınıf 7 Din Kültürü 4. sınıf 8 Din Kültürü 4. sınıf 9 Din Kültürü 4. sınıf 10 Din Kültürü DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? DİN VE AHLAK HAKKINDA NELER BİLİYORUM? 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar. 1. Dinî ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder. 2. Selamlaşmanın iletişimdeki önemini fark eder. 3. Kelime i Tevhit ve Kelime i Şehadet in anlamlarını açıklar. 4. Din hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu fark eder. 5. Din ve ahlak kavramlarını tanımlar.

15 4. sınıf 1 İngilizce In the Classroom Apologizing 4. sınıf 2 İngilizce 4. sınıf 3 İngilizce 4. sınıf 4 İngilizce 4. sınıf 5 İngilizce 4. sınıf 6 İngilizce 4. sınıf 7 İngilizce 4. sınıf 8 İngilizce 4. sınıf 9 İngilizce 4. sınıf 10 İngilizce In the Classroom In the Classroom In the Classroom Children s Day In the Classroom In the Classroom In the Classroom In the Classroom Children s Day Asking for permission Making simple requests Telling someone what to do Describing characters/people Apologizing Asking for permission Making simple requests Telling someone what to do Describing characters/people

16 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 3.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 4. Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 5. Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 6. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 5. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 5. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir. 5. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama 9. Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 5. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 10. Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 11. Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 5. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir.

17 5. sınıf 1 Matematik()MEB PASİFİK) Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 5. sınıf 2 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 3 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 4 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 5 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 6 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 7 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 8 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 9 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 10 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 11 Matematik()MEB PASİFİK) 5. sınıf 12 Matematik()MEB PASİFİK) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi 5. sınıf 3 Fen Bilgisi 5. sınıf 4 Fen Bilgisi 5. sınıf 5 Fen Bilgisi 5. sınıf 6 Fen Bilgisi 5. sınıf 7 Fen Bilgisi 5. sınıf 8 Fen Bilgisi 5. sınıf 9 Fen Bilgisi 5. sınıf 10 Fen Bilgisi 5. sınıf 11 Fen Bilgisi 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. Dengeli beslenmenin insan sağlığına etkilerini araştırır ve sunar. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü ALLAH İNANCI 1. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. 5. sınıf 2 Din Kültürü 5. sınıf 3 Din Kültürü 5. sınıf 4 Din Kültürü 5. sınıf 5 Din Kültürü 5. sınıf 6 Din Kültürü 5. sınıf 7 Din Kültürü 5. sınıf 8 Din Kültürü 5. sınıf 9 Din Kültürü 5. sınıf 10 Din Kültürü 5. sınıf 11 Din Kültürü 5. sınıf 12 Din Kültürü ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI 2. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. 3. Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. 1. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. 2. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. 3. Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur.

21 5. sınıf 1 İngilizce My Daily Routine Describing what people do regularly 5. sınıf 2 İngilizce 5. sınıf 3 İngilizce 5. sınıf 4 İngilizce 5. sınıf 5 İngilizce 5. sınıf 6 İngilizce 5. sınıf 7 İngilizce 5. sınıf 8 İngilizce 5. sınıf 9 İngilizce 5. sınıf 10 İngilizce 5. sınıf 11 İngilizce 5. sınıf 12 İngilizce My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates

22 6. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 6. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve 3. Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve 3. Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 5. Metindeki yardımcı fikirleri/duyguları belirler.

23 6. sınıf 1 Matematik()MEB SEVGİ) Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini Doğal Sayılarla İşlemler belirler. 6. sınıf 2 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 3 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 4 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 5 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 6 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 7 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 8 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 9 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 10 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 11 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 12 Matematik()MEB SEVGİ) 6. sınıf 13 Matematik()MEB SEVGİ) Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Doğal Sayılarla İşlemler Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar İşlem önceliğini dikkate alarak doğal sayılarla dört işlem yapar Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik işlemler yapar Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Doğal sayıların çarpanlarını ve katlarını belirler , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır Asal sayıları özellikleriyle belirler Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır Asal sayıları özellikleriyle belirler Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi 6. sınıf 3 Fen Bilgisi 6. sınıf 4 Fen Bilgisi 6. sınıf 5 Fen Bilgisi 6. sınıf 6 Fen Bilgisi 6. sınıf 7 Fen Bilgisi 6. sınıf 8 Fen Bilgisi 6. sınıf 9 Fen Bilgisi 6. sınıf 10 Fen Bilgisi 6. sınıf 11 Fen Bilgisi 6. sınıf 12 Fen Bilgisi 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Vücudumuzdaki Sistemler Geçmişten günümüze, hücrenin yapısı ile ilgili olarak ileri sürülen görüşleri teknolojik gelişmelerle ilişkilendirerek tartışır Hücre doku organ sistem organizma ilişkisini açıklar Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir Geçmişten günümüze, hücrenin yapısı ile ilgili olarak ileri sürülen görüşleri teknolojik gelişmelerle ilişkilendirerek tartışır Hücre doku organ sistem organizma ilişkisini açıklar Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Yakın çevresindeki bir örnekten yola çıkarak bir olayın çok boyutluluğunu fark eder. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM Olgu ve görüşü ayırt eder. Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapar. Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur. Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder. Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur. Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder. Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 1. Peygamber kavramını açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü 6. sınıf 3 Din Kültürü 6. sınıf 4 Din Kültürü 6. sınıf 5 Din Kültürü 6. sınıf 6 Din Kültürü 6. sınıf 7 Din Kültürü 6. sınıf 8 Din Kültürü 6. sınıf 9 Din Kültürü 6. sınıf 10 Din Kültürü 6. sınıf 11 Din Kültürü 6. sınıf 12 Din Kültürü 6. sınıf 13 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 2. Kur an da adı geçen peygamberleri listeler. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 3. Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenlerini irdeler. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir.

