AKLINI OYNATMAYI SEVENLERIN ADRESI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKLINI OYNATMAYI SEVENLERIN ADRESI"

Transkript

1 AKLINI OYNATMAYI SEVENLERIN ADRESI ZEKA KÜPÜ Eğitici Oyun ve Oyuncak 0-99 Yaş, Her Yaşa, Herkese Akıl Oyunları Düşünme Becerilerini Geliştiren Oyunlar

2 Psikolog Serap TURAN Matematik Öğretmeni Ali TURAN OYUNCAK doğru seçildiğinde, çocuğun gelişiminde çok önemli bir EĞİTİM aracıdır.

3 Her Yaş Grubunun EĞLENEREK; Dikkat, Konsantrasyon, Görsel Algı, Uzaysal Algı, Hafıza, Sistematik Düşünme, Problem Çözme, Mantıksal Çıkarım, Planlama ve Strateji Geliştirme, Dinleme, Kelime Bilgisi, İletişim, Empati, El-Göz Koordinasyonu, Dürtü Kontrol, Hayal Gücü, Yaratıcı Düşünme, Sabır, Azim ve Emek, Becerilerini geliştirmesine yardımcı olan zihin çalıştırıcı, yenilikçi oyun ve oyuncaklar...

4 Bilimsel Araştırma Sonucu: Çocuklarında IQ sunda 13 puanlık artış Berkeley üniversitesinde çalışan nörolog Dr. Silvia Bunge, uzun süredir çocukların zekalarının gelişimini anlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bunge ve meslektaşları oyunların çocukların zekalarını geliştirip geliştiremeyeceklerini anlamak için bir araştırma yaptılar. İlk olarak farklı zihinsel işlevler gerektiren piyasadaki kutu oyunları, kart oyunları ve video oyunlarını taradılar. Daha sonra bunların arasından bazı oyunları seçtiler. Seçilen oyunlar, Trafik /Rush Hour, Qwirkle Nintendo DS için Picross ve Big Brain Academy oyunları, azada ve Chocolate Fix. Haftada iki kere, çocuklar bu oyunlarla 1 saat 15 dakika oynadılar. Sadece 8 hafta, toplam 20 saatlik oynama süresi sonunda Bunge in ekibi çocukların zekalarını tekrar test etti. Özellikle çocukların mantıklı düşünme yeteneklerindeki gelişmeyi merak ediyorlardı. En fazla 3 6 puan arasında bir ilerleme görebileceğini düşünmüşlerdi. Fakat gelişme çok büyüktü. Çocukların mantıklı düşünme puanları, ortalama %32 artmıştı. Çocukların IQ su ortalama 13 puanlık bir artış göstermişti. Bu artışın değerini daha iyi algılamamız açısından şu bilgiyi vermemiz gerekir: bir çocuğun IQ su bütün bir okul yılı süresince normalde 12 puan artar. Bunge ve Mackey yalnızca 20 saatlik oyun oynama süresinde bu puanı geçti. En önemli bulgu ise bu oyunlarla yapılan çalışmaların ihtiyacı en çok olan çocuğa en çok yardımda bulunduğudur. Seviye olarak çocuk ne kadar aşağıdan başladıysa bilişsel gelişimi o kadar hızlı ve fazla oldu. Bu eğitim yoluyla yapılmaya çalışılan faaliyetlerde oldukça nadir görülür. Genellikle klasik eğitim sürecinden en çok faydalananlar zeki çocuklardır. Orijinal Metin: christmas-gifts-13-point-gain-in-kids-iq.aspx

5 OKULLARDA AKIL OYUNLARI KULLANIMI: OYUN ODASI REHBERLİK SERVİSLERİ NOT: Bazı oyunlarımızın okullar için dev boyları mevcuttur.

6 OKULLARDA AKIL OYUNLARI KULLANIMI: Zeka Oyunları Seçmeli Dersi HER SINIF DÜZEYİNE YAŞ GRUBUNA UYGUN BİR OYUN SEÇİLEREK BU OYUNLARIN ZEKA OYUNLARI DERSİNDE OYNANAMASI

7 OKULLARDA AKIL esteklemesinin OYUNLARI KULLANIMI: OYUN KÖŞELERİ Kütüphanelerde Oyun Köşesi Kantinlerde Oyun Köşesi Öğrencilerin ders dışı zamanlarını faydalı etkinliklerle geçirmeleri sağlanmış olur. Böylece oyunların zihinsel gelişimi desteklemesinin yanı sıra sosyal ilişkileri de geliştirmesi, oyunun eğlenceli ortamı içinde arkadaşlık ilişkilerinin olumlu bir temele oturtulması sağlanmış olur.

8 Akıl Oyunlarımıza Eğitsel Açıdan Bakış esteklemesinin Oyunlarımızın tamamı; Dikkat-Konsantrasyon, Görsel Algı ve Problem çözme stratejileri içermektedir. Bu becerilerin yanı sıra sistemli oynandığında öğrenciler diğer temel düşünme becerilerini de kazanacaktır. Oyunların tamamı Çoklu Zeka ve Öğrenme Stilleri esas alınarak tasarlanmış, beynin her iki yarım küresini de aktivite eden oyunlardır. Kısa bir süre sonra öğrenciler akademik konuları algılama ve anlamada temel olan bu becerileri geliştirerek derslerine transfer edeceklerdir. Bu da derslerdeki motivasyonlarını arttıracağı gibi, birçok dersle ilgili önyargılarını yıkacak ve özgüvenlerini destekleyecektir. Oyunlarda tüm görev kartlarının sırası ile yapılması çocuğun bir sonraki zor görev için alt yapı oluşturması ve de öğretmenin çocuğun gelişimini takip edebilmesi açısından önemlidir.

9 OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE EĞİTİCİ/ZEKA VE BECERİ GELİŞTİREN OYUN VE OYUNCAKLAR

10 4 yaş üstü çocuklar için uygundur. Oyuncular, 3 zarı aynı anda atarlar. Tüm oyuncular, zarın üzerinde beliren şekiller ile eşleşen pulu bulmaya çalışır. İlk bulan pulu alır. En çok pul toplayan oyunu kazanır. Bu oyun için konsantrasyon ve hızlı tepki gerekiyor. Bu oyun çocukların şekilleri algılayıp birleştirme, dikkat-konsantrayon, görsel algı ve ataklık becerilerini geliştirir.

11 Yaş: 4 + Oyuncular, 3 zarı aynı anda atarlar. Tüm oyuncular, zarın üzerinde beliren renklerin tamamını içeren şekeri bulmaya çalışır. İlk bulan şekeri alır. En çok şeker toplayan oyunu kazanır. Bu oyun için konsantrasyon ve hızlı tepki gerekiyor. Bu oyun çocukların renkleri algılayıp birleştirme, dikkatkonsantrayon, görsel algı ve ataklık becerilerini geliştirir.

12 5 yaş ve üstü çocukların kullanımı için uygundur. Bu oyunu kazanmak için kayıp olan nesneyi bulmak zorundasın. Bu o kadar kolay değil çünkü eğer bir şeyi kaybettiysen onu tabii ki göremezsin. Eğer dikkatli bir şekilde bakarsan, resme en uygun olanı bulmak kolaylaşacaktır. Bu oyun da çocukların görsel algı ve mantıklı karar verme yetenekleri gelişmektedir.

13 Yaş grubu: 4+ Oyuncu sayısı: 1+ Çeşitli desenleri olan bu oyun farklı tür ve zorluklardan oluşur. Çocukların üst düzey öğrenme kabiliyeti geliştirilir. Görsel dikkat gelişimini, parça-bütün, şekil-zemin ilişkisi becerilerini geliştirir. Hayal gücü, soyut düşünme, form ya da şekilleri görsel ve dokunsal anlama, sabır, konsantrasyon ve dikkati geliştirme amaçlı eğitici bir oyundur.

14 Yaş grubu: 3 + Bağlantısal düşünme, şekil tanıma, problem çözme, matematiksel düşünme ve odaklanma becerilerini geliştirir.

15 Ev ve okul için. 200 parça doğal ahşap rengi Kapla tahtası ile yapım teknikleri kitapçığı. Ödüller: Dr. Toy Smart Play Smart Toy Award Dr. Toy 100 Best Classic Toys 2006 Child Magazine Best Toy Award 2006 National Parenting Center Award Winner

16 Bu oyunlar 3 yaş ve üzeri için uygun olup hafıza, eşleştirme ve dikkat-konsantrasyon becerilerini geliştirirler. Ancak klasik hafıza kartlarından farklıdırlar; Otti Panzerotti hafızanın yanı sıra kabukları değişen kaplumbağaları ile mükemmel bir strateji oyunudur. 2 By 2 Memory; her kartın farklı şekilde olması ile aynı zamanda bir görsel algı ve eşleştirme becerilerini geliştirir. There Was an Old Lady ise hafızanın yanı sıra bir sıralama oyunu olup büyük-küçük kavramlarını geliştirir.

17 Bas ve Döndür (S'Match) Yaş:4+ Bu oyun; Hafıza ve konsantrasyon, özellikleri ayırt etme, resim ve kelime tanıma, sınıflandırma, sayma, eşleştirme, sıra bekleme, kazanma ve kaybetmeyi tolore etme becerilerini geliştirir. S2Match; kartları renklerine, sayılarına ve kategorilerine göre eşleştirmeleri için küçük oyunculara eğlenceli bir şekilde meydan okuyor.

18 Yaş: 5-99 yaş arası Korsanlar Zeka Oyunu - Farklı seviyelerde 48 problemden oluşan bir bireysel dikkat ve zeka oyunudur. Dikkat-Konsantrayon, görsel algı, problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Amaç; 4 parçayı sadece problem kartında yer alan figürleri açıkta bırakacak şekilde oyun tahtasına yerleştirmektir. Böylece bazı figürler parçaların altında kalacaktır.

19 Yaş: 5-99 yaş arası Kedi & Fare Oyunu bir bireysel dikkat ve zeka oyunudur. Dikkat-Konsantrayon, görsel algı, problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Farklı Seviyelerde 48 problemden oluşmaktadır. Amaç 9 parçadan oluşan yolları problem kitapçığındaki figürlerin doğru bağlantısını yaparak yerleştirmektir. Ancak bu bağlantılar yapılırken çıkmaz yollar olmamalıdır.

20 4 yaş ve üzeri için uygundur. Kelime ve Sayı Zingo olmak üzere 2 şekli vardır. Bu oyun ; İngilizce dil becerilerini, eşleştirme, dikkat-konsantrasyon, hız becerilerini geliştirir. Oyuncular Zingo kartlarındaki resimleri Zingo dağıtıcısından çıkan taşları isimlerini sesli olarak ilk söyleyerek kapatmaya çalışırlar. Kartındaki resimlerin tamamını ilk kapatan oyuncu oyunu kazanır.

21 4 yaş ve üstü çocukların kullanımı için uygundur. Tastaro,eğitici bir eşleştirme ve duyu oyunudur. Çocuğun görsel algısını ve şekilleri dokunarak öğrenme becerisini geliştirir ve hafızayı canlı tutar. Bu oyun farklı zorluk derecelerinde ve farklı şekillerde de oynanabildiği için farklı yaş gruplarına da hitap etmektedir.

22 Yaş grubu: 3+ Oyuncu sayısı: 1-4 Çocuklar farklı ahşap parçalar arasında OYUN ZARINDA gelen renk ve şekil ile eşleşen parçayı en hızlı şekilde bularak tırtıllarına geçirirler. Hızlı karar verme ve odaklanma; Kim kendi tırtılına ilk önce 6 tane ahşap parça yerleştirirse oyunu o kazanır. Bu Oyun; gözlem, seçici dikkat, odaklanma, renk ve şekil tanıma, 3 boyutlu düşünme, eşleştirme ve ince kas gelişimini geliştirir.

23 4 Yaş ve üzeri için uygundur. Oyuncular 1 ya da iki tane meyve tutacağını eline alır. Sepete attıkları her bir elma için reçel kavanozu kazanırlar. En çok reçel kavanozu kazanan oyunun galibi olur. Bu oyun el göz koordinasyonu, hız, dikkat-konsantrasyon dışında sosyalleşmeyi geliştirir. Özellikle iletişimde sorun yaşayan çocuklar eşleştirilerek ekip çalışmasına yönlendirilir.

24 2 yaş ve üstü çocukların kullanımı için uygundur. Bu oyun; el-göz koordinasyonu ve yönerge takibi becerilerini arttırır, ince kas gelişimini destekler.

25 5 Yaş ve üstü Bu Oyun ; El Göz Koordinasyonu, Denge, Dikkat becerilerini geliştirir. Akrobatlar denge oyunu olağanüstü eğlenceli aynı zamanda hassas bir el ve göz koordinasyonu gerektiren sıra dışı bir oyundur.

26

27 Otobüs Durağı (Bus Stop) Yaş : 3-6 Yaş Bu oyun ; Toplama ve çıkarma yeteneğini geliştirir, kişisel ve sosyal gelişimi hızlandırır. Zarları at, otobüsünü ilerlet geldiğin yerdeki işarete göre yolcu al ya da indir son durakta yolcusu en çok olan kazanır.

28

29 Yaş : 3+ Bu oyun ; Renk eşleştirme yeteneğini geliştirir, uyak algısı oluşturur, vücudumuzun bölümlerinin isim ve yerlerini öğreten bol hareketli, eğlenceli bir oyundur. Çarkı çevir, rengine uygun bir kartı aç, görevini yerine getir Hafıza ve sıra alma yeteneğini geliştirir.

30 İLKÖĞRETİMDE EĞİTİCİ/ZEKA VE BECERİ GELİŞTİREN OYUN VE OYUNCAKLAR

31 Katamino Yaş:3-99 Best Educational Toy Ödüllü Bu oyun; Görsel-Uzaysal algılama, dikkat-konsantrasyon ve mantık yürütme becerilerini geliştirir den fazla varyasyonu ile ömür boyu oynanacak bir oyundur. Çok sayıdaki bulmacaların zorluk seviyeleri çok kolaydan çok zora değişmektedir. Birçok uluslararası ödül ile tanınmış olan oyunun özellikle okullar tarafından yoğun olarak kullanılması eğitsel yönü ile kabul gördüğünün kanıtıdır.

32 Rush Hour Trafik Yaş: 8-99 yaş Arabanı sıkışmış trafikten çıkarabilir misin? Bu oyun; eğlenerek problem çözme, plan yapma ve mantık yürütme becerilerini geliştirir. Amerika'da, Parent's Choice Magazine tarafından yapılan oylamada ''SON 25 YILIN İLK 25 OYUNU''ndan birisi olmuştur. Dünya çapında ünlü bu akıl oyununda zorluk seviyeleri farklı 40 görev kartı bulunmaktadır. Oyuncu araçları seçilen karta göre oyun alanına yerleştirir. Sonra sıkışıklığa yol açan araba ve kamyonları yalnızca ileri geri hareket ettirerek sıkışmış trafikten kurtulmaya çalışır.

33 Çikolata Yerleştirme (Chocolate Fix) Yaş:8-99 Bu oyun; eğlenerek mantıksal çıkarım, problem çözme, mantık yürütme, mantıksal çıkarım, sıralı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Çikolataların kutudaki doğru yerlerini ipuçlarına göre bulabilir misin? Zorluk seviyeleri farklı 40 görev kartından oluşur.

34 Haydi Zıplat Hoppers Yaş: 8-99 Bu oyun; Mantık yürütme, problem çözme, strateji geliştirme, sıralı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Yeni Başlayandan Uzman seviyesine doğru aşamaları olan 40 görev kartı içerir.

35 Tek Kişilik Satranç (Solitaire Chess) Yaş:8-99 Bu oyun; mantıksal çıkarım, stratejik planlama, görsel ve uzaysal algılama ve azmetme becerilerini geliştirir. Tek Kişilik Satranca Ne Dersiniz? Tek Kişilik Satrancın kuralları basittir: İlk önce oyun alanına 60 adet görev kartlarından birine göre satranç taşlarını dizin. Sonra satrançtaki hamle kurallarını kullanarak yalnızca bir taş kalacak şekilde diğerlerini yiyin. Her hamlede mutlaka bir taş yemelisiniz. Bu nedenle

36 Yaş grubu: 6 + Oyuncu sayısı: 1 4 Bir kelebek ya da futbol topu gibi basit resimlerden oluşan şeffaf kartlar, karışık bir açı ve eğriler oluşturmak için pencereli zarf içine üst üste konuluyor. Dikkatli bak, her bir parça çok önemli tek resimle başlayıp oyunu daha da zor hale getirebilirsiniz Bağlantısal düşünme, seçici dikkat, şekil zemin ilişkisi ve odaklanma becerilerini geliştirir.

37 Yaş grubu: 8+ Oyuncu sayısı: 1-4 Görsel Algı, dikkat-konsantrasyon, parça bütün, şekil zemin ilişkisi, bilgiyi kopya etme ve transfer etme becerileri ile hafızayı geliştirir. Q-bitz görsel çevikliğinize meydan okuyan bir oyundur. Oyuncular küplerini kullanarak oyun kartları üzerindeki desenleri yeniden yapmaya çalışırlar. Kim deseni tamamlarsa kartı alır. Hafıza gücünü öne çıkararak da oynanabilir. Karta 30sn. süre ile bakılır ve kart ters çevrilir. Oyuncular akıllarından karttaki deseni yapmaya çalışırlar. En çok kartı toplayan oyunu kazanır.

38 Qwirkle Yaş grubu: 6+ Oyuncu sayısı: 2-4 Renk ve şekilleri eşleştirmeye dayanan kuralları basit bir oyun ancak, taktik ve iyi bir strateji kurmayı gerektirir. Oyuncular aynı renkten farklı desenleri (her desende sadece 1 adet olabilir) veya aynı desenden farklı renkleri (her renkten sadece 1 adet olabilir) içeren satır ve sütun kümeleri elde etmeye çalışırlar. Yüksek puan elde etmek için bir taşı birçok küme ile aynı anda uyuşan noktaya yerleştirmelisiniz. Dikkat herhangi bir kümeyi tamamlayan son taşı koyan oyuncu ekstra puan kazanır. En fazla puan toplayan oyunu kazanır. Görsel Algı, Dikkat-Konsantrasyon, parça bütün, şekil zemin ilişkisi ve stratejik düşünme becerilerini geliştirir.

39 Magic Cauldron Game-Sihirli Kazan Yaş :5-9 Bu Oyun ; Matematik müfredatına uygun toplama çıkarma işlemleri konusunda gelişim sağlar, gözlem yeteneğini güçlendirir. Kazanı doldurmak için toplama ve çıkarma işlemleri yap, toplama ve çıkarma işlemini öğrenmenin heyecanlı ve en eğlenceli yolu bu.

40 Matematik Zarları (Math Dice Jr) Yaş : 6-99 Bu Oyun ; Dikkat Konsantrasyon, sayısal düşünme, matematik bilgisi becerilerini geliştirir. Hedef sayıyı belirlemek için 12 yüzlü Hedef Zarını atın. Hemen sonra diğer 5 adet Sayı Zarını da aynı anda atın. Hedef sayıya ulaşmak için toplama ve/veya çıkarma işlemlerini kullanarak Sayı Zarlarındaki sayıları kullanın. Sonuca ulaşmak için kullanılan her bir zar için puanlama pisti üzerinde bir boşluk ilerleyin. Pist üzerindeki bitiş çizgisine ulaşan ilk oyuncu oyunu kazanır! Basit kuralları, kocaman ve parlak renkli zarları bu oyunu tüm yaşlar ve matematik seviyeleri için eğlenceli kılar.

41 Tik Tak Bomm Bomba Yaş: 5-99 Bu oyun; Yaratıcılık, dinleme becerileri, hızlı düşünme, dikkat, konsantrasyon, hafıza ve kelime haznesi gelişimini destekler. Kartlarda belirlenen konu ile ilgili daha önce hiç söylenmemiş bir kelimeyi bomba patlamadan önce bulabilecek misin? (Bomba her seferinde farklı sürede patlar.) Oyun her dilde oynanabilen eğlenceli, farklı öğrenme stillerine-tüm duyulara hitap eden beyin fırtınası için kullanılabilecek çok etkili bir sınıf içi eğitim aracıdır.

42 Bir İngiliz markası olan ORCHARD TOYS oyunları İngiltere de ve dünyada birçok ödül kazanmıştır. Tüm ürünler kalın, parlak, dayanıklı ve geri dönüşümlü kartondan Avrupa güvenlik standartlarına uygun olarak İngiltere de üretilmektedir. Özellikle İngilizce dil eğitiminde kullanılabilecek yaratıcı ve eğlenceli oyun ve malzemeleri bulunmaktadır.

43 Kelime Avı (PathWords) Yaş : 6+ ve 12+ (iki versiyonu vardır) Bu Oyun ; Uzaysal Düşünme, İngilizce kelime dağarcığının geliştirilmesi, Mantık Yürütme becerilerini geliştirir. PathWords, Tetris ve Scrabble ın mükemmel karışımıdır. Görev sayfası üzerinde renkli şeffaf plakaları öyle yerleştirmelisiniz ki her rengin altında anlamlı İngilizce bir kelime belirsin. Kelimeler ileri veya geri okunabilir ancak harflerin sırası karışık olmamalı. PathWords İngilizce öğrenenlerin yanı sıra hem kelime oyunlarını sevenleri hem de bulmaca fanatiklerini cezbederek saatlerce oyalayacak çok eğlenceli bir oyun!

44 Dixit Yaş: 8+ Bu oyun; sözel ifade, hayal gücü-yaratıcı ve soyut düşünme becerilerini geliştiren inanılmaz bir imgelemçağrışım oyunudur. Her turda anlatıcı kişi elindeki kartlar arasından seçtiği karttaki resmin kendisine çağrıştırdığı şeyi bir kelime, bir cümle, bir hikaye, bir şarkı, pantomim, sadece ses çıkararak anlatmaya çalışır. Anlattığı kartı ters olarak masaya koyar. Anlatım şeklinde sınır yoktur. Sonra her bir oyuncu anlatıcının anlatımı ile kendi ellerinde en iyi eşleşen kartlarını seçer ve masaya ters olarak koyar. Kartlar karıştırılır ve düz çevrilir, oyuncular anlatıcının kartını tahmin etmeye çalışır. Dixit' in 2010 da oyun tasarımı için verilen Spiel de Jahres ödülünü almış olması şaşırtıcı değil; Dahice ve basit, güzel ve yaratıcı veeee herkes için eğlenceli!

45 Abalone Yaş: 7-99 Bu oyun; strateji geliştirme, dikkat konsantrasyon becerilerini geliştirir. Basit, hızlı ilerleyen, eğlenceli sıra dışı bir strateji oyunudur. Rakibinin 6 topunu da oyun alanından ilk oyuncu oyunu kazanır. Kuralları basit olup çok kısa bir sürede öğrenilebilir: Bir seferde bir, iki veya üç topu itebilirsiniz. 3 top maksimum güçtür. Toplarınızı tek çizgi halinde veya yana doğru bir adım itebilirsiniz. Sayısal olarak üstünlük önemlidir; 2 top rakibinizin 1 topunu, 3 top 1 veya 2 topunu itebilir. Ancak eşit sayılardaki toplar birbirini itemez. 30 u aşkın ülkede dan fazla satılmış olan bu oyun tüm zamanların en popüler strateji oyunlarındandır. Ödüller: Mensa Award - USA 1990 "Game of the Decade" Golden Ace - Cannes, France 1998 Seal of Excellence - Consumer Guide - Canada 1998

46 Koridor (Quoridor) Oyunun amacı karşı tarafa ilk ulaşan olmaktır. Rakibiniz sizi yavaşlatmak için karşınıza sürekli engeller çıkaracaktır. Ancak koyduğu engellere kendisi de takılabilir. Hiçbir oyun bir öncekinin aynısı olmayan bol ödüllü mükemmel bir strateji oyunudur. Okullar için dev boyutlusu da bulunmaktadır. Kuralları basit olup çok kısa bir sürede öğrenilebilir

47 Gobblet Yaş : 7+ Bu oyun; Strateji geliştirme, Hafıza, dikkat-konsantrasyon, dürtü kontrol becerilerini geliştirir. Matruşka gibi iç içe geçebilen kaplardan oluşur. Kaplar oyun alanına dıştan içe doğru yerleştirilir. Kendi renginden 4 adet kabı yatay-dikey veya çapraz olarak yan yana getiren ilk oyuncu oyunu kazanır. İki kişilik bir oyundur. Bu oyunları üreten firma oyunların üretiminde kullanılan her ağaç için iki adet fidan dikmektedir. Gobblet te kabınızı boş bir yuvaya koyabilir veya rakibinizin daha küçük bir kabını yutabilirsiniz. Yuttuğunuz bir kabı daha sonra çıkartabilirsiniz ama dikkat altındaki kabın rengini hatırlıyor musunuz? Bu oyunda dokunduğunuz kabı oynamak zorundasınız.

48 Quarto Yaş:8-99 Bu oyun; farklı açılardan bakabilme, strateji geliştirme, konsantrasyon becerilerinin gelişmesini sağlar. Dünyada en çok ödül kazanan oyunlardandır. Oyun her birinin 4 farklı özelliği olan 16 adet taş ile oynanır. Amaç; aynı ortak özelliğe sahip 4 taşı, oyun alanında yan yana dizebilmektir. Oynayacağınız taşın rakibiniz tarafından seçilmesi ise oyuna ayrı bir keyif verecek! Hem tablada olan hem de geride kalan taşları hesaplayarak gelecek hamlelerinizi planlamak zorunda olduğunuz inanılmaz bir dikkat oyunudur Quarto!

49 Çoklu Sudoku (Kakuzu) Yaş : 8+ Bu Oyun; Mantık Yürütme, Eleştirel Düşünce, Hafıza becerilerini geliştirir. Kakuzu, bitmeyen bir Sudoku dur. Ayrıca Sudoku oyununu birden çok oyuncu ile oynamanıza olanak sağlar. Sudokudaki gibi her satır, sütun ve karenin içinde aynı rakam yalnız ve yalnız bir kez tekrar eder. Torbadan bir sayı çekilerek bu sayı aynı zamanda oyun alanında yer alan 81 taştan bir tanesini kaldırarak bulunmaya çalışılır. Oyun alanındaki tüm taşlar açıldığında en çok taşı toplayan oyuncu kazanan olur. Kakuzu da Sudoku gibi mantık yürütme, sezgi ve gözlemleme becerilerini geliştirir. Ayrıca müthiş bir hafıza oyunudur.

50 36 Cube (36 Küp) Yaş :8-99 Bu Oyun; Kıyaslama, Görsel Algı, Eleştirel Düşünme, Stratejik Düşünme becerilerini geliştirir. Dünyanın en zorlayıcı bulmacasına hazır mısın? Hedefiniz 36 adet renkli kuleyi, her satır ve her sütunda her renkten bir tane olacak şekilde bulmaca tabanına yerleştirmektir... Ama tabanın farklı yüksekliklerde olması ve bittiğinde tüm kulelerin yüksekliğinin aynı hizada olması işinizi düşündüğünüzden çok daha zor bir o kadar da heyecanlı hale getirecek.

51 Düğüm Atma (Knot So Fast) Yaş : 8-99 Bu Oyun ; El Becerisi Dikkat, Uzaysal Algı becerisini geliştirir. Çoğu denizcinin dahi bilmediği 40 adet denizci düğümünü atarken çocuklar hem eğlenir, hem hızlanır hem de el becerileri gelişir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

anne İç ve Dış Ticaret www.anne.com.tr Sayfa 1/8

anne İç ve Dış Ticaret www.anne.com.tr Sayfa 1/8 Akıl Oyunlarımıza Eğitsel Açıdan Bakış Sizlere önerdiğimiz oyunların hepsi de problem çözme stratejileri içermektedir. Problem çözme becerileri, sebat etme, genelleme, plan yapma, işbirliği, yaratıcı olma,

Detaylı

İçerik X 10 X 4 X 10 X 13 X 14 X 14 X 14 EDULUDO 1,2,3 Sayılar, SAYILARI OYUNLA KEŞFET EDULUDO, çocuğunuza erken öğreniminde eşlik eden eğlenceli, eğitsel bir koleksiyondur. EDULUDO SAYILAR, artan zorluk

Detaylı

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizdeki ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Ligi adı altında etkinlik yapmayı planlamaktayız. Yarışmaya ait

Detaylı

OYUN TABANLI EĞİTİM PROGRAMI (GAME BASED LEARNING PROGRAMME)

OYUN TABANLI EĞİTİM PROGRAMI (GAME BASED LEARNING PROGRAMME) OYUN TABANLI EĞİTİM PROGRAMI (GAME BASED LEARNING PROGRAMME) Oyun, çocuklarımızın doğal bir isteğidir. Kendiliğinden şekillenen ve öğrenmeyi destekleyen yapısı ile hem çocuğumuzu geliştirir hem de enerjisini

Detaylı

ZEKA EĞİTİMİ ve AKIL OYUNLARI KURSU

ZEKA EĞİTİMİ ve AKIL OYUNLARI KURSU Çocuklarımz için olmazsa olmaz bir eğitim..! YIL BOYUNCA - HAFTA SONU CUMARTESİ GÜNLERİ ZEKA EĞİTİMİ ve AKIL OYUNLARI KURSU Okulumuzda verilen Zeka ve Akıl Oyunları Eğitimi Kurslarımızda TÜZDER ve ZET

Detaylı

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

EĞİTİMİMİZ 4 ANA EĞİTİM PROGRAMI ÜZERİNE PLANLANMIŞTIR

EĞİTİMİMİZ 4 ANA EĞİTİM PROGRAMI ÜZERİNE PLANLANMIŞTIR EĞİTİMİMİZ 4 ANA EĞİTİM PROGRAMI ÜZERİNE PLANLANMIŞTIR 1. DEĞERLER EĞİTİMİ Manevi değerler Milli değerler Maddi değerler Kişilik değerleri Çevre Değerleri Görgü ve nezaket kuralları Saygı ve ahlaki değerler

Detaylı

AKIL OYUNLARI DERSİ İLKOKUL-ORTAOKUL YILLIK PLAN

AKIL OYUNLARI DERSİ İLKOKUL-ORTAOKUL YILLIK PLAN AKIL OYUNLARI DERSİ İLKOKUL-ORTAOKUL YILLIK PLAN TARİH DERS SAATİ HEDEFLENEN BECERİ YAPILAN ETKİNLİK 17-21 Eylül 1 Ders Hakkında Bilgilendirme ve Tanışma 24-28 Eylül 1 Uzamsal algı-üç boyutlu, yaratıcılık

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

Akıl Oyunlarımıza Eğitsel Açıdan Bakış

Akıl Oyunlarımıza Eğitsel Açıdan Bakış Akıl Oyunlarımıza Eğitsel Açıdan Bakış Sizlere önerdiğimiz oyunların hepsi de problem çözme stratejileri içermektedir. Problem çözme becerileri, sebat etme, genelleme, plan yapma, işbirliği, yaratıcı olma,

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

LOGİKO-MİNİ LOGİKO-MİNİ Nasıl Oynanır?... 5 LOGİKO-MİNİ Kitapları... 6 LOGİKO-MİNİ Seti... 7

LOGİKO-MİNİ LOGİKO-MİNİ Nasıl Oynanır?... 5 LOGİKO-MİNİ Kitapları... 6 LOGİKO-MİNİ Seti... 7 www.akilliyayinevi.com www.facebook.com/akilliyayinevi LOGİKO-MİNİ LOGİKO-MİNİ Nasıl Oynanır?... 5 LOGİKO-MİNİ Kitapları... 6 LOGİKO-MİNİ Seti... 7 LOGİKO-MİDİ LOGİKO-MİDİ Nasıl Oynanır?... 9 LOGİKO-MİDİ

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu

www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu ZEKA OYUNLARI www.ogrencikoclugu.net Profesyonel Öğrenci Koçluğu PEDAGOJİK FAYDALARI İnsanların zihinsel potansiyelini açığa çıkartmaya yardımcı olur. Zeka gelişimine katkı sağlar. Azim ve sabır gidi değerlerin

Detaylı

Okul Öncesi Eğitim Seti

Okul Öncesi Eğitim Seti Okul Öncesi Eğitim Seti Degerli Egitimciler Okul öncesi eğitim; çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin

Detaylı

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve Orff Schulwerk yöntemi Alman besteci Carl Orff un geliştirdiği müzik, dans, hareket ve doğaçlamanın önemsendiği bir müzik yaklaşımıdır. Orff yaklaşımıyla çocukların doğal olarak yakalayabilecekleri basit

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 Aralık ayı Mind Lab Derslerinin Özeti Seeking Do Do 1. Ders Bu ders, bilgi toplamak için soru sorma ile ilgilidir ve belirli bir konu hakkında bilgi edinme için sorular sormanın

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI

İLKOKUL 3. ve 4. SINIFLAR SOMPO JAPAN ZEKA OYUNLARI TURNUVASI YÖNERGE KİTAPÇIĞI YÖNERGE KİTAPÇIĞI TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt ve Kahvaltı 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları 11:00-11:15 1.Bölüm - Akıl Oyunları Zinciri (15 Dakika - Takım) 11:30-11:40 2.Bölüm - Ekran Testi

Detaylı

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin gözlem, deney, düşünme gibi birtakım yöntemler

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ -PLAYER STRATEGY GAME -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU 8-108 TRAFİK STRATEJİ RUSH HOUR SHIFT -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Amacınız 8 yaş ve üzeri oyuncu Rakibinden önce trafik

Detaylı

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU

Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ 2-PLAYER STRATEGY GAME 2-OYUNCULU STRATEJİ OYUNU Instructions Yönergeler TRAFİK STRATEJİ -PLAYER STRATEGY GAME -OYUNCULU STRATEJİ OYUNU 8-108 Rakibinden önce trafik karmaşasından kurtul, işte hedef bu! En ünlü kaydırmalı blok zeka oyunu şimdi iki kişilik.

Detaylı

Robotik Kodlama atölyesi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar

Robotik Kodlama atölyesi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar Orff Schulwerk yöntemi Alman besteci Carl Orff un geliştirdiği müzik, dans, hareket ve doğaçlamanın önemsendiği bir müzik yaklaşımıdır. Orff yaklaşımıyla çocukların doğal olarak yakalayabilecekleri basit

Detaylı

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar Ahşap Eğitici Oyuncaklar Hem eğlenceli, hem eğitici! Yenilikçi tasarımlar, canlı renkler, eğlenceli grafikler. El göz koordinasyonu, ince motor becerileri, Görsel algılama ve sosyal beceriler, Erken dönem

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

Code.org Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi isimlerin de destekçisi olduğu kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Code.org Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi isimlerin de destekçisi olduğu kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Djital yerliler olan çocuklarımızı dijital becerilere hazır bir şekilde yetişiyor, onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyoruz. Herhangi bir sanat dalında olduğu gibi, çocuklara ilgi duydukları alanda

Detaylı

Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde. birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu

Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde. birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu 'HAYDİ MATEMATİK OYNAYALIM' Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu çocuklar için matematik, problem

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAMIN AMACI: Öğrencilerin yeni çalışma alanlarını ve güncel bilgileri keşfederek, düşünme

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 MART ayı Mind Lab Derslerinin Özeti FOUR IN A ROW Bu bölümde öğrenciler, iyi bir oyuncu olmak için stratejiler geliştirmek gerektiğini öğrenirler. Tıpkı hayatta olduğu gibi,

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 NİSAN ayı Mind Lab Derslerinin Özeti GREEK SALAD Dört kısımdan oluşan ders, uygulama ile anaokulu/ilköğretim okul aritmetiği arasında bir köprü kurar. Ders, öğrenilecek dersin

Detaylı

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME

Detaylı

ZEKA Oyunları Turnuvaları

ZEKA Oyunları Turnuvaları 2013 / 2014 SAYI: 8 Oyunları Turnuvaları ZEKA Oyunları Turnuvaları Haftanın Bazı Başlıkları Uzlaşı Sanatı KOÇ Üniversitesi Okulumuzu Ziyaret Etti ZEKA Oyunları Turnuvaları Beslenme ve Çocuk Semineri ile

Detaylı

Rubik Küp. Kare Karalamaca

Rubik Küp. Kare Karalamaca Rubik Küp İlköğretim 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz için onların beynini geliştiren, beyin jimnastiği yaptıran, boyutu küçük faydası çok olan bir oyuncağı onlara sevdirerek düşüncelerini geliştirmek amacıyla

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin amacı Üstün Zekâlı ve Yetenekli Öğrencilerin

Detaylı

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekâlılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin amacı Üstün Zekâlı ve Yetenekli Öğrencilerin

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu İNGİLİZCE MESLEKLERİ ÖĞRENİYORUM

Eğitsel Oyun Projesi Raporu İNGİLİZCE MESLEKLERİ ÖĞRENİYORUM Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu İNGİLİZCE MESLEKLERİ ÖĞRENİYORUM Makbule Nur Güngör

Detaylı

Bilgi ve iletişim için:

Bilgi ve iletişim için: Bilgi ve iletişim için: https://www.aydin.edu.tr/trtr/arastirma/arastirmamerkezleri/cocuk/pages/kayit-formu.aspx adresinden kayıt formunu doldurabilirsiniz. İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI. 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım

EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI. 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım 015-016 EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım EYLÜL EKİM EKİM ARALIK-KASIM 8-5-9 1-16 19-3 6-30 -6 9-3

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Ünite 8 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Öğr. Gör. Hatice Elif ALTUNTAŞLI OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Oyun, çocuk için gerçek dünya ve hayal dünyası arasındaki bir köprüdür. Oyun oynayan

Detaylı

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 Eğitici Oyuncak Dr. Özlem ALKAN ERSOY Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Öğretim Üyesi Eğitici oyuncak, çocuk için hem oyuncak hem de oyun anlamına gelmektedir. Çocuk, oyuncağı

Detaylı

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin.

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. İçerİk: Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. 60 Birlik Kartı 10 Taktik Kartı 9 ahşap Cephe Piyonu

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI YİBO-5 ÇALIŞTAY 2011-1 GRUP ORİJİN PROJE ADI DEFİNE AVCISI PROJE EKİBİ Hikmet

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: Vücudumuz, dünyamız tekerlemerini

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ZEKA OYUNLARI. www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ

ZEKA OYUNLARI. www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ ZEKA OYUNLARI www.psikolojikim.com PSİKOLOJİ MARKETİ PEDAGOJİK FAYDALARI İNSANLARIN ZİHİNSEL POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARTMAYA YARDIMCI OLUR. ZEKA GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR. AZİM VE SABIR GİDİ DEĞERLERİN KAZANILMASINDA

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI T.C. ANKARA VALİLİĞİ ANKARA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI Yarışmanın Konusu: Yarışmanın Amacı: Yarışmanın Dayanağı: Zeka ve Akıl Oyunları Problem çözme yeteneğine ve zeka

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

Zeka Kutusu, Türk Beyin Takımı tarafından ilk ve ortaokullardaki zeka oyunları uygulamaları için hazırlanmıştır.

Zeka Kutusu, Türk Beyin Takımı tarafından ilk ve ortaokullardaki zeka oyunları uygulamaları için hazırlanmıştır. TÜRK BEYİN TAKIMI NDAN İLK VE ORTAOKULLAR İÇİN ZEKA KUTUSU Zeka Kutusu, Türk Beyin Takımı tarafından ilk ve ortaokullardaki zeka oyunları uygulamaları için hazırlanmıştır. 36 haftalık hazır müfredat Her

Detaylı

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR:

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR: CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR : 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır. 1-4 Uygulamaya başlamak için

Detaylı

Bize katılın: anneakiloyun

Bize katılın: anneakiloyun Bize katılın: anneakiloyun Tik Tak Bomm Ekstra Kullanim Kılavuzu Oyuncu: 2-12 Yaş: 5-99 İÇİNDEKİLER: 55 adet 4 farklı dilde ilgili konu başlıklarının bulunduğu resimli kart 55 adet harflerin bulunduğu

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bir öğretim materyali seçerken hangi unsurlara dikkat edilmesi

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekalılar kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekalılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. Bilgi ve iletişim için: cocukuniversitesi.aydin.edu.tr adresinden Üstün Zekalılar kayıt formunu doldurabilirsiniz. İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin amacı Üstün Zekâlı ve Yetenekli Öğrencilerin

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Çıkmış sorular Okulöncesi Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

yayın no: 143 RAKAM OYUNLARI - KAKURO Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze Tashih: Emine Aydın İç düzen/kapak: Zafer Yayınları

yayın no: 143 RAKAM OYUNLARI - KAKURO Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze Tashih: Emine Aydın İç düzen/kapak: Zafer Yayınları yayın no: 143 RAKAM OYUNLARI - KAKURO Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze Tashih: Emine Aydın İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 5523 54 1 Sertifika no: 14452 Uğurböceği

Detaylı

OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL GELİŞİMİNE ETKİSİ

OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL GELİŞİMİNE ETKİSİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EV YÖNETİMİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BİLİM DALI OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN

Detaylı

MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK

MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK MATEMATİĞİ SEVİYORUM OKUL ÖNCESİNDE MATEMATİK Matematik,adını duymamış olsalar bile, herkesin yaşamlarına sızmıştır. Yaşamın herhangi bir kesitini alın, matematiğe mutlaka rastlarsınız.ben matematikten

Detaylı

Sayı Kavramı ve Sayma

Sayı Kavramı ve Sayma Sayı Kavramı ve Sayma Örnek Olay Üzerinde 20 adet kare şeklinde halı resimleri olan bir tahta hazırladık. Henüz 25 aylık olan Spencer Mavi! diye bağırdı. Tahtanın yanına gidip her defasında mavi diyerek

Detaylı

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR DİZİOS HEDEF-1 Dizios oyunu tanır. Kurallarını uygulayabilme. 1. Dizios oyununu tanır ve adını söyler. 2. Kutu içeriğini ve oyun kurallarını bilir. 3. Kartların üzerindeki renkleri belirtir. 4. Oyunun

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI

QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI QWİRKLE HEDEF I Hedef-1 Qwirkle oyununu ve kutu içeriğini tanır. 1. Oyunun adını doğru söyler. 2. Oyunun kaç farklı taşlardan oluştuğunu belirtir. 3. Taşlarda farklı kaç renk olduğunu sıralar. 4. Taşlar

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

Matematiksel Beceriler

Matematiksel Beceriler Matematiksel Beceriler Küçük Prens ten. Büyükler sayılardan hoşlanır. Onlara yeni bir dostunuzdan söz açtınız mı, hiçbir zaman size önemli şeyler sormazlar. Size Sesi nasıl? Hangi oyunları sever? Kelebek

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

Sayı Kavramı ve Sayma

Sayı Kavramı ve Sayma Sayı Kavramı ve Sayma Örnek Olay Üzerinde 20 adet kare şeklinde halı resimleri olan bir tahta hazırladık. Henüz 25 aylık olan Spencer Mavi! diye bağırdı. Tahtanın yanına gidip her defasında mavi diyerek

Detaylı

yayın no: 147 SİVRİ ZEKA - 2

yayın no: 147 SİVRİ ZEKA - 2 yayın no: 147 SİVRİ ZEKA - 2 Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi editörü: Özkan Öze Tashih: Fatma Özlem Aydın - Soner Kotan İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 5523 63 3 Sertifika no: 14452

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ Sınıfta kız, erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme Vücudun bölümlerini uygun

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

Öğrenme Güçlüğü. Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ

Öğrenme Güçlüğü. Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ Öğrenme Güçlüğü Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ Öğrenme Güçlüğü Nedir? Normal yada normal üstü zekaya sahip olma Yaşından ve yeteneklerinden beklenilen düzeyde başarı elde edememe Dinleme, konuşma, okuma-yazma,

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim uygulanır.

Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim uygulanır. Sy. Ürün Adı Açıklama Fiyat DİĞER ÜRÜNLER İÇİN İLETİŞİM KURUNUZ dkadanismanlik@gmail.com 0 546 218 6 218 2016 YILI LİSTESİ Toplu ürün siparişleri için ayrıca fiyat alınız. Kamu ve özel kurumlara indirim

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI 3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI ÇOCUK ZUMBASI Çocukların eğlenerek, iskelet ve kas sistemlerini güçlendirmeleri, doğru bir fiziksel gelişim göstermeleri amaçlanır. Etkinliğin

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER 150805169 elifsuer165@gmail.com

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar.

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar. MASTER MİND Hedef-1: Master mind oyunu tanıyorum. 1. Master mind oyunu özelliklerini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Oyunda beşli bir permütasyon olduğunu belirtir. 4. Oyunun ipuçlarını

Detaylı