PESA-1 ( ) - Ortaokul Konu Dağılımları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları"

Transkript

1 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 3.Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 4. Okuduklarında hikâye unsurları nı belirler. 5. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 5. Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 5. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 6. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 5. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 5. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir. 5. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma Kurallarını Uygulama 9. Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 5. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 10. Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz Varlığını Geliştirme 11. Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 5. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında uygun ifadeleri kullanarak destekleyici ve açıklayıcı örnekler verir.

2 5. sınıf 1 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 2 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 3 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 4 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 5 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 6 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 7 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 8 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 9 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 10 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 11 Matematik()MEB- PASİFİK) 5. sınıf 12 Matematik()MEB- PASİFİK) Doğal Sayılar Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur En çok beş basamaklı doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yapar En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar En çok dört basamaklı bir doğal sayıyı, en çok iki basamaklı bir doğal sayıya böler Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar En çok üç basamaklı iki doğal sayının çarpma işlemini yapar.

3 5. sınıf 1 Fen Bilgisi 5. sınıf 2 Fen Bilgisi 5. sınıf 3 Fen Bilgisi 5. sınıf 4 Fen Bilgisi 5. sınıf 5 Fen Bilgisi 5. sınıf 6 Fen Bilgisi 5. sınıf 7 Fen Bilgisi 5. sınıf 8 Fen Bilgisi 5. sınıf 9 Fen Bilgisi 5. sınıf 10 Fen Bilgisi 5. sınıf 11 Fen Bilgisi 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinlerin Sindirimi Besinler ve Özellikleri Besinler ve Özellikleri Besinlerin Sindirimi Besin içeriklerinin, canlıların yaşamsal faaliyetleri için gerekli olduğunu fark eder. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. Dengeli beslenmenin insan sağlığına etkilerini araştırır ve sunar. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir. Diş çeşitlerini model üzerinde göstererek görevlerini açıklar. Diş sağlığı için beslenmeye, temizliğe ve düzenli diş kontrolüne özen gösterir. Su ve minerallerin bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapar. Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. Sindirimde görevli yapı ve organların yerini model üzerinde sırasıyla gösterir.

4 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM ADIM ADIM TÜRKİYE ADIM ADIM TÜRKİYE 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 2. İçinde bulunduğu gruplar ile gruplara ait rolleri ilişkilendirir. 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir. 4. Çocuk olarak haklarını fark eder. 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir.

5 5. sınıf 1 Din Kültürü 5. sınıf 2 Din Kültürü 5. sınıf 3 Din Kültürü 5. sınıf 4 Din Kültürü 5. sınıf 5 Din Kültürü 5. sınıf 6 Din Kültürü 5. sınıf 7 Din Kültürü 5. sınıf 8 Din Kültürü 5. sınıf 9 Din Kültürü 5. sınıf 10 Din Kültürü 5. sınıf 11 Din Kültürü 5. sınıf 12 Din Kültürü ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI ALLAH İNANCI 1. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. 2. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. 3. Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. 1. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. 2. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını açıklar. 3. Allah ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. 4. Allah ın eşi ve benzeri olmadığını açıklar. 5. Allah ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur. 6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur.

6 5. sınıf 1 İngilizce 5. sınıf 2 İngilizce 5. sınıf 3 İngilizce 5. sınıf 4 İngilizce 5. sınıf 5 İngilizce 5. sınıf 6 İngilizce 5. sınıf 7 İngilizce 5. sınıf 8 İngilizce 5. sınıf 9 İngilizce 5. sınıf 10 İngilizce 5. sınıf 11 İngilizce 5. sınıf 12 İngilizce My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine My Daily Routine Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates

7 6. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 6. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve 8. Edat, bağlaç, ünlemlerin işlevlerini ve cümleye kazandırdıkları anlam özelliklerini kavrar; bu kelimeleri işlevlerine uygulama uygun olarak kullanır. 6. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 3. Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. kavrama ve uygulama 6. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 6. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 3. Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. kavrama ve uygulama 6. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 6. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 6. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 5. Metindeki yardımcı fikirleri/duyguları belirler.