27 6. sınıf 1 İngilizce After School Describing what people do regularly 6. sınıf 2 İngilizce 6. sınıf 3 İngilizce 6. sınıf 4 İngilizce 6. sınıf 5 İngilizce 6. sınıf 6 İngilizce 6. sınıf 7 İngilizce 6. sınıf 8 İngilizce 6. sınıf 9 İngilizce 6. sınıf 10 İngilizce 6. sınıf 11 İngilizce 6. sınıf 12 İngilizce 6. sınıf 13 İngilizce After School After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast After School After School After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast Making simple inquiries Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly

28 7. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 7. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 7. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 10. Okuduklarındaki örtülü anlamları bulur. 7. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 7. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf 15 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Kip ve çekimli fiili kavrar.

29 7. sınıf 1 Matematik(MEB ADA) Tam Sayılarla İşlemler 1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7. sınıf 2 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 3 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 4 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 5 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 6 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 7 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 8 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 9 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 10 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 11 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 12 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 13 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 14 Matematik(MEB ADA) 7. sınıf 15 Matematik(MEB ADA) Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla İşlemler 2. Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 1. Rasyonel sayıları açıklar ve sayı doğrusunda gösterir. 2. Rasyonel sayıları farklı biçimlerde gösterir. 3. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 1. Rasyonel sayıları açıklar ve sayı doğrusunda gösterir. 2. Rasyonel sayıları farklı biçimlerde gösterir. 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.

30 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Sindirim Sistemi 1.1. Sindirim sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/ veya sema üzerinde gösterir. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler 1.3. Besinlerin kana geçebilmesi için fiziksel (mekanik) ve kimyasal sindirime uğraması gerektiğini belirtir Enzimin kimyasal sindirimdeki islevini açıklar Karaciğer ve pankreasın sindirimdeki görevlerini ifade eder Sindirime uğrayan besinlerin bağırsaklardan kana geçisini açıklar Sindirim sistemi sağlığını olumlu olumsuz etkileyecek etkenleri özetler ve tartısır 2.1. Bosaltım sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/veya sema üzerinde gösterir Bosaltım sisteminde böbreklerin görevini ve önemini açıklar Bosaltım sistemi sağlığının korunması için alınabilecek önlemlerin farkına varır Bazı böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan teknolojik gelismelere örnekler verir 3.1. Denetleyici ve düzenleyici sistemin vücudumuzdaki sistemlerin düzenli ve birbiriyle es güdümlü çalısmasını sağladığını belirtir Sinir sisteminin bölümlerini; model, levha ve/veya sema üzerinde gösterir Sinir sisteminin bölümlerinin görevlerini açıklar Refleksi gözlemleyecek bir deney tasarlar Đç salgı bezlerini; model, levha ve/veya sema üzerinde göstererek görevlerini açıklar

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder. İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçlarının rolünü tartışır. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder. İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçlarının rolünü tartışır. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir.

32 7. sınıf 1 Din Kültürü MELEK VE AHİRET İNANCI Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar 7. sınıf 2 Din Kültürü 7. sınıf 3 Din Kültürü 7. sınıf 4 Din Kültürü 7. sınıf 5 Din Kültürü 7. sınıf 6 Din Kültürü 7. sınıf 7 Din Kültürü 7. sınıf 8 Din Kültürü 7. sınıf 9 Din Kültürü 7. sınıf 10 Din Kültürü 7. sınıf 11 Din Kültürü 7. sınıf 12 Din Kültürü 7. sınıf 13 Din Kültürü 7. sınıf 14 Din Kültürü 7. sınıf 15 Din Kültürü MELEK VE AHİRET İNANCI Meleklerin özellikleri ve görevlerinin neler olduğunu belirtir MELEK VE AHİRET İNANCI Meleklerin iyiliğin ve güzelliğin sembolü olduğunun farkında olur MELEK VE AHİRET İNANCI Melek inancının, davranışları güzelleştirmedeki rolünü fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Cinlerin varlığı ile ilgili Kur an dan örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Şeytanın kötülüğünden korunma hususunda Kur an ın öğütlerinden örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Ruh çağırma, falcılık, sihir ve büyü gibi batıl inançların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret, kıyamet, yeniden dirilme gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiretin varlığını Kur an dan örneklerle açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Şeytanın kötülüğünden korunma hususunda Kur an ın öğütlerinden örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Ruh çağırma, falcılık, sihir ve büyü gibi batıl inançların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret, kıyamet, yeniden dirilme gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiretin varlığını Kur an dan örneklerle açıklar

33 7. sınıf 1 İngilizce Appearance and Personality Describing characters/people 7. sınıf 2 İngilizce 7. sınıf 3 İngilizce 7. sınıf 4 İngilizce 7. sınıf 5 İngilizce 7. sınıf 6 İngilizce 7. sınıf 7 İngilizce 7. sınıf 8 İngilizce 7. sınıf 9 İngilizce 7. sınıf 10 İngilizce 7. sınıf 11 İngilizce 7. sınıf 12 İngilizce 7. sınıf 13 İngilizce 7. sınıf 14 İngilizce 7. sınıf 15 İngilizce Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Appearance and Personality Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Describing characters/people Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Describing characters/people Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries

34 8. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 8. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 8. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 9. Metindeki amaç sonuç ilişkilerini fark eder. 8. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 8. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 8. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 3. Farklı türlerde metinler yazma 2. Düşünce yazıları yazar. 8. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 8. sınıf 14 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 15 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 10. Okuduklarındaki örtülü anlamları bulur. 8. sınıf 16 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 8. sınıf 17 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 15. Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 8. sınıf 18 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf 19 Türkçe (1.TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 8. sınıf 20 Türkçe (1.TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1.kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.) 2. kazanım (Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.)

35 8. sınıf 1 Matematik(MEB) Örüntü ve Süslemeler 1.Doğru, çokgen ve çember modellerinden örüntüler inşa eder, çizer ve bu örüntülerden fraktal olanları belirler. 8. sınıf 2 Matematik(MEB) 8. sınıf 3 Matematik(MEB) 8. sınıf 4 Matematik(MEB) 8. sınıf 5 Matematik(MEB) 8. sınıf 6 Matematik(MEB) 8. sınıf 7 Matematik(MEB) 8. sınıf 8 Matematik(MEB) 8. sınıf 9 Matematik(MEB) 8. sınıf 10 Matematik(MEB) 8. sınıf 11 Matematik(MEB) 8. sınıf 12 Matematik(MEB) 8. sınıf 13 Matematik(MEB) 8. sınıf 14 Matematik(MEB) 8. sınıf 15 Matematik(MEB) 8. sınıf 16 Matematik(MEB) 8. sınıf 17 Matematik(MEB) 8. sınıf 18 Matematik(MEB) 8. sınıf 19 Matematik(MEB) 8. sınıf 20 Matematik(MEB) Dönüşüm Geometrisi Dönüşüm Geometrisi Tablo ve Grafikler Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Dönüşüm Geometrisi Dönüşüm Geometrisi Tablo ve Grafikler Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar Üslü Sayılar 1.Koordinat düzleminde bir çokgenin eksenlerden birine göre yansıma, herhangi bir doğru boyunca öteleme ve orijin etrafındaki dönme altında görüntülerini belirleyerek çizer. 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 1. Histogram oluşturur ve yorumlar. 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 1.Koordinat düzleminde bir çokgenin eksenlerden birine göre yansıma, herhangi bir doğru boyunca öteleme ve orijin etrafındaki dönme altında görüntülerini belirleyerek çizer. 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 1. Histogram oluşturur ve yorumlar. 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 5N 1K Onluk ve Birlikler Fiziksel Özelliklerimiz Words Paragrafın Konusu Deste ve Düzine Yeteneklerimiz

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı FİİLLER (Anlam-Kip-Kişi- Anlam

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ AY HAFTA 016-017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE DERS SAATİ KONU ADI 1 FİİLİMSİLER SÖZCÜKTE ANLAM KAZANIMLAR Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 7. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY FİİL FİİL Fiillerin anlam özelliklerini kavrar. Kip ve çekimli fiili kavrar. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. Bildirme kiplerinin kullanım özelliklerini

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı BİÇİM BİLGİSİ (Kök, Ek ve

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 6. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi 4 5 Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Kök ve eki kavrar.

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Miraç Can ÇAKAR Eğitsel Performans Doğal sayılarla eldesiz toplama

Detaylı

SÜREÇ İZLEME SINAVI SINIFLAR

SÜREÇ İZLEME SINAVI SINIFLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ (MERAM) Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Uzunlukları Ölçme Uzunlukları Ölçme Tablo la Toplama islemi la Çıkarma islemi la Çıkarma islemi la Çarpma islemi Metinde verilen

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimede ve Kelime Gruplarında - I (Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Kelimede ve Kelime Gruplarında - II 02 (İkilemeler, Ad Aktarması, Dolaylama, Yansıma Kelimeler) 03 Kelimede ve Kelime Gruplarında

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ * Koyu renkle yazılmış kazanımlar; ulusal sınavlarda (SBS...gibi) sınav sorusu olarak çıkabilen konulardır; diğer kazanımlarımız temel ana dili becerilerini geliştirmeye

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı