MAKİNALI HASATA UYGUN ÇIRÇIRLAMA SİSTEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAKİNALI HASATA UYGUN ÇIRÇIRLAMA SİSTEMLERİ"

Transkript

1 MAKİNALI HASATA UYGUN ÇIRÇIRLAMA SİSTEMLERİ Türkiye Perspektifi 21. YÜZYIL PAMUK ÇALIŞTAYI / KSÜ 2016 A. Engin DİRİK Yük. Makina Mühendisi Çırçır ve Tekstil Makinaları San. Ltd. Şti. Aydın 23/03/2016

2 Churka

3

4 Pamukta makineli hasatın kullanıldığı -Türkiye hariç, tüm ülkelerde (Avusturalya, Brezilya, Arjantin, İsrail, Yunanistan, İspanya gibi) çırçırlama sistemleri konusunda ABD teknolojileri hakimdir. ABD de Tarım Bakanlığına bağlı 3 adet çırçır laboratuarı (USDA Ginning Labs) sürekli yeni teknolojiler konusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütmektedirler. Türkiye de çırçır teknolojileri konusunda çalışan bir enstitü bulunmaması, bu sektörü sahipsiz bırakmıştır ve Türkiye makinalı hasata geçiş sürecini tamamlarken, henüz çırçır konusunda herhangi bir politikası oluşmamıştır. Türkiye ve yukarıda sözü geçen ülkeler arasında üretim ölçeği, çırçır tesis sayısı ve yatırım (finansman) kolaylıları olarak ciddi farklılıklar olduğu aşikardır. Fakat belki de en büyük fark, ABD de çırçır sektörü fason üretim yapmasıdır. Gelişmiş ülkelerde fason üretim nedeniyle teknolojik gelişmede en büyük motivasyon üretim kapasitesinin ve verimliliğinin arttırılması yönünde olmaktadır. Türkiye de ise böyle bir üretim ölçeği oluşamamaktadır. Gelişmiş ülkelerde küçük çırçır işletmeleri konsolide olarak yerlerini daha az sayıda fakat yüksek kapasiteli tesislere bırakırken, Türkiye de çok sayıda küçük tesis sektörde bulunmakta ve ağır rekabet koşulları nedeniyle, çırçır işletmelerinin teknoloji adaptasyonu ağır ilerlemektedir.

5 ABD de hakim çırçırlama yöntemi Saw Gin sistemidir. Bunun en büyük nedeni üretim ölçeğidir yılından itibaren özellikle Kaliforniya bölgesinde Akala tipi uzun elyaflı Upland pamukların hızlı Roller Gin lerde işlemesi yönünde çalışmalar başlamış ve bugün Kaliforniya bölgesi hızlı Roller Gin leri yaygın olarak kullanmaktadır. Çırçır sektörünün sezonluk bir sektör olması açısından teknolojik gelişmeler nispeten yavaş ilerlemekte ve yenilikler 10 ar yıllık zaman dilimlerinde kendini kabul ettirebilmektedir. Bugün, 250 testereli saatte balya/saat üretim kapasitesindeki Saw Gin makinaları pazara sunulmakla beraber, örneğin; model 158 testereli çırçır makinalarına haiz tesisler halen rekabet eder konumdadır.

6 Roller Gin Sistemleri;

7 Çırçır Sisteminin Alt Prosesleri; Kütlü Pamuk Besleme Sistemi Kütlü Pamuk Kurutma ve Ön Temizleme Sistemi Çırçırlama Üniteleri Mahlıç Pamuk Temizleme Sistemi Balyalama ve Paketleme Sistemi Çekirdek ve Çöpel Nakil ve Depolama Sistemi

8

9

10

11 Kütlü Pamuk Besleme Sistemi

12 Kütlü Pamuk Besleme Sistemi

13 Sıcak Hava Brulörü

14 Kurutma Kulesi

15 Birinci Aşama Ön Temizleme Sistemi

16 İkinci Aşama Ön Temizleme Sistemi

17 Dağıtım Helezonu ve Rotobar Makinaları

18 Çift Sıra Dizilimi

19 Mahliç Temizleme Sistemi ve Tesis Genel Görünüşü

20 SAW GIN

21 Saw Gin Birinci Aşama Ön Temizleme ve Kurutma Sistemi

22 İkinci Aşama Ön Temizleme Sistemi ve Saw Gin Makinaları

23 Saw Gin Mahlıç Temizleme Sistemi

24 Kumanda Konsolu

25 Çöpel ve Toz Toplama Sistemleri

26 Çöpel ve Toz Toplama Sistemleri

27 Konvansiyonel Roller Gin

28 Mal Giriş ve Ön Temizleme Sistemi

29 Mahlıç Temizleme Sistemi ve Rutubetlendirme Bantı

30 Konvensiyonel Roller Gin Sistemi

31 Hidrolik Balyalama Presi

32 Hidrolik Balyalama Presi

33 Hidrolik Balyalama Presi Güç Ünitesi

34 Hidrolik Balyalama Presi

35 Tam Otomatik Şeritleme (Bağlama) Sistemi

36 Nemlendirme Üniteleri

37 Mahlıç Nemlendirme Tüneli

38 Balya Paketleme Sistemi

39 Tek Kasa Hidrolik Telef Presi

40 Tek Kasa Hidrolik Telef Presi

41

42 Son yıllarda, istisnalar hariç, genel talebin 10 balya/saat kapasiteli tesislere yoğunlaştığı görülmektedir. 60 gün, 2-10 saatlik vardiya bazında; Yıllık mahlıç üretimi 12,000 balyadır. (veya % 38 çırçır randımanı ile 7,000 ton kütlü pamuk işleme kapasitesi). Bu kapasitelerde her 3 sistemde kullanılabilmektedir. Konvensiyonel Çırçır olarak 60 çırçır, Rotobar olarak 6 ünite, Sawgin olarak ise ünite bu ihtiyaca cevap verebilmektedir. Böyle bir tesisin yıllık çekirdek üretiminin parasal değeri yaklaşık 950,000 USD dir. Makine Hattının kuruluş maliyeti, kurulan sistemin tipine bağlı olarak 500,000 USD ila 1,000,000 USD arasında değişmektedir.

43

44 Görüş ve Öneriler; Türkiye de şu an bahsedilen her 3 çırçırlama sisteminden de bulunmaktadır. (Yaklaşık 500 konvensiyonel çırçır tesisi, 15 rotobar ve çoğu eski model olmak üzere 20 saw gin tesisi mevcut olduğu tahmin edilmektedir.) Söz konusu bu tesislerin makinalı hasata uygunluğu açısından bakıldığında, büyük bölgesel farklar olduğu görülmektedir. Genelde çırçır işletmecileri pamuğu daha iyi temizleseler dahi tekstilciden karşılığını alamadıklarını söylemekte ve bu nedenle tesislerine yatırım yapmaktan kaçınmaktadırlar. Tesislerin makineli hasata uygunluğunun sağlanması ancak objektif ve sağlıklı bir pamuk değerlendirme ve fiyatlandırma sisteminin oluşturulması ve uygulanması ile mümkün olacaktır. (Tek balya sistemi gibi.) Bu süreçte Çırçır Tesislerinin desteklenmesine devam edilmesi (Kırsal Kalkınma, TKDK veya Bölgesel Kalkınma Ajansları gibi kuruluşların desteği ile) sürecin sağlıklı ve hızlı ilerlemesi açısından önem arz eder. Pamuk elyafının nihai kullanıcısı olan İplikçilerin, çırçırlama sistemleri konusunda tercihlerini ve isteklerini net biçimde ortaya koymaları ve belirtmeleri sektör yatırımlarının sağlıklı yürümesi açısından önemlidir. Çırçır tesislerinin bölünerek daha küçük sermayeli tesislerin ortaya çıkması, çırçır tesislerinin teknolojik yeniliklere adapte olmasına engel olmaktadır. Çırçırların konsolide olarak daha büyük çırçır tesislerinin ortaya çıkması teknolojiyi de beraber getirerek, verimliliği ve kaliteyi arttıracaktır.

45 Çırçır tesisleri arasındaki rekabetin çırçır sektörüne zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi, sektörün sağlıklı çalışması açısından önemlidir. Örneğin geliştirdiğimiz ve patentini aldığımız Çöpel Randıman Makinası bazı bölgelerde yaygın olarak kullanılmakta ve kütlü pamuk alım fiyatını, çöpel ve rutubet miktarı esasına göre belirlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede çiftçi ile çırçırcı arasında adil bir ticaretin oluşması mümkün olabilmektedir.

46 Çırçır Tesisinin üretim verimliliği ve pamuğun temizlenme kalitesi açısından kurutma sistemleri son derece önemlidir. Türkiye de enerjinin maliyetinin yüksek olması çırçır işletmelerinin kurutma sistemlerini en asgari seviyede kullanmalarına yol açmaktadır. Tesislerin enerji maliyetleri de destekler kapsamında tutulması işletmelerin verimi ve pamuğun kalitesi açısından fayda sağlayacak önerilerden biridir.

47 Kütlü pamuğun %7 ila 10 u arası çöpel ve şifden oluşmaktadır. Bu malzeme ya atılmakta, ya da çekirdeğe karıştırılarak yağ işletmelerine gönderilmektedir. Çöpel e ekonomik bir değer yaratılması, bu durumun önüne geçecektir.

48 Presleme öncesi pamuğa rutubet verilmesi balyalama presinin performansı ve kurutma esnasında kaybedilen rutubetin kazanılması açısından ekonomik olarak önemlidir. Balya rutubeti %7-8 arasında tutulmalıdır. Rutubetin buhar yöntemi ile verilmesi doğru yöntemdir. Rutubetin su sprayi şeklinde ve aşırı verilmesi, pamuk kalitesine zarar verir.

49 Hasat pratiklerinin disipline edilmesi, çırçır işletmelerinin sağlıklı çalışması ve kontominasyonun önlenmesi açısından önemlidir.

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59 COMPANY PROFILE BALKAN Company was established in 1960 by Mr. Balkan who was mechanical engineer working in textile industry. Mr. Balkan began as a small machining shop producing spares for textile industry. Mr. Balkan recognized needs for lint cleaning in Roller Gin plants and decided to adapt the step cleaner to the gin process. The gins did not have lint cleaning at the time. It was a big success. This success boosted the company and Balkan company become the leading supplier of the machinery in both textile and ginning industries of Turkey. In 1997 company went through reorganization and was divided into two separate company as Balkan Textile Machinery and Balkan Ginning Machinery. Still family owned and operated corporation, Balkan employees more than 150 workers in two separate manufacturing and office facilities totaling square meter.

60 Balkan Ginning Machinery Company become one of the leading suppliers of modern Roller Ginning Machinery in the world today.

61

62

63

64

65

1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ

1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ ÖNTÜRK ÇIRÇIR KAPASİTE ARTIRIMI PROJESİ MAKİNE EKİPMAN TEKNİK ŞARTNAMESİ MALZEME CİNSİ BİRİM 1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ 1ADET 2. GERİ KAZANDIRMA MAKİNESİ 2ADET 3. ÖN TEMİZLEME ÜNİTESİ 2400 LÜK 1TAKIM

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ ÇIRÇIR-PRESE-LİNTER İŞLETMELERİNİN İNCELENMESİ

TÜRKİYE DEKİ ÇIRÇIR-PRESE-LİNTER İŞLETMELERİNİN İNCELENMESİ TÜRKİYE DEKİ ÇIRÇIR-PRESE-LİNTER İŞLETMELERİNİN İNCELENMESİ SUNUM BAŞLIKLARI Araştırma çalışmasında kullanılan Materyal ve Metod Sonuçların Değerlendirilmesi Öneriler Araştırma çalışmasında kullanılan

Detaylı

PAMUĞUN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

PAMUĞUN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ PAMUK HASADI PAMUĞUN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ Pamuk, değişik kullanım alanlarıyla dünyada tarım, sanayi ve ticaret sektörlerinde önemli konumu olan ürünlerden birisidir. Artan dünya nüfusuna paralel

Detaylı

Hasat ve Çırçırlamada Pamuk Lif Kalitesinin Korunması

Hasat ve Çırçırlamada Pamuk Lif Kalitesinin Korunması Hasat ve Çırçırlamada Pamuk Lif Kalitesinin Korunması Prof.Dr. H. Ünal EVCİM Ulusal Pamuk Konseyi Genel Sekreteri 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı 23-24 Mart 2016 K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi 1 Pamukta

Detaylı

DİYARBAKIR İLİNDE PAMUK VE PAMUĞA DAYALI SANAYİNİN DURUMU VE GELİŞİMİ

DİYARBAKIR İLİNDE PAMUK VE PAMUĞA DAYALI SANAYİNİN DURUMU VE GELİŞİMİ DİYARBAKIR İLİNDE PAMUK VE PAMUĞA DAYALI SANAYİNİN DURUMU VE GELİŞİMİ Remzi EKİNCİ * Emine KARADEMİR * Çetin KARADEMİR * * Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü, DİYARBAKIR email: remziekinci@hotmail.com

Detaylı

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KAHRAMANMARAŞ, 2016

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KAHRAMANMARAŞ, 2016 21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KAHRAMANMARAŞ, 2016 Pazarlama ve Mevzuat Türk Tekstil Sanayisinin Pamuğa Bakış Açısı ve Pamuk Tedariğinde Dikkat Edilen Konular Ekrem KUL Tekstil Yük.

Detaylı

PAMUK RAPORU Şekil-1 Pamuk ve Kullanım Alanları (Kaynak;

PAMUK RAPORU Şekil-1 Pamuk ve Kullanım Alanları (Kaynak; PAMUK RAPORU-2018 Pamuk lifi ile tekstil sanayinin, çekirdeğinden elde edilen yağı ile bitkisel yağ sanayinin, kapçık ve küspesi ile yem sanayinin, linteri ile kâğıt, mobilya ve selüloz sanayinin hammaddesini

Detaylı

Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar

Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar Doç. Dr. Osman ÇOPUR Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 63100 ŞANLIURFA E-mail: ocopur@harran.edu.tr 1 10 Billions Dünya Nüfusu

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE 2016 YILI PAMUK RAPORU Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211 63 15 www.aydinticaretborsasi.org.tr

Detaylı

TEKSTİLCİ GÖZÜYLE PAMUK AHMET DUYGAL KİPAŞ

TEKSTİLCİ GÖZÜYLE PAMUK AHMET DUYGAL KİPAŞ TEKSTİLCİ GÖZÜYLE PAMUK AHMET DUYGAL KİPAŞ İÇERİK NEDEN PAMUK? PAMUĞUN KULLANIM ALANLARI RAKAMLARLA PAMUK TEKSTİLCİ GÖZÜYLE PAMUK SEÇİM KRİTERİ KİPAŞ TA PAMUK KULLANIMI YERLİ VE İTHAL PAMUKLARIN ELYAF

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÇIRÇIR MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÇIRÇIR MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÇIRÇIR MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Çırçır

Detaylı

www.yorukhidrolik.com www.bombe.gen.tr BİZ KİMİZ? WHO ARE WE? Firmamız hidrolik pres konusunda Türk sanayisine hizmet etmek için 1980 yılında şahıs firması olarak kurulmuştur. Hidrolik Pres imalatına o

Detaylı

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı 23-24 Mart 2016-Kahramanmaraş Dünya nın ve Ülkemizin önde gelen ürünlerinden olan pamuk: çiftçi, tohum firmaları,

Detaylı

TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR

TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR www.teknolojikarastirmalar.com Tekstil Teknolojileri Elektronik Dergisi 2008 (1) 1-9 TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR Makale Rollergin Tipi Çırçır Makinelerinde Ayar Parametrelerinin Lif Kalitesine ve Özelliklerine

Detaylı

Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi

Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi -Çimento Sanayinde Enerji Geri Kazanımı Prof. Dr. İsmail Hakkı TAVMAN Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Kaynakları Kullanışlarına Göre

Detaylı

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 1978 den beri Temelleri, 1978 yılında atılan Polat Group bugün; %100 Yerli Sermaye, Farklı Sektörlerde Faaliyet, 20 den Fazla Ülkeye İhracat, 9 u Yurtiçinde,

Detaylı

Pamuk bitkisinden kozaların olgunluğu çiçeklenme sırası gibi aşağıdan yukarıya merkezden çevreye doğru bir sıra izleyerek gerçekleşir.

Pamuk bitkisinden kozaların olgunluğu çiçeklenme sırası gibi aşağıdan yukarıya merkezden çevreye doğru bir sıra izleyerek gerçekleşir. LİF BİTKİLERİ Hasat Koza içerisindeki liflerin oluşması, selüloz birikmesi ve olgunlaşmasının tamamlanmasıyla koza açımı gerçekleşir. Kozayı dışarıdan saran karpeller suyunu kaybettikçe büzüşür ve bağlantı

Detaylı

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION KURUMSAL Ürün teşhir standları üretimi konusunda 2008 yılında kurulan Relax Stand günden güne arttırdığı başarı grafiği,tasarım gücü ve teknolojik

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE 2015 YILI PAMUK RAPORU Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211 63 15 www.aydinticaretborsasi.org.tr

Detaylı

Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi

Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi Açıklama: Bu çalışmada, konu atıksu arıtma çamurlarının en ekonomik şekilde uzun süreli ve problemsiz bir işletme ile susuzlaştırılması amacıyla HUBER Burgu Pres (Screw Press)

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU / YAĞLAR PRODUCT CATALOGUE / OILS

ÜRÜN KATALOĞU / YAĞLAR PRODUCT CATALOGUE / OILS ÜRÜN KATALOĞU / YAĞLAR PRODUCT CATALOGUE / OILS AYÇİÇEK YAĞLARI SUNFLOWER OILS MISIR YAĞLARI CORN OILS KANOLA YAĞLARI CANOLA OILS BİTKİSEL YAĞLAR VEGETABLE OILS www.soyyigit.com.tr / www.kentboringer.com.tr

Detaylı

İPLİKHANELERİN HAMMADDE TERCİHLERİ ÜZERİNE ANKET ÇALIŞMASI

İPLİKHANELERİN HAMMADDE TERCİHLERİ ÜZERİNE ANKET ÇALIŞMASI İPLİKHANELERİN HAMMADDE TERCİHLERİ ÜZERİNE ANKET ÇALIŞMASI Doç. Dr Yasemin KORKMAZ Burak ÖZTAŞ KSÜ MMF Tekstil Müh. Böl. KLKK GİRİŞ 21.yüzyılda küreselleşme sonucu dünya artık firmalar için küçük bir köy

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

KOBİ LERDE SEKTÖR ve ÖLÇEK BAZINDA İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİ: Türkiye - Avrupa Birliği Karşılaştırması

KOBİ LERDE SEKTÖR ve ÖLÇEK BAZINDA İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİ: Türkiye - Avrupa Birliği Karşılaştırması KOBİ LERDE SEKTÖR ve ÖLÇEK BAZINDA İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİ: Türkiye - Avrupa Birliği Karşılaştırması Müge ÜNAL Hasan Çağdaş KARAKAŞ Kalkınma Bakanlığı 5. Ulusal Verimlilik Kongresi 6 Ekim 2015 Sunum Akışı 1.

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 sf 2 KURUMSAL CORPORATE 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 KURUMSAL 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine 10.000 m2 kapalı

Detaylı

a)renk Renk Değişikliği Nedenleri

a)renk Renk Değişikliği Nedenleri LİF BİTKİLERİ Standardizasyon Pamuk standardizasyonu, biri elyafın derecesine gideri karakterine göre olmak üzere iki şekilde yapılır. Derecesine göre yapılan sınıflamada, lifin rengi, içerdiği yabancı

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE 2014 YILI PAMUK RAPORU Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211 63 15 www.aydinticaretborsasi.org.tr

Detaylı

Dünyada ve Türkiye de Pamuğun Pazar Payı Tedarik Zincirleri ve Tüketici Eğilimleri

Dünyada ve Türkiye de Pamuğun Pazar Payı Tedarik Zincirleri ve Tüketici Eğilimleri Dünyada ve Türkiye de Pamuğun Pazar Payı Tedarik Zincirleri ve Tüketici Eğilimleri Leon Piçon Orta Anadolu T.A.Ş. 16 Aralık 2016 İzmir 1 Dünya Pamuk Tüketiminde Genel Eğilimler Gelişmekte olan ülkeler:

Detaylı

Pamukların Kontrolüne İlişkin Tebliğ;

Pamukların Kontrolüne İlişkin Tebliğ; Pamukların Kontrolüne İlişkin Tebliğ in (Ürün güvenliği ve Denetimi 2012/25) 08/06/2012 tarihli ve 28317 Resmi Gazetede yayımlandığı ve 15/07/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirilmiştir.

Detaylı

Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi

Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi 1984 yılından bu yana, tekstil terbiye sektöründe boya baskı - terbiye makineleri alanında dünyanın önde gelen markalarının Türkiye mümessili olan İnter Tekstil

Detaylı

Makinalı Hasadın Pamuk Lif Teknolojik Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi

Makinalı Hasadın Pamuk Lif Teknolojik Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2002, 39(2):119-126 ISSN 1018-8851 Makinalı Hasadın Pamuk Lif Teknolojik Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi Erdal ÖZ 1 H.Ünal EVCİM 2 Summary Determination of

Detaylı

FKA ENERJİ VERİMLİLİĞİ KREDİSİ

FKA ENERJİ VERİMLİLİĞİ KREDİSİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ Günümüzde Enerji, kaynaklarının hızla tükeniyor, yenilenemiyor olması ve maliyetinin çok yüksek olması, elektrik enerjisinin kullanımının ve enerji talebinin artması ve önümüzdeki yıllarda

Detaylı

1 2 15109a 15109b 3 15101a 4 15101b 15101c 15107b 15107a 5 15125a 6 15125b 15133a 15133b 7 15103b 8 15103a 15121a 9 10 15132a 15123a 15123b 15123c 11 15139b 12 15139a 15140a 13 14 15114a 15108a 15108b

Detaylı

STRATEJİK ÜRÜN PAMUKTA TEHLİKE ÇANLARI

STRATEJİK ÜRÜN PAMUKTA TEHLİKE ÇANLARI STRATEJİK ÜRÜN PAMUKTA TEHLİKE ÇANLARI Gözde SEVİLMİŞ-Şebnem BORAN 1. Giriş Pamuk, çırçır sanayisinin, lifi ile tekstil sanayisinin, çekirdeği ile yağ ve yem sanayisinin, linteri ile de kağıt sanayisinin

Detaylı

İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi

İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi Açıklama: Bu çalışmada, konu atıksu arıtma çamurlarının en ekonomik şekilde uzun süreli ve problemsiz bir işletme ile susuzlaştırılması amacıyla HUBER Burgu Pres

Detaylı

TÜRKİYE DE PAMUK ÜRETİMİ VE BAKANLIK POLİTİKALARI. Dr. Mehmet HASDEMİR Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü

TÜRKİYE DE PAMUK ÜRETİMİ VE BAKANLIK POLİTİKALARI. Dr. Mehmet HASDEMİR Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü TÜRKİYE DE PAMUK ÜRETİMİ VE BAKANLIK POLİTİKALARI Dr. Mehmet HASDEMİR Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI 23-24 MART 2016 SUNUM PLANI KÜRESEL PAMUK SEKTÖRÜ TÜRKİYE PAMUK SEKTÖRÜ

Detaylı

PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK

PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK 1937 PAMUKLARIN ÇIRÇIRLANMA-PRESELENME VE DEPOLANMASININ DENETİMİNE DAİR TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18.4.1972, No: 7/4331 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1930, No: 1705 Yayımlandığı R.Gazetenin

Detaylı

Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar

Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar Pamuğun Üretim ve Ticaretindeki Bölgesel Farklılıklar Pamuk bitkisi; 1) İşlenmesi ve lif randımanı ile çırçır sanayi 2) Lif özellikleri ile tekstil sanayi 3) tohumu ile yağ, enerji ve yem sanayi 4) Linteri

Detaylı

a trademark of ALISTONE www.compostone.com.tr

a trademark of ALISTONE www.compostone.com.tr ALISTONE OUR COMPANY Our Company ALISTONE Marble Company has founded by Mr. Ali and Mehmet Başarır in 2005 with a long business life experience started with turning machine manufacturing and respectively

Detaylı

AYDIN COMMODITY EXCHANGE

AYDIN COMMODITY EXCHANGE AYDIN T CARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE 2013 YILI PAMUK RAPORU Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211 63 15 www.aydinticaretborsasi.org.tr

Detaylı

HAKKIMIZDA / ABOUT US

HAKKIMIZDA / ABOUT US www.bloway.com.tr HAKKIMIZDA / ABOUT US Üç mühendis arkadaşın ortak girişimi olarak 2000 yılında kurulan firmamız, Güven Mühendislik Makina Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti 10,000 m2 alan üzerinde toplam 6,000

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

2nci Ulusal Pamuk Zirvesi Türkiye de pamuk Üretiminin Geleceği 17-18 Mart 2012, Şanlıurfa SONUÇ BİLDİRGESİ

2nci Ulusal Pamuk Zirvesi Türkiye de pamuk Üretiminin Geleceği 17-18 Mart 2012, Şanlıurfa SONUÇ BİLDİRGESİ 2nci Ulusal Pamuk Zirvesi Türkiye de pamuk Üretiminin Geleceği 17-18 Mart 2012, Şanlıurfa SONUÇ BİLDİRGESİ Pamuk sektörünün tarımı, ticareti ve sanayisi ile ülkemiz insanı ve ekonomisi için çok büyük öneme

Detaylı

( ) GİMDES CERT NO : 1495-453

( ) GİMDES CERT NO : 1495-453 . HANAFI ( ) SHAFI ( ) GİMDES CERT NO : 1495-453 Company Profile Firmamız 2002 yılında Zeyko Tarım Gıda Sanayi İthalat ve İhracat Ltd. Şti. olarak kuruldu. Yaklaşık 19-20 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Detaylı

OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING

OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ.   OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. www.ozaksen.com.tr OTOMOTİV YEDEK PARÇA İMALATI AUTOMOTIVE SPARE PART MANUFACTURING ÜRÜNLERİMİZ OUR PRODUCTS INTERCOOL BAĞLANTI BORULARI INTERCOOL CONNECTION PIPES... 4 YAĞ

Detaylı

MAKİNALI PAMUK HASADININ PAMUK LİF KALİTESİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ÇİFTÇİ KOŞULLARINDA BELİRLENMESİ. Dr. Erdal ÖZ

MAKİNALI PAMUK HASADININ PAMUK LİF KALİTESİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ÇİFTÇİ KOŞULLARINDA BELİRLENMESİ. Dr. Erdal ÖZ SELÇUK TEKNİK ONLİNE DERGİSİ / ISSN 1302 6178 Volume 2, Number: 2 2001 ÖZET MAKİNALI PAMUK HASADININ PAMUK LİF KALİTESİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ÇİFTÇİ KOŞULLARINDA BELİRLENMESİ Dr. Erdal ÖZ Ege Üniversitesi,

Detaylı

GRUP: 3115 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR

GRUP: 3115 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR GRUP: 3115 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR BİTKİSEL HAMYAĞ FABRİKALARI: Tanımı: Bitkisel yağlı tohumlardan (pamuk çekirdeği, ayçiçeği, soya fasulyesi vs. den) presleme, solvent eksraksiyonu veya her iki yöntemi

Detaylı

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI BOSSA 23.03.2016 SUNAN: V.BESİM ÖZEK

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI BOSSA 23.03.2016 SUNAN: V.BESİM ÖZEK 21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI BOSSA SUNAN: V.BESİM ÖZEK HAKKIMIZDA 1951 yılında kurulan Bossa, Adana'daki üretim tesisleri Yaklaşık 2.000 personeli 35 milyon metre üretim kapasitesi ile Türkiye nin en büyük

Detaylı

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized HAKKIMIZDA Üretim hayatına 1978 yılında başlayan AKIŞ, zaman içerisinde elde ettiği deneyim ve bilgiyi, yeni teknoloji yatırımları ile buluşturarak, Asansör sektörünün ülkemizdeki ve dünyadaki önemli temsilcilerinden

Detaylı

2017 www. altinors.com.tr

2017 www. altinors.com.tr 2017 www.altinors.com.tr Sayın Çiftçimiz; 1970 yılında başladığımız imalat faaliyetlerimizi, daima ilkler ile birleştirerek siz sayın çiftçilerimizin hizmetine sunmayı ilke edindik. Sizlerden aldığımız

Detaylı

MUZAFFER KAĞITÇIOĞLU TARIM MAKİNALARI. Yüksek temizleme ve sınıflandırma kalitesiyle sektöründe en çok tercih edilen marka...

MUZAFFER KAĞITÇIOĞLU TARIM MAKİNALARI. Yüksek temizleme ve sınıflandırma kalitesiyle sektöründe en çok tercih edilen marka... Yüksek temizleme ve sınıflandırma kalitesiyle sektöründe en çok tercih edilen marka... YÜKSEK KALİTE, MUTLU MÜȘTERİ, SÜREKLİ GELİȘİM Muzaffer Kağıtçıoğlu Tarım Makinaları olarak 70 yıldır ülkemiz hububatına

Detaylı

Tekstil ve konfeksiyon sektöründe ihtiyaç olan bu preslerin üretimi tamamen MCN Makina San. ve Tic. Paz. Ltd.Şti. tarafından yapılmaktadır.

Tekstil ve konfeksiyon sektöründe ihtiyaç olan bu preslerin üretimi tamamen MCN Makina San. ve Tic. Paz. Ltd.Şti. tarafından yapılmaktadır. ÜRÜN KATALOĞU BİZ KİMİZ? MCN Makina, 1994 yılında kurulmuş olup aynı yıl tela yapıştırma ve transfer baskı preslerinin imalat ve teknik servisine başlamıştır. Yerli ve yabancı presler ile geniş rekabet

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ. Sadık URANLI

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ. Sadık URANLI BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ Sadık URANLI Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) HAKKINDA II. TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ. Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi

NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ. Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi ADANA (2014) KĐREÇ Kireç taşlarının 900 o C-1200 o C de kalsinasyonu ile kireç (CaO) elde edilir.

Detaylı

Profil Boru Demir Çelik

Profil Boru Demir Çelik Profil Boru Demir Çelik Hakkımızda Fabrikamız; BORSAN PROFİL BORU DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2007 Yılında Hatay'ın Payas İlçesinde 21.000 m2 açık, 10.000 m2 kapalı alan üzerine kurulmuştur. Bölgenin

Detaylı

PAMUK LİSANSLI DEPO TEBLİĞİ

PAMUK LİSANSLI DEPO TEBLİĞİ PAMUK LİSANSLI DEPO TEBLİĞİ (12 Nisan 2013 Cuma, 28616 Sayılı R.G, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, standartları belirlenen pamuğun emniyetli ve sağlıklı koşullarda depolanmasını

Detaylı

Aydın İlindeki Bazı Süt Sağım Tesislerinin Teknik Özellikleri. Technical Properties of Some Milking Parlours in Aydın Province

Aydın İlindeki Bazı Süt Sağım Tesislerinin Teknik Özellikleri. Technical Properties of Some Milking Parlours in Aydın Province Aydın İlindeki Bazı Süt Sağım Tesislerinin Teknik Özellikleri Türker SARAÇOĞLU, Nurettin TOPUZ, Cengiz ÖZARSLAN Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinaları Bölümü, Aydın turksar@hotmail.com

Detaylı

ASD PROJE Ltd. Şti. UEVF OCAK 2015 / İSTANBUL. Ayhan Sarıdikmen ayhan@asdproje.com (532) 362 1449

ASD PROJE Ltd. Şti. UEVF OCAK 2015 / İSTANBUL. Ayhan Sarıdikmen ayhan@asdproje.com (532) 362 1449 TEKSTİL ve KONFEKSİYON SEKTÖRLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ POTANSİYELLERİ ve UYGULAMALARI ASD PROJE Ltd. Şti. UEVF OCAK 2015 / İSTANBUL Ayhan Sarıdikmen ayhan@asdproje.com (532) 362 1449 SEKTÖREL DİNAMİKLER

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ OSMAN KİPOĞLU 5. ULUSAL VERİMLİLİK KONGRESİ 7 EKİM 2015, ANKARA Ajanda EWE ve Enervis Hakkında Türkiye de Enerji Verimliliği Enerji Performans

Detaylı

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 1 Think Big Hold The World Wagger Attachmens LİDER ATAŞMAN ÜRETİCİSİ Gülmak İstif Makinaları, forklift ve iş makinalarına yönelik bakım ve

Detaylı

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr Doğru Çözüm MADEN MAKİNE İNŞAAT TAAHHÜT MÜMESSİLLİK SAN. TİC. İTHALAT VE İHRACAT LTD. ŞTİ. Adres: ASO 2. ve 3. OSB Alcı Mah. 2000. Cad. No: 8 Sincan / ANKARA Tel: 0312 267 12 10-641 40 10 Faks: 0312 267

Detaylı

M mar S stemler Arch tectural Systems

M mar S stemler Arch tectural Systems M mar S stemler Arch tectural Systems 1974 yılından itibaren Türkiye de alüminyum profil sektöründe faaliyet göstermekte olan Astaş Alüminyum San. ve Tic. AŞ sektörün öncü ve lider firmalarından birisidir.

Detaylı

Eren Makina Asansör İmalat San. Tic. Ltd. Şti.

Eren Makina Asansör İmalat San. Tic. Ltd. Şti. Eren Makina Asansör İmalat San. Tic. Ltd. Şti. Eren Makina Asansör İmalat San.Tic.Ltd. Şti. 1979 Yılında kurulan EREN MAKİNA ; Bu gün asansör sektörüne 3500 m2 kapalı alanda, en son teknolojiye sahip 30

Detaylı

Makinalı Hasadın Farklı Pamuk Çeşitlerinde Pamuk Lifinin Teknolojik Özelliklerine Etkisi

Makinalı Hasadın Farklı Pamuk Çeşitlerinde Pamuk Lifinin Teknolojik Özelliklerine Etkisi Makinalı Hasadın Farklı Pamuk Çeşitlerinde Pamuk Lifinin Teknolojik Özelliklerine Etkisi Abdullah SESSİZ, Reşat ESGİCİ, A. Konuralp ELİÇİN, Songül GÜRSOY Dicle Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinaları

Detaylı

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 10 10.61 Öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Makina ve tesisat tablosunda, tesiste mevcut valslerin top adetleri, vals uzunlukları, devirleri ve motor güçlerinin

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

Hakkımızda. www.haus.com.tr

Hakkımızda. www.haus.com.tr Hakkımızda 1954 yılında Aydın da kurulan HAKKI USTA, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motoru ile preslerin tamiratı ve yenilemesiyle başlamıştır. 1962 yılında, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin üretimini

Detaylı

Ürün Kataloğu Product catalogue

Ürün Kataloğu Product catalogue www.elcalu.com.tr Ürün Kataloğu Product catalogue www.elcalu.com.tr HAKKIMIZDA ABOUT US ELC ALÜMİNYUM SAN. TİC. A.Ş. 40 yıllık metal üretim ve işleme tecrübesini alüminyum mamul üretimine aktarmak üzere,

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

Firma, Türkiye de ilk ve tek PASLANMAZ ÇELİK Paket Atıksu Arıtma Sistemleri üreticisidir.

Firma, Türkiye de ilk ve tek PASLANMAZ ÇELİK Paket Atıksu Arıtma Sistemleri üreticisidir. Firma Profili 2012 1 Hakkımızda... 1983 yılında kurulan Kazancıoğlu, Isı Cihazları, Buhar Jeneratörleri, Buhar Kazanları, Kalorifer Kazanları ve Yakıt Tankları imalatı yaparak Türk Sanayii nde yüksek kaliteli

Detaylı

2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012

2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 PROGRAMIN TANIMLANMASI Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı Bu

Detaylı

WHO WE ARE BİZ KİMİZ B-TEK METAL

WHO WE ARE BİZ KİMİZ B-TEK METAL 2 B-TEK METAL BİZ KİMİZ WHO WE ARE 2004 yılında kurulan firmamız 6750 m 2 kapalı alanda, 55 kişi kalıp imalatında, 155 kişi parça üretiminde olmak üzere 210 kişilik kadrosuyla iki lokasyonda otomotiv sanayine

Detaylı

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... TUZLA DÜZCE KEMERBURGAZ ALMANYA GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ Hedefimiz, sanayicilerimize entegre atık yönetim planı sunarak tek noktadan en ekonomik ve zaman

Detaylı

ALTERNATİF BİYOKOR BİYOKÜTLE ENERJİ MAKİNALARI ÜRETİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

ALTERNATİF BİYOKOR BİYOKÜTLE ENERJİ MAKİNALARI ÜRETİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Değerli Yatırımcımız; ALTERNATİF BİYOKOR BİYOKÜTLE ENERJİ MAKİNALARI ÜRETİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Ekteki sayfalarda, Ahşap Pelleti Üretebilmek için imal ettiğimiz tesis ve ekipmanların 2-3 - 4-5 - 7 ve 15

Detaylı

TRAVERTINE COLLECTION

TRAVERTINE COLLECTION TRAVERTINE COLLECTION a trademark of ALISTONE COMPOSITE MARBLE COLLECTION 2015 FİRMA PROFİLİ 1965 de Sayın Ali BAŞARIR ın torna makinesinde başlayan girişimcilik hayatı sırasıyla tarım makineleri, mermer

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030

ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030 VİZYON BELGESİ(TASLAK) ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030 (03-05 Aralık 2015, İstanbul) BÖLÜM 1 Nükleer Güç Programı (NGP) Geliştirilmesinde Önemli Ulusal Politika Adımları Temel

Detaylı

Ayakkabı Sektör Profili

Ayakkabı Sektör Profili Ayakkabı Sektör Profili Elif UĞUR Ayakkabı, çok eski çağlarda insanların zorlu coğrafya ve iklim koşullarında ayaklarını muhafaza etmek ve zarar görmelerini engellemek amacıyla kullanılırken günümüzde

Detaylı

İZKA-TTGV İzmir de Eko-verimlilik Uygulamaları

İZKA-TTGV İzmir de Eko-verimlilik Uygulamaları İZKA-TTGV İzmir de Eko-verimlilik Uygulamaları Hülya ULUSOY SUNGUR İzmir Kalkınma Ajansı 16.12.2015 İzmir İçerik İzmir Kalkınma Ajansı İzmir Kalkınma Ajansı, EBSO ve TTGV işbirliğinde yürütülen İZMİR DE

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER. 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009

ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER. 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009 ERHAN ÇAKAR - REFERANS PROJELER 1.YILDIZ Holding (ÜLKER), İSTANBUL 2005-2009 PROJELER: İş Geliştirme, Yatırım Ortaklıkları, Proje Yönetimi, Ulker grubunda bulunan 42 üretim tesisini kapsayacak şekilde

Detaylı

Ali AKDAĞ. .Tekstüre İplikçiliği.Makine Dinamiği.Proje Danışmanı.Bitirme Ödevi Danışmanı.Proje Dersi Danışmanı

Ali AKDAĞ. .Tekstüre İplikçiliği.Makine Dinamiği.Proje Danışmanı.Bitirme Ödevi Danışmanı.Proje Dersi Danışmanı Ali AKDAĞ İŞ TECRÜBESİ 2013 Eylül - Halen İşveren ve adresi İş alanı ve sektör Görev ve sorumlulukları Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Ders Görevi.Yapay Lifler.Tekstüre İplikçiliği.Makine Dinamiği.Proje

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği - 2014 Ahmet Cevat Akkaya www.kbsb.org.tr Milyar Kaçınılmaz Son? Misyon? Tek gerçek kaynak - Dünya Dünya popülasyon

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

Solventli yağ almada en iyi teknoloji

Solventli yağ almada en iyi teknoloji Höckh Metall-Reinigungsanlagen GmbH Solventli yağ almada en iyi teknoloji Sunum: David Bartels / Process Engineering + Head of Laboratory Höckh Metall-Reinigungsanlagen GmbH 75305 Neuenbürg (Germany) www.hoeckh.com

Detaylı

2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında YERKÖY

2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında YERKÖY Bir Or ta Anadolu K alkınma Ajansı Sayı 6 Bülten Tarihi 14.12.2011 İDB BÜLTENİ B U S A Y I D A : Süt İşleme Tesisi Fizibilite Tesisi İhalesi Lisanslı Depoculuk Fizibite Projesi İhalesi Ezel Kozmetik Düzenli

Detaylı

TÜRK PAMUKLARINDA STANDARDİZASYONUN GELİŞİMİ VE TÜRK PAMUKLARININ DURUMU

TÜRK PAMUKLARINDA STANDARDİZASYONUN GELİŞİMİ VE TÜRK PAMUKLARININ DURUMU TÜRK PAMUKLARINDA STANDARDİZASYONUN GELİŞİMİ VE TÜRK PAMUKLARININ DURUMU Giriş Dr. Nedim ÖZBEK Söke Tohum Sanayi ve Tic. Ltd. Şti Pamuk, hem lifi hem de yağı için yetiştirilen en önemli endüstri bitkilerinden

Detaylı

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI ve AR-GE PROJE PAZARI

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI ve AR-GE PROJE PAZARI ve AR-GE PROJE PAZARI PROGRAMI SÜTÇÜ İMAM ÇALIŞTAY PROGRAMI 23.03.2016 Çarşamba 08:30-09:20 Kayıt 09:20 AÇILIŞ KONUŞMALARI 09:20-09:30 Takdim 09:30-09:40 Prof. Dr. Lale EFE, Pamuk Eksperliği Anabilim Dalı,

Detaylı

RÖPORTAJ. İstanbulGeri Dönüşümcüler Derneği GENEL MÜDÜRÜ AMBALAJ ATIĞI AYIKLAMA TESİLERİNİ ANLATIYOR... Disan Genel Müdürü Hayrettin CAN

RÖPORTAJ. İstanbulGeri Dönüşümcüler Derneği GENEL MÜDÜRÜ AMBALAJ ATIĞI AYIKLAMA TESİLERİNİ ANLATIYOR... Disan Genel Müdürü Hayrettin CAN GENEL MÜDÜRÜ HAYRETTİN CAN İNŞA ETTİKLERİ AMBALAJ ATIĞI AYIKLAMA TESİLERİNİ ANLATIYOR... Disan Genel Müdürü Hayrettin CAN? ARALIK 2015 AMBALAJ ATIĞI YÖNETİMİ Ambalaj atığı dediğimizde anlaşılması gereken

Detaylı

Kuyruk Mili Tahrikli, Traktöre Bindirilir İki Farklı Tip Pamuk Hasat Makinesinin Nicesel ve Nitesel İş Başarılarının Belirlenmesi

Kuyruk Mili Tahrikli, Traktöre Bindirilir İki Farklı Tip Pamuk Hasat Makinesinin Nicesel ve Nitesel İş Başarılarının Belirlenmesi Tarım Makinaları Bilimi Dergisi 2007, 3 (4), 270-275 Kuyruk Mili Tahrikli, Traktöre Bindirilir İki Farklı Tip Pamuk Hasat Makinesinin Nicesel ve Nitesel İş Başarılarının Belirlenmesi Erdal ÖZ 1, Behiç

Detaylı

Firma Adı: EGELİ SERİGRAFİ REKLAM BİLGİSAYAR GÜV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Yetkili: Zülfikar ÖZMERAL

Firma Adı: EGELİ SERİGRAFİ REKLAM BİLGİSAYAR GÜV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Yetkili: Zülfikar ÖZMERAL Firma Adı: EGELİ SERİGRAFİ REKLAM BİLGİSAYAR GÜV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Yetkili: Zülfikar ÖZMERAL Egeli Serigrafi ve Matbaa 2013 yıldan bu yana elde ettiğimiz deneyim ile Serigrafi, Matbaa, Promosyon, gereksinimlerini

Detaylı

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 ECOPRESS 50/100/200 Tasarım Ve Operasyon Tüm ECOPRESS modellerinde elektro-hidrolik çalışma prensibine sahip olup hava gerektirmez ECOPRESS yağ basıncının arttırılması

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü

EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Sunum: N. ÜLKÜ AYIK 23-24 MART 2016 KAHRAMANMARAŞ TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRÜNLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 1 MAKROEKONOMİK GÖRÜNÜM TEKSTİL

Detaylı

ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ

ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ 1 Buğday insan gıdası olarak tüketilen önemli bir hammaddedir. Bu yüzden bir sonraki hasada kadar en iyi kalitede tutulmalıdır. 2 Yüzyıllardır depolama yöntemleri

Detaylı

ÇİMENTO TESİSLERİNDE ATIK ISI GERİ KAZANIMINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ. Hasan Çebi. Nuh Çimento 2015

ÇİMENTO TESİSLERİNDE ATIK ISI GERİ KAZANIMINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ. Hasan Çebi. Nuh Çimento 2015 ÇİMENTO TESİSLERİNDE ATIK ISI GERİ KAZANIMINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ Hasan Çebi Nuh Çimento 2015 Özet Enerjiyi yoğun kullanan çimento tesisler yıllarca proses gereği attıkları ısılarını değerlendirmek için

Detaylı