8 6. sınıf 1 Matematik()MEB- 6. sınıf 2 Matematik()MEB- 6. sınıf 3 Matematik()MEB- 6. sınıf 4 Matematik()MEB- 6. sınıf 5 Matematik()MEB- 6. sınıf 6 Matematik()MEB- 6. sınıf 7 Matematik()MEB- 6. sınıf 8 Matematik()MEB- 6. sınıf 9 Matematik()MEB- 6. sınıf 10 Matematik()MEB- 6. sınıf 11 Matematik()MEB- 6. sınıf 12 Matematik()MEB- 6. sınıf 13 Matematik()MEB- Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler İşlem önceliğini dikkate alarak doğal sayılarla dört işlem yapar Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik işlemler yapar Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Doğal sayıların çarpanlarını ve katlarını belirler , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır Asal sayıları özellikleriyle belirler Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer , 3, 4, 5, 6, 9 ve 10 a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır Asal sayıları özellikleriyle belirler Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer.

9 6. sınıf 1 Fen Bilgisi 6. sınıf 2 Fen Bilgisi 6. sınıf 3 Fen Bilgisi 6. sınıf 4 Fen Bilgisi 6. sınıf 5 Fen Bilgisi 6. sınıf 6 Fen Bilgisi 6. sınıf 7 Fen Bilgisi 6. sınıf 8 Fen Bilgisi 6. sınıf 9 Fen Bilgisi 6. sınıf 10 Fen Bilgisi 6. sınıf 11 Fen Bilgisi 6. sınıf 12 Fen Bilgisi 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır Geçmişten günümüze, hücrenin yapısı ile ilgili olarak ileri sürülen görüşleri teknolojik gelişmelerle ilişkilendirerek tartışır Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisini açıklar Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol- kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir Geçmişten günümüze, hücrenin yapısı ile ilgili olarak ileri sürülen görüşleri teknolojik gelişmelerle ilişkilendirerek tartışır Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisini açıklar Destek ve hareket sistemine ait yapıları açıklar ve görevlerini belirterek örnekler verir Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri araştırır ve sunar Solunum sistemini oluşturan yapı ve organları model üzerinde gösterir Akciğerlerin yapısını açıklar ve alveol- kılcal damar arasındaki gaz alışverişini model üzerinde gösterir.

10 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM YERYÜZÜNDE YAŞAM YERYÜZÜNDE YAŞAM Yakın çevresindeki bir örnekten yola çıkarak bir olayın çok boyutluluğunu fark eder. Olgu ve görüşü ayırt eder. Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapar. Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur. Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder. Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. Bir soruna getirilen çözümlerin hak, sorumluluk ve özgürlükler temelinde olması gerektiğini savunur. Sosyal bilgilerin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimine katkısını fark eder. Atatürk ün ülkemizde sosyal bilimlerin geliştirilmesi için yaptığı uygulamalara örnekler verir. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.

11 6. sınıf 1 Din Kültürü 6. sınıf 2 Din Kültürü 6. sınıf 3 Din Kültürü 6. sınıf 4 Din Kültürü 6. sınıf 5 Din Kültürü 6. sınıf 6 Din Kültürü 6. sınıf 7 Din Kültürü 6. sınıf 8 Din Kültürü 6. sınıf 9 Din Kültürü 6. sınıf 10 Din Kültürü 6. sınıf 11 Din Kültürü 6. sınıf 12 Din Kültürü 6. sınıf 13 Din Kültürü PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 1. Peygamber kavramını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 2. Kur an da adı geçen peygamberleri listeler. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 3. Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenlerini irdeler. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 4. Peygamberlerin sahip oldukları nitelikleri açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 5. Mucize kavramının ne anlama geldiğini açıklayarak bunun peygamberlere ait bir özellik olduğunun farkında olur. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 6. Bütün peygamberlere gelen vahiylerin ortak yönlerini fark eder. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 7. İlahî kitabın anlamını açıklar. PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ 8. Allah ın insanlara niçin vahiy gönderdiğini temellendirir.

12 6. sınıf 1 İngilizce 6. sınıf 2 İngilizce 6. sınıf 3 İngilizce 6. sınıf 4 İngilizce 6. sınıf 5 İngilizce 6. sınıf 6 İngilizce 6. sınıf 7 İngilizce 6. sınıf 8 İngilizce 6. sınıf 9 İngilizce 6. sınıf 10 İngilizce 6. sınıf 11 İngilizce 6. sınıf 12 İngilizce 6. sınıf 13 İngilizce After School After School After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast After School After School After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast After School Yummy Breakfast Yummy Breakfast Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly Describing what people do regularly Making simple inquiries Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly Telling the time, days and dates Accepting and refusing Describing what people do regularly

13 7. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 7. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 7. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep-sonuç ilişkilerini fark eder. 7. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 10. Okuduklarındaki örtülü anlamları bulur. 7. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 29. Metnin başlığı ile içeriği arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. 7. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf 15 Türkçe (1.TEMA) 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Kip ve çekimli fiili kavrar.

14 7. sınıf 1 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 2 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 3 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 4 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 5 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 6 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 7 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 8 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 9 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 10 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 11 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 12 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 13 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 14 Matematik(MEB-ADA) 7. sınıf 15 Matematik(MEB-ADA) Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Tam Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılarla İşlemler Rasyonel Sayılarla İşlemler 1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 1. Rasyonel sayıları açıklar ve sayı doğrusunda gösterir. 2. Rasyonel sayıları farklı biçimlerde gösterir. 3. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Tam sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 1. Rasyonel sayıları açıklar ve sayı doğrusunda gösterir. 2. Rasyonel sayıları farklı biçimlerde gösterir. 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.

15 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Sindirim Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Boşaltım Sistemi Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler 1.1. Sindirim sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/ veya sema üzerinde gösterir Besinlerin kana geçebilmesi için fiziksel (mekanik) ve kimyasal sindirime uğraması gerektiğini belirtir Enzimin kimyasal sindirimdeki islevini açıklar Karaciğer ve pankreasın sindirimdeki görevlerini ifade eder Sindirime uğrayan besinlerin bağırsaklardan kana geçisini açıklar Sindirim sistemi sağlığını olumlu-olumsuz etkileyecek etkenleri özetler ve tartısır 2.1. Bosaltım sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/veya sema üzerinde gösterir Bosaltım sisteminde böbreklerin görevini ve önemini açıklar Bosaltım sistemi sağlığının korunması için alınabilecek önlemlerin farkına varır Bazı böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan teknolojik gelismelere örnekler verir 3.1. Denetleyici ve düzenleyici sistemin vücudumuzdaki sistemlerin düzenli ve birbiriyle es güdümlü çalısmasını sağladığını belirtir Sinir sisteminin bölümlerini; model, levha ve/veya sema üzerinde gösterir Sinir sisteminin bölümlerinin görevlerini açıklar Refleksi gözlemleyecek bir deney tasarlar Đç salgı bezlerini; model, levha ve/veya sema üzerinde göstererek görevlerini açıklar

16 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder. İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçlarının rolünü tartışır. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder. İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçlarının rolünü tartışır. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. Doğru bilgi alma hakkı, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve kitle iletişim özgürlüğü arasındaki bağlantıyı fark eder. Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar. Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir.

17 7. sınıf 1 Din Kültürü MELEK VE AHİRET İNANCI Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar 7. sınıf 2 Din Kültürü 7. sınıf 3 Din Kültürü 7. sınıf 4 Din Kültürü 7. sınıf 5 Din Kültürü 7. sınıf 6 Din Kültürü 7. sınıf 7 Din Kültürü 7. sınıf 8 Din Kültürü 7. sınıf 9 Din Kültürü 7. sınıf 10 Din Kültürü 7. sınıf 11 Din Kültürü 7. sınıf 12 Din Kültürü 7. sınıf 13 Din Kültürü 7. sınıf 14 Din Kültürü 7. sınıf 15 Din Kültürü MELEK VE AHİRET İNANCI Meleklerin özellikleri ve görevlerinin neler olduğunu belirtir MELEK VE AHİRET İNANCI Meleklerin iyiliğin ve güzelliğin sembolü olduğunun farkında olur MELEK VE AHİRET İNANCI Melek inancının, davranışları güzelleştirmedeki rolünü fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Cinlerin varlığı ile ilgili Kur an dan örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Şeytanın kötülüğünden korunma hususunda Kur an ın öğütlerinden örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Ruh çağırma, falcılık, sihir ve büyü gibi batıl inançların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret, kıyamet, yeniden dirilme gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiretin varlığını Kur an dan örneklerle açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Şeytanın kötülüğünden korunma hususunda Kur an ın öğütlerinden örnekler verir MELEK VE AHİRET İNANCI Ruh çağırma, falcılık, sihir ve büyü gibi batıl inançların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini fark eder MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret, kıyamet, yeniden dirilme gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramların anlamlarını açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiretin varlığını Kur an dan örneklerle açıklar

18 7. sınıf 1 İngilizce 7. sınıf 2 İngilizce 7. sınıf 3 İngilizce 7. sınıf 4 İngilizce 7. sınıf 5 İngilizce 7. sınıf 6 İngilizce 7. sınıf 7 İngilizce 7. sınıf 8 İngilizce 7. sınıf 9 İngilizce 7. sınıf 10 İngilizce 7. sınıf 11 İngilizce 7. sınıf 12 İngilizce 7. sınıf 13 İngilizce 7. sınıf 14 İngilizce 7. sınıf 15 İngilizce Describing characters/people Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Describing characters/people Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Describing characters/people Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries Giving explanations/reasons Making simple comparisons Making simple inquiries

19 8. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 8. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 8. sınıf 4 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf 5 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 9. Metindeki amaç-sonuç ilişkilerini fark eder. 8. sınıf 6 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 7 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 8 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 8. sınıf 9 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf 10 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 8. sınıf 11 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf 12 Türkçe (1.TEMA) 3. Farklı türlerde metinler yazma 2. Düşünce yazıları yazar. 8. sınıf 13 Türkçe (1.TEMA) 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 8. sınıf 14 Türkçe (1.TEMA) 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 15 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 10. Okuduklarındaki örtülü anlamları bulur. 8. sınıf 16 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 8. sınıf 17 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 15. Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 8. sınıf 18 Türkçe (1.TEMA) 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf 19 Türkçe (1.TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 8. sınıf 20 Türkçe (1.TEMA) 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1.kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.) 2. kazanım (Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.)

20 8. sınıf 1 Matematik(MEB) 8. sınıf 2 Matematik(MEB) 8. sınıf 3 Matematik(MEB) 8. sınıf 4 Matematik(MEB) 8. sınıf 5 Matematik(MEB) 8. sınıf 6 Matematik(MEB) 8. sınıf 7 Matematik(MEB) 8. sınıf 8 Matematik(MEB) 8. sınıf 9 Matematik(MEB) 8. sınıf 10 Matematik(MEB) 8. sınıf 11 Matematik(MEB) 8. sınıf 12 Matematik(MEB) 8. sınıf 13 Matematik(MEB) 8. sınıf 14 Matematik(MEB) 8. sınıf 15 Matematik(MEB) 8. sınıf 16 Matematik(MEB) 8. sınıf 17 Matematik(MEB) 8. sınıf 18 Matematik(MEB) 8. sınıf 19 Matematik(MEB) 8. sınıf 20 Matematik(MEB) Olasılık Çeşitleri Olay çeşitleri Olay çeşitleri Olay çeşitleri Dönüşüm Geometrisi Dönüşüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler Dönüşüm Geometrisi Dönüşüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 1. Deneysel, teorik ve öznel olasılığı açıklar. 1.Bağımlı ve bağımsız olayları açıklar. 2. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. 2. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. 1.Koordinat düzleminde bir çokgenin eksenlerden birine göre yansıma, herhangi bir doğru boyunca öteleme ve orijin etrafındaki dönme altında görüntülerini belirleyerek çizer. 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 1.Doğru, çokgen ve çember modellerinden örüntüler inşa eder, çizer ve bu örüntülerden fraktal olanları belirler. 1.Koordinat düzleminde bir çokgenin eksenlerden birine göre yansıma, herhangi bir doğru boyunca öteleme ve orijin etrafındaki dönme altında görüntülerini belirleyerek çizer. 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 1.Doğru, çokgen ve çember modellerinden örüntüler inşa eder, çizer ve bu örüntülerden fraktal olanları belirler.

21 8. sınıf 1 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 2 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 3 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 4 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 5 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 6 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 7 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 8 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 9 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 10 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 11 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 12 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 13 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 14 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 15 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 16 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 17 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 18 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 19 Matematik(DÖRTEL) 8. sınıf 20 Matematik(DÖRTEL) Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar Köklü Sayılar 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 1.Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. 2. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler. 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 1.Tam kare doğal sayılarla bu sayıların karekökleri arasındaki ilişkiyi modelleriyle açıklar ve kareköklerini belirler. 2. Tam kare olmayan sayıların kareköklerini strateji kullanarak tahmin eder. 3. Kareköklü bir sayıyı a b şeklinde yazar ve a b şeklindeki ifadede katsayıyı kök içine alır. 4. Kareköklü sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 1.Tam kare doğal sayılarla bu sayıların karekökleri arasındaki ilişkiyi modelleriyle açıklar ve kareköklerini belirler. 2. Tam kare olmayan sayıların kareköklerini strateji kullanarak tahmin eder. 3. Kareköklü bir sayıyı a b şeklinde yazar ve a b şeklindeki ifadede katsayıyı kök içine alır. 4. Kareköklü sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.

22 8. sınıf 1 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 2 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 3 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 4 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 5 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 6 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 7 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 8 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 9 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 10 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 11 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 12 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 13 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 14 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 15 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 16 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 17 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 18 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 19 Fen ve Teknoloji 8. sınıf 20 Fen ve Teknoloji Mitoz bölünme Mitoz bölünme Mitoz bölünme Mitoz bölünme Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Kalıtım Mayoz bölünme Mayoz bölünme Mayoz bölünme DNA ve genetik bilgi DNA ve genetik bilgi DNA ve genetik bilgi DNA ve genetik bilgi 1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar Mitozu, çekirdek bölünmesi ile baslayan ve birbirini takip eden evreler olarak tarif eder Mitozda kromozomların önemini fark ederek farklı canlı türlerinde kromozom sayılarının değisebileceğini belirtir Mitozun canlılar için önemini belirterek büyüme ve üreme ile iliskilendirir Gözlemleri sonucunda kendisi ile anne-babası arasındaki benzerlik ve farklılıkları karsılastırır Yavruların anne-babaya benzediği, ama aynısı olmadığı çıkarımını yapar Mendel in çalısmalarının kalıtım açısından önemini irdeler 2.4. Gen kavramı hakkında bilgi toplayarak baskın ve çekinik genleri fark eder Fenotip ve genotip arasındaki iliskiyi kavrar Tek karakterin kalıtımı ile ilgili problemler çözer Đnsanlarda yaygın olarak görülen bazı kalıtsal hastalıklara örnekler verir Akraba evliliğinin olumsuz sonuçlarını arastırır ve tartısır Genetik hastalıkların teshis ve tedavisinde bilimsel ve teknolojik gelismelerin etkisine örnekler verir 3.1. Üreme hücrelerinin mayoz ile olustuğu çıkarımını yapar Mayozun canlılar için önemini fark eder Mayozu, mitozdan ayıran özellikleri listeler 4.1. Kalıtsal bilginin genler tarafından tasındığını fark eder DNA nın yapısını sema üzerinde göstererek basit bir DNA modeli yapar, 4.3. DNA nın kendini nasıl eslediğini basit bir model yaparak gösterir, 4.4. Nükleotit, gen, DNA, kromozom kavramları arasında iliski kurar.

23 8. sınıf 1 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 2 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 3 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 4 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 5 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 6 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 7 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 8 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 9 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 10 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 11 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 12 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 13 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 14 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 15 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 16 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 17 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 18 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 19 Sosyal Bilgiler 8. sınıf 20 Sosyal Bilgiler MİLLÎ UYANIŞ MİLLÎ UYANIŞ MİLLÎ UYANIŞ MİLLÎ UYANIŞ MİLLÎ UYANIŞ MİLLÎ UYANIŞ Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder. Atatürk ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. Atatürk ün askerlik hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir. Atatürk ün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır, Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder. Atatürk ün 1919 a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri, üstlendiği Millî Mücadele liderliği açısından yorumlar. I. Dünya Savaşı nda Osmanlı Devleti nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir. Mondros Ateşkes Anlaşması nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal in ve halkın tutumunu değerlendirir. Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder. Atatürk ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. Atatürk ün askerlik hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir. Atatürk ün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır, Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder. Atatürk ün 1919 a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri, üstlendiği Millî Mücadele liderliği açısından yorumlar. I. Dünya Savaşı nda Osmanlı Devleti nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir. Mondros Ateşkes Anlaşması nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal in ve halkın tutumunu değerlendirir. Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir. Atatürk ün 1919 a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri, üstlendiği Millî Mücadele liderliği açısından yorumlar. I. Dünya Savaşı nda Osmanlı Devleti nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir. Mondros Ateşkes Anlaşması nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal in ve halkın tutumunu değerlendirir.

24 8. sınıf 1 Din Kültürü 8. sınıf 2 Din Kültürü 8. sınıf 3 Din Kültürü 8. sınıf 4 Din Kültürü 8. sınıf 5 Din Kültürü 8. sınıf 6 Din Kültürü 8. sınıf 7 Din Kültürü 8. sınıf 8 Din Kültürü 8. sınıf 9 Din Kültürü 8. sınıf 10 Din Kültürü 8. sınıf 11 Din Kültürü 8. sınıf 12 Din Kültürü 8. sınıf 13 Din Kültürü 8. sınıf 14 Din Kültürü 8. sınıf 15 Din Kültürü 8. sınıf 16 Din Kültürü 8. sınıf 17 Din Kültürü 8. sınıf 18 Din Kültürü 8. sınıf 19 Din Kültürü 8. sınıf 20 Din Kültürü 7. Hac ve umre ile ilgili mekân ve kavramların anlamlarını açıklar. 8. Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını açıklar. 9. Haccın birey ve toplum üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Hac ve umrenin Müslümanlar arası iletişim ve etkileşime nasıl katkı sağladığının farkında olur. 11. Kurban ibadetinin anlamını, sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemini açıklar. 1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar. 7. Hac ve umre ile ilgili mekân ve kavramların anlamlarını açıklar. 8. Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını açıklar. 9. Haccın birey ve toplum üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Hac ve umrenin Müslümanlar arası iletişim ve etkileşime nasıl katkı sağladığının farkında olur. 11. Kurban ibadetinin anlamını, sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemini açıklar. 1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar. 8. Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını açıklar. 9. Haccın birey ve toplum üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Hac ve umrenin Müslümanlar arası iletişim ve etkileşime nasıl katkı sağladığının farkında olur. 11. Kurban ibadetinin anlamını, sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemini açıklar. 1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar.

25 8. sınıf 1 İngilizce 8. sınıf 2 İngilizce 8. sınıf 3 İngilizce 8. sınıf 4 İngilizce 8. sınıf 5 İngilizce 8. sınıf 6 İngilizce 8. sınıf 7 İngilizce 8. sınıf 8 İngilizce 8. sınıf 9 İngilizce 8. sınıf 10 İngilizce 8. sınıf 11 İngilizce 8. sınıf 12 İngilizce 8. sınıf 13 İngilizce 8. sınıf 14 İngilizce 8. sınıf 15 İngilizce 8. sınıf 16 İngilizce 8. sınıf 17 İngilizce 8. sınıf 18 İngilizce 8. sınıf 19 İngilizce 8. sınıf 20 İngilizce FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP FRIENDSHIP ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS ROAD TO SUCCESS Instructing or directing others to do something Advising others to do something Inquiring or expressing how certain / uncertain one is of something Expressing opinions or making choices Inquring about and expressing expectations Describing personal qualities Asking for and giving information about habits and pastimes Imparting and seeking factual information: identifying, asking, describing Following and giving simple instructions Describing simple processes Drawing simple conclusions Inquiring or expressing how certain / uncertain one is of something Expressing opinions or making choices Inquring about and expressing expectations Describing personal qualities Asking for and giving information about habits and pastimes Imparting and seeking factual information: identifying, asking, describing Following and giving simple instructions Describing simple processes Drawing simple conclusions

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

8.SINIFLAR HAFTA SONU KURS PLANI PAT (PERFORMANS ARTTIRMA TESTİ)

8.SINIFLAR HAFTA SONU KURS PLANI PAT (PERFORMANS ARTTIRMA TESTİ) 18 EKİM CUMARTESİ TÜRKÇE Toplum Hayatı Fiilimsiler MATEMATİK Dönüşüm Geometrisi Tablo ve Grafikler Bir Karaman Doğuyor Fraktallar Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Oluşturalım Kalıtım ve Mayoz İNGİLİZCE

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada Anlam 3 7 Türkçe Parçada Anlam 4 8 Türkçe Parçada Anlam

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana

Detaylı

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1 . Deneme 3 Kasım D.4. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. D.4. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere

Detaylı

SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni

SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni-2013-2014 Nihat İNAN Uzm.Psikolojik Danışman afyonram.meb.k12.tr TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin Dinamik Bir Süreçtir.

Detaylı

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T.8.2.5. 2 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. T.8.3.21. 3 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 1. tema 4 Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 2. tema 1 Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam 2 Sözcükte nlam Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE BRANŞ SORU NO TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE 16 TÜRKÇE 17 TÜRKÇE 18 TÜRKÇE 19 TÜRKÇE

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 5N 1K Onluk ve Birlikler Fiziksel Özelliklerimiz Words Paragrafın Konusu Deste ve Düzine Yeteneklerimiz

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 6. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY 1 Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi 4 5 Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim anlam) Kök ve eki kavrar.

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı FİİLLER (Anlam-Kip-Kişi- Anlam

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı BİÇİM BİLGİSİ (Kök, Ek ve

Detaylı

S İ S 1 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI

S İ S 1 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI S İ S KAZANIM VE KONU DAĞILIMI. Tema. Metin. Tema. Metin. Tema. Metin. Tema 3. Metin. Tema 4. Metin MT(MEB) Örüntü ve Süslemeler. Doğru, çokgen ve çember modellerinden örüntüler inşa eder, çizer ve bu

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ DERS SAATİ AY HAFTA 016-017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ DESTEKLEME VE DERS SAATİ KONU ADI 1 FİİLİMSİLER SÖZCÜKTE ANLAM KAZANIMLAR Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

Boş. Doğru. Yanlış. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd.

Boş. Doğru. Yanlış. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd. Sınav Sonuç Belgesi 25.1.216 - Değerlendirme Sınavı 1 - KİTAPÇIK: A Okul : Murat Germen Ortaokulu Ad Soyad : Bora Aydın Şube : 8E Üye No : 5119262 Şifre :5119262 TEOG Puan 395.292 69 5 %57.98 %57.98 %7.93

Detaylı

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI 84 ŞUBE KARNESİ Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. İnk.Tar. İngilizce Toplam D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N Puan,,,,,,,,, 6, 12, 6, 4, 14, 4, 4, 14, 4, 14, 4, 14, 77,778 KATILIM RAPORU Sınava

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ 2014-2015 PERFORMANS SÜREÇ ANALİZ SINAVI-2 Okulu : YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ ESENYURT/İSTANBUL Rapor : lamalı Liste Sınav Kodu : PESA2-6 Tarih : 09.12.2014 Sınav Adı : PERFORMANS

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 7. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ AY FİİL FİİL Fiillerin anlam özelliklerini kavrar. Kip ve çekimli fiili kavrar. Bildirme kipleriyle dilek kiplerini ayırt eder. Bildirme kiplerinin kullanım özelliklerini

Detaylı

SÜREÇ İZLEME SINAVI SINIFLAR

SÜREÇ İZLEME SINAVI SINIFLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ (MERAM) Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Uzunlukları Ölçme Uzunlukları Ölçme Tablo la Toplama islemi la Çıkarma islemi la Çıkarma islemi la Çarpma islemi Metinde verilen

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1

KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 KAZANIM ANALİZLİ DENEME SINAVI - 1 5. SINIF DERS 1 Türkçe 5 Sözcükte anlam (D.2.6) 2 Türkçe 5 Gerçekle hayali ayırt etme (D.2.12) 3 Türkçe 5 Ana fikir (D.2.16) 4 Türkçe 5 Sözcükte anlam (K.1.5) 5 Türkçe

Detaylı

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. S İ S 6 MAYIS 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf Türkçe Cümlede Anlam Cümlede eksik

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede Anlam 3 13 Türkçe Cümlede Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte Anlam

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU. SINIFLAR 0..009 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Cümle Bilgisi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Ritmik

Detaylı

30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI

30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI 30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI ALLAH NİÇİN VAHİY GÖNDERMİŞTİR? ASR SURESİ VE ANLAMI İLAHİ KİTAPLAR NAMAZ NEDİR? NİÇİN KILINIR? NAMAZA ÇAĞRI EZAN VE KAMET NAMAZA HAZIRLIK ŞARTLARI NAMAZIN

Detaylı

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50).

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50). LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI 1 / A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI Türkçe (1-20), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (21-30), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (31-40), Yabancı Dil (41-50). 1

Detaylı

1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar.

1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. 1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. 1.2. Mitozu, çekirdek bölünmesi ile başlayan ve birbirini takip eden evreler olarak tarif eder. 1.3. Mitozda kromozomların

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 03 04 05 06 07 10 Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Anlam Eş Anlam, Zıt Anlam Eş Seslilik, Ortak kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler, İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI

8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI 8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI 8. SINIF 8. SINIF TÜRKÇE DAĞILIMLAR Sözcükte anlam Cümlede anlam Sözcükte çok anlamlılık / Sözcükler arası anlam ilişkisi / Sözcük grupları, deyim atasözleri

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.10.2016 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Zıt Anlamlı

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ (5 EYLÜL - 21 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinleme/izleme yöntem ve tekniklerini

Detaylı

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder.

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. TÜRKÇE KZNIM 1 Parçada nlam Metinle ilgili soruları cevaplar. 2 Deyimler Deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirler. 3 Parçada nlam Metinler arasında karşılaştırma yapar. 4 Parçada nlam Okudukları

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 2017-2018 KURUMSAL DENEME SINAVI SORU SAYILARI ve SÜRELERİ SINIF TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİL. SOSYAL BİL. FEN BİL. DİN KÜL İNGİLİZCE TOPLAM SORU SÜRE 2.SINIF KURUMSAL DENEME 15 15 10 -

Detaylı

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Grupları ve Deyim Anlamı İkilemeler ve Yansıma Kelimeler Ad Aktarması, Dolaylama

Detaylı

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları 5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları Matematik: *Doğal sayılar(üslü sayılar dahil) *Zaman ölçümü, tablo ve grafikler, geometrik *Kavramlar (açılar dahil) *Çokgenler, üçgen ve dörtgenler Sosyal Bilgiler: Ünite:2)

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd.

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd. Sınav Sonuç Belgesi 2.3.217 - Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B Okul : Murat Germen Ortaokulu Ad Soyad : Melissa Doğancı Şube : 8B Üye No : 4511916 Şifre :4511916 TEOG Puan 318.8889 58 62 %48.33 %48.33

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ * Koyu renkle yazılmış kazanımlar; ulusal sınavlarda (SBS...gibi) sınav sorusu olarak çıkabilen konulardır; diğer kazanımlarımız temel ana dili becerilerini geliştirmeye

Detaylı

6. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

6. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 6. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Sözcükte Anlam (Gerçek, Mecaz ve Yan Anlam): Sözcükte Anlam (Gerçek, Mecaz ve Yan

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

7. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 7. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ ATATÜRKÇÜLÜK (5 EYLÜL-27 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinlenenle ilgili soru sormak, görüş

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ 5. SINIF KURS DENEMESİ - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Varlıklar Âlemi Meleklere İman Meleklerin

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI, KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI, KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY EKİM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI OLAYLAR KİMLERİ NASIL ETKİLİYOR OLAYLAR KİMLERİ NASIL ETKİLİYOR OLGU VE GÖRÜŞÜ AYIRT EDİYORUM OLGU VE GÖRÜŞÜ AYIRT EDİYORUM ÇÖZÜM BULUYORUZ ÇÖZÜM BULUYORUZ 07-08 EĞİTİM

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